HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Őnök lennének a demokrácia őrei, Tisztelt Szocialisták?

2010.04.13. 12:35 Ratius

 

Az elmúlt napokban több szocialista főember drámai hangú üzenetben szólította a demokrácia védelmére a választópolgárokat. - Egyedül nem képesek megakadályozni a Fidesz kétharmados győzelmét - esett kétségbe hétfői sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó, aki az LMP és az MDF szavazóit próbálta meggyőzni, hogy a második fordulóban rájuk szavazzanak, illetve az otthon maradtakat buzdította arra, hogy az MSZP-re adják voksukat, mert csak így védhetik meg a demokráciát...
 
Nos, Tisztelt Lendvai asszony, Mesterházy úr, és Tisztelt Valamennyi Szocialista Pártvezető!
 
Ezúton kell felhívnom figyelmüket arra, hogy Önök nincsenek abban a helyzetben, hogy megvédelmezhetnék a magyar demokráciát. Önök sem politikailag, sem erkölcsileg, de még csak ideológiailag sincsenek felkészülve erre a feladatra, mi több, az ország demokratikus közvéleményének túlnyomó többsége – éppen az önök alkalmatlansága okán – nem is szeretné önöket ebben a szerepben látni, pontosabban azt látni, ahogy önök ebben a kétségtelenül hamis szerepben tetszelegnek.
 
Önök az elmúlt évek alatt úgy kormányozták ezt az országot, hogy mindenki számára bebizonyosodott: a szocialisták a demokráciának csupán külsődleges vonásait, jogi formuláit ismerik, de lényegével, tartalmával, szellemiségével nincsenek tisztában. Vagy pontosabb talán, ha úgy fogalmazok: a demokrácia értékvilágát soha nem tették magukévá, sőt azzal szemben állnak.
 
Önök az elmúlt évek során – szűk pártérdekeiknek megfelelő döntéseikkel, a választói bázisukat jelentő csoportok irracionális támogatásával - romba döntötték a demokrácia alapját jelentő nemzetgazdasági pilléreket. Önök felszámolták, létbizonytalanságba taszították a középosztály jelentős részélt, holott éppen a középrétegek a demokratikus társadalmi rend legfontosabb szereplői. Önök a mélyszegénység elkeseredésébe szorították az alsóbb néprétegeket, s ezzel utat nyitottak a rendszerellenes, azaz demokráciaellenes csoportok előtt.  Önök nem kezelték, vagy a megoldás felé irányították, de ostoba intézkedéseikkel súlyosbították a magyar gazdaság amúgy is válságos állapotát. 
  
Kormányzásuk idején önök képtelenek voltak arra, hogy biztosítsák a legelemibb állami feladatokat. Az önök országlásának idején a normaszegés, a bűnözés, az adóelkerülés, a korrupció minden képzeletet felülmúló méreteket öltött.  Márpedig ahol nincsenek világos szabályok, ahol – legalább elvi szinten - nem válik el a jó a rossztól, a helyes a helytelentől, a társadalmi szempontból előnyös az előnytelentől, ahol a proszociális és antiszociális viselkedésminták összezavarodnak, ott demokráciáról nem beszélhetünk többé. Ott anarchia van.
 
Önök úgy kormányozták Magyarországot, hogy miközben a legszélesebb szociális biztonságról mondtak demagóg szónoklatokat, kiszolgáltatták az állam és a társadalom legfontosabb erőforrásait egy-két szűk érdekcsoportnak, amelyek között sajnos nem csupán a nemzetközi tőke és bankrendszer prominenseit fedezhetjük föl, de maffiamódszerekkel dolgozó (nem is annyira fehérgalléros) bűnözői csoportokat is sejthetünk. E csoportok léte és növekvő ereje szemben áll a demokráciával, sőt annak legsúlyosabb ártalmára van.       
 
Önök, Tisztelt Szocialista Pártvezérek, folyamatosan hazudtak a polgároknak az ország állapotáról, eltitkolták a legfontosabb közérdekű adatokat, meghamisították a költségvetési sarokszámokat. Önök mást mondtak, mint amit terveztek, s miközben pontosan tudták, hogy demagóg ígéreteiket soha nem fogják megvalósítani, a szemébe hazudtak a választópolgároknak. Miközben ,,úgy tettek, mintha kormányoznának” kizárólag saját személyes- és pártérdekeiket képviselték  az ország élén állva. Önök talán nem tudják, de a tények ismerete és nyilvánossága nélkül nincs demokrácia. Márpedig Önök mindent elkövettek azért, hogy a valóság tényei ne kerülhessenek nyilvánosságra.
 
Önök, Tisztelt Szocialista vezetők nem hallották meg a többség hangját, nem képviselték a többség akaratát akkor sem, amikor a többségi szándék nyilvánvalóvá és egyértelművé vált. Önök hatalomban tartottak egy hazugságaiba belebukott miniszterelnököt, önök többször is megtették, hogy palotapuccsaik eredményeképpen olyasvalakit állítottak az ország élére, akiről a széles közvélemény semmit nem tudott, önök bohózatba illő vígjátékká silányították miniszterelnök és köztársasági elnök megválasztását. Pedig az állam vezetőinek kiválasztása az egyik legfontosabb ceremoniális aktusa a demokráciának.  
Önök rendőrrohamot vezényeltek a békés tüntetők ellen, miközben képtelenek voltak arra, hogy a randalírozó csőcseléket megfékezzék. Önök ostoba szájkosártörvénnyel korlátozták a szólásszabadságot, miközben impotensnek bizonyultak a tekintetben, hogy a gyűlöletbeszéd és a kirekesztő indulatok ellen hatékonyan fellépjenek. Önök nyilvánvalóan nincsenek tisztában azzal, hogy a gyülekezés, a szólás és véleménynyilvánítás szabadsága a demokrácia elemi pillére, azokkal demokratikus erő nem játszhat saját hatalmi érdekei szerint. Ha megteszi, nem demokrata többé.
 
Mi több, Tisztelt Szocialista Pártvezetők, önök képesek voltak arra az aljasságra is, hogy választási küzdelmeikben visszatérő és egyre erőteljesebb hangsúlyt adjanak a gyűlöletnek, a félelemnek, a rágalmazásnak. Az önök által megkezdett gyűlöletkampány kettészakította a magyar társadalmat, törzsi jellegű szembenállásra szorította, szekértáborokra osztotta a magyar polgárságot, és ezzel mélységesen aláásta a demokráciát. Önök az érvek és ellenérvek értelmes és demokratikus vitája helyett a gyűlölet és harag polarizációját választották.
 
Végezetül Tisztelt Szocialisták, önök – túlnyomórészt személyesen is - egy olyan pártállami múlt örökösei, akikkel szemben a rendszerváltás igénye megfogalmazódott. Önök, akik a szocialista egypártrendszer haszonélvezői és fenntartói voltak, önök akarják megvédeni a demokráciát azoktól, akik személyes kockázatot, börtönt vagy egzisztenciális fenyegetettséget is vállaltak azért, hogy ez a demokrácia megszülethessen? Önök kiáltják ki magukat a demokrácia őreinek azokkal szemben, akik ezt a demokráciát létrehozták?
Önök hazudnak!
Önök nem demokraták!  

255 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr121917292

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mikor esik le? 2010.04.13. 19:52:53

Érdemes alaposan megnézni ezt a sok rendkívül szimpatikus arcot ezen a képen.. (rákattintva kijön nagyobban is)   Van ez az msz(m)p-s ööö.. a Lendvai, igen! Szóval, most szólongatja az LMP-s népeket, h a következő fordulóban léptessék vissza a ...

Trackback: Demokratikus minimum 2010.04.13. 18:51:10

A legkomolyabb LMP szimpatizánsi blog a választás után közölte, ne az LMP lépjen vissza az MSZP javára, lépjen vissza az MSZP az LMP-nek. A fölvetés meglepő sőt kicsit hetyke, de politikailag reális: nem várható el, hogy viszonzás nélkül visszalépjenek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaga 2010.04.13. 21:01:19

Mivel az országos lista a párton belüli erőviszonyok alapján áll össze, az összezsugorodott szoci parlamenti patkóban pont a legnagyobb elqrók, az elmúlt 8 év katasztrófapolitikájának legemblematikusabb figurái ülnek majd. Na ennyit az úgynevezett balódali megújulásrul :-)))))

katkaa 2010.04.13. 21:07:24

Gratula a szerzőnek!Fasza írás!

tlvajferi 2010.04.13. 21:07:52

a szocionisták mindent elloptak
a demokráciát is

akkor legyenek a demokrácia őrei, amikor a bkv-t elsikkasztó hagyó vissaztér izraelből...

majd ha hülye lesz!
:-)))

elfelejtette 2010.04.13. 21:08:08

@szempontpuska: Ti is meglehetosen gusztustalan fergeknek neztek ki.

wega 2010.04.13. 21:10:27

@ben2:
Azannya..! Nemcsak a poszt 10/10, hanem ez is.
Elismerésem.

ne most 2010.04.13. 21:11:14

@Unommáazegészet: Az MSZP elment, ideje tovább lépni vagy öregkoroktokban is ezt mesélited? A szocik akkor is elvesztették volna, ha nem köpöd le 1...0 szor. Szánalmas. Hol voltál a választás előtt? Lehet, hogy éppen szoci szavazó vagy ....láttunk már ilyet.

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2010.04.13. 21:11:28

Köszönöm, hogy valaki ilyen összeszedetten, kulturáltan leírta, összefoglalta az ország elmúlt 8 évét!
Gratulálok, kiváló írás!

Bona Fides 2010.04.13. 21:13:56

@ne most: Ez lényegében a mi magyar módra folytatott "forradalmunk". '48-ban és '56-ban sem volt program, egyszerűen csak "elég volt".

Hefe 2010.04.13. 21:17:47

az mszp (vagy valami hasonlo part) visszajon 4 ev mulva. Semmi mast nem kell csinalniuk, csak hagyni a fideszt "kormanyozni", mint '98 utan tettek.

old_field 2010.04.13. 21:17:52

@Bona Fides: jó a hasonlat ! :) de úgy tűnik ezek még mindig nem értik/érzik hogy elég volt...

Neo07 2010.04.13. 21:19:38

@ügyfélszolgálatos:
Kedves ügyfélszolgálatos, az biza' tüntetés volt, hiába dühöngsz. Egy demokráciában az állampolgárok bármikor összegyűlhetnek, nem kell ahhoz a rendőrség "engedélye". Max. csak bejelentési kötelezettség van, hogy a közrendvédelem biztosíthassa a rendezvény biztonságos voltát. Ehhez képest a rendőrség vadászpuskákkal lövöldözött védtelen emberekre, és az állampolgári jogait gyakorló békés kisgyermekes tömeg kellős közepébe lövöldözték a könnygázgránátokat... Az más kérdés, hogy fizetett provokátorok borogattak és gyújtogattak, de a rendőrség súlyos szakmai hibákat követett el akkor, amikor ezeket nem választották el a tömegtől... Épp ellenkezőleg, rátolták... És milyen véletlen, talán nem ekkor volt az Elkúró a rendőrségi operatív központban?

Nem a Népszabiból kellene tájékozódni...

elfelejtette 2010.04.13. 21:21:43

@Hefe: Az MSZP mar soha a budos eletbe nem jon vissza. En szoltam!

Interlock (törölt) 2010.04.13. 21:23:18

@Hefe: Nem olyan biztos az... Egyrészt elég erős még ennek az akárhány évnek, illetve "elkövetőinek" a hatása, másrészt már most is vannak újak, és lesznek is, abban biztos vagyok. Nem biztos, hogy ugyanezek, de látták az emberek, hogy a semmiből is oda lehet állni, ez akár elég bátorítást is adhat a szervezőképes embereknek.

tlvajferi 2010.04.13. 21:24:28

a demokrácia őreinek magukat feltüntető mszpsek szélsőségesen rasszista módon viselkedtek a magyar néppel szemben

a lopást, csalást, sikasztást támogatták, a bűnözőket kimosdatták, a népbe könyörtelenül belelüvettek, visszahoznák az ávos terrort a 21. századi magyarországra

ők lennének a demokrácia őrei? börtönbe velük mind!!!

csadeev 2010.04.13. 21:25:52

Korrekt írás, tömör, jól összegez, nem lehet belekötni sehol sem.

burleszk 2010.04.13. 21:26:30

Hol itt a baj? Napok óta próbálom megérteni. A demokrácia egyik alapintézménye a szabad választás ugyebár. Amikor a választópolgárok több párt közül válogathatnak, és arra adják a voksukat, akire csak akarják. Oszt az a párt alakít kormányt, aki a legtöbb szavazatot kapta.
Nnnna.
Nem ez történik?
De.
Amúgy érdekelne, vajon Ildikó néni akkor is így rinyálna, ha pl. az MSZP került volna a kétharmad közelébe? Pl. felszólítná választóit, hogy voksoljanak a Fideszre, megakadályozván ezzel a "teljhatalmat"?
Na hát ezért nem értem.
Pedig olyan egyértelmű.
Ahogyan azt a hatvanas évek egyik amerikai politikai fenegyereke, a jó öreg Dick Tuck is megmondta ( amikor veszített a kaliforniai szenátor - választáson) :
"The people have spoken, the bastards."
:-))

ne most 2010.04.13. 21:26:56

@elfelejtette: Hát csak a történelem könyvben. Érdekes még nem mondott le senki az MSZP-től, mégis mire számítanak.

szempontpuska 2010.04.13. 21:26:56

@csadeev: hohohóóó
ez hihetetlen! :-)))

old_field 2010.04.13. 21:27:16

@elfelejtette: "Az MSZP mar soha a budos eletbe nem jon vissza. En szoltam! " bocsi, ugyanezt írtam de valahol eltűnt...szóval én is szólok...! :)

szempontpuska 2010.04.13. 21:27:59

@kerdeozo: nem egészen :-)
Az a csáó MSZP klip kategória.
Aranyos

szempontpuska 2010.04.13. 21:28:38

@elfelejtette: téves címzés. Vissza a feladónak.

Kerek négyszög 2010.04.13. 21:31:31

Simaicska mehet az APEH -be terhelő adatokat törölni, Kaya Ibrahimék jöhetnek vissza üzletelni Oviékkal. De elkapott a nosztalgia!

szempontpuska 2010.04.13. 21:32:08

@old_field: Végső győzelem, mi ? :-)))

old_field 2010.04.13. 21:34:21

@ne most: naja ! hasonló szituban már odaszóltak volna a fidesznek, hogy ez nem demokratikus...

Kerek négyszög 2010.04.13. 21:34:25

"Hol itt a baj? Napok óta próbálom megérteni. A demokrácia egyik alapintézménye a szabad választás ugyebár. Amikor a választópolgárok több párt közül válogathatnak, és arra adják a voksukat, akire csak akarják. Oszt az a párt alakít kormányt, aki a legtöbb szavazatot kapta."

De rövid az emlékezet. 2002 -ben kékcédulás csalás volt. 2006 -ban meg utólag kiderült hazudozás?

Ejnye ejnye...

Kerek négyszög 2010.04.13. 21:37:38

"a lopást, csalást, sikasztást támogatták, a bűnözőket kimosdatták, a népbe könyörtelenül belelüvettek, visszahoznák az ávos terrort a 21. századi magyarországra"

Kaya Ibrahim, Yiszip Toth, ne mi nyerjük a legtöbbet...

Hehehehe!

A terrorizmus védelme meg csúnya dolog a civilizált világban.

Hefe 2010.04.13. 21:38:10

@elfelejtette:
OK, majd terjunk erre vissza 4 ev mulva.

Joseph Adama (törölt) 2010.04.13. 21:39:03

@szempontpuska:
Valami ízes bukat rémlik? Vagy narancsos volt?

Szóval ennyit erről ! ;) =)

elfelejtette 2010.04.13. 21:40:39

@ne most: Hat szerintem arra szamitanak, hogy ugyanaz, vagy kabe ugyanaz tortenik, mint tortent 1994-ben.

2010.04.13. 21:41:00

"Önök kiáltják ki magukat a demokrácia őreinek azokkal szemben, akik ezt a demokráciát létrehozták? "

Nem tudom eldönteni, hogy az ilyen ember komolyan beszél, vagy csak viccel? Nem látja, hogy a Fidesz tömve van volt MSZMP tagokkal, és egyéb az előző rendszerrel szemben semmiféle ellenállást ki nem fejtő polgárokkal?

csadeev 2010.04.13. 21:41:56

@szempontpuska:
Oké, hogy a szocializmusban nőttel fel, azt szoktad meg és a könyvek helyett a futball lelátókat választottad, de ilyen gusztustalan bejegyzést minek írni?

2010.04.13. 21:42:38

Ha az MSZP hazug volt, akkor minek nevezzük a Fideszt? Hogy az MSZP szakította szekértáborokra az országot? Ezen sírni kell, hogy valaki ennyire szemellenzős.

burleszk 2010.04.13. 21:44:51

@légycsapó:
Ja, persze, létezik választási csalás, hogyne.
És akkor mi van, le kell mondani a szabad választásról?
Mi legyen? Abzsolút monarchia, vagy katonai diktatúra? :-)
Azért ilyen mértékű választási győzelemnél ( mint a mostani) elég nehéz ilyesmikre hivatkozni.
Lassan mondom, hogy Ildi néni is megértse: nagyon sokan szavaztak a Fideszre.
És kérem szépen a demokráciában illik, sőt, kötelező tiszteletben tartani a választók döntését.

degi2004 2010.04.13. 21:47:05

a bloggolo egy seggfej
az irasban sok igazsag van, szoval minek csusztatni, amikor anelkul is jol jonne ki a mondani valoja

ovi sem egy matyohimzes es meglatjatok feleim kutyabol nem lesz szalonna

tessek csak emlekezni erre 1-2 ev mulva

amugy meg halal minden bkv-s, mav-os, malev-os csalo, sikkaszto genyora !!!

csadeev 2010.04.13. 21:49:16

@Zoltanius:
gratulálok kiemelted a lényeget!
csak végül is azt nem nézted meg, hogy Magyarország a legtöbb fontosabb mutatószámban rontott 2002-höz képest (éves szinten is, ne fogjuk a válságra!).

old_field 2010.04.13. 21:50:49

@szempontpuska: ?? asszem valamit félreértettél, nem írtam ilyet és nem is hiszek az ilyenekben.
csak abban bízom, hogy ez a maszop nem jön már vissza... botoxIldi, gyurcsányi..STB egyáltalán aki topon volt a múltrendszerben ráadásul ebben a rendszerben meg összelopta magát és osztja az észt a demokráciáról annak, aki küzdött a múlt rendszerben a demokráciáért....hhúúúú, szóval ez sok.
nekem.

robinzone 2010.04.13. 21:59:06

nem olvastam végig a kommenteket, de csatlakozom az írás ajnározóihoz!
nagyon fasza összefoglalása mindannak, amit ma a szocialista párt jelent.
ha ebbe csak egy kicsit is belegondolnának a támogatóik, kétségbe kell, hogy essenek. nincs pártjuk. de egyelőre inkább az önvédelmi reflexek működnek. nem vesznek tudomást a fenti TÉNYEKről. rossz nekik.

Viharzóna 2010.04.13. 22:00:16

Az elvadult indulatok megfékezésére ajánlom az oldalon írók szíves figyelmébe az alábbiakat:
"MI IGAZ ? – AZ, AMI VALÓ. MI AZ IGAZSÁG ? – AZ AMI A VALÓSÁG.
Ellenben, nem minden valóság Igaz,
de minden Igaz, Való.
MINDANNYIAN EGY-EGY VALÓSÁG VAGYUNK, – EZÉRT IGAZAK.
Valamennyien az EGY IGAZ Teremtő részeiként, mélyen magunkban hordozzuk az Igazság MAGvát, ezért nincs mit csodálkoznunk azon:
„Mindenkinek meg van a MAGa igaza”- szoktuk is mondogatni, ha megpróbálunk egyenlő módon igazságot osztani a nézetkülönbségben álló felek között, ha úgy véljük objektív rálátásunk szemszögéből ítélve, mindkét fél egyformán jól érvel a maga oldalán, a MAGa igazát védve.
Igaznak tűnik az a mondás is:
„Ahányan vagyunk, annyi féle igazság létezik”
- de gyorsan hozzáteszem – csak addig, amíg a duális világban szerzett érzékszervi tapasztalatainkra hagyatkozunk, mert a megosztott világunkban az Igazságnak is mindenki csak egy-egy szeletkéjét tudhatja magáénak.
Az "annyi féle igazság" - épp az Igazságról tudásunk különbözőségéből ered...
A ki-ki "igazsága" és "valósága" kijelentéseknek így könnyen áldozatává is eshetünk, ha nem ismerjük fel időben, azok ki-ki jelenlegi tudatosságának részaspektusát.
Ebből adódik csalóka volta, mert az illúzió szőtte fátyol még nagyrészt takarja előlünk az Egésznek Valóságát - mindaddig, amíg csak a magunk teremtette világok valóságaiban vagyunk hajlandók élni, és csak azon belül szerzett tapasztalatainkat fogadjuk el egyedül "Igaznak".
Amikor hajlamosak vagyunk saját élmény híján valósnak elfogadni valamit csak azért, mert a többségnek hasonló élménye volt/van, ez mutatja titkos belső igényünket az egyesülésre, de a tudatos átélés meggyőződése nélkül, elmarad a Valódi Egység élménye."
"Szeretjük az izgalmakat, a történéseket, a játékot, és csak akkor panaszkodunk, ha az élet rémálommá válik, mert elvétjük az ugrást…mert elveszik, vagy nem kapjuk meg a játékszereinket… Ilyenkor duzzogunk, mert belefeledkeztünk saját játszadozásainkba,
- elfelejtettük, Kik Vagyunk…
Feledés homályába merül, hogy valójában mi magunk vállalkoztunk erre az Életnek nevezett kalandra, hogy vállalt szerepeinket végig játszhassuk…
Földi leszületésünk játékszabályi feltételeként, isteni tudatosságunk magabiztosságából vállaltuk az eredetünkre vonatkozó emlékeink átmeneti törlését, az időszakos emlékezetkiesést, hogy szellemi nagyságunk gőgjétől kísértésbe ne esvén, az ne hátráltasson minket a földi feladataink végzésekor.
E nehézségi fokozatot próbatételeként iktattuk közbe, mert bíztunk abban, szellemi tudatosságunk gyökereiből táplálkozó lelkünk, - felébred a földi illúziói közepette…
Így tehát, amikor rosszabbul mennek a dolgaink, ezek csupán figyelmeztető jelek arra, vegyük észre, épp most engedtük ki kezünkből a szabad akaratunkból felelősségvállalás hatalmi jogarát…
" Az Univerzum valójában egy élő szeretetteljes és intelligens energiatenger, amelynek elválaszthatatlan részei vagyunk. Mindaz, ami másoktól látszólag elkülönít bennünket, egyúttal az összeköttetést, a kapcsolatot is biztosítja, legyen az hang, fény, levegő vagy éppen gondolat." - Levi H. Dowling -

És végül két költőtől idéznék a megbékélésben reménykedve:
Ratkó József : A hatalom
(részlet)

„A hatalomnak szíve van,
bárkibe átültethető
a hatalomnak arca van
amin a bőr cserélhető

A hatalomnak fegyvere van,
mi mást tehetne, lő vele
A hatalomnak hatalma van
és él, ha visszaél vele.”

Mosonyi György:

Új elosztási rendszereket!

„A bértollnok az alamizsnát dicséri,
Te is kaphatsz /ha jó leszel/ ígéri.
A Világ ezt el is hiszi, elmereng.
Közben halnak. Éhen is halnak emberek.

Ha az ember a Világban körbe fut,
Látja, hogy egy halottra is haszon jut.
Kinek haszon, mennyi haszon? Ki tudja?
Nagyon mély a köztemetők ős-kútja.

Rossz a mai - a tegnapi - elosztások rendszere,
Ezt oldjuk meg a jövőben emberek!”

Indulatoktól mentes további vélemény nyilvánítást kánok mindenkinek az előttünk álló nem könnyű időszakra.

Senkifia 2010.04.13. 22:05:32

Gratula. Ehhez nincs kommentálni való. Hozzáfűznivaló sincs. Ez szépen,kereken megmondta a szocialista,ill mai baloldal jellemzőinek összességét. Erre csak magyarázkodni lehet, baloldalról,hápogni, és bele,illetve mellébeszélni. Úgyhogy én ezzel zárom soraimat,elnézést a szerző irányában megfogalmazott hosszúra nyúlt gratulációért . Ez kéne minden ,szocialistával vitatkozó ,embernek az alaptézise legyen. Pont.

robinzone 2010.04.13. 22:07:41

@ben2: ez szép volt!:) elmentettem, könnyű legyen kikeresni, ha megint ezekkel jönnének.

Senkifia 2010.04.13. 22:10:27

@Viharzóna: nagyszerű bölcseletek. csakhogy itt a demokratikus lényegről, a demokrácia lényegéről van szó. Amelynek a szocialisták önjelölt védelmezői. Itt nincs szó nézőpontról, vagy én igazam, te igazadról. Itt a demokráciáról van szó. Hogy a többség akarata dönt. És a hazugság az nem lehet demokratikus eszköz. meg hasonló,szintén,bölcsességek. Konkrétumok. amiket a szocialisták létezésük óta tiporna sárba, többé,vagy kevésbé feltűnően. És mint olyan, teljességgel ellenkező oldalon álnak,mint a demokrácia bármilyen szintű védelmezője. ez nem nézőpont kérdése. Az,hogy a társadalmat baloldali eszmék igazáról meggyőzöm a jobboldalival szemben, az nézőpont,és lehet teljesen demokratikus. Amit ezek műveltek, az nem hogy nem védelme a demokráciának, hanem a percenkénti lábbal tiprása ... hogy egy élő klasszikust idézzek.

ne most 2010.04.13. 22:12:59

@Senkifia: Hirtelen milyen sokan irnak már az MSZP-ről, hogy igy meg úgy utálták, talán a csalódott szimpatizánsok.

nahátnahátnahát 2010.04.13. 22:36:39

NEM A BÉKÉS TÜNTETŐKRE LÖVETTEK, HANEM AZ ÜNNEPLŐKRE A FIDESZ MEGEMLÉKEZÉSE UTÁN. HOL TÜNTETŐ MORVAI A KÉT GYEREKEIVEL? NE CSÚSZTASS! THX.

Savonarola_67 2010.04.13. 22:38:01

A sajtkészítők azért boldogok, mert jól tudják, hogy a demokráciát nem kell megvédeni. Leginkább a Fidesztől és Orbán Viktortól nem.

Néhány össze nem tartozó hír ennek bizonyítására:

"A Magyar Bankszövetség e-hírlevelében közzétett elemzés szerint a legjelentősebb nyereségnövekedést a bankszektorban tavaly [válság idején ugye, a zemberek pénzéből...] az OTP csoport érte el: az OTP Bank megduplázta, az OTP Jelzálogbank pedig két és félszeresére növelte adózás előtti profitját."

"Három, a baloldalhoz sorolt személy kikerül a Mol igazgatóságából, helyükre jön Járai Zsigmond, Parragh László, és egy cseh áramcég elnöke. Nemrég a Mol-vezér, Hernádi Zsolt beszállt Járai biztosítójába."

"Csalásért és okirathamisításért másfél év börtönbüntetésre ítélték 1995-ben Magyarországon Kovács Bence Jánost, aki mostanában Spanyolországban meggazdagodott ingatlanmilliárdosként tűnt fel a médiában. A sávolyi motorversenypályát építő, sokmilliárdos állami hitelre pályázó Grupo Milton elnökéről többen állítják, hogy a kilencvenes években sokakat átvert."

"A Fidesz elnöke szinte minden meccsen megjelenik a székesfehérvári Sóstói Stadion díszpáholyában, ám nem ő a Videoton egyetlen befolyásos, állandó vendége. Ott ül mellette Csányi Sándor, az OTP és Hernádi Zsolt, a Mol első embere, illetve a sávolyi motorpálya-beruházás ügyében ismertté vált Kovács Bence János, a Grupo Milton ingatlanfejlesztő vezérigazgatója."

Senkifia 2010.04.13. 22:50:52

@ne most: :) na öcsém most nagyon mellényúltál. Én erdélyben nőttem fel, kifogtam a komcsi diktatúra legvadabb részét. És felismerem azt a típusú suttyóságot ,ha látom. és nincs az az Isten,ak meggyőzne arról,hogy ezek képesek megváltozni :) Nem számít,hogy "ezek" nem "azok". Pont ugyanaz a retoika,csak itt pl a bérrettegők a náciktól rettegnek,baloldalon,míg erdélyben annó a magyaroktól "rettegtek" :) a stílus,szinte mindenben, a megtévesztésig hasonló.
És ugye azt azért ne felejtsük el, még ha kiábrándult szocik írnak lyeneket, azok is abszolút joggal teheti, az elmúlt 8 év után. Az a 19% az abszolút csontszocik,+a csonthülyék. És a holdudvar . :)

szempontpuska 2010.04.13. 22:58:19

@old_field: 20 év múltán nemkicsit pótcselekvés komcsizni. Szerintem.
Dehát amíg van rá vevő... :-)

Vincenzo90 2010.04.13. 23:00:15

@Savonarola_67: A másik is csalt, meg dögöljön meg a szomszéd tehene is. Okos érv mind2. Csak nem egy szomszéd van, és nem két párt. Bővítsük látókörünket! Jót tenne.

harcsabajuszos 2010.04.13. 23:00:40

Csak ismételni tudom a többieket: ismét jól sikerült írás, köszönöm.

carramba2 2010.04.13. 23:02:10

Kurvafasza poszt, rég olvastam ilyet, grat.

zsoltikam · http://catapult.blog.hu 2010.04.13. 23:11:34

"pártérdekek szerint kormányoztak" ? dehogyis, ezek annal sokkal hulyebbek, ha asszerint kormanyoznak most nem temetnék magukat. nincs ezeknek annyi eszuk :)

Nuuk 2010.04.13. 23:13:21

A szocik mint a demokrácia utolsó őrzői - vicc, a rosszabbik fajtából.

órarugógerincű felpattanó 2010.04.13. 23:22:59

@cogito..sum: Muhahaha. Barátom, ha lenne szavazási cenzus, ezzel az 5 fős triumvirátussal mindjárt el is buktad volna. :D

levi009 2010.04.13. 23:57:54

Rosszul őrizték az informatikai rendszert. Leülhettek, egyes!
Itt a válasz a miértre:
www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=28801
no comment!

nyubocs 2010.04.13. 23:59:01

Jó kis poszt, gyakorlatilag egyet is értek, de azért:

"Végezetül Tisztelt Szocialisták, önök – túlnyomórészt személyesen is - egy olyan pártállami múlt örökösei, akikkel szemben a rendszerváltás igénye megfogalmazódott. Önök, akik a szocialista egypártrendszer haszonélvezői és fenntartói voltak, önök akarják megvédeni a demokráciát azoktól, akik személyes kockázatot, börtönt vagy egzisztenciális fenyegetettséget is vállaltak azért, hogy ez a demokrácia megszülethessen? "

Azért nem ártana körbenézni a pártállami múlt örökösei után a Fidesz berkekben sem. Vannak egy páran.

Ktesibios 2010.04.14. 00:07:00

Nagyon jó, alapos, és sajnos minden szaváig igaz a fenti cikk. Még annyit, hogy jelenleg a demokráciára a legnagyobb fenyegetést a szocialisták szinte korlátlan gazdasági hatalma jelenti. Ez a hatalom a Kádár-rendszerben megalapozott kapcsolati tőkére épült, ami a rendszerváltozás után (privatizáció, gigaberuházások lenyúlása stb.) vált az egész nemzetgazdaságot veszélyeztető tényezővé.

sorokinV 2010.04.14. 00:42:32

Tartalom: 10/10, mondhatni hibátlan!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.04.14. 01:14:17

"Önök az elmúlt évek alatt úgy kormányozták ezt az országot, hogy mindenki számára bebizonyosodott: a szocialisták a demokráciának csupán külsődleges vonásait, jogi formuláit ismerik, de lényegével, tartalmával, szellemiségével nincsenek tisztában. Vagy pontosabb talán, ha úgy fogalmazok: a demokrácia értékvilágát soha nem tették magukévá, sőt azzal szemben állnak.
"

minden tisztelem azoké, akik most a szocikat basztatják, de azért majd pár év múlva, amikor azt sem lehet majd leírni, hogy Orbán Viktor valamit rosszul gondolt, nemhogy azt, hogy egy rakás szar, ugyanígy fogtok aggódni a demokráciáért, vagy már nem lesz annyira fontos???

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.04.14. 01:19:08

@Senkifia: ". Az a 19% az abszolút csontszocik,+a csonthülyék. És a holdudvar . :)"

mennyivel jobb, különb és demokratikusabb lenne, ha mindenki a Fideszre szavazott volna, végre valahára.
ugyanis nem az a demokrácia, amikor mindenki azt mond és gondol, amit akar, hanem amikor mindenki a jót és az igazat mondja.

UGYE???

"Pont olyan világot szeretnétek, amiért most vissza akartok vágni" - mondja a bölcs.

Rwindx 2010.04.14. 01:29:49

@idelle: Örülök hogy ennyien végeztek az elmúlt napokban a jósképzőben. Az első évfolyam már ellepte az internetet. Látják a rettegett jövőt, a demokrácia csúfos bukását. Kár hogy 2002-ben nem látták előre hogy erre a képzésre mekkora igény lenne, mert akkor lehetett volna károgni az mszp kormányra kerülése előtt is.

Hogy komolyra fordítsam a szót, az nem merült fel benned esetleg, hogy itt gyakorlatilag senki nem a fideszt magasztalja itt, hanem az mszp-t szidja? Miért következne ebből az hogy aki rühelli a maszopot a múltbeli tettei alapján, az mint a polip csápja nyújtaná nyelvét OV segge felé?

Ha orbán viktorról a jövőben esetleg kiderülne hogy egy rakás szar, vagy valamit nagyon-nagyon rosszul gondolt, neadjisten elkúrt, akkor hidd el akik kimentünk a bohóc miatt a Kossuth térre, azok ki fogunk menni orbán miatt is, a fidesz szavazat ellenére is. Téged is várni fogunk, remélem eljössz nem úgy mint 2006-ban.
Tudod az Elkúrás nem relatív.

Remélem már nem rettegsz annyira. Viszont addig amíg ez nem történik, meg ezt emlegetni úton útfélen meglehetősen szánalmas.

lall 2010.04.14. 01:38:17

Azt persze senki nem vetette fel,hogy milyen lenne a szocialisták megítélése akkor ha megtették volna azt a Skandináviában bevált módszert,hogy lemondanak. Akkor elhajolhattak volna a válság elől, Fletónak lett volna oka a táncra. Most fenn állhatnának a dobogón.Ezt persze most nem kívánom.Sokan nyertünk vasárnap csak nem egy jó "karban" levő országot.

ne most 2010.04.14. 01:40:37

Most végre lehet kezdeni az országgal valamit, nem kell ezer évig egyeztetni, nem forgácsolódik szét az akarat, nem kell "lefizetni" másokat. Kivételes lehetőség.

t a m á s 2010.04.14. 01:52:14

A cikk önmagában akár teljesen helyes és jó is lehetne. De pl. éppen ma bírálta felül a Legfelsőbb Bíróság az OVB "Kubatov" listával kapcsolatos döntését. És az elkövetkező időszakban majd meglátják mennyi "igazodó" döntés fog születni!
Mire kell a 2/3-os parlamenti többség? Olvassák el taxatíve a 2/3-os törvények listáját. Nem a gazdasági-társadalmi kérdések törvényi megoldásának gátja ha ez az arány nincs meg. MINDEN lényeges kérdést (pl. éves költségvetés) el lehet fogadni 51%-al.
A legfelsőbb tisztségviselők pl. Alkotmánybíróság tagjainak kinevezéséhez kell ez. Hogy az abszolút hatalommal szemben ne legyen az oda ültetett pártszimpatizáns emberek részéről kontroll.
Az alkotmányozás is csak szépségtapasz. Legyen e benne a "korona tan" meg hogy Magyarország Mária országa.
Értem a mob részére tálalt politikai marketinget de ettől a gazdaság még nem sokat változik
..és őszintén...BOCSÁNAT

Rwindx 2010.04.14. 02:05:44

@t a m á s:
Nos én úgy vélem hogy a lényegi kérdések nem merülnek ki a költségvetési törvényben, akármennyire is fontos az valóban.
Az országban sok olyan kérdés van amit nem lehet feles törvénnyel elfogadtatni, és a jelen helyzetben ezek is megoldásért kiáltanak.

Pl. Mentelmi jog kérdése.
Közigazgatási rendszer átalakítása
Képviselők számának módosítása
Pártfinanszírozás
Pártállami adatok kezelése
Kettős állampolgárság ügye
satöbbi, satöbbi
Ezek is mind fontos kérdések.

Démonmac1 2010.04.14. 02:07:50

nos lássuk csak:
"Ezúton kell felhívnom figyelmüket arra, hogy Önök nincsenek abban a helyzetben, hogy megvédelmezhetnék a magyar demokráciát."

Akárhogy is nézzük, azért még mindig van szavazóbázisa (1 millió ember feletti) az Mszp nek

"Önök az elmúlt évek alatt úgy kormányozták ezt az országot, hogy mindenki számára bebizonyosodott:"
Téves. Van aki ezzel nem ért egyet. (én se)

" választói bázisukat jelentő csoportok irracionális támogatásával "
Rengetegen elfogadták a 13. havi nyugdíjat és amikor megvonták azonnal abbahagyták a támogatást.. vagy legalábbis elég sokan.

"romba döntötték a demokrácia alapját jelentő nemzetgazdasági pilléreket."

Azt a rendszerváltás óta elharapódzó politikai összesség tette rommá, plusz vil gazd válság.
(ha a fidesz lett volna annak bekövetkeztekor hatalmon -sajnos, valószinűleg ők is belebuktak volna)
"felszámolták, létbizonytalanságba taszították a középosztály jelentős részélt, holott éppen a középrétegek a demokratikus társadalmi rend legfontosabb szereplői. Önök a mélyszegénység elkeseredésébe szorították az alsóbb néprétegeket, s ezzel utat nyitottak a rendszerellenes, azaz demokráciaellenes csoportok előtt."
No ez pl egyáltalán nem ebben a formában igaz, a demokráciallenes csoportok éppenhogy az ellenzék (most kormánypárt) hathatós "munkájának" köszönhető javarészt.

"Önök nem kezelték, vagy a megoldás felé irányították, de ostoba intézkedéseikkel súlyosbították a magyar gazdaság amúgy is válságos állapotát"
netto szamárság. Mi értelme lenne elrontani, amikor bevételt termel.

"Kormányzásuk idején önök képtelenek voltak arra, hogy biztosítsák a legelemibb állami feladatokat."
megintcsak netto szamárság - ez akkor lett volna igaz, ha az államcsőd beköszönt. (megúsztuk)

Az önök országlásának idején a normaszegés, a bűnözés, az adóelkerülés, a korrupció minden képzeletet felülmúló méreteket öltött. "
Kaya Ibrahim neve vagy a milenáris / fehérhajó és tsai biztos ismerősen cseng majd -bárki aki a hatalomba került magyarországon az visszaélt vele.

"Márpedig ahol nincsenek világos szabályok, ahol – legalább elvi szinten - nem válik el a jó a rossztól, a helyes a helytelentől, a társadalmi szempontból előnyös az előnytelentől, ahol a proszociális és antiszociális viselkedésminták összezavarodnak, ott demokráciáról nem beszélhetünk többé. Ott anarchia van. "

nos, nincs anarchia, és nem is volt:)
(ha az lett volna egy csomó blogger -mostanra halott lenne:)

"az állam és a társadalom legfontosabb erőforrásait egy-két szűk érdekcsoportnak "

Részletezni kéne.
"Önök, Tisztelt Szocialista Pártvezérek, folyamatosan hazudtak a polgároknak az ország állapotáról, eltitkolták a legfontosabb közérdekű adatokat, meghamisították a költségvetési sarokszámokat. Önök mást mondtak, mint amit terveztek, s miközben pontosan tudták, hogy demagóg ígéreteiket soha nem fogják megvalósítani"

Nos anno a Fidesz pl autópályát igért. 0 km-t sikerült is megvalósítani. Azért azt a boldogtalan metrót csak elkezdték végre építeni -nagyon helyesen.

"a szemébe hazudtak a választópolgároknak"
Ezt mindegyik politikai erő megcselekszi, nincs újdonságvarázsa:)

"Márpedig Önök mindent elkövettek azért, hogy a valóság tényei ne kerülhessenek nyilvánosságra. "
szerencsére nem- a mindenbe a nem demokratikus módszerek is beletartoznak -politikai gyilkosságok nem voltak például.

"Önök, Tisztelt Szocialista vezetők nem hallották meg a többség hangját, nem képviselték a többség akaratát akkor sem"

Képviselték egy jó darabig a többséget, csak aztán amikor jöttek a szükségszerű megszorítások, akkor kezdett berzenkedni a nép.
Pedig nem lesz kolbászból a kerítés.

" Önök hatalomban tartottak egy hazugságaiba belebukott miniszterelnököt"

Ő volt az egyetlen aki igazat szólt, mikor fogja bármelyik politikus is elismerni hogy nem mondott igazat? Soha kb.

" önök bohózatba illő vígjátékká silányították miniszterelnök és köztársasági elnök megválasztását. Pedig az állam vezetőinek kiválasztása az egyik legfontosabb ceremoniális aktusa a demokráciának. "

Az hogy ki (k) viselkedett bohóc módjára a parlamentben - kivonulgatva- szintén minősíthetetlen. node majd Rádöbben a nép idővel, hogy ez is ugyanaz lesz, csak most nem piros, hanem narancs.

"Önök rendőrrohamot vezényeltek a békés tüntetők ellen, miközben képtelenek voltak arra, hogy a randalírozó csőcseléket megfékezzék."

A békés tüntetők nem végeznek közösség elleni izgatást, nem dobálnak benzinespalackot, nem törik össze a kukákat, fosztják ki a mtvt és sorolhatnám. És legfőképpen eltisztulnak amikor a rendőr aztmondja oszoljon.

Ha megfelelő keménységgel lépnek fel akkor meg az a baj.

" Önök ostoba szájkosártörvénnyel korlátozták a szólásszabadságot, miközben impotensnek bizonyultak a tekintetben, hogy a gyűlöletbeszéd és a kirekesztő indulatok ellen hatékonyan fellépjenek. "
Az ellen már nem lehet fellépni, mivel majdnem a társadalom egészét áthatja. 8 év is kevés lett volna rá. Kiváncsi vagyok Vikotornak sikerül e -bár kötve hiszem, hiszen azt a tetves turult sem sikerült elbontatniuk a 12. kerületből.

"Önök nyilvánvalóan nincsenek tisztában azzal, hogy a gyülekezés, a szólás és véleménynyilvánítás szabadsága a demokrácia elemi pillére, azokkal demokratikus erő nem játszhat saját hatalmi érdekei szerint. Ha megteszi, nem demokrata többé"
A demokráciába nem férnek bele a szésőséges megnyilvánulások - azt semelyik demokrata országban nem tűrik, hogy a szélsőséges elemek szabadon randalírozzanak az utcákon.

"képesek voltak arra az aljasságra is, hogy választási küzdelmeikben visszatérő és egyre erőteljesebb hangsúlyt adjanak a gyűlöletnek, a félelemnek, a rágalmazásnak. "
Nem kell a riszsa ezt mindegyik politikai szereplő megcselekedte, és meg fogja tenni mig világ a világ.

"Az önök által megkezdett gyűlöletkampány "
A "gyúlöletkampányt" ponthogy a Fidesz kedte el, (Szíjjártó val az élen) pl a kokárdás mókával...

kettészakította a magyar társadalmat, törzsi jellegű szembenállásra szorította, szekértáborokra osztotta a magyar polgárságot, és ezzel mélységesen aláásta a demokráciát."

Igen ez az amit a Fidesz csinált, nem a szocik:DD

"Önök az érvek és ellenérvek értelmes és demokratikus vitája helyett a gyűlölet és harag polarizációját választották."
Orbán V. nem is állít ki beszélgetni, a választás alatt, mert kissé tartott attól, hogy lesöprik - mivel ez sajnos nem megy neki.
Most meg hogy tönkreverte* az ellenfelét, már nyugodtan mondhatja, hogy nem:)

* a tönkreverés több összetevőből áll
1 Világgazdasági válság, és annak káros hatásait orvosolni - kiegyensúlyozó igyekvő kormány, durva megszorításokkal.
2 Tehetségtelen politizálás - volt ilyen is
3 Ellenzéki aknamunka, kivonulósdi.
4 A nép szellemi szinvonala
5 egyéb

"önök akarják megvédeni a demokráciát azoktól, akik személyes kockázatot, börtönt vagy egzisztenciális fenyegetettséget is vállaltak azért, hogy ez a demokrácia megszülethessen"

Nem, ők a demokráciát kivánják valamelyest kiegyensúlyozni, nem helyes szerintem a 2/3 ad.
Mert aki megszerzi az mindent megtehet, akár a kötelező vallásoktatást sz iskolákban is -márpedig azt én nem szeretném.

"Önök kiáltják ki magukat a demokrácia őreinek azokkal szemben, akik ezt a demokráciát létrehozták?"

A demokrácia nem arról szól valóban hogy egy politikai erő kezében összpontosul a végrehajtó hatalom.

kiváncsi vagyok lesz e aki elolvassa a wall of textet?:)

Démonmac1 2010.04.14. 02:13:40

"Mentelmi jog kérdése"
---megmarad -kell a kiskapu, ha egyszer dőlni kezd a ház.
Közigazgatási rendszer átalakítása
---nem lenne rossz, de minden olyan embert ki fognak rúgni, aki nem narancs, és saját kádereket tesznek a helyükre.
Képviselők számának módosítása
--- Saját pártjukat gyengítik ezzel, fene se tudja, de nem lenne rossz, ha sikerülne.
Pártfinanszírozás
--- Nyilván nekik is meglesz a maguk, módszere
(a Bkv pl jól bejáratott szerkezet :)
Pártállami adatok kezelése
--- Ismerősök adatai eltűnnek, akit nem szeretnek arra lecsap a törvény szigora.
Kettős állampolgárság ügye
--- no ez érdekes lesz. Vajon még egy népszavazást felvállalnak, vagy csak rendelettel megoldják?

Rwindx 2010.04.14. 02:25:24

@Démonmac1:
Áhh még egy önjelölt Nostradamus.

fluentlime 2010.04.14. 02:54:33

@Démonmac1: ne haragudj de szerintm te nem ebben az országban élsz.

t a m á s 2010.04.14. 02:54:38

@Rwindx:
Teljesen igaza van a felsorolt kérdések 2/3-os voltában. Talán csak az összes többihez való súlyuk kérdésében nem értünk egyet.
Én ezt említettem.
Ami pedig a kettős állampolgárságot illeti...hát az egy hosszabb kifejtést érdemelne amit ugyan szívesen megtennék, de azt gondolom ez a fórum nem teljesen alkalmas erre.

l3v1 2010.04.14. 03:37:59

@Ratius:

Respect.

fludd 2010.04.14. 06:29:50

Teljesen egyetértek!
Bebizonyosodott amit tudtunk is előtte. Új rendszert a régi rendszer elitjével nem lehet építeni. Semmit se tanultak, semmit se felejtettek.
90-ben kellett volna két pofonnal hazaküldeni a posztkomcsikat és akkor lehetet volna egy tisztességesebb baloldal.
Ott a lengyel példa. Nem is állank olyan szarul gazdaságilag.2009-ben csak nekik növekedett a gazdaságuk az EU-ban...

Továrisi! Konyec!
Remélem végleg!

Csore60 2010.04.14. 06:36:07

Sajnos penge elemzés... Ezek biza lelkiismeretlenül fosztogattak, mondhatjuk, szisztematikusan tették tönkre az országot.
Meg kell mondjam, nem szeretem a Fideszt sem, de szurkolok. Nem nekik, az országnak, magunknak.

gomorra 2010.04.14. 07:25:26

Régóta olvasgatom az írásaidat Ratius, máskor is igen fején találtad a szöget, ebben az írásodban úgyszintén. Remélem a T. Címzett is olvassa, a törékeny demokráciánkra minden érzékeny szembe és fülbe eljut!

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.04.14. 07:41:36

A demokrácia őrei. :)

A 2006 októberi tüntetés kiagyalói, akik megszervezték a tv-székház ostromát, aztán elfeljtettek sgítséget küldeni a rendőröknek, majd rázavarták kicsivel később a fidesz gyűlésre az azonosító nélküli rendőröket.
Akik kétségbeesetten terjesztik, hogy itt terroristák vannak, többek között rálövetnek a saját székházukra, kitalálják a amgyarok nyilait (azután sorban beégnek vele) csak hogy igazoljáka későbbi liberális intézkedéseiket és hogy legyen mitől rettegni a birkáknak.

Egy komplett maffia az mszp.

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.04.14. 07:46:45

@ne most: Az mszp még gecire nem ment el, így nem lehet elmenni. Felelősségre kell szépen vonni őket a tetteikért.

Unommáazegészet 2010.04.14. 07:48:14

@troll: Komplett maffia, nem komplett szavazókkal.

mendson 2010.04.14. 07:54:44

Kár, hogy sem kedvem sem időm nincs az ide irogató és a fideszt roppant demokratikus elkötelezettségünek látó emberek nicknevét összeirnini.Ugyanis nekem meggyözödésem,hogy a fidesz nem demokratikus hanem egy igazi szovjet bolsevik párt a sztálini idökből.Egyébként erről mindenki megyözödhet majd amikor a fidesz szépen átirja a válsztási törvényt és a körzethatárokat:Jut eszembe, ki is jelölte a KDNP képviselöjelöltjeit? Csak nem a nagy demokrata?

mendson 2010.04.14. 07:58:39

Lemaradt "..aztán az elsö félév után -mikor a demokratikus fidesz demokratikusan befogatja a nép pofáját- megidézni.Még azt sem tartom kizártnak,hogy az internetten is valamit kutyulni fognak,mert Viktor az életében mégegyszer nem akarja átélni a bukást.."

admin1221 2010.04.14. 08:21:08

Itt a példa egy újabb Viktor király által megdelelyezett posztíróra. Ideje lenne már felébredni és rájönni, nincsenek csodák. Viktor király sem különb egyik politikusnál sem, ők is kegyetlenül lopni fognak, csak a módszer fog különbözni. Egyszár már felsültek, ezt most sem lesz másképp. Aztán jön egy újabb párt. Ezért nem jutunk 1-ről a 2-re!

old_field 2010.04.14. 08:30:20

@Démonmac1: a demokrácia arról is szól, hogy nem görcsölni kellene most a 2/3adon, hanem dolgozni kellett volna az elqrt, szétlopott 8 évben és akkor nem hozták volna fel a másik oldalt 2/3 közelébe..:)
ez ilyen egyszerű, a többi melléduma...

mindegykivagyok 2010.04.14. 08:31:30

Az elsötöl az utolso betüig igaz a poszt!
Gratula!
Nem kell ahoz fideszes lenni,hogy elismerjük,ez a
VALOSÀG!

old_field 2010.04.14. 08:41:55

@admin1221: nem biztos, hogy megélnél jóslásból, ne próbáld ki...

vargánya 2010.04.14. 09:10:12

Ratius! Gratulálok! A régebbi írásaid is tetszenek, csak így tovább!

Rwindx 2010.04.14. 10:21:21

@t a m á s:
Az hogy nem értünk egyet az általam említett kérdések súlyában az lehet, ami önmagában nem gond, hisz emberek vagyunk.

Viszont a fidesz szemszögéből nézve, aki szeretne foglalkozni a fenti kérdésekkel, emiatt nem mindegy a kétharmad.

Kodomo 2010.04.14. 11:38:04

@mendson: Csak szólok, hogy alkotmánybírósági határozat szól a szavazási körzethatárok módosításának szükségességéről.

Neo07 2010.04.14. 13:30:51

@Démonmac1:
"Akárhogy is nézzük, azért még mindig van szavazóbázisa (1 millió ember feletti) az Mszp nek "

-Ők a párt huldudvara: a cinkosok, és a hülyék (bocs). Igen, a sok rabolt pénzből szépen csöpögtetni...

"Rengetegen elfogadták a 13. havi nyugdíjat és amikor megvonták azonnal abbahagyták a támogatást.. vagy legalábbis elég sokan."

-Ők csak egy részhalmaza a választói bázisnak.

""Önök nem kezelték, vagy a megoldás felé irányították, de ostoba intézkedéseikkel súlyosbították a magyar gazdaság amúgy is válságos állapotát""
"netto szamárság. Mi értelme lenne elrontani, amikor bevételt termel."

-Sajnos nem látod a problámát. Hosszú oldalakon keresztül lehetne sorolni a példákat, így nem teszem.

nem akarok hosszú hozzászólást, így rövidítek az idézés helyett:

-kormányzás legelemibb feladatai: közrendvédelem leépítése, bizonyos területeken majdnem teljes megszüntetése, a vagyonvédelem szinte teljes megszüntetése.

"Ő volt az egyetlen aki igazat szólt, mikor fogja bármelyik politikus is elismerni hogy nem mondott igazat? Soha kb."

-Lebukott. Ha élőben állt volna ki a nép elé, akkor valóban más lenne a helyzet, de ez így lebukás. Azonkívül, nagyon súlyos - talán bűncselekmény-jellegű - dolgok derültek ki. Más, normális demokráciákban ez nem fordulhatott volna elő, ehogy egy ílyen trágár beszéd után a székében maradhasson egy kormányfő.

-A kivonulgatás normális parlamenti tiltakozási forma, belefér.
-A szélsőségeket pont az mszp támogatta a színfalak mögött.
-Napvilágra került belső dokumentumok bizonyítják, hogy bizony az állampárt kedvenc módszere volt a gyűlöletkampány.
-Csalókkal, hazugokkal ne állj ki vitatkozni, mert nincs értelme.
-A demokráciát akkor védhette volna az mszp, ha előrehozott választásokat írt volna ki.

Itt idézek megint:
"A demokrácia nem arról szól valóban hogy egy politikai erő kezében összpontosul a végrehajtó hatalom."

"Tetszettek volna forradalmat csinálni..." Tudod, ki mondta?

kiváncsi vagyok lesz e aki elolvassa a wall of textet?:)

Nagyszerű, most már tudjuk, jó vagy angolból. :-) További ötösöket hozzál! :-)

Fiandre 2010.04.15. 07:53:30

Kitűnő elemzés, higgadt összefoglalás. Gratulálok a szerzőnek!!!
Minden szoci szavazó elgondolkodhatna rajta.
(De nem teszik...)

egerészölyv 2010.04.15. 14:27:55

@Fiandre: egyetértek.

De még a szocialistáknak is meg kell adni a jogot a végjátékra. Beszéljenek csak...

Fekete Florin 2010.04.15. 14:36:51

Lényegretörő, jó írás; túlzások nélkül. Gratula!

gyagyás 2010.04.15. 17:26:14

Nem semmi .Ezt így megfogalmazni kevesen tudják
csatlakozom le a kalappal előtted koma .

PiszkosFreddy 2010.04.15. 19:32:25

Igen,ez egy fájdalmasan remek írás,a legérdekesebb, legfájdalmasabb,hogy a 2002-es választás előtt/után is készülhetett volna az akkori kormánypártot(Fideszt)
simogatva,hiszen ugye,mint fentebb említették,akkor csúfosan megbuktak,mint most a szocik.Hazudik,lop,
élősködik mindegyik,kösz nem kérek belőlük!!!

PiszkosFreddy 2010.04.15. 19:37:12

Ja,és a 2014-2018 választások előtt szintén esélyes,hogy a Fidesz&Tsait amennyire most istenítik,annyira megutálják/gyűlölik majd.Egy kézen megszámolhatóak a hiteles politikusaik,MSZP dettó.
Siralmas!

kündü 2010.04.17. 11:32:55

Ez így tökéletes ELIGAZÍTÁS!

Akár ha magam írtam volna...!

medveir 2010.06.17. 19:20:36

A régi rendszer demokrácia volt. Megtörtént a rendszerváltás - ezt a Fidesz mondta, nem én találtam ki; ők csak tudják, miről beszélnek.

Akkor most mi van-lesz? Új-Katolikus-Királyság? Ilyen néven még senki nem futott a történelemben. És Gyurcsányt fel fogják négyelni, Mesterházy-ból pedig enni kell Csabai Lászlónénak?

Ez az ősi kultúránk, ugyebár. Rajta, kövessük?

medveir 2010.06.24. 19:04:03

@Neo07:

Nem lehetsz annyira naív, hogy azt képzeld, Gyurcsány nem volt tisztában azzal, hogy milyen közönség előtt beszél!

Az elmúlt 8 év legbátrabb lépése volt az öszödi beszéd, amivel tudatosan feláldozta népszerűségét.
Aki ezt megteszi a Hazájáért, az bebizonyítja vele, hogy méltó az irányítására.

medveir 2010.06.24. 19:19:21

"Önök kiáltják ki magukat a demokrácia őreinek azokkal szemben, akik ezt a demokráciát létrehozták?"

kik hozták létre a demokráciát, ugyan kik?
Az egész nép részese volt az átalakulásnak, ami azért történhetett meg, mert az akkori illetékesek ráéreztek arrra, hogy a szabadság lehetőségére esély van és mertek lépni. Hiába szerette volna nagyon sok ember korábban is, akkor nem volt rá mód. Akik akkoriban éltek, nem lehetettek rendszárváltók - de semmivel sem kevesebbek azoknál, akik megélhették a hatalmas fordulatot.

Aki MSZP-s, az akarta a kommunizmust, aki Fideszes, az meg a változást? Ezt melyik mesében olvasták a Fideszt-vallók?
Idézet Igétől szabadon: internacionalista feszület-imádó szekta mennyi jellemzője hasonlít arra, amit pártállamnak neveztek?

Ki volt igazán kommunista? A KISZ titkár az volt? Pl. VikiTörppel az élen?

Amikor még VikiTörp agya nem volt átmosva:

www.youtube.com/watch?v=5Ng6k_gkmbA&feature=PlayList&p=FF25F3C146215ECF&playnext_from=PL&playnext=1&index=17.
süti beállítások módosítása