HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Kérd és megadatik!

2010.04.15. 09:12 Ratius

 

Ma Magyarországon Orbán Viktor az egyetlen ember, aki hitelesen elmondhatná, miért van szüksége a Fidesznek a kétharmados parlamenti többségre. Ám ahelyett, hogy kiállna a nyilvánosság elé, ahelyett, hogy elhívná a Kossuth térre híveit, de legfőképpen az ingadozókat, és világosan kifejtené, milyen rendkívüli, de végső soron nagyon egyszerű és könnyen megérthető érvek állnak a Fidesz kétharmados törekvései mögött, ehelyett belebonyolódik egy nemzeti egységről szóló zavaros, értelmezhetetlen, sőt valójában értelmetlen körmondatszerűségbe. (Mint én most…)
Remélem azonban, Orbán hallgat az okos szóra, akkor is, ha nem a kétes értelmi képességű és szükségszerűen opportunista tanácsadóitól, hanem a független és igazságkereső blogszférából érkezik. Legjobb lesz tehát, ha mindjárt hozzá fordulok:  
 
Tisztelt Miniszterelnök úr, Kedves Barátom, Viktor!
 
A Fidesz kétharmaddal kapcsolatos kommunikációja hamisan cseng. Az a napok óta szajkózott mondat, amely szerint a nagyobb parlamenti egység egyenlő lesz a gyorsabb válságkezeléssel, bár önmagában talán igaz, nem ad választ a polgárságot nyugtalanító legfontosabb kérdésekre. Ezzel a szólammal csak azokat lehet meggyőzni, akik restek gondolkodni, vagy olyan végtelenül elkötelezett Fidesz-rajongók, hogy bármit mondasz nekik, mindenképpen ovációban törnek ki. Ezzel szemben neked most azokat kellene meggyőznöd, akik – bár bíznak abban, hogy a Fidesz jól, de legalább is jobban fogja kormányozni az országot, mint a szocialisták – mégsem szívesen adnának kétharmados felhatalmazást neked, illetve pártodnak. De te tehetsz feléjük egy fölötte elegáns gesztust, olyan lépést, amely az elkövetkezendő négy évben valóban súlyos és meg nem kerülhető legitimációt biztosítana neked és kormányodnak: Kérj kétharmados többséget a magyar néptől!
 
Igen, Viktor, felejtsd el a ravasz kommunikátorok, marketingesek és piárosok tanácsait! Hallgass a szívedre! Szervezz nagygyűlést, állj ki az emberek elé és mondd el, mire és miért kéred a szinte korlátlan felhatalmazást! Noha első pillanatra talán kockázatosnak tűnhet egy ilyen lépés, sokszorta többet nyerhetsz vele, mint amennyit veszíthetsz. Hiszen egy ilyen beszéd valójában alig befolyásolná azokat, akik így is, úgy is rád szavaznának. De az őszinte hang talán megszólítja azokat, akik még nem döntötték el, mit tegyenek. És persze, vitathatatlanul mozgósíthatja azokat, akik mindenképpen szeretnék megakadályozni a változásokat. Csakhogy őket úgyis mozgósítja az MSZP. Alig valószínű, hogy egy ilyen beszéd miatt ne jönne össze a kétharmados többség, ám az könnyen elképzelhető, hogy pont ennek segítségével érhetnéd el azt.
Ne kérj biankó csekket! Nem elegáns dolog.
 
Ráadásul olyan könnyű feladat lenne számodra ez a beszéd, mint az az első, tudod, amit Nagy Imre és mártírtársai temetésén mondtál. Hiszen annyira egyszerűen megérhető a helyzet. Az alkotmány jelenleg negyvenkilenc különböző ügyet említ, amelyről kétharmados többséggel kell határozni. Ezek között legalább egy tucatnyi van, amelynek szinte a körmünkre égtek. Ezen ügyek rendezése – legyen szó az alkotmánybírók kinevezéséről, az ÁSZ elnökének megválasztásáról, a mentelmi jogok esetleges felfüggesztéséről, vagy a közmédiumok helyzetének rendezéséről, a közigazgatás átszervezéséről, a pártfinanszírozás kérdéséről, netalántán az alkotmány módosításáról – mind-mind egy működőképesebb, korszerűbb, nota bene hatékonyabb, versenyképesebb Magyarország megteremtését jelentenék.
A feladat nagyságát mindenki érteni fogja.
 
Hogy azonban azt is megértse mindenki, mi a tét, el kellene mondanod, hogy az új Országgyűlésben a Fidesznek nincs kivel összefognia a kétharmados törvények módosítása érdekében. A szocialistákkal eddig sem sikerült megegyezni, a Jobbikkal nem szívesen őrölnél egy malomban, az LMP pedig egyelőre sötét ló, nem tudni mit akar, mit képvisel, s nem tudni, lehet-e majd együttműködni vele bármiben is. Ha tehát a Fidesz nem kapja meg az egyértelmű felhatalmazást, szinte bizonyosan nem tud hozzányúlni a kétharmados törvényekhez, azaz nagyon nehezen és nagyon nehézkesen tudja majd korszerűsíteni az országot.
Mondd ki világosan: A Fidesznek nincsenek parlamenti szövetségesei!
 
Persze legalább vázlatosan beszélned kellene arról is, mire nem akarod használni a kétharmados többséget, de legfőképpen arról, mivel tudod garantálni, hogy nem is fogsz visszaélni ezzel a hatalommal. Lehet, hogy ebben a beszédben meg kellene nevezned a Fidesz államfő-jelöltjét, alkotmánybíró-jelöltjeit, legfőbb ügyész-jelöltjét és a többieket. Persze csak akkor, ha biztos vagy benne, olyan embereket találtál ezekre a posztokra, akik a baloldali, vagy bizonytalan szavazók számára is garanciát jelentenek arra, hogy a Fidesz nem fog visszaélni a rendkívüli felhatalmazással, amit kér. A Fidesz személyi terveivel, alkotmánymódosítási lehetőségeivel, választójogi reformjaival kapcsolatban ma már valódi rémtörténeteket terjeszt a suttogó propaganda. Jó lenne, ha elmondanád, hogy valójában miért van szükséged erre a rendkívüli felhatalmazásra.
És, ha elmondtad, csak kérd, és hidd el, megadatik!

172 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr511922742

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kik szavaztak az egyes pártokra? 2010.04.15. 17:21:12

Sokféle találgatás látott napvilágot a választások óta arról, hogy kik szavazhattak az egyes pártokra. Néhányan sorakoztatták az érveket pro és kontra, de a jellemző inkább az, hogy az emberek súlyos egyszerűsítések után kategorizálták, és egyszerűen l...

Trackback: Újabb Kubatov-felvétel 2010.04.15. 16:06:17

Kósa Lajos háromszor is nemet mondott arra, hogy az aktivistáik listázzák az embereket.  A következő hangfelvételen azonban egyértelműen elkérik a nem szimpatizáns nevét, hogy tudják "ki nem adta le nekik". A felvételt a Jobbik XII. kerü...

Trackback: Kérdések az új miniszterelnökhöz 2010.04.15. 11:45:31

No, hát hamarosan elkezdődik a szép új világ, csak az a baj, hogy még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy mi is fog pontosan történni, miképp fogja Orbán áthidalni azt a szakadékot, ami a korábbi ígéretek és a realitások között állnak. Csöpögtetések ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krizsoke 2010.04.15. 13:25:57

Vicces, hogy mennyien beszopják még, amit hazudoznak nekik. ezek a honatyáknak nevezett senkik nem is oly rég még együtt ittak az egyetemen, vagy az idősebbek jó kis pozíciókban ücsörögtek. most meg látványosan egymásnak esnek :)
90 óta már mindd leszerepelt, egyik sem vitte előre az országot. a fidesz szavazók meg most megint elhiszik, hogy jó lesz, pedig egyszer már ők is át lettek baszva. na akkor csak figyeljetek, hogy milyen mocskos jó lesz most nekük!

Mercel 2010.04.15. 13:26:43

@akur:
gyurcsány öszödi beszédére céloztam, és azért fogalmaztam úgy, ahogy mert valójában nem volt őszinte.
Horn Gyulával nem vagyok képben. De tény, hogy gyurcsánynál még ő is hitelesebb figura volt.
Mondjuk gyurcsányt nem tudom lehetséges alulmúlni hiteltelenség kérdésében.

""Frigyes

Mercel 2010.04.15. 13:30:28

@Joseph Adama:

Azt ismered, hogy azért mert valaki nem kedveli a fideszt, nem feltétlenül komcsi?:)
Imádom ezt az "aki nem velünk az ellenünk" attitüdöt..
Mellesleg rémilik, hogy ezt ki mondta?.)
Értelmezz is, ha a soraimból nem jött volna le, akkor elmondom, hányingerem volt gyurcsánytól és a sleppjétől.

"Frigyes"

Bogyó 2 2010.04.15. 13:35:57

@Mercel: "Én pedig a 90-es évek közepe óta eltorzult pártról és személyiségről."

E kivételével egyetértek, de ehhez a mondathoz annyit, hogy persze, nem tökéletes a Fidesz se. S nem tett jót, hogy harcos volt az ellenzékisége, nem tűnt konstruktívnak. Csak nem tudjuk mi ment fű alatt, hogy milyen aljas, alattomos húzások mentek ellenük, miközben amazok eljátszották a békés jófiút a másik oldalon. Rengeteg pozíciót megtartottak a régi rendszerből maradtak és azt az időszakot különösebb kritika nélkül szemlélődők. Nézzük meg a 90-es évek médiáját! A 90-es években még rengeteg állami, önkormányzati pozícióban ültek olyanok, akik nem viselték el a Fideszt, már eleve generációs ellenszenv miatt sem. Ez nagyjára mostanában tűnt el. Most, hogy ballagnak a Fideszesek is az 50 felé, most ér véget ez a korszak. Most már van Hír Tv, Echo, Lánchíd rádió, Heti válasz stb. Mindez a 90-es években nem nagyon volt,kialakulatlan volt, ma már behódoltak a médiumok is, főleg a szoci töketlenkedés miatt, de 20 év kellett hozzá.
Most már lassan majd a baloldali sajtóért kell harcolni, de azért ettől még messze vagyunk.

Persze jobban tette volna a Fidesz, ha békésebb arcot mutat, ha kínosan vigyorogva is. Az állampolgárok nem szeretik a veszekedést, nem ezt szokták meg Kádár alatt. Biztosan rájátszottak az indulatosabbak szavazataira is. Nem biztos, hogy jól tették. De látható, most milyen békés hangot ütnek meg, s ez lehet álságos, de mégis jobb, mintha jogosan lehetne rettegniük a másik oldal szavazóinak.

Joseph Adama (törölt) 2010.04.15. 13:40:06

@Mercel:
BLA-BLA-BLA

Sok kis Mercel jön még... Pont le fogja szarni őket a többség. De nyomd a propagandát öcskös! ;)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.04.15. 13:40:20

jól beszélsz (írsz), de sajnos nincs jelentősége. a megszólított már rég elborult elmével tekint a világra....

akur 2010.04.15. 13:40:36

@Mercel: kérlek annyira kiváncsi vagyok mondd meg kire szavaztál mint "átlagember"?? Így a hozzáállásodból látszik, hogy mindegy kire csak ne arra a pártra ahol OV tevékenykedik. De ha esetleg kicsit elrugaszkodnál és végre ebben az országban nem valami ellen hanem rá szavaznánk valamire, kicsit előrébb lennénk.

Bogyó 2 2010.04.15. 13:40:55

@krizsoke: Ez megint túlzás. De egyébként is miért ne eshetnének egymásnak azok, akik együtt ittak? Az utak néha elkanyarodnak, a barátokból lehetnek ellenségek színjáték nélkül is. Ilyen is van az életben.

krizsoke 2010.04.15. 13:47:46

@Bogyó 2: Sajnos én meg úgy látom, hogy nem érdekli őket egymás nézete, mégkevésbé az ország helyzete és jövője. ez csak egy jó kis színjáték, és valójában a pozíciókra és pénzekre fáj mindegyiknek a foga, semmi több. másképp világos programjuk lenne, amit végigvisznek, nem pedig az üres kassza és beteljesületlen ígéretek maradnának a ciklus végére. lehet, h sokakat meggyőznek a hazudozással, engem nem.

Vakond38 2010.04.15. 13:47:50

Én mondanék egy okot amiért jó a 2/3.
A fidesz nem mondhatná hogy más az oka hogy nem dolgozik, hogy az amit tettek az a mások hibája.
Bár valóban nem előnyös az "egypárti" parlament, az ország szempontjából csak a tettek számítanak.
Rengeteg ember remélt amikor elment szavazni. Reménykedjetek hát tovább.

Mercel 2010.04.15. 13:52:13

@akur:
Nem volt sok alternativám, mert, a szociktól undorodom, a fideszről láttad a véleményem, az szdsz, és az mdf semmivé vált, és az utolsó hat évben már semmit de semmit nem raktak le az asztalra.
A jobbik pedig az az eset, hogy ha ők kerülnek hatalmi helyzetbe, akkor valóban valami ellen szavazok. Akár még a fideszre is. Bárkire. (utána mondjuk kezet mosok és kussolok:) )
A maradékból lehet tippelni:)

"Frigyes"

akur 2010.04.15. 13:52:43

@krizsoke: konkrétumokat tudnál mondani? Miből látod úgy, hogy nem érdekli őket az ország helyzete?
Akik bekerültek a parlamentbe azok közük kit érdekel a leginkább szerinted? Most tényleg kiváncsi vagyok. Én aki az előző és az azt megelőző ciklusban mszp-re voksoltam a 8 év átgondolt helyzete után a családommal úgy döntöttünk, hogy Orbán Viktorra szavazunk. Nem a Fideszre. Ilyen is van.. És gyanítom mi miattunk nyer a Fidesz és lesz meg a 2/3.

akur 2010.04.15. 13:54:20

@Mercel: most tényleg komolyan mondom: bármibe lefogadtam volna. Nos én is volt szoci szavazó vagyok, de az LMP?? Ők kik?

Bogyó 2 2010.04.15. 13:56:53

@krizsoke: Nem hiszek abban, hogy az emberek többsége eleve csaló, rossz, korrupt, stb. Nem hiszem, hogy pont azok lesznek képviselők, akik mégis ilyenek.
De nem hiszek abban se, hogy van olyan párt, ahol senki nincs aki ilyen, mindenhol akadnak ilyenek, néhol több, néhol kevesebb. Rengeteg botrány volt mostanában, de hát annak nincs hírértéke, hogy pl. Tóth József MSZP-s képviselő becsületesen végzi a munkáját, s nem lopott. Nem hiszem, hogy mindenki lop, csal az MSZP-ben se. Az arányok azonban eltérhetnek, a vezetés hozzáállása, s nemcsak erkölcse, hanem tehetsége se mindegy.
Persze. Lesz majd fideszes botrány is, mert ha nem igaz, akkor is csinálnak, de igaz is lehet. Csak mindig lesz 150, akinél nincs. S abból is lesz olyan akinél tényleg nincs. Nem is kell tökéletességet várni, ne legyünk idealisták se, de jobbat lehet, sőt kell, a nihilizmus sem vezet eredményre.

Bogyó 2 2010.04.15. 13:58:52

@akur: Olvasd el a programjukat. Az sokat segíthet. Persze hazudhatnak is benne, de miért kellene egyből ezt feltételezni?

Mercel 2010.04.15. 13:59:33

@Joseph Adama:

Kettőnk közül nem én vergődök, csak mert neked más a véleményed:)
Még mindig azt mondom, hogy csak olvasol nem értelmezel.

Szerencsére vagyok abban a helyzetben, hogy a hozzád hasonlóktól a napi életemben kilométeres távolságot tudjak tartani.
Érvekkel meg lehet győzni szinte bármiről, vagdalkozást le......m.
Neked nincsennek érveid, csak támadsz tehát nem az A, verzió jár neked.
Érted?:)

"Frigyes"

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.15. 13:59:39

@Bogyó 2: Természetesen az adócsökkentésre gondoltam. Egyébként adókedvezmény is lehetne, mondjuk a segíly helyett, mert akkor dolgozni kellene, hisz nulla adó után egy szép kerek nulla jár kedvezményként.

akur 2010.04.15. 14:03:26

@Bogyó 2: elolvastam a programjukat újra megkérdezem: LMP??? Ők kik?

csekk 2010.04.15. 14:04:06

Tulajdonképpen Gyurcsány óta teljesen mindegy hogy egy politikus mit mond.
A lényeg úgyis az, hogy mit fog tenni.
Orbán aki a rendszerváltás óta egyszer sem húzott más köpönyeget, és az maradt aki volt, talán az egyetlen olyan politikus, aki legalább megpróbál hiteles maradni.
Egyébként meg akkora szarban van az ország, hogy abszolut mindegy ki mit mond, vagy igér.

Marad tehát a remény, hogy ma a leghitelesebb politikusnak meg kell adni a lehető legnagyobb felhatalmazást arra, hogy ne sűllyedjen el a szarba az ország. Hogy legalább az unokáink egy élhető országban élhessenek.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.04.15. 14:07:50

nem tudom elhinni, hogy komolyan gondolod.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.04.15. 14:09:55

1. elmondták, mire kell a kétharmad -- ha későn ébredsz, az archívumokban megtalálod (pl hétfői inforádió aréna).

2. egy blogban nyílt levelben kérdezni a jövendő minielnököt kicsit színpadias.

Megfigyelo 2010.04.15. 14:11:12

Mire kell a 2-3? Egészpályás letámadás. Szőlőbánya. Grippen-pénz. dolomitügyek -- ezekhez az egyszerű tübbség (végén de facto kisebbségi kormányzás) is elegendőek voltak.
Amire a 2/3 kell: kötelező hittan, egyházi esküvő, istencsászárság, az ellenzőknek Kistarcsa és Recsk - kell az a 2/3 bizony, nagyon...

csekk 2010.04.15. 14:12:12

@Bogyó 2:
Te kurvára nem éltél a régi rendszerben.
Abban a rendszerben, ahol a szinte csak a foxiMaxi-t végzettek szólhattak egy iciripicit bele az életbe. SENKI MÁS!
A lényeg persze ebben az, hogy akit a régi rendszerben a komcsik szocializáltak, azoknak semmi közük a rátermettséghez, a tehetséghez, és minden olyan dologhoz, amely egy normális társadalomban a vezetőkiválasztódást szabályozza.
Ennek következtében tehát ne mosd össze az elmult rendszerben felbukjkant "vezetőket" a többiekkel.
És ebből a szempontból sajna valóban az a helyzet, hogy az mszp legalább 80%-a olyan rendszerben választódott ki, ahol is a rátemettséghez, a tehetséghez, és adottsághoz köze nincs a személynek.
Bármily furcsa is, de amíg az ország ezt a nyűgöt nem rázza le teljesen magáról, nem is lehet kilábalás.
A legutóbbi mszp-s 8 év ezt 100%-ra be is bizonyította. Tehetségtelen tolvaj banda legalábbis a 80%-uk mindenképpen.

egerészölyv 2010.04.15. 14:13:53

A pszichológusok ismerik és helyesen magyarázzák ezt a lelki jelenséget. Tudniillik hogy a szocialisták "nem értik", mire kell a 2/3. A stupiditásba menekülő, sokkolt rettegők módszere ez.

Mercel 2010.04.15. 14:14:01

@akur:

Mondhatjuk az LMP -re, hogy "Senkik", de számomra szimpatikus senkik. Én a részemről úgy voltam, és vagyok, hogy inkább adok esélyt egy ismeretlen kis csoportnak akiknek a szándékai ránézésre korrektek, mint azok számára akik előttem már lejáratták magukat.
A fidesz is így kezdte, nagyon nagyon régen..
Lehet, hogy rossz lóra tettem, még nem tudom.
De nekik drukkolok is, szívből.
Ha pofára esek, így jártam.

Más:

Mindenesetre vállalkozóként helyből agyvérzést kellett kapnom, válszatások után 3 (három!) nap után, amikor azt olvasom, hogy a fidesz helyből ki akarja nyírni az EVA-t. Azt az adófajtát, amelyik még 30%-ra emelve is az az adónem, amit még ki lehet fizetni.
Tudod mennyi marad a hagyományos adózásnem esetén 100 ezer forintból? Nos járulékokkal, Adókkal, Áfával terhelve kb. 27-35 e. forint.
Oké, kiveszed a maradék mondjuk 35 e. forintot, mert tankolnod kell, számlát fizetni, stb.
Na akkor jön az, hogy az egyébként leadózott, megmaradt 30 rugódra nyereségadót kell fizetned:) Az konkrétan 50%. Tehát 100 ezerből marad nem egészen 20 ezred. És Ká. nehéz megkeresni mondjuk fél millát, hogy maradjon törvényesen és legálisan száz ezred:( Vagy..
Adót csalsz. mert rá vagy kényszerítve. Ahogy a közalkalmazottan kívül mindenki.

Na ennyit mára. Megyek megkeresni az adóra valót:))

"Frigyes"

egerészölyv 2010.04.15. 14:14:37

@csekk: a 80% alacsony becslés. A többivel egyetértek.

dukeekud 2010.04.15. 14:14:56

"állj ki az emberek elé és mondd el, mire és miért kéred a szinte korlátlan felhatalmazást! "

Ne orban vikit hibaztasd,vagy kerd szamon, a ket harmad miatt,hanem az embereket akik igy szavaztak. Viktor igazan nem tehet rola, o csak megadoan, szerenyen, elviseli, turi a dolgot.

Egyebbkent meg, semmi kozod hozza, hogy mit csinalunk a kethamaddal az a mi dolgunk. :)

old_field 2010.04.15. 14:15:07

@Mercel: Milyen torzulásról beszélsz ?
Voltak a 80-as években bátor , tehetséges fiatalok, tiszta múlttal, jelennel.
Akik néha sokat kockáztatva tűntettek és építették az ellenzék egyik vonalát.
Közben Botoxos Ildikó és Gyurcsányi ott ültek az mszmp ill. a kiszKB nem gyenge pozícióiban,
felkészülve a hatalmuk átmentésére és a nemzeti vagyon 1 részének lenyúlására.
Gondosan átmentve kevésbé látható hálózati kapcsolatokat is, amelyek adott időben szintén
nem kevés tőkét jelentettek számukra.
És mindezt volt pofájuk "spontán privatizációnak" nevezni...
Miközben pl. az ellenzéki kerekasztalt gátlástalanul lehallgatták és minden téren visszaéltek a helyzetükkel/ a helyzettel. Antalék elvégezték a piszkos munkát ,bele is buktak, majd jöttek megint a komcsik, bocsi a "szociáldemokraták".
Újabb aberrált privatizációk, tönkretéve , kiszolgáltatva a maradék mezőgazdaságunkat és a feldolgozó ipart, (külföldi)állami cégeknek eladva az állami cégeinket.
A rendszerváltás legnagyob szeméthordalékáról - szdsz - nem is nagyon beszélve...
Talán csak annyit, hogy a véresszájú antikommunisták az első adandó alkalommal lefeküdtek az mszpnek, majd jöttek a nagy lenyúlások és a pénzes állások.(Hunvald és társai)
És közben jött a cinikus duma, hogy "az állam rossz gazda" ,mikor ők voltak az állam és szétloptak bennünket. És volt pofája kuncze "úrnak" a lop-stop táblával a fidesz ellen...
Persze közben ők voltak az "ország értelmisége" túldimenzionálva médiában , hatalomban, mindenhol.
Ez volt az "írástudók" újabb nagy árulása...
Hány erkölcsi, társadalmi, gazdasági aberrációt soroljak még fel ?
Vagy ezek mellett a vérlázító aljasságok mellett, Te azt nevezed aberrációnak ,
hogy azokból a fiatalokból a 80-as évek végén megalakult a fidesz és próbált ezek közöt az aberrált viszonyok között talpon maradni , változni a változó körülményekhez idomulva ?
Nem vagyok naív... nem gondolom, hogy hibátlanok, vagy akár bűntelenek volnának..
DE ha mérlegelni kell a 2 oldalt, akkor nem kérdés, hogy melyik mit tett valóban a demokrácia létrejöttért. Hogy melyik a komcsi utódpárt, aki magával hozza a múltredszerbeli szocializációját és termeli ki magából a Zuschlagokat, Hagyókat, Gyurcsányikat...
És ők féltik naponta nagyhangon...a demokráciát és az országot , amikor mindkettőt nagyjából tönkrevágták a 8 év alatt.
Nem gondoljátok hogy ez hihetetlen mértékben cinikus és ártalmas ?
Ha egyéni jelöltes választás lenne a rendszer alapja nálunk , akkor most 1 emberük lenne a 170 valamennyivel szemben, ez nem elég beszédes, hogy az emberek hogy látják ezt az egészet ?

peti6 2010.04.15. 14:16:13

Az itteni kommentek, tisztelet a kivételnek, mind az emberi tudatlanság, vaklátás megnyilvánulása. Ezek mind tudatlan elkeseredett maszoposok, akik az értelemről mégcsak nem is hallottak, különben ennyi marhaságot nam írnának le.
Bizony féljen a 2/3-tól akinek félnivalója van, de menyugodhat mindenki MEGLESZ!!!!
Akkor elszámoltathatják mindazokat, akik 8 év alatt idejuttatták az országot.
Erről egyetlen kommentben sem olvastam......

egerészölyv 2010.04.15. 14:22:49

Aggodalomra semmi ok, meglesz a 2/3.

Él egy rossz közhangulat az országban. Hogy "ezek" / "azok" már Kádár alatt kiforralták, hogy mentsék át maguknak az országot. Moldova még arról is tudni vél, hogy akkor Körmös Bauer, Idősebb Pető, Apró Család és mások összeületk, és megpacsizták, jobb, ha átcsúsztatják a hatalmat a leszármazottaik kezébe. Ez talán túlzás, de a hangulat hangulat. Ebbe púzott most bele a jobb oldal. Jobb lesz így. Megszűnik a kádárizmus árnya.

old_field 2010.04.15. 14:26:12

@egerészölyv: a fura csak az , hogy a történtek is igazolják ezeket a képzelgéseket...

Mercel 2010.04.15. 14:29:44

@old_field:

Hát sajnos az mszp-s aljassággal teljesen egyet kell, hogy értsek. A privatizáció mint olyan részben legálissá tett lopássá vált, részben megfontolatlan és stratégiai hibává.
Mondjuk nem sok európai országról tudok, ahol a TELJES energiaszektort eladták..
Arra is kiváncsi lennék, hogy gyurcsány cégei, hogyan is születtek, és miből.
Arról az apróságról nem beszélek, hogy vannak önkormányzati ügyfeleim.. hát ne tudd meg mik mennek ott az elmúlt 8 évben:(
@peti6:

Az nem kérdés, hogy azokat akik loptak, csaltak hazudtak felelősségre kell vonni. Speciel czuslagnak nem csak 8 évet adtam volna.
Ahogy mondjuk a Happy End Kft-nek is utána néztem volna..
De tisztességes elszámoltatás legyen és ne politikai leszámolás.

"Frigyes"

akur 2010.04.15. 14:30:17

nincs miről vitáznunk az emberek legtöbbje változást akar és ehhez Orbán Viktort hatalmazták fel. Pont.

krizsoke 2010.04.15. 14:31:40

@akur: van egy pár..kb minden jelentősebb gazdasági mutatóban sereghajtókká sülyedtünk a régióban. nálunk a legdrágább az autópálya, nincs egészségügyünk, az oktatás és tömegközlekedés egy katasztrófa, a korrupció az eget veri, nálunk az egyik legmagasabb az elvonás mértéke. gondolom ez a jól végzett munka eredménye, amit úgy "megfizetnek", h abból házakat, nyaralókat, cégeket, szőlőbirtokokat, pincészeteket, bányákat lehet vásárolni. ja és a parlament az egyetlen "munkahely" Magyarországon, ahonnan minden következmény nélkül csak úgy ki lehet vonulni. és még én nem érzem úgy, hogy képviselték az érdekeimet.

deflorator 2010.04.15. 14:32:28

Jó érzés látni és olvasni, hogy hisztérikusan rettegnek akiknek rossz a lelkiismeretük. Remélem az vár rájuk, amitől félnek.

akur 2010.04.15. 14:35:19

@Mercel: annyira sajnálom hogy leléptél innen, de egy számodra korrektnek látszó csoportra szavazni, nem vall túl bölcs rálátásra, mert ez nem lehet semminek az alapja. Közben meg azon keseregsz hogy mennyi adót fizetsz az elmúlt évek rossz politikai és gazdasági hibái miatt. Egyet tudsz a szocikat utálod mert átvertek veled fizettetik vissza a jólétük árát, de nem adsz felhatalmazást egy adócsökkentést kívánó pártprogramra inkább egy laza egyetemista csoportra szavazol. Hm. Biztos hogy ugyanabban az országban élünk? Kívánok neked sikeres vállalkozást ( nekem is az van) remélem hogy megváltozik majd a véleményed egyszer. All the Best!

Roy 2010.04.15. 14:36:24

@ladislaus: Ez nem pártfegyelem, hanem pártfélelem. Aki ellentmond bármiben Orbánnak, vagy más a véleménye az redbull nélkül is szárnyakat kap.
a fidesz egy antidemokratikus párt, ahol együtt kell üvölteni a falkavezérrel.
Ezeknek 2/3, akkor jön sötét erő.

akur 2010.04.15. 14:37:39

@krizsoke: ezzel tökéletesen egyetértek veled

Roy 2010.04.15. 14:40:20

@akur: Ki hatalmazta fel?
Az ország 47.3%-a Nem rájuk adta voksát. Ez majd a fél ország. Miről beszélsz?

Roy 2010.04.15. 14:43:27

@deflorator: Tudod nem csak a rossz lelkiismerettel lehet félni valamitől vagy valakiktől.
A hatalommal vissza is lehet élni.

dukeekud 2010.04.15. 14:44:01

old_field :

"Antalék elvégezték a piszkos munkát ,bele is buktak, majd jöttek megint a komcsik, bocsi a "szociáldemokraták"."

Pontosan, nagyon jo taktikai erzekkel a szocialista-diktatura bukasat attetek, az elso demokratikusan valasztott kormany nyakaba.Az orszag, pont ugy szethullott volna az Antalek nelkul is, de igy sokak szamara ugy tunt, mintha ok okoztak volna.

Roy 2010.04.15. 14:46:33

@dukeekud: A szerénység elég távol áll tőle.

Roy 2010.04.15. 14:48:28

@deflorator: Meg van az ok a félelemre a becsületes embereknek is. Egyszer már "bizonyítottak".

kamarti 2010.04.15. 14:50:28

már elnézést kérek, de lenne néhány kérdésem.
a kétharmados egyetértést kívánó kérdések köre nem épp azért került kijelölésre, hogy ezekben a kérdésekben - függetlenül attól, hány párt és milyen arányban képviselteti magát benne - legalább a parlamenti képviselők kétharmada egyetértsen (mert hogy elméletileg ők az istenadta nép kétharmadát képviselik)? tehát nem épp az volt a cél, hogy akár egy egyedül kormányzó, de csak abszolút többségű frakció ne változtathasson ezekben a kérdésekben? mert ha igen, akkor egy akár kétharmados, egyedül kormányzó pártnak is arra kéne törekednie, hogy minél nagyobb legyen a konszenzus, akkor is, ha egyedül is megtehetné, a demokrácia érdekében. És elnézést kérek, de az nem kifogás, hogy a "szocialistákkal eddig sem lehettettmegegyezni", főleg egy olyan párttól nem, amelyik maga tette gyakorlattá, sőt, kizárólagos parlamenti viselkedési, véleménynyilvánítási formájává az egyet nem értést. Ha most nem is kezdünk bele abba, hogy ez a fajta destrukció mennyiben járult hozzá ahhoz a helyzethez, amit majd mostantól állítólag ők hatékonyan rendbe hoznak, az el nem döntött kérdések sorához, vagy az ország mentális állapotához, a politikához és a politikusokhoz való viszonyuláshoz stb, akkor is azt mondom: azzal az indokkal törekedni a kétharmadra, hogy majd úgy könnyebb lesz, engem nagyon nem nyugtat meg, már csak azért sem, mert igen, még emlékszem 98-2002-re is (amikor pedig messze voltak a kétharmadtól), nem csak az elmúlt 8 évre, és bár OV továbbra is szerénységet és alázatot kért a híveitől, na ez például épp az, ami nem jellemző rá, rájuk és soha nem is volt. És ezzel a magyarázattal mindenkit, legyen az szocialista, jobbikos vagy elempés, indirekt módon kompromisszumképtelen, hozzá nem értő, felelőtlen politikusnak ír le. Hát igen, sokkal egyszerűbb lenne mindenki mást kitenni a parlamentből, esetleg, hogy mégse egy párt legyen, most külön frakciót alakítani az amúgy nem létező párt (KDNP) színeiben indulókból (gondolom, ez most is így lesz, a bizottsági helyeknél nagyon nem mindegy, hogy lehet maximalizálni a számokat). Rafkósak és cinikusak, bár mondjuk ez szinte húsz éve nem újdonság tőlük....Önmérséklet? szerénység? kacagnom kell...

kamarti 2010.04.15. 14:52:38

már elnézést kérek, de lenne néhány kérdésem.
a kétharmados egyetértést kívánó kérdések köre nem épp azért került kijelölésre, hogy ezekben a kérdésekben - függetlenül attól, hány párt és milyen arányban képviselteti magát benne - legalább a parlamenti képviselők kétharmada egyetértsen (mert hogy elméletileg ők az istenadta nép kétharmadát képviselik)? tehát nem épp az volt a cél, hogy akár egy egyedül kormányzó, de csak abszolút többségű frakció ne változtathasson ezekben a kérdésekben? mert ha igen, akkor egy akár kétharmados, egyedül kormányzó pártnak is arra kéne törekednie, hogy minél nagyobb legyen a konszenzus, akkor is, ha egyedül is megtehetné, a demokrácia érdekében. És elnézést kérek, de az nem kifogás, hogy a "szocialistákkal eddig sem lehettettmegegyezni", főleg egy olyan párttól nem, amelyik maga tette gyakorlattá, sőt, kizárólagos parlamenti viselkedési, véleménynyilvánítási formájává az egyet nem értést. Ha most nem is kezdünk bele abba, hogy ez a fajta destrukció mennyiben járult hozzá ahhoz a helyzethez, amit majd mostantól állítólag ők hatékonyan rendbe hoznak, az el nem döntött kérdések sorához, vagy az ország mentális állapotához, a politikához és a politikusokhoz való viszonyuláshoz stb, akkor is azt mondom: azzal az indokkal törekedni a kétharmadra, hogy majd úgy könnyebb lesz, engem nagyon nem nyugtat meg, már csak azért sem, mert igen, még emlékszem 98-2002-re is (amikor pedig messze voltak a kétharmadtól), nem csak az elmúlt 8 évre, és bár OV továbbra is szerénységet és alázatot kért a híveitől, na ez például épp az, ami nem jellemző rá, rájuk és soha nem is volt. És ezzel a magyarázattal mindenkit, legyen az szocialista, jobbikos vagy elempés, indirekt módon kompromisszumképtelen, hozzá nem értő, felelőtlen politikusnak ír le. Hát igen, sokkal egyszerűbb lenne mindenki mást kitenni a parlamentből, esetleg, hogy mégse egy párt legyen, most külön frakciót alakítani az amúgy nem létező párt (KDNP) színeiben indulókból (gondolom, ez most is így lesz, a bizottsági helyeknél nagyon nem mindegy, hogy lehet maximalizálni a számokat). Rafkósak és cinikusak, bár mondjuk ez szinte húsz éve nem újdonság tőlük....Önmérséklet? szerénység? kacagnom kell...

Roy 2010.04.15. 14:58:01

@kamarti: Mélységesen egyet értek a hozzászólásoddal.

Dezsőjóska 2010.04.15. 14:58:14

Most itt versenyfosás megy?
20 év alatt több lett a nyugati autó, több lett a plazma TV, van már Heineken a boltban, de a rezsi már a fizetések nagyon komoly százalékát emészti fel, hitel nélkül meg már elérhetetlen sokak számára az élelmiszer is!

Nem változott semmi!

Az utóbbi 8 év elbaszás volt. Ez tény.
Lehet, hogy a következő is az lesz, de legalább az esély meglesz, hogy egy irányba menjen az ország, ne parciális érdekek érvényesüljenek! Ha Viktornak van egy látomása az ország jövőével kapcsolatban, most meg tudja valósítani. Nem meging a kibaszott 1et előre 2t hátra!

peti6 2010.04.15. 14:59:51

Esküszöm sajnálom, hogy beírtam ide!
Ennyi baromság, ami itt le van írva, ez már a maszopon is túl tesz.
Megnézzük azt a pártfélelmet 26.-an, amikor a maszop teljesen széthullik........
IGENIS A FIDESZ ÉS ORBÁN VIKTOR TUDJA CSAK EZT A MASZOP ÁLTAL TELJESEN TÖNRETETT ORSZÁGOT TALPRAÁLLÍTANI!!!!!!!
És végre, ha még most nem is, de 4 év mulva a maszop, mint parlamenti párt is megszünik.
Tudják ők ezt nagyon jól, azért remegnek a 2/3-tól, ráadásul pofátlanul az LMP-re akarják tolni az ő felelősségüket.....

Viharzóna 2010.04.15. 15:04:31

Egy kis adalék, az átkos múltból az oldalon vitatkozóknak. Csak tiszta forrásból:
Haraszti Ákos : Hazugságban nem ismernek tréfát
(2010. április 8.)
"Ezek a „rendszerváltók” nagyfokú emlékezetkiesésben szenvednek. Már elfeledték „karrierjük” kezdetét. Legfőbb mentoruk, a globalista, Kádár jobb kezeként ismert Aczél György is ritkán vagy talán soha nem jut az eszükbe. Pedig mindent neki köszönhetnek. Hiszen az ő teóriája volt, 1985 tájékán, hogy ki kell választani 250 kommunista ivadékot, ki kell őket vinni Nyugatra, meg kell őket tanítani idegen nyelvre, közgazdaságtanra és a jog ismeretére. Aztán, ha visszatérnek Magyarországra, „ők fogják befejezni azt, amit mi elkezdtünk”- mármint ők, adta ki az utasítást Aczél Appel György. Minden az ő és hitsorsosai elképzelése szerint történt. Az „ivadékok”, a párttitkár fiak, a KISZ-legények, a főideológus vágyait maradéktalanul valóra váltották.".......
"Jól egymásra találtak- két évtized alatt- a „rendszerváltók, vazallus, haszonleső értelmiségiek és a hiszékenységre idomított nép.
Pedig az aczéli kiválasztottak hazugságai tetten érhetők. Csak hát, szemellenzősen, a nyilvánvaló hazugságok és tisztességtelenségek is láthatatlanná válnak. A hazugság béklyózza be lábunk, mozdulni alig tudunk, gondolkodásunk meg csak a lelkesedésig terjed. Mert lelkesedni azért még tudunk. Hazug szónokok hazug szavait úgy isszuk magunkba, mint hosszú aszály, szárazság után issza magába a kiszáradt föld az égi áldást. Amnéziás országgá lettünk. Amnéziássá tettek bennünket. Falanszter lakókként, kiüresítve, tétován, tettrekészség nélkül hánykolódunk akaratuk, kényük-kedvük szerint. Cipollák manipulálnak bennünket, s mi meg akaratlan Marióként, minden hazug kijelentésüket elfogadva, utasításukat végrehajtva, bávatagon bámulunk magunk elé. „Cipolla diadala elérte tetőpontját, a varázsló pálcája, a karmos fogójú bőrostor korlátlanul uralkodott.” A mi Cipolláink elhitetik velünk, hogy nappal sötétség van, a nyári napsütés meg hideg fényű. És mi mindent elhiszünk. Ezek ott fönt azt gondolják, mindannyian, mindent elfeledünk."
Tovább is van, ez csagy kis részlet , A teljes írás Lakatos Pál író, újságíró honlapján fellelhető. Lehet tovább vitatkozni.

Roy 2010.04.15. 15:06:01

@old_field: Te milyen tiszta multú fiatalokról beszélsz?
Köztudott, hogy jó néhány fideszes a kisz tagja, és funcionáriusa volt a Kádár rendszerben.
Erről az emberek egy része szívesen megfeledkezne, vagy amnéziásak.

kicscsávók 2010.04.15. 15:07:12

@Viharzóna:
Bizony-bizony. Én még emlékszek a Hazafias Népfrontra. Kivétel nélkül ott ülnek (ültek) a fidesz vezérkarban :)

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.04.15. 15:08:00

Ratius, a félreértések elkerülése végett én nem vagyok fidesz szimpatizáns.
Te viszont nagyon nevetséges vagy. Nem mennétek már a picsába?
Tanácsadási kényszerben szenvedsz?
Mintha nem lenne teljesen nyilvánvaló, hogy bármit is csinál, mindig is lesz közületek akinek nem fog tetszeni.
Mondhatnám úgy is, ki a fasz kiváncsi arra, te mit szeretnél, 8 évig elvileg az volt.

Most húzzatok már a jó édes *******ba vissza és figyeljétek hátha valaki jobban tudja csinálni, amire ti gyökerek képtelenek voltatok.
köszi

Roy 2010.04.15. 15:09:14

@peti6: Az tény, hogy sokat loptak, és eladták a fél országot az Szdsz, és az Mszp.
Orbánnak nem ez fáj, hanem már Neki semmi nem jutott ebből.

kicscsávók 2010.04.15. 15:11:51

@troll:
A számok tükrében (nagyságrend számít, nem a darabra pontosság)
8 millió választásra jogosult, 64%-os részvételi arány, vagyis kb 5,1 millió szavazó. Ennek 53%-a fideszre voksolt, ami 2,7 millió ember.
8-2,7 = 5,3 millió nem a fideszre szavazott.

Ezeket az embereket kell meggyőzni és nem személyeskedni.

old_field 2010.04.15. 15:12:31

@Roy: ha Te nem érzed a különbséget a KISZ vezér gyurcsányi és 1 gimiben "beléptetett" kiszes között , akkor nincs miről beszélni...

kamarti 2010.04.15. 15:17:17

@Dezsőjóska: egyszer már volt egy látomása, nagyot akart, és mit kaptunk?
ne haragudj, én már egyszer végigcsináltam adózóként, bérből élőként, szülőként egy Bokros-csomagot, egy megszorítást és ezt a válságot. Azon kevesek (mert a munkaképesekhez képest nagyon kevesen vagyunk, és kevesen voltunk akkor is, amikor még nem volt ennyi munkanélküli!) közé tartozom, akik rendesen befizetik a nem kevés adót. Vagyis eltartom a nyugdíjasokat, a ygerekeket és a politikusokat is (azokat is, akik nem járnak be a parlamentbe, vagy kivonulnak onnan, mert úri kedvük úgy tartja, a fizetést viszont felveszik), meg a 300 Ft-os vizitdíjat megtorpedózó orvosokat is, az autópályaépítőket és a bányászokat is.... Nincs hitelem, nem vettem fel a ygerek után szocpolt, tehát az eladósodásban nem vettem részt (mert lehet, hogy jobban élnek sokan, mint 4 éve, de hitelből - amit valamikor, valakinek meg kell fizetni, ha neki nem megy, akkor is). Ugyan egyedül nevelem a ygerekem és albérletben nyomom, semmilyen kedvezményben (pl. ingyenes tankönyv, vagy étkezés) nem részesülök, mert csak egy gyerekem van, nem vagyok hívő, nemvagyok fideszes - tehát minden tekintetben másodrendű állampolgár vagyok, talán nem is magyar..
Na ezekhez képest is érdekes, amit az előbb itt már felvetett valaki: a szuperbruttótól párszáz forinttal nőttek a nettó bérek, az el vele tehát adóemelést jelent, dettó az EVÁnál - akkor most mit is ígért? ugyanazok fognak adót fizetni, csak többet - hát így én is tudnék bevételt emelni. És közben újra végig fogjuk nézni a seggnyalást (ld. Mol), a herdálást (hogy mást ne mondjak, Happy End, ugye), mint akkor, amikor ők voltak hatalmon. És mellé ez a pökhendi stílus, a mérhetetlen cinizmus. (arról nem beszélve, amit mindenki tud, talán csak a szerencsétlen szocik nem jöttek még rá: a fideszt jogászok alapították, jogászokból, és remélem, ezzel mindent elmondtam).
Szóvall álmodjon nagyot, valósítsa is meg, bánom én, de ne megint az én bőrömre adakozzon a híveknek.

(amúgy meg az én városomban egy több ciklust megnyert szocialista polgármester ellen egy jogászkörökben is az egyik legostobábbként számon tartott volt sportolót indítottak, akiről már az is terjed, mennyivel járult a pártkasszához az illető a helyért. nem tudom, mi az igaz, mi nem, de ebben a városban már volt egy ostoba, alkoholista, alkalmatlan narancssárga polgármester, erre is emlékszem)

Roy 2010.04.15. 15:19:39

Olvasd már el a "viharzóna" legutóbbi hozzászólását, akkor megtudod miért, és hogy volt akkor.
Nem tudom Te mennyi idős vagy, de az idősebb korosztály emlékszik arra hogy kikből jött létre a nagy Fidesz.
Elég tájékozatlan vagy ez ügyben. jó volna előbb utánna nézni mielőtt hozzászólsz.

old_field 2010.04.15. 15:23:41

@kicscsávók: jól számolsz...még pár évig ezzel számolhatsz...

kicscsávók 2010.04.15. 15:33:25

@old_field:
Nem nagyon értem a helyeslést, és egyben sajnálom is. Én azt írtam, hogy
8 millió szavazásra jogosult, ebből
5,3 millió a nem fidesz szavazó
2,7 millió fidesz szavazó
Ez azért nem tűnik annyira 2/3-nak, hanem inkább csak 1/3-nak ...

kamarti 2010.04.15. 15:34:09

@old_field: ti meg talán elfelejtitek, hogy vannak az országban elég sokan olyanok, akik felnőtt fejjel nézték végig a fidesz történetét az alakulástól mostanáig, sőt olyanok is, akik emlékeznek az átkosra is, és például jól látják a retorikában, a módszerekben, a hozzáállásban a párhuzamokat a kádárista elit, meg a legdemokratikusabb kisgömböc párt és a demokrácia grálja, a húsz éve! a pártja élén álló vezér közt. Lassan túltesz Kádáron, időben is, de rafináltságban mindenképpen.
Sőt, olyanok is vannak, akik meghallják, hogy neki valójában mi a fontos, elmondta a tv2-n 10-én éjjel 23.25 és 23.55 között: hogy nemigen van Európában olyan politikus, aki kétszer is miniszterelnpk lehet, még annál is kevesebben, aki nem koalíciós kormányt vezet, és a Kubatov anyagban is leginkább az zavarta, hogy a saját samesza gúnyolta ki.
De nyilván ő egy tiszta lelkű, önzetlen, elfogulatlan, jóra törekvő és elsősorban mások - az őt felhatalmazó nép - érdekeit tartja szem előtt, nem önös érdekek vagy hatalomvágy vezérlik.
ja. én meg tegnap születtem.
(és tévedés ne essék, se Kádárt nem sírom vissza, se a szocikat, de azért hadd érezze már magát embernek egy demokráciában a 21 században az is, aki nem olyan színű-meggyőződésű, mint a népvezír).
Ja, és a nyolcvanas években már nagyon vicces lett volna azzal tüntetni, hogy valaki nem lép be a Kiszbe, mert az akkor már rég nem kizárólagosan pártnevelde volt, tehát az ilyen "ellenállás" nem jelentett semmit, mint ahogy a kisztagság se, épp széthullóban volt már az egész... viszont az tény, hogy keveseket taníttattak ki külföldön, akár az állam, akár a szülők

nem nemsiker_s 2010.04.15. 15:35:30

@Mercel:

Fejtsd ki bővebben, hogy mi utal arra, hogy Orbán egy hataloméhes gonosz kis törpe.

Dezsőjóska 2010.04.15. 15:37:00

@kamarti: No ha a fideszt jogászok alapították, akkor nem fogunk ott tartani, hogy a nyáron hozott hatvanpár adótörvényből negyven fölöttit az életbelépés előtt vissza kellett vonni, vagy módosítani!

Ezt a kibaszott dillettantizmust nem fogjuk látni!

3 gyerekem van, versenyszférában dolgozom. Nem kevés adót fizetek! Az EVÁsok enyhe trükközéssel 10%-ra tudják redukálni az adóterhüket, ami nálam, nálad 50% fölött van. Szerintem jogos, hogy megszüntessék!

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2010.04.15. 15:38:26

Érdekességek néhány magyar, vagy magyar kötődésű haláleset kapcsán...
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99482814&t=9198554

gpetersz 2010.04.15. 15:38:27

@stratez: Ez akkor lenne érdekes, ha bárkit is érdekelne (az emberek 4/5-ét biztos nem) mit ugatnak a szocik...

old_field 2010.04.15. 15:45:17

@kamarti: nézni nézted, de úgy tűnik nem értetted...

aliglajos 2010.04.15. 15:46:26

A fideszesekben az a legviccesebb, hogy el sem tudják képzelni, egyszer nem Orbánra szavaznak. Ezért tapsikolnak mind annak, hogy a Fidesz a maga képére formálja a választási rendszert, és amit csak lehet pártszervezetté tegyen. Az igazi ókori alattvalói mentalitás ez: az istenkirály, mivel hatalma isteni, soha nem tehet rosszat, Sem most, sem négy vagy nyolc év múlva.

kamarti 2010.04.15. 15:49:06

@Dezsőjóska: már ne haragudj, de én mégis inkább azt támogatnám, hogy azokon hajtsák be az adót, akik egyáltalán nem fizetnek (pedig megtehetnék), ne az adófizetőket préseljék tovább.. Vagy ne nézzenek hülyének, amikor pártfinanszírozásról, képviselői juttatásokról, kampánypénzekről van szó, mert én ugyan nem vagyok minden kiskaput ismerő jogász, de hülye sem, és rosszul viselem, ha annak néznek.
Amúgy pedig ha az evásoknak módja van a trükközésre, és az törvénytelen, akkor fogják fülön azt, aki törvénytelenül trükközik, valamint hozzanak olyan törvényt, ami nem ad módot a trükközésre. Nem vagyok a kollektív büntetés híve. (amúgy meg ugye mindenki magából indul ki, szokták mondani - tehát az EVA, mint lehetőség eltörlése akkor azt jelenti, hogy aki eddig evázott, az mind adócsaló? mert ha igen, akkor vegyék elő őket - épp elég szép nagyszámű adóapparátust tartunk fenn az adónkból...)

de legyen neked igazad, és használják arra a meglévő jogász hátterüket, hogy kivitelezhető, életbe léptethető törvényeket hozzanak, oké. Csak ne emlékeznék arra, kik voltak az ő idejükben a független igazságszolgáltatás vezető pozícióiban, mindjárt optimistább lennék...

kamarti 2010.04.15. 15:52:28

@old_field: tévedsz, nagyon is értem. és épp ezért nem szeretném a következő (tán utolsó) húsz évemet ő királyi felsége alatt lehúzni (ahogy ígérte a nagy demokrata), jobbján semjénekkel, balján (már ha lehet arra az oldalára állni egyáltalán) pelcznékkel...

peti6 2010.04.15. 15:52:30

kamarti!
te nem felnőtt fejjel, hanem-az írásod alapján- süket fejjel nézted végig a Fidesz létrejöttét!
De mszmpés fejjel az mszp létrejöttét,,,,,,
Legyen neked maszop-már amíg lesz-, és Fletótok, a pszichopata......

egerészölyv 2010.04.15. 15:56:27

Ezeknek ha Orbán 100%-ot kapott volna, az is kevés, mert csak (mondjuk) 80% ment el szavazni.

Ha az otthonmaradókat a szocialistákhoz számítjuk, akkor riadó van, elvtársak, lazul a pártfegyelem!

kamarti 2010.04.15. 15:59:44

@peti6: hát ez nagyon meggyőző érvelés. ennyi, amit fel tudtok mutatni? nagyon kevés.

amúgy végignéztem már olyat is, hogy telipofával emeszempéző fideszesből viktorban és bandájában (nem az én szavaim!) csalódott miépes majd jobbikos lett, de mivel elég öreg vagyok, azt is tudom, kinek van mszmp-s vagy kiszes pártelőélete a fideszben vagy más pártoknál - hidd el, nem GYF volt egyedül kisztag Magyarországon, bár lassan ott tartunk.
Személy szerint te biztos hogy sokkal naivabb vagy, mint én, sokkal nagyobbat fogsz csalódni, megnyugtatlak.

Rókakígyó 2010.04.15. 16:02:53

- Ha cigányoznak, cigány vagyok. Ha zsidóznak, zsidó vagyok.
- De Miniszterelnökúr! Magát tolvajgazemberezik.

Lábtörlő.

csabakirályfi 2010.04.15. 16:04:48

"Az alkotmány jelenleg negyvenkilenc különböző ügyet említ, amelyről kétharmados többséggel kell határozni. Ezek között legalább egy tucatnyi van, amelynek szinte a körmünkre égtek."

Szóval állj ki Viktor, és mondd el, miért nem érdekelt titeket eddig ezek megoldása? Miért csak úgy oldhatók meg, ha neked tejhatalmad van? Miért nincsenek, vagy nem voltak ehhez partnereid a parlamentben? Esetleg miért nem voltál te partner ezek megoldásához? Mondd el Viktor, öszintén!

egerészölyv 2010.04.15. 16:04:50

@kamarti: ez a "nagyot fogsz csalódni" típusú kötözködés úgy látszik nem halt ki a hivatásos rettegőkkel és a rettegtetőkkel, csak lejjebb csúszott, úgy látszik, az amatőrök kezébe. Olyan is...

egerészölyv 2010.04.15. 16:05:44

@csabakirályfi: most lesz. Akkor mit fogsz kérdezni? Hogy miért van?

tcom 2010.04.15. 16:06:29

2/3-ad?
Kit érdekel? Reformokat többséggel is el lehet indítani.
A fő probléma az eddigi ellenzéki politika, és az ígéret cunami fogja okozni.
Az ellenzéki politizálásuk kormányon nem folytatható, mert egyenlő a csőddel. Ha pedig nem tartják be az ígéreteiket, akkor csalódottak lesznek a népek. És megkérdezik magukban, hogy akkor mi a különbség Gyurcsány és Orbán között? Semmi.
A megszorításokat még 3/3-adnál sem viseli el a nép!!!
Öngól.

egerészölyv 2010.04.15. 16:07:53

@tcom: Mecsoda öngól megnyerni a választásokat...

Archenemy 2010.04.15. 16:08:53

@Roy: neked külön szeretném megköszönni, hogy tajtékzó, frusztrált dühöddel kiemeled, és tovább édesíted a győzelem mámoros ízét

köszönöm

egerészölyv 2010.04.15. 16:09:51

@Roy: tájékozatlannak tűnsz, de ezen segíthetünk.

csabakirályfi 2010.04.15. 16:10:10

@egerészölyv: Hogy mit? Pl. mikor lesz adócsökkentés?

peti6 2010.04.15. 16:11:48

kamarati!
én nem akartam érvelni veled szemben, sem meggyőzni , mert az ilyeneket, mint te nem lehet.
lehet, idősebb vagy, bár nem ismerlek, de,hogy naivabb vagy te 100 szor nálam abban halálosan biztos vagyok.............

kamarti 2010.04.15. 16:22:07

@peti6: hát nem tudom, elég sok és sokféle emberrel állok kapcsolatban, sok dologról másképp gondolkodunk, mégis tudunk beszélgetni, időnként meggyőzni is egymást.
tény, hogy ezeknek az embereknek jóval fényesebb az érvkészletük, mint neked, aki eddig első körben lehülyekomcsiztál, második körben azt tudtad mondani, hogy "az ilyeneket" mint én, nem is lehet.
Hát, ezzel nem is, mert ezek nem észérvek, az biztos., szóval jó lenne pallérozódni, ifjúság! nem azt mondom, hogy Arisztotelész Politikájáig menjetek vissza, bár tán az sem ártana...

amúgy az egyik baj ma ebben az országban ez az "ezek" meg "azok", az "ilyenek", meg "olyanok" sűrű használata, na ebben is jelentős szerepe van a te híres viktorodnak

kamarti 2010.04.15. 16:25:51

@egerészölyv: én meg inkább úgy látom, hogy elég sok témát érintettem minden hozzászólásomban, de érdemi ellenérvet nem riposztolt rá senki, ugyanazokat szajkózzátok, most ez a "rettegők" megy, milliószor hallottam, de nem nagyon mondtok mást, viszont újításod, a rettegtetők magyartalan, drága magyar testvérem, szóval ne térj el a központi csapásiránytől, mert ilyenekbe futhastz bele...

deflorator 2010.04.15. 16:31:17

Az mszp ellenzéki tevékenysége röviden így foglalható össze: amiben lehetséges akadályozni a fideszt, utána a nyakába varrni, hogy nem csinált semmit.
Éppen ezért az mszp-nek nemhogy kormányon, de tevékenyen ellenzékben sem szabad lennie, ez pedig azt jelenti, hogy alapvető jelentőségű az ország szempontjából, hogy meglegyen a fidesz 2/3-os többsége. Szerencsére meg is lesz.
Igazából én már azt a pillanatot várom, amikor Demszky börtönbe kerül 10-15 évre.

Rá Dios 2010.04.15. 16:33:08

@Mercel: Tőlem bármelyik, vagy egyszerre több is lehetnél, csak okosan szólj.

kamarti 2010.04.15. 16:36:09

@deflorator:
A fidesz-kdnp ellenzéki tevékenysége röviden így foglalható össze: amiben lehetséges akadályozni a kormányt, utána a nyakába varrni, hogy nem csináltak semmit.
Éppen ezért a fidesznek nemhogy kormányon, de tevékenyen ellenzékben sem szabad lennie,

melyik részét vitatod?

deflorator 2010.04.15. 16:44:19

@kamarti: Az állítás megfordítva nem működik. Ezért lesz 2/3-os Fidesz többség, erre kár is több szót vesztegetni.
További jó rettegést. Vigyázz a koleszterinre, mert a stressz + koleszterin együtt nagyon veszélyes...:-)

kamarti 2010.04.15. 16:49:32

@deflorator: mármint melyik része nem áll meg? tehát a fidesz konstruktív, együttműködő ellenzék volt? hahaha
és mikor fogtok már bármilyen felvetésre mást is mondani, mint hogy a fideszimádóknak ellentmondó hülye és/vagy komcsi és/vagy retteg, de megérdemli és/vagy amúgy is kár rá szót vesztegetni, mert punktum és/vagy húzzunk édes...ba.
gratulálok az összes intelligens, fejlett vitakultúrájú óriásdemokratának...

aliglajos 2010.04.15. 16:54:26

orbán + birka + kolomp = 2/3

deflorator 2010.04.15. 17:01:45

@aliglajos: Bezzeg a művelt, olvasott, felvolágosult szavazók ... kire is szavaznak? Gondolom nem a hippikre, nem is a tolvaj bandára, tehát maradt a jobbik? :-)

ÖtletElek 2010.04.15. 17:08:05

Sziasztok,

én kérdezni szeretnék valamit, nem cinikusan, nem átvitt értelemben, nem rossz szándékkal, hanem tényleg őszintén kíváncsian:

minden fórumon azt látom, hogy rengetegen kommentelik, hogy mindenkinek van mitől félni, egyszer már megmutatták... hogy láttuk már mennyire antidemokratikusak, de mindenki csak eddig jut el, hogy láttuk már...

nos én nem láttam, vagy nem emlékszem, vagy nem vettem észre, vagy hülye vagyok, vagy akármi, de írjátok már le, hogy amikor a fidesz kormányon volt 98-02 között, akkor hol sérült a választási jogotok, kit vittek el politikai vagy vallási nézetei miatt sötét helyekre, kit ért hátrány azért mert valaki másra szavazott?

kicsit később visszanézek, megnézem a történeteket, mert tényleg érdkel.

köszönöm előre is

aliglajos 2010.04.15. 17:15:51

@ÖtletElek: olyasmi, amit írtál nem történt. ellenben sok kis geciséggel.

Mercel 2010.04.15. 21:43:43

Valamelyik elvakult orbán hívő árulja már el nekem mi a tököm a "Maszop"?:D
Mert úgy nézem, hogy mindenki köcsög maszop-os aki nem a "szeretett vezérnek" tapsol elfogalatlanul, és agyatlanul.
Ha más gondolatod van csak maszopos lehetsz. Esetleg zsidó. Vagy cigány. Vagy zsidócigánymaszopos..
Király.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.04.16. 05:53:17

@Mercel:

A szó eredete nem az orbánhívőségben ered, hanem az életkorban. szerintem még 89 végén (vagy esetleg 90 elején) egy politikai tévéműsorban egy akkor népszerű műsorvezető mondott valami lényegtelen apróságot az akkori pártokról, és ő használta először a MASZOP szót. Rövid hatásszünet után meg is magyarázta, hogy ez csak rövidítés, pont ugyanúgy képezzük, mint azt, hogy fidesz.

(Az akkoriban kb negyvenéves pasinak a nevére már nemléxem, csak arra, hogy göndör haja volt és rendszeresen megdörgölte az orrnyergét.)

Mercel 2010.04.16. 12:22:12

@Mészáros Laci:

Köszönöm!
Azért tettem fel a kérdést, mert tényleg nem tudtam, másrészt meg több hozzászóló stílusából, és hozzászólásából, kb. szitokszónak tűnt.
Gondoltam megkérdezem már mit is rejt - aminek nevezik időnként a másként gondolkodókat:)
Mindenesetre köszönöm az információt.

"Frigyes"

Mercel 2010.04.16. 12:32:38

@Mészáros Laci:

Még valami.
Mivel korrekt választ adtál, ebből arra következtetek, hogy nem tartozol az általam megszólított csoportba, vagy ha mégis nem az "elvakult, agyatlan" réteget erősíted.:)
Mégegyszer köszönöm.

Többiek:
Nem az a bajom, ha valaki a fideszre szavazott, lelke rajta, hanem az, mikor érvek nélkül - "dögölj meg ha másképp gondolkozol" alapon vagdalkozik..

"Frigyes"

Ui. Életemben először folytam bele egy politikai jellegű blog hozzászólásaiba. A jövőben igyekszem tartózkodni tőle:)

sajtkedvelő 2010.04.21. 22:41:28

Bandi, nem baj ha nem lesz meg a kétharmad, valaki úgyis melléjük kell álljon. Vagy az MSZP, hogy valami kis konc azért leessen nekik is, vagy a Jobbik, csak hogy a baloldal ellen szavazzon.
Ha mindketten egyetértésben elleznék a kétharmados törvényeket, akkor az LMP fog velük szavazni.
El tudsz képzelni olyan indítványt, amit mind a három ellenzéki párt elutasít?
Hihetetlenül könnyű helyzetben van a Fidesz.
RD
süti beállítások módosítása