HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Nyílt levél Gyurcsány Ferenc úrnak

2012.02.02. 12:37 Ratius

Tisztelt Miniszterelnök úr!

A minap Ön Jávor Benedek úrhoz címzett nyílt levelet tett közzé, amelyben egyebek mellett azt veti az Önökkel együttműködni nem kívánó frakcióvezető szemére, hogy erkölcsi alapon utasítja el az ellenzéki összefogást, s nyilvánvalóvá teszi, hogy Ön nem érti ezeket az erkölcsi megfontolásokat. Levelében hosszan mentegeti miniszterelnökségének megkérdőjelezhető döntéseit, s ezzel azt a látszatot kelti, mintha az Ön ellen felvethető morális kifogások főképp kormányzásának időszakához kötődnének.

Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön téved. Az Önnel való együttműködést sokkal komolyabb problémák miatt kell elutasítania a magyar demokratáknak, mint amikre levelében reflektál. Engedje meg nekem, hogy röviden összefoglaljam e kifogásokat! Bár Jávor úr nevében természetesen nem nyilatkozhatok, nyílt levelének tartalmát egy tegnapi interjúban Ön közpolitikai kérdésnek nevezte, s ezzel mintegy nyilvános vitára invitálta a magyar társadalom sorsa miatt aggódó közszereplőket. Engedje meg tehát, hogy én, mint egy aprócska pontja hazai közéletünknek, én, mint aki kezdettől fogva és a leghatározottabb módon ellenzem a demokratikus erők olyasféle összefogását, amit Ön képvisel, hozzászóljak e vitához, s elmondjam, miféle kifogások miatt tartom elfogadhatatlannak az Önnel való együttműködést. Igyekszem tárgyszerűen és demagógiától mentesen fogalmazni, és próbálom kerülni azt, hogy Önt személyében, emberi méltóságában sértsem meg, ám ezzel együtt is nagyon sok olyan témát leszek kénytelen elővenni, ami Önt bántani fogja. Ezekért előre is elnézését kérem.

Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön a nyolcvanas években egy elnyomó, diktatórikus rezsim ifjúsági szervezetének egyik legfelső vezetője volt. Ön olyan rendszert szolgált, amelyet egy idegen hadsereg tartott fönn, és amelynek értékvilága, társadalomképe, politikai hitvallása szöges ellentétben áll mindazzal, amit mi elfogadhatónak, jónak és derekasnak tartunk. Ez a rendszer árulással, gyilkosságokkal, emberi egzisztenciák eltiprásával került hatalomra és maradt fönn Magyarországon. Mi, mai magyar demokraták, ezzel a rendszerrel, e rendszer hajdani képviselőivel semmiféle közösséget nem vállalhatunk.

Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön a nyolcvanas kilencvenes évek fordulóján kialakult, úgynevezett spontán privatizáció egyik legsikeresebb haszonélvezője volt. Ön egy olyan gazdasági átalakulás révén vált vagyonossá, amely átalakulás – bár jogi értelemben ma már nem kifogásolható – erkölcsi tekintetben a tolvajlással egyenértékű. Ön azok közé tartozik, sőt azoknak szimbolikus súlyú alakja, akik a spontán privatizáció során, a közakarat megkerülésével, a bürokratikus és technokrata hatalmi elittel ápolt politikai és családi kapcsolatait kihasználva magánvagyonná tették a közvagyont. Mi, mai magyar demokraták, mint szükségszerű történelmi folyamatot, tudomásul vesszük ezt az átalakulást, de nem vállalhatunk közösséget annak kétes becsületű szereplőivel.

Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön a kilencvenes években, jelentős vállalatvezetőként és cégtulajdonosként egyike volt azoknak a gazdasági szereplőknek, akik kialakították és fenntartották a hazai gazdaságpolitikára rátelepedő, az államon élősködő, a közvagyont dézsmáló gazdasági elitet. Az Ön vállalkozásaival kapcsolatban olyan eseményeket tárt fel az oknyomozó újságírás, amelyek bár jogilag elévültek, azért egyértelműen jogellenesek voltak, illetve olyan határterületeken mozogtak, amelyek, ha törvényi értelemben nem is, erkölcsileg mindenképpen elitélendőek. Mi, mai magyar demokraták, mint a rendszerváltozás folyamatának nyomorúságos hozadékát, tudomásul vesszük azt, hogy az elmúlt évtizedekben sikeres vállalkozást sokszor valóban csak olyan módszerekkel lehetett működtetni, mint amilyen eljárásokat Ön is alkalmazott, de – mivel véget akarunk vetni a gazdasági és politikai elit összefonódásának – semmiféle közösséget nem vállalhatunk azokkal, akik a köz kárára gyarapították magánvagyonukat.

Tisztelt Miniszterelnök úr, közéleti pályára lépve, Ön egy olyan politikai közösség tagja, majd vezetője lett, amely közösség legnagyobb mértékben felelős azokért a torzulásokért, amelyeket elszenvedett a magyar rendszerváltás folyamata. Ön közösséget vállalt azzal az MSZP-vel, amely eltűrte, sőt kiszolgálta a hazai gazdasági érdekcsoportok politikai térnyerését, eltűrte, sőt kiszolgálta a nemzetközi nagyvállalatok, sokszor nagyon is ártalmas megjelenését, s végső soron kiszolgáltatta Magyarországot a multinacionális érdekcsoportok kénye-kedvének.  Mi, mai magyar demokraták tudomásul vesszük azt, hogy az MSZP politikai hitvallása szerint mindez előremutató cselekedet volt, de vitatjuk e hitvallás helyességét, szemben állunk vele, küzdünk ellene.  

Tisztelt Miniszterelnök úr, bár Ön demokratának nevezi magát, az a mód, ahogyan Ön megszerezte a miniszterelnöki pozíciót, ahogyan gyakorolta kormányfői hatalmát, s ahogyan végül komédiává silányította a miniszterelnöki pozíciót igen messze van mindattól, ahogyan mi a demokratikus hatalomgyakorlást elképzeljük. Ön politikai szövetségeseivel váratlanul szembefordulva jutott hatalomra, kormányfőként homlokegyenest az ellenkezőjét művelte mindannak, amit választási kampányában megígért, saját bevallása szerint hazugsággal, trükkök százaival, semmittevéssel és nemtelen propagandafogásokkal keltette a kormányzás látszatát. S tette mindezt csak azért, mert úgy gondolta, hogy az Ön ellenfeleinek hatalomra kerülése szörnyűséget jelent majd. Függetlenül attól, hogy e tekintetben Önnek igaza lett, mi, mai magyar demokraták nem vállalhatunk közösséget egy olyan emberrel, úgy kormányozta hazánkat, ahogyan Ön tette.

Tisztelt Miniszterelnök úr, nyílt levelében Ön néhány konkrét példát is felsorol, hogy tisztázza legkétesebb kormányfői döntéseit. Ezeket olvasva el kell ismernem, hogy a sok tekintetben valóban menthető, védhető álláspontot képvisel. Most. Ám amikor Ön még a miniszterelnöki, pártelnöki pozíciókat betöltötte, egészen más következtetésre jutott. Lehet, hogy Ön most sajnálja a 2006-os rendőri túlkapások áldozatait, de Ön akkor kitüntette azokat a rendőri vezetőket, akik felelősek voltak azért, mert a rendőrség felkészületlenül állt szemben a randalírozókkal, Ön eltűrte, hogy e túlkapások vétkesei elkerüljék a felelősségre vonást, Ön semmit nem tett annak érdekében, hogy komoly vizsgálat tisztázza a történteket, kárpótolja az áldozatokat és valóban a köz szolgálatába állítsa a rendőrséget. Mi, mai magyar demokraták nem tudjuk elfogadni a kormányzati felelősség ilyen cinikusértelmezését, nem vállalhatunk közösséget olyan emberel, aki a pillanatnyi előnyök érdekében hajlandó akár a közintézményekbe, köztestületekbe vetett bizalmat is feláldozni.

Hasonlóképpen vélekedünk azokról a fejtegetéseiről is, Tisztelt Miniszterelnök úr, amelyeket a pártfinanszírozással kapcsolatban előadott. Lehetséges, hogy Ön szemben állt a pártfinanszírozás szocialista főembereivel, de ez az állítólagos szembenállás semmiféle kézzel fogható eredményre nem vezetett. Önnek, mint pártelnöknek első kézből kellett értesülnie a párfinanszírozás bűnös útjairól, s Önnek, mint a törvényesség védelmére felesküdött állami vezetőnek nem politikai csatározásokat kellett volna vívnia ellenfeleivel, hanem büntetőjogi lépéseket kellett volna tennie. Hogy ezt elmulasztotta, az kétségessé teszi a közélet megtisztítása melletti jelenlegi elkötelezettségét.

Tisztelt Miniszterelnök úr, az Ön által képviselt politikai formáció sok tiszteletre méltó kezdeményezést mutat föl, programjuknak számos olyan eleme van, amely elfogadható, vagy komoly vita alapja lehet. Mindazonáltal az Ön által hirdetett ellenzéki összefogás nem e programpontok alapján áll, hanem legfőbb célnak, már-már profetikus feladatnak Orbán Viktor és a Fidesz-hatalom leváltását tekinti. Az Ön egész politikai pályafutását végig kíséri ez az oppozíció, az Ön közéleti küldetése, legfontosabb önmeghatározása – számunkra úgy tűnik – az Orbán Viktorral való szembenállás. Ön most ismét azt állítja, hogy Orbán Viktornál rosszabb miniszterelnöke nem lehet az országnak, a Fidesz-kurzusnál szörnyűbb berendezkedést elképzelni is nehéz, ezért szükséges, sőt minden valamire való demokrata számára elsődleges kötelesség az összefogás az orbáni hatalommal szemben. Önnek azonban meg kellene értenie, hogy számunkra, mai magyar demokraták számára a Fidesszel való szembenállás csak másodlagos kérdés. Mi elsősorban azt a rendszert kívánjuk átalakítani, amely kitermelte ezt a valóban nyomasztó kurzushatalmat, mi elsősorban azokat a folyamatokat akarjuk megfékezni, amely az összeomlás szélére sodorta társadalmunkat, mi elsősorban azzal a politikai hitvallással állunk szemben, amely e tragikus végkifejlethez vezette hazánkat. És Önnek jól meg kell értenie, hogy mindannak, amivel mi szemben állunk, Ön éppen olyan fontos szereplője, jelképes alakja, megtestesítője, mint Orbán Viktor. Mi, mai magyar demokraták csak úgy tudunk nemet mondani a Fidesz-hatalomra, ha egyúttal nemet mondunk mindarra, amit Ön képvisel. Kérem, értse meg: az ellenfelem ellenfele nem a barátom!
 

Gyurcsány Ferenc nyílt levele elolvasható itt: http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/lev%C3%A9l-j%C3%A1vor-benedeknek/338110256221443


A Boldogok a sajtkészítők immár a Facebookon is megjelent.
Érdemes bejelölni, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok
nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

 

349 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr504050675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A régi pojácák és a DEKA 2012.02.06. 18:16:33

Alighanem egyre többen érzik, hogy Gyurcsány Ferenc az eltorgyánosodás útján jár. És hogy Orbán Viktor is elindult ezen az ösvényen. Megállíthatatlanul.   Az a politikai pojácaság, ami egyelőre tömegek számára elfogadható még, és nem veri ki a biztos...

Trackback: A Júdeai Nemzeti Front! 2012.02.05. 16:59:14

A Boldogok a sajtkészítők blog írója nyílt levelet intézett Gyurcsány Ferenchez, melyben jól megmondta neki, miért nem fog vele össze az LMP.Szépen, tételesen írta le azokat a dolgokat, amik miatt elképzelhetetlennek tartja, hogy megszülethessen a ...

Trackback: Az én pártom 2012.02.02. 17:34:06

Ha lenne egy pártom, amelyik megpróbálna mindenkit képviselni, senki nem szavazna rá, mert senkit nem érdekel a másik sorsa....

Trackback: Az én pártom 2012.02.02. 17:34:06

Ha lenne egy pártom, amelyik megpróbálna mindenkit képviselni, senki nem szavazna rá, mert senkit nem érdekel a másik sorsa....

Trackback: Mi a bóvli? 2012.02.02. 17:02:22

Az elmúlt hónapokban sorra bóvli-osztályzatokat adtak hazánknak a nemzetközi hitelminősítők. Mit osztályoztak? A kormányt? Ugyan már. Magyarországot? Hát... Igazából a politikai rendszerünket, a közösségi problémamegoldó képességünket sajnálták le - jo...

Trackback: Nyílt levél Gyurcsány Ferenc úrnak 2012.02.02. 16:28:01

Ön kormányfőként homlokegyenest az ellenkezőjét művelte mindannak, amit választási kampányában megígért.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemazamaz 2012.02.02. 22:36:51

Egyet ne felejtsünk el:
Ha a múlt választáson az LMP félreteszi az önérzetét, és két-három körzetben visszalép az mszp-s jelölt részére, akkor most nincs kétharmad, nincs új alkotmány és el lehet őket küldeni két év múlva a picsába. Most nem lehet majd, ezt ne feledje senki. Csók.

vargazoli 2012.02.02. 22:37:38

Orbán legalább akkora hazug mint a Gyurcsány. Ebből a szempontból az egyik 19 a másik meg 20. Egyedül az szól egymáshoz képest a Gyurcsány javára, hogy ő legalább tiszteletben tartotta a demokráciát.

egyjózsi 2012.02.02. 22:42:40

Akinek nem kell Gyurcsány, ne válassza! Csak tudnia kell: ma szűkítik a "demokratikus teret" , holnap elveszik! Ahhoz, hogy demokrata maradhass, ezt a rendszert le kell váltani. Jelenleg mind az MSZP, mind Gyurcsány ehhez megkerülhetetlen! Javaslom a blog írójának, hogy "gründoljon" össze egy vegytiszta demokrata pártot, keressen hozzá egy karizmatikus vezetőt, s akkor elfogadom a véleményét! Addig az egész csak "intellektuális nyavalygás" !

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.02.02. 23:00:04

A demokratának nem a hatalom a célja, hanem a választói akaratának érvényesítése. Amit korlátolt keretek között ellenzékből is megtehet, vagy kompromisszumokkal, kormánypártként. Akinek a célja a másik megsemmisítése, elsöprése, a hatalom birtoklása bármi áron (lásd öszödi beszéd) az nem demokrata.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.02.02. 23:24:17

@Dr. NA YA!: mondtam én hogy ovi egy XXI.-ik századi demokrata lenne és nem egy elnyomó kommunista rendszer szülötte, aki a kézivezérlésen kívül semmi másban nem tud gondolkodni?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.02.02. 23:32:42

A kb. tizedik Ön-nél félbe hagytam.

Az volt a legszebb rész, amikor taglaltad, hogy a cserkész felnőtt korára kapitalista lett.
Talán a második bekezdésben olvastam…

De nem akarom ÖNT megsérteni! Remélem ÖN is érti

Csak ÖN ÖN ÖN ÖN ÖN ÖN ÖN önért mondom…

P.Freddy 2012.02.02. 23:37:10

@Mózsi bá:

"A hazugságok ugatása pedig valóban bűn, ami büntetést érdemel."

No akkor remélem te is várod már, hogy készítik a cellát az összes hazug fideszesnek. Csak mostmár gyorsan, mert már bőven elég volt, különösen a hazugságokból.

P.Freddy 2012.02.02. 23:39:46

@vargazoli:

+ még az, hogy gyurcsány bevállalta. Orbán soha semmit nem vállal, ha valamit elb.sz, azt is elhazudja.

(És a vicc az, hogy el is hiszik neki:)

DurvaPisti 2012.02.02. 23:48:14

A lényeg benne volt! De Gyurcsány nem fogja fel, hogy eljátszotta azt, amilye talán nem is volt igazán. A tisztességét. Sajnos uyanolyan szar alak, mint Orbán.

vargazoli 2012.02.03. 00:00:59

@P.Freddy: Igen elhiszik, mert sajnos a populista szónoklatokra az emberek egy komoly hányada vevő olyan szinten, hogy agy nélküli hívővé válik és nem tudja (nem is akarja) látni a valóságot. Mint ahogy Hitler és Mussolini is így jutott hatalomra, még ha Orbán nem is egy kategória velük, de a módszerüket rendkívül jól használja a hatalmi céljai elérésére.

VacakBlogHu 2012.02.03. 00:14:13

Kedves szerző!

"Mi, mai magyar demokraták, ezzel a rendszerrel, e rendszer hajdani képviselőivel semmiféle közösséget nem vállalhatunk." Köszönöm szépen, hogy elmagyarázta, aki más véleményen van Gyurcsány kérdésben, mint Ön az nem demokrata! Ezek után azt hiszem fölösleges bővebben reagálni az írására.

VBH

P.Freddy 2012.02.03. 00:17:15

T. Nyílt Levélíró!

Az összes kifogása pipiskedő kényeskedés akkor, amikor a _köz_médiában az van, hogy egy vag több baromarc politikai akaratától függ az, hogy milyen tájékoztatást kap az _ország_.

Egyszerűen nem lehet komolyan venni semelyik felvetését, amíg EZ nem okoz mindent elsöprő felütést.

És ez csak egy a minimum százból.

Rwindx 2012.02.03. 00:23:51

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Soha nem állítottam hogy jogász lennék, de azt tudom hog nem vagyok hülye. Azt nem tudom hogy te jogász vagy-e, de az meg irreveláns, a többi meg köztudott.

Az ha hivatalból nem folytatható le egy eljárás, de a gyanú fennál, az nem azt jelenti hogy delikvens ártatlan, max azt hogy az eljárás nem folytatható le és ezokból nem ítélhető el.

Ha te gyerekkorodban esetleg elloptál egy csokit, és most kiderül, azért senki nem ítélhet el és nem vonhat felelősségre, ellenben attól azt a csokit még elloptad.

brov 2012.02.03. 00:38:30

Ez már ilyen sírvaröhögős kategória nekem, hogy mennyire beszűkült gondolkodású emberek vannak. És még az informatikusokra mondják, hogy csak nullában meg egyesben gondolkoznak. Mi ez, hogy vagy Orbán párti vagy Gyurcsány párti? És aki nem az egyiket támogatja, azt alapból elkönyveljük a másik támogatójának?

Meg mi az hogy csak egy mód van Orbán leváltására? Ez a "csak az ellenzéki összefogás" arra a szlogenre emlékeztet, hogy "csak a Fidesz". Aki ilyen kizárólagosságban gondolkozik, az mind egyforma, esetleg nem narancssárga, hanem piros, de a lényeg ugyanaz.

Ráadásul azt sokan természetesnek veszik, hogy a legfontosabb dolog Orbán Viktor leváltása. Meg ha az megtörténik, akkor jobb lesz. Miért? Nekem tök mindegy, hogy hívják, ha úgy irányítja az országot, hogy jobb legyen az embereknek.

Meg itt most nem arról van elsősorban szó, hogy Gyurcsány mikor mit csinált, vagy hogy Orbán hogy teszi tönkre az országot. Hanem az a gond, hogy van egy alapjaiban hibás politikai berendezkedés, és az LMP ez ellen akar valamit tenni.

Az nem program, hogy én nem XY vagyok, vagy hogy a kormány rosszul csinálja a dolgokat, de mi majd máshogy csináljuk (és akkor az automatikusan jó is lesz). Az állandó tagadásokból, meg a valami mellett kiállás helyett a valami ellen szavazásból lett ilyen a helyzet. És ha ez a hozzáállás nem változik, akkor továbbra is ez lesz, függetlenül attól, hogy ki nyeri a következő választásokat.

komplikato 2012.02.03. 00:45:03

@Blogger Géza: "Az, hogy valakit elévülés miatt jogilag nem tudnak felelősségre vonni, rohadtul nem azonos azzal, hogy valaki ártatlan."

Azért van minden normális törvényben benne, hogy az a bűnös akire rábizonyítják és így elítélik. Megfordítva ha nem bizonyítják rá és nem ítélik el ...
Ez nyilván akkor is igaz "ha mindenki tudja róla, hogy ..."
Ennek fő oka, hogy a mindenki tudja lehet tévedés vagy hazugság ugye.

"A feltárt tényeket, eseményeket GFY nem cáfolta, ezzel erkölcsi bűnösségét hallgatólagosan beismerte."

Persze, ezért nem szeretnénk az arcot még egyszer ott látni ahová nem való. De ettől ez NEM lesz jogi státusz, hogy erkölcsileg milyen ember.

Amiket leírtál érthetőek, de jog nem működik mert nem működhet érzelmi alapon. Volt amikor igen, meg is volt a bőjtje.

nu pagagyí 2012.02.03. 00:45:40

@brov: Akarni mindent lehet. A Kádár-rendszerben is volt aki szabad akart lenni, de mivel nem csinált semmit, ezért ki kellett várnia azt 20-25 évet, amíg magától kipurcant.

komplikato 2012.02.03. 00:49:18

@brov: Végre valami amivel csak egyetérteni tudok :)

P.Freddy 2012.02.03. 00:55:54

@nu pagagyí: Ez nagyon ütős lett, harmadik olvasásra esett le, hogy kire/mire vonatkozott a "kipurcant" ige:)

Egyébként igaz: hihetetlen fárasztó és lehangoló, hogy most tényleg megint szívnunk kell 20-25 évet nyíltan hazudó közmédiával, ezzel irányított agymosottakkal ugyanúgy, mint a Kádár rendszerben volt...

Mercel 2012.02.03. 01:00:35

@béla a görög:

Ezt írtad:
"Magyarul a szar 2010-es választásod is Gyurcsány nyakába varrod. Gyenge jellem."

Te miről beszélsz ostoba?
Egyik féregre sem szavaztam a büdös életben soha, és nem is fogok.

"Frigyes"

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 01:02:49

@Rwindx: "Az ha hivatalból nem folytatható le egy eljárás, de a gyanú fennál, az nem azt jelenti hogy delikvens ártatlan, "

erre valaszonek az uj "alkotmannyal"

XXVIII. cikk

(2) Senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.

Mercel 2012.02.03. 01:06:00

@brov:

+1
Tök jogos, és igen ez a probléma, hogy ha rosszul viseled X-et akkor tutira csak Y embere lehetsz és ezért mindjárt rohadj is meg.

"Frigyes"

nu pagagyí 2012.02.03. 01:06:54

@P.Freddy: Ezek még nem jöttek rá, hogy nem lesz igény békés filozofálgatásra, önmegvalósításra. Itt munka alapú társadalom épül rohamtempóban. Majd amikor serényen lapátolnak néhány korhatár előtti nyugdíjas rendőr felügyelete alatt, hogy meglegyen a holnapra való zsíroskenyér, akkor talán rájönnek. Ha még marad valami egyáltalán ebből a sok bölcsességből.

gibbon 2012.02.03. 01:23:09

"Igyekszem tárgyszerűen és demagógiától mentesen fogalmazni"

Ön a jövő héten újra megpróbálhatja.

Bal 2012.02.03. 01:23:26

Az írás jó.

A kérdés viszont csak az: akkor várjunk a hercegre fehér lovon? A racionális királykisasszony úgy negyven felé közeledve azért akkor is hozzámegy a herceghez, ha az kopasz, büdös a lába, és vagyonát autónepperként szerezte.

Szégyen a magyar politikai elitre nézve, hogy Gyurcsány a felsorolt hendikeppekkel labdába rúghat. Viszont ha megnézzük vetélytársait, melyikre nem lehet ugyanezeket vagy még szebbeket elmondani?

Vakok között félszemű a király...

tiborc2008 2012.02.03. 02:10:55

Gratulálok a cikkírónak, igaz minden szava!

tiborc2008 2012.02.03. 02:13:27

Ilyen színvonalas, jó írást évek óta nem olvastam!

Mózsi bá (törölt) 2012.02.03. 05:54:55

@P.Freddy: Nem emlékszem arra, hogy ez a blogbejegyzés a fideszről szólt volna. Arra sem emlékszem, hogy bármelyik MÁS (tehát nem csak fideszes) vezető egyértelmű hazugságokkal, trükközésekkel nyerte volna a választásokat. A bejegyzésben említett személy saját bevallása szerint ezen kívül mást nem is csinált, de a pénzt természetsen demokrataként felmarkolta érte. Ezek után lebukott, a lebukás tényét pedig úgy próbálta elmaszatolni, hogy "igazságbeszédnek" próbálta beállítani saját hazugságait.
Amennyiben bármely politikai erőnél ilyesmiről tudomásod van, kérlek hozd a bizonyítékokat és egy másik fórumban kitárgyaljuk. Amennyiben nincs ilyesmiről tudomásod, kérlek ne próbáld meg elütni a dolgok élét bizonyítatlan, légből kapott vádaskodásokkal. Köszönöm előre is.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 06:54:55

@Mózsi bá: Hát akkor ne menj messzire, csak tavalyra. Orbán hazugsággal nyert választást, ezt te is jól tudod. A hazugsága pedig abban terjedt ki, hogy egy kurva szót sem mondott arról, mit készül tenni. Szerinted kért ezekre felhatalmazást?
-alkotmány szétverése, MANYUP szétverése, 3000 milliárd Ft ellopása, fékek és ellensúlyok rendszere lebontása, ombudsmanok kinyírása, média kiherélése, bújtatott tandíj bevezetése, fizetős egészségügy kialakítása, felsőoktatás szétzúzása - és még sorolhatnám napestig.
A szó szoros értelmében persze nem hazudott, de nem hazugság-e elrejteni valódi szándékunkat, és ezzel megtéveszteni emberek millióit? De bizony az.
És ezek az orbáni hazugságok NAGYSÁGRENDEKKEL nagyobb hazugságok, és kártékonyabbak GYF 2006-os úgymond hazugságainál.

ipanema 2012.02.03. 09:02:38

@stim: Mindegyik ezt teszi, kedves barátom.
Sose felejtsd el a kurva is szűzlányként kezdte

ipanema 2012.02.03. 09:19:26

@fq: Kedves FQ !
Köszönöm hogy "amúgy jó levélnek" nyilvánitottad dühös soraimat. A baj csak az, hogy semmit sem értettél meg abból, amit szándékom volt mondani.
Először is nem vagyok Gyurcsány-i demokrata, csak nagyon sok mindenben értem az ő gondolatait.
.De még lehet, hogy a végén az leszek. Ki tudja.
Én az egész ellenzéket kritizáltam, mert iszonyatosan bánt sőt bosszant, hogy a legbárgyúbb dumával állnak ellent az együttes fellépésnek az orbáni ámokfutás megállitásásra.
Az emeszpések balra mennének, a munkavállalók stb érdekeinek védelmében:Baromság. Kormányozni majd úgyis a tőkésekkel együtt kell sőt, mást mondok: a nemzetközi tőkésekkel, mert hiszen része ( kicsike része ) vagyunk egy nagyobb egységnek.
A Jobbikról nem is beszélek: olyan politikát hirdetnek meg,ami az országnak hatalmas anyagi, jólétbeli, erkölcsi veszteséget okozna, ha megvalósulna.
Milla- nekem egy nagy lufi, egy közhangulat-szelep.
4K- na az akkor meg mi e fene?! Egy szép szónoklat az Erzsébet hídnál.

Úgyhogy nem véletlenül írta ez a "gyurcsányi demokrata" ahogyan te látsz engem - hogy az egész ellenzék, beleértve a DK-t is le van szarva.
Orbánt legalább értem, ha nem is értek vele egyet

Scagnetti 2012.02.03. 09:29:13

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A te agyadban biztos, de ez szerencsére nem sokat jelent.

ipanema 2012.02.03. 09:32:02

@objekt678:

Megengedsz neked egy magánvéleményt: oltári nagy barom vagy, ha azt hiszed, hogy mindenről a zsidók tehetnek.De hát ezt végig kellene gondolni,ami ugye egy kicsit fárasztó.Nem a zsidók miatt jöttek a mongolok, a törökök, az osztrákok. Nem a zsidók miatt vesztettük el a két világháborút.Nem a zsidók miatt nő most nagyra Kina vagy Korea..
Egyszerű válasz, de rossz válasz.
Haszontalan válasz. Cselekvési programként használhatatlan válasz.
De hát olyan jól esik tudni a frankót, ugye picinyem

Scagnetti 2012.02.03. 09:35:23

@ipanema: "Az emeszpések balra mennének, a munkavállalók stb érdekeinek védelmében:Baromság. Kormányozni majd úgyis a tőkésekkel együtt kell sőt, mást mondok: a nemzetközi tőkésekkel, mert hiszen része ( kicsike része ) vagyunk egy nagyobb egységnek."

A munkavállaló miért szavazzon olyan pártra, amely nem képviseli az érdekeit? A nemzetközi tőke számára az ingyenmunka lenne az ideális, de mivel ezt nem tudja elérni, a lehető legolcsóbb munkát keresi. Ha nincs aki képviselné a munkavállalók érdekeit, hamar létrejön a bérrabszolgaság.

Mózsi bá (törölt) 2012.02.03. 10:12:48

@Betelgeuse-2: "A hazugsága pedig abban terjedt ki, hogy egy kurva szót sem mondott arról, mit készül tenni." - Mivel nem ismerte a valós helyzetet, fogalma sem volt arról, mit örököl. Ellentétben az általad védett gy.f. pontosan tudta, hogy milyen helyzetben van az ország, hisz ő nem irányította, miközben hazudott éjjel, meg nappal, másfél, két évig.
"És ezek az orbáni hazugságok NAGYSÁGRENDEKKEL nagyobb hazugságok, és kártékonyabbak GYF 2006-os úgymond hazugságainál." - Természetesen nincs igazad, de erről nem kívánlak meggyőzni, felőlem hiheted akár ezt is.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:14:28

@Scagnetti: a receptfelírási díjat minden recept után kell fizetni és mindenkinek. A vizitdíjat meg látogatásonként annak aki nem gyerek, nem nyugdíjas, nem rákos, valamint nincs beoltva vizitdíjfizetés ellen népszavazással. De akkor is: ez nem hazugság, csak akkor, ha már akkor is el lett volna határozva, hogy be lett vezetve a díj, és a fletó letagadta, hogy erről határozott volna.

A másik kifogásodról már megírtam, amit akartam, érdemben lófaszt sem tettél hozzá.

Továbbá: ez eddig kettő. Én kapásból felsoroltam ötöt. Nyertem öt-kettőre, vagy mondasz még?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:22:13

@Mózsi bá: miért hazugság, hogy "csökkentettük az áfát", ha csökkentették? Hogy később felemelték, annak ehhez semmi köze.

De bánom is én, legyen: azt hazudta, hogy nem kellenek megszorítások (ezt speciel Őszödön be is vallotta), ígért fűt-fát, hogy megnyerj a a választásokat, majd elkezdte rendbetenni az országot (az egy más kérdés, hogy sikerült volna-e neki), és így ellentmondsába keveredett magával. Oké, elfogadom, ez a bűne. Tudsz mondani EGYETLEN olyan politikust a világon(!), akire ez nem igaz? Vezérgondolatnak használd ezeket: megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat, azonnali és nagyarányú adócsökkentés, nem lesz új alkotmány, nem lesz megszorítás stb.

A lényeg, hogy ez még önmagában nem indokolja a kiközösítését: ezek alapján érthetetlen, miért ennyire persona non grata a faszi. És különben is: aki keresztény, megbocsát. Aki meg keresztény, és nem bocsát meg, húzzon a náthás picsába, és ne politizáljon. Sehogy se. Másképp se.

Scagnetti 2012.02.03. 10:26:38

@Humperdickk: Ezt ragozhatod akármeddig, a lényeg ugyanaz marad. Feri azt mondta, nem lesz, és lett. Ha nem tudott róla előre, az még rosszabb, mert az azt jelenti, hogy gőze sem volt róla, mit akar csinálni, csak az volt a lényeg, hogy győzzenek.

Az adócsökkentéssel is beégtél, mert Ferenced megígérte a kampányban, sőt a tévévitában is, és pár hónappal később már be is jelentették az első emeléseket. Szóval kamu volt ez is.

Mit nyertél, te szerencsétlen? Azzal akarod Feri ártatlanságát bizonyítani, hogy Orbán is hazudott? Persze, hogy hazudott. Mikor mondtam, hogy nem? Csak ettől még Ferikéd nem lesz igazmondó. Ő is csak hazudozással tudott nyerni, ahogy Orbán. Csak neked annyira agyadra ment az orbánfóbia, hogy képtelen vagy ezt elismerni a tények ellenére is.

Ott vannak a videók, nézd meg őket nyugodtan, és utána mondhatod, hogy Feri nem hazudott! Legfeljebb te is hazug leszel.

Egyébként meg észrevehetnétek végre, hogy pont ezért van a szoci oldal a béka segge alatt ma is. A nyilvánvalóan bizonyított hazugságaikat is tagadják, a megbánás legkisebb jeleit sem mutatják. Azt hiszik, hogy az ilyen szánalmas magyarázkodásaikkal, amelyek kb. Szíjjártó szintjén vannak, rá tudják kenni a bűneiket másra.

Nem tudják. Ezért nem fognak nyerni legközelebb sem, pedig a Fidesz napról napra dolgozik azon, hogy az ellenzéknek legyen mivel kampányolni. De nem tudnak élni vele, mert az ilyen pitiáner hazugságaik miatt hiteltelenek.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:32:27

@Mózsi bá: em akartak eladni az egészségügyben. Az eszdésznek voltak ilyen elképzelései, ebből lett a leopárd, vagy milyen minta a regionális magánbiztosítókkal. Akik mondjuk nem fizetik ki a professzorok titkárnőinek, küldönceinek, luxuskurváinak számláit, és máris finanszírozható az egészségügy.

Valóban hazudott, mert csak kilencet:

Mercedes W-140 S 420 főautó
Mercedes W-220 S 430L főautó
Mercedes W-202 C220 magánhasználatra (2000-től)
Toyota RAV 4 2.0 magánhasználatra ( bébiszitter)
Chrysler Grand Voyager biztonsági, majd magánhaszn.
VW T5 Multivan 2.5 TDI szolg. gk
Mercedes W-210 E 320 bizt.gk.
Audi A8 4.2 quattro biztonsági gk.
Ford Explorer 4.0 L EFI bizt.gk.

Egyébként itt is szó van róla:
hvg.hu/itthon/20110823_Orban_Gyurcsany_luxusautok

Azaz: KO, kérem a következőt.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:41:36

- Mitől törvénytelen Stumpf?

Nncs jogi végzettsége. Kellett volna.

- Ha szerinted valaki lopott, jelentsd fel.

Fel vannak. Strassburgban, mert itthon nem lenne értelme, amióta az AB nem foglalkozhat vele,

- Konkrétan miféle ítéltet volt "visszamenőleges"? ( a törvénykezés ugyanis ítélethozatalt jelent.)

Igazad van törvényhozás. Elnézést. egyébként: extraadó, ágazati különadó, bankadó. Most hirtelen ennyi jut eszembe.

- Korábban pedig a bankok módosították egyoldalúan a szerződéses feltételeket az állampolgárok kárára, amit addig az állam tétlenül nézett, most beavatkozott, Egyébként pedig semmiféle szerződést nem "bontottak fel".

Ez hazugság, illetve legenda. Ha volt is ilyen (biztos volt), annak semmi köze a végtörlesztéshez: annak a forint gyengüléséhez van köze, annak meg az euróválsághoz meg a magyar kormány 2010 utáni katasztrofális gazdaságpolitikájához van köze. Én 160 svejcifrankot fizetek havonta, azóta is a kocsilízingre. 2008-ig nyertem rajta, azóta szopok. Ez van, ha "tőzsderulettezni" kezd az ember.

- Konkrétan melyik ítéletet tették semmisé?

2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott ítéleteket. Azaz implicite kimondták, hogy a bíróság összejátszott az elnyomó gyurcsány-kormánnyal. Lehet ebben hinni, lehet rehabilitálni, kértérítést adni, de semmiséget csak akkor lehet, ha arra bizonyíték is, hogy összejátszottak. Különben csak beleavatkozás a bírói hatalmi ág szabadságába, ami xcsúnya dolog.

Technikai KO (leléptetés), kérem a következőt.

király vagyok 2012.02.03. 10:44:53

szopjaki a faszomat a köcsög gyurcsány tolvaj geci

Mózsi bá (törölt) 2012.02.03. 10:49:38

@Humperdickk: Namégegyszer, az előzőt elnyelte a blogmocsár. Azért, mert te nagy bölcsen valamiről kitaláltad, hogy KO, attól még természetesen nem az, bár hiheted ezt akár az idők végezetéig is. Érdemes a családban megmutatni sokaknak, hogy denagyonmegaszondtad, nyilván majd ők is heves bólogatásba kezdenek.
Az igazság ezzel szemben az, hogy amit én beírtam a fórumba, az emlékezetből ment és ezt jeleztem is az elején. Nincs értelme hosszas felsorolásba kezdenem, mert ha ezt nem értetted meg, akkor a továbbiakat sem fogod.
Egy egészen apró segítség azért: gy.f. a miniszterelnöki vita után azt találta szűk körben mondani, hogy hazudott éjjel, hazudott nappal és közben nem csinált semmit, mintegy másfél, két évig. Namost a miniszterelnöki vita épp ebben a másfél, két éves periódusban történt. Vagyis ebből az következik, hogy a vita alatt is minden szava hazugság volt. Remélem, így leegyszerűsítve már világosabb az okfejtés. Ettől még természetesen nyugodtan "káózhatsz" tovább és nyugodtan gondolhatod, hogy denagyonigazadvan.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:53:23

@Scagnetti: utoljára mondom: ha valaki megígér valamit, de nem teljesíti, az nem hazugság. Az az ígéret nem teljesülése, aminek objektív okai is lehetnek. Akkor hazugság, ha előre tudta, hogy nem fogja. Ez egyébként valószínű, hogy legalábbis erősen sejtette, hogy nem fog menni minden, amit megígért, de egyrészt ez a politika lényege (mondunk valamit, aztán majd lesz valahogy), másrészt ettől még mindig nem értem, mi az a helyrehozhatatlan bűne ennek a ferinek (az én ferikémnek, ha neked úgy jobban esik), ami miatt nem lehet vele tárgyalni. Mondok mást: ha a gyereked beleesik a kútba, és csak egy szaros létrát tudsz neki leengedni, inkább fulladjon meg?

A politika a kompromisszumok művészete. Ha meg a posztíró erre alkalmatlan, akkor ne pofázzon bele a politikába. Pláne ne írjon nyílt levelet, ha konkrétan nem tudja ugyan, mi a baja, de a feri addig is dögöljön meg. Ez kevés.

A konkrétumokat kértem számon: erre jöttök nekem a politikai ígéretek természetrajzával. Örülök neki, be fogom mindet ragasztani az albumomba otthon, de magyarázatot nem ad nekem semmire.

Azt meg kikérem magamnak, hogy én szoci lennék. Ha megtanulsz olvasni, majd nézz utána, mit írtam, ki is szavaztam legutóbb. Én racionális ember vagyok, csak a tények érdekelnek. És nem ismerek olyan tényt, ami miatt a fletót (akit, ha megfigyelted, következetesen kisbetűvel írok, annyira a szívem csücske!) nekem gyűlölnöm kéne. Igaz, olyat se tudok, ami miatt szeretni lennék köteles, de a politika, ellentétben a párkapcsolattal, nem az szerelemről szól. A baszásról, mások szopatásáról hogyne, de az érzelmeket ebbe ne keverjük bele.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:58:25

@Mózsi bá: annak a beszédnek is van egy rakás olvasata. A retorikában egyébként ezt a "hazudtunk reggel, délben, este, sőt, uzsonna előtt kétszer is" dumát hiperbolának hívják, és nem kell szó szerint venni, már amennyiben az ember nem teljesen hülye. Akkor persze lehet, utcakövet is fel lehet szedni miatta meg rendőrt n yomorákká verni is lehet miatta, de érdemes tisztában lenni vele, hogy hülyék vagyunk.

Várom a további felsorolást. Emlékezetből én is ideírhatok bármit is: az emlékezet csalóka, pláne, ha megmosták az ember agyát a magyarnemzettel meg a kurucinfóval. (Nem, nem olvasok népszavát. Népszabit is csak ritkán, úgyhogy ezt az érvet dropold gyorsan, ne égesd vele magad.)

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.02.03. 11:05:06

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Annál a pontnál, ahol arról beszél, hogy bár felismerték az ország súlyos gazdasági helyzetét és az arra adandó válaszokat, inkább nem csináltak semmit két évig, a valós helyzetről pedig hazudtak, miközben az ország rohant a szakadék felé, csak nehogy a Fidesz kerüljön hatalomra.

tiborc2008 2012.02.03. 11:16:24

Magyar Köztársaság sipítozós hülyepicsája már itt is nyomul, nem csak gecizsóti topikjában, hát ez teljesen zsibbadt agyilag.
BigLoL!

tiborc2008 2012.02.03. 11:18:54

Nagyon köszönöm a cikkírónak.
Sokunk gondolatait fogalmazta meg - nagyszerűen!

Scagnetti 2012.02.03. 11:21:16

@Humperdickk:

"utoljára mondom: ha valaki megígér valamit, de nem teljesíti, az nem hazugság."

Milyen megértőnek tetszik lenni. Lám, Feri akkor sem hazudik, mikor hazudik. Vajon másra is igaz ez?

"Az az ígéret nem teljesülése, aminek objektív okai is lehetnek. Akkor hazugság, ha előre tudta, hogy nem fogja."

Biztos lehetsz benne, hogy tudta. Ez az őszödiből egyértelműen kiderül.

"Ez egyébként valószínű, hogy legalábbis erősen sejtette, hogy nem fog menni minden, amit megígért, de egyrészt ez a politika lényege (mondunk valamit, aztán majd lesz valahogy), másrészt ettől még mindig nem értem, mi az a helyrehozhatatlan bűne ennek a ferinek (az én ferikémnek, ha neked úgy jobban esik), ami miatt nem lehet vele tárgyalni."

Tényleg, sejtette? Nofene. Hát csak kiderül a végén, hogy hazudott?
Jó, hogy megkérdezted, mi a helyrehozhatatlan bűne. Mert nem a hazugság. Hanem az, hogy a választás előtt már pontosan tudta, mekkora bajba sodorták az országot, de ő még rátett egy lapáttal, hogy a választást megnyerje.

"Mondok mást: ha a gyereked beleesik a kútba, és csak egy szaros létrát tudsz neki leengedni, inkább fulladjon meg?"

Rossz hasonlat. Inkább azt mondanám, hogy ha valaki szándékosan felgyújtja a házam, majd mielőtt teljesen leégne, elkezdi hordani a vizesvödröket, annak a végén nem leszek hálás, hanem elküldöm az anyjába.

"A politika a kompromisszumok művészete. Ha meg a posztíró erre alkalmatlan, akkor ne pofázzon bele a politikába. Pláne ne írjon nyílt levelet, ha konkrétan nem tudja ugyan, mi a baja, de a feri addig is dögöljön meg. Ez kevés."

Van egy szint ami alatt már nem lehet kompromisszumokat kötni, mert hosszú távon sokkal nagyobb kárt okoz, mint amennyire most jónak tűnik. Ha az LMP ismét hatalomra segíti a szoclibeket, azzal legitimálja a gyurcsányokat, szekereseket, kunczékat és társaikat. Akkor ez a banda még sok-sok éven át fogja itt rontani a levegőt. Mindezzel ráadásul semmit sem nyernénk, mert kormányozni nem tudnak. Ezt volt alkalmunk látni sokáig. Sajnos ezek a figurák kaptak egy utolsó lehetőséget az által, hogy a Fidesz ennyire elbaszta a kormányzást, így el tudták kerülni, hogy végleg eltűnjenek a közéletből, pedig már nagyon ideje lenne.

"A konkrétumokat kértem számon: erre jöttök nekem a politikai ígéretek természetrajzával. Örülök neki, be fogom mindet ragasztani az albumomba otthon, de magyarázatot nem ad nekem semmire."

Megkaptad a konkrétumokat. Azt állítottam, hogy hazudott, és erre kaptál bizonyítékot is. Az a te bajod, hogy nem akarod elfogadni, mert nem tetszik neked.

"Azt meg kikérem magamnak, hogy én szoci lennék. Ha megtanulsz olvasni, majd nézz utána, mit írtam, ki is szavaztam legutóbb. "

Olvastam, hogy az LMP-re szavaztál, csak azt tudnám, minek. Talán azért, mert úgy gondoltad, végül ők is besorolnak a szocik mögé, de mégis megadod az illúziót magadnak, hogy valami másra szavaztál? Most meg, hogy nem akarnak csatlakozni, már fújolsz.

"Én racionális ember vagyok, csak a tények érdekelnek."

Érdekelnek a francokat. Simán figyelmen kívül hagyod azt, ami nem tetszik, aztán ebből gyártod az elméleteidet.

"És nem ismerek olyan tényt, ami miatt a fletót (akit, ha megfigyelted, következetesen kisbetűvel írok, annyira a szívem csücske!) nekem gyűlölnöm kéne."

Nem kell gyűlölni. Egyiket sem kell gyűlölni. Csak nem szabad őket még egyszer a kormány közelébe engedni. Ennyi lenne a lényeg.

"Igaz, olyat se tudok, ami miatt szeretni lennék köteles, de a politika, ellentétben a párkapcsolattal, nem az szerelemről szól. A baszásról, mások szopatásáról hogyne, de az érzelmeket ebbe ne keverjük bele."

Azt nem tudom, hogy te mennyire szereted őt, de a szöveg, amivel menteni akartad az kb. a fanatikus gyurcsányista öregasszonyok szintje, akik Bolgár Gyurihoz telefonálnak be.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 11:28:00

@Mózsi bá: "Mivel nem ismerte a valós helyzetet, fogalma sem volt arró, mit örököl".
Borzasztó naivitás.
Csak egy adalék ehhez: a költségvetési bizottság elnöke a Gyurcsány- majd a Bajnai-érában Varga Mihály, a Fidesz alelnöke volt. Neki, mint bizottsági elnöknek teljes felhatalmazása volt BÁRMELY gazdasági okiratot, szerződést, akármit megtekinteni, a minisztériumok bármely aktájába betekinteni, azoktól írásos anyagokat, tájékoztatásokat bekérni, vizsgálatot indítani.
Ha valaki ma azt mondja, hogy a Fidesz nem ismerte a költségvetés helyzetét, azzal magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, illetve Varga Mihály Fidesz alelnök, akkori költségvetési bizottsági elnök teljes alkalmatlanságát bizonyítják.
Az orbáni tudatos szétverés pedig többezermilliárdos károkat okozott hazánknak, ez ténykérdés. Nézd meg: ma az államadósság magasabb, mint 2010 tavaszán, köszönet érte a Kedves Vezetőnek és jobbkezének, Matolcsy Vátesz Györgynek.

wowerman 2012.02.03. 11:30:06

@segabor: örülök hogy okozhattam egy vidám pillanatot sivár életedben. én minden hülye kommenten inkább sírnék mint nevetnék

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 11:32:20

@d.z.: es tudod mi a durva?

hogy az ido oket igazolta. kifejezetten az orszag erdeke volt, hogy nem engedtek orbant a kormanyhoz. az elmult ket ev bebizonyitotta, hogy gyurcsany kozel sem volt jo, de fenyevekkel elozi meg a mostani kabintettet.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 11:32:54

@Scagnetti: Mit rugózól még mindig 2006-os, 2004-es dolgokon, 6-8 évvel ezelőtti dolgokon? Azóta Orbán és csürhéje sokezermilliárdos károkat okozott az országnak, és GYF sokat tanult korábbi hibáiból, ez egyértelmű, és tudom, marha szar, amikor Orbánt és bandáját ekézi, teljes joggal.
Orbánék MOST lopják szét az országot Közgépes-Simicskás-Nyergeses pólóban, nem sukorós szaros egymilliárd be nem következett károkkal, hanem sokezermilliárdos lenyúlásokkal.
Gyurcsány legalább kiállt, elismerte korábbi hibáit, elnézést kért értük. Mikor tette ezt meg Orbán és csürhéje? például Lázár, aki eltőzsdézte Hódmezővásárhely vagyonát, kötvényeit?

Betelgeuse-2 2012.02.03. 11:34:51

@Scagnetti: Amúgy meg Bolgárhoz sok jobboldali is betelefonál...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 11:36:00

@Betelgeuse-2: "például Lázár, aki eltőzsdézte Hódmezővásárhely vagyonát, kötvényeit? "

ha lazar mszps lenne, mar regen nyomozna az ugyeszseg es mar regen nyilvanosan, porazon vezettek voln el kamerak kereszttuzeben...

a fidesz jogertelmezese

ebbol meg sok ev borton lesz...

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.02.03. 11:50:47

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Na, itt térünk vissza a demokrata fogalmára.

A demokrata szerint majd a választók döntenek erről. És fognak is 2014-ben. Pont.

Mózsi bá (törölt) 2012.02.03. 11:53:14

@Betelgeuse-2: "Ha valaki ma azt mondja, hogy a Fidesz nem ismerte a költségvetés helyzetét, azzal magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, illetve Varga Mihály Fidesz alelnök, akkori költségvetési bizottsági elnök teljes alkalmatlanságát bizonyítják." - Természetesen nem bizonyítják a teljes alkalmatlanságot, de ettől még gondolhatod az ellenkezőjét. Én folyamatosan gy.f.ről beszélek, te pedig folyamatosan próbálsz becibálni más politikusokat a történetbe, hogy ezzel próbálj elkenni dolgokat. gy.f. minimum másfél, két évig hazudott éjjel, hazudott nappal és közben nem csinált semmit. Persze a pénzt felvette érte. Mindezt azért tette, hogy hazugságaival ismét magához ragadhassa a hatalmat. Amennyiben ilyesmiről egy másik politikus, avagy miniszterelnök esetében tudsz, úgy kérlek jelezd.
Az ellenzéki politikusoknak fogalmuk sem volt a trükközésekről, a hazugságokról, bár ezt is gondolhatod másként. Mutathatsz róla jegyzőkönyvet is.

Scagnetti 2012.02.03. 11:55:49

@Betelgeuse-2: "Mit rugózól még mindig 2006-os, 2004-es dolgokon, 6-8 évvel ezelőtti dolgokon? "

Miért ne rugózhatnék rajta. Az idő eltörölte ezeket? Egyébként nem rugóznék, ha az érintettek nem próbálnának visszakapaszkodni a hatalomba, és a mocskukat rákenni az újabb politikai szereplőkre. De mivel erőlködnek, én is rugózok azon, mennyire nem kellenek ők ennek az országnak.

Azóta Orbán és csürhéje sokezermilliárdos károkat okozott az országnak"

Ez tény.

"és GYF sokat tanult korábbi hibáiból, ez egyértelmű"

Tanult a francokat!

"és tudom, marha szar, amikor Orbánt és bandáját ekézi, teljes joggal."

Tőlem aztán orbánozhat egész álló nap, kurvára nem érdekel. Csak nem kellene osztania az észt az után, hogy az ő kormányzása is katasztrófa volt.

"Orbánék MOST lopják szét az országot Közgépes-Simicskás-Nyergeses pólóban, nem sukorós szaros egymilliárd be nem következett károkkal, hanem sokezermilliárdos lenyúlásokkal."

Ez igaz.De ha már le lesznek cserélve, mert előbb-utóbb le lesznek, akkor ne egy másik tolvajbandára, ha lehet kérni.

"Gyurcsány legalább kiállt, elismerte korábbi hibáit, elnézést kért értük."

Dehogy ismerte el. Bocsánatot is legfeljebb a kurvaországozásért kért, ami a beszéd legjelentéktelenebb része volt. Egyébként minden egyéb hibáját ma is másokra keni.

"Mikor tette ezt meg Orbán és csürhéje? például Lázár, aki eltőzsdézte Hódmezővásárhely vagyonát, kötvényeit?"

Nem is várom tőlük, hogy ilyesmivel próbálják etetni a népet. Őszinte megbánást úgysem fognak mutatni, a megjátszott meg nem érdekel.

Scagnetti 2012.02.03. 11:58:18

@Betelgeuse-2: Ja. Kb. tízből egy. Van mellettük még néhány normális balos, de sajnos ők is kevesen. A többi fanatikus, aki a szokásos 3-4 sablonszöveg valamelyikét mondja el.

EMU 2012.02.03. 12:06:25

Lehet, hogy gyurcsány megkerülhetetlen, de ha valaki ezt mégis megpróbálja, ráadásul vegytiszta okok és indokok mentén, azaz elviekből, amúgy teljes joggal, azt nem lehúzni kellene, nem hülyének tekinteni, az érveit nem nyavalygásnak, hanem tisztelni benne a szándékot. Még ha fene tudja is, hogy ezt milyen sikerrel teszi. Ugyanis ahogy orbántól, úgy gyurcsánytól is meg kellene szabadulnia az országnak. Egymás alternatívájaként felfogni őket a legnagyobb hiba az ország sorsát tekintve. Az lmp ebben a kérdésben jogosan képviseli az azonos távolságtartást. Ez így helyes és felelős.

Scagnetti 2012.02.03. 12:13:49

@EMU: Egyetértek. Nehogy már ők legyenek a rosszak, mert nem akarják, hogy leszerepelt arcok telepedjenek rájuk!

csodaszép 2012.02.03. 12:21:05

Állandóan előkerül, hogy ki hogyan szerezte a vagyonát, és attól függően, hogy ki melyik pártot részesíti az elfogódottságtól könnyes szemmel előnyben, utál, elnéz ,és AKÁR a saját érzéseit elnyomva kiáll a választottja mellett. (Érdekes, ezek az elvek nem vonatkoznak a családi és baráti kötelékek megtartására, a családon belüli toleranciára, előbb vesszen a család, a barát, mint a PÁRT.)

A rendszerváltás nem egy nap alatt ment végbe, ez egy hosszú folyamat volt, évek kellettek hozzá. Most sokan azt mondják, pár évvel, sőt még egy évvel a változások beállta előtt sem tudták elképzelni, hogy a hatalom megdőljön. Pedig sok jel volt, csak nem figyeltek, a nyolcvanas évek már a családi gyarapodásról szóltak, a gmk-ról, na meg az utazásokról, autócserékről, szóval a többség
jól el volt a saját kis világában.
Akkoriban a szociológusok szerint országunk a középszerűek országa volt, a kiugróan magas képességűek és a korlátlan szabadságot igénylők elhagyhatták az országot. (Nem éppen volt jó ez így, ahogy most sem).
Szóval, az elképzelhetetlen váltáshoz sok idő kellett. Ehhez nemcsak a szamizdatokat terjesztők, kis és nagy forradalmárok kellettek, hanem a hatalom erőinek időbeli átállása is. Kellettek az osztályvezetők, és főleg a helyetteseik (állítólag az ő forradalmuk volt), akik gyermekei egyetemekre jártak, a Gyurcsányok, Kövérek, Orbánok, stb a kapcsolati rendszerek szövevénye, sok-sok akár eltérő elv, érzés, indíttatás. A lényeg: ÖSSZEFOGÁS.

Aztán ki hogy szerezte a vagyonát egy tőkehiányos országban? Ebből minden párt jól kivette a részét. De bánja fene, valakinek munkát kell adnia a többieknek, azt már láttuk, hogy a közös ló nem bírja sokáig. Legyen erős tőkés a magyar is, ha hozzájárul az ország gyarapodásához (foglalkoztatás, beszállítók, adó, tudományfejlesztés-kutatás, oktatás, mecenatura, stb).Az erős magyar nagyvállalkozó többsége nem hozta az elvárásokat,igaz a kapott vagyonért cserébe alig volt követelmény. A lényeg: mégis ők a mi magyar tőkéseink, akik ÖSSZEFOGÁSSAL ,új gazdaságpolitikával pozitív irányba mozdíthatnák el ezt az elszúrt valamit, amit zászlóshajósunortodoxnak címkéznek.

Szó, mint szó, csak összefogás hozhat eredményt, aztán hogy a történelem tanulságait a közösség hogyan fordítja a saját javára, erre kell a demokrácia, a folyamatos kontrol,a változtatás, a fejlődés lehetősége

Fritz David 2012.02.03. 12:38:29

@EMU: Ha X megkerülhetetlen, akkor ha valaki "elvből" mégis ragaszkodik hozzá, hogy megkerüli X-et, az micsoda?

Jelenleg ez a képlet: vagy beáll az LMP Gyurcsány mellé, vagy nem. Ha nem, akkor marad Orbán. Ha igen, akkor esetleg sikerül leváltani Orbánt, és jöhet Bajnai és Gyurcsány.

Az LMP egyébként a parlamenti küszöb körül ingadozik, ahogy a DK is. A legracionálisabb a két párt számára a fúzió lenne. Így az MSZP-vel szemben is erősebbek lennének a pozícióik a koalíciós tárgyalásokon.

tiborc2008 2012.02.03. 12:44:29

@Fritz David:
Se lmp-vel, de nélküle nem lehet 50%-ot elérni, úgyhogy jobbikkal kellene próbálkozni.
:-))

tiborc2008 2012.02.03. 12:57:57

Most már jól elleszünk feribohóccal és (smit)palibohóccal a választásokig...

tiborc2008 2012.02.03. 12:59:00

de nélküle = se nélküle

EMU 2012.02.03. 12:59:15

@Fritz David: Hogy megkerülhetetlen, azt nem én mondom, hanem fentebb sokak álláspontja, én ezt csak citáltam arra vonatkozóan, hogy azért csak meg kellene próbálni, mert ez a gyurcsány megkerülhetetlenség csak tézisszerűség, nem kőbe vésett, és főként nem valós állítás. Másrészt meg fúzió gyurcsánnyal? Ne vicceljünk már, aki egy cseppet is komolyan veszi magát és a politikát, annak ez semmiféle célja nem lehet. Orbán és gyurcsány teljes eltüntetése, na az lehet politikai cél, méghozzá a legszükségszerűbb az ország érdekei szempontjából. Ennek tükrében egy fúzió bármelyikükkel teljes értelmetlenség, sőt marhaság, hát hogy?

Fritz David 2012.02.03. 13:15:07

@EMU: Feri megkerülhetetlen. Ez nem álláspont, hanem elsős matek. Az, hogy a Bajnai-Gyurcsány tömb megnyeri-e a 2014-es választást, erősen függhet attól, odateszi-e mögéjük az LMP is a maga 5%-nyi szavazatát. 2014-ben nagyon nem lesz mindegy, hogy 30 vagy 35 százalék.

"Orbán és gyurcsány teljes eltüntetése"

Ha az LMP nemet mond Gyurcsányra, megbontja a demokratikus blokk egységét és megerősíti Orbán hatalmát.

Ha az LMP nemet mond Orbánra, igent kell mondania Gyurcsányra.

Vagy szerinted Ferit meg tudod győzni, mondjuk elvi alapon, hogy tűnjön el a politikából?

Feri pontosan tudja, mit csinál. Ő nem alkalmazkodik (ezért hozta létre a DK-t), megkerülhetetlen (mindig lesz 5% rajongótábora), úgyhogy mindenki másnak hozzá kell igazodnia. Az LMP-nek úgysincs határozott politikája, nem fog fájni sem a tagságnak, sem a támogatóknak, ha az LMP feladja eddig se komolyan létező "elveit" és beolvad a DK-ba.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 13:18:21

@d.z.: elore szolok, nem leszunk restek az europai allamok es az usa barmilyen segitseget orbanek ellen elfogadni es felhasznalni.

csak hogy ne erjen meglepetes:-)

ha valasztanom kell mert rakenyszeritetek, en helyettetek a civilizaciot es az emberiseget valasztom.

tiborc2008 2012.02.03. 13:19:48

@Fritz David:
Muhaha a megkerülhetetlen bohócért!
Látom, viccrovat lettünk!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 13:24:08

@tiborc2008: rohoghetsz, de nem veletlen ez a nagy hype gyturcsany ellen:-)

tudja a fidesz es az lmp is, hogy megkerulhetetlen es gyurcsanyon mulik sokminden most. gyurcsanynak igen jo eselye van, hogy a teljes mszpt megujitva atforgassa a dk-ba, ha azok nem hajlandoak lemondani a simicska-puch tengely altal biztositott - egyre kiszaradtabb.. - zsirosbodonrol.

aki megkerulheto, azzal nem foglalkoznak ennyit. pontosan azert irjak ezeket a cikkeket es probaljak kiszoritani, kifurni, mert nem tudjak megkerulni.

tiborc2008 2012.02.03. 13:25:26

eu+usa szemkilövöldöztető ocsmánycsótány eltávolításában se segített, sztem viktátor-ügyben se fog.
De azért csak reménykedjetek, hülyék!
:-))

tiborc2008 2012.02.03. 13:30:46

lmp-nek abban a pillanatban vége, ahogy összeáll szemkilövető demokratákkal. Ezt remélhetőleg ők is tudják.

Ngelina 2012.02.03. 13:30:49

"eltűrte, sőt kiszolgálta a hazai gazdasági érdekcsoportok politikai térnyerését, eltűrte, sőt kiszolgálta a nemzetközi nagyvállalatok, sokszor nagyon is ártalmas megjelenését, s végső soron kiszolgáltatta Magyarországot a multinacionális érdekcsoportok kénye-kedvének. "

Hát bakker, ez az allitas politikailag fuggetlen.
Ezt csinalja minden hatalmon levo rendszer, hacsak nem diktatorikus annyira, hogy vasfuggonyt emeljen...mert akkor kint tartja a toket es mas alapjan szervezodik a hatalmi elit...

En a fenti es az ahhoz hasonlo ervelest mar ezen a kommunikacios szinten megtiltanam, mivel redundans: sajnos mint erv, ez mar ervenyet vesztette...SAJNOS. :(
A vilag ott van elrontva, hogy akkora tenyezot, mint a penz, csak az ideologia ternyerese tud megkerulni de pusztan ideologiara sajnos meg nem epult egeszsegesen mukodo rendszer.
Persze a penzre sem.
Mivel mindkettonel tenyezo az ember
Ilyen az ember vilaga... :(

Elszomorit, hogy ebben az orszagban (is?) csak valami/valaki ELLEN lehet szavazni, es nem valaki/valamiRE.

tiborc2008 2012.02.03. 13:47:50

szdszből egy pillanat alatt 5%-os párt lett (20%-ból) amint összeállt maszoppal.
lmp nem tud ennyit veszíteni, 5-ből lehet 1%.

EMU 2012.02.03. 13:53:32

@Fritz David: Mindenki másnak gyurcsányhoz kell igazodni? Miféle ország vízió ez? Ugyanígy viszonyulnak a hívek orbánhoz, amit a "demokratikus blokk" milyen vehemensen ítél el és kezel lenézően. Na ezért lesz gyurcsány igenis mindig megkerülhető, mert nem létezik, hogy ebben az országban ne legyen egy minden eddig ismertnél nagyobb, ma még nem igazán kivehető szavazó tábor, amelyik ezzel a gondolkodással sosem fog tudni azonosulni, sem az orbánival, sem a gyurcsányival. Övék a jövő. Meg a pártjaiké, amik még talán meg sem alakultak, de eszükbe nem fog jutni a két országrontóval egy platformon állni. Inkább még egy ciklus fidesz, akkor ugyanazt megkapják legalább, amit a szocik, szavuk nem lehet majd, de orbánnak nem lehet alternatívája gyurcsány. Idővel pedig meglesz az a párt vagy pártegység, amelynek már nem kell számolni egyik gazemberrel sem, nemhogy igazodni bármelyikükhöz is. Ha ebben az lmp-nek lesz szerepe, akkor lesz, csak az eszükön és kitartásukon múlik. Ha nem lesznek ebben az új erőben benne, akkor meg lesz majd más, aki hiteles lesz a két erkölcsi nullával szemben, aki orbánra és gyurcsányra egyformán valóságos erkölcsi magaslatról pillanthat le. Ez idő kérdése. Jelen pillanatban lehet, hogy nem ez a kérdés, de hosszú távon, az ország érdekeit felelősen szem előtt tartva egyikükkel sem szabad lepaktálni semmiféle hangzatos, mondvacsinált összefogásra hivatkozva, ami szerinted is csak azt szolgálná, hogy gyurcsányhoz igazodjon mindenki. Soha.

NWolf 2012.02.03. 14:08:06

Mindenkinek aki itt azt állítja, hogy "Gyurcsány legalább bevallota, bocsánatot kért stb" azokért a gazemberségekért amit tett és ezért semmissé válnak a tette imegkérdezném-
Ha a bankrabló bevallja a bűncselekményt és visszaadja a pénzt, akkor már nem is kell elítélni?

tiborc2008 2012.02.03. 14:46:03

Nem szeretem orbánt, de ha csótány+libatolvaj duó az alternatíva, akkor inkább maradjon.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 14:49:24

@NWolf: de igen
csak eppen az enyhito korulmeny.

igy mukodik a jogallam. bizonyitani kell a bunosseget es figyelembe kell venni az enyhito korulmenyeket.

Fritz David 2012.02.03. 14:51:39

@EMU:

"Mindenki másnak gyurcsányhoz kell igazodni? Miféle ország vízió ez?"

Nem országvízió, hanem tapasztalat. Várható, hogy Gy. igazodik? Nem. Akkor ha kell a nála lebzselő 5% szavazat, akkor őhozzá kell igazodni.

"Övék a jövő. Meg a pártjaiké, amik még talán meg sem alakultak"

Ebben egyetértünk, én el tudom képzelni, hogy 30 év múlva se Orbán, se Gyurcsány nem lesz tényező a politikában, ha csak fel nem találják addig a fiatalítást :)))

Fritz David 2012.02.03. 14:53:40

@tiborc2008: Valami ilyesmit tudnak, de azt is, hogy ha nem állnak össze velük, akkor Orbánt tartják hatalmon.

A sors iróniája, hogy az LMP csak azt döntheti el, hogy a Fidesz vagy az MSZP-DK balekja kíván-e lenni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 15:22:49

@Fritz David: ugye eddig lattuk mi tortent azokkal a politikai formaciokkal, akik a legjelentektelenebb modon is egyuttmukodtek a fidesszel..:-)

elkaptak a fideszpestist es vagy zombi lett beloluik - kdn - vagy rovid uton elhalaloztak

EMU 2012.02.03. 15:57:49

@Fritz David: Semmi esetre sem kívánok tovább álláspontokat ütköztetni egy olyan illetővel, akiben láthatóan szemernyi méltóság, önérzet és büszkeség sincs, hiszen azt az embert gondolja meggyőződésesen orbán alternatívájának, aki nagyon keményen morális válságot eredményezett, aki kizárólag önös érdekei szerint forgolódott a politika színpadán, aki hazudott, aki szembeköpte az országot, aki megbukott, akinek hatalmas szerepe van abban, hogy a fidesz most tort ülhet az országon, a kétharmadért legalább annyira felelős, mint a jelenlegi ellenzék súly nélküli, amortizálódott állapotáért. Aki mindez ellenére erre az emberre kizárólagos igazodási pontként gondol, az saját magát köpi szemen, az ilyen emberben semmi méltóság és önérzet nincs, hacsak nem kifejezetten személyes érdeke diktálja a szervilis, megalkuvó, tényeket figyelmen kívül hagyó, igencsak elfogult magatartását ezzel az emberrel kapcsolatban. Az azért nagyon nagy szerencse, hogy nem minden párt ennyire elvakult, sőt az emberek jelentős része sem bocsátja meg gyurcsánynak azt, ahova kormányozta az országot. Persze elvtelen, szemellenzős, hívő követői neki is lesznek mindig, akár orbánnak, ugyanazon a szellemi szinten, csak más színben. Ez azonban semmi alól nem mentesíti őt sem.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 16:08:48

@Mózsi bá: 11:53-kor írod:
"gy.f. minimum másfél, két évig hazudott éjjel, hazudott nappal és közben nem csinált semmit. Persze a pénzt felvette érte."
Kár, hogy a mai fiatalok nem tanulnak retorikát, fogalmuk sincs arról, hogyan kell egy nagy publikum előtt beszélni, hogyan kell rájuk hatni, felrázni őket. Számtalanszor leírták értelmes emberek, csak sajnos nagyon kevesek képesek végiggondolni, amit ők leírtak, hogy egy retorikai túlzó fogás volt a sajátjai felrázása, provokálása érdekében az a bizonyos egy mondat, amin a szövegkörnyezetéből kiragadva 6 éve rugóztok oly önfeledten. Pontosan olyan retorikai fogás, mint amikor valaki egy állásinterjún azt mondja, őt nem a pénz érdekli, hanem a kihívás. Igen? OK, akkor a fizetésed havi 1 Ft. Szóval hagyjuk ezt az éjjel-nappalozást, lejárt lemez.

"Mindezt azért tette, hogy hazugságaival ismét magához ragadhassa a hatalmat. Amennyiben ilyesmiről egy másik politikus, avagy miniszterelnök esetében tudsz, úgy kérlek jelezd."
Kétségtelenül megnyerte a 2006-os választást, és Orbánt a földbe döngölte a TV vitában. Azt az Orbánt, aki még Fletóra is rálicitált pl a 14. havi nyugdíjjal.
De Fletó belátta, hogy ez így nem mehet tovább. 2006-2009 között annyit tett az országért, amennyit Orbán és bandája soha. Gyurcsányt azért vádoljátok, mert 2004-2006 között nem tett eleget. Igen, nem indította el a reformokat, hanem megvárta 2006-ot. Aztán mi lett a reformokkal? A fidesz banda mind elgáncsolta. Isszuk is a levét. Nem fizetünk 300 Ft vizitdíjat? OK. Ma fizetünk +1% eü hozzájárulást, ami az én esetemben annyi, mintha minden hónapban 12 alkalommal elmennék egy szakrendelésre és becsengetném a vizitdíjat.
Nincs tandíj, nem kell? Ok. Ma 2/3-dal kevesebben kapnak állami költségtérítést, a többi meg nem tandíjat fizet, óh nem, hanem "költségtérítést", de azt 100%-ban, évente 1-2 milliót fejenként...!
Szóval a Fletó által indított reformok elgáncsolása a Fidesz történelmi bűne.
"Az ellenzéki politikusoknak fogalmuk sem volt a trükközésekről, a hazugságokról, bár ezt is gondolhatod másként. Mutathatsz róla jegyzőkönyvet is." Nyilván jegyzőkönyvet nem tudok mutatni, amiben Varga Mihály és Kövér László ártatlan arccal leírja, hogy hát semmi trükközésről nem tudunk.
De ez baromság. Ha nem tudtak róla, az két dolgot jelent: vagy nem volt trükközés (az egy autópály költségen kívül nem tudok más trükközésről, te tudsz?), vagy volt trükközés, akkor viszont az egész Fidesz gazdasági részlegét el kell csapni (hát most látjuk is, milyen bénák), élükön a költségvetési bizottság akkori elnökével, Varga Mihállyal, mert ezek szerint alkalmatlan a posztjára.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 16:10:09

@Mózsi bá: Ja, és Gyurcsány nem vette fel a miniszterlenöki fizetését, ez köztudott, tehát a "pénzt bezzeg felvette" mondatod nem gilt.
Ezzel szemben orbán felveszi...

Betelgeuse-2 2012.02.03. 16:14:24

@Scagnetti: 11:55-ös bejegyzésedhez két reakció.
Először is tanult GYF a hibáiból, ez egyértelmű a megnyilatkozásaiból. Nem tudom, mivel igazolnád a "tanult a francokat" kijenetésedet.
Amúgy meg többször elismerte, hogy sokat hibázott 2004-2009-ben, legutóbb éppen a DK szombati kongresszusán.

bobbyWatson 2012.02.03. 16:26:43

A szerző elfelejti említeni az IDEGENGYŰLÖLET SZÍTÁSÁT - Gyurcsány egyik kedvenc (és bizonyos mértékig mai napig hatékony) politikai-haszonszerző taktikáját - melyről nem kifejezetten a demokrácia jut az ember eszébe, nem kifejezetten a BALOLDALISÁG mint olyan, dehát ha működik miért ne, "csináljuk meg", és GYF minden alkalommal meg is csinálja:

„A mi stábunk az, amely szembefordítja az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase-paktummal...... Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.

Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propagadna gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése."

GYF ("Az Új miniszterelnök" című Debreczeni könyvben)

Blogger Géza 2012.02.03. 17:53:41

@Betelgeuse-2: Ugye érzed a különbséget egy országos napilapban megjelent tényszerű összefoglaló és egy blogon egy noname nick által leírt baromság között...

Mercel 2012.02.03. 19:26:16

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"itt egy ember 20 eves haborujarol beszelunk, ahol gyurcsany volt az egyik - a legerosebb - ellenfel."

Ha orbánra gondolsz akkor szerintem nem.
Úgy rémlik mintha több választást is elveszítettek volna, ebből lényegében csak egyszer volt gyurcsány közvetlen ellenfél.
Továbbra is fenntartom, hogy mind gyurcsány és bandája mind pedig orbán és bandája kifejezetten kártékony a Magyar társadalomra nézve.

"Frigyes"

Amúgy szerintem gyurcsánynak, és orbánnak is egy igazi és tényleges ellenfele van / lenne - Azt pedig Bajnai Gordonnak hívják.

Rcsaba 2012.02.03. 21:36:20

Tisztelt Barátom!

Ön nyílt levéllel fordult Gyurcsány Ferenchez, azonban megszólított levelével engem is, amit nem tudok szó nélkül hagyni. Az, hogy Gyurcsány Ferenccel kapcsolatosan mi az Ön álláspontja, véleménye, az az Önök kettejüknek az ügye. Én ezzel nem is kívánok foglalkozni, ha az írására választ kap az érintettől, kívánom Önnek, hogy legyen képes azt a saját, és környezetének épülésére, fejlődésére használni.
Amiben engem személy szerint érintett, az az, hogy akarva-akaratlanul identitás zavarba kívánt ejteni. Eddig úgy gondoltam, hogy szemléletmódom, értékrendem, toleranciám alapján a gondolkodásmódom, cselekedeteim demokratikusak, vagyis demokrata vagyok. Most kellett megtudnom, hogy egyáltalán nem vagyok az. Vagy mégis? Egy dolog azonban teljesen világossá vált előttem: kettőnk közötti alapvető, szakadéknyi különbség alapján nem vallhatunk mindketten demokratikus nézeteket. Legfeljebb az egyikünk lehet demokrata, míg másikunk antidemokratikus alapú populista demagógián kifejlődő nézetet vall. Nekem nem feladatom, így nem is kívánom megítélni melyikünk hova tartozik, ezt a kedves olvasóra kívánom bízni, meghagyva szerintem demokratikus jogában. A kialakítandó vélemény megformálásához azonban néhány gondolattal szeretnék hozzájárulni.
Az Ön szavaiból a személyes ellentét tűnik ki, amely mindennemű perspektívát felülír. Bizonyára mélyreható tapasztalatai vannak Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban, személyesen jól ismeri, és mélységében tanulmányozta személyét, munkásságát, kialakította objektivitásra törekvően szuverén véleményét, és ezért megalapozottan utálja. Ellenkező esetben az egész csak egy ócska demagóg populista fogás. Egyre azonban megkérném: ne tegyen Gyurcsány Ferenc, és a Demokratikus Koalíció közé azonosság jelet. Igaz ugyan, hogy jelentős alakja a Koalíciónak, de vannak rajta kívül még más vezetők, na meg néhány tag is. Hogy úgy mondjam minálunk az a szokás, hogy véleményeket ütköztetünk, aztán törekedve a konszenzusra, kialakítjuk álláspontunkat. Tehát, ha Ön utálja Gyurcsányt, és nem akar vele együttműködni, és szóba állni, akkor demokratikus célok elérését szem előtt tartva működjön együtt a többi vezetésben kompetens személlyel. De úgy látom Önnek nem az együttműködés a cél, hanem a demagógia felhasználása populista célok elérése érdekében, és attól sem riad vissza, hogy értelemszerűen a DK tagjait antidemokratikus személyekként kezelje.
Nagyon elszomorít, hogy kizárólagosan saját magát azonosítva a demokratával ugyan azt a retorikát alkalmazza, amit a Fidesz, amivel viszont elvileg Ön is szemben áll, és harcos ellenzékként próbálja saját magát feltüntetni. Nem hinném, hogy csakis azok a demokraták, akik az Ön véleményét teljes mértékben magukénak vallják.
Ön szerint, mint kizárólagos demokrata szerint mi lenne a megoldás a Gyurcsány jelenséggel, személlyel kapcsolatban? De úgy is kérdezhetném, hogy mikor kezdődhet az előre tekintés, a jelenleg regnáló hatalom helyett egy másik, demokratikus, liberális, zöld, vagy bármilyen más hatalom, rendszer tervezése, kialakítása, megvalósítása, állandó jobbá tétele?! Vagy nem ez lenne a legfontosabb? Felelősségre vonhatjuk akár Árpád vezérrel együtt mind a hetet, amiért pont itt telepedett le, de minek? Kereshetünk a történelmünk folyamán rengeteg felelőst, fő gonoszt, vagy ( bizonyosan emlékszik ) „szellemet” éppúgy. Minek? Meddig? Mit akar Ön palástolni, eltakarni ezzel a retorikával? Azt nem akarom látni, hogy lényeges változást nem is igazán akar, lefeküdt a Fidesznek. Nagyon sajnálnám, ha a Szocdem, a Kisgazda, a KDNP, és az összes kispárt után az LMP is belegravitálna a Fideszbe, mint a bolygók a fekete lyukba. Azonban azt látom, vagyis úgy vélem látni, hogy semmit nem palástol. Egészen pontosan azt az ürességet, amiben most Önök keresik saját magukat. Most kéne letenni a (kerek) asztalra saját eszmei terméket. De nincs egyelőre mit. Ami nem baj, mert konszenzusos tárgyalással létre lehet hozni, igaz nagyon nagy munkával. Ehhez a DK hozzálátott, és Önök elmaradásukban attól félnek, hogy ezen gondolatok elnyomják a saját szuverenitásukat, álláspontjukat. Inkább lássanak hozzá a munkához, hozzák be a lemaradásukat, semmint ilyen amatőr gyermekded retorikával jöjjenek elő megbántva, megalázva nem kevés embert.
Azon bizonyára elgondolkodtak, hogy a jelenleg hatályos választójogi törvény ismeretében milyen választási eredmények várhatóak. Azon is bizonyosan elgondolkodtak, hogy hogyan verhetik meg egyetlen fordulóban a Fideszt. Azon elgondolkodtak, hogy hogyan kívánnak esetlegesen kormányozni? Mert Ön, illetve Önök nem hajlandóak semmiféle együttműködésre az MSZP-vel, a DK-val, a JOBBIK-l, a Fidesz-KDNP-vel. Más meg nincs jelen pillanatban. Csak nem ugyan abban a centrális hatalomban akar fürdeni, mint a Fidesz most? Csak nem ugyan azt kívánja átvenni, és változtatás nélkül folytatni, ami ellen elvileg most küzd?
Barátom!
Én csak azt ajánlom Önnek is, amit én is követek. Meghatározom honnan hova szeretnék eljutni, ezt milyen úton tudom megtenni, mi várható útközben, mire van szükségem az úton, mim van, a hiányosságot beszerzem felkészülve a váratlan szituációkra, aztán alkalmas pillanatban megvalósítom a nagy utazást. Nem könnyű módszer, de megvalósítható. Ha most az Ön célja tényleg a Magyar Köztársaságért folytatott eredményes küzdelem, ha tényleg az országban élő emberekért, a nőkért, a gyermekekért, az ő jövőjükért akar küzdeni határozza meg mit kíván elérni, hogyan akar cselekedni, és ha ebben bárki segítségét ajánlja fel, fogadja el, különben a harcban az emberek érdeke elé helyezi a saját önérzetét. Hogy lesz képes kiállni a választók elé, hogy „Tudtunk volna eredményesebbek is lenni, tudtunk volna maguknak nagyobb jólétet biztosítani, csak nem akartunk megalkudni, mert nekünk elveink vannak”. Had hívjam fel a figyelmét Orbán Viktor esetére az EU-val, és az IMF-l. Ne kövesse el ugyan ezt a hibát, okos ember más példájából tanul.
Még egy gondolat. Az előbbiekben vázoltam nagyvonalakban, hogy minálunk hogy működnek a dolgok. Tudom, most le fog döbbenni, de a „minálunkba” mindenki belefér, aki a lexikonok, a tudományos munkák fogalomtárában meghatározott demokratikus elveket magáénak érzi, akar, és képes azoknak megfelelően cselekedni. Minálunk emberi tulajdonságokkal (amik persze jók és rosszak egyaránt lehetnek) felruházott állandóan vitatkozó, de a vitákban a lehető legjobb utat, megoldást kereső tagok vannak elsöprő többségében. Aki nem ezért állt be, előbb-utóbb ki fog szelektálódni. Mindez számomra természetes jelenség. Ha mindebben nem hinnék, és nem látnám, hogy mindez így van, akkor én sem lennék a DK soraiban. Mindezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy véleményünk különbözősége ellenére akár köztünk is helye lehetne, ha személyi ellentétektől el tudna vonatkoztatni, és őszintén tudna a választókért, férfiakért, nőkért, gyermekekért akár önfeláldozással is, de mindenképpen az ő kizárólagos érdekeiket figyelembe véve küzdeni azzal a –ha jól tudom- 4000 emberrel, akik a DK-t ma alkotják.
De természetesen folytathatja egyedül is a harcot, és ha megnyeri (nem úgy mint Orbán Viktor), akkor beírhatja a nevét a történelemkönyvekbe, megingathatatlanul stabil karrierjének gyümölcseit szinte élete végéig élvezheti. Csak az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy amíg ez valóra nem válik, ne bántson engem, minket, megvan nekem, nekünk a magam magunk baja, had próbáljunk valami jót tenni ezért a 10 millió társunkért, gyermekeink jövőjéért a mai nehéz helyzetben, de viszonylagos nyugalomban.
Ha megbántottam volna, megkövetem, nem állt szándékomban semmiféle rosszat okozni Önnek, csak a véleményemet kívántam eljuttatni Önhöz. „Minálunk” ez így szokás, még akkor is megírtam volna ezt a levelet, ha DK tag írta volna
És még valami: semmilyen funkciót, tisztséget nem viselek, a legegyszerűbb tag vagyok.
Barátsággal: Rádi Csaba mert vállalom a nevem

tiborc2008 2012.02.04. 05:34:23

A szerelemhez két fél kell. Jelen esetben hiába szeretnék szemkilövető demokraták az elempét, viszontszerelemről szó sincs. Észrevehetnétek, hogy azért, mert büdösek vagytok, mint a szar.

tiborc2008 2012.02.04. 05:37:24

@Mercel:
libatolvaj nem ellenfél vitykának.
Neki csak egy ellenfele van: a józan ész.

tiborc2008 2012.02.04. 05:43:51

@Fritz David: Ez csak a következő választásra igaz. Hosszú távon csak akkor van jövőjük, ha megőrzik onállóságukat. Szadesz simán nyert volna '98-ban, ha '94-ben nem bútoroznak össze a maszoppal.

Pelso24 2012.02.04. 08:48:03

@Humperdickk: Tudok: Még Schröder volt a kancellár, de félidőben kénytelen volt lemondani, nos akkor a CDU-CSU toronymagasan vezetett. Akkor Merkel úgy kommunikált, hogy csak vérrel-könnyel lehet kilábalni. A választásokra ezzel úgy visszaesett, hogy csak nagykoalíció maradt utána a szocdemekkel.

Annyátok 2012.02.04. 09:13:31

Kedves Sajtkészítő!

Ön a magyar történelem történéseit rója fel Gyurcsánynak. Az átmenet úgy történt ahogy, azokkal a szereplőkkel, azokkal a motivációkkal. Az MSZP demokratikusan, legitimen megválasztott párt, és háromszor nyert. A Gyurcsány elleni kifogások a magyar történelem elleni kifogásnak tűnnek, és mint ilyenek: komikusak. Lehet hörögni, hogy nem ideálisan történtek a dolgok, de ebből nem következik, hogy GYF nem demokrata, az meg pláne nem, hogy Jávor Benedeknek igaza lenne. Aki ezt állítja, az szekértolója a Fideszes zsarnokságnak, merthogy annak PONT EZ a legitimációs alapja. Amíg ez a vélekedés közkeletű marad, addig Orbánra igény lesz, és marad.

király vagyok 2012.02.04. 10:11:51

nemsoká a romapárt nyer gecik tik meg mehettek a levesbe vissza asz urál mögé szomorodgyatok meg

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.02.05. 23:42:42

@Nemazamaz: "Ha a múlt választáson az LMP félreteszi az önérzetét, és két-három körzetben visszalép az mszp-s jelölt részére, akkor most nincs kétharmad"

Ha a demokrácia legfőbb őre, a progresszió zászlóshajója, az MSZP teszi félre az önérzetét, és lép vissza az LMP javára, AKKOR nincsen kétharmad. Az LMP hiába lépett volna vissza, az ő szavazóik nem lettek volna hajlandó Fletóra szavazni. Fletó szavazói viszont ugye akárkire leszavaznak a patás Orbán megállítása érdekében. A felelősség tehát a szocialista párté.

Cséfalvay 2012.02.06. 21:10:35

Ha Önök "mai magyar demokraták" a felsoroltakat tudomásul veszik, akkor én nem vagyok az, és nem akarok "mai magyar demokrata" lenni!
Istenem, akkor mi vagyok?
süti beállítások módosítása