HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Szervezzünk felkelést?

2013.03.30. 12:59 Ratius

Mivé lettetek jobb sorsra érdemes európai demokraták? Mivé lettetek szépreményű hatvannyolcasok? Hová süllyedtetek, hová akartok még merülni? Mennyire fogtok még elbutulni? Miért nem szeditek rendesen a gyógyszereiteket?

európa 2.jpg

Hogy mi szervezzünk felkelést? Hogy azt tanácsoljátok? 

Éppen mi, akiknek ti csavartátok ki kezéből a szervezkedés minden eszközét? Mi, akik tőletek tanuljuk a bárgyú és szellemtelen kispolgári lét idétlen vigyorgását? Mi, akik tőletek tanuljuk a shoppingolás mesterkélt örömét? Mi, akik eldobáltuk közösségeinket, emberi kapcsolatainkat, bensőséges viszonyainkat csak, hogy olyanok lehessünk, mint ti? Mi, akik hajlandók voltunk értetek mindent feladni, értéket, hitet, jövőbe vetett bizalmat, hagyományba burkolt kapaszkodót, kultúrát, egzisztenciát és végül demokráciát?

Hogy mi szervezzünk felkelést?
Óh, igen, szervezünk, kelünk, ébredünk. Ha csörög az óra, már ki is pattanunk az ágyból, már el is felejtjük álmainkat, álmainkat egy szabad világról, egy demokratikus Európáról, jólétről, szépségről, jókedvről, bőségről… Kelünk és indulunk. Indulunk a gyárba, amely nektek ontja a bőséget, indulunk a munkába, hogy ki ne rakjanak lakásainkból a bankjaitok, indulunk túladóztatott vállalkozásainkba, hogy helytálljunk, mert különben nem tudja visszafizetni hazánk a kamatos kamattal terhelt adósságot, amellyel nektek tartozunk.

Hogy szervezzünk felkelést, hogy azt tanácsoljátok?
Ti, akik Európa centrumországainak jólétében pöffeszkedve élvezitek a félgyarmati sorba taszított perifériákból származó gazdagságot? És mi jót tanácsoltok még nekünk? Hogy harcoljunk a fasizmus árnyéka ellen? Hogy birkózzunk képzelt ellenségekkel? Hogy ismerjük föl magunkat, mint Európa rothadó gócát? Hogy nevezzük nevén a diktatúrát? Hogy tartsunk okos konferenciákat, amelyen színpadra állhattok újra, s ismét egyszer, utoljára, a történelem alakítóinak képzelhetitek magatokat? Hogy indítsuk el az ellennyilvánosság hatalmas lökéshullámát, amely elsöpri ezt a förtelmes, elaggott, elterebélyesedett rezsimet?

Felkelést Európa rothadó góca ellen? A diktatúra ellen?
Szóval ellenetek, begyepesedett európai értelmiségiek? Szóval azok ellen, akiknek járszalagjára felfűztétek magatokat? Szóval az európai pénzoligarchia ellen, szóval az európai bürokrata és technokrata elit ellen? Szóval a szellemet, a szabadságot, az embert és a valóságot maga alá gyűrő európai újkapitalizmus ellen? Valóban ezt tanácsoljátok? Valóban ezt akarjátok?

Szervezzünk felkelést? Ezt tanácsoljátok?
S arra nem gondoltatok még, hogy a magatok háza táján körbe nézzetek? Mivé lett Európa általatok? Mivé lett az európai eszme egy szűk nemzedék, egy-két rövid évtized alatt? Hát nem ti hoztátok létre azokat a játékszabályokat, amelyeknek keretei között mi, és a hozzánk hasonló, periférián rekedt országok nem dobhatnak hatost? Hát nem ti alakítottátok ki azt a rendszert, amelyben a mi pénzünk, a mi munkánk, a mi verejtékünk titeket gazdagít? Hát nem nektek köszönhetjük azt a struktúrát, amelyben a szegény és a gazdag különbsége ahelyett, hogy csökkenne, egyre nő? Hát nem ti mentitek tőlünk, s más szegények elől bankjaitokat? Hát nem ti kerestek cégeiteknek olyan helyet, ahol a munkabér alacsony, a munkás gyenge, a hatalom azonban erős? Hát nem ti akarjátok eladni nálunk selejtes áruitokat, hamis papírjaitokat, giccses hazugágaitokat?

Felkelést? Igen, Igen, szervezzük! Dolgozunk rajta!
Mi, itt keleten olyasvalamiben gondolkozunk, mint amit izlandi barátaink, spanyol cimboráink, görög szerelmeink, bolgár társaink szerveznek mostanában. Olyasfélét, ami nemet mond a nagy európai hazugságözönre. Olyasfélét, ami tagadja a pénzfüggőségben rejlő kizsákmányolást, ami tagadja az bankók hatalmát, az uborkák előírt hajlásszögét, a vonalkódok zárt logikáját, olyasfélét, amit ti szerveztetek annak idején, hatvannyolc körül, olyasfélét, amiben az ember nem lealjasul, hanem felemeli fejét.

Hogy szervezzünk felkelést? Hogy ezt tanácsoljátok?
Ne aggódjatok!
Szervezzük!
De nem fogtok örülni neki!

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

 

 

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr445184089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savanyujóska 2013.03.30. 16:44:33

"Mivé lettetek jobb sorsra érdemes európai demokraták? Mivé lettetek szépreményű hatvannyolcasok?"

Gondolom, az természetesen csupán a puszta véletlennek köszönhető, hogy a szerző pont a Fidesz 25. szülinapján érzi fontosnak ezt a kérdést feltenni.

piefke 2013.03.30. 17:19:38

„Szépreményű ’68-asok…” – Mégis, kikre gondolsz, Ratius?
Az 1954-es születésű Angela Merkelre, aki ’68-ban 14 éves volt? Értem én, hogy irigyled az északnyugat-európai jólétet, ezért aztán rájuk kiabálod mindazt a közhelyet, amit szélsőbal- és –jobboldalon szokás („félgyarmati sorba taszított perifériákból származó gazdagság”, „európai bürokrata és technokrata elit”, „pénzfüggőségben rejlő kizsákmányolás”, „nálunk akarjátok eladni selejtes áruitokat”, stb…).
Mondd: nem kellene inkább arról írnod, hogy a „spanyol cimboráink, görög szerelmeink, bolgár társaink”, a magyarokkal együtt tanuljanak meg inkább északnyugat-európai módra gondolkodni, viselkedni, szervezni, innoválni, előre átgondolni (az izlandiak azért nem, mert ők mindezt régóta, mióta kivándoroltak Norvégiából Nagyhajú Harald elől, tudják már) és így zárkózzanak fel?
Persze, mindez sokkal-sokkal fárasztóbb és unalmasabb, mint az, amikor a felsorolt barátaid egy évtizedig élvezték a saját munkateljesítményük-hatékonyságuk által megengedettnél sokkal magasabb életszínvonalat.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2013.03.30. 18:18:56

ez a fidesz.hu-ra akart menni, csak lemaradt?

Annyira, de annyira unalmas ez a fideszes hőbörgés, ami minimális különbséget se tud tenni a nem-magyarok között: külföldi=nyamvadt értelmiségi=kizsákmányoló=technokrata=elnyomó Brüsszel=hatvannyolcasok=stb.

Egymást kizáró és otthon egymás ellen küzdő csoportok... totális provincializmus süt a szavaidból

"Szóval ellenetek, begyepesedett európai értelmiségiek? Szóval azok ellen, akiknek járszalagjára felfűztétek magatokat? Szóval az európai pénzoligarchia ellen, szóval az európai bürokrata és technokrata elit ellen?"

köszönni meg én fogok 2013.03.30. 18:30:16

pont olyan felkelésre gondoltak, amiről az utolsó bekezdésben írsz, te nagyonhülye...

Ezténírtam 2013.03.31. 00:08:06

Szoktam szeretni az írásaidat, de ez egy akkora baromság, hogy mindjárt kiveszlek a könyvjelzőkből... :D

Pontosan ezt hogy is érted: "Mi, akik eldobáltuk közösségeinket, emberi kapcsolatainkat, bensőséges viszonyainkat csak, hogy olyanok lehessünk, mint ti?"

Milyen közösségeinkre is gondolsz? A Horthy-féle 3 millió koldus országára? Vagy a kommunista besúgóhálózat-országra? Mit is dobtunk mi el???

Ja, lehet, hogy hatost nem dobunk még, de ideje lenne elkezdeni dolgozni, mert akik elkezdtek 30-40 éve (pl. Dél-Korea vagy Írország), azok már dobogattak elég sok hatost...

És milyen házakból dobálnak ki a milyen bankok? Azokból, amelyikbe hitel nélkül be sem tudott volna senki költözni és a kommunista lakásosztástól eltekintve lakhatna mindenki anyuékkal-nagyiékkal, mint 80 évvel ezelőttig, amíg azok meg nem halnak?

Totof 2013.03.31. 10:00:31

Már bizonyítottátok, hogy ti nem tanácsra, hanem parancsra szerveztek tüntetést. Hú, előre retteg Brüsszel a békemenettől.
Másrészt meg a TV székház előtt is bizonyítottátok, hogy mi az ilyen tüntetések célja.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.31. 10:08:38

"Mi, itt keleten olyasvalamiben gondolkozunk, mint amit izlandi barátaink, spanyol cimboráink, görög szerelmeink, bolgár társaink szerveznek mostanában."

Az zsákutca, sehová sem vezet.

Ja, s Mo-n már meg van szervezve: Jobbik a neve,

Éhes_ló 2013.03.31. 10:14:51

@Ezténírtam: Az íreket felejtsd el, már két éve lenyomták őket, Korea most jön és örülhetünk, ha nem lesz atomsivatag a helyén...

nu pagagyí 2013.03.31. 10:16:54

Igen, lesz felkelés, a hazugságaitok, a kleptomániátok, a pökhendi stílusotok miatt. Szedelőzködhettek.

ob.szerver 2013.03.31. 10:47:01

Kifogástalan Szabad Nép cikk, 1953-ból.

Paranoid Android2 2013.03.31. 10:53:28

Hehe.:))))
Szerintük a forradalom csak baloldali lehet.
Nem kedvelem a forradalmat, de egy jobboldali forradalom poénnak nagyon jó lenne. Habár annak is van egy későbbi szükségszerűen nem vicces szakasza.

ob.szerver 2013.03.31. 11:08:51

"Hogy szervezzünk felkelést? Hogy ezt tanácsoljátok?
Ne aggódjatok!
Szervezzük!
De nem fogtok örülni neki!"

Az biztos, hogy a nyújorkbrüsszeltelaviv tengely mentén nem lesznek nyugodtak a húsvéti ünnepek. Nem elég, hogy Észak-Korea is leszámolásra készül, erre most itt az újabb fenyegetés.

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.03.31. 11:18:21

A meglátás tökéletes, a közzététel helye nem. A VelVet, a Divány, közönsége már nem vevő a mélyebb gondolatokra. A konzumidióta ember csak flash-ről flash-re sodródik.

_Kedves Szerző, -talán a "Magyar Nemzetben" kellene ezeket publikálni, több emberhez jutna el, és el is kellene, hogy jusson.....
Ja hogy a politika „csúnyadolog” és jobb-bal-oldali köpenyt váltó embert már egyre kevesebben értik, ….- kivéve, ha mélyre megy, alulról nagyokat, etikátlanokat üt....
Kedves Szerző!
Az Ön gyomra viszont ehhez nem elég romlott.
Patthelyzet.

Melampo 2013.03.31. 12:06:05

Erre a hatvannyolcas nemzedékre gondoltál?
Ők megcsinálták a saját forradalmukat. Az ő forradalmuk győzött is. Ennek a levét isszuk most.
kitartas.mozgalom.org/publikaciok/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kultura-alkonya

mrZ (törölt) 2013.03.31. 12:18:20

A "kastély" leírása ebben a részletben is hibátlan.

@Ezténírtam:
>>...lakhatna mindenki anyuékkal-nagyiékkal, mint 80 évvel ezelőttig,
Pontosan azok a "barbár" közösségek amiket az eu("kastély") tovább rombol. Mert nekik függőség(jobbágy) kell. A többgenerációs család, kisközösségek, faluközösségek pedig nagyon önálló tud lenni.

OmegaMale 2013.03.31. 12:22:23

Fején találtad a szöget ezzel a írással!

OmegaMale 2013.03.31. 12:26:08

@El_Tekergő_Macska: Ez igaz, itt valóban nem talált meg túl sok embert (már aki képes szembenézni az írással)... Azonnal beindította a kettős mércét a rendszerkritikusok (vö. ellenzéki, civil stb. egyéb eufemizmusok) fejében, akik képtelenek ugyanazokat a gerendákat meglátni az EU-ban, melyek szálkáit felfedezni vélik a regnáló kormányban.

Mr. Waszabi 2013.03.31. 12:45:18

Már azt hittem, Kádár egyik régi beszédét olvasom.:)
Persze a szerző valószínűleg nem vette észre, hogy ez jött ki belőle, talán mert soha nem hallotta eredetiben, vagy mert már elfelejtette.
De érzek némi ellentmondást ebben az egyoldalú retorikában. Egyfelől megy a kommunistázás, másfelől meg épp afelé tolja magát a társadalom. Egy dolog mindenesetre biztos: ha az szar volt, amit 20 év alatt itt felépítettünk, akkor a következő nekifutásnál sem kerül kevesebbe jobbat felépíteni. Akkor sem, ha helyesek az elképzelések és az irány is. Lásd Kína, Dél-Korea. 30 év azon az úton, az mutathat valami eredményt. Viszont nem ez az irány, hanem Argentina, Venezuela unortodox, világgal szembenálló mintája. Ezek útját nézve, az tűnik szembe, hogy már kb 15 éve menetelnek, és még sincsenek sehol. Mármint sme az országok, sem az emberek, azokban a "demokráciák"-ban. Nyomorognak. Elszigetelődésük, kisérleti unortodoxiájuk annak ellenére sem működik, hogy jelentősebb ásványi kincsek birtokosai, mint Magyarország. És valahogy még sem tudnak élni velük. Talán nem jól gondolkodnak ott az emberek, ezért nem sikerül. Mennyivel nehezebb az az út akkor, ha még ásványi kincsek sincsenek, amit helyi erőforrásokkal ki tudunk termelni?
Azt értem, hogy van jó mezősgazdasági adottságunk, s a sajtkészítők azért voltak boldogok
a szocreálban is, mert magyar boci tejéből volt bőven, de látni kell, hogy nem lettünk sajtnagyhatalom, hiába volt államilag támogatott és favorizált. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem élhet itt mindenki sajtkészítésből, nem tud eltartani mindenkit.
Nem a történelem ismétli önmagát, hanem az emberek ismétlik meg azt.

marco74 2013.03.31. 13:07:58

A legtöbb hozzászólást olvasva, úgy tűnik, hogy legtöbben még mindig a Nyugatba szerelmesek. Ez a leginkább kádári örökség. Különösen Mr. Waszabi helyzetfelismerése gyökerezik régi sztereotípiákban.

savanyujóska 2013.03.31. 13:19:04

@marco74: "úgy tűnik, hogy legtöbben még mindig a Nyugatba szerelmesek."

Bár úgy volna. Én sajnos nem tudok a tietekéhez hasonló vonzalmat érezni a csodálatos ázsiai sztyeppék iránt.

savanyujóska 2013.03.31. 13:20:05

@marco74:
Ja igen. Megvilágítanád miért kádári örökség a Nyugat barátság? Ez komolyan érdekelne.

zobod 2013.03.31. 14:01:05

@piefke: te meg átesel a ló túlsó oldalára. A nyugat-európai országok agresszív gazdasági - és ezt támogató politikai - terjeszkedése a periférián ténykérdés. Ahogy az is ténykérdés, hogy az állítólagos előnyök csupán légvárak voltak, a hátrányok viszont évtizedekre szólnak.

nu pagagyí 2013.03.31. 14:20:52

@zobod: A nyugathoz való csatlakozás azt jelentené, hogy Te sem akarsz az állam csöcsén lógni. A nyugati országok sikere abban áll, hogy értékelik a teljesítményt és nem gördítenek akadályokat az érvényesülés elé azért, hogy egy tehetségtelen réteg kényelemben, jólétben éldegéljen. Kérem vissza a szabad vállalkozás jogát, állítsák le azonnal az államositásokat, számoljanak el a befizetett adóimmal, a közpénzt a közre költsék a legteljesebb nyilvánosság mellett. Te meg tanulj valamit, hogy boldogulhass.

zobod 2013.03.31. 14:35:16

@nu pagagyí: hülyegyerek, kilóra veszlek meg mellényzsebből. Jobb ha tudod, imádott Nyugati országaidban lógnak pont tömegek az állam csecsén. Ott még talán neked is terem babér.

nu pagagyí 2013.03.31. 15:20:59

@zobod: Nézd, én a rendszerváltás óta vállalkozok, soha nem szorultam az államra, Te sem tudsz megvásárolni. Amúgy az gyanúm, ha elapad a közpénz, fogsz még sorbaállni közmunkáért. Saját erőből legyél valaki, arra büszke lehetsz. Az állam meg szabályozzon úgy, hogy annyid legyen, amennyi a képességeidből telik.

Makkasz 2013.03.31. 15:21:20

Szerencsétlen orbanisztánlakó.

Leckét adsz EU-nak demokráciából:)))). Építsd a kommunizmust, majd bedöntöd a nyugatot. Oroszok is segítenek, jó lesz.

Balfasz.

Fullánkos Algol 2013.03.31. 15:38:38

öröm nézni ahogy a saját sírotokat ássátok :) ennyit tudtok

Ezténírtam 2013.03.31. 15:46:13

@Éhes_ló:

"Az íreket felejtsd el, már két éve lenyomták őket,"

Ha elolvastad, amit írtam, talán észrevetted, hogy direkt úgy fogalmaztam, hogy DOBTAK MÁR több hatost, vagyis nem folyamatosan, az írek most kicsit szopóágon vannak, de hidd el, hogy az a pénz, amit az elmúlt 20 évben kerestek, ott van azért a bankszámlákon...

"Korea most jön és örülhetünk, ha nem lesz atomsivatag a helyén... "

Ugyan, ne legyél naiv, ez a cirkusz csak attól függ, hogy az USA-Kína-Oroszo. hármas miben állapodik meg. Ha a legújabb seggarcú diktátor (kit érdekel, hogy hívják ezeket az egyenpofájú óvodásfejű kis gyökereket) annyira pattogni fog, hogy Kína sem tudja féken tartani, É-Korea villámgyorsan Kína része lesz, nem lesz itt semmiféle háború (Kína nem fogja átadni a területet sem az oroszoknak, sem az USA-nak, hogy még több rakétát telepítsenek a seggébe)

nu pagagyí 2013.03.31. 15:49:54

A poszt írója inkább a menekülést szervezze, ne a felkelést. Jobban jár.

Ezténírtam 2013.03.31. 15:51:08

@mrZ:

"Pontosan azok a "barbár" közösségek amiket az eu("kastély") tovább rombol. Mert nekik függőség(jobbágy) kell. A többgenerációs család, kisközösségek, faluközösségek pedig nagyon önálló tud lenni. "

Miért, szerinted nem az az élet rendje, hogy aki okosabb/gazdagabb/erősebb, attól függ a butább/szegényebb/gyengébb? Ha nem hiszed, nézd meg a történelmet...

A "függő" szerepben lévő esélye, ha befogja a pofáját és dolgozik, próbál megerősödni, nem pedig állandóan kibúvót keres a munka alól....

A faluközösségek nagyon önállóak, valóban, főleg Szomáliában... Picit zárkózz fel, mert ebben a világban, ahol élünk, csak a széleskörű összefogással lehet eredményt elérni, nem nagyszerű faluközösségekkel...

Ezténírtam 2013.03.31. 15:54:19

@Csekey Ildikó:

Ezek nagyon magvas gondolatok, csak akkor azt is fejtsd már meg, hogy ha ennyire semmi nem érdekli a "Nyugatot", akkor vajon miért nem hajtják be a hiteleiket és miért fizeti az összes idióta, gazdálkodáshoz nem értő, balfék félperiférián lévő ország állami- és magánszektorának csődjéből fakadó költségeket (a görögtől a magyarokig)?

Hiszen azt ne felejtsük el, hogy azért a hitelek fel lettek véve és el lettek költve, persze visszafizetni senki nem akarja....

Holotattoo Elie · http://www.eliewieseltattoo.com/ 2013.03.31. 15:55:51

@nu pagagyí: Fenyegetőztök már nagyon, pedig hol van még a választás :-) Mi lesz ha 2014-ben sem nyertek? Felkoncoltok mindenkit? :-)

Ezténírtam 2013.03.31. 15:56:28

@Csekey Ildikó:

Ja, és amúgy ki szegényedett el? Magyarország (ahogy minden más ország) az EU-csatlakozás óta robbanásszerűen gazdagodott, megkapott minden segítséget, rengeteg hitelt stb. Azt, hogy túl balfaszok voltunk ahhoz, hogy ezeket ügyesen felhasználjuk, a mi hibánk, nem pedig a "nyugati országoké"...

Éhes_ló 2013.03.31. 16:16:19

@Ezténírtam: tévedsz. Sokadjára.
Az írek pénze ott van ahol a ciprusiaké és miénk is, as ahol a szlovéneké, szlovákoké is lesz pár hónap (hét?) múlva. Ne nem náluk, még viccből sem.

Hiába szórt valaki hatosokat, ha most három körből kimaradnak, vagy vissza kell lépniük tucatnyi mezőt (hogy a hasonlatodnál maradjak)?

A koreai hatosokkal kapcsolatban nem csak a küszöbön álló atomháború lehetősége kapcsán tér el a véleményünk, hanem a délkoreai rabszolgatartás rendszerének megítélése és a korrupció ottani intézményesülése értékelésében is.

Mivel a vitánk periférikus a post tartalmával kapcsolatban javaslom zárjuk le az eltérő vélemények tudomásul vételével.

Helyette azon agyaljunk, amin a poster is: mennyire hiteles a kettős mércéjük alapján a forradalmi hevületük, mikor a francia állami cigánykipaterolás, és a moszlimok által rendszeresen elkövetett keresztény és zsidógyilkosságok kapcsán korántsem ilyen heves a felhorgadásuk?

Esetleg megismerném mit nyilatkozott a sok ejrópaji mértékadó az olaszok kényszerlakhelyként kijelölt cigánytáborai (gettói) és az ott táborozó cigányok kezelése kapcsán?

Csak mert ezek nem elméleti agyalgással lekövethető jogsérelmek, hanem konkrét napi esetek ezrei, amik kapcsán sem a komisszárok, sem a központi bizottságuk, sem az ep mértékadó frakciói nem hepajkodnak nap nap után sem sarkoval, sem utódjával, sem az olasz haverokkal.

Nos ezt hogyan komálod?

mrZ (törölt) 2013.03.31. 17:17:31

@Ezténírtam:
Elég taplóság a részedről hogy a faluközösségeknél szomáliát hozod fel és nem neuchatel-t, vagy esetleg stromness-t.
A széleskörű összefogás meg hazugság, az emberi természet nem alkalmas rá, csak rövid ideig és meghatározott cél érdekében. Te vagy a tipikus példa az összefogási képtelenségre.
>>A "függő" szerepben lévő esélye, ha befogja a pofáját
>>és dolgozik, próbál megerősödni,
>>nem pedig állandóan kibúvót keres a munka alól....
Az általánosításod mutatja a butaságod szintjét, így valószínű hogy te is függő vagy, csak most még nem vették el tőled a lehetőséget. Majd sorra kerülsz.
>>Miért, szerinted nem az az élet rendje, hogy
>>aki okosabb/gazdagabb/erősebb, attól függ
>> a butább/szegényebb/gyengébb?
Soha sem írtam ilyet, csak nem szereted ha valaki rámutat a mondandód helytelenségére, így tudatosan terelsz el a témáról.
A jelen esetben az eu szerepe a többgenerációs családok, kisközösségek és faluközösségek szétverésében volt. Maradj a témánál ha van mondanivalód, vagy pedig kussoljál.(a te szavaiddal élve)

nu pagagyí 2013.03.31. 18:35:09

@Holotattoo Elie: Lényegtelen, hogy mit csaltok össze választás címszó alatt, a társadlaom itt marad. A nép nem óhajt már együttműködni veletek, mert sajátmagatok rugtátok fel a az amúgy primitív NENYI-ben megfogalmazott elveket. Együttműködés helyett folyamatosan uszítatok, hol a nyugdíjasok, hol a diákok, hol a hajléktalanok, hol a cigányok ellen, de hosszú a sor, folytathatnám még. Hazugok vagytok, tolvajok vagytok, mennetek kell.

Ezténírtam 2013.03.31. 21:33:51

@mrZ: csak annyit a szintedről, hogy az eu kisközösség-szétverő erejének emlegetése után példaként citálsz egy várost, ami az eu-ban van (még talán azt is elfogadod, hogy neuchatel sincs messze a szétverőktől, bár svájc nem tagja az eu-nak)

Na mindegy, a lehetőséget soha nem veszik el senkitől, amíg él és tud dolgozni, változtatni is tud...

Ezténírtam 2013.03.31. 21:37:16

@Éhes_ló: Azért én szívesen dobtam volna olyan hatosokat, mint az írek...

Nem azzal van a baj, hogy felszólalunk a mindenféle európai megmondóemberek ellen, csak vegyük már észre, hogy az eu per pillanat szopat minket, és ennek az okai:

- halálra finanszíroztak minket
- ezt a pénzt elbasztuk hülyeségekre
- most meg mindenféle kibúvókat keresünk, de egyiknek sem része, hogy extra erőfeszítéseket vállalunk, hanem kuruckodó pofázással akarunk operálni, ezt sehol nem szeretik, nem nagy csoda...

Ezténírtam 2013.03.31. 21:41:13

@mrZ: ja, még annyit, hogy nem írtam, hogy kussoljon, különösen nem rád, de hát ez a te szinted...

Amúgy ezt a nagyon béna "A jelen esetben az eu szerepe a többgenerációs családok, kisközösségek és faluközösségek szétverésében volt." mondatodat mire építed? Esetleg valami statisztika? Számok? Felmérés? Ha van, küldd már át, légyszi, ha meg nincs, csak beszélsz hülyeségeket, akkor azt kell higgyem, hogy kibasztak a nagyanyáddal a csúnya eu-s bácsik és ebből szűrted le a magvas gondolataidat...

Revolutionist 2013.04.01. 01:22:50

Felesleges... jobb menekülni... hol zsarnokság van, ott hiába minden...

www.youtube.com/watch?v=T6o9ag_5Qto

...az erőszak nem megoldás... ha nincs kellő kritikus tömeg, hogy egy társadalomban ne az agyahlál a tömegbutaság domináljon, akkor azt jobb egy időre otthagyni... sajnos ez az igazság...

mrZ (törölt) 2013.04.01. 09:55:54

@Ezténírtam:
A példa a működőképes falvakról szólt. Hogy hogyan lehet megakadályozni a falvak ellehetetlenítését. Mert te a falvakról mint szomália értekeztél, én hoztam általam ismert példát.
Az eu az agrár- ipar-közlekedés-infrastruktúra támogatási rendszerrel manipulál, a nagyüzemek és a városiasító fejlesztések kiemelt támogatásával. Néhány tízmillió euró jut olyan programokra hogy pl: piactér építés, gazdaszövetkezet, családi gazdaság támogatás, vagy bármiféle kisüzem létrahozása, helyi- kisközösségi energiatermelés, etc.....
Viszont van városi tömegközlekedés-víz-gáz-csatorna-internet-közösségi épületek-nyugdíjas otthon-börtön és hasonlók amire milliárdokat adnak. És a vidéket érintő pályázatok végrehajtását is csak a városi nagy cégek nyerhetik meg, mert olyanok a kondíciók.
A városok kapnak elkerülő utra pénzt, a falvakban meg az egyetlen úton megy a tranzit forgalom. Vagy a közös agráralap amiből kihagyták a háztáji gazdaságokat. És a szabad munkaerőáramlás nevű szakember elszívás. A föld felvásárlás eu hitellel és támogatással.
Hosszú a lista, biztos van felmérés meg egyebek. Majd keresek neked.
Ha követed a pénz mozgását látható hogy a helyi árupiacok, helyi pénzmozgások kiiktatása (centralizáció) az eu célja.
Az egész folyamat mesterségesen gerjesztett. Nincs szükség önállóságra mert mi gondoskodunk rólad. Ne vállalkozz ott vannak a már meglévők. Ne szervezkedj inkább csatlakozz hozzánk. Költözz ahova szeretnél, a muttert meg majd mi gondozzuk. Ne gondolkodj mert mi szakemberek vagyunk, és azért vagyunk hogy helyetted gondolkodjunk. Régen ez állami szintű volt, mára az eu a főkolompos. És mire az eu-t sikerülne használhatóvá reformálni, "észak atlanti egyesült államok" néven lesz mégnagyobb bajunk.

Éhes_ló 2013.04.01. 10:21:47

@Ezténírtam: jogodban áll részesülni az "ír gazdasági csodából".

Az általad felsoroltakkal van pár gond.
Akit az eu "halálra finanszírozott" azok nem mi vagyunk, hanem a görögök, portugálok, spanyolok. Nagyságrendekkel több támogatást kaptak, mint a később csatlakozott középeurópaiak (egyenként és külön külön is).

Általában az a gond, az ilyen állításokkal, hogy ezek megett nincsenek - még hamisított - statisztikák, adatsorok - se.
Nincsenek olyan kimutátusok melyekből látni lehetne, hogy a kieső állami bevételeink (tranzitdíjak, vámok, felszámolt iparból eredő állami bevételek) és a brüsszelnek a magyar állam által beszedett harács (vámok, illetékek) miként aránylik az onnan nagy nehezen visszakapott "támogatásokhoz", ahogy arról se sok hír van eme támogatások mekkora hányadát kapják a multik (nem magyar cégek).

Az "elbasztuk hülyeségekre" állításoddal is ez a gond. Van egy gyakran elhangzó vád, ami megett nincsen semmi tényállítás, adat.
Mi a hülyeség?
Multiknak adott garantált haszon?
Tolvajok kezére került közpénz?
Állami támogatás a szegényeknek, családoknak?
Nyugdíj?

A végsőkig kirabolt magyar társadalom melyik szegmense az, amelyre nem lett volna szabad pénzt költeni?
A közoktatás?
Egésszségügy?

Az imf válaszait ismerjük. Szerinted?

Aki nem áll ki az érdekeiért azt lenyomják harc nélkül.
Ez megeshet harccal is, de legalább megpróbálták.
A merjünk kicsik lenni kovács féle poltikáját én nem komálom.
Nekem jobban bejön a kuruckodás itt és eu szinten is.
Nem csípem a kettős mércét sem itt, sem amott.

Ezténírtam 2013.04.01. 15:56:58

@mrZ: szerintem teljesen logikus, hogy a városokat fejlesztik, hiszen a falvak iszonyú hatékonytalanok. Egy faluban egy otthon fenntartása nagyon drága, és nem csak az ott lakóknak, hanem gyakorlatilag mindenkinek (drága odavinni ás fenntartani a vezetékeket, postát stb.), ráadásul falun igazán csak a mezőgazdasági termelés miatt kell, hogy ott lakjanak, azt lehet gazdasági tevékenységként ott hatékonyan végezni, minden más felesleges luxus.

A mezőgazdaság viszont, mint tudjuk, a GDP-nek elhanyagolható része, ráadásul legyünk őszinték, ez az az ágazat, amivel jobb nem is foglalkozni, ha egy mód van rá, csak ha óriási profitot lehet vele csinálni (talán nincs még egy ennyire bizonytalan gazdasági terület, ami függ az időjárástól, betegségektől stb.).

Összességében szerintem egy országról úgy a legkönnyebb eldönteni, hogy alapvetően szegény-e vagy gazdag, hogy a szegény országokban a szegény emberek laknak a falvakban, a gazdagok pedig a városokban, a gazdagoknál meg pont fordítva. Szerintem nem kívánatos, hogy falun ott tartsuk a szegény rétegeket, azok menjenek be a városba dolgozni, a falura kiköltöző gazdagokat pedig nem kell semmilyen módon támogatni.

Ezténírtam 2013.04.01. 17:28:20

@Éhes_ló: nem főként a támogatásokra gondolok, inkább a rengeteg hitelre, amit kaptunk (állami, vállalati és lakossági szinten is, nem saját forrásból), ezek hülyeségekre lettek elköltve.

A magyar ipar sosem működött, amint eltűntek a KGST-piacok, azonnal csődbe ment minden, ezt nem kellett senkinek tönkretennie.

Nem tudom, milyen végsőkig kirabolt magyar társadalomról beszélsz, emlékeim szerint itt soha nem volt senkinek semmije (vagy szerinted 90 előtt gazdagok voltunk? nem, senki nem volt az, csak most van, akinek összejött, a többi meg látja és fáj neki, de ezt nem kéne összekeverni a valódi szegénységgel...), ahhoz képest most sokkal jobb az átlagos helyzet (persze lehet, hogy a tiéd nem, de ez ne tévesszen meg).

Te súlyos tévedésben vagy, gondolom, még nem nagyon tárgyaltál komoly pénzekről... Szerinted mi köze egymáshoz a parttalan pofázásnak meg kuruckodásnak, illetve annak, hogy kiállunk az érdekeinkért???? Az értelmes emberek/cégek/országok, akiket komolyan vesznek és akik el tudnak érni valamit, azok higgadtan és értelmesen érvelnek a saját érdekeik szerint. Egyébként szerintem a jelenlegi kormány intézkedései nagyon jók sok szempontból (ha esetleg nem lenne világos, az adóbeszedést kihelyezték a bankok/telco cégekhez/fmcg szektorba), és folyamatosan a gazdagokat hozzák kedvezőbb helyzetbe az ostoba szegényekkel szemben, ami szerintem okos dolog (a szegénynek nem hiszem, hogy nagyon számít a pénz, különben gondolom, tenne valamit azért, hogy ne legyen szegény...) - pl. a rezsicsökkentés vajon kinek számít sokat? Akinek 10e ft a gázszámlája egy kis lakásban, vagy akinek 150e ft egy palotában? Vagy az egykulcsos adó?

Ami nekem nem szimpatikus, és amiért sose fogok rájuk szavazni, az a kommunikációs maszlag, amivel elárasztanak mindent, de OV be is vallotta egyszer egy mini-öszödibeszédben valami befektetői fórumon, hogy ne azt figyelje senki, amit mond, hanem amit csinál, csak ez szerintem egy meghasonult, skizofrén dolog, ha így vezetnek egy országot.

Éhes_ló 2013.04.01. 18:10:07

@Ezténírtam: sehol nem írtam, hogy szavazz rájuk.
Pár egyszerű kérdést tettem fel, erre, válaszok helyett mellébeszélsz, terelsz.

A süketelést unom nem csak RL, itt is.
Amennyiben azt állítod Magyarországon nem volt soha versenyképes ipar, akkor tanulj még, mert rád fér.

Semmit nem tudsz rólam, én se rólad, ezért nem érdekel a személyeskedésed én se foglalkozok a te személyeddel.

Ezténírtam 2013.04.01. 21:31:12

@Éhes_ló:

"Amennyiben azt állítod Magyarországon nem volt soha versenyképes ipar, akkor tanulj még, mert rád fér."

Kérlek, említs olyan gyárakat, amelyek nagy mennyiségben exportálták a termékeiket 1990 előtt nem baráti országokba. Vagyis amelyek a világpiacon is eladhatóak voltak.

Éhes_ló 2013.04.01. 21:48:02

@Ezténírtam: mit jelent a "világpiac" szerinted?
Mit szabad a "világpiachoz" sorolni szerinted?

De hogy segítsek:
1. Ganz (kazánok, gőz és gáz turbinák, szivattyúk, kompresszorok, nagymotorok, kicsi és nagy transzformátorok, kapcsolóállomások, vasúti motorvonatok, mozdonyok, kikötői és ipari daruk, hajók, uszályok)
hvg.hu/magyarmarka/20050329ganz

2. Győri Vagon és Gépgyár (RÁBA): vasúti tehervagonok, tehergépjármű tengelyek, futóművek, motorok, katonai és közúti tehergépjárművek
hvg.hu/magyarmarka/20050329raba

A következő kettőt te keresed meg, mondjuk az élelmiszeriparból, mert ott a legkönnyebb...

Ezténírtam 2013.04.01. 23:36:12

@Éhes_ló: a világpiac azt jelenti, ahogy korábban is írtam, hogy nem a kgst-blokk és a "baráti" országok, hanem minden más.

A gépgyártásban egyébként nincs semmi fantázia, ahol ennek nagy hagyományai vannak, fényévekkel előttünk jártak mindig, a Rába-gyár története is tele van licencvásárlásokkal....

incze 2013.04.02. 02:05:47

"Hogy szervezzünk felkelést? Hogy ezt tanácsoljátok?
Ne aggódjatok!
Szervezzük!
De nem fogtok örülni neki!"

Miért van az, hogy ma már naponta legalább kétszer jut eszembe Virág elvtárs? "Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."

Sajtkészítők, sajtkészítők, szinte hallom, ahogy összekoccannak a nagy ijedelemtől azok a libbant fogak.

fantomasyoyo · http://mennyapokolba.blogspot.com 2013.04.02. 18:17:00

@savanyujóska:
jaja, eddig ez a blog nem tűnt ennyire "lakájmédiának".
Nem gondolom, hogy minket tartanak rothadó gócnak, diktatúrának, hanem a fideszt, a fideszes szavazó alattvalókat és mindenekelőtt a főgenyó Orbánt.
Én nagyon el vagyok keseredve, mennyire riasztó, visszataszító hellyé vált az ország, jóideje a harc híve vagyok, ezt a hatalmat nem lehet fair küzdelemben kiakolbólítani (mivel a fair feltételek már nem állnak rendelkezésre).

savanyujóska 2013.04.03. 07:55:08

@fantomasyoyo:
Nagyot csalódtam én is a Sajtkészítőkben, meg minden más jobboldali blogban, amiket pedig az elmúltnyolcévben oly lelkesen olvasgattam. Vagy nyíltan kiállnak a rezsim mellett, vagy igyekeznek mentegetni őket, és legalábbis relativizálni azt a mocskot, amit ezek csinálnak. És ami még rosszabb, a lakosság egy nagy része tényleg beveszi az igét, és elhiszi, hogy minden bajunknak külföldön van az oka. És ha egyszer itt forradalom lesz, az nem holmi demokráciadeficit, hanem a megélhetési nehézségek miatt fog kitörni, és nem Bajnai, hanem Vona fogja vezetni. Vagy valaki még rosszabb.

Alfax 2013.04.06. 23:52:39

@Ezténírtam: Hű, te most igazán tévedsz. Sajnos alapjaiban nem látod át az EU gazdaságát.

Hallgass egy kis Róna Pétert.

No offense.

Alfax 2013.04.06. 23:57:22

@savanyujóska: felmerült-e valaha benned, hogy mégis van igazság a posztban?

vagy annak ellenére, amit eddig itt olvastál, tányleg azt hiszed, hogy ennek bármi köze van orbán viktorhoz, vagy valamiféle "lakájsághoz" ?

Uánaolvastál, mi okozza a problémát cipruson, görögországban, stb.

Utánaolvastál a mentőcsomagoknak?

www.youtube.com/watch?v=OaObv14amlc

dőlj hátra, és gondold át.

savanyujóska 2013.04.07. 09:06:06

@Alfax:
Nem merült fel bennem, hogy volna a posztban valami igazság, és az sem merült fel bennem, hogy amiről írtam, annak volna valami köze a ciprusi mentőcsomaghoz. Az viszont tényleg felmerült bennem, hogy amiről itt olvastam, annak van valami köze Orbán Viktorhoz.

vargánya 2013.04.07. 21:42:03

@savanyujóska: " Az viszont tényleg felmerült bennem, hogy amiről itt olvastam, annak van valami köze Orbán Viktorhoz."

Jajjj Móricka, lazíts már egy kicsit!

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2013.04.09. 00:17:14

Imádom, amikor a baloldali hívők azzal csökkentik a kognitív disszonanciájukat, hogy amint egy nekik kellemetlen jobboldali gondolatot olvasnak bárkitől, egyből elkezdenek orbánozni.
És viszont.
süti beállítások módosítása