HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

A félelembe kövült ellenzék

2013.09.12. 17:54 Ratius

Egészen megdöbbentő módon reagált az ellenzék, s nem utolsó sorban az ellenzéki sajtó Kövér László minapi ötletére. A kormány rendeletalkotási jogának felvetése teljes elutasítással, sőt rosszul eljátszott, mondvacsinált felháborodással találkozott a baloldali, liberális megmondóemberek körében. Dacára annak, hogy az elképzelés – a megfelelő korlátok és biztosítékok mellett – valóban a demokráciát segítené.

 brian 4.jpg

Az országgyűlés

Talán azzal érdemes kezdeni ezt a posztot, hogy a politika iránt érdeklődő közvélemény a rendszerváltás után igen hamar felismerte azt a problémát, amire most az Országgyűlés elnöke megoldást kínált.  Jónéhány esztendővel ezelőtt Antalóczy Attila szocialista országgyűlési képviselővel, egy zamatos nyúlpaprikás mellett – édesanyját dicséri az ebéd, édesapját a nyúltenyészet – beszélgettünk arról, mennyire nyomasztó, mennyire elkeserítő, mennyire földre lapító helyzetet jelent az, hogy az országgyűlésből hiányzik a politikai vita. Pengeváltások vannak csupán, néha megrázóan primitívek. Előfordul olykor, hogy lelkiismeretükre hallgatva szavaznak a képviselők, de többnyire csak a pártfegyelemnek, a pártérdeknek megfelelő, gondolkodás nélküli gombnyomogatások zajlanak. Olyasmi pedig még véletlenül sem eshet meg, hogy egy kormánypárti képviselőt érvekkel, szavakkal, komoly beszéddel meggyőzzön egy ellenzéki szónok.

Ilyesmire nem csak azért nincs lehetőség, mert a politikusok ragaszkodnak a pártprogramhoz, vagy a pártvezér elképzeléséhez, hanem főleg azért, mert nagyon ritka az igazi vita a Házban. Ritka, mert nem érnek a képviselők arra, hogy vitatkozzanak. Milliónyi oldalt kell, vagyis, hát kellene átolvasniuk. A törvények ugyanis minden részletre kiterjedő aprólékossággal tárgyalják az új szabályokat, s ráadásul minden vicik-vacak ügy törvényi keretek között nyer szabályozást.

Pedig az ország gyűlésének nem azzal kellene foglalkoznia, hogy részletekbe bonyolódva alkossa meg a jogszabályokat, hanem elsősorban azzal, hogy az előterjesztett törvény, hogyan és miképpen illeszkedik, vagy nem illeszkedik mindahhoz, amit a világról gondolunk.  A tartalmas és emelkedett politikai vita fórumának kellene lennie a Háznak, nem holmi részletszabályokkal bíbelődő hivatalnak.

 

A biztosítékok

Persze ehhez elsősorban az kellene, hogy képviselőink olyan emberek legyenek, akik képesek efféle párbeszédre, akiknek a fejében előfordulnak gondolatok, akik ki tudják fejteni, s alkalmasint meg is tudják védeni nézeteiket. Ha valaki elolvassa a régi idők parlamenti beszédeit, el fog képedni attól, amit talál. A háború előtt a magyar országgyűlésben nem csupán értelmes és tisztelettudó – már úgy értem, a tények, érvek, emberek, nézetek előtt tiszteletet mutató – vita zajlott, de a képviselők nem is olvasták szövegeiket, hanem jobbára szabadon beszéltek. A felolvasott szöveg a primitív, szónoki képességekkel nem bíró, tehát a közösség képviseletére alkalmatlan embert mutatott (volna).

Nyilván az sem mindegy, hogy Kövér László elképzelése miképpen tud megvalósulni. Egészen pontosan körül kell határolni azokat a kereteket, amelyek között a kormány, a miniszter, vagy akár az önkormányzat rendeletet alkothat. Most azzal érvel a felbolydult ellenzéki méhkas, hogy az ördög a részletekben van. Amennyiben az kisebbségi képviselők nem szólhatnak bele abba, milyen részletszabályokat tartalmazzon egy törvény, akkor eljön a legsötétebb diktatúra.  Úgy tesz ez ügyben az ellenzék, mintha bizony a tartalmas politikai vitáktól megfosztott parlamentben lehetősége volna arra a kisebbségnek, hogy ténylegesen beleszóljon a törvényalkotásba… Pedig az ördög nem minden egyes törvény részleteiben van, hanem annak az egyetlen törvénynek a részleteiben, amely a rendeletalkotási jogköröket szabályozza.  

És a megfelelő emberek és a megfelelő szabályok mellett természetesen szükség lenne valamiféle semmítőszékre is, egyfajta kibővített, vagy inkább alsó fokú alkotmánybíróságra, amely azt vizsgálná, hogy a rendelet megfelel-e a törvénynek, a corpus jurisnak, az alkotmánynak, s amelynek értelem szerűen jogában állna megsemmisíteni a hibás, törvénytelen, vagy értelmezhetetlen rendeletet.

 

Az ellenzék

De ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, leginkább arra volna szükség, hogy a politikai elit ki tudjon lépni a falra festett sátán veszélyének félelméből, hogy némiképp megbízzon politikai ellenfeleiben, hogy azt ne tartsa az ellenoldalt a legborzalmasabb diktatúrák örökösének, esetleg újraépítőjének.

De, hát addig, amíg a Házban nem folyik értelmes és tartalmas közéleti vita, amíg a politika az ellenfél démonizálásáról, az indulatok felkorbácsolásáról, a gyűlölet mozgósító erejéről, vagy éppen a lapos és felületes népszerűség-hajhászásról szól, addig efféle bizalom nem születhet. Még akkor sem, ha egyébként a pártok értelmesebbjei, a közélet nyugodtabb alakjai, a nemzet, a haza sorsán komolyan gondolkodó közszereplők pontosan tudják, hogy mennyire gonosz és hamis törekvés az ellenoldal diabolizálása, mennyire romboló a gyűlölet elszabadítása, mennyire végzetes a politikai bizalomhiány.

Mert mindez pontosan oda vezet, ahova most is vezetett: a parlament, attól félve, hogy nyakába kell vennie a kormány rendeletalkotási jogából következő diktatúrát, inkább önként hajtja nyakát az aprólékos jogszabályalkotás – mindent magasabb gondolatot sárba húzó, minden tartalmi politizálást meggyilkoló, minden világnézeti vitát kiirtó – szomorú rabigájába.

Beleégett ez a politikai elit a maga gyűlölködésébe, beleposhadt az ellenzék a maga állandó diktatúra-kiabálásába. S immár képtelen észrevenni azt, hogy az agyondolgoztatott parlament, a jelentéktelen ügyekben jelentőségteljesen határozó országgyűlés, a tartalmas politikai vitáktól megfosztott Ház a legnagyobb ellensége a demokráciának.

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

86 komment

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr485509202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.12. 19:08:01

Kampány van. Kampányban nem igazat kell mondani, hanem hatásos butaságokat ismételgetni. Lásd "Köteles László", "Libajnai" és hasonlók - semmi értelmük, de hatnak.

szonár 2013.09.13. 13:18:18

Az elmúlt hét ellenzéki témái:
1. Orbán Ráhel esküvője
2. Széll Bernadett afférja Illés Zoltánnal
3. Diktatúrázás Kövér László ötletére.

Megvan a szinvonal.

szonár 2013.09.13. 13:27:35

@szonár: Ja, és az új bréking: Papcsák vécéje.

Izo 2013.09.13. 13:27:40

Mindebből az jön le, hogy itt bizony nem népképviseletről, hanem a húsosfazékhoz történő hozzáférésről van szó.

Izo 2013.09.13. 13:28:25

@szonár: meg ugye az is röhej, hogy az ellenzék CÉLJA a kormány leváltása

protézisesh 2013.09.13. 13:31:54

"Persze ehhez elsősorban az kellene, hogy képviselőink olyan emberek legyenek, akik képesek efféle párbeszédre, akiknek a fejében előfordulnak gondolatok, akik ki tudják fejteni, s alkalmasint meg is tudják védeni nézeteiket. "

itt van az eb elhantolva...

GL 2013.09.13. 13:33:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ezt már jó régen megfogalmazták:
"A tömeg felvevőképessége nagyon korlátozott, értelme csekély, és éppen ezért nagyon feledékeny. Így tehát minden hathatós propagandának csak néhány pontra kell szorítkoznia, s ezt a néhány
pontot, néhány tételt addig kell vezényszavakban ismételgetni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk. "
Na, ezt jól megtanulták és alkalmazzák is.

xvxvxv 2013.09.13. 13:36:45

@szonár: hát apám, jól van, veregesd meg vállad és eregesd a nyelved tovább, föl, még beljebb a gazdik seggébe, egészen a meleg sárig.

"megvan a színvonal."

nektek, fideszcselédeknek aztán semmi bőr nincs a pofátokon. a kivakaródzott tolvaj proli fajtátok tényleg ilyen. valami elképesztő szemforgató módon tudjátok lehazudni az eget az égről, elhallgatni azt a gusztustalan mocskot, amit nap mint nap Hazánkra hánytok. földobjátok az orrotokat és rögtön tiszta nemes úrnak hiszitek magatokat, akik ellen összefogott a világ.

totál beteg egy alja népség vagytok.

deruyter 2013.09.13. 13:39:09

Egy normális országban, egy normális helyzetben igazad is lenne. DE
Amikor a most regnáló fidesz 8 éven át folyamatosan minden kormánypárt kezdeményezésre (értsd MINDENRE) pl vizitdíj nemet mondott, sőt politikai üggyé tett. ÉS amikor 3 és fél éve semmilyen (értsd SEMMILYEN) ellenzéki javaslatot nem fogad el, de még csak meg sem fontol, akkor miért gondolnád természetesnek, hogy az ellenzék konstruktívan reagáljon. Még, ha az esetleg az ország érdekét szolgálhatná is. Ne legyünk már ilyen álszentek. De ha még most együttműködőek is lennének ez ügyben. Szerinted ettől a fidesz átkapcsolna a kooperatív üzemmódra. Ugyan már a köszönet az lenne, hogy holnap is a szájába szarna mind az ellenzéknek, mind a szavazóknak. Visszaeső bűnözőkkel nem játszunk kegyest. Ennyi.

svega 2013.09.13. 13:40:28

Utoljára rendeleti (tehát ellensúly és beleszólás nélküli) kormányzás a szocializmusban volt. Utoljára ilyen mértékű államosítás is akkor és ilyen mértékű, hatalmasra dagadt állami szabályozó vízfej is akkor volt. Emlékszik valaki, mi lett annak a világrendnek a sorsa? A világ 99,999999%-án megbukott. Kivétel most éppen É-Korea.
Ha most, a parlamenti kormányzásban sem tud a fidesz önmérsékletet gyakorolni, akkor mi lenne akkor? Most is erőből nyomnak át mindent, mi lenne akkor, ha nem lenne még ez a látszat korlát sem? Isten óvja Magyarországot.

energiagorilla 2013.09.13. 13:41:24

Értem, tehát az szól Kövér felvetése mellett, hogy normális demokráciában, önkorlátozásra képes kormánypárt esetében tényleg jó ötlet. Más kérdés, hogy ezen előfeltételek nálunk nem teljesülnek. Vajon akkor ennek fényében is jó ötlet?

stoppos76 2013.09.13. 13:41:39

1. Orbán Ráhel esküvője
2. Széll Bernadett afférja Illés Zoltánna
3. Diktatúrázás Kövér László ötletére.

- Gyorskommentelési verseny van a putyilov gyárban? Mindenhova ezt kommentelitek ma. Nincs már egy eredeti ötlet sem, hogy mindannyian ugyanezt nyomatjátok?

Bruteman 2013.09.13. 13:41:44

Az ördög, mint mindenkor, az írás esetében is a részletekben rejlik :)

A főbb megállapításokkal sajnos egyet kell, hogy értsek, azért akad benne csúsztatás is szép számmal.

"Beleégett ez a politikai elit a maga gyűlölködésébe, beleposhadt az ellenzék a maga állandó diktatúra-kiabálásába."

Ha ezt a mindenkori ellenzékre érted, akkor igaz. De nekem úgy tűnik, hogy a jelenlegi ellenzékre célzol, holott láthattuk, hogy a fidesz 8 éves ellenzéki szerepben milyen szinten gáncsolta az országban bármilyen reform megszületését (igen, tudom, hogy azok aljas, kommunista balliberális szemét reformok voltak, lásd 300 forintos vizitdíj, bezzeg most...) Kövezzetek meg, de én úgy érzem, hogy az ettől való félelem áll az ötlet hátterében, és nem a magas színvonalú politikai vita újbóli meghonosítása.

"És a megfelelő emberek és a megfelelő szabályok mellett természetesen szükség lenne valamiféle semmítőszékre is, egyfajta kibővített, vagy inkább alsó fokú alkotmánybíróságra..."

Igen. Mint ahogy jelenleg is szükség lenne valódi független alkotmánybíróságra, jegybankra, stb...

Szóval, ha engem kérdeztek, én óvnék mindenkit attól, hogy ezzel a kormánnyal szembeni ellenzék (legyen az bármilyen minőségű) lehetőségeit tovább nyírja. Részemről nincs meg az a fajta bizalom, hogy bármi ilyesmit támogassak.

kissiú 2013.09.13. 13:43:06

Van olyan poitikusunk, aki bevallotta, hogy a foci alapján értette meg a politika működését. A fociban pedig nincs együttműködés az ellenféllel, azt mindíg és minden körülmények közt meg kell semmisíteni. Ennek fényében nem meglepő az elmúlt 8 év, meg az azt követő 3 politikai 'párbeszéde'. És ezt a magasröptű gondolkodást sikeresen átvette a másik oldal is.

♔batyu♔ 2013.09.13. 13:45:55

Jót röhögtem ezen a mű felháborodáson. Az LMP képmutatása különösen humoros.

Egy csokor libsi, aki megszokta, hogy minden úgy történik ahogy ők akarják és ma sem értik, hogy lehet, Orbán nem engedelmeskedik Sorosnak, elmegy a füle mellett a Soros-gyerekek követelése is.

bgp 2013.09.13. 13:46:37

@szonár: Szarból nem lehet várat építeni.

deneskata 2013.09.13. 13:47:00

Konstruktív ellenzék kellene, aki nem csak az "ellenkezéshez" ért, hanem épelméjű javaslatok megtételére is. Most nem kifejezetten az MSZP-re gondolok, de a FIDESZ-re is, mert ellenzékben e két erő egyformán viselkedett: csak és kizárólak "ellenkezett".
Emellett kellene nekünk egy hasonló kormányerő is. Mert a mostani még a saját belső ellenzékét is elhallgattatja, legyen a javaslat akármilyen okos is. (ld. Pokorni Zoltán)
Nos, ezek után mit gondoljunk Kövér javaslatáról? Igen, egyetértek a cikkel a javaslat általában vett hasznáról. Az elmúlt időszak után azonban másra kell gondolnunk. Nem hiszem, hogy ezzel a felhatalmazással a FIDESZ vagy bármely más párt OKOSAN tudna élni. (Ellenfékek ide vagy oda.) Elveszett a BIZALOM. Ez amolyan általános jelenség. Ott van a parlamentben meg az utcán is. Ebben ahelyzetben Kövér javaslata inkább provokáció.

béla a görög (törölt) 2013.09.13. 13:47:15

A posztoló vagy végtelen naív (hogy ne írjak sértőt) vagy lukat akar beszélni a hasba.
1) Teljesen érdektelen mi volt 100-150 éve. Az érdekes ami ma van!
2) Mégis, mit gondolsz azért mert 2/3-a van most a fidesztől, puszira be kéne venni mindent amit mondd? (és ez még nem démonizálás) - nem, nem kell bevenni. Nem ti vagytok minden titkok tudója, a haza megmentői, És igen a fidesznek ellenzék kell. És igen javaslatoknak bukni kell. És igen a fidesz is el fog bukni választást.
EZ A DOLGOK NORMÁLIS MENETE!
Nincs szent grál, nincs országmegmentő politikus, nincs összefogás, nincs nemzeti egység és az összes ilyen baromság - vita van, anyázás van és ezek között kell dolgozni.

Nem mellesleg nincs akkora jelentősége a törvényhozásnak mint amekkora látszatot akarnak neki adni. A pénznek van jelentősége. És a pénzt nem a kormány teremti elő, ő csak elkölti.

gab0r 2013.09.13. 13:48:36

nem azért akarnak rendeleti kormányzást, hogy a majdani fidesz-jobbik koalícióban véletlenül se függjenek a jobbiktól? fidesz többség lesz a kormányban, lehet a jobbik nélkül rendeleti úton kormányozni.

GL 2013.09.13. 13:52:49

@Bruteman: "holott láthattuk, hogy a fidesz 8 éves ellenzéki szerepben milyen szinten gáncsolta az országban bármilyen reform megszületését "
A vezér maga mondta még a választások előtt, hogy erős ellenzék nem kívánatos, mert gúzsba köti a kormányt. Sőt azt is, hogy részéről mindent meg fog tenni, hogy erős ellenzék ki se alakulhasson. Magyarul gyakorlati egypártrendszert akar. Az istenadta nép meg adott neki kétharmadot. Most meg teljhatalmat akar a törvénykezésben. Miért?
Mert amíg van 2/3 addig úgyis ezt csinálja, max a néhány napos gombnyomogatási procedúra a parlamentben.
De ha esetleg nem lesz csak sima többség? Na akkor kell neki a rendeleti kormányzás.
Napnál világosabb a törekvés... az istenadta nép meg megint bólogat rá... 20 évnél régebbi emlékek, amikor utoljára ilyen volt? áááááá... már 10 év is sok nekik.

parandroid 2013.09.13. 13:53:34

"az elképzelés – a megfelelő korlátok és biztosítékok mellett – valóban a demokráciát segítené."

és itt okafogyottá is válik a többi sok sor leírása.

hallod, margit, ilyet szól: megfelelő korlátok, és biztosítékok mellett, az orbán-érában.

Uva 2013.09.13. 13:55:01

@szonár:
a fityisz meg ellenzekben 8 evig tolta hasonlo temakkal. a kulonbseg az, hogy a 90 szazalekuk hazugsag volt

parandroid 2013.09.13. 13:55:37

@GL: rezsicsökkentés, b+, nem érted?:)

Jock Ewing 2013.09.13. 13:59:55

@xvxvxv:

Remélem az ilyen szellemi fogyatékosokból mint te, műtrágya készül hamarosan.

GL 2013.09.13. 14:01:05

@parandroid: Ja, meg az infláció is sosemlátott mértékben csökken :)
...és minden második mondatban ott a "bukott baloldal" kifejezés :)

bloggolóblogolló 2013.09.13. 14:02:26

Nos ,akkor adok egy kis szinvonalat,ime:
Amit a Kövér akar az nem más ,mint annak a törvénynek a kópiája, amivel egy Adolf Hitler nevü ember a korlátlan, közvetlen hatalmat( Diktatúra)
megszerezte: Az un. Ermächtigungsgesetz.
A fojtatás ismert.
Üdvözlettel minden balféknek,aki ezt nem vette észre!

MAC-Ka 2013.09.13. 14:08:43

@Jock Ewing: Készítitek a koncentrációs táborok terveit, vagy mi?
De legalább igazoltad a hozzászólást amire reagáltál.

MAC-Ka 2013.09.13. 14:23:43

@Jock Ewing: Nem attól leszel értelmesebb vagy tűnsz annak, ha másokat ostobázol. Sőt..... :))))))

piefke 2013.09.13. 14:26:18

Aha!

Akkor ezek szerint - követve a poszter logikáját - a nácik is csak azért tudtak a felhatalmazási törvénnyel a zsebükben (amely épp a rendeleti kormányzást és a parlamenti kontrollt iktatta ki) zsidótörvényt és világháborút csinálni, mert a Reichstagban nem folyt eléggé emlekedett vita?:-)

Megjegyzem: mint a '30 as évek ejelén a Reichstagban, akként a 2000-es évek magyar parlamentjáben is jórészt egyetlen párton múlott a lealjasodás és a nem konstruktív ellenzékiség - ott a nácikon, Magyarországon pedig a Fideszen. És: mindkét esetben a baloldali pártok szégyene és töketlenségük bizonyítéka, hogy ezzel a stratégiával a nácik és a Fidesz célt (azaz hatalmat) érhettek.

Ratius! Én megértem, hogy vonzódsz az egyéni, szuverén véleményhez - de azért a véleményedet (vagy amit annak szánva leírsz) nem árt néha összevetni a valósággal!

piefke 2013.09.13. 14:27:46

Javítás:

"amely épp a rendeleti kormányzást és a parlamenti kontrollt iktatta ki" - helyesen: "amely épp a rendeleti kormányzást tette lehetővé és a parlamenti kontrollt iktatta ki".

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.13. 14:27:50

@Izo: De legalább bevallják. Mondjuk a fidesz sem titkolta, hogy csak a hatalom és a vele járó javak érdeklik, hiszen még programalkotásra sem pazarolták az időt. Ha meg valaki megkérdezte, hogy mi a programjuk, akkor azt mondták, hogy nem árulják el, mert még az mszp megvalósítja (lol).

DezInf 2013.09.13. 14:30:11

@Jock Ewing:

Nem elég ha hülyének látszol, úgy is kell viselkedned:D

GL 2013.09.13. 14:30:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen, és van még sok ütős mondata a hatékony propagandáról. Azt pedig mindannyian tudhatjuk, hogy mennyire volt hatékony a propagandájuk, hiszen még azt az eszement embertelen rendszert is képes volt végigvinni.
A módszere működik, de többnyire nem alkalmazzák mindegyiket, mert a legtöbb emberben, politikusban, van annyi tisztesség, hogy akármit azért nem... aztán van akikben nincs.

zengjen a dalunk fajtárs 2013.09.13. 14:32:17

@szonár:
És akkor már Papcsák budiját se hagyjuk ki. Kifutóban a trafikmutyi-topic, a tanévkezdés se akkora stressz már, valamit mégiscsak nyomni kell a propagandistáknak ha már leszerződtek

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.13. 14:33:06

@♔batyu♔: Nem érted te szerencsétlen, hogy a rendeleti kormányzás neked sem az érdeked? Hozadéka semmi, veszélye sok. Akkor is tapsikolnál, ha az mszp (mondjuk anno Horn Gyula) javasolja? A te jogaidat is veszélyezteti. Basszus érd már fel ésszel, hogy egy javaslat nem attól jó, vagy rossz, hogy ki teszi. A vilég nem olyan egyszerű, hogy "fidesz=hurrá, mszp=fujj-fujj".

Ha fizetett narancstroll vagy, az persze mindent megmagyaráz. Akkor nem is zavarlak tovább, nyomjad csak.

Macropus Rufus 2013.09.13. 14:45:59

annélkűl, hogy párhuzamot akarnák vonni:

"1944-ben a Nyilaskeresztes Párt – mint a hungarizmus látható formációja („A mozgalom a lélek, a párt a test” – Szálasi) – került hatalomra, és rendeleti kormányzást vezetett be, statáriummal, amely során túlkapások, törvénysértések, bűnök is történtek, nagy részben október 15-e után."

beírtam a gúgliba, hogy rendeleti kormányzás wiki. Az első oldal Hungarizmus wiki. Ezen belül ott a fenti idézet. Szóval volt már rendeleti kormányzás... De miért van az, hogy egy Fidesz mindeáron kapcsolatot akar keresni a Horthysta és a Szálasi rendszerekkel? Mondjuk az igaz, hogy egyiknek sem volt ellenzéke. mindegyik ellehetetlenítette azokat a hangokat amik esetleg hibákat tárna fel, stb, stb...
Tudom, rohadt balos vagyok. De ettől még nem fog semmi változni. A tény, tény marad: valami oknál fogva a Fidesz ki akarja iktatni az összes olyan kontrollt ami gátat szabhatna az idióta kormányzásának. Ez csak erről szól. (kb. mint Horthy v. Szálasi... vagy írhatnám Kádárt is, de ő nem rendeleti kormányzást végzett)

873ujr3rk 2013.09.13. 15:00:10

te poster. te komolyan azt gondolod, hogy a letezo maszop nem orul picit magaban, hogy ha egyszer esetleg ujra kormanyt alkothat, milyen nagyszeru eszkozei lesznek a hatalomgyakorlasra ?
minek derpegnenek ? jo ez igy nekik is.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.13. 15:50:50

@szonár: Az ellenzék tevékenysége értékelhetetlen, de emlékeim szerint az elmúltnyolcév ellenzéke se a munkáról volt híres.

CauseNoFuckGiven · http://sexysfwgirls.com 2013.09.13. 15:50:54

Internetes marketing, nem HIYP, nem kattingatás! YouTube, Weboldalas módszerek egyszerű magyarázása: penztazinternetrol.blogspot.com

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.13. 15:52:27

@Macropus Rufus: Horthy az aranykor, az örök példakép. Klebelsberg, trafikmutyi, parlamenti őrség, stb.

szonár 2013.09.13. 15:53:49

@Izo: Nem, az a röhej, hogy ezt milyen eszközökkel képzelik el.
Tessék mondnai, Orbán Ráhel esküvője mit mond a kormány alkalmasságáról? Semmit.

szonár 2013.09.13. 15:54:59

@xvxvxv: Öcsi, nem vagyok fideszcseléd, de szomorúan meg kell állapítanom, hogy a fajtátoknál magasabb szinten vannak a fideszcselédek.

Úgy látszik a libahívők a legalja...

szonár 2013.09.13. 15:56:18

@Online Távmunkás: Nem ám, így aztán a jelenlegi ellenzék is bízhat még abban, hogy jön egy újabb világválság, vagy egy újabb öszödi beszéd...

szonár 2013.09.13. 15:58:09

@Macropus Rufus: Semmi kapcsolat nincs, csak elmebeteg, a gyűlölettől fuldokló álellenzékiek kapcsolták össze Kövér mondatait a rendeleti kormányzással. Ui. Kövér nem ezt mondta.

Ez a szokásos baromság, mint a köteles beszédnél. Terelés, mert érdemi mondanivaló nincs. Nosza, rágjunk be valami faszságon.

czjanos 2013.09.13. 15:58:58

Ha 2014-ben Orbán ismételhet és bevezetik a rendeletekkel történő kormányzást, onnan egy lépés csupán, hogy Orbán nem miniszterelnök lesz, hanem kormányzó. Még jobban kiüresítik az országgyűlést, Áder úgy fog járni, mint az IMF (kipaterolják) és a Kormányzó Úr őfőméltósága beköltözik a Sándor palotába.
Persze, lehet majd a fülkékben másként is dönteni!

szonár 2013.09.13. 16:11:52

@czjanos: Igen ám, de Kövér kicsit sem beszélt rendeleti kormányzásról. EZ megint csak a beteges fantáziátok terméke.

A rendszerváltozás óta attól rettegtek, hogy az aktuális jobboldali vezetés restaurárálni akarja a Horthy-korszakot. Ez a 25 éves rettegés ma már nevetséges.

Nem beszélve arról, hogy Orbán mi a fenének várna ugye 2014-ig azzal, hogy kormányzó legyen, mikor a kétharmad birtokában ezt most gond nélkül megtehetné?

Még cska nem is logikus, amit írsz, persze az elmebeteg ötletek csak a megszülőjének tűnnek logikusnak...

czjanos 2013.09.13. 16:20:38

@szonár: Abban igazad van, hogy Orbán bármit megtehet (ha befolyt a 600 milliárd az EU-tól), amíg ilyen talpnyalók veszik körül (Istennek szent nevét hiába ne vegyed..., ha tudod, mire, kire gondolok.)

DSityu 2013.09.13. 16:22:42

"az elképzelés – a megfelelő korlátok és biztosítékok mellett – valóban a demokráciát segítené"
de nem ebben az országban és nem a jelenlegi politikai elittel az élen, legyen az jobb, bal, vagy közép.

_most_ 2013.09.13. 16:49:00

@szonár: haha, Orbán hataloméhségét látva, azért jobb óvatosnak lenni, mert látszik rajta, hogy imádja a diktatúrát.

bőrmók 2013.09.13. 16:56:59

Szerintem a Fidesszel semmit nem lehet. Amúgy nyilván nem lenne hülyeség.

Archenemy 2013.09.13. 16:58:11

@bloggolóblogolló: "A fojtatás ismert."

A fojtatás azt jelenti, hogy megbízol valakit, hogy fojtson meg egy személyt. Akkor azt a személyt te megfojtattad.

Szerintem te inkább a folytatásra gondolhattál.

MAC-Ka 2013.09.13. 17:00:31

@szonár: Az esküvő ugyan semmit, de pl az út-járdafelújítás sokat elmond.
Ha orbánmegrendelés akkor az nagy gáz, ha csak a szerencsétlen piti kis alattvalószemlélet (jajjjj mit fog szólni), akkor az is gáz.
De leginkább a kommunikációja ("nem is volt", "komcsi hazugság" stb) mégpedig arról, hogy még ilyen piti kis ügyekben is hazudik mind mint a vízfolyás, alulról a legfelső szintig. Még akkor is, ha tények, fényképek stb bizonyítják az ellenkezőjét.
Pedig mi lett volna ha elismerik? semmi.
De az a lényeg, hogy a híveik nehogy elbizonytalanodjanak, ezért semmiben nem lehet egy pillanatra se engedni semmilyen kritikának.
Na ez az elborzasztó.

no_successful2 2013.09.13. 17:01:13

@xvxvxv:

"nektek, fideszcselédeknek aztán semmi bőr nincs a pofátokon. a kivakaródzott tolvaj proli fajtátok tényleg ilyen. valami elképesztő szemforgató módon tudjátok lehazudni az eget az égről, elhallgatni azt a gusztustalan mocskot, amit nap mint nap Hazánkra hánytok. földobjátok az orrotokat és rögtön tiszta nemes úrnak hiszitek magatokat, akik ellen összefogott a világ."

Esküszöm, ha a "fideszcseléd" kifejezés nem hangzott volna el, azt hinném, hogy a ballib oldalról beszélsz.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.09.13. 17:02:48

A sajtépítők szerint

az ellenzék rosszul kormányoz ?

az ellenzék túl hülyén készíti a törvényeket ?

az ellenzék nem tud vitázni ?

Ezt a benyalást, remélem kitűzitek a homlokotokra, hogy kapjatok érte 8-10 trafikot.

no_successful2 2013.09.13. 17:08:54

@xvxvxv:

Hát én ismerek olyan embereket, akiknek kék vér folyik az ereikben, de nagy részük nem a ballib oldalt támogatja.
Míg pl. a Szoc. párt káderállománya hemzseg a volt párttitkároktól, róluk el lehet mondani tényleg kivakarózott prolik, akik a rendszerváltás után frankón beprivatizálták magukat, most lovasiskolába, meg elitiskolákba nyomták(ják) be gyerekeiket unokáikat, és kvára azt hiszik, hogy ők az elit.

no_successful2 2013.09.13. 17:13:19

@CauseNoFuckGiven:
"Internetes marketing, nem HIYP, nem kattingatás! YouTube, Weboldalas módszerek egyszerű magyarázása: penztazinternetrol.blogspot.com"

Ez rosszindulatú csúsztatás !:)

_most_ 2013.09.13. 17:17:22

@no_successful2: nem, tényleg a fideszdroidok a legalja, versengenek ki tudja jobban nyalni Orbán seggét, ennél nem hiszem, hogy van lejjebb :D

Bogyó 2 2013.09.13. 17:17:28

@♔batyu♔: Ém meg ezt a bejegyzést tartom humorosnak. Ha itt valaki megszokta, hogy úgy történnek a dolgok, ahogy ő szeretné, az őfőméltósága, Orbán úr. Nem hiszem, hogy a 'libsik' örültek az öszödi beszédnek, a Tv-ostromnak, az októberi balhénak, a vizitdíjas szavazásnak, a bohózatos miniszterelnök-keresésnek, a libázásnak és a 2010-es kétharmadnak. Ami azóta történt annak meg főleg nem. Ki az aki mindennek örülhetett? Kinek az érdekét szolgálta mindez? Ki az aki 25 éve Sztálin legjobb tanítványaként minden riválist kiütött és gyakorlatilag rajta és tőle függ minden ami ebben az országban történik?

Jolka40 2013.09.13. 18:02:24

"vita zajlott, de a képviselők nem is olvasták szövegeiket, hanem jobbára szabadon beszéltek."
Most meg úgy van, hogy a miniszterelnök úr sem tud - vagy nem mer - két mondatot fejből elmondani, hanem olvassa. És ha még értékes, figyelemre méltó gondolatokat olvasna...

Bogyó 2 2013.09.13. 18:06:56

@szonár: Már ne haragudj, de kurva sok rettegőnek igaza lett. Szét szoktál nézni ebben az országban?
Nem tűnik fel, hogy bazári majom-hivatalt csináltak a köztársasági elnökségből? Először egy szolga, most egy pártkatona? Amikor eleinte a szakmájukban neves, köztiszteletre méltó emberek töltötték be ezt a hivatalt most meg a "nemzet egységét" megtestesítheti Áder? Schmidt még megtehette volna, de ahogy csinálta az szégyen volt. Nem tűnik fel, hogy ugyanez történik szinte minden elvileg független hivatal élén? Ismert pártemberek mindenhol, ahol elvileg nem ez volna az ildomos? Hogy pártkomisszárok kerültek a megyei hivatalok élére a szakmai vezetők mellé? Hogy ismét működnek a járási párttitkárok és a helyi fideszes első ember mondja meg mit kell tenni a polgármestereknek, nem egy állami hivatali vezető? Hogy szinte beszüntették az önkormányzást? Hogy a legkisebb falvakba is levitték a korábban elképzelhetetlen pártpolitikát? Hogy nincsenek már fékek és egyensúlyok? Hogy a független közmédiának már a látszatára se adnak? Hogy nincsenek már politikai elemző viták? Hol van az amikor Gíró-Szász leült vitázni valamin Laknerrel és Török Gáborral? Adnak-e lehetőséget Bajnainak, hogy elmondja mi van libaügyben? Hányszor volt Fideszes vezető a közmédiában korábban, s hányszor van most ott valaki az Együtt 2014-ből? Hány olyan hír lesz még amiről mélyen hallgatnak a Híradóban, ha az a Fideszre kellemetlen, de a net meg tele van vele (lásd Illés-ügy)? Hány pofátlan antidemokratikus trükköt vetnek még be a jogalkotásoknál, lásd egyéni indítványokba bújtatott kormányjavaslatok az egyeztetés megkerülésére? Mit csináltak az Alkotmánybírósággal? A magánnyugdíjakkal? Akár jó volt, akár nem, de milyen volt az elintézés módja, ami gyakorlatilag megzsarolta az embereket? Mit tettek a választói rendszerrel, ami annyira "rossz" volt ugye, hogy csak 2/3-dal győzhettek? És akkor nem beszéltünk a szégyenteljes választási regisztrációs próbálkozásról, ami józan érvekkel megmagyarázhatatlan egy ilyen hagyomány nélküli, de teljesen megfelelő választó adatbázissal rendelkező országban? A külhoni magyarok eleinte tagadott, majd hirtelen bőszen védett választójogáról, amiről szintén tudjuk miről szól. Az, hogy külföldön is állandóan feszegetik Magyarország demokratikusságának a kérdését, tényleg elhiszed, hogy a bankadó és közműadó miatt van? Ott sokkal inkább működik a független tájékoztatás, ha nem így lenne, rég lerángatta volna róluk valaki a leplet, de örülnek, ha néha akad egy-egy jelentéktelen velük szimpatizáló a tengerben, mérvadó aligha. Kommunista módra hülyének nézik az embert a fülkeforradalommal, nemzeti együttműködési nyilatkozatokkal, Alaptörvény előtti hajbókolásokkal, Asztallal, rezsicsökkentést reklámozva, tranzakciós adót jóval csendesebben bevezetve. Nem tűnik fel, hogy micsoda vezérkultusz van már, mi lesz itt velünk, ha valamiért a kedves jó nagyvezér nem lesz többé a helyén? Magyarország egy ember szeszélyén függ, na az ilyen ország az nem túl demokratikus, minden megmaradt látszat ellenére se.
És akkor most már az egyébként hajbókoló és a végrehajtó hatalom által irányított, az ellenőrzést még véletlenül sem gyakorló Parlament se kell már, mert már így is unják a procedúrát. Tényleg ne nevezzük ki élethossziglani diktátorrá, adjunk neki pallosjogot, első éjszakát, miegymást?

Igen, túl sok minden van a törvényekben, lehetne nagyobb mozgásterű végrehajtó hatalom, de nem ez. Mellesleg egy kolléga itt már rámutatott, hogy pont ők duzzasztották fel a törvényalkotást, de most módszert változtatnának, mert mást álmodtak. Hirtelen ötletektől vezérelve vezetik az országot, alakítják át a két évtizede kialakult, de a modern nyugati demokráciákban már kitapasztalt működési elveket zavaros putyinista, lukasenkós, kádáros működéssé. Szinte nyíltan törekednek egypártrendszerre, s komoly lépéseket tettek a piacgazdaság ellen is. Ami valaha a két legfontosabb cél volt. Komoly időszakon esünk át, eldől, hogy az eddig megtett nyugati felzárkózást az átmenet sikertelenségei miatt sikerül-e teljesen visszafordítani, s ismét az ortodox, balkáni (félázsiai) modell felé haladunk mint a török majd később az orosz uralom alatt, vagy túléljük ezeket a próbálkozásokat, s megpróbáljuk folytatni a szent istváni utat a Nyugat irányába. Egyelőre rosszul állunk.

Bogyó 2 2013.09.13. 18:10:33

@no_successful2: Hát bizony, ilyen a tükör.

Lexa56 2013.09.13. 18:14:06

Kedves Sajtkészítő! Mihelyt mondasz egyetlen okot arra, hogy miért bízzam a kormányban és a kormányfőben, akkor megfontolom azt, hogy ne politikai sandaságot lássak a rendeleti kormányzásban. Mit gondolsz, mire használnák? Arra, mint az összes többi olyan elvet, ami máshol egyébként jól működik. Üdvözlettel

M. Péter 2013.09.13. 18:50:37

@kissiú: Más focianalógia. Tegyük fel, hogy a válogatottban 7 Puskás Akadémiás van. A válogatott nem akkor lesz legsikeresebb, ha ez a hét csak egymásnak passzolja a labdát, a másik négyet pedig nem hagyja labdához érni.

ember100 2013.09.13. 18:53:55

@szonár:
Helló !

Már értem , ezek a dolgok meg sem történtek , csak kommunista hazugságok :)
Bevetted már a gyógyszered , vagy elgurult !

Minorkavidor 2013.09.13. 18:55:21

@szonár:

Szonárjavítás:

"Nagy Horgasz:
Mikor fizeti vissza a a tanyához vezető út felújítására felhasznált 1,6 millió ft-ot, mivel ez kizárólag magáncél érdekében valósult meg közpénzen.
Orbán Viktor:
Ez egy igazi kommunista hazugság! Egy szó sem igaz belőle!"

A LINKET INNEN SZONÁROZHATTAD VOLNA KI:

www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-viktor-reggel-hetig-birta-talpon-2210305

Nem az esküvővel volt baj, hanem az útfelújítással és az arra adott válasszal.

A helyes válasz ez lett volna (ha az a volna ne lett volna:)) ): Az útfelújítás árát kiegyenlítettük, itt az bizonylat másolata.

lyia (törölt) 2013.09.13. 19:45:04

Most hallottam, hogy Selmeczi Gabi ráizgult a Kis Görbére.

Hát, így megy ez a Fideszben, ahol a Nagy Görbe már foglalt ...

lyia (törölt) 2013.09.13. 19:46:46

"Jézus Mária Elvtársnő, aki a mennyekben Orbán Viktor előtt kátyúzod az utat"

hot-spot (törölt) 2013.09.13. 19:59:19

Jó,jó,de engem csak annyi érdekel,mikor kezdik már egymást lelőni, ezek a képviselők?

dzsadzsarblinx 2013.09.13. 20:21:02

@Jolka40:

És ki az a politikus, aki nem papírból beszél a parlamentben? Na ki?.......Ezek szerint akkor ő az etalon.

Void Bunkoid 2013.09.13. 20:34:16

@Bogyó 2: lehet szentségtörésnek tűnik, de szerintem Szent István egyáltalán nem akart a nyugat fele tendálni. A kereszténységet, meg a (ma már büszkén ezerévesként hirdetett) keresztény magyar államot elsősorban azért lépte meg, hogy az időközben a magyar lovas harcmodorra ellenszert talált és egyre inkább összefogó keresztény államocskák-hercegségek ne irtsák ki a magyarságot egy jóféle keresztes háború keretében.

Makkasz 2013.09.13. 21:36:08

Ekkora hülyeséget. A tények akadályozzák az embereket és ellenzéket abban, hogy bármilyen bizalommaal legyenek fidesz (vagy más alakulat felé). Az a tény, hogy amivel vissza lehet élni, azzal a kormány visszaélt.

Elképesztő hogy ez az ostoba sajtkészítő nem hallott a fékek és ellensúlyok rendszeréről, aminek elve azért született meg a világ legfejletteb és legműködőképesebb demokráciájában, hogy a politikusokat akkor és jövőben gátolják a hatalommal való visszaélésben.

Egyszerűen alap emberi tulajdonságok felismerése. Minden bürokrata, családtag, politikus a döntési lehetőségeit, hatáskörét igyekszik bővíteni (felelősség, ellenőrzés nélkül lehetőleg), hogy könnyebben hajtsa végre elképzeléseit (most mindegy hogy szerinte kiváló szándékokról, vagy egyszerűen a mai kormányban oly népszerű lopásról, agymosásról). A lényeg hogy nem megengedhető, nem jó.

A fasizmus rendkívül hatékony volt. A fáraok rendszere is, hatalmas dolgokat építettek. Hogy az embereknek jó volt-e? hogy vágytak-e másra? Hogy pusztulásra ítéltettek a fényességes hatalmak, saját önhittségükbe belebukva?

Ugyanmár sajtkészítő. Viktátoron átlátunk. Hű csatlósa a látens homo kövéren való átlátáshoz még ész sem kell. Csak fújd el a ködöt a szemed elöl.

Tökönrúgott Feleségek 2013.09.13. 21:41:08

@Void Bunkoid: ez nem szentségtörés, hanem logikus! az más kérdés, hogy manapság ezt hogyan magyarázzák.

okleveles naiv 2013.09.13. 21:42:49

Elég tréfás, hogy el sem olvassák amiről szavazniuk kell.
Vajon mit szólna a főnököm, vagy az ügyfeleink, ha nem, vagy rosszul oldanám meg az adott feladatot, csak mert nem volt kedvem elolvasni a vonatkozó dokumentációt?
Ezentúl a tényleges anyag helyett kapjanak Lynch ezredesről és lámpavasakról szóló olvasnivalót, hátha eegyszer véletlenül belenéznek és dolgozni kezdenek.
Bár miért is dolgoznának? Elvégre nem fizetést kapnak, hanem illetményt.

Tökönrúgott Feleségek 2013.09.13. 21:45:10

@Makkasz: hagyjad már szerintem csak provokál ez a Palin's cheesemaker :) főleg a régebbi írásait olvasva... nem kell őt győzködnöd.

dr kíváncsivagyok 2013.09.13. 22:15:32

" A kormány rendeletalkotási jogának felvetése teljes elutasítással, sőt rosszul eljátszott, mondvacsinált felháborodással találkozott a baloldali, liberális megmondóemberek körében. Dacára annak, hogy az elképzelés – a megfelelő korlátok és biztosítékok mellett – valóban a demokráciát segítené. "

Vajon van ebben az országban egyetlen demokrata , aki jó szándékot tételez fel Kövérről ??
Kövér és a jó szándék egy lapon nem írhatók le...

dr kíváncsivagyok 2013.09.13. 22:17:55

@Void Bunkoid:
" lehet szentségtörésnek tűnik, de szerintem Szent István egyáltalán nem akart a nyugat fele tendálni. A kereszténységet, meg a (ma már büszkén ezerévesként hirdetett) keresztény magyar államot elsősorban azért lépte meg, hogy az időközben a magyar lovas harcmodorra ellenszert talált és egyre inkább összefogó keresztény államocskák-hercegségek ne irtsák ki a magyarságot egy jóféle keresztes háború keretében. "

Miért lenne szentségtörés ? Ez a politika...

dr kíváncsivagyok 2013.09.13. 22:19:11

@lyia: "Most hallottam, hogy Selmeczi Gabi ráizgult a Kis Görbére.

Hát, így megy ez a Fideszben, ahol a Nagy Görbe már foglalt ... "

Akármilyen görbe, csak jó nagy legyen...

hot-spot (törölt) 2013.09.13. 22:26:23

Az ellenzék szerintem inkább a milliós kenőpénzekbe kövült,mint sem a félelembe.

dr kíváncsivagyok 2013.09.13. 22:26:32

@szonár:
"Igen ám, de Kövér kicsit sem beszélt rendeleti kormányzásról. EZ megint csak a beteges fantáziátok terméke. "

Mint ahogy azt is mondta : az ellenzékre nincs szükség...sem a Parlamentben , sem máshol és örüljenek hogy egyáltalán bemehetnek az Országházba !? ( Amíg fel nem lesznek akasztva.)

dr kíváncsivagyok 2013.09.13. 22:27:42

@hot-spot:
"Az ellenzék szerintem inkább a milliós kenőpénzekbe kövült,mint sem a félelembe. "

Nagyságrendeket tévedtél...milliárdos...

Brix 2013.09.13. 22:52:37

Lehet, hogy nem is akarja megnyerni a választást az ellenzék! A recept egyszerű lenne: megegyezni az összes demokratikus pártnak és egy közös listát és miniszterelnök jelöltet állítani , függetlent.
Elkezdeni a kampányt időben és felfokozni a maximális szintre. Amikor nagyon sokan mentek el ,2002-ban és 2006-ban a Fidesz mindig kikapott! Az ellenzék nem mestere a politikai kommunikációnak, hiszen gyűlöletet lehetne kelteni Orbánék ellen, ahogy a fidesz is megtenné hasonló helyzetben.

Jolka40 2013.09.14. 11:16:54

@dzsadzsarblinx: Vannak azért néhányan. Ez tehetség és bátorság kérdése. No meg ők talán tudják, hogy miért állnak ki, és teljes szívvel ki is állnak érte.
süti beállítások módosítása