HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Bojkott és borzalom

2014.02.10. 12:59 Ratius

Néhány héttel ezelőtt a Mazsihisz azzal a követeléssel állt elő, hogy a kormány ne állítsa fel a a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékművet, Szakály Sándort váltsa le a Veritas Történetkutató Intézet éléről, és garantálja, hogy a Sorsok Háza úgy mutatja be a holokausztot, ahogyan abban a magyar állam felelőssége tettenérhető legyen. Mivel a zsidó hitközségek elvárásainak azóta sem felelt meg a kormány, a Mazsihisz úgy döntött, nem vesz részt az idei Holokauszt Emlékév eseményein.

holo.jpg

Honfitársaink voltak

Nem teszik jól a Mazsihisz vezetői, hogy úgy próbálják beállítani a megemlékezést, mintha a holokauszt emlékév legfontosabb szereplői a zsidó hitközségek volnának. Köszönjük szépen, kellő kegyelettel meg tudunk emlékezni halottainkról nélkülük is. Igen, a mi halottainkról, azokról a magyarokról, azokról az emberekről, akiket a vészkorszak idején megfosztottak jogaiktól, elhurcoltak, legyilkoltak.
Hogy ők mellesleg többnyire zsidók voltak, az számomra éppen úgy mellékes, mint ahogyan az sem érdekel, hogy munkatársaim, barátaim, közeli és távoli ismerőseim közül ki, milyen közegből érkezett. Nem érdekel, hogy ez vagy az zsidó-e, vagy sváb, zsinagógába jár, vagy templomba, eszik-e disznóhúst vagy nem. A derék embereket kedvelem, a megvetendőket pedig megvetem.
És bármilyen meglepő, pontosan így vagyok azzal a sok százezer lemészárolt honfitársammal is.
Ugyan miért volna borzalmasabb egyik értelmetlen halál, mint a másik? Ugyan mit számít az, hogy ezeket az embereket azért ölték meg, mert kommunisták, cigányok, partizánok voltak, vagy azért, mert zsidónak tartották őket? Ugyan mit számít az, hogy az elpusztítottak őrizték-e őseik hitét, vagy már régen kikeresztelkedtek? Ugyan mit számít, hogy a magyar zsidó közösség a magáénak tartotta-e az akkor leöltek egyikét-másikát, vagy csak a náci ideológia csinált zsidót belőlük? Ugyan mit számít, hogy azért végeztek vele, mert anyakönyvében egy-két zsidó felmenő is találtatott, vagy csak azért, mert megjelenése, arcformája, vagy ki tudja miféle, ostoba, áltudományos látszólagosságok miatt zsidónak vélték az einzatsgruppe-hordák?
Mert ott, a gázkamra hörgő zuhanyrózsája alatt remegve, mert a keretlegények rúgásaitól karikára görnyedve, mert a Duna-parton a meztelen talpakban érezve a jéghideg jövőt, mert a kiásott gödrök szélén, mésszel lelöttyintett holttestekre meredve nem képzelek zsidónak senki embert. Sem zsidónak, sem sem cigánynak, sem semmi néven nevezhetőnek nem gondolom azt, aki efféle rémülettel szembe kell, hogy nézzen.

Ne ölj!

Zsidó hitközségek? Okoskodhatnak felőlem úgy a holokauszt mindenféle megszállottjai, rajongó emlékezői, elszánt tagadói, hogy azért mégiscsak zsidók voltak a meggyilkoltak, nem hiszek nekik. Hazugnak és embertelennek, aljas gazfickóknak tekintem azt, aki méricskéli a borzalmakat.
Azok az áldozatok ugyanis legelsősorban emberek voltak. Gyermekek, asszonyok, öregek, dolgozni már nem bíró, agyongyötért szerencsétlenek. Hogy zsidók is egyben? Mit számít az? Éppen annyira voltak zsidók, mint amennyire magyarok, annyira, amennyire könyvelők, kereskedők, anyák és gyermekek.
Hogy zsidóságukért ölték meg őket? Hogy a zsidósághoz tapadt a kiközösítések, a megaláztatások hosszú sora, amit el kellett szenvedniük, mielőtt végeztek velük?
Hát persze! Csakhogy az egyik nem függ össze a másikkal. Apartheid rendszert fenntartani, rasszista alapon szelektálni, zsidókat kitiltani az egyetemről, gettóba zárni, kitelepíteni, svábokat, magyarokat, lengyeleket, görögöket kiüldözni a hazájukból, mind-mind gonosz dolog. Soha ne történhessen meg újra efféle gyalázat!
De mégiscsak más milliószám legyilkolni a fölöslegesnek, károsnak, alacsonyabb rendűnek mondott embereket. Nem, nem bocsánatos sem ez, sem az. De a különbség a kettő között elmonhatatlanul nagy. A rasszista, nacionalista, vallási alapon álló üldöztetést ugyanis túl lehet élni. Keserves fogcsikorgatással, idegenbe veszve, zokogva, és megalázottan, de túl lehet élni. A mészárlást nem.
Nem az volt a bűnük a náci pribékeknek, hogy zsidókat öltek, hanem az, hogy öltek. A parancsolat nem úgy szól, hogy ne üldözd a zsidót, hanem úgy: ne ölj. Hogy egyébként a zsidókat se üldözd, a cigányt se gyalázd, a négert se tartsd rabszolgaként, az már előrelépés az emberség lajtorjáján. Az alap a gyilkolás tilalma.

Halottak haszna

Soha nem gondoltam, hogy Jenő bátyám, apám ifjúkori barátja és megrögzött ultipartnere zsidó lett volna. Kereszténynek, magyarnak vallotta magát. Szeretetre méltó ember volt, amíg élt. Csak halála után tudtam meg, hogy néha, éjjelente összevizelte az ágyat. Olyankor Auswitzról álmodott. A lágerőrök ütéseiről, a szögesdrótok borzalmáról, az agyonvert társakról, az égő hús rettenetes szagáról...
Sehogyan sem bírok zsidókat, kínaiakat, lengyeleket látni azokon a régi fotográfiákon. Csak végtelenül kiszolgáltatott embereket, a végső pillanattal szembenéző, halálra rémült rettegőket, csak valami ködös túlvilágban reménykedő, kegyelemért könyörgő, zakatoló szívű megalázottakat mutatnak nekem azok a képek. Ha valaki azt hazudja, hogy ők ott és akkor zsidónak, cigánynak, vagy bármi másnak gondolták magukat, elképzelni sem tudja, miféle borzalom lehet szemébe nézni a halálnak.
Aki nem embert lát ezeken a képeken, az nem tudja, mi az emberség.
Aki úgy gondolja, hogy a zsidó hitközségek nélkül nem lenne teljes a megemlékezés, az valami egészen botrányos módon vélekedik az ártatlanok haláláról. Aki honfitársaink értelmetlen és éppen ezért tragikus halálát zsarolásra használja fel, aki a halottak zsidóságára, ilyen vagy olyan voltára sandítva próbálja a saját jelentőségét alátámasztani, aki bojkottálja a borzalomra való közös megemlékezést, csak azért, hogy saját történelemértelmezését kötelező dogmává tehesse, az valami borzalmas ocsmányságra készül: az sok százezer embertársunk pusztulásából próbál előnyt kovácsolni magának.

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

189 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr165807048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.13. 10:26:08

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lezlidzsi84 2014.02.11. 07:26:11

@Sírköves Slomó: Persze. Az a baj, hogy azt sugallja, hogy a háborús tragédia kizárólag a németek külső beavatkozásának köszönhető. Pedig jópár olyan magyar döntés volt, ami erőteljesen fokozta az áldozatok számát.

Lovag Mihály 2014.02.11. 07:46:13

@Timur&hisgroup: 2014.02.10. 23:57:03

magyarnarancs.hu/egotripp/az_emlekezet_megdolgozasa_mi_is_tortent_kamenyec-74183

érdekes módon ha a mancs írja, h idegenrendészeti eljárás akkor az nem gond.

"... Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez, amelynek során "rendezetlen állampolgárságra" való hivatkozással ..."

Lovag Mihály 2014.02.11. 07:49:17

@dr kíváncsivagyok: 2014.02.10. 23:43:54

történelmi pillanat, egyetértek veled valamiben.

csak egy néző 2014.02.11. 07:49:44

Sajnos a MAZSIHISZ tekintetében is megint csak beigazolódott Hofi örök igazsága
" A lé határozza meg az öntudatot"

Netuddki. 2014.02.11. 08:23:30

"Köszönjük szépen, kellő kegyelettel meg tudunk emlékezni halottainkról nélkülük is."

Nem tudom feltűnt-e, hogy végül is miről szólna a megemlékezés?

Most sincs semmi másról szó mint a megélhetési fideszes "politikus" banda határtalan arroganciájáról. Az lesz amit ők elképzeltek, a többiek meg le vannak szarva. Gyakorlatilag a zsidók az ezzel a mentalitással való konfrontálódást vállalták fel, ezért respekt nekik. Igen, érted is, helyetted is, balfasz blogíró!

Netuddki. 2014.02.11. 08:27:29

@kovi1970: Méghogy sajtkészítők! A Monty Pyton nevében kikérem, hogy a továbbiakban használd a Brian életéből vett geget balfasz blogíró!

kvadrillio 2014.02.11. 08:41:46

...CSAK NEM AKARJÁK A ZS.DÓK FELVÁSÁROLNI A SZABADSÁG TERÜNKET IS ?????

kvadrillio 2014.02.11. 08:43:51

A VÖRÖS HADSEREG FELSZABADÍTOTTA MAGYARORSZÁGOT A II. VILÁGHÁBORÚ ALÓL, MELYET A SZOVJET EMLÉKMŰ SZIMBOLIZÁL.
KIK AKARNAK EGYÉB SZOBORPARKOT CSINÁLNI MAGYARORSZÁG SZABADSÁG TERÉBŐL ?????

kvadrillio 2014.02.11. 08:49:45

A Dohány utcai zsinagógához csatlakozik a Hősök udvara. t áll a magyar zsidó mártírok emlékműve, Varga Imre 1990-ben készített Emlékfája ("Emanuel Emlékfa”), amelynek "leveleire” meggyilkoltak neveit jegyezték föl.

MIÉRT KELLENE NEKIK MÉG A SZABADSÁG TERÜNK IS ????? MERT TELHETETLENEK ??????????

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 08:55:14

@_most_: Mert egyszerű vagy mint a faék. Nem érted a bejegyzést. Hiányoznak belőle a kódszavak. Pontosabban ott vannak, csak nem érted.

Én pedig nem segítek.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 08:57:15

@Józsi56: "A zsidók elleni tömeges gyilkosságok máskor is zajlottak Európában, a legnagyobb a 15. század végén Spanyolországban történt és Tomás de Torquemada inkvizítor nevéhez kötődik "

Tomás de Torquemada mellesleg zsidóságát eltitkoló zsidó volt, talán éppen azért emelkedett ki a zsidóirtásban.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 09:02:05

@Timur&hisgroup: A Mazsihisz felállt az azstaltól aztán rájött, hogy nincs mögötte társadalmi támogatás, a zsidók sem állnak ki mögötte.

Így vissza ült és most úgy csinál mintha nem történt volna semmi, a pénzt ugyanis nyilván nem akarják elbukni, na nem, majd társadalmi munkában fontoskodnak a holokauszt körül.

Neked pedig azt mondom, hogy a társadalomnak kezd elege lenni a pénzéhes mohó zsidókból. Ezen gondolkodj el.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 09:07:30

@lezlidzsi84: Ez a nem zsidó áldozatok számát is fokozta.

Egyébként így utólag felelősség nélkül lehet hibáztatni az akkori kormányt, pedig aki egy kicsit is ismeri azt a korszakot látja, hogy eléggé kényszerpályán mozogtak.

Az első korai döntésnek ugyanis annak kellett volna lenni, hogy nem a németek pártján állunk.
Ami kb. olyan elképzelhetetlen volna, mintha ma azt mondanád, hogy lépjünk ki az EU-ból, mert az EU támogatja Szíria megszállását.

Hannibal ante portas 2014.02.11. 09:18:46

@ember100: ez a magyarázat komplett hülyeség. a magam részéről nem állítanám föl ezt az emlékművet, de ha ennek az emlékműnek az ötlete a másik oldalról, netán valamilyen szervezettől, szövetségtől, klubtól származna, akiket sérelem ért 1944 március 19-e után, senki nem balhézna miatta. Mellesleg az emlékmű éppenhogy az 1944 március 19-e után mealázott, megkínzott, elhurcolt, meggyilkolt embereknek állítana emléket és nem a megszállásnak. Itt van a csúsztatás a történetben. Ezért gusztustalan az egész ellenzéki hozzáállás, miközben föllármázzák újra és újra a mai napig tudathasadásos német sajtót meg a többi igen fejlett nyugati liberális újságírót. A Mazsihisz meg kapkod jobbra.balra, nem tudja, kinek felejen meg. Az örökös szembenállósdiból és mesterséges feszültséggerjesztésből, bojkottal meg robbantással fenyegetőzésből (Bartus László) nem lesz soha nemzeti megbékélés. És elég már ebből az állandó harcból, amit itt is néhány szellemi szegénylegény (pl. ejropalepke, ember100) gerjeszt. Amúgy a blog nagyon jó. Nem látok benne semmi jobb vagy bal elhajlást: egyszerűen emberi.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 09:21:22

@lezlidzsi84: Ne a Mazsihisz döntse el hogy mit sugall az emlékmü. Kit érdekelnek?

Milyen magyar állami döntésekre gondolsz?

Sírköves Slomó 2014.02.11. 09:25:06

@kovi1970: 'Most sincs semmi másról szó mint a megélhetési fideszes "politikus" banda határtalan arroganciájáról. Az lesz amit ők elképzeltek, a többiek meg le vannak szarva.'

Ja a fideszt senki sem támogatja, a Mazsihisz fogja megmondani LOL.

lezlidzsi84 2014.02.11. 09:26:06

@♔bаtyu♔:
"Ez a nem zsidó áldozatok számát is fokozta."
Természetesen, egy pillanatig nem állítottam, hogy nem.

"Az első korai döntésnek ugyanis annak kellett volna lenni, hogy nem a németek pártján állunk."
Később is lett volna mozgástér, persze folyamatosan csökkenő mértékben. Hogy hogyan sikerült a korabeli elitünknek ilyen helyzetbe manővereznie magát, arról egy nagyon tanulságos könyv: Ungváry Krisztián: A Horthy-korszak mérlege. Ebből elég jól lejön, hogy az akkori kormányok számára a német követeléseknél többnyire nagyobb kényszert jelentett az itthoni szélsőséges mozgalmak kordában tartása. Utóbbinak pedig mélyebb társadalmi okai voltak.

Drago Brutic 2014.02.11. 09:26:19

Eltekintve az érzelmektől szerintem ez az emlékmű történelmi szempontból teljesen értelmezhetetlen. Egy átmeneti, jelentősnek (Mohácshoz, Trianonhoz ...képest) kevésbé nevezhető eseménynek állít emléket. Témájában, üzenetében hamis. Azt az tévhitet kelti, mintha Magyarország a lengyelekhez hasonlóan áldozata lett volna a Náci Birodalomnak, holott pontosan tudjuk, nem működött itt sem Honi Hadsereg, sem Népi Gárda. Ez igazán (nemcsak) holokausztkérdés, legfeljebb annyiban, hogy sértheti egyesek érzelmeit.

Karcolt lendület 2014.02.11. 09:27:04

Ez egy jó blog volt, amíg nem hülyült bele a kormánypártiságba.

Bocs, ha egy emlékévet Holokauszt Emlékévnek neveznek el, akkor ki a faszomnak kellene, hogy köze legyen hozzá, mint a zsidóknak és szervezeteiknek? (Mondom ezt úgy, hogy a holokauszt-ipart és túlzásait eléggé rühellem.)

Ha német megszállási emlékévnek neveznék, akkor talán igazad lenne.

(Különben is elég képmutató egy olyan hatalomtól, amelyik egy Tormay Cecilt meg egy Nyirő Józsefet szellemi elődjének tekint Holokauszt Emlékévet szervezni.)

Szúnyog 2014.02.11. 09:31:42

"Hörgő zuhanyrózsák" - ez aztán tényleg korrekt írás.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 09:48:21

@lezlidzsi84: A szélsőséges mozgalmak erőssége Trianon után nyilván realitás, kb. olyan realitás, mint az, hogy 1990 után hiába buktak meg, a kommunistákat nem lehetett megkerülni.

Ebből következik, hogy Horthyéknak nem volt mozgásterük.

Ezt úgy magyarázhatják az Ungváry Krisztián féle történészek ahogy akarják, de ha valaki vérbeli reálpolitikus volt, akkor az Horthy. A gyenge Mo. egyszerűen ki volt szolgáltatva a németeknek, ennyi. Már maga Horthy személye is egy nagyhatalmi döntés volt.

Alternatíva akkor lehetett volna, ha nincs Trianon, hiszen ekkor könnyen lehetett volna sok zsidó számára Mo. menedék.

Lovag Mihály 2014.02.11. 09:53:58

@Karcolt lendület: folytasd még nevesebb emberekkel: Liszt Ferenc akiről repteret volt pofájuk elnevezni, Kossuth Lajos basszus az Országház előtti tér viseli a nevét, Luther hát ez skandallum, Kölcsey akinek nevét iskolák viselik és utcák, Cicero-Seneca-Voltaire ezeket még mindig nem száműzték a tanagyagból, Beethovenről is tanítanak az énekórákon.

lezlidzsi84 2014.02.11. 09:54:59

@Sírköves Slomó: Nem csak a MAZSIHISZ szerint nincs rendben, történészek is vitathatónak találják.

Az 44 előtt abszolút magyar döntés volt, hány embert is küldünk a keleti frontra, szintén hazai döntés volt a zsidótörvények meghozása, valamint a deportálások rendkívül gyors és készséges lebonyolítása. Ennek mélyebb társadalmi okai voltak, olvasd el az előző kommentemben ajánlott könyvet. Tanulságos: nem a bűnbakkeresésről, megbélyegzésről szól (amit sokszor a MAZSIHISZ is tesz), hanem arról, hogy egy kiélezett társadalmi helyzetben hogyan is csúszhatnak végzetesen félre az események.

Balt 2014.02.11. 09:57:40

Nagyon egyetértek, még ha ezzel rögtön magamra is húzom az "antiszemita" billogot.

Egy fontos levél a témában, nagyon összecseng a mondandóval:
beszelo.c3.hu/cikkek/radnoti-miklos-kiadatlan-levele-a-zsidosagrol

Balt 2014.02.11. 09:59:11

@Balt: Tehát: pontosan ugyanígy látom: szörnyű tragédia, hogy ilyen emberek (szó szerint) elvesztek a magyarság (ezen belül!: emberiség) számára, mint Radnóti.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:00:18

@Hannibal ante portas: Az a gond, hogy az Orbán kormányt az ellenzék egyetlen terepen tudja külföldön sikeresen támadni, ez az antiszemitizmus. A magyar zsidó szervezetek teljes mellszélességgel vesznek részt ebben, hiszen az alkalmazkodni képtelen kommunisták ezekbe mentődtek át.
Ebből következik, hogy Orbánék akármit csinálnak, az antiszemita, hiszen politikai érdekből támadják.

Orbánék persze nem hülyék, szépen megteremtik a zsidó alternatívát.

Nekünk olyan szempontból gáz ez, hogy a magyar társadalom ki van szolgáltatva ennek a harcnak, rengeteg pénzünkbe kerül ez, de egyébként is káros, hiszen növeli a zsidó befolyást.

Mária 2014.02.11. 10:02:30

Én nem értem, mi szükség van arra, hogy EGY EGÉSZ ÉVEN ÁT legyen a Holokauszt témája napirenden.

Miért nem elég az, ha évente egyszer emlékezik a holokauszt világnapján az, aki ennek szükségét érzi?

Sírköves Slomó 2014.02.11. 10:03:04

@Karcolt lendület: Az emlékmünek semmi köze az emlékévhez.

szekertabor · provo.blog.hu 2014.02.11. 10:04:03

Ez egy tisztességes írás volt. Gratula.

tobeor 2014.02.11. 10:06:19

De gáz poszt, még ahhoz is gyáva hogy érdemben tárgyalja a mazshisz érveit. Nem véletlenül,azok ugyanis teljesen megalapozottak :)

De az még nagyobb öngól, hogy szegény kretén poszter azt hiszi beszélhet a magyarok nevében, többes szám első személyben.
Szegényke :D
Talán be kéne venni a gyógyszereket :)

Elárulom, én mint magyar sérelmzem ugyanazokat amiket a mazsihisz, ez a hazug, hamis emlékmű a magyarokat is sérti... hogy a debil Szakályról ne is szóljunk...

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:08:43

@lezlidzsi84: Az kb. annyira volt magyar döntés mint 68-ban a Csehszlovák megszállás.

Sajnos még mindig nem értik meg, te sem. Horthy összes döntéséből a magyar emberek, beleértve a zsidók megmentése sugárzik. Meglepően az akkori korhoz, egészen jól is lavírozott, nem ő tehetett róla, hogy végül legázolták a németek. Még uccsó lépésével is megfelelt fentieknek.

Horthy lavírozott a német és angol érdekek között, ahogy Orbán is most az EU és az orosz érdekek között lavíroz, hiszen a periférián vagyunk, mi nem élünk meg csak az egyikből.

Ha egyértelműen német, vagy egyértelműen angolbarát kormány kerül itt hatalomra MA EGYETLEN ZSIDÓ SINCS ITT.

Ezt kellene a Horthyzóknak felfognia.

vállasküsz 2014.02.11. 10:09:25

@csokisazigazat: A kérdésed költői, tekintettel arra, hogy milyen nagy ívben szarod le a tényeket amire ékes példa a szelektíven összehordott példatárad. Nehéz eldönteni, hogy mi a nagyobb kolonc az emberen a butaság vagy a szívtelenség.
Amennyiben érdekelnek a tények (nem hiszem, de hátha)

mek.oszk.hu/02000/02043/html/362.html

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:09:53

@tobeor: Nyugodtan beszélhet, mit gondolsz, miért lépett vissza a Mazsihisz?

Mert azok nem olyan ostobák mint te.

tobeor 2014.02.11. 10:12:06

@♔bаtyu♔: Azért léptek részben vissza, mert kaptak egy telefont, hogy kurva nagy bosszút kaphatnak a nyakukba...

Te beszélsz ostobaságról kicsit fidesztroll? :) ma meddig leszel szolgálatban hogy védd a paksi hazaárulást, meg a történelemhamisító szobrot? :)

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:15:34

@Mária: Orbán gazdasági döntéseit a balliberálisok és külföldi támogatóik ezzel az indokkal nem tudják támadni, támadják azzal, hogy antiszemita.

Aki viszont egész évben emlékezik, hogyan lehet antiszemita?

Persze, baromság, ráadásul kidobott pénz, de nem Orbánék használják a holokausztot politikai célokra.

Lovag Mihály 2014.02.11. 10:16:10

@tobeor: azért az nem gyenge, h szerinted a poszter nem beszélhet a magyarok nevében, de te simán beszélsz a mazsihisz nevében. kaptak egy telefont LOL

ne használjátok fel a zsidókat kicsinyes politikai játszmáitokhoz! éljen a párbeszéd, amit a két fél folytat!

tobeor 2014.02.11. 10:16:55

Ja, természetesen - mint a fenti példa is mutatja - nem csak a poszter gyáva érdemben szembenézni az érvekkel, a gyalázatos történelemhamisítással, hanem a szokásos bértrollok sem, de hát ezek már csak ilyenek :)

tobeor 2014.02.11. 10:17:52

@Lovag Mihály:
Hazugság, nem beszélek a mazsihizs nevében, nem is írtam semmi ilyet :)

Te a történelemhamisítók oldalán vagy ugye? :)

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:18:35

@tobeor: Na ja, Orbán halálosan megfenyegette a Mazsihiszt.

Brühühű, "történelemhamisító szobrot"

A zsidóknak szerintem az a pechje, hogy csupa ilyen ostoba védi őket.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:20:25

@Lovag Mihály: Annyira primitív ez a csóka, hogy végig sem gondolja mit is ír. Érdemben nem fogsz tudni vele vitatkozni, persze nem is baj, adni kell az arcának:)

Nyers Fa 2014.02.11. 10:21:20

@Józsi56: azt se feledjük, hogy 42 áprilisában küldtük a 2-ik hadtestet a don kanyarba, a német megszállás meg 44 márciusában történt. 2 év múlva.
Nem a megszállásnak kellene emlékmûvet állítani, hanem annak a több százezer magyar katonának, akiket Horty és a magyar jobboldal halálba küldött. Papírtalpú csizmában. Röhej, jobboldali pátosz. Mocskos, hazaáruló népség.
Ez a megvagyunk a mazsihisz nélkül meg tipikusan jobboldali megoldás, ha valakinek nem tetszik valami és ezt szóvá teszi, akkor takarodjon. A jobboldal nem kompromisszumot keres, hanem kirekeszt. Csak lassan már nem lesz kit.

Lovag Mihály 2014.02.11. 10:21:20

@tobeor: rendben. te még saját magadat sem érted meg.

tobeor 2014.02.11. 10:22:23

@♔bаtyu♔:
Jól van, ez nagyon meggyőző volt, főleg a történelmi okfejtős része, mehetsz is a kasszához kicsi troll, ma talán bónuszt is kapsz :)

Lovag Mihály 2014.02.11. 10:22:34

@♔bаtyu♔: 2014.02.11. 10:20:25

már háromszor legyőztem trollkodásban, de olyan, mint a fekete lovag.. ha épp ráérek, mindig adok neki esélyt, h próbálkozzon.

tobeor 2014.02.11. 10:23:01

@Lovag Mihály:
:D
hát persze te szerencsétlen :D

Sírköves Slomó 2014.02.11. 10:25:10

@lezlidzsi84: 'Nem csak a MAZSIHISZ szerint nincs rendben, történészek is vitathatónak találják.'

Biztos van ilyen történész,mások a Holokausztot találják vitathatónak.

Ne hazudozz a deportálásokról meg hogy azok hazai döntésre mentek.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 10:26:23

@Nyers Fa: 'Nem a megszállásnak kellene emlékmûvet állítani, hanem annak a több százezer magyar katonának, akiket Horty és a magyar jobboldal halálba küldött.'

Ezeknek van emlékmüvük.

lezlidzsi84 2014.02.11. 10:27:18

@Sírköves Slomó: Persze, csak vannak akik bizonyítani is tudják az állításaikat.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:28:45

@Nyers Fa: Elmondanám, hogy a Mazsihiszen kivűl számtalan zsidó szervezet van még és ahogy egy kettő vissza utasítja a támogatásukat, szépen kiderül, mennyit is kapnak.

Totál ismeretlenek, tízmillákat. Milyen kirekesztésről beszélsz barátom? A nem zsidó civil szervezetek ennek a tizedét kapják.

vállasküsz 2014.02.11. 10:30:45

@♔bаtyu♔: Nofene, ki a társadalom? Hol találkoztál vele? Engem nem kérdeztél meg az biztos. Mielőtt még tippelgetsz, jelzem, hogy református vagyok, a családom tudtommal fasztudja hány generációs alföldi kisbirtokos volt.
Viszont nekem speciel a mindig többes szám első személyben fogalmazó, pöffeszkedő, díszmagyarkodó agresszív faszkalapokból van már torkig elegem, akik bárgyú hazugságaikkal próbálják saját szellemi nyomorukhoz silányítani a magyar kultúrát és történelmet. A "mohó zsidó pénzemberek" egy primitív, buta mítosz, terelés a valódi bajokról. Nyilván akad a zsidók között is mohó meg pénzember, ahogy egyébként (zsidóknál nagyságrendekkel több)"mohó orosz" meg "mohó kínai" "mohó német" és "mohó amcsi" pénzember is van Magyarországon. (Az izraeli tőke részaránya speciel 1 százalék alatti van) Az igazi bajt Magyarországon a magát nemzetnek hazudozó úri korrupció jelenti. Meg az olyan sötét gyökerek, mint te, akik örömmel bedőlnek a hazudozásnak.

Szúnyog 2014.02.11. 10:33:32

@Mária: "Miért nem elég az, ha évente egyszer emlékezik a holokauszt világnapján az, aki ennek szükségét érzi?"

Mert naponta kell a képünkbe nyomni az egész legendáriumot, s bűntudatot kelteni. No meg így sokkal több lé fogyasztható el.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:34:45

@Timur&hisgroup: Jól van haver, kiengedted a gőzt, leülhetsz.

Majd ha a kínaiak nyomulnak olyan pofátlanul ahogy a zsidók, akkor lesz mohó kínai is.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 10:37:23

@lezlidzsi84: 'Persze, csak vannak akik bizonyítani is tudják az állításaikat.'

Igen, ezért bukott el a 4 millió auswitzi halott hazugsága, amit 40 évig hazudtak a zsidó történészek.

De a bizonyítékaid érdekelnek, amit az emlékmü témához szánsz.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:38:05

@Szúnyog: Az biztos, holokausztév talán egyetlen országban sincs. Valószínűleg bele is bukna a kormányuk, mert azért az már eléggé átlátszó.

tobeor 2014.02.11. 10:41:47

Nesztek trollocskák, ezzel jól ellesztek :)

"Az ízléstelen esztétikai megvalósítás nincs meg történelemhamisítások nélkül. Kezdjük sorjában:

1. Az 1944-es év eseményei enyhén szólva összetettebbek annál, semmint hogy a „rossz” németek és a „jó” magyarok küzdelmeként lehetne bemutatni a történteket. Eichmann maga például el volt ragadtatva itteni élményeiről, és leszögezte, biztos hogy a magyarok a hunok leszármazottai, mert ennyi brutalitást a „zsidókérdés megoldása során” sehol másutt még nem látott. Ennyit a „szelídebb, lágyabb vonalú alak”-ról…

2. A német megszállás nem béklyózta az ország lakosait, hanem lehetővé tette az ország jobboldali elitje számára, hogy újraossza mintegy 800 ezer ember vagyonát. Ebből nagyon, nagyon sok embernek jutott, és ezek ezért aligha érezték azt, hogy őket leigázták volna.

3. Magyarországra nem 200 ezer lengyel menekült érkezett, hanem kb. 70 ezer. Ez is nagyon sok, és ezúttal pozitív momentum, csak éppen semmi köze sincsen a német megszálláshoz.

4. Sokaknak Magyarország 1944-ig csakugyan a béke szigete volt, de a zsidóságnak nem. Túl a több mint száz zsidóellenes törvényen és rendeleten az országban több helyen voltak pogromok (1938 Kisvárda, 1942 Munkács, Máramarossziget), tömeggyilkosságok (1942-ben összesen 700 zsidó halott a Délvidéken), kb. 17 ezer embert érintő tömeges deportálás Kamenyec-Podolszkijba („idegenrendészeti akció”), ezt követően 1942 őszéig folyamatos deportálás a visszaszökők esetében, valamint a maga embertelen eszközeivel a munkaszolgálat, amiben 1944 előtt is már több mint tízezer ember pusztult el. Ez persze milliókhoz képest nem „annyira” sok, de kevésnek sem mondanám.

5. A német hadsereg semmilyen tömegmészárlással nem érkezett Magyarországra. Azt, amit tömegmészárlásnak nevezünk, teljes egészében a magyar hatóságok készítették elő és részben ők is hajtották végre. A magyar parlamentben már 1941-től terjesztettek be ugyanis javaslatokat a zsidóság totális gettósításáról, és csak Kállay Miklós miniszterelnök, illetve Horthy Miklós kormányzó taktikázása miatt nem került sor arra, hogy ezekről szavazzanak. A magyar közigazgatás azonban 1944 márciusáig teljes mértékben felkészült arra, hogyan kell bürokratikusan lezárnia több százezer ember életét, kifizettetni velük víz, villany és gázszámláikat, mielőtt vagonba rakják őket.

6. Itt érdemes emlékeztetni arra, hogy a magyar hatóságok korántsem csak németektől kapott ötleteket valósítottak meg. Antiszemita intézkedéseik esetenként a németek tiltakozásának dacára történtek, mint például Kamenyec-Podolszkij esetében, ahol a magyar hatóságok deportálási dühe először humanitárius katasztrófát okozott, mivel egy eleve elpusztított területre zsúfoltak be több mint tízezer kirabolt és ellátatlan zsidót, akik egy részét a helyi ukrán antiszemiták „szakszerűtlen” pogromjai rögtön gyilkolni is kezdtek. Csak ez után született meg a német döntés arról, hogy a helyi ukrán lakosság jobb ellátása, a járványveszély megszüntetése és saját antiszemita programjuk végrehajtása érdekében a zsidókat meggyilkolják. Ez volt a holokauszt első öt számjegyű tömeggyilkossága. A magyar végrehajtók azonban már kezdettől fogva tudták, hogy az akció eredménye tömeghalál lesz. Kozma Miklós kárpátaljai kormánybiztos, az akció fő felelőse már 1940-ben azt jegyezte naplójába hogy „Himmler, Heydrich és a radikálisok azt csinálnak amit akarnak. Lengyelországban emberirtás folyik. […] A Lublin körüli lengyel zsidó ghetto részben megoldja a zsidókérdést, oly mérvű az emberpusztulás” Júliusban már érkeztek hírek kivégzésekről, de ez egyáltalán nem zavarta a tetteseket – akiket most az emlékmű Gábriel arkangyallal szimbolizál – hogy folytassák azt, amit Szakály Sándor, a Veritas intézet igazgatója “idegenrendészeti akciónak” nevezett.

7. A „nyilaskeresztes fiókák”-nak semmi közük nem volt a német megszálláshoz. A német megszállás után Magyarországon koalíciós kormány alakult. Ebben döntő szerepet kapott a korábbi kormánypárt, amely kiegészült Imrédy Béla Magyar Megújulás Pártjával, valamint egy kisebb nemzetiszocialista pártalakulattal. A nyilasok azonban NEM vettek részt a kormányzásban! Sőt, Szálasi a zsidók deportálását is helytelenítette, mert ezt a nemzeti munkaerő pazarlásának tartotta. Itt érdemes utalni Rogán Antal nyilatkozatára is: szerinte a magyar állam szuverenitása „a kormánytagok jelentős részének letartóztatása miatt” leszűkült. Számoljunk egy kicsit: a Kállay kormányból két személyt tartóztatott le a Gestapo, magát a miniszterelnököt és Keresztes-Fischer Ferenc belügyminisztert. Kilenc miniszter viszont nemcsak szabadlábon maradt, hanem részben az új kormányban is szerepet kapott. Máshonnan nézve: az új kormánynak Csatay Lajos altábornagyot és Sztójay Döme miniszterelnököt leszámítva egyetlen olyan minisztere sem volt, aki ne töltött volna be 1944 előtt legalább miniszteri posztot, de a két kivétel is az 1944 előtti Magyarország felső elitjéhez tartozott. Mi is akkor a „jelentős rész”?"

Lehet személyeskedni... :)

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:43:42

@tobeor: Nem ilyen hazugságokat kellene olvasgatnod. Ezért vagy ilyen ostoba.

tobeor 2014.02.11. 10:45:17

Nincs vége, kaptok még :)

8. Sem a német megszállásnak, sem a náci távlati terveknek nem volt célja a magyar nemzet megsemmisítése. Az az állítás, hogy „rabszolgányi magyart hagytak volna meg ideiglenesen”, teljes tévedés. A náci tervekben népirtó szándék a szláv és a zsidó etnikum ellen létezett, mások ellen nem.

Végezetül meglehetősen alantas érvelés, hogy az emlékmű „minden áldozatnak emléket kíván állítani” – mint ahogyan azt Rogán Antal mondta. Nagy különbség van ugyanis aközött, hogy az áldozatok e szám szerint rendkívül csekély része a német megszállók áldozata lett, míg többségüket – bátran mondhatjuk, több mint 99%-ukat – először a magyar hatóságok tették áldozattá a lelkesen végrehajtott deportálással, és ebből is elsősorban ők profitáltak, nem a német fél, aki Auschwitzban már csak szinte teljesen kifosztott, jegygyűrűjüktől is megfosztott szerencsétleneket vehetett át.

Az a szándék, amely egy oldalra tereli a gyilkost és az áldozatot, több mint szerencsétlen. Itt viszont ez történik. Központi holokauszt-emlékmű létesítése az illetékeseknek eszébe sem jutott, nem véletlenül, mert akkor a magyar felelősségről is beszélni kellene. Nemes gondolat volna, hogy együtt gyászoljon az, akinek nagyapja elesett a Don-kanyarban katonaként, meggyilkolták munkaszolgálatosként (többségük éppen a honvédségi elöljáróik erkölcstelen magatartása miatt pusztult el), és azok, akiket a magyar hatóságok 1944-ben elhurcoltak, majd a német (illetve 1944 októbere után sokszor a magyar) hatóságok meggyilkoltak. A tervezett emlékmű esetében éppen ezt zárják ki azzal, hogy a legcsekélyebb empátiát sem mutatják az áldozatok azon csoportja iránt, akiknek áldozati státusában a magyar hatóságok viselkedése döntő szerepet játszott.

Ha valaki azt gondolná, hogy ez az emlékmű egy egyszeri elcsúszás, hasonlóan mint a debreceni anyatejállomás „véletlen” megszüntetése, ki kell ábrándítanom: az emlékmű csupán logikus folytatása az alkotmány hamis preambulumának, része annak a nemzeti hazugságnak, amely 1944 kapcsán idén az „embermentés évére” kíván emlékezni anélkül, hogy a tettesek dimenzióit ismertetné, és része annak a kormányzati taktikának, amely százmilliókat osztogat el történelmi kutatóintézeteknek úgy, hogy a döntésről semmilyen tudományos egyeztetést sem folytat.

Végszóként egy szerény javaslat. Magyarországról elvileg egyetlen nőt sem deportáltak hüvelyi motozás nélkül, nehogy kárt szenvedjen a nemzeti vagyon. A motozónők végzett munkájáról pontos kimutatások vannak, sőt azt is tudjuk, hogy a nemzeti vagyon kímélése és a gyorsaság miatt munkájuk során nem cseréltek gumikesztyűt, egész nap egyet használtak fertőtlenítés nélkül. Nem Gábriel arkangyal szimbolizálja ezt az eljárást, de ha emlékművet kívánnak állítani, akkor állítsák azt a motozónőknek. A hely ideális, mivel a Nemzeti Bank előtt áll, így a nemzeti vagyon megmentésének szimbolikája is kitűnően érvényesülhetne. Jobb volna azonban, ha közpénzek pazarlása helyett csak szégyellnék magukat azok, akik tisztára kívánják mosni a gyalázatot."

...éééés, ezekkel sem tudtok mit kezdeni :)

További kellemes gyalázat-mosást nektek :)

vállasküsz 2014.02.11. 10:48:17

@_most_: @Lovag Mihály:

"érdekes módon ha a mancs írja, h idegenrendészeti eljárás akkor az nem gond."

Mekkora egy csúsztatós suttyó vagy, na pont ezt útálom a jobberekben. Világosan le van írva: "Hivatkozással" azaz: a magyar hatóságok arra "HIVATKOZTAK".
A baj az volt, hogy Szakály ezt már tényként interpretálta, azaz, hogy "idegenrendészeti eljárás volt". A különbség az, hogy kapsz egy tockost a sarki krimóban, mondjuk mert fenn van a sapkád éppen (vagy lent). Mire ezt valaki úgy adja elő, "divat és viseleti kérdésekből" kialakult vita volt. Persze ezt te is tudod, csak trollkodsz.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 10:49:27

@tobeor: Ez a Népszava fórumáról van?

Csak szólok, ezt senki sem olvassa végig.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 10:51:55

@Timur&hisgroup: Szerencsére Karsai nyugodtan tévévitázhat Szakállyal ha akar.

De nem akar, mert a kurucinfo amatőr történészeivel szemben is beégett anno.

Lovag Mihály 2014.02.11. 10:53:21

@Timur&hisgroup: olvasd már el a cikket. elhangzott egy vélemény (ah Sz-é is elhangzott) semmi cáfolat, semmi hisztériakórus. reklám egy olyan műnek, ami ugyanazt az állítást tartalmazza, mint amit Sz mondott. mégsincs hiénakórus.

lezlidzsi84 2014.02.11. 10:58:00

@Sírköves Slomó: Tobeor leírta, én nem ismétlem meg. A könyvet meg olvasd el, sokat tanulhatsz belőle.
A 4 millió auschwitzi halott legendáját gyakran idézik, ha csak ennyit mondasz, igaz is, ugyanakkor azt rendszeresen elfelejtik megemlíteni, hogy a zsidó áldozatok összes számán mindez nem változtatott, azt mindig is kb. 5-6 millió főre tették. Ennek alapja egész egyszerűen az volt, hogy ennyi valamilyen módon zsidóként nyilvántartott személy hiányzott a háború végén - és később sem kerültek elő soha. Ugyanakkor az akkori káoszban fogalma nem volt senkinek, hogy ezek az emberek pontosan hol és hogyan pusztultak el, főleg, hogy a holttestek jelentős részét elhamvasztották. Mivel Auschwitz volt a legnagyobb és legismertebb megsemmisítőtábor, és kapacitása elméletileg lehetővé tette ekkora embertömeg elpusztítását, kezdetben azt feltételezték, hogy az áldozatok többségével itt végeztek. Hosszú évekbe, évtizedekbe tellett, míg részben a perek és a későbbi kutatások nyomán fény derült arra, hogy pontosan hol is kerülhetett sor a tömeggyilkosságokra. (Ugye az gondolom érthető, hogy a kisebb táborok valamint az einsatzgruppék parancsnokai a felelősségre vonáskor igyekeztek kisebbíteni az általuk megölt áldozatok számát.) Emiatt az "auschwitzi" áldozatok száma több lépcsőben csökkent, ami jól követhető a helyszínen különböző időpontokban emelt emlékműveken. De az áldozatok összlétszáma nem változott lényegesen.

CSENDES 2014.02.11. 10:59:31

@Timur&hisgroup: Köszi, hogy ezt megírtad. Helyettem is.

Szúnyog 2014.02.11. 11:01:34

@lezlidzsi84: Auschwitz "kapacitása" nem tette lehetővé 4 millió ember kiirtását. (Hogyan is?) A Vöröskereszt a háború után pont a tizedére becsülte az áldozatok számát.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 11:05:42

@lezlidzsi84: 'A 4 millió auschwitzi halott legendáját gyakran idézik, ha csak ennyit mondasz, igaz is, ugyanakkor azt rendszeresen elfelejtik megemlíteni, hogy a zsidó áldozatok összes számán mindez nem változtatott, azt mindig is kb. 5-6 millió főre tették.'

Dehogy felejtik el, a zsidó áldozatok számát már a 2. vh előtt is 6 millióra tették. Mert nem lehet számon tartani ki zsidó. Szegedi csanád pl. most már zsidó. A zsidó a legtöbbet vándorló nevet cserélgető nép.

Persze ez nem akadályozta meg a 'történészeket' abban hogy megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok alapján 4 millió áldozatot hazudjanak Auschwitzra 40 évig, az egész világon. Aki mást állított antiszemita volt.

Nyers Fa 2014.02.11. 11:10:03

@Sírköves Slomó: a mazsihisznek ugyanannyi köze van hozzá, mint bármelyik adófizetõ magyar állampolgárnak. Egész fura világszemléleted van, tényleg nincs igényed a szabadságra. Az állam építsen szobrot, amilyet akar, az emberek meg ne szóljanak bele. Ebbe sem, semmibe sem.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 11:11:17

@Sírköves Slomó: Ráadásul az elég "nyomós érv", hogy egy adott számnál nem mondhat kisebbet, különben börtön fenyegeti.

Valójában ez inkább azt sugallja, maguk a zsidók sem tudják mennyi volt ez a szám és nem is akarják tudni.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 11:12:47

@Nyers Fa: Te még mindig nem akarod észrevenni, hogy a Mazsihisz egy balliberális politikai szervezet.

Az miért zavar, ha más viszont észreveszi?

lezlidzsi84 2014.02.11. 11:15:02

@Szúnyog: Úgy, hogy akkor (45-ben) csak annyit láttak, hogy volt x darab krematórium, ahol 44 nyarán több százezer ember tűnt el - erre az időszakra még találhattak szemtanúkat. Azt akkor még nem tudták, hogy pontosan mennyi ideig is működtek a krematóriumok, és azt sem, hogy milyen ütemekben, hány embert hoztak ide. Innen jött az egyébként szovjet és lengyel eredetű becslés, hogy itt akár 4 millió embert is meggyilkolhattak.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 11:15:02

@Sírköves Slomó: Ráadásul a zsidók jelentős számban nem zsidóként pusztult el.

Nyers Fa 2014.02.11. 11:19:04

@wallenberg8805: a kommunizmus áldozatai között szép számmal voltak zsidók, de te 100 millió gójról beszélsz. Tényleg be kellene zárni téged.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 11:22:39

@lezlidzsi84: 'Emiatt az "auschwitzi" áldozatok száma több lépcsőben csökkent, ami jól követhető a helyszínen különböző időpontokban emelt emlékműveken.'

Egész pontosan egy lépcsőben csökkent, 4ről 1 millióra. Einsatsgruppékkal előtte senki nem foglalkozott, csak azóta próbálják megmagyarázni a hiányzó 3 milliót. De ezt korábban gázteherautókkal is magyarázták, egyikre sincs tárgyi bizonyjték csak tanúvallomások.

Éspedig azért egy lépcsőben, mert szétesett a Szovjetúnió, és a nyugati közvélemény is megismerhette a szovjet levéltárak adatait (ők szbadították fel Auswitzot).

Sírköves Slomó 2014.02.11. 11:23:23

@Nyers Fa: Pontosan. Hány Mazsihiszes van?

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 11:23:44

@Nyers Fa: Valójában itt inkább az a lényeg, kik támogatták pld. a német terjeszkedést.

Mert az evidens, hogy Hitler nem tudott a semmiből pld. pénzt csinálni.

Nyers Fa 2014.02.11. 11:26:37

@Sírköves Slomó: igen, a Horty szobor mellett, rávésve, A MAGYAR KORMÁNY KÜLDTE ÕKET A HALÁLBA.
Persze.

lezlidzsi84 2014.02.11. 11:29:06

@Sírköves Slomó: Nagyon elmentünk az eredeti témától, de a helyszínen láttam köztes számot tartalmazó emléktáblát is. Az einsatzgruppékkal elég rendesen foglalkoztak korábban is:
en.wikipedia.org/wiki/Einsatzgruppen_Trial
de.wikipedia.org/wiki/Ulmer_Einsatzgruppen-Prozess

Sírköves Slomó 2014.02.11. 11:29:17

@Nyers Fa: Kérvényezd, ha neked így tetszene.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 11:30:23

@lezlidzsi84: Nos, nincs köztes számot tartalmazó emléktábla. Sem ott sem máshol.

Majd folytatjuk ha megkomolyodtál.

Nyers Fa 2014.02.11. 11:36:34

@♔bаtyu♔: elõszõr is nem vagyok a barátod, nem is leszek, ahhoz nagyon alacsonyan állsz az evolúció lépcsõjén, kutyám meg van már.
Másodszor idéznék a posztból: "köszönjük szépen, kellõ kegyelettel meg tudunk emlékezni a halottainkról nélkülük is." Na ez a kirekesztés, ha valaki szólni mer, akkor az a válasz, hogy megvagyunk nélküled is. Bár te ezt a fentebb vázolt okokból nem értheted.

Nyers Fa 2014.02.11. 11:42:30

@♔bаtyu♔: szóval szerinted azért kell kirekeszteni a mazsihiszt mert liberálisok. Gratulálok.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 11:46:58

@Nyers Fa: Unalmas ez a kirekesztés rizsa. A Mazsihisz építsen magának emlékmüvet a kertbe, és rekesszen ki belőle.

Kit érdekel?

Szúnyog 2014.02.11. 11:51:50

@Nyers Fa: zsarolókra nincs szükség. Ha ez kirekesztés, akkor legyen az.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 11:52:42

@Nyers Fa: Kommunista, nem liberális.
Mégsem szólíthattalak annak amit megérdemelnél, tudod, a neveltetés.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 11:57:52

@Nyers Fa:

Nem csak zsidó áldozatok voltak, az pedig elég nyilvánvaló, hogy a zsidók módszereit pedig pláne nem kell átvenni.

A zsidók rekesztik ki magukat azzal, hogy szerintük, a világháborúnak egyetlen komoly vesztese volt, a zsidó nép. Akik ráadásul többségében még csak nem is zsidóként haltak meg.

Nyers Fa 2014.02.11. 12:00:08

@♔bаtyu♔: túlbecsültelek, ha akarod lehetsz a szkarabeuszom. Intelligencia és életmód tekintetében is közel állsz hozzájuk.
Egyébként szólíthatsz bárhogy, nem sértesz meg. Tudod, a neveltetés, arra neveltek, hogy mindig nézzem meg ki mondja. Nos, nézem, de semmi.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 12:08:22

@Nyers Fa: Én viszont nem becsültelek túl, de miért is kellett volna, olvasd vissza magad.

Nyers Fa 2014.02.11. 12:08:27

@♔bаtyu♔: a különbség, hogy õk civil áldozatok voltak. Nõk, gyerekek. Egyébként elõttem ketten is kifejtettèk ezt a sztorit hosszabban, alaposabban. Olvasgasd azt. Esetleg megkérhetsz valakit, hogy magyaràzza el.

♔bаtyu♔ 2014.02.11. 12:13:27

@Nyers Fa: Akkor felvilágosítalak, nem csak zsidók voltak civil áldozatok. Nők, gyerekek...

Szúnyog 2014.02.11. 12:29:22

@Nyers Fa: érveid elfogytak... :) Ilyenkor jön a felsőbbrendű lekezelés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.02.11. 12:39:38

@♔bаtyu♔:

"maguk a zsidók sem tudják mennyi volt ez a szám és nem is akarják tudni."

Ez természetes és logikus. Ha nincs egy pontosan meghatározott minimum, aminél kevesebbet a törvény szerint nem szabad mondani, akkor bármekkorát mond is valaki az alsóbb tartományból, mindig meg lehet vádolni, hogy csökkenti a holokauszt jelentőségét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.02.11. 12:41:51

@Nyers Fa:

"a mazsihisznek ugyanannyi köze van hozzá, mint bármelyik adófizetõ magyar állampolgárnak. "

Pontosan, egyetértek veled.

Most már csak a Mazsihisz-tagság és a többi adófizető magyar állampolgár számarányát kell meghatározni, és máris láthatóvá válik, ténylegesen mennyi beleszólása lehet a Mazsihisznek a dologba.

Józsi56 2014.02.11. 20:46:36

@Nyers Fa:
ide kívánkozik Martin Niemöllernek mondatai:

“Először eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszervezetisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem.”

DFK 2014.02.13. 13:44:55

@ember100: Na itt van a balos hazugság lényege: nem németbarát az emlékmű, nagyon nem az.
Ti bármire képesek vagytok fasisztákolni.

DFK 2014.02.13. 14:01:19

@tobeor: Így növekszik szépen az áldozatok száma: Hivatalosan 400 ezer zsidó volt Magyarországon. Ebből elvittek 600 ezret. Nálad meg kifosztottak 800 ezret. Még pár év és 20 millió áldozata lesz Magyarországon a holokausztnak. Tudod, egy áldozat is sok (pont eggyel több, mint az elviselhető); pont a túlzásokkal (szappan, lámpabőr, létszám) alázzátok meg a tényleges áldozatok emlékét.

ember100 2014.02.13. 22:40:37

@DFK:
Helló !
Akkor miért a birodalmi sas meg az időpont ?
Persze lehet jönni az allegóriákkal meg mindennel
DE NEM !
Példa :
Te sem azt ünnepled meg amikor a barátnőd megcsal ( később visszajött) hanem amikor először szexeltetek :)
Így már érted ? :)

bozgorgyerek 2014.02.22. 23:12:38

Előszór eljöttek a zsidókért,nem szóltam nem voltam zsidó .Aztán eljöttek a németekért, nem szóltam ,nem voltam német,aztán eljöttek a magyarokért nem szóltam bár magyar vagyok ,így maradnak a románok legalábbis itt Erdélyórszágban
süti beállítások módosítása