HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Kellenek nekünk bevándorlók?

2015.09.03. 08:00 Ratius

Legutóbbi bejegyzésemben azt állítottam, hogy nekünk, kivénhedt európaiaknak szükségünk van a bevándorlók munkájára, illetve nyugdíj- és egészségügyi járulékukra. Nos, azóta beszélgettem a témáról pár okos emberrel, meg magam is morfondíroztam felette kicsinyt, s így most ki kell jelentenem: állításom hamis premisszákon nyugodott. Éppen olyan hamis előfeltevéseken, mint amilyeneken megállva téves következtetésekre jut Európa politikai elitje – élükön a kancellárasszonnyal – a földrészünket elözönlő bevándorlókkal kapcsolatban.
Tévedésemből két dolog következik. Az első az, hogy még a sajtkészítők sem csalhatatlanok, tessék tehát kellő kritikával olvasni írásaimat. (Ugyanez vonatkozik valamennyi tejipari termék készítőjére…) És következik belőle, hogy akkor most el kell mondanom – az elöregedő, eltartásra szoruló Európa közkeletű hülyeségét tagadva – miért nincs szükségünk a bevándorlókra. (Ami persze azt semmiképpen nem jelenti, hogy a valóban rászoruló üldözötteknek ne adhatnánk menedéket…)


uj_civilizacio_kuszoben.jpg
Új civilizáció küszöbén
Kezdjük talán azzal a ténnyel, hogy való igaz: amennyiben következő évtizedekben minden úgy maradna, ahogy van, vagy úgy folytatódna, ahogyan hétköznapi tapasztalataink mutatják, akkor bizony nagy bajban lennénk bevándorlók nélkül. Az elaggott európai lakosság nyugdíját nem lehetne fizetni, mert nem lennének dolgozók, nem lennének, akik működtetnék gyárainkat, biztosítanák szolgáltatásainkat, fenntartanák azokat a társadalmi struktúrákat, amelyek a mi európai életünket kényelmessé és kiegyensúlyozottá teszik.  
Még jó, hogy nem fog minden így maradni, de még úgy sem, ahogyan a jelenlegi irányok alapján sejthetnénk. A jelen ugyanis – különösen napjaink jelene – hajlamos arra, hogy félrevezessen bennünket a jövővel kapcsolatban. Optikai csalódás áldozatai azok, akik a jövőt a múlt meghosszabbításaként képzelik el. A gyorsuló változásokat, a találmányok, felfedezések, felismerések sokaságának robbanásszerű gyarapodását ugyanis alig-alig érzékeli az ember. Még az effélékhez szokott, gyakorló futurológus számára is természetidegen az exponenciális görbe érzékelése és értelmezése.
Pedig nagyon valószínű, hogy merőben új civilizáció hajnalára érkeztünk. Olyan változások zajlanak, amelyek talán az emberelőd emberré válásához, de legszerényebben is a neolit forradalomhoz, az élelemtermelés elterjedéséhez hasonlíthatóak. Ma-holnap olyan világ vesz bennünket körül, amely lehetővé teszi, hogy meghaladjuk biológiai korlátainkat és megsokszorozzuk kreativitásunkat. Ray Kurzweil, a Google fejlesztési igazgatója néhány esztendővel ezelőtt írt egy remek könyvet erről a jövőről. Ha számos túlzását szerény visszafogottsággal kezeljük, A szingularitás küszöbén című kötet akkor is megdöbbentő igazságokra hívja föl a figyelmet. Leginkább arra, hogy felfoghatatlan mértékben különbözni fog a holnap a tegnaptól.

ketteszakado_vilag.jpg
Kettészakadó világ
Ám mielőtt az európai, vagy a fejlett országok jövőjére vetnénk egy pillantást nézzünk körül a harmadik világban. Nagyon jó lenne, ha az európai politikai elit még most, idejében felfogná, hogy minden bizonnyal a huszonegyedik század legnagyobb kihívásával állunk szemben, annak nyitányát izgulhatjuk végig ezekben a hónapokban. A harmadik világban a destabilizáló térségek száma gyarapodni fog. A tragikusan romló környezet – a vízkészletek fogyása, a termőföldek kimerülése, az időjárás kiszámíthatatlan változásai – egyre több ember számára teszi élhetetlenné otthonát. A fejletlen országok népességnövekedését semmi nincs, ami megállíthatná. A globális média viszont továbbra is hozzáférhető lesz csaknem mindenki számára, s éles kontrasztot fog rajzolni észak gazdagsága és a valóság szegénysége köré. No, meg persze nem szabad itt megfeledkezni a globális tőke agressziójáról, a költségexternalizálás napról napra hatékonyabb furfangjairól, a tőkének arról a képességéről, hogy – kihasználva az egymással versengő gazdaságokat kényszerű csábításait – oda vándorol, ahol a legkisebb költséggel a legnagyobb profitot tudja bezsebelni. Tehát oda, ahol nincs szakszervezet, nincsenek környezetvédelmi szabályok, munkavédelmi megkötések, ahol alacsonyak a bérek és az adók… Nem folytatom. Az elvándorlás, a menekülés okait nem tudjuk felszámolni, mert gazdaságunk alapját jelentik. A harmadik világ lakóinak élete napról napra nehezebb lesz.
Ami egyúttal azt is jelenti, hogy a menekültkérdésre adott másik hülye válasz – amely szerint rendet kell rakni azokon a területeken, ahonnan jönnek, és akkor haza lehet őket küldeni – tévedés. Sem rendet rakni nem tudunk, sem tartósan nem tudjuk biztosítani e területek jólétét. Mi több, nekünk, nyugatiaknak, vagy északiaknak – ki kell végre mondanunk – az az érdekünk, hogy nekik rossz legyen. Az ottani elviselhetetlen viszonyok teszik számunkra olcsóvá fogyasztási cikkeink jelentős részét. Persze előbb-utóbb ez a helyzet is változni fog, ám inkább utóbb, mint előbb…

munka_es_tudas.jpg
Munka és tudás
De kanyarodjunk vissza a fejlett társadalmak jövőjéhez! Ami ebből bennünket most érint, ami ebből a bevándorlás-befogadás kettősségében érdekes, az a következő.
Viszont a fejlett világban a technikai fejlődés megállíthatatlanul rohan arrafelé, hogy a munkák megdöbbentően széles körét lehet gépekkel elvégezni majd. A jelenlegi trendek alapján a valószínűség magas fokán feltehető, hogy sokkal kevesebb dolgozóra lesz szükségünk ahhoz, hogy sokkal többet termeljünk, sokkal több szolgáltatást tudjunk nyújtani egymásnak. A tendencia egyébként már valóságos. A fejlett országokban tapasztalható munkanélküliség legfőbb oka éppen az, hogy a munkából kieső dolgozók szakmai tudása, sőt nagy általánosságban az is mondható, hogy felkészültsége, műveltsége, szinte hétről hétre veszít értékéből, s a jelen társadalma nincs felkészülve arra, hogy a hiányzó tudást pótolja. Szögezzük hát le sürgősen: Európának nem dolgozókra van szüksége, hanem magas szintű képzésre, élethosszig tartó tanulásra, megújulásra képes tudásra. Ebben a tekintetben semmit nem várhatunk a bevándorlóktól, úgy értem semmit, amit ne várhatnánk magunktól.
A nagyon közeli jövő egy megdöbbentően automatizált, mi több, alkalmazkodó, önfejlesztő technológiát ígér, olyat, amelyben csak az ügyesen alkalmazkodó, önfejlesztő ember boldogulhat. Mindez pedig azt is jelenti, hogy a munka világának huszonegyedik századi problémája nem azonos tizenkilencedik századi nehézségeivel, nem a munkáskéz hiányzik, hanem a munkásész.
Jó, ha észrevesszük: strukturális gondokkal birkózunk, s a megoldáshoz nem pusztán az európai ember mentalitásának kell megváltoznia, hanem intézményrendszerünk egészét át kell majd alakítanunk. Olyanná kell formálnunk kultúránkat, oktatásunkat és elosztási rendszereinket, amelyek megfelelnek technikánk és az azzal összefüggő termelésünk, szolgáltatásaink, kereskedelmünk változó követelményeinek.
És ehhez semmit nem tudnak hozzá tenni a bevándorlók.

korral_de_kortalanul.jpg
Korral, de kortalanul
Mint ahogyan – talán az eddigiekből is sejthető – semmit nem tudnak hozzátenni nyugdíjasaink, vagy, hogy perspektivikusan fogalmazzak, korosabb polgártársaink jólétéhez, biztonságához. Jelenünk talán legnagyobb tévedése a társadalmunk elöregedésével riogató disztópia. A rémisztőnek tűnő termékenységi adatok, a tragikusnak mutatott népességfogyás, az idősek arányának aggasztónak tűnő növekedése egy múlt századból itt rekedt gondolkodásmód következménye. Technikánk fejlődése azonban nem pusztán a munkához való viszonyunkat kell, hogy megváltoztassa, de meg fogja változtatni az élet múlásával kapcsolatos nézeteinket is. Hadd mondjam ki: néhány évtizeden belül az idős kor, mint élethelyzet értelmezhetetlen lesz. Elképesztő erőfeszítéseket teszünk az élet minőségének javítására. Gyógyszereink egyre hatékonyabbak, protéziseink napról napra jobban hasonlítanak természetalkotta etalonjukra, az egészség megőrzésével kapcsolatos tudásunk megdöbbentő ütemben bővül. A huszonegyedik század derekán a fejlett világban az idős ember csak éveinek számában fog különbözni a fiataltól, s ezek az évek bizony számosak lesznek, jóval számosabbak, mint manapság.
Ha a scifibe illő fantáziákkal nem számolunk, akkor is feltételezhetjük, hogy az emberi kor legvégső határáig, vagy ahhoz nagyon közeli határokig megőrizhető lesz az egészség, az erő, a szellemi frissesség, a dinamikus létezés. Ez viszont újabb strukturális problémát vet fel: értelmét veszti a nyugdíj. Az ugyanis nem pusztán gazdaságilag kivihetetlen, de erkölcsileg sem elfogadható, hogy életerős, egészséges emberek, néhány rövid évtized ledolgozása után, további hosszú évtizedeken keresztül élősködjenek a munkára kényszerülteken.
Ráadásul, ha összevonjuk a munkával kapcsolatos jövőképünket az életkorról és életminőségről alkotott vízióval, akkor észrevehetünk még valamit. Azt, hogy a korosabb emberek hétköznapjait sem az az unalmas, nemszeretem rutin fogja uralni, ami a ma dolgozóját a nyugdíj vágyálma felé hajtja, hanem egy évről évre megújuló, kihívásokkal teli, élvezhető, szellemi, lelki, közösségi élményeket kínáló, egyszóval tartalmas élet fogja várni. Ki lenne olyan bolond, hogy a nyugdíjas évek hosszú unalmát választaná az aktív, önmagáért felelős teljes élet helyett.
Ami egyre inkább hiányzik kontinensünkről, az nem időseket eltartó dolgozó, hanem a technikai innovációt kísérő szociális innováció. Nem népességünket, hanem társadalmainkat kell megújítani, nem a lakosságot, hanem együttműködésünk formáit kell újraalkotni, nem a bevándorlókra, hanem saját alkalmazkodóképességünkre kell építenünk a jövőt.


Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket.

 

 

33 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr947754114

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fejfedőhiány 2015.09.03. 12:22:40

Már megint nincs fejfedő a rohadék, rasszista, cigány Orbánon! Hogy is  lenne rajta, ha egyszer nem ismeri az európai etikettet, mert cigányok és büdös parasztok voltak az ősei, nem V. kerületi kiművelt balliba emberfők, így nem volt ki megtanítsa nek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajószűcs 2015.09.03. 17:18:21

Qrvára remélem, hogy próféta vagy ... de mindezt szeretném kb 25 éven beléül, hogy még ágybav izelés nélkül megérjem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.03. 19:02:30

"Ma-holnap olyan világ vesz bennünket körül, amely lehetővé teszi, hogy meghaladjuk biológiai korlátainkat és megsokszorozzuk kreativitásunkat."
Én inkább attól félek, hogy ezt nem tudjuk kihasználni. Annyi hülye van, hogy félelmetes - rengeteg lehetőség van, de az emberek nem tudják őket kihasználni, főleg nem értik, a társadalom pedig még lassabban követi a változásokat, mint kéne.

paráznabillegető 2015.09.04. 11:40:52

elmondom, merre haladunk.
a jövőben kettéválik az emberiség: lesz maroknyi szelíd eloi, meg a zsompor vad morlock.
na, most nézem tovább a filmet, tök érdekes...

Pánikrohamosztagos 2015.09.04. 11:45:24

Ezeknek a migránsoknak a legnagyobb része az ottani legalja népből kerül ki. Nem sok értelmes tekintetűt lehet látni közöttük, bár elvétve a tömegben előfordul, talán 100-ból 1

Azt az egyet be lehetne fogadni, csak az nem hozznk fog jönni, mert a nyelvtudása és a jövedelemviszonyok alapján nem éri meg neki

Ez a realitás, a szerző hoszas fejtegetése csak lebeg a nagy semmiben

Tudományos libsizmus 2015.09.04. 12:16:27

A probléma megoldása nem az afrikai söpredék befogadása. Hanem ki kell irtani a liberalizmust és annak leágazásait (feminizmus, buzipropaganda), majd rendet tenni az emberek fejében. Egy egészséges társadalom képes a reprodukcióra. A liberalizmus által beteggé tett társadalmak nem képesek erre.

tralalala 2015.09.04. 12:26:01

Ezt a videót miért nem propagálják? A rendőrség készítette, szegény migránsok épp eldobálják a kaját meg vizet, amiért addig tüntettek.
www.youtube.com/watch?t=11&v=7L3eSbpETf8

vállasküsz 2015.09.04. 12:33:21

Wow asszem rájöttem, hogy Ratius, a szerző valójában Széles Gábor írói álneve Szinte látom a 2045-ös Magyar Digitális Köztársaságot :) a Nagy Európai Szinguláris közösség alapkövét. Komolyra fordítva az írás eléggé ezoterikusra sikeredett, ködkalapáláson kívül nem igazán olvastam konkrétumot arról, hogy ténylegesen mitől hatástalanítódna magától a ketyegő nyugdíjasbomba. (tudom, a technológiai-tudományos szingularitás oh!) Sajnos itt egyelőre csak a gravitációs szingularitás nyomait látom. A középpontban egy államnak nevezett szervezettel, ami szippant magába mindent és transzformálja át semmivé, ugyanakkor a gravitációs vonzkörében tartva pl. a nyugdíjasok egyre nagyobb, elnehezülő tömegeit, akik viszont szavazataik tömegével egyre nagyobb erőt adnak ennek a végsősoron önpusztító jelenségnek. Ez ma a magyar politika szingularitása kérem. Ezen az ördögi szerkezeten nem fog segíteni a technológia, különösen, hogy nálunk minden erre irányuló projektet a Mahé-Mahéra bejegyzett a Nemzeti Mészáros-Vajna Digital Ltd. fogja irányítani.

E.Katolnai 2015.09.04. 13:01:48

sok értékes és érdekes igazságot fogalmaztál meg, kár h a magyar liberális bagázs képtelen ilyesmiket végiggondolni vagy megérteni.
ez bizony éleslátásra utal: "Európának nem dolgozókra van szüksége, hanem magas szintű képzésre, élethosszig tartó tanulásra, megújulásra képes tudásra. Ebben a tekintetben semmit nem várhatunk a bevándorlóktól"

Leylandi 2015.09.04. 13:06:26

A posztoló egy végtelenül naiv álmodozó.
Egy jobb világban, értelmes emberek közt tényleg az következne, amiről ír. Ez a világ azonban egyáltalán nem az. Itt már ősidők óta, amikor csak elérte egy civilizáció megerősödve azt a szintet, hogy abbahagyva a háborúskodást polgárai jólétével is tudott törődni (ez ugye csak békeidőben lehetséges), pár évtized alatt ledózerolták a picsába a vadak. Lásd Róma.
Velünk is ez fog történni. Elfelejtettünk háborúzni, nem tudjuk megvédeni saját határainkat (érdekes, Kádár idejében még meg tudtuk!), ezt észrevéve bejönnek az ungabungák és társaik, és leigáznak. Lehet csendben, buziskodva jajgatgatni, hogy de miért, meg dobd vissza kenyérrel, meg fogadd be, mint Trója, de úgyis ez lesz!!! Háború! De nem mi fogjuk kirobbantani, mi csak megszívjuk majd.
Én szóltam előre.
Apropó, tudja valaki, hogyan vesztettük el Erdélyt? Hát úgy, hogy a mi jobbágyainknak egyszercsak már nem tetszett az aljamunka, a havasaljiak viszont morgás nélkül, engedelmesen megcsináltak minden szart, erre a földesurak behozták inkább őket vendégmunkásnak, aszt egyszerre csak kúvasokan lettek, mi meg húzhattunk ki onnan. Tessék történelemkönyvet olvasni, aki nem hiszi vagy még nem tette meg. Egész Európával ez lesz, mi meg majd húzhatunk a tajgába, mert oda már nem jönnek utánunk, nem szeretik a hosszú telet. Lesz még Oroszország a fehér Európa utolsó mentsvára, ezt is meglátjátok.

stevie balkanski 2015.09.04. 13:12:12

@Pánikrohamosztagos: ebben eléggé tévedsz, tipikusan a középosztály alja érkezik a balkáni útvonalon. Az más kérdés, hogy a sok heti "csavargás," az elégtelen táplálkozás, embertelen stressz hatására milyen a tekintetük. Valószínűleg pont olyan, mint a tiéd lenne, ha ugyanezeken mennél keresztül.

stevie balkanski 2015.09.04. 13:15:47

@E.Katolnai: a "liberális bagázs" mindig is az oktatásra helyezte a hangsúlyt, az éppen az SZDSZ-vezette oktatási minisztérium törekvése volt, hogy a képességek oktatása legyen hangsúlyosabb. Vesd össze: halat adni a népnek (megmondani, mikor született Vörösmarty Mihály), vagy megtanítani halászni (megtanítani megkeresni mondjuk a neten, hogy mikor született Vörösmarty).

Rahman Mudzsibur 2015.09.04. 13:25:03

Menjenek a náthás 3,14csába a migránsok az őket pátyolgató seggfejekkel együtt.

tralalala 2015.09.04. 13:44:39

Ez a videó miért nem kap nagyobb nyilvánosságot? Migránsok eldobálják az ingyen ételt és vizet:
www.youtube.com/watch?t=11&v=7L3eSbpETf8

csak egy néző 2015.09.04. 13:59:37

@tralalala:
Te idióta, nem kajáért és vízért tüntettek, hanem azért, hogy hagyják őket elmenni ebből a ... országból, ahol óránként szopatják őket, felszállhatsz, leszállni, mehetsz, nem mehetsz.

Pánikrohamosztagos 2015.09.04. 14:18:32

@stevie balkanski:
Alsó középosztály? Te miről beszélsz?

Azokban az országokban ahonnan ezek jönnek, nem igazán jellemző hogy van középosztály. A középosztály az európai polgári társadalmak jellemzője, a józan mértékletes gazdagság, de még inkább a több generáción keresztül fenntartott stabilitás jellemzi

Egyébként meg ezekről az emberekről lerí hogy bunkók, éppen úgy mint ahogy a hazai bunkókon is látszik hogy azok. Beöltözhet vagy kivetkőzhet akárhogy, a bunkó bunkó marad

Csak még egy apróság: a Németországba vágyódó nigránsok azt se tudják hogyan kell írni az ország nevét (help Germane). De ha a többi táblájukat nézed amit mutogatnak a riportereknek, az is ákombákom betűkkel van írva, mellesleg tele hibával.

Az agysebészeket és atomtudósokat úgy látszik nem tanították meg írni

csak egy néző 2015.09.04. 14:21:04

@Pánikrohamosztagos:
" éppen úgy mint ahogy a hazai bunkókon is látszik hogy azok. Beöltözhet vagy kivetkőzhet akárhogy, a bunkó bunkó marad"
Milyen igazad van Te vagy rá az élő példa.

Pánikrohamosztagos 2015.09.04. 14:21:27

@csak egy néző:
Ez nem igaz, bármikor elmehetnek ugyanúgy, ahogy bejöttek Magyarországra

Pánikrohamosztagos 2015.09.04. 14:28:14

@csak egy néző:
Értem én hogy kötözködni akarsz, de jól mellélőttél. Engem északeurópai turistának szoktak nézni Budapesten. Volt egypár mulatságos sztori ebből, de mind1

Pánikrohamosztagos 2015.09.04. 14:37:42

@Leylandi:
Nem kell egészen az antik Rómáig menni példáért. Csak meg kell nézni mit csináltak a törökök Magyarországból. Másfél évszázad után egy letarolt ország maradt utánuk. Ezektől a jövevényektől se lehet többet várni, ezt az eddigi példák is mutatják

Még a menekültszálláson se takarítanak maguk után a férfiak, mert az az asszonyok dolga, ők megalázónak tartják

csak egy néző 2015.09.04. 14:46:09

@Pánikrohamosztagos:
Waoooh, mesélj már szép, szőke herceg, milyen az
"északeurópai turista"???

Szemita Anti 2015.09.04. 15:03:08

1. MINŐSÉGI embereket kell behívni Európába, HA szükség van a tudásukra

2. A minőségi embereket NEM a zöld határon, és NEM az erőszakosan követelőző, primitív csürhéből toborozzák

harcsapaprikás 2015.09.04. 15:08:52

Úgy kellenek mint üveges tótnak a hanyatesés. Főleg ha debil szinten mozgó muzulmán az.

KUHULIN 2015.09.04. 15:29:52

A németek még mindig úgy gondolják, hogy szükségük van beszélő szerszámokra, nem tudnak minden nyilvános WC-be takarító robotot állítani...

harcsapaprikás 2015.09.04. 15:38:29

@KUHULIN: A németek még mindig úgy gondolják, hogy tartoznak valakinek valamivel a háború miatt. És jól gondolják. Azzal tartoznak, hogy ezt a szemetet kisöpörjék.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.09.04. 15:50:27

Nem mind,de a többi viheti magával vikiéket is!

Ad Dio 2015.09.04. 15:58:10

A kérdés nem az, hogy "kellenek-e", mert arra egyértelmű a a válasz: nem. Még ha szükséges is volna bevándorlás, azt a mienkhez sokkal közelibb kultúrából kellene forrásozni (Pl. Ukrajna).

A valódi kérdés azonban nem itt van.

Sokkal inkább ott, hogy azokkal akik már itt vannak mit csinálunk (maradni fognak, őket már megnyertük) és mit tegyünk azért, hogy legalább olyan szintre lassítsuk a folyamatot, amit le tudunk követni.

Első stratégiai pontként létre kellene hozni azt az európai minimumot, ami a valódi menekültek _ideiglenes_ befogadását és a gazdasági bevándorlók _minden európai eszközzel való_ távol tartását jelenti.

Respekt a poszt önkorrigáló felütéséért!

harcsapaprikás 2015.09.04. 16:19:57

@Ad Dio: Első lépés, hogy a V4-en meg kell egyezni, hogy egy darabot sem fogadunk be. Be kell vonni Romániát és Bulgáriát is, hogy Európának ez a fele muzulmánmentes terület legyen. Azután majd Germoney-ben fellángolnak az események.

csak egy néző 2015.09.04. 16:25:03

Ez a kép magáért beszél a magyar "álamférfiról"
"Orbán Viktor magyar kormányfő cseh, lengyel és szlovák kollégájával vitatja meg a migránskrízis kérdéseit Prágában. A képen a miniszterelnök Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnököt üdvözli"
.
cdn.444.hu/f09ac6dcb9320539323b937219e57561.jpeg

Ad Dio 2015.09.04. 16:32:05

@harcsapaprikás:

Ez a hozzállás túl sok feszültséget teremt és nem nagyon oldja meg az eredeti problémát.

A kvóták nem ördögtől való dolgok, bizonyos mennyiségű bevándorlót tud kezelni minden egészséges ország. Mi azok vagyunk, tehát ez menne.

Csak előtte meg kell állapodni egy átfogó stratégiában:

- határvédelem (igen, kerítés mindenhova, határőrség)
- EU-n kívüli regisztráló pontok
- aki illegálisan lép be és lebukik, röpül haza
- létesíteni kell valahol kisázsiában vagy észak Afrikában egy óriási tábort, ahová kitoloncolható mindenki, aki itt nem kap menekült vagy
menedékjogot.
- a menekült/menedékes státusz ideiglenes, 3-5 évente újravizsgálandó. Amennyiben a származási országban a helyzet stabilizálódik, hazatelepítés
- amíg itt vannak, szigorúan betartandó a helyi törvény és a demokrácia intézménye tiszteletben tartatik. Aki vét,megy haza.
- kisebbségekkel kapcsolatos pozitív diszkriminációt el kell felejteni, egyszer s mindenkorra.

harcsapaprikás 2015.09.04. 16:39:35

@Ad Dio: Akár még működhetne az USÁ-ban de az EU-ban kizárt. Soha nem egyeznének meg. Ezért kell a még muzulmánmentes országoknak összefogni.

Ad Dio 2015.09.04. 17:02:26

@harcsapaprikás:

A jelenlegi EU-s kormányokkal valóban nem hiszem hogy menni fog. De ha így folytatják, hihetetlenül hamar kikerülnek a székeikből. A sógoréknál pl. a közeljövőben...

harcsapaprikás 2015.09.04. 17:17:13

@Ad Dio: Ez az egyetlen esélyünk, hogy feleszmélnek az emberek máshol is és nem fogadják be ezt a hulladékot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.04. 18:02:32

@paráznabillegető: Az a baj, hogy itt az értelmes emberek nem agresszívak, a hülyék azok. Inkább a Hülyék Paradicsoma c. film várható...
süti beállítások módosítása