HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

Linkblog

Szélsőségesek ranalírozása, vagy a hatalom ámokfutása?

2008.09.11. 16:24 Ratius

Lévai Katalin, szocialista európai parlamenti képviselő a szeptember 11-i Népszavában eképp nyilatkozott:  

Nem akarok olyan társadalomban élni, ahol békés felvonuláson kockakövekkel és mérgezett tojásokkal dobálnak, s ezt a véleménynyilvánítás egyik fajtájának tekintik. Nem akarok olyan társadalomban élni, ahol lehúzott zsaluk résén át, félve lesem a menetelő és a maguk módján igazságot osztó fekete ingeseket. Nem akarok olyan társadalomban élni, ahol kövekkel sebeznek meg saját szobájukban kisgyerekeket.

Kedves Katalin!
Mélységesen egyetértek. 
De azért megkérdezném:
 
Olyan társadalomban akar-e élni, ahol a meghatározhatatlan identitású - és ezért felelősségre sem vonható - rendőrök békés felvonulókra támadnak, és szemet, fogat kiütve ürítik ki az utcákat, és ezt a rendteremtés egyik fajtájának tekintik?
Olyan társadalomban akar-e élni, ahol a hatalmához körömszakadtáig ragaszkodó ostoba miniszterelnök két év hazudozás és semmittevés után újabb és újabb esélyt kap pártjától a hatalom megtartására, azaz a semmittevésre és hazudozásra, s eközben az ország romlik, süllyed, széthullik?
Olyan társadalomban akar-e élni, amelyben a politikai elit - minden képzeletet fölülmúló - gátlástalan korrupcióval szerzi vagyonát, miközben szemforgató módon az adómorál helyreállításáról papol, s miközben a társadalom jelentős részesze a nyomor legmélyebb bugyraiba süpped, olyan mélyre, hogy gyerekeik éhesen indulnak iskolába?    
 
Kedves Katalin!
Amíg ön az MSZP színeiben politizál, s lelkesen szolgálja ki ezt a korrupt, ostoba és agresszív rezsimet, nem tűnik túl hitelesnek kifakadása.
Amiről ön beszél, az – szerencsére – csak eseti jelenség: néhány buta suhanc primitív randalírozása.
Amit azonban szolgál, az egy romboló hatásaiban felmérhetetlen, mindannyiunkat érintő, őrült hatalmi ámokfutás.    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr26658857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.