HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Jöjjenek a japánok!

2009.04.02. 14:11 Ratius

Kevesen tudják, hogy a japán iskolai történelemkönyvek szerint a magyarok a japánok vérrokonai, Magyarország pedig nem más, mint ,,Ázsia lándzsája Európa szívében”. Hogy mennyire délibábosak ezek az elgondolások, azt nem tudom, de hogy most valósággá lehetnének, azt nagyon is jól látom.
 
A legfrissebb nemzetközi színes szerint: Japán úgy védekezik az emelkedő munkanélküliséggel szemben, hogy pénzt kínál a munkaerőpiacáról (és az országból) távozóknak. A kormány szerda óta érvényes ajánlata szerint egyszeri 300 ezer jen (mintegy 700 ezer forint) jár a távozónak és minden családtagja után további 200 ezer jen. A rendelkezéssel a munkaerő-piaci feszültséget igyekeznek enyhíteni: a munkanélküliség három év óta a legmagasabbra, 4,4 százalékra nőtt. Aki elfogadja a kormány ajánlatát, soha nem térhet vissza a szigetországba munkavállalási szándékkal. A programmal főként az országban tartózkodó, közel 400 ezer japán származású dél-amerikait akarják távozásra ösztönözni.
 
Én azt mondom, fogadjuk be a japánokat! Jöjjön ide az a párszázezer – otthon fölöslegessé vált - vágottszemű. Képzeljük csak el, milyen nagyarányú programot lehetne indítani a letelepítésükre!
A kezdeményezést természetesen államközi egyezménnyel és nagyarányú japán támogatással képzelném el.  Épülhetne a bevándorlóknak néhány lakópark az ország nagyobb városaiban, egy-két összeszerelő üzem, amelyekben, mondjuk az Európába szánt japán termékeket kalapálnák össze, nyilván alakulna egy csomó japán kisvállalkozás, fellendülne a magyar-japán kereskedelem, és visszatérnének a ma már egyre inkább elmaradozó japán turisták, akik immár nem csak úgy átabotában, halászbástyát fényképezni, hanem családlátogatóba jönnének.  
 
Az áttelepülők hoznák magukkal a fejpénzüket, és ami ennél sokkal fontosabb, a magánvagyonukat. Ha egy alsó középosztálybeli japán – vélhetően ez az a réteg, amelyik tud is és  hajlandó is vállalkozni egy ilyen kalandra - nem sokkal gazdagabb, mint egy ugyanilyen magyar, ami azért meglehetősen szerény elképzelés, akkor a betelepülők fejenként jó tíz-húszmillióval gazdagíthatnák az országot. Három-négyszázezer betelepülő esetén ez kegyetlenül nagy összeg lenne. Én 3 000 milliárdnál nem megálltam a szorzásban, mert elvesztettem a fonalat…   Ezért a pénzért ezek az emberek lakást, hűtőszekrényt, cipőt, autót vásárolnának, ami hirtelen-nagyon meglendítené a hazai gazdaságot.  
 
A betelepítés önmagában is megfékezné az aggasztó népességcsökkenést, ráadásul nyilván fiatal, életerős korosztályokkal gyarapítaná a lakosságot. Olyan emberekkel, akiknek öreg szüleit nem az ország tartja el, sőt akiknek felnevelése, taníttatása sem az ország gondja volt.
 
De ne legyünk ennyire földhöz ragadtak! Egy ilyen nagytömegű japán bevándorlás gyökeresen átalakíthatná a magyar kultúrát. Természetessé válnának a keleti sportok, elterjedne a zen, uralkodóvá válna a szorgalom és a munka iránti elkötelezettség, jellemzővé lenne az udvariasság és a másik ember tisztelete, és egyre több mosolyt látnánk az utcán, a boltban és a hivatalban. Persze virágzásnak indulna a manga-irodalom, megjelennének a leghülyébb vetélkedők, és új lendületet venne a hazai kocsmákban a karaoké is.  
 
Néhány évtized múlva elkeverednének a betelepült japánok az itt élő magyarokkal, szép cicaszemű lányok születnének, s úgy általában is visszanyernénk egy csomó hajdani ázsiai vonásunkat. A lakosság többsége, ahogy eddig, úgy ezután sem bontaná le a laktózt, élvezné a pentaton dallamokat, és ugyanúgy előre írná a vezetéknevét. Ezek ugyanis mindkét népre jellemzőek.
 
Igazi gazdasági, kulturális, etnikai felpezsdülést hozhatna a dolog. Én nagyon támogatnám.
 
 
Néhány megjegyzés utószó gyanánt:
1.      Az egyik unkahúgom férje egy japán fiú. Évek óta él nálunk, és szerinte Magyarország sokkal jobb hely, mint Japán.
2.      Noha nem tartom a japánokat barbárnak, nagyon ide kívánkozik Konsztantinosz Kavafisz A Barbárokra várva című  verse, illetve legalább utolsó sorai: S most - vajon barbárok nélkül mi lesz velünk? / Ők mégiscsak megoldás voltak valahogy...
3.      Nyomatékkal felszólítom a Japán csajok minden nap című blog szerzőjét és valamennyi olvasóját/nézegetőjét, hogy feltétel nélkül támogassa az elképzelést!
4.      Na, jó, nem hallgatom el azt a kérdést sem, hogy mi a csudát csinálna nálunk az a sok japán, ha egyszer nélkülük is egymillió munkahely hiányzik az országból?

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr741041838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mostler 2009.04.02. 16:08:04

Tetszik az ötlet. Vissza a gyökerekhez!! Eleinte sokkoló lenne persze, de néhány év múlva már megszokott lenne, illetve a vegyes házasságok sokat lendítenének a dolgon. Hátha toleránsabbá válnánk a világ kultúráival, és ez más területen is hasznos lenne.

diktatorikus kleptokrácia 2009.04.02. 16:13:55

jöhetnek, tárt kapukkal várjuk őket. az egyik blogtárs (japáncsajok) által válogatott felhozat alapján (is) szimpatikus a társaság :)

Yakk 2009.04.02. 16:21:27

Csak mi van akkor ha fordítva sülne el a dolog? A japánok sem akarnának többé dolgozni, segélyekre gyúrnának és többé nem tisztelnének senkit.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2009.04.02. 16:28:01

Legyen minden japán csaj mesztelen!

KolompárRómeó 2009.04.02. 16:29:48

Ez mekkora baromság :) De amúgy tetszett az eszmefuttatás.

Taktikai Reset 2009.04.02. 16:40:48

japánban arányosan annyi a harcművész, mint nálunk a néptáncos. vagy még kevesebb.

Taktikai Reset 2009.04.02. 16:41:20

amúgy támogatom. japán csajok, szevasztok!

balage28 2009.04.02. 16:50:40

én részemről még munkahelyet is tudnék biztosítani szegény félárva (nem annyira)kislányok anyukájának :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.04.02. 17:01:58

Félek a real japáncsajok elég kevéssé emlékeztetnek az említett blogban szereplő névrokonaikra. :(
A legtöbben sajna inkább a "görbelábú und nagyfejű" kategóriában versenyeznek.
Na mindegy, azért csak jöjjenek, aztán majd meglátjuk. ;)

endre69 2009.04.02. 17:09:31

Csak egyetlen baj van ezzel a dologgal: a japán japán tuti nem fog eljönni otthonról a jóból a szarba, csak az ott dolgozó dél-amerikai vendégmunkások fognak jönni a jóból ide a nagy fosba, és nekik nemhogy vagyonuk nincs, de tőlünk fogják elzabálni.

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.04.02. 17:42:43

apám ingyé' megtette, ennek vagyok én az eredménye. Gondolom, ne szóljak nekik, hogy IDE ne jöjjenek... :-S

Merras · http://miyazakijun.hu 2009.04.02. 17:45:03

Mint félig japán, félig magyar emberke, támogatom az elképzelést. :D

Sunabouzu 2009.04.02. 17:50:56

Mint Japán csajok minden nap törzsolvasó, támogatom ! :D

Lameth 2009.04.02. 17:55:04

A Japán csajok minden nap című blog olvasójaként én is teljes mértékben támogatom az elképzelést!
Endre69: a dél-amerikai vendégmunkások is japán származásúak (a legnagyobb számú kivándorolt japán Brazíliában található). Őket visszacsábították pár éve, csak most inkább szabadulnának tőlük.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2009.04.16. 14:03:53

"Félek a real japáncsajok elég kevéssé emlékeztetnek az említett blogban szereplő névrokonaikra. :(
A legtöbben sajna inkább a "görbelábú und nagyfejű" kategóriában versenyeznek.
Na mindegy, azért csak jöjjenek, aztán majd meglátjuk. ;)"

Mi sem természetesebb hogy a bevándorlást csakis bizonyos szépségi index felett kell engedélyezni. :)

A japánok is csak nép. Mint minden népnél, náluk is vannak szép lányok meg olyanok is akikhez csak vegyvédelmi ruhában érnék hozzá. :)

Lacczyy 2009.04.17. 18:11:05

Mondjuk azt mégiscsak kötelezõvé tenném a szívesenvárt japán harcmüvészeknek, hogy az itteni cigánykérdést minél 6-6 ósabban rendezzék le, végülis ettõl függene az itteni életterük.
Meg lesz ez oldva!

Liberté__73 2009.04.29. 11:43:47

én ennél is szívesebben venném a global warming miatt elárasztott hollandok betelepülését, onnan is lenne mit tanulnunk

(sőt, ha beiszoK, akkor már kb. tudok is kb. hollandul beszélni, japánul meg nem annyira)

süti beállítások módosítása