HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

Linkblog

Ha nem félsz az Orbántól, pofán verlek!

2009.11.25. 09:37 Ratius

 

Debreczeni József megírta Kende Péter könyvének, második, egyben befejező részét. (Azért befejező, mert, ha Orbán hatalomra kerül, nem lesz itt, kérem, semmiféle ellenzékieskedés, meg könyvírogatás, meg egyéb hülyéskedés, szigorú diktatúra jön.) De ez csak egy mellékszál a történetben…
 
Debreczeni előző könyvének összeállításakor Orbán még miniszterelnök volt. Közírónknak mégsem sikerült felfedeznie a megvalósult orbániádában a diktatúrát. Egész korrekt kis könyvet rittyentett. Persze szellemtelent, ötlettelent, gondolattalant, de azért korrektet.
Az azóta eltelt időben Orbán ugyan változhatott, de erről Debreczeninek csak pletyka-szintű értesülése lehet. Hogy mit fog csinálni Orbán a kétharmad birtokában, az egyelőre csak feltevés. Fikció. Igazi skolasztikus kérdés: Mit esznek az angyalok?  Volt-e Ádámnak köldöke? Ha mégis erről akarunk értekezni, akkor ellépünk a valóság talajáról, és a saját agymenésünket vetjük papírra.Ez persze rendben van, csak akkor illik odaírni, hogy MESE!
 
Debreczeni új könyvét ilyetén a fantazy kategóriájába sorolhatjuk. Abban viszont elég gyenge. Mert micsoda idétlenség az, hogy Orbán felszámolja a parlamentáris demokráciát? Hogy micsodát? Minek ezt így cifrázni? És mi lesz helyette? Parlamentáris diktatúra? Vagy nem-parlamentáris demokrácia? Ez sehogyan sem érthető. Tessék azt mondani, hogy jön a magyar Pinochet és mindenki fel lesz akasztva! Ez világos! Ebben van kaland. Izgalom, érdekesség. De ebben az ,,elfogy a levegő, jaj de nagy baj”, koncepcióban nincs semmi pláne. Nem valami ütős fantazy-téma. Sehol egy troll…
 
Ami marad az egy száraz és meglehetősen homályos értekezés, valami nyúlós, nyálkás, posványos elemzősködés, olyasmi, hogy félni kell az Orbántól, mert ha jön, akkor izé… Hát az nem lesz jó, na! Értelmes elemzéssel ugyanis nem lehet félelmet kelteni. Le lehet írni, hogy más helyzet lesz, amihez majd másképp kell alkalmazkodni, de ezt nagyjából mindenki tudja. Pont azért akar az emberek többsége a Fideszre szavazni, mert változást akar. Azt is lehet mondani, hogy kétharmados Fidesz-hatalom sokaknak nem lesz kedvező, ám ez sem valami nagy nóvum. Naná, azért választja a többség a Fideszt, mert elege van a rendszer mai kedvezményezettjeiből.
 
Így aztán sok újat, sok érdekeset nem tud írni szegény közírónk. Talán csak a félelemkeltés kétségbeesett igyekezete az újdonság. Ebben az ügyben azonban lehetnének találékonyabbak is a szocialisták. Mondjuk a holokauszttagadás tilalmának mintájára bevezethetnék a kötelező Orbán-rettegést. Végülis ma még ők hozzák a törvényeket. Javaslom, a Debreczeni könyvéhez hasonló béna kezdeményezések helyett, hozzanak egyértelmű szabályt: aki nem fél az Orbántól, az négytől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Hát nem egyszerűbb?   

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr351550861

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2010 minden bizonnyal Orbán Viktor éve lesz, ha nem a patásördögé 2009.11.25. 16:54:11

Politika. Kuncze Gábor kockás füzetlapról nyomta Debreczeni József ma bemutatott Arcmás című könyvének méltatását, majd hozzátette, a “könyv Orbán Viktorról szól”. Dávid Ibolya MDF-es sztorikat mesélt, a kiadó pedig “fontosnak, nagyon...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serio (törölt) 2010.04.14. 00:41:05

"Aki az Orbán félelmetességének tagadásával, vagy jelentéktelen színben való feltüntetésével sérti az Orbán által elszámoltatni kívánt politikusok és közszereplők méltóságát, az 5-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető."