HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

Linkblog

Miért? Viktor! Miért?

2010.06.23. 14:40 Ratius

 

Azt eddig is tudhattuk, hogy Orbán káderpolitikája messze áll a tökéletestől. Nem. Pontosabban fogalmazok: az a tény, hogy Orbán környezetében időnként elképesztő seggfejek bukkannak fel, hogy a Fidesz elnökének jóvoltából döbbenetesen nagy marhák kerülnek mindenféle vezető pozíciókba, arra enged következtetni, hogy a miniszterelnöknek komoly gondokkal küzd a káderkiválasztás területén.
 
A kiválasztottak
Ennek számos oka lehet. Elképzelhető, hogy a miniszterelnök eleve egy szelektált csoportból választ, illetve választhat, s értelmes emberek csak nagyon nehezen, mondjuk úgy, kivételként jutnak át a párthierarchia szűrőjén. Ezért nem is merül föl ilyenek neve a káderkiválasztás során. Elképzelhető, hogy – az iménti októl függetlenül is - szűkös a kínálat, s így Orbán olyat választ, aki – a nem megfelelőek közül – a legkevésbé nem megfelelő. Elképzelhető az is, hogy bizonyos körülményeket egyszerűen nem mérlegel. Például meglehet, úgy gondolja, nem kell népszerűnek, vagy média-szerűen fogalmazva, nem kell eladhatónak lennie egy miniszternek, államtitkárnak, vállalatigazgatónak, elég, ha jó szakember. Az eladás, a népszerűség-növelés az ő dolga, mármint Orbáné, így nem számít, ha a kinevezettet nem szereti a közvélemény. De, lehet, hogy pont fordítva okoskodik, s éppen azokat részesíti előnyben, akiket nem kedvel a nép. Így éles kontraszt alakulhat ki közte, akit ugye szeretnek, és emberei között, akiket meg nem szeretnek. Rájuk lehet tolni a felelősséget egy csomó zűrös ügyért, alkalmasint le lehet őket váltani, és így tovább. És persze az is elképzelhető, hogy Orbán katasztrofális emberismerő. Meglehet, ő valóban és minden szempontból alkalmasnak tart egy Hendét, egy Semjént, egy Schmittet, hogy a többieket ne is említsük, arra a posztra, amire kinevezte.    
 
Hordót a szónoknak!
De nem kellene ennél a kérdésnél lecövekelnünk! Az orbáni káderpolitika bugyrainak sötét mélységeivel kapcsolatban úgyis csak találgatni tudunk. Beszéljünk inkább az aktuális kiválasztottról, a Fidesz köztársaságielnök-jelöltjéről, Schmitt Pálról! Nem akarom én itt sokadszor felemlegetni mindazt, amit összehordott róla az elmúlt hetekben blogger és publicista, mi több, a legtöbb kifogást nem is tartanám igazán fontosnak, ha Schmitt Pál nem az volna, aki.
Az egyik bloghoz írt szellemes komment szerint a köztársaságielnök-jelölt olyan ember, aki karrierjét arra alapozta, hogy egy pálcával bökdös egy másik embert…  És ez a megjegyzés nagyon közel áll az én értékelésemhez. Bár én súlyosabb szavakat használnék: Schmitt ugyanis nem pusztán komolytalan, de egyenesen a politikai giccs megtestesítője.
Rátonyi Róbert, majd Sass József vitte színpadra ezt az embertípust, Medgyessy Péter emelte a politikába, és ott Gyurcsány Ferenc fejlesztette tökélyre. Schmitt Pál hozzájuk hasonló, valódi politikai ripacs, méltó folytatója az ízléstelen, de fellengzős, tartalmatlan, de ércesen hangzó, heroikus pózban álló, de valójában nagyon is hétköznapi, idétlen hordószónokok - ma még nem túl hosszú - sorának.   
 
Ciccolina vagy Szent István
Igazából nem is lenne ezzel baj, ha Magyarország végre eldöntené, hogy mi is akar lenni. Ha ugyanis rendületlenül haladunk tovább a húsz esztendeje megkezdett úton, és végre-valahára eljutunk a hedonista felelőtlenség, a minden mindegy, a siker, pénz, csillogás, pucér nők és annyi más érdekes banánköztársaságába, akkor Schmitt kiváló államfő lehet. (De akkor miért zavartuk el Gyurcsányt és csapatát?)    
Csakhogy itt valami máról volt szó! Olyasmit hallottam Orbántól, hogy Magyarország mégiscsak egy tekintélyt parancsoló, ezer esztendős, komoly állam. De akkor miként lehetséges az, hogy államfőnek nem egy öreg, ezer vihart látott diplomatát, egy nemzetközi hírű írót, egy bölcs tudóst, hanem egy testet öltött politikai giccset, egy vérbeli közéleti ripacsot jelöl a kormánypárt?
Nincs itt valami súlyos ellentmondás?
 
 

 

 

 

206 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr942103934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt: elnök, amíg jön Orbán? 2010.06.24. 08:26:55

Lehetséges, Orbán Viktor azért nem adja meg a kellő tiszteletet ennek a pozíciónak, mert átmenetinek tartja. (Fotó: schmitt.hu) Mivel a közvéleményt már egy jó ideje felkészítették rá, különösebben senki nem lepődhetett meg azon, hogy Orbán Viktor ...

Trackback: Kiből lehet államfő? 2010.06.24. 00:30:24

A címben föltett kérdés persze költői. Vannak ugyan vállveregetést is kiérdemlő alkalmas jelöltek – Bangkokból a Sándor-palotába roppant logikusan vezetne az út, ugyebár -, de akad egy legalkalmasabb. Mármint arra a három-négy évre, amíg nem forr...

Trackback: Pali bácsi nem lesz velszi bárd 2010.06.24. 00:01:25

Azért ismerjük el, hogy Pali bácsi biztosan jobb lesz a fegyveres erők főparancsnokának, legalábbis megjelenésében: volt sportolóként, egykori olimpikonként legalább katonás tartással végig tud majd menni a díszsorfal előtt. Úgy, ahogyan ez eddig ...

Trackback: Hardcore nyomja Szőcs – képpel 2010.06.23. 22:03:24

Nem pöcsöl Szőcs, az erdélyi magyar költő-politikus, aki – lévén a kulturális terület felelőse – nyilván szakmai érdeklődésből vigyázó szemeit a pornóiparra vetette. Górcső alá venné, azaz rázoomolna a csúnya-rossz nénikre és bácsikra, hogy...

Trackback: Kádár János a NER-ről 2010.06.23. 21:10:39

KR: Kádár úr, mi a véleménye a Fidesz épülő társadalmi és politikai konstrukciójáról, a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről? Kádár: Nagyon örülök neki. Tudja, sok rosszat mondanak manapság a szocializmusról és rólam, jó látni, hogy az örökségem, ha...

Trackback: ELHUNYT GYURCSÁNY FERENC 2010.06.23. 19:59:05

   Hosszú, súlyos, türelemmel viselt betegség után elhunyt Gyurcsány Ferenc (†49) politikus, egykori miniszterelnök, nagyvállalkozó, politikai publicista, táncművész, nyelvújító, Jászay Mari díjas, érdemes blogger.  - A kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eznemisénvagyok 2010.06.23. 21:48:01

@Bilbo: Ezek a németek meg az angolok már csak ilyen hülyék. Meg is látszik rajtuk.

Nyers Fa 2010.06.23. 21:48:41

Kedves nagyokos kommentelők, tisztázzunk már valamit Plebs= plebejus ami mai viszonyok között újgazdagot jelent! Nem munkást, nem prolit, hanem hatalommal bíró újgazdagot! ( pontosan azt ,akit látsz az utcán luxusautókkal, csak nem a rózsadombon lakik, hanem Árpádfőldön)
Ezzel szemben a Patrícius felel meg a született arisztokratának! ( nekik már a nagyapjuk is Rózsadombon lakott és ilyen neveik vannak Eszterházy, Habsburg, Andrássy stb..)

intimpista 2010.06.23. 21:49:06

@Bilbo: Mert Te még hamvas agyú, ártatlan, befolyásolható emberke vagy. Sok minden sok mindennel összefügg.S, hogy újabb nációval ismertesselek meg: a zsidó származású festőművész nem tom mit is szólna a most éppen közvetített német focimeccshez: Egy buzi edző irányításával éppen gólt lő a lengyel zsidó, török, ghanai, és nehány árja németből álló csapat! Hát, ez igen!

Nyers Fa 2010.06.23. 21:49:21

Árpádföldön Bocs!

unommáazegészet 2010.06.23. 21:49:34

@intimpista: A KOR MEG ÖNMAGÁNBAN NEM JELENT ÉRTELMET! Lásd emeszpés nyugdíjasok. "A zorbán elvette a tizenharmadik havit.........." Saját fülemmel hallottam.

intimpista 2010.06.23. 21:51:06

@unommáazegészet: Ne nagyon reménykedj, mert az a sok helyeség, amiben hiszel, nem létezik! Én teleportálok!

Filhipposz 2010.06.23. 21:51:40

@kíváncsivagyok: Télleg őrület baszki! Ej, beh szép is volt, amikor derék és igényes magyar emberek (Suchmann, Bokros, Lendvai, Mengeléné dr. Horváth Ágica (aki egyébként Tocsik lánya!!!!!), Lompos Maónika, Szekeres Vodka Imre leendő NATO-főtitkár, Cöncz Hajas Kinga stb) kezében volt a kormányrúd!

unommáazegészet 2010.06.23. 21:52:08

@intimpista: A Plútóra, ha kérhetném, ott majdnem abszolút nulla fok van. Jegeld le magad húsz évre, gyere vissza, oszt folytatjuk.

intimpista 2010.06.23. 21:52:31

@unommáazegészet: Ölég korlátolt agyú, hülye gyerek vagy. Ha erre jérsz, majd jól pofán csaplak, te kis ge@i!

ezanevemeskesz (törölt) 2010.06.23. 21:53:09

brian élete... szeressük. amúgy miről szól a cikk? :D a sajtkészítőkig jutottam. hiába lassan megy az olvasás, vagy csak nem érdekel.. :)

Bilbo 2010.06.23. 21:53:12

@eznemisénvagyok: Ők nem elsősorban "okosbbak", ahogy ez a gazdasági válság mellékkörülményeiből látszik. Csak dominánsak. Ezért pl. Németországnak talán még sohasem volt olyan alacsony deficitje, mint amit tőlünk, fejlődésben lévő, GYF utáni országtól elvárnak. És nekünk persze tartani kell a 3.8%-ot.

Másrészt, nem volt mégy olyan német miniszterelnők aki eladta volna a Lufthansat, az Audit és a Wokswagent az orszoknak és pl. a MOL-lal tankoltatta volna a német állam autóit...

Karakán (törölt) 2010.06.23. 21:53:45

@Jamesboci: rosszul emlékszel mert nem Pali hanem melleted ültem. Pali Kádár et. mellett ült.

unommáazegészet 2010.06.23. 21:53:58

@intimpista: Kibukott az ötven év értelme? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blokkos 2010.06.23. 21:55:03

@pug406st:
Te ezel után szabad választásokban bízol? Egyáltalán lesznek választások? Diktatúrában ez nem divat! Majd arra hivatkoznak, hogy a váéság miatt -mert ebből ők se jöbbek ki - korlátozzák alkotmányos jogaidat.

unommáazegészet 2010.06.23. 21:55:07

@intimpista: Egyébként megyek. Írj címet, nevet, telószámot, oszt beszélgethetünk. Viszek neked meglepit.

intimpista 2010.06.23. 21:55:09

@unommáazegészet: hát, én még csak itten leszek - most be is programoztam az időpontot a galaktikus mzperikszbe, így hát percre pontosan itt leszek. Remélek, te sem késel!

Filhipposz 2010.06.23. 21:55:29

@intimpista: Nem lehet, hogy nem csak a kenyered javát etted meg, hanem az agyad javát is elittad?

brczi 2010.06.23. 21:56:47

@Bilbo: látom nem sokat értesz a közgazdaságtanhoz. ellenkező esetben nem írnál ekkor hülyeségeket.

unommáazegészet 2010.06.23. 21:56:59

@intimpista: Köbüki legyen veled öreg indián. Vagy spermázzalak le én is téged? :-)))))))))

Húsleves 2010.06.23. 21:57:11

Részlet Szili Katalin életrajzából:
1983 és 1989 között az MSZMP tagja, 1989-ben az MSZP alapító tagja. 1992 és 1994 között pécsi önkormányzati képviselő volt. Emellett 1993 és 1994 között az MSZP parlamenti frakciójának szakértőjeként is működött.
hu.wikipedia.org/wiki/Szili_Katalin
Ő volt az MSZP köztársasági elnök jelöltje. Sólyom csak azért lett elnök, mert az SZDSZ éppen zsaroló pozícióban érezte magát.
A köztársasági elnököt nem közvetlenül válaszjuk. Mondjon már valaki egy életszerű okot, hogy a győztes párt miért ne a saját emberét jelölné?

"Igazából nem is lenne ezzel baj, ha Magyarország végre eldöntené, hogy mi is akar lenni."
Magyarország eldöntötte, két harmados felhatalmazást adott azoknak, akiknek elegük van a balliberális hazugságokból.

"egy Hendét, egy Semjént, egy Schmittet"
Ó, mennyivel jobb egy Gyurcsány, egy Zuschlag, egy Hagyó! Mennyit köszönhetünk nekik!

"Rátonyi Róbert, majd Sass József vitte színpadra ezt az embertípust"
A ti fajtátokat már meg is filmesítették. Az volt a címe, hogy Majmok bolygója.

intimpista 2010.06.23. 21:57:12

@unommáazegészet: Több ez mint ötven év, van ez már több ezer év is! De most mit is magyarázzam Neked, aki még ötven évet sem tisztelsz?!

unommáazegészet 2010.06.23. 21:59:01

@intimpista: Nem a kort tisztelem az emberben, hanem az értelmet, úgyhogy bocsi, de esélyed sincs koma.

eznemisénvagyok 2010.06.23. 21:59:11

@intimpista: Schicklgruber (ha rá gondolsz), nem volt zsidó származású. Az nagyanyja szolgált egy zsidó családnál és pletykák szerint ebben az időben esett teherbe - ismeretlen apától. Ennyi.

Gyurbán Fletor 2010.06.23. 21:59:48

@eznemisénvagyok: ez a zsidó változat.

zsidó volt, de mind1...

unommáazegészet 2010.06.23. 22:00:04

@intimpista: Esetleg tisztelhetném a nyolcvan éves alkeszt, a hatvan éves gyilkost? Hehe.

Bilbo 2010.06.23. 22:00:39

@brczi: Tudom, hogy a New York Times nem mérvadó, de azért talán valami logika van benne

dealbook.blogs.nytimes.com/2010/06/18/krugman-that-30s-feeling/?scp=4&sq=krugman&st=cse

blokkos 2010.06.23. 22:01:03

@Húsleves:
hogy egy másik hazugságban élhessen. Okos egy nép vagyunk mi.

brczi 2010.06.23. 22:02:05

@Bilbo: a német tartományoknak jelenleg nem lehet több az éves költségvetési deficitje, mint 2%. És ha ezt túllépik, akkor a következő évi 2%-ot annyival csökkentik. Sőt! 2015-re szufficitesnek kell lenni valamennyinek!

Egyébként miért is adnál el magénkézben lévő NYERESÉGES vállalatokat, mint az Audi, amely egyébként a VW tulajdona, és mindössze 20% tulajdona van benne az "államnak"?

Filhipposz 2010.06.23. 22:03:01

@Nyers Fa: Kedves Fa! Ha egyszer feljössz Budapestre, kérlek nézz szét a Rózsadombon! Lepukkant társasházak, 3 emeletes panelok, 1-2 villa a nyolcvanas évekből. Errefelé soha nem laktak arisztokraták, Buda általában német, zsidó és középpolgár lakosságú volt. A Svábhegyen persze mindig akadtak gyönyörű házak, de azok többsége nyaraló volt. Akikről pedig beszélsz, azok részben az ősi családi fészekben (falun), másrészt Bécsben éltek. Leülhetsz, fiam.

combo 2010.06.23. 22:04:48

Mosolyogtatók azok az érvelések, hogy de hát Göncz sem volt jobb...

Ezzel egyrészt nem értek egyet (Schmittről még az ellenállás látszata sem mondható el, Gönczről pedig csak pletykákat terjesztenek egyesek), de ha igaz is lenne, akkor csak annyit mondanék, hogy gratulálok a Fidesznek, hogy olyan magasra tette a lécet, mint ami a gyűlölt ellenfeleinél tapasztalható...

Schmitt kb. Szili Katalinnal egy súlycsoportú. Bárgyú, mosolygós, buta politikus, akinek egy önálló gondolata nem volt eddig.

unommáazegészet 2010.06.23. 22:06:21

Esküszöm, néhány kommentelőnek elkelne egy orvos. Megadnám Gyurcsány orvosának elérhetőségét, bár elnézve a minelnökurat, nem lenne igazán jó ajánlat!

Bilbo 2010.06.23. 22:07:47

@brczi: Ez a jövőre vonatkozik? nem csak arról van szó, hogy ezt mint célt kitűzik, megnyugodnak a befektetők, és aztán majd lesz ahogy lesz.

2015-re szufficitesnek kell lenni valamennyinek!: Ezt te elhiszed?

Magánkézben, de nem gyanús egyének magánkezében. Feltételezem a Lufthansa állami vállalat volt egykor? És érdekes módon nem az történt vele, mint a MALEV-vel

A MOL sem állami vállalat. De valahogy a 20% átkerült az oroszokhoz, és a magyar államnak erről tudnia kellett, nem? (Kvázi, engednie kellett.)

intimpista 2010.06.23. 22:08:27

@unommáazegészet: Tudod, ha galatikus szemmel nézlek, az sem rossz, az is csak fehérje. És, tudod, voltam néhányszor olyan élethelyzetbem, amikor a fehérjeutánpótlás miatt egymarék lárvát kellet befalnom. Szar volt, de tovább éltem. Sőt ennél cifrábbat is mondok Neked: a világ egy igen elhagyott részén, másodmagammal tengetve a napokat (és a társam egy koros de okos hölgy volt) a negyedik napi éhezés (mielőtt még megkérded, viz bőven volt körülöttünk, hó és jég formájában) könyörgött, hogy leszophasson: tudod, fehérje!
Ha hívő ember lettem volna, még meg is engedem, de mert tudtam, hogy pont annyival csökken szervezetem energiája, amennyivel az övé nő, nemt mondtam. Ennyit a geciről.

brczi 2010.06.23. 22:08:37

@Bilbo: Igen, biztos sok mindent írt benne Krugman, de azért be kell látni, valamiből ki kell csengetni a görögöknek azt a koszos 110 mrd eurót... A szlovákokra "csak" 5 mrd jut ebből, és húzzák is a fogukat (ez kb. 1400 mrd forint, 20%-a a magyar költségvetésnek).

Filhipposz 2010.06.23. 22:11:30

@intimpista: Pfuj, ez tiszta pornográfia! Még valami kifogása?

intimpista 2010.06.23. 22:11:49

@eznemisénvagyok: Na, most akkor azt kéna gondolni, hogy az erdélyi barnamedve csinálta fel a nagyit?

eznemisénvagyok 2010.06.23. 22:12:45

@Gyurbán Fletor:

"Történészek azóta utánajártak (Hans) Frank állításának, és kiderítették, hogy abban az időben nemhogy Frankenberger néven (ez lett volna az a bizonyos zsidó zsalád, ahol a nagyanyja szolgált), de egyáltalán nem éltek zsidók Alsó-Ausztriában. A képtelen történet mégis része lett a Hitlerrel kapcsolatos legendáriumnak, és némelyek ebben a titkos, szégyenlett ősben vélték felfedezni a Führer eszelős antiszemitizmusának okát."

intimpista 2010.06.23. 22:13:49

@Filhipposz: Akkor gyorsan feküdj le, Buksi, kapd be az ujjacskádat, tedd a lábad köze a párnácskádat, és álmodj szépeket!

unommáazegészet 2010.06.23. 22:14:18

@intimpista: Igazán szép történet. Neked úgyis mindegy, lárvákon elélsz. Azért hagyhattad volna, hogy leszophasson, kihagytad, késő. Persze a hó és jég közt a lárvák... Talán lárvakonzerv? Eselleg hidegtűrő sarki lárvák voltak?

Értelmes komment volt, meg kell hagyni. Neked küldöm Fletó orvosának számát, elég lesz neked.

eznemisénvagyok 2010.06.23. 22:14:22

@intimpista: Gondolom, laktak ott mások is. De ez mellékszál, csak próbáltam tisztázni egy urban legendet, de nem erőszak ez.

brczi 2010.06.23. 22:15:47

@Bilbo: Szerinted ki tartja el az EU-t? Nem Spanyolország vagy Portugália... Ajánlom figyelmedbe a gazdasági adatok részt
www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gm.html

A MALÉV tényleg nem Lufthansa, de a Lufthansa nem is nyugat-német cég volt anno.

intimpista 2010.06.23. 22:18:42

Kedveseim, el kell búcsúzzak Tőletek, szólít a Galaktikus Nagyúr, tudjátok, rapport. Jó volt Veletek, majd máskor megint itt leszek! Pááááá

Bmw 2010.06.23. 22:22:28

1.00 CHF = 205.724 HUF
Köszönöm kedves elvtársak :(
És az a két ember aki ezt elintézte még a helyén van. Persze Orbán Viktor úr egy szent, Ő semmiről sem tehet, hiszen soha de soha nem hazudik.

J.W. Booth 2010.06.23. 22:27:01

Göncz-Mádl-Sólyom-Schmitt - egyre lejjebb és lejjebb. Azt hittem, Sólyomnál nincs nagyobb hulladék, de Viktornak sikerült megtalálnia.

Ha folytatódik a trend, akkor öt év múlva már csak Szíjjártó Péter jöhet.

Bilbo 2010.06.23. 22:28:01

@brcz: Kösz, ez jó link.

The EU has given Germany until 2013 to get its consolidated budget deficit below 3% of GDP.

Nem akartam a németeket sértegetni, de nem látom a kiútat. 5-10 év lassú fejlődés a több mint 400 milliős EU-ban egy 11 millió fős Görögország miatt. A rendszer nagyon instabil és mindez várható volt. be van építve.

Nem közgazdasági, pszichológiai észrevétel: a németek mindig nagy rendszereket akarnak létrehozni (lásd, a II. vh-ban több fronton harcoltak, ami teljesen irracionális volt), ezek után jön az összeomlás. Kis dolgokban nagyon jók, de túlméretezik a dolgokat,

Ma már vicces, hogy nemrég még arról volt szó, jöhet-e Törökország az EU-ba.

Bilbo 2010.06.23. 22:30:23

Továbbvive a hasonlatot: Németország nem tarthat el egy csomó gyengébben fejlett országot (amelyeknek ez nem is jó), ugyanúgy ahogy irracionális volt hogy majd egymaga Anglia, USA és a Szovjetunió ellen győz.

intimpista 2010.06.23. 22:31:38

@Ratius: Pedig a blogod qurva jó, le a kalappal! Na már most, ha bármilyen származásról is írunk, illetve nem írunk, illetve Te cenzorkodsz, az igazság még igazság marad: vannak országunknak olyan állampolgárai, akik akár még a lakóhelyük településén nemzetiségi önkormányzatot is alakíthatnak. Csak, hogy segítsek Neked, ó Nagy Allah: lengyel, német, örmény cigány, romám, szlovák, ruszin, és még jó néhány. Tehát a cigány származású ember(rekre) akkor sem fogok mást mondani, mint amik: cigányok

Pass Container 2010.06.23. 22:33:56

@intimpista: ha már viccet idézel, akkor legalább jól tegyed:
cigánypecsenye van?
van, de akkor zene nincs.

fővöcsök 2010.06.23. 22:34:13

Schmitt Pál megválasztása a fidesz merénylete a Magyar Köztársaság ellen. (Tudom, Gyurcsány is, meg minden.)
Vannak a fidesz szellemi holdudvarában nagyszerű, kvalifikált, tekintélyes emberek. Ők nem kellenek. Inkább favorizálnak egy ilyen minden időben pártnyalonc, gumigerincű embert.
Mélyen csalódtam bennük (is).
Pedig nem sokat vártam tőlük, de hogy ilyen mélyre süllyednek....:(

Ivan Kozirev 2010.06.23. 22:39:24

@Filhipposz: "dr. Horváth Ágica (aki egyébként Tocsik lánya!!!!!),"

LOL

unommáazegészet 2010.06.23. 22:45:58

@J.W. Booth: Nekem ugyan nem. Te vagy elégedetlen ezekkel a !hulladékokkal".

J.W. Booth 2010.06.23. 22:54:51

@unommáazegészet: Akkor imádd tovább a Palikádat és szorgalamasan énekeld a Viktor-zsoltárt!

blokkos 2010.06.23. 22:55:03

Ugye nézitek a királyi tv-t most!

Már kérdezni sem hagyják a szabad sajtó nevében a riportert. Már Rogáb is egy arrogáns f..sz.

unommáazegészet 2010.06.23. 23:00:55

@J.W. Booth: Te nem ettél jégmezőn lárvakonzervet, mint intimpista barátod. Beszéljétek meg egymássa a fehérjeproblémátokat. Keresd fent a kommentjét, azt kielégíthetitek egymást.

Kandabula 2010.06.23. 23:03:33

A pártfegyelem lényege a seggnyalás, tudniillik sem a formális, sem a "paraszti" logika nem feltételezi, hogy egy gondolkodó ember egy másik ember (pártvezető) minden döntésével egyetért. Világos dolog, hogy a rendszeren belül úgy lehet előbbre kerülni, hogy a kinevezés jogával rendelkező személlyel - minden határon túl - "egyetértünk". A tehetség tehát nem a kívánt szaktudástól és önálló gondolkodástól, hanem a seggnyalási képesség erejétől függ. Erre a legjobb példa a volt Kisgazdapárt és vezetőjének idétlensége. A Fidesz ereje hozzájuk képest abban áll, hogy míg a kisgazdák sok, különböző érdekeltségű társaságból "merítettek", a Fidesz közössége "együtt nőtt fel", a hajbókolási és seggnyalási folyamatok beépültek a rendszerbe. Félreértés ne essék, ez érvényes az MSZP káderpolitikájára is. A pártfegyelem a karrierizmus és a kontraszelekció melegágya. Megszívjuk.

pug406st 2010.06.23. 23:04:02

@Húsleves:

"egy Hendét, egy Semjént, egy Schmittet"
Ó, mennyivel jobb egy Gyurcsány, egy Zuschlag, egy Hagyó! Mennyit köszönhetünk nekik!

Azért érdekes amikor 1 jobboldali már most!!! egy szintre helyezi sajátjait a balliberális oldal idézettjeivel...

J.W. Booth 2010.06.23. 23:06:16

@unommáazegészet: Kispajtás! nem én keztem el személyeskedni veled. Csak véleményt nyilvánítottam a témáról.

Csakhát, aki nem imádja a fidesz-szent teheneket, az már rögtön ellenség és jó viktoriánus létedre meg kell védeni tőlük a Vezért.

Aki nincs velünk az ellenünk van. Ismerős a jelmondat?

Kandabula 2010.06.23. 23:18:37

@pug406st: jól figyelj: nem jobb! De gondolkodni szabad.

unommáazegészet 2010.06.23. 23:23:08

@J.W. Booth: Akkor imádd tovább a Palikádat és szorgalamasan énekeld a Viktor-zsoltárt!

Annak vettem nagypajtás.

pug406st 2010.06.23. 23:25:40

@Kandabula: nem nagyon értem mire is szeretnél erre utalni... Hagyónál gyanú, Zuschlágnál már bizonyosság van arra amit tett. Gyurcsányról nem szeretnék vitát nyitni. Szeretném azt hinni (tudom, hogy nincs így) az ügyészség mindenkit egyenlő bánásmódban részesít függetlenül melyik párthoz tartozik... Mindenkit elő lehet venni és ezt tudjuk nagyon jól.

Nem vagyok fideszes 2010.06.23. 23:28:02

Ugyanmár, Orbánnak egy igazi, barnanyelvű szerviens kellett a KE posztra, erre pedig tökéletes a Paja. Mellesleg ha én volnék a helyében, nekem sem kéne egy önjáró, független KE, akármennyire is rühellem Orbánt, a maga szempontjából jól csinálta.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.23. 23:43:53

Pofonok a Fidesznek: vissza a csigaházba
Téves számítások láncolata árnyékolja be az új magyar kormány kül-, gazdaság- és „nemzetpolitikai” belépőjét. Kétségkívül a Brüsszelre és az IMF-re gyakorolt kommunikációs nyomás volt a legsúlyosabb baki.
Orbánéknak az a számítása, hogy katasztrófaforgatókönyvek (Kósa, Szijjártó) meglengetésével lazítást eszközölhetnek ki Magyarország hitelezőinél, hiú ábránd maradt. Abban a „görög hangulatban”, mely ma foglyul tartja az uniót és a piacokat, ez a kísérlet nem lehetett eredményes.
A miniszterelnök kommunikációs trükkel próbálja egyensúlyozni a kommunikációs fi askót. A minapi uniós csúcsértekezlet után „élen haladónak” minősítette kormányát. Úgy tett, mintha gazdaságstratégiai 29 pontja („a tennivalók gyors felismerése”) sereghajtóból uniós éllovassá minősítette volna át Magyarországot. Holott nem azt csinálja, amit akart. A 29 pont – Bod Péter Ákos megfigyelése szerint – nem más, mint hirtelenjében előhúzott, takarékos B változat: nem koncepció terméke, hanem a brüsszeli pofon egyenes következménye. Engedelmeskedés, besorolás.
Ettől még a „hazafelé kommunikáció” cseppet sem változik; a minap Matolcsy miniszter nevezte hamis illúziónak – szemben a világ mérvadó elemzőivel – a „magyar beteg gyógyulását”. Amit egyfelől értünk, másfelől nem. Természetes igyekezet annak a látszatnak a fölkeltése, hogy a gazdaság szénáját a Fidesz-kormány hozza rendbe. Nem értjük azonban, hogy miért kell folyvást tagadni a Bajnai-kormány nemzetközileg elismert pozitívumait. A mai kormány és miniszterei így elveszítik szavahihetőségüket –lám, Matolcsy szavainak sem lett semmi következménye immár. Se tőzsdén, se forintban.
A másik nagy fejezet a nemzetpolitikáról szól. A szlovákiai Bugár Béla új pártjával a Híd-Mosttal – a történelmi újdonságnak számító kétnemzeti együvé tartozás koncepciójával – kormánytényező lesz, miközben riválisa, Csáky Pál a Magyar Koalíció Pártjával együtt kibukott a parlamentből. A Fidesz minden tétjét az MKP-ra tette, Bugárral szóba sem állt. Mint kiderült, a szlovákiai magyarságnak legalább a fele nem „vevő” az MKP nemzetpolitikai radikalizmusára, amelyhez a Fidesz a könnyített kettős állampolgárság felkínálásával járult hozzá. Hogy mi zajlik a háttérben, arról Bugár nyíltan beszélt: nem kíván Orbán vazallusa lenni. És területi autonómiát sem kíván a dél-szlovákiai magyarságnak. Az autonómia pillanatnyilag Romániában (Székelyföldön) is kivihetetlen. Basescu ezt még a múlt nyáron kérlelhetetlenül tudomására hozta Orbánnak. Kérdés, mit kezd vele a Semjén Zsolt által csúcsszinten képviselt új nemzetpolitika. Alighanem semmit. A miniszterelnök-helyettes minapi romániai körútján – a tudósítások szerint –egy árva szóval sem említette az autonómiát. A kettős állampolgárság ügyéről pedig eleve tudtuk, hogy a románok, lévén e kérdésben pionírok, egy rossz szót nem fognak szólni. Legfeljebb bezsebelik Semjén dicséretét: „köszönjük, hogy utánozhattunk benneteket”. Közben Schmitt Pál „15 millió magyar büszkeségét” véli fölfedezni azután, hogy Tőkés László az Európai Parlament alelnöke (zsargonban: díszpinty) lett, aki hálából „a határon túliak házelnökének” mondja Schmittet. A kormányzásnak eddig ennyi a hozadéka.

Kandabula 2010.06.24. 00:21:02

@smartdrive: a nagy magyar lányai külföldön élnek...

Kandabula 2010.06.24. 00:30:47

@pug406st: mit nem értesz? Miről beszéltem?
@Orbán nyaral pártautóval, itthon vészhelyzet! Szép: Te meg tűnjél el a regényeddel! Önálló gondolat! Konkrét kérdésre konkrét válasz!

Ratius 2010.06.24. 00:55:20

Hát, Barátaim!
Szorgosan elolvastam valamennyi hozzászólást.
Eddig egyetlen olyan komment sem érkezett, amelyk azt állította volna, hogy Schmitt Pál méltó és alkalmas államfő lehetne.
A legelvakultabb Fideszesek is csupán abban látják Schmitt erényét, hogy nem akadályozza majd Orbán terveit.
Szerény erény... Erre ugyancsak sokan képesek lennének.

nestrot10 2010.06.24. 06:00:23

Orbánnak olyan emberek kellenek (hülyék, bólogatók, seggnyalók, ) akiket irányít..és legalább olyan "betegek" mint Ő.... a hatalom hajhászásban.

nestrot10 2010.06.24. 06:01:22

Tömjén Zsolt és Schmidt Pál, meg a buta Kósa, ..na ezek a gonosz törpe partnerei!!!!

hunyuan 2010.06.24. 06:28:03

hazudós, bújdokálós, jegyüzér pali...szarkupac alak

nestrot10 2010.06.24. 07:00:16

Schmidt ..egy öreg májfoltos, tedd ide tedd oda... Politikai Giccs!

Húsleves 2010.06.24. 07:36:38

Akkor nézzük, mit mind erre maga Sólyom:
index.hu/belfold/2010/06/23/solyomnak_nem_tetszik_nemelyik_demokraciafelto/
„a kétharmados többség benne van a rendszerben, elő is fordult már", a mai parlamenti többség szándékairól a nyilatkozatok alapján keveset tudhatunk, az aggódó hangok némelyike pedig hiteltelen. „Mostanában olyanok is velem védetnék a demokráciát, akik nyolc évig vidáman taposták"

gpetersz 2010.06.24. 07:47:15

@unommáazegészet: Azt látjuk. Én meg abban bízom, hogy NEM NYÍLT, hanem TITKOS választások lesznek. Értem? (ha lesznek...)

unommáazegészet 2010.06.24. 08:15:18

@gpetersz: Jaj, ez a Zorbán egy Sztálin!

unommáazegészet 2010.06.24. 08:16:19

@gpetersz: Mostanában olyanok is velem védetnék a demokráciát, akik nyolc évig vidáman taposták, mondta Sólyom László a Heti Válasznak.

Rob67 2010.06.24. 08:20:37

@Filhipposz: Azannya, azok a hülye ingatlanosok meg állandóan felértékelik azt a sok lepukkant társasházat és panelroncsot a Rózsadombon.
Már azon a Rózsadombon amit Te vízionálsz.
Vagy pedig itt egy elképesztő méretű ingatlan csalásról van szó :)
Hogy is mondtad? Leülhetsz egyes :)

Shirkan8 2010.06.24. 08:34:31

1., A kommunisták még mindig köztünk járnak.
2., A kommunistánál kártékonyabb nincs a világon.

nestrot10 2010.06.24. 08:49:53

@Shirkan8: de van kártékonyabb...Te vagy:)) hehehe

EMU 2010.06.24. 08:50:30

"A miniszterelnök komoly gondokkal küzd a káderkiválasztás területén." - ha még csak ezen a területen küzdene komoly gondokkal.

exepszzed (törölt) 2010.06.24. 08:51:34

SZERETEM VIKTORT, MINDENMAGYAROK URÁT, Ő-ISTENI KEGYELME ISTENCSÁSZÁR NAGY VEZÉRT.
NEKTEK IS SZERETNETEK KELL ŐT VAGY VÉGETEK LESZ.

nestrot10 2010.06.24. 08:51:53

Egyébként is tanulatlan vagy... kommunisták már nincsenek sehol, csak Kubában és Kínában és É- KOREÁBAN. Menj oda és ott nyomd ezt!
A szociális értékrend nem azonos a kommunistával...tanulatlan vagy...egyes..leülhetsz SHIRKAN8

nestrot10 2010.06.24. 08:52:53

@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!: hehehehe:) elfelejtetted leírni a titulusát: BOLONDOK KIRÁLYA:)))

exepszzed (törölt) 2010.06.24. 08:55:31

@nestrot10: HAZAÁRULÓ VAGY HOGY SÉRTEGETED A NAGY VEZÉRT?
EZÉRT IDŐVEL HALÁL JÁR MAJD!!!!

EGYÉBKÉNT IS A MAGYR NÉP BOLOND SZERINTED?
UGYANIS KÖZFELKIÁLTÁSSAL TETTE MEG TELJHATALMÚ ISTENÉVÉ EZT A NAGY EMBERT!!!

IMÁDD TE IS VAGY LEÚSZOL A DUNÁN , EZ BARÁTI TANÁCS!

exepszzed (törölt) 2010.06.24. 08:56:14

@nestrot10: HAZAÁRULÓ VAGY HOGY SÉRTEGETED A NAGY VEZÉRT?
EZÉRT IDŐVEL HALÁL JÁR MAJD!!!!

EGYÉBKÉNT IS A MAGYAR NÉP BOLOND SZERINTED?
UGYANIS KÖZFELKIÁLTÁSSAL TETTE MEG TELJHATALMÚ ISTENÉVÉ EZT A NAGY EMBERT!!!

IMÁDD TE IS VAGY LEÚSZOL A DUNÁN , EZ BARÁTI TANÁCS!

KóserKároly 2010.06.24. 09:00:56

@ÁkiBáki: Speciel Schmitt pont egy öreg diplomata (majdnem hetven éves, és kismillió helyen volt nagykövet)...

Közben azért felhívnám a figyelmedet, arra, hogy nem választották volna meg az EP alelnökének, ha annyira vállalhatatlan figura lenne.

nestrot10 2010.06.24. 09:04:27

@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!: Egyetlen vágyam, hogy ott lehessek minél előbb a NAGY VEZÍR TEMETÉSÉN!!! hehehehe

postmanpat (törölt) 2010.06.24. 09:05:23

@Ratius: pontosan ugyanezt gondolom én is. ha ez volt az első és legfontosabb szempont az új KE jelölése során, akkor is lett volna tucatnyi jobb és elegánsabb választási lehetőség.
én nem hiszem, hogy Schmitt ezt két évre vállalta el, nem tudom, miért lenne a népnek akkor nagyobb fogadóképessége a prezidenciális rendszer iránt, mint most.
megjegyzem ezzel a mostani döntéssel egyszerre két pozíciót járattak le: ne csak azt nézzük, kik előzték meg Schmittet ebben a székben (pártszimpátiára tekintet nélkül kijelenthető, mind "méltóbbak" voltak erre a méltóságra), hanem azt is, hogy az OGY elnöki pozíciót tudatosan ugródeszkának használták, aminél a legfelsőbb népképviseleti szerv többet érdemel. vajon miért volt erre szükség? hogy bekerüljön az önéletrajzába?

nestrot10 2010.06.24. 09:06:18

@KóserKároly: Az EP néppártban mindenkit megválaszatank alelnöknek..( még az Orbánt is)..van vagy 20 alelnök abban a Néppárti bandában is:))hehehe Szóval ez csak gesztus .és szokás,,,,..és nem elismerés:)

Fikkentáger 2010.06.24. 09:11:16

Nemtom mi bajotok a Schmitt Pállal.
Hiszen nem is néger!

Kötözködő pöcsök vagytok.

exepszzed (törölt) 2010.06.24. 09:13:44

@nestrot10:Ő SOSEM HAL MEG MERT ISTEN GYERMEKE...

HLaci 2010.06.24. 12:32:25

@pug406st:
>A fidesz a választásokon begyűjtött 2/3os többséget a parlamentben. Él az erőfölényével. Megteheti az őket választók akaratából.

lófaszt.

az őket NEM választók akaratából teheti meg.

ugynis őket csak 53%-nyian választották, ami 1 éppencsak kormányhoz lenne elegendő.

a 2/3 azért lett meg, mert az őket NEM választók kicsit megosztottak voltak azügyben, hogy ki kormányozzon a fidesz helyett... :-))

medveir 2010.06.24. 18:29:21

A Mátyás templomot a Fidesz adta a Vatikánnak. Addig MINDIG a magyar nép tulajdona volt. A vatikáni Sátánszajhák kilopták belőle a Mária szobrot, amely miatt kegyhely lett a templom.

Most már Vikitörp uralkodik - CSAK TUDJA, HOGY KI LOPTA EL!!
A nagy szenteknek vissza kellene tenniük a helyére a Magyar Szabadság Asszonyát.
Aki nagyon rossz helyen volt bedugva egy mocskos sufniba, de legalább ott volt.
Ma kidobják azt, aki a szoborról érdeklődik (személyes tapasztalat).

Rögtön itt aug. 20.
Vajh mi lesz Négyelő rothadt csonkjával? Összekötik a francos koronával - oszt kész az új címer?
A régi túl ferde, ez igaz - viszont az új... mikor lesz róla népszavazás?