HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

2021.06.06. 12:00 Ratius

Hét pontban foglalta össze Perintfalvi Rita a maga Facebook oldalán, vajon Ferenc pápa miért nem akarja látni Orbánt. Na vajon miért? – kérdezi, sok kérdőjellel, majd előadja a végtelenül primitív O1G-narratíva keresztény-kompatibilis változatát. Pedig ehelyett akár gondolkozhatott is volna...

Én meg úgy döntöttem, átírom kicsit a Perintfalvi-szöveget, hátha közelebb visz néhány összefüggéshez.

Íme:

a_papa_es_zuckerberg.jpg

Milyen meglepő, hogy ezen most csodálkoznak a kormányban, meg az egész Fidesz-KDNP galeriban, hiszen így kiderült, már régen sikerült a pápától hasznos hülyét csinálni. Hát akkor segítek egy kicsit rávilágítani arra, hogy mik lehetnek az okok!

  1. Ferenc pápa pont úgy gyűlöli a jobboldali populistákat, mint „a 30-as évek fasisztáit, akik a demokráciát egyik pillanatról a másikra diktatúrává változtatták”. De persze ez csak propaganda. Ferenc pápa ugyanis nem gyűlöl senkit. Viszont tisztában van azzal, hogy az a nagytőke, amelyiknek szolgálatába szegődött, nem kedveli a lokális érdekeket képviselő kormányokat.
  2. Ferenc pápa megveti a nemzeti populizmust a keresztény többségű országokban, ahol a populista politika a „lokális érdekek” megvédését ígéri a multinacionális tőke hatásaitól. Ezzel a stratégiával jól meg lehet szólítani azokat az embereket, akik már nem vallásosak, s akik a nemzet örökségét nemcsak nemzeti identitásként szemlélik, de azzal is tisztában vannak, hogy az erős középosztály épülő polgári értékeket valló kormányzás valóban védelmet jelent a szélsőséges gazdasági polarizáció irányába ható globális gazdasági folyamatokkal szemben. Velük szemben Ferenc pápa egyértelműen foglal állást: „a másiktól való félelem nem egyeztethető össze az evangéliummal”. (Akkor sem, ha ez a másik a mi kultúránk, hagyományaink, anyagi jólétünk lerombolásának szándékával érkezik hozzánk. Főleg akkor nem.)
  3. Ferenc pápa nem hülye, pontosan tudja, hogy a magyar katolikus egyház tisztában van lokalitásban betöltött szerepével. Ezzel valódi (vallásos) küldetésén túlmutató, fontos emberi-közösségi értékeket képvisel. A pápa és a multinacionális tőke más érdekképviselői szerint persze a humanitás melletti szilárd kiállásuk a populizmus kinyújtott propaganda-szócsőve.
  4. Ferenc pápa tudja azt is, hogy a magyar püspökök rendkívül elszántak. Bátrabbak sok európai társuknál, hiszen a kommunista diktatúra alatt is, és a globális nagytőke diktatúrájának veszélyében is bátor ellenállást tanúsítanak, összefogva a jobboldali demokratákkal, akik biztosítják a lokális egyházak szabadságát. Részben anyagi biztonságuk megteremtésével, részben kulturális támogatással, részben pedig a Bibliában emlegetett értékel politikai szintű védelmével. Akik eddig ez ellen megszólaltak, pl. Beer, Várszegi, most már hallgatnak. Vélhetően belátták tévedésüket. Megszűnt a prostitúció, a magyar katolikus egyház a globális kapitalizmussal szemben foglalt állást. (Holott tudom, hogy sok pap otthonosabban érezné magát a mainstream globál-kultúra langyos pocsolyájában, szívesen lenne a nagytőke mellé állott pápai propaganda képviselője.)
  5. Orbán és Áder kussolt, amikor kedvenc udvari prófétájuk Bayer Zsolt szimplán gazembernek és demens vénembernek titulálta Ferenc pápát. Holott a minimum lett volna, hogy komoly politológiai, gazdaságelméleti tanulmányt rendelnek és hoznak nyilvánosságra, amely kontextusba helyezi a pápa erősen ideológia-vezérelt, globalizáció-támogató tevékenységét.
  6. Ferenc pápának már az sem tetszett, amikor a lokális érdekeket képviselő kormányok kerítés építésével próbálták távol tartani a globális nagytőke által gerjesztett menekültáradatot és még a saját püspökeit is rávették arra, hogy ismerjék föl az egyetemes emberi értékeket hamis összefüggésekbe helyező propagandát, mondják ki: nem segít a bajbajutottaknak az, ha embercsempészeket támogatunk.
  7. Ferenc pápa tudja, hogy miközben a demokraták a lokális értékeket képviselik és a nép nevében beszélnek, valójában egy szűk érdekcsoport törekvéseivel állnak szemben. Ők azok, akik megvédik a népet attól, hogy „a demagóg által manipulált masszává” változtassa a multinacionális nagyvállalatok mára egységessé vált ideológiája. „Egy diktatúra mindig úgy kezdőik, hogy elültetik a félelmet az emberek szívében (adott esetben a nemzeti-lokális érdekeket képviselő konzervatív kormányoktól), majd megígérik nekik, hogy megvédik őket attól, amitől félnek és cserébe elveszik tőlük annak szabadságát, hogy maguk döntsenek a jövőjükről.” Na, hát ez akarja látni a pápa Orbánt!

Eddig tart a Perintfalvi-parafrázis. A félreértések elkerülése végett azonban egy mondatot hozzá kell tennem: A kormány, a mindenkori kormány értelmes és indokolt bírálatának igénye nem teszi elfogadhatóvá a globális rendszerek emberellenes működését, a szédületesen primitív kormánypropaganda elutasítása nem legitimálja a szédületesen primitív kormánykritikát, különösen akkor nem, ha ez a kritika egyúttal partikuláris gazdasági érdekek és az azok mögött kialakuló ideológiai egységcsomag hangján szól.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

 

 

 

78 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr3116583532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.06. 12:58:04

Egyszerűbb. Ha én ateista lennék, mint ami a római pápa, én se szívesen találkoznék keresztényekkel.

11 Favágó 2021.06.06. 21:16:06

Kedves blogger.
Ha már nincs önálló gondolatod, legalább a NEVÉT megtanulhatnád leírni annak az eltévelyedett teológusnőnek, akire hivatkozol.

ulpius66 2021.06.07. 10:00:35

"Lengyel sajtó: politikai nézetkülönbség miatt nem találkozna a pápa Orbánnal"

www.napi.hu/magyar-gazdasag/ferenc-papa-orban-viktor-budapesti-latogatas-diplomacia-vatikan.7305

Ez nekem valami új!

Egy pápa, a katolikus egyházfő mióta politizál?

EGYÁLTALÁN, POLITIZÁLHAT?????????

ulpius66 2021.06.07. 10:39:59

Ratius!

Figyusz!

Én is kérdezek tőled.

"Miért nem találkozik a pápa Áderral?"

Előre is köszönöm válaszod!

MEDVE1978 2021.06.07. 12:40:22

A pápa nyilván azzal találkozik, akivel akar. Ahogy látom, Ferenc pápa az egyházat jóval globálisabban képzeli el, mint az elődei. Ami nem is csoda, mert argentin. A pápák ugye évszázadokon át döntően olaszok voltak, a XX. század végén lett II. János Pál, aki ugye lengyel, utána pedig Benedek, aki német.
Nekik az agendájuk inkább Európa központú volt. Holott az egyház ugye hanyatlik Európában, stagnál Dél-Amerikában és növekszik, na hol? Afrikában.
Amikor tehát a pápa azt mondja, hogy be kell engedni a nincstelen négert, akkor egyben az afrikai bázisnak is gesztust gyakorol.

Nyilván gyönyörű dolog lenne, ha mindenki a jézusi elvek, parancsolatok szerint élne. De hát nem így van. Itt megint kérdéses, hogy valaki mennyire fundamentalista. Igen, segíteni kell az elesetteken, de az kérdéses, hogy ha az elesetteket milliószámra engedjük bevándorolni, az mit tesz majd a társadalmainkkal, kultúránkkal. A pápa ebbe nyilván nem megy bele, mert ez az elv relatavizálása lenne.

ulpius66 2021.06.07. 16:35:56

"Teológus: rossz a kérdés, hogy a pápa miért nem találkozik a magyar közjogi méltóságokkal"

infostart.hu/belfold/2021/06/07/teologus-rossz-a-kerdes-hogy-a-papa-miert-nem-talalkozik-a-magyar-kozjog

Ratius!

Jó olvasgatást!
(kicsit értelmesebb a cikk, mint az a nagy rakás szar amit iderittyentettél....)

Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2021.06.08. 13:29:14

Nekem elég érdekes, amikor a magukat kereszténynek nevezők (bár nem tudom katolikusok-e) bírálják a római katolikus egyház legfőbb méltóságának a döntését. Én, ha katolikus lennék biztos nem tenném.
Azt nem tudom, hogy ki az a Bencsik András, akinek az eddigi életútja - már amit a wikin lehet olvasni- elég érdekes kanyarokat mutat, milyen alapon kategorizál bárkit is. Pláne a pápát. Azt se, hogy akiknek,- mint nekem se - fogalmuk sincs arról, hogy miért döntött így a pápa, miért róják meg.
Egy dolog azért elgondolkodtat: ha egyáltalán a pápa eljön Magyarországra, már pedig úgy néz ki, hogy igen, - ha el nem zavarjuk bolond írogatásokkal - akkor aligha a magyarokkal van baja. Valami más oka lehet a döntésének. Nem lenne egyszerűbb megkérdezni Tőle, hogy miért döntött így, mint minden fajta hülyeséget összeírogatni.

ulpius66 2021.06.09. 11:53:05

"Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), amiben azt írták, hogy szeptemberben Ferenc pápa találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal.
A közleményben azt írták, hogy a pápa

a szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más, magas rangú állami vezetőkkel.

Hozzátették: sajnálatosnak tartják, hogy a szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el a médiában. Szerintük ugyanis nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, miszerint a szentatya kizárta volna azt, hogy bárkivel is találkozzon."

Ratius!

FELKÖPSZ, ALÁÁLLSZ!
...AVAGY EGYSZERŰEN SZEMBEKÖPÖD MAGAD A TÜKÖRBEN!!!!!
(ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna......így, hogy pofáztál, te lettél a "VILÁG HÜLYÉJE"

GRATULÁLOK!

birka menet 2021.06.09. 22:59:19

@ulpius66:

A pápának erkölcsi kötelessége a nácikat is megtériteni, ezért hajlandó azt a másfél percet rááldozni orbánra.
Neked meg a kőateista náci munkásőrnek viszont mi örömöd van ebben??

Ekrü 2021.06.09. 23:14:37

No,ez már a hülyeség netovábbja....Most komolyan már tegnap este is megjelent a hír,hogy de bizony a pápa találkozni fog Orbánnal is meg Áderrel is.Erre ma estére kikerül ez a blog...Darwin díjra pályáztok?

Vén motoros 2021.06.10. 00:05:50

Most megint rqrtak a ballibek. Fognak találkozni...
Mindig belefutnak a f@szerdőbe... legnagyobb örömömre.

Rodney_2 2021.06.10. 04:09:29

@birka menet: Örülünk, hogy a pápa két migránsfasszopás és buzipropaganda között rászánja azt a másfél percet, nagyon megtisztelő :)))

Emlékeztetlek, hogy mikor az akkori pápa szeretett volna ifjabb Bush elnökkel találkozni azért mert az usákok az egész világon mindenfelé ölik az embereket a demokrácia nevében, akkor Bush azt üzente vissza, hogy nem találkozik a pápával, mert ő direktben kommunikál istennel és nincsen szüksége a pápa közvetítésére. Nem Biden, Trump vagy a Maki az első a kártékony, alkalmatlan, degenerált barom USA elnökök sorában.

apro_marosan_petergabor 2021.06.10. 07:32:22

A pápa találkozik azokkal, akikkel nem találkozik.
De miért is?
Mert még maradt a libero távirányítás mellett is némi önállósága:
Valószínü, a lengyel és más konzervatív egyházi erőknek van annyi befolyása (ereje), s valószínű a már 8 éve beteg, magatehetetlen Benedek pápának még van annyi befolyása..., hogy megértették vele:
- a magyar kat. egyház nagyon komoly szerepet vitt, minden gond ellenére a kommunizmus alatt
- magyar kat.egyház fontos szerepet játszott 56-ban, a rendszerváltáskor, s azóta is M.o életében
magyar kat. egyház a katolicizmus klasszikus elvei mentén működik
- Kormányzása 16 éve alatt a polgári oldal rengeteget tett a kat.egyház, a kereszténység érdekében
- A polg. oldal rengeteget tett az egyetemes kerszténység védelmében, érdekében (menekültek és külföldi keresztény egyházak támogatása)
Mások egyszerűbben fogalmaztálk ezet meg, pl.:
"Időközben Vatikáni Feri és (újbábosai:a szerzőtől) bukta ezt a meccset."

Dan da Man 2021.06.10. 08:25:25

A sok retardált fasznak mondanám, aki itt most őrjöng a boldogságtól, hogy a pápa mégis szóba áll a vezírrel: azért az beszédes, hogy miket mondtak a haverjaitok, amikor úgy tűnt, hogy nem fog. Ilyen bajjer-megnyilvánulások után tényleg csak a keresztény egyház feje hajlandó arra, hogy odatartsa a másik orcáját. Én egyszerűen visszamutattam volna, hogy: ezért, mert ti ilyen "keresztények" vagytok.

De örüljetek! Annyira jó és nagy dolog, hogy a pápa mégis beszél a két majommal. Mert azt azért nehéz lett volna megmagyarázni, ha már ő SEM áll szóba velük. (Pedig Isten lássa a lelketeket, próbáltátok, méghozzá jó vallásoshoz méltó toleranciával és kulturáltsággal...)

Ehetetlen Odó 2021.06.10. 08:26:57

Most már levehetnének ennek a nőnek a hülyeségeit.
Találkoznak...:):):)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.10. 08:27:16

@Dan da Man:

A lényeg: sikerült sarokba szorítanunk a római pápát. A PR-csapata csapnivaló.

Most most a gazdája New Yorkban a szőnyeg szélére fogja állítani Ferit.

nemecsekerno_007 2021.06.10. 08:59:41

Megint tátott szájjal ugrotok a faszerdőbe.

Rodney_2 2021.06.10. 09:03:54

@jancsi_4: Te szellemi fogyatékos disznóeleség, jó lenne ha végre egy eltévedt migráns levágná a fejedet a zsebkésével :))) Te és az értelem két külön világ :)))

11 Favágó 2021.06.10. 09:04:37

@jancsi_4: te agyatlan buzi fasz,
ezt írtam, mivel a blogger nem volt körültekintő
Kedves blogger.
Ha már nincs önálló gondolatod, legalább a NEVÉT megtanulhatnád leírni annak az eltévelyedett teológusnőnek, akire hivatkozol.
Amire ő nyilván nem lépett semmit, ide se dugja a képét, mert elbujdukolt a rémhírterjesztésének hamissága miatt.
Erre helyette megkapjuk a te észérveidet.
Nem feladatom a blogok gondozása, de téged kinyírhatna már valaki.

igazi hős 2021.06.10. 09:05:19

"Bátrabbak sok európai társuknál, hiszen a kommunista diktatúra alatt is, és a globális nagytőke diktatúrájának veszélyében is bátor ellenállást tanúsítanak, összefogva a jobboldali demokratákkal, akik biztosítják a lokális egyházak szabadságát." Ez valami végtelen szarkazmus, amihez nem érek fel? Kádár alatt a legtöbb (minden?) püspök megalkuvó besúgó volt, Semjén ezt a vonalat tökéletesen viszi tovább. Milyen jobboldali demokratákról beszélünk? Épp 30 éve nincsenek hatalmon jobboldali demokraták. És végül lokális egyház a Hit Gyülekezete, a többi mitől lenne az?

igazi hős 2021.06.10. 09:09:11

@Bogdányiné dr Mészáros Ágnes: Bencsik életútjában nincsenek kanyarok, ő mindig is az állampárt középszerű, elvtelen talpnyalója volt.

Andy73 2021.06.10. 09:09:49

@ulpius66: igen, nem kicsi a fázis késés. Nyilván időbe telt megszülni ezt az irományt, és közben megváltozott a helyzet. Mindenesetre a kongresszus nem politikai esemény, hanem vallásos, így ezek a kérdések eleve abszolút marginalisak a rendezvénysorozat kapcsán.

Rodney_2 2021.06.10. 09:11:44

@jancsi_4: Te egy fogalmatlan idióta vagy, aki még a legegyszerűbb szöveget sem vagy képes értelmezni. Bizonyíték erre a sok baromság amit ide írtál nekem. Ennyi vagy, egy sivalkodó darab szar a pöcegödörben.

nemecsekerno_007 2021.06.10. 09:34:38

@jancsi_4: Tudom, hogy egy fasszopó vagy, nem kell bizonygatnod.

nemecsekerno_007 2021.06.10. 09:35:56

@Rodney_2: Fasza kis diktátor lenne belőle, megfelelő körülmények közt.

A Joda visszatér 2021.06.10. 09:55:37

@Dan da Man: Neked is: ha a pápa letérdel , az nem a BLM miatt lesz, nehogy félreértsd..:)

leponex 2021.06.10. 09:57:13

@ulpius66: :)
A blogger írt egy parafrázist, nyilvánvalóan nem ok, cél nélkül következetesen tartva magát a 'teológus' nevének parafrázisához is ...
Talán nem véletlenül.
A 4. pontnál azért csak le kellene esni a tantusznak ;-)
vagy a 7.-nél
De ha nem, hát nem.
PS: a poszt NEM a Pápáról, hanem a 'teológus' primitív narrációjáról szól.
Szerintem.

Rodney_2 2021.06.10. 09:57:24

@nemecsekerno_007: Ahhoz hogy valaki diktátor lehesen, komplex módon kell gondolkodnia, hogy le tudjon uralni egy országot/népet. Kell egy csomó skill amiből ennek a Brendelszarnak csak a borzalmas kisebbségi érzésből és magányosságból eredő agresszió jutott. Ezzel nem jutna sokra, mert az első sarkon lelőnék :)))

Rodney_2 2021.06.10. 09:59:45

@leponex: Teljesen igazad van, de ennek megértéséhez legalább 80-as IQ kell :))) Nyilván segítene, ha valaki elolvasná az eredetit, de normális ember ilyenre nem pazarolja az idejét :)))

nemecsekerno_007 2021.06.10. 10:03:38

@jancsi_4: Akkor fehér rabszolgatartó unokájának se bűn lenni, ugye te kétszínű szar?!?

Akkor térdelünk le ha lőni akarunk.

Vágod gyökér?

Homo fideszbirkusz 2021.06.10. 10:04:22

Minden pápa ha teheti, találkozik terroristákkal, nácikokkal, hogy megkísérelje őket visszahozni a sátáni természetükből. Így volt ez amikor II. János Pál pápa fogadta a merénylőjét Mehmet Ali Agcát.

A mostani meg fogadja az EU leghírhedtebb és legextrémebb gyülöletpolitikusát Orbánt. Orbán letérdel neki és bocsánatot kér, a Homo fideszbirkuszaival meg majd elhiteti, hogy megnyerte a szabadságharcot a pápa ellen.

nemecsekerno_007 2021.06.10. 10:04:55

@Rodney_2: Mondjuk ez is igaz. Érzelmi intelligencia biztos kell hozzá.

Az meg neki kb. annyi van mint egy szaros gatyának.

A Joda visszatér 2021.06.10. 10:06:00

@jancsi_4: Mondom, te balfasz, átlagold nyugodtan a 2020 előtti tíz évet, és ahhoz viszonyítsd a covid időszak többlethalálozását országonként közel sem leszünk a legrosszabbak között. Ez is mutatja, hogy az a statisztika, amiire alapoztok fals, egyszerűen azért mert a magyar mindenkit betesz a covid halottak közé, akinél kimutatható a vírus függetlenül attól, hogy ez okozta e a halálát, míg más országokban ez közel sincs így. A többlethalálozási adatok összehasonlítása pedig csak ráerősít erre a tényre.

(Ha megint elkezded másolgatni magadat, úgy veszem hogy nem tudsz ezzel vitatkozni és ignorállak.)

Homo fideszbirkusz 2021.06.10. 10:09:32

@Rodney_2: "Ahhoz hogy valaki diktátor lehesen, komplex módon kell gondolkodnia, hogy le tudjon uralni egy országot/népet."

Ez már Kádárnak is könnyen ment: 3,60-as kenyér és övé volt az ország 35 évig.

Orbán azonban még ennél is komlplexebb gondolkodású: Soros, Brüsszel, migráns.

Nálatok Homo Nácifideszbirkuszoknál ennél több komplexitást nem is kell erőltetni, mert még annyira sok lesz megjegyeznetek, hogy ezzel inkább nem is fárasztjátok magatokat, inkább maradtok otthon a góréban és majszoljátok tovább a szalonnát, ahelyett hogy szavazni mennétek.

Homo fideszbirkusz 2021.06.10. 10:13:20

@A Joda visszatér: "a magyar mindenkit betesz a covid halottak közé,"

Persze Homo fideszbirkuszom, ahogy ezt neked betanították a troll képzőn. A magyar mindekit betesz, a külföldi meg senkit. Tudjuk, ezt is a Soros irányítja.

Igaz, Müller Ceília tölbbször is lebukott, hogy csalnak a covod halottak számával, hiányoznak az ismert esetek a listáról. Dehát másnap biztos a dupláját írták be, hogy megnyugodjon a magyar nép.

midnight coder 2021.06.10. 10:14:56

@MEDVE1978: És azt is tegyük hozzá, hogy minden vallási vezetõnek annál jobb, minél nagyobb a nyomor. Mert hogy ott van sok vallásos polgár, ahol szar az oktatás és az életszínvonal a béka segge alatt van. Ezt pedig itt Európában legbiztosabban az afrikaiak betelepítésével lehet megoldani.

Az másik kérdés, hogy ez a törekvése felesleges - lesz itt egy-két évtizeden belül nyomor migrik nélkül is. Másrészt, az ide érkezõ migrik fõleg iszlamisták, így aztán aligha az õ táborát fogják erõsíteni. Sõt, elõbb-utóbb a Szent Péter bazilikából is mecsetet csinálnak majd.

Rodney_2 2021.06.10. 10:15:14

@Homo fideszbirkusz: Te majdnem olyan okos vagy mint Brendelszar :)))

Rodney_2 2021.06.10. 10:18:34

@nemecsekerno_007: Brendelszar nyilván fogyatékos. Pl social skills, EQ = ZERO Ez nem is volna nagy baj, ha egyébként nem lenne tök hülye mindenhez :))) Pl nézd meg amikor számokat "elemez": egyszerűen képtelen kontextbe helyezni azokat. Fogalmatlan idióta.

Rodney_2 2021.06.10. 10:21:57

@jancsi_4: Amiket leírsz, azok a te zavaros gondolataid, egy fogalmatlan idióta beteg elméjének termékei. Attól hogy sokszor beírod egy scriptet felhasználva, az még a te szellemi szintedet bizonyítja, ami bizony lenn van az elmegyógyintézet pincéjében.

DFK 2021.06.10. 10:23:01

Látom megint a szélsőbalos troll fossa szét a blogot. Bár öröm, ha egy balos blogot baráti tűz ér.

apro_marosan_petergabor 2021.06.10. 10:31:27

A pápa találkozik azokkal, akikkel nem találkozik.
De miért is?
Mert még maradt a libero távirányítás mellett is némi önállósága:
Valószínü, a lengyel és más konzervatív egyházi erőknek van annyi befolyása (ereje), s valószínű a már 8 éve beteg, magatehetetlen Benedek pápának még van annyi befolyása..., hogy megértették vele:
- a magyar kat. egyház nagyon komoly szerepet vitt, minden gond és zsarolás ellenére a kommunizmus alatt
- magyar kat. egyház fontos szerepet játszott 56-ban, a rendszerváltáskor, s azóta is M.o életében
magyar kat. egyház a katolicizmus klasszikus elvei mentén működik, nem libero
- Kormányzása 16 éve alatt a polgári (FIDESZ-KDNP, Kisgazda stb.) oldal rengeteget tett a kat. egyház, a kereszténység érdekében
- A polg. oldal rengeteget tett az egyetemes kereszténység védelmében, érdekében (keresztény menekültek és külföldi keresztény egyházak támogatása)
- Ez még erősödni fog

Mások egyszerűbben fogalmaztálk ezet meg, pl.:
"Időközben Vatikáni Feri és (újbábosai: a szerzőtől) bukta ezt a meccset."

Magyarul sokan másképpen gondolkodnak, még ha nem is olyan hangosak, mint a libero-bolsevik banda

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.06.10. 11:00:49

@nemecsekerno_007: "kkor térdelünk le ha lőni akarunk"

Idióta vagy, gyökér.
Ennyit azért kéne tudnod, mint keresztény-demokratának.
Nem, nem kell letérdelni a lövéshez. A szopáshoz kell, abban van gyakorlatod, azért kevered.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.06.10. 11:04:03

@apro_marosan_petergabor: "Magyarul sokan másképpen gondolkodnak, még ha nem is olyan hangosak, mint a libero-bolsevik banda"

Elkerülhette figyelmedet, hogy eleddig a fidesz nyaloncai szidták a pápát keresetlen szavakkal. Ja, lehet, hogy Bayer libero-bolsevik?

konrada 2021.06.10. 11:16:57

@DFK: "Látom megint a szélsőbalos troll fossa szét a blogot. Bár öröm, ha egy balos blogot baráti tűz ér. "

Hát még az a legjobb a bloggernek, hogy matyizás van, mert a szemétláda Index jól megsz.patta, amikor akkor tette címlapra, amikor már a cím se igaz, hogy szerencsétlenből kinevetendő hülyét kreáljon.

...és ezért neki még az a legjobb, ha egy nálánál is hülyébb szemeteli tele a rajta röhögő kommentblokkot.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.06.10. 11:24:15

@konrada: miért nem igaz a cím? Már találkoztak?

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.06.10. 11:29:07

@konrada: fordítva ülsz a lovon. A pápa magyarországi látogatása szervezès alatt van. A fidesz gennyemberei csippentették fel a hírt, hogy nem találkozik Orbánnal. Ez a cikk pedig egy teológusnô írására reakció.
"Mindeközben Bencsik András már keresztényellenesnek nevezte a pápát, Bayer Zsolt pedig arra kérte őt, hogy ne is jöjjön Magyarországra, ha nem akar találkozni Orbán Viktorral és Áder Jánossal"

Õnmagad szopatod?

Az apokalipszis lovasa 2021.06.10. 11:39:11

Megjegyzem leginkább a bloggert minősíti, hogy hagyja itt tombolni ezt az elmebeteget. Kitol egy orbánozós postot, aztán szarik az egészre.

Rodney_2 2021.06.10. 11:47:13

@jancsi_4: Brendelszar, a Fazekas Károlynak is van PhD-je természettudományból. Látod, mondtam én neked, hogy az nem jelent semmit. Neked is hiába van, mégis teljesen hülye vagy :))) Az egyetemek és kutató intézetek tele vannak ilyen szerencsétlen elfekvő semmire sem alkalmas PhD emberkékkel, akik azért maradtak ott, mert máshol nem kellettek. Tudós bazmeg, persze :)))

És tudom hogy csak egy chatbot vagy, mert semmi értelem nem jön ki a hozzászólásaidból, életképes EMBER ennyire hülye nem lehet :)))

Rodney_2 2021.06.10. 11:53:02

@jancsi_4: Neked az az egyik problémád, hogy ahhoz hogy fiad lehessen, az kellene, hogy egy nő közel engedjen a pinájához. De olyan utoljára akkor történt amikor megszülettél :))) Te még pénzért sem kapsz nőt, mert amikor egy kurva meglát téged közeledni, gyorsan lehúzza a rolót :))) Én megértem a frusztrációdat mert nagyon empatikus vagyok (ez olyasmi amit te nem tudsz megérteni mert fogyatékos vagy, ebből legfeljebb a patikusról hallottál már) :)))

pireza 2021.06.10. 11:59:23

Kedves Ratius, a hölgy neve PERINTFALVI RITA (kétféleképpen is sikerült eltévesztened), az utolsó mondatokhoz meg légyszi küldj egy tolmácsot, a lila gőztől nem nagyon látszik, mit szerettél volna mondani (igen, tudok értve olvasni).

leponex 2021.06.10. 12:13:49

@Rodney_2: :)
kétszer kellett nekifutnom, a sajtkészítők egész normálisakat szoktak posztolni.
Csak ezt a szegény felebarátunkat, a száznevű jancsikát lehetne feledni ...
De ha nem, hát nem.

Homo fideszbirkusz 2021.06.10. 12:16:29

@apro_marosan_petergabor: " a magyar kat. egyház nagyon komoly szerepet vitt, minden gond és zsarolás ellenére a kommunizmus alatt"

A magyar katolikus egyház a kommunista rendszer alázatos és szófogadó intézménye volt Homo fideszbirkuszom. De te nem ezért rühellted őket már akkor sem.

Homo fideszbirkusz 2021.06.10. 12:20:17

@Az apokalipszis lovasa: "Megjegyzem leginkább a bloggert minősíti, hogy hagyja itt tombolni ezt az elmebeteget. Kitol egy orbánozós postot, aztán szarik az egészre."

Mért jár a Homo fideszbirkusz a "balos" blogokba zokogni? Miért nem maradsz az origon vagy a 888.hu-n ott aztán egyedül vagy mint az ujjam, kiélheted magad, egy balos se fog ott zavarni.

Rodney_2 2021.06.10. 12:35:54

@jancsi_4: Csak provokáltalak és lám, most az igazi Brendel Mátyás, világ hülyéje, degenerált genetikai selejt szólt hozzám :))) Egyébként a kristálytiszta logikájú "tudós" érvelésed tényleg olyan néha, mint ha egy rosszul megírt chatbot lennél :))) Persze ezt te nem érted mert szerinted te okos és értelmes ember vagy. Szánalom :(((

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.10. 12:40:23

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Hangos akciót tervezett Orbán ellen, s most kénytelen lesz találkozni vele.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.10. 12:41:17

@Rodney_2:

Szerencsére Pedó Matyi hamarosan visszavonul, délután pincébezuhanási edzése lesz.

Rodney_2 2021.06.10. 12:43:24

@jancsi_4: Te tényleg funkcionális analfabéta vagy, amit próbálsz scriptekre fogni, de ezek sajnos a te idióta gondolataid.
Tudom hogy nem maradtál az egyetemen, de te azt nem érted, hoyg miközben büszke vagy a PhD-dre, ugyanúgy lealázol egy másikat akinek szintén PhD-je van (és természettudományból, nem bullshit social science-ből). Vagyis nem érted meg, hogy az hogy valakinek PhD-je van önmagában még nem egy szinvonal :)))
És irigykedik rád a fene. Ha én egy olyan degenerált idióta szerencsétlen lúzer lennék mint te, már régen öngyilkos lettem volna. Olyan torz világképed van, hogy elképesztő.
Minél többet írsz, annál hülyébbnek tünsz és hét elég sokat írsz :)))

konrada 2021.06.10. 12:57:23

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Már miért én ülnék fordítva a lovon???
Nem az a blog címe, hogy:
"Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?"

...ha te másnak olvastad, akkor a hiba a te készülékedben van.

Mikor cáfolták ezt meg az Indexen?:
2021.06.09. 10:34

Mikor került ki az Index címlapra?:
A hozzászólásokból is látható, hogy 06.09 este folyamán.

Azaz a szopatás ez esetben szerencsétlen bloggert érte, és te szopatod meg önmagad azzal, hogy megpróbálsz szalmabáb érveléssel belekötni abba az egyszerű értékelésbe, mely arról szól, hogy szerencsétlen bloggerrel jól kicsesztek, amikor tényközlő címet adott egy nem valós ténynek.;))

...szóval jobban jársz te is, ha matyi betakar!;))

konrada 2021.06.10. 13:06:13

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Bocsi, a következő kérdés előtt már válaszoltam, de ez barom pincébezuhanó miatt már nem vagyok hajlandó a végigolvasás után visszatérni a kérdéshez, azt visszakeresve:

Szóval következő kérdésed:
"miért nem igaz a cím? Már találkoztak? "

Nem igaz.
Ha már így utólag akarsz rá találni fogást más irányból:
Belföld - Orbán Viktor Ferenc pápánál járt audiencián - Index
index.hu › belfold › 2016/08/28 ›

citrix 2021.06.10. 13:47:10

Baromság úgy ahogy van a fenti szösszenet. Szerintem a pápa tisztában van azzal hogy a nemzetvezető és szoros holdudvara szenilis hülyének, idiótának titulálta nem is egyszer a nemzeti médiában. Valószínűleg tud olvasni a pápa és ugye tájékozódik is merre hány óra van. Nem függ Orbántól sem anyagilag, sem pozícióját tekintve, miért is smúzolna, szelfizgetne az őt konkrétan lehülyéző nemzetvezetővel? Nem akar és kész.

Bébébé 2021.06.10. 13:48:32

Legalább az eredeti cikk szerzőjének nevét lett volna kedves a szerző elolvasni és helyesen citálni!!!

nemecsekerno_007 2021.06.10. 14:29:40

@Igazamvanvagyigazamvan?: Te is hülyíted a niggereket ezzel térdeléssel?!? Csak gratulálni tudok.

Hányinger az ilyen álszent jóemberkedés.

A niggereket megint átverik a fehér gazdáik, te meg ehhez asszisztálsz.

CSOKKI MÁLNA 2021.06.10. 17:42:01

Tessék már átírni a címet! Helyesen:

Miért találkozik Ferenc pápa MÉGIS Orbánnal.

/Avagy hazudunk továbbra is "reggel, éjjel, meg este"../

:D

Ménár Atya 2021.06.10. 19:04:33

@jancsi_4:
:)
Te idióta, ez alapján az összes többi párt meg gyakorlatilag nem is létezik :D
Tudod kis buta ló, ezért nem tudtak nyerni, max az összefosással lehet esélyük, mert egyik sem egy közepes kis pártocska mint a fidesz, hanem törpe párt, vagy papíron létező pártocska.
Tehát ne erőlködj a faszságaiddal, csak égeted magad, ha igazad lenne, akkor nem kellene úgy ugrálnod, mint ahogy Dr. Orbán Viktor miniszterelnököd fütyül a talpad alá, ...lassan 12 éve.
Na ezért vagy a faszerdőben fitymatyi, te kis Náci felszopó :D
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640

CSOKKI MÁLNA 2021.06.10. 20:24:11

@jancsi_4: Neked hányszor kell elmondani valamit, hogy egyszer megértsd? Mechanikus az agyad?

CSOKKI MÁLNA 2021.06.10. 20:24:50

@jancsi_4: Te ostoba, az egy hibrid rendszerű országos választás vegyes egyéni jelöltes-listás rendszerrel. Ez meg egy parlamenti szavazás. Ha jártál volna valaha az EP-ben, láthattad volna, hogy a képviselők előtt 3 gomb van: zöld-igen, piros-nem, fehér-tartózkodás. Vagyis a tartózkodás is SZAVAZATNAK SZÁMÍT. Ehhez képest a fehér gombot nyomókat ugyanúgy kezelték, mint aki ott sem volt a vitán és az azt követő szavazáson. (Erre az aljasságra egyébként még Sargentini sem számított. A szavazás előtt arra kérte az ingadozó néppárti képviselőket, hogy a szavazás ideje alatt inkább menjenek ki a büfébe és igyanak meg egy kávét.:)

apro_marosan_petergabor 2021.06.10. 21:02:27

@Igazamvanvagyigazamvan?:
A pápával én sem értek egyet. A FIDESZ-KDNP lévén konzervatív, nyilván nem.
Libero befolyás ültette Benedek helyébe, mert Benedek szembe ment a libero main streammel.
De azért - hál'Istennek - a katolikus egyház - an bloc - nem libero.

apro_marosan_petergabor 2021.06.10. 21:06:04

@Homo fideszbirkusz:
Helyettem ne igyekezz véleményt mondani.
A megzsarolt, megritkított, folyamatosan nyomás alatt atrtott egyház nagyon nem ugrálhatott, de azért vitte a kezében a lángot, s igen sok papot nem tudtak megtörni, sem zsarolni - sokan kerültek börtönbe, van aki életével fizetett.
süti beállítások módosítása