HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Tisztelt Gyurcsány Úr, Kedves Pártvezetők!

2009.03.27. 08:19 Ratius

Motivációs levél
Miniszterelnöki pozíció betöltésére
 
Miután a tegnap Békesi László úr azt mondta, hogy komoly ember nem vállalja el a kormányzást, és láthatóan nehézségeik vannak a leendő miniszterelnök személyének kiválasztása körül, ezúton jelentkezem a megüresedő pozíció betöltésére.
 
Személyes tulajdonságok
 
Én egy teljességgel komolytalan blogger vagyok, ám bejegyzéseim népszerűsége lassan az MSZP-SZDSZ-MDF összevont népszerűségével vetekszik (Na persze a Tótawétől, vagy Izom Tibortól még messze van…), így azt hiszem, segítségemmel jelentősen faraghatna hátrányából a kormánykoalíció. Hitelességembe sem lehet belekötni, hiszen egy blogban nem érdemes hazudni, legfeljebb hülyeségeket beszélni. E tekintetben azonban a tapasztalat bizonyosan előnyt jelent a miniszterelnöki ténykedés esetén, hiszen a közelmúlt valamennyi kormányfője remekül tudott hülyeségeket beszélni.
Semmitmondás dolgában azonban még gyakorolnom kell, hiszen a blog nem ad lehetőséget e politikusi tudás elmélyítésére. Mostanában ilyen mondatokkal kísérletezek:
A kérdés ily sajátosan nyílt, és már-már katonásan őszinte megfogalmazása a kétségtelenül egyenes jellem pompás megnyilatkozásaként gyakorolt rám, és azt hiszem, valamennyiünkre mély és maradandó hatást, ám mindazonáltal kételyeket támaszt a kérdésfelvetés megfontolt volta tekintetében. A probléma ilyetén való meghatározása oly távolabbi inszinuációkat provokálhatna, sőt egyenesen prejudikálhatna, amelyeknek kiterjedt allúzióit és nagyon is kétes előjelű kimenetelét e pillanatban még egyikünknek sem áll módjában megítélni.
Ugye milyen jók? Akár Ön is mondhatta volna! (Áh, igazából nem… Elég bonyolultak…)
 
Amit várhatnak tőlem
 
Tisztában vagyok azzal, hogy az új kormányfőnek úgy kell végrehajtania a szükséges megszorításokat, hogy a közben ne csökkenjen, sőt lehetőleg növekedjen az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció népszerűsége.
Erre kiváló módszer lenne, ha pártszimpátia alapon szüntetnénk meg a különféle juttatásokat. A kormánypárti nyugdíjasok például kapnának 13. havi nyugdíjat, a fideszesek meg nem. A kormánypárti kismamáknál megmaradna a GYES, a fideszesektől meg elvennénk. És így tovább.
Na, milyen? Most sajnálja, hogy nem Önnek jutott eszébe, mi?
Tisztában vagyok azzal is, hogy a megszorítások dacára a kormánypárti képviselők, miniszterek, politikusok, erős emberek által képviselt lobby-érdekeket ki kell majd szolgálnom. Tudom, ez nem egyszerű feladat, mert a nincsből nehéz adni, ezért nem vállalja Ön sem. De én majd úgy csinálom, hogy bevezetem azt a középkori rendszert, amit úgy hívtak, adóbérlet, és az ország 2010 és 2014 közötti jövedelmeit fél áron eladom valami nagybefektetőnek. Aztán majd együtt röhögünk az Orbánon, hogy nincs egy vasa sem és nem tud kormányozni.
Ugye milyen zseniális? Látja, van itt ész! Nem kell mindjárt az IMF-hez, meg a valutaalaphoz rohanni!
Ugyanakkor azt is tudom, hogy az országnak perspektívára van szüksége, versenyképességre, meg nagy vonzerőre a tőke miatt. Hát ez sokkal egyszerűbb, mint képzelné! Hiszen, hova megy a tőke? Kínába. És miért? Mert olcsó a munkaerő. Ha nálunk még olcsóbb lenne, biztosan ide jönne, mert közelebb van neki. Hát én bizony nem adnék annyi fizetést a koszos proliknak. Minek? Úgyis csak elisszák, meg elplazmatévézik, meg fizetik a sok hülye törlesztő részletet a bankoknak.
Le a fizetésekkel! Ez lenne a jelszó. Szerintem jó. Bár, talán még lehetne rajta valamit csiszolni…
 
Amit én várok
 
A szokásos juttatásokon felül – autó, testőrség, villa, fizetés, reprezentáció, állandó pofázási lehetőség stb.- nagyon fontosnak tartom, hogy leköszönésem esetére, azaz 2010 tavaszától intézzen el nekem, barátjánál, Putyin úrnál egy Gazprom igazgatói állást, lehetőleg olyan országban, amelyikkel nincs kiadatási egyezményünk.
 
 
A kedvező elbírálás reményében
Tisztelettel
Ratius

18 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr291028557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: dolgok 2009.03.27. 12:40:19

Ha én leszek az elnökJelentkezek, hogy én legyek az elnök, mer momentán éppen nincs munkám.A programot pontokba szettem, és most közreadom, hogy olvassátok el. Céjja, hogy mindenki boldog legyen, és sokkal könnyebben elboldogujjunk az életbe, éshogy az el…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.27. 09:52:03

Én is, én is, én is!Miniszterelnöki program Miniszterelnökké választásom esetén a következőket tudnám garantálni: Folytatnám az elődöm által elkezdett hagyományt, vagyis a blogírást. Ebben már van most is gyakorlatom, sőt, én tényleg írom, nem diktál…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nick_007 2009.03.27. 09:47:11

Lassan tényleg az lesz, hogy az Expresszben adnak majd fel hirdetést a miniszterelnöki állásra. Ha ennyire nem tudnak mit csinálni, akkor már tényleg inkább egy új választás kellene.

Van értelme a választásokig hátralévő egy évre új MSZP-s kormányt alakítani?

Szavazást, vita:
wita.hu/index.php?show=wita&wita=113

Boka1 2009.03.27. 09:47:51

Sok maszop szimpatizáns pont azért fog a fideszre szavazni, mert kiváncsi a Szijjártó Péter arcára, amikor bejelenti a gyed, családi p. , és társai megkurtítását.
Ma reggel a Varga Mihály is maszatolt.

A Közalkalmazottak szakszervezete azt mondta tegnap , hogy a megnövekedett munkát nem lehet ilyen kis létszámmal ellátni !!!! Úgyérzem, nem adom be az önéletrajzom a Kancelláriára !

gyutyka 2009.03.27. 10:00:17

Amennyiben Igazságos Izom Tibor nem vállalja,
Ratius for president!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.27. 10:13:49

az IMF már rég feltalálta az adóbérletet, csak kölcsönnek nevezi...

de azért jó volt! :)

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.03.27. 10:33:21

"Az Ember, Aki Egyedül Váltott Rendszert" Megváltó A nemzeti ünnepen Orbán Viktor kétségkívül emelte a tétet. És nem csupán azért, mert beszédéből kiviláglott, hogy Az Ember, Aki Még Sosem Hazudott immár az Ember, Aki Egyedül Váltott Rendszert büszke címet is viselni kívánja. Máskülönben hogyan vehetné magának a bátorságot, hogy megmondja, mi része a rendszerváltásnak és mi nem. Az elmúlt hét évet például nem tekinti annak. Hanem szocialista restaurációs kísérletnek. Ezek persze csak szavak. Az érdekes az, hogy mi következik - következhet - belőlük. Esetünkben például az, hogy ez az időszak nem is része a demokráciának. Ha pedig így van, már csak egy lépés, hogy (fel)lépjenek a demokratikus berendezkedés ellenfeleivel - értsd: a most hatalmon lévőkkel - szemben. Majd, ha végre helyreáll a világ rendje és a jók - értsd: a most ellenzékben lévők - elfoglalhatják az őket megillető helyet. És erre - Orbán Viktor előrejelzésében - nem kell sokat várni. Hiszen a mostanit mondta az utolsó március 15.-ének a sorsfordító változások előtt. Ami azt is jelent(het)i, hogy a jövő tavasszal - de nem március idusa előtt - esedékes választások mégiscsak egy kicsit előbb lesznek. Pokorni Zoltán szives tájékoztatásából tudhatjuk, hogy a júniusi EP-választás nyomán Gyurcsány Ferenc bukása várható (ha ugyan kibírja addig - mondta még az alelnök). Ha pedig bukik a miniszterelnök, magával ránthatja a kormányt is. A Fideszben legalábbis ezt remélik. És akkor végre igazi ünnep lesz, nem csak március 15.-én, hanem mindig. Beérik a Fidesz hét éves tevékenysége. Mert azért arra emlékezni kell, hogy ők a szocialista restaurációt egy pillanatig sem hagyták annyiban, egy pillanatnyi nyugtot sem hagytak a hatalmon lévőknek. A kormánynak talán éppen az a fő hibája, hogy ezt általában képtelen volt ellensúlyozni. Így aztán a közbeszédet és gyakran a közcselekvést is az ellenzék határozhatta meg. A tétek újabb és újabb emelésével pedig Orbán Viktor eljutott odáig, hogy most már úgy beszél, mintha maga lenne a Megváltó. Hívei és a félrevezetettek lelkes éljenzése közben.

Spéter46 2009.03.27. 10:45:27

Orbán a megoldás...: Igen termékeny írónak teccik lenni, és nagyon következetesnek. Ugyanis mindegyik blogban ugyanazt teccik írni! Néha azért nem ártana kicsit változtatni a szövegen!

Én egyébként tanácsadónak is szeretnék jelentkezni, ha a miniszterelnökségről valami csalás okán lemaradnék!!!!!!

azigazivideki 2009.03.27. 10:53:57

Schwarzenegger for president!

2009.03.27. 11:09:35

Kádár János for prezident!!
Nem is értem, ez a kézenfekvő megoldás miért nem jut eszébe az mszp-nek.
Persze lehet, hogy az szdsz nem támogatná Kádár jelölését...

Stoney Hill Billy 2009.03.27. 11:12:23

@Orbán a megoldás a válságban? Szánalmas!:

ferikém, van saját blogod, oda irkálj!
ja, és nem kéne épp most az utódjelölteket meghallgatni? vagy már onnan is kiebrudaltak?

mdi 2009.03.27. 11:17:28

Adóbérlet most is van, az autópálya díj és a parkolási díj pont így értelmezhető.

Ratius 2009.03.27. 11:19:13

@Orbán a megoldás a válságban? Szánalmas!:
Miniszterelnök Úr!
Lebukott! Ezek szerint már annyira kevés a támogatója, hogy kénytelen személyesen megírni az összes létező blogba a hűdeszörnyűlenneazorbán kezdetű mantrát.

histar007 2009.03.27. 11:20:25

@Orbán a megoldás a válságban? Szánalmas!:

Igazad lehet. A szociknak volt 6 évük parlamenti többséggel. Többség esetén a legtöbb törvényt el lehet fogadni. Vagyis mindegy, hogy van ellenzék vagy nem, át lehet vinni, mert megvan a szavazat. Volt még 1 évük kisebbségben, és érdekes, akkor is összejöttek a szavazatoka mikor kellett.
És 7 év szocialista kormányzás után az Orbán a hibás? Netán a válságot is ő okozta?
Miatta tart ott a GDP mint 5 évvel ezlőtt? Miatta adósodnak az emberek? Ő is megszavazta a 13. havi nyugdíjat? Netán az ő ötlete volt? Talán még kiderül, a Gyurcsány a bábja???


Szomorú lehet, amikor 7 év együttélés után a döglődő kapcsolatodban a párod egy titkos naplóbejegyzését olvasod a 4. évben, és ilyenek vannak benne, hogy elkúrtuk, meg hazudtunk meg hogy nem is szeretett soha. De te megbocsájtasz neki. 3 évvel később már szakítana, és hasonló érveket hoz fel. Erre te mit csinálsz? Megbocsájtasz neki és MAGADBAN KERESED A HIBÁT! Mások már rég megmondták, hogy hagyni kellene, és dobd ki. De te kitartó vagy. Hiszel benne. Küldetéstudatod van. Az meg tudjuk hova vezet.

Vidéki 2009.03.27. 11:27:40

A szerző programjából kiemelném:
„Le a fizetésekkel! Ez lenne a jelszó.”
Ez a tendencia hatalmas javulást jelentene versenyképességünkben.
Ha sikerülne elérnünk, hogy a világon nálunk legyenek legalacsonyabbak a fizetések, elnyerhetnénk a tőketulajdonosok kegyeit, sőt egy kedves vállveregetést is kaphatnánk tőlük.
Felhívnám a figyelmet arra, hogy a fizetéscsökkentésben még hatalmas kihasználatlan tartalékaink vannak.
Ha a szerző elolvassa Szolzsenyicin: „Iván Gyenyiszovics egy napja” című kisregényét, abból kiderülhet, hogy a főhőst, akit az éhhalál küszöbén dolgoztattak embertelen körülmények között, a nap végén egyfajta elégedettséggel töltötte el, hogy bizonyos trükkjei bejöttek és sikerült az aznapot túlélnie.
Ebben az irányban van még hova fejlődnünk.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.27. 11:31:09

Hm. Nem hangzik rosszul, de Sasika már korábban fölterjesztette az igényét. És jóváhagytam. Tarde venitur ossa.

Ratius 2009.03.27. 11:35:34

@Vidéki:
Iván Gyenyiszovics párhuzam zseniális.
Parancsolsz egy népjóléti tárcát?

Bedi 2009.03.27. 11:40:17

Azt mondja a fidesz, hogy azért kell előrehozott választás, hogy széles választói felhatalmazása legyen a kormánynak.

Szerintem azokhoz az intézkedésekhez amiket a fidesz igér, illetve számonkér a mostani kormányon, bárkinek megvan a választói felhatalmazása.

Radikális adócsökkentés, az alapélemiszerek áfájának leszállítása 5%-ra, 1millió új munkahely, több pénz az egészségügybe... még ha a gyurcsány kutyája lesz is az új miniszterelnök, attól is elfogadja a hülye választó ezeket az intézkedéseket. (lesz pár tiltakozó közgazdász, sebaj, majd küldenek egy vízágyút a reformszövetség ellen)

Vagy netán mást tervez a fidesz kormányozni, mint amit most igér? Ezt ők választási csalásnak nevezték 2006 után, hogy nem azt csinálnja a kormány, amit a választóknak igért, amikor azok rá szavaztak.

Vidéki 2009.03.27. 11:52:55

@Ratius: Karinthy Frigyes írta régebben: „ Megrontották a szavak becsületét”
A szakértői kormányodban is a „népjóléti” kifejezés sem azt a fogalmat takarja, amit az értelmező szótár definiál.
Szívesebben venném, ha nekem a pénzügyi tárcát ajánlanád fel, ott nagyobbakat lehet kaszálni.
Én, mint vidéki szeretek kaszálni.
süti beállítások módosítása