HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Mítosz és valóság

2009.04.29. 10:59 Ratius

Kedves Mélymagyar Barátaim!
Ma reggel a neten bolyongva elolvastam egy fantasztikusan szellemdús írást (itt: http://ostortenetunk.blogspot.com/), amely a Kárpát-medencét, mint földi paradicsomot, a magyarságot, mint kiválasztott népet mutatja be. A rendkívül szuggesztív összefoglaló nyilván hemzseg a hamis állításoktól, de ez egy mítosznál nem olyan nagy baj. Sokkal nagyobb gond az, hogy a Földi paradicsom: a Kárpát-medence című opusz meglehetősen idegengyűlölő, rasszista, antiszemita iromány. Nem azért említem meg, mintha én ebben valami szörnyű bűnt látnék – a hétköznapi, szalonrasszizmust teljesen ártalmatlan, lényegtelen, meglehetősen emberi, és következmények nélküli jelenségnek találom – inkább az ,,egyedül vagyunk”, az ,,ostromlott várat védünk” ideológiát gondolom károsnak, sőt már-már betegesnek. (Ezúton kérem a táltos-szittya-hun szervezetek agitprop osztályait, legyenek szívesek ezen a ponton módosítani a koncepción!)
 
Mi a teendő?
No, de nem erről akartam most írni, csak kicsúszott belőlem. A felvetésem sokkal prózaibb. Elolvasva ezt a remek, belsőleg logikus, zárt és nagyjából koherens elméleti munkát, önmagától adódik a kérdés: jó, de akkor most mi van?
Mert tegyük föl, hogy elfogadjuk a felsorolt állításokat, amelyek szerint a Kárpát-medence a legtutibb hely a Földön, itt van a legnagyobb édesvízkészlet, itt a legváltozatosabb az élővilág, itt a legjobb a termőföld, a magyarok pedig – akiknek amúgy különleges génkészletük van – nagyjából a jégkorszak óta itt tanyáznak, a zsidók, meg - a velük szövetséges teljes atlanti kultúra támogatásával - ide akarnak települni, és így tovább. Ámde azon kívül, hogy mindezt tudomásul vesszük, mégis mi a fityfenét kellene csinálnunk?
 
És te?
Az állításokból persze nagyjából következnek a tennivalók is, de – és ez a lényeg – én erősen kétlem, hogy mélymagyar honfitársaink e tennivalók szellemében szerveznék életüket.
Tehát a kérdés az, hogy Te, Mélymagyar Barátom, igen Te, személyesen  
-         hány gyermeket nevelsz, és milyen korán vállaltad őket, hogy néhány évtized múlva újra benépesíthesse nemzetünk a Kárpát-medencét?
-         miféle élelmiszereket vásárolsz a boltban, s milyen messzire kerülöd el a Tesco-Auchan-Cora globalizációs, génmanipulált Bermudaháromszöget, hogy vásárlásaiddal is támogasd a hazai parasztgazdákat?
-         mennyit tanultál, hány diplomát szereztél, mire tanítod gyermekeidet, hogy tudásoddal segíthesd a nemzet felemelkedését, vagy megelégszel azzal a ,,különleges génkészlettel”, amit a jégkorszak óta őrzöl?
-         sportolsz-e, mentes vagy-e a káros szenvedélyektől, mit teszel egészségedért, hogy fizikai jóléteddel kevesebb terhet, és több munkát jelents a közösségnek, vagy úgy gondolod, elég martens bakancsban masírozni olykor?  
-         vettél-e fel hitelt autóra, lakásra, plazmatévére a nemzetünket kiuzsorázó karvalytőkétől?
-         kerékpárral, netán tömegközlekedéssel jársz ugye, hogy ezzel is óvd a Földi Paradicsom rendkívüli mikroklímáját?
 
Szavak és tettek
Kérdezgethetnék még, de minek. A tények magukért beszélnek. Magyarországon a nemzeti radikális mozgalmak támogatói a választókorú lakosság 3-5 százalékát adják. Ez közelítőleg 250-400 000 ember. Ha ők mind három-négy gyermeket nevelnének, valamennyien diplomások lennének, mindannyian egészségesen élnének, és kistermelőktől származó élelmiszereket fogyasztanának, valamint biciklivel járnának, és értelmes, alkotó munkát végeznének, talán nem is ott tartana az ország ahol tart.
De hát nagy a szakadék a szavak és a tettek között. Nagyon, de nagyon nagy.
És ez így van rendjén…
 
 

 

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr471093192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Art Mooney 2009.04.29. 11:38:05

egy ujabb gyulolkodo arokaso (asit)

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.04.29. 11:40:48

Ha négyszázezer nagycsaládos übermensch lenne egy zászló alatt tömörülve, még én is oda szavaznék baszki.

Hozzá Szóló 2009.04.29. 11:46:29

Nagyon igaza van az írónak! Csak az a baj, hogy a nemzeti radikálisaink, akik tényleg csak ezt teszik (részegen masíroznak és ordítanak, meg zúznak) eleve el se akarnak majd gondolkodni ezeken a dolgokon, max személyes sértésnek veszik és természetesen egyből eszdéeszesezik azt, aki nem nekik tapsol... :(

yanchi345 2009.04.29. 11:51:28

Ja. Persze munka, meg gyerekvállalás, meg ilyenek helyett sokkal könnyebb azt mondani, hogy az idegenszívűektől (majd MI megmondjuk, kik is azok) el kell venni a vagyont, az életet, mindent. Mert hogy jönnek ahhoz a zsidók, hogy gyereket vállalnak, iskolába járatják őket (ráadásul jobb iskolába, mert amíg mélymagyarék félrészegen tüntetnek, hogy "gyurcsánytakarpdj", addig ezek az alávalók otthon foglalkoznak a gyerekkel, hogy bekerüljön a jobb iskolába), a gyerek meg tanul, oszt még okos is lesz, tűrhetetlen! Aztán meg persze nem mennek el földet túrni, meg szalagra dolgozni. Meg hogy jönnek ahhoz, hogy nem kocsmázzák el a lóvét, hanem befektetik a gyerekek jövőjébe, kérdem én?
Á, amíg nem tanulunk a nálunk sikeresebbek stratégiáiból, hanem ideológiákat gyártunk, hogy mi vagyunk a kiválasztottak, akiknek alapból több jár, akár másoktól elvéve is, addig ennek a jutalmát élvezzük. Ha meg nekiállunk meglesni, mitől megy jobban annak, akinek jobban megy, és nem őt akarjuk lehúzni magunkhoz, hanem vele akarunk emelkedni, akkor pár év múlva meglepődünk, mennyit jutottunk előre.

Alfonzhal 2009.04.29. 11:52:58

Hát itt mindig az a kínos kérdés, hogy akik tényleg jól és normálisan élnek / akarnak élni, azok miért kapnak ilyen írásokat az arcukba? Egy kétszázezres tüntetésen volt esetleg 500 olyan ember, akiről a poszt szól. A többinek néznél a szemébe, és úgy mondanád el ezt! Akik esetleg végigszopták a 80-90-es éveket is, mert nem voltak KISZ-tagok, meg egyebek, és nem hullott az ülök rögtön a kertes ház meg az olcsó áram. Észre kéne venni, hogy egy nagyon kis kisebbséget fikázol, és létezik egy értelmes többség, akit nagyon sért ez az állandó árpádsávozás, nagycsaládosozás, stb.

Tudom, tudom, "ha elolvastam volt, tudnám, hogy egy konkrét blogról és mítoszról szól a poszt", de már nagyon unalmas és idegesítő, hogy épp azokba rúgnak bele folyton a magukat felvilágosultnak gondoló bloggerek, akikbe nem kéne.

Alfonzhal 2009.04.29. 11:54:26

@yanchi345: Az ilyen "mélymagyarék félrészegen tüntetnek" jellegű hozzászólások sokkal ártalmasabbak szerintem, mint amikor valaki esetleg arról beszél, hogy gyereket kell vállalni meg magyar kaját venni...

Ratius 2009.04.29. 12:00:46

@Grundaktiv Gergő:
Nem árpádsávoztam, nem fikáztam (na jó, a martens bakancsos masírozás övön aluli volt...), sőt elismeréssel szóltam a mítosz kerekdedségéről.
De a kérdés azért kérdés marad: mit teszel te személyesen azért, hogy az ország jobban hasonlítson arra, amit elképzelsz?

ford? 2009.04.29. 12:03:32

@Grundaktiv Gergő: te is egy jónagy seggfej lehetsz

szépmező 2009.04.29. 12:03:36


na igen, elvileg szép ez a számonkérés és valahol talán egy kevés jogalappal is bír.

na de ugyebár.

"a saját szemedben a szálkát" stb stb.

brahamb 2009.04.29. 12:05:42

a sekélymagyarokkal mi a helyzet?

Dr Kangörény 2009.04.29. 12:12:26

@Grundaktiv Gergő: Miért veszed magadra, ha nem rólad van szó?

Ezt nagyon szeretem.

Amikor egy normális tüntetésen megjelenik pár majom, árpádásvos zászlót lobogtatva, utána rendőrökve támadva és ezt szóvá teszi valaki, akkor rögtön jöttök azzal, hogy a becsületes tüntetőket lefasisztázták.

Pedig nem. A becsületes tüntetőkre az világon senki nem szól egy rossz szót sem. Ilyenkor az hangzik el, hogy az idióták megint randalíroztak.

Azt személy szerint sajnálni tudom, aki magára vesz olyanokat, amik nem rá vonatkoznak.

Ratius 2009.04.29. 12:19:17

@szépmező:
Tetszik a Szépmező név. Szellemes. Olyan adys:
,,Előtte a fiatal nő-test
Parfüm-hírnöke jönne
És az öröm jönne utána,
Szemérmesen köszönne..."
(Meg ne írd, hogy örgededő, pocakos férfi vagy!)
Amúgy részemről legalább négyesre átmennék a vitzsgán. Három gyerek, két diploma, rendszeres sport, csekély hitel, értelmes munka megvan.Sőt, ha tehetem, kistermelőktől vásárolok.
Pedig nem is hiszek az ilyen mítoszokban...

zsebatya 2009.04.29. 12:30:00

Ratius!

És azt is tudod, hogy a "kistermelő" kitől vásáról (az esetek jelentős részében)?

Dmarci 2009.04.29. 12:31:25

Neked hogy volt erőd végigolvasni ezt a sok baromságot? Én már attól elfáradtam, hogy végiggörgettem a szöveget, és a pirossal kiemelt részekbe bele-beleolvastam. A táltos jóslatok jelen helyzetre történő értelmezése pedig a siralmas kategóriába tartozik. Kb. olyan szint, mint a Marson járt magyarokról szóló írások.

states 2009.04.29. 12:33:39

Kétfajta embert utálok, a mélymagyarozókat, meg akik annak tartják magukat, mármint mélymagyarnak. Sajnos nyilvánosságot mindkettő többet kap, mint amennyit érdemel. Lásd, ezt a postot...

Arzén Vendel (törölt) 2009.04.29. 12:38:19

@Ratius:

Szimpatikus amit magadról írtál! Ha leszoksz erről a viccesnek gondolt, de mérhetetlenül gagyi 'mélymagyarozásról', akkor szerintem egészen szalonképes vagy.
Hülyék és ostobák vannak, mélymagyarok nincsennek, ellenben a hülyék és ostobák mellett még léteznek olyanok akiknek valami furcsa, perverz szexuális gyönyört okoz a magyarok gúnyolása.... A 'mélymagyart' ők találták ki és nagyon elégedettek vélt szellemi fölényükkel...

Tengeri Mókus 2009.04.29. 12:40:42

Diploma?! Jajj de jó! Ez akkor egy plusz pont? Tehát ha valakinek nincs diplomája, akkor az pontlevonás az "emberméteren", mert ő akkor kevesebb ember?
Pontosan mitől is kevesebb?
Jaa megvan, talán attól, hogy 18 éves korától dolgozik és adózik, amiből aztán fizetjük a sok-sok bölcsész és idegenforgalmi szakember képzését, (mert a tandíj az neeeemfair) akik iskolásdit játszanak 25 éves korukig, hogy aztán olyan munkát végeznek egy multi 8234362. alkalmazottjaként amihez még érettségi se kellene?
Jajjdejó!
Diplomát mindenkinek, 'mer attó' leszel emeber!

Bill Gates meg forog a sírjában.

HAT 2009.04.29. 12:42:53

Magyar vagyok, nem mélymagyar.
Nem voltam KISZ-tag, MSZMP párttag. Most sem vagyok párttag.
- Három gyerekem van, az első 25 éves koromban született..
- Próbálok minőségi élelmiszereket vásárolni, ami drágább. A Tesco-Cora-Auchan-McDonalds-stb. csapatba nagyon ritkán járok, az utolsó öt évben mondjuk ötször, akkor is sietségből, mert más nem volt gyorsan elérhető.
- Diplomám van, a páromnak is, és a gyerekeimnek is (illetve kettőnek lesz).
- Nem drogozom, nem dohányzom, nem szedek gyógyszert, csak mértékkel iszom minőségi alkoholos italt. Futottam, de, sajnos, most már alig. Rendszeresen résztveszek politikai rendezvényeken. Nincs Martens bakancsom. Nincs Árpád-sávos zászlóm. Van címeres nemzeti zászlóm.
- Használt autóra vettem fel hitelt. Kár volt, de kényszer volt. Egyéb hitelem nincs. Plazmatévém sincs.
- 18 kilométerre van a munkahelyem a lakástól. 95%-ban busszal járok dolgozni.
Próbálok normális magyar lenni, jól élni, a családomat segíteni és hazámnak is dolgozni.

Eltévedtél evvel a poszttal. Szokásosan a felületen kaparászol.
A valóság nem az, amiről írsz.
Ne fikázz másokat.
Ne a "léthazugság"-gal foglakozz, hanem a "normalitás" -sal.
Az idézett szavak vajon kitől? Olvasol-e arról a témáról, amiről írsz, felkészülsz-e? Tudod-e, ki beszélt az "írástudók felelősségéről"?
A Te válaszaid a saját kérdéseidre?

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.04.29. 12:44:28

@Ratius:
AZért ha belegondolsz valóban ez lenne a normális, ha az ember élhetne egy kiegyensúlyozott életet, ahol nincs tőle megtagadva sem a tanulás (induljunk ki az anyagi okokból diplomaszerzéskor) sem a normális étrend , és nyugodtan vásárolhat kistermelőktől. (hopp mégegy anyagi probléma... nem azért vesz senki tescozsemit, meg sajátmárkás párizsit, mert az jó. fenét jó, sőt kifejezetten rossz, de nincs másra pénz.)
Folytassuk a sporttal... lássukcsak mi van ingyen... beton focipálya 2 lakótelepenként 1. 9 óra fizikai munka után ha még van hozzá erő, és nem csak egy normális étkezésre vágyik az ember, meg egy csepp pihenésre.
Gyerek jó lenne, de a rezsiköltségeket is lassan hitelből kell fizetni. (és most elegánsan fel sem tételezem a lakáshitelt) Ameddig valaki saját magának nem biztosíthatja az emberi (!) körülményeket, addig valóban arra van szükség ezen a túlnépesedett bolygón, hogy beleszüljenek a nyomorba még x gyereket, aztán majdcsak lesz valahogy?

Szándékosan fogalmaztam sötéten és pesszimistán!
A radikalizálódásnak véleményem szerint kiindulópontja a reményvesztettség, amit a gazdaság és a politika idézett elő, az elcseszett gazdálkodásával, amit évi 2-3 adóemeléssel velünk fizettet meg.
Mindeközben az emberek fizetését csökkentik, kirúgják őket a válságra hivatkozva, ami méginkább növeli az elkeseredettséget.

Úgy kell az ilyen mese, mint egy falat kenyér. El kell merülni benne, megtagadni a borzalmas valóságot.

Magyarország 2009
the end

Ratius 2009.04.29. 12:46:06

@Arzén Vendel:
Emlékeim szerint a ,,mélymagyar" kifejezést Németh László találta ki, de lehet, hogy Móricz Zsigmond... De mindenképpen egy klasszikus mélymagyar.

HAT 2009.04.29. 12:47:10

@Ratius:
Közben megjött részleges válaszod szépmezőnek.
Csak utőlag olvastam.

Melchi Zadok 2009.04.29. 12:55:14

HAT te tévedtél el. még ha igaz is, amit írsz, akkor sem ez a jellemző...
states és arzén. ti mit javasolnátok a mélymagyar helyett?
ami most nekem eszembe jut, azt nem írnám le.

Melchi Zadok 2009.04.29. 12:58:03

@Tengeri Mókus: "Jaa megvan, talán attól, hogy 18 éves korától dolgozik és adózik, amiből aztán fizetjük a sok-sok bölcsész és idegenforgalmi szakember képzését, (mert a tandíj az neeeemfair)"

a kérdés az, hogy mit dolgozik: mert ha pl. közalkalmazott, akkor ugye az ő adója csak egyik zsebből a másikba típus.

Ratius 2009.04.29. 13:00:08

@maxt:
Parancsolsz egy ciántablettát?
Esetleg kötelet?
Mellesleg, én úgy hiszem, hogy a problémák, a ,,borzalmas valóság" elől nem a mesékbe kell menekülni. Lehetne mondjuk a megoldáson agyalni.
Tudod, a legtöbb korlát belül van.

báró Csekonics 2009.04.29. 13:02:09

@Tengeri Mókus:
nekem ugyan van (diplomám), de szerintem is óriási butaság aszerint megítélni az embereket, hogy van-e vagy sem.
Ismerek olyat is, akinek van és mégsem alkalmaznám semmire (portásnak sem) ha rajtam múlna, meg olyat is, akinek nincs és mégis egy értelmes, okos, művelt ember és csomó mindenhez ért.

Na és persze van egy csomó olyan szakma, ami nagyon becsülendő, ha tényleg magas szinten űzi az ember, mégsem 'diplomás' szakma.
(Látott már valaki kőműves diplomát, vagy mondjuk vízvezeték-szerelő diplomát?)

porthosz 2009.04.29. 13:05:54

"Ez közelítőleg 250-400 000 ember. Ha ők mind három-négy gyermeket nevelnének, valamennyien diplomások lennének, mindannyian egészségesen élnének, és kistermelőktől származó élelmiszereket fogyasztanának, valamint biciklivel járnának, és értelmes, alkotó munkát végeznének, talán nem is ott tartana az ország ahol tart."

Mondok neked valamit: amit irsz nem csak ennek az állítólagos 250-400 ezer embernek nem sikerül hanem a másik 8 millió nem mélymagyarnak sem. Ergó ez a poszt nettó hülyeség.

Egyébként a kérdéseid 90%-ra ugyanaz a válasz: a pénzhiány.
3-4 gyereket akarsz TISZTESSÉGESEN (tehát nem valami putriban) felnevelni? Ehhez legalább havi 300 ezer ft nettót kéne keresni de inkább többet (hisz ha 4 gyereked van, ez minimum 5 év otthonlét az asszonynak, addig neked kell eltartani). Gondolj bele, ehhez nem árt egy legalább 3 szobás lakás, ennyi pénzből el kell tartanod 4 gyereket plusz magatokat, fizetni a lakáshitelt stb stb.

Szeretnéd ha ezen emberek eközben diplomások lennének? Semmi gond, csak számold ki hogy mennyibe kerül a szülönek egy gyerek iskoláztatása (utiköltség, könyvek, ruházat, kollégium/albérlet dij, élelmezés stb stb)

Kistermelőktől származó élelmiszer? Továbbra sincs probléma, leszámitva azt hogy a magas adók miatt másfélszer annyiba kerül mint egy olcsó tescos. És hogy félreértés ne essék, sokszor az olcsóbb tescos minőségileg semmivel sem rosszab mint a másfélszer olyan drága magyar. Ahol a magyar tényleg jobb ott az árkülönbség már inkább 2-3xos az tescóshoz képest. Tehát az egész csak pénz kérdés.

Végezetül összefoglalva, láthatod hogy az általad elvárt dolgok 90%-ban csak attól függenek hogy mennyi pénzt keres az ember (ismétcsak kihangsúlyozva, hogyha normális életminőséget akarsz és nem egy putriban lakni 20-an 5 négyzetméteren...).

Na most akkor már csak egy kis apróság: miközben mindehhez csak pénz kell, az állam elveszi tőlem a jövedelmem 70%-át... biztos hogy a mélymagyarok a hibásak hogy nem tudják teljesiteni az igényeid?

Ratius 2009.04.29. 13:06:36

@Tengeri Mókus:
Igen a diploma plusz pont. Két diploma két plusz pont és így tovább.
Nem azért, mert különb ember leszel általa (bár az is leszel), hiszen a diploma nélküli szeretteinket is szeretjük, hanem azért, mert jobban használod a génjeidbe írt csodálatos adottságokat, eredményesebb tagja lehetsz a társadalomnak, azaz nagyobb esélyed van arra, hogy értelmesen, hasznosan, és - fontos szempont - boldogan éld le az életedet.

TomGoj 2009.04.29. 13:28:21

Boldogok a lelki szegények ...
Válaszaim:
- 3 gyermeket nevelek (legfiatalabb 1 hónapos), én 42 éves vagyok.
- Auchanban veszem a minőségi tejet (Parmalat) és a sört. Bort, pálinkát ismerőstől. Zöldséget, gyümölcsöt megtermeljük, vagy a nagybani piacról. Húst szomszédoktól + disznót vágunk (a vadat magam vadászom)
- 3 felsőfokú végzettségem van (1 MBA). oroszul beszélek, angolból szakmai felsőfokúm van. Fiaim kitűnően tanulnak.
- Nem dohányzom, nem narkózom (rendszeresen iszom barátaimmal, de ez egészséges). Nagyobb fiam megyei (amatőr) úszóbajnok. Otthon van: 6 kerékpár, ping-pong asztal, csocsó, box körte, szobakerékpár, sífutó, haspad, íj, puska
Nincs Martens bakancsom, de van Árpád-sávos zászlóm. A Nagy Imre újratemetéstől az utolsó Gárda avatásig szinte minden jelentősebb nemzeti eseményen részt vettem.
- Céges autóm lízingelt. Plazmatévém kp-re vettem, házunkat kp-ból újítom fel.
- Falun lakom, 35 km-re a cégemtől, cégvezető vagyok, a munkaidőm flexibilis így gépkocsival járok évi kb. 50e km-t.

Vannak akik fától nem látják az erdőt.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.04.29. 13:32:13

@Ratius:
lol! Méghogy a mélymagyarok szadeszeseznek...
Egyébként ha valaki körülnéz egy kicsit, esetleg családja, vagy ő maga munka nélkül marad pont most amikorra az átlagember megtakarításai elfogytak, hopp máris realitás, nem csak valaki agymenése ez a sötét kép.

Persze ez 2 diplomával, a hozzá tartozó fizetéssel (melyből jut megtakarításra) nem is lehetőség.

Szerencsés vagy, de ne csak a tényeket nézd, hanem az okokat is.

Dr. Trebitsch 2009.04.29. 13:32:28

@Ratius: Emlékeim szerint a ,,mélymagyar" kifejezést Németh László találta ki, de lehet, hogy Móricz Zsigmond... De mindenképpen egy klasszikus mélymagyar.

Németh László volt. Kisebbségben, 1939. Pozitív értelemben használta, az asszimilált "hígmagyarok" ellentéteként - kapott is érte hideget-meleget, főleg Babitstól.

Ma csak ironikus kontextusban fordul elő, de szerintem, a szó eredetét is figyelembe véve, kifejezetten találó a használata.

báró Csekonics 2009.04.29. 13:32:54

"az állam elveszi tőlem a jövedelmem 70%-át..."

Ezt nem igazán értem.

Dr. Trebitsch 2009.04.29. 13:50:01

@TomGoj: az utolsó Gárda avatásig szinte minden jelentősebb nemzeti eseményen részt vettem.

:)

Kinek mi a jelentős esemény... Sebaj, nem vagyunk egyformák, így szép, színes ez a világ...

Sátán meg a Jocó 2009.04.29. 13:51:47

megnyugtat, hogy a T. blogíró csak annyit tudott az írás cáfolatául hozni, hogy "nyilván hemzseg a hamis állításoktól,". Betonbiztos elméleti alapok, kristálytiszta logika, céfolhatatlan ellenérvek :)

Az lett volna a elegáns, ha pontról pontra megcáfolod írásodban a hvatkozott blogon található írásodat, anélkül halovány maradsz, mint a blogod többi írása, T. blogíró.

Sátán meg a Jocó 2009.04.29. 13:52:44

az elütésekért én kérek elnézést :)

porthosz 2009.04.29. 13:56:04

@báró Csekonics:
""az állam elveszi tőlem a jövedelmem 70%-át..."

Ezt nem igazán értem."

Számolgassál:
www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator

Konkrét példánál nézve:
ha te keresel bruttó 200 ezer forintot, akkor az valójában összesen 268.950 Ft-ba kerül (mert a munkáltató is le van nyúlva ám nem kicsit).
A vége az, hogy te kapsz nettó 122.215 Ft-ot miközben valójában 268 950 Ft lett volna a valódi kereseted.
122215/268950=0.45= a jöveledelemnek a 45%-at kapod meg, ergó csak a jövedelmed után levon az állam 55%-ot.

Ezután fizetsz mindenre 20% áfát (hamarosan 25-öt) tehát marad 97772 Ft-od. Na most:
97772/268950=0.36=az áfa levonása után a jövedelmed már csak 36%-a a teljesnek. összadóelvonás 64%.

A maradék 6 % megtalálását rád bizom (segitség: jövedéki adó, regisztrációs adó stb).

Tiszta már a kép? És ez csak egy kis szaros bruttó 200 ezres kereset volt amiből legyen lakásod, meg autód, nevelj fel 3-4 gyereket (a posztoló szerint) vegyél magyar terméket és fizesd a tanitattás költségeit...

Dr. Trebitsch 2009.04.29. 13:57:49

@Sátán meg a Jocó:

az a jó a mítoszban, hogy lehetetlen cáfolni. Mondjuk bizonyítani is, de ez mindegy.

A szcientológusok eredetmítoszát érdemes megcáfolni? Vagy a Walhalla, esetleg az Olümposz létezését? Az agyrémekkel nem érdemes ilyen szinten szóba állni.

Feladvány: az ég kék, amikor nézik, de sárga, amikor nem nézik. Várom a betonbiztos cáfolatot. :)

Ratius 2009.04.29. 13:58:48

@maxt:
Nem nagyon hiszek a társadalomban. Mármint abban nem, hogy a társadalmi folyamatok valamiféle szükségszerű kényszerrel határozzák meg az egyén életét. Persze azt nem vitatom, hogy ezek a folyamatok hatnak az egyénre, de biztosan tudom, hogy bármelyikünk előtt nyitva áll az ajtó amelyen egy szebb, jobb, boldogabb világba léphetünk. Így fogalmaznék inkább: nem mindegyikünk előtt, de bármelyikünk előtt.
Az ember azért lett az, ami, mert hihetetlenül jól tud alkalmazkodni a változó környezethez. (Elvileg te is.) Igaz a társadalmi környezet manapság meglehetősen bonyolult, de azért elég nagy esélyed van arra, hogy sikeresen alkalmazkodj hozzá.
Hidd el, csak rajtad múlik!

porthosz 2009.04.29. 13:59:10

@porthosz:
Ja és még egy adalék:
ha bruttó 200-at keresel, akkor az összes tb járulékod ~70 ezer forint lesz, amiért ugyanazt a fostalicska eü ellátást kapod mint az utolsó cigányember aki soha az életben nem fizetett még eü hozzájárulást. Fura mi?
A nyugdijról meg anynit hogy én fiatal vagyok még, ahogy emelik a korhatárt figyelembe véve a várható élettartamot én azt már meg sem érem, de ha mégis, akkor sem ezt a pénzt fogom megkapni (mert addigra ezt már rég ellopták), hanem majd amit a fiam vagy az unokám befizet...

13öreg 2009.04.29. 14:08:34

@Sátán meg a Jocó: A hittel nem lehet vitatkozni, és nem lehet megcáfolni.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.04.29. 14:13:50

@Ratius:
Nem azt mondtam, hogy egyértelműen meghatározzák az életet, hanem azt, hogy sokkal jobban hatnak az egyénre, mint sokan szeretnék hinni. (és hitvitát nem akarok, mert az parttalan)

Alkalmazkodni lehet persze és kell is.
Nem az múlik az egyénen, hanem a kapcsolati tőke megléte vagy hiánya, ami miatt a legjobb alkalmazkodás mellett sem megy semmire.

Szerencsések 25-27 éves korukig tanulnak, majd lenézik azt aki középiskola után helyből munkára kényszerült, és az ő hibájuknak tartják saját helyzetüket.

Sokféle nézőpont van, és mindegyiknek megvan a saját igazsága!

Ratius 2009.04.29. 14:14:29

@Sátán meg a Jocó:
Valamit félreérthettél!
Eszem ágában sincs megcáfolni a mítoszt. Ellenkezőleg. Nagyon tetszett. Élvezettel olvastam. És azt is hiszem, hogy szegényebb lenne a világ az ilyen mítoszok nélkül.
Ha zsidó lennék, kihúznám magam, ha eszembe jutna népem kiválasztottsága, ha németnek születtem volna, kicsit felemelném a fejem, ha arra gondolnék, hogy én mégiscsak egy übermensch vagyok, magyarként pedig ugyanilyen büszkeséggel tölt el, hogy létezik egy eszmerendszer, amely azt hirdeti, semmit nem kell csinálnom azért, hogy kivételes legyek, elég volt magyarnak születnem.
De azért pontosan tudom, hogy ezek mítoszok, és mint ilyenek, ellentmondanak, mondjuk a mikrohullámú sütőnek működési elvének. Tehát szemlátomást hülyeségek.
Még, ha melengetik a keblet, akkor is.

Delinquent 2009.04.29. 14:43:37

Ezen felul egy eleg fontos kerdes sikkadt el szerintem ami a hazafisag meroje lehet, az pedig az, hogy vajon fizetsz te adot?????
Magyaran, beszallsz a kozosbe?

QM 2009.04.29. 14:47:38

1.) A mitoszokkal semmi gond. Meg a vallásokal sem, ha nem a mások kontójára megy.
2.) Értem a kinyilatkoztatásod, a társadalmat építő, "hasznos" ember-árjáról.
Többen leírták már ennek a mércének, az "aggályos" pontjait. Annyit tennék hozzá, hogy én már hallottam, diplomás bűnözőkről (az ország kiárusítását, nem a köműves szakik vitték végbe), meg diplomás munkanélküliekről is.
3.) És tán a legfontosabb. A mitoszoknak-vallásoknak mindig van valami alapjuk is.
Összeesküvés elmélet? Nem hinném, viszont azért mégis csak furcsa, hogy "választott" nagyjaink, mindig a külföldi tökének(a piacnak) akarnak megfelelni, az ő "bizalmukat", akarják megnyerni. Bux indexben méricskélik az "ország érdekét".Ország alatt az itt élő össz lakosságot értem, mielőtt még megkezdődne a nácizás, meg a fasisztázgatás.

Tengeri Mókus 2009.04.29. 15:31:28

@Ratius: Minden szavadat aranyba kéne önteni. Tényleg.
Boldogabb leszel a diplomától, meg jobban kihasználod a csodálatos adottságaidat. Értem én, bár ez kb olyan volt mint valami vallási szekta ajánlója. Mindehhez neked diploma kell? Komolyan? Attól érzed magad különb embernek, hogy bemagolod amit elédraknak, aztán visszamondod és kapsz róla egy papírt? Neked ez egy eredmény, ettől érzed azt, hogy letettél valamit az asztalra? Muhaha :)
Ha te ezt tényleg elhiszed, akkor hiába diplomáztál, mert ahelyett, hogy tágult volna a látóköröd, inkább csak beszűkűlt. Bár ez is egyfajta különbség, belátom.

Én mindig jót kacagok az ilyen embereken, akik még jóval túl az iskolás koron is a diploma alapján határozzák meg magukat, lépten nyomon emlegetik ennek fontosságát és szentül hiszik, hogy ettől lesznek különbek másoknál. Ha már az életben nem sikerült sokat elérni, legalább van egy papír amibe kapaszkodni lehet és mondogatni, hogy akkor is különb ember vagyok, akkor is különb ember vagyok, akkor is...
Hát ha téged ez tesz boldogá... :)

Sir Galád (már foglalt) 2009.04.29. 15:38:03

Én azt nem értem, ebben a nagy magyarkodásban, hogy mi a f*szért csak a Kárpát-medence kell nekik, miért nem foglalják akkor már vissza az egész magna hungaria-t, meg a szkíták ősi földjét(no meg a pártheusit). Ha már lúd..., 3-szor fizessék vissza.

sourcerror 2009.04.29. 15:47:55

@Tengeri Mókus: "Jaa megvan, talán attól, hogy 18 éves korától dolgozik és adózik, amiből aztán fizetjük a sok-sok bölcsész és idegenforgalmi szakember képzését, (mert a tandíj az neeeemfair) akik iskolásdit játszanak 25 éves korukig, hogy aztán olyan munkát végeznek egy multi 8234362. alkalmazottjaként amihez még érettségi se kellene?"

Akkor egyertértesz azzal, hogy a mérnökhallgatók ne fizessenek tandíjat?

Muad\\\'Dib 2009.04.29. 15:58:36

A nemzeti radikalizmus legnagyobb baja, hogy mindenféle mítosszal van tele, és erre bátran le is csapnak a liberális dögevők, akik innentől kezdve mindent mítoszként állítanak be, ami a magyar őstörténettel, kutatással kapcsolatos. Épp ezért nem lehet normálisan beszélni a szkíta-magyar rokonságról sem, mert az említett dögevők találtak pár valóban röhejes művet a témában, és onnantól kezdve ebbe a kategóriába sorolják pl. Mario Alinei nyelvész professzort is, ami azért nagy ferdítés...

Tengeri Mókus 2009.04.29. 16:07:36

@sourcerror: Ezt szűrted le a szavaimból? Nem igazán értem miért is ne kellene fizetniük? Fizessen mindenki, úgy ahogy ez a világ nyugati felén bevett szokás. Akkor talán majd jobban elgondolkoznak az emberek, hogy mik akarnak lenni. Persze demagógisztánban ez elképzelhetetlen, ördögtől való dolog, méghogy iskoláért fizetni??

Jogosítványt ne fizessünk a közösből? Sőt akkor már mindjárt repülőre is, hátha valaki pilóta akar lenni.

Ratius 2009.04.29. 16:14:55

@Muad\\\'Dib:
Mario Alinei az etruszk-magyar rokonságról ír, elgondolkodtatóan, viszont egyáltalán nem olvasmányosan. Sokkal jobbnak találtam Gözt László hatalmas munkáját a magyarság eredetéről. A Keleten kél a nap valóban izgalmas, szellemes, eredeti, és nagyon megalapozottnak tűnő könyv.
Azzal mindenképpen egyetértek, hogy őstörténetünkről lehetne értelmes és érdekes vitát folytatni, különösen akkor, ha finnugrászaink előjönnének végre a ma már nem túl meggyőző ,,nyelvtörvényes" sáncaik mögül.

_andris 2009.04.29. 16:50:24

Az nem mítosz az egészből, hogy ezt a Kárpát-medencei hazát szeretjük a legjobban, ez áll a legközelebb a szívünkhöz. S mi vagyunk azok a magyarok, akiknek ez a hazája.
Az az idegen(kedő), aki nem akarja magát beleérteni az iménti többesszámba, és viszolyog az olyan "törzsi fogalmaktól" mint hazaszeretet, magyarok, mi, az bocsásson meg, ha megsértettem, megsértem az érzékenységét, de húzzon a fenébe, vagy legalábbis ne foglalkozzon egy olyan ország ügyeivel, amelyet, és amelynek a népét nem szereti. Még akkor se, ha nagyon okos szakértő, világpolgár, esetleg az emberi jogok elkötelezett híve.

Ratius 2009.04.29. 16:52:08

@Tengeri Mókus:
Levezetem:
A tudás, a mi európai kultúránkban elsődleges érték.
A tudást az iskolában sajátítjuk el.
Több iskola=több tudás=nagyobb érték.
Ez így elég egyszerű ahhoz,hogy megértsd?

Kiegészítés 1.
Ugyanakkor vannak más értékeink is, amelyeknek elsajátításához nem kell iskola. Ilyen, mondjuk a szeretet, a becsület, a szabadság és így tovább. Ha rendelkezel értékekkel - bármilyenekkel - értékes embernek tartanak. Ha nem, hát nem.

Kiegészítés 2.
A mi kultúránk elég nyitott ahhoz, hogy elfogadjon, de legalább eltűrjön olyan közösségeket, amelyeknek értékrendje eltér a miénktől. Ilynek például a vallásos szekták, amelyekben a hit sokkal fontosabb érték, mint a többségi kultúrában, vagy ilyenek az itt-ott fennmaradt törzsi, nemzetségi közösségek (mint pl. Magyarországon a cigányság), amelyekben a rokonságtudat jelenti a kiemelkedő értékorientációt. De van sok más hasonló csoport, csak azért nem írok róluk, mert félek, túl bonyolult lenne.

Szóval megértettem, amit írtál: a tudás, számodra nem elsődleges érték. Oké, semmi baj. Attól még lehetsz kedves, szeretetreméltó ember. Nekem is van néhány ilyen barátom.
Általában a dugásról beszélgetünk...

Alfonzhal 2009.04.29. 18:13:19

@Ratius: Uhh, én konkrétan elég sokat, de ez most nem ide tartozik. :)) Árpádsávjaim nincsenek, ellenben Martens bakancsom véletlenül van kettő is! :)

@ford?: Tényleg az vagyok!

@Kangörény_: Nem is az olyan distinkciókra képes, magyarul értő-olvasó emberek miatt veszem magamra, mint te. Sajnos itt tömegek élnek a Blikk-Bors színvonalán, akik miatt néhány hogyismondjam... vadliberális azt hiszi, jogosak a zavaros gondolatai. Ennek párjai nyilván megvannak "a másik oldalon". Épp azért kéne tennünk, hogy ez a hamis oldalasdi eltűnjön végre, és egyértelmű legyen, ki áll az élet, és ki a zűrzavar pártján.

Sir Galád (már foglalt) 2009.04.29. 18:14:13

@_andris: Látod, pont ez a baj, hogy egyesek azt hiszik, csak érzelmi alapon lehet az ország ügyeivel foglalkozni, a racionalitást figyelmen kívül hagyva. Ezért IS tart ott az ország, ahol...

_andris 2009.04.29. 18:33:59

Kedves nagyon racionális @már foglalt:, nem értetted meg amit mondtam.
Aki nem szeret valamit, az ne foglalkozzon vele, főleg ne , ha utálja, gyűlöli, idegenkedik tőle. Nem mondtam olyan hülyeséget, hogy hozzáértésre nincs szükség.

Sir Galád (már foglalt) 2009.04.29. 19:21:08

@_andris: Nem hiszem, hogy bárki konkrétan utálná ezt az országot, hacsak nem azért, mert egy csomó idióta él itt.
süti beállítások módosítása