HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Titanic ante portas

2009.05.21. 08:35 Ratius

 

Hannibal ante portas! Az ellenség szőrös keze betette büdös lábát demokráciánk virágzó konyhakertjébe! Hohó, nem a Jobbik és a Tettrekész Sünök paktumáról fog szólni ez a bejegyzés: az csak a jéghegy csúcsa! És, aki látott már közelről jéghegyet, netán sajátélményt szerzett a Titanic katasztrófája során, az tudja, hogy az árpádsávos lobogók alatt a parlament felé masírozó Jobbik ezer szállal szőtte bele magát demokráciánk virágoskertjébe, hogy - mint valami fonalizékkel terjedő gombás fertőzés - szörnyű gyűlöletbe, meg abba a másik hogyishívjákba (abba, a... na..., amit a Senki Alfonz is tud…), abba borítsa országunk demokratikus és szabad közéletét.
 
Mert, aki nem vette volna észre, annak most elújságolom: a Jobbik emberei megszállták az MSZP és az SZDSZ kampányagytrösztjeit. Nem pusztán a valószínűség magas fokán vélelmezhető, de egyenesen a kétségtelen bizonyosság, sőt afféle fenomenológiai magától értetődőség szintjén állítható, hogy a két (esetleg másfél) kormánypárt választási kampányát a Jobbik szervezi és irányítja. Mert olyat nem tesz épeszű marketinges, hogy piacvezetőként egy gerillát kinevezzen oldaltámadónak!
 
És akkor most egy pillanatra félre téve a tréfát, lássunk egy kis alapszintű marketingismeretet! Nem vagyok valami hű, de jártas a témában, de ilyeneket azért tudok: a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező vállalatok, a piacvezetők egészen más marketingstratégiát kell, hogy folytassanak, mint az úgynevezett piaci kihívók, vagy oldaltámadók, s megint másféle stratégiára van szükségük a gerilláknak, azoknak a kisvállalatoknak, amelyek egy-egy apró piaci szegmens igényeit elégítik ki.
 
Nagyjából hasonló a helyzet a pártok versenyében is. A piacvezető pozícióját, ha a kormányzati oldalról nézem, akkor az MSZP-SZDSZ foglalja el, ha a népszerűség szempontjából vizsgálom, akkor a Fidesz tartja. Az mindenesetre biztos, hogy ennek a két (illetve három) pártnak egymással kellene versenyeznie a választók fejében elfoglalt helyért. S afféle gerillaként, a Jobbik begyűjtheti a maga szélsőséges szavazóinak voksait.
 
Ezzel szemben a kibontakozó kampányban az MSZP és SZDSZ a Jobbik ellen indított elsöprő támadást, mintha bizony az árpádsávosoknak esélyük volna leváltani a kormányt. Az üzenet végtelenül egyszerű: ha nem akarod a szélsőségeseket, válaszd az MSZP-t, illetve az SZDSZ-t! Csakhogy ez a flinta visszafelé is elsülhet: ha nem akarod az MSZP-SZDSZ kormányt, válaszd a Jobbikot!
 
Körülbelül olyan ez a kampány, mintha a Walt Disney Company - tévében, rádióban, filmjeinek elején, és lapjainak minden hátoldalán - azzal reklámozná termékeit, hogy ha nem akarod a (blogomban is hirdetett, de amúgy igazi gerillaként működő) Mozaik gyermeklapot olvasni, vásárolj Disney-magazinokat! Kinek tenne jót egy ilyen kampány? A Mozaiknak vagy a Disneynek?
(A helyesen válaszolók között Mozaik képregényeket, árpádsávos kitűzőket és megmaradt Hiller-haver pólókat sorsolunk ki.)
 
Most tehát az a helyzet, hogy az MSZP és az SZDSZ tetemes kampány-költségvetésének súlyos millióiból a Jobbikot reklámozza, a Jobbikkal verseng, a Jobbikot emeli ki a gerillák közül, s hozza új státuszba, a piaci kihívók helyzetébe. A másik oldalról szemlélve persze ezzel a kampánnyal az MSZP és az SZDSZ is oda kerül, ahol mostanáig a Jobbik volt, az LMP, a Munkáspárt vagy a Vitézi Rend mellé, azaz a gerillák közé.
 
A nagyvonalú baloldali plakáthadjáratnak köszönhetően megjósolhatóan nőni fog a Jobbik népszerűsége. A gyűlöletkampány ugyanis csak addig hatékony, amíg a gyűlölet tárgya arctalan, elvont, s mint ilyen, valóban szorongást keltő fantom. Ha arccá válik, mindjárt alternatíva is lesz!
A most folyó kampányban tehát, alternatívaként jeleníti meg a Jobbikot a baloldali agytröszt. Baloldali? Dehogy! Nyilvánvaló, hogy a kriptojobbikosok állnak az ügy mögött! Meg egyszer leírom: az MSZP és az SZDSZ választási kampányát a Jobbik szervezi és irányítja! Demokráciánk bimbózó rózsakertjében elszaporodtak az árpádsávos jéghegyek! Titanic ante portas!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr801134880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szdsz _vége ... 2009.06.02. 12:52:52

Több közvélemény kutató állítja az MSZP volt szavazói (aktiv-passziv) közül jelentős számban szavaznak a Jobbikra.
Személyes tapasztalataim megerősítik ezt, továbbá azt is hogy aktiv és passziv "liberális" szavazók is szavaznak át a Jobbikra!
(Több vezető liberális politikus ezt meg is erősíti, persze nem a nyílvánosság előtt.)
Kérdeznék most sokan miért szavazna egy liberális szavazó (pl: homoszexuális,lezbikus,drogos stb.) "szélső jobboldali" pártra?
Mert ezen SZDSZ-ből kiábrándult személyeknek elegük lett az SZDSZ nagyon lekopasztott liberalizmusából, a párt korrupt vezetéséből (+7 ker ingatlan panamák,stb), egészségügyi reformból, az ország vagyonának elherdálásából,riogatásból, valamint jelentős sérelem érte cigányok részéről az SZDSZ szavazók igen jelentős részét.
Több területen anarchikus állapotok uralkodnak, amelyet egyetlen felelős liberális sem támogathat.
SZEMÉLYES TAPASZTALATOK ALÁTÁMASZTÁK AZ ELŐBB LEÍRTAKAT!

Potenciális liberális szavazók kb 90 %-a szerint jelenleg van és elég jelentős a cigány rasszizmus Magyarországon.
Magyarán egy cigány származású egyén egy másik egyént (pl:magyart,homoszexuálist,zsidót,stb) faji,vallási vagy szexuális hovatartozása miatt megfélemlít,bántalmaz,megöl, anyagi javait elveszi. (Ez már több mint rasszizmus, ez már fasizmus mivel tömegesen fordul elő és fizikálisan érezhető nap, mint nap! )

SZDSZ szavazó voltam 1990-tól 2006-ig, de már elegem van ebből a pártból, Jobbikra fogok szavazni, mert RENDET KELL TENNI AZ ORSZÁGBAN !
süti beállítások módosítása