HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Szexuális ellenforradalom?

2012.03.26. 16:31 Ratius

Szexuális ellenforradalmat hirdet a Kurucinfó. A szélsőjobboldali portál olvasói levélként adott közre egy igen összeszedett dolgozatot a szexuális ellenforradalom szükségességéről. A szerző pontokba szedve írja le miért, és miképpen teszi tönkre a fogamzásgátlás – és az ennek köszönhető szexuális forradalom – a családokat, és végső soron a társadalmat. 
 
A gondolatmenet a következő: a fogamzásgátlás lehetővé teszi a promiszkuitást. A promiszkuitás fellazítja a családi kötelékeket, és csökkenti a gyermekszámot. A széthulló családok miatt nő a homoszexualitás (,mert nincs apai minta…).  A csökkenő gyermekszám miatt nő az eltartottak aránya. A eltartottak növekvő száma miatt gazdasági válságba zuhan Európa. Mellesleg a fogamzásgátlás egészségtelen és erkölcstelen, mert megnyitja az elvi utat az abortusz előtt. 
Az érvelés szikár és logikus. 
És kicsit aljas is.
Olyan, ki nem mondott előfeltevésekre épít, amivel a társadalom túlnyomó többsége egyetért. Pontosabban azt állítja, hogy egyetért, pedig nem. 
Ezek a feltevések a következők:
1. A szex, a nemiség kizárólag társadalmilag elfogadott keretek között űzhető tevékenység. Kell hozzá házasság, gyermekvállalási szándék, de legalább őszinte szerelem. Aki ezeken kívül, mondjuk, alkalmi partnerrel bújik ágyba, az valami súlyos erkölcstelenséget művel. 
2. A társadalmilag elfogadott szexuális keretrendszernek (házasság, vagy a házasság és gyermekáldás esélyével kecsegtető szerelmi kapcsolat) fontos összetartó eleme a nemiség. A kereteken kívüli szex a szexuális monopóliumot birtokló keretek lazításához vezet. 
3. A társadalmilag elfogadott partner, a házastárs, vagy szerelmespár kizárólagos jogot formálhat társa testére, szexualitására. A kizárólagosság jogának megsértése hűtlenség, árulás, csalás, és természetesen erkölcstelenség. 
4. A homoszexualitás a társadalmilag védett keretrendszer egyik legsúlyosabb megsértése, hiszen az azonos nemű pároknak nem lehet gyermeke. 
5. És ezzel el is jutottunk oda, ahonnan elindultunk: a társadalmilag védett nemi kapcsolat valójában a születendő gyermeket védi, azaz a gondolatrendszer alfája és omegája az, hogy a szex kizárólag, de legalábbis elsősorban gyermeknemzés céljából engedélyezett. 
Mármost én e felsorolásnak nagyjából egyetlen pontjával sem tudok egyetérteni.
Abban hiszek, hogy a gyermekvállalás érett és megfontolt döntés eredménye, abban hiszek, hogy párommal nem a nemi monopólium tart össze bennünket, abban hiszek, hogy semmilyen szempontból nem birtokolhatja egyik ember a másikat, és mindezeken keresztül abban is hiszek, hogy a nemiség pompás móka, nagyszerű élmény, fizikai létünk leggazdagabb örömforrása. 
Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy tagadnám más örömök létét, vagy jogosultságát. Hiszek a szerelem boldogságában, a bensőséges családi kapcsolat melegében, a tudomány és kultúra felemelő gazdagságában, a közösség megtartó erejében, és világunk ezernyi szellemi, lelki és testi gyönyörében. Mindegyikben külön-külön, vagy alkalmilag egymáshoz kötődve, de semmiképp sem gondolva azt, hogy bármelyik örömünknek kizárólagos része lenne egy másik örömünk.  
Azt is gondolom, hogy a Kurucinfó szerzőjét megnyomorította a nemiséget bűnnek nyilvánító keresztény hagyomány, és abban is hiszek, hogy a szexuális forradalom a felvilágosodás óta Európa legnagyobb szellemi teljesítménye. Még akkor is, ha ez a szellemi, lelki, testi felszabadulás ezernyi problémát szabadított világunkra. Bár megjegyzem, pont azokat a gondokat – mint a családok szétesése, a gyermekvállalási kedv hanyatlása, amelyeket a Kurucinfó szerzője a szexuális forradalom számlájára ír – nem a nemi felszabadulás okozta.  Ellenkezőleg: az ok éppen az, hogy az új gondolkozási és viselkedési keretek mellé egyelőre nem tudtuk kialakítani a megfelelő társadalmi kereteket. 
A kérdés ilyenformán nem az, hogy miképpen térhetnénk vissza egy archaikus társadalom szabályai közé, és miképpen tudnánk visszatéríteni az archaikus normákhoz az embereket, mert ebből csak a legbrutálisabb elnyomás születhet meg. A kérdés nem az, hogy legyen-e szexuális ellenforradalom, hanem az, hogy van-e korszerű válaszunk korunk problémáira, vagy csak arra vagyunk képesek, hogy  idétlenül szajkózzuk a kétezer éve ismételgetett sötét és gonosz dogmákat. 
 
A Boldogok a sajtkészítők immár a Facebookon is megjelent.
Érdemes bejelölni, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok
nem kerülhetnek ki az Index címoldalára. 
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr134341550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tükörfúró 2012.04.22. 15:00:44

ehhez nem mert hozzázsolni senki, vagy miajoég?!?!
kurutzék természetesen megint keverik a szezont a faxommal..vagy inkább sajátjukkal

egyfelől sehol nem tapasztalom azt a hatalmas szabadosságot, amit ezek álmodtak, valoszinű savanyu a szőlő effekt

másfelől keverik az okokat az okozatokat és halom nem oda tartozó dolgot, mit is kezdenek soksok gyerekkel, mikor a korfa csak egy látszatérv, a valóság az, bőven munkaképes koru embereknek, gyakran nem is alacsony képzetséggel, vagy átlagos tanulási képességgeé és hajlandósággal sincsen munkája, esetleg csak fekete segédmunak, alkalmi jelleggel

mit is old meg itt egy nagyobb szaporulat akkor, ha már ezt a népességet sem képes a hazai gazdaság világszinvonalon versenyképesen eltartani?

a csökkenyő születésszám csak a társadalom természetes reakcioja, hova szüljön a 25nm albérletbe, nem i. sz. 1250 van, hogy majd tapasztunk sárbol egy putrit, alkalnak a disznóhólyag, oszt lakunk és dolgozunk mint az állatok

ezek a kurucfélék folyton asziszik, majd mindeki más visszamegy a sötét középkorba, ők meg mivel kitalálták ezt a sok szépet, majd a pallosjoggal biro főnemesség lesznek, vagy hasonló

sok frusztrált kis pötsch, akik azthiszik majd igy jut nekik nő, pontosabban háziszolga, fehércseléd, mert valóban megélni és értékelni az igazi kapcsolatot és teljes szexuális életet az eltorzult sérült beteges lelkük miatt képtelenek

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.04.23. 13:24:28

felnőtt emberek konszenzuális nemi életébe kívülálló nem szól bele. pont.
aki beleszólogat, az bizony húzza a retkes mancsát a nadrágomból, de azonnal.
egyébként szerintem kár a homofób nemzetféltő erkölcsvédőkkel vitatkozni, minek pofozni a szart.
süti beállítások módosítása