HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Jönni fognak

2015.08.03. 07:49 Ratius

Olyanná lett, mint a drogkereskedelem. Ha lezárjuk a határt, lefizetik a határőrt. Ha kerítést építünk, alagutat ásnak. Ha rács mögé dugjuk a dílereket, mások állnak a helyükre. Ha felgyújtjuk az ültetvényeiket, új parcellát vágnak az őserdőben. Ha leszámolunk a drogbáróval, a rivális banda feje veszi át az üzletet… Kiépült üzletmenet, sikeres know-how, hatalmas profit, széles érdekeltségi rendszer. Nem lehet megfékezni. Csak fékezni lehet.
migration.jpg
Szükséges, de nem elégséges
A migrációhoz kapcsolódó hálózat éretté vált. Immár nincs eszközünk, amivel megállíthatnánk.
A széplelkek elsősorban humanitárius katasztrófát fedeznek föl a menekült-áradat mögött, nyomorult, segítségre szoruló embereket, ágról szakadt szerencsétleneket, éhező, kibombázott, üldözötteket látnak, s úgy vélik, filantróp kötelességünk segíteni rajtuk. Nekem, azonban, aki az elvont gondolkodás epikureus örömeit hajszolom, rendszert és logikát kell felfedeznem az emberár mögött.
Miért éppen most jönnek Afrika és Ázsia kétségbeesettjei? Miért jönnek, miért jöhetnek most százezerszám, míg korábban csak pár száz, pár ezer bevándorló érkezett? Mi változott meg az elmúlt időben? Mert abban ugye nem kell kételkednünk, hogy a maguk részéről eddig is jöttek volna, ha jöhetnek? Hiszen egy olyan világban, amelyben évente ötven millióan éhen halnak, ésszerű döntés a költözködés…
És, bár igaz, önmagában mégsem meggyőző, mégsem kielégítő a közkeletű magyarázat, amely szerint az összeomlott Szíria, és Líbia – amelyek eddig feltartóztatták az áradatot – most nem fékezik meg az útrakelteket. A nyitott átjárók léte, hogy marxista fordulattal éljek, szükséges, de nem elégséges feltétele a migráció hírtelen dagályának. A probléma mélyebbnek és sokszorosan összetettebbnek tűnik. Éppen ezért annyira rémisztő az eredmény, amit nap, mint nap tapasztalunk városainkban, amit látunk képernyőinken.
migration2.jpg
Nemlineáris logika
Hadd tegyek itt egy kis kitérőt! Mindenképpen szeretném elkerülni azt, hogy ostoba kalandozásba keveredjek a káoszelmélet irányába, de azért fontos megemlítenem, hogy a káoszkutatás rendkívüli nyomatékkal hívta fel a figyelmet arra: nem lehet lineáris modell alapján megérteni a társadalmi folyamatokat.  Az 1960-as évek óta a dinamikus rendszerek elméletei egyre több kutató számára jelentettek gondolkodási keretet. A káoszelmélet – és a modern nemlineáris fizika többi ága – átformálta a társadalomtudományok hagyományos sémáit. Robert Geyer például a természettudományok nemlineáris paradigmájának mintájára a társadalomtudományokban is hasonló megközelítést javasolt. Michael Shermer, a racionális tudomány védelmezője, az áltudományosság elleni küzdelem egyik kiváló harcosa a történelem káoszáról írt tanulmányában azt fejtette ki, hogy: ,,a káoszelmélet új perspektívát nyújt a múlt változásainak leírására”.  Az általa kidolgozott modell – szándéka szerint – egyesítette az esetlegesség és a szükségszerűség kettősségét: ,,az esetleges-szükségszerű események összetalálkozása meghatározó jellegű előfeltételek révén kikényszerít egy bizonyos eseménysort”. Azaz semmi nem történhet egyetlen ok eredményeképp. Egy esemény bekövetkeztéhez szándékok, tettek, mulasztások, speciális körülmények és véletlenül előálló helyzetek egysége vezet.
A lineáris modellek nem tudnak megmagyarázni bizonyos viselkedésfajtákat még viszonylag egyszerű rendszerek esetében sem. Hogyan lennének hát képesek megmagyarázni olyan bonyolult és összetett folyamatokat, mint amilyen a tömeges migráció?
migration5.jpg
Facebook forradalom
Érdemes tehát egy pillantást vetni arra, mi változott az elmúlt időszakban – az egyetlen hivatkozott változáson, a szíriai, líbiai állam összeomlásán kívül – vagy, ha ezt nem tudjuk pontosan, érdemes felvetni, minek kellett megváltoznia ahhoz, hogy a végtelen emberár megindulhasson Európa felé.
És, ha már az mediterrán államok összeomlásával kezdtük, vessünk egy pillantást az „arab tavasz” érdekességeire! Hogyan is nevezték ezeket a mozgalmakat?
Facebook forradalom!
Annak idején mindenki arról beszélt, hogyan szervezték meg magukat az Tunézia, Líbia, Egyiptom tüntetői a közösségi hálózatok segítségével. Arról vitatkoztak, hogy a Facebook és a Twitter vajon katalizátorai, vagy csak eszközei az eseményeknek. Tüske László, az Avicenna Közel-Keleti Kutatások Intézeteének munkatársa, így nyilatkozott a kérdésről: „A televízió, a facebook, a twitter és az egész internet olyan képzelt közösséget hozott létre a fórumokon keresztül kommunikáló tunéziai és egyiptomi fiatalok számára, amely elég motivációt adott ahhoz, hogy kimenjenek az utcára. Időpontokat egyeztettek, térképeket adtak közre, amelyeken be volt jelölve, hogy mely mecseteknél hány órakor kell gyülekezni. Ez pedig a közösség biztos közérzetét adta a nézőnek, olvasónak. S így bátran kimehettek az utcára, számíthattak arra, hogy mások is ott lesznek.”
Egyértelműnek látszik, hogy remekül használhatóak az alig néhány esztendeje megjelent kommunikációs eszközök, amikor amorf, hagyományos háttérrel és infrastruktúrával nem rendelkező csoportok próbálják megszervezni magukat. Mint például azok, akik Afrika sötét mélységeiből, vagy Szíria és Irak önjelölt kalifája elől, Afganisztán hétköznapi nyomorúságát megelégelve Európa jólétébe szeretnének eljutni.
Az információáramlás jelentőségét nehéz alábecsülni. A közelmúltban lezajlott technológiai váltás, az okos telefonok világméretű elterjedése gyakorlatilag folyamatos és naprakész tájékoztatást jelent a menekülteknek. A már megérkezettek szinte lépésről lépésre végigvezethetik az úton a most elindulókat.
migration9.jpg
Menekült-logisztika
A piac robbanásszerű növekedése megrázkódtatásként éri a termelőket, szolgáltatókat. A radikális kapacitásbővítés kényszere az anyagi és emberi erőforrások gyors kiterjesztését, szervezeti, strukturális átalakításokat igényel. Amikorra azonban sikerül végrehajtani a kapacitásbővítéssel járó feladatokat, akkor lehengerlő erők állíthatóak a konjunktúra szolgálatába.
A folyamat persze olykor évekig is eltarthat. Az illegális vállalkozások nem támaszkodhatnak külső forrásokra, bizalmi alapon szerveződnek. Önmagában nem is elég a nyereség egy részének folyamatos visszaforgatása a vállalkozásba, hiszen a kapacitás bővítése sokrétű kapcsolathálózat kialakítását is igényli. Mára azonban egyértelműen túljutottak a nehezebb időszakokon a csempész-csoportok. Ha eddig néhány tucat embercsempész, pár rozoga hajóval segítette az Európába igyekvőket, akkor mára – biztosak lehetünk benne – kiépült egy teljesen új, nagykapacitású csempészhálózat, amelynek bizalmi emberei, szorgalmas végrehajtói, széleskörű kapcsolatai, hatékony – már legalább is a célnak minimálisan megfelelő – eszközei vannak, s ezeknek segítségével képesek kiaknázni a konjunktúrát. Jól strukturált csempészbandák, beszervezett határőrök, megvesztegetett hivatalnokok, feltárt útvonalak, biztos átadási és átvételi pontok, vízi és szárazföldi szállítóeszközök szolgálják a nagy tömegű menekült-logisztika sikerét.
migration7.jpg
Egy életszerű feltevés
Abban is biztosak lehetünk, hogy a kommunikációs forradalom és a csempész-szolgáltatás kapacitásának kiteljesedése mellett egy félig-meddig önálló üzletág, valamiféle finanszírozás is áll a népvándorlás hátterében.
Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, nem tartom elképzelhetőnek azt, hogy a világpolitika, vagy a világgazdaság jelentős szereplői egy ilyen mozgalom mögé álljanak. Bár lehet olyan érdek, amelynek előnyére szolgál az embercunami léte vagy iránya, az, mégis képtelenség, hogy komoly tényezők megtalálják a világvárosok légkondicionált luxusirodáit és Afrika sárkunyhóit összekötő utakat. Nem olyan egyszerű feladat az.
Az azonban életszerű feltevés, hogy a kiépült csempészhálózathoz hasonlóan az elmúlt években létrejött és immár teljes kapacitással működik valamiféle uzsorás-üzlet, amely képes helyi szinten finanszírozni az elindulókat és hatékonyan képes Hannoverben, Lyonban, Koppenhágában, Londonban vagy éppen Budapesten behajtani a megérkezetteken az idő közben tetemesre duzzadó adósságot.
Hogy van-e ilyen rendszer, arról a dolog természetéből adódóan persze keveset tudunk, de, hogy kell lennie, abban nem kételkedhetünk.
migration8.jpg
Globális gazdaság
Végezetül hadd ejtsek pár szót a széteső államokról. Mert az Európára özönlő emberár létrejöttében nem pusztán a darabjaira hullott közel-keleti, észak-afrikai államok játszanak szerepet, hanem a kibocsájtó országok megrendülése is. A jelenség végső okát, legfontosabb mozgatórugóját a globális gazdaság működésének katasztrofális következményei között kell keresnünk. A helyi mikrokörnyezet elviselhetetlen túlterhelésében, ami a lehetetlenné teszi a hagyományos életmód fenntartását. A társadalom tradicionális kapcsolati hálózatának felbomlásában, ami miatt a hajdani közösségekben megszűnik a bizalom és vele az együttműködés lehetősége. A gazdagok és szegények között táguló szakadékban, ami miatt a szegények végtelenül szegények lesznek, s a középosztály folyamatosan attól retteg, hogy közéjük süllyed. S végül természetesen az államhatalom folyamatos defenzívájában, aminek következtében az élet egyre nagyobb területén veszik át a hatalmat bűnözői csoportok, fanatikus őrültek, és lelkiismeretlen kalandorok.
Hogy ezeket a problémákat mi magyarok, de még mi, európaiak sem orvosolhatjuk, az nyilvánvaló. Hogy a mára kiépült és lehetőségeinek maximumával pörgő embercsempész üzletágat nem tudjuk felszámolni, az sem kérdés.
Hogy az emberárat arra kényszerítjük, kerülje el a mi hazánkat, az a legtöbb, ami most talán elérhető.
migration6.jpg
Utóirat
A minap megtisztelő meghívást kaptam az N1 Tv blog című műsorába, ahol ismert (?) bloggerekel beszélget a szerkesztő műsorvezető, Balogh Gábor. Mivel előre tudtam, mire készülhetek, volt pár napom, hogy elgondolkodjak a migráció problémakörén. Ez lett az eredménye. A műsorban röviden vázoltam a problémát, de két okból fontosnak tartom, hogy írásban is közreadjam. Először azért, mert írásban összeszedettebb az ember, áttekinthetőbb a szöveg, s – a látszat dacára – az írás sokkal inkább felhasználóbarát, mint a film. Másrészt – és ez is a felhasználóbarátsághoz tartozik – itt, ezen a blogon, írásban is lehet vitatkozni érveimmel, ami mégis jobb, mint házsártos öregúrként visszabeszélni a képernyőnek…

 

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket.

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr77675192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felician 2015.08.03. 23:36:10

Amennyiben igaz, amit mondasz (márpedig hihető), akkor ez egy fátum. Kizárni nem tudjuk, maximum terelni, fékezni. Többen vagy kevesebben, de itt fognak landolni. Toloncolgatni maximum addig tudjuk őket, amíg van hova (=engedik a szomszédok). Valamit kezdenünk kell velük.

Márpedig aligha lehet eredményesen mást tenni ilyen helyzetben szerintem, mint a lehető legnagyobb szeretettel integrálni és asszimilálni ezeket az embereket, hogy magyarok legyenek belőlük, mert máskülönben csakis a gettósodásukat és ellenséges identitásőrzésüket válthatjuk ki. Mint a cigányságunk esetében: mandinerből nagyon gyorsan visszakapjuk a pofonjainkat. Nem?

Ha viszont ez igaz, hiába mondta ki Orbán, hogy baj van a migrációval kapcsolatban (valóban van), ezt ÚGY mondatta ki a propaganda segítségével, hogy azzal eleve legyengítette a hosszú távú lehetőségeinket a fenti asszimilációra. Ellenséget kreált azokból, akiket éppen hogy vitorlába kellene fogni (jobb lehetőség híján). (Hogy ezt egy arcpirítóan demagóg, szégyellni való kampánnyal tette, azt most hagyjuk is.) Ezt ki kellene mondani! Kár, hogy a "ballib" oldal nem ezt mondja, leginkább csak a morális pánikolással van elfoglalva. Ki fogja ezt kimondani?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.08.04. 07:27:20

Asszimilációhoz:
Fáj, vagy nem, elfogadjuk, vagy nem, a tényen nem változtat. Ezen a kis földdarabkán, ami ma Magyarországnak neveztetik, annyi nép fordult már meg, hogy a tiszta magyar vér csupán elborult fanatikus elmék lázálmaiban létezik. Csakhogy a magyar mint olyan nem egy vérvonal meghatározott leszármazási listájának aktuális nemzedéke, hanem egy gondolkodás. Egy olyan gondolatiság, világszemlélet, ami gyökeresen különbözik más népekétől. Az Arvisurákban a békességre törekvő emberek népének van leírva, melyet gondolom a leírás idejében kell értelmezni. Jelesül, hogy csak védelmi, visszaszerzési, de sosem hódító céllal fognak fegyvert. Talán azért ez sem utolsó dolog, de visszatérnék az eredeti témához.

Ha az iménti tézis helytálló, akkor a Kárpátok között élnek magyarok (akik lelkük mélyéről annak vallják magukat), és vannak mások. A magyarok lehetnek idegen vérvonalúak, akik értik és magukénak vélik a magyar értékrendet, gondolkodásmódot, és vannak nem magyarok, akik talán magyar származásúak, de nem értik, elutasítják a magyar szellemiséget. Nagyon összetett dolgok ezek, személyekre lebontva nem is nagyon lehet mit kezdeni vele, de összességében jó magyarázatot ad sok jelenségre, mint például az elvándorlás, a bevándorlókhoz való viszonyulás, a magyarsághoz való lojalitás, a kiszakadt magyarsághoz való viszony, stb. Ezek a jelenségek különböző értelmezést kapnak erkölcsi és érdekalapú megközelítésben, ami magyarázatot adhat a különféle hozzáállások értelmezéséhez.

Mindezek fényében a bevándorlók asszimilációja akkor lehetne valós lehetőség, ha nem lennének idegen szívű közöttünk élő magyar felmenőkkel rendelkező fantaszták.
Ahogyan még két-három generációval ezelőtt a rakoncátlan gyereket akármelyik felnőtt rendreutasíthatta a nyílt utcán, és a gyerek nem panaszkodott otthon, mert még megkaphatta a kiegészítést is, a bevándorlók asszimilációja is csak egy egységes értékrendű, és azért egyemberként is kiállni képes társadalom részéről lenne lehetséges. Viszont amíg emberbarát jogvédőknek álcázott futóbolondok bátorítják a sáskák módjára beözönlő "menekülteket", addig azok nem beilleszkedni fognak, hanem vérszemet kapnak, és újabb jogokért fognak egyesülve fellépni. Nem is kell messzire menni, csak betekinteni a menekülttáborokban kialakulóban lévő eseményekre, lázadásokra, szervezkedésekre, rendbontásokra. Csakhogy amíg más országokban egységesen foglalnak állást a polgárok a jelenséggel kapcsolatban, hovatovább mély elismeréssel adóznak a magyak kormányzati fellépés tekintetében, nálunk "gettósításról", meg "vasfüggönyről" regél a sajtó, pedig nem volt olyan rég az igazi vasfüggöny, lehetne tényszerű összehasonlítást tenni.
Konteo: turáni átok.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.08.13. 22:54:39

"A jelenség végső okát, legfontosabb mozgatórugóját a globális gazdaság működésének katasztrofális következményei között kell keresnünk."

A jelenség végső okát és legfontosabb mozgatórugóját az USÁnak a Közel Keletre irányuló destabilizációs kísérleteiben (2001-től,) kell keresnünk.

Majdnem az összes migráns olyan helyről jött amely 1) az Usa tette élhetetlenné (Afganisztán, irak, szíria
2) bufferzónaként visszafogta a migránsokat (Líbia, Egyiptom).A Kötzel-kelet destabilizációja mögött természetesen az izrael-lobbi állt, az izrael-lobbi befolyására jó szemléltető példa Netanjahu miniszterelnök nemrég elmondott kongresszusi beszéde, ahol 38x kapott tapsot, ebből 27 felállós taps volt ("standing ovation").

Persze erről nem illik beszélni meg nem polkorrekt, meg rohadt antiszemita lesz aki ezt meg meri említeni.

Ezért egyszerűbb gazdasági elemzést mímelni, vagy kommentben a turáni átokról meg hasonló hülyeségekről értekezni, minthogy a probléma gyökerével foglalkozzunk.

@F.M.J.: a magyar a fehér (Europid) faj(tá)hoz (rassz) tartozik, ellentéteben a zsidóval, cigánnyal, és a bevándorlókkal. Ez elég a faji közösség meghatározásához, és a vérvonal ápolásának igényéhez is.

Arvisura haha, a nemzeti ébredés elől pont az ilyen marhaságok veszik el a levegőt. Ne a létező, megtörtént, valós dolgokról beszéljünk, mint pl. a zsidók szerepe a feminizmusban, frankfurti iskolában, hollywoodban és a pornóiparban, hanem beszéljünk az arvisuráról meg a turáni átokról meg a többi eszeveszett baromságról.

Az Arvisura nagyjából annyira alapszik megtörtént eseményeken, mint L. Ron Hubbard (Szcientológia egyház) meséi Xenuról meg az intergalaktikus civilizációkról.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.08.14. 09:24:53

@Nemzetstratégia: „A jelenség végső okát és legfontosabb mozgatórugóját az USÁnak a Közel Keletre irányuló destabilizációs kísérleteiben (2001-től,) kell keresnünk.”
- Annak meg a háttérrugója Izrael világhatalmi ambíciója. Nem nagy újság, csak épp a posztoló nem akart ennyire visszamenni a kályhához, mert a felvetett téma értelmezése ezt nem tette szükségessé.

„Ezért egyszerűbb gazdasági elemzést mímelni, vagy kommentben a turáni átokról meg hasonló hülyeségekről értekezni, minthogy a probléma gyökerével foglalkozzunk.”
- Ez a cikk egy társadalmi problémáról értekezett, és annak részleteit taglalta. Bár ennek része a gazdasági szempont is, de nem egésze, ellenben a kijelentései a cikk témájához mérten elégséges mértékűek, ezért nem mímel, csupán nem megy tovább egy szükséges határnál.
- Ha nem csak szavakba kapaszkodnál, hanem értelmeznéd is a leírtakat, akkor láthatnád, hogy a „turáni átok” előtt van egy szócska. Konteo. Azt jelenti, hogy összeesküvés elmélet. Adott szövegkörnyezetben az értelmezése csupán annyi, hogy tényszerűen nem elfogadott, de jelen esetben kísértetiesen egybeeső.

„a magyar a fehér (Europid) faj(tá)hoz (rassz) tartozik, ellentéteben a zsidóval, cigánnyal, és a bevándorlókkal. Ez elég a faji közösség meghatározásához, és a vérvonal ápolásának igényéhez is.”
- Én többnyire megpróbálok minden vitapartnert komolyan venni, mert az értelmes beszélgetés alapja a kölcsönös tisztelet. Jelen esetben azonban a soraid mögött nem tudok életszerű érveket felfedezni, csak valamiféle elvakult rózsaszín idealizmust.
Az MTA álláspontját eredettörténet témakörben messziről el szoktam kerülni általad is nyilvánvalóan jól ismert okokból, ezért csupán annyit hoznék ide, hogy többtízezer évvel ezelőtti leletek bizonyítják Kárpát-medencei eredetiségünket. Eddig szerintem nincs vitánk. Csakhogy innen elvándoroltunk, majd a honfoglalásnak tanított visszatéréssel ismét ideköltöztünk.
Tényleg úgy véled, hogy a messze töltött ezredek alatt nem olvadtak a népünkbe ázsiai gének? Tényleg úgy gondolod, hogy a visszatérés óta eltelt időszak megszállásai, tudatos betelepítései, nem módosították a genetikai állományunkat, és létezik „tiszta vérű” magyar? Feltételezed, hogy egy majdan soktucat emberöltő elteltével felvetődő faji kérdés érdekében sokszáz, sokezer évvel ezelőtt eleink valamiféle génbank megőrzése érdekében nem bútoroztak össze fiatalon egy olyan világban, ahol ezekről a dolgokról részint nem is hallottak, részint a világ olyan ritkánlakott volt, hogy a lehetőségével sem kellett számolni zsinórral meghúzható határoknak?
Ha már itt tartunk, van olyan, hogy valamely emberi jellemzőből egy adott vidéken jellegzetesen több van, mint másutt, de tiszta fajról beszélni egy mai világban legfeljebb a természet által gondosan elhatárolt területeken lehet, mondjuk belső-Afrikában, a Himalájában, Polinéziában, stb. Ma már az ember nemzeti identitása a neveltetésén, vagy a rá ható ismereteken keresztül alakul ki, és nem a genetikáján múlik. Nem kell ezt a tényt szeretni, de számolni vele mindenképp szükséges.

„Arvisura haha, a nemzeti ébredés elől pont az ilyen marhaságok veszik el a levegőt.”
- Pontosan miért is? Nem tartom az Arvisurát történelemkönyvnek, mint ahogyan a Bibliát sem, de ez még nem jelenti azt, hogy bizonyos elemezgetés után ne derülhetne ki róla, hogy akár túlnyomó részben tényszerű állításokat tartalmaz? Vagy te ezt a munkát már elvégezted? Csodálkoznék. Nekem inkább úgy tűnik, hogy az alábbi hibát követed el: a.te.ervelesi.hibad.hu/#./bizonyitasi-kenyszer-atharitasa

„Ne a létező, megtörtént, valós dolgokról beszéljünk, mint pl. a zsidók szerepe … hanem beszéljünk az arvisuráról meg a turáni átokról meg a többi eszeveszett baromságról.”
- Attól, hogy vannak téged jobban érdeklő témák, melyek amúgy valós problémák, még nem jelenti azt, hogy más dolgok ne lehetnének ugyan olyan tényszerűek. Nem az a gond, hogy vannak nézeteid, mert ez önmagában tiszteletre méltó, hanem az, hogy előbb a nézeteid vannak, utána rendezed köréjük a fellelhető információkat. Ezzel kapcsolatban itt találsz pár találó sort.: a.te.ervelesi.hibad.hu/#./nem-igazi-skot

„Az Arvisura nagyjából annyira alapszik megtörtént eseményeken, mint L. Ron Hubbard (Szcientológia egyház) meséi Xenuról meg az intergalaktikus civilizációkról.”
- Én ezt az állításodat kész vagyok elfogadni feltéve, ha bizonyítod. Nem lesz nagy ügy, olvastam az Arvisurát. Azon túl, hogy a benne szereplő információk jelentős részének bizonyítatlansága miatt nem veszem készpénznek, hiteles cáfolatok sincsenek. Magyarul, van egy vaskos kronológiai jegyzetgyűjtemény, mely nem ellenkezik meglévő földrajzi helyszínekkel, és bár történetisége nincs tételesen alátámasztva, nem megy szembe ásatásokon felszínre került leletekkel sem. Akár lehetett úgy is, mint ahogyan lehet ügyes, széleskörű ismeretekkel megáldott szerző fantáziavilága is. Az már megint jó kérdés, hogy milyen adatok alapján foglalsz állást ilyen kategórikusan?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.08.14. 23:52:41

@F.M.J.: Én úgy gondolom hogy a közel-keleti és afrikai népvándorlás megállításnak társadalmi hátterébe teljesen illik, hogy az USA mit csinál arrafelé 2001 óta. Ok-okozat. Vagyis: az USA (és a zsidó lobbi) idézte elő eme társadalmi problémát. Egy olyan bejegyzésben ahol a bevándorlóproblémát taglaljuk, ezt legalábbis illene megemlíteni, legalább 3-4 mondatban, nyilván nem kell hogy az egész cikk erről szóljon. Egy bármilyen elemzésnek része az okok legalább jelzésszintű megemlítése. A cikk szerzője ehelyett elkezd valami általános elméletieskedésbe menni, aminek semmi specifikus értelme, nesze semmi fogd meg jól.

________

Az europid faj 3 részből alakult ki. először is voltak az észak-európai halász-vadász gyűjtögetők, melléjük érkeztek 5000 évvel ezelőtt a neolit farmerek, és a kettővel párhuzamosan be-betörtek ill. bevándoroltak Európába a sztyeppi lovasnépek (Fekete -t északi részén alakultak ki és onnan rajzottak szét). E 3 részből alakult ki Európai, a mai északi népekben több a halász-vasász gyűjtögető-utód, a mediterrán népekben a neolit farmer, míg a keleti népekben inkább a sztyeppei lovasok vére csordogál, persze sok helyen nagy a keveredés. Mégis, e sok ezer évnyi együtt töltött közös történelem, nagyjából egy biológiai, genetikai közösséget formált belőlünk, annál is inkább, mert az ősi Európa nem egy lehatárolt egység vot: a Kelták például Skóciától a mai törökországig egész Európában jelen voltak, az Írek ősei a mai spanyolországból vándoroltak oda stb, tehát az ősi Európa meglehetősen sajátos és egyedi genetikai közösséget alakított ki, jóval Krisztus születése előtt. Ez a tudomány mai állása, legalábbis amit az angol szakirodalomból le lehet szűrni, és ez szintén választ ad minden felvetődő kérdésre.

A belénkolvadt ázsiai gének hatása ránk nézvést jelentéktelen. A B-vércsoportgén is ázsiai eredetű, de Izlandon is élnek B és AB vércsoportú viking leszármazottak. Az ázsiai hatás a kinézeten, a bőr sárgaságán és a szem vágottságán meg még pár jellemzőn elég jól lemérhető.

"Ma már az ember nemzeti identitása a neveltetésén, vagy a rá ható ismereteken keresztül alakul ki, és nem a genetikáján múlik."

Az Europid fehér fajból került ki a tudósok 90 és a felfedezők 95%-a, ami a fehér fajra jellemző kreativitás és új horizontok keresésének vágyűt mutatja. Ez a többi népből nagyrészt vgy egészt hiányzik. Még az ázsiaiakból is.

olvasnivaló:
fortnightlyreview.co.uk/2012/06/explore-duchesne/#fnref-7271-1

metafizikai/mitológiai szempontból érdekes fölvetés Spengler elmélete, mely a fehér fajt a fausti embertípussal azonosítja, aki örökösen nyugtalan, mindig valami újra, kalandra, fölfedezésre (tudományos és földrajzi, de művészeti értelemben is) vágyik.

A fehér faj sokkal kreatívabb mint a többi, ez kétségtelen.

Nem nekem kel cáfolnom hogy az arvisura hamis, hanem neked kell bizonyítanod hogy igaz, lásd erről: "Russel's teapot". Te hárítod át a bizonyítás kényszerét, rám. Hiába.

A zsidók szerepe valós és megtörtént tényeken és a zsidó népen mint létező dolgon alapszik, ellentéteben az arvisura állítólagos dolgaival és a turáni átokkal. Vagyis a zsidók szerepe sokkal relevánsabb __ezeknél__. Ez nem atomfizika, ezt nagyon egyszerű belátni.

A sem bizonyítani és cáfolni egyaránt lehetetlen dolgok a tudomány vagyis a bizonyíthatóság és cáfolhatóság tárgykörén kívül esnek. Ilyen értelemben igazad van, lád megint: Russel's teapot.

Akkor újrafogalmazom: Az arvisurával tudományos alapon nem lehet semmit sem kezdeni (bár lehet hogy van benne olyan dolog ami belső ellentmondás vagy ellentétben van valamely ismert történeti ténnyel, de ilyen mélységben nem ismerem), ezért érdemtelen és fölösleges vele foglalkozni.

A tekintetünket a jövőbe kell vetnünk, a megoldás ott található. A múlt csak mint identitásforrás érdekes, én tudom hogy történelem alapján mit jelent magyarnak lenni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.08.17. 11:14:04

@Nemzetstratégia: „Én úgy gondolom hogy a közel-keleti és afrikai népvándorlás megállításnak társadalmi hátterébe teljesen illik, hogy az USA mit csinál arrafelé 2001 óta…”
- Ebben nincs is vita. Csak, hogy a cikk nem erről szólt. Az írás a következő lépés mechanizmusait vizsgálja, ami a konkrét megindulás, és vándorlás körülményeit taglalja a résztvevők vizsgálatával. Tudjuk a miérteket, itt arról van szó, hogy hogyan van.

„Az Europid fehér fajból került ki a tudósok 90 és a felfedezők 95%-a, ami a fehér fajra jellemző kreativitás ... ”
- Ez nagyon hangzatos, de vannak ennél kézenfekvőbb magyarázatok is. Az egyik legismertebb, hogy az életkörülmények meghatározzák a fejlődés mértékét.
Ha egy népcsoport a létéért kénytelen erőfeszítéseket tenni, mert mondjuk nem potyog a banán a szájába, akkor a tevékenység fejlődést eredményez. A változás szervezettséget, a kényelmi igény kreativitást szül. A jobb életkörülményekből szaporodás lesz, abból meg társadalmi feszültségek. Innen a fejlődés motorja már a hadiipar.
A folyamat ott alakul ki, ahol a tevékenységből adódó kreativitás szabadidőhöz juttatja a lakosságot, mert a körülmények annyira azért nem zordak, hogy minden időt a létfenntartásra kelljen szánni.
Mindezekhez hozzá kell rendelni, hogy az agytérfogatunk csak 10%-át használjuk. Tehát a fajelméleted helyett valószínűbb, hogy egy népet a körülményei valamilyen változásra kényszerítenek.
- Gondolom az 1421 évi felfedező kalandot is európaiak csinálták, vagy hogy más dimenziókat vegyünk, a Csendes-óceáni szigetvilág benépesítését is a fehér faj végezte több ezer éve. Ha a saját lehetőségeikhez mérjük ezeket a tevékenységeket, akkor az is látható, hogy Kolombusz, meg Magellán ipari tanulók voltak hozzájuk képest. Az európai „felfedezők” tevékenységének túlnyomó része anyagi javakért, meg stratégiai területszerzésért folyt, és nem az ismereteket volt hivatott bővíteni. Továbbra is állítom, hogy a tudás, a megismerés és felfedezés igénye valójában neveltetési sajátosságok kidomborodása, és nem genetikai szükségszerűség. Ez ugyan olyan torz világkép, mint amikor jelentős korkülönbségre hivatkozva próbálja magát értékesebbnek mutatni valaki egy nála sokkal műveltebbhez képest, mert ez az egyetlen dolog, amit fel tud mutatni vele szemben.

„A fehér faj sokkal kreatívabb mint a többi, ez kétségtelen.”
- Ez alapjaiban vitatható. Bizonyossággal csak annyi állapítható meg, hogy több problémát kellett megoldania és nem az, hogy mások hasonló esetben nem tudták volna.

„Nem nekem kel cáfolnom hogy az arvisura hamis, hanem neked kell bizonyítanod hogy igaz, lásd erről: "Russel's teapot". Te hárítod át a bizonyítás kényszerét, rám. Hiába.”
- Hiába? Azt látom, mert még mindig arra reagálsz, amit szerettél volna olvasni tőlem, és nem arra amit le is írtam. Emlékeztetőül: Tettem egy kijelentést, amit mivel nem én állapítottam meg, hát odatettem azt a forrást, ahol legutoljára olvastam. Másutt kategorikusan kijelentettem, hogy nem tartom önmagában hitelesnek az Arvisurát, csupán figyelemreméltó, hogy beleilleszkedik a kézzelfogható tárgyi ismeretek alapján feltételezhető történetiségbe. Lehet, hogy úgy volt, lehet, hogy nem. Amibe nem illeszkedik, az a te elméleted. Mivel én nem állítottam az Arvisurával kapcsolatban, hogy tényszerű történelemkönyv, csupán azt, hogy nem ellenkezik ásatási anyagokkal, így bizonyítanom sem kell. Te viszont állítod, hogy hülyeség, amit avval támasztottál alá, hogy szerinted az. Ezt mégis mennyire kellene komolyan vennem? Belőlem nem csak az Arvisura, a Biblia, meg a Korán nem tudott hívőt csinálni, te sem fogsz. Ha viszont tudsz megkerülhetetlen észérveket felhozni, azzal meggyőzhetsz.

„A zsidók szerepe valós és megtörtént tényeken és a zsidó népen mint létező dolgon alapszik…”
- A zsidó mint nép érdekes gondolat. Ezt eddig ők sem tudták bizonyítani, pedig nagyon akarják. Legfeljebb olyan fajsúlyú bizonyításig jutottak, mint amin a finnugrista elmélet áll. Elég rozoga, mert ugyan azok a bizonyítékok más feltételezéseket jobban alátámasztanak. Vallási alapon megközelítve pedig bejönnek a prozeliták is, akik ugye pont miattuk „szaporodtak” el, de fajilag akár négerek, vagy sárgák is lehetnek. A zsidók már saját magukkal sincsenek békességben. Neked tudnod kell, hogy közülük csak egy szűk klikk uralja és irányítja azokat, akik még önmaguk számára sem egzakt módon meghatározhatóak. Nem is kell, homokzsáknak jók lesznek akár megint, ha az érdekek úgy kívánják.

„Az arvisurával tudományos alapon nem lehet semmit sem kezdeni …, ezért érdemtelen és fölösleges vele foglalkozni.”
- Ha meg sem próbálod, akkor bizonyosan nem jutsz eredményre, másrészt pont a tudományosság egyik módszere, hogy az ismeretekből elméleteket gyárt, majd azok lehetséges részleteinek bizonyításával, vagy cáfolatával módosítja azokat. Az Arvisura egy elmélet. Én még nem láttam olyan tudományos kutatást, ami azzal kezdte volna a tevékenységét, hogy kizárja a számára unszimpatikus téziseket. Ez inkább inkvizíciós módszertan.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.08.17. 16:17:20

" Csakhogy a cikk nem erről szólt."

vs.

"Egy olyan bejegyzésben ahol a bevándorlóproblémát taglaljuk, ezt legalábbis illene megemlíteni, legalább 3-4 mondatban, nyilván nem kell hogy az egész cikk erről szóljon."

Ezt írtam előzőleg. Elolvastad?

"Tudjuk a miérteket"

Nagyon sokan NEM tudják a miérteket. Hogy királyi többes pontosan hány személyt takar, kérdéses.

A különböző életkörülmények egy idő után különböző géneket is következtetnek. Erre a legjobb példa a fehér bőr, világos haj stb. Ehhez hasonlóan a fehér fajra egyedileg jellemző kreativitás is öröklődik. Ezt biztos nagyon nehéz megérteni.

Pont a fehér fajnál az egyik legzordabbak az életkörülmények. Homokra épült az érvrendszered, hiányoznak az alapok.

A kreativitás genetikailag öröklődik. Ami vitatható, hogy egyáltalán tudod-e a genetika mit jelent.

www.geneticliteracyproject.org/2013/09/20/is-creative-ability-determined-by-our-dna/

E cikkben az van hogy zenei kreativitás nagymértékben gének által meghatározott. Nem tudom, hogy lehet egy genetikai vizsgálatot amely konkrét géneket talált amelyek a kreativitás egy fajtájának öröklődésért felelnek, továbbra is a környezettel magyarázni, egy egy bizonyos IQ-szint alatt bármi lehetséges.

Az egy darab Zhang-He expedíción hiába lovagolsz, ha többi száz felfedező meg nem sárga volt.

"akkor az is látható, hogy Kolombusz, meg Magellán ipari tanulók voltak hozzájuk képest"

Kolumbusz három hajóval indult el, Magellánnak öt hajója volt, Zhang-henek meg egy FLOTTÁT raktak a segge alá.Ennyit a lehetőségekről.

"Az európai „felfedezők” tevékenységének túlnyomó része anyagi javakért, meg stratégiai területszerzésért folyt, és nem az ismereteket volt hivatott bővíteni."

A fölfedezés vágya a fehér embereben genetikai eredetű.

"Ez ugyan olyan torz világkép"

Már hogy lenne, hiszen vannak eleve okosabb és eleve butább emberek, egyéb tehetségekről nem is beszélve. Hiába akarod, egyik gyerekedbeől sem lehet Michelangelo, akármennyi időt is töltöttél volna ezzel, meg járattad volna festőiskolába stb.

Az intelligenciáról egyébként én is fordítottam cikket:
nemzetstrategia.blog.hu/2015/06/01/az_intelligencia_oroklottsegenek_tudomanyos_alapja

"Mindezekhez hozzá kell rendelni, hogy az agytérfogatunk csak 10%-át használjuk."

Ez egy városi legenda, SEMMI ALAPJA NINCS. Egy kivételesen normális wikicikk magyarul:

hu.wikipedia.org/wiki/Az_agykapacit%C3%A1s_10_sz%C3%A1zal%C3%A9k%C3%A1nak_m%C3%ADtosza

Jól megszívattak e hülyeséggel :DDDDDDDD

Az Arvisúra egy Szalaváré Tula nemű manysi sámán álmodása, amit egy ózdi öntőmunkás jegyzett le.

Lehetetlen távolba megálmodni a múltat, vagy jövőt.

az arvisúrának tartalmaznia kéne olyan tudományos fölfedezéseket, amelyek eddig nem voltak ismertek, pl. régészeti lelőhelyek, de most az arvisúra segítségével megtalálták őket stb. De nyilván az arvisúra-lejegyző gondosan ügyelt rá hogy akár csak egy konkrétan ellenőrizhető tényt is lerögzítsen.
számomra ez elég egyértelmű. De ettől még bárki hihet a manysi fősámánnak meg az ózdi kohásznak. Nem ők lesznek az első becsapott emberek a világon.

A zsidó nép nem térítő vallás, a betértek száma csekély. A zsidónép genetikájáról linkelnék forrást, de sajnos nem olvasnád őket el, ezt bizonyítja hogy a Duchesne-cikket sem olvastad el.

"hogy közülük csak egy szűk klikk uralja és irányítja azokat"

Minden bandát egy szűk klikk irányít, még az állatoknál is így van ez. A zsidó nép belső erőviszonyai teljesen érintetlenül hagyják a zsidó nép és a többi nép viszonyát.

Nincs olyan hogy unszimpatikus :D olyan van hogy antipatikus, de mondhatod magyarul is: ellenszenves.

Az "unszimpatikus" félműveltségre utal, persze nem 100%-os előrejelző.
süti beállítások módosítása