HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Karácsony csapdája

2021.05.18. 06:20 Ratius

Bajban lesz a Fidesz. Nagyobb bajban, mint gondolnánk. Mert, hát persze, hogy Karácsony Gergely lesz az összefogott ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Éppen azért lesz ő, mert komoly, sőt megoldhatatlan fejtörést okozhat a kormánypártoknak.

karacsony_1.jpeg

Lehet-e vitázni?

Karácsony zseniális miniszterelnök-jelölti antréja, a néhány nap alatt mögé sorakozó ellenzéki politikai elit határozott kiállása, a párhuzamos aspiránsok várható visszalépésével, visszaléptetésével kapcsolatos találgatások sokasága arra mutat, talán nem is kell előválasztás ahhoz, hogy a főpolgármesterből ellenzéki kormányfő-jelölt váljon.

Persze azok, akik minden nemtetszésük dacára is jobban szeretnék a kipróbált polgári-konzervatív kormányzást, mint a kiszámíthatatlan ellenzék hatalomátvételét, nyilván nem örülnek Karácsony várható diadalmenetének. De vajon mit tudnak tenni ellene?  Miképpen lehet az ellenzéki jelölttel úgy konfrontálni, hogy az a lényeget érintse, ne a felszínt kapargassa? Hogyan lehet a Karácsony által felvetett komoly kérdésekkel kapcsolatban alternatívákat felmutatni? Hogyan lehet elmondani azt, hogy az ellenzék programja veszélyt jelent a középosztály számára? Vajon lehet-e Karácsonnyal szemben Karácsony-kompatibilisen érvelni?

Nos, azt hiszem, nem lehet. És ezért lesz nagyon nagy bajban a Fidesz.

karacsony_2.jpg

Ki lesz hazai pályán?

A Fidesz trollmédiája ugyanis Gyurcsányra, meg az O1G-re van optimalizálva. A diktátorozó, forradalomról fantáziáló, felcsúti perről álmodozó, mészároslőrincező primitív és ostoba hisztériának primitív és ostoba tükörképe. Ereje addig hatalmas, ameddig saját pályáján mozog, amíg veszedelmes migránshordákról, gyermekmolesztáló genderbuzikról és a korábbi kormányok által ellopott ezermilliárdokról beszélhet.

Amikor azonban a közbeszédet nem ezek a bárgyú propaganda-jelszavak határozzák meg, hanem felmerül annak esélye, hogy igazi kérdések kerüljenek a fókuszba, akkor a Fidesz-média tehetetlenné válik. Látjuk, hogy kapaszkodnak rá a kormánypárti megmondóemberek Karácsony hiányos angol-tudására, be nem fejezett doktorijának kérdésébe, pedig a főpolgármester éppen, hogy csak felvetette: jó lenne tartalmi kérdésekről vitázni.

„Nem abban kell versenyezni az ellenzéki előválasztáson, hogy kinek bővebb a szókincse a kormány szidására. Ebben talán kicsit erős a mezőny. Csakhogy itt és most az egymáshoz méltányos, okos és érvelő vitákban annak kell eldőlnie, hogy ki képes egyben tartani és megerősíteni a sokszínű ellenzéki szövetséget. Ki képes kiszélesíteni a változást akarók táborát. Ki képes a 99 százaléknyi többsége érdekében legyűrni az egy százaléknyi kiváltságosok uralmát. Mert nem az ellenzék élére, hanem az ország vezetésére keressük a legalkalmasabb személyt...” – fogalmazott, s nagy kérdés, hogy vajon az ellenzéki politika és média képes lesz-e „méltányos, okos és érvelő vitákra”. Ha igen, akkor érdemes lenne higgadt és értelmes szavaikkal higgadt és értelmes szavakat szembe állítani. De sajnos hiába lehet elvileg elmondani, hogy Karácsony és a mögé felsorakozó pártok programja nem lesz jó a magyar polgárságnak, gyakorlatilag mégsem lehet felhozni semmi ellenérvet. A kormánypártok hívei – beszélgető polgárok, konzervatív publicisták, fideszes Facebook-csevegők – nem tudják elmondani, miért érdemes Orbánt választani Karácsony ellenében. 

karacsony_3.jpg

Érvek vagy indulatok?

A trollhadsereg végtelenül egyszerű handabandázása ugyanis elnyom minden értelmes hangot, józan ideát, megfontolásra érdemes gondolatot. Az okos szó nem fér meg egy platformon az ostoba uszítással, a bárgyú és erőltetett viccelődéssel, a felvilágosodás-ellenes hecckampányokkal, a keresztény fundamentalizmus röhejes anakronizmusával, a Soros-összeesküvés hülye rémképével. Mindezek – mint gondolatok, mint tematikus közegek, s mint szerzői közösségek – egyaránt vállalhatatlanok azok számára, akik értelmesen tudnának érvelni Karácsonnyal szemben. Így aztán azon a szinten, ahol ő szeretne kommunikálni, nem lehet, s nem is érdemes vitára kiállni.

Lehet, hogy 2022-ben még legyőzi a primitív indulat a józan érveket, de ha az ellenzék nemcsak véletlenül választott kampányarcnak okos és higgadt érvelőt, s négy év múlva is ilyen jelölttel áll elő, akkor a Fidesz kommunikációs csapdába kerül: minél erőteljesebben képviseli a maga érzelmekre építő, agresszív kampányait, annál kevésbé lesz eszköze arra, hogy értelmes vitában is helytálljon. Nemcsak kampánystratégáit, lapjait, szerkesztőit, újságíróit kellene lecserélnie, de youtubereit, trolljait, és kommenthadseregének tagjait is. Herkulesi feladat!

Szerencséje a kormánynak, hogy az ellenoldalon hasonló a helyzet. Ott is inkább vagdalkozni szeretnek szerkesztők, szerzők, kommentelők. Kicsi az esély arra, hogy Karácsony értelmes polémiákat tudjon nyitni.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

 

 

249 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr7316564414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ménár Atya 2021.05.19. 18:56:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Tényleg, hol van Fitymatyi? ilyenkor már itt tobzódik, kinyírtad megint? :)

Boldeone Bull 2021.05.19. 18:57:16

@Galerida: Az egyik kutatási eredmèny ezt hozza ki, a másik meg azt, hogy többsègben vannak az ellenzèki összefogás szavazói, a vègeredmèny csak 2022- ben lesz ismert, viszont Orbanèk számára ez lehet a legnehezebb választás .
A közèletet most a ellenzèk tematizálhatja , hiszen mindenki az előválasztásra fog figyelni - ezt nehéz lesz bármivel felülírni ..
Jön még " Fudan - konzultáció " ès hasonló , nèpmozagató ügyek
Ezenkívül , a 29 èven aluliak ès a magasabb iskolai vègzettsègűek között az ellenzèk jócskán vezethet, ami nem vetít elő nagy jövőt a Fidesznek ...

chrisred 2021.05.19. 18:58:28

@Ekrü: Ez a bruttó összeg, amiből nem tudnál ennyi benzint venni, mert nem ezt kapod kézhez. 2010-ben a nettó minimálbér 60 236 forint volt, 2021-ben 111 321 forint. Tehát a minimálbérnek az a része nőtt a legjobban, amit az állam nyúl le.

chrisred 2021.05.19. 19:01:30

@Ménár Atya: Mintha múltkor már megegyeztünk volna, hogy a devizahitel a nemzetközi magas alapkamatok következménye volt.

s 2021.05.19. 19:02:12

A hatpárti ellenzék egy előválasztási etikai kódexet is deklarált, amely a következőket tartalmazza:

Az előválasztáson induló jelöltek tiszteletben tartják jelölttársaik emberi méltóságát, magánéletük szentségét.
Politikustársaik vallása, családi állapota, nemi identitása, szexuális orientációja nem képezheti a kampány részét.
A jelöltek a jelölttársaikkal szemben lejáratókampányt nem folytathatnak. […] A jelöltek azt is vállalják, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul, mert ezzel a Fideszt segítenék.
Fontosnak tartják a demokratikus vitát, a programok és elképzelések ütköztetését.
Azt is rögzítették az összefogás pártjai, hogy az előválasztás eredményét tiszteletben tartva segítik a győztes jelöltek további munkáját a kormányváltás érdekében. Aki megsérti az etikai kódex alapelveit, azzal szemben a szövetséges pártok szankciót határozhatnak meg.

Ez éppen az, ahogyan egy normális, fidesz nélküli ország működne.
Ha másért nem, ezért kell az ellenzéknek nyerni.

Boldeone Bull 2021.05.19. 19:14:41

@s: Èppen ezèrt állnak be egyre többen a vezető èrtelmisèg közül a kormányváltás mögè, többek között Pálinkás József, Csaba László , Both Pèter, ès mègsokan mások , akik alapvetően a konzervatív- liberális èrtèkrend szerint gondolkodnak ès közèpjobbos beállítottságúak..
A Fidesz már règen nem az európai , mèrsèkelt jobboldal , hanem a XX. század legrosszabb hagyományait viszi tovább: mèrgező, önsorsrontó nacionalizust, a gyűlölködèst , az uram - bátyám ès cselèdvilágot . A hatalmukat a kistelepülèsek, kiszolgáltatott, kevèsbè tanult lakosságának populista fèlrevezetèsèvel tartják meg, az állam teljes leuralasával , Crony - kapitalizmussal , az jogállam ès demokrácia fondorlatos átalakításával ..

kárárámaispj 2021.05.19. 19:18:53

@A Joda visszatér:
"Mérő már megtalálta a megoldást. Nyilvánosságra kell hozni a szavazók listáját, és akkor helyi szinten majd látják a ballerek, hogy "fideszesek" is szavaztak,"
Nem teljesen vágom. Odamegyek, hogy Róth Aranka vagyok és szavazni szeretnék a szép magas Gerire, akkor ők honnan tudják, hogy én fideszes vagyok titokban.

és akkor őket le kell vonni. Sőt megfigyelőket kell telepíteni a szavazás helyéhez, akik majd figyelnek , hogy "kik érkeztek hívatlanul az esküvőre"."
És ránézésből megmondják, hogy ki fideszes? És ha én olyan ravasz vagyok, hogy leveszem a narancsszín Orbános pólómat?

Boldeone Bull 2021.05.19. 19:20:51

@chrisred: Így van ! A magyar minimalbèr borzalmasan alacsony, már közèp- európai viszonylatban is :ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Minimum_wage_statistics

A Joda visszatér 2021.05.19. 19:22:09

@pincébezuhanási tudományok doktora:

Itt eshetett a fejére szegény. Még esni sem tud..

A Joda visszatér 2021.05.19. 19:23:46

@kárárámaispj: Mérő abból indul ki, hogy helyi szinten a ballib keménymag ismeri a Fidesz keménymagot. Nyilván utóbbiak lennének Orbán taktikai szavazói.

s 2021.05.19. 19:24:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Rendben birca, elfogadom a tétet, állom a szavam.
Még valami. A 2/3 és a sima többség között alig látható különbség van csak. A fidesz a választási szabályok sorozatos manipulálásával érte ezt el, de ez visszaüthet abban a pillanatban, amint nem övék a többség. Ehhez most már kockázatos és talán lehetetlen is volna hozzányúlni, mert a kis győzelem is hatalmas befolyást jelenthet a fidesznek, azonban az ellenzék győzelme esetén beláthatatlan következményekkel járna a fidesz számára. Úgy mondanám, a fidesz dupla vagy semmit játszik a saját maga alkotta szabályok alapján. Igazi gambler mindegyik, most már inkább kényszerből, mint bármi más okból. A megfontolt stratégia nem ez.

Boldeone Bull 2021.05.19. 19:24:34

Tulajdonkèppen, Románia utolérte Magyarországot - minimalbèr tekintetèben , ès alacsonyabb az árszínvonal:
en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_Union_member_states_by_minimum_wage

kárárámaispj 2021.05.19. 19:25:43

@Buchhalter:
" komoly észérveid vannak és mosod a szezont a fazonnal.Egyik nagy marhaságod: ki beszélt amerikai felsőoktatásról?? Én uniosról beszéltem, ahol a többség államilag a tehetsége alapján szerezhet diplomát! "
Mintha itthon is lehetne, nem? Mintha bizonyos tanulmányi átlag alatt lenne fizetős, vagy rosszul tudom?

"Az OKJ jó volt az új egy faszság "
Hát persze. Bárki bármiből átment. Szereljen nálad OKJ-s villanyszerelő, meg autószerelő..

"A MÁV-os és a többi jogosan akar sztrájkolni,mert amíg a Fidesz haveri kör osztogatja a pénzeket magának 130 ezer emberről elfeledkezne."
Tudjuk, éheznek. Unalmas.

"A bérlakáshoz való hozzáállásod enyhén szólva is antiszociális.És a saját lakás amin hitel hegyek vannak a többségnek, meddig tart kiraknia bank-követeléskezelő -végrehajtó szentháromságnak?"
Tényleg sokkal jobb amikor a polgármesternek van kitéve.
"Bármi történhet! Egy rokkantság, válás ,gazdasági válság, munkahely elvesztés.Nyugaton cirka 40 % vagy még több ember él albérletben .Érdekes , nem verik magukat a földhöz. "
Mert esélyük sincs saját lakásra, te szerencsétlen. Ők nem azok akiknek olyan rohadt jó, hanem a proli réteg. Ők csak szeretnének lakást.

"Remélem egyszer úgy padlót fogsz , hogy abból sose állsz fel.Hidd el ,ezzel a szemlélettel megérdemelnéd a küszöbrágást. Igaz a sors néha lecsap az olyanokra is mint te"
Még jó, hogy pont öt sorral feljebb ugattál le, hogy milyen antiszociális vagyok. Hát te odabasztál szociális érzékkel, rendesen.

Tehát szerinted az a fasza, ha van bérlakás, ahol a szomszédod mondjuk Kolompár, és az életben nem lesz tulajdonod. Oké. Ez egy álláspont. A sok hülye meg inkább fizeti a hitelt, és a végén van egy saját akármije. Te meg lófaszt meg szép emlékeket hagysz a gyerekedre. Ennyi

s 2021.05.19. 19:26:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "maxval bircaman közírónak igaza volt, jól jósolt 2020 májusában"

Maradjunk annyiban, hogy inkább 2021 májusát írok. Már csak a hitelesség kedvéért is.

s 2021.05.19. 19:29:23

@Ekrü: Pusztán a lakosság arányából nehéz következtetni bármire is. Ott van a választói aktivítás is, mint befolyásoló tényező.

kárárámaispj 2021.05.19. 19:29:27

@A Joda visszatér:
"a ballib keménymag ismeri a Fidesz keménymagot."
Hát ez is egy jó nagy faszság.
1. Szavazásokat nem a keménymagok döntik el.
2. Már miért ismerné? Én speciel a szomszédaim nevét sem tudom, nem hogy a politikai hozzáállásukat.

s 2021.05.19. 19:32:34

@Galerida: Biztos vagy olyasmiben, amiben senki - még a fidesz vezérkara - sem biztos. Optimista gyerek lehetsz. Menj, erősítsd meg lankadó hitüket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.19. 19:37:01

@s:

Egyébként meg tévedsz. A kétharmadhoz 2 dolog kell EGYÜTT:
- a győztesnek 50 % körüli támogatottsága van,
- a vesztes sok %-kal van lemaradva.

Ha a 2 közül bármelyik hiányzik, akkor a győzelem nem ad kétharmadot.

chrisred 2021.05.19. 19:37:28

@kárárámaispj: "Mintha bizonyos tanulmányi átlag alatt lenne fizetős, vagy rosszul tudom?"

Rosszul. Keretszámok vannak az államilag finanszírozott helyekre. Teljesen mindegy, hányan vizsgáznak kitűnőre, a keretszám attól nem változik.

chrisred 2021.05.19. 19:39:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem, a kétharmadhoz elég +1 szavazat a meghatározott számú egyéni körzetben.

s 2021.05.19. 19:40:03

@Boldeone Bull: A többség dönt. Márpedig a fidesz a többség számára már nem megfelelő. A fidesz csapdája az, hogy egyeduralomra tört, de minden igyekezete ellenére tíz év alatt sem tudta teljesen leépíteni azt a demokráciát, ami a bukásához vezet. Továbbá nem volt eléggé demokratikus ahhoz, hogy ne akarják leváltani.
Úgy fogalamznék, hogy ők voltak a puhafaszú diktátorok. Diktátornak gyengék, demokratának szarok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.19. 19:43:57

@chrisred:

Elméletileg igen, de gyakorlatilag kizárt.

Nemigen képzelhető el olyan helyzet, hogy van 2 darab 40-45 %-os párt, s az egyik aztán képes drasztikusan sokat nyerni egyéniben.

kewcheg 2021.05.19. 19:48:21

@Sir Gombóc: meg kell tennie.Orbán önmagában mindent visz, de rogánokkal, kósákkal, vejjel, mészarossal nem fog menni.még aki isteníti is Orbánt, a nevezetteket gyülöli, megveti.A fidesz kemény mag is, nemcsak az árvák.Ezek akkora koloncok Orbánnak hogy lehúzzák, megfojtják...

chrisred 2021.05.19. 19:48:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Dehogynem, pont ezért van előnyben az, aki kijelöli a választókörzeteket.

élveteg 2021.05.19. 19:56:12

"A kormánypártok hívei – beszélgető polgárok, konzervatív publicisták, fideszes Facebook-csevegők – nem tudják elmondani, miért érdemes Orbánt választani Karácsony ellenében."

bár én nem vagyok sem hive senkinek se publicista de még kozervatív sem De elmondom Én melós vagyok 2006 ban egy konjunktura közepén az akkori minimálbérért kellett melóznom megannyi sorstársammal egyetemben Ma ? Januárban kaptam bruttó 1 134 439 forintot ( fizetés + évi bónus ) amiből ment a számlára 755 869 forint Aztán majd a jó kurva anyátokra rakjátok a többkulcsos adót

Boldeone Bull 2021.05.19. 20:01:32

@s: Abban bízom , hogy 2\3- al nyer az ellenzèk és sikerül lassan , szisztematikusan felszámolni az Orbán - rendszert: annak közjogi aknáit felszedni, a Crony - kapitalizmust lerombolni , a fèkek ès ellensúlyok rendszerèt visszaállítani, a hatalmi ágakat szètválszatani - közvetlenül választott köztársasági elnök legyen.
Soha többet nem eshet a magyar társadalom egy párt , egy állampárt fogságába : tisztán arányos választási rendszer szükséges
Alkotmányozni kell , hogy - vègre - Plurális demokratikus : a pártok egyenlő versenyèn , a kormány elszámoltathatóságán alapuló , váltógazdálkodásos rendszer legyen
Vissza kell állítani a tudomány ès a kultúra autonómiáját , ahogy az önkormányzatoknak is vissza kell adni a valós hatalmát ,a gazdasági mozgásteret .

Boldeone Bull 2021.05.19. 20:11:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
A gerrymandering az játszott azèrt a Fidesznek. Mondok egy pèldat : Debrecen 3. választói körzet, ahol összehozták a nagyvárosi szavazókat , a debrecenieket egy körzetbe a környező , rendkívül elmaradott falvakkal , így a fideszes Tasó László 58% - al nyert ( aki nem egy intellektuális figura , inkább csak egy közèpszerű falusi fickó )
Ha Debrecenhez nem csaptak volna hozzá falvakat , akkor most mindhárom körzetben győzhetne az ellenzèk , egy erősen fideszes városban is ...

chrisred 2021.05.19. 20:21:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ez az elemzés köszönőviszonyban sincs a mostani témával.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.19. 20:25:24

@chrisred:

Dehogynem. Bizonyítja, hogy szinte értelmetlen játszani a körzethatárokkal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.19. 20:26:22

@Boldeone Bull:

Ha feltételezzük, hogy minden helyzetben bejött a Fidesz számítása, ez akkor is csak a körzetek 5 %-a összesen.

chrisred 2021.05.19. 20:30:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Semmit nem bizonyít, mert nem olyan helyzetet elemez, amikor két 50%-os párt küzd egymással.

kárárámaispj 2021.05.19. 20:43:14

@jancsi_1: Mikor mondtam olyat baszod, hogy az oltásban vírus van? Jaaa, hogy nem tudsz olvasni mert egy brendelkirva fattya vagy? Az más

Öröm látni, hogy mennyire nem bírod a stresszt, és ha elküldenek a picsába érvekkel, akkor rögtön - jó nácihoz illőn nekiállsz önteni a szart.

11 Favágó 2021.05.19. 20:43:28

@zord íjász: a 18:48-as válaszod válasz. kösz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.19. 20:45:09

@chrisred:

Gerrymanderinghez politikai stabilitás kell: x község erősen ilyen irányzatú, y meg olyan irányzatú.

A magyar politikai térkép viszont az, hogy a tömegek politikai preferenciája folyamatosan változik.

kárárámaispj 2021.05.19. 20:50:45

@chrisred:
"Rosszul. Keretszámok vannak az államilag finanszírozott helyekre. Teljesen mindegy, hányan vizsgáznak kitűnőre, a keretszám attól nem változik."
És gyakran van olyan, hogy a keretszámon felül vannak a kitűnők?

Egyébként mégis hogy a picsába ne lennének keretszámok. Az tényleg a kívánt cél, hogy termeljenek az egyetemek évente számolatlanul -mittomén - levéltáros vagy tibetizmus szakon végzetteket?

kárárámaispj 2021.05.19. 20:56:25

@jancsi_1: És akkor mi a jó anyád van, ha megfertőződik 10% oltott ember? Köhög egy napig, aztán megy tovább. Idióta korcs, megyek zaklatom a kurva anyád a facebookon

A Joda visszatér 2021.05.19. 21:00:52

@kárárámaispj: Mérő arról ír,hogy 80-100 ezer keményvonalas Fidesz taktikai szavazó képes lehet átbillenteni az eredményt mondjuk Dobrev vagy Jakab felé, akiket inkább szeretne Orbán ellenfélnek.
Valamint nyilván egy előválasztáson is inkább tudatos balos törzsszavazók vennének részt.

chrisred 2021.05.19. 21:05:24

@kárárámaispj: Az ország érdeke, hogy a lehető legtöbb magasan képzett szakemberek legyen.

apro_marosan_petergabor 2021.05.19. 21:31:40

Karácsony mindenre alkalmatlan.
Még egy közért vezetését sem lehetne rá bízni.
Hazudós és gyenge képeségű. Kétségtelen, ambíciója van. Pozícióért az ördögöt is kiszolgálná. Építeni nem, csak rombolni, beakasztani tud.
Ez, mint miniszterelnök jelölt? Viccnek is gyenge. bábozója, Gyurcsány támogatja, hiszen azt csinálja, amit akar.
Épeszű ember nem kéri, mert amit a FIDESZ-KDNP 10 év alatt felépített, 1 év alaltt annulálná. IMF hitel, privatizáció, áremelések, megnövelt alapkamat, káosz, visszafejlődés - nem kell ez nekünk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.19. 21:42:25

@apro_marosan_petergabor: Juj, de be vagytok szarva tőle! Kínodban minden marhaságot összehordasz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.19. 21:44:40

@apro_marosan_petergabor:

Szerintem alkalmas Soros gazda teljhatalmú elszivárványosító alkirályának.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.19. 21:45:17

@jancsi_1: Látom nagyon odavagy tőlem. Állandóan kutakodsz utánam. De a pinduri kis agyadban nem gyúl fény, hogy azok a nickek illibsi barmok hamisításai. :-))
www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.19. 21:47:59

Olyan jó látni, hogy a sok illibsi hogy őrjöng félelmében Karácsonytól. :-))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.19. 21:53:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Egész héten rettegek tőle... Éjjel is azt álmodtam, hogy éppen számolom a Zorbántól kapott millióimat, azon gondolkodva hol vegyek luxusvillát magamnak, a Krímben vagy Abháziában, mire bemászik a kéményen keresztül Kari Geri(nctelen), majd rám kiált "lopott pénzedet lefoglalom, Birca bácsi!", aztán hozzáteszi "ebből a pénzből szálló épül homokosoknak". Képzelheted, izzadtan ébredtem...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.19. 22:00:57

Olyan jó látni, hogy a sok illibsi hogy őrjöng félelmében Karácsonytól. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.19. 22:02:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Persze, vágysz abba a hotelbe. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.19. 22:02:55

@jancsi_1: Remek, most ismerted be hogy te vagy Brendel Mátyás. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.19. 22:04:10

@jancsi_1: Élvezettel pucoltalak ki az ideo-logic és a magya-ur blogokból. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.19. 22:09:07

@jancsi_1: Mennyit melóztál! Éjszaka belopóztál és pár kattintással mindkét helyről kipucoltalak. :-))

A Joda visszatér 2021.05.19. 23:10:52

@jancsi_1: Mennyit ölt meg mondjuk Conte?

apro_marosan_petergabor 2021.05.20. 05:52:50

Karácsony mindenre alkalmatlan.
Angol nyelvvizsgán, Zuglóban, Budapesten a doktorin már "bizonyított"..:(
Még egy közért vezetését sem lehetne rá bízni.
Hazudós és gyenge képeségű, zavaros elme. Kétségtelen, ambíciója van.
Pozícióért az ördögöt is kiszolgálná. Építeni nem, csak rombolni, beakasztani tud.
Budapest közlekedését már kaotikussá tette (árva, üres bicikli sávok), a fejlődését megállította (lelassult, kiherélt liget projekt). Budapest üzemelését sok-sok milliárddal megdrágította (végtelen mennyiségű kommunista tanácsadó, megdrágult, belassult Lánchíd renoválás).
Ez, mint miniszterelnök jelölt? Viccnek is gyenge. bábozója, Gyurcsány támogatja teljes erővel, hiszen azt csinálja, amit akar, bár néha még a parancsokat sem érti meg...
Épeszű ember nem kéri, mert amit a FIDESZ-KDNP 10 év alatt felépített, 1 év alatt annulálná. IMF hitel, közmű privatizáció, áremelések, megnövelt alapkamat, drágább hitel, újra segélyezett lumpenek, bevándorlók özöne, mecsetek, káosz, visszafejlődés, non-stop masírozó homoszexuálisok és egyéb deviánsok, munkanélküliség, tolvaj, mihaszna bolsevikok mindenütt - nem kell ez nekünk.

konrada 2021.05.20. 07:50:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"
2010 - 270 Ft/euró
2021 - 360 Ft/euró

benzin

2010 - 300 Ft/liter
2021 - 420 Ft/liter

nettó átlagbér:

2010 - 132 825 Ft/hó
2021 - 273 300 Ft/hó

minimálbér nettó:

2010 - 57 8155 Ft/hó
2021 - 111 321 Ft/hó

Ezt még ideírom segítségül, mert gondolom azt akartad bizonygatni, hogy inflálódás mellett is lényegesen több eurót, benzint lehet vásárolni a fizetésből!;)))

(És mivel "kifelejtetted":
benzinár 2002 151 Ft/liter
átlagbér 2002 77 622 Ft/hó, azaz lényegesen kevesebb benzinre volt elég 2010-ben a nettó átlagbér.
Gondolom, "véletlenül" lemaradt a beírásod végéről, szóval köszönöm, hogy segítettem!;))

konrada 2021.05.20. 07:57:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Karácsony a kisemberek pártján áll a harácsoló fideszmaffiával szemben. "
"Karácsony nem enged a fideszes finánctőke nyomásának. "

Hát amíg csak Birkától veszel át stílust, addig vicces, de ha neki állsz matyi szófordulatait használni, esküszöm ignorállak!

(Hopsz: ez lehet hogy felhívás volt táncra, mert ez az a fajta "fenyegetés" volt, aminek beváltása több mint kivánatos!;))

konrada 2021.05.20. 08:18:51

@konrada:
Bocs, látom már mások megválaszolták, fölöslegesen néztem utána, mert már "tudod";)

(Mentségemre: mikor láttam, hogy tele van matyizva a blog, nem akartam a végén újrakeresni.

...tényleg!: siheder koromban egy bizonyos tevékenységet "matyizásnak" neveztek. Gondolom idősebb Brendel is azért választotta fiának ezt a nevet, mert már akkor rájött, hogy jobban járt volna, ha inkább matyiz egyet, mint ...!;))

body_andras 2021.05.20. 09:30:22

@apro_marosan_petergabor: De most kitalálták hogy ő az új Vidéki Man. A Jobbik vidéken erős, Márky-Zay vidéki polgármester, nemrég Lázár is bejelentkezett gumicsizmában. Budapest Megváltója most hirtelen a Nép Gyermeke lett. Kíváncsi vagyok, mi jöhet még... Lehet a zuglói szociknak egyszer tényleg el kéne őt ásniuk, aztán ő lesz a Dark Night Rising, aki feljött a gödörből is.
Egy kis józan ésszel könnyű átlátni ezen a mesefigurán, az ő vidékisége pont annyira komoly mint Orbán HellóRöfinek.

body_andras 2021.05.20. 09:34:35

Amúgy a poszt ironikus címjéhez gratulálok, ez jut róla eszembe: youtu.be/w3RaR5zASDk?t=103

nemecsekerno_007 2021.05.20. 10:01:05

@jancsi_1: Nem unod még te parazita? Ennyire szenvedsz?

A Joda visszatér 2021.05.20. 10:13:20

@jancsi_1:

Tudsz olvasni?

2020 első negyedévének 2019 első negyedévéhez viszonyított többlethalálozását hasonlítja össze országonként. Nálunk ez 6,6%, a portugáloknál 24%.Vagyis megdőlt a hülyeségetek, hogy Magyarországon haltak meg a legtöbben covidban.
(Hacsak Portugáliában nem kezdték el gyilkolászni egymást a luzitánok.:).

chrisred 2021.05.20. 11:18:35

@A Joda visszatér: 1. 2020 első negyedévében Magyarországon és Portugálában minimális volt a covid halálozások száma.
2. Összekevered a százalékos változást a mennyiségi változással.

A Joda visszatér 2021.05.20. 11:25:11

@chrisred:

Kb. március közepétől már 200 felett volt a nyilvántartott hazai covid halottak száma. Hivatalosan február közepe táján kezdődött a harmadik hullám.

"2. Összekevered a százalékos változást a mennyiségi változással."

? A százalékos adatok mennyiségi adatokat tükröznek mindig.

chrisred 2021.05.20. 11:32:39

@A Joda visszatér: www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/
www.worldometers.info/coronavirus/country/portugal/

Március 31-ig a nyilvántartott covid halálozások száma Magyarországon 16, Portugáliában 160.

"A százalékos adatok mennyiségi adatokat tükröznek mindig."

Az a kérdés, hogy mekkorát. Különböző alapadat ugyanolyan százalékos változása különböző mennyiséget jelent.

A Joda visszatér 2021.05.20. 12:23:07

@chrisred: Az a helyzet, hogy az egyes országok covid halálozási statisztikái nem összehasonlíthatók, az eltérő nyilvántartási módszerek miatt.
Ennél sokkal megbízhatóbb képet ad a 2019 azonos időszakához viszonyított többlethalálozási adat. Márpedig ebben az összehasonlításban a dobogó közelében sem vagyunk. Sem 2020-2019 teljes éves összehasonlításában, sem 2021-2019 első negyedéves összehasonlításában.

chrisred 2021.05.20. 12:47:56

@A Joda visszatér: De ettől függetlenül 2020 első negyedéve sem a portugál, sem a magyar statisztikák tekintében nem mutat jelentős covid halálozást. A többlethalálozási adat valóban érdekes lehet, de nem a százalékos változás, hanem a mennyiségi mutató.

www.indexmundi.com/g/r.aspx?v=26

Magyarországon a mortalitási mutató 12,9, ennek a 20%-os növekedése 2,58 fő. Portugáliában 10,8, ennek a 20%-os növekedése 2,16 fő.

A Joda visszatér 2021.05.20. 12:56:08

@chrisred:

A százalékos adat mennyiségi változást mutat. Ha egy adott év adott időszakban mondjuk 1000 ember hal meg, egy másik év ugyanezen időszakában pedig 1007, akkor az 7%-os többlethalálozást jelent.

" De ettől függetlenül 2020 első negyedéve sem a portugál, sem a magyar statisztikák tekintében nem mutat jelentős covid halálozást."

Én 2021 első negyedévéről beszéltem.

A Joda visszatér 2021.05.20. 12:58:09

@chrisred: @A Joda visszatér:

"A százalékos adat mennyiségi változást mutat. Ha egy adott év adott időszakban mondjuk 1000 ember hal meg, egy másik év ugyanezen időszakában pedig 1007, akkor az 7%-os többlethalálozást jelent."

Nem 1000, hanem 100..

chrisred 2021.05.20. 13:01:25

@A Joda visszatér: "2020 első negyedévének 2019 első negyedévéhez viszonyított többlethalálozását hasonlítja össze országonként."

chrisred 2021.05.20. 13:03:57

@A Joda visszatér: Igen, tehát a százalékos összehasonlításnak akkor van értelme, ha azonos alapról induló adatokat vetünk össze. Például a fent linkelt grafikonon Magyarország és Észtország mortalitási rátája majdnem megegyezik (12,94 és 12,9), a kettejük esetében a százalékos változás érdemi összehasonlításra alkalmas.

A Joda visszatér 2021.05.20. 13:31:37

@chrisred: Hát akkor nem csak velem , de a cikkben szereplő KSH vezetőjével is vitatkozol.
A százalékos többlethalálozás összevetéséhez nem szükséges azonos mortalitási ráta.
Egy év adott időszakában meghalt ennyi ember, egy másik év ugyanezen időszakában meg jelentősen több, amit egy százalék adattal fejezünk ki.Ennek nyilván esetünkben a covid az öka.
Ugyanezt a többletet kiszámítjuk százalékosan egy másik országnál, és összevetjük a kettőt.

chrisred 2021.05.20. 13:50:14

@A Joda visszatér: Igen, ennek nincs értelme. Mert ha a példádat vesszük (Ha egy adott év adott időszakban mondjuk 1000 ember hal meg, egy másik év ugyanezen időszakában pedig 1007, akkor az 7%-os többlethalálozást jelent.), akkor ha egy másik országban az adott időszakban 500 ember halt meg, egy másik év ugyanezen időszakában szintén +7, vagyis összesen 507, az 14%-os többlethalálozást jelent.

chrisred 2021.05.20. 13:51:06

@chrisred: Illetve valójában 7 és 14 ezrelék.

s 2021.05.20. 14:28:12

@A Joda visszatér: "A százalékos adat mennyiségi változást mutat. Ha egy adott év adott időszakban mondjuk 1000 ember hal meg, egy másik év ugyanezen időszakában pedig 1007, akkor az 7%-os többlethalálozást jelent."

Hát, bazdmeg! Akkor a matek nem a legerősebb oldalad. Mert az 0,7% -os többlethalálozást jelent. Baszod.

s 2021.05.20. 14:29:16

@chrisred: Jól van. Megadom a kettest. Leülhetsz.

A Joda visszatér 2021.05.20. 15:04:38

@s: Talán az alatta lévő javítás sem ártott volna elolvasnod. Baszod

A Joda visszatér 2021.05.20. 15:06:57

@chrisred: A számítás alapja, hogy hányan haltak meg egy adott időszak alatt a korábbi évben. A többlethalálozás szempontjából teljesen mindegy, hogy ezer főre hány halálozás jutott egyébként.

chrisred 2021.05.20. 15:27:19

@A Joda visszatér: A járványhalálozás szempontjából mindegy, hogy amúgy hányan szoktak meghalni egyéb okokból.

s 2021.05.20. 18:22:55

@A Joda visszatér: De nem olvastam el. Baszod. És tudod miért nem? Baszod. Mert nem tartottam ott. Baszod. Nem olvasok végig egy regény halmazt, hogy megtaláljam a végén a javítást. Baszod. Látok egy faszságot, és felbaszom az agyamat. Baszod.

A Joda visszatér 2021.05.20. 20:15:37

@s: A következő két egysoros komment volt a javítás. De tényleg ne fáraszd le vele az agyad, még megárt..

A Joda visszatér 2021.05.20. 20:19:54

@chrisred: A többlethalálozás összehasonlítása szempontjából közömbös, hogy az alapul szolgáló időszak halálozási száma milyen fajlagosan.

chrisred 2021.05.21. 08:19:22

@A Joda visszatér: Igen, ezért nincs értelme a százalékos összehasonlításnak.

apro_marosan_petergabor 2021.05.22. 22:52:11

Gaz áthúzva, helyette: méh legelő.
Kb. ennyire képes ez a kitűnő, hazudós, link figura. Látszólag ártalmatlan, de mégsem az.
Baromi sokba került, konkrétan a bolsevik-libero slepjével (milliárdok), viszonta tutyimutyiságával, politikai korruptságával, beakasztásaival 10 milliárdos károkat csinált és csinál, Budapesten.

A Joda visszatér 2021.05.24. 11:51:20

@chrisred: Hogyne lenne értelme. A többlethalálozások összehasonlítása adja a legtisztább képest a járvány okozta pusztításról.
Az viszont teljesen érdektelen ,hogy a járvány előtt ezer főre vetítve mennyi volt a halálozási mutató.

chrisred 2021.05.24. 11:54:41

@A Joda visszatér: "A többlethalálozások összehasonlítása adja a legtisztább képest a járvány okozta pusztításról."

A mennyiségi mutató. Mert a százalékos csak akkor ad tiszta képet, ha ugyanarról az alapról indulnak.

"Az viszont teljesen érdektelen ,hogy a járvány előtt ezer főre vetítve mennyi volt a halálozási mutató."

Akkor mihez képest számolod a többlethalálozást?
süti beállítások módosítása