HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Gáza - Guernica

2009.01.09. 10:50 Ratius

Guernica

A halottak számát illetően a városi statisztikai könyvek is megerősítették, hogy mintegy 120 ember halt meg, köztük sok katona. A polgárháború három éve alatt sokkal tragikusabb események is történtek, de - a körülmények egybeesése folytán - Guernicából lett legenda.

 

Gáza

A gázai egészségügyi minisztérium szerint csütörtökig a gázai harcoknak 758 halálos palesztin áldozata volt, közülük 257 gyerek. A közel 3100 sebesült között 1080 gyerek van. ENSZ-illetékesek szerint az áldozatok közel fele polgári lakos. 
John Holmes, az ENSZ-főtitkár humanitárius ügyekkel foglalkozó helyettese szerint a palesztin adatok "hitelesek és nagyon nyugtalanítóak". Különösen az "lesújtó és borzalmas", hogy az áldozatok szemlátomást egyre inkább a polgári lakosok közül kerülnek ki, és egyre több bizonyíték van arra, hogy teljes családokat temetnek maguk alá a támadásokban lerombolt házak romjai - mondta. 

 

Emberiség elleni bűncselekmény

Ami most Gázában történik, az egyértelműen emberiség elleni, azon belül a háborús bűncselekmény. Nevezetesen a következő tényállások:

1.       1. Polgári lakosság elleni erőszak minősített esete

 

 

 

Az   Elkövetője polgári személlyel, hadifogollyal szemben:

  •        erőszakot alkalmaz
  •         embertelen bánásmódot tanúsít
  •          hatalmával súlyosan visszaél

Embertelen bánásmódnak minősül különösen a:

  •        betelepítés / áttelepítés
  •         lakosság, hadifoglyok megfosztása a szabályos, pártatlan ítélkezéstől
  •         hadifoglyok, polgári személyek hazaszállításának indokolatlan halogatása

Minősített eset: a halál, pontosabban a polgári lakosság meggyilkolása.

2.      

           2. Bűnös hadviselés

Parancsnok követheti el a hadviselés nemzetközi szabályainak megsértésével ha:

a)       hadművelete súlyos kárt okoz a lakosság életében, egészségében, javaiban, illetve nemzetközileg védett kulturális javakban, veszélyes erőket tartalmazó létesítményben

b)       védelem nélküli helyiség, fegyvermentes övezet ellen indít támadást.

 

Egy személyes megjegyzés

Isten engem úgy segéljen, nem vagyok antiszemita. Ugyanolyan elborzadással olvasom a holokauszt tényeit, mint amennyire felháborít a ruandai népirtás.

Sokáig nem akartam hozzászólni a gázai válsághoz, mert tisztában vagyok mindkét fél fájdalmával, félelmével, helyzetének reménytelenségével. El tudom képzelni, milyen lehet zsidónak lenni Izraelben, ahol nem mehetsz el úgy egy kávézóba, hogy ne fenyegetne egy öngyilkos merénylő bombája. És azt is el tudom képzelni, milyen lehet a kiszolgáltatott, földönfutóvá tett palesztin lakosság élete.

De 250 gyermek meggyilkolását semmi nem igazolja!

A Gázai terrortámadás Varsó lerombolására, Lidice lakóinak kiirtására, és sok más háborús bűntényre emlékeztet.

Remélem a gyilkosok – a miniszterelnöktől a hadműveleti parancsnokokig – elnyerik majd méltó felakasztatásukat.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr60867060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

individuum 2009.02.13. 16:25:11

Bárcsak.
Bárcsak mások is tudnának úgy gondolkodni erről, hogy ne fulladjanak rögtön a "mocskoszsidók" vagy a "fasisztanácik" feneketlen mocsarába.
süti beállítások módosítása