HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Miféle emberek, sőt Emberek?

2009.02.13. 13:39 Ratius

Hunvald György lehet, hogy jó és emberséges vezető, de, hogy akkora rablóvezér, mint Rinaldo Rinaldini, az biztos. Most éppen hívei szervezkednek, hogy kiszabadítsák, börtönéből, akár egy új Táncsics Mihályt. Mármost számomra az volna a legnagyobb kérdés, hogy miféle érdek áll Hunvald melletti szimpátiatüntetés mögött. Mondom, kérdés volna, ha nem tudnám egészen pontosan, mi mozgatja itt a szálakat.

Amikor néhány hónapja kipattant az erzsébetvárosi ingatlanpanama, majd a közelmúltban lelepleződött terézvárosi ikerpárja, egyre gyakrabban jutottak eszembe régi haverjaim, akik közül jónéhányan ott gubbasztanak a különböző belvárosi képviselőtestületekben.
Na, a közelmúltban végre megkerestem egyiküket. Dr. Schwartz (Nevezzük így, mert ez nem egy feljelentőblog.) amúgy nagyon rendes fickó. Nagylelkű, szeretetreméltó cimbora. (Bizonyára ilyen alak a VII. kerület letartóztatott polgármestere is, aki annyira derék ember, sőt Ember, hogy egy másik Ember tenni akar érte valamit.) Barátom mindig jól állt anyagilag, de soha nem tudtam meg, hogy valójában miből van pénze. Ha rákérdeztem, ilyen-olyan vállalkozásokról beszélt, sőt egyik irodájában magam is gyakran megfordultam. Persze az nyilvánvaló volt, hogy az a kis belvárosi kóceráj nem termel túl sokat. Ám az is elképzelhetetlennek tűnt számomra, hogy Schwartz cimbora valami kemény bűncselekménnyel keresse meg pénzét. Na, jó, kisebbfajta stikliket kinéztem belőle, mondjuk olyasmit, hogy nem ad számlát, ha nem muszáj, vagy elintéz ezt azt az önkormányzatban valami vállalkozónak, s az illető ezért nagyon hálás, de hát ezek nem érik el a magyar ember ingerküszöbét.
Most azonban kiderült egy, s más. Dr. Schwartz hónapok óta nyugtatókon él, altatókkal alszik, nem kívánja az ételt, az asszonyt, és általában is reszket, mint a kocsonya. Nem is nagyon kellett kérdezgetnem, egy-kettőre kiborult belőle mindaz, amit az elmúlt években rejtegetett. Dr. Schwartz viszonylag magas jövedelmét a kenőpénzeknek köszönhette. A kerületi ingatlanpanamák ugyanis nem úgy működnek, ahogyan a naiv lelkek elképzelik. Nem arról van szó, hogy néhány embert, mondjuk, a gazdasági bizottság beavatottjait megvesztegeti az okos vállalkozó, s a lekenyerezettek félrevezetik, mit félrevezetik, évekig sötétségben tartják a végső döntést kimondó képviselőtestületet. Ugyan! Ez amúgy sem volna életszerű. A mechanizmus lényege az, hogy a stikliből mindenkinek jut. A döntések előtt néhány százezertől, néhány millióig terjedő juttatást kap minden képviselő, hogy biztosan megszavazzák az áron aluli értékesítést, az áron felüli megrendelést, a pályázaton kívüli elbírálást, vagy bármit, amit érdemes megszavazni.
Még egyszer leírom: Minden képviselő!
Azt hiszem, ez az a dolog, amire az ügyészség azt mondja, bűnszövetkezetben elkövetett cselekmény. A köznyelv meg azt, maffia.
Dr. Schwartznak tehát havonta, kéthavonta egy-két milliót gyömöszöltek a zsebébe ilyen-olyan vállalkozók. S ez a gyömöszölés kereken húsz esztendeje tart. Most két dolog miatt retteg barátom. Egyrészt attól fél, hogy - az érthetetlen okokból - szigorúra váltott ügyészség, kegyetlenül felgöngyölít minden korrupciós szálat, s az önkormányzati képviselők jelentős része börtönben találja magát. Köztük ő is. Másik félelme a holnap bizonytalansága. A havi rendszeres kenőpénz nélkül akár éhen is dögölhet.
Mondtam neki, hogy harmincezer embert nem lehet lesittelni, úgyhogy ne aggódjon. Másrészt ott vannak a vállalkozásai, amiket eddig összegrundolt, s azok csak hoznak valamit. Döbbenten meredt rám. - Hogy hoznának? – felelte. – Ha nincs korrupció, ha mindenkit megbüntetnek, aki csal, a hazai cégek nyolcvan százaléka csődöt jelent. Köztük a sajátjai is.
És én most nem tudom, sajnáljam-e cimborámat, vagy örvendezzek annak, hogy… Hogy izé… Talán annak, hogy fosztogatásaihoz kénytelen lesz új módszereket kidolgozni a hatalmi elit.
De azt mostmár tudom, miféle emberek, sőt Emberek akarnak Hunvald mellett demonstrálni. Sok pénzről van szó, hé!

 

 

 

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr57940971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

states 2009.02.13. 15:55:38

Hát akikkel osztozott a lopott holmin...

HgGina 2009.02.13. 16:07:03

Hát akikkel remélhetőleg osztozni fog a priccsen...

sprenczl 2009.02.13. 16:10:43

Gondolom a haszonlesői...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.13. 16:14:26

"Mondtam neki, hogy harmincezer embert nem lehet lesittelni"

Miért is nem lehet?

Addid felhúzunk 2-3 új börtönt, áll egy halom üres laktanya, remek börtön-alapanyag, bíróknak, ügyészeknek, ügyvédeknek lesz munkájuk a válság ellenére is ..

Szóval én emiatt nem aggódnék....

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.13. 16:17:25

hát hogy emberek-e azt nem tudom, de biztosan nem ufók...

GONOSZ 2009.02.13. 16:33:04

Frappáns!

Négy szóval felkerülni? most!

gáz!!!!

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.13. 16:34:36

@zero: túlzásnak érzem, hogy a fejük fölött levő tető szilárd legyen. Egy sátorponyva is jó.

GONOSZ 2009.02.13. 16:35:17

Hunvald megdöbbent

Cirka három hete volt nálam egy közvélemény kutató cég kérdezőbiztosa.
Arra volt kíváncsi, hogy mennyire ismerem a kerületi politikusokat.
Mint minden normális kerületi polgár/lakos, az összes közül ismertem kb. a negyedét.
Mindegyik ismerősnél, rákérdezett, hogy szerintem helye van e a közéletben.
Persze vágtam rá, jobb híján, mindenkiről nem mondhatom, hogy tudja a fene.
Aztán megjelent az Indexen, hogy Gál György (Szadesz) különösen nagy anyagi hátrány okozása miatt került letartóztatás alá. Később megjelent minden nem SZDSZ barát médiában.
Sőt, az is hogy a pali szinte a szomszédom volt. A Garai téren épült, új piac egyik több száz négyzetméteres lakást vette meg. Most értettem csak meg, hogy a lakásokat miért adták át fél évvel korábban, mint az egész kócerájt. Az alaposan gyanúsítható ember a gazdasági meg még, vagy kettő-három bizottság tagja is volt.
Ok minden stimmel, lebukott, mert nyílván valaki nem bírta tovább a hangjegyeket benntartani és dalolt. Volt már hasonló a szomszéd kerületben is. Ott is talán az SZDSZ prominense került bajba.
De azt, hogy a polgármester ezen meglepődött! Min?
Azon, hogy lebukott az embere? Vagy a polgármesterek általában nem tudják, hogy a kerületi ingatlanokat alul értékelik, és áron alul adják el szükségtelen lépcsőfokok közbeiktatásával?
Vagy soha senkiben nem merült még fel, hogy a kerületi ingatlanokat rövid idő elteltével más tulajdonolja?
Hunvald meg megdöbbent.
Hát én is. Rajta.
kelt 2008. nov 26.

Zsola777 2009.02.13. 17:02:48

Tajvan, Kína, Szingapúr: a korrupciót börtönnel, kivégzéssel díjazzák. Ott rend is van (ezen a téren). Ehhez képest egy nyavajás felfüggesztett börtön röhelyes, amilyen hülyék a népek, az ilyet más önkormányzatnál simán megszavazzák.

Ratius 2009.02.13. 17:05:09

Bocs többen szóltak, hogy az írásból négy szó látszik. Nem étek hozzá, ezért ide is bemásolom a cikket.

Ratius 2009.02.13. 17:05:16

Bocs többen szóltak, hogy az írásból négy szó látszik. Nem étek hozzá, ezért ide is bemásolom a cikket.

Ratius 2009.02.13. 17:06:06

Hunvald lehet, hogy jó és emberséges vezető, de, hogy akkora rablóvezér, mint Rinaldo Rinaldini, az biztos. Most éppen hívei szervezkednek, hogy kiszabadítsák, börtönéből, akár egy új Táncsics Mihályt. Mármost számomra az volna a legnagyobb kérdés, hogy miféle érdek áll Hunvald melletti szimpátiatüntetés mögött. Mondom, kérdés volna, ha nem tudnám egészen pontosan, mi mozgatja itt a szálakat.
Amikor néhány hónapja kipattant az erzsébetvárosi ingatlanpanama, majd a közelmúltban lelepleződött terézvárosi ikerpárja, egyre gyakrabban jutottak eszembe régi haverjaim, akik közül jónéhányan ott gubbasztanak a különböző belvárosi képviselőtestületekben.
Na, a közelmúltban végre megkerestem egyiküket. Dr. Schwartz (Nevezzük így, mert ez nem egy feljelentőblog.) amúgy nagyon rendes fickó. Nagylelkű, szeretetreméltó cimbora. (Bizonyára ilyen alak a VII. kerület letartóztatott polgármestere is, aki annyira derék ember, sőt Ember, hogy egy másik Ember tenni akar érte valamit.) Barátom mindig jól állt anyagilag, de soha nem tudtam meg, hogy valójában miből van pénze. Ha rákérdeztem, ilyen-olyan vállalkozásokról beszélt, sőt egyik irodájában magam is gyakran megfordultam. Persze az nyilvánvaló volt, hogy az a kis belvárosi kóceráj nem termel túl sokat. Ám az is elképzelhetetlennek tűnt számomra, hogy Schwartz cimbora valami kemény bűncselekménnyel keresse meg pénzét. Na, jó, kisebbfajta stikliket kinéztem belőle, mondjuk olyasmit, hogy nem ad számlát, ha nem muszáj, vagy elintéz ezt azt az önkormányzatban valami vállalkozónak, s az illető ezért nagyon hálás, de hát ezek nem érik el a magyar ember ingerküszöbét.
Most azonban kiderült egy, s más. Dr. Schwartz hónapok óta nyugtatókon él, altatókkal alszik, nem kívánja az ételt, az asszonyt, és általában is reszket, mint a kocsonya. Nem is nagyon kellett kérdezgetnem, egy-kettőre kiborult belőle mindaz, amit az elmúlt években rejtegetett. Dr. Schwartz viszonylag magas jövedelmét a kenőpénzeknek köszönhette. A kerületi ingatlanpanamák ugyanis nem úgy működnek, ahogyan a naiv lelkek elképzelik. Nem arról van szó, hogy néhány embert, mondjuk, a gazdasági bizottság beavatottjait megvesztegeti az okos vállalkozó, s a lekenyerezettek félrevezetik, mit félrevezetik, évekig sötétségben tartják a végső döntést kimondó képviselőtestületet. Ugyan! Ez amúgy sem volna életszerű. A mechanizmus lényege az, hogy a stikliből mindenkinek jut. A döntések előtt néhány százezertől, néhány millióig terjedő juttatást kap minden képviselő, hogy biztosan megszavazzák az áron aluli értékesítést, az áron felüli megrendelést, a pályázaton kívüli elbírálást, vagy bármit, amit érdemes megszavazni.
Még egyszer leírom: Minden képviselő!
Azt hiszem, ez az a dolog, amire az ügyészség azt mondja, bűnszövetkezetben elkövetett cselekmény. A köznyelv meg azt, maffia.
Dr. Schwartznak tehát havonta, kéthavonta egy-két milliót gyömöszöltek a zsebébe ilyen-olyan vállalkozók. S ez a gyömöszölés kereken húsz esztendeje tart. Most két dolog miatt retteg barátom. Egyrészt attól fél, hogy - az érthetetlen okokból - szigorúra váltott ügyészség, kegyetlenül felgöngyölít minden korrupciós szálat, s az önkormányzati képviselők jelentős része börtönben találja magát. Köztük ő is. Másik félelme a holnap bizonytalansága. A havi rendszeres kenőpénz nélkül akár éhen is dögölhet.
Mondtam neki, hogy harmincezer embert nem lehet lesittelni, úgyhogy ne aggódjon. Másrészt ott vannak a vállalkozásai, amiket eddig összegrundolt, s azok csak hoznak valamit. Döbbenten meredt rám. - Hogy hoznának? – felelte. – Ha nincs korrupció, ha mindenkit megbüntetnek, aki csal, a hazai cégek nyolcvan százaléka csődöt jelent. Köztük a sajátjai is.
Hát ez is igaz…
És én most nem tudom, sajnáljam-e cimborámat, vagy örvendezzek annak, hogy… Hogy izé… Talán annak, hogy fosztogatásaihoz kénytelen lesz új módszereket kidolgozni a hatalmi elit.
De azt azért sejtem, miféle emberek, sőt Emberek akarnak Hunvald mellett demonstrálni. Sok pénzről van szó, hé!

Bert Sels 2009.02.13. 17:06:54

aki ezzel a tudással nem tesz feljelentést az meg meg büntpártol.

pelekas 2009.02.13. 17:13:52

Engem az gondolkodtat el, hogy mi a szándéka a tüntetésnek....
Befolyásolni a független bíróságot, hogy tények helyett szimpátiát vegyék figyelembe?
Vagy az ügyészség ellen jönnek össze, mert szerintük koncepciós per kezdődik?
Mindkettő esetében érdemes foglalkozni azzal a ténnyel, hogy jelenleg a hatalom a szocialisták kezében van, és használják is ezt a hatalmat...
De hát akkor miért?

Rainbow_ 2009.02.13. 17:24:11

...az anyja is biztosan mellette fog demonstrálni. Hogy rohadjon meg az is.

Az összes vérszívó politikust el kéne takarítani Szibériába 10-15 év kényszermunkára teljes vagyonelkobzás mellett.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.02.13. 17:24:14

Szerintem tartsunk szimpátiatüntetést az ügyészség mellett. Ha 30 ezer embert kell lecsukni korrupció miatt, akkor 30 ezret kell lecsukni. Legalább a börtönépítés fellendíti az építőipart. És természetesen teljes vagyonelkobzás.

borovi 2009.02.13. 17:36:30

Remélem, bilincsben viszik ek a környező kerületek gazembereit is!

Zsola777 2009.02.13. 17:40:35

@csj: Mekkora! Az elkobzott vagyonból megépülne a börtönük, még az őrök fizetésére is futná :) Támogatom az ötletet!

eleve lehetetlen 2009.02.13. 17:42:45

Tolvajok országa vagyunk.
Nem tudok egy olyan szegmenst mondani a gazdaságban, ahol ne lenne korrupció. De a privát szektorban sem. Be akarsz szállitani valahová? Fizesd le az érintett döntéshozót. (Az ajándékozást is ide értem.) Nem hiszem, hogy ma Magyarországon aláirásra kerülne egyetlen egy 1 millió Ft-ot meghaladó szerződés is úgy, hogy ne csusszanna egy boriték a zsebbe is.
Nyilván a közpénzt jóval könnyebb ellopni, mert ott nem kell attól rettegni, hogy rájön a tulajdonos és kirúg miatta, feljelent stb.. Magyarország gyakorlatilag a tolvajok kánaánja. Itt úgy tűnt el a közvagyon 90 százaléka, hogy a legkisebb mértékben sem kell(ett) a tolvajoknak amiatt agódnia, hogy esetleg számon kérhetőek lesznek valaha is.

loláb 2009.02.13. 17:48:07

@Zsola777:

Azért kínában ennek ellenére még elég komoly a korrupció, az igaz viszont hogy kb havonta van hír, hogy kit, kiket végeztek ki korrupció miatt.

Szóval az útirány jó, de még messze nem értek a végére. Persze mi még azt se tudjuk, merre induljunk.

Börtönbe a sok korrupt politikussal, legalább megtelnek a börtönök, és lehet építeni újakat. Amiből persze majd csurran-cseppen pár forint ide-oda.

vizipipa 2009.02.13. 17:53:56

Csak a tájékoztatás kedvéért.
Délelőtt olvastam az Indexen, hogy délutánra "szolidaritást" szerveznek Hunvald mellett. Felhívás a kerületi MSZP honlapján (www.mszp007.hu ). Itt azt mondták: ez magánkezdeményezés, ők csak támogatják.
Délután eljutott hozzám egy szórólap, amit aznap terjesztettek a 7. kerület postaládáiba a, szolidaritási felhívásról.
Örülök az ilyen magánkezdeményezéseknek. Mire ott az MSZP honlapon a felhívás, már kész a szórólap és terjesztik is. Spontán, magánkezdeményezésre, 12 órán belül.
Civil kurázsi, és pénz.

Czumpákovics Izidóra 2009.02.13. 18:04:53

Mi köze az ingatlanmaffiából meggazdagodásnak a jó emberséghez? Nem is értem, aki nem a barátját, hanem az államot károsítja az jó ember? Jó ember, mert kedves, mert mosolyog, mert jó gyerekprogramokat szervez a kerületben? És egy egész kerületi pártképviselet a csaló mellé áll, mert "ari" főnök volt? Akkor vajon ki a rossz ember? Valami zavar van az értékrendünkben emberek! Mayday!

Lolita999 2009.02.13. 18:09:17

Hát ez meredek. Hunvald is, és azok is, akik "emberséges " dumával akarják kihúzni ebből. Ha nem sáros, úgyis kiderül, akkor ne féljen. Ha sáros (sztem az), akkor meg mi a francot játsszák itt a szűzlányt?!

untitled808 2009.02.13. 18:10:54

Kitűnő kényszermunkákkal lehetne utakat építeni, javítani, rendet tartani - a megfelelő számú személyzet is rendelkezésünkre áll, csak lépni kellene.
Terézváros-Enying-Gyurcsány pl
De van Orbános verzió is, meg mindenféle.
Érdemes lenne megpróbálni.

alphanumericus 2009.02.13. 18:17:00

Két infó:

Hunváld a mi házunkban nem népszerű. De a környéken sem. A Dohány utcában sok tízmillióért feltörette a bevált aszfaltot, két hónapig gödrökön át kézben cipeltük a babakocsit... aztán megjelent a soktízmilliós csapat: néhány Moszkva térről "levállogatott" szerencsétlen, és amit csináltak az észbontó: máig megtekinthetők a sárga (!) "folyami" homokből kikandikáló beton "díszkövek".

De nem ez az igazi gond. Hanem az, hogy Há azt találta mondani az Erzsébetváros című személyi kampánylapban, hogy "valóban merültek fel gondok a beruházással". Ezzel aztán a dolog el is intéztetett, hányás ott maradt a házak előtt, ahogy van...

Ja, még egy adalék az Emberről és barátairól: az Almássy téri szabadidőközpont elkótyavetyélését (ahol valóban voltak hangos, szomszédokat zavaró koncertek, de volt pl. babaúszás is) így jelentették be a Zerzsébetváros oldalain: "Régi vágya teljesül a kerület lakóinak! Hotel lesz a szabadidőközpontból".

És ha ez sem lenne elég, állítólag igazából a szcientológusok kezére játszották le a helyet, ami most éppen omladozik.

Eeeember...

Átvitel honvéd 2009.02.13. 18:25:01

Miért érzem úgy, hogy valaki itt azt akarja sulykolni, hogy "ennek így kell lennie"?...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.02.13. 18:25:13

Nem ártana, ha a politikusaink is olyan lennének, mint a telefonfülkék. Úgy értem visszahívhatóak...

naugyehogy 2009.09.22. 15:27:39

@Rainbow_: talán azért ennyire ne nagyoljuk már el a helyzetet. Vannak szépszerével, rendes tisztességes polgármesterek is, akik mindent megtesznek azért, hogy a településüket a víz felett tartsák. Kis faluk polgármesterei, akik a mai napig szakadt régi tyutyukival járnak és saját pénzből veszik a csaptelepet az önkori épületébe mert 6000.- nincs a kasszában. Nyílván ezeknek nincs "hírértéke" ezért nem is hallunk róla a médiumokban, de vannak, csak nem hangosak. Őket talán ne akarjuk már lámpavasra húzni!!!

naugyehogy 2009.09.22. 15:30:52

@cserepj: A visszahívhatóság érdekes kérdés.
Egyrészt egy döntéshozónak sokszor olyan döntéseket is meg kell hozni a közösség érdekében ami súlyosan sérti bizonyos emberek, csoportok érdekeit. A mai magyar valóságban meg az lenne a vége, hogy ez a hangos tömeg addig kárálna amíg le nem mondatnák, vissza nem hívnák az adott képviselőt. Lehetne persze aláírásokat is gyűjteni, de az emberek 80%-a nem tájékozódik részletesen mielőtt aláír ezt azt, hanem saját nyomorát tölti ki azon aki ellen épp gyűjtenék az aláírást. A demokrácia totális csődje lenne, évente lehetne az urnákhoz járulni, amire persze így is egyre kevesebben hajlandóak, de sírni mindenki tud.

drkovax 2009.10.19. 11:20:25

@cserepj: Igen, akkor egy ingatlanspekulánsnak jó eszközei lennének arra, hogy kikényszerítse a számára kedvező döntést a politikusból (polgármesterből), nem kéne mindenféle honlap, meg honlap elleni öntámadás kreálásával nyűglődni, ha akad olyan a politikusok között, akivel pénzzel nem boldogul.
süti beállítások módosítása