HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Nyílt levél Gyurcsány Ferenc úrnak

2012.02.02. 12:37 Ratius

Tisztelt Miniszterelnök úr!

A minap Ön Jávor Benedek úrhoz címzett nyílt levelet tett közzé, amelyben egyebek mellett azt veti az Önökkel együttműködni nem kívánó frakcióvezető szemére, hogy erkölcsi alapon utasítja el az ellenzéki összefogást, s nyilvánvalóvá teszi, hogy Ön nem érti ezeket az erkölcsi megfontolásokat. Levelében hosszan mentegeti miniszterelnökségének megkérdőjelezhető döntéseit, s ezzel azt a látszatot kelti, mintha az Ön ellen felvethető morális kifogások főképp kormányzásának időszakához kötődnének.

Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön téved. Az Önnel való együttműködést sokkal komolyabb problémák miatt kell elutasítania a magyar demokratáknak, mint amikre levelében reflektál. Engedje meg nekem, hogy röviden összefoglaljam e kifogásokat! Bár Jávor úr nevében természetesen nem nyilatkozhatok, nyílt levelének tartalmát egy tegnapi interjúban Ön közpolitikai kérdésnek nevezte, s ezzel mintegy nyilvános vitára invitálta a magyar társadalom sorsa miatt aggódó közszereplőket. Engedje meg tehát, hogy én, mint egy aprócska pontja hazai közéletünknek, én, mint aki kezdettől fogva és a leghatározottabb módon ellenzem a demokratikus erők olyasféle összefogását, amit Ön képvisel, hozzászóljak e vitához, s elmondjam, miféle kifogások miatt tartom elfogadhatatlannak az Önnel való együttműködést. Igyekszem tárgyszerűen és demagógiától mentesen fogalmazni, és próbálom kerülni azt, hogy Önt személyében, emberi méltóságában sértsem meg, ám ezzel együtt is nagyon sok olyan témát leszek kénytelen elővenni, ami Önt bántani fogja. Ezekért előre is elnézését kérem.

Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön a nyolcvanas években egy elnyomó, diktatórikus rezsim ifjúsági szervezetének egyik legfelső vezetője volt. Ön olyan rendszert szolgált, amelyet egy idegen hadsereg tartott fönn, és amelynek értékvilága, társadalomképe, politikai hitvallása szöges ellentétben áll mindazzal, amit mi elfogadhatónak, jónak és derekasnak tartunk. Ez a rendszer árulással, gyilkosságokkal, emberi egzisztenciák eltiprásával került hatalomra és maradt fönn Magyarországon. Mi, mai magyar demokraták, ezzel a rendszerrel, e rendszer hajdani képviselőivel semmiféle közösséget nem vállalhatunk.

Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön a nyolcvanas kilencvenes évek fordulóján kialakult, úgynevezett spontán privatizáció egyik legsikeresebb haszonélvezője volt. Ön egy olyan gazdasági átalakulás révén vált vagyonossá, amely átalakulás – bár jogi értelemben ma már nem kifogásolható – erkölcsi tekintetben a tolvajlással egyenértékű. Ön azok közé tartozik, sőt azoknak szimbolikus súlyú alakja, akik a spontán privatizáció során, a közakarat megkerülésével, a bürokratikus és technokrata hatalmi elittel ápolt politikai és családi kapcsolatait kihasználva magánvagyonná tették a közvagyont. Mi, mai magyar demokraták, mint szükségszerű történelmi folyamatot, tudomásul vesszük ezt az átalakulást, de nem vállalhatunk közösséget annak kétes becsületű szereplőivel.

Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön a kilencvenes években, jelentős vállalatvezetőként és cégtulajdonosként egyike volt azoknak a gazdasági szereplőknek, akik kialakították és fenntartották a hazai gazdaságpolitikára rátelepedő, az államon élősködő, a közvagyont dézsmáló gazdasági elitet. Az Ön vállalkozásaival kapcsolatban olyan eseményeket tárt fel az oknyomozó újságírás, amelyek bár jogilag elévültek, azért egyértelműen jogellenesek voltak, illetve olyan határterületeken mozogtak, amelyek, ha törvényi értelemben nem is, erkölcsileg mindenképpen elitélendőek. Mi, mai magyar demokraták, mint a rendszerváltozás folyamatának nyomorúságos hozadékát, tudomásul vesszük azt, hogy az elmúlt évtizedekben sikeres vállalkozást sokszor valóban csak olyan módszerekkel lehetett működtetni, mint amilyen eljárásokat Ön is alkalmazott, de – mivel véget akarunk vetni a gazdasági és politikai elit összefonódásának – semmiféle közösséget nem vállalhatunk azokkal, akik a köz kárára gyarapították magánvagyonukat.

Tisztelt Miniszterelnök úr, közéleti pályára lépve, Ön egy olyan politikai közösség tagja, majd vezetője lett, amely közösség legnagyobb mértékben felelős azokért a torzulásokért, amelyeket elszenvedett a magyar rendszerváltás folyamata. Ön közösséget vállalt azzal az MSZP-vel, amely eltűrte, sőt kiszolgálta a hazai gazdasági érdekcsoportok politikai térnyerését, eltűrte, sőt kiszolgálta a nemzetközi nagyvállalatok, sokszor nagyon is ártalmas megjelenését, s végső soron kiszolgáltatta Magyarországot a multinacionális érdekcsoportok kénye-kedvének.  Mi, mai magyar demokraták tudomásul vesszük azt, hogy az MSZP politikai hitvallása szerint mindez előremutató cselekedet volt, de vitatjuk e hitvallás helyességét, szemben állunk vele, küzdünk ellene.  

Tisztelt Miniszterelnök úr, bár Ön demokratának nevezi magát, az a mód, ahogyan Ön megszerezte a miniszterelnöki pozíciót, ahogyan gyakorolta kormányfői hatalmát, s ahogyan végül komédiává silányította a miniszterelnöki pozíciót igen messze van mindattól, ahogyan mi a demokratikus hatalomgyakorlást elképzeljük. Ön politikai szövetségeseivel váratlanul szembefordulva jutott hatalomra, kormányfőként homlokegyenest az ellenkezőjét művelte mindannak, amit választási kampányában megígért, saját bevallása szerint hazugsággal, trükkök százaival, semmittevéssel és nemtelen propagandafogásokkal keltette a kormányzás látszatát. S tette mindezt csak azért, mert úgy gondolta, hogy az Ön ellenfeleinek hatalomra kerülése szörnyűséget jelent majd. Függetlenül attól, hogy e tekintetben Önnek igaza lett, mi, mai magyar demokraták nem vállalhatunk közösséget egy olyan emberrel, úgy kormányozta hazánkat, ahogyan Ön tette.

Tisztelt Miniszterelnök úr, nyílt levelében Ön néhány konkrét példát is felsorol, hogy tisztázza legkétesebb kormányfői döntéseit. Ezeket olvasva el kell ismernem, hogy a sok tekintetben valóban menthető, védhető álláspontot képvisel. Most. Ám amikor Ön még a miniszterelnöki, pártelnöki pozíciókat betöltötte, egészen más következtetésre jutott. Lehet, hogy Ön most sajnálja a 2006-os rendőri túlkapások áldozatait, de Ön akkor kitüntette azokat a rendőri vezetőket, akik felelősek voltak azért, mert a rendőrség felkészületlenül állt szemben a randalírozókkal, Ön eltűrte, hogy e túlkapások vétkesei elkerüljék a felelősségre vonást, Ön semmit nem tett annak érdekében, hogy komoly vizsgálat tisztázza a történteket, kárpótolja az áldozatokat és valóban a köz szolgálatába állítsa a rendőrséget. Mi, mai magyar demokraták nem tudjuk elfogadni a kormányzati felelősség ilyen cinikusértelmezését, nem vállalhatunk közösséget olyan emberel, aki a pillanatnyi előnyök érdekében hajlandó akár a közintézményekbe, köztestületekbe vetett bizalmat is feláldozni.

Hasonlóképpen vélekedünk azokról a fejtegetéseiről is, Tisztelt Miniszterelnök úr, amelyeket a pártfinanszírozással kapcsolatban előadott. Lehetséges, hogy Ön szemben állt a pártfinanszírozás szocialista főembereivel, de ez az állítólagos szembenállás semmiféle kézzel fogható eredményre nem vezetett. Önnek, mint pártelnöknek első kézből kellett értesülnie a párfinanszírozás bűnös útjairól, s Önnek, mint a törvényesség védelmére felesküdött állami vezetőnek nem politikai csatározásokat kellett volna vívnia ellenfeleivel, hanem büntetőjogi lépéseket kellett volna tennie. Hogy ezt elmulasztotta, az kétségessé teszi a közélet megtisztítása melletti jelenlegi elkötelezettségét.

Tisztelt Miniszterelnök úr, az Ön által képviselt politikai formáció sok tiszteletre méltó kezdeményezést mutat föl, programjuknak számos olyan eleme van, amely elfogadható, vagy komoly vita alapja lehet. Mindazonáltal az Ön által hirdetett ellenzéki összefogás nem e programpontok alapján áll, hanem legfőbb célnak, már-már profetikus feladatnak Orbán Viktor és a Fidesz-hatalom leváltását tekinti. Az Ön egész politikai pályafutását végig kíséri ez az oppozíció, az Ön közéleti küldetése, legfontosabb önmeghatározása – számunkra úgy tűnik – az Orbán Viktorral való szembenállás. Ön most ismét azt állítja, hogy Orbán Viktornál rosszabb miniszterelnöke nem lehet az országnak, a Fidesz-kurzusnál szörnyűbb berendezkedést elképzelni is nehéz, ezért szükséges, sőt minden valamire való demokrata számára elsődleges kötelesség az összefogás az orbáni hatalommal szemben. Önnek azonban meg kellene értenie, hogy számunkra, mai magyar demokraták számára a Fidesszel való szembenállás csak másodlagos kérdés. Mi elsősorban azt a rendszert kívánjuk átalakítani, amely kitermelte ezt a valóban nyomasztó kurzushatalmat, mi elsősorban azokat a folyamatokat akarjuk megfékezni, amely az összeomlás szélére sodorta társadalmunkat, mi elsősorban azzal a politikai hitvallással állunk szemben, amely e tragikus végkifejlethez vezette hazánkat. És Önnek jól meg kell értenie, hogy mindannak, amivel mi szemben állunk, Ön éppen olyan fontos szereplője, jelképes alakja, megtestesítője, mint Orbán Viktor. Mi, mai magyar demokraták csak úgy tudunk nemet mondani a Fidesz-hatalomra, ha egyúttal nemet mondunk mindarra, amit Ön képvisel. Kérem, értse meg: az ellenfelem ellenfele nem a barátom!
 

Gyurcsány Ferenc nyílt levele elolvasható itt: http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/lev%C3%A9l-j%C3%A1vor-benedeknek/338110256221443


A Boldogok a sajtkészítők immár a Facebookon is megjelent.
Érdemes bejelölni, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok
nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

 

349 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr334050675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A régi pojácák és a DEKA 2012.02.06. 18:16:33

Alighanem egyre többen érzik, hogy Gyurcsány Ferenc az eltorgyánosodás útján jár. És hogy Orbán Viktor is elindult ezen az ösvényen. Megállíthatatlanul.   Az a politikai pojácaság, ami egyelőre tömegek számára elfogadható még, és nem veri ki a biztos...

Trackback: A Júdeai Nemzeti Front! 2012.02.05. 16:59:14

A Boldogok a sajtkészítők blog írója nyílt levelet intézett Gyurcsány Ferenchez, melyben jól megmondta neki, miért nem fog vele össze az LMP.Szépen, tételesen írta le azokat a dolgokat, amik miatt elképzelhetetlennek tartja, hogy megszülethessen a ...

Trackback: Az én pártom 2012.02.02. 17:34:06

Ha lenne egy pártom, amelyik megpróbálna mindenkit képviselni, senki nem szavazna rá, mert senkit nem érdekel a másik sorsa....

Trackback: Az én pártom 2012.02.02. 17:34:06

Ha lenne egy pártom, amelyik megpróbálna mindenkit képviselni, senki nem szavazna rá, mert senkit nem érdekel a másik sorsa....

Trackback: Mi a bóvli? 2012.02.02. 17:02:22

Az elmúlt hónapokban sorra bóvli-osztályzatokat adtak hazánknak a nemzetközi hitelminősítők. Mit osztályoztak? A kormányt? Ugyan már. Magyarországot? Hát... Igazából a politikai rendszerünket, a közösségi problémamegoldó képességünket sajnálták le - jo...

Trackback: Nyílt levél Gyurcsány Ferenc úrnak 2012.02.02. 16:28:01

Ön kormányfőként homlokegyenest az ellenkezőjét művelte mindannak, amit választási kampányában megígért.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amanitin3 2012.02.02. 15:19:44

jó az írás.
mondjuk én nem tudok annyira skizofrén lenni, hogy miközben kerek perec leírom, hogy az illető morálisan egy kicsit ingoványos (hogy lányosan fejezzem ki magam), még minden bekezdést azzal is kezdjek, hogy Tisztelt.

aaabbbccc 2012.02.02. 15:29:25

Szerintem túl sok benne a "Tisztelt Miniszterelnör úr", ugyanis már nem miniszterelnök és remélem soha többet nem is lesz, valamint egyáltalán nem "tisztelt".
Gyf-ben az egyik legundosítóbb dolog, hogy vagyonnyilatkozata alapján évi 60-100 milliót költ el, (ami nekem nem fáj és nem vagyok rá irigy) és közben a nép egyszerű fiát szereti játszani. Elkölt havi 6-8 millió forintot utána meg pacsizik a nyugdíjasokkal, akiknem ez kb 80 havi nyugdíjuk.
Múltkor kigyulladt 40 m2-es szaunája, már egész életében gürizik, hogy egy 40 m2-es lakása legyen.

debreceni.blog 2012.02.02. 15:49:39

Törököt fogtak

Bihari Ernő2012. február 02. 14:33

Orbán és az EU/ IMF tandem.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1580_torokot_fogtak

Faculty 2012.02.02. 16:39:52

"mai magyar demokraták számára a Fidesszel való szembenállás csak másodlagos kérdés."

ezért fogtok kegyetlenül kikapni a következő választáson. a választók nem látják hogy ti valóban kormányozni akartok, így elveszitek a hitüket.

raftery 2012.02.02. 16:52:00

10/9 pont,egesz jo...

de hogy mit fogsz mindjart kapni a sok elvakult gyucsanyi rajongotol pajtas...
:)
nem irigyellek...

Fritz David 2012.02.02. 16:56:21

Jávornak és Ratius nicknek végül úgyis be kell látnia, hogy mivel az Orbán-diktatúra megdöntése a legsürgősebb feladat, ezért össze kell fogni Gyurcsány Ferenc Tisztelt Miniszterelnök Úrral, hiszen az 5%-os DK lesz akkora, hogy nem lehet csak úgy lemondani a támogatásáról.

Másrészt lássuk be, nem okos dolog ennyire irtózni a Tisztelt Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úrtól, hiszen a demokratikus ellenzék jelöltje nem ő lesz, hanem a teljesen más világból jövő, tőle teljesen különböző, abszolúte független Bajnai. A T. Gy. F. M. Ú. csak nemzetifejlesztésiminiszter-jelölt vagy valami más hasonló lesz a demokráciáért küzdő sokszínű civil szivárványkoalíció árnyékkormányában.

Ratius nick tehát mehet a Bajnai-Gyurcsány párosra szavazni 2014 tavaszán, természetesen "befogott orral, anyázva", mint ahogy ezekben a körökben mondani szokták.

ipanema 2012.02.02. 16:59:02

Kedves LMP-sek !
Gy F-et lehet elutasitani, lehet nem szeretni, lehet vezetői, államférfiúi kvalitásait kvalitásait kétségbe vonni. Mindezt lehet. Egyet azonban nem lehet: demokratikus elkötelezettségét megkérdőjelezni.
( nem a párton belüli vezetési stilusáról beszélek )
Nem lehet továbbá az általa mondott mondatokra nem odafigyelni. Lehet, hogy gondolatait nem tudta cselekvéssé változtatni mint kormányfő, de olyan gondolatokat fogalmaz meg ( kevesen tesznek ilyent manapság, Schiffer Pici sem) amelyekkel egy értelmiségi ember valahogyan viszonyulni tud, olyanokat amelyek rezonálnak benne(m), amelyek tételes, részletes megfogalmazásai annak a gondolat-tömegnek,amely sokakban ott keringenek, de a politika fórumára kevesen viszik azokat.
A mai magyar politika urai nem tisztelik a demokratikus alapelveket, felrúgják az eddigi politikai világot és azt a maguk képére formálják azt nem csak arra a 4 évre, amelyre felhatalmazást kaptak.
Egyformán elutasitani a demokratát ( mert nem szimpi, és mert mert hibásnak látják sok mindenben) és egy nem demokratát, az súlyos vakság, ,ha úgy tetszik baromi ostobaság.
De ma az ellenzéki oldalon tombol a butaság.
Tökéletesen alkalmatlannak tartom a jelenlegi ellenzék minden szereplőjét arra, hogy a legcseklyebb mértékben is élvezzék a bizalmamat.
Jobb nekem egy despota Orbán ,mint egy egy( ??, ha ha sok )mai ellenzéki, akik inkább egymás legyalulásában érdekeltek és másban nem.
Uraim: részemről önök le vannak szarva

stim 2012.02.02. 17:05:08

Az erkölcsi tisztaságra való igény és az elvek melletti szilárd kiállás vonzó. Amelyik párt ezt magáévá teszi azzal rokonszenvezek.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.02.02. 17:07:32

"emberi egzisztenciák eltiprásával került hatalomra és maradt fönn Magyarországon."

Mint ahogy a mostani is. Bányászok tízezreinek földönfutóvá válása, TSZ dolgozók szintén. És senki se kérdezte tőlünk hogy most akkor merre tovább.

Autonómiát!

sárkányfő 2012.02.02. 17:10:48

Szabad tudni egészen konkrétan kik az a "Mi, mai magyar demokraták"? Tényleg érdekel.

Ha ez egy LMP-s blog, és LMP-sek nevében ír, akkor el lehet fogadni ezt egy véleménynek. De azért kisajátítani a demokraták nevében szólást akkor sem lehet, kissé nagy a mellény... Én pl. demokrata vagyok, de ti az én nevemben nem szólhattok. Én se szólok a ti nevetekben.
Ha meg tán fideszesek lennétek, akkor gurulok a röhögéstől, mert akkor hozzátok képes Gyurcsány egy demokrata óriás.

ob.szerver 2012.02.02. 17:11:08

A Fidesz kétségkívűl rendkívül sikeres volt Gyurcsány diabolizálásában. Az egybiteseknél jó fogadótalajra találtak, és számukra a gyurcsányahibás axiómává vált, anélkül, elgondolkodnának mögöttes tartalmán (a gondolkodás persze nem is az ő dolguk). Ezért érdeklődéssel kezdtem olvasni a posztot. Vajon Gyurcsány valóban csinált olyasmit

a) a demokratikus intézményrendszer lebontásában

b) a gazdaság megfektetésében (egybitesek: nem tudtok róla, de 2008-ban az elmúlt 80 év legnagyobb gazdasági világválsága volt)

c) Magyarország külkapcsolatainak lebontásában, az ország páriává válásában

d) a szociális háló széttépésében, a legkiszolgáltattabbak magára hagyásában, azért hogy a tehetősebbeknek többet osztogathasson

ami egy napon lenne említhető azzal a dilettantizmussal és ostobasággal vegyített aljassággal, ami a fideszrezsimet jellemzi.

Erre mit olvasok? Gyurcsány kisz-es volt, privatizált, ahogyan miniszterelnök lett (miért, azzal mi a baj?), 2006-os terror. Ennyi? Tényleg csak ennyi? Ebből még mindig nem tudom, Gyurcsány miért a megtestesült gonosz. Lehet, hogy az, de további érveket kérnék. A fenti viccgyűjteménynél azért komolyabbakat.

fq 2012.02.02. 17:13:17

Na ipanema személyében itt is az első gyurcsányista "demokrata" ami persze nem egyenlő a demokratával, azért van idézőjelben ;)

Amúgy jó levél ja. Én is azért nem tudok bizalmat adni az ellenzéknek, mert mert még mindig ott lebeg az msz(m)p és utódaik réme, gyakorlatilag az egyetlen hitelesnek tűnő párt az lmp (az atomerőműves baromságaikat leszámítva), de semmi sem garantálja hogy nem teszik ugyan azt mint a szadesz tett anno, még mindig nem érzem azt hogy teljességgel kizárt hogy a gyurcsány féle, és msz(m)p féle szervezetekkel összeállnak.

Ezen kívül pedig le kéne állni a diktatúrázással, nagyon elcsépelt. Nem csinálják jól az orbánék amit csinálnak, de attól hogy nem a nekünk tetsző párt van hatalmon még nem lesz diktatúra... nem kell szadeszeskedni.
Vannak választások, lesznek, szabadon el lehet hagyni az országot, szabadon lehet véleményt nyilvánítani, lásd gyurcsány habzószájú fröcsögéseit. Semmivel sem hasonlít jobban ez a rendszer diktatúrára mint a "zemútnyócév".

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 17:15:02

Jó írás.

Gyurcsánnyal és Orbánnal, vagy ha úgy tetszik Fiesszel avagy MSZP-vel karöltve minden összefogás kudarcot vall.

Gyakorlatilag Antal Józsi óta folyamatosan valami ellen szavaz a tömeg, jól összefogva nemzeti akaratnak látszódva.

Az eredmény 16 év elkúrás.
Aki akar még 16-ot az fogjon össze nyugodtan a Gyurcsánnyal.
Elkúrás reloaded.

is 2012.02.02. 17:18:28

Egyre nehezebb fenntartani ezt a dolgot, most rámutatnék néhány olyan tényállításra a posztból, ami tényszerűen nem igaz (és nagyon örülök, hogy legalább van miről beszélni):

- "Ön a nyolcvanas kilencvenes évek fordulóján kialakult, úgynevezett spontán privatizáció egyik legsikeresebb haszonélvezője volt."

Haszonélvező volt, a fasorban, a végén, aprópénz, amit ő most ezzel keres a privatizátorok között. Az eredeti tőkefelhalmozás azonban sajnos nem erkölcsi kérdés, tekintettel arra, hogy _mindenhol_ lezajlott, és így inkább fizikai törvényként működik.

- "amely közösség legnagyobb mértékben felelős azokért a torzulásokért, amelyeket elszenvedett a magyar rendszerváltás folyamata"

Nem is tudtam, hogy Gyurcsány FIDESZes. az MSZP nem baszta szét kétharmados korában a Parlamentarizmust, pedig egy "pufajkás" volt a miniszterelnök. nem az MSZP kezdte a kormányzását egy hazug, aljas "megfigyelési ügy" kampánnyal, és az elmúlt 23 év legsötétebb dolgával, a hosszú bájtok éjszakájával. Nem az MSZP vitt végig egy meglehetősen aljas népszavazást, mint a legfőbb példáját a joggal való visszaélésnek politikai céllal, az ország kárára. Általában is a joggal való nyers, erőszakos visszaélés (kinevezések, szervezeti átalakítások, erpszakos törvénykezés) jóval kisebb mértékben köthető az MSZP-hez, mint a FIDESZhez. Szívesen előveszek egy A4-es lapot, és írjuk, hogy ki hol és mivel torzította a rendszerváltás magasztos elképzeléseit. Nem fogadok, mert úriember nem fogad, hogy a FIDESZ listája jóval hosszabb lesz.

-"...igen messze van mindattól, ahogyan mi a demokratikus hatalomgyakorlást elképzeljük"

Nekem is van otthon a falon kitéve Jézuska, meg Biblia, meg Harry Potter, és kurva jó, amikor a gonosz legyőzetik, a jó meg megdicsőül, ráadásul világosan látszik is, hoyg melyik melyik. Szerintem ez egy 15 éves kamasz világlátása, ezt te leírhatod, de egy párt ezen az alapon nem politizálhat.

- "Függetlenül attól, hogy e tekintetben Önnek igaza lett,"

Hát ettől sajnos nem lehet eltekinteni. Aki ettől eltekint, az elítéli Szent Istvánt, Churchillt (szemét geci, perverz módon lebombáztatta a védtelen Drezdát) és még sok-sok történelmi személyt. Ez egy nagy erkölcsi kérdés, és közel sem olyan világos, mint ahogy boldogok a lelki szegények alapon itt előadásra került.

- "Ön eltűrte, hogy e túlkapások vétkesei elkerüljék a felelősségre vonást"

Az igazságszolgáltatás az egy független hatalmi ág, a miniszterelnöknek NINCS joga beavatkozni. Értem én, hogy az abszolút monarchia neked is szimpatikus, de hát nem az van Magyarországon, hanem alkotmányos köztársaság. Gyurcsány cikkében ott van, hogy van börtönben ücsörgő rendőr. Erkölcsileg mindenki szeretné, ha jönne egy nagy varázsló, aki pálcájával mutatja, hogy ki miben és mennyire bűnös, a gyakorlatban viszont gyarló emberek próbálnak bizonyítási eljárásokat lefolytatni egy jogrendszerben. Nem 2006 októbere, hanem bármely cselekmény esetén. De akkor te látens Orbán-hívő lehetsz, most aztán jól eligazítja a FIDESZ az igazságszolgáltatást, most te örülhetsz, ugye?

- "Ön semmit nem tett annak érdekében, hogy komoly vizsgálat tisztázza a történteket,"

Nyilván neked semmi sem lesz komoly, pedig van rendőrségi vizsgálat és Gönczöl Katalinos is. Ez is benne van Gyurcsány cikkében, ezt is sikerült átugrani, törölni, félrenézni, racionalizálni, elhallgatni.

- "...és valóban a köz szolgálatába állítsa a rendőrséget"

Már bocsánat, azt, hogy a rendőrök kint voltak október 23-án, és ott egy többezres randalírozó tömeg volt, jogellenesen és erőszakosan, akik miatt kellett intézkedni, azt eddig senki nem vonta kétségbe, csak az intézkedés mértékét. Te vagy az első, aki ezt próbálod bemagyarázni.

-(pártfinanszírozás) "...hanem büntetőjogi lépéseket kellett volna tennie"

Te nem nagyon ismered a pártfinanszírozást, ugye? Teljesen törvényesen zajlik - papíron. Nem lehet büntetőjogilag kezelni a mai helyzetet. Most hogyan kezeled büntetőjogilag, hogy egy közbeszerzésben mindenkit kizárnak (de nem támadja meg senki), és Pintér Sándor legdrágább ajánlata nyer? Aztán Pintér Sándor cége adakozik egy alapítványnak 3 milliót, amit leír az adójából? Az alapítvány pedig irodát bérel havi 50 ezerért, és megosztja a FIDESZszel, havi 5 ezerért? Mi ebben papíron a büntetőügy?

- "mai magyar demokraták számára a Fidesszel való szembenállás csak másodlagos kérdés"

Hát nem tudom. Mann muss manchmal prioritaten setzen. 2010 előtt, amikor az LMP az MSZP kormányzás alatt létrejöhetett, ott demokratikusan fejlődhetett, növekedhetett, ott tényleg lehetett ez másodlagos szempont, és elsődleges a magasztos erkölcsi, szép új világ. De most, amikor Orbán abszolút monarchisztikus hatalomban van és veszejti el az országot, most talán, átmenetileg, mégiscsak újra kellene értékelni azokat a prioritásokat. Nem kell őket örökre elfelejteni, nem kell őket feladni. Itt most egy egyszeri helyzet van. Mondok egy példát: Öntesz-e vödör vizet a TV-dre? Nyilván nem, hát tönkrebassza. És ha kigyullad mellette a függöny? akkor nyilván, különben leég a ház. Aztán utána megint nem, és pofán is vágnád, aki megpróbálná. Na, ezt a példát javaslom átgondolni.

karnak 2012.02.02. 17:19:39

@aaabbbccc: hat en se szeretem, de sose jatszott ilyet,sot teljesen vilagosan elmondta hogy nem kivan ugy tenni, mintha mininalberbol elne, vagy ilyesmi.

segabor 2012.02.02. 17:20:12

"de Ön akkor kitüntette azokat a rendőri vezetőket, akik felelősek voltak azért, mert a rendőrség felkészületlenül állt szemben a randalírozókkal, Ön eltűrte, hogy e túlkapások vétkesei elkerüljék a felelősségre vonást, Ön semmit nem tett annak érdekében, hogy komoly vizsgálat tisztázza a történteket, kárpótolja az áldozatokat és valóban a köz szolgálatába állítsa a rendőrséget"

Itt érzek némi ellentmondást a bekezdés eleje és többi része közt. A rendőrség igenis képes volt bárkit és bármit megfékezni, ha arra szakszerű utasítást kap, kapott volna.

Ha bárki is emlékszik arra az ominózus napra, a koradélutáni gyalázatos és szégyenteljes rendőrségi attak után az esti barikádot szakszerűen szétkapta és szimplán szétoszlatta a népet felesleges brutalitás nélkül.

Gyurcsány Ferencnek csak egy baja van: Orbán Viktor. Kormányfői ténykedése alatt is csak Orbánnal tudott foglalkozni, mással nem törődött. És közben mindent szétvert maga körül. Ezt azóta is remekül folytatja, a jobboldal legnagyobb örömére.

DarthVader 2012.02.02. 17:20:43

@ipanema:

"Uraim: részemről önök le vannak szarva "

Ez a nap bon mot-ja :) És én is melléteszem a magamét. (Mármint nem a bon mot-t hanem a kupacot :)

wowerman 2012.02.02. 17:21:15

Lám a fidesz sikeresen démonizálta Gyurcsányt az utóbbi években.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 17:22:00

@ob.szerver:

Tisztázzunk pár dolgot.
Gyurcsányék alatt a KözTv-ből még számszerűen is kb ugyanannyi embert rugtak, ki, a Simor meg épp monetáris tanács tagbővítéssel ült be a székbe amit most oly bőszen kritizál.
Szóval ez a demokrácia lebontás csak duma.
Az MSZP amikor nincs kormányon mindig diktatúrázással kampányolt ezidáig, rendszerváltás óta.

b, A Gyurcsány kormánytól gazdaságilag szarabb kormánya soha nem volt az országnak.
Rá kell nézni a munkanélküliségi grafikonokra, vagy a GDP arányos hiány növekedési grafikonjára.
Nem 2008, hanem folyamatosan szarul teljesítettek.
És nem a válsághoz képest, hanem minden más országhoz viszonyítva is.
www.google.hu/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&met_y=unemployment_rate&idim=country:de&fdim_y=seasonality:sa&dl=hu&hl=hu&q=munkan%C3%A9lk%C3%BClis%C3%A9gi+r%C3%A1ta+n%C3%A9metorsz%C3%A1g#ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu
Ezen a linken összevetheted a többi országgal a mutatókat.

c, és d, csak duma.
A valóság az, hogy a Fidesz a családi adókedvezménnyel épp a bejelnetett fizetésű gyermekkel rendelkező családokat támogatja.
Az MSZP meg teszem azt összevonta az iskolalátogatási támogatást az alanyi jogon járó családi pótlékkal.
Teszem azt meg is ugrott az igazolatlan órák száma, épp a rászoruló családok gyermekei körében.

taa 2012.02.02. 17:25:57

Mai vagyok, magyar vagyok és ugyanúgy demokratának tartom magam, ahogyan te tartod magad.
De az én nevemben többet meg ne próbálj beszélni, vagy írni, mert nem kértelek meg rá, és nem járultam hozzá.

dr. Bubó 2012.02.02. 17:26:10

@ipanema: @DarthVader:

Kedves Dr zorbán úr és fletó úr!

"Uraim: részemről önök le vannak szarva"

örökre tűnjenek el... minden politikus kuka... (de nem újrafelhasználható, hanem veszélyes hulladék)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 17:26:52

@taa: Igaz.. Mondatot így, hogy "Mi demokraták" csak Gyurcsány Ferenc kezdhet, mint az egyetlen demokrata az országban.

Hülye.

genyamagyar 2012.02.02. 17:26:54

"Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön a nyolcvanas években egy elnyomó, diktatórikus rezsim ifjúsági szervezetének egyik legfelső vezetője volt. Ön olyan rendszert szolgált, amelyet egy idegen hadsereg tartott fönn, és amelynek értékvilága, társadalomképe, politikai hitvallása szöges ellentétben áll mindazzal, amit mi elfogadhatónak, jónak és derekasnak tartunk. Ez a rendszer árulással, gyilkosságokkal, emberi egzisztenciák eltiprásával került hatalomra és maradt fönn Magyarországon. "

Idáig olvastam.
Kukába való az egész... :(

2012.02.02. 17:27:23

Gyurcsány Ferenc, legyen fegyenc!

torró 2012.02.02. 17:28:41

A poszttal semmi bajom. Gyurcsány Ferenc-el kapcsolatban lenne egy aprócska megjegyzésem. Ha emlékszik még valaki, mint sport miniszter bukott meg, mint tudjuk le is váltotta Medgyesi .Ő meg leváltotta Medgyesit . Az lett a miniszter aki még sport miniszternek sem felelt meg. Na ennyit a ragyogó elméhez!

bobbafet 2012.02.02. 17:29:22

Gyurcsányt már ifjúsági miniszter korában is egy törtető, őszintétlen alaknak tartottam. A fenti általános értékeléssel is kb. egyetértek, én sem szavaznék soha GYF vezette, szervezte, fémjelezte politikai szövetségre, pártra stb. De hogyan tovább? Ez idáig még nem egy konstruktív álláspont.

Ráadásul a posztban jócskán vannak olyan felvetések is, amelyek ebben a kontextusban, kifejtetlenül félrevezetőek lehetnek. Pl. a spontán privatizációnak meg a multinacionális cégek térnyerésének tényleg sok gyomorforgató aspektusa van, de akkor is baromi összetett kérdés és kifejtés nélküli felemlegetésük csak demagóg hatást kelt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 17:29:29

@genyamagyar: Miért ?
Pedig nem is írta le a szerrző, hogy a Pécsi Dialógus csoportról az MSZPMP KB-nek jelentgetett a Feri.
Vagy hogy Mellár Tamáséknak az egyetemre leszóltak ha vizsgázni ment fentről, hogy ennek a vizsgának meg kell lennie.

NWolf 2012.02.02. 17:30:51

@Trompf: "Gyurcsányék alatt a KözTv-ből még számszerűen is kb ugyanannyi embert rugtak,ji " Külön tetszett Nagy Navarro futtatása a balos sajtóban, őt most másodszorra rúgták ki az MTV_től, először épp 2006-ban, Gyurcsány idején tették ki a szűrét, és akkor is jogszerűtlenül (a munkaügyi pert ugyanis megnyerte, így helyezték vissza)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 17:31:58

@bobbafet:

Semmiképp se úgy kell tovább menni, hogy valami ellen fogsz össze.
Ha nem tünt volna fel ezidáig minduntalan valami ellen szavazva nyertek pártok, rendszerváltás óta.

Meg is lett az eredménye.

Ha a Fidesz vagy az MSZP benne van vagy lesz az összefogásba akkor az ország b@szhatja.

Fritz David 2012.02.02. 17:33:14

@fq: Mivel a diktatúrát csak közös erővel lehet legyőzni, ezért aki nem fog össze a többi demokratával, az nem demokrata. A diktatúra elleni harc előnye, hogy programokat sem kell összehangolni, sőt, semmilyen program nem kell, hiszen az első feladat megmenteni a demokráciát.

Csak a diktatúra elleni harc sürgős kötelessége lehet az, ami összehozhatja a Bajnait támogató demokratikus népfrontban Bokros Lajost Scheiring Gáborral, Bauer Tamást Jávor Benedekkel, Debreczeni Józsefet Schiffer Andrással stb.

brumeszkosz 2012.02.02. 17:34:06

VAn aki még elhiszi,hogy bármelyik politikus különb a másiktól???
Mind tolvaj csak az eggyik kevesebbet lop mint a másik.

karnak 2012.02.02. 17:34:31

Az azert az eddig szamomra szimpatikus LMP-tol eleg nagyzolas, hogy a nagy identitaskereses ugy nyilvanul meg, hogy nincs egy normalis koncepciojuk szinte semmire, nem tudnak elfogadni egy dontest sem komoly tobbseggel, hol az ellenzeket, hol a kormanyt, hol pedig egymast es a sajat szervezetuket fikazzak a vezetok, akik hol lemondanak, hol nem.

Majd mikor Schiffer lemond egy okbol (egyuttmukodes) akkor az az ok lesz a veres kard ket hettel kesobb, mintha ez valami dogma lett volna mindig is, holott a donteskeptelenseg mellett most 2/3 helyett kb 51%-al a "nem tudunk donteni, inkabb ne mukodjunk egyutt senkivel" allaspont (?) mellett maradtak. Ez az amator hozzaallas szerintem nem fer bele. Ha nem akarnak politizalni felnott modjara, akkor ne tegyek.

Mindez a kabare lehetne jopofa is, ha a moralisan annyira szuper LMP nem adoforintokbol tartana el magat, ha jol tudom, reszesul az atkozottul rossz partfinanszirozasbol, es a kepvieseloik is felveszik a fizeteseiket, vegtorlesztenek, stb.

Az is nevetseges, hogy kepviselok jelentos resze olyan csaladbol jon, amelyik nyilvan jol jart a 90-es evekben, nem nyomorogtak, es nem banyaszok voltak, mast meg elitelnek emiatt, ugyanmar.

Szoval ez a kepmutatas amit most elovettek eleg fura, bar ez egy ilyen orszag, ez altalaban sikerre vezet. Innentol viszont az LMP is mast kell jelentsen, mert semmiben sem "mas".

NWolf 2012.02.02. 17:35:20

@bobbafet: Gyurcsány sportminiszteri pályafutásából nekem ennyi maradt meg
2004 Július- Sportminiszterként kijelenti, hogy sportminisztériumra szükség van, mert fontos a sport magas szintű reprezentációja a kormányzatban.
2004 október - Miniszterelnökként megszüntette a sportminisztériumot.

"Hazudtunk reggel, délben.....".

Csaba121 2012.02.02. 17:36:02

@ipanema: Az kétségtelen, hogy mostanra kiderült, hogy Gyurcsány nagyobb demokrata volt, mint orbán, de ez nem ok arra, hogy szeressük, pláne a szavai alapján, különösen hogy orbán sokkal szebben beszélt Gyurcsány alatt, mint most Gyurcsány. Magyarán, tök mindegy, hogy miket beszél össze most Gyurcsány, ha a régi tettei köszönő viszonyban sincsenek azokkal, ahogy most fordítva, orbán tettei sincsenek köszönő viszonyban a régi ígérgetéseivel. Gyurcsány egy levitézlett gazember, semmi más, miért kéne figyelni bármire is, amit mond, aki pedig visszakívánja (az nem le van szarva, hanem), ugyan azt teszi, mint akik visszahozták orbánt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.02. 17:36:19

Sajtkészítő.

Mellékeld majd lécci,
hogy kik kértek, hogy képviseld a demokratákat...

És kik kérték, hogy képviseld a magyarokat...
Köszi.

És nem kell neked megerőltetned magad, a magyarázkodással.

Ne mondjál nemet, ha igent akarsz mondani.

Víktor-víktor

Nyugodtan legyél az Orbán pártállami sajtkészítője,
nem gond.

Mindenki lehet a rendszer boldog csavarja.

genyamagyar 2012.02.02. 17:37:37

@Trompf: A 80-as években már nem volt semmiféle rezsim meg elnyomó rendszer. Gyilkosságok meg egzisztenciák elnyomása? A 80-as években? Ugyan már!

A szerző egy nyeretlen kétéves, fogalma sincs a múltról. Nagyot akart írni, de hiába vajudtak a hegyek, ez csak egy döglött egérke...

"Vagy hogy Mellár Tamáséknak az egyetemre leszóltak ha vizsgázni ment fentről, hogy ennek a vizsgának meg kell lennie. "

Mert hogy nem szóltak "le" hogy Deutsch Tomikának meglegyen a diplomája? Ugye? Ma ilyen téren sokkal szarabb a helyzet. Ma valóban(!) kirúgnak embereket, ha nem szimpatizál a fidesszel. De ez nem bántja a posztoló szemét.

Á, hagyjuk! Infantilis írás...

dr Smittpálelnökúr 2012.02.02. 17:39:03

Nem tudom tisztában van-e a poszt írója azzal, hogy miért bukott meg gyurcsány?

Nem, nem a 2006-os események miatt.
Nem, nem azért, mert majdnem csődbe ment az ország második kormányzása alatt.

Azért bukott meg, mert a tyúkszemére lépett az mszp-ben regnáló, kommunista őskövületeknek, azoknak, akik miatt valójában megújulni képtelen bagázs ez a párt. Azok buktatták meg, akikkel valóban nem akarhat együttműködni egy igazi mai demokrata.

Egy személyt démonizálni vicces dolog, de azon a tragikomikus helyzeten beszarnék a röhögéstől, amikor a posztoló által meghatározott mai demokrata összefog, egy a gyurcsány érában névtelenül meghúzódó igazi keményvonalas kommunistával, olyannal, aki miatt nem lehetett elkezdeni/megvalósítani az utolsó előtti pillanatban, az ország megmentéséhez szükséges dolgokat.

Ugyanis gyurcsány sok baromásgot művelt, de én pl. az öszödi beszédet nem vetem a szemére, sokkal inkább azt, hogy előtte nem merte elvégezni a dolgát a közelgő választások miatt, ill. a biztos bukás tudatában inkább leomondott, ahelyett, hogy "már minden mindegy" alapon megcsinálja azt, amit bajnai megcsinált utána.

Így lehet gyurcsány nélkül lepaktálni igazi vállalhatatlan figurákkal.

@Trompf: Nyugodtan add hozzá az antall-boross kormány négy évét az elkúrás időszakához, ugyanis ott kúrták el a lehető legjobban a privatizációt.

NWolf 2012.02.02. 17:42:34

@karnak: Érdekes, nekem az LMP-vel pont az a bajom, hogy TÚL SOK a szakmailag kidolgozott gyönyörű sokszázoldalas program, ebből azonban alig sikerült valamit kommunikálni, pl nézd meg ezt a listát- Felsőoktatási tervezet, vidéki közbiztonság, választási rendszer reform, önkormányzati reform, Rendőrségi reformjavaslat, Budapest program, Zöld költségvetési élénkítés, Színvak esélyteremtő program (roma integrációs program), A nemi esélyegyenlőség programja stb.

lehetmas.hu/rolunk/letoltheto-dokumentumok/

Ráadásul a parlamentben is ők szólaltak fel a legtöbbször és ők adták be a legtöbb módosító javaslatot, szóval azt azért pont nem lehet mondani, hogy ne lennének nagyon is (talán túlontúl) szakmaiak, de pl a parlamenti Schiffer felszólalásokat is tudnám ajánlani, elképesztően jó jogász a pasas, és nagyon érti a dolgát

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 17:45:22

@genyamagyar: Most vagy én nem értem azt az írást vagy te.
Ugyanis ha jól olvasom, a posztot, akkor a posztoló nem azt mondja, hogy fogj össze a Fidesszel (ahogy én sem), hanem azt, hogy Gyurcsány-t felejst el, ha jót akarsz az országnak.

És ezzel sokan értünk mélyen egyet.
Ezért nem ugrik meg az MSZP népszerűségi mutatója, miközben a Fideszé csökken.

Mert sokunknak elege van ugyan a Fidesztől, de az MSZP-től talán még a Kétfarkú Kutyára is hamarabb X-elnének.
Márpedig ha az MSZP benne van bármilyen összefogásba, akkor az olyan mintha rájuk szavaznál. Hiába tűnik úgy hogy valami ellen szavazol.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2012.02.02. 17:47:59

Remek írás, gratulálok. A trollokkal most nincs kedvem foglalkozni :)

Mizar 2012.02.02. 17:48:00

Elolvastam Gyurcsányét is.

Az a véleményem, hogy az összes olyan alak aki politikusnak hajlandó állni, az a kilencvenes években mind hatalmasat mert volna a közvagyonból mégpedig a lehető legnagyobb kanállal.

Most, hogy már nemigen van a fazékban -talán egy két cafat, az is kölcsönbe, akad közülük is persze aki azt mondja, nem kellett volna ilyen mohón fölfalni mindent.
Ezek vagy becsületesek tényleg, vagy csak annak látszanak.

Most más a gondjuk, nincs aki megfőzze újra a levest, pedig távoli idegenek elég erőszakosan kérnek még belőle mert nagyon ízlett nekik.

2012.02.02. 17:49:41

1) az egyszeri idelátogatónak tényleg nem világos, hogy kik nevében szól, és azokról mit lehet tudni. Indexcímlap.
2) tényleg sok a tisztelt Miniszterelnök úr. (bár formailag helyes: aki valaha volt m.e., annak jár a megszólítás élete végéig)
3) egyebekben, tartalmilag viszont korrekt, jó írás. Gyurcsánynak semmi keresnivalója a közéletben, az országnak és a normális embereknek jobbat tenne azzal, ha eltűnne. A Fidesznek persze nem biztos, sőt...

segabor 2012.02.02. 17:50:26

@wowerman: ezen jót nevettem. Gyurcsány Ferenchez nem kellett a Fidesz. Mint elefánt a porcelánboltban, úgy tevékenykedett saját köreiben.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 17:50:46

@genyamagyar: Nem értem, hogy miért emeli a Gyurcsánnyal való összefogás fényét, hogy pont annyit ér a diplomája, mint Deutsch-nak.

Azért tegyük hozzá a 80-as években kevesen vehettünk potom 3 millió törzstőkével Motim RT-t.
Avagy állami ingatlanokat bagóért, amit az állam visszabérelt, felújított jó pénzért.

Kb ezért érte meg jelengetni éppen a Ferinek az MSZMP-kb-nek.

Tegyük hozzá utána volt annyra kicsinyes, hogy a megszerzett cégbirodalmát 98-2002 között kivitte Luxemburgba adóelkerülés céljából.

Nem elég hogy bagóért privatizálta, hogy az anyósa állami bank pénzén tápolta, hanem még a megszerzett tőke utáni adót is fájt neki befizetnie.

amergin 2012.02.02. 17:50:49

@Dr. simonmondja.: Ehelyütt is csatlakozom, jó Önt itt is látni, kedves Bruce! :)

genyamagyar 2012.02.02. 17:51:41

@Trompf: Nézd, két alternatíva látszik a legközelebbi választásokra. (Ha még lesz az LMP-nek támogatottsága.)

1. összefog az MSZP-vel és megpróbálják leváltani a fideszt.

2. nem fog össze az MSZP-vel és marad a fidesz.

Nincs más!

Nincs olyan, hogy "kicsit terhes" a néni. Vagy ez, vagy az.

Egyébként számomra egyszerű a képet. Az LMP az utolsó pillanatig tagadja, hogy koalára lépne az MSZP-vel, ezzel csőba húzza az olyan választókat, mint te. Aztán persze, hogy lesz koala... :)

torró 2012.02.02. 17:51:45

Mi is a diktatúra?
diktatúra olyan politikai rendszer, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.
A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített korlátlan hatalma.
A diktatúra lehet totális (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatorikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat.
Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek). A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött.

soproni1 2012.02.02. 17:53:48

Azért legyünk őszinték, ha nincs Fleto, akkor 2006-ban Orbán kerül hatalomra. Ha nincs Megyó 2002-ben, akkor a fidesz maradt volna hatalmon. A szociknak mindegy, ki a miniszterelnök, a lényeg, hogy az ellenfél ne tudjon győzni. Ezért nem kell anyázni se isteníteni Ferencünket. Megtette a kötelességét. Az, hogy a sok selejt anyázza, hogy eladósította az országot, az más tészta. Senki sem adta vissza az államnak, amit akkor zsebre tett. Mondjuk az érdekes, hogy a baloldal vezére egy gyáros, a jobboldalé meg egy dzsentri (földnélküli paraszt).

genyamagyar 2012.02.02. 17:54:36

@Trompf: Amit írsz, az minden mai nagyvállakozóra igaz. Persze, mondhatjuk, mint ötvens években Rákosi, hogy Józsi bácsit az istállóból nevezzük ki TSZ elnöknek.

Túl vagyunk az eredeti tőkefelhalmozodáson (majdnem). Ezt az igazságtalanságot minden országban le kellett nyelni.

NWolf 2012.02.02. 17:55:11

Amúgy van abban valami vicces, ahogy Gyurcsány Ferencet aki imádja demokratázni magát, épp a demokraták nevében utasítják el ... Ha belegondolnunk, teljes joggal. A Gyurcsány kormány ugyanis (a nagy européer, demokrata etc...) korlátozta a gyülekezési jogot, az egyik legalapvetőbb jogot, mire fel Strasbourg jól el is ítélte ezért Magyarországot, szóval ennyire demokrata az úriember. És ezt még azt is beírom ide ha épp a KDNP oldaláról szereztem

"Alapvető emberi jogokat sértett a Gyurcsány-kormány rendőrsége
2012. January 18.

Megsértették a magyar hatóságok az állampolgárok gyülekezési jogát, amikor rendszeresen elutasították a Kossuth térre a Parlamenthez szervezni akart demonstrációkat – erről döntött az Európai Emberi Jogi Bíróság.

A Strasbourgban székelő Európai Emberi Jogi Bíróság az 1950-ben megkötött Európai Emberi Jogok Egyezményének 11., a gyülekezési és egyesülési szabadságot garantáló cikkelyére hivatkozva úgy döntött, jogtalan volt, hogy 2006-ban és 2007-ben a magyar rendőrség elutasította a bírósághoz forduló Szerdahelyi Szabolcs és Patyi István kérelmét arról, hogy tüntetést jelentsenek be a Kossuth térre - közölte a bíróság hírszolgálata.

A rendőrség arra hivatkozva nem foglalkozott a két magánszemély kérelmével, hogy azt állították, a Kossuth tér nem tartozik a rendőrség joghatóságába, mert a 2006. szeptemberi zavargások miatt „biztonsági műveleti területnek” számít.

A Strasbourghoz forduló, és azóta elhunyt Szerdahelyi István 2006. december 9-ére szeretett volna tüntetést bejelenteni, míg Patyi István 2007. március 10-től október 31-ig akart tüntetni a téren.

A bíróság ítéletében arra kötelezte a magyar államot, hogy kártérítésként 3500 eurót fizessen Szerdahelyi Szabolcs fiának, 3900 eurót pedig Patyi Istvánnak. Magyarországnak 90 napja van fellebbezni a döntés ellen."

kdnp.hu/roviden/alapveto-emberi-jogokat-sertett-gyurcsany-kormany-rendorsege

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.02. 17:55:17

Konkrétum? Bármi, amivel tárgyszerűen foglalkozni lehet? Amivel érveljen a megtámadott? Vagy csak süket duma van? Marhára bírom, évek óta ez megy, de még egy kurva (bizonyított) tény (akár egy árva nemközgyűlés!!!) eddig fel se merült. Húsz éve se. Démonizálás van, de nagyon.

Az a helyzet, hogy eddig ez az ember volt az egyetlen, aki picsába alázta a zorbánt egy ihletett pillanatában, az utolsó miniszterelnöki vitán. (Azóta ilyen nem volt, ugye...) Ennyi neki a bűne, ezért kell bűnhődnie. A többi duma.

A fönti poszt jellemzően az agymosott droidok és egyéb megtévesztettek üres szólamaival egyenértékű, mivel KONRÉTUMOT mondjuk konkrétan nem tartalmaz. Marad tehát a fent említett leszarás.

(Mielőtt megkapnám: igen, az elempére szavaztam. De soha többé.)

rockjano 2012.02.02. 17:56:01

@is: Köszönnöm, remek írás ismét, tökéletes válasz a posztra.

Ratius írásában egyfajta szektás abszolutizmust vélek felfedezni azzal együtt persze hogy sok mindenben igaza van.

A mai hatalom oly mértékben elkorcsosította demokráciánkat amennyire még eddig senkinek sem sikerült.

És persze az is igaz hogy nehogy az a politikai dualizmus erősödjön meg amire eddig is rámentünk.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 17:56:39

@genyamagyar: Engem nem húz csőbe az LMP.
Én az MSZP-től és Gyurcsánytól rosszabbat nem tudok elképzelni.

Én nem demokrácia feelingre alapozok választásokkor, hanem megnézem a grafikonok mit mutatnak.
pl munkanéllküliség, államadósság, egy főre jutó jövedelem...
Nem MSZP-s, nem Fideszes grafikonokat, hanem ilyeneket, amik EU statisztikák alapján készülnek, és más országokkal összevethető.

www.google.hu/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&met_y=unemployment_rate&idim=country:de&fdim_y=seasonality:sa&dl=hu&hl=hu&q=munkan%C3%A9lk%C3%BClis%C3%A9gi+r%C3%A1ta+n%C3%A9metorsz%C3%A1g#ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu

Szóval szerintem az MSZP-től rosszabb nincs.
De készséggel elhiszem bárkiről, hogy a jobb a Fidesz gazdaság politikájától, kiváve az MSZP-t.

rockjano 2012.02.02. 17:56:57

@NWolf: Na ne viccelj már....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 17:58:30

@genyamagyar: van egy harmadik verzio

mivel az lmp fele-fele aranyban ellenzi es tamogatja az olajfat, igy csak a fele szavazoja marad meg az lmp-nek, a tobbi inkabb a koalara szavaz.

es ne felejtsuk el, hogy abban az esetben ha nem sikerul orbant levaltani az lmp lesz erte a felelos. hogy valoban az lesz-e, vagy nem, az lenyegtelen, mindenki rajuk fog mutogatni, mint az orban elleni osszefogas kerekkotoire, akik megmutattak, hogy nevukkel ellentetben ugyanazt a megoszto politikat folytatjak, mint az elmult 20 evben barki.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 17:59:03

@Trompf: "Én az MSZP-től és Gyurcsánytól rosszabbat nem tudok elképzelni."

mar nem is kell elkepzelni, mert megvalosult.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 17:59:44

@Humperdickk: Nem szabad ennyire belezúgni a Gyurcsányba.

Megpróbálom megvilágítani:
Próbáld elképzelni, hogy valaki azt írja tetszőleges Orbán kritikáról amit te most Gyurcsányról.

Aztán próbáld elképzelni te mit gondolnál róla.
Nos pont olyan röhejes vagy,

genyamagyar 2012.02.02. 18:00:47

"s végső soron kiszolgáltatta Magyarországot a multinacionális érdekcsoportok kénye-kedvének. "

Jesszusom! Ez nagyon JOBBIKOS!

És mi az a mai magyar demokrata? A tegnapi már nem is jó? :)

Ez a poszt miért nem a HCS-ben jelent meg?

mojszipupi 2012.02.02. 18:01:35

A jobboldal prominensei pont ugyanazt a pártállamot szolgálták anno. Értelmetlen puffogás meg gyurcsányozás....
Egyetértek az előttem szólókkal, a posztíró vagy nincs tisztában miért bukott meg gyurcsány vagy nem is akarja megérteni.
Erkölcsre nagyon kérem ha lehet politikában ne is hivatkozzunk

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.02. 18:02:06

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
A grafikon szerint amit linkeltem pl a munkanélküliség tendenciózusan jobb az ország szempontjából 98-2002 időszakban, és 2010 óta.

Ez nem feeling ismétlem.
Ott a grafikon a link mögött.
Tetszőleges országokkal összevetheted, és láthatód Gyurcsányék milyen szarok voltak.

Ugyanez igaz államadósság grafikonra, és ezer más gazdasági grafikonra.

Hogy a Fidesz szar nem kétséges. De az MSZP sokkal rosszabb volt, minden mutató szerint.

fonó 2012.02.02. 18:02:09

Orbánt lefülelve mit mondott: ne mi nyerjük a legtöbbet, törvénytelen, nem baj, jönnek a jogászok és kimosnak oszt jónapot, INKÁBB LÁTNÁM VERSENYTÁRSAM HOLTAN MINT CSAK SEBZETTEN.........ez egy demokrata?

NWolf 2012.02.02. 18:04:41

@rockjano: akkor vicceljek azzal, hogy most március 15-én a Fidesz is ugyanezt csinálja, mint anno Gyurcsány? Szerintem ez nem vicces, ez szörnyű. Egyik kutya, másik eb.

genyamagyar 2012.02.02. 18:05:47

@Trompf: És nézted az euró árfolyamát is? Az infláció mértékét? A csökkenő reáljövedelmet? A külföldre vándorlás mértékét? A benzin árát?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 18:06:23

@Trompf: tudod, ha ez egy profitorientalt vallakozas lenne, igazad lenne. de nem az.

a fidesz modszereinek fenyeben leszarom az eredmenyeket, ahogy leszarom egy doppingolo sportolo eredmenyeit is az olimpian. ahogy leszarom a hitler altal epitett autobahnt is.

a modszerek hataroznak meg ugyanis. megvan, milyen modszerekkel szamit valami eredmenynek es mi csalasnak. a fidesz csalo.

Roa 2012.02.02. 18:08:53

@Dr. simonmondja.:

A "demokrata" az ilyen bölcsész-szociológus fajta, akik semmit nem érnek el az életükben, ezért kell valami trendy kifejezés rájuk? Ja, nem. Mert ők az "értelmiségiek". A demokraták pedig az "értelmiségiek" kibővítve a kisnyugdíjasokkal. :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 18:10:51

@Trompf: konkretumokat kert az allitasok alatamasztasara...
tudod, ne mindenkinek trivialis, hogy gyurcsany maga a megtestesult gonosz. van aki erre bizonyitekokat szeretne...

Laciii 2012.02.02. 18:11:54

@ob.szerver:
"a) a demokratikus intézményrendszer lebontásában"
Rendőrök helyett azonosíthatatlan rendőrnek tűnő zsoldosokkal verette szét a tömeget.
A fizetett rettegők valamiért akkor kussoltak, de az bizony a demokrácia sárba-tiprásához komoly lépés volt. Orbán se jobb.
Addig nyugodtan folytatja bármelyikük vagy bárki utánuk következő amíg elég sok idióta lesz aki tapsol.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 18:12:24

@Roa: nem vagyok sem bolcsesz, sem nyugdijas, sem szociologus.

de demokrata es jol fizetett szakember igen.

kelloen osszezuztam a vilagkeped egyszeruseget?:-)

emem 2012.02.02. 18:13:21

Ez tipikus idióta cikk egy idióta magyar "értelmiségitől". Nem látni a különbséget Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között oda vezetett, ahol most vagyunk, és vezet egyenesen tovább lefelé. Hányok ettől a jujj de szuverén gondolkodó vagyok, köpök egyet jobbra is és azonnal köpök egyet balra is attitűdtől, miközben szépen Európa svábbogarai lettünk és felhízlaltuk a szélsőjobbot. Igaza van Kertész Ákosnak, és jellemző, hogy amikor dühödten lihegtek a kijelentésein, a sok kitüntetettnek eszébe nem jutott azt mondani, hogy itt az én kitüntetésem is, dugjátok fel magatoknak, mert jól jön agy kis potya akkor is, ha már szégyenkezni kellene miatta.

rockjano 2012.02.02. 18:13:40

@NWolf: Nem.

Gyurcsánynak nagyon sok hibája volt/van. A legnagyobb az hogy nem tudta rendesen irányítani az országot.

De ő azért évekre nem foglalta le márc. 15-re a közteret. A parlament körül volt kordon de az még mindig egyenesebb volt mint kiállítással elzárni a néptől a törvényhozást.

Soha nem merte/tudta, de szerintem nem is akarta volna mindenhová a saját embereit beültetni. Soha nem akarta eltiporni az ellenzéki médiát. (emlékszem amikor a Heti Válasz rosszul járt és írtak neki akkor kaptak támogatást.
Képzeld el ma ha Orbán küldene egy kis pénzt a Klubrádiónak...vicces mi??)

Gyurcsányban mindig is erősebb volt a demokratikus elkötelezettség mint Orbánékban. A hatalommal való ilyen mértékű cinikus visszaélés rá nem volt jellemző és ez akkor is igaz ha biztos volt olyan tüntetés amit ő is megakadályozott.

Teljsen igazságtalan azt mondani hogy egyik kutya másik eb mert szimplán nemigaz.

Az LMP meg még nem volt hatalmon. Vannak olyan szép és igaz elvek amiket hatalmon nehéz tartani.

karnak 2012.02.02. 18:13:52

@NWolf: nem ez a bajom, felreerted, van egy szakmaisag, amit en nem tudok megitelni, hiszen ökoparttol a baloldalisagig minden van benne, nyilvan van benne jo dolog, nyilvan van benne par fiatal diplomas altal kulfoldi peldak leforditasa, vagy egyfajta utopisztikus katyvasz... legyen ez annak a dolga, aki az adott teruletnek szakertoje.

a bajom az, hogy attol mert le tudnak irni valamit, attol meg schifferen kivul mindenki amator, schiffer azert regi motoros, nem (csak) feltetlenul jo jogasz, volt o mar mindenhol ugye.

nekem az a bajom, hogy jelenleg ket dolog derult ki (es nem az elv zavar h nem mukodnek egyutt, hanem a kozles modja es a korites)

- amatorok, igy nem lehet egy szervezetet iranyitani.
nekem ne amatorkodjenek OK SEM kozpenzen. nem ezert lettek megvalasztva, OK SEM erre kaptak meghatalmazast.
ne csinaljanak ugy, mint aki ezzel amit muvelnek 3 honapja, valami szuperokos kormanykepes valtopart szerepeben letezhetnek. kell az onbizalom, de a szerenyseg se art. az hogy a vago 24 orazott a parlamentben, az nekem nem hatekonysag hanem lelkesseg, amit persze becsulok, de valasszuk szet a dolgokat.

- ne jojjenek olyan ervekkel, amik az o fejukre is raolvashatok, mivel ezt teszik mindenkivel. ha valakitol nem varna el az ember, akkor ezek ok.

az h kivel mukodnek egyutt - kivel nem es hogyan szuveren dontesuk, de a hulyenek nezes ne menjen mar, mikor nyilt titok h ez korantsem egyertelmu a parton belul sem, szoval ez hablaty.

az meg mar plusz, hogy tenyleg ha ilyen felkeszultek es szakmaiak, akkor ne ket politikus demonizalasabol akarjanak megelni, arra ott a jobbik, 2006, meg ilyesmi ez kb az a szint.
azt gondolom h az ferdites a reszukrol h gyurcsanyra a rendszer bomlasztasa miatt neheztelnek, szerintem egyszeruen ellenfelkent tekintenek ra, hiszen sokkal tobb figyelmet kap barmikor, erre ott a lancolasos pelda.
az se baj ha azert haragszanak, de akkor meg nem kell a bullshit.

NWolf 2012.02.02. 18:18:51

@rockjano: "De ő azért évekre nem foglalta le márc. 15-re a köztere"
Na ez az a relativizálás ami ide vezetett ahol most vagyunk, pontosan ebbe a posványba, mert a mi emberünk törvénytelensége az mégsem akkora, mint a másiké, hiába ítéli el Strasbourg ezt is, azt is, akkor is mi vagyunk a demokraták, európaiak.... Hát ebből van sokaknak elege

T-101 2012.02.02. 18:21:20

Néhány kiragadott részlet az Őszödi Beszédből, mely számomra elfogadhatatlanná teszi a fenti blog tartalmát.

"Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat."

"Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni."

"Semmihez nem ragaszkodom. Úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egy valami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni a …. Dehogy. Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom, nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennünk. Nem diktálom. Nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni és nem akarnak megállapodni, hogy gyerünk, a hétszázát neki. Ezt tartom a dolgomnak. És ha megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arról szól, hogy nekem van egy Á-tól Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Egy francot! Van Á-tól Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön, meg a régi igazságaikon. Arra van. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni."

"És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye, az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől."

Most őszintén: ezek vállalhatatlan szavak? A patás ördögé?

épelme 2012.02.02. 18:21:20

Nagyon jó írás minden elismerésem akinek a kútfőjéből kipattant. Saját véleményemet írnám ide, Orbánból-Gyurcsányból elegem van. Mind a ketten bemutatták már mire képesek. Semmire, azaz közjóra nem.

Laciii 2012.02.02. 18:21:50

@rockjano:
"De ő azért évekre nem foglalta le márc. 15-re a közteret. A parlament körül volt kordon de az még mindig egyenesebb volt mint kiállítással elzárni a néptől a törvényhozást."
Aki csak heti egyszer eszik sonkát az már vega :)

Nem láttuk Gyurcsányt 2/3-al és nagyon remélem nem is fogjuk.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 18:25:38

@Laciii: de lathattuk horn gyulat..
es nemhogy visszaelt a ketharmaddal, hanem onkorlatozo intezkedeseket hozott..

NWolf 2012.02.02. 18:26:31

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: És mint tudjuk Gyurcsány Ferenc nem Horn Gyula, így ez totál érdektelen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 18:29:10

@NWolf: tehat akkor azt a reszt gyurcsany negativ-listajarol kihuzhatjuk, hogy mszp-s gyokeru?:-)

NWolf 2012.02.02. 18:30:59

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Továbbra sem értem, hogy hogyan lehet Gyurcsány 2004 utáni tetteit azzal menteni, hogy Horn Gyula milyen becsületesen bánt a kétharmaddal 1994 és 98 között.

nu pagagyí 2012.02.02. 18:34:58

Hát akkor elmezzük a levelet:
- Gyurcsány 1961-ben született, a rendszerváltáskor még 30 éves sem volt, így valószínűleg nem ő hivta be az oroszokat 56-ban. A ''nyolcvanas években egy elnyomó, diktatórikus rezsim ifjúsági szervezetének egyik legfelső vezetője" sem volt, mert Gyurcsány a Demisznek volt vezetője, ami az akkor gomba szaporodó egyik ifjúsági szervezet volt.

- "Ön a nyolcvanas kilencvenes évek fordulóján kialakult, úgynevezett spontán privatizáció egyik legsikeresebb haszonélvezője volt", mondja a levél, ami tényszerűen nem igaz. A spontán privatizáció a Németh kormány idején volt, Gyurcsány a vagyongyűjtést az Antal-kormány idején kezdte (92-től), mint rengetegen mások, az akkori szabályok szerint.

- A következő bekezdés vállalkozók általános kártékonyságáról értekezik. Megjegyezném, hogy Gyurcsány cégei működnek, sok embert foglalkoztatnak, exportra termelnek. Vannak olyan vállalkozók is, akik valóban nem termelnek semmit, nem foglalkoztatnak senkit és mégis jól megy nekik, Gyurcsány nem ebbe a körbe tartozik.

-A következő bekezdéshez: az MSZP demokratikus párt, 8 évig volt hatalmon a választók bizalmából.

Nem is folytatom tovább, primitív hazug irásmű. Valószínűleg direkt ilyen, mert erre fizet a megbízó.

Scagnetti 2012.02.02. 18:37:43

@Humperdickk:

"Az a helyzet, hogy eddig ez az ember volt az egyetlen, aki picsába alázta a zorbánt egy ihletett pillanatában, az utolsó miniszterelnöki vitán. (Azóta ilyen nem volt, ugye...) Ennyi neki a bűne, ezért kell bűnhődnie. A többi duma."

Ezért valóban sokan utálják a jobboldalon, de a baloldalon meg pont ezért imádják. A köré épített kultusz is ebből ered. Pedig semmi mást nem csinált, mint hogy egy hazugságversenyen lenyomta az ellenfelét. Mert igaz szava neki sem volt azon a vitán, ahogy Orbánnak sem. Ezt azért nem kellene elfelejteni.

Egyébként akkor írta alá a halálos ítéletét is, mert ami azon a vitán elhangzott, az sokszor fel lett utána használva ellene. De hát fel is lehetett használni, hisz tényleg hazugságok voltak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 18:37:44

@NWolf: sehogy

nem is allt szandekomban, te probalod belemagyarazni:-)

amit fenntartok az az, hogy a demokracia. szolasszabadsag, vallasszabadsag es a szabad piacgazdasag szempontjabol a gyurcsany-kormany alatt jobb volt a helyzet.

Karipapa01 2012.02.02. 18:39:52

Lehet, hogy most köpködni fogtok, de elmondom:
Ez a Gyurcsány-gyerek igen nagy kaliber lehet. Ő egyedül képes volt minden erőszak-szervezet kiépítése nélkül (ami létfontosságú volt Hitlernek, Sztálinnak, Rákosinak Honeckernek, ...és hadd ne soroljam tovább) leamortizálni egy országot, 10 millió embert csak úgy félkézzel, hát ez nem semmi!! (Most ne gyertek azzal, hogy egy-két ártatlan kukaborogató-gyújtogató fradista kapott egy pofont, mert ez a B-középnek szégyen!) Különben csodálatos! Büszkék lehetünk rá! Ugyan kis apróságnak tűnhet, hogy ebben nagy segítséget nyújtott neki a saját pártja, a koalíciós partnere(SZDSZ), a parlamenti ellenzéke, az akkor ébredező Vitézy-, Gaskó-, Tarlós-féle függetlenek (akik utólag még a szüzességüket is felajánlották a Fidesznek), meg a szintén nagyot csalódótt Solyom László Köztársasági Elnök (korábban az MDF tagja), aki az akkori ellenzék segítségével került ebbe a státuszba, de abban a pillanatban, hogy az ellenzék került hatalomra, már nem volt rá szükség. Mindegy, Gyurcsány véghezvitte! Ez a lényeg. Ez az Orbán ehhez képest kismiska, hiszen a választások után két évvel még mindig a Gyurcsánnyal ijesztgetik a rossz gyerekeket! Írigylem: Hogy bennem miért nincs ilyen ambíció!

amergin 2012.02.02. 18:43:19

@T-101: Én válaszolok Neked, mivel az lmp-sek (én is rájuk szavaztam, kérem szépen) ugyanúgy megragadtak a ködképeikben, mint a hazai politikai táborok tagjainak túlnyomó többsége.

Az őszödi beszéd több mondata ma is megrázóan fontos, hiteles és aktuális. Igen figyelemre méltó teljesítmény az lmp részéről, hogy ők is beszálltak a démonizálásba.

airdace · http://metamorfozisok.blogspot.com 2012.02.02. 18:43:36

Nem, Gyurcsánynak bizony nagyon sok mindenben igaza van. És persze követett el óriási hibákat is. A legnagyobb probléma vele azonban az, hogy az ország nagy része számára lejáratódott. Amiről nem biztos, hogy ő tehet, lehet, hogy inkább az MSZP, de lejáratódott, egy rakás olyan dolgot kötnek hozzá, amit senki sem akarhat Magyarországon, ezért szalonképtelen. Lehetetlen feladat egy egész ország választóit rávenni arra, hogy megbocsássanak neki - ezért öngyilkosság együttműködni vele, mert garantált az elszigetelődés, és nem csak a hithű fideszesek körében. Hát ennyi.

Scagnetti 2012.02.02. 18:43:58

@genyamagyar: Nagyjából mind megúszta a dolgot, tehát mondhatjuk, hogy le lett nyelve. Jogi értelemben mindenképp.

De ettől azért még nem kell elfelejteni.

Roa 2012.02.02. 18:44:12

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Neeem. Nem zúztad össze. Te vagy akkor a szabályt erősítő kivétel.

Maverick1 2012.02.02. 18:45:32

Nagyon ott van a cikk !!! Gratulálok !!! Csak a nevet tévesztetted el és néhány dolgot. De korrekt. A név ami ide illik : ORBÁN VIKTOR.

soproni1 2012.02.02. 18:45:36

@nu pagagyí:

Pont ezt a vadprivatizálást nem tudja megbocsájtani a hardcore kommunista lakosság ! Mert kockáztatni azt nem szeretünk, de az elosztásnál sorban állunk. legszebb magyar szó az INGYEN.
Sajnos nem az elittel van baj, hanem a lakossággal. Hiába lenne szükséges egy jobboldali fordulat, azt nem támogatná a lakosság. Így marad a liberális szoci ( drága Bolgár úr) és a nemzeti szoci ( Viktor megvéd bennünket a kapitalistáktól) bandaháború.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.02. 18:46:28

nagyon jó a levél, terjeszteni fogom.

Karipapa01 2012.02.02. 18:48:18

@Laciii: Kilőtték bizony! Sőt! Műholdas és lézeres célzóberendezéseket használtak direkt szemkilövéshez. Egyébként hány emberről van szó?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.02. 18:48:33

A posztoló is hülye, meg a kommentelők is. Gyurcsány tényleg alkalmatlan, de nem azért, amit a posztoló nagy kínkeservesen összebogarászott (a KISZ-titkáron, az oroszokon meg a 2006-os sajnálatos eseményeken konkrétan felröhögtem), hanem mert az öt éve alatt a napnál világosabban kiderült, hogy a pofázáson kívül máshoz nem ért. És ezen nem változtat, hogy néha egész vállalható dolgokat pofázik.

Hogy érthető legyen, néha én is meglepően frappáns dolgokat írok :) de ettől még nem leszek jó minielnök...

@Humperdickk: "Az a helyzet, hogy eddig ez az ember volt az egyetlen, aki picsába alázta a zorbánt egy ihletett pillanatában, az utolsó miniszterelnöki vitán. "

Ez igaz, de mire mentünk vele? Lett volna inkább egy láncdohányos alkesz, mint Gyula, de legalább rázta volna gatyába a gazdaságot... Veres Janó mint pénzügyminiszter??? Na, ne vicceljünk.

objekt678 2012.02.02. 18:49:33

@ipanema:
"Kedves LMP-sek !
Gy F-et lehet elutasitani, lehet nem szeretni, lehet vezetői, államférfiúi kvalitásait kvalitásait kétségbe vonni. Mindezt lehet. Egyet azonban nem lehet: demokratikus elkötelezettségét megkérdőjelezni."
Nem is akarom megkérdőjelezni természetesen, csupán emlékeztetőül írom ide: A T. Miniszterelnök úr mostani demokrata kurzusa előtt volt már szociáldemokrata, ezt megelőzően szocialista liberális, azt megelőzően szocialista, még előbb kapitalista, azelőtt kommunista.
Pál tényleg megfordult a damaszkuszi úton, ez igaz, de Gyurcsány nem fordul, hanem pörög, mint a rulett. A következő pörgetésnél hol áll meg ?
Fekete nyolcas ?

Anselmo 2012.02.02. 18:53:22

Még nagyon sokáig fizetni fogjuk a költségeket, amibe ennek az ámokfutónak a kormányzása került. Nyilván legálisan nem lehet fejbelőni. Magyarországon tehát demokrácia van, mely rendszer nem tökéletes, csak nem tudunk jobbat.

kela-bá 2012.02.02. 18:54:04

Gy.F. most azzal tenne sokat az ország javára, ha megszerzett termelési eszközeit fejlesztené, és sok-sok új munkahelyet teremtene. Az meg, hogy jelen "csillagállás" alatt ki a miniszterelnök majdnem teljesen mindegy, mert a pénz birtokosai uralkodnak. Ezért szemben állás mellett jobban "kedvelhetnék" egymást a politikusaink, meg mi is.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.02. 18:54:06

@T-101:

Barátom, ez duma. Megengedem, szimpatikus, vállalható duma, de akkor is csak duma.

ijontichy 2012.02.02. 18:54:13

"Ön a nyolcvanas években egy elnyomó, diktatórikus rezsim ifjúsági szervezetének"
Ennek a bekezdésnek a kivételével a többi rendben van. Ez azonban nagyon nincs, és a posztoló súlyos történelem-szemléleti hiányosságaira utal.
Gyurcsány a létező szocializmus idején született, annak oktatási rendszerében! nevelkedett és szocializálódott. Szerző nem kevesebbet kér számon rajta, mint azt, hogy a vasfüggöny mögött tőle elvárható lett volna, hogy tudja, milyen "rendszert szolgál". Ez egy orbitális baromság. Nem elvárható.

A Gyurcsány-típusú embereket, az adott kor szabad világának társadalmaiban valószínűleg karrieristának, yuppie-nak, vagy hasonlónak nevezné a szerző. És ez a pontos meghatározás. Általánosságban ezek sem pozitív fogalmak, azonban messze más megítélés alá esnek. A poszt többi része, mint jeleztem rendben van. Ezt azonban szóvá kellett tenni. Nagyon-nagy hiba a mai, olyan-amilyen, de nagyjából demokratikus és jogállami körülmények biztonságából, magas lóra ülve ítélkezni. Továbbá igyekezni kell a vizsgált kor általános tudatállapotába való beleérzési képességet fejleszteni.
Tehát ez a bekezdés - így a nagy, fennkölt szavak után - elég nagy pofára taknyolás. De tanulni érdemes belőle. Jótanácsként egy szintén Kádár alatt született, de kisúttörőnél "nagyobb stigmával" (muhaha) nem rendelkező, ám épp ezért e tárgyban talán kellően megalapozottan vélemény nyilvánítótól.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.02.02. 18:55:02

Szerintem aki uszít egy legitim néphatalom ellen, az minden csak nem demokrata...

Hitler is így kezdte...

feketeesfeher 2012.02.02. 18:57:47

Móricka gondolati mélységeit megközelítő írásmű. Tele hamis képzetekkel, ténybeli tévedésekkel, ostoba csúsztatásokkal, időnként demagógiával.

Inkább ne szólj a demokraták nevében ha lehet.
Maradj a saját magad nevében beszélésnél.

Nincs nekem semmi bajom azzal, ha emberek tévednek, mást gondolnak mint én, vagy bármi, de hogy en block ezt a "demokraták" nevében teszi, az kicsit kínos.

Karipapa01 2012.02.02. 18:57:51

@Anselmo: Ja! Meg ha ezt fejbelővöd bazmeg a többit is kellene. Vérben úszna a Kossuth tér!

igényes 2012.02.02. 18:59:18

Gyurcsány úr!

Köszönjük a Mercédest! A Merci húz ki bennünket a szarból. Feri ne engedd, hogy Orbán magáénak tudja a Mercédest!

aranyláz 2012.02.02. 19:00:17

Senki nem látja, mekkora tévedés azt hinni, hogy a politikusok "csinálják" ezt az országot? Hogy ők teszik olyanná, amilyen?

akkor sorry, nem szóltam

kirsten 2012.02.02. 19:00:45

@Csaba121: Értem csak orvbán ígéretei lettek megvalósítva. Igaz ő még nem hazudott, kivéve amikor ezt a mondatot kimondta. Azonkívül egy rendkívül aljas ösztönöktől vezérelt "ember".
Na de kik azok a sajtkészítők ? Nem mintha érdekelne a véleményük, csak jó lenne tudni melyik demokratikus szervezethez tartoznak. A jobbikhoz vagy a fideszhez ?

Scagnetti 2012.02.02. 19:07:01

@feketeesfeher: "Nincs nekem semmi bajom azzal, ha emberek tévednek, mást gondolnak mint én, vagy bármi, de hogy en block ezt a "demokraták" nevében teszi, az kicsit kínos."

Egyetértek. Nem kellene kisajátítani a demokrata szót senkinek. Sem blogolóknak, sem politikusoknak.

Kár, hogy mégis megteszik.

amergin 2012.02.02. 19:07:21

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez egy vállalható vita- és kiindulópont.

MacPhisto 2012.02.02. 19:07:31

Jó poszt.

+1000000000000000!

citromfiu 2012.02.02. 19:09:10

Az a fránya vagyonosodás és KISZ tagság!
Hogyan is vastagodott meg a mostani miniszterelnök?KISZ tag volt Gyurcsány mellett szintén, aztán elloptak egy székházat ami valahogy csúnyább mint a privatizációban részt venni pláne, hogy a privatizált cégek ma is működnek és nem Kaya Ibrahimizálódtak. aztán ha hazugságról beszélünk akkor az Ország Vezér 12 éve csak egyfolytában hazudik sőt világcsúcsot hazudott 2 hete az EU Parlamentebn: 5 perc alatt 7 vaskosat hazudott. stb.

Szóval?

Minerva12 2012.02.02. 19:13:55

Gyurcsánynak igaza van, mert tudja, hogy mit kell mondani! A tettei miatt buknia kellett, kell és kelleni fog!
Egy szélhámos!

taa 2012.02.02. 19:16:21

@Trompf: Hülye te vagy. Nem minősítettelek, pedig lehetne...
És így igaz. Gyurcsány kezdheti így a mondatot. Egyrészt mert ő demokrata, másrészt, mert engedélyt kért tőlem , és én megadtam :)
Nem kell egyébként az LMP-nek foglalkozni semmilyen összefogással, úgyis ugyanolyan rétegpárt, mint az SZDSZ, és úgyis ugyanúgy el fog tűnni a süllyesztőben...

Mr. Stokes 2012.02.02. 19:23:48

Nem olvastam végig az összes kommentet és lehet, hogy valaki már leírta, de hogyan írhat névtelen nyílt levelet valaki, válaszul egy névvel aláírt nyílt levélre?

Ennyire nem meri felvállalni arccal a saját véleményét?

objekt678 2012.02.02. 19:25:35

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "A posztoló is hülye, meg a kommentelők is."
Nem kizárt, hogy mindannyian hülyék vagyunk..
Örömmel olvastam, hogy felröhögött a KISZ és az oroszok említésén, de hülye létemre nem értem a viccet.
Töröm a fejem, de nem emlékszem mókás dologra az orosz megszállásból...
Láthatóan van törekvés arra, hogy a kommunista diktatúrát, az orosz megszállást rózsaszín cukormázzal kenjék át..
Nem volt az oly mókás ám, mint ahogy a megszépítők feltüntetni igyekeznek.
Rákosi-Kádár eltüntetett-lehetetlenné tett 200 ezer "kulákot" =mára nincs versenyképes mezőgazdaságunk.
Megszüntették az iparos nagyvállalkozói réteget, akik húzhatták volna maguk után a többit..
Az orosz behozta ide a bizáncizmus csinovnyik mentalitását: a "polgárok" 2012-ben, félfogadási időben kopognak az irodák ajtaján !
Mindamellett egyetértek azzal a következtetésével: a pofázáson kívül máshoz nem ért. Ez világjelenség, ezért kezd a politicien szitokszóvá válni a legtöbb nyelveben s váltja fel a helyén az államférfi kifejezés.
Vicces viszont az, hogy az általam ismert nyelvek híján vannak ennek női megfelelőjével.
Államnő ?
Szokatlan.

kela-bá 2012.02.02. 19:27:26

@Anselmo: "csak nem tudunk jobbat." De már formálódik a világ. Lassan vége a vas kornak, december 21-vel beköszönt az aranykor, a hozzáértők azt mondják, hogy ez kedvező lesz nekünk. Ime: AVATARA-A MAGYARSÁG SZEREPE 2012-BEN.AVI Vagy :www.vntv.hu
További szép estét, jó egészséget! ( tetszik az anselmo)

darrenstar 2012.02.02. 19:28:34

jelentéktelen írás egy jelentéktelen párt jelentéktelen rajongójától. tévedés azt hinni, hogy az lmp tényező lesz 2014-ben, mert a világon senki nem fog egy idióta hippipártot támogatni, mikor ott lesz az mszp és a dk is, hogy leváltsa orbánt. amikor már azt látjátok hogy a különutas politika zsákutcába visz és 4 évig tartott a világmegváltás, akkor pedig 2 forintért eladjátok magatokat gyurcsányéknak és gyorsan két részre szakadtok. nagyon helyesen egyébként

Scagnetti 2012.02.02. 19:33:40

@darrenstar:

"mert a világon senki nem fog egy idióta hippipártot támogatni, mikor ott lesz az mszp és a dk is, hogy leváltsa orbánt."

Hát ja. Ilyen jól hangzó nevek mellett tényleg semmi esélyük. :)

Behajtó70 2012.02.02. 19:38:03

T.Mai Magyar Demokraták! (MMD?)

Egyrészt, tán kínos, de még nincs választási kampány!

Másrészt, pontosan tudjuk, hogy adott esetben Önök azonnal koalícióra lépnének gyurcsányékkal, ha éppen azon múlna hatalomra kerülésük!

Fenti cikk kizárólag a libbant színház újabb felvonása...pont olyan mint szokott lenni: ripacsokkal teli, hazugság alapú, hiteltelen szenny.

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2012.02.02. 19:46:27

Tudna nekem segíteni valaki? Milyen interjúban nevezte nyílt levelének tartalmát közpolitikai kérdésnek Gyurcsány Ferenc?
Előre is köszönöm!

alexed 2012.02.02. 19:46:56

Csak gratulálni tudok ehhez a cikkhez, mert nagyon ritkán olvasok hasonlóan tényszerű, objektív írást az elmúlt és el...-t több, mint húsz év politikájáról és annak főszereplőiről (10/10).
A legszomorúbb az, hogy most ugyanott tartunk, ahol a rendszerváltáskor azzal a különbséggel, hogy azóta eladtuk az egész országot ( szépen mondva privatizáltuk ) és csak az adósságunk maradt. A hozzászólókat olvasva ugyanakkor rendkívül elszomorító, hogy szándékosan vagy tudatlanságból, de még mindig nem látják vagy nem akarják látni , hogy a jelenlegi politikai elit "politikai" hovatartozásától függetlenül felelős azért, ami történt és történik jelenleg is hazánkban. Gyurcsány pont az a személy, akit egy normális demokráciában már az iskolában is tanítanának a gyerekeknek, hogy amikor felnőnek, tudják, hogy kire nem szabad majd szavazni soha életükben. A politika nálunk ma egyet jelent a hazugsággal, bűnnel, jellemtelenséggel és az erkölcstelenséggel. A jelenlegi hatalom is a megválasztása óta csak azzal van elfoglalva, hogy bebetonozza magát lehetőleg örökre és megszerezzen minden gazdasági hatalmat bármilyen áron. Naponta hallom, hogy most ezt a céget vették át, most azt a céget vették át "erőszakkal" és nyilván a bírósági és ügyészségi törvények módosítása is csak eszköz ahhoz, hogy az olyan ügyekben, ami az ő köreiket kellemetlenül érintené, ne történjen semmi. Ilyen pl. a győri több milliárdos áfacsalás leleplezése, amiről azóta se lehet hallani egy kukkot sem, mert kiderült , hogy egy fideszközeli áruházlánc is nyakig benne van.
Nagyon reménytelennek tűnik, de még mindig bízom benne, hogy létrejön egy olyan párt, amely tagjainak erkölcsi fedhetetlensége megkérdőjelezhetetlen és kellő erőt és támogatókat tudnak gyűjteni ahhoz, hogy szembeszálljanak és megszabaduljanak az elmúlt időszak teljes politikai elitjétől. Ha ez nem történik meg, akkor szinte biztos, hogy jön a szélsőjobb és az lenne a végső döfés ennek az országnak.
ui.: Ha lenne legalább három millió Sólyom László ebben az országban, akkor nem lennék ennyire borúlátó, de ez sajnos csak egy szép álom!

kázoli 2012.02.02. 19:49:21

Lényegében egyetértek a blogíróval.
Mindenesetre várom az a levelet is, ami a mostani qrmánypárt embereire vonatkozóan születik meg (de ne felejtsük ki a fasiszta csőcseléket sem)!
Ha ez mind megvan, nyilvános helyeken tegyük közkinccsé ki mindezt (pl. az Alkotmány Asztalai mellett).
...és akkor mi, akik távol állunk a bármilyen színű politikai csőcseléktől és azok csicskáitól, egymást és egymás véleményét tiszteletben tartva szabaduljunk meg tőlük.
...mert egyre több a 'belga'...

nemecsek ernő áruló 2012.02.02. 19:50:54

Örvendezik az én szívem! Mikolának igaza volt! 20 évre el van rendezve minden, idén talán még a Duna is befagy!

Egyébként érdekesnek tartom, hogy azok, akik Gyurcsány ellen kárognak, tapsolnak a hazafias népfront embereinek, dehát az agyhalottak már csak ilyenek.

(nem, nem gyurcsányt mentegetem)

nu pagagyí 2012.02.02. 19:55:18

Az LMP a senki földjére távozott. Ahová igyekszik, ott már nem élnek emberek. Az a világ Platon álomvilága, ahol az ideális dolgok találhatók. Az összes földi szék az ottani egyetlen ideális darab torzult formája, melyet csak az észlelő korlátai mutatnak tökéletlennek. És igen, ott van az az ideális sajt is, melynek otromba és büdös változatát észleljük itt, mi földi halandók, a boldog sajtkészítő jóvoltából.

darrenstar 2012.02.02. 19:58:13

@Scagnetti: erről csak annyit hogy annak idején horn is leváltotta az mdf-et, pedig 4 évvel korábban ő is patásördög volt. a világ változik

Jester 2012.02.02. 19:59:44

@objekt678: Nem tudom, de ha összefog vele az LMP, akkor ők a zöld nullánál..

mosom fogaimat 2012.02.02. 20:00:32

A tárgyi tévedések fontos támasztékai ennek a valóban mutatós írásnak, hasonlóképpen a tévedésekhez és a csőlátáshoz.

nu pagagyí 2012.02.02. 20:00:45

@alexed: Soraid rímelnek Gyurcsány őszödi beszédére, Ő is pont ezt hozta fel az MSZP korrupt, dolgozni nem akaró vezetőinek címezve. Lett is belőle felháborodás.

pokrocz_x1 2012.02.02. 20:04:40

szerintem készítsd a sajtot b+, az elmpés féleszűvel együtt...az ország jövője érdekében

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.02. 20:05:21

@Trompf: ja, értem, belezúgtam gyurcsányba, de megcsaltam egy gyenge pillanatomban az elempével (mint írtam, rájuk szavaztam).

És én vagyok röhejes. Jaj, te nagyon buta drága kisbarátom. De tudod mit: legyen.

- alkotmánybíróság elfoglalása törvénytelen eszközökkel (stumpf),
- magánnyugdíj, mint magántulajdon ellopása,
- visszamenőleges törvénykezés,
- magánszerződések felbontása hatalmi szóval (végtörlesztés),
- bírói hatalmi ág ítéletének semmissé tétele.

Ez most csak 5 KONKRÉTUM volt. (Van még.) A posztban egy sincs.

Van még kérdésed?

Scagnetti 2012.02.02. 20:05:38

@darrenstar: Háááát! A szocik két év alatt semmit sem mozdultak előrébb, pedig Orbánék finoman szólva is elég szarul csinálják. Ha lennének feléjük áramló szavazók, annak lenne jele, de eddig semmi. Ettől persze még okozhatnak meglepetést, de szerintem az MSZP és a DK neve két év múlva is elég szarul fog hangzani. Főleg, ha ezután is csak annyit tudnak mondani, hogy fúj Orbán rossz.

kvasztics47 2012.02.02. 20:06:20

Elnézést kérek, de ennek a barom állatnak aki eztet a szócsépést ide okkumlálta szertnék reagálni.
Hun vótá te akó amikor valamijen reális kormányprogramot akartak kivitelezni. Milyen ürge lyukból búttá elő, amikor 2 ezer forintot akartak kérni a jövő mérnökét ől, hogy a tanárait ne a suttyó szarba döndölt nép fizese.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.02. 20:06:49

@Scagnetti: KONKRÉTUM! Segítek: úgy kell kezdődnie, hogy "azt hazudta ezen a hazugságversenyen, hogy XXX, pedig nyilvánvaló, hogy YYY". Menni fog?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.02. 20:08:21

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ahogy mondod. De a kommentben én sem állítottam, hogy "milyen fasza miniszterelnök volt"! Ugye? :)

angyalföldi partizán 2012.02.02. 20:09:45

szervusztok elvtársak! én nem szavaztam senkire 2010-ben,nem találtam szívemnek ,pufajkámnak kedves pártot.

nu pagagyí 2012.02.02. 20:10:11

@Scagnetti: Ha szakpolitikai kérdések érdekelnek, olvasgasd a Haza és Haladás Blogot. Józsi bácsit biztosan nem az ilyenek érdeklik, de ha ez a kormány csak lelkivígaszt tud adni neki, a konkrét jobb élet meg egyre távolabbi célként fogalmazódik meg, akkor előbb-utóbb megcsömörlik tőle.

angyalföldi partizán 2012.02.02. 20:10:54

szervusztok elvtársak!én 2010-ben az LMP-re szavaztam,de hatalmas csalódás érte gyenge szívemet.

Scagnetti 2012.02.02. 20:11:07

@Humperdickk: Milyen konkrétumra gondolsz? Pl. a nem lesz vizitdíjra? Vagy az adócsökkentés kormányára?

angyalföldi partizán 2012.02.02. 20:12:24

szervusztok elvtársak!én 2010-ben az MSZM..izé..MSZP-re szavaztam és aki nem velünk az ellenünk.

Scagnetti 2012.02.02. 20:16:20

@nu pagagyí: Bajnairól sokkal hamarabb feltételezek szakmaiságot, mint a táncosról. De egyelőre a táncosnak van pártja, Bajnairól meg azt sem tudni, akar-e indulni választáson.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.02. 20:21:01

@Scagnetti: sosem mondta, hogy nem lesz viztitdíj. Szóba se jött a vizitdíj, az igaz, de nem mondta. Az adócsökkentés kormányát meg nem mondta a citált beszélgetésben. (Egyébként erre nem is emlékszem, de mindegy, lehet, hogy volt ilyen.)

De az nem ér, hogy választáson mond valaki valamit, aztán nem az lesz: ennyi erővel a fidesz is milyen jól megvédte a nyugdíjpénztárakat. Azt sem ígérte senki, hogy világgazdasági válság lesz, aztán hogy lett az is. A politikusok ilyenek, ez benne van a pakliban: a zelempé is ígért fűt-fát, aminek a negyedét sem lehet megvalósítani.

Fent felsoroltam öt dolgot. Kérhetem, hogy ahhoz mérhető konkrétummal szolgálj? Mert az, hogy "nem azt ígérte, becsapott" önmagában kevés. Ne higgy neki, oszt jónapot, hogy a klasszikust idézzem.

szép heléna 2012.02.02. 20:21:53

Körmondatok, körmönfont mondatok hosszas sora. Ember legyen aki ebben eligazodik. Akkor most mi van? Én nem értem az írót ezzel mit akart?Most akkor mi van Gyurcsánnal? Vagy az LMP-vel?Ferenc valszeg a rossz fiú, de mi van Vikivel és az LMP-vel?..............

darrenstar 2012.02.02. 20:22:21

@Scagnetti: amíg nincs választási kényszer, senki nem sorol sehová. amikor menni kell, akkor meg mennek és a vállalhatóra szavaznak. orbán meg nem az. anno az mszp sem volt és az mdf sem még korábban. ez így megy 20 éve

látjátok feleim szümtükkel 2012.02.02. 20:23:56

@NWolf: "Magyarországnak 90 napja van fellebbezni a döntés ellen."

Mármint az ellen, hogy jogsértő a Kossuth tér lezárása a tünetni szándékozó magyar állampolgárok előtt? Mikor is zárták le legutóbb?

Anti Anyag (törölt) 2012.02.02. 20:25:26

Ezek szerint Feri mégsem akkora demokrata.

Egyenlőre a "többi" még az, így sok jóra nem érdemes számítani.

nu pagagyí 2012.02.02. 20:26:30

@Scagnetti: Csak rajtunk múlik, ha sokan akarják akkor majd fog. Ő szerintem koalíciós miniszterelnök lehet, például ha sikerül az Ellenzéki Kerekasztalt összehozni és az indítja. Nem hiszem, hogy konkrét párthoz csatlakozna.
Az EK-ból az LMP már kiiratkozott, illetve be sem neveztt, gondolom a bélyeggyüjtőkkel és a békementőkkel akar kovácsolni valami ütős csapatot.

sugaboy 2012.02.02. 20:26:41

Ezek szerint csak saját magaddal fognál kezet.....

Pardon! Anno a privatizációt is mintha (sicc!) Demokrata emberek vezényelték volna.......

Rwindx 2012.02.02. 20:27:54

A poszt jó, bár kissé visszafogott és szűkszavú.
A kommentekben meg úgy tűnik öszehordta a szél a szemetet, némi szappannal és rögtön nekiláttak a szerecsennek. Ha először olvasnám akkor most sörrel a kezemben jót röhögnék, mert bevallom jobbak mint a sas kabaré, de így sokadjára már kissé szánalmas.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.02.02. 20:28:55

Fecó meg bajnai azzal tennék a legnagyobb szívességet ha eltűnnének végre a színről.Mert hiteltelenek.Ha nem haragszom rájuk akkor is ezt mondom.Amikor meg morcos vagyok akkor meg azt,hogy a viktor mellé kéne akasztani őket.

látjátok feleim szümtükkel 2012.02.02. 20:29:17

Ratius:

Én nagyon szeretem, amikor mások ( te, vagy ti)megmondják nekem, hogy ki, és mitől demokrata, mert így legalább tudom, hogy mihez kell tartani magam, ha ne adj isten, a ti demokráciátok jön el.

Posztodat olvasva, csak azt nem értem, ti mitől lennétek, vagy vagytok különbek?

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.02.02. 20:31:11

Ez szabadlábon van?

Harmatgyenge a Fidesz.

Scagnetti 2012.02.02. 20:33:47

@Humperdickk:

"sosem mondta, hogy nem lesz viztitdíj. Szóba se jött a vizitdíj, az igaz, de nem mondta. "

De bizony mondta. kb. 10 másodperc guglizással te is megtaláltad volna.

www.youtube.com/watch?v=D9VFIG6NO68

Adócsökkentés kormánya:

www.youtube.com/watch?v=tLSJchAIo4I

Ez újabb tíz másodperc alatt megtalálható lett volna, de nem szeretném, ha azt mondanád, nem vagyok segítőkész.

"De az nem ér, hogy választáson mond valaki valamit, aztán nem az lesz: ennyi erővel a fidesz is milyen jól megvédte a nyugdíjpénztárakat. Azt sem ígérte senki, hogy világgazdasági válság lesz, aztán hogy lett az is. A politikusok ilyenek, ez benne van a pakliban: a zelempé is ígért fűt-fát, aminek a negyedét sem lehet megvalósítani."

Most akkor mégis elismered, hogy hazudott?

Tudom, hogy a többi is hazudik. Ezért mondtam, hogy megnyert egy hazugságversenyt.

A válságot ne keverd bele, az csak jó két évvel később jött!

"Fent felsoroltam öt dolgot. Kérhetem, hogy ahhoz mérhető konkrétummal szolgálj? Mert az, hogy "nem azt ígérte, becsapott" önmagában kevés. Ne higgy neki, oszt jónapot, hogy a klasszikust idézzem."

Nekem mi közöm ahhoz, hogy másoknak mit sorolsz fel? Egyrészt egy büdös szóval nem mondtam, hogy Orbánék jól csinálják, másrészt meg a konkrétumokat megkaptad.

Hinni nem fogok neki, ebben biztos lehetsz. :)

nu pagagyí 2012.02.02. 20:34:51

@Rwindx: Az is elég szánalmas, hogy pillanatnyilag nem Gyurcsánytól kell félteni a demokráciát, mégis őt szapulják, holott azóta már demokrácia sincs. Drága jó Sólyom úr is hogy befaragott Vityával.

Mercel 2012.02.02. 20:35:31

Hello!

A poszt ugyan nem tért ki rá, de amellett, hogy a felsoroltakkal tökéletesen egyetértek, külön kiemelném, hogy gyurcsány ferenc nélkül nem szakadt volna a nyakunkba orbán viktor kétharmados ámokfutása, valamint a jobbik elképesztő térnyerése, ami ha nem fojtják el csírájában óriási társadalmi veszélyeket hordoz magában.

Mind orbán mind gyurcsány a mai politikai élet elképesztően káros figurája. E két ember csatájának az országra nézve az utóbbi tíz évben gyakorlatilag csak és kizárólag rossz következményei lettek.

gyurcsánynak soha a büdös életben nem szabad komoly politikai tényezővé válnia Magyarországon.
Ahogy onnantól kezdve, hogy elvesztik a következő, vagy az az utáni választásokat orbánnak SEM.

Általában nem vagyok túl véresszájú de azt gondolom, hogy ha rajtam múlna holnaptól sem orbánnak sem gyurcsánynak nem lenne többé Magyar állampolgársága. Ahogy vónának sem.
Csak és kizárólag azért nem akarom mindhármukat kötélen látni mert elvi okokból ellenzem a halálbüntetést.
Ezek az emberek és akikkel körbevették magukat tönkretették illetve napjainkban is tönkre teszik ezt az országot.

Az LMP egyébként lehet, hogy bele fog halni politikailag abba ha nem hajlandó szövetségre lépni gyurcsánnyal illetve az mszp-vel, de ez az egyetlen vállalható jövőjük.

"Frigyes"

Scagnetti 2012.02.02. 20:35:39

@darrenstar: Szerintem a szocik ugyanúgy vállalhatatlanok. Attól, hogy Orbán hazudik és elkúrja, még ők is hazudtak a maguk idejében és el is kúrták.

Hertelendi 2012.02.02. 20:35:43

@Trompf: Igazából kéne valami frappánsat írnom neked, de nem teszem, mert egy ideje olvasom a kommentjeidet és sajnos a tárgyilagossággal semmilyen viszonyban nem vagy... Én is használhatnám azokat a jelzőket veled szemben, mint amiket te használsz a vélemény írókkal szemben, de te zsigerből gyűlölsz! Soha nem volt Magyarország ilyen népszerűtlen Európában, mint orbán alatt! Vajon miért? Ezek a kérdések nem merülnek fel benned? Vajon miért nem akar tárgyalni vele senki? Nem azért mert kiosztott néhány sallert Európa vezetőinek? Az egyszerű kis cigánygyerek?

béla a görög (törölt) 2012.02.02. 20:36:56

Erről az írásról az jut eszembe hogy:
"csipesszel fogja a faszt"

tudod vannak az elvek meg van a gyakorlat.
aki pedig a leírt dolgokhoz így viszonyul, nos attól a jó isten... helyett az egyesített tér-erő elmélet mentsen meg.

béla a görög (törölt) 2012.02.02. 20:40:38

@Mercel: "külön kiemelném, hogy gyurcsány ferenc nélkül nem szakadt volna a nyakunkba orbán viktor kétharmados ámokfutása"

Magyarul a szar 2010-es választásod is Gyurcsány nyakába varrod. Gyenge jellem.

Scagnetti 2012.02.02. 20:46:38

@nu pagagyí: Ezzel a kerekasztallal van néhány problémám.

Most azt hagyjuk, hogy egy csomó olyan figura lenne benne, akit nem szívesen látok. Ez önmagában is elég nagy baj, de van ennél nagyobb is.

Létrejönne egy minimum kettő, de inkább több, egymással összeegyeztethetetlen nézetet képviselő pártból álló koalíció, amely lehet, hogy nagyon szép lenne a szoclibek szemében, csak épp működni nem tudna. Elég az MSZP és az SZDSZ példáját nézni. Az egyik a gondoskodó államot hirdeti, osztogatásokkal, a másik ennek pont az ellenkezőjét. Tűz és víz. Egyetlen ciklus volt, mikor rendesen működött, az első. Mert ott a szociknak megvolt a többségük egyedül is. De utána csak a baj volt vele. 2002 után nyolc év alatt négy kormány, és ebből egyedül az utolsó volt jó valamire.

Most létrejönne egy ennél is összetettebb, egymással folyamatosan marakodó valami, és ott lennénk megint a szarban.
Na persze Orbán le lenne váltva. De jó.

Két év sem telne el, és már talán őket sírnák vissza.

Persze mindez csak elmélet, mert egyelőre még a Fidesz erősebb a szociknál, de még a Jobbik is. LMP, DK vagy bejut, vagy nem.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.02. 20:48:36

@Scagnetti: GYÓGYSZERFELÍRÁSI DÍJ!!! Itt utánanézhetsz, mi a különbség:

www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=39699

Adócsökkentések kormánya: tudod, ez egy szlogen. Ez nem hazugság, ez egy mondás, ígéret, ami vagy bejön, vagy nem. Nem jött be, mert szar kormánya volt és mert beütött a gazdasági válság. Ezt összehasonlítani azzal, hogy valaki törvényt hoz arról, hogy a (baráti) cba-nak nem kell (annyi) adót fizetni visszamenőleg, arcátlanság.

Az a közöd hozzá, hogy én mit sorolok fel, hogy azok konkrétumok, az adócsökkentés kormánya meg nem konkrétum: homályos ígéret, ami vagy bejön, vagy nem. Nem hazugság. Teljesítetlen ígéret. Én a konkrétumok hiányát kértem számon. Találtál is egy felet az én ötömmel szemben.

Hagyjuk: szarok én a gyurcsányra, komolyan. De unom, hogy ével óta hazudnak róla, és ezt mindenki be is veszi. Te is. Pedig a konkrét problémáról kellene beszélni, nem arról, hogy szemeket lövetett ki. Mert az hazugság.

Mózsi bá (törölt) 2012.02.02. 20:49:29

@Humperdickk: "Az a helyzet, hogy eddig ez az ember volt az egyetlen, aki picsába alázta a zorbánt egy ihletett pillanatában, az utolsó miniszterelnöki vitán. (Azóta ilyen nem volt, ugye...) Ennyi neki a bűne, ezért kell bűnhődnie. A többi duma."
Hazugságok üvöltözésével le lehet ugatni egy politikai ellenfelet, de az nem "alázás" kategória, pusztán csak a hazugságok ugatása. A hazugságok ugatása pedig valóban bűn, ami büntetést érdemel.

Scagnetti 2012.02.02. 20:49:40

@béla a görög: A Fidesznek nem volt sokkal több szavazója 2010-ben, mint 2006-ban. Azért tudott ekkorát nyerni, mert az MSZP 2006-hoz képest kb. másfélmillió szavazót elveszített, így a régi egyensúly felborult. És ebben azért komoly szerepe volt Gyurcsánynak (is).

Örzse néni 2012.02.02. 20:50:10

Gyurcsány nem az Avasra költözött a cigányok közé? Vagy az csak vaklárma és parasztvakítás volt, mégsem imádja azokat annyira?

Kár, hogy nem marad ott, pedig odavaló.

nu pagagyí 2012.02.02. 20:50:14

@Scagnetti: Ez így igaz, ám legeslegjobban a nép kúrta el. Itt volt nekünk a szabadság, lehetett volna vállalkozni, alkotni. Aztán mi lett belőle?

Aki tehetette bemenekült az állam védőszárnya alá rokkant, előrehozott stb. nyugdíjasnak. Akinek tehetsége volt, inkább számlagyárat alapított igazi helyett. Erőn túl vettünk fel hiteleket olyan luxus házakra, aminek a rezsijét sem tudjuk kifizatni, nemhogy az árát. Ott csaltunk az adóval, ahol csak bírtunk, de az abból finanszírozott szolgáltatásokért, támogatásokért szívlapáttal álltunk sorba, stb, stb. Elvártuk és igényeltük a hazugságot, de azért képmutatóan mindig megdöbbenést színleltünk.

Ennek az eredménye az, ami most készül. Az ország kilencven százaléka kiszolgáltatott bérrabszolga lesz, akit a maradék tíz százalék bocsát majd áruba.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 20:55:24

@Mercel: kicsit el vagy tajolva..
itt egy ember 20 eves haborujarol beszelunk, ahol gyurcsany volt az egyik - a legerosebb - ellenfel.

Flandera János 2012.02.02. 20:56:59

@rockjano: Gy Ferenc "úr" demokratikus ? Demokratikus módszerekkel lopta a közvagyont .Ön honnan tért haza ? Esetleg az Atv-t nézte eddig ?

Hertelendi 2012.02.02. 20:57:16

@Örzse néni: Bocsi csak egy kérdés...Nem a viktor cigány? Nem ő való a cigányok közé????

látjátok feleim szümtükkel 2012.02.02. 21:01:17

@T-101: "Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen."

Találós kérdés: ez mikor történt? 2010-2011?
Ön nyert ( 2012-ben radikálisan csökkent a felsőoktatásban államilag finanszírozott férőhelyek száma)?

rockjano 2012.02.02. 21:02:15

@Flandera János: A kedves úr olvas mást mint MH-t vagy néz mást mint avagy HírTV-Echo??? Vagy másutt okosítja magát???

Flandera János 2012.02.02. 21:04:31

@soproni1: A közvagyon elrablása szerintem nem jó dolog . Ha ön ennyire elégedett , bizonyára jutott belőle .

látjátok feleim szümtükkel 2012.02.02. 21:05:15

@Örzse néni: Kár, hogy a jobbikon kívül csak ő mert közel menni hozzájuk. Sajnos még az érdekképviselő uraik sem mernek közelebb menni, csak messziről akarják megváltani szegényeket.

Rwindx 2012.02.02. 21:05:21

@nu pagagyí:
Ha nem szólalt volna meg, senki egy büdös szót nem ejtett volna róla. Vagy tán nem lehet véleményezni a fene nagy demokrata újabb marhaságát?

Örzse néni 2012.02.02. 21:07:22

@látjátok feleim szümtükkel: @Hertelendi: Amúgy teljesen mindegy, hogy zsidók vagy cigányok a miniszterelnökeink, hiszen úgyis csak bábok.
A valódi irányítók a cionisták, ezt minden gondolkodó tudja.

Scagnetti 2012.02.02. 21:08:17

@Humperdickk: Szóval szerinted azért nem volt hazugság, mert nem gyógyszerfelírási díjnak hívták, hanem vizitdíjnak. Ennél szánalmasabb kifogást rég hallottam. Még akkor sem hazugság, ha annak is be kellett fizetnie, aki csak gyógyszert iratott fel? Mert be kellett fizetnie, holott ez a kampányban egy az egyben le lett tagadva. A magyarázat egyébként igazi Brendel féle. Nem is lepődtem meg, mikor megláttam a nevét. Nála fanatikusabb gyurcsányistát ritkán látni.

Igen, ez egy szlogen. Történetesen egy hazug szlogen. Vagy bejön, vagy nem? Na ne etess már! Pontosan tudta, hogy nem fog bejönni. Ahogy az új kormány megalakult, máris elkezdték a megszorításokat. Ezért indult el a népszerűségük lefelé nagy sebességgel. Mire az őszödi beszéd kikerült, már a Fidesz vezetett, nem is kicsit.
A válságot meg már mondtam, hogy hagyd, mert az két évvel később jött csak! Addigra az adócsökkentésről már rég kiderült, hogy nem az.

Hasonlítgatta a franc. Te akarod mindenképp összehasonlítani, hogy megmagyarázd, a gyurcsányi hazugság szebb, mint az orbáni.
Mondtam már, hogy nem igazán érdekel a listád. A hazugságokat akartam mindösszesen egy-egy forrással bemutatni, ezt meg is tettem. Az, hogy neked nem tetszik, a te bajod. Ettől még Feri hazudott.

Szemkilövetésről sem beszéltem, de úgy látom, ez téged nem zavar. Szereted eldönteni helyettem, hogy én mit mondtam. Úgy persze könnyű vitatkozni.
Szegény Ferit egyedül azért nevezik hazugnak, mert az.
A konkrét probléma meg az, hogy a kormányunk szar, és az ellenzéke is az. Ahogy az emblematikus Fletó is. Ha neked ez majdnem öt évi kormányzása alatt nem tűnt fel, akkor valószínűleg ezután sem fog.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 21:10:15

itt meg mindig mindenki azzal van jobban elfoglalva, hogyan basszon ki massal, hogyan roviditsen meg mast, minthogy a sajat sorsan javitson.

elbaszott egy tarsasag ez itt a karpat-medenceben...

az lmp a legjobb peldaja annak, hogy jatszak itt a bazari majmot.

mas politika..?

mas a jo kurva anyatok, az, annyirol szol az egesz, hogy ti is be akartok szallni a rugdosodos-kopkodos-hatbaszuros-kinyiros jatekba a kozpenzekert.

igy szociallizalodik ez a nep? hogy van az, hogy itt mindenki mindig kikurni akar masokkal? a fidesz azzal tudott ketharmadot szerezni, hogy BOSSZUT igert..

hat micsoda aljanep lakik itt, hogy azzal lehet valasztast nyerni ekkora eredmennyel, hogy majd jol kibaszok masokkal a kedvetekert????

az lmp akkor lenne mas, ha nem allna be az ossznemzeti kibaszosdiba.

nu pagagyí 2012.02.02. 21:10:25

@Scagnetti: Nincs más út Orbán leváltására, ugyanis olyan választási törvény lesz, hogy gyakorlatilag az nyer, aki az egyéni képvislői helyeket nyeri egyetlen fordulóban. Ha a monolit jobboldallal szemben több ellenzéki jelölt indul a körzetekben, akkor nincs esély. Nem véletlenül csinálták pont ilyenre saját törvényüket.

A jobboldalon nem ilyen finnyásak, a nyílt antiszemita kiválóan megfér a Stumpf-félékkel, vagy a Sólyom-féle konzervatív demokratákkal. Egy közös van bennük, mindegyikük hisz a nagy machinátorban, aki addig használja őket amíg jók valamilyen prompt célre, aztán kifacsart rongyként hajítja őket a kukába.

A másik oldal nem vezérelvű, nem hiten alapul, racionális emberek társasága. Itt nem megy, ami amott. Ennek ellenére valami minimum program és megállapodás a közös jelöltekben szükséges lesz, ha pofázáson és egymás basztatásán kívül akarnak is csinálni valamit és ha külön-külön egyiküknek sincs ínyére egy 30 éves Horthy-rendszer féleség. Nem kell egymást szeretni, csak közösen vállalható célokért kell összefogni.
Senkinek nem kell feladnia magából semmit.

Hertelendi 2012.02.02. 21:10:39

@Örzse néni: Ajjaj! Te tényleg beteg vagy! Nem is reagálok egyetlen kommentedre se!

Mózsi bá (törölt) 2012.02.02. 21:11:12

@Humperdickk: Egész konkrétan nézd meg újfent a miniszterelnöki vitát. Nekem nincs kedvem megnézni, ezért csak emlékezetből:"Csökkentettük az áfát" - aztán fel is emelték. Nem lesz vizitdíj, vagy ha jól emlékszem, receptfelírási díjról hadovált, hogy aztán ne lehessen a szemére vetni a bevezetésre kerülő vizitdíjat. Ezek mind hazugságok, mert később beigazolódott, hogy egyik sem tartható, hisz kizárólag a hatalom megtartása volt a cél. Ilyesmikkel ugatta le Orbánt. Azóta is csak ugatás.

Örzse néni 2012.02.02. 21:14:16

@Hertelendi: Bizony beteg, de ha majd te is megöregszel fájni fog itt-ott.
Amúgy mi az amit nem értesz, buta gyermek?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 21:14:23

@Scagnetti: "Szóval szerinted azért nem volt hazugság, mert nem gyógyszerfelírási díjnak hívták, hanem vizitdíjnak. "

nem csak szerinte

egyszeruen mast jelent a ket szo. ertem en, hogy fideszmagyarul a ket szo jelentese hajszalra azonos, mi tobb, az ertelmezo szotarban egymas mellett alnak mint teljesen azonos jelentesu szinonimak, de a valosagban nem igy van.

es ertem en, hogy amikor valakirol mindenaron be akarunk bizonyitani valamnitk, akkro a tenyeket es a valosagot hajlamosak vagyunk alarendelni a prejudikacionknak, de a ket szo jelentese akkro is kulonbozo.

nem kell ehhez gyurcsanyistanak lenni, eleg csak hasznalni amit anyanktol kaptunk:

a magyar nyelvet es annak ertelmezeset.

Flandera János 2012.02.02. 21:15:45

@rockjano: Nem hiszem ,hogy van objektív tájékoztatás . A HírTv és az Atv is aljas módon hazudik és egymás ellen hergeli az embereket .

Rwindx 2012.02.02. 21:16:52

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Ahh nem tudja bizonyítani?

index.hu/belfold/gyurszal726/

A feljelentés ügyében indított büntetőeljárást felfüggesztették egyes esetekben bűncselekmény hiányában egyes esetekben pedig elévülés miatt. Persze gondolom ez nálad azt jelenti ártatlan, De ez nem baj, attól még a fejed ott van ahol kell lennie, csak ha már nem kapsz levegőt, legyen a közelben egy hidraulika :)

Kulmar 2012.02.02. 21:19:00

@darrenstar: hallottam hasonlokat a fideszről a '90-es évek elején, oszt' mégis mi lett belőlük...

Scagnetti 2012.02.02. 21:20:11

@nu pagagyí:

Ez sajnos igaz.

Persze felettük sem lehet csak úgy pálcát törni. Sokan képzetlenek és túlkorosak voltak (értsd 40 fölött), nem kellettek senkinek. Addigi életükben azt hallgatták, hogy minek továbbtanulni, elég egy szakma. Aztán jött az új rendszer, és repültek. Némelyek át tudták képezni magukat, mások meg nem. És persze sok meg sem próbálta.

És vállalkozónak sem nagyon alkalmas egy olyan generáció, mely egész életében arra lett nevelve, hogy álljon be a sorba, és irtózzon mindentől, ami ismeretlen és új.

Ma meg már kurva nehéz egy vállalkozást elindítani. Én is tervezem, de egyelőre képtelenség, mert mire lenne belőle valami, addigra rég éhendögölnék. Mert ahhoz ott kellene hagyni a munkámat, hogy legyen idő a vállalkozásra. Viszont a kezdeti egy-két évben is kellene enni valamit. Szóval egyelőre cumi.

Az adócsalásról is hosszan lehetne beszélni, meg arról is, miért az nyer mindig, aki a nyugdíjasoknak beígéri a tutit.

exlex 2012.02.02. 21:21:48

Véleményem szerint gyurcsány a fasiszta vadállat.

Scagnetti 2012.02.02. 21:22:35

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ha elmentél a rendelőbe feliratni a gyógyszert, fizettél?

Fizettél.

Adócsökkentés lett?

Nem lett. Helyette emeltek.

Ennyi.

Flandera János 2012.02.02. 21:23:42

@Hertelendi: Remélem a cigányozás után még belefér egy kevés zsidózás is ! Szerintem ön nem egyszerű , hanem sokkal rosszabb ! Remélem van példaképe az 1930-as évekből . Mellesleg az ostoba cigányozással nem lehet megoldani az ország katasztrófális helyzetét .

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.02. 21:23:59

"diktatórikus rezsim ifjúsági szervezetének egyik legfelső vezetője volt."

Ilyen alapon a Narancsos Nemzti Kommunisták KISZ titkár miniszterelnökét is ellehetne küldeni. Ez nagyon gyenge érv. Főleg, mert Fletó csak a végszóra ért oda.

A szerelő 2012.02.02. 21:24:25

Ha csak egy kicsit is kevesebb izzadságszaga lenne, talán még meg is lehetne vitatni, de amikor ennyire nyilvánvaló a gyűlölet, a mesterkéltség, akkor már érdemben nem lehet semmit hozzátenni, mert ez már a hit kategóriája, mint a fideszdroidoknál.
Végre azt kéne már felismerni, hogy az állandó szembenállás, az ellenségeskedés, a megosztottság vezetett a mai helyzethez!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 21:26:50

@Scagnetti: ha elmentel a rendelobe, fizettel.

tehat nem a gyogyszerfelirast tettek fizetosse, hanem az egesz haziorvosi szolgaltatast onkoltsegesitettek.

es egyszeruen a ketto nem jelenti ugyanazt.

legfeljebb egy 8 altalanost vegzett, 16 evesen alkoholistava valt, 40+os kubikusnak ugyanaz.

teged okosabbnak nezlek.

ugye erted a kulonbseget? okosabb vagy az egysegsugaru csocseleknel?:-)

Kalmár 2012.02.02. 21:28:37

Feri!! Ne hagyd magad!!
Azonnal tapadj az LMP-re és a szocikra!

Nem menekültök! Feri, mint az élő lelkiismeretetek követ és fúr titeket. Aki átált a sötét oldalra, az nem mondhatja csak úgy, hogy menj innen Vader nagyúr....a múlt kötelez.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 21:30:07

@Rwindx: az elevules azt jelenti, hogy nem VIZSGALHATO, nem azt, hogy kivizsagaltak, talaltak terhelo biznyitekot, de nem buntetheto elevules miatt.

tehat nincs egyetlen bizonyitek sem.

fentebb utaltam a fideszmagyarra..

fideszmagyarul valoban azt jelenti az elevules, hogy meg vizsgalhato, de nem buntetheto. a valosagban viszont nem is vizsgalhato, ergo nem lehetett semmifele bizonyitek. pontosan ezert hozta fel a fidesz a fittelina ugyet 1-2 honappal az el;evul3esi ido utan, mert igy remekul lehet karaktergyilkossagra hasznalni. en nagyon kivancsi lettem gvolna a vizsgalat eredmenyere speciel...

mint a nyirfa-ugyben. emlekszel a nyirfa ugyre..?;-)

Filhipposz 2012.02.02. 21:33:36

Na kedves mindent-kisbetűvel-író nagyokosok.

A cikk nagyon szimpatikus, bár sajnos tényleg LMP-szaga van kissé, de ez még elnézhető. Egyetlen súlyos tévedést tartalmaz, de meglehet, az is jóhiszemű. Konkrétan, hogy mi, a 2006-os forrongások résztvevői "randalírozók" voltunk. Persze nehéz ezt bebizonyítani annak, aki nem volt ott. De mindenki, aki ott volt köztünk, emlékszik, és amíg él, el nem felejti!

nu pagagyí 2012.02.02. 21:34:42

@Rwindx: Megettétek a hazugságokat, csak most már nehéz bevallani. Nem véletlenül téma Gyurcsány, még mindig félnek tőle.

Tézis-antitézis-szintézis, így működik a világ. Mivel egy egyensúlyi helyzetet billentett ki a Fidesz, egy ellenkező előjelű pofon tudja csak visszatéríteni az országot egy újabb egyensúlyi pályára, ami persze egy picit másmilyen lesz, mint volt. Most úgy tíz évig nem lesz élet a politikai középen, bevetették sóval, az LMP terméketlen talajba szórja a magot. Szerintem egy szélsőbal formáció az, aminek lenne terepe előbb-utóbb. Gyurcsány pontosan el tudja majd játszani Orbán jelenlegi szerepét. Ha igazam van, remélem, a mostani kurzus látványosan gazdagodó figuráival kezdi a leszámolást, a Lázárokkal, Rogánokkal és persze a Simicska, Vitézy-klán, Fellegi médiavállalkozó és a többi közpénzzel kitömött álvállalkozóval és oligarcha-jelölttel, EU-s pénzt nyelő tarackot termelő földbirtokosokkal.

Scagnetti 2012.02.02. 21:34:50

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"tehat nem a gyogyszerfelirast tettek fizetosse, hanem az egesz haziorvosi szolgaltatast onkoltsegesitettek."

Ez pont tökmindegy annak, aki elmegy gyógyszert feliratni. Fizetnie kell érte. Miközben Feri mondta, hogy ez csak csúnya rémhír, ami nemigazországhoz vezet.

Egyébként ezt a magyarázkodást hallottam akkoriban párszor. Aztán később nem erőltették, mert rájöttek, hogy kontraproduktív. Így is morcos volt a nép, de ha egy ilyen dumát vágnak a képükbe, akkor joggal küldik el kedves politikusainkat a jó édes anyjukba.

A végén a terelésed ügyes. De inkább másokon próbálgasd! :)

Rwindx 2012.02.02. 21:36:02

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"a Nomentana-ügyben gyanúra okot adó körülményeket felfedtek, és meg is indították a nyomozást, de eközben kiderült, elévültek az itteni cselekmények. (Adóhatósági és cégbírósági adatokról, létre nem jött cégek vagy be nem jegyzett cégek ügyleteiről volt szó ebben az ügyben.)

A Szalay utcai ingatlanok esetében a bűncselekményre gyanút megalapozó események szintén elévültek,"

Ez szvsz magyar-magyarul van. Persze lefordíthatod arra hogy gyf Mo mintapolgára és ártatlan, de attól az még nem fedi a valóságot :)

Filhipposz 2012.02.02. 21:36:34

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Micsoda egy gusztustalan kis pondró vagy te, akárki is legyél! Szerinted demokratikus dolog egy ilyen csicska kis nickkel nyíltan alaptörvény-ellenes lázadást szítani? Mert szerintem az törvénybe ütköző. Igazam van?

Mózsi bá (törölt) 2012.02.02. 21:36:41

@Humperdickk: Bocs, még valami. Azt hadoválta, hogy nem akarnak "eladni" az egészségügyben. Azután persze jött a privatizációs ötlet ugyan itt, az egészségügyben, ami le is csengett a népszavazás okán. Vagyis privatizálni akarták az egészségügyet, amit persze cáfolt nagyszerű Ferencünk. Még konkrétabb, bár ez már inkább személyes jellegű a vitában: Ferenc azt hazudta, hogy Orbánnak, mint pártelnöknek 10 autója van. Épp akkor Orbánnak 1 autója volt. Miért kellenek ezek a hazugságok?

Rwindx 2012.02.02. 21:42:32

@nu pagagyí:
Ha nem sikerült volna megértened azt az 1-2 sort, akkor újra elmondom: gyurcsány azért téma mert megint baromságot dumál, nem azért mert tényező. Ha nem tetszik hogy véleményezzük, akkor rohadtul ne emlegessetek itt demokrácia iránti igényt, mert kilóg a lóláb.

Másrészől én nem ettem meg gyurcsány hazugságait, de legalább nagy nyilvánosság előtt bevalotta őket, igaz nem szándékosan ergo lebukott.

"Ha igazam van, remélem, a mostani kurzus látványosan gazdagodó figuráival kezdi a leszámolást,"
Ugyan valószínűleg soha az életben nem jut többé ilyen pozícióba, de azt elhiszem hogy ebbéli szándékáról szól az egész, nem holmi demokráciáról amire szemlátomást eddig is nagy ívben tett.

Scagnetti 2012.02.02. 21:43:05

@nu pagagyí: "Megettétek a hazugságokat, csak most már nehéz bevallani. Nem véletlenül téma Gyurcsány, még mindig félnek tőle."

Ezzel a szöveggel egy baj van. Jelenleg aki a leginkább örülhet Gyurcsány szereplésének, az Orbán. Azzal, hogy a Népszava és társai naponta leírják, mennyire fél Orbán Gyurcsánytól, csak késleltetik azt az egyébként elkerülhetetlen pillanatot, mikor ki kell mondani, Ferivel a büdös életben nem lehet nyerni.
Az MSZP vezérkarát nem sajnálom, tőlem akár örök életükben is vinnyoghatnak az ellenzéki padsorokból. De baloldali párt kellene. És amíg ezek elmozdíthatatlanul ülnek a helyükön, addig nem lesz. És ez már az országnak is rossz. Mert valószínűleg Orbánék is visszafognák magukat, ha éreznék, hogy akár veszíthetnek is. Mert most nem érzik, mert nincsenek veszélyben.

Hogy középen mennyi hely van, azt meglátjuk. Sok szavazó van most párt nélkül. Bármi megtörténhet.

De az is biztos, hogy ha jönne egy ilyen párt, azt mindkét oldalról megpróbálnák kinyírni. Nem kell nekik a konkurencia.

A szélsőbalosok egy részét elvitte a Jobbik. Mert ugyan szélsőjobbnak nevezik őket, szerintem kommunistábbak Thürmeréknél.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 21:43:10

@Filhipposz: ha sikerulne lazadast szitanom, az tulmutatna a remenyeimen. de mar azzal is elegdett vagyok, ha teged provokal:-)

a linkre is kattints, az is jo!:-DDD

nu pagagyí 2012.02.02. 21:46:32

@Filhipposz: Miért lenne? Nem kérdeztek minket akarunk-e egy újabb alkotmányt és ha igen, akkor erre gondoltunk-e. Bár a Te fogalmaid szerint az Alaptörvény az nem is Alkotmány, mert utóbbi csak a Szent Korona kipárolgása lehet, aminek ez az izé csak egy kezdetleges lenyomata. Csak egy törvény, olyan mint a termékadóról szóló és hát az se tetszik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 21:46:40

@Rwindx: nincs biznyitek. ennyi. mert nem gyujtottek az elevules miatt.

tehat nem mondhatod, hogy lopott, mert nincs ra bizonyitekod. azaz mondhatod, csak ebben az esetben a te jellembeli hianyossagaidat fedi fel:-)

es felhivnam szives figyelmed a jogallamisag intezmenyere - bar tudom, hogy ez a szo bassza minden fideszes csoret, hiszen nehogyma' egy gyurcsany egyenlo legyen jogilag barkivel is... - aminek az egyik alapja, hogy akinek nem bizonyitott a bunossege, az artatlan.

király vagyok 2012.02.02. 21:47:00

szopjaki a faszomat a köcsög geci gyurcsány a ráksebb egye ki a gyomrát levágtam vóna a fejit de anyi testör vót geci miskócón

Scagnetti 2012.02.02. 21:47:50

@Humperdickk: Ha ilyen gyorsan elfelejted a kapott információkat, akkor nem csodálom, hogy Feri igazmondóként él gondolataidban. :)

Blogger Géza 2012.02.02. 21:52:51

@Humperdickk: Ezek nem konkrétumok, hanem valós tartalom nélküli üres lózungok.

- Mitől törvénytelen Stumpf?
- Ha szerinted valaki lopott, jelentsd fel.
- Konkrétan miféle ítéltet volt "visszamenőleges"? ( a törvénykezés ugyanis ítélethozatalt jelent.)
- Korábban pedig a bankok módosították egyoldalúan a szerződéses feltételeket az állampolgárok kárára, amit addig az állam tétlenül nézett, most beavatkozott, Egyébként pedig semmiféle szerződést nem "bontottak fel".
- Konkrétan melyik ítéletet tették semmisé?

Betelgeuse-2 2012.02.02. 21:53:03

Szánalmasan gyenge blog. Igyekszik a korrekt fogalmazás hamis látszata mögé elbújva ránktukmálni hazugságait, csúsztatásait, sok esetben egyszerűen baromságait. Kontraproduktív. Egy igazi "mai magyar demokrata" ilyeneket nem írna le, legfeljebb nevelő célzattal, hogy: srácok! így ne.

aranyláz 2012.02.02. 21:54:05

aztakurva mennyi politológus, má ehhez is mindenki ért, mint a focihoz?

akkor végünk, sose jutunk ki a vébére

Rwindx 2012.02.02. 21:54:26

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Tudod lehet hogy nem vizsgálhatták elévülés miatt azt hogy valami eltűnt és valami módon hozzákerült, de azért elég gyanús volt, nemdebár? Jogállam, az! :D

Betelgeuse-2 2012.02.02. 21:54:26

@király vagyok: jézusom, analfabéták az ózdi cigánysorról is írnak ide?

Blogger Géza 2012.02.02. 21:55:23

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Az, hogy valakit elévülés miatt jogilag nem tudnak felelősségre vonni, rohadtul nem azonos azzal, hogy valaki ártatlan. A feltárt tényeket, eseményeket GFY nem cáfolta, ezzel erkölcsi bűnösségét hallgatólagosan beismerte.

objekt678 2012.02.02. 21:56:21

@Scagnetti: Így van. Orbán azért lett ekkora, mert az MSZMP és az SZDSZ ekkora országellenes volt. Ők nem az itt élő nemzetek együttéléséért dolgoztak: 1990 óta folyamatos nácizás zajlik, és viszik a libsik a világba a nyereg alatt puhítjuk a húst történelmi folytatását...
Jó néhány millió ember számára ezt csak azt bizonyítja, hogy a zsidók itt nem együttélni, hanem teret foglalni akarnak.
konrád györgynek csak a magyar álnevét tudom, de jobban tudnám tisztelni, ha a zsidó nevén mutatkozna be végre.
konrád györgy elkövette azt a bűnt, hogy az SZDSZ-t, mint kommunista ellenes pártot adta be a magyaroknak.
Sokan voltunk, akik akkor még nem tudták, hogy a konrád ( eredeti zsidó nevét mint írtam: nem tudom) féle hazug alakok csak élősködésük időpontjaiban " magyarok", mert egyébként ők minket zsákmány fajnak tekintenek.
A zsidók azt gondolják magukról, hogy ők felsőbbrendűek, ők világkereskedők, ők tették az emberi fajt világpolgárrá, egyébként is : náluk van a pénz.....
Hát..: valamit megint durván elnéztek.
Valószínűleg ezért szól az egész történelmük az üldöztetésről, Egyiptomtól kezdve. ahol úgy-e hemzsegtek a nácikok-fasisztákok, ........oszt ötezer éve ez megyen....
A zsidó belezavarta a fehér fajt az iraki háborúba...
A zsidó belezavarja a fehér fajt az Afganisztáni háborúba.
A zsidó belezavarja a magyart az Irán elleni háborúba..

nu pagagyí 2012.02.02. 21:57:42

@Scagnetti: A Jobbikot pont ezért hozta létre a Fidesz. A centrális erőtér egyik oszlopa, a másik meg az LMP lenne. A helyzet persze ennél bonyolultabb, egy párt kénytelen a szavazói érdekeivel is törődni és mivel a Jobbik szavazóbázisa nagyrészt lúzerekből áll, előbb-utóbb teli lesz a micsodájuk a hatalom kiszolgálásával, amely nem emeli fel őket, hanem maradnak lúzerek. Egy ellenzéki szélsőbal párt el tudná szipkázni a Jobbik szavazóinak nagy részét. A Fidesz mellett a Jobbikra hosszabb távon kiszáradás vár.

Scagnetti 2012.02.02. 22:01:19

@objekt678: Szerintem eltévesztetted a címet. Nem vagyok jobbikos.

Scagnetti 2012.02.02. 22:04:25

@nu pagagyí: Szerintem a szocik könnyen visszatalálhatnak a szélsőbalra, hisz eddig sem álltak igazán messze tőle. Főleg, ha olyasvalaki lesz az elnökük, mint Szanyi.

Egyébként mikor kampány van, ebben az országban csupa baloldali párt van.

Scagnetti 2012.02.02. 22:06:52

@Scagnetti: Ez annyiból nem is lenne baj, hogy legalább letisztulna a kép. Hisz az MSZP-nek sem tett jót, hogy Gyurcsány idejében elmentek balról. Csak időnként hajlamosak átesni a ló túlsó oldalára, és már túlságosan is balosok.

NA YA! 2012.02.02. 22:09:38

A fentiekből kiindulva csak a jobbik és az lmp legitim. Az a szánalmas, hogy az lmpnek már ilyen blogokra kell bekéredszkednie, hogy szélesebb körben rájuk figyeljenek! Nem baj, van még 2 év, aztán irány vissza dolgozni!;)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 22:11:49

@Blogger Géza: mi ez a faszsag?:-DDDD

micsoda szar hulye duma ez?:-D
mi vagy te? pletykas venasszony? azoknak vannak ilyen ultima ratioi:-DD

fleto ellen nincs biznyitek. ha van, mutass egyet.

nu pagagyí 2012.02.02. 22:12:02

@Scagnetti: Nyilvánvaló, szegény emberből mindig több van, mint gazdagból. Pont ezért dolgozott ki a jobboldal egy csomó hazug eszközt, amivel ezt a pici problémát áthidalhatja.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.02. 22:15:32

@Rwindx: mar megint rosszindulattal es nagykepuseggel akarod potolni eleg hianyos jogi ismereteidet:-)

nincs semmifele bizonyitek. sot, az sem biznyosodott be, hogy egyaltalan buncselekmeny tortent.

a "buncselekmeny gyanuja" terminus technicus azt jelenti, hogy lehetseges, hogy tortent bcs. ki kell vizsgalni. ha nem sikerul bebizonyitani, hogy volt buncselekmeny, akkor nem volt.

de a gyanu magaban loszart nem er.

balansz 2012.02.02. 22:15:58

"Mi magyar demokraták " Igy egyszerűen, magabiztisan írod ezt. Kitől kaptad ezt a címet, vagy vetted az Ecserin ? Ki lehet magyar demokrata ? Aki egyetért veled ? Lehet, hogy te magyar demokratának érzed magad, de meg fogsz felpődni: én is. És egyben megkérlek, hogy az én nevemeben NE nyilatkozz ! Csurcsány rengeteg hibát követett el, szrintem sem volt jó miniszterelnök, de ettől még nem volt diktáror vagy fasiszta. Elég avittas dolog a Semjén -Navracsics duó kottájából játszani. Persze ha a fidesz fizeti a zenészt, akkor egészen más a helyzet.

Betelgeuse-2 2012.02.02. 22:16:44

@objekt678: Jó neked, hogy van egy ilyen jó kis ellenségképed. Van mi és ki ellen fenekedned örökké, és velük bármit meg tudsz magyarázni. Bárcsak nekem is ilyen egyszerű lehetne az életem! Irigyellek.

nu pagagyí 2012.02.02. 22:19:27

@Scagnetti: Komoly dilemma ez az MSZP-nek, közép felé lezárta az utat a DK.

Betelgeuse-2 2012.02.02. 22:20:47

@Blogger Géza: "A feltárt tényeket, eseményeket GFY nem cáfolta, ezzel erkölcsi bűnösségét hallgatólagosan beismerte."
Ergo ha valaki TÉNY-ként leírja, hogy Fletó 1981-ben megrontott egy kiscsajt, és ezt Fletó nem cáfolja, akkor ezzel erkölcsi bűnösségét hallgatólagosan beismeri.
Ez jó!
Na akkor én most leírom, hogy Orbán Viktor 1980 nyarán a kiskőrösi építőtáborban megerőszakolt egy gimis diáklányt! Ha Orbán ezt két héten belül nem cáfolja, akkor ezzel erkölcsi bűnösségét hallgatólagosan elismeri! Mérem az időt...

NA YA! 2012.02.02. 22:21:01

@objekt678: ha hatalomra kerülnétek, Magyarországra olyan sors várna, amihez képest Trianon kutya fasza volt! A környező országok még egy kicsit növekednének, és a seggbekúrásunk előtt lenne még egy kis ungabunga is! Megmaradtok ti a fityesz rohamcsapatának, az sem rossz üzlet, a zsidógyűlöleted meg beszéld meg dajcsfürjtompikával egy mtk meccs közben!;)

pokrocz_x1 2012.02.02. 22:24:50

büdös a sajtod haver

nu pagagyí 2012.02.02. 22:28:34

@Scagnetti: Kiegészítés. Szóval, az MSZP tagság végig azon virnyogott, hogy Gyurcsány nem elég baloldali. Most végre megmutathatják mi is az. Puch Lászlónak és Szekeresnek biztosan jól fog állni a baloldali mozgalmár szerep. Szanyival egyébként e téren nincs gond.

anubisblanc 2012.02.02. 22:32:46

Gratulálok! Nagyon logikus, értelmes, objektív és őszinte vélemény. Bölcs értékelésre utal a bejegyzés.

Legyen hiteles és önállő arculattal rendelkező ellenzéki párt és lesz helye a politikai térképen.

Jó döntés és stratégia.

Nemazamaz 2012.02.02. 22:36:51

Egyet ne felejtsünk el:
Ha a múlt választáson az LMP félreteszi az önérzetét, és két-három körzetben visszalép az mszp-s jelölt részére, akkor most nincs kétharmad, nincs új alkotmány és el lehet őket küldeni két év múlva a picsába. Most nem lehet majd, ezt ne feledje senki. Csók.

vargazoli 2012.02.02. 22:37:38

Orbán legalább akkora hazug mint a Gyurcsány. Ebből a szempontból az egyik 19 a másik meg 20. Egyedül az szól egymáshoz képest a Gyurcsány javára, hogy ő legalább tiszteletben tartotta a demokráciát.

egyjózsi 2012.02.02. 22:42:40

Akinek nem kell Gyurcsány, ne válassza! Csak tudnia kell: ma szűkítik a "demokratikus teret" , holnap elveszik! Ahhoz, hogy demokrata maradhass, ezt a rendszert le kell váltani. Jelenleg mind az MSZP, mind Gyurcsány ehhez megkerülhetetlen! Javaslom a blog írójának, hogy "gründoljon" össze egy vegytiszta demokrata pártot, keressen hozzá egy karizmatikus vezetőt, s akkor elfogadom a véleményét! Addig az egész csak "intellektuális nyavalygás" !

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.02.02. 23:00:04

A demokratának nem a hatalom a célja, hanem a választói akaratának érvényesítése. Amit korlátolt keretek között ellenzékből is megtehet, vagy kompromisszumokkal, kormánypártként. Akinek a célja a másik megsemmisítése, elsöprése, a hatalom birtoklása bármi áron (lásd öszödi beszéd) az nem demokrata.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.02.02. 23:24:17

@Dr. NA YA!: mondtam én hogy ovi egy XXI.-ik századi demokrata lenne és nem egy elnyomó kommunista rendszer szülötte, aki a kézivezérlésen kívül semmi másban nem tud gondolkodni?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.02.02. 23:32:42

A kb. tizedik Ön-nél félbe hagytam.

Az volt a legszebb rész, amikor taglaltad, hogy a cserkész felnőtt korára kapitalista lett.
Talán a második bekezdésben olvastam…

De nem akarom ÖNT megsérteni! Remélem ÖN is érti

Csak ÖN ÖN ÖN ÖN ÖN ÖN ÖN önért mondom…

P.Freddy 2012.02.02. 23:37:10

@Mózsi bá:

"A hazugságok ugatása pedig valóban bűn, ami büntetést érdemel."

No akkor remélem te is várod már, hogy készítik a cellát az összes hazug fideszesnek. Csak mostmár gyorsan, mert már bőven elég volt, különösen a hazugságokból.

P.Freddy 2012.02.02. 23:39:46

@vargazoli:

+ még az, hogy gyurcsány bevállalta. Orbán soha semmit nem vállal, ha valamit elb.sz, azt is elhazudja.

(És a vicc az, hogy el is hiszik neki:)

DurvaPisti 2012.02.02. 23:48:14

A lényeg benne volt! De Gyurcsány nem fogja fel, hogy eljátszotta azt, amilye talán nem is volt igazán. A tisztességét. Sajnos uyanolyan szar alak, mint Orbán.

vargazoli 2012.02.03. 00:00:59

@P.Freddy: Igen elhiszik, mert sajnos a populista szónoklatokra az emberek egy komoly hányada vevő olyan szinten, hogy agy nélküli hívővé válik és nem tudja (nem is akarja) látni a valóságot. Mint ahogy Hitler és Mussolini is így jutott hatalomra, még ha Orbán nem is egy kategória velük, de a módszerüket rendkívül jól használja a hatalmi céljai elérésére.

VacakBlogHu 2012.02.03. 00:14:13

Kedves szerző!

"Mi, mai magyar demokraták, ezzel a rendszerrel, e rendszer hajdani képviselőivel semmiféle közösséget nem vállalhatunk." Köszönöm szépen, hogy elmagyarázta, aki más véleményen van Gyurcsány kérdésben, mint Ön az nem demokrata! Ezek után azt hiszem fölösleges bővebben reagálni az írására.

VBH

P.Freddy 2012.02.03. 00:17:15

T. Nyílt Levélíró!

Az összes kifogása pipiskedő kényeskedés akkor, amikor a _köz_médiában az van, hogy egy vag több baromarc politikai akaratától függ az, hogy milyen tájékoztatást kap az _ország_.

Egyszerűen nem lehet komolyan venni semelyik felvetését, amíg EZ nem okoz mindent elsöprő felütést.

És ez csak egy a minimum százból.

Rwindx 2012.02.03. 00:23:51

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Soha nem állítottam hogy jogász lennék, de azt tudom hog nem vagyok hülye. Azt nem tudom hogy te jogász vagy-e, de az meg irreveláns, a többi meg köztudott.

Az ha hivatalból nem folytatható le egy eljárás, de a gyanú fennál, az nem azt jelenti hogy delikvens ártatlan, max azt hogy az eljárás nem folytatható le és ezokból nem ítélhető el.

Ha te gyerekkorodban esetleg elloptál egy csokit, és most kiderül, azért senki nem ítélhet el és nem vonhat felelősségre, ellenben attól azt a csokit még elloptad.

brov 2012.02.03. 00:38:30

Ez már ilyen sírvaröhögős kategória nekem, hogy mennyire beszűkült gondolkodású emberek vannak. És még az informatikusokra mondják, hogy csak nullában meg egyesben gondolkoznak. Mi ez, hogy vagy Orbán párti vagy Gyurcsány párti? És aki nem az egyiket támogatja, azt alapból elkönyveljük a másik támogatójának?

Meg mi az hogy csak egy mód van Orbán leváltására? Ez a "csak az ellenzéki összefogás" arra a szlogenre emlékeztet, hogy "csak a Fidesz". Aki ilyen kizárólagosságban gondolkozik, az mind egyforma, esetleg nem narancssárga, hanem piros, de a lényeg ugyanaz.

Ráadásul azt sokan természetesnek veszik, hogy a legfontosabb dolog Orbán Viktor leváltása. Meg ha az megtörténik, akkor jobb lesz. Miért? Nekem tök mindegy, hogy hívják, ha úgy irányítja az országot, hogy jobb legyen az embereknek.

Meg itt most nem arról van elsősorban szó, hogy Gyurcsány mikor mit csinált, vagy hogy Orbán hogy teszi tönkre az országot. Hanem az a gond, hogy van egy alapjaiban hibás politikai berendezkedés, és az LMP ez ellen akar valamit tenni.

Az nem program, hogy én nem XY vagyok, vagy hogy a kormány rosszul csinálja a dolgokat, de mi majd máshogy csináljuk (és akkor az automatikusan jó is lesz). Az állandó tagadásokból, meg a valami mellett kiállás helyett a valami ellen szavazásból lett ilyen a helyzet. És ha ez a hozzáállás nem változik, akkor továbbra is ez lesz, függetlenül attól, hogy ki nyeri a következő választásokat.

komplikato 2012.02.03. 00:45:03

@Blogger Géza: "Az, hogy valakit elévülés miatt jogilag nem tudnak felelősségre vonni, rohadtul nem azonos azzal, hogy valaki ártatlan."

Azért van minden normális törvényben benne, hogy az a bűnös akire rábizonyítják és így elítélik. Megfordítva ha nem bizonyítják rá és nem ítélik el ...
Ez nyilván akkor is igaz "ha mindenki tudja róla, hogy ..."
Ennek fő oka, hogy a mindenki tudja lehet tévedés vagy hazugság ugye.

"A feltárt tényeket, eseményeket GFY nem cáfolta, ezzel erkölcsi bűnösségét hallgatólagosan beismerte."

Persze, ezért nem szeretnénk az arcot még egyszer ott látni ahová nem való. De ettől ez NEM lesz jogi státusz, hogy erkölcsileg milyen ember.

Amiket leírtál érthetőek, de jog nem működik mert nem működhet érzelmi alapon. Volt amikor igen, meg is volt a bőjtje.

nu pagagyí 2012.02.03. 00:45:40

@brov: Akarni mindent lehet. A Kádár-rendszerben is volt aki szabad akart lenni, de mivel nem csinált semmit, ezért ki kellett várnia azt 20-25 évet, amíg magától kipurcant.

komplikato 2012.02.03. 00:49:18

@brov: Végre valami amivel csak egyetérteni tudok :)

P.Freddy 2012.02.03. 00:55:54

@nu pagagyí: Ez nagyon ütős lett, harmadik olvasásra esett le, hogy kire/mire vonatkozott a "kipurcant" ige:)

Egyébként igaz: hihetetlen fárasztó és lehangoló, hogy most tényleg megint szívnunk kell 20-25 évet nyíltan hazudó közmédiával, ezzel irányított agymosottakkal ugyanúgy, mint a Kádár rendszerben volt...

Mercel 2012.02.03. 01:00:35

@béla a görög:

Ezt írtad:
"Magyarul a szar 2010-es választásod is Gyurcsány nyakába varrod. Gyenge jellem."

Te miről beszélsz ostoba?
Egyik féregre sem szavaztam a büdös életben soha, és nem is fogok.

"Frigyes"

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 01:02:49

@Rwindx: "Az ha hivatalból nem folytatható le egy eljárás, de a gyanú fennál, az nem azt jelenti hogy delikvens ártatlan, "

erre valaszonek az uj "alkotmannyal"

XXVIII. cikk

(2) Senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.

Mercel 2012.02.03. 01:06:00

@brov:

+1
Tök jogos, és igen ez a probléma, hogy ha rosszul viseled X-et akkor tutira csak Y embere lehetsz és ezért mindjárt rohadj is meg.

"Frigyes"

nu pagagyí 2012.02.03. 01:06:54

@P.Freddy: Ezek még nem jöttek rá, hogy nem lesz igény békés filozofálgatásra, önmegvalósításra. Itt munka alapú társadalom épül rohamtempóban. Majd amikor serényen lapátolnak néhány korhatár előtti nyugdíjas rendőr felügyelete alatt, hogy meglegyen a holnapra való zsíroskenyér, akkor talán rájönnek. Ha még marad valami egyáltalán ebből a sok bölcsességből.

gibbon 2012.02.03. 01:23:09

"Igyekszem tárgyszerűen és demagógiától mentesen fogalmazni"

Ön a jövő héten újra megpróbálhatja.

Bal 2012.02.03. 01:23:26

Az írás jó.

A kérdés viszont csak az: akkor várjunk a hercegre fehér lovon? A racionális királykisasszony úgy negyven felé közeledve azért akkor is hozzámegy a herceghez, ha az kopasz, büdös a lába, és vagyonát autónepperként szerezte.

Szégyen a magyar politikai elitre nézve, hogy Gyurcsány a felsorolt hendikeppekkel labdába rúghat. Viszont ha megnézzük vetélytársait, melyikre nem lehet ugyanezeket vagy még szebbeket elmondani?

Vakok között félszemű a király...

tiborc2008 2012.02.03. 02:10:55

Gratulálok a cikkírónak, igaz minden szava!

tiborc2008 2012.02.03. 02:13:27

Ilyen színvonalas, jó írást évek óta nem olvastam!

Mózsi bá (törölt) 2012.02.03. 05:54:55

@P.Freddy: Nem emlékszem arra, hogy ez a blogbejegyzés a fideszről szólt volna. Arra sem emlékszem, hogy bármelyik MÁS (tehát nem csak fideszes) vezető egyértelmű hazugságokkal, trükközésekkel nyerte volna a választásokat. A bejegyzésben említett személy saját bevallása szerint ezen kívül mást nem is csinált, de a pénzt természetsen demokrataként felmarkolta érte. Ezek után lebukott, a lebukás tényét pedig úgy próbálta elmaszatolni, hogy "igazságbeszédnek" próbálta beállítani saját hazugságait.
Amennyiben bármely politikai erőnél ilyesmiről tudomásod van, kérlek hozd a bizonyítékokat és egy másik fórumban kitárgyaljuk. Amennyiben nincs ilyesmiről tudomásod, kérlek ne próbáld meg elütni a dolgok élét bizonyítatlan, légből kapott vádaskodásokkal. Köszönöm előre is.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 06:54:55

@Mózsi bá: Hát akkor ne menj messzire, csak tavalyra. Orbán hazugsággal nyert választást, ezt te is jól tudod. A hazugsága pedig abban terjedt ki, hogy egy kurva szót sem mondott arról, mit készül tenni. Szerinted kért ezekre felhatalmazást?
-alkotmány szétverése, MANYUP szétverése, 3000 milliárd Ft ellopása, fékek és ellensúlyok rendszere lebontása, ombudsmanok kinyírása, média kiherélése, bújtatott tandíj bevezetése, fizetős egészségügy kialakítása, felsőoktatás szétzúzása - és még sorolhatnám napestig.
A szó szoros értelmében persze nem hazudott, de nem hazugság-e elrejteni valódi szándékunkat, és ezzel megtéveszteni emberek millióit? De bizony az.
És ezek az orbáni hazugságok NAGYSÁGRENDEKKEL nagyobb hazugságok, és kártékonyabbak GYF 2006-os úgymond hazugságainál.

ipanema 2012.02.03. 09:02:38

@stim: Mindegyik ezt teszi, kedves barátom.
Sose felejtsd el a kurva is szűzlányként kezdte

ipanema 2012.02.03. 09:19:26

@fq: Kedves FQ !
Köszönöm hogy "amúgy jó levélnek" nyilvánitottad dühös soraimat. A baj csak az, hogy semmit sem értettél meg abból, amit szándékom volt mondani.
Először is nem vagyok Gyurcsány-i demokrata, csak nagyon sok mindenben értem az ő gondolatait.
.De még lehet, hogy a végén az leszek. Ki tudja.
Én az egész ellenzéket kritizáltam, mert iszonyatosan bánt sőt bosszant, hogy a legbárgyúbb dumával állnak ellent az együttes fellépésnek az orbáni ámokfutás megállitásásra.
Az emeszpések balra mennének, a munkavállalók stb érdekeinek védelmében:Baromság. Kormányozni majd úgyis a tőkésekkel együtt kell sőt, mást mondok: a nemzetközi tőkésekkel, mert hiszen része ( kicsike része ) vagyunk egy nagyobb egységnek.
A Jobbikról nem is beszélek: olyan politikát hirdetnek meg,ami az országnak hatalmas anyagi, jólétbeli, erkölcsi veszteséget okozna, ha megvalósulna.
Milla- nekem egy nagy lufi, egy közhangulat-szelep.
4K- na az akkor meg mi e fene?! Egy szép szónoklat az Erzsébet hídnál.

Úgyhogy nem véletlenül írta ez a "gyurcsányi demokrata" ahogyan te látsz engem - hogy az egész ellenzék, beleértve a DK-t is le van szarva.
Orbánt legalább értem, ha nem is értek vele egyet

Scagnetti 2012.02.03. 09:29:13

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A te agyadban biztos, de ez szerencsére nem sokat jelent.

ipanema 2012.02.03. 09:32:02

@objekt678:

Megengedsz neked egy magánvéleményt: oltári nagy barom vagy, ha azt hiszed, hogy mindenről a zsidók tehetnek.De hát ezt végig kellene gondolni,ami ugye egy kicsit fárasztó.Nem a zsidók miatt jöttek a mongolok, a törökök, az osztrákok. Nem a zsidók miatt vesztettük el a két világháborút.Nem a zsidók miatt nő most nagyra Kina vagy Korea..
Egyszerű válasz, de rossz válasz.
Haszontalan válasz. Cselekvési programként használhatatlan válasz.
De hát olyan jól esik tudni a frankót, ugye picinyem

Scagnetti 2012.02.03. 09:35:23

@ipanema: "Az emeszpések balra mennének, a munkavállalók stb érdekeinek védelmében:Baromság. Kormányozni majd úgyis a tőkésekkel együtt kell sőt, mást mondok: a nemzetközi tőkésekkel, mert hiszen része ( kicsike része ) vagyunk egy nagyobb egységnek."

A munkavállaló miért szavazzon olyan pártra, amely nem képviseli az érdekeit? A nemzetközi tőke számára az ingyenmunka lenne az ideális, de mivel ezt nem tudja elérni, a lehető legolcsóbb munkát keresi. Ha nincs aki képviselné a munkavállalók érdekeit, hamar létrejön a bérrabszolgaság.

Mózsi bá (törölt) 2012.02.03. 10:12:48

@Betelgeuse-2: "A hazugsága pedig abban terjedt ki, hogy egy kurva szót sem mondott arról, mit készül tenni." - Mivel nem ismerte a valós helyzetet, fogalma sem volt arról, mit örököl. Ellentétben az általad védett gy.f. pontosan tudta, hogy milyen helyzetben van az ország, hisz ő nem irányította, miközben hazudott éjjel, meg nappal, másfél, két évig.
"És ezek az orbáni hazugságok NAGYSÁGRENDEKKEL nagyobb hazugságok, és kártékonyabbak GYF 2006-os úgymond hazugságainál." - Természetesen nincs igazad, de erről nem kívánlak meggyőzni, felőlem hiheted akár ezt is.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:14:28

@Scagnetti: a receptfelírási díjat minden recept után kell fizetni és mindenkinek. A vizitdíjat meg látogatásonként annak aki nem gyerek, nem nyugdíjas, nem rákos, valamint nincs beoltva vizitdíjfizetés ellen népszavazással. De akkor is: ez nem hazugság, csak akkor, ha már akkor is el lett volna határozva, hogy be lett vezetve a díj, és a fletó letagadta, hogy erről határozott volna.

A másik kifogásodról már megírtam, amit akartam, érdemben lófaszt sem tettél hozzá.

Továbbá: ez eddig kettő. Én kapásból felsoroltam ötöt. Nyertem öt-kettőre, vagy mondasz még?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:22:13

@Mózsi bá: miért hazugság, hogy "csökkentettük az áfát", ha csökkentették? Hogy később felemelték, annak ehhez semmi köze.

De bánom is én, legyen: azt hazudta, hogy nem kellenek megszorítások (ezt speciel Őszödön be is vallotta), ígért fűt-fát, hogy megnyerj a a választásokat, majd elkezdte rendbetenni az országot (az egy más kérdés, hogy sikerült volna-e neki), és így ellentmondsába keveredett magával. Oké, elfogadom, ez a bűne. Tudsz mondani EGYETLEN olyan politikust a világon(!), akire ez nem igaz? Vezérgondolatnak használd ezeket: megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat, azonnali és nagyarányú adócsökkentés, nem lesz új alkotmány, nem lesz megszorítás stb.

A lényeg, hogy ez még önmagában nem indokolja a kiközösítését: ezek alapján érthetetlen, miért ennyire persona non grata a faszi. És különben is: aki keresztény, megbocsát. Aki meg keresztény, és nem bocsát meg, húzzon a náthás picsába, és ne politizáljon. Sehogy se. Másképp se.

Scagnetti 2012.02.03. 10:26:38

@Humperdickk: Ezt ragozhatod akármeddig, a lényeg ugyanaz marad. Feri azt mondta, nem lesz, és lett. Ha nem tudott róla előre, az még rosszabb, mert az azt jelenti, hogy gőze sem volt róla, mit akar csinálni, csak az volt a lényeg, hogy győzzenek.

Az adócsökkentéssel is beégtél, mert Ferenced megígérte a kampányban, sőt a tévévitában is, és pár hónappal később már be is jelentették az első emeléseket. Szóval kamu volt ez is.

Mit nyertél, te szerencsétlen? Azzal akarod Feri ártatlanságát bizonyítani, hogy Orbán is hazudott? Persze, hogy hazudott. Mikor mondtam, hogy nem? Csak ettől még Ferikéd nem lesz igazmondó. Ő is csak hazudozással tudott nyerni, ahogy Orbán. Csak neked annyira agyadra ment az orbánfóbia, hogy képtelen vagy ezt elismerni a tények ellenére is.

Ott vannak a videók, nézd meg őket nyugodtan, és utána mondhatod, hogy Feri nem hazudott! Legfeljebb te is hazug leszel.

Egyébként meg észrevehetnétek végre, hogy pont ezért van a szoci oldal a béka segge alatt ma is. A nyilvánvalóan bizonyított hazugságaikat is tagadják, a megbánás legkisebb jeleit sem mutatják. Azt hiszik, hogy az ilyen szánalmas magyarázkodásaikkal, amelyek kb. Szíjjártó szintjén vannak, rá tudják kenni a bűneiket másra.

Nem tudják. Ezért nem fognak nyerni legközelebb sem, pedig a Fidesz napról napra dolgozik azon, hogy az ellenzéknek legyen mivel kampányolni. De nem tudnak élni vele, mert az ilyen pitiáner hazugságaik miatt hiteltelenek.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:32:27

@Mózsi bá: em akartak eladni az egészségügyben. Az eszdésznek voltak ilyen elképzelései, ebből lett a leopárd, vagy milyen minta a regionális magánbiztosítókkal. Akik mondjuk nem fizetik ki a professzorok titkárnőinek, küldönceinek, luxuskurváinak számláit, és máris finanszírozható az egészségügy.

Valóban hazudott, mert csak kilencet:

Mercedes W-140 S 420 főautó
Mercedes W-220 S 430L főautó
Mercedes W-202 C220 magánhasználatra (2000-től)
Toyota RAV 4 2.0 magánhasználatra ( bébiszitter)
Chrysler Grand Voyager biztonsági, majd magánhaszn.
VW T5 Multivan 2.5 TDI szolg. gk
Mercedes W-210 E 320 bizt.gk.
Audi A8 4.2 quattro biztonsági gk.
Ford Explorer 4.0 L EFI bizt.gk.

Egyébként itt is szó van róla:
hvg.hu/itthon/20110823_Orban_Gyurcsany_luxusautok

Azaz: KO, kérem a következőt.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:41:36

- Mitől törvénytelen Stumpf?

Nncs jogi végzettsége. Kellett volna.

- Ha szerinted valaki lopott, jelentsd fel.

Fel vannak. Strassburgban, mert itthon nem lenne értelme, amióta az AB nem foglalkozhat vele,

- Konkrétan miféle ítéltet volt "visszamenőleges"? ( a törvénykezés ugyanis ítélethozatalt jelent.)

Igazad van törvényhozás. Elnézést. egyébként: extraadó, ágazati különadó, bankadó. Most hirtelen ennyi jut eszembe.

- Korábban pedig a bankok módosították egyoldalúan a szerződéses feltételeket az állampolgárok kárára, amit addig az állam tétlenül nézett, most beavatkozott, Egyébként pedig semmiféle szerződést nem "bontottak fel".

Ez hazugság, illetve legenda. Ha volt is ilyen (biztos volt), annak semmi köze a végtörlesztéshez: annak a forint gyengüléséhez van köze, annak meg az euróválsághoz meg a magyar kormány 2010 utáni katasztrofális gazdaságpolitikájához van köze. Én 160 svejcifrankot fizetek havonta, azóta is a kocsilízingre. 2008-ig nyertem rajta, azóta szopok. Ez van, ha "tőzsderulettezni" kezd az ember.

- Konkrétan melyik ítéletet tették semmisé?

2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott ítéleteket. Azaz implicite kimondták, hogy a bíróság összejátszott az elnyomó gyurcsány-kormánnyal. Lehet ebben hinni, lehet rehabilitálni, kértérítést adni, de semmiséget csak akkor lehet, ha arra bizonyíték is, hogy összejátszottak. Különben csak beleavatkozás a bírói hatalmi ág szabadságába, ami xcsúnya dolog.

Technikai KO (leléptetés), kérem a következőt.

király vagyok 2012.02.03. 10:44:53

szopjaki a faszomat a köcsög gyurcsány tolvaj geci

Mózsi bá (törölt) 2012.02.03. 10:49:38

@Humperdickk: Namégegyszer, az előzőt elnyelte a blogmocsár. Azért, mert te nagy bölcsen valamiről kitaláltad, hogy KO, attól még természetesen nem az, bár hiheted ezt akár az idők végezetéig is. Érdemes a családban megmutatni sokaknak, hogy denagyonmegaszondtad, nyilván majd ők is heves bólogatásba kezdenek.
Az igazság ezzel szemben az, hogy amit én beírtam a fórumba, az emlékezetből ment és ezt jeleztem is az elején. Nincs értelme hosszas felsorolásba kezdenem, mert ha ezt nem értetted meg, akkor a továbbiakat sem fogod.
Egy egészen apró segítség azért: gy.f. a miniszterelnöki vita után azt találta szűk körben mondani, hogy hazudott éjjel, hazudott nappal és közben nem csinált semmit, mintegy másfél, két évig. Namost a miniszterelnöki vita épp ebben a másfél, két éves periódusban történt. Vagyis ebből az következik, hogy a vita alatt is minden szava hazugság volt. Remélem, így leegyszerűsítve már világosabb az okfejtés. Ettől még természetesen nyugodtan "káózhatsz" tovább és nyugodtan gondolhatod, hogy denagyonigazadvan.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:53:23

@Scagnetti: utoljára mondom: ha valaki megígér valamit, de nem teljesíti, az nem hazugság. Az az ígéret nem teljesülése, aminek objektív okai is lehetnek. Akkor hazugság, ha előre tudta, hogy nem fogja. Ez egyébként valószínű, hogy legalábbis erősen sejtette, hogy nem fog menni minden, amit megígért, de egyrészt ez a politika lényege (mondunk valamit, aztán majd lesz valahogy), másrészt ettől még mindig nem értem, mi az a helyrehozhatatlan bűne ennek a ferinek (az én ferikémnek, ha neked úgy jobban esik), ami miatt nem lehet vele tárgyalni. Mondok mást: ha a gyereked beleesik a kútba, és csak egy szaros létrát tudsz neki leengedni, inkább fulladjon meg?

A politika a kompromisszumok művészete. Ha meg a posztíró erre alkalmatlan, akkor ne pofázzon bele a politikába. Pláne ne írjon nyílt levelet, ha konkrétan nem tudja ugyan, mi a baja, de a feri addig is dögöljön meg. Ez kevés.

A konkrétumokat kértem számon: erre jöttök nekem a politikai ígéretek természetrajzával. Örülök neki, be fogom mindet ragasztani az albumomba otthon, de magyarázatot nem ad nekem semmire.

Azt meg kikérem magamnak, hogy én szoci lennék. Ha megtanulsz olvasni, majd nézz utána, mit írtam, ki is szavaztam legutóbb. Én racionális ember vagyok, csak a tények érdekelnek. És nem ismerek olyan tényt, ami miatt a fletót (akit, ha megfigyelted, következetesen kisbetűvel írok, annyira a szívem csücske!) nekem gyűlölnöm kéne. Igaz, olyat se tudok, ami miatt szeretni lennék köteles, de a politika, ellentétben a párkapcsolattal, nem az szerelemről szól. A baszásról, mások szopatásáról hogyne, de az érzelmeket ebbe ne keverjük bele.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.03. 10:58:25

@Mózsi bá: annak a beszédnek is van egy rakás olvasata. A retorikában egyébként ezt a "hazudtunk reggel, délben, este, sőt, uzsonna előtt kétszer is" dumát hiperbolának hívják, és nem kell szó szerint venni, már amennyiben az ember nem teljesen hülye. Akkor persze lehet, utcakövet is fel lehet szedni miatta meg rendőrt n yomorákká verni is lehet miatta, de érdemes tisztában lenni vele, hogy hülyék vagyunk.

Várom a további felsorolást. Emlékezetből én is ideírhatok bármit is: az emlékezet csalóka, pláne, ha megmosták az ember agyát a magyarnemzettel meg a kurucinfóval. (Nem, nem olvasok népszavát. Népszabit is csak ritkán, úgyhogy ezt az érvet dropold gyorsan, ne égesd vele magad.)

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.02.03. 11:05:06

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Annál a pontnál, ahol arról beszél, hogy bár felismerték az ország súlyos gazdasági helyzetét és az arra adandó válaszokat, inkább nem csináltak semmit két évig, a valós helyzetről pedig hazudtak, miközben az ország rohant a szakadék felé, csak nehogy a Fidesz kerüljön hatalomra.

tiborc2008 2012.02.03. 11:16:24

Magyar Köztársaság sipítozós hülyepicsája már itt is nyomul, nem csak gecizsóti topikjában, hát ez teljesen zsibbadt agyilag.
BigLoL!

tiborc2008 2012.02.03. 11:18:54

Nagyon köszönöm a cikkírónak.
Sokunk gondolatait fogalmazta meg - nagyszerűen!

Scagnetti 2012.02.03. 11:21:16

@Humperdickk:

"utoljára mondom: ha valaki megígér valamit, de nem teljesíti, az nem hazugság."

Milyen megértőnek tetszik lenni. Lám, Feri akkor sem hazudik, mikor hazudik. Vajon másra is igaz ez?

"Az az ígéret nem teljesülése, aminek objektív okai is lehetnek. Akkor hazugság, ha előre tudta, hogy nem fogja."

Biztos lehetsz benne, hogy tudta. Ez az őszödiből egyértelműen kiderül.

"Ez egyébként valószínű, hogy legalábbis erősen sejtette, hogy nem fog menni minden, amit megígért, de egyrészt ez a politika lényege (mondunk valamit, aztán majd lesz valahogy), másrészt ettől még mindig nem értem, mi az a helyrehozhatatlan bűne ennek a ferinek (az én ferikémnek, ha neked úgy jobban esik), ami miatt nem lehet vele tárgyalni."

Tényleg, sejtette? Nofene. Hát csak kiderül a végén, hogy hazudott?
Jó, hogy megkérdezted, mi a helyrehozhatatlan bűne. Mert nem a hazugság. Hanem az, hogy a választás előtt már pontosan tudta, mekkora bajba sodorták az országot, de ő még rátett egy lapáttal, hogy a választást megnyerje.

"Mondok mást: ha a gyereked beleesik a kútba, és csak egy szaros létrát tudsz neki leengedni, inkább fulladjon meg?"

Rossz hasonlat. Inkább azt mondanám, hogy ha valaki szándékosan felgyújtja a házam, majd mielőtt teljesen leégne, elkezdi hordani a vizesvödröket, annak a végén nem leszek hálás, hanem elküldöm az anyjába.

"A politika a kompromisszumok művészete. Ha meg a posztíró erre alkalmatlan, akkor ne pofázzon bele a politikába. Pláne ne írjon nyílt levelet, ha konkrétan nem tudja ugyan, mi a baja, de a feri addig is dögöljön meg. Ez kevés."

Van egy szint ami alatt már nem lehet kompromisszumokat kötni, mert hosszú távon sokkal nagyobb kárt okoz, mint amennyire most jónak tűnik. Ha az LMP ismét hatalomra segíti a szoclibeket, azzal legitimálja a gyurcsányokat, szekereseket, kunczékat és társaikat. Akkor ez a banda még sok-sok éven át fogja itt rontani a levegőt. Mindezzel ráadásul semmit sem nyernénk, mert kormányozni nem tudnak. Ezt volt alkalmunk látni sokáig. Sajnos ezek a figurák kaptak egy utolsó lehetőséget az által, hogy a Fidesz ennyire elbaszta a kormányzást, így el tudták kerülni, hogy végleg eltűnjenek a közéletből, pedig már nagyon ideje lenne.

"A konkrétumokat kértem számon: erre jöttök nekem a politikai ígéretek természetrajzával. Örülök neki, be fogom mindet ragasztani az albumomba otthon, de magyarázatot nem ad nekem semmire."

Megkaptad a konkrétumokat. Azt állítottam, hogy hazudott, és erre kaptál bizonyítékot is. Az a te bajod, hogy nem akarod elfogadni, mert nem tetszik neked.

"Azt meg kikérem magamnak, hogy én szoci lennék. Ha megtanulsz olvasni, majd nézz utána, mit írtam, ki is szavaztam legutóbb. "

Olvastam, hogy az LMP-re szavaztál, csak azt tudnám, minek. Talán azért, mert úgy gondoltad, végül ők is besorolnak a szocik mögé, de mégis megadod az illúziót magadnak, hogy valami másra szavaztál? Most meg, hogy nem akarnak csatlakozni, már fújolsz.

"Én racionális ember vagyok, csak a tények érdekelnek."

Érdekelnek a francokat. Simán figyelmen kívül hagyod azt, ami nem tetszik, aztán ebből gyártod az elméleteidet.

"És nem ismerek olyan tényt, ami miatt a fletót (akit, ha megfigyelted, következetesen kisbetűvel írok, annyira a szívem csücske!) nekem gyűlölnöm kéne."

Nem kell gyűlölni. Egyiket sem kell gyűlölni. Csak nem szabad őket még egyszer a kormány közelébe engedni. Ennyi lenne a lényeg.

"Igaz, olyat se tudok, ami miatt szeretni lennék köteles, de a politika, ellentétben a párkapcsolattal, nem az szerelemről szól. A baszásról, mások szopatásáról hogyne, de az érzelmeket ebbe ne keverjük bele."

Azt nem tudom, hogy te mennyire szereted őt, de a szöveg, amivel menteni akartad az kb. a fanatikus gyurcsányista öregasszonyok szintje, akik Bolgár Gyurihoz telefonálnak be.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 11:28:00

@Mózsi bá: "Mivel nem ismerte a valós helyzetet, fogalma sem volt arró, mit örököl".
Borzasztó naivitás.
Csak egy adalék ehhez: a költségvetési bizottság elnöke a Gyurcsány- majd a Bajnai-érában Varga Mihály, a Fidesz alelnöke volt. Neki, mint bizottsági elnöknek teljes felhatalmazása volt BÁRMELY gazdasági okiratot, szerződést, akármit megtekinteni, a minisztériumok bármely aktájába betekinteni, azoktól írásos anyagokat, tájékoztatásokat bekérni, vizsgálatot indítani.
Ha valaki ma azt mondja, hogy a Fidesz nem ismerte a költségvetés helyzetét, azzal magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, illetve Varga Mihály Fidesz alelnök, akkori költségvetési bizottsági elnök teljes alkalmatlanságát bizonyítják.
Az orbáni tudatos szétverés pedig többezermilliárdos károkat okozott hazánknak, ez ténykérdés. Nézd meg: ma az államadósság magasabb, mint 2010 tavaszán, köszönet érte a Kedves Vezetőnek és jobbkezének, Matolcsy Vátesz Györgynek.

wowerman 2012.02.03. 11:30:06

@segabor: örülök hogy okozhattam egy vidám pillanatot sivár életedben. én minden hülye kommenten inkább sírnék mint nevetnék

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 11:32:20

@d.z.: es tudod mi a durva?

hogy az ido oket igazolta. kifejezetten az orszag erdeke volt, hogy nem engedtek orbant a kormanyhoz. az elmult ket ev bebizonyitotta, hogy gyurcsany kozel sem volt jo, de fenyevekkel elozi meg a mostani kabintettet.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 11:32:54

@Scagnetti: Mit rugózól még mindig 2006-os, 2004-es dolgokon, 6-8 évvel ezelőtti dolgokon? Azóta Orbán és csürhéje sokezermilliárdos károkat okozott az országnak, és GYF sokat tanult korábbi hibáiból, ez egyértelmű, és tudom, marha szar, amikor Orbánt és bandáját ekézi, teljes joggal.
Orbánék MOST lopják szét az országot Közgépes-Simicskás-Nyergeses pólóban, nem sukorós szaros egymilliárd be nem következett károkkal, hanem sokezermilliárdos lenyúlásokkal.
Gyurcsány legalább kiállt, elismerte korábbi hibáit, elnézést kért értük. Mikor tette ezt meg Orbán és csürhéje? például Lázár, aki eltőzsdézte Hódmezővásárhely vagyonát, kötvényeit?

Betelgeuse-2 2012.02.03. 11:34:51

@Scagnetti: Amúgy meg Bolgárhoz sok jobboldali is betelefonál...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 11:36:00

@Betelgeuse-2: "például Lázár, aki eltőzsdézte Hódmezővásárhely vagyonát, kötvényeit? "

ha lazar mszps lenne, mar regen nyomozna az ugyeszseg es mar regen nyilvanosan, porazon vezettek voln el kamerak kereszttuzeben...

a fidesz jogertelmezese

ebbol meg sok ev borton lesz...

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.02.03. 11:50:47

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Na, itt térünk vissza a demokrata fogalmára.

A demokrata szerint majd a választók döntenek erről. És fognak is 2014-ben. Pont.

Mózsi bá (törölt) 2012.02.03. 11:53:14

@Betelgeuse-2: "Ha valaki ma azt mondja, hogy a Fidesz nem ismerte a költségvetés helyzetét, azzal magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, illetve Varga Mihály Fidesz alelnök, akkori költségvetési bizottsági elnök teljes alkalmatlanságát bizonyítják." - Természetesen nem bizonyítják a teljes alkalmatlanságot, de ettől még gondolhatod az ellenkezőjét. Én folyamatosan gy.f.ről beszélek, te pedig folyamatosan próbálsz becibálni más politikusokat a történetbe, hogy ezzel próbálj elkenni dolgokat. gy.f. minimum másfél, két évig hazudott éjjel, hazudott nappal és közben nem csinált semmit. Persze a pénzt felvette érte. Mindezt azért tette, hogy hazugságaival ismét magához ragadhassa a hatalmat. Amennyiben ilyesmiről egy másik politikus, avagy miniszterelnök esetében tudsz, úgy kérlek jelezd.
Az ellenzéki politikusoknak fogalmuk sem volt a trükközésekről, a hazugságokról, bár ezt is gondolhatod másként. Mutathatsz róla jegyzőkönyvet is.

Scagnetti 2012.02.03. 11:55:49

@Betelgeuse-2: "Mit rugózól még mindig 2006-os, 2004-es dolgokon, 6-8 évvel ezelőtti dolgokon? "

Miért ne rugózhatnék rajta. Az idő eltörölte ezeket? Egyébként nem rugóznék, ha az érintettek nem próbálnának visszakapaszkodni a hatalomba, és a mocskukat rákenni az újabb politikai szereplőkre. De mivel erőlködnek, én is rugózok azon, mennyire nem kellenek ők ennek az országnak.

Azóta Orbán és csürhéje sokezermilliárdos károkat okozott az országnak"

Ez tény.

"és GYF sokat tanult korábbi hibáiból, ez egyértelmű"

Tanult a francokat!

"és tudom, marha szar, amikor Orbánt és bandáját ekézi, teljes joggal."

Tőlem aztán orbánozhat egész álló nap, kurvára nem érdekel. Csak nem kellene osztania az észt az után, hogy az ő kormányzása is katasztrófa volt.

"Orbánék MOST lopják szét az országot Közgépes-Simicskás-Nyergeses pólóban, nem sukorós szaros egymilliárd be nem következett károkkal, hanem sokezermilliárdos lenyúlásokkal."

Ez igaz.De ha már le lesznek cserélve, mert előbb-utóbb le lesznek, akkor ne egy másik tolvajbandára, ha lehet kérni.

"Gyurcsány legalább kiállt, elismerte korábbi hibáit, elnézést kért értük."

Dehogy ismerte el. Bocsánatot is legfeljebb a kurvaországozásért kért, ami a beszéd legjelentéktelenebb része volt. Egyébként minden egyéb hibáját ma is másokra keni.

"Mikor tette ezt meg Orbán és csürhéje? például Lázár, aki eltőzsdézte Hódmezővásárhely vagyonát, kötvényeit?"

Nem is várom tőlük, hogy ilyesmivel próbálják etetni a népet. Őszinte megbánást úgysem fognak mutatni, a megjátszott meg nem érdekel.

Scagnetti 2012.02.03. 11:58:18

@Betelgeuse-2: Ja. Kb. tízből egy. Van mellettük még néhány normális balos, de sajnos ők is kevesen. A többi fanatikus, aki a szokásos 3-4 sablonszöveg valamelyikét mondja el.

EMU 2012.02.03. 12:06:25

Lehet, hogy gyurcsány megkerülhetetlen, de ha valaki ezt mégis megpróbálja, ráadásul vegytiszta okok és indokok mentén, azaz elviekből, amúgy teljes joggal, azt nem lehúzni kellene, nem hülyének tekinteni, az érveit nem nyavalygásnak, hanem tisztelni benne a szándékot. Még ha fene tudja is, hogy ezt milyen sikerrel teszi. Ugyanis ahogy orbántól, úgy gyurcsánytól is meg kellene szabadulnia az országnak. Egymás alternatívájaként felfogni őket a legnagyobb hiba az ország sorsát tekintve. Az lmp ebben a kérdésben jogosan képviseli az azonos távolságtartást. Ez így helyes és felelős.

Scagnetti 2012.02.03. 12:13:49

@EMU: Egyetértek. Nehogy már ők legyenek a rosszak, mert nem akarják, hogy leszerepelt arcok telepedjenek rájuk!

csodaszép 2012.02.03. 12:21:05

Állandóan előkerül, hogy ki hogyan szerezte a vagyonát, és attól függően, hogy ki melyik pártot részesíti az elfogódottságtól könnyes szemmel előnyben, utál, elnéz ,és AKÁR a saját érzéseit elnyomva kiáll a választottja mellett. (Érdekes, ezek az elvek nem vonatkoznak a családi és baráti kötelékek megtartására, a családon belüli toleranciára, előbb vesszen a család, a barát, mint a PÁRT.)

A rendszerváltás nem egy nap alatt ment végbe, ez egy hosszú folyamat volt, évek kellettek hozzá. Most sokan azt mondják, pár évvel, sőt még egy évvel a változások beállta előtt sem tudták elképzelni, hogy a hatalom megdőljön. Pedig sok jel volt, csak nem figyeltek, a nyolcvanas évek már a családi gyarapodásról szóltak, a gmk-ról, na meg az utazásokról, autócserékről, szóval a többség
jól el volt a saját kis világában.
Akkoriban a szociológusok szerint országunk a középszerűek országa volt, a kiugróan magas képességűek és a korlátlan szabadságot igénylők elhagyhatták az országot. (Nem éppen volt jó ez így, ahogy most sem).
Szóval, az elképzelhetetlen váltáshoz sok idő kellett. Ehhez nemcsak a szamizdatokat terjesztők, kis és nagy forradalmárok kellettek, hanem a hatalom erőinek időbeli átállása is. Kellettek az osztályvezetők, és főleg a helyetteseik (állítólag az ő forradalmuk volt), akik gyermekei egyetemekre jártak, a Gyurcsányok, Kövérek, Orbánok, stb a kapcsolati rendszerek szövevénye, sok-sok akár eltérő elv, érzés, indíttatás. A lényeg: ÖSSZEFOGÁS.

Aztán ki hogy szerezte a vagyonát egy tőkehiányos országban? Ebből minden párt jól kivette a részét. De bánja fene, valakinek munkát kell adnia a többieknek, azt már láttuk, hogy a közös ló nem bírja sokáig. Legyen erős tőkés a magyar is, ha hozzájárul az ország gyarapodásához (foglalkoztatás, beszállítók, adó, tudományfejlesztés-kutatás, oktatás, mecenatura, stb).Az erős magyar nagyvállalkozó többsége nem hozta az elvárásokat,igaz a kapott vagyonért cserébe alig volt követelmény. A lényeg: mégis ők a mi magyar tőkéseink, akik ÖSSZEFOGÁSSAL ,új gazdaságpolitikával pozitív irányba mozdíthatnák el ezt az elszúrt valamit, amit zászlóshajósunortodoxnak címkéznek.

Szó, mint szó, csak összefogás hozhat eredményt, aztán hogy a történelem tanulságait a közösség hogyan fordítja a saját javára, erre kell a demokrácia, a folyamatos kontrol,a változtatás, a fejlődés lehetősége

Fritz David 2012.02.03. 12:38:29

@EMU: Ha X megkerülhetetlen, akkor ha valaki "elvből" mégis ragaszkodik hozzá, hogy megkerüli X-et, az micsoda?

Jelenleg ez a képlet: vagy beáll az LMP Gyurcsány mellé, vagy nem. Ha nem, akkor marad Orbán. Ha igen, akkor esetleg sikerül leváltani Orbánt, és jöhet Bajnai és Gyurcsány.

Az LMP egyébként a parlamenti küszöb körül ingadozik, ahogy a DK is. A legracionálisabb a két párt számára a fúzió lenne. Így az MSZP-vel szemben is erősebbek lennének a pozícióik a koalíciós tárgyalásokon.

tiborc2008 2012.02.03. 12:44:29

@Fritz David:
Se lmp-vel, de nélküle nem lehet 50%-ot elérni, úgyhogy jobbikkal kellene próbálkozni.
:-))

tiborc2008 2012.02.03. 12:57:57

Most már jól elleszünk feribohóccal és (smit)palibohóccal a választásokig...

tiborc2008 2012.02.03. 12:59:00

de nélküle = se nélküle

EMU 2012.02.03. 12:59:15

@Fritz David: Hogy megkerülhetetlen, azt nem én mondom, hanem fentebb sokak álláspontja, én ezt csak citáltam arra vonatkozóan, hogy azért csak meg kellene próbálni, mert ez a gyurcsány megkerülhetetlenség csak tézisszerűség, nem kőbe vésett, és főként nem valós állítás. Másrészt meg fúzió gyurcsánnyal? Ne vicceljünk már, aki egy cseppet is komolyan veszi magát és a politikát, annak ez semmiféle célja nem lehet. Orbán és gyurcsány teljes eltüntetése, na az lehet politikai cél, méghozzá a legszükségszerűbb az ország érdekei szempontjából. Ennek tükrében egy fúzió bármelyikükkel teljes értelmetlenség, sőt marhaság, hát hogy?

Fritz David 2012.02.03. 13:15:07

@EMU: Feri megkerülhetetlen. Ez nem álláspont, hanem elsős matek. Az, hogy a Bajnai-Gyurcsány tömb megnyeri-e a 2014-es választást, erősen függhet attól, odateszi-e mögéjük az LMP is a maga 5%-nyi szavazatát. 2014-ben nagyon nem lesz mindegy, hogy 30 vagy 35 százalék.

"Orbán és gyurcsány teljes eltüntetése"

Ha az LMP nemet mond Gyurcsányra, megbontja a demokratikus blokk egységét és megerősíti Orbán hatalmát.

Ha az LMP nemet mond Orbánra, igent kell mondania Gyurcsányra.

Vagy szerinted Ferit meg tudod győzni, mondjuk elvi alapon, hogy tűnjön el a politikából?

Feri pontosan tudja, mit csinál. Ő nem alkalmazkodik (ezért hozta létre a DK-t), megkerülhetetlen (mindig lesz 5% rajongótábora), úgyhogy mindenki másnak hozzá kell igazodnia. Az LMP-nek úgysincs határozott politikája, nem fog fájni sem a tagságnak, sem a támogatóknak, ha az LMP feladja eddig se komolyan létező "elveit" és beolvad a DK-ba.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 13:18:21

@d.z.: elore szolok, nem leszunk restek az europai allamok es az usa barmilyen segitseget orbanek ellen elfogadni es felhasznalni.

csak hogy ne erjen meglepetes:-)

ha valasztanom kell mert rakenyszeritetek, en helyettetek a civilizaciot es az emberiseget valasztom.

tiborc2008 2012.02.03. 13:19:48

@Fritz David:
Muhaha a megkerülhetetlen bohócért!
Látom, viccrovat lettünk!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 13:24:08

@tiborc2008: rohoghetsz, de nem veletlen ez a nagy hype gyturcsany ellen:-)

tudja a fidesz es az lmp is, hogy megkerulhetetlen es gyurcsanyon mulik sokminden most. gyurcsanynak igen jo eselye van, hogy a teljes mszpt megujitva atforgassa a dk-ba, ha azok nem hajlandoak lemondani a simicska-puch tengely altal biztositott - egyre kiszaradtabb.. - zsirosbodonrol.

aki megkerulheto, azzal nem foglalkoznak ennyit. pontosan azert irjak ezeket a cikkeket es probaljak kiszoritani, kifurni, mert nem tudjak megkerulni.

tiborc2008 2012.02.03. 13:25:26

eu+usa szemkilövöldöztető ocsmánycsótány eltávolításában se segített, sztem viktátor-ügyben se fog.
De azért csak reménykedjetek, hülyék!
:-))

tiborc2008 2012.02.03. 13:30:46

lmp-nek abban a pillanatban vége, ahogy összeáll szemkilövető demokratákkal. Ezt remélhetőleg ők is tudják.

Ngelina 2012.02.03. 13:30:49

"eltűrte, sőt kiszolgálta a hazai gazdasági érdekcsoportok politikai térnyerését, eltűrte, sőt kiszolgálta a nemzetközi nagyvállalatok, sokszor nagyon is ártalmas megjelenését, s végső soron kiszolgáltatta Magyarországot a multinacionális érdekcsoportok kénye-kedvének. "

Hát bakker, ez az allitas politikailag fuggetlen.
Ezt csinalja minden hatalmon levo rendszer, hacsak nem diktatorikus annyira, hogy vasfuggonyt emeljen...mert akkor kint tartja a toket es mas alapjan szervezodik a hatalmi elit...

En a fenti es az ahhoz hasonlo ervelest mar ezen a kommunikacios szinten megtiltanam, mivel redundans: sajnos mint erv, ez mar ervenyet vesztette...SAJNOS. :(
A vilag ott van elrontva, hogy akkora tenyezot, mint a penz, csak az ideologia ternyerese tud megkerulni de pusztan ideologiara sajnos meg nem epult egeszsegesen mukodo rendszer.
Persze a penzre sem.
Mivel mindkettonel tenyezo az ember
Ilyen az ember vilaga... :(

Elszomorit, hogy ebben az orszagban (is?) csak valami/valaki ELLEN lehet szavazni, es nem valaki/valamiRE.

tiborc2008 2012.02.03. 13:47:50

szdszből egy pillanat alatt 5%-os párt lett (20%-ból) amint összeállt maszoppal.
lmp nem tud ennyit veszíteni, 5-ből lehet 1%.

EMU 2012.02.03. 13:53:32

@Fritz David: Mindenki másnak gyurcsányhoz kell igazodni? Miféle ország vízió ez? Ugyanígy viszonyulnak a hívek orbánhoz, amit a "demokratikus blokk" milyen vehemensen ítél el és kezel lenézően. Na ezért lesz gyurcsány igenis mindig megkerülhető, mert nem létezik, hogy ebben az országban ne legyen egy minden eddig ismertnél nagyobb, ma még nem igazán kivehető szavazó tábor, amelyik ezzel a gondolkodással sosem fog tudni azonosulni, sem az orbánival, sem a gyurcsányival. Övék a jövő. Meg a pártjaiké, amik még talán meg sem alakultak, de eszükbe nem fog jutni a két országrontóval egy platformon állni. Inkább még egy ciklus fidesz, akkor ugyanazt megkapják legalább, amit a szocik, szavuk nem lehet majd, de orbánnak nem lehet alternatívája gyurcsány. Idővel pedig meglesz az a párt vagy pártegység, amelynek már nem kell számolni egyik gazemberrel sem, nemhogy igazodni bármelyikükhöz is. Ha ebben az lmp-nek lesz szerepe, akkor lesz, csak az eszükön és kitartásukon múlik. Ha nem lesznek ebben az új erőben benne, akkor meg lesz majd más, aki hiteles lesz a két erkölcsi nullával szemben, aki orbánra és gyurcsányra egyformán valóságos erkölcsi magaslatról pillanthat le. Ez idő kérdése. Jelen pillanatban lehet, hogy nem ez a kérdés, de hosszú távon, az ország érdekeit felelősen szem előtt tartva egyikükkel sem szabad lepaktálni semmiféle hangzatos, mondvacsinált összefogásra hivatkozva, ami szerinted is csak azt szolgálná, hogy gyurcsányhoz igazodjon mindenki. Soha.

NWolf 2012.02.03. 14:08:06

Mindenkinek aki itt azt állítja, hogy "Gyurcsány legalább bevallota, bocsánatot kért stb" azokért a gazemberségekért amit tett és ezért semmissé válnak a tette imegkérdezném-
Ha a bankrabló bevallja a bűncselekményt és visszaadja a pénzt, akkor már nem is kell elítélni?

tiborc2008 2012.02.03. 14:46:03

Nem szeretem orbánt, de ha csótány+libatolvaj duó az alternatíva, akkor inkább maradjon.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 14:49:24

@NWolf: de igen
csak eppen az enyhito korulmeny.

igy mukodik a jogallam. bizonyitani kell a bunosseget es figyelembe kell venni az enyhito korulmenyeket.

Fritz David 2012.02.03. 14:51:39

@EMU:

"Mindenki másnak gyurcsányhoz kell igazodni? Miféle ország vízió ez?"

Nem országvízió, hanem tapasztalat. Várható, hogy Gy. igazodik? Nem. Akkor ha kell a nála lebzselő 5% szavazat, akkor őhozzá kell igazodni.

"Övék a jövő. Meg a pártjaiké, amik még talán meg sem alakultak"

Ebben egyetértünk, én el tudom képzelni, hogy 30 év múlva se Orbán, se Gyurcsány nem lesz tényező a politikában, ha csak fel nem találják addig a fiatalítást :)))

Fritz David 2012.02.03. 14:53:40

@tiborc2008: Valami ilyesmit tudnak, de azt is, hogy ha nem állnak össze velük, akkor Orbánt tartják hatalmon.

A sors iróniája, hogy az LMP csak azt döntheti el, hogy a Fidesz vagy az MSZP-DK balekja kíván-e lenni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.03. 15:22:49

@Fritz David: ugye eddig lattuk mi tortent azokkal a politikai formaciokkal, akik a legjelentektelenebb modon is egyuttmukodtek a fidesszel..:-)

elkaptak a fideszpestist es vagy zombi lett beloluik - kdn - vagy rovid uton elhalaloztak

EMU 2012.02.03. 15:57:49

@Fritz David: Semmi esetre sem kívánok tovább álláspontokat ütköztetni egy olyan illetővel, akiben láthatóan szemernyi méltóság, önérzet és büszkeség sincs, hiszen azt az embert gondolja meggyőződésesen orbán alternatívájának, aki nagyon keményen morális válságot eredményezett, aki kizárólag önös érdekei szerint forgolódott a politika színpadán, aki hazudott, aki szembeköpte az országot, aki megbukott, akinek hatalmas szerepe van abban, hogy a fidesz most tort ülhet az országon, a kétharmadért legalább annyira felelős, mint a jelenlegi ellenzék súly nélküli, amortizálódott állapotáért. Aki mindez ellenére erre az emberre kizárólagos igazodási pontként gondol, az saját magát köpi szemen, az ilyen emberben semmi méltóság és önérzet nincs, hacsak nem kifejezetten személyes érdeke diktálja a szervilis, megalkuvó, tényeket figyelmen kívül hagyó, igencsak elfogult magatartását ezzel az emberrel kapcsolatban. Az azért nagyon nagy szerencse, hogy nem minden párt ennyire elvakult, sőt az emberek jelentős része sem bocsátja meg gyurcsánynak azt, ahova kormányozta az országot. Persze elvtelen, szemellenzős, hívő követői neki is lesznek mindig, akár orbánnak, ugyanazon a szellemi szinten, csak más színben. Ez azonban semmi alól nem mentesíti őt sem.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 16:08:48

@Mózsi bá: 11:53-kor írod:
"gy.f. minimum másfél, két évig hazudott éjjel, hazudott nappal és közben nem csinált semmit. Persze a pénzt felvette érte."
Kár, hogy a mai fiatalok nem tanulnak retorikát, fogalmuk sincs arról, hogyan kell egy nagy publikum előtt beszélni, hogyan kell rájuk hatni, felrázni őket. Számtalanszor leírták értelmes emberek, csak sajnos nagyon kevesek képesek végiggondolni, amit ők leírtak, hogy egy retorikai túlzó fogás volt a sajátjai felrázása, provokálása érdekében az a bizonyos egy mondat, amin a szövegkörnyezetéből kiragadva 6 éve rugóztok oly önfeledten. Pontosan olyan retorikai fogás, mint amikor valaki egy állásinterjún azt mondja, őt nem a pénz érdekli, hanem a kihívás. Igen? OK, akkor a fizetésed havi 1 Ft. Szóval hagyjuk ezt az éjjel-nappalozást, lejárt lemez.

"Mindezt azért tette, hogy hazugságaival ismét magához ragadhassa a hatalmat. Amennyiben ilyesmiről egy másik politikus, avagy miniszterelnök esetében tudsz, úgy kérlek jelezd."
Kétségtelenül megnyerte a 2006-os választást, és Orbánt a földbe döngölte a TV vitában. Azt az Orbánt, aki még Fletóra is rálicitált pl a 14. havi nyugdíjjal.
De Fletó belátta, hogy ez így nem mehet tovább. 2006-2009 között annyit tett az országért, amennyit Orbán és bandája soha. Gyurcsányt azért vádoljátok, mert 2004-2006 között nem tett eleget. Igen, nem indította el a reformokat, hanem megvárta 2006-ot. Aztán mi lett a reformokkal? A fidesz banda mind elgáncsolta. Isszuk is a levét. Nem fizetünk 300 Ft vizitdíjat? OK. Ma fizetünk +1% eü hozzájárulást, ami az én esetemben annyi, mintha minden hónapban 12 alkalommal elmennék egy szakrendelésre és becsengetném a vizitdíjat.
Nincs tandíj, nem kell? Ok. Ma 2/3-dal kevesebben kapnak állami költségtérítést, a többi meg nem tandíjat fizet, óh nem, hanem "költségtérítést", de azt 100%-ban, évente 1-2 milliót fejenként...!
Szóval a Fletó által indított reformok elgáncsolása a Fidesz történelmi bűne.
"Az ellenzéki politikusoknak fogalmuk sem volt a trükközésekről, a hazugságokról, bár ezt is gondolhatod másként. Mutathatsz róla jegyzőkönyvet is." Nyilván jegyzőkönyvet nem tudok mutatni, amiben Varga Mihály és Kövér László ártatlan arccal leírja, hogy hát semmi trükközésről nem tudunk.
De ez baromság. Ha nem tudtak róla, az két dolgot jelent: vagy nem volt trükközés (az egy autópály költségen kívül nem tudok más trükközésről, te tudsz?), vagy volt trükközés, akkor viszont az egész Fidesz gazdasági részlegét el kell csapni (hát most látjuk is, milyen bénák), élükön a költségvetési bizottság akkori elnökével, Varga Mihállyal, mert ezek szerint alkalmatlan a posztjára.

Betelgeuse-2 2012.02.03. 16:10:09

@Mózsi bá: Ja, és Gyurcsány nem vette fel a miniszterlenöki fizetését, ez köztudott, tehát a "pénzt bezzeg felvette" mondatod nem gilt.
Ezzel szemben orbán felveszi...

Betelgeuse-2 2012.02.03. 16:14:24

@Scagnetti: 11:55-ös bejegyzésedhez két reakció.
Először is tanult GYF a hibáiból, ez egyértelmű a megnyilatkozásaiból. Nem tudom, mivel igazolnád a "tanult a francokat" kijenetésedet.
Amúgy meg többször elismerte, hogy sokat hibázott 2004-2009-ben, legutóbb éppen a DK szombati kongresszusán.

bobbyWatson 2012.02.03. 16:26:43

A szerző elfelejti említeni az IDEGENGYŰLÖLET SZÍTÁSÁT - Gyurcsány egyik kedvenc (és bizonyos mértékig mai napig hatékony) politikai-haszonszerző taktikáját - melyről nem kifejezetten a demokrácia jut az ember eszébe, nem kifejezetten a BALOLDALISÁG mint olyan, dehát ha működik miért ne, "csináljuk meg", és GYF minden alkalommal meg is csinálja:

„A mi stábunk az, amely szembefordítja az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase-paktummal...... Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.

Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propagadna gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése."

GYF ("Az Új miniszterelnök" című Debreczeni könyvben)

Blogger Géza 2012.02.03. 17:53:41

@Betelgeuse-2: Ugye érzed a különbséget egy országos napilapban megjelent tényszerű összefoglaló és egy blogon egy noname nick által leírt baromság között...

Mercel 2012.02.03. 19:26:16

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"itt egy ember 20 eves haborujarol beszelunk, ahol gyurcsany volt az egyik - a legerosebb - ellenfel."

Ha orbánra gondolsz akkor szerintem nem.
Úgy rémlik mintha több választást is elveszítettek volna, ebből lényegében csak egyszer volt gyurcsány közvetlen ellenfél.
Továbbra is fenntartom, hogy mind gyurcsány és bandája mind pedig orbán és bandája kifejezetten kártékony a Magyar társadalomra nézve.

"Frigyes"

Amúgy szerintem gyurcsánynak, és orbánnak is egy igazi és tényleges ellenfele van / lenne - Azt pedig Bajnai Gordonnak hívják.

Rcsaba 2012.02.03. 21:36:20

Tisztelt Barátom!

Ön nyílt levéllel fordult Gyurcsány Ferenchez, azonban megszólított levelével engem is, amit nem tudok szó nélkül hagyni. Az, hogy Gyurcsány Ferenccel kapcsolatosan mi az Ön álláspontja, véleménye, az az Önök kettejüknek az ügye. Én ezzel nem is kívánok foglalkozni, ha az írására választ kap az érintettől, kívánom Önnek, hogy legyen képes azt a saját, és környezetének épülésére, fejlődésére használni.
Amiben engem személy szerint érintett, az az, hogy akarva-akaratlanul identitás zavarba kívánt ejteni. Eddig úgy gondoltam, hogy szemléletmódom, értékrendem, toleranciám alapján a gondolkodásmódom, cselekedeteim demokratikusak, vagyis demokrata vagyok. Most kellett megtudnom, hogy egyáltalán nem vagyok az. Vagy mégis? Egy dolog azonban teljesen világossá vált előttem: kettőnk közötti alapvető, szakadéknyi különbség alapján nem vallhatunk mindketten demokratikus nézeteket. Legfeljebb az egyikünk lehet demokrata, míg másikunk antidemokratikus alapú populista demagógián kifejlődő nézetet vall. Nekem nem feladatom, így nem is kívánom megítélni melyikünk hova tartozik, ezt a kedves olvasóra kívánom bízni, meghagyva szerintem demokratikus jogában. A kialakítandó vélemény megformálásához azonban néhány gondolattal szeretnék hozzájárulni.
Az Ön szavaiból a személyes ellentét tűnik ki, amely mindennemű perspektívát felülír. Bizonyára mélyreható tapasztalatai vannak Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban, személyesen jól ismeri, és mélységében tanulmányozta személyét, munkásságát, kialakította objektivitásra törekvően szuverén véleményét, és ezért megalapozottan utálja. Ellenkező esetben az egész csak egy ócska demagóg populista fogás. Egyre azonban megkérném: ne tegyen Gyurcsány Ferenc, és a Demokratikus Koalíció közé azonosság jelet. Igaz ugyan, hogy jelentős alakja a Koalíciónak, de vannak rajta kívül még más vezetők, na meg néhány tag is. Hogy úgy mondjam minálunk az a szokás, hogy véleményeket ütköztetünk, aztán törekedve a konszenzusra, kialakítjuk álláspontunkat. Tehát, ha Ön utálja Gyurcsányt, és nem akar vele együttműködni, és szóba állni, akkor demokratikus célok elérését szem előtt tartva működjön együtt a többi vezetésben kompetens személlyel. De úgy látom Önnek nem az együttműködés a cél, hanem a demagógia felhasználása populista célok elérése érdekében, és attól sem riad vissza, hogy értelemszerűen a DK tagjait antidemokratikus személyekként kezelje.
Nagyon elszomorít, hogy kizárólagosan saját magát azonosítva a demokratával ugyan azt a retorikát alkalmazza, amit a Fidesz, amivel viszont elvileg Ön is szemben áll, és harcos ellenzékként próbálja saját magát feltüntetni. Nem hinném, hogy csakis azok a demokraták, akik az Ön véleményét teljes mértékben magukénak vallják.
Ön szerint, mint kizárólagos demokrata szerint mi lenne a megoldás a Gyurcsány jelenséggel, személlyel kapcsolatban? De úgy is kérdezhetném, hogy mikor kezdődhet az előre tekintés, a jelenleg regnáló hatalom helyett egy másik, demokratikus, liberális, zöld, vagy bármilyen más hatalom, rendszer tervezése, kialakítása, megvalósítása, állandó jobbá tétele?! Vagy nem ez lenne a legfontosabb? Felelősségre vonhatjuk akár Árpád vezérrel együtt mind a hetet, amiért pont itt telepedett le, de minek? Kereshetünk a történelmünk folyamán rengeteg felelőst, fő gonoszt, vagy ( bizonyosan emlékszik ) „szellemet” éppúgy. Minek? Meddig? Mit akar Ön palástolni, eltakarni ezzel a retorikával? Azt nem akarom látni, hogy lényeges változást nem is igazán akar, lefeküdt a Fidesznek. Nagyon sajnálnám, ha a Szocdem, a Kisgazda, a KDNP, és az összes kispárt után az LMP is belegravitálna a Fideszbe, mint a bolygók a fekete lyukba. Azonban azt látom, vagyis úgy vélem látni, hogy semmit nem palástol. Egészen pontosan azt az ürességet, amiben most Önök keresik saját magukat. Most kéne letenni a (kerek) asztalra saját eszmei terméket. De nincs egyelőre mit. Ami nem baj, mert konszenzusos tárgyalással létre lehet hozni, igaz nagyon nagy munkával. Ehhez a DK hozzálátott, és Önök elmaradásukban attól félnek, hogy ezen gondolatok elnyomják a saját szuverenitásukat, álláspontjukat. Inkább lássanak hozzá a munkához, hozzák be a lemaradásukat, semmint ilyen amatőr gyermekded retorikával jöjjenek elő megbántva, megalázva nem kevés embert.
Azon bizonyára elgondolkodtak, hogy a jelenleg hatályos választójogi törvény ismeretében milyen választási eredmények várhatóak. Azon is bizonyosan elgondolkodtak, hogy hogyan verhetik meg egyetlen fordulóban a Fideszt. Azon elgondolkodtak, hogy hogyan kívánnak esetlegesen kormányozni? Mert Ön, illetve Önök nem hajlandóak semmiféle együttműködésre az MSZP-vel, a DK-val, a JOBBIK-l, a Fidesz-KDNP-vel. Más meg nincs jelen pillanatban. Csak nem ugyan abban a centrális hatalomban akar fürdeni, mint a Fidesz most? Csak nem ugyan azt kívánja átvenni, és változtatás nélkül folytatni, ami ellen elvileg most küzd?
Barátom!
Én csak azt ajánlom Önnek is, amit én is követek. Meghatározom honnan hova szeretnék eljutni, ezt milyen úton tudom megtenni, mi várható útközben, mire van szükségem az úton, mim van, a hiányosságot beszerzem felkészülve a váratlan szituációkra, aztán alkalmas pillanatban megvalósítom a nagy utazást. Nem könnyű módszer, de megvalósítható. Ha most az Ön célja tényleg a Magyar Köztársaságért folytatott eredményes küzdelem, ha tényleg az országban élő emberekért, a nőkért, a gyermekekért, az ő jövőjükért akar küzdeni határozza meg mit kíván elérni, hogyan akar cselekedni, és ha ebben bárki segítségét ajánlja fel, fogadja el, különben a harcban az emberek érdeke elé helyezi a saját önérzetét. Hogy lesz képes kiállni a választók elé, hogy „Tudtunk volna eredményesebbek is lenni, tudtunk volna maguknak nagyobb jólétet biztosítani, csak nem akartunk megalkudni, mert nekünk elveink vannak”. Had hívjam fel a figyelmét Orbán Viktor esetére az EU-val, és az IMF-l. Ne kövesse el ugyan ezt a hibát, okos ember más példájából tanul.
Még egy gondolat. Az előbbiekben vázoltam nagyvonalakban, hogy minálunk hogy működnek a dolgok. Tudom, most le fog döbbenni, de a „minálunkba” mindenki belefér, aki a lexikonok, a tudományos munkák fogalomtárában meghatározott demokratikus elveket magáénak érzi, akar, és képes azoknak megfelelően cselekedni. Minálunk emberi tulajdonságokkal (amik persze jók és rosszak egyaránt lehetnek) felruházott állandóan vitatkozó, de a vitákban a lehető legjobb utat, megoldást kereső tagok vannak elsöprő többségében. Aki nem ezért állt be, előbb-utóbb ki fog szelektálódni. Mindez számomra természetes jelenség. Ha mindebben nem hinnék, és nem látnám, hogy mindez így van, akkor én sem lennék a DK soraiban. Mindezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy véleményünk különbözősége ellenére akár köztünk is helye lehetne, ha személyi ellentétektől el tudna vonatkoztatni, és őszintén tudna a választókért, férfiakért, nőkért, gyermekekért akár önfeláldozással is, de mindenképpen az ő kizárólagos érdekeiket figyelembe véve küzdeni azzal a –ha jól tudom- 4000 emberrel, akik a DK-t ma alkotják.
De természetesen folytathatja egyedül is a harcot, és ha megnyeri (nem úgy mint Orbán Viktor), akkor beírhatja a nevét a történelemkönyvekbe, megingathatatlanul stabil karrierjének gyümölcseit szinte élete végéig élvezheti. Csak az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy amíg ez valóra nem válik, ne bántson engem, minket, megvan nekem, nekünk a magam magunk baja, had próbáljunk valami jót tenni ezért a 10 millió társunkért, gyermekeink jövőjéért a mai nehéz helyzetben, de viszonylagos nyugalomban.
Ha megbántottam volna, megkövetem, nem állt szándékomban semmiféle rosszat okozni Önnek, csak a véleményemet kívántam eljuttatni Önhöz. „Minálunk” ez így szokás, még akkor is megírtam volna ezt a levelet, ha DK tag írta volna
És még valami: semmilyen funkciót, tisztséget nem viselek, a legegyszerűbb tag vagyok.
Barátsággal: Rádi Csaba mert vállalom a nevem

tiborc2008 2012.02.04. 05:34:23

A szerelemhez két fél kell. Jelen esetben hiába szeretnék szemkilövető demokraták az elempét, viszontszerelemről szó sincs. Észrevehetnétek, hogy azért, mert büdösek vagytok, mint a szar.

tiborc2008 2012.02.04. 05:37:24

@Mercel:
libatolvaj nem ellenfél vitykának.
Neki csak egy ellenfele van: a józan ész.

tiborc2008 2012.02.04. 05:43:51

@Fritz David: Ez csak a következő választásra igaz. Hosszú távon csak akkor van jövőjük, ha megőrzik onállóságukat. Szadesz simán nyert volna '98-ban, ha '94-ben nem bútoroznak össze a maszoppal.

Pelso24 2012.02.04. 08:48:03

@Humperdickk: Tudok: Még Schröder volt a kancellár, de félidőben kénytelen volt lemondani, nos akkor a CDU-CSU toronymagasan vezetett. Akkor Merkel úgy kommunikált, hogy csak vérrel-könnyel lehet kilábalni. A választásokra ezzel úgy visszaesett, hogy csak nagykoalíció maradt utána a szocdemekkel.

Annyátok 2012.02.04. 09:13:31

Kedves Sajtkészítő!

Ön a magyar történelem történéseit rója fel Gyurcsánynak. Az átmenet úgy történt ahogy, azokkal a szereplőkkel, azokkal a motivációkkal. Az MSZP demokratikusan, legitimen megválasztott párt, és háromszor nyert. A Gyurcsány elleni kifogások a magyar történelem elleni kifogásnak tűnnek, és mint ilyenek: komikusak. Lehet hörögni, hogy nem ideálisan történtek a dolgok, de ebből nem következik, hogy GYF nem demokrata, az meg pláne nem, hogy Jávor Benedeknek igaza lenne. Aki ezt állítja, az szekértolója a Fideszes zsarnokságnak, merthogy annak PONT EZ a legitimációs alapja. Amíg ez a vélekedés közkeletű marad, addig Orbánra igény lesz, és marad.

király vagyok 2012.02.04. 10:11:51

nemsoká a romapárt nyer gecik tik meg mehettek a levesbe vissza asz urál mögé szomorodgyatok meg

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.02.05. 23:42:42

@Nemazamaz: "Ha a múlt választáson az LMP félreteszi az önérzetét, és két-három körzetben visszalép az mszp-s jelölt részére, akkor most nincs kétharmad"

Ha a demokrácia legfőbb őre, a progresszió zászlóshajója, az MSZP teszi félre az önérzetét, és lép vissza az LMP javára, AKKOR nincsen kétharmad. Az LMP hiába lépett volna vissza, az ő szavazóik nem lettek volna hajlandó Fletóra szavazni. Fletó szavazói viszont ugye akárkire leszavaznak a patás Orbán megállítása érdekében. A felelősség tehát a szocialista párté.

Cséfalvay 2012.02.06. 21:10:35

Ha Önök "mai magyar demokraták" a felsoroltakat tudomásul veszik, akkor én nem vagyok az, és nem akarok "mai magyar demokrata" lenni!
Istenem, akkor mi vagyok?
süti beállítások módosítása