HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Tények, vélemények és meztelen csigák

2013.01.31. 09:54 Ratius

Temetésre készül a kárörvendő kishitűség. – Ugye, hogy nem lehet! Lám csak, nem lehet! Naná, hogy nem lehet! – szajkózza most az opportunizmus, a belenyugvás, az önigazoló hamisság, az aljasság, a semmitmondás, a gerinctelen csúszás-mászás, a két rossz közül a kevésbé rosszat választó lapos számítgatás. – Jaj, dehogy lehet! – hirdetik most, akik igazolva látják a nyárspolgári képmutatás olcsó hazugságait.
Én azonban el kell, hogy mondjam: Igenis lehet! Íme, lehet! Íme, csak így lehet! Nem kell a két rossz között választani, még akkor sem, ha az egyiket kevésbé rossznak gondoljuk. Mi több, lehet a jót választani, akkor is, ha kockázatos, akkor is, ha nehéz, sőt, akkor is, ha látszólag semmi értelme. Mert a jó választása nem függ a körülményektől. A jó választása viszont az egyetlen tett, ami új körülményeket teremt. Ezt jó, ha eszetekbe vésitek. Akkor is, ha nem értitek.

Csíkok a fűben
1_2.jpgAz LMP katartikus kettéválása, s a válást kísérő média-, blog- és nyilatkozatzuhatag magában hordozza a magyar közélet minden nyomorúságát, tragédiáját, kisszerűségét, provinciális bárgyúságát. A platformisták dacos kiválása esszenciális módon sűríti a szellemtelen hazai politika minden gonoszságát. A békességet hirdető, szép szavak mögé bújtatott álnok zsarolás, a szemtelen hazudozás arról, miért is kell megtartaniuk a kilépőknek parlamenti mandátumaikat – miközben immár homlokegyenest az ellenkezőjét képviselik annak, amiért az országházba küldték őket szavazóik –, a ravasz Kft-grundolása, amely a pártocskából, pártot hivatott nevelni, a sikamlós tárgyalástechnika, amely révén jó ár lesz kérhető a majdani szövetségesektől, mind-mind a félresiklott politikai alkalmazkodás útjelzője.S a többségnek már fel sem tűnik, hogy ez a nyomvonal nem más, mint nyálkás meztelen csigák által húzott gusztustalan csík, föl sem tűnik, mert annyi nyomot hagytak ezek a féregszerű lények itt körülöttünk, hogy az ember hajlamos azt hinni, a haladás természetes útja ez: ilyen a politika, ilyen a közélet, s másmilyen nem lehet.

Hányinger és becsület
2_2.jpgNem vagy elveszett ember, kedves olvasó, ha kezd émelyegni gyomrod. Pedig azon talán még el sem gondolkoztál, hogy ezek a rusnya lények a maguk szennyes útjait nem máshol, mint a te fejedben, lelkedben, szívedben jelölik ki vékony nyálcsíkjaikkal.
Azt hirdetik, azt állítják, azt hazudják, hogy ez az út, ez az egyetlen út, mert ezt az utat követelik meg a tények. S elhazudják azt a másik, sokkal fontosabb tényt, hogy a tények sokszor csak vélemények. Az ő véleményük arról, hogy mik a tények.Pedig te vélekedhetsz másképpen is! Mondhatod, hiheted, akarhatod, hogy lehet, s legyen más a politika, az élet, a világ. Van egy csoport, amelyik hinni tud ebben a másságban. Hinni tud abban, hogy nem kell meghajolni, nem kell térden állva élni, nem kell hazug kompromisszumot kötni ott, ahol nem nyerhet senki sem a megegyezés által. Van egy csoport, amelyik képes nemet mondani az ellenfél ördöggé maszkírozására, amelyik képes látni a jót, s a rosszat, amelyik képes ítélni tettek és szándékok fölött, amelyik tisztán látja a helyes és helytelen döntések sorát, amelyik szembeszáll minden puhatestű véleményvezérrel, ha rossznak nevezi a jót, s jónak a rosszat.

Tények születése
3_2.jpgTalán csak nem gondoljátok, barátaim, hogy az volna az igaz demokrata, aki árulásnak, megbocsájthatatlan, már-már halálos véteknek tartja a többség véleményével való egyetértést? Mert bármilyen szörnyűnek is festik ők Orbán hatalmát, azért a többség, az egyértelmű többség, e szörnyűséget nem látja szörnyűnek. Talán csak nem gondoljátok, hogy az ellenzéki összefogás körül tolongó, napról napra szaporodó, állami fő-főfunkciókról álmodó, hemzsegő lárvahad jelenti a jövő ígéretét? Talán csak nem hiszitek azt, hogy a balra, s jobbra húzó, a közös koncon marakodva hízó, közvagyont böfögve zabáló politikai elit bármelyik ártánya jobb, szebb, hasznosabb lesz, mint másika? No, igen, a tények. A tények, a rossz kormányzás tényei, amelyek miatt el-elmaradoznak a befektetők, amelyek miatt Európa szégyenpadjára ült az ország, amelyek miatt nőtt az államadósság reálértéke, amelyek miatt kiszámíthatatlanná vált a gazdaság, a jog, és az élet minden része, darabja. No, igen a tények. Amelyek tudvalevőleg makacs dolgok…Hmm… No, igen, a tények…De nem lehet az, hogy talán nem is a tények, hanem az emberek a makacs lények? Az emberek, akik nem hajlandók megváltoztatni a tényekről alkotott véleményüket? Az nem lehet, hogy e változás az, amitől valami más lesz? Az nem lehet, hogy a változás lényege éppen a vélemény? Az az egyszerű döntés, hogy nem választok többé rossz és kevésbé rossz között, hanem a jót választom. Akkor is, sőt akkor igazán, ha értelme, célja, ravasz mögöttes tartalma nincs e döntésnek, csak egyszerűen helyes? Az nem lehet, hogy egy, kettő, három és sok ilyen döntés új véleményeket, új összefüggéseket, s ezáltal új tényeket teremt? 

 

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

 

 

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr95054360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Earendil 2013.01.31. 15:05:28

De jó, még sose neveztek eddig féregnek. Pipa.

Earendil 2013.01.31. 15:09:25

Hű, nagyon súlyos cikk, tele súlyos tévedésekkel, pl. hogy a platformisták "démonizálnák" politikai ellenfeleiket. Az LMP démonizálja, jóformán egy elzárt tbeti városban kellett felnőnöd, aztán a papneveldéből kijönnöd, hogy az LMP szóba álljon veled. Az egész politikai elit mocskos ..., csak mi vagyunk helikopterek. Na így nem lehet politizálni.

asebes 2013.01.31. 15:44:06

Én, és valamennyi ismerősöm, családtagom, akik együtt legalább 10 szavazattal támogattuk az LMP-t, azt várjuk-vártuk volna el, hogy tegyenek meg mindent - MINDENT - Orbánél leváltásáért.

Természetesen nem leht tudni, hogy a 2010-es választók akarata mi, de majd kiderül 2014-ben.

2014-ben persze a mai LMP jó, ha 2 képviselővel bejut az új választási rendszerben, aki kicsit is konyít a válsztásokhoz, tudja, összefogás nélkül nem megy.

Mindenesetre, ha 2014-ben az LMP-re leadandó szavazatok nagyjából pariban lesznek a 2010-es számokkal, mandátumoktól függetlenül tudható lesz, hogy az LMP a választók akarata szerint döntött, amikor nem döntött.

De ha jelentős mennyiségű szavazatot fog veszíteni - és én egyrészt erre tippelek, másrészt garantálhatom, hogy a már említett 10 db szavazatra 2014-ben ne számítsanak, akkor kiderül egyértelműen, hogy a Schiffer-féle vonal NEM a választói akaratot képviseli.

Mellesleg: aki nincs Orbán ellen, az vele van.

asebes 2013.01.31. 15:45:49

Még valami. Mi a JÓ?

fikanick 2013.02.01. 09:31:35

En sose hittem el, pedig tenyleg minden jel vegig arra mutatott, hogy az LMP nehanyezer tizeneves partja. Kapaszkodjatok: A vilag nem tartozik nektek azzal, hogy ugy mukodjon, ahogy ti akarjatok, meg ha kozben topogtok is a labatokkal hozza.

Ha mar elmultatok 18 evesek, szoljatok.

Egyebkent en meg mindig nem ertem, hogy az LMP miert nincs koalicioban a Fidesszel (marmint mielott a rendithetetlen es megalkuvasmentes Oszintek szet nem vertek a partot)? A gazdasagrol peldaul pont ugyanazt a hagymazas hulyeseget beszeli mind a ketto.

payskin 2013.02.01. 11:18:47

Ó, eddig nem tudtam, hogy maga Jézus Krisztus indul a 2014-es választásokon a "Jó" párt színeiben... Nagyon megnyugodtam.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2013.02.01. 11:36:47

@fikanick: Azért nem teljesen ugyanazt. Az a baj, hogy a Fidesz láthatóan hazai nagytőkét akar képezni, mintha lenne a tőkének nemzetisége, és nem hozná ugyanolyan kiszolgáltatott helyzetbe az egyszerű embereket a "hazai" nagy hal, mint a nemzetközi. Emellett az egykulcsos adórendszer is durván igazságtalan, amolyan igazi SZDSZ-es tempó a felső-középosztály/felső rétegek helyzetbe hozásával. Arról ne is beszéljünk, hogy látható még mindig a tőkevonzó/olcsó munkaerő tendencia.
Ezen kívül nekem LMP szavazóként persze nagyságrendekkel szimpatikusabb a Fideszes gazdaságpolitika, mint a korábbi liberális kormányzatoké, azt pl. nem is értem, hogy miért nem sikerként ment át a köztudatba, hogy nem vettünk fel az IMF-től újabb hitelt? Persze értem én, hogy a nemzetközi nagytőke itthoni kiszolgálóinak a médiája miért mossa hülyeségekkel az emberek agyát, de könyörgöm azt nem gondoljuk végig, hogy a pénzügyi "függetlenség" szinten tartása mekkora dolog a jelenlegi környezetben? Érdemes lenne Izlandra figyelni többek között, valahogy nem nagyon reklámozza senki, hogy mi folyik ott...
Egyébként igen, ha nem lenne az LMP és vésztartalékként a 4K!, akkor a borzalmas társadalompolitika, az avittas, molyos látásmódja ellenére még mindig inkább a populista Fideszre szavaznék legkisebb rosszként, mint a pénzen kívül semmiben nem hívő, gerinctelen maszopos bandára.
Na, kezdheti a hülyézést az összes libsi, van annak egy bája, ahogy az emberi hülyeségen élősködő gusztustalan bankárokat védi az átlagember. Csak legyen olcsó hitel, meg plazmatévé 0% THM-re, persze mi nem olyanok vagyunk, csak piszokul értünk a gazdasághoz, ezért tudjuk, hogy az a jó, ha az állam mégis inkább így viselkedik, ugye? Akkor lesz a jó világ, ha hitelből finanszírozzuk a hitelt, csökkentjük a jóléti kiadásokat (amúgyis köcsög szegények/nyuggerek/prolik!) és az életszínvonalat, de cserébe nő a GDP. Mert a GDP az isten, lám a távol-keleten is de kurvajól eltermelnek gombokért! :)

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2013.02.04. 08:40:41

@asebes: "a mai LMP jó, ha 2 képviselővel bejut az új választási rendszerben, aki kicsit is konyít a válsztásokhoz, tudja"

Aki meg ennél azért egy kicsit jobban konyít, az tudja, hogy az 5%-os küszöb átlépése már alapból legalább 4 képviselőt eredményezne.

Az "új" rendszerben pont az nem új, hogy továbbra is VEGYES, mint eddig, ahol "egyéniben" mindig is az összefogás volt a nyerő, de ettől még a normálisabb pártok akkor is KÜLÖN listákkal indultak.

Orbán legyőzéséhez pedig PARLAMENTI többség kell, nem "választási"! Tehát ha egy "3. pólus" be tud jutni önállóan - azok szavazatával, akiknek legalább olyan fontos Orbán menesztése, mint Bajnai távoltartása, de hánynak a Jobbiktól - akkor BENT a Házban még vidáman szavazhatnak Orbán ELLEN.

asebes 2013.02.04. 09:11:01

@Bognár Attila:
Tévedés.
Mandátumot 2 módon lehet szerezni.
a./ egyéni jelölt - gondolom, itt az LMP nem rúg labdába
b./ országos listáról - itt azonban összevonták az egyéni képviselőkre leadott töredékszavazatokat és a listára leadott szavazatokat.

És egy kis párt, aki kap 5 %-ot listára, tehát a bejutási küszöb felett van, az "duplázza " a hátrányát a töredékszavazatokkal. Tehát nem garantálja semmi sem, hogy összejön a 93 listás szavazat 5 %-a, különös tekintettel arra, hogy egy LMP feltehetően nem fog tudni minden körzetben egyéni jelöltet állítani. Tehát bizony a választási matematika 2-3 mandátumot is hozhat, kérdés, egyáltalán lehet-e azzal majd frakciót alapítani.

Aztán: aki nem akarja Orbánt, az nem fog az LMP-re szavazni, ahogy többé én se, és családtagjaim, barátaim se. Ezt a beszélgetésekből tudom. Tehát az 5 % se lesz meg, erre nagy összegben merek fogadni.

Ja, és mégis, ki a bánatos franc fogja Orbánt leváltani: Schiffer? A jóü esetben - legyen igazad, 4 fős frakciójával?

asebes 2013.02.04. 09:13:44

Ja, és a törefék szavazatoknál most még a győztesre leadott szavazatok egy része is számít; azok, amelyekre nincs szükség az egyéni mandátumhoz, vagyis a különbség a 2. helyezettől-1 db. Sok helyen ez is több lesz, mint az LMP-re leadott szavazatok száma.

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2013.02.04. 11:10:26

A leendő kormánytöbbség (egy kiélezett egyensúlyi helyzetben) akár KÉT képviselőn is múlhat...
Tehát 53-53 egyéni, és hozzá 45-46 listás mandátum esetén lehetne 99:98 Orbán javára.
Ha nem lenne egy 3. lista, az enélkül OTTHON maradók(!) számára, akkor azt a KÉT mandátumot is 1:1 arányban megkapnák, tehát 100:99-re nyerne Orbán! :-(
HA viszont LEHET MÁS lista is, akkor azzal a KÉT képviselővel már 100:99 lehetne Orbán ellenében!

Viszont ha ennél nagyobb lesz a különbség, akkor meg pláne miért ne lehessen külön indulniuk, ha az úgysem számít?! :-)

((de az a KÉT képviselő hiányozhatna akár még a 2/3-ot jelentő 133 mandátumhoz is;))

Kuku 2013.02.05. 17:02:15

@asebes:
Egyszerűen nem értem, hogy ehhez a forgatókönyvhöz neked mi szükséged van más pártra, mint az MSZP? De komolyan. Logikai baki, hogy van egy megosztott párt, és azért menjen be az általad várt szövetségbe, mert csak úgy lehet valami. Egy pártnak nem ez a dolga. Egy párt ideológia alapján szerveződik. Összekevered a szavazók dolgát a pártéval. És tulajdonképpen tökmindegy hogy az LMP beolvad e a balba, mert a szavazóinak ezt kívánó része úgyis megteszi. Viszont így marad tér azoknak is, akik mindkét korrupt, oldalt elutasítják. És ez nagy szó, plusz extra bónusz, ha közben elvhű maradsz.

asebes 2013.02.05. 19:20:14

@Kuku: Úgy látom, senki se fogja fel, hogy itt és most nem pártszimpátiáról van szó. 2 éve nincs Magyarországon demokrácia.
A "demokratikus" pártok kötelessége volna, hogy összefogva állítsák vissza a demokráciát, készítsenek egy normális alkotmányt, aztán - de csak aztán - vetélkedhetnek egymással kedvükre.
Itt most csak egy ideológia létezik: demokráciában akarunk-e élni, vagy az Orbán-féle félpuha diktatúrában.
Aki ezzel szemben áll, annak össze KELLENE fognia.
Az LMP meg a közelébe se fog jutni a parlamentnek, mert a választók - a NEM FIDESZ választók MOST nem ezt a hozzáállást várják a demokratikus pártoktól.

Kuku 2013.02.06. 12:34:57

@asebes:
Bocs, de én még nem vettem észre a demokráciát. 10+ milliárdos választási kampányokkal győztes oligarchákat látok évekre visszamenően. Ez látszatdemokrácia, technikailag semmi sem változott azon kívül, hogy lett egy párt amelyik nem érintett, és organikusan nőve beérhetNE, ha nem nyeli be azonnal a fent említett kör. Nem 4 év alatt. És minden elvet Orbán megbuktatására feltenni, miközben Orbánt 80-90% hogy így sem sikerül leváltani, enyhén szólva felelőtlenség.

Pajszer Művek 2013.02.09. 14:25:03

Ez megint egy olyan téma, aminek felvetése kapcsán három szuper tényről bizonyosodhatunk meg. Az első, hogy a magyar lakosság jelentős része jelenetős szövegértési problémával küzd. A másik pedig az, hogy önálló információt, adatot képtelen tágabb kontextusban értelmezni, a harmadik pedig az, hogy képtelen differenciált gondolkodásra.

Szögezzük le azt a tényt, hogy Matolcsy úr (aki szerintem egy idióta és mézbe meg tollba kéne forgatni) nem határozott meg idősíkot, amikor a nevezett 500.000 emberről beszél. Tehát, kedves internetezők, nem idén, nem a válság óta, nem szűk időintervallumban került ki HIRTELEN 500.000 ember, hanem ez egy folyamat eredményeként jött létre.

Ha ezt idősíkon, statisztikai adatsorban ábrázolnánk, valószínűleg látnánk kiugrást a rendszerváltásnál, az EU-belépés (Schengen) idején és persze 2008. évi válság kezdet óta egy erősödő tendenciát.

Ezeket az adatokat akkor lehet reálisan értelmezni, ha mondjuk szélesebb kontextusba, más nemzetek hasonló adataival összehasonlítva elemezzük. Megtette ezt valaki? Nemigen láttam.

Érdekes az is (tipikusan magyar), hogy ezt mindenki egyből negatív hatásként éli meg, holott van egy olyan üzenete is, hogy van 500.000 olyan polgárunk, aki olyan tudással, képességgel rendelkezik, hogy (reméljük) képes külföldön boldogulni, alkalmazkodni, tehát egyáltalán nem marad alul egy idegen környezetben folytatott versenyben. Én kis büszkeséget mindig érzek, amikor rájuk gondolok.

Nem láttam olyan statisztikát, hogy a kivándoroltak közül hányan tántorogtak ki az éhhalál elől. Sokan úgy tesznek, mintha ez okozná az elvándorlást, pedig gyakran nem így van. Olvasva a külföldön élők blogjait, nagyon változatos érvek szóltak/szólnak a külföldre település okai között.

Nekem két családtagom is külföldön él és dolgozik. Mindkettő szuperül boldogult itthon, nagyon jól kerestek hazai viszonylatban. Szuper ajánlatot kaptak külföldről. A tanulni vágyás, a kíváncsiság hajtotta őket, a kihívás. Évek óta kint vannak, jól boldogulnak, szeretnek ott élni, ahogy itthon is szerettek élni és szívesen látogatnak haza.

Persze vannak, akiket főleg a pénz mozgat, ez is érthető, de nem igaz az, hogy itt éhezők hagynál el az országot már csak azért sem, mert pont az éhezők azok akiknek legkevésbé van lehetőségük mobilitásra. Bár itt például kivétel a kanadai roma exodus.

Szóval egy ilyen folyamat végén eljutni oda, hogy persze, mert a szar Fidesz kormány miatt kimenekült 500.000 éhező megint olyan tipikus magyar balfaszság. Gondolkozzatok már, az Isten áldjon meg benneteket, a primer indulati reakciók, az első következtetések rendszerint TÉVESEK.
süti beállítások módosítása