HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Adjuk oda, gyorsan, mielőtt meggondolják magukat!

2008.04.16. 18:14 Ratius

Friss hír röppent világgá, de legalább országgá a közelmúltban: a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) letörölte a térképéről Magyarországot.
A Ján Slota vezette pozsonyi kormányerő az SNS honlapján napokig egy olyan Európa térkép volt látható, amelyen a Dunántúl Ausztriához, a többi magyar terület pedig Szlovákiához tartozik, Magyarország pedig nem is létezik. Elemzők szerint nyilvánvaló, hogy a szlovák kormánypárt így kívánta megjeleníteni legfőbb ábrándját, miszerint Magyarországot le kellene törölni a föld felszínéről – írja az Index.
Mármost én azt hiszem, Slotáék jót akarnak. Zseniális ötlettel álltak elő. Igen, adjuk át Szlovákiának Kelet-Magyarországot, a Dunántúl pedig csatlakozzon Ausztriához!
Mélységesen egyetértek.
De, hogy ne pusztán az országvesztő nemzetietlen lelkesedés szólaljon meg itt, röviden összefoglalnám az előnyöket.
Nézzük előbb a kelet-magyarországi, azaz a Nagy-Szovákiához kerülő országlakosok érdekeit.
Szovákiában nincs regisztrációs adó, Szlovákia gazdasági fejlődése 7% körül van, Szlovákiában alacsonyabbak az adók, Szlovákiában jó a sör.
És még a magyar kisebbség problémája is megoldódnak, hiszen az új országban jó eséllyel többségbe kerülne a magyarság.
Szlovákia lakossága ma: 5 400 000 fő
Szlovák: 4 600 000
Magyar: 500 000
Egyéb: 300 000
Nagy-Szlovákia lakossága lenne:10 400 000
Szlovák: 4 600 000
Magyar: 5 500 000
Egyéb: 300 000
Az Ausztriához kerülő magyarságot ugyancsak nem kell félteni. Nyugati szomszédunk gazdag európai ország, a népességi arányok tekintetében pedig meghatározó erőként lehetne jelen az új országban a magyarság.
Ausztria lakossága ma: 8 200 000 fő
Német: 7 200 000
Magyar: elenyésző
Egyéb: 1 000 000
Ausztria-Panónia népessége lenne: 13 200 000 fő
Német: 7 200 000
Magyar: 5 000 000
Egyéb: 1 000 000
Az összmagyarság szempontjából is csupa előnyt kínál az SNS térképe. Egy olyan nemzetközi helyzetben ugyanis, amikor a magyarok két országban is jelenős, több milliós népességgel vannak jelen, Románia, Szerbia, és Ukrajna is kénytelen lenne, megadni a megfelelő jogokat az ott élő magyarságnak. Nem is kellene közben magyar revíziótól, Nagy-Magyarország feltámadásától, meg efféléktől tartania, hiszen Magyarország eltűnt Európa térképéről.
Végezetül a Szlovák Nemzeti Párt felvetése jelenlegi kínzó gondjainkat is megoldaná. Egy csapásra megszűnne a kormányválság, a pártok közötti polgárháborús szembenállás, értelmét vesztené a konvergenciaprogram (Szlovákia jövőre vezeti be az Eurót,Ausztriában meg már régóta használják), hogy csak néhány egyértelmű előnyt említsek.
Csak azt nem értem, hogy a szlovákoknak meg az osztrákoknak miért lenne ez olyan nagyon jó…
 

149 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr76428688

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Athos blogja 2008.04.16. 22:51:12

Hova tűnt?Azt írja az Index, hogy eltűnt Magyarország Európa térképéről, legalábbis a szlovák Nemzeti Párt honlapja szerint. Ezúton üzenem Jan Slotának, hogy kinyalhatja a szőrös seggemet, így, kulturáltan.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AvgDvl 2008.04.16. 20:45:37

> És a politikusainkat hogy osztanánk meg a két ország között? :D

Kb. úgy, mint Koppányt.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.04.16. 20:46:14

ott a pont, jó ez a poszt! :-)

Egyébként van "történelmi" alapja is.
Ha jól emlékszem trianon környékén volt egy olyan verzió, hogy a Dunántúlon Csehszlovákia és a Szerb-Horvát-Szlovén királyság osztozik.
A Balaton vonala lett volna a határ.

Azért érdekes, hogy ezek a mesterségesen létrehozott államok hogy megbuktak az idők folyamán, nem? :-)

Bajnok 2008.04.16. 20:50:48

Álmodik a nyomor, meg álmodnak a hülye tótok is.
Te meg, Slota menjél vissza inkább autórádiókat lopkodni mert elmegyek hozzátok és megfenyítem apádat hogy térdeltessen a sarokba.

Teker 2008.04.16. 20:55:36

#Richárd

igen, volt ilyesmi terv, de nem az egész dunántúl, hanem a (nagy-magyarország) osztrák határától befelé egy nagyjából 100 km-es sáv lett volna a csehszlovák-jugoszláv korridor. :) a Balaton lett volna a két ország által felügyelt rész között a határ, de egyfajta közös nemzetközi státust szántak a területnek.

szerencsére oda került ez az agyament ötlet is (ugyanúgy, mint a Tiszáig tartó nagy-románia) ahová való, a szemeteskosárba.

a mesterségesen létrehozott államokról: az USA azért még elég jól tartja magát ;)

Szalai Ferenc 2008.04.16. 20:56:27

Azért más földjén, lopott földön magam sem lennék nyugodt, gyűlölöm, akit meglopta, ebben igazam van...

johevi 2008.04.16. 20:58:37

Hülye slotát nem kell komolyan venni, de most kb látni, hogy milyen lehet határontúlról nézni a mi nagymagyar zászlót lobogtatóinkat. Függetlenül attól, hogy nekünk van történelmi alapunk rá...

kaffer 2008.04.16. 20:59:32

Én most rajzoltam egy térképet, ahol Szlovákia helyén egy nagy fasz van. Hová lehet feltölteni?

zadakul · http://www.asztralutazas.hu 2008.04.16. 21:00:35

Magyar ember válasza a SNS (Szlovák Nemzeti Párt) fórumán megjelentetett fiktív térkép kapcsán.

Szlovák Testvéreim!

Lám a politika odáig fajult, hogy testvérnemzeteink lelkületét egymásnak feszítse. Baráti jobbomat nyújtom hát felétek a testvéri szeretet jegyében, s arra kérlek benneteket, ahogy magyar testvéreimet is, rázzátok le magatokról a megosztó politika láncát! Nézzünk mélyebben egymás szemébe.


Népeink itt élnek a Kárpát-medencében több mint ezer éve. Ez alatt az idő alatt, voltak szép idők, s civakodások, ahogy az testvéreknél lenni szokás. Gyermekek voltunk, s őseinktől örökölt közös kertben játszottunk együtt. Talán nem vérszerinti rokonok vagyunk, de ahogyan a szomszéd gyermek a sok közös játékban együtt töltött időben családommá vált, úgy tekintek rátok is testvérként.

Lépjünk fel közös erővel a Kárpát-medence felemeléséért! Testvér a testvér mellett! Merjünk együtt nagycsaláddá válni. Ahogyan egy magyar ember teljesítményére büszke vagyok, amikor bebizonyítja a világnak érdemességét és nagyságát, úgy tesz boldoggá, ha szlovák testvérem sikereit láthatom. Minden siker közös siker a családban, s minden veszteség közösen súlyt le ránk. Egymás nélkül, acsarkodva semmire sem juthatunk. Egymás kezét fogva hatalmasabbak lehetünk bárkinél! Hiszen Kárpát hazánk földi paradicsom! Összefogva teljes önellátókká válhatnánk! Végre nem kéne rászorulnunk külföldi bankok kényére kedvére. Önmagunk boldogságát és bőségét hozhatnánk el. S melyik testvért ne tenné boldoggá, ha a másikat is jó létben tudhatja? S melyik testvér ne állna ki a másikért?

Helyzetünk a kárpát hazában kimagasló! Zsíros föld, halakban, vadakban gazdag terület, a föld ontja kincseit. Bányáink csordultig tele, erdeink, mezőink erőtől duzzadók. A kárpátok ölelése megvéd a legnagyobb természeti katasztrófáktól!

Vegyük észre, hogy nem nekünk, nem népeinknek érdeke a viszály! Minket erővel meg akarnak osztani, hogy végül elherdáljuk, s idegen kézre adjuk tejjel mézzel folyó otthonunk! A közös Kárpát hazát.

Hogyan élhetünk szegénységben ezen a földön? Hogyan lehetséges az, hogy nem mi vagyunk a leggazdagabbak a világon? Hiszen természet anyánk valóban kivételes szeretetben tart. Kis összefogással, a régi gyermeki sérelmek félretevésével, felnőtté válva a leghatalmasabbak közé tartozhatnánk!

Mi nem vagyunk ellenségek, mi nem vagyunk idegenek. Mi testvérek vagyunk!

Dolgozzunk egyesült erővel, kéz a kézben népeink, családunk felemelkedéséért!
Testvéri szeretettel:
Magyar Ember
Zadakul Ati 2008. 04. 04.
www.asztralutazas.hu

ezanicknevem 2008.04.16. 21:02:27

"Igen, adjuk át Szlovákiának Kelet-Magyarországot, a Dunántúl pedig csatlakozzon Ausztriához!"

Nem tetszik a felfogás, amit a mondat sugall. Aki nem kelet-magyarországi, annak coki, az nem "adhatja" oda Kelet-Magyarországot senkinek. Kelet-Magyarország "csatlakozik", ha akar, és persze nem akar.

"Adjuk oda" a Dunántúlt - ez ugye hogy milyen becsmérlően hangzik? Hát kérném a blogírót, hogy Kelet-Magyarországot se tekintse odaadhatónak.

Különben pedig Szlovákiának tényleg nincs joga a magyarlakta területekhez, ahogy mondjuk Kínának sincs Tibethez, mivel ott tibetiek laknak, egy másik nép, akik nem akarnak kínaiak lenni, és ahogyan a kurdoknak is joguk van a függetlenséghez. És ahogyan a pl. székelyeknek is joguk van ahhoz, hogy Magyarországhoz tartozzanak, akkor is, ha esetleg nem lenne közös határunk a Székelyfölddel. Ha Oroszország birtokolhatja (sokkal kevesebb jogon) a kalinyigrádi enklávét... és Franciaország (nálunk szintén kevesebb jogon) a csendes-óceáni szigeteit...

Szóval ahol magyarok laknak, az Magyarország. Ahonnan a XX. században kitelepítették/kiűzték (ld. Románia) őket, az is. Ennyi. A magyar nem szlovák és nem román, és vérlázító aljasság, hogy szlovák és román állami alattvalónak kell lennie saját egybefüggő nemzetiségű területein.

Tarajos Goethe 2008.04.16. 21:03:58

Végre teljesülne a szoci politikusok ígérete és Szombathelyről gyorsoforgalmi úton mehetnénk a fővárosba!!

Netuddki. 2008.04.16. 21:06:15

ezanicknevem 2008.04.16. 21:02:27
Nem köll mindent komolyan venni. :) Abból csak a veszekedés van.

román patkány · http://www.pina.hu 2008.04.16. 21:07:09

Úgy látom, a szomszéd országok is igazságtalannak tartják a trianini szerződést, csak tőlünk eltérő okokból :(
De szétrúgnám a picsájukat...

szegedi 2008.04.16. 21:08:35

hát ez nagyon jóóóó:DDD

mint a románok fikciója anno...

nem szervezünk egy titkos csapatot, akik az éj leple alatt megfenyitik ezt a slota gyereket?
sippal dobbal nádi hegedűvel

nehogymáanyúlvigyeavadászpuskátbasszameg

Szalai Ferenc 2008.04.16. 21:08:58

Fél éve Csehországban dolgozom. Itt nem is értik, mi ez az egész. Mi az, hogy 2008-ban Magyarország fővárosának belvárosában Magyar-gyűlölet ellen tüntetnek... Ilyesmit nem is értenek Prágában... "Hát ez meg milyen hülyeség...?" Boldog országok vagyunk ha ilyenre időnk van... Kormányválság? Kit érdekel! Magyargyűlölet! Az igen...! Az van! Dolgozni kéne? Nem az államtól mindig pénz sztrájkolni? Ugyan! Így mulat egy magyar úr, mondom, kissé rstelkedve... Megmosolyognak... Európa? Ejnye! Csak a szlovák politika ezt a luxust megengedheti, mi meg nem...

atis9 2008.04.16. 21:10:41

Ökör szlovákok!!!!! Ha már szerintük nem a magyarok voltak itt elsőként, legalább próbálják meg a látszatot is megadni hozzá. A címerükben lévő kettőskeresztet III. Béla királyunk kapta a bizánci császártól. Ha jól tudom a címertan szerint azzal, hogy használják a kettős keresztet, ezzel elismerik függőségüket a Magyar Állammal szemben ! :)

Balage85 2008.04.16. 21:11:54

istenem csak annyit kérek csatoljanak minket ausztriához... :D csak pusztuljon ez az ország

Alma 2008.04.16. 21:13:19

Turul-riszató kettős keresztek...

Kokonát 2008.04.16. 21:15:21

Na végre egy épkézláb rendezési terv! Az utóbbi 18 év legjobb ötlete, gratulálok hozzá és ha netán megfoganna politikusi fejekben, akkor én támogatnám is, a családommal egyetemben!

Alma 2008.04.16. 21:16:20

Fasz! Adjunk mindenkinek magyar állampolgárságot! Mindenkinek! Akár kéri akár nem! Aztán mindenki szavazzon! Aztán üzenjünk hadat néhány NATO-országnak... Aztán kis-antant... Aztán, tényleg nincs más gondunk...? Lehet, hogy nekik nincs, de nekünk lehet... Nem vagyunk mi sem mások, szlovák politikusok vagyunk magunk is....

koborlo 2008.04.16. 21:18:08

Korabeli vicc:

Ceausescu csatlakoza országával Európához, csak a Nagy-Románia térképen nem találja Európát...

gejz 2008.04.16. 21:22:26

Ne aprózzuk szét. Az egész országot csatolják szlovákiához!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2008.04.16. 21:25:08

Szuper bejegyzés,kár, hogy láthatólag sokan még nem érettek rá, hogy kellően értékeljék a humorát...

Üdv

Egy Érett... ;-)

manager 2008.04.16. 21:28:49

Tegyük már vissza császárunkat és királyunkat, legyen megint monarchia és passz.
A király sokkal elegánsabb mint akármelyik elnök úr, meg olyan szép ceremóniákat lehetne nézni a tévében.
Talán az operabál sem lenne ilyen röhejes.

Mellesleg az Eu -val ezek a marhaságok teljesen értelmüket vesztették, csak ez nem tünt még fel nekik (igaz nekünk sem).

Pippipuppi 2008.04.16. 21:28:56

Úgy érzem elég toleráns értelmiség vagyok, de ez kiverte a biztosítékot, legszívesebben lelőném, feldarabolnám, és bedarálnám az ilyen embereket! Lassan egyes szlovák emberek/csoportok lesüllyednek a szememben arra a szintre, mint ahol a nem dolgozó/élősködő kisebbségijeink (mert igenis vannak kivételek, tőlük elnézést!) vannak!

vmisi87 2008.04.16. 21:29:20

Uhhhh, ez nagyon fasza ötlet:D:D:D
Igaz, én Szlovákiához kerülnék, de ennél, ami jelenleg van, sztem még Románia is jobb lehet:)

Alma 2008.04.16. 21:29:58

Sokat gondoltam még tavaly, eljátszottam a gondolattal... Utas valamely szlovák határon: "Aztán ez a reménytelen föld, ez a szürke, szomorú megye, ez Csehországhoz, vagy Magyarországhoz tartozik-e? Szlovákia? Mi az, hogy Szlovákia...? Valami falu...? Vagy mi ez? TSz, Állami gazdaság...? De, tényleg? Maga mi? Határőr? Nem csősz? Mi a faszom...? Hát erről még sohasem halottam..., nem is olvastam... Milyen nyelv ez? Ukrán? Cseh? Bolgár? Itt is élnek bolgárok...? Mi a faszom...? Miért van itt határátkelő? Hova kell itt átkelni...?"

Jómunkásember 2008.04.16. 21:30:54

a csehszlovák elképzelések maximuma a:
Fertő tó-Győr-Bábolna-Mór-Vértes és Zsámbékimedence-Buda-Jászberény-Gyöngyös-Tiszaeszlár-Nyíregyháza volt.itt lett volna a határ Bp ALATT.

a jugok maximum elképzelése a:
Szombathely-Nagykanizsa-Kaposvár-Baja-Hódmezővásárhelyig tartó rész lett volna, Péccsel és Szegeddel együtt.

a román maximum tényleg a Tisza mint határfolyó lett volna.

és ezek full komoly tervek voltak, "szakértve" meg minden.:)

az érem másik oldala, ha az amicsik javaslata érvényesül miénk maradt volna a mostani Dél Szlovákia (Kassa is), Munkács, Szatmárnémeti, Arad, Szabadka + környező területek kb 25km-es sávban, tehát egy kb 15-20%al nagyobb területű országunk és jóval igazságosabb békénk lett volna(etnikai szempontból).

tény ami tény ilyen igazságtalan békét országgal sosem köttettek kivéve amikor felosztották (pl. Lengyelo. jópárszor).

funny kis post ez különben, de nem lehetne akkor már mindent svájchoz csatolni x-edik kantonként?

Vámbéry Árminné 2008.04.16. 21:31:02

Zseniális ötlet! Én tovább apróznám: Délkeletet Romániának, Délnyugatot Horvátországnak:))) Már csak Budapestet kéne valahogy ügyesen megoldani.

manager 2008.04.16. 21:31:35

gejz egy zseni.
ezt még be is vennék amilyen ökrök.

Adjuk meg magunkat és kész, viszem a fehér zászlót.

A várunk úgyis hozzájuk csatolódott sajnos ))).

csak nézek ki a fejemből 2008.04.16. 21:33:14

Ez hülyébb, mint a Felto.

Alma 2008.04.16. 21:34:41

manager: a monarchia csak az Osztrákoknak meg a Magyaroknak tetszet... A csehek vagy a szlovákok nem örültek a dulaizmusnak, Prága inkább valami "trializmusban" gondolkodott volna... A csehek nem voltak maradéktalanúl boldogok a rendben. Az 1912-es olimpián is csak a magyaroknak volt saját táblájuk, a csehek az Ausztria-Csehország alatt vonulhattak... A szlovákok még úgy sem, igaz, nem is volt önnéló intézményük...

Bajnok 2008.04.16. 21:35:40

Na majd pont a paraszt Csehektől fogunk társadalompoltikai tanácsokat kérni akik szobrot állítottak a Hitler Imitátor népírtó féreg Edward Benesnek, és a zsidókkal összefogva verték szarrá nemrég a neonácikat.
Inkább foglalkozzanak azzal hogy a gyönyörű fővárosukba látogató amerikai túristáknak nyalják a seggüket, minket meg hagyjanak lógva mert asszem a történelem során nem a Magyar király térdelt le a Cseh király előtt Visegrádon hanem fordítva.
Úgyhogy kuss legyen odaát.

nemokos 2008.04.16. 21:37:09

Válasszatok meg engem királynak. Bevezetem a jus primae noctist, bevezetem Szlotába a 220 voltot és bevezetem a sariaht.

manager 2008.04.16. 21:41:45

Egy országot nem csak fegyverrel lehet elfoglalni ha nem vetted volna észre.
Örült a sok zászló lengető a "tovaris konyecnek" igaz?
Mennyi volt akkor a tovaris tulajdon amikor kimentek?
Mennyi most?
Mennyi most a magyar tulajdon?
Kinek konyec?
Te csak rajzolgasd a térképeket mint az ovodások...

Jómunkásember 2008.04.16. 21:41:48

a csehektől pedig nagyon lenne mit tanulni, pláne hogy az átlag netto fizu majdnem kétszerese a magyarnak...

sajnos 10/9 mi csak pofázni tudunk.mondjuk az az egy aki nem az rögtön Nobel dijas is lesz...de szerény is marad...:)

román patkány · http://www.pina.hu 2008.04.16. 21:42:35

Alma,

hogy a nálunk gazdaságilag fejlettebb Csehország a Habsburg birodalomban nem szállt harcba a jogaiért mint mi, és így ők nem lettek Ausztriával egyenrangúak, arról nem mi tehetünk. Mi se ingyen kaptuk, és nem két nap alatt.

Vagy ahogy a "civilizált" osztrákok mondták: a magyar egy fegyelmezhetetlen, ázsiai nép...

Sáfrány 2008.04.16. 21:44:57

Finnországnak kellene tolni egy hadüzenetet, aztán gyorsan behódolni - boldog gyarmati sorban tengődhetnénk, ők meg virágzó mezőgazdaságot hozhatnának létre mert olyanjuk ott éghajlati adottságok miatt nem nagyon van. Finn-Ugria :)

Alma 2008.04.16. 21:45:03

román patkány,

igazad van...

Justice for Hungary 2008.04.16. 21:45:21

Trianon - Benes - Slota.

Fúj!

vinyi 2008.04.16. 21:46:42

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fórumban az egyik hozzászóló illesztette be a térképet egy topicba, tehát nem tekinthető az sns álláspontjának, hivatalosnak legalábbis nem :) (fórumba meg ugye bárki bármit írhat)

Alma 2008.04.16. 21:50:32

mek.oszk.hu/02600/02612/html/02.jpg
Szerintem ez a térkép sokat segít... mintha mi kicsit mások lennénk...
Ahogy egy cseh cikk írta, a magyarok nem csak neylvük miatt különlegesek, "életük különleges volt a kommunizmus alatt is - oly vidám volt - és most is..., s valahogy sohasem illeszkedett ide..."

k008 2008.04.16. 21:54:23

Ratius,
Van pár ember, aki várólistán van, új vesére, májra, egyéb szervekre vár.. Nekik mit ajánlanál fel?

Jómunkásember 2008.04.16. 21:54:31

szerintem pont az különbözteti meg egy Kossuth kaliberű államférfit a mostani gagyiparádétól, hogy az aktuális helyzetben tudja új és jó irányba fordítani az ország szekerét.

tehát nem azzal jön hogy mikor mi volt meg mi lehetett volna és talán mi lesz, hanem pl mit kéne most tennünk hogy ugy élhessen minnél több emberke itten mint pl burgerlandban...vagy legalább egy fél olyan cégünk legyen mint a finn tesókan a Onkia....

manager 2008.04.16. 21:54:54

Nem vetted észre hogy ez egy nagy vidámpark?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.04.16. 21:55:39

Hozzáteszem, hogy a trianoni "béketárgyalásokon" a csehszlovákok még igényt tartottak Bécsre is.

Alma 2008.04.16. 21:57:01

vinyi!

Kit érdekel az igazság...!?

burkus · http://wangfolyo.blogspot.com 2008.04.16. 22:00:11

A "hivatalos" SNS-térkép itt található, lementve:

i184.photobucket.com/albums/x72/kubikjuice/svk_autKopie.jpg

Mellesleg ezt a linket egy szlovák fórumban adták meg, itt:

diskusie.sme.sk/viewdiscussion.php?spoj=clanok-3830911

ahol Slota iránt nagy utálattal és a magyarok iránti nagy szimpátiával nyilvánulnak meg a dologról.

Mégmelleslegebb, én magam egy észak-magyarországi szlovák faluban élek, ahol muszáj volt megtanulnom szlovákul, hogy igazán befogadjanak (szívesen tettem, sok-sok pálinkájába került az önkéntes tanároknak), és ahol Slotáról csak a legmélyebb megvetés hangján beszélnek.

hiissaa 2008.04.16. 22:01:46

ez igen :)
amikor megláttam a térképet, tudtam, hogy a megfelelő oldalra születtem :)
slota vigye a jobboldalt, a sógorok a balt :)

pursuit 2008.04.16. 22:08:36

sztem inkább, csatlakozzanok ők hozzánk, slotát meg megtesszük udvari bohócnak, akkor már lehet, hogy nevetni is fogok az ökörségein...

Vámbéry Árminné 2008.04.16. 22:09:45

burkus, jó példával jársz elöl, ideje lesz szlovák nyelvleckéket venni, vagy németül tanulni sürgősen, aki még nem tette volna meg eddig. Főleg úgy, hogy az önkéntes nyelvtanár fizet pálinkával:))

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.04.16. 22:10:26

Sáfrány,

nálad a pont.
De attól tartok, hogy a finnek nagyon röhögnének a hadüzeneten. És gyorsan eljönnének Magyarországra hogy helyben tárgyalják meg a hadüzenetet (na meg jól berúgjanak).

2008.04.16. 22:16:02

Bajnok: Ha már mélymagyarba hajolsz, tanuld meg helyesen írni: cseh és magyar, nem Cseh és Magyar... Ha ezzel megvagy, döntsd el hogy azért utálod a cseheket mert szobrot állítottak egy nácinak, vagy azért mert - nagyon helyesen - szarrá verik a nácikat :)

Jómunkásember 2008.04.16. 22:44:45

az tény hogy rendesen agyonverték a sok hüje nácit, hihetetlen volt ahogy ott kussoltak megszeppenve a sarokban.:D

fingerbangs 2008.04.16. 22:49:48

hol kell alairni hogy ausztriahoz akarok csatlakozni?????
MAGYARORSZAG MONNYON LE

Kopasz Mercis 2008.04.16. 22:50:28

Aki dolgozik, szarna rá melyik oldalra kerül. Jobban élne az tuti.

Dr. Troy 2008.04.16. 22:51:00

Fél(de mitől?)ittasan, politikailag semlegesként szembesülni ezzel a hírrel (legutóbb az tett be ennyire ordasul amikor Jenna Jameson abbahagyta a pornózást...) egyszerűen felháborító! Ennyire szar ember a(z) magyar???

Kopasz Mercis 2008.04.16. 22:51:35

Én szivesebben csatlakoznék a Szlovákiához, mint Ausztriához.

unclenowka 2008.04.16. 22:54:48

Ratius,

Szenzációs írás!!! Ölet és humor 1helyen. Azért csak vuduzzuk meg az összes gyűlölködőt. Éljen Magyaroszág!!

Winston 2008.04.16. 22:56:01

pucrosnak
A tiéd lehet a Margitsziget, megszavazom, de hadd nyissak ott egy kis adómentes kaszinót mondjuk a Thermál Szállóban, úgyis olyan gusztustalan neve van, arra is ráférne egy átkeresztelés. Mind a vendégeim vagytok egy giga adag kaviárra, oszt majd nézzük a partról, hogy háborúznak körülöttünk, még tüzijátékra sem kell költeni... már kezdem beleélni magam!

Kopasz Mercis 2008.04.16. 22:59:32

Jutocsa 2008.04.16. 22:53:15

alacsonyabb adók, járulékok, mint a sógoroknál. Gyűjtögethetnék nyugdíjas éveimre.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.16. 23:05:04

Fontos a pozitív hozzáállás! :) Az elszakított magyar közösségek miatt nem siránkozni kell, hanem élni a bennük rejlő lehetőségekkel.

Mi pár napja írtunk az ominózus térképről:
reakcio.blog.hu/2008/04/13/akinek_terkep_e_taj

Az MTI/Index elég pontatlan, mert nem napokig, hanem hónapokig volt látható a térkép, viszont nem az SNS honlap tartalmi részén, hanem a fórumában.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.04.16. 23:10:24

"Ezúton üzenem Jan Slotának, hogy kinyalhatja a szőrös seggemet, így, kulturáltan."

Ha Mo nincs, akkor Slota nigériai román kisegítő-segédmunkás.

Szlovákia magyarlakta területek nélkül kisebb lenne.
Nem irigylem az ottani magyarokat, nyilván nem szívesen látták a "térképet" és annak sem örülnek, h magyarajkú szlovákoknak titulálják őket.
Asszem a fent idézett üzenet a nevükben is szól.

foggy day 2008.04.16. 23:13:45

Bocs, de Ausztriában OSZTRÁKOK élnek és nem németek!!!
Sztem elég nagy taplóság németeknek hívni őket.

Asidotus 2008.04.16. 23:14:04

Viccen kívül:
Sokat járok a Felvidékre, túrázni, nyaralni. Original magyar vagyok, de engem zavar, hogy angolul kell beszélnem olyan emberekkel, akikkel ezer éve együtt élünk. Ragadt rám pár szlovák szó, pivo, a legfontosabb. De tényleg, Slota nem számolt azzal, hogy a magyarok többen lesznek?
Amúgy minél messzebb megyünk a magyar határtól, annál kevésbé szépek a lányok (mintha a kevesebb magyar vér csúnyábbá tenné őket). Viszont sört jobbat csinálnak, utat jobbat csinálnak, hegyi turizmust jobbat csinálnak.
Bammeg, elgyen igaza Slotának, foglaljuk el a Felvidéket!

SERZXK 2008.04.16. 23:15:30

Ha jól tudom '48-ban az ENSz azzal az indokkal hozta létre Izrael államot, hogy a zsidók valamikor réges-régen ott tanyáztak és, hogy ne diaszpóráskodjanak szanaszéjjel, hát hip-hop kiszakítottak egy darabot a palesztinok földjéből. Na a fentiek analógiájára követelem Trianon revízióját sőt, inkább azt, hogy Franciaországtól az Urál vidékig mindent azonnal csatoljanak vissza Magyarországhoz.

Vámbéry Árminné 2008.04.16. 23:25:15

bandeenator: Szerintem a felvidéki magyarok (gyengébbek kedvéért: szlovákiai magyarok, még gyengébbek kedvéért: magyarajkú szlovákok) csak röhögnek ezen. Többségük van már olyan bölcs, hogy nem dől be holmi őshazai, nagymagyarozós baromságnak. Élni akarnak ők is, és mindent megtesznek azért, hogy egyről a kettőre jussanak. Leszarják a szlotát és leszarják ezt a nagymagyar izét. És nekik van igazuk. Mellesleg Magyarországon leszlovákozzák a szlovákiai magyart. A stupiditásból itt is van elég, sőt több. De nehogy már elkomolykodjam ezt a brilliáns blogot:))

Vámbéry Árminné 2008.04.16. 23:31:01

foggy day: akkor te meg sürgősen tanulj osztrákul, mert minnyá itt az elcsatolás:) Németül nem értenének meg és akkor mi lesz veled:)))

egyenlítő 2008.04.16. 23:34:11

Amatőr munka ez a térkép, semmi alapja.

Szlovákia és Szerbia természetes határa a Balaton, az Északi-Középhegység nyilván az Északi-Kárpátok része, tehát Szlovákia. A Tisza Románia természetes határa. A Duna-Tisza közén pedig a kunok laknak.

Hát így valahogy.

Leslie 2008.04.16. 23:36:05

Egy valamit nagyon nem értek. Ha magyarországon egy politikus valami félreérthetőt mond( vagy nem is mond csak kiforgatják) abból innen nézve elég komolynak tűnő európai visszhangja van. Szlovákiában ,többek között, évek óta néhány "politikus" elég durván,agresszíven osztja a magyarokat, hozhat kifejezetten ellenségeskedő törvényeket, aminek Eu-s szinten sincs nagy reakciója. Csak a magyar nem tehet,mondhat semmit sem, büntetlenül?

SERZXK 2008.04.16. 23:41:17

"egy gondolat bánt engemet!" :

Mitől függ, hogy valakinek zöld vagy narancssárga a neve?

Szatmari 2008.04.16. 23:42:44

Na jo, de minket meg itt hagynak Romaniaban?

Vámbéry Árminné 2008.04.16. 23:48:16

Édes Szatmári, nem te jössz, mi megyünk:))

NEM ERTELEK TITEKET 2008.04.16. 23:54:33

csupa nagy bötüvel:
---
TI SZAVAZTÁTOK MEG A MOSTANI ZSI*O-KOMCSI KORMÁNYT!!!!!!!!!! NEM MÁT! ŐK GYŐZTEK ,NEM MÁT!
BEVETTÉTEK A DUMÁJUKAT MERT BUTAK VAGYTOK ES ELHISZTEK MINDENT, RAJUK SZAVAZTATOK ANNO 2006 -BAN!
AKKOR? NEM ERTEM A DUMAT! KUS* LEGYEN ES TURJETEK AMIT MAGATOKNAK AKARTATOK!!!!
---
ennyi

portis 2008.04.16. 23:55:07

egyenlitö

Csak ugy megjegyzem , hogy a Tiszántul egy jórésze is Kunországhoz tartozik.
Köztudott hogy Karcag Cumania fővárosa.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.04.16. 23:57:37

Nem lehetne inkább az egész kócerájt tokkal-vonóval Ausztriához csatolni?

Dr. Troy 2008.04.16. 23:58:32

így van!

A8-ast minden igaz magyarnak!

portis 2008.04.17. 00:04:50

Amugy meg ugygondolom hogy a jászok simán egynevezőre tudnának jönni a kunokkal.
Egy Kun-Jász köztársaságnak simán lehetne jövője.

Nagyon franko országot képzelek el itt europa keleti részén. Tiszta Svájc lehetne .... Természetesen nem csatlakoznánk az euroövezethez , titkos cégalapitás , offshore paradicsom , a drogok legálisak lennének stb stb ...dölne a lé!!!
Kaszinók , kurvák , jó kaják ...mi kell még itt nyaralna egész europa!

explorer68 2008.04.17. 00:07:20

Paráznabillegető! Csepel közvetlenül Moszkva egyik külső kerülete lenne!

portis 2008.04.17. 00:08:02

Budapestet meg leszarnánk ...legyen az osztrákoké vagy a szovákoké , fene bánja...

Vámbéry Árminné 2008.04.17. 00:09:38

Moszkva eddig nem volt benne ebben a buliban!! Mi történt, úristen!

d 2008.04.17. 00:34:56

ez viccnek is rossz! kurva anyád! :D

Dr. Troy 2008.04.17. 00:39:11

Na ezek vagyunk mi magyarok, egy nemzeti kérdésből kiindulva, a végén úgy is egymás anyját szidjuk... :)

dzsugasvili 2008.04.17. 00:41:10

Támogatom a felosztásunkat. A remek politikai elitünk így exportálódna a ma szlovák területekre is, azt is szétzüllesztené teljesen, nem lenne semmi nacionalizmusuk a továbbiakban, csak holocaust emléknapok végtelen sora, a magyarok meg többségben lévén, előbb utóbb teljesen megszereznék a hatalmat és így visszavennénk legalább a Felvidéket.

Ugyanez lenne Ausztriával. Azokon a részeken a gazdaság lezüllesztése kicsit lassabban menne, de Gyurcsányéknak nincs lehetetlen. Ha itthon kellett nekik 4 év, akkor ott kellene mondjuk 12, de az se vészes. Közben Horváth Ági lezüllesztené az egészségügyet, és az elpuhult osztrákok hullanának mint a legyek, a megedződött, szívós magyarok meg gyorsan többségbe kerülve egész Ausztriát Magyarországhoz csatolnák.

Akkor lenne egy kb. 220 ezer négyzetkilóméteres országunk, kb. 100 ezer trilliárd dollár államadóssággal, de az EU persze nem hagyhatna egy ekkora országot csődbe menni az únió közepén így kapnánk további pénzeket, és élnénk, mint hal a vízben.

Szép lenne.

Mihala 2008.04.17. 01:05:14

Kövessük az albán stratégiát! Minden magyarnak tíz-húsz gyereket! :-) Az nevet aki a végén koszovó! Utolsókból lesznek az elsők... :-)

Egyébként a szovákok testvéreink, és erre igazán büszkék lehetünk mindketten:
www.varga.hu/OSKOR_ELO_NYELVE/VARGA%20CSABA%20%20SZLOVAK%20A%20KISMAGYAR%20NYELV.indd.pdf

Fogyunk 2008.04.17. 01:16:45

Vámbéry..

...nem dől be holmi őshazai, nagymagyarozós baromságnak. Élni akarnak ők is, és mindent megtesznek azért, hogy egyről a kettőre jussanak. Leszarják a szlotát és leszarják ezt a nagymagyar izét.

Igen. És ebből kifolyólag már a gyerekeiket meg sem tanítják magyarul, igaz, azok nem is akarnának, hiszen csak az egyről a kettőre jutás a lényeg. A gyökerek? A kúltúránk? A múltunk? Nem fontos. Közben a kedves tótok minden törvényt úgy alkotnak meg, hogy az még jobban az elszlovákosítás felé hasson (példákat nem írok, azt lehet találni bőven akár itt a neten is). Még néhány évtized, és nem is lesz magyar a felvidéken. Aztán még néhány és a mostani határainkon belül is csak kevés. Lesz helyette sok-sok Vámbéry féle csak egyről a kettőre jutni akaró mindent (egymást is)leszaró ember. De most, hogy belegondolok, nem is lesz. Már van.

2008.04.17. 01:32:02

Fogyunk, te külhoni magyar vagy ?

OREGANO 2008.04.17. 03:15:05

Ezt a védőbeszédet ajánlom mindenkinek olvassa végig. Ezt olvasták fel a békekonferencián.

www.trianon.norma.hu/hun/beszed.htm

II. 2. c, d :-(

Soviniszta 2008.04.17. 04:06:59

Az impotens kormánypolitika, külpolitika szerintem nincs is, nem fog tenni semmit a külhoni magyarság érdekében. De azért volt aki nem hagyta annyiban a térképes dolgot.

kepfeltoltes.hu/view/080409/zsamagyarorszag_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A különbség csak annyi, hogy ez a verzió úgy ezer évig hivatalos volt. Egy két évtizedet leszámítva.

vicc 2008.04.17. 06:34:24



Megvan Nektek Szlovákia történelme?

- ha nincs, átküldöm sms-ben.
:)

LongJohnHolmes 2008.04.17. 06:59:09

El kell törölni a határokat és kész. Minden háború fő oka a területszerzés. Az ember már csak ilyen mohó. (rómaiak, kínaiak, Napóleon, Hitler, és hasonszőrű megalomániás társaik) Akinek sikerült is elfoglalni valamit, utána csak ült és nézett ki a fejéből, majd mikor unatkozni kezdett, megint jól megtámadott valakit. (Egy tarkólövés milliók életét menthette volna meg sok esetben) Aztán addig szórakoztak, amíg a többségnek nem tetszett és jól eltüntették őket.
Ha nincs határ okafogyottá válik minden ilyen erre vonatkozó igény.

Természetesen a szabad információáramlás előtt nagyon meg lehetett vezetni a tudatlan tömegeket, hogy jól támadjuk meg ezt vagy az a szomszédot, mert az valami csúnyát tett ellenünk. (Hitler)
És a buta plebs megy és támad.
Példa: Észak-Korea az utóbbi hetekben megint összeveszett Dél-koreával, mert az valamit mondani mert az egyik vezetőre és nem vonta vissza. MONDANI !!! Ezért aztán atom, meg fűűűű, meg fúúúú. Határ lezár, diplomácia megszüntet. Mint a dedósok a homokozóban.
Közületek hányan mennének önként harcba, ha ma valaki felvetné, hogy jól meg kellene támadni valamelyik szomszédunkat? És milyen ok lehetne egy támadásra? Ki a túró akar lövöldözni?
Na ugye, akkor meg mit fröcsögsz bármelyik szomszéd ellen? (már, aki fröcsög)

1984-ben voltam katona, és ott bent kijelentettem (vicces stílusban), hogy ha bármilyen hadikonfliktusra kerülne sor, akkor azonnal dezertálnék, mert nem fogok meghalni egy búzamezőn az általam utált szocializmusért egy alkoholista örmester parancsának engedelmeskedve. Azt is mondtam, ha megkapom az első éles töltényeket akkor addig védem vele a saját életemet amíg ki nem fogy, hogy ki ellen az majd akkor dől el :)
Nem arattam osztatlan sikert ezzel, mivel én voltam a parancsnoki sofőr:)

Semmiképp sem járnánk rosszul egy ilyen csatlakozással:) Igaz én a Dunántúlon lakom:)
Annakidején én már felvetettem, hogy ha már nem engednek kitelepülni az USA-ba, akkor USA-hoz is csatlakozhatnánk :)

Tudjátok srácok, nem azzal van a baj, hogy itt kisérletezgetnek veletek megtaláni a helyes utat az általatok választott "vezetők" évtizedek óta, hanem, hogy ez az életetekből megy el. 10 év történelmileg nem nagy idő. Leírva még egyszerűbb: 30 éves háború. Fél oldal egy történelemkönyvben: De 30 év egy ember életéből. (ha túlélte)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.04.17. 07:39:39

a szlovákok állatok. ocsmány egy ország. nem vagyok egy nagy magyar, de azt vettem észre, hogy szlovákiában csak az szép és emberhez méltó, amit még anno a magyarok építettek. minden más ocsmány szürke embertelen beton. az volt szlovákiában az érzésem, hogy ha az eszkimóknak vagy kétszáz szavuk a fehérre és a hóra, akkor a szlovákoknak biztosan van legalább hatszáz a szürkére és a betonra :)

belekotty 2008.04.17. 07:52:05

Annyi itt a történelmi doktorátus, hogy csak ámulok. Jelezném, hogy a párizsi békekonferencia iratai szerint a magyar határok (értsd: a jelenlegivel analóg) 1919 tavaszára(!) már készen álltak, majd itt-ott némi korrekciót eszközöltek még, például, mikor a csehek kijelentették, hogy Csallóköz nélkül (színmagyar területi egység) ők nem tudják megoldani Szlovákia élelmezését (jó szöveg, nemde? - mi köze ennek a határokhoz: akkor vásároljanak gabonát), vagy mikor egy nekikeseredett vita alkalmával leszögezték, hogy az Ipoly folyó - szerintük - hajózható, ezért húzódjon a határ ahhoz igazodva: ez ugyanis (csehszlovák) nemzetgazdaságilag elengedhetetlen. A felosztási vonalat számukra fontos vasútvonalak birtoklásához igazították, mert az egy abszolúte etnikai szempont. Meg még sok hasonló...

Románia más eset. A bukaresti titkos szerződés (1916), melyet az antant hatalmak aláírtak, vázolta Románia nyugati határait. Ezzel később baj lett. Hogy beléptessék a háborúba Bukarestet, megígértek ők mindent, de mint hamar kisült, nem gondolták komolyan, hogy ezt szóról szóra teljesíteni is kéne. Pláne, mikor Románia megszegte a megállapodást, és 1918 elején különbékét kötött a központi hatalmakkal. A békekonferencián még az is elhangzott, hogy Románia láthatóan a magyar nemzeti vagyon jórészére rá akarná tenni a kezét, holott az - érdekes logika! - az antant egészét illeti - gondolom, háborús jóvátétel fejében.

A szerb-horvát-szlovén állam 1919 nyarán nekiugrott Romániának, sérelmezve, hogy az be akarná kebelezni a teljes Bánátot, noha azt a délszláv állam a magáénak tekintette, különösen, hogy Isztriáról és néhány dalmát városról máris lemondhatott - Olaszország miatt. Románia teljes Máramarost igényelte, de ezen meg a csehek akadtak ki, hogy az már részben ruszin terület, ami pedig Kárpátalja révén őket kell illesse. Itt még néhány hadosztályt is szembeállítottak egymással, hadd lássa a másik, hogy ők komolyan gondolják. Párizsból szóltak le, hogy ezt talán mégse kéne...

Ezeknek az államoknak (és utódállamoknak) történelmi kohéziós alapja, hogy az egykori magyar állam területein regnálnak. Ahol - micsoda kellemetlenség - magyarok is élnek, még mindig: megannyi, ez ellen ható erőfeszítés dacára is. S mindaddig, amíg egyetlen magyar is élni fog ott, jól kivehetően veszélyben érzik a koncot, a hajdani hadizsákmányt, mert semmi történelmi előképe ezeknek a mai határoknak nincsen. Sem szállásterület alapján, sem stratégiailag, sem államjogilag. Az ebül szerzett jószág egyik ismérve pedig, hogy többnyire ebül is vész. Ezért hát a fékevesztett nacionalizmus, meg annak időnkénti szítása.

Maga a térkép, amit Slotáék alkottak, mulatságos: erőlködnek, de kínlódásuk legfeljebb egy ilyen kartográfiai bakfittyben csúcsosodhat ki. Szórakoztatják magukat: megrajzolják, körbeállják, ámuldoznak rajta, aztán elélveznek a gyönyörtől. Két sör között mi mással ütnék el az időt? A post pedig, mely reagál a fejleményre, remek: fanyar humora ugyancsak élvezetes. Az ötlet mégsem igazi nóvum. Tizenkilenc őszén felvetődött egy érdekes koncepció, melyet magyar részről szorgalmaztak: a megcsappant területű ország trónjára - visszaállítva a királyságot, mint ez meg is történt aztán - a román királyt óhajtották meghívni, vagyis a két országot egyfajta perszonálunióba gondolták vonni. Erdély és a keleti megyék elszakítása így nem látszott már sem olyan tragikusnak, sem olyan véglegesnek. Arról nem is szólva, hogy ebben a speciális Bukarest-Kolozsvár-Budapest együttállásban - a régiók fejlettségét tekintve - pont hogy nem Budapest lett volna a gyengébbik láncszem. Aztán a nagy terv elenyészett, maradt a teljes különállás, annak minden ismérvével.

További szép napot mindenkinek, és kellemes bogarászást a históriában. Amit a győztesek írnak, tudható. És mindig a vesztesek elemzik. Ez már csak egy ilyen... munkamegosztás. De jó lenne egyszer végre csak írni.

pepita-x 2008.04.17. 07:58:49

Mondj egy szlovák királyt:????
Mondj egy szlovák bűnözőt: Eduard Beneš

belekotty 2008.04.17. 08:23:19

Beneš is, Masaryk is cseh származású volt.

2008.04.17. 17:14:35

Az a helyzet,hogy elgondolkodván az eredeti cikken, nincs nagyon más jó megoldás, tényleg szét kéne osztani az országot. A másik alternatíva az, ami most folyik. 20 év múlva, mire a Pannon Pumát levadászták, a cseh, de mit a cseh, a szlovák, román horvát szerb és ukrán gazdaság is rég a fellegekben szárnyal, rég az euroövezet tagja, jóléti államok, stb stb. Mi élünk továbbra is a saját kis torzsalkodó mikrovilágunkban, át és átfűtve nagymagyar érzésekkel, csak ekkor fogunk pofára esni nacionalista érzelmeinkben: többé nem akad majd külországi magyar, aki bármilyen szinten is azonosulni akar ezzel a mocsokkal. Nem véletlen nem lehetett eddig se hallani a burgenlandi magyarok autonómiatörekvéseiről. Nyilván az is szerepet játszik persze, hogy Ausztria jogállam és nem bántják őket, de valljuk be, szerintem a soproniak 1920 óta eszik a kefét, hogy rosszul szavaztak. Ha minden így megy tovább, megérjük még, hogy az öreg székely felautózik az új autópályán a havasok mélyén levő eldugott kis falucskájába a vadiúj bömbijével, leül az asztalhoz, pipára gyújt és elégedetten hátradől. Közben arra gondol, sok volt ez a 100 év, hány generáció élete ment romokba, de végre kifizetődött Trianon, ma jó dolog Romániában élni. És csak röhög míg mi itthon dolgozunk éhbérért leadózva annak is a háromnegyedét, de időnként majd lengetünk némi árpádsávot és visszasírjuk a tengert...

Magyar vs. Szlovák 2008.04.17. 20:40:44

Szegény Szlovákok már annyira irigyek a Magyarokra,hogy ilyen csúnyadolgokhoz folyamodnak.De persze ez nem lesz így soha se!
Hiszen szlovákia nem olyan erős hadilag.És ebből a térkeépből kiderül az,hogy a Szlovákok szeretink az Osztrákokat.De persze senki se tudja hogy kölcsönös-e ez a kapcsolat.

ui:Bocsánat a helyesírásért...:)

Vámbéry Árminné 2008.04.17. 22:02:00

Jutocsa: Szívemből szóltál, ezt én is hasonlóan gondolom. Fogyunk: "Még néhány évtized, és nem is lesz magyar a felvidéken." -írod. Már miért ne lenne? A felvidéki magyarok hosszú évtizedek óta élnek egy kétnyelvű közegben. Ez nekik már természetes. Miért jelentené ez azt, hogy "elszlovákosodnak"? Biztos vannak olyanok is, de a többség a magyarságát soha nem fogja megtagadni. "Lesz helyette sok-sok Vámbéry féle" .... hát köszönöm szépen, vegyük úgy, hogy megdícsértél ismeretlenül is:))) Ha picinyt több lenne a humorérzéked és még disztingválni is tudnál, akkor bizosan jobban éreznéd magad a világodban és nem általánosítanál ilyen elrettentő módon.
süti beállítások módosítása