HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Jé! Felborult autó!

2008.06.05. 11:13 Ratius

Vasárnap, a Balatonról hazafelé kifogtam egy jó nagy dugót. A baleset már régen volt, de minden autós lassított kicsit nézelődni, hogy lásson egy felborult autót. Jé! Felborult autó!
Bosszantó volt nagyon, mint minden emberi hülyeség.
De most eszembe jutott, hogyan tudnánk a hátrányból előnyt kovácsolni. Rájöttem, hogyan lehetne az emberi ostobaságot a közösség hasznára kamatoztatni.
Íme az ötlet:
Van egy csomó olyan útszakasz, ahol lassítani kellene, de az autósok mégis ezerrel száguldnak el, mondjuk az iskola előtt. Van persze sebességkorlátozó tábla, meg fekvőrendőr, meg most már komoly büntetés és nulla tolerancia, de szerintem ezek nem jó megoldások.
Sokkal érdekesebb lenne, ha a veszélyes útszakaszok mellé afféle művészi baleset-installációkat helyeznénk el.
Kell egy-két roncs autó, egy nagy vörös tócsa, pár kirakati bábú rendőrnek, sérültnek, magyarázkodó autósnak öltöztetve, egy régi kék-fehér Zsiguli, villogó kék jelzéssel, meg ilyenek.
Az önkormányzatok pályázatokat írhatnának ki az adott útszakaszoknál fölállítandó posztmodern szoborcsoportok megvalósítására. Az egyes installációkat időnként ide-oda lehetne helyezni, vagy egymással felcserélni, hogy mindig új balesetélményben legyen része az autósoknak.
Elég egy idétlen bámészkodó ahhoz, megtorpanjon a kocsisor. És egy nézelődő mindig akad. Biztos vagyok benne, hogy elgondolásom megvalósítása esetén mindenki betartaná a helyi sebességkorlátozást.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr46504821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xyz 2008.08.27. 18:46:55

te zseni vagy, hallod? :D

2008.09.03. 17:47:56

Ez télleg jó csak 4 nonta költöztetni kéne helyszínt.Mondjuk nekem az tetszik amit az osztrákok csinálnak: lefotóznal valahol, utána meg pár kilóméterrel arrébb(5-10?) és átlag sebességet számolnak mert a kameránál biztos hogy lassítottál de a köztes részen nem.
süti beállítások módosítása