HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Egy igaz ember

2008.10.14. 10:59 Ratius

Nagyon nagyra becsülöm a köztársasági elnököt. Sólyom László olyasmit képvisel, amit elhasználódott politikai elitünk már régóta nem tud, és nem akar képviselni.
Ő ugyanis nem politikus. Véletlenül csöppent a köztársaság élére. Véletlenül, de mindannyiunk nagy szerencséjére. Nem politikus, s ezért fütyül a pártpolitikai megfontolásokra, nem érdekli saját újraválasztásának kérdése, népszerűségének indexe, csak egy dolog foglalkoztatja: hitelesen képviselje azt az értékvilágot, azt a demokráciát, aminek megalkotásában csaknem húsz évvel ezelőtt olyan tevékeny, és derék szerepet kapott.
A köztársasági elnök, szokása szerint, az összehívott nemzeti csúccsal kapcsolatban is brutálisan cselekszik, de finom őszinteséggel fogalmaz. Azt mondja, a nemzeti csúcs ,,nem szolgálja a felelősségi viszonyok tisztázását… az állam nem így működik." És esze ágában sincs oda menni.
Sólyom László, azon kevesek közé tartozik, akik ki merik mondani, mi történik itt: Gyurcsány Ferenc ismét a felelősség szétkenésével próbálkozik, a miniszterelnök ismét másokra akarja rákenni azt a sarat, ami az ő kormányzása alatt gyűlt össze.
És rettenet! Ebben a gusztustalan játszmában partnereket talál a politikai elit tagjai között!
Még szerencse, hogy van egy Sólyom László, aki úgy mert dönteni: ki kell mondani az igazat, ki kell mondani, azt, hogy a miniszterelnök ismét hazudik. A nemzeti csúcs célja nem az ország megmentése, hanem a Gyurcsány-kormány hatalmának meghosszabbítása.
Ide másolom még egyszer a köztársasági elnök mondatát.
,,Nem szolgálja a felelősségi viszonyok tisztázását, technikailag nem látom célravezetőnek, én ezen a tanácskozáson nem kívánok részt venni, az állam nem így működik"
Tisztázzuk: Magyarországot a Gyurcsány Ferenc vezette szocialista - szabad-demokrata kormány hozta abba a helyzetbe, hogy most csaknem teljesen védtelen a világgazdasági válsággal szemben. Ezek a felelősségi viszonyok.
Tisztázzuk: a kormánynak minden eszköze megvan arra, hogy fékezze a válság hatásait, az ellenzéknek pedig semmiféle eszköze nincs rá. Az állam így működik.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr2713085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodostó 2008.11.03. 14:23:17

Mára kissé idejétmúlt a hozzászólásom, de az az egy dolog, amit rögzíteni szeretnék, korábbi "Ratius" írásokkal is kapcsolatos.
A parlamenti köztársaság intézménye (ami nem azonos a demokráciával) törnényszerűen kétpólusú társadalmat hoz létre, vagyis "vezérpártok" jönnek létre, mert a választók egyetlen "joga" a rendszerben az,hogy megakadályozzák a számukra legkevésbé kívánatos parlamenti (és egyéb) felosztás létrejöttét. Ez hozza magával azt, hogy az aktuális ellenzék nem vállalhat fel radikális "nem"-et akkor, amikor az egész közösséget érintő válság helyzet alakul ki. A Fidesz nem állhatott 2006. őszén az "öszödi tiltakozók" mellé, mert azzal veszélyeztette volna a hitelét, hogy ő képes megoldani a parlamenti kereteken belül a javítást, amire pedig mindenki vágyott. Ez egy világválság idején még durvább: el kell ismerni, hogy azok,akik az adott uralkodó pártot hatalomra juttatták, szintén jóhiszeműen cselekedtek. (A népet leváltani nem lehet.) Az ellenzék - ha nem vállalja fel egy polgárháború kétes kimenetelű veszélyét - nem maradhat távol a közös gondok megoldására tett kísérlettől.
Hozzászólásom távolabbi kapcsolatai a következők: az ókori demokráciákban válság helyzetben sztratégoszt, illetve dictatort választottak. Ez a mai fülek számára ijesztő, pedig jól működő rendszer volt, a diktátort ugyanis egy meghatározott célra választották, korlátozott ideig. Az athéni demokrácia fénykorában Periklészt tizennégy éven át, folyamatosan választották sztratégosznak, tehát valamit jól csinált.De a hatalma mindig függött a népgyűléstől. Nem hiszem, hogy a mai Alkotmány lehetővé tenné a köztársasági elnöknek, hogy ehhez a megoldáshoz nyúljon, pedig azt hiszem, a magyar válságból nincs más kivezető út.
Lehet, hogy írok neki egy levelet...
KL

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.12.16. 15:58:58

Tisztázzuk: a teljes társadalom vagy a gazdaság egészét érintő törvények jó része kétharmados, vagy minősített kétharmados.

ez az állam így működik.

aki szerint az ellenzék szerepe az ország vezetésében lényegtelen, az nincs tisztában kies hazánk működésének alapjaival sem.
süti beállítások módosítása