HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

A szabálytalanság szabályai

2009.01.13. 10:21 Ratius

Ahol a többség nem tartja be a szabályokat, ott a szabálytalanság a szabály.

Ahol a tőkés társadalom úgy jön létre, hogy a közvagyonból magánvagyon lesz, ahol a spontán privatizáció nem lopás, ahol a politikai érdekérvényesítés legfőbb célja a személyes meggazdagodás, ott a sikkasztás a szabály.
 
Ahol a korrupció része a rendszernek, ahol a demokrácia elemi intézményei, azaz a pártok csak lopott pénzből tarthatók fenn, ahol politikai érdekből hivatalban maradhatnak a tolvajok, ott a korrupció a szabály.
 
Ahol a rendőrség békés tüntetőkre támad, de a tévészékház gyújtogatóit nem tudja, nem akarja megfékezni, ahol az utcai összecsapások léte politikai érdek, ott a randalírozás a szabály.
 
Ahol életidegen, betarthatatlan és batartathatatlan jogszabályok születnek, ahol a döntéshozók a túlélésre játszanak, ahol a hatalmon lévők látszatintézkedésekkel és propagandamunkával akarják megoldani a társadalom valódi gondjait, ott jogkerülő magatartás a szabály.  
 
Ahol megfizethetetlenek az adók, ahol a céges profit hetven százalékát elvonja az állam, ahol a tisztességes adófizetési szándék a csőddel egyenlő, ott az adócsalás a szabály.
 
Ahol ellenőrizhetetlen a rendszer, mert több millió adóalanyra jut párszáz ellenőr, ahol az adórendszert az ellenőrök sem értik, ahol értelmetlen adminisztrációs kötelezettségek nyomorítják az adózókat, ott az adóelkerülés a szabály.
 
Ahol az új autóra kivetett regisztrációs adó az autó árának felét is kiteheti, ahol az adóelkerülő magatartás egyébként nem is törvénytelen, ott a szlovák rendszám a szabály.
 
Ahol a társadalombiztosítási járulékok befizetői és élvezői között elképesztő az aránytalanság, ahol egy dolgozó négy inaktívat tart el, ott az élősködés a szabály.
 
Ahol a rokkantnyugdíjazás a csődbe menő állami nagyvállalatok alkalmazottai és elbocsájtott pártkáderek számára jelentett szociális hálót, ahol nyolcszázezer rokkantnyugdíjas tud vidáman megélni, ott a leszázalékolás ilyen-olyan megoldása a szabály.
 
Ahol a nyugdíjasok monumentális tömege választásokat eldöntő tényező, ahol tizenkilencezer forintos nyugdíj-kiegészítés ígéretével, tizenharmadik, tizennegyedik nyugdíj felvillantásával választásokat lehet nyerni, ott a mielőbbi nyugdíjba vonulás a szabály.
 
Ahol a rászorultság kérdése ellenőrizhetetlen, ahol a segélyeket semmilyen feltételhez nem kötik, ott a munkakerülés a szabály.
 
Ahol tisztességes munkáért éhbért fizetnek, ahol a munkavégzés minősége nem áll arányban a jövedelemmel, ahol a selejt is elfogadható, mert úgysincs más, ott az összegányolás a szabály.
 
Ahol a megélhetési bűnözés kifejezése egyáltalán megszülethet, ahol a kis értékű lopás elnézhető, mert a hatóságoknak nincs erejük és lehetőségük a fellépésre, ahol zsebtolvaj, a nyaralófosztogató, az autótolvaj néhány hónapos felfüggesztett büntetéssel megússza, ha egyáltalán nyomoznak utána, ott a lopás a szabály.
 
Ahol a deviáns magatartásformák elfogadottak, ahol a drogfogyasztó áldozat, ahol a melegek büszkék furcsa szokásaikra, ahol a kisebbségek célja nem az asszimiláció, hanem a multikulturális sokszínűség fenntartása, ott a deviancia a szabály.
 
Ahol a gyermekvállalás a szegénység vállalását jelenti, ahol a vénlány, nem aggszűz, hanem szingli, ahol a gyermekáldás terhesség, ahol a házasság hátrány, ott a magány a szabály.
 
Igen, ezek kannibálország szabályai, ezek a vírusvilág szabályai, ezek a rákos sejtburjánzás szabályai.
Igen, ma ezek Magyarország szabályai.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr72874378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devil 2009.01.15. 18:13:55

A devians megatartasformak nem elfogadottak, csak a tarsadalom nem tudja oket kezelni. Ehhez tul merev, elutasito, beszukult, kepmutato.
A drogfogyaszto szenvedelybeteg; bunozo attol lesz ha nem tud a drogtol megszabadulni, es elobb-utobb kenytelen lesz bunozessel penzt szerezni hozza. Erre letezne sok gyogymod, a legkevesbe alkalmas a problema kezelesere a drogosok bunozove nyilvanitasa.
A drogozas visszaszoritasara a svajci pelda, akit erdekel nezzen utana mi az.
A gyermekvallalasi reszt nem igazan ertem, kicsit tul kotoire sikerult. Az igazi problema hogy a tarsadalom nagyon himsoviniszta, a terhes no valojaban a munkaadonak terhes, es nem szivesen alkamlaznak not: vagy szulni fog, vagy gyereke van es amiatt nem lehet nyakrafore tuloraztatni, vagy megmarad szinglinek... persze lehetne kotelezni a nagyobb vallalatokat hogy az alkalmazottaik kozott a no:ferfi arany tukrozze a megfelelo kepesitessel rendelkezok kozitti no:ferfi aranyt; Amerikaban pld. az afroamerikaiakat alkalmazo cegek elonyokben reszesulnek - itt sem kell feltalalni a spanyolviaszt csak alkalmazni.

picur3ka 2009.02.24. 14:42:35

Meg a tolvaj-sovinisztak es gyilkos-sovinisztak, azok az igazan veszelyesek am! Es mi a helyes tarsadalmi kezelesi modja a maffianak?

Ralesk 2009.03.14. 03:59:59

@Devil: Hát nem tudom, de a pozitív diszkrimináció szerintem ugyanolyan fekély, mint a negatív.

Ralesk 2009.03.14. 04:02:04

@Devil: Hát nem tudom, de a pozitív diszkrimináció szerintem ugyanolyan fekély, mint a negatív.

vipmass 2009.04.22. 22:33:11

"a kis értékű lopás elnézhető, mert a hatóságoknak nincs erejük és lehetőségük a fellépésre" valójában nem erről van szó! Nem erőtlenséget takar, hanem szándékosságot. A hatóság a "kisértékű" lopásoknak egyféle büntetlenséget biztossít. Hiszen tudja, hogy a kis falusi jegyzők képtelenek eljárni ezekben a 20 ezer forit elkövetési ügyekben. Valójában egyféle adót, sarcot jelent, amikor a kisértékűnek nevezett lopásokat ilyen módon nem bünteti. Ezzel a meglopott embereket a tolvajok eltartására kötelezi. Akiktől még van mit lopni, attól egy határig -jelesen 20 ezer forintig- szabad/lehet lopni. A szegények igy tartják el a még szegényebbeket. Törvényen kivül. Ez a gazdagok bújtatott szociális hálója.

Ratius 2009.04.23. 08:07:03

@vipmass:
Igen, tudom.
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarorszááááág!
süti beállítások módosítása