HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Hány legyet ütött Gyurcsány?

2009.03.23. 09:56 Ratius

Mindig is tudtam, hogy Gyurcsány Ferenc veszélyes alak, de a hétvégén az is világossá vált, hogy ez az ember egy hatalomtechnikai zseni. (Kár, hogy a kormányzáshoz nem ért…) Az MSZP szombati kongresszuság belebegtetett lemondásával annyi legyet ütött, egy csapásra, hogy összeszámolni is nehéz.
 
Kezdjük az elején! Szombat óta senki nem kérdezheti meg tőle, hogy mi a rossebet csinált – válságkezelés helyett - az elmúlt hetekben, s mit szándékozik tenni a közeljövőben. A válasz nyilvánvaló: ő mostanában az ország megmentésén fáradozik, új miniszterelnököt keres maga helyett. Lehet békén hagyni az olyan piti kis kérdésekkel, hogy válság, meg államcsőd, kiadások, adók, hiány, deficit…
 
Mit várhatunk az új kormánytól?
 
A nép reménykedve várja az új kormányt, amelyik majd megoldja a problémákat. Persze azt a nép nem tudja, amit Gyurcsány tud: az IMF hitelből kell valahogy kihúznia az országnak a választásokig, más megoldás nincs. Hiszen bármennyire is szakértő lesz az új kormány, bármennyire is profi válságkezelő lesz az új miniszterelnök, bármennyire is nem érdekli, hogy egy év múlva újraválasztják-e, kormányzása mögött mindvégig ott fog állni, Gyurcsány, az MSZP, és az egész olajfa, s nekik bizony korántsem mindegy, milyen néphangulattal fordulunk a választásokra.
Pedig a nép emlékezhetne arra, Horn is kiherélte Bokros reformjait – na, nem mintha olyan nagyra értékelném a bajuszos megváltót, de azt el kell ismerni, hogy legalább volt valamilyen koncepciója, ha hülyeség, akkor is. Mit várhatnánk egy választásra készülő népszerűségében alulmúlhatatlan olajfától? Hát sok jót, komoly reformokat nem, az biztos.
 
De hát akkor mire jó ez a színjáték?
 
Szerintem két tényező áll a lemondási paródia mögött. Az egyik a költségvetés összeomlása. A hétvégi nyilatkozatdömpingben elsikkadt ugyan a dolog, de azért a vájt fülűek meghallhatták: szinte biztos, hogy új költségvetésre lesz szükség. Mármost a kérdés az, hogy miképpen lehet úgy benyújtani az új költségvetést, hogy ne nézze az ország az eddigieknél is hülyébbnek a miniszterelnököt? Hát úgy, ha nem ő nyújtja be.
A másik tényező az iménti felvetés továbbgondolása: hogyan lehetne úgy elkormányozni a választásokig a hazát, hogy közben ne csökkenjen tovább a miniszterelnök, illetve a szocialisták népszerűsége, s a katasztrofális bukás ne vezessen az MSZP kisgazdásodásához, felbomlásához, azaz legalább 2014-ben legyen esély a hatalom visszaszerzésére?
Nos, szerintem Gyurcsány világosan felmérte, hogy a népszerűségesést semmiképpen sem tudja megállítani. De azt meg tudja tenni, hogy relatív jelentőségét csökkenti, azaz más pártokhoz viszonyítva nem is áll majd 20010-ben olyan rosszul az MSZP. A ,,más pártok” persze csak az MDF és az SZDSZ lehet. Ha őket sikerül visszaédesgetni, illetve becsalogatni a kormányba, akkor népszerűségük a szocialistákéval együtt zuhan a mínuszos tartomány felé.
 
Feri a menybe megy
 
A miniszterelnök lemondása tehát igazi csapda a kis pártoknak (így a szocialistáknak is). Ha lesz új, koalíciós kormány, ha lesz olajfa, akkor Gyurcsánynak sikerül szétkennie a felelősséget, s ezzel saját pozícióját erősítenie. Ha a kis pártok nem sétálnak be a csapdába, akkor marad Gyurcsány, aki ezek után joggal mondhatja magáról: ő ugyan lemondana, de nincs, aki a helyére álljon. Hatalomvággyal nem vádolható, viszont alternatívája sincs.
Ügyes.
 

91 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr781019721

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.23. 16:19:30

Bethlen "Nyolc éve élünk vele együtt, inkább rosszban, mint jóban. A keveseknek, akikben ez a rendíthetetlen idegrendszer, bolygathatatlan lélekjelenlét, úrilovasi vakmerőség és tényeket, logikát elsodró elán csak köznapibb fokon jelentkezik –…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

érdektelen 2009.03.23. 13:52:50

"Hatalomvággyal nem vádolható, viszont alternatívája sincs."

Marad tehát ő. Valóban zseniális ez az ember, de közben az ország tovább csúszik lefelé.

Hogy játékban maradhasson hosszú távon, el kellett dobnia a labdát. De nem lesz senki, aki elkapja.

W Joe 2009.03.23. 13:54:36

Kár, hogy az ország kormányzásához nincs akkora tehetsége, mint a hatalomban maradáshoz. Akkor már itt lenne a Kánaán.

netsrot 2009.03.23. 14:18:30

Alig várom az Orsós Orbánt!!!! Pár hónapra rá már mindenűtt fogom hallani ORBÁN TAKARODJ!
Ez lesz a felemelő érzés!

2009.03.23. 14:25:28

"más pártokhoz viszonyítva nem is áll majd 20010-ben olyan rosszul az MSZP."

Ezt légyszíves ne javítsd ki, mert remélem hogy legközelebb tényleg csak 20010-ben fognak szóhoz jutni.

RustySpoon (törölt) 2009.03.23. 14:26:04

@netsrot: rasszista barom.

"más pártokhoz viszonyítva nem is áll majd 20010-ben olyan rosszul az MSZP."

Tudom, hogy 2010 akart lenni, remélem Freudi elírás és tényleg csak 18000 év múlva felejtik el az emberek, hogy mennyit ártottak kis hazánknak ezek a barmok.. :)

szobatars 2009.03.23. 14:33:30

Az úgy van valahogy, hogy a süllyedő hajót először a patkányok hagyják el, majd mindenki más és a kapitány végig a hídon marad.

A "Magyarország" nevű süllyedő hajót a "patkányok" már tavaly tavasszal elhagyták..(mondhatni szabad madárként elrepültek, ha ez nem lenne képzavar). Most viszont a kapitány távozik...

Akkor most elsüllyedtünk??? Vagy a kapitány már nem vállalka tovább a dolgát, amivel megbízták, amiért a fizetését kapja...és dicstelenül és gyáván elvonul?

Vagy ez még mindig csak a patkányok távozásának ideje??

Kicknick 2009.03.23. 14:38:52

@szobatars: csak a zenészek maradnak a helyükön, tudod...és azért még elhúzzák a nótánkat!

joker_face 2009.03.23. 14:41:48

hehe nekem tetszik hogy eddig mindenhol azt lehetett olvasni hogy mennyire akarjatok hogy Feri lemondjon .... most hogy megtortent, meg azon agyaltok hogy milyen osszeeskuves elmelet all a hatterben ... hat polgarok ti sosem valtoztok ... faszom kivan hogy nektek semmi sem tetszik ... szar az eleted?? Szokj hozza es ne mast hibaztass

Laczkooo 2009.03.23. 14:42:21

@szobatars: négy és fél év alatt sem sikerült felfogni, hogy Gyurcsány nem kap fizetést? Ez első perctől kezdve nem vette fel a gázsiját.

pepelopez 2009.03.23. 14:43:28

Semmit nem ütött agyon csak az időt, hisz az új "kormály" törvénymodosításait is meg kell szavaznia valakinek a parlamentben, fidesz nem fog megszavazni. Tehát időhúzás az egész, előrehozott választásoktól meg fosnak....

szobatars 2009.03.23. 14:50:47

@Laczkooo: azért nehogy már ünnepet üljnük, mert nem vette fel a fizetését...bőven kárpótolta magát máshonnan..

amúgy meg az "allegória" fogalmát ismered???

szobatars 2009.03.23. 14:52:39

@joker_face: spec. én nem akartam, hogy lemondjon...azt ugyanis most kellene megtennie...
Lemondani, új választások és kész..

Az, hogy most keresnek egy "balekot" helyette, az nem lemondás, max. olyanoknak, mint te..

:-)))

ToMorgan 2009.03.23. 14:57:45

Mindenhogy szar lesz, ha valaki újat választ az mszp, vagy jön a zorbán, tök mindegy, szarban a haza és abban is marad még évekig.

Miért is? Ja, igen, mert valaki elkúrta...

netsrot 2009.03.23. 15:05:35

Gyors változást akartok? Hogy nincs erre forgatókönyv és nincs program? Dehogy nincs!
Ime a sajátom: a hétnapos program.
Mindenki, mindenkivel koalicióra lép. Mindenki arra a posztra kerülne ahová szeretne,mindenki azt csinálná amit szeret (mert ugye ha valaki a hobbyjából él, azt csinálja a legjobban.). A koalició .felvenné a közös nevet: Koa-Lizy Párt!
Mivel Ferkó lemondott a Miniszterelnökségről ( mert a fizetését eddig úgyis a szegényeknek adta) -tehát nincs értelme dolgoznia ingyen, s .Miniszterelnök amúgy sem kell. Legyen inkább királyság. Ezért az első napon Bokros, aki mindenkor készen áll mindenre , tehát a „mindenes”, felteszi a Viktorka fejére a Parlamentben tárolt koronát, aki miközben ugrál örömében és alig várja, hogy felállhasson arra a bizonyos bársony székre, hogy mindenki láthassa és megcsodálhassa őt végre teljes valójában.
Herényi Károly szorgosan dugdossa Ibolyka seggébe a jogart, hogy a rég nem érzet élvezetből neki is kijusson, aki félrecsapott fejjel és kalappal ordítja majd: még, még, semmi nem elég ! Fodor Gábor elnézően és liberálisan néz és azt suttogja kissé éneklő hangon: Ez megBokrosodott.
Ferkó most már felhőtlenül és gondtalanul dobálja Toto kutyájának az ország almát a Parlament dísztermében. Klárika legnagyobb örömére. Tömjén Zsolt udvari bolondnak öltözve, tükröt tart Viktorka elé, miközben dicséri szépségéért, magasságáéért és okosságáéért. Navrasics Tibike és Lendvai Ildike elkezdenek felállítani egy két kugli bábut. A Szíjártó fejével kezdik. Kóka Jancsi kókadt fütyivel jön ki a WC-ből és reformmért ordít, hogy jobb anyagból legyen a toailett papír!
Kiss Péter a nagy testével megjelenik szakács ruhában és a parlament éttermébe invitálja az ünneplő vegyes kormányt, a hol a kaja már tálalva igaz csak maradékokból van összeállítva gyorsan: Vörös(savanyú káposzta), Madárlátta liberális kenyér, az MDF piacon vásárolt abroszra letéve, a Narancsos Bukta, Tömjén Zsol füstölővel áldja meg az ételt. Sólyom Lászlónak is adnak feladatot a királyságban, Ő lesz a „ karon Varjú”Viktorka vadászatánál.
A második napon aztán megkezdődne a munka. Viktorunk megteremtené az országban a nyugalmat és békét. Szárnyalni fognak a tőzsdei árak. Saját és családja eddigi összelopott pénzéből kifizetné az államadósságot és elkezdené építtetni minden ház körül kolbászból a kerítést amit maga személyesen töltött. Ingyen sört osztanak, és pénzt mindenkinek! Feri külföldön értékesítené Privát cége termékét és annak bevételét is szétosztaná az emberek között. Bokros Lala megalkotná az új Sláger Rádiót Bocskor Bokros Boros néven s Vogát elküldené Hawaira külügyi attasénak.
Viktorunk a harmadik napon leveszi fejéről a koronát és megmártózik a Dunában, amit előző nap már átirányítottak, hogy a királyi szék előtt folyjon, mosva lábikráit, majd bemutatva, hogy Ő soha nem hazudik elkezdett a vízen járni mint Jézus. (na persze előtte a víz színe alatt egy centivel egy fa pallót építtetett, nehogy a régi hívei megszólják.)
A negyedik napon Magyarország csatlakozik Kubához egy doboz jófajta szivarért cserébe. Ifjabb Castro megígéri, hogy elfogadják Havannában az itt kiállított üdüléscsekkeket, ezzel egy időben életbe lép az üdüléscsekkekre vonatkozó 99%-os áfa kulcs.
Az ötödik naptól fogva nem lesz több probléma, elkúrás és hazudozás Magyarországon. Orbán elnevez magáról egy Budapest és Havanna közt húzódó hegyláncot, amit az Autópályaépítő Zrt szorgosan el is kezd építeni.
Herényi, kutya és teve heréket exportál. Ibolyka viaszbábu múzeumot nyit és ő maga elsőnek viasz nélkül be is áll, hogy a turisták majd megcsodálhassák gyönyörű kalapban. Ferkó őszinteségi retorikai beszédet oktat a Nemzetközi politológiai egyetemen. Tömjén Zsolt az udvari bolond szerepében fogadja az országunkba látogató kommunistákat és fasisztákat. Kövér László a fogházak parancsnoka ügyel a befogott randalírozó jobbikosokra meg az alja népére. Kóka János elment meglátogatni őseit Izraelbe. Veres Janó a Pénzverdében gyártja a jó kis magyar forintot, minél többet, hogy szét lehessen osztani. Szóval mindenki teszi a dolgát.
Na de a hatodik napon! Orbán Viktor jött, menedzs-ment. A mi Viktorunk nem csak szelet és vihart, de igényeket is támaszt. Castro-t a hatodik naptól fogva Fidesz Castro-nak hívják. Ferkóval karöltve este lenyírják Bokros füvét, majd megegyeznek, hogy márpedig új választások kellenek. Ezen oknál fogva ki is írják az új választásokat, ketten jutnak be a parlamentbe, karöltve. Viktor meg Ferkó, minek is oda több. Stabilizálódik a FiSzoP kormány, 100 százalékos többség. Farkasházi az egész Heti Hetes bagázzsal együtt Mimi távolkeleti rokonaihoz költözik, ahol hamisítatlan szóviccek gyártásával, valamint a buszpályaudvarokon hajléktalanokkal játszott sakk partik tétjeivel keresik a napi betevőre valót.
A hetedik napon uralkodóink úgy döntenek, pihenő. Elég a hajtásból, a sok csíra menjen ahova akar, kis hazánk csődöt jelent, mindenki csatlakozzon ahova akar, bezárják Magyarországot, nincs többé. Legalább választhatunk. A buzik majd mennek a melegek királyságába, mi meg itt maradunk anyátlanul. Országunk területét kétfelé osztják, Viktor szántani fog, Ferkó meg majd Ausztriában házal, hogy vegyék az ingatlanokat. Egyedül a pénzgyárat hagyták meg Veres Janó vezetésével.
Az összes cigányt betelepítik a világból, mert itt dolgozni nem kell és létrehozzák a kisebbség helyett a nagyosságot. Hazatér Deutsch Tamás is ( aki Izraelben bujdosott, mert a kis buta azt hitte hogy itt is Holokauszt lesz.)
Vidám hétvégi buliba kezdenek Bódi Gusztiék, Emilió , Gáspár Laci, és LL Junior és Oláh Ibolyka is , húzzák a talp alá valót. Gáspár Győzőt kinevezik az RTL (Roma Televizó Lóvé) élére. Orbán Viktor felveszi régi nevét az Orsós Viktor nevet és koronáját letéve Cigány Vajda lesz.
Ekkor már Ferkónak sem kell itt maradnia , érzi hogy haza kell mennie Izraelbe.
Így hét nap alatt Magyarország gyökeresen megváltozott. Most már csak azt kell várni, amikor Orsós Viktor is kijelenti ,. hogy ezt „ elkúrtuk”. ( …de arra várhatunk, Ő ilyet soha nem fog mondani). Nesztek hülye Magyarok!

szobatars 2009.03.23. 15:09:21

@netsrot: Neked spéci billentyűzet kellene egy copy/paste gombbal...csak könnyebb lenne úgy, vagy most is így csináltad..hatszázhuszonhetedik alkalommal szombat óta?

ToMorgan 2009.03.23. 15:09:28

@netsrot: Ó baszodjál meg, hogy bemásolod kommentként egy másik blog teljes szövegét.

szobatars 2009.03.23. 15:11:34

@Laczkooo: "négy és fél év alatt sem sikerült felfogni, hogy Gyurcsány nem kap fizetést? Ez első perctől kezdve nem vette fel a gázsiját."

Négy és fél éve nem sikerül megérteni. hogyan ajánlhatja fel valaki a szegényeknek azt a fizetést, amit fel sem vesz??

Vagy felveszi és utána ajánlja fel???

osborne 2009.03.23. 15:32:45

"Hatalomvággyal nem vádolható."

;]

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2009.03.23. 15:42:27

@Laczkooo: Fletó a miniszterelnöki hivatal döntése alapján az MVM-től a Fletó tulajdonában álló Motim Zrt.-nek juttatott kedvezményes áramdíj formájában kapta meg a fizetését.

Februar18 (törölt) 2009.03.23. 15:44:41

@szobatars: Ja, fölveszi, és azután ajánlja föl. Illetve múlt időben.

ügyfélszolgálatos 2009.03.23. 15:50:10

@joker_face: Tudod az, hogy a saját szar életükért másokat hibáztatnak az egyszerű szociológiai tény. Az Andorka könyvben külön fejezet van erről. De tök mindegy mert aki "pógár" annak semmi nem lesz jó úgy sem.

mimegmás 2009.03.23. 15:53:00

A dögkeselyűk már kőrőznek a konc felett. Kár, hogy mi vagyunk a konc, és ezek a rohadékok belőlünk fognak zabálni. De azt mondják majd, hogy nem ők a hibásak, ők csak eltakarítják a dögöt. Még meg is köszönhetjük a hét évi kivonulásokat.

Sealed tender 2009.03.23. 15:56:35

Én a következő népszerűségi/közvélemény indexre vagyok kiváncsi. Abból majd kiderül hányan ültek fel ennek a "lemondok" bullshitnek.

Sealed tender 2009.03.23. 15:58:35

@Zigomer Trubahin: és ez csak a látható, de ez sem volt aprópénz

tiborc2008 2009.03.23. 16:06:11

Nem marad-maradhat a ferenc, mödöfö már megtette feladatát, felvezette a nekik bajuszkirályt, még némi cirkusz míg megnevezik. Az is beszédes, hogy az Index szavazásán már látszik a két tábor szavazási preferenciája:előrehozott választás és bokros már elhúzott a mezőnytől.

experiment 626 2009.03.23. 16:07:53

@szobatars:
természetesen semmi közöm hozzá, kinek mennyi saját pénze van; a fizetésről lemondás gesztusát meg akár értékelhetném is, ha ez az egy nem a bányával állna szemben.
Mindenesetre úgy érzem, hogy az, hogy ő nem veszi fel a fizetését (tényleg, az az összes juttatás mekkora része?), valahogy nem olyan, mintha én nem venném fel...

tiborc2008 2009.03.23. 16:09:57

És persze már biztosították ezzel a konstrukcióval mödöfö támogatását, hiszen hogyan nézne ki, ha a jelöltjüket nem támogatnák. Így lett koalíciós partner ribikepárt.

tiborc2008 2009.03.23. 16:16:57

Miután a szocibirka-tagsággal bármit meg lehet szavaztatni, csak kicsit kell őket a gonosszal megfenyegetni. Azt is meg fogják szavazni, hogy lala legyen a miniszterelnökük, aki tagadja (szégyelli?) hogy közéjük tartozott.

2009.03.23. 16:18:18

Az biztos, hogy feri ezt mesterien csinálja. Az egész eddigi nagy büdös semmit mesterien csinálta. Pl. még mindig találni olyan embereket, akik meg vannak győződve arról, hogy a vizitdíj az 'reform' akart lenni.
/amit ugye azért találtak ki, hogy azok is fizessenek, akik addig nem - viszont éppen ők kaptak alóla felmentést/

Most pedig zseniálisan lavíroz.
Azt sem lehet tudni, hogy valóban le akar-e mondani, vagy maradni akar.
Közben az ország pengeélen.

De továbbmegyek: az egész politikai elit 20 éve az orránál foga vezeti a népet, és a legtöbben elhiszik. Briliáns, meg kell hagyni!

Aki nem az mszp-t támogatja, az fidesz-bérenc, aki nem a fidesz-t, az mszp-hívő.
Ők maguk, a politikai elit járulnak hozzá leginkább a megosztottsághoz - mert számukra ez a legkedvezőbb.

tiborc2008 2009.03.23. 16:06:11
Azért nem olyan biztos, hogy Bokros lesz a miniszterelnök.
Hogy az indexes szavazás mit mutat, az egy dolog. Ha az efféle felméréseknek hinni lehetne, akkor pl. a 2002-es választásokat a fidesz nyerte volna.
Nem mellesleg: világosan megmondták az mszp-nél, hogy Bokros miniszterelnökségét nem támogatják.

Persze én is hallottam már olyat, hogy magyar politikus haz... pardon: nem bontotta ki az igazság minden részletét.

sprenczl 2009.03.23. 16:22:20

Árpádháztól a szarháziig....

sprenczl 2009.03.23. 16:28:39

Hullarablók élesztgetnének egy haldokló beteget?
Érdekes ez a ballib koalíció....ég egy évig túl akarnak élni, addig is sokat lehet még szakítani. Bár egyre többen ülnek már előzetesben, az étvágyuk még mindig nagy. Hogy közben belerokkant az ország az elmúlt 7 évbe? Gondolom nem nagyon érdekli őket....

gaga 2009.03.23. 16:34:01

Fletó olyan, mint a hüvelygomba. Viszket. Folyást okoz. Összemaszatolja a bugyit. Átüt a tisztasági betéten is. Semmilyen kezelésre nem reagál.
Egyszóval: kiirthatatlan:)))

nyomasek 2009.03.23. 16:41:20

Baromság.
Csak akkor tudja eltolni magától és az MSZP-től a felelősséget az eddigi dilettáns intézkedéseik miatt, ha találnak egy paprikajancsit, aki magára vállalja ezt a szerepet. Szerintem ahogy tisztul a kép, úgy lesz egyre kevesebb vállalkozó. Ide egy hülyét keresnek, egy bábot, akit tudnak mozgatni, aki elviszi a balhét. Erre játszik most Orbán, hogy nem találnak épeléjű embert és le kell a szociknak nyelni a békát, új választást kell kiírni. Persze ezt senki sem akarja rajta kívül, nagy az ellenszél Szadi és Madöf oldalról is.

netsrot 2009.03.23. 16:56:16

most szarnom kell, megyek és kiteszem a Fideszt és bandáját a "Vajda" Führerrel együtt hehehehe

csorsza 2009.03.23. 17:15:46

@joker_face: Nem fogod, h nem az történt, amit mindenki (na jó, te meg néhány más szerencsétlen nem) várt? Csak épp hátrébb lépett kicsit, de az utóda - akit ő választ ki, ez micsoda kabaré! - , csak annyira ugrálhat majd, amennyire ő a pórázt engedi. Mint a Bokros-Horn, anno.
Szóval, igazán nem változott a mocsárban semmi. Ha választások lennének, akkor lehetne neki tapsolni. Dehát, kitart az a kis IMF-zsé még egy ideig...

S. Annyi 2009.03.23. 17:17:47

Ferenc tényleg zseni, mellette meg egy utolsó gazember, hazaáruló senki.

csorsza 2009.03.23. 17:17:58

@ügyfélszolgálatos: nagyon primitíven gondolkozol. Azért is vagy ügyfélszolgálatos...

S. Annyi 2009.03.23. 17:18:53

@netsrot: ha lehet, húzd le magad is a szaroddal együtt, Csepelen majd megtisztítanak, mielőtt a Dunába kerülsz.

ügyfélszolgálatos 2009.03.23. 17:29:03

@csorsza: Nem mert nem vagyok ilyen agyhalott zombi mint ezen az oldalon sokan. Megpróbálom a te személyeskedésektől nem mentes szinteden elmagyarázni.
- Tényleg van ilyen szociológiai kategória, egy nagy könyvben van benne (olyan mint az újság de több a betű benne).
- Vannak olyanok az ún polgári oldalon akinek semmi sem jó.
- Nem tudom, hogy a munkám miért is befolyásolja a gondolkozásomat.
- Kiváncsi lennék, hogy te mit is dolgozol ha egyáltalán dolgozol valamit. Meg merem kockáztatni, hogy jobban keresek mint te...
Összegzésként megjegyezném, hogy a szokásos "polgár" szintet hozod, hoszen mindenki aki nem veled van egy véleményen az biztos primitív és/vagy liberálbolsevik. Semmi gond végül is kényelmes ha az embernek nincsenek saját gondolatai hanem sablonként kapja őket.

2009.03.23. 17:30:51

Ja, és tényleg: nem, még egyáltalán nem mondott le. Csak meglebegtette. Ha...
Ha valóban komolyan gondolom, amit mondok, és találok egy marionettbábut, aki pontosan azt csinálja, amit én mondok neki.

Már csak ezért is nehéz elképzelni Bokrost miniszterelnökként. Persze ferkóéknál sosem lehet tudni, hogy mi lesz a végkifejlet...

Briliáns politikai kalandor a pasas - 'csak' közben az utolsókat rúgja alatta az ország.

states 2009.03.23. 17:31:21

Gyurcsány legfeljebb döglött legyeket csapdos, meg kell nézni az Indexes szavazást, jóval több, mint 10 ezres mintavétel szerint is a kutya sem kívánja vissza, az utolsó helyek egyikén kullog, az emberek előre hozott választást akarnak. Nincs visszaút, hatalomtechnika ide, hatalomtechnika oda, inkább meg kellett volna tanulni kormányozni, volt rá ideje bőven, ehelyett a tévéstúdiókban játszotta egy színvonaltalan szappanopera főszerepét, aminek most isszuk a levét...

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2009.03.23. 17:34:17

@ügyfélszolgálatos: "Vannak olyanok az ún polgári oldalon akinek semmi sem jó"

Hát azért a patás Orbán idején ment a gazdaság, most meg már akkor recesszióba meg a szétesés szélére jutottunk, amikor az összes többi ország még szárnyalt körülöttünk. Hadd legyen már szabad elégedetlennek lenni, vagy Ferenc testvérnek akkor is tapsolni kell, amikor a fejünkre szarik?

nius 2009.03.23. 17:42:14

Lerohadhatna már a címlapról ez a téma.

SzombatZ 2009.03.23. 17:46:49

@netsrot:

Hogy te mekkkora szánalmas hülye vagy bazmeg. A hozzád hasonló szűklátókörű szerencsétlen szemellenzős faszkalapok fogják kiabálni, hogy Orbán takarodj. Most sem fogjátok fel, és akkor sem fogjátok felfogni, hogy csak ennek az ormányos köcsögnek, meg a ballig koalíciónak köszönhető mindaz, amit most tapasztalunk. Térjetek már észre basszátok meg, hét éve a kegyenceitek adják el az országot. Faszomba.

@joker_face:

Neked nem gyanús, hogy ezt kb. 2006-ban kellett volna meglépnie ennek a paranoid buzinak? Azóta eltelt három év, és érdemben nem történt semmi. Mégegyszer mondom semmi! Ja várj csak tévedek: tovább adósodtunk, felvettünk 25 milliárd hitelt, nőtt a munkanélküliség, minden nemzetközi minősítőcég leminősítette az adósbesorolásunkat, nőtt az infláció, tönkrement az egészségügy, több ezer cég zárt be, rohamosan romlik a közbiztonság... Ezt mind elérték az "igen, megcsináljuk" hurrászocialisták, meg a hú fegyverhordozóik, a rabmadarak. És ezek után van pofája hét év ámokfutás után azt mondani, hogy lemond, mert ő az akadálya reformoknak, meg a változásoknak???? Milyen reformoknak bazmeg, milyeneknek? Semilyeneknek, mert azok nem voltak, és nem is lesznek. Mi a faszomért nem tudta az első sikertelen próbálkozások után eltolni a biciklit, mint az szokás nálunk szerencsésebb fejlődésű országokban? Miért kellett neki, meg a bandájának még pár tucat mélyütést bevinni? Ezek után ha a becsületnek csak egy halvány szikrája lenne ebben a gázlómadárban, akkor maradna, és elvinné a balhét 2010-ben. De ehhez nincs gerince, mert egy számító féreg!

ügyfélszolgálatos 2009.03.23. 17:54:17

@Zigomer Trubahin: Már inkább nem is írom le, hogy miért ment akkor a gazdaság (bajszos fószer). Senki sem kért, hogy tapsoljatok, de elvárnánk, hogy aki nem O. szavazó azt is tekintsétek embernek. Egy pár embernek ezt még gyakorolnia kell.

SzombatZ 2009.03.23. 17:56:45

@ügyfélszolgálatos:

És ami egy könyvben van, az biztos, hogy igaz, és úgy helyes ugye? Hány könyvet soroljak neked, amit le lehet emelni a polcról, és tele van hülyeségekkel?
Attól, hogy lekezelő, és leereszkedő vagy még nincs igazad, csak magadat minősíted.
Mégis mi a lófaszt vártok az átlagpolgártól? Az ilyen ember elmegy dolgozni, igyekszik becsületesen megélni, adózik, próbál megtakarítani, és tisztességesen eltartani a családját. Ha nem megy a szekér csak kisebb részben felelős érte, ugyanis nemigen van mozgástere. Mit csináljon kezdjen adót csalni, mint a szoci példaképeitek? Vagy válallkozzzon, és ha fizetni kéne jelentsen csődöt? Vagy vállaljon másod, és harmadállást? Hogyan, minek, hol? És a családdal mi lesz? Szerinted kire kéne haragudnia, ha nem a majmokra, akik nagy mellénnyel bevállalták a hurrrákormányzást?

Herr von Kartz 2009.03.23. 17:59:09

más pártokhoz viszonyítva nem is áll majd 20010-ben olyan rosszul az MSZP

szívemből szóltál
de addig KUSS LEGYEN NEKIK!!!!

KenSentMe 2009.03.23. 18:18:05

Nincs az országban 10 bátor szélsőjobboldali fiatalember aki önszorgalomból a Dunába lőné a teljes parlamentet? Jó, most kivégeznék őket a kommandósok, de pár évtized elteltével mártír és szent lenne belőletek! Reménykedve olvasom az indexes szalagcímeket, hátha akcióba léptek.

csorsza 2009.03.23. 18:20:03

@ügyfélszolgálatos:
- Tényleg, benne van egy könyvben? Akkor az a tuti frankó, igazad van.
- Biztos vannak. Mint az ún. nem-polgári oldalon.
- OK, hagyjuk a személyeskedést, legalábbis direktben.
- Bizony, dolgozok. De a fizetéseinkről ne nyissunk vitát, én legalábbis nem fogom ideírni, hogy veled versenyezzek. Mondjuk, ügyfélszolgálatosként, nagyon fönt kell lenned, h versenyben legyél...
- Nem, én a józan paraszti észt próbálom hozni, ha már társadalmi kategóriákról olvastál a könyvedben. És az azt mondja, ha egy főnök nagyon elkúrta, akkor húzzon el a picsába, (h parasztosan fogalmazzak), minél gyorsabban. És ne akarjon utána még próbálkozni, évekig, h majd ő kijavítja. Nem tudom, milyen cégnél vagy vastagon fizetett ügyfélszolgálatos, de csodálkoznék, ha téged nem rúgnának ki rövid úton, ha rosszul kommunikálsz az ügyfeleiddel.

Összegzésként: tele van a tököm a hozzád hasonló primitívekkel, akik ezt az egyszerű szabályt nem értik meg. És ez nekem rossz, mert az én bőrömre is megy a játék. És nem akarok ilyen idióták miatt innen elmenni. És igen, rühellem a libsik/bolsik támogatóit is, mert ők tartják életben ezt a tehetségtelen, tolvaj, senkiházi garnitúrát. És addig itt nem lesz jobb világ, amíg ezek innen el nem takarodnak.
De nem érted, mi? "Polgározzál" csak tovább, az nem sablonduma, kicsit sem...

S. Annyi 2009.03.23. 18:21:40

@VRbagoly: A Dunát kérem szépen, de ne szennyezzük be. Még koszosabb lenne úgy. Völgyzárógátba építéshez mit szólnál?

tiborc2008 2009.03.23. 18:23:24

bokroslala ugyanolyan gyorsan elvállalta, amikor bedobták őt a köztudatba, mint fletó '94-ben.
Szerintem már eldöntött dolog a jelölése, csak a szarkavarás megy, míg bejelentik. Szociválasztmány meg rábólint, különben jön maga a sátán.

Mária 2009.03.23. 18:30:31

@joker_face:

a feri nem mondott le, piropsaraszt!

a feri kostruktív bizalmatlansági indítványt kért maga ellen...

ha ugyanis lemondott volna, akkor lehetnének új választások az EP választásokkal együtt...

de mivel a te ferid nem mondott le, maradunk a szarban még egy évig

Mária 2009.03.23. 18:33:05

@Mária:

hoppá, a piropsaraszt pirosparaszt akart lenni.

tiborc2008 2009.03.23. 18:54:43

Ha jól tudom, bokroshoz szadesz se kell, mszp-mdf elég a megszavazásához. ribike belavírozta pártját a koalícióba. Igaz, hogy ezért választások után már nem lesz mdf, de ő tudja, miért érte meg neki mégis szinte egész pártjával szemben keresztülerőltetni a laját.

Dr Smit Plagius 2009.03.23. 19:06:11

és ha OVt neveznék meg leendő miniszterelnöknek és megszavazná a Maszop-Szadesz-Madöf együttesen? Arra mit mondana a nagy népvezér? Én nem ilyen lovat akartam?

más

polgári oldalon soha nem lop vagy lopott senki? nem hoztak rossz döntést sose?

hehe

tiborc2008 2009.03.23. 19:11:52

v@gattamorte:

Sok mindent elkúrtak vitykáék is, de legalább egész országot nem.

Dr Smit Plagius 2009.03.23. 19:19:08

@tiborc2008:
folyton oviról beszéltek, de nem mondjátok ki azok nevét, akiket az regnálása hozott vagy hoz pozicióba!
a teljesség igénye nélkül, csupa kisbetüvel: für lajos, torgyán józsef, tj egykori államtitkára, kit jogerősen elítéltek, wittner mária, schmitt pál, tarlós istván, kettejük miatt demszky gábor, kövér lajos, potyka bácsi, csurka istván, ifjabb hegedüs lóránt, stb

kriptoliberális 2009.03.23. 19:25:58

Azt most a jobboldalon valaki komolyan gondolta, hogy az MSZP a Bokros-csomaghoz hasonlóan ismételten elviszi a balhét a FIDESZ (jobboldal) helyett?
Hogy ismételten megcsinálja a költségvetési kiigazítást, hogy abból éljen 4 évig OV?

A FIDESZ a Bokros-csomag elleni demagógiával került hatalomra anno.
Nyilvánosan soha sem ismerte el annak szükségességét, noha a független közgazdászok közt evidencia.

2001-ben azt hívén, hogy az osztogatás az arroganciáját feledteti osztogatni kezdett, majd a 2002es választásokon a "gázáremelés" újabb Bokros csomag stb. rémképével riogatott.

A vesztés után ezerrel nyomta a Medgyessi kabinetet az ígéretek betartása, az osztogatás irányába.
Minden költségvetési kiadáscsökkentés esetén a zembberek nyúzásáról beszélt.
(Mondjuk nem tudom mire számított állami eladósodás terén ezek után).

Aztán 2006ban túl nagyot hazudott szociálisan (akkor is a hogyan élünk kártyát vette elő, csakhogy az emberek jobban éltek 2002-2006ban mint 1995-2002ben), rá is fázott.

2006 óta ismét a szociális érdekvédő ős szakszervezetis álláspontját hangoztatva gáncsolt el minden reformot, kiigazítást.

Csak remélni tudom, hogy GYFék nem lesznek olyan barmok, hogy ismét meglépik helyette a reformokat.
Miért is tennék.

A FIDESZnek azóta sincs programja, illetve tudja ő is, hogy nem tehetne mást, mint a kormány amit folyamatosan gyaláz.

Ideális lenne egy októberi előrehozott választás, előtte més némi osztogatással.
Aztán OV akja össze a jövő évi költségvetést!!!
És nézze majd meg az önkormányzati választási eredményeket!

Ugyanis OV se fogja megúszni az államcsődöt megszorítások nélkül.
Csak abban bízik, hogy összejön a 2/3

én meg abban, hogy nem.

Amit az MSZP csinál az szimpla balfaszság.
Amit OV az destruktív demagógia.

Csak felteszem a kérdést:
másik 386 képviselő miért tudna jobb kormányt felállítani előrehozott választások után)??

OV, Fidesz, tessék elvállalni a kormányfőséget, aztán mérettessen meg 2010ben!
Ja, hogy úgy nem kell?
Kell a 4 év?

ja igen, másnak is jár akkor, nem?

tiborc2008 2009.03.23. 19:26:41

Isten ments, hogy védjem ov-t, de hogy mondjuk csurkát miért írod a rovására, nem tudom. torgyi papát meg épp ő takarította el végleg, hála istennek. Az igaz, hogy (ki)használta, amíg szüksége volt rá. potyka bácsi se miatta lett közszereplő. Az államtitkárt szabadinak hívták, ő torgyi hozadéka volt. Hogy tarlóssal mi a baj, nem tudom, ő jó 3.ker polgármester volt, és 100x inkább ő, mint demszki.

tiborc2008 2009.03.23. 19:34:25

@kriptoliberális:
szerintem az lett volna evidencia bokroscsomag idején, hogy a belügyminiszternek kellett volna stablilizálni az országot. Akkoriban olajügyek miatt a bokroscsomag bevételénél nagyságrenddel nagyobb veszteség érte az államot olajügyek miatt, amik az akkori államapparátus és liberális belügyminiszterének bűnrészes asszisztálásával történtek.

kriptoliberális 2009.03.23. 19:37:05

@tiborc2008: és természetesen 1998-2002 közt nem is volt olajügy,,,
Pintér rendőrfőkapitány pedig köztudottan csak a szakmának élt, és él azóta is...
és olajügy perzse 1994 előtt sem volt?

minden ami rossz volt az szoclibsi, ami fityesz az csak jó volt

gratula!

Keen25 2009.03.23. 19:37:48

@kriptoliberális:
Teljesen igazad van.
Kivancsi vagyok arra, hogy ha most OV kerul be, vagy elorehozott valasztasok (adj isten) es nekiall helyreraki azt, amit eddig furt ( nagyeszu kollegaknak egy kis visszatekintes. Valoban, a vizitdij nem reform volt, es volt negativ kovetkezmenye az orszag lakossaganak eu.-i allapotara, de a TBn nagyot rantott volna, Tandij,) es amit azota is tol.
Csak elkepzelem, hogy hogyan fog tudni OV lavirozni azzal a politikaval amit most kepvisel. Hamarosan lehet majd oket Ot is hazugozni. Varom.
Elonye OVnek, hogy ellene nem fognak a jobbosok kimenni tuntetni. MEg egy jo darabig. A balosok meg nem tuntetosek.:)

Varom nagyon. LEgyen elorehozott valasztas. Szdsz mdf ki is esik a parlamentbol. Fidesz meg megszerzi a majdnem 2/3-ot. Aztan meglassuk, hogy mire megy vele.

tiborc2008 2009.03.23. 19:44:46

@kriptoliberális:
Ne vádolj engem fidesz-vonzalommal, mert olyan bennem nincs. '94-ig szdsz-szavazó voltam, de vége lett a szerelemnek, amikor összebútoroztak az addig köpködött mszp-vel.
'94 előtt nem sok olajügy volt, boross-kormány csak a törvényi lehetőséget teremtette meg rá, a végrehajtás 94-96 között zajlott. pintér belügyminisztersége egyik nagy tévedése volt ov-nak. Egyébként pintért épp ov akkori tanácsadója, olajtörvényhozó boross ajánlotta belügyminiszternek, és ov volt elég tapasztalatlan ahhoz, hogy elfogadja. Szerintem ő volt az, aki a maffia részéről rajta tartotta szemét a fiúkon.

kriptoliberális 2009.03.23. 19:44:59

2/3 nélkül a Fidesz akkorát bukik mint az ólajtó!
Ezt ők is tudják, nem véletlen amit csinálnak

tiborc2008 2009.03.23. 19:45:50

98-2002 között olajügy már csak a parlamentben volt, miután '96-ban hornék végre becsukták a törvényi kiskaput. Későn.

hakapeszi. 2009.03.23. 19:49:11

netstrot.... édes Istenem... eszed nulla, csak mocskolódsz. pár tény:

- Orbán idejében Magyarország a régió legjobbja volt, MSZP-s barátaink óta a legutolsó.

- Orbán idejében nem volt megszorítás, hanem adócsökkentés és vállalkozástámogatás volt.

- Orbán idejében nem volt sjinhead masírozás, mert be volt tiltva.

- Orbán idejében az olyanok mint Te szimplán csak nem szerették őt, de nem gyűlölték milliók, mert nem volt rá okuk.

- Orbán idejében nem volt rendőrterror.

- Orbán idejében nem volt minden héten sztájk és tüntetés, viszont volt közbiztonság.

Légyszíves ezen tények tükrében rohadj meg, és kussolj! Húzd össze magad és szégyelld el a pofád hogy a mocskos tolvajokat isteníted.

beleszolok 2009.03.23. 20:03:52

@gattamorte: másnap szépen feloszlatná a parlamentet, és új választásokat írna ki. Bár azt meg a többség nem szavazná meg. Különben is ki az az elmebeteg hülye, aki kisebbségből akar kormányozni? Ja igen egyet tudunk. Kisebbségi kormányzásnak egyetlen előnye van tovább lehet lopni.

A szokásos mindenki lop szarkenegetés pedig: nem mindegy, hogy mennyit. Ha közben csökken az adósság, és pörög a gazdaság, az vélhetőleg kevesebbet lop, mint aki tönkreteszi a gazdaságot, és közben az adósságot az egekbe emeli.

kriptoliberális 2009.03.23. 20:09:16

@tiborc2008: ebben egyetértünk
mármint Pintérben
Azzal le volt tudva a rebdőrség.

Simicskával az APEH

Polt Péterrel az ügyészség

jé, és semmilyen korrupcióra nem derült fény csak a kisgazdáknál.

Josip Tot, kaja ibrahim meg abból él hogy huszasával vesz köztartozásos Fideszközeli kft-ket.

nem állítom, h nincs meg ugyanez az MSZPnél

csak ők nem mondják magukról nap mint nap hogy igazmondó hófehérkék


Jé...

tiborc2008 2009.03.23. 20:15:01

Mint mondtam, nem vagyok fideszfan. Ma is liberálisnak vallom magam, de nem a szervezett búnözéssel, drogkereskedelemmel és a szemkilövöldözéssel vagyok liberális. Gyurcsánnyal sajnos eszkalálódott az állam-maffia. Túl sok reményem a fideszben sincs, talán velük nem lesz olyan szolgalelkű ringyó a média és a sajtó. Amit "ezek" tettek, annak a tizedétől is zengeni fog a ház. És ez nyomást fog gyakorolni rájuk. Más alternatíva, mint a fidesz, nincs. És ezeknek mindenképp menniük kell.

Lord_M_ 2009.03.23. 20:25:00

hmmm... Hogy GYF valóban zseniális fickó nem vitatom. Látszott ez már több akciójában. Látszott ez azon hogy túlélt majdnem mindent. De a lista itt végetért. Az nem zsenialitás hogy 5 év alatt kétszer táncolt el az ország a csőd szélére és csak a csoda mentette. Emlékezzen mindenki, 2006-ban az őszödi beszédben említette először hogy a szocialisták és liberálisok kormányzása messze túlment az ország képességein, és hogy ha nem lesz kiigazítás akkor komoly baj lesz. Akkor az adóprés megtekerése mentette az államot a szakadékból. Aztán tavaly, bár segített neki a világválság is, év végén már csak az IMF hitel fogta meg a szakadékba szédülő országot. Én elhiszem, hogy a világválságról nem GYF tehet, hisz hogyan is tehetne, de ne vegye senki sértésnek, egyedül Ukrajna és Magyarország vette igénybe a mentőövet, másnak nem kellett. Se a szlovákok, se a csehek, se a többiek nem rogytak térdre. meginogtak vitán felül, de nem térdelt le a gazdaság. Ehhez már jelentősen segített a szociális kormány. Az SZDSZ meg elmehet a fenébe. 6 évig támogatták mi több alakították a dolgokat... ehhez képest egy éve óbégatnak hogy hol a megoldás, amikor azért ők is igencsak segítettek tolni a szekeret (hogy merre azt hagyjuk)
Közben persze a túlélésért hogy a kormány de dőljön saját kardjába, kívülről támogatják... és bíznak a 2010-es csodában. Az MDF-fel egyetemben.
De lássuk be, az utóbbi 7 évben MSZP-SZDSZ kormányzás volt.

Nahh vegyük elő OV-t is.

Szóval a fickó megtorpedózta a vizit díjat. meg a tandíjat... A vizitdíj, ha mindenki emlékszik a kampányban került elő. OV azzal operált hogy az MSZP vezette kormány ezt bevezeti. GYF nyilvánosak kérte ki hogy vonja vissza "ilyet senki nem mondott" "nem igaz vádakkal..." stb. Aztán mégiscsak (2006os megszorítások). Ebből két dolog látszik. 1) az ország már akkor óriási bajban volt, 2) mégiscsak napirenden volt a téma. A torpedó ami a vizitdíjat érte annak szólt hogy GYF azt mondta ilyen nem lesz. Viktorék ebben zseniálisat húztak, a nép büntet. Így fogja büntetni OV-t is amikor azzal nyer, hogy a válság megoldható szorítások nélkül is és mégis ehhez nyúl.

hogy van e programja ? Egyelőre nem tudjuk, de ez egy elhibázott kérdés. Nem az ellenzék feladata programot állítani. Ezt a kormány teszi, és láttuk is hogy GYF kéthavonta hozott egyet.

De mondok még egy gonoszat. Még azt is elképzelhetőnek tartom hogy meg lehet fogni az országot olyan megszorítás nélkül ami a többségnek fájna. Nem a dolgozó többségnek fájna ha a pazarló szociális hálót vágják vissza. Az sem ha a pazarló befektetéseinket fogják vissza. Persze lesz réteg akinek fájni fog. Azoknak akik csak a segélyekből és más támogatásokból tartják fent magukat, úgy hogy közben akár dolgozhatnának is. És ez is csak 1. Nyilván nem ismerem a teljes költségvetést, azaz nincsenek számaim. De az tény, hogy az a modell működött máshol is hogy, levágják a pazarló elemeket, TÖBBET mint amit a gazdaság prögetéséhez kell. Ami teremt alapot akár az adócsökkentéshez is. Ha kevesebb az adó, abban igaza van GYF-nek, egyetlen egyel sem kell több pincér. De a bentlévők talán valós bérük után adóznának. Vagy végre bejelentenék őket. Ha normális adórendszer volna, és az adó elkerülőket pedig KEMÉNYEN szankcionálják, akkor talán többen fizetnének adót. Ami több bevételt, több vállalkozást hozna a fehér területre.

1998-2002 között a gazdaság jobban pörgött, ebben segített a Bokros csomag tény. Csakhogy az is igaz hogy OV vezetése után a Medgyesi kabinetnek még volt miből osztani. 55% alatt volt a GDP arányos adósság, és mindenki egyet értett abban hogy tavaly bevezetjük az Eurót. Na most pont annyira vagyunk tőle messze mint 2002-ben... És ez már NEM OV hibája.

De sok helyen mondtam már. Nem károgni kell egyik oldalról sem hogy jaj nincs választás. Igenis van választás. Egy demokráciában van. Lehet pártot alapítani, programot hirdetni és megnyerni az embereket, parlamentbe kerülni és megvalósítani őket.

Azt senki nem akarja nekem elmagyarázni hogy 10 millió emberből nincs még száz másik aki alkamalmas volna erre a feladatra. És csak GYF és OV van. Ugye ezt Ti sem hiszitek el?!

tiborc2008 2009.03.23. 20:26:41

Egyébként ha nem olyan türelmetlen a szadesz, hogy a húsosfazék mellé kerüljenek, akkor '98-ban nem a fidesz, hanem ők következtek volna a kormányzásban.

tiborc2008 2009.03.23. 20:31:33

@Lord_M_:
Egy párt megalapítása, parlamentbe jutása jó pár éves folyamat, és sok-sok pénz. Akkor lenne reális esély rá, ha eltörölnék, vagy lejjebb szállítanák a parlamenti küszöböt.

kriptoliberális 2009.03.23. 20:34:04

@Lord_M_: de bizony OV hibája is, és főleg a jelenlegi helyzet.
Ugyanis a GYF MSZP meglépte volna a reformokat, de a jobboldal lehetetlenítette el.
ez is tény

2.
A szemkilövésnek volt egy előzménye:
TV székház felgyújtás.
Az ugye OVtól független eseménylánc vége volt...
Meg a jobboldaltól
('értelmiségi' jobbos barátaink is ott hergelték a párszázas csürrhét..., ennyit erről)
Akkor az votl a baj, hogy a rendőrök nem lőttek, nem védték meg a közrendet

aztán heteken át ment a gyújtogatás...

beleszolok 2009.03.23. 20:37:53

@kriptoliberális: kinem szarja le josip totékat? Egyetlen bkv tanácsadásból kijön az amit a fideszhez fel tudsz sorolni. Az azon kívűli 100 milliárdokról regéljél amit az mszp+szdsz zsebretett. Csak autópályán nyúltak vagy 60 milliárdot, ha nem többet.

tiborc2008 2009.03.23. 20:43:13

@kriptoliberális:
index.hu/belfold/tmrsz6253/
És ezt nem egy szélsőséges állítja, hanem egy felelős rendőri vezető.
Soha senki nem tudja majd megmagyarázni, hogy miért nem védték meg a martalékül odadobott rendőröket. Minden eszköz-ember a rendelkezésre állt. Milyen érdekes, hogy egy addig és azóta soha hasonló feladatra fel nem kért vidéki alakulatnak kellett volna megvédeni a tv-t. Soha senki nem mondja meg, hogy miért kellett Budapest egész népe ellen válogatás nélkül háborút folytatni, sörözőben üldögélő emberek, arra járó külföldiek, stb. Soha senki nem tudja menteni azt a rengeteg aljasságot, amit a rendőrség elkövetett. És az őket kitüntető álliberálisokat se.
Ha továbbgondolja az ember, hogy "beáldozták a kisrendőröket", akkor az is érdekes, hogy ki tudhatta, hogy akkor és ott lehet beáldozni őket.

nem nemsiker_s 2009.03.23. 20:50:51

Ez hülyeség, nem a Fleto zsenialitásáról van itt szo, egyszerűen csak ez az egy választásuk volt a szociknak. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy kívülről (nemzetközi befektetői, vagy pénzügyi körökből) jött a tipp.
Ez a mostani lépés több szempontból is szükségszerű volt. Gazdaságilag is, politikailag is.

Lord_M_ 2009.03.23. 20:56:45

@kriptoliberális: Tv székház : ha jól emlékszem többek között volt ott más is nem csak a jobbos értelmiség... nahh csak nem jut eszembe a TV2 Svábi András aki szintén ott röhécselt... pedig ha valaki akkor ő tutira nem Fideszközeli (Svábi - Orbán interjú)

Azon túl a Tv székházas dolog valóban egy ótvar munka volt mind a két fél részéről. A jobb oldalnak el kellett volna határolódni tőle teljesen. A Bal oldalnak meg nem kellett volna lötykölni a szart. Ok okozat ... ha nincs őszöd, nincs lázadás... ha nincs lázadás nincs "támogatás" ... fene tudja...

Igen a parlamentbe jutás nem kétnapos munka... de az eltelt 7 évben ... ugye... már pár több éves projekt benne van. Lehetett volna.

A baloldaról érkező reformok:
Simán esélytelen lett volna OV és csapata, ha nem egy hiteltvesztett kormányfővel mennek neki ennek. Ha az MSZP időben észbekap és GYF-t elviszi a frontról azaz elviteti vele a balhét... és kitesz egy másik figurát... akár egy külsőst ... és azt mondja hogy "nos az ország szarban van uraim. Főleg Feri csinálta, nem tudtunk róla... kérem segítsenek rendet rakni" akkor az istenadta nép keresztbe lenyelte volna a fideszt ha elgáncsolja az országmegjobbítóit. És most a fidesz kínlódna a bentmaradási küszöbbel.

Tehát OV itt csak egy jól helyezett figura a sakkjátszmában. A hiba forrása az a másfél év amíg GYF beletanult a vezetésbe, meg a maradék 3 amikor nem jutott előbbre a semmittevésnél.

Tényleg pártatlanként akarom látni a helyzetet. És nem csak lötykölni a kakit a többiek arcába. GYF-et fel kellett volna áldozni az őszödi beszéd után az MSZP-nek önmagért és az országért. Nem pedig megpróbálni vele játszani. A fidesz csak azért erősödhetett meg és vihette keresztül amit, mert GYF mögött összezárt az MSZP - SZDSZ koalíció. és ezzel nem kevés olyan embert fordult ellenük akik eddig velük voltak. Lásd : a választói fordultak el tőle. Hiszen nem viccből 16-18%-os a párt támogatása szemben a közel 50%-ossal amivel nyertek.

Azt meg nem mondhatja senki hoyg a FIDESZ annyira jó lenne, hogy MSZP szavazóbázist nyertek el. Nem... annyi történt hogy az MSZP saját magától vesztette el a táborát.

Tehát legyen, a FIDESZ is hibás abban hogy idáig jutott a dolog, de egy taktikus (és hozzáértő) MSZP régen kifogta volna a szelet a vitorlájukból, és az ország még mindig Szlovákiával az élen húzná közép európát, és néznék az 1 EUR-hátulján a nénit a Gellért-hegyről.


Nahh még egy mondat :

és mi van akkor (összeesküvéselmélet következik) ha a két nagy ember a hátunk mögött rajtunk röhög... és minden le van zsírozva...

Hiszem hogy lehet másképp is.

tiborc2008 2009.03.23. 20:58:00

Sajnos, amit a demokráciát féltők ov-ról feltételeznek, azt gyf már elkövette.

tiborc2008 2009.03.23. 21:05:26

Az nem vicc, hogy táblát tartó embereket bevisznek egy kis seggturkálásra? Vajon rendőreinknek ez szexuális, vagy szadista örömet okoz elsősorban?

tiborc2008 2009.03.23. 21:19:53

És a kettős mérce: mi lett volna mondjuk, ha egy mszp-s vagy szdsz-es képviselőt orbánék regnálása alatt vernek meg a rendőrök. Leszakadt volna az ég, összehívták volna még az ENSz emberi jogi bizottságát is. Így meg válogatott hazugságok, nem igazolta magát, részeg volt, nem is történt semmi - aztán előkerült egy szemtanu által felvett video. És a magyar parlament még tárgyalni se volt hajlandó az esetet. Hát ez a gyurcsányi demokrácia.

Thorwald 2009.03.23. 22:03:08

@kriptoliberális:
Bazmeg ember fogd mar fel hogy ez nem egy "hogyanszopassam meg a masikat" jatek...
Azok ott "fonn" (???) azert lennenek, hogy az orszagert tegyenek. Nem azert hogy egyre nepszerubben lophassanak baszki...
Kurvajo, hogy megint van egy bonusz tema, meg "majd ket het mulva", amikor mar tobb honapja valsag van. Igenis tessek meglepni a szukseges lepeseket. Az ellenzek meg biralja ES adjon helyette mas otletet es kollektiven dolgozzak ki a megoldast... ne ilyen kianepszerubb, meg "mostenjovokazsirosbodonnel" jatekot jatszanak az en zsebemre... mert en megerzem a valsagot, feri meg viktor nem. Helyesbitek. Nekem a valsag abban jelentkezik, hogy azon agyalok, hogy alberlet vagy lakasvetel, neki meg par szammal kissebb szam az egyenleglekerdezesnel...

Thorwald 2009.03.23. 22:09:10

Mellesleg rohadtul mellekes, h ki ul a barsonyszekben, ha nem csinalja a feladatat.
Ugyanugy elvarnam a fidesztol mint az mszptol...

tiborc2008 2009.03.24. 01:23:36

Index szavazásán nemrég 19 és 20 ezer közotti szavazattal kb. egálban volt az előrehozott választás és a bajuszkirály. Egy óra alatt jelentős előnyre tett szert Bokros. Ha, nem éjjel egykor aktivizálták magukat hívei, szavaztak négyezren, akkor egy szavazóscript nyomul most nagyon. Azért érdekes, mert -gondolom- fidesznyikek nyomják az előrehozott választást, maszopósok meg a laját. Biztos akarnak tőle valamit, ha ennyire tolják.

tiborc2008 2009.03.24. 01:29:05

úgy látszik, jó lesz ez a szavazás szocibirka-választmány átkúrására, hogy laját akarja a nép.

tiborc2008 2009.03.24. 02:06:45

Kúúúrvajóó az index szavazása! Elmúlt fél órában bokroslala kapott 1021 szavazatot, az összes többi 52-t! Így készül a közvélemény...

tiborc2008 2009.03.24. 02:41:00

Elmúlt fél órában Lala 1057 szavazat, összes többi 78.

Thorwald 2009.03.24. 06:09:04

Nem mintha egy indexes szavazasnak lenne barmilyen jelentosege is...

KenSentMe 2009.03.24. 06:34:09

szerintem tótawének beragadt az egere, aztán küldte a klikkeket;)
süti beállítások módosítása