HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Nagyon komoly figyelmeztetés Dávid Ibolyának

2010.01.22. 10:24 Ratius

Tisztelt Pártelnök Asszony!

 
Szeretném felhívni a figyelmét arra, az általam elsőként megfigyelt, és a valószínűség magas fokán is bizonyítottnak tekinthető paranormális jelenségre, amely a Szabad Demokratákkal való szövetkezést kíséri. A veszély rendkívüli: az ön, illetve az önök számára katasztrofális következményekkel is járhat, illetve bizonyosan járni fog.
Engedje meg, hogy röviden összefoglaljam a tényeket!
 
A tények
A Szabad Demokraták Szövetségével együttműködést kialakító Fidesz 1990-94 között szárnyaló népszerűsége, a szövetségkötéstől kezdve hanyatlani kezdett, majd olyan mélységekbe zuhant, hogy a Fiatal Demokraták alig tudták átlépni a parlamenti küszöböt.
Hasonlóan járt a Szabad Demokratákkal koalícióra lépő Magyar Szocialista Párt. A magas népszerűség és a sikeres kormányzás az SZDSZ-szel való együttműködés során mind jobban apadt, majd végleg elenyészett. (Itt kell megjegyeznem, hogy Gyurcsány Ferenc, ha nem is ismerte föl az egyértelmű tendenciát, azért jó érzékkel a megoldás felé indult, azaz az MSZP megmentésének egyetlen lehetősége, az SZDSZ-től való elszakadás felé lavírozott.
De ugyanígy jártak az európai liberális pártokat tömörítő pártszövetség tagjai, amelyek 2009-ben szörnyű választási vereséget szenvedtek el az EP választásokon. Ennek oka nyilvánvalóan az, hogy együttműködést alakítottak ki az SZDSZ-szel.  
Végezetül rá kell mutatnom arra is, hogy hazánk, Magyarország ugyancsak egyre rosszabb helyzetbe került az elmúlt húsz év folyamán, amely hanyatlásban ismételten felismerhetjük a Szabad demokraták szerepét.
 
Megjegyzés
Rövid összefoglalóm magyarázataként meg kell említenem azt is, hogy a szemléltető jellegű tényanyagot a gyengébbtől az erősebb felé haladva mutattam be, amely egyúttal az SZDSZ által okozott káros hatás időbeni lefolyásának hosszát is növekvő sorba helyezi. Azaz látnivaló, hogy egy gyengébb szervezetre rövidebb idő alatt fejti ki hatását az említett párt, míg egy olyan erős struktúrára, mint amilyenek, mondjuk, az európai liberálisokat tekinthetjük, csak lassabban.   
 
Konklúzió
A tények rövid összefoglalása után egyszerű formállogikai módszerrel leszűrhetjük a konklúziót (amelyet nagy nyomatékkal ajánlok Pártelnök Asszony figyelmébe!): a Szabad Demokratákkal való bárminemű együttműködés kétségkívül káros hatással van az együttműködőre, s ez a káros hatás az együttműködő fél erejétől függően, időarányosan vezet az együttműködő hanyatlásához.  
 
Lábjegyzet
Végezetül némi bizonytalan lábjegyzetként el kell mondanom, hogy a jelenség mögött – a tudomány mai állása szerint - nem megfejthető paranormális folyamatok sejthetőek, amelyeket mindközönségesen úgy fejezhetünk ki: az SZDSZ meg van átkozva, mint Bagaméri, a fagylaltos. (Csak sajnos nem olyan vicces…)   
 

204 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr471692232

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dávid, csillagom, Ibolya 2010.01.22. 19:20:01

Pártocskáját Fidesz ette,magához a szadeszt vettea Dávid Ibolyas agyában rigolya:ettől liberális lett-e? 

Trackback: Politikai prostituált 2010.01.22. 17:16:19

A poltikai prostituált a klasszikus kurvánál sokkal enyhébb kifejezés.Nem azért mert a közszereplőnek a bíróság gyakorlata értelmében az átlagnál több kritikát kell elviselniük és nem is azért, mert a politikussal szemben az egész világon elnézőbbek.A ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ratius 2010.01.22. 17:26:35

@az igazi Sipi:
A szólasszabadsag, a törvény előtti egyenlőseg, a vallásszabadság, a szabad költözés joga, a szabad vállalkozás joga, stb valóban a liberalizmus erdeme. De ezek elég régen elért célok. Olyan, mintha a KDNP azzal kérkedne, hogy ők, illetve közvetlen elődjeik teremtették meg középkori kolostori kultúrát...

rockjano 2010.01.22. 17:27:43

@TaTa86.: Biztos fogsz tudni mondani sajnos, sok hibát követte el a szadesz előző vezetése én is sokat pofáztam köreikben anno hiába...

De volt egy jópár dolog ami nem tudom mennyire konkrét de egyetértettem vele:
-sorkatonaság eltörlés
-bejegyzett élettársi kapcsolat
-politikai pártok finanszírozási kérdésének megoldása (mindig valamelyik nagy párt állt ellen egyszer az egyik egyszer a másik csudamód)
-oktatáspolitika, alsótagozatban osztályzáseltörlés (az én gyerekem waldorfos nagyon jól megvannak nélküle)
-állambiztonsági iratok nyilvánosságrahozása (nagypártok nem akarták vajon miért

stb...stb... ha nem amatőr volnék hanem politikus még sorolhatnám de nem jut eszembe

És tudom hozod majd a demszky szerencsétlenkedéseit a traktorosokkal, meg a kunczét stb... ezekkel többé kevésbé egyet is értek.

rockjano 2010.01.22. 17:30:26

@rockjano: ja és baromira nem értek egyet a vagyonadóval sem, stb...

misinator 2010.01.22. 17:35:11

Alapvetően magyarisztánban frakciódiktatúra van. Ezt remélem nem kell bővebben kifejtenem.
ha valaki az egyéni jelöltjére szavaz, mert mondjuk lebetonoztatta fél négyzetméteren a Tisztelt Szavazó járdáját, ám tegye, lelke rajta...
De könyörgöm, mé' kell birka módra szavazni a pártlistára!?
Hogy azok is bejussanak a Tisztelt Házba, akiknek egyébként esélyük se lenne rá???
Hogy a PÁRTOK a viszonylagos felhatalmazásukkal hadoválhassanak???
Tessék teleikszelni a pártlapot,hogy érvénytelen legyen - kimutatva az elégedetlenségünket - de ne legyen mégse üressége folytán biankó csekk "ezeknek".
Ha egyetértesz, másold be , s küld tovább az e-mail körödnek is.
De könyörgöm, ne legyünk már birkák!!!!

pandacsökiboborján 2010.01.22. 17:42:03

@rockjano: -oktatáspolitika, alsótagozatban osztályzáseltörlés -ez tipikusan azért volt, hogy a cigánygyerekek ne bukjanak meg. Beszélgess tanárokkal és kérdezd meg mi a véleményük az SZDSZ-es oktatáspolitikáról.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.22. 17:52:36

@rockjano: És érdekes módon 8 év szdsz kormányzás után van a legrosszabb megítélése a kisebbségeknek.
Most érvényesülnek legkevésbé a szabadságjogok, a hatalmi ágak szétválasztása.
Most a legbrutálisabbak az adók, és az állami újraelosztás.
Most hisznek a legkevesebben a demokráciában.
Most van legalacsonyabban Magyarország nemzetközi, és hazai megítélése.
Stb, stb.

Amiket említettél egyrészt még liberális szempontból is vitatható dolgok(, alsóban osztályzás eltörlése pl), másrészt abszolút marginális jelentősségűek.

Nem hiszem el, hogy nem látod, hogy itt nem arról van szó, hogy hibáztak néhányszor, hanem arról, hogy alapjaiban qrták el az egészet.

pandacsökiboborján 2010.01.22. 17:56:04

@rockjano: A liberalizmus HALOTT. Miután kiebrudalták Tölgyessyt és csatlakoztak Gyuszi kormányához, egyenesen mintha ez a párt a káoszokozásra és lenyúlásokra szerveződött volna.

kamasuka 2010.01.22. 18:39:34

videotar.mtv.hu/?k=ma+reggel

1.07.16 -tól érdemes megnézni az MDF szóvivőjét.

És komolyan gondolják ...

kamasuka 2010.01.22. 18:41:27

@kamasuka:
Védi az SZDSZt, és úgy reagálja le az elmúlt 8 évet, mint CSAK MSZP kormányzás. És komolyan gondolja! :D

Straight 2010.01.22. 19:31:53

@rockjano: Visszakérdeznék. Egy nem szélsőséges jobb vagy baloldali kire szavazzon?
Mint liberális politikust én egyedül Bokrost tartom elfogadhatónak.
Valóban ma egy liberálisnak magyarországon nem igazán van alternatívája.
De én mint ahogy azt fent (a kurvahosszú kommentben) leírtam az szdszt nem tartom liberális képviseletnek. (liberálisok ők csak nem érdekképviselet)
A szabadpiac vilkágában valóban szükség lesz egy liberális pártra a parlamentben (csak ne hívjuk szdsz nek mert végigfut a hideg a hátamon) de azoknak a magyar emberek versenyképességét kell szolgálniuk. Nem tudom te alkalmazott vagy vállalkozó vagy e de biztosan tudod ha nem is érezted hogy az adórendszer gyakorlatilag megöli a kisvállalkozásokat.
Egy olyan pártra van szükség aki meg tudja tanítani az embereknek hogy mit jelent a piac és azt hogyan és mire használhatják.
De ezek melett amit a liberalizmus nem ismer el szükség van szabályokra mindenütt. A piacon is. A bankok gyakorlatilag 100% a magán kézben van. Nem megengedhető hogy közpénzből, kis emberek pénzéből 1000000000000000ft visszanemtérítendő támogatással tápoljunk magánembereket. Mert akkor jogos a kérdés hogy a Pityókai Józsi bácsit miért nem támogatjuk 950 ezer milliárd forintal?

rockjano 2010.01.22. 20:45:41

@TaTa86.: Lányom Waldorfba jár ott nemcsak osztályzás nincs (semmikor felsőben sem) hanem a tanár verseket ír év végén a diákoknak és képzeld nagyon jól tanulnak jó eredményekkel mennek tovább és nem stresszelik halálra magukat, ja és IMÁDNAK iskolába járni!!!

rockjano 2010.01.22. 20:46:53

@pandacsökiboborján: Ez így nemigaz nemcsak cigánygyerekek buknak. Viszont alsóban buktatni nem szabad ez nem a gyerek tragédiája hanem a tanár tehetségtelensége.

nem kell mindenből cigánykérdést csinálni mert nem az.

rockjano 2010.01.22. 20:50:14

@TaTa86.: "És érdekes módon 8 év szdsz kormányzás után van a legrosszabb megítélése a kisebbségeknek.

Az szdsz egy ideje ellenzékben van.

"Most érvényesülnek legkevésbé a szabadságjogok, a hatalmi ágak szétválasztása."

Ez nemigaz.

"Most a legbrutálisabbak az adók, és az állami újraelosztás."

Ez mostantól (január) egyáltalán nemigaz, egyébként ez a szocik miatt van és nem a liberálisok miatt, de rossz kompromisszumok voltak ezt nem tagadom

"Most hisznek a legkevesebben a demokráciában."
nem hiszem hogy ennek akármi köze lenne a liberálisokhoz

"Most van legalacsonyabban Magyarország nemzetközi, és hazai megítélése."

Ez sem igaz a Bajnai kormány megitélése kifejezetten jó , valszeg sokkal jobb mint a Fideszé valaha is lesz

atmerok 2010.01.22. 21:05:26

@rockjano: Koromnál (50) és neveltetésemnél fogva nem akarlak sértegetni, de szerintem sürgősen orvoshoz kéne fordulni! Ha végignézed az eddigi kommenteket, nem emlékeztet arra a bizonyos autópályás viccre? Nem lehet, hogy te mész szembe a forgalommal? Nem lehet, hogy nem az összes többi 98% a hülye, hanem te? Mondom ezt úgy, hogy az összes eddigi szavazáson (népszavazásokat is beleértve) részt vettem, és MINDIG az SZDSZ mellett szavaztam. (Szégyellem is magam rohadtul!) Én is liberális vagyok, ezért utálom ezeket, mert örökre lejáratták az eszmét. Hajrá FIDESZ!

atmerok 2010.01.22. 21:07:13

@TaTa86.: Teljesen egyetértek a meglátásaiddal. Csak a teljesen hibbantan elfogultak (bocs Rockjano) láthatják másképp...

Straight 2010.01.22. 21:12:23

@rockjano: Ha nem értékelik őket hogy mehetnek tovább mégis egy eredménnyel?XD

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.22. 21:16:18

@rockjano: Szép kis ellenzék. Azért a csókosok bent maradhattak a pozíciókban, és megszavaztak a szadeszosok minden fontosabb törvényt.
Ettől függetlenül, nem ártott más annyit a zsidóknak és a cigányoknak, buziknak mint az szdsz és holdudvara.

2006 okt. 23-a. Rémlik valami? Drazsé által kézivezérelt, politizáló rendőrség? Azt ne mondd, hogy az utóbbi évek gazságaihoz nem kellett az ügyészség tevékeny asszisztálása.

Újraelosztás: Ááá szóval a szocik voltak. Nem kérlek, az szdsz mindent megszavazott! És itt nem egyszerűen arról van szó, hogy becsapott titeket, és egy liberális program helyett egy szocialistát valósított meg: szánt szándékkal, a hatalom megtartásáért tönkretették az országot.
Ez nem rossz kompromisszum, hanem hazaárulás.

Demokrácia: Dehogyis nem. Én pl okt 24e óta nem hiszek a demokráciában, pl pont Kuncze máríruszozása, Demszky Pro Urbe díja óta.
Sokan meg azért nem hisznek a demokráciában és a jogállamban, mert azt látja, hogy a szadesz agyrémei kiszolgáltatják őket a bűnözőknek, és ha ennek hangot adnak, akkor ők lesznek a nácik.

Megítélés: Engem az ország érdekel, leszarom, hogy Bajnai kapott egy buksisimit a főnöktől. Kérdezd meg Ficotól, milyen a renoménk odakint...
Az hogy egy olyan porfészek, mint "Szlovákia" belénk mer rúgni, nem azt jelzi, hogy szárnyalnánk.

atmerok 2010.01.22. 21:21:51

Mondjuk az SZDSZ "ellenzékisége" tényleg egy rossz vicc akart lenni gondolom.

Senkifia 2010.01.22. 21:56:25

@rockjano: jellemző :) dehogyis nincs értelme.ezek megtörtént tények. persze ehhez értetek a legjobban....hogy ááá demagóg vagy. áááá, hülyeséget beszélsz,nem is válaszolok....lehet azért,mert van értelme,annak,amit mondtam, te viszont nem tudsz érdemben,liberálisvédőként,válaszolni?. az említettek közül mi nem igaz az igazi liberálisaidra?mondta kuncze,hogy ciánt adna a másként gondolkodóknak? igen. kitették liberális égisz alatt rendezett tehénsegget a bazilika elé?igen. néztetek liberálisértetlenül,hogy de ez miért is baj,és a hívőket miért zavarja?igen. bezárták a parkok közepén lévő kasélyokban berendezett klinikákat,reform címen?igen... pár hónapja volt indexen hír,hogy 29 milliárd ft nyereségre számít a kormány az OPNI eladásából,meg egyebekből?igen. mondta a kis malacka egészségügyminiszteretek ,hogy " az orvostudomány nem ott tart,hogy az asztmás gyerekeknek friss levegőre van szüksége. erre vannak gyógyszerek." ?és ezzel bezárták a svábhegyi gyermekszanatóriumot... igen. mondta horn gábor a napkeltében,hogy "higgyék el,engem jobban érdekel,mi történik ezzel a párttal,mint az,hogy mi történik ezzel az országgal..." igen.

mond meg, te igazi liberális,mit nem értettél ebből?vagy hol itt a gyűlölet?ja hogy a tények nem fekszenek neked,és ez így könnyebb? az lehet. de attól a tény még tény marad.
és változatlanul el szeretném olvasni azon dolgok listáját,amelyeket a te igazi liberálisaid fémjeleztek,és a magyar társadalomra hosszú távon pozitív hatással vannak.illetve a magyar embereknek bármi hosszútávú szna származna belőle.... mesélj,mester. mert én buta vagyok,és nem érted,amit írok.kérdezz nyugodtan,mert magyarázom...

Senkifia 2010.01.22. 22:01:47

@rockjano: ....értelmezhetetlen negatív és gyűlölet...jézusmária... tudod, te aztmondtad,hogy te,és még páran...én meg azt,hogy én és még sokmillióan...jelemző az 1%os liberális támogatottság....
van egy közmondás valahol:ha valaki szamárnak nevez,ne törődj vele. Ha ketten mondják,kezdj elgondolkodni.Ha hárman, vegyél egy nyerget.
Ti,jelen esetben,már nyugodtan költözhettek istálóba,és ehettek abrakot,meg iázhattok nyugodttan. mind az 1% akik vagytok. mert a maradék 99nek igazán törődik azzal,mit is beszéltek az értelmetlenségről,amit a 99% beszél rólatok.
üdv,te igazi liberális.

rockjano 2010.01.22. 22:06:06

@Straight: "Visszakérdeznék. Egy nem szélsőséges jobb vagy baloldali kire szavazzon?"..háát ez is bizony kurva jó kérdés, mert se az mszp de a fideaz nem alternatíva ma sajnos egy normális bal vagy jobboldalinak.

talán az LMP-ből még kinőhet egyszer egy normális baloldali párt nemtudom (bár inkább egy valamirevaló zöld párt.

"Nem tudom te alkalmazott vagy vállalkozó vagy e de biztosan tudod ha nem is érezted hogy az adórendszer gyakorlatilag megöli a kisvállalkozásokat."
Cégem van bizony és jól megélek belőle és sokat kínlódom is vele bár ma nem rosszabb sokkal min mondjuk néhány évvel ezelött vagy éppen a fidesz ideje alatt volt. (talán a válság miatt némileg mégis de az csak elmúlik egyzer)

"liberalizmus nem ismer el szükség van szabályokra mindenütt."
egyetértünk....és be is kell tartani őket.

Sz szdsz-mdf-en kívűl nem lesz más liberális párt viszont még jó ideig az biztos, akár tetszik a név akár nem.

Senkifia 2010.01.22. 22:08:28

@rockjano: kiscsacsi, látom csak a második hsz.ra írtad,hogy értelmetlen....ahol a listát kértem tőled,azt elolvastad?mert arra nem válaszoltál.
ja és természetesen az is mind tény(max kissé vhemens a stílus)amit a második hszban írtam. hogytakonygerincű suttyó band a az szdsz,és az mdf meg valamiféle baloldalra csúszott istentudjakt képviselő párt.... szóvalkeresd meg az előbbi hsz is,amirevan egy utalás 22.én,16:20:01kor...

rockjano 2010.01.22. 22:09:28

@atmerok: Én sem akarlak sértegetni koromnál fogva (42) de azt azért áruld el nekem ha eddig mindig az szdsz-re szavaztál (mint én) akkor pont most mi ez a nagy ellenérzés benned???

Nem értem komolyan, a szadesz már elég régóta koalícióban van az mszp-vel (12 év) mínusz az elmúlt 1,5 mi válozott benned???

Egyébként az hogy mindenki szembe jön itt az nem jelenti hogy ők mennek jófelé :-)))

rockjano 2010.01.22. 22:11:44

@atmerok: "de szerintem sürgősen orvoshoz kéne fordulni!"..vérnyomásom kicsit magas de kösz jól vagyok magamat büszkén tarthatom a rendszerváltás nyertesének, én szeretem a kapitalizmust nekem bejött.

Én annyit értem el 1980 óta mint amennyire a szüleimnek soha nem lett volna lehetősége.

Senkifia 2010.01.22. 22:12:17

@az igazi Sipi: sipi,te nem az iwiwes sipos vagy, tudod, anyirán beosztottja...?
a gerincesség miért is rosszabb az elvtelenségnél? és még egyszer:egy magát keresztény nzervatív pártnak nevező egylet,hogy tud azonosulni ezzel a szutyok élősködők gyülekezetével?
ja hogy kompromisszumkészség.... gratulálok....
az,hogy az elveimet nem feladva gerinsen viszautasítok egy ,elveimmel ellenkező,minden engem meghatározó dologgal ellenkező,gyülekezettel való közösködést,az nem feltételez gyűlöletet.... objektíve lehet azt mondani:eddig sem értettem egyet veled,ezután se táulok.ennyi

rockjano 2010.01.22. 22:19:59

@TaTa86.: "Szép kis ellenzék. Azért a csókosok bent maradhattak a pozíciókban, és megszavaztak a szadeszosok minden fontosabb törvényt."

Ez a szadesz az összes akkori tagjával eltünt megszünt. Hol van ma Magyar Bálint vagy Pető??? Utálják a mostani szadeszt legalébb annyira mint te..vagy nem nézel TV-t???

"2006 okt. 23-a. Rémlik valami? Drazsé által kézivezérelt, politizáló rendőrség? Azt ne mondd, hogy az utóbbi évek gazságaihoz nem kellett az ügyészség tevékeny asszisztálása."

Az ügyészség kifejezetten jobboldali kötődésű ezt akárki megmondhatja Neked emlékszel még Polt Péterre???

"Újraelosztás: Ááá szóval a szocik voltak. Nem kérlek, az szdsz mindent megszavazott! És itt nem egyszerűen arról van szó, hogy becsapott titeket, és egy liberális program helyett egy szocialistát valósított meg: szánt szándékkal, a hatalom megtartásáért tönkretették az országot.
Ez nem rossz kompromisszum, hanem hazaárulás."

Drága lelkem ugye nem felejtetted al hogy a FIDESZ IS MEGSZAVAZTA az újraelosztást!!!!!!!! Ezt valahogy mindig elfelejtitek (ők is részei ennek az országtönkretételnek nem ciki???)

"Demokrácia: Dehogyis nem. Én pl okt 24e óta nem hiszek a demokráciában, pl pont Kuncze máríruszozása, Demszky Pro Urbe díja óta. "

A Pro Urbe díj hiba volt de az MÉG AZ ESEMÉNYEK ELÖTT VOLT erre sem emlékszel fogadjunk.
A mártíruszozás bunkóság volt de ennél meredekebb bunkóságok voltak vannak a másik oldalon is

"Sokan meg azért nem hisznek a demokráciában és a jogállamban, mert azt látja, hogy a szadesz agyrémei kiszolgáltatják őket a bűnözőknek, és ha ennek hangot adnak, akkor ők lesznek a nácik."

Na ennek a mondatnak semmi értelme nincs olvasd át mégegyszer

"Megítélés: Engem az ország érdekel, leszarom, hogy Bajnai kapott egy buksisimit a főnöktől."

A fidesz is attól a főnöktől fogja kapni a fizetését azt remélem tudod!!!

"Kérdezd meg Ficotól, milyen a renoménk odakint...
Az hogy egy olyan porfészek, mint "Szlovákia" belénk mer rúgni, nem azt jelzi, hogy szárnyalnánk."

Szlovákia bazdmeg azért szárnyal mert ott végrehajtották azokat a reformnokat amiket az sdsz is szeretet volna és olyan rosszul csinált és kommunikált.

Alapvető szerkezeto átalakítésok nélkül a FIDESZNEK SEM LESSZ PÉNZE SEMMIRE..ezt megérted..vagy még álmodsz egy kicsit???

rockjano 2010.01.22. 22:23:27

@Senkifia: jajj kicsit lassabban ember

Ne húzd már fel magad ennyire mert még a végén megárt :-)))))

Nyugi jön a fidesz és neked minden baromi kurva jó lesz. Nyugi már csak 2 hónap, féllábon is kibírod.

Jön a Kánaán, ott dereng már a horizonton, én is úgy várom már :-)))

Easy boy.....calm down.

atmerok 2010.01.22. 22:27:34

@rockjano: Sikereidet nem irigylem, sőt, tiszta szívből gratulálok. De nem látom bizonyítottnak, hogy más kormány esetén nyomorban élnél. Mégegyszer mondom: sokra tartom az "igazi" liberalizmust, de ennek a Kóka féle bagázsnak ehhez SEMMI köze. Ezek csak a hatalmat szeretnék, minden más le van sz@rva...

rockjano 2010.01.22. 22:29:52

@Senkifia: Arra már válaszoltam lelkecském, de nem akarlak megtéríteni úgyis hiába szóval ennyi :-))) Pááá

atmerok 2010.01.22. 22:34:30

@rockjano:
"Nem értem komolyan, a szadesz már elég régóta koalícióban van az mszp-vel (12 év) mínusz az elmúlt 1,5 mi válozott benned???"

Hát bevallom, ezzel most tényleg megfogtál.
Sokminden bosszantott, de a vagyonadó verte ki nálam végleg a biztosítékot.

(De azért hosszan sorolhatnám ami ezen kívül is bosszant.)

Senkifia 2010.01.22. 22:40:55

@rockjano: na látod,ebben tévedsz :)teljes mértékben tisztában vagyok azzal,hogy orbán egy zsebhitler,és a fidesz meg az orrán beszél csomó dologban,mert kötött a pálya,amin mozoghat mostanság a magyar. nem feltétlenül vagyok hülye :) és nem feltétlenül hiszem azt,hogy a fidesztől nekem jobb lesz. az egyik kutya, a másik eb. bár az egyik sokkal sunnyibb minta másik. a másik meg néha balfasz. :) az szdszről társalogtunk viszont.amelyről ,ha nem látod,milyen egy kártékony és opportunista suttyó társaság,hát akkor butább vagy,mint amilyen én lennék,ha hinnék a fideszes megváltásban :)
na az előző hszra a választ minnyá megkeresem... van lista is a liberális vívmányokról?vagy csak a szokásos"ááá buta vagy,értelmetlenséget beszélsz,nem is válaszolok" ? :D

rockjano 2010.01.22. 22:43:18

@atmerok:

nem nekem a fidesz alatt is jól ment de nem miattuk.

A legjobban a Hornék alatt az volt a jó kis rendszerváltásos időszak azóta sok kapu bezárult de az nem kormányok hibája hanem a piaci helyzet normális báltozása.

A Kókát én is utálom, én Fodorista voltam ha lehet ilyet mondani, és szomorúan néztem hogy az szdsz mint tipikus értelmiségi klub hogy teszi magát tönkre. ÉS sok elvtelenség volt, tényleg.

De könyörgöm ezek az emberek már most sehol nincsenek, Kóka sem lesz politikus soha többet és a többiek sem. Az szdsz mostani vezetése meg azért elég erősen elhatárolódott tőlük (volt is ebből balhé rendesen).

Kicsit le kéne higgadni és hagyni az új bandának lehetőséget kibontakozni. Amit az elődök elbasztak Retkesék nem tudhatják 2-3 hónap alatt rendbehozni.

Én liberális maradok akkor is ha nincs ilyen párt az országban de remélem lesz marad megtisztul stb... Ezen inkább dogoznia kéne egy liberálisnak.
Én pont most tervezem hogy megújítom a párttagságomat mert most van értelme (talán)

rockjano 2010.01.22. 22:45:56

@atmerok: A vagyonadó

Az szdsz új vezetése NEM TÁMOGATTA ha nem vetted volna észre, én kiszámoltam nekem több százezer évente, eszem ágában sincs befizetni (emiatt tulképp várom is a fideszt, bár bennük sem bízom kell a pénz oda is)

A vagyonadó a legdemagógabb szocialista baromság.

Egyébként ne hidd hogy a fidesz hatalmon majd akkora barátja lesz a módosabbaknak, szocik ők mert onnan jön a sok szavazat.

atmerok 2010.01.22. 22:45:57

@Senkifia: Látod én mint ősliberális (sőt 94-ig szdsz párttag) ezért ábrándultam ki belőlük. Mert valóban nem tudnék egyetlen pozitív dolgukat említeni. Csak káosz és felfordulás marad utánuk. (Még a sorkatonaság eltőrlésével kapcsolatban is vannak komoly aggályaim!) A feleségem egyébként pedagógus, úgyhogy látom, az oktatást is jól "rendbe tették"...

atmerok 2010.01.22. 22:48:21

@rockjano: Légy erős, nem csak az új, de a régi vezetése sem támogatta (lásd Fodor nyilatkozatai).
Csak éppen megszavazta a frakciójuk :-) Vicc az egész.

Senkifia 2010.01.22. 22:50:46

@rockjano: elnézést,lelkecském(?)az összes hszt végignéztem, az enyémtől kezdve, de te összvissz kettőt reagáltál.az egyik ó mely szerint butaságokat beszélek, és nem is érted,meg nem is fogsz válaszolni,mrt a gyűlölet vezérel engem, a másik(kettő) meg a fideszes kánaán lehetőségét ecseteli,mintegy számomra nyújtott vigaszként.és meg akar nyugtatni,hogy ne egyem magam.
azt,amiben kifejted,hogy kuncze nem egy suttyó enyhén nácisztikus figura,aki ciánt adna az ellenlábasoknak,horn nem is mondott olyat,hogy inkább az ország vesszen,mint az szdsz(na jó,nem szó szerint,de érted te...vagy nem...),vagy hogy a liberálisok bezzeg ezt is,meg azt is a magyarság épülésére és az ország szépülésére vitték keresztül(itt egy hosszabb lista az igazi liberlis vívmányokkal),na efölött a válasz fölött valahogy elsíklottam,vagy mi....netán nincs is ilyen? csak hogy feleslegesen ne rontsam a szemem....
ja és még valam:ha bárkit meg szretnél téríteni(bár engem nem),az a kényelmes ballib hozzáállás,miszerint"demagóg vagy. nem is érthető,mit beszélsz . ezért nem is válaszolok neked",lehet,hogy nem a legcélravezetőbb módszer....

rockjano 2010.01.22. 22:51:48

@Senkifia: nem volt kis lista...nem hosszú..persze más pártokról akik voltak hatalmon sem tudsz nagyon hosszút írni.

És egy kis párt mindig foglya a nagyobbiknak. és teljesen igaz hogy a szadesz (a régi) rosszul kezelte mindezt. (persze nekik volt egy önálló pártjuk amit a KDNP-ről mondjuk nem mondhatsz el)

Egyébként ezentúl önhatalmőlag :-))) RÉGISZADESZ-ként fogom nevezni őket mert bocsi azoknak az embereknek semmi közük az ÚJSZADESZ-hoz, és ez így van nagyon jól.

(jó kivétel Demszky de ő is megy a ciklusa végével, meg ő is mindig balhéban volt a kemény maggal, emlékszel még amikor a két oldal közötti egyenlő távolságot tartani akaró szdsz-t szeretet volna meg is buktatták gyorsan)

rockjano 2010.01.22. 22:53:41

@atmerok: A parlamenti frakció támogatta fasz módon, a Fodor meg már lemondott akkor akkor már Retkes volt az elnök és Ő NEM TÁMOGATTA!!!

(neki is ment a balos sajtó Orosz Józsiék stb... nem hallgatsz Kontrát mI :-)))

Senkifia 2010.01.22. 22:54:50

@Senkifia: a betűk időnkénti hiányáért elnézést . nem a butaságom, illetve a kulturáltságom akut hiánya az ok,hanem ez a piszok szilikon billentyű... ha valaki gondolna rá,mint lehetőség, erősen megpróbálnám lebeszélni róla :)

rockjano 2010.01.22. 22:59:47

@Senkifia: kicsit nehezen kódolom amit írsz de tényleg nem akarok téríteni csak diskurálunk ...gondolom...amit én fontosnak tartok hogy különböző világnézetű emberek beszéljenek egymással ha lehet minél kulturáltabban. ha megsértettelek akármivel akkor bocsánatot kérek.

Hogy voltak rossz bár szerintem jobbos sajtó által jól felfújt elszólások az igaz de te is tudod hogy ilyenek minden oldalon vannak, erre a ciános ügyre már nem emlékszem tisztán de biztos ilyen is volt és biztos hiba volt.

De ugye te sem gondolod hogy mi liberálisok valaha is ki akarunk írtani mindenkit , te is tetvérem vagy magyar ember mégha jópár dologban nem is értünk egyet...

Baromi túl lihegett a RÉGISZADESZ iránti utálat is de mindegy is mert ők már nincsenek megszüntek távoztak politikából, béke poraikra. Visszamentek egyetemekre tanítani vagy gazdasági szféra vagy akármi,,,

atmerok 2010.01.22. 23:01:33

@rockjano: Fodor sem támogatta. De sokra nem mentünk vele. Jó, abban kétségkívül igazad van, ez az szdsz már nem az az szdsz. Tulajdonképpen mindent ismert emberük kilépett, vagy visszavonult. Egyáltalán van szdsz??? Szavazzak egy teljesen ismeretlen valamire? Retkesen kívül senkiről nem is hallottam (pár hónapja még róla sem).
Rockjanónak MINDENBEN igazat kell adnom. A Fidesz is egy csaló hatalomra éhes rablóbanda, de ha már két csapat garázdálkodik az országban, igazságtalan lenne, hogy mindig az egyik lopjon, most hadd jöjjön a másik is 4 évre, úgy jogos...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.22. 23:02:10

@rockjano: Soha nem szavaztam a fideszre, kár is ezzel jönnöd. 2006ban az MDFre voksoltam(, jó nagy hiba volt), most pedig a Jobbikra fogok.

Pro Urbe: Szóval azonosító nélkül bosszúból összefogdosni, és szétverni, megkínozni embereket, az liberális dolog. Mert ez folyt szeptember végén.
Nagyobb bunkóság pedig nehezen képzelhető el, egy ellenzéki képviselő félholtra verésénél. Mi volt ez a nagyobb bunkóság?
De szerinted ez egyszerű hiba volt. ???

De a lényeg: ott van a szadesz egy programmal. Hogy ők így-úgy fognak reformálni. És ott vannak a posztkomcsik egy "programmal", hogy Lószart mama!.
Te mégis mit hittél? Privatizálják a TB-kasszát 6.5%-os támogatottsággal? Teljesen átalakítják az adórendszert, leépítik a szocialista államot, a szocikkal? Bevezetnek egy oktatási rendszert, amit az agresszív kisebbségen kívül SENKI nem támogat? (Ezt mondjuk meg is próbálták, az eredmény ismert. Nem baj, legalább néhány ingatlant privatizálni tudtak a haverok az iskolaösszevonásokkal.)
Megvágják a segélyeket, és a nyugdíjakat? A szocik???
De rendben. 2002ben beszopattak, mint engem az mdf. Azt hitted, hogy jól átverik a panelprolikat, a nyuggereket és jóléti rendszerváltás helyett, jó kis neoliberalizmus lesz.
De 2006ban, és most mi vitt rá, hogy ezeket támogasd?

(Nekem van egy tippen, de az nácifasiszta. XD )

rockjano 2010.01.22. 23:02:17

@atmerok: Tényleg vicc de egy alapvetően átalakuló pártban megesik hogy mást akar az előző csapathoz tartozó leválthatatlan frakció és az új vezetés.

ha más nem ez jele annak hogy ott valami nagyon átalakult...

atmerok 2010.01.22. 23:04:02

Bocs, belekeveredtem a nevekb, természetesen Senkifiára gondoltam, neki van igaza :-)

rockjano 2010.01.22. 23:05:28

@atmerok: Az ismert és jól elhasználódott emberek kiléptek (ilyen a politika hamar használódnak emberek egyébként ezzel a fideszenk is lesz gondja)

és jöttek újak akik nagyon mást akarnak.

Nem ismered őket persze de majd fogod ehhez idő kell. Az egész mdf konstrukció ehhez kell hogy megismerhető legyen az új liberális párt, ez parlamenten kívülről nehezebb (bár nem lehetetlen)

atmerok 2010.01.22. 23:05:36

@rockjano: És ha a frakció a pártvezetéssel ellentétesen szavaz, nem úgy lenne hiteles, ha azonnal kizárják őket a pártból?

atmerok 2010.01.22. 23:07:53

Számomra az is kiábrándító, hogy ennyira a hatalomban akarnak maradni, ha kell, az ősi ellenfelekkel is összeállnak... mszp mdf. A jobbikkal csak azért nem, mert azok szóba sem állnának velük :-)

Senkifia 2010.01.22. 23:12:31

@rockjano: uge ezt,hogy az szdsz az elmúlt 20 évben bárkinek a foglya lett volna,nem gondolod komolyan? vagy ha igen,azért ezt még gondold át. mindenki,akink csöpp esze volt,látta,hogy az szdsz 20 éven át semmi mást nem tett,mint hogy az5 százalékos mérlegnyelve-jelenlétével zsrolta az épp aktuális nagypártot.mrt az épp aktuálisnagypárt eléggémeg lett volna kötve az szdsz nélkül. és amit az szdsz keresztül akart vinni,azt keresztülvitte... szóval ezt,hogy jaj szegény kispárt,a nagyok áldozata,inkább ne hangoztasd,mert az elmúlt évek konjunktúrájában nagyon viccesen hat.
a kdnpről nemis szeretnék vitatkozni,érdekes nyúlványa a mai politikai életnek, szinte semmit nem oszt,vagy szoroz.
ami meg a többi pártot illeti,tény,hogy nekik em lenne hosszú a listájuk.ja igen, a fidesznek sem.mint mondtam:az egyik kutya,a másik eb... de a szadeszelmúlt húsz éve az felülmúlja rombolásban mindegyiket. úgy megreformáltak mindent,hogy a tanügy romokban hever, a közbiztonság vicc, vannak rétegek,akik mobilt lopni járnak a tescoba ,ez a főfoglalkozás,mert a liberalizmus megszülte a "megélhetési bűnözés" fogalmát, két pofonért pár év letöltendőtkapnak egyesek,miközben az osztálytárs gyakorlatilag agyonveréséért másfél év felfüggesztett,jó igazi liberális hozzáállás szerint,gyakorlatilag megszűnt a magántulajdon szentségének a fogalma,különböző liberális manőverek következtében .és a közelmúltig olyan tételek voltak a btk-ban,hogy ha valakit megtámadtak,annak kötelessége kitérni,és ha nem teszi, felelősségre vonható. Az egészségügyi"reform" olyan szintűtönkretételi kísérlet volt,amit nagyon rég látott az ország. és a "reform" címszó alatt bezárt,és eladásra szánt ppaloták,meg a szmogban kezelhető asztmás gyerekekről tett "orvosi" kijelentésk,mindmind liberálisrészről,csak nagyon jéghegycsúcsok. mikor nem volt műszer.kellő felszerelés,orvosi fizetésre elég pénz,normális ellátára személyzet meg kapacitéás,azelső lépések közt a lgfontosabb a balliberális érdekszférából,sógorkoma cégével meggyártott páncélszekrény,meg vizitdíjautomata volt a legfontosabb.... és a lista még nagyon hosszú. ez a lista.talán hosszabb,mint a fideszé meg az mszp-é együtt.
de azért nyugodtan lehet azt mondani,hogy a liberalizmus szép,emberbaráti,és mindenkit elfogad....feltéve persze,ha az egyetért a liberalizmussal.....
ennyit erről.

rockjano 2010.01.22. 23:14:30

@TaTa86.: "Nekem van egy tippen, de az nácifasiszta. XD " nyugodtan mond ki sem homoszexuális, sem zsidó sem cigány nem vagyok.
42 éves vállakozó vagyok napi 16 órákat dolgozom hogy eltartsam a gyerekeimet, és nagyon jó vagyok a szakmámban. És büszke liberális is vagyok akármi is történt az elmúlt években.

Ami a rendőrség a csőcselék közt történt és az hogy teljesen ártatlan embereket bántottak az megengedhetetlen és teljesen hibás volt. De ez egy olyan tipikus magyar játék volt sokmindenki hibás volt benne : a kormány, a fidesz, a szélsőjobb a focihuligánok stb... Nekem ez fejlődő demokráciánk egyik szégyenfoltja de valszeg szüksége tanulási fázisa. A rendőrség ma sokkal profibb mint akkor volt és még a fidesz is tanult belőle szerintem (pl. sok olyan embert mint te vitt ez a jobbikhoz).

Egyik olyan eset volt amikor a RÉGISZADESZ óriási hibát követett el (Fodor különben akkor is tiltakozott).

De én meg azt várom tőled hogy egy olyan okos ember mint te hogy tud egy olyan szélsőséges paternalista, gazdaságilag kommunisztikus elemeket felvállaló pártot támogatni amelynek programja hemzseg a teljes megvalósíthatatlan gazdasági ötletektől és úgy borzasztó ahogy van?

nem egy menekülés ez számodra...majd ők a tökös új erő megoldják??? nem veled magaddal van a gond?, mondjuk te nem tudod megoldania saját problémáidat???

rockjano 2010.01.22. 23:15:29

@atmerok: Ez nem rossz gondolat ki kellett volna zárni őket ebben lehet igazad

rockjano 2010.01.22. 23:16:08

@atmerok: NEM LESZNEK HATALMON..ha esetleg bejutnak az mdf-el akkor is ellenzék lesznek..ne izélj már...

atmerok 2010.01.22. 23:18:05

@Senkifia: Tudom, hogy tök felesleges és semmitmondó lesz a kommentem, de bármennyire is fáj: TÖK IGAZAD VAN!
De kérdés, hogy ez a liberalizmus v agy az szdsz bűne-e!!! A liberalizmust ítéljük el, vagy az szdsz-t?

Senkifia 2010.01.22. 23:20:49

@atmerok: nem tudom.amit tudok,hogy ami magyarország elmúlt 20 évében liberalizmus címszó alatt futott, az ennek a periódusnak a legkártékonyabb történése volt az országra,és az emberekre nézve...

atmerok 2010.01.22. 23:21:03

@rockjano: jó a hatalom talán erős szó, de azért a parlamentben lenni, az jár némi pénzzel, befolyással, és így némi hatalommal is, ezt te is tudod.

rockjano 2010.01.22. 23:22:08

@Senkifia: Az szdsz mint mérleg nyelve valóban próbálta zsarolni néha az mszp-t csak igazán sok sikerrel nem, ugye ez társasjáték, de az ilyne helyzetben lévő kispártok ált. ezt teszik néha tényleg kétséges.
Most nem akarok mindenen végig mennni mert hosszú de pl. te honnan tudod hogy a sárgaházat eladták valami befektetőnek szerintem nem... És hogy pont az a 100 évvel ezelött épült épület volt-e a legjobb arra a célra amire használták abban nem vagyok biztos. Ugye amikor az épült akkor tébolydába zárták az őrülteket ma olyan gyóygyszerekkel kezelik őket sikeresen amik akkor nem léteztek. Sok ilyen magyarnemzetes demagógia van ebben az egészben jól teletömték a fejed de mindegy, nem gond hidd ezt mindegy, majd pár év múlva talán mást gondolsz újra sokmindenről

atmerok 2010.01.22. 23:24:14

@Senkifia: Most először mondom, ez így nem stimmel. Nem húsz, csak kb. 15 év. Nem véletlenül lépett ki Tölgyesi, Kis János, és még néhány "igazi" liberális. Akiknek csak a hatalom kellett, azok maradtak, ée átvették az irányítást. Na onnan döglött meg a liberalizmus országunkban. Pedig kár érte. (Az szdsz-ért NEM kár!)

rockjano 2010.01.22. 23:24:58

@Senkifia:

"mi magyarország elmúlt 20 évében liberalizmus címszó alatt futott, az ennek a periódusnak a legkártékonyabb történése volt az országra,és az emberekre nézve.."

Szerintem ez egy sületlen bolondság. Az a vicces hogy nem a nagy gonoszt az mszp utáljátok hanem a kisebbik pártot amely sokszor elvtelenül melléállt.
Van ebben az egészben valami groteszk, megkéne egyszer filmesíteni :-)))

atmerok 2010.01.22. 23:26:05

@rockjano: Azért az csak furcsa neked is, hogy kizárólag az értékes ingatlanokban voltak zavaróak a rossz körülmények???

rockjano 2010.01.22. 23:26:54

@atmerok: csak a tényke kedvéért Kis János évekkel késöbb lépett ki mint Tölgyessy (nem véletlenül és igaza is volt)

Tölgyessy (akit nagyon szeretek) meg nem tudott a fideszben karriert befutni pedig szeretett volna...vajh miért???

rockjano 2010.01.22. 23:27:56

@atmerok: És kinek adták el??? Ki az a gonosz biztos izraeli befektető??? Ki kapott sok pénzt érte??? (senki)

atmerok 2010.01.22. 23:29:02

@rockjano: szerintem tévedsz. Az mszp sok mindent jobban megcsinált (inkább kevésbé rontott volna el) az szdsz nélkül. Ami igazán katasztrófa (oktatás, közbiztonság, egészségügy) az mind szdsz reszort.

rockjano 2010.01.22. 23:30:30

@atmerok: bizony a jobbik is elfogja veszteni a szüzességét része lesz az establishement-nek...ami jóóóóó mert szép lassan a helyére kerül majd minden.

nagyon érdekes időket élünk felborulni látszik minden, de majd szép lassan a helyére kerülnek ez építőelemek...tanulgatjuk a demokráciát csak kissé lassan megy...

atmerok 2010.01.22. 23:30:52

@rockjano: Nem mondtam, hogy egyszerre léptek ki. De az igazi liberálisok már réges-rrégen kiléptek, mert nem volt gyomruk hozzá, hogy ebben részt vegyenek. ennyi.

atmerok 2010.01.22. 23:33:09

@atmerok: és még valami. A jobbik (nagyon szomorú) felemelkedésének oka 90%-ban az szdsz "liberálisnak" nevezett politikája volt. Sehol nem lenne a jobbik az szdsz nélkül!

Senkifia 2010.01.22. 23:34:55

@rockjano: keress rá, elmúlt fél év indexes híre: a kormány 29 milliárd forint bevételre számít a volt OPNI ,ésegyéb egészségügyi épület eladásából...
nem hiszem,hogy eladták. de hogyezért (is) lett bezárva,főként a szegény áldozat kispárt szdsz nyomására,az kétségtelen. én szeretem a logikus dolgokat,és szerintem 1+1 az szinte mindig 2. A régi rómaiaknak volt egy szép mondása:cui prodest? kinek van belőle haszna? mert általában az az ok... a betegeknek nem volt. az orvosoknak sem. a népnek,meg az országnak sem, meg a városnak sem.... ami szinte iztos,hogy anyagi haszna lett-lesz belőle valakiknek.
és az,hogy az szdsz "néha" probált zsrolni valaki....hát nagyon viccs :) nem néh.szinte mindig.illetve mikor az illető párt épp valamiben nem értett egyet...
lehet,hogy sokmindenről mást gondolok majd... defeltéve,ha nem leszmasszív emlékezetkiesésem,vagy nem módosul drasztikusan a jellemem, erősen kétlem,hogy erről a pártról,és ezekről az emberekről ebben a konjunktúrában bármit változna a véleményem... eléggé átgondolt és megalapozott ahhoz,hogy csak úgy ne változzon meg :)
most meg további szép estét minden kedves fórumozónak :)
jó éjt

rockjano 2010.01.22. 23:35:38

@atmerok: A közbiztonsághoz az utolsó 2 ciklusban nem volt közük az utolsóban az oktatáshoz sem ( a mai túl sok egyetem a fidesz bűne ha ez bűn...)

Az egészségügy meg úgy szar ma ahogy van pont olyan szar mint a nem végigvitt felhagyott reformok elött volt. Nem voltak reformok ez azt jelenti hogy amikor majd koromnál fogva nekem kell többet kórházba járnom ugyan azok az elképesztő körülmények lesznek mint ma és ez tragikus.

Feleségem karácsonykor 2 hétig a Jánosban volt...azokat az összeszart takarítatlan WC-ket.
Igazi köztulajdon aminek nincs gazdája az szarrá megy. Pedi ehez nem is pénz kéne csak odafigyelés de kit érdekel. A korházaink az igazi szocilaista maradványok.

nem tudom hogy amit akart az szdsz az jó lett volna-e de ők legalább akartak valamit azóta azelött senki semmit..és úgy fos az egész ahogy avn.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.22. 23:36:30

@rockjano: Néhány ok a Jobbik mellett:
-Ők az új erő, így a legkevésbé korrupt párt.
-Ők küzdenek a szavazatért.
-Olyan létező problémákra hívják fel a figyelmet, amikről eddig pont az szdsz miatt nem lehetett normálisan beszélni.
-Nem konformisták, bevállalják a leghúzósabb témát is.
-Nem hagyják magukra a bajtársaikat(, mint a fidesz).
-A szélsőséges individualizmussal, a közösséget állítják szembe. És az szdsz-el szemben nem éppen azt támadják.

A paternalizmus spec nem tetszik, sem az "emberközpontú" gazdaságpolitika. De arra úgyis ott a fidesz, ők fognak kormányozni, hiteles ténylegesen nemzeti liberális párt pedig jelenleg nincs.
A Jobbik ne az én gondjaimat oldja meg, hanem az országot vigye jobb irányba. Szóval mellé, nem várok semmilyen párttól megváltást...

Mondjuk azt megsúgom, hogy nem a Jobbik vagy a radjobb híres arról, hogy megvalósíthatatlan ötletekkel nyeri sorban a választásokat...

Azt is, hogy a gazdaság annyira nem érdekel, vannak sokkal fontosabb kérdések. Mint például a demográfia vagy az oktatás.

Viszont, ha nem vagy zsidó akkor tényleg nincs túl sok indokod rájuk szavazni, bár mondjuk ismerek egy olyan embert mint te. Ritka faj vagytok, igazából ennyi szavazatot meg is érdemel a szadesz.

rockjano 2010.01.22. 23:37:43

@atmerok: "Sehol nem lenne a jobbik az szdsz nélkül!" no neeeeeem ebben a jobboldalnak és Orbánnak magának is van köze rendesen. (a mag onnan jött)

Egyébként ezek az őrültek vannak voltak néha miépnek hívták őket néha kisgazdáknak néha fideszesnek stb... most jobbik és most a legprofibbak az kétségtelen

Senkifia 2010.01.22. 23:40:39

@rockjano: szerintd sületlen bolondság... szerintem,és még sok millió ember szerint nem az...de lehet,hogymi tévedünk. bár a nagy számok törvénye inkábbmellettnk szól :)
ja helyesbítek:elmúlt 15 év...
még egyszer,csak két nagyon fontos,ami az embereket érinti:ha lehet,még jobban tönkretették az oktatási rendszert, a tanügyet, és a már szétesőben lévő,de még döcögő egészségügyet szinte működésképtelenné tették. lehet mondani,hogyez orbitális butaság, e azért tény.és igenis mindkettő szinte kizárólag az szdsz vívmánya. a maszop csak asszisztált. ami perszenem kicsinyíti a bűnüket ebben. de azért adjuk meg a "császárnak" ami a "császáré" :)
most már tényleg jó éjt :)

atmerok 2010.01.22. 23:41:17

@rockjano: Jó, ebben sok igazságod van. A közbiztonsághoz akkor is sok közük van, ha már rég nem övüké a tárca. De a cigány-kérdésbe nem akarok belefogni, mert egyrészt messzire vezet, másrészt nekem sincs épkézláb ötletem a megoldásra. Ill. lenne egy nagyon jó, de az nem EU-konform. (Nehogy erőszakra gondolj!)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.22. 23:41:25

@rockjano: "Igazi köztulajdon aminek nincs gazdája az szarrá megy. Pedi ehez nem is pénz kéne csak odafigyelés de kit érdekel. A korházaink az igazi szocilaista maradványok."

Arra gondoltál már, hogy az erkölccsel van a probléma? Hogy ez a legszörnyűbb örökségünk a cucilizmusból?
Hogy talán az szdsz nihilizmusa, és minden tagadása is közre játszik ebben?
Szerinted miért van az, hogy Ausztriában nincsenek összeszarva a vécék, még akkor sem ha köztulajdonban vannak? Miért van az, hogy teljes napon keresztül sétálhatsz Bécsban a közös utakon, anélkül, hogy egy eldobott cigarettacsikket találnál?

rockjano 2010.01.22. 23:41:45

@TaTa86.: "-Ők az új erő, így a legkevésbé korrupt párt."
ez igaz mint minden szűznél, de majd lesz ott is korrupció ne aggódj (emberek ők is)

-Ők küzdenek a szavazatért.
(más is)

-Olyan létező problémákra hívják fel a figyelmet, amikről eddig pont az szdsz miatt nem lehetett normálisan beszélni.
de megoldást nem kínálnak semmire, vagy a magyar gárda lakodalmas náciait nem gondolod annak (láttam néhányat mankóval :-)))

-Nem konformisták, bevállalják a leghúzósabb témát is.
ja csak baromságokat mondanak rólla

-Nem hagyják magukra a bajtársaikat(, mint a fidesz).
Már mikor??

-A szélsőséges individualizmussal, a közösséget állítják szembe. És az szdsz-el szemben nem éppen azt támadják.

Én nem kérek az ő közösségükből én már csak ilyen individualista vagyok

Senkifia 2010.01.22. 23:44:23

@rockjano: közbiztonsághoz lehet hogy nem. de a mostani köz "biztonágot" megalapozó "törvények" és ideológiák szinte mind liberális termék, szocialista assziszttel. lásd még " magántulajdon szentsége" vagy " megélhetési bűnözés". a pozitív diszkriminációról inkább ne is beszéljünk(lásd még:osztálytársat agyonverő 17 éves másfél év felfüggesztettje...és ez csak egy példa...)

rockjano 2010.01.22. 23:46:24

@TaTa86.: "Arra gondoltál már, hogy az erkölccsel van a probléma? Hogy ez a legszörnyűbb örökségünk a cucilizmusból?
Hogy talán az szdsz nihilizmusa, és minden tagadása is közre játszik ebben? "

Ez nem erkölcsi kérdés, ez a tulajdonosi seggberugás hiánya. Az én cégem azért működik viszonylag jól mert renben tartom, és a házam is azért szép mert magam vakolom ha kell.

Pont a privatizáció az ami jobb és OLCSÓBB dolgokat tud eredményezni meg a piaci verseny (lásd kötelező biztosítás) persze szabályozva, az kell hozzá. nekem ma töredék áron kell uyganazt a munkát megcsinálnom mint néhány éve mert ilyen nagy a verseny ...nekem rossz a megrendelőimnek jó...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.22. 23:50:53

@rockjano: -"ez igaz mint minden szűznél, de majd lesz ott is korrupció ne aggódj (emberek ők is)"
Te egy szűzzel kezdenél(, illetve korodnál fogva kezdtél) szívesen, akiből lehet kurva is, vagy egy olyan lánnyal aki deklaráltan kurva?
Egyébként a Jobbiknak van egyedül olyan szavazótábora, amelyik számon is kérné a párton a korrupciót.
Pl ha az 5ös metrót ők építenék, elképzelhetetlennek tartanám, hogy a párt elit lincselés nélkül megússza.

-(más is): Nem látom. A fidesz pl semmit nem tesz, az LMP eltűnt, az MDF parlamenti munkája egy nagy 0, az utóbbi négy évben, a többi meg inkább ne is tegyen.

-"de megoldást nem kínálnak semmire, vagy a magyar gárda lakodalmas náciait nem gondolod annak "
Annak gondolom. Mondjuk elég hosszú lenne kifejteni, de szerintem jó helyet keresgélnek.

-"ja csak baromságokat mondanak rólla"
Ők mondják róla a legértelmesebb dolgokat, mivel más nem is beszél róluk.

-"Már mikor?? "
Pl mikor a rendőrök vagy a cigányok rájuk támadnak.

-"Én nem kérek az ő közösségükből én már csak ilyen individualista vagyok"
Ez van.

A többire is válaszolsz ugye?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.22. 23:52:13

@TaTa86.: "A többire is válaszolsz ugye? "
Tárgytalan. Sry.

atmerok 2010.01.22. 23:55:58

@TaTa86.: Ha ez az idióta társaság tényleg hatalomra kerülne, 2 verzió van:

a. 100 évvel visszavetné az országot, a régi Albánia szintjére süllyednénk vissza néhány év alatt, teljes elszigeteltségben.

b. Teljesen mást tennének, mint amit most mondanak. Ez a jobbik eset, de akkor mirő beszélünk?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.23. 00:00:08

@rockjano: Arra gondoltál már, hogy a privatizációt sem ártana privatizálni?
Úgy értem, azért akarsz privatizálni, mert az állam szükségképpen korrupt. (Svédországban miért nem?) De privatizálni a korrupt állam privatizál, nyilvánvalóan korruptan.
Ez nem gáz?

Ott van például a könnyűiparunk. Privatizálták, tönkrement az egész.
Épp most volt botrány a pécsi vízművekkel. A szolgáltatás minősége romlott az ára meg emelkedett. Pedig magánkézben volt.
Vagy egy igencsak látványos példa: a média.
(Itt a legviccesebb a Vuk-ot a Kis Vuk-al összehasonlítani. )

rockjano 2010.01.23. 00:03:05

@atmerok: Nem fognak hatalomra kerülni, csak parlamentbe.

ha egyszer ne adj isten koalícióba kerülnek a fidesszel (mondjuk 2014) akkor Slota-Ficó párhuzam lesz.

És a parlamenti lét remélem sokat csiszol a sok rájuk szavazó ostoba emberen. vagy nem....akkor meg el kell fogadni hogy ilyen országban élünk

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.23. 00:03:09

@atmerok:
Ha a boszorkányok átvennék az uralmat pontosan ugyanez történne. Most akkor féljek ettől?

Nem fogják átvenni a hatalmat, hanem egy színfolt lesznek a parlamentben. Egy olyan párt amelyik számonkérheti a kormányt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.23. 00:05:25

@rockjano: "És a parlamenti lét remélem sokat csiszol a sok rájuk szavazó ostoba emberen. "
Gőzöm sincs, hogy az szdsz mit ronthatott el a kommunikáción...
Biztos a hülyemagyarok nem vették észre a zsenialitásukat.
Vagy talán ez a primitív általánosítással egybekötött mérhetetlen arrogancia? Nem, biztos nem.

Miért hiszi minden szadeszos übermenschnek magát?

atmerok 2010.01.23. 00:07:01

@TaTa86.: Lehet gettóba zárni a cigányokat, lehet büntetni a homoszexualitást, ki lehet zavarni a multikat az országból, be lehet vezetni újra a sárga csillagot a zsidóknak, vissza lehet követelni Erdélyt stb., de ez tudod mivel járna nekünk itt Európa közepén a XXI. században? Jó sarkítva mondtam a gondolataikat, de ezen kívül milyen ötleteik vannak?

rockjano 2010.01.23. 00:07:25

@TaTa86.: A könnyűipar a kínaiak miatt ment tönkre.

A vízmű ún. természetes monopólium ott tényleg nem biztos hogy kell-szabad privatizálni (speciális eset)

A kis VUK :-))) a tehetségtelenség szobra annak semmi köze semmi privatizációhoz...hülye példa..bocs.

Svédországban a nagyvárosokban a tömegközlekedés nagyrész privát és jól működik.

Az igaz hogy nálunk sok vállalkozás korrupt amelyik az állami cégekkel vagy magával az állammal üzletel. De ha két privát cég boltol ott nincs korrupció érdekes módon mert ha a főnök megtudja repül az ember.

A korrupció legjobb ellenszere az pont a privatizáció

rockjano 2010.01.23. 00:09:31

@TaTa86.: Bocsánat de aki ismeri a programjukat és rájuk szavaz azt sajnos így kell minősítenem.

ha emiatt übermench vagyok akkor valahogy elviselem :-))))

atmerok 2010.01.23. 00:10:59

@rockjano:
"A korrupció legjobb ellenszere az pont a privatizáció "
Hát ezt nem írnám alá. Sajnos a nagy cégeknél ugyanúgy megy a korrupció, mint az államiaknál, tapasztalatból mondom!

atmerok 2010.01.23. 00:12:57

@TaTa86.: Ne haragudj, de a jobbikra nem szavaz éppeszű ember. (Te vagy az egyetlen kivétel) Kifejthetném, de lusta vagyok rá.

rockjano 2010.01.23. 00:19:19

@atmerok: Én már láttam embereket repülni emiatt... egyébként szerintem visszaszorulóban van, több ilyen volt magáncégeknél mint régebben (dolgozók saját zsebre dolgoznak stb...)

Eseteleg óriáscégeknél, de ma már ez nagyon veszélyes dolog...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.23. 00:27:44

@atmerok: Ne haragudj, de ezeket te hol olvastad a Jobbik programjában?
Nem akarják gettóba zárni a cigányokat(, gettóba zárják azok magukat is), nem akarják megjelölni a zsidókat(, egyáltalán hogy jut ilyesmi az eszedbe?),
A multis részt nyilván leegyszerűsítik, egyébként tényleg vannak olyanok, amikor repülhetnének...
Pl Tesco, Auchan.
Erdélyt sem akarják most visszafoglalni, csak annyit akarnak, hogyha olyan szerencsés történelmi pillanatba kerülünk, akkor képesek legyünk ezt megtenni.
(Ahogy csinálták ez a Románok is. 48-49ben megpróbálták, látták nem sikerült, az első világháborúig csendesen építkeztek, majd az első adandó alkalmat rögtön ki is használták. És megszívták.
De lecsaptak a második alkalomra is, és az már sikerült.)
Ebben én nem látok kivetni valót.

"Jó sarkítva mondtam a gondolataikat, de ezen kívül milyen ötleteik vannak? "
Olvasd el a programjukat. :-)

@rockjano: Ez van, bár szerintem ezzel csak magadat alázod.

atmerok 2010.01.23. 00:32:20

Zsidózás+cigányozás+Erdély és Felvidék+szemét multik+turul+magyar a kiválasztott nemzet.
Röviden ennyi a jobbik. És erre egy ilyen alacsony szellemi szintű Mónikashow-országban akad is 10% választó.

atmerok 2010.01.23. 00:42:20

A programot valóban nem olvastam, de láttam néhány nyilatkozatát a félművelt idióta elnöküknek, annyi bőven elég is volt belőlük. Szegény hazám! Szép kis választék: fidesz mszp mdf szdsz jobbik... Érdemes lesz szavazni menni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.23. 00:43:35

@atmerok: Ez elég naiv hozzáállás. Nehezen hiszem, hogy tényleg csak ennyit látsz belőle. (Mondjuk kampány van. :) )

Egyébként nem rég volt egy felmérés, hogy a Jobbik a középosztály és a fiatalok körében erős.
A leszakadtak, a szegényebbek főleg a fidesznél vannak.

atmerok 2010.01.23. 00:44:06

A fideszre szavazok, az talán csak nem meri megtenni, hogy hagyja a vagyonadót :-)

atmerok 2010.01.23. 00:45:50

@TaTa86.: Most komolyan: te nem hallottad őket zsidózni, cigányozni, multizni, Erdélyezni??? Tényleg csak én képzelem be? Mondanál egyetlen konkrétumot, ami nagyon hasznos lesz?

atmerok 2010.01.23. 00:53:13

Jó éjt mindhármunknak! Azért már az is valami ebben az országban, hogy mást gondolunk, mégsem vesztünk (annyira) össze :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.23. 00:57:47

@atmerok: Nem mondtam, hogy nem cigányoznak, zsidóznak, multiznak, ultiznak meg Erdélyeznek.

Azt mondtam, hogy ez kicsit komplikáltabb ennél.

"Mondanál egyetlen konkrétumot, ami nagyon hasznos lesz? "
Nem hinném, hogy ez így működik. Mit vársz: ha bekerül a Jobbik a magyar emberek 2 százalékponttal boldogabbak lesznek, így megelőzzük boldogságindexben Zimbawet.

rockjano 2010.01.23. 01:18:28

@atmerok: Jó Éjt

Az valóban bíztató ha egy Jobbikos egy Fideszes és egy Liberális tud még beszélni egymással...nekem tetszett...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.23. 01:22:20

@atmerok: Jó8!

@rockjano: Biztos fáradtak vagyunk. Máskor majd többet személyeskedünk, megkérdőjelezzük a másik identitását, és a pártpropagandán kívül mást nem is leszünk hajlandóak szajkózni. XD

rockjano 2010.01.23. 01:59:18

@TaTa86.: renben Tata ha úgy akarod nekem jó :-))
süti beállítások módosítása