HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Legyen béke, szabadság és értelmes vita!

2010.07.06. 12:52 Ratius

A Boldogok a sajtkészítők politikai nyilatkozata az Önálló Gondolkodásról
 
„Legyen béke, szabadság és értelmes vita!”
 
A XXI. század első évtizedének végén - egy vesztes világháború, két agyacsúszott forradalmi kísérlet, egy országcsonkító békerendszer, huszonöt év tekintélyelvű, neobarokk idétlenkedés, még egy vesztes világháború, negyvenhat év megszállás, diktatúra, az átmenet két zavaros évtizede, illetve a Fidesz kétharmados kormányzásának kaotikus hónapjai, végül a rejtélyes és titokzatos Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapítására tett kormányzati kísérlet után - a magyar emberek egy része visszaszerezte a gondolkodás és az önrendelkezés képességét.
 
A magyar nemzet egyes tagjainak önrendelkezésért és önálló gondolkodásért vívott küzdelme nagyjából 1 és 3 éves koruk között egy dicsőséges, de végül elfojtott dackorszakkal kezdődött. A küzdelem a kamaszkor konfliktusaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és egyéniség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar emberek egy része 2010 nyárelőn újra összegyűjtötte gondolkozási képességeinek maradványait, és saját elméjében sikeres forradalmat vitt véghez. A Boldogok a Sajtkészítők kinyilvánítja, hogy ezt a kognitív keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.
 
A Boldogok a Sajtkészítők kinyilvánítja, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapítására tett kormányzati kísérlet nyomán új gondolkodásmód született, amellyel a magyarok egy része egy új viselkedésmód, az Individuális Önálló Gondolkodás megalapításáról döntött. A magyar nemzet egyes tagjai e történelmi tettükkel arra kötelezték a Boldogok a Sajtkészítők blogot, és szerzőjét, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül támogassa azt a munkát, amellyel néhány magyar ember fel fogja építeni Individuális Önálló Gondolkodását.
 
Én, a Boldogok a Sajtkészítők blog szerzője kinyilvánítom, hogy az egyéni elhatározás alapján létrejött új gondolkodásmódot és viselkedéskultúrát azokra a pillérekre emelem, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű emberi nem legjobb tagjait. Hiedelmektől és előítéletektől mentes, racionális gondolkodás, megfelelő ismeretszerzés, önálló véleményalkotás, lesznek egyéni jövőtök tartóoszlopai. (Már amennyiben rajtam múlik…)
 
Az Önálló Gondolkodás lehetősége minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő magyarok, illetve nem magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki ezen a Földön él, gondolkozik és cselekszik. Szilárd, meggyőződésem, hogy az Önálló Gondolkodásban megtestesülő individualitással képes leszel megváltoztatni személyes jövődet, erőssé és sikeressé tenni egyéniségedet. Ez a roppant szellemi erőket felszabadító önállóság minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok (meg persze mások is) végre megvalósíthassák saját céljaikat.
De azért erre nem tenném fel életem most következő éveit...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brian: Figyeljetek kérlek! Kérlek! Egy-két dolgot tisztáznunk kell!
Tömeg: BESZÉLJ! HALLJUK MIND A KETTŐT!
Brian: Nos... mindnyájan tévedtek! Nem kell követnetek engem! Nektek nem kell követni senkit sem! Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!!!
Tömeg: IGEN. MI MIND EGYÉNISÉGEK VAGYUNK!
Brian: Ti mind különbözőek vagytok!
Tömeg: IGEN, MI MIND KÜLÖNBÖZŐEK VAGYUNK!
Valaki a tömegből: Én nem!
Brian: Mindent magatoknak kell megoldanotok!
Tömeg: IGEN, MAGUNKNAK KELL MEGOLDANUNK MINDENT!

25 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr602133219

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogkonzultáció a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről 2010.07.09. 12:44:23

  Bár a NER fogalma már egy ideje megszületett a Fidesz háza táján, az új rendszer, annak elnevezése és a kísérőjelenségek körüli vita az elmúlt egy hétben került igazán a figyelem középpontjába, elsősorban a nyilatkozat kötelező kifüggesztésről s...

Trackback: A Fidesz két arca 2010.07.06. 16:25:23

A Fidesz csúnyábbik arca újra és újra előbukkan. Támogatóik jelentős részének azonban nagyon büdös a “Kádár népének kádári politikát!”-logika. Tegnap össztűz zúdult a Fideszre a “Nemzeti Együttműködésről” szóló politikai nyi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2010.07.06. 14:33:25

Az értelmes, önálló gondolkodás lehetősége már a választások előtt is adott volt az összes magyar számára. A többség mégsem élt vele...

Netuddki. 2010.07.06. 15:05:27

Béka, segge, alá. És még annál is lejjebb.

kicsijuti 2010.07.06. 15:15:45

@OkoskaTo:rp: Azokra gondolsz akik nem arra szavaztak akire te?

kicsijuti 2010.07.06. 15:17:59

Érdekes hogy már egy hete ezen lovagol az összes blog; azért annyira mégsem lehet akkor rossz a fidesz az cocik allat minden napra jutot egy 70-80 millás korrupciós ügy most meg azon kell felháborodni hpgy egy darab fidesz reklámot "majdnem" kötelező lessz kirakni a hivatalokba de ha valaki nem rakja ki azzal sem történik semmi.

Roa 2010.07.06. 15:25:29

@OkoskaTo:rp: Mégis mi lett volna az?

kicsijuti 2010.07.06. 15:32:35

Mondjuk az is érdemes megfigyelni hogy manapság mely blogok vannak kint az indexen napmintnap: májköl nájt; piroslap, varánusz, fideszfigyelő Az mszp alatt ezek ezek még kussoltak.

AnnaKarenina 2010.07.06. 15:37:51

Brian élete telitalálat. Jöhetne még Svejk is, a derék katona: "Bretschneider elhallgatott és csalódottan körüljártatta pillantását az üres vendéglőben.
- Azelőtt a császár őfelségének a képe lógott azon a falon - szólalt meg egy idő múlva -, éppen ott, ahol most a tükör lóg.
- Az, jól tetszik emlékezni - felelte Palivec úr, ott lógott, és leszarták a legyek, hát felraktam a padlásra. Mit tudom én, valaki még tehet rá egy megjegyzést és csak kellemetlenségem lenne belőle." Ld. méltó környezet, tisztán tartás.
@kicsijuti:
A fene nagy egyetértésben, egyetérthetnénk abban, hogy a magyar nyelv szabályai szerint: allat= alatt, lessz=lesz. (Az elsőnél néztem is, vajon állat szocikat akartál-e írni, de nem.)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.06. 15:38:34

Or Bán Vik

hitelvtárs érti a viccet és az iróniát, de nem szereti

i46.tinypic.com/jk9fg6.jpg

AnnaKarenina 2010.07.06. 15:39:57

@kicsijuti: Kint van v. volt a Véleményvezér, Mandiner is pl. Alátámasztják a Boldog Sajtkészítők bejegyzését.

kicsijuti 2010.07.06. 15:45:33

@AnnaKarenina: Nem az a bajom, hogy le huzzák mert ténleg egy baromság. De most őszintén egy héten keresztül ezen hisztizni nem ugyanakkora szerencsétlenkedés?

gpetersz 2010.07.06. 15:49:53

@kicsijuti: Írod ezt a sajtkészítők blogján... aha.
Meghát, melyik legyen kint? Malacka a csontig benyaló? Vagy melyik?

Sir Nyű 2010.07.06. 15:53:02

@kicsijuti: Talan azert van, mert a kampanyban az szolt, hogy holnapra megforgatjuk az egesz orszagot, de eleddig csak erre a nemzetiszin plakatra futotta. Es felo, hogy azert, mert ebben ki is merul a komplett tarsasag szakertelme es tenniakarasa. De legalabb most mar Rend van es Jolet, tovabba Beke, Szabadsag es Egyetertes, mert kitettek a falra. Eljott az o orszaguk, ami ezek utan minimum ketelyeket ebreszt.

AnnaKarenina 2010.07.06. 15:56:47

@kicsijuti: Sok minden felett el lehetne siklani, de egy demokráciában szerintem normális, ha ilyen jellegű cselekedeteket erősen kritizálnak, vagy kigúnyolnak. Írtál a korrupciós ügyekről, a sikkasztásokat is idevehetjük; ezeket azonban már az előző kormány alatt is el kezdték feltárni és elkapni a bűnösöket, folytatódik most is, helyes, köztörvényesnek börtönben a helye. Most ezzel az agyunkat szeretnék valakik lenyúlni. Delete, reboot. Azért ez nem ilyen egyszerű.

kicsijuti 2010.07.06. 15:57:54

@gpetersz: félreértesz, nem fidesz fan blogokat akarok, viszont ha az ember megnézi az index címlapot az jön le hogy holnap kitör a népfelkelés mert mindenkinek már a töke tele van a zorbánnal. Ez pedig nagyon nem fest valós képet a társadalom jelen vélemányéről. Ha kiraknak 4-5 ilyet kirakhatnának 2-3 ellen véleményt is, de nem teszik. Pedig lenne rá igény:)

kicsijuti 2010.07.06. 16:01:35

@AnnaKarenina: Szerintem ez azért túlzás, inkább a saját maguk fényezésére teszik, azért egy darab nyilatkozat nem fogja lenyulni senkinek az agyát, ennél jóval inteligensebbek az emberek (mint ahogy gondolnád).

AnnaKarenina 2010.07.06. 16:08:22

@kicsijuti: A reakciók is mutatják, hogy intelligensebbek az emberek, de nem annál, amit én gondolok róluk, hanem annál, amit a jelenlegi kormányzat.
A jobbos civil szférát is rosszul érintette ez, a blogokból látszik.
Ha szerinted nem a 2010-es forradalomnak, a magyarok zusammen felhatalmazásának, az elmúlt 20 év eliminálásának sulykolása volt a cél ezzel, akkor mi?

draft22 2010.07.06. 16:14:20

@kicsijuti: a Fidesz csak a lakáshitelrendeleten kb 300 milliárd forintot jutatott a magyar bankrendszer vezetőinek és tulajdonosainak zsebébe az én (mi pénzünkből)
Kósa úr, kb 130 milliárdos "ügye", vagy a Postabank "konszolídációján" Fidesz közeli cégek által keresett néhány tízmilliárd?. Számodra ez smafu, ez úgy látszik nem a te pénzed, vagy kaptál belőle

Roa 2010.07.06. 16:20:54

@AnnaKarenina: Hibás az alaptézised: emberek =/= kommentelők. A kommentelők véleménye nem a társadalom hű tükre. Sőt...

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.07.06. 16:30:16

@Roa:

Igaz, mert egy lépéssel előrébb jár annál.

Palmer Eldritch 2010.07.06. 16:47:12

Tisztelt Boldogok a sajtkészítők!
Remélem sajtba is véstétek :) és érett, zamatos formájában "ízleli" majd a nagyérdemű.
Mennyi lesz kilója a nyilatkozat sajtnak? :P
Elvtársi üdvözletem!

Roy 2010.07.06. 17:06:22

@kicsijuti: Nos a korupciós ügyek, és a Mszp tehetetlensége miatt nyert a Fidesz.
A politikai nyilatkozat sajnos nem reklám. Körvonalazódni látszik egy rég letünt demagóg politika.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.07.06. 20:09:43

A Brian élete nagyon passzol :)
süti beállítások módosítása