HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Feljelentem a miniszterelnököt

2011.06.29. 12:34 Ratius

Tisztelt Ügyészség!
 
Véleménybűn elkövetése miatt feljelentést kívánok tenni Orbán Viktor magyar állampolgár (foglalkozására nézve miniszterelnök) ellen, aki több alkalommal is megsértette az 1978. évi IV. törvény 269/C paragrafusát. A törvény szövege szerint ugyanis: „Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, büntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
 
Indoklás
Nevezett állampolgár már 2010 novemberében a Magyar Állandó Értekezleten kijelentette, hogy a következő évtizedben nem ideológiai, hanem gazdasági alapokra kell helyezni az ország nemzetközi kapcsolatait, hangsúlyozva, hogy a világgazdaságban jelenleg „keleti szél fúj”. E kijelentésével nevezett állampolgár a Kínai Népköztársasággal kialakítandó kapcsolatokra utalva jelentéktelen színben tüntette föl a kínai kommunista rendszer által elkövetett népirtásokat és más, emberiség elleni cselekményeket.
Nevezett állampolgár 2011 júniusában több alkalommal is találkozott Ven Csia-pao kínai kommunistával, s a megbeszéléseiket értékelve nagy nyilvánosság előtt kifejtette, hogy „új és nagy jelentőségű szövetséget kötöttünk Kínával, melynek alapja az, hogy hasonlóképpen gondolkodunk a jövőről.” Orbán azt is mondta, örül, hogy egy olyan állam miniszterelnökét fogadhatja, amely nemcsak saját népének boldogulását segítette elő az elmúlt években, hanem a teljesítményével a globális jóléthez is nagyszerű módon járult hozzá. Megjegyezte, nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy olyan rövid idő alatt annyi embert sikerült volna a szegénységből kiemelni, mint Kínában az utóbbi időben. Arra a kérdésre, hogy elvi, ideológiai kérdésekről esett-e szó, azt válaszolta, ebben a témában mindkét félnek az az álláspontja, hogy tiszteletben tartjuk egymás politikáját.
Orbán Viktor állampolgár mindezen tevékenysége és kijelentése egyértelművé teszi, hogy nevezett személy, kétségbe vonja, illetve jelentéktelen színben tünteti föl a kínai kommunizmus által elkövetett népirtásokat és más emberiség ellenes bűntetteket.
 
Példa
Amennyiben egy magyar állampolgár hasonló kijelentéseket tenne a náci Németországgal kapcsolatban, például olyan mondatokra ragadtatná magát, hogy a nemzetiszocialista Németország és Magyarország hajdani szövetsége, „nagy jelentőségű” együttműködés volt, melynek alapja az, hogy „hasonlóképpen gondolkodtunk a jövőről”, akkor e kijelentésével nyilvánvalóan a fasiszta uszítás bűnébe esne. 
Ha egy magyar állampolgár úgy nyilatkozna Adolf Hitler német állam és kormányfőről, hogy kormányzása alatt „nemcsak saját népének boldogulását segítette elő, hanem a teljesítményével a globális jóléthez is nagyszerű módon járult hozzá”, akkor e kijelentésével gyakorlatilag kétségbe vonná a náci Németország által elkövetett szörnyűségeket.
Ha egy magyar állampolgár kijelentené, hogy „nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy olyan rövid idő alatt annyi embert sikerült volna a szegénységből kiemelni, mint” a nemzetiszocialista Németországban, akkor ezzel lényegileg jelentéktelen színben tüntetné föl a fasizmus rémtetteit.
 
Összefoglalás
Kérem a Tisztelt Ügyészséget, a megfelelő szigorral járjon el a kommunista és nemzetiszocialista rendszerek mai szálláscsinálói ellen, vagy esetleg rendeljen el hatósági elmeorvosi vizsgálatot azokkal szemben, akik 2010.június 8.-án elfogadták az 1978. évi IV. törvény 269/C módosítását.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Boldogok a sajtkészítők immár a Facebookon is megjelent.

Érdemes bejelölni, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr1003024374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása