HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Lélekrombolók

2011.11.10. 10:36 Ratius

Tegnap megint volt egy jó kis antifasiszta megemlékezés. Már kezdett hiányozni. De szerencsére most sem maradt el mindennapi betevő holokauszt-rettegésünk. Ez alkalommal a nemzetközi antifasiszta nap adott alkalmat a paranoiás rohamra, az önsorsrontó szónoklatokra, a szorongásébresztő és bűntudatkeltő nyárspolgári ömlengésre, a halálból, pusztulásból, üldöztetésből összeszőtt ideológia előbüfögésére.

 
 
Halálkultusz
 
A Dunasirató című rendezvényt a Magyar Nők Szövetsége, a Mazsihisz és a Civilek a Szélsőjobb ellen Mozgalom támogatásával szervezték meg a Cipők a Dunánál emlékhelynél. Fischer Iván karmester, Kornis Mihály író, Alföldi Andrea történész, Pajor Tamás előadóművész, és természetesen Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke szólt az összegyűlt, úgy ezerfőnyi aggódó, rettegő, félelem- és borzongáskereső üldözötthöz. Alföldi Andrea egyebek mellett azt mondta, a mai Magyarország állampolgárai talán egy cipőben járnak azokkal, akiket egykoron a Dunához hajtottak. Kornis Mihály író úgy vélte, nem zsidónak lenni nehéz, hanem zsidó magyarnak. S ha jól értem az azt jelenti, hogy a magyarok közt élő zsidóknak rossz. Nyilván ez egy borzalmas közeg a zsidók számára.   Neki mindenesetre a Dunáról a hullák jutnak eszébe. Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke Kornis szavaira kontrázva kijelentette, ha a vascipők tehetnék „futva menekülnének el” a mai Budapestről. Végül Fischer Iván karmester juttatta el a magemlékezőket a félelem orgazmusáig. Európa felelős vezetőihez fordulva, arra figyelmeztetett, nem az euró, hanem a tolerancia van a legnagyobb veszélyben, hiszen a nyilasok szellemi örökösei szabadon masírozhatnak. Zárszóként a kétségbeesés katartikus manifesztumát világgá kiáltva, arra szólította föl az egybegyűlteket, tegyenek félre minden ellentétet, sérelmet, finnyásságot és fogjanak össze, mert erre kötelez az áldozatok emléke.
 
 
Hamis történelem
 
És most, mielőtt bármit hozzátennék, le kell szögeznem néhány dolgot: elsőbben is azt, hogy tudom, nagyon sok védtelen embert, köztük több millió zsidót meggyilkoltak a világháború évei alatt. De azt is tudom, hogy ezek a gyilkosságok nem elsősorban a zsidók ellen irányultak, hanem egy cinikus és embertelen rendszer elvetemült kísérletei volta arra, hogy fenntartsa önmagát. Tudom, hogy a holokauszt-emlékezetben megőrzött egyenes vonalú üldöztetés-történet, amely a kiközösítéstől a gázkamrákig vezetett sokakat, híven tükrözi a zsidóság által megélt borzalmas eseményeket. De azt is tudom, hogy ez az emlékezet nem tükrözi a történelem bonyolult összefüggéseit, nem ad választ okok és okozatok kérdéseire, nem eseményeket értelmező történelmi elbeszélés, hanem csak emlékek kusza halmaza. Tudom, hogy a zsidóság múltjának, a közösségi, családi és olykor személyes emlékeknek súlyos terhe a vészkorszak borzalma. De azt is tudom, hogy ezekkel a nyomasztó emlékekkel a hátunkon nem lehet sem a múltat tisztázni, sem a jövőt megteremteni.
De tudok még valamit. Tudom, hogy önök, Tisztelt Megemlékezők, tisztában vannak azzal, hogy minket zavar az a sok aljas rágalom, amit rólunk, szüleinkről és nagyszüleinkről, s általában közép-Európa népeiről hazudoznak össze, s nyilván ezért mondják. Önök tudják, hogy a hamis, lapos és szellemtelen bűntudat-propagandával ott hasíthatják szét a társadalmat, ahol egyébként nincs ellentmondás, olyan vakcsoportot hozhatnak létre, amelynek révén különféle előnyökre tehetnek szert, s nyilván ezért szajkózzák hazugságaikat. Önök remélik, hogy a giccses és nyárspolgári emlékezetkultusszal, a fasiszta rém emlegetésével, a két emberöltővel ezelőtti múlt fantomjaival birkózva szánalmat, pozitív diszkriminációt, mi több valamiféle különlegesség-élményt szerezhetnek maguknak, s nyilván ezért emlegetik folyvást tragikus emlékeiket.
Én ezt megértem. Bár tolerálni nem tudom.
 
 
Képzeletbeli ellenség
 
Ezért hadd kérdezzem meg önöket, Tisztelt Megemlékezőket: önök tökéletesen leszarják, mennyi kárt tesznek? Belegondoltak már abba, milyen lehet annak a zsidó kisgyereknek az élete, aki úgy nő föl, hogy elhiszi, bármikor elviheti a zsákos ember? Milyen lesz az élete, világképe, jövője annak a gyermeknek, aki egy olyan gondolatvilágban szocializálódik, melyben – a normális gyerekekkel szemben, akik tudják, hogy az efféle rém csak fantázia, nevelési eszköz, üres fenyegetés – a zsákos ember valóság? Miféle felnőtt lesz az, akinek gyermekkorában nem képzeletbeli barátja, hanem képzeletbeli ellensége van?
Önök fel tudják fogni, mennyi szorongást, nyomorúságot, kétségbeejtő kitaszítottság-tudatot préselnek annak a zsidó kisgyereknek a lelkébe, akivel elhitetik: volt, s újra lehet egy korszak, amelyben a zsidókat pusztán zsidóságukért mind megölték? Önök tudatában vannak annak, mennyi káros, mérgező, életellenes hazugságot terjesztenek? Önök föl tudják fogni, hogy pillanatnyi személyes előnyeik érdekében saját gyermekeik életét teszik tönkre?
Kérem, ne tegyék!
 
A Boldogok a sajtkészítők immár a Facebookon is megjelent.
Érdemes bejelölni, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok
nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.
 
 

173 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr383367763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komplikato 2011.11.10. 13:03:22

"Belegondoltak már abba, milyen lehet annak a zsidó kisgyereknek az élete, aki úgy nő föl, hogy elhiszi, bármikor elviheti a zsákos ember?"

Kár, hogy ezt a Márkus Lacitól már nem tudod megkérdezni, ha jól emlékszem nyolcszor sikerült az anyjával meglépnie a Dunába lövéstől ...

Egy ismerősöm nagyanyjának a vőlegényét lőtték bele, igaz cserébe az öreglány onnantól éjjelente nácikra vadászott ... eredményesen. Nem maradt fent hányan nyírt ki, csak annyit tudni, hogy három tucat embert mentett meg eközben. Gyengébbek kedvéért a hölgy nem zsidó volt, a vőlegény is "csak" negyedrészben.

Lehet nem kel hisztit kreálni a történelemből, csak azért mindig úgy tűnik, hogy egyesek megpróbálják elfelejtetni, hogy Hitler még a kanyarban sem volt, amikor nálunk 1922-ben már zsidó ellenes törvényeket fogadtak el.

Persze nem jó ha oktalan pánikkeltés történik. És én reménykedem benne, hogy tényleg oktalan ... végül is csak a buszon, a munkahelyen meg a médiában lehet egyfolytában zsidózó embereket hallani.

2011.11.10. 13:03:31

@Csiken Disztroly: hangmodulátornak hívják, szörnyen szörcsögő hangot ad, rettenetesen undorító. És tényleg robotos.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.10. 13:04:22

Nem rossz írás.Egyébként szerintem a gyerekeik is ilyen bérrettegők lesznek majd.Ilyen környezetben.Mármint hogy ezt látják a szüleiktől.:((

komplikato 2011.11.10. 13:05:49

@axolotl77: "Arról az Izraelről beszélünk, amelyik nem hajlandó Palesztinát elismerni, ..."
OFF: Nem úgy volt, hogy az ENSZ elismerés után elismerték őket addig a pontig amíg meg nem támadták Izraelt?
Szóval volt két friss ország, nemzetközileg viszonylag elismerve, aztán az egyik megtámadta a másikat. Utólag meg mindenkinek szelektív lett az emlékezete ki kezdte?

Szvatopluku csereberu 2011.11.10. 13:06:46

@Terézágyú:
"Hányszor mondták a trianonozóknak, hogy "emberek, ezzel kárt tesztek, ne csináljátok már!"... és lett valami eredménye?????? "

Mondta valaha egy zsidó magyar ezeknek a zsidóknak ugyanezt?

gyilkos fűegér 2011.11.10. 13:07:45

"Önök remélik, hogy a giccses és nyárspolgári emlékezetkultusszal, a fasiszta rém emlegetésével, a két emberöltővel ezelőtti múlt fantomjaival birkózva szánalmat, pozitív diszkriminációt, mi több valamiféle különlegesség-élményt szerezhetnek maguknak, s nyilván ezért emlegetik folyvást tragikus emlékeiket."

Nyilván. Kornis meg Fisher Iván pedig különösen rászorul a pozitív diszkriminációra, hiszen e nélkül nyilván senkik lennének (nem úgy mint a tisztelt posztoló).

"Önök fel tudják fogni, mennyi szorongást, nyomorúságot, kétségbeejtő kitaszítottság-tudatot préselnek annak a zsidó kisgyereknek a lelkébe, akivel elhitetik: volt, s újra lehet egy korszak, amelyben a zsidókat pusztán zsidóságukért mind megölték?"

Speciel, és ezt első kézből tudom, zsidó fiatalnak lenni Budapesten sok esetben elég szar, jórészt azért, mert bunkók vagyunk, mint az állat. De általában is mulatságos, hogy a zsidók esetleges félelmeikért a te elbaszott, nyakatekert interpretációdban hirtelen nem a nagyon is jelenlévő antiszemitizmus, Csurka, Vona, a Kurucinfó, a gombamód szaporodó szélsőjobbos portálok, a fórumokon habzó szájjal zsidózó trollok, a buszon a zsidó lányoknak ordenáré módon beszólogató "fajmagyar fiatalok" a felelősek, hanem Fisher, meg Kornis. (Meg, gondolom, Heller és Kertész Ákos...).

Te most vagy nagyon cinikus vagy, vagy szimplán hülye, mint a seggem.

Szvatopluku csereberu 2011.11.10. 13:08:16

@phaidros: "És oké, zsidókat most nem "holokausztolnak", a világ azonban azóta sem dob el mindent és megy menteni, ha valahol népirtás folyik. Semmi sem változott, csak néhány élősködő rátelepedett egy konkrét szomorú történetre. "

Így igaz.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2011.11.10. 13:09:48

@shitgun: Ja, poénkodott is vele pár arc, hogy hasztalavisztabéjbi, meg ilyenek, de nem nagyon vette a lapot az öreg.

xunilo 2011.11.10. 13:09:55

"Ja. De Horthy jóságához azért kellett az is, hogy nyugatról tájékoztatták, hogy háborús bűnösként fogják kezelni, ha a vidéki zsidó vallású magyar állampolgárok deportálását követően a bp-ieket is engedi legyilkoltatni."

Na ez (is) epic one.
Tehát ezekszerint a dicsőséges felszabadító nyugati hatalmaknak semmi gondjuk nem volt a vidéki zsidók _deportálásával_? Csak a budapestiek fájtak volna?

Ez vagy baromság, vagy a nyugat szégyene.

komplikato 2011.11.10. 13:10:06

@z: Ez viszont igaz. Egyet is értek.

valójábannemberci 2011.11.10. 13:10:57

@Kompli: A támadás Jordánia részéről Deir Jasszin miatt történt. Még Golda Meir is meglátogatta a jordán királyt, álruhában, hogy ne támadjon. De az uralkodónak Deir Jasszin volt az utolsó csepp a pohárban...
Valahol megértem.

xunilo 2011.11.10. 13:13:16

""Rendezze minden közösség magában, de ne tegyük kötelezővé könyörgöm. "

Miért, kötelező??? "

Majdnem az. A csapból is az folyik, állandóan. Egy évben van vagy tíz, különböző nagy publicitást kapó alkalom, csak itthon, amikor lehet ezen csámcsogni.
Amikor valaki mondjuk a kommunista rendszer áldozatairól beszél, vagy a szerbek, szlovákok, románok, cigányok magyargyűlöletéről, akkor az fasiszta.
Ha azt mondom elegem van a holokauszt megemlékezésekből, akkor is fasiszta vagyok. Kurvára unom már.

Szvatopluku csereberu 2011.11.10. 13:13:28

@phaidros: Egyetértek egy kivétellel: az 56-osok nem ebbe a műfajba tartoznak, szerintem.

komplikato 2011.11.10. 13:13:29

@valójábannemberci: Infót kösz. Van használható anyag erről valahol? Úgy értem nem ilyen "kuruc info szinvonal"?

benoke77 2011.11.10. 13:14:19

@Counter: Ha az adminisztrációval arra célzol, hogy a magyarok a felelősök, akkor a válaszom az: hogy csak azok a magyarok akik ebben részt vettek. Én nem vettem benne részt, se a szüleim, a nagyszüleim a fronton voltak, a nők szimplán próbáltak túlélni. Úgyhogy nekem nem kell bűntudattal küzdenem és nincs miért bocsánatot kérnem.
Asszimilációról hallottam, de nem hiszem, hogy a zsidók be akartak volna olvadni a magyar közösségbe és fordítva. Ettől még lehettek egy közösség, hisz egy helyen éltek de hogy közösködtek is volna az erőteljesen kérdőjeles. Nyelvileg, vallásilag, kultúrálisan különálló népcsoportok voltak mindig is.

Guilelmus 2011.11.10. 13:14:19

Szerintem mehet a disznóláb a fényképen látható cipellőkbe!-:)))

Hány Éves 2011.11.10. 13:14:53

@Páneurópai Harci Kos: "A zsidózás és a cigányozás az olyan embernek való, aki bűnbakokat keres, hogy a saját mulasztásait, tévedéseit, hibáit elfedje mások és maga elől."
Tegyük hozzá a "fasisztázást" és az "antiszemitázást" is. Illetve a mondat végére azt, hogy "anyagi vagy politikai haszonszerzés céljából".
Így lesz teljes a kép. Rühellem a fajgyűlölő masírozó állatokat. És rühellem azokat a gerinctelen férgeket, akik évtizedek óta egy népirtás emlékéből akarnak megélni, ezzel meggyalázva a saját felmenőik emlékét...

Anti Anyag (törölt) 2011.11.10. 13:15:59

Magyarul az összes szélsőséges bolsi és libsi ott volt. A "szokásosak"

csoko20 2011.11.10. 13:17:05

Ezt a népet már üldözték a filiszteusok, káldeusok, ammoniták, egyiptomiak, asszírok, babiloniak, perzsák, görögök, törökök, rómaiak, bizánciak, spanyolok, mórok, oroszok, németek.

A legboldogtalanabb nép lennének, ha mindenki szeretné őket.

gyilkos fűegér 2011.11.10. 13:17:37

Egyébként Fisher Iván tényleg különleges, de nem azért, mert zsidó, hanem mert a szakmai hozzáértése, munkamorálja és alázata sajnos Magyarországon fehér holló.

xunilo 2011.11.10. 13:18:01

@Rui Blaaz
"abból is látszik az írás aljassága, hogy rögtön megjelentek a holokausztot bagatellizáló turbómagyarok... "

Tipikus csúsztató uszítás.
Mutass egy kommentet itt, ami elbagatellizálja.
Ez a baj veletek, csak a teljes frontos letámadást ismeritek, így nem lesztek megszeretve.

Fekete Mamba 2011.11.10. 13:21:23

Az antiszemitizmus a buták szocializmusa.

Blogszerzőnknek ez jutott, Szabad Nép-félóra, KISZ-taggyűlés hiányában erre gerjed.

Valahol azt is olvastam, hogy az újnáci szervezetek tagságában erősen felülreprezentáltak az olyan csávók, akiknek nem jutott csaj középiskolai és azt követő éveik során. Itt is sejtek egy ilyen vonalat. Nem szabad haragudni rá, nem biztos, hogy rossz srác.

xunilo 2011.11.10. 13:22:17

@staropramen: És az hogy a vérbe lehet, hogy akkoriban a zsidóknak voltak jellemzően vagyontárgyai? Miért csak az övéket lehetett szétosztani? Igazságos, hogy alapvetően nekik volt vagyonuk? Nem lehet, hogy a 30-as évek zsidógyűlöletéhez is ezek az okok vezettek?
Nem lehet, hogy ma is ez zavar sok embert?
Mert tisztességes, becsületes munkával sem manapság, sem akkoriban nem lehetett vagyont szerezni....

Kivlov 2011.11.10. 13:22:51

a szokásos zs-marketing. kicsit unalmas már. 2011-et írunk...

óóóó 2011.11.10. 13:23:28

@gyilkos fűegér: "speciel, és ezt első kézből tudom, zsidó fiatalnak lenni Budapesten sok esetben elég szar, jórészt azért, mert bunkók vagyunk, mint az állat. De általában is mulatságos, hogy a zsidók esetleges félelmeikért a te elbaszott, nyakatekert interpretációdban hirtelen nem a nagyon is jelenlévő antiszemitizmus, Csurka, Vona, a Kurucinfó, a gombamód szaporodó szélsőjobbos portálok, a fórumokon habzó szájjal zsidózó trollok, a buszon a zsidó lányoknak ordenáré módon beszólogató "fajmagyar fiatalok" a felelősek"

Na most ezzel az ordenáré hazugságoddal, semmivel nem vagy különb, mint egy nyilas pribék.

Fajmagyar fiatalok... rohadt egy náci vagy, semmi más.

Hány Éves 2011.11.10. 13:25:44

@xunilo: Jaja, plusz nemcsak csúsztató, de még logikátlan is. Ugyanis, a mondata szerint "abból is látszik az írás aljassága, hogy rögtön megjelentek a turbómagyarok". Ezek szerint, ha egy írás alatt megjelennek a turbómagyarok, akkor az az írás aljas.
Tehát ha egy zsidósággal kapcsolatos blogon, zsidó író tollából megjelenne egy cikk a megemlékezésekről, és alatta megjelennének a szélsőjobbos őrültek kommentjei, akkor az az írás is biztosan aljas...No comment.
Ezek tényleg azt hiszik, hogy aki nem komálja a témát, az biztosan antiszemita...

gest apó 2011.11.10. 13:26:08

A zsidó lélek olyan mint egy földbe temetett délibáb. Ha sokat kegeted vakond lesz belőled is

gyilkos fűegér 2011.11.10. 13:26:55

@óóóó: "Na most ezzel az ordenáré hazugságoddal,"

Mire célzol, pöcsarc?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 13:27:14

@Kompli: A lemil.blog.hu-n találsz monografikus posztot a deir jasszini eseményekről.

Izrael megalapításakor egyébként az ENSZ kgy. kétállami felosztást ajánlott és ENSZ-fennhatóságot Jeruzsálem felett. A zsidók előzetesen elfogadták, az arabok nem, a határozat megszavazását követően kiújult a polgárháború, emiatt a határozat végrehajtása érdemben a brit mandátum felszámolására irányult, amelynek befejeződése előtt Izrael kikiáltotta a függetlenséget, a kétállami megoldást akkor is elutasító Arab Liga pedig támadott. Onnantól meg ismeretes, hogy furtonfurt hazáig verték őket a nyámnyila zsidók.

@benoke77: Nem arra célzok, hanem arra, hogy egy közösséget mesterségesen bontottak meg abból a célból, hogy az egyik részét le lehessen gyilkolni. A nem hiszem, hogy be akartak volna olvadnira megismétlem, mesterségesen, visszamenőlegesen kellett tényeket felderíteni, hogy meg lehessen állapítani, kit kell és kit nem kell megölni. 1880, Budapest: "Vallás tekintetében a helvét hitvallásnak egészen magyarok; utánuk következnek — s ez sokakat meglephet — a zsidók, kik közül 79 százalék tud magyarul, s a 850 névmagyarosításból 400-nál több esik rájok. A katholikusok közül 74, a lutheránusok közül 67 tud magyarul. Körösi ez adatok alapján a főváros magyarosodását örvendetesnek mondja."
A zsidóság önkéntes asszimilációja, beleértve a vallás elhagyását, a nyelvváltást és -elhagyást (!), a névváltást, páratlanul gyors volt a XIX. századtól. Úgyhogy, ismétlem, nem volt éles határvonal a közösségek között, azt úgy húzták be utólag a gyilkolás és kirablás céljával.

Ez nem a bűntudatról szól, csak tényekről. A bűntudat személyes érzelmi viszony; nekem például nincs bűntudatom - és nem *azért*.

xunilo 2011.11.10. 13:28:14

@gyilkos fűegér: "Speciel, és ezt első kézből tudom, zsidó fiatalnak lenni Budapesten sok esetben elég szar, jórészt azért, mert bunkók vagyunk, mint az állat. De általában is mulatságos, hogy a zsidók esetleges félelmeikért a te elbaszott, nyakatekert interpretációdban hirtelen nem a nagyon is jelenlévő antiszemitizmus, Csurka, Vona, a Kurucinfó, a gombamód szaporodó szélsőjobbos portálok, a fórumokon habzó szájjal zsidózó trollok, a buszon a zsidó lányoknak ordenáré módon beszólogató "fajmagyar fiatalok" a felelősek, hanem Fisher, meg Kornis. (Meg, gondolom, Heller és Kertész Ákos...)."

Na egy fontos dolgot le is írtál:
"zsidó fiatalnak lenni Budapesten sok esetben elég szar, jórészt azért, mert bunkók vagyunk, mint az állat."
Tán ne legyetk bunkók, és könnyebb lesz... :-)

Az zsidók félelmeiről: lehet, hogy a zsidókat zavarják az antiszemita írások az interneten, ettől még nem kell félni. Azt is elhiszem, hogy vannak _elszigetelt_ esetek, amikor egy zsidót származása miatt inzultálnak _magánszemélyek_. Nem pártok, nem a hatalom, nem a magyarok, nem a magyar állam!!
De engem pl inzultáltak már próbanégerek. Ha ezért nem szeretem őket, akkor fasiszta vagyok.
Nem értem.

vezér01 2011.11.10. 13:28:27

A megemlékezők elsétálhattak volna a Lánchíd alá,és
tehettek volna egy szál virágot a két Hollán /apa és fia/ összetört emléktáblája helyére!Őket 1919-ben
azért lőtték a Dunába Szamueli legényei,mert burzsuj
képük volt.Vagy kiránduljanak el Szentendrére,a töltés
elején egy vaskereszt áll annak a papnak az emlékére,akit szintén a dicső Tanácsköztársaság alatt lőttek a Dunába a Lenin-fiúk! Nyilván jogosan,hisz ka-
tolikus pap volt!

gyilkos fűegér 2011.11.10. 13:30:33

@óóóó:

De tényleg, te jártál már Pesten? Vagy valahonnan Mordorból okoskodsz? Elhiszem, hogy szar szembenézni a tényekkel, de ha hülyének tetteted magad, azzal azt hiszed, megoldod a problémákat?

óóóó 2011.11.10. 13:30:35

@gyilkos fűegér: arra hogy elég primitiv vagy. pöcsarc. egy primitiv náci senki. ja és pöcsarc.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.11.10. 13:32:09

@z: "utána mégis lépten-nyomon kritizálják en bloc a magyarságot azért, mert évtizedekkel ezelőtt jó részüket legyilkolta egy olyan rendszer, amihez a mostani Magyarországnak már az égvilágon semmi köze nincs.
"

de azert egyes mai szereplok nagyon szeretnek, ha lenne...

es itt a gond.
szarna le mindenki a holokausztos rettegoket, ha nem lennenk zazriveccsurkafele gorenyek, akik tesznek azert, hogy erezzek a zsidok a torodest.

óóóó 2011.11.10. 13:32:32

@gyilkos fűegér: a beteges fantáziádat ne itt éld ki. egyébként mikor költöztél fel "pestre"?

Muad\\\'Dib 2011.11.10. 13:34:07

A helyzet az, hogy a mazsihisz, melytől mellesleg a magyarországi zsidóság nagy része is rosszul van, a kedves elvbarátaival már jó ideje bunkósbotként használja a különböző megemlékezéseket. Akárcsak az izraeli politikai elit. Izraelben legalább már erősödnek azok a hangok, melyek élesen kritizálják ezt, sajnos nálunk idáig még nem nagyon jutott el a hazai zsidóság.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.11.10. 13:35:01

@staropramen: "Milyen harapófogóról beszélsz?
Tudomásom szerint az akkori (jócskán megnövelt területű) Magyarország a németek szövetségeseként vett részt a világháborúban.Ez a függetlennek maradni-próbálkozásnak is harmatgyenge."

Sajnálom, de rosszul tudod. Nem a te hibád, így tanították nekem is. De azért utána lehet olvasni.
Magyarország a II. vh. idején választhatott, hogy a németekhez, az oroszokhoz vagy az angolszászokhoz csatlakozik. Horthy kezdettől fogva angolbarát volt, ám az angolok és amerikaiak a közeledési kísérleteire rendszerint elutasítóan reagáltak, vagy azt követelték, hogy nyíltan forduljon szembe Hitlerrel, ami Magyarország azonnali német megszállását jelentette volna, a már ismert következményekkel. Az amerikaiak nem voltak hajlandóak Magyarországra csapatokat küldeni, noha Kállay, a Horthy által kinevezett miniszterelnök egyértelműen jelezte, hogy ebben az esetben Magyarország készséggel megadja magát. A másik lehetőség a szovjet megszállás lett volna a már ismert következményekkel. Ilyen körülmények között sodródott Magyarország a (kezdetben erősebb) németek oldalára, akiknek keveset ígért, még kevesebbet teljesített, és ezért a németek mindvégig bizalmatlanul kezelték. A zsidóság képviselői könyörögtek Horthyéknak, hogy ne forduljon szembe a németekkel, mivel jól lehetett tudni, hogy a német megszállás mit hozna számukra. Éppen ezért méltánytalan, hogy ezek leszármazottai ma azt a hiábavalóan heroikus szembefordulást hiányolják Horthyéktól, amit éppen az akkori zsidóság kérésére és érdekében nem tehetett meg.

Azt is rosszul tudod, hogy a megszállás előtt megkezdődött a zsidók deportálása. A lengyel és orosz állampolgárságú zsidó menekültek hazatelepítését valóban elkezdték, azokét, akik ez ellen nem tiltakoztak, és a német hatóságok garanciavállalása mellett. Amikor azonban megtudtuk, hogy a határon túl az SS lemészárolta őket, a belügyminiszter azonnal leállította az akciót.

Azt is rosszul tudod, hogy a lakosság jelentősebb részének támogatása szükséges a deportálásokhoz. Semmi sem szükséges, csak a fegyveres erők feletti parancsnokság. A magyar lakosság nagyobb része kifejezetten együttérzően viselkedett az elhurcoltakkal, sokan bújtatták őket, amíg lehetett.

Ami a gazdátlanul maradt vagyon fosztogatását illeti, nincs okunk büszkének lenni, de ennek nincsen köze a holokauszthoz, a főúri kastélyok berendezése ugyanerre a sorsra jutott (más országokban is). A magántulajdon polgári tisztelete akkor még nem sok országban alakult ki. Az más kérdés, hogy a magyar zsidóság azért beszélhet hatalmas elrabolt vagyonról, mert nekik a II. vh. Magyarországán volt vagyonuk.

OmegaMale 2011.11.10. 13:35:23

"önök tökéletesen leszarják, mennyi kárt tesznek?"

Ez a krav maga alapvetése is.

OmegaMale 2011.11.10. 13:36:23

@gpt32:
Kihagytad az RWD-FWD témárt :D

Senkifia 2011.11.10. 13:37:47

@TGabi: azt azért tegyük hozzá hogy a "tényleges" Izrael állam létrejöttének jogossága még nem arab szemmel nézve is eléggé kétséges hátterű,hát még arab, neadjisten palesztin szemmel nézve,aki azt látja,hogy egy ,II vh előtt kb 300.000 főt számláló kisebbség hirtelen főnök lesz,aztán bevándorol a család is,és a kisebbség többséggé válik, az ex többséget meg olyan emberek nyomják el, teszik másod-harmadrendű állampolgárokká,zárják gettóba, falak közé, akik 5000 éve csak könyvből olvastak ezekről a tájakról,magyarul semmi közük hozzá,mégis valamiféle biblikus jogra hivatkozva ráülnek az ott élők fejére, felvásárolják,vagy csak elszedik a földjeiket, agresszív terjeszkedést hajtanak végre(lásd még: telepesek),és mindeközben csodálkozva néznek hogy "Jééé ezek a sutyerákok tiltakozni mernek. Mi az,hogy nem tetszik ez a rohadt alsóbbrendűeknek?"". Ennyit a tényleges Izrael állam területén történő üldöztetésről.
Amúgy meg egészen realista poszt,lehet mondani bárkinek bármit. Ez a folyamatos külföldrerohangálósdi,meg bemószerolósdi is picit undorító. Állami pénzekből sokmilliókat kapnak ,sokszor el nem végzett munkákért, aztán meg,mikor lejár a szerződés,jön a köv. garnitúra csókosa, akkor szaladnak Németországba sírni a fasisztoid Magyarországon uralkodó áldatlan állapotokról.

Szerintem egészen korrekt poszt.

Senkifia 2011.11.10. 13:41:28

@szekertabor: jelen állás szerint ez a hozzászólás több ponton is büntethető,a megváltozott Btk. szerint mivel relativizálja a holokausztot,és összehasonlítja más hasonló történésekkel... elvégre ez itt egy jogállam, ahol szabad emberek szabad országban azt csinálják/mondják, amit szabad... :D

benoke77 2011.11.10. 13:43:56

@Counter: Jó akkor ezek a tények (amúgy nem tudtam köszi rákeresek), de ez nem változtat azon, hogy nem érzem magam egy közösséghez tartozónak a zsidókkal még ha formálisan azok is vagyunk. Nem verem le Sámuel bácsi fejéről a sáveszt, nem utálom őket, nem szólom le őket mert zsidók, de nem vagyunk egy közösség. Egyszer kérdezz meg erről egy zsidót négyszemközt és ugyanezt fogja mondani. Az más kérdés hogy nagy nyilvánosság előtt nem.
A lelkiismeret meg a bűntudat pedig úgy jön ide, hogy ezek a szervezetek akik nagyon félnek itt élni pontosan azt akarják elérni az arra fogékonyaknál, hogy életük végéig bocsánatért esedezzenek mert velük vagy a felmenőikkel szörnyüségek történtek. Aki viszont soknak találja a "nyomulást" vagy csak egyszerűen mint én nem hajlandó az élete részévé tenni az egyből náci.
Igazad van a tények makacs dolgok, és mivel a tényeket, számokat, mozgatórugókat stb. tudjuk, ezért mondom, hogy ez legyen egy-két lap a történelemkönyvben és mindenki rendezze magában.

gyilkos fűegér 2011.11.10. 13:44:26

@xunilo:

Nem azt írtam, hogy jövő héten indulnak a vonatok, meg persze, hogy Csurka egy bohóc, a fórumozó trollok meg, engem is ideértve, a légynek sem ártanak. Nekem a posztoló gusztustalan csúsztatásától főtt le a kávém, aki hirtelen Fisher Ivántól védené meg a zsidókat, akiket nem is kell persze megvédeni, hiszen úgy élnek itt, mint az anyjuk hasában.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.11.10. 13:45:52

@szekertabor: az egyszeru, mondhatnam primitiv embernek mindig a kollektiv bunosseg elven mukodo gyuloletmunicio a legvonzobb, ugyanis nem koll hozza gondolkodni, mzukodik az lozungok szintjen is tokeletesen.
Aki a magyarsagot anblokkk hibaztatja a II. VH miatt, az ugyanolyan bargyu majom, mint aki a ciganysagrol, a melegekrol, a drogfogyasztokrol, es igen, a zsidokrol alkot ugy velemenyt, hogy a szokasos sztereotipiak alapjan az adott csoportrol nyilvanit velemenyt, ugy hogy a csoportot alkotokat nem is ismeri, de latott mar olyan embert, akirol azt mondjak masok, hogy ismert kozulukvalot is a szomszedja.

Senkifia 2011.11.10. 13:47:46

@Kompli:" Utólag meg mindenkinek szelektív lett az emlékezete ki kezdte?"
OFF
gondolom nem izrael,ááá dehogy, ami megalakult a palesztinok fejére,palesztin földre,valamiféle obskurus bibliai jogra hivatkozva... hogyaszongya: ez a föld az övék,me' nekik ígérte Isten 6 ezer évvel ezelőtt. és mindenkinek a qrva anyja amúgy...
ON

Senkifia 2011.11.10. 13:50:23

@gyilkos fűegér: kedves gyerekkori barátom 1987ben disszidált családostól Izraelbe, Ceausescu romániájából. Tudod miért? mert szar volt ott élni. Nem csak zsidóként, bárkiként. Ott szar volt élni. A lehetőség adva volt, éltek vele.
Érdekes,ide meg bevándorolnak,meg üzleteket alapítanak,miközben itt olyan nagyon szar nekik, meg fasizmus meg mittudoménmi...
mondom:érdekes...

ob.szerver 2011.11.10. 13:51:50

@z:

"Az európaiságnak fontos sarokköve a békés egymás mellett élés és a múlttal való KÖZÖS szembenézés, az azzal való leszámolás is."

Ez az ami nem történt meg nálunk. Míg Németország szembenézett és leszámolt a II. vh előtti múltjával, addig Magyarországon éppen annak a restaurációs kisérlete folyik. (A két ország felelőssége persze nem hasonlítható össze, mielőtt emlékeztetsz rá. Ők kiváltói voltak a holokausztnak, mi csak elégedett szemlélői.) Tehát nem mondhatod, hogy semmi közünk az akkor történtekhez. Ahhoz ugyanis - szemben a németekkel - a mi mentalitásunk nem változott meg eléggé. És a jelenlegi magyar társadalom többsége számára nincs is ilyen szándék.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 13:52:09

@szekertabor: Az úgynevezett rendezetlen státusú zsidók, akiket Kamenyec-Podolszknál lemészároltak a németek, a visszaszerzett kárpátaljai, észak-erdélyi, felvidéki területeken élő személyek voltak. A kitoloncolásukra az adott alapot, hogy a magyar állam a területszerzéskor zsidóságukra tekintettel automatikusan nem állította vissza a számukra állampolgárságukat, azt nekik kellett volna hol máshol, mint Budapesten igazolniuk (ne felejtsük el, ők a trianoni utódállamok számára nem számítottak románnak vagy szlováknak, ellenben magyarnak igen, gondolhatjuk, milyen körültekintéssel bántak az iratokkal azok az állami hatóságok!). Visszamenőleg. Hitelesen. Életszerű, ugye, hogy hadi körülmények között ez teljesíthető?

Akárcsak az, hogy 1941-ben a németek hontalan zsidókra vonatkozó garanciájának hinni lehet.

z 2011.11.10. 13:52:09

@VUVUZELLANÉNI:
Igen, és ilyen emberek lesznek is. Mindig.
Zsidózás, vágottszeműzés, cigányozás, négerezés, bevándorlózás, sőt, vöröshajúzás az mindenhol van a világon, mert a másik hibáztatására mindenhol van társadalmi igény. Ezt úgy lehet kezelni, hogy az iskolában igenis tanítjuk, hogy nem szép dolog, másrészről meg ha valaki túllő a célon és valóban bántani kezd másokat, akkor a kezére csapunk (erre vannak törvények is, ld. gyűlöletbeszéd, közösség tagja ellen elkövetett erőszak stb.).

Elegánsan leszarni azt, hogy valakinek nem tetszik a fejünk (mert ilyen ember akkor is lesz az életünkben, ha nem születtünk zsidónak), az pont a méregfogát húzná ki azoknak, akik mondjuk Kertész Ákos hülyeségét lóbálva fröcsögnek általában a zsidókra. Akiket Kertész pl. ezzel jobban megszívatott, mint 3 Csurka együttvéve (ahogy pl. a Gárda is szívatta a felvidéki magyarokat azzal, hogy odament vonulni meg feszültséget kelteni, aztán meg hazament, otthagyva őket a felhúzott szlovákokkal).

Egy megemlékezés nekem soha nem azt jelenti, hogy elkezdünk ujjal mutogatni.
Annak ellenére, hogy pl. Ausztriában is biztos utálnak minket páran és szeretnék, ha Monarchia lenne, mi sem kezdünk október hatodikán osztrákozni, meg hogy nézzenek magukba.
Pedig ők aztán tényleg jól megszívattak minket anno. De ők, nem Josef Strudel cukrász, aki a mai Bécsben él, még akkor sem, ha ő rakta ki anno az első "magyar, ne lopj!"-táblát.

stuart maria 2011.11.10. 13:57:51

Ebben az a nagyszerű,hogy másnap már zuhannak a részvényindexek,kockázati felár nő,leminősítés !(amiért még fizetünk is!!!!)Stb,stb,stb.Egy két kijelentés,hogy mi Magyarok nem vesszük komolyan ezt a dolgot,antiszemiták vagyunk és nem tűrjük a másságot!Lásd szegény gyöngyöspatai cigányokat is üldözi az egész ország .Zuhan a forint ,egyre magasabbak a törlesztők,szinte mindenben importra szorolunk,így azok is drágulnakpl:üzemanyag.Ez nem véletlen,hogy így történik,muszály 2-3havonta megborítani az egyensúlyt csak így kereshetnek tisszességtelenűl az alapok ,bankok,biztosítók és ki tudja még kik!Trianon sem véletlen.Az egész térséget sikerűlt destebilizálni még hosszú evszázadokra.+holokauszt +cigánykérdés!Lehet elmélkedni elvi síkon ,de az biztos a mátrixból aki alúl van úgysem menekűl!!!Ajánlom olvasmánynak:wikipédia:goldman and sachs és társai.Érdekes megjegyezni,kik alapították és mikor.Én személyszerint szörnyen sajnálom az áldozatokat és hozzátartozóikat de sajnálom az indiánokat ,a tizenéves német kamaszokat, akiket a 2.vháború végén küldtek a frontra, az orosz katonákat (több 10milliót)akikkel tele van európa földje,polpot áldozatait ,az 56os halottakat(nem az ávó-sokra gondolok) és nem utolsósorban a japánokat a nagyon felelőtlen amerikai atomtámadás miatt.A mai napi nem kértek bocsánatot érte!Japán holokauszt miért nincsen?Ennek is biztos meg van az oka.

Muad\\\'Dib 2011.11.10. 14:02:57

@ob.szerver:
Ez nem is fog menni, mivel a sokkal frissebb kommunista múlttal való szembenézés sem történt meg. Márpedig igen nehéz beleverni egy ember fejébe, hogy márpedig nézz szembe a nagyszüleid/dédszüleid idejében elkövetett dolgokkal, miközben 20 méterre tőle sétálgat az utcán mondjuk ávóspistabácsi, aki Recsken volt fegyőr.
Pont a politikai elitünk harcolta ki a múlttal való szembenézés elmaradását 89 után. Ugyanazok, akik most követelik egy még előbbi rendszer bűneivel való szembenézést. Álságos és undorító dolog.

Senkifia 2011.11.10. 14:03:28

@ob.szerver: "mi csak elégedett szemlélői"

hány éves vagy? 90? hogyaszongya: ti elégedett szemlélői voltatok... kik? mert én nem,az hétszentség. sem elégedett,sem elégedetlen,és végképp nem szemlélő. lévén,hogy a hetvenes évek elején születtem. a szüleim sem,lévén,hogy apám tiszta erejéből 5 éves volt mikor véget ért az egész cirkusz,anyám meg2 éves. nagyszüleim... apai ágon a németek el akarták vinni nagyapámat,mert kommunista volt,majd 45 után a kommunisták,mert német volt. Anyai ágon ...na mindegy,kb ugyanez....
Szóval ki a faxom volt az elégedett szemlélő? aki ma meg kéne bánja a (mások) bűneit,és szembe kéne nézzen a (mások) múltjával,hibáival??
Ez az egyik legdemagógabb szöveg,ami ebben a témában szerepet kap manapság,illetve kapott eddig is.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 14:05:16

@benoke77: Egyrészt most 2011-et írunk, én meg a háború előtti közösségekről beszéltem. Most már csak olyan zsidó magyarokkal tudunk beszélni, akik a rendkívül erőteljes asszimilációs kísérletükre válaszul mesterségesen elkülönített, majd kifosztott és legyilkolt zsidó magyarok utódai. Azért az ilyesmi nem szokott nyomtalanul elmúlni. Másrészt én nem csak interneten látok zsidó magyart, de azért a kioktatás bizonyára nagyon indokolt.

Ez a magyarság egyik nagyon fontos, meghatározó történése a XX. században. Ostobaság volna begyömöszölni a szőnyeg alá, hogy jaj, csak ne beszéljünk róla, az ilyennek mindig rossz vége van. Mégiscsak magyarok volnánk, a zsidó magyarok elleni bűnök is a mi történetünk részei.

v. jókormányzósember 2011.11.10. 14:05:26

Ínnye, no!

Ides gyermekeim!

Látom, nác- (egyeseknek) szíp település- níhányan megpróbálnak oda kőtözni, aszt még hírdetik is (hogyan speakingelte ratius? Up büfögve? ) hun-nan gyüttek (vagy inkább: gyüttmentek).

NNo- ínszerintem meg érdemes lenne elköltözni nác-ról, mert, ottan csupa ostobaságot, fafejűséget, ( ratiusstyle- bullshit) - tanálhat a zember. (a zemberek.)

Hát, pédául akkor watchingoljuk ratius friend hungarianságát-

Mögnyomoríccsák... Hát, ratiusfriend - akkó' valyon- mi lec azokkal, akik nem fafejűként, ugyi, nagymaghiarorszaghos matr icával fektetik öcce gyermekeiket? (Ami mög egycer mán- ld.
többszázezer magyar mellett többszázezer román(!) es a halálba hajtatik- a Don-kanyarnál- aszt mégis- Erdély- Romániáé lett! Itten meg a cíp, vonalkódos cimborák még egy fél évig pusztíccsák a zorcágot, mega zembereket(!) (HATSZÁZEZER HALÁL- AZ HATSZÁZEZER HALÁL- CSECSEMŐTÖL AZ AGGASTYÁNIG MINDENKI MEGÖLÉSE- AZ CSECSEMŐTŐL AZ AGGASTYÁNIG MINDENKI MEGÖLÉSE)- act jónapot!

NNa- accem a fentiek után nem es kénö illyen bullshittee' foglalkozni, meg ratius friendnek söm!

De pé'dául- ne nyomoríccsad megaszta szerencsítlen, zsírban gazdag, hajban, agyban szegín gyermekidet- nagymagyarócágocs matr ilonával (ica)- posztot lehetne írnyi!

Ugyi?

Nna- aggyon az Isten

több józan észt!

VJK

UI: Aszt kőtözzetek el nác-ról!

Alikam 2011.11.10. 14:05:40

@Senkifia: Izrael állam körüli zűröket egyetlen egy szervezetnek lehet köszönni, mégpedig az ENSZ-nek.

Persze nem ez volt az egyetlen bakijuk, volt már pár, pl. a ruandai népírtásban is szépen leszerepelt az ENSZ.

z 2011.11.10. 14:09:00

@ob.szerver:
A mai Magyarország állami szinten elítéli azt, ami akkor történt. A Terror Háza, az Élet Menete, a Holokauszt Emlékközpont (mind állami projekt) is emléket állít az áldozatoknak. A nyilaskereszt betiltott jelkép. Tagadni is tilos a holokausztot.
Akkor ki akarja restaurálni? Kimondjuk: a kormánypárt, a Fidesz? Akik alatt a fent említett intézmények létrejöttek?

Mivel kell még szembenézni? Mondjam, hogy bűnös vagyok? Nem vagyok bűnös, sem felelős semmiért. Dédapámat is a nyilasok ölték meg, pedig nem volt zsidó. Akkor én most a bocsánatkérők, vagy az azt követelők táborába álljak?
Vagy olyan nincs, hogy egyikbe sem, mert valakinek még feltétlenül szükséges lenne nyilvánosan megalázkodnia ahhoz, hogy végre mindenki jól érezhesse magát?

óóóó 2011.11.10. 14:16:21

@v. jókormányzósember: ehhez csak gratulálni lehet. nagymagyarország, nác. szépen összemostad a nem összetartozó dolgokat egy holokausztról szóló irásnál.

Talán ezért nem megy olyan könnyen a szembenézés a múlttal.

ob.szerver 2011.11.10. 14:17:06

@Muad\\\'Dib:

"Ez nem is fog menni, mivel a sokkal frissebb kommunista múlttal való szembenézés sem történt meg."

Nem érted. Ma egy-két megélhetési kommunistán kívül (ha még meg lehet ebből élni)másokat nem találsz. Nincs mivel leszámolni. Ezzel szemben fideszék összeszarják magukat az erőlködéstől, hogy restaurálják a Horthy Magyarország ótvaros és anakronisztikus világát, és ebben a társadalom jelentős része támogatja őket, miközben erre azért nem kellene annyira büszkének lenni.

phaidros 2011.11.10. 14:20:45

@Szvatopluku csereberu: ha kizárólag az 50 éves dolog mai politikai hatásait nézed, akkor igen. Itt is mindkét oldalon vannak kárvallottak (ld. a besorozott AVH-s kiskatonák, és a rámutatással komcsinak nyilvánítottak meglincselése), és hát egyértelműen maguk a forradalmárok is. De ennek a mai jelenben nem szabadna jelentősége legyen.

De ez a téma ha lehet, még lezárhatatlanabb, mert az 56-os forradalmárok számára nem volt jóvátétel - gyilkosaik és azok leszármazottjai még most is röhöghetnek rajtuk. Lásd Dániel Péter.

Egyébként, véleményem szerint, az 56-osoknak nem kellett volna a törvénytől várni a jóvátételt. Leszámolhattak volna tettlegesen azokkal, akikről tudták, kik voltak. Pl. Körmös Bauer. Valószínű nem kaptak volna életfogytiglant, pár év múlva szabadulhattak volna - hisz emberileg teljesen érthető, ha az áldozat végez kínzójával, hóhérjával - ha már a törvény nem teszi.

óóóó 2011.11.10. 14:23:51

@ob.szerver: azért ez nem teljesen igaz. mellesleg a Horthy féle rendszerrel nem igazán szembenézni kell, hanem feltárni a valós társadalmi hátterét, ami mondjuk elvezetett pár embert egy Szálasihoz.

Muad\\\'Dib 2011.11.10. 14:23:58

@ob.szerver:
Nincs mivel? Könyörgöm, még kedélyes nyugdíjas urak éldegélnek közöttünk, akik részt vettek halálos ítéletek meghozatalában, vagy épp brutális őrök voltak a politikai foglyok börtöneiben. Épp itt van a probléma. Milyen alapon lehet valakitől elvárni, hogy az elődei bűneivel foglalkozzon, miközben az őt sanyargatók vidáman éldegélnek, sőt ők utasítgatják a szembenézésre. Aki itt nem látja a problémát, az már teljesen elrugaszkodott a valóságtól és belemerült a maga kis jajjanáczik univerzumába.

benoke77 2011.11.10. 14:24:02

@Counter: Elég sok zsidó ismerősöm van de ezt persze bárki mondhatja.
Tény: a magyar történelem része
tény: próbálták őket kiirtani
Nem is ezen megy a vita hanem azon, hogy ha minden héten ezt üvöltik a fülünkbe, akkor ezt unhatjuk e? Én unom. Szerethetőbbek lesznek e azok a szervezetek akik minden héten azt üvöltik a fülünkbe, hogy bűnös nép vagyunk hetedizlen? Nem.
Ha minden héten azt üvöltik a fülünkbe, hogy mi tehetünk róla, valóban ÉN tehetek róla? nem. Ha fizetünk kártérítést, az oktatás részévé tesszük, emléknapot szervezünk, múzeumokat finanszírozunk elhagyhatja e a számat egy miapicsa mert még mindig próbálják a fejem a szarba nyomni (úgy hogy nem én szartam oda)? Elhagyhatja és még cifrább is.

Muad\\\'Dib 2011.11.10. 14:29:41

@óóóó:
Szálasit már tényleg teljesen kár belekeverni ebbe az ügybe. Vele kapcsolatban ugyanis tényleg teljes a sötétség itthon a fejekben. Mondjuk azért azt nem árt megjegyezni, hogy az általa elképzelt modell sokkal kevésbé volt irredenta, vagy épp soviniszta, mint a Horthy rendszer, a zsidókat pedig nem óhajtotta kiirtani. Igen, ki akarta telepíteni őket, amit nyugodtan lehet barbár tettnek minősíteni, de pesti zsidóság elleni brutális tettek jórészt Szálasi kifejezett parancsa ellenére történtek meg. Egyébként a teljes peranyagának leirata elérhető magyarul, valamint a politikai elképzelései is, amit nem ártana ismerni az őt támadóknak, hiszen Hitler Mein Kampf irományát legalább általában ismerik a nagy antifasiszták, míg Szálasival kapcsolatban ennek a hiánya kissé nehézzé teszi a kommunikációt. Mert azért azzal elintézni a támogatottságát, hogy magyarok nácik voltak, kissé erős.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 14:37:38

@Muad\\\'Dib: Azt magyarázná meg valaki, hogy ha egyszer ilyen hevesen óvta volna az összes magyar politikai vezető a magyar zsidóságot, hogy sikerült a legtöbbüket minden különösebb fakszni nélkül legyilkolni.

Egyébként az ÁVH is kifejezetten Rákosi és Gerő parancsai ellenére gyilkolt és kegyetlenkedett, remélem, tudjuk. Nem is beszélve a szovjet hadseregről, ott is tiltották és büntették a lakossággal szembeni kegyetlenkedést, a fosztogatást és civilek elhurcolását. A Jugoszláv Néphadseregben meg köztudottan páratlan szigorral torolták volna meg a civil célpontok elleni támadásokat. Van még, ha kell.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 14:41:29

@benoke77: Szoktad unni a trianonos, ávh-s, lovasrohamos nyivákolást és bömbölést is? Amnesztiákat adunk, képeket festetünk, törvénybe iktatjuk, sortüzekért és másért is perelnénk, nemzetközi viszonyokban hozzuk fel, állampolgárságot adományozunk és finanszírozzuk a szar kis vidéki kultúrházaikat, oktatásukat, könyvtáraikat, és ezek a szarháziak még mindig siránkoznak rajtuk. Hát toll a fülébe mindnek, menjen a picsába minden bőgőmasina hátéem, recski és tiszai kényszermunkás és félholtra vert civil. Lépjünk túl rajta, állítsanak maguknak egy emléktáblát és kussoljanak végre.

Ugye, milyen tisztességes, becsületes álláspont?

óóóó 2011.11.10. 14:47:09

@Muad\\\'Dib: Szálasit én sem akarom idekeverni, mert ő az a személyiség akit Magyarországon senki nem választott meg, semmiféle valós, mérhető társadalmi támogatottsága nem volt, bármit is akarnak belehazudni most. Ő a német megszállók kollaboránsa volt. ennyi. vele semmiféle közösséget, regnálása alatt elkövetett bármilyen bűnért a magyaroknak nem kell vállalni. mert akkor vállaljon egy lengyel, egy francia, holland stb...
Ugyanakkor ha valódi szembenézést akarunk ezzel a korral, akkor az legyen olyan,mint trianonnal. Na ez az ami soha nem fog megtörténni.

Muad\\\'Dib 2011.11.10. 14:54:15

@Counter:
Miért a lengyeleknél hogy sikerült? Abban az időben a németek nem kértek, hanem akartak dolgokat. A nagyobb szövetségeseiktől is, nemhogy a lenézett eltűrt államoktól. Mellesleg a környező országokban, akik mint tudjuk hős antifasiszták voltak, nagyobb arányban gyilkoltak le zsidókat. Az már csak hab a tortán, hogy a felszabadító hős szovjet gépezet hivatalból üldözte otthon a zsidókat, a krakkói zsidók kiiktatását pedig a németekre bízta, és élő adásban szemlélte a dolgot

Az pedig, hogy nem nézel utána Szálasi személyének, a perének, nézeteinek, a te dolgod, ezzel kár előjönnöd, majd akkor tudunk értekezni a hibáiról, gonoszságáról, esetleges barbár parancsairól, ha neked is lesz minimális rálátásod a dolgokra.

ob.szerver 2011.11.10. 14:55:59

@Muad\\\'Dib:

"kedélyes nyugdíjas urak éldegélnek közöttünk, akik részt vettek halálos ítéletek meghozatalában, vagy épp brutális őrök voltak a politikai foglyok börtöneiben. Épp itt van a probléma."

Ez lenne a mai magyar társadalom problémája? A te legfőbb problémádat valóban ők jelentik? Irigylésre méltó helyzetben lehetsz. Baszogassák őket, engem nem zavar. De számomra ők már semmilyen problémát nem jelentenek. Annál inkább az a társadalmi közeg és mentalitás amelyik nem tanult és nem felejtett semmit, amelyik nem korszerű és nem európai, és amelynek a siralmas gazdasági tevékenységünk az egyértelmű leképződése. Az én problémém ez.

Muad\\\'Dib 2011.11.10. 14:56:58

@óóóó:
Tényleg ne keverjük ide, de azt a marhaságot muszáj szóvá tennem, miszerint Szálasi akkora kollaboránsa volt a németeknek, hogy Hitler talán még annyira sem bízott benne, mint Horthyban és sokkal nagyobb apparátust ültetett a nyakába. A hungarizmus ugyanis meglehetősen sok ponton szögesen ellentmond a német náci eszméknek, és ezt nem is titkolta soha Szálasi.

Muad\\\'Dib 2011.11.10. 14:58:16

@ob.szerver:
Abszolút nem ők a legnagyobb probléma. Ahogy az sem az, hogy hány db zsidót, hol és mikor lőttek le mára már rég meghalt emberek, vagy 90 éves aggastyánok.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 14:59:29

@Muad\\\'Dib: Bocs, de ebben a kommentfolyamban épp nem lengyelek verik a mellüket, hogy mennyire mentették a zsidó lengyeleket.
Nem tudom, mit jössz nekem a környező országok nemlétező antifasizmusával, mire cáfolat? Ogyesszai zsidónak se volt jó lenni a román megszállás alatt, besszarábiainak se.
Itt a zsidó magyarokról, a magyar zsidókról van szó, arról, hogy hozzájuk hogyan viszonyult a korabeli magyar társadalom.

Megpróbáltad bevetni az "Amerikában meg verik a négereket"-érvet, szoros együttműködésben az "amíg nem ettél elég szart, nem mondhatod meg, hogy büdös"-érvvel. Igyes.

Muad\\\'Dib 2011.11.10. 15:01:35

@Counter:
Te hoztad fel, hogy itt szinte mindenkit kiirtottak. Pusztán jeleztem, hogy ez már csak így volt a német érdekszférába tartozó országokban. Szabadon választott volt, hogy ezen felül még tankkal is végigmennek háromszor az országodon, vagy nem.

Szvatopluku csereberu 2011.11.10. 15:05:04

Jé. a blog lekerült a címlapról...

Mr. Waszabi 2011.11.10. 15:07:46

Ha szabad hozzászólni nem náci, nem zsidó magyarnak is:
'44-ben jelentősen csökkenhetett volna az elhurcoltak (és a halottak) száma, ha nem lett volna annyi "jóakaró" , "becsületes magyar" szomszéd, ismerős, aki önkéntesen jelentett a körzetvezetőknek, remélve némi részesedést az elhurcoltak vagyonából ( ami gyakorta csak azok bútorait jelentette). Vagy csak hazafias kötelességből.
Manapság sok esetben nagy nyilvánosság előtt is helyet kapnak az 1944-ben történteket éltető vélemények - a hivatalos politikai rendszer kényszerítése nélkül. Elmondható, hogy 1944-ben épp úgy önként jelentgették fel szomszédaikat a jó magyarok, mint ahogy most önként élesztik fel a gyűlöletet.
Mindemellett lehet csodálkozni, hogy a megemlékezők félelme nem alszik el.

óóóó 2011.11.10. 15:11:17

@Muad\\\'Dib: Én nem az eszmék mentén irtam Szálasiról, mint kollaboráns. Egyszerűen azt a tényt vettem figyelembe, hogy nem a magyar nép tette meg kormányzónak, hanem a megszálló németek.
mellesleg a háború olyan szakaszában, amikor már csak a minél nagyobb károkozás az ellenségeinknek cél vezérelte Hitlert. Szálasi "hatalmas" államférfiúi bölcsességről meg sok mindent elárul, hogy bevállalta.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 15:15:15

@Muad\\\'Dib: Ebben az esetben meg nem értem, mit mutogatsz fennen efféle imaginárius mentségeket. Egyrészt ha voltak, se mutatkozott semmi gyakorlati hatásuk, másrészt sem a nyilatkozatok, sem az intézkedések nem erősítik meg a létüket, szóval úgy tűnik, csak odaképzelni lehet őket.

Szvatopluku csereberu 2011.11.10. 15:16:37

A Tanácsköztársaságdis leninfiúkért bocsánatoto kért már valaki?
A Forradalmi Kormányzótanácsban a zsidó népbiztosok aránya 60%, zs.származásúaké plusz 16%, = 76%

MrRoyce 2011.11.10. 15:23:09

@Rui Blaaz:

szarházizod az árpád-sávot???

akkor mivégre szólsz ezen a nyelven?

bőrönd bepakolva???

akkor menjél máááááár!

ob.szerver 2011.11.10. 15:40:42

@Muad\\\'Dib:

Arra próbáltam rávilágítani, hogy mai gazdasági sikertelenségünk legfőbb oka a társadalmi megújulásra való képtelenségünk, amire még kormányzati törekvés sincs, ellenkezőleg, restaurációs folyamatok zajlanak. És ennek kétségkívül van társadalmi támogatottsága. Az ezt kisérő nyílt és kriptozsidózás csak egy tünet, ami azt mutatja meg, hogy mennyire nem változtunk, szemben a sikeres nemzetekkel, legyenek azok németek, amerikaiak, vagy koreaiak. Magunktól nem gyilkoltunk volna zsidókat a 40-es években, de ha már így alakult, segítettünk a németeknek. Segítenénk ma is. Szerencsére (valakinek sajnos) már nincs kinek. Hát így függ össze - sok áttételen keresztül - a gazdasági nyomorunk a zsidók legyilkolásával, bár elfogadom, hogy ennek a megértéséhez kell némi absztrakciós készség.

benoke77 2011.11.10. 15:41:32

@Counter: Egyébként szoktam unni. Végre dolgozni kéne, tanulni, tisztességesen élni és előre nézni. Nem azért unom mert bizonyos dolgok nekem nem fájnak (délvidéki felmenőkkel), hanem mert a nyivákolás=tehetetlenség. Viszont a méltóságteljes megemlékezést sosem unom. A heti rendszerességű hisztériakeltéssel van bajom. Nem hagy hidegen mások szenvedése de nem ugyanolyan súllyal esik latba nálam. Gondolom te ese hullajtasz könycseppeket az örményekért.

staropramen 2011.11.10. 15:45:38

@xunilo:
ostobaságokat beszélsz.
Az elhurcoltak egy csomagot vihettek magukkal, minden más otthon maradt prédának.
Azért oszthatták szét az ő vagyonukat, mert őket elvitték.Nem hiszem, hogy nem érted, legfeljebb nem akarod megkérdezni, hogy honnan van a nagyi csillárja.

staropramen 2011.11.10. 15:50:23

@szekertabor:
Igen választhatott.
Azt választotta, hogy egy héttel a Jugoszláviával kötött örök barátsági szerződés után megtámadta a németek oldalán.
Egyébként okfejtésedben sokallom a feltételes mód használatát.
Azt, hogy mi lett volna azt nem tudhatjuk meg soha, de azt, hogy mi lett jól tudjuk.

Muad\\\'Dib 2011.11.10. 15:50:32

@ob.szerver:
Ez a nyugaton nincs zsidózás csak olyan fétis, amit jó lobogtatni. Pont ugyanennyire van nyugaton az USA-ban, mint nálunk. Természetesen azon országokban, ahol csak dokumentumfilmben látnak zsidót sokkal kevésbé van zsidózás. Ahogy nálunk nincs arabozás, ellentétben a nyugattal. Mivel nálunk jóformán nem lenne kit arabozni. Azok a szerveztek, akik ebben a cikkben fel vannak sorolva pedig szimplán gerjesztik és életben tartják a zsidózást, mint legfőbb bevételi forrást. Vagy fegyverként használják a nekik nem tetsző emberek ellen. Akárcsak Izraelben, csak ott egyre hangosabb ennek az ellenző tábora. A megjelentek száma lapján itt is marginális kisebbsége a zsidó populációnak vevő a fenti szervezetek hisztikampányra. Sajnos azonban még nem elég szervezettek a nyilvános tiltakozásra. Pedig ezzel máris nagyot csökkentenének a magyarországi zsidókkal kapcsolatos ellenérzéseken.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 15:53:06

@benoke77: Végtelenül nem tudom érteni, mit másokozol, amikor ténylegesen nem mások, hanem mi voltunk az áldozatok. Ahogy Trianonban se másokat csatoltak el az országtól, hiába másabbak már azóta, épp az elcsatoltságuk miatt is.

Ami unalmas lehet, az a helyenként valóban semmitmondó és közhelyes emlékezés. Az ilyesmi: hiba. De a tehetségtelen emlékezés nem hathat ki a múltra, és nem a múlt eltagadása, hanem a tehetségesebb, őszintébb emlékezés jobb feloldása a bosszúságnak.

benoke77 2011.11.10. 15:59:31

De a tehetségtelen emlékezés nem hathat ki a múltra, és nem a múlt eltagadása, hanem a tehetségesebb, őszintébb emlékezés jobb feloldása a bosszúságnak.

Ez szép mondat (nem cikizlek tényleg).

Azért másokozok mert én nem teszek egyenlőség jelet zsidó és magyar közé. Nem azért mert amúgy mint emberek nem egyenlőek, csak mert nem érzek közösséget velük. Ők sem velünk.
Mindegy, hisztériamentes korrekt megmlékezéseket kívánok pro és kontra.:-)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 16:09:06

@benoke77: Nézd, anno volt egy erős és gyümölcsöző konszenzus, hogy zsidó lehet magyar és magyar lehet zsidó. Akik ezt felrúgták, azok gyilkossághoz segédkeztek ilyen vagy olyan mértékben. Én senkitől sem várom el, hogy olyan egyezséghez tartsa magát, amelyet vele szemben és az ő ártalmára is mások szegtek meg. De nem vagyok hajlandó rablógyilkosok véleményét osztani, és azt sem tudom elfogadni, ha más teszi azt.

műproli 2011.11.10. 16:20:28

Megszívták hát annyi nekik, a történelem nem habostorta. Millió más dolga van az embernek mint hogy ezekkel foglalkozzon

szekertabor · provo.blog.hu 2011.11.10. 16:24:12

@staropramen: Nézd, senki nem állította, hogy a II. vh. idején Magyarország makulátlan lett volna, vagy hogy ne lettek volna olyan szerencsétlen döntései, amelyeket visszatekintve ne tekintenénk alapjában elhibázottnak. Azonban kitartok amellett az állításom mellett, hogy rendkívül szűk mozgástér mellett rendkívül sokáig kitartott a német nyomással szemben, és hogy a létében fenyegetett európai zsidóságot Horthy Magyarországa addig védte, ameddig csak lehetett, és ezért méltánytalan, ostoba és aljas dolog a holokauszt felelősségét Magyarország nyakába varrni. Magyarország kezéhez a II. vh-ban aránytalanul kevesebb vér tapadt, mint pl a Szovjetunióéhoz vagy Amerikáéhoz, de a győztesek a vesztesekre hárítanak minden erkölcsi felelősséget. A baj csak az, hogy ezt sikerült olyan mélyen bevésni, hogy a mai nemzedékek számára evidens a Horthy-korszak minden döntése mögött aljas indítékot feltételezni.

PetiinLausanne 2011.11.10. 16:39:26

@Kompli: Én ugy tudom az első zsidótörvény 1937-ben lett elfogadva. Akkor Hitler már elhagyta a kanyart.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.10. 16:49:24

@szekertabor: Nem védte addig. Ha Horthy képes volt leállítani a budapesti zsidóság deportálását, miért nem tudta megakadályozni a vidékiek elpusztítását? Hogyan védte a Kamenyec-Podolszknál lemészároltakat? Hogy mondhatod, hogy védte azokat a magyar állampolgárokat, akiket külső nyomás nélkül fosztott meg szakmájuk, vallásuk, tulajdonjogaik, politikai jogaik, legszorosabban véve emberi jogaik gyakorlásától?
Hogyan védte akkor, amikor különös figyelmet fordított a lengyel menekültek befogadásakor, hogy lengyel zsidókat ne fogadjon be?

És ez teljesen független attól, hogy például a román vezetés sok tekintetben barbárabb volt. Nem az embertelenség, hanem az emberség a mérce.

sorica123 (törölt) 2011.11.10. 17:26:59

@Kompli: na ezért hálátlan téma erről beszélni. Mert egyfelől a mai zsidónak nem huhogásra és borzadályra van szüksége (mert ő ÉL, nem halt meg, neki tovább kell menni és mindezt jó ha normális lelkiállapotban teszi, nem egy kriptával a hátán), másfelől viszont a shoah/holokauszt mint történelmi tény ott van az orrunk előtt - sőt nem is csak zsidókat öltek ott, hanem rengeteg más embert is. Az se megoldás, ha nem beszélünk/nek róla soha, senkinek. Viszont az is igaz, hogy ez nem csak a zsidók problémája, ez egy történelmi jelenség volt, amiben benne volt mindenki, vagy az egyik, vagy a másik oldalon.
@Counter: Horthy és Antonescu ebből a szempontból egykutya: mindkettőt szokás jobboséknál azzal kimagyarázni, hogy védte a zsidókat. Aha. Megmentett egy marék embert, a többi meg ott pusztuljon, nagyszerű. Arról nem is beszélve, hogy az ideológiát azért csak nyomatták teliszájjal, főleg Antonescu. Úgyhogy azért az a megmentés-dolog finoman szólva nem volt az igazi... az van, hogy félig, meg divatból nem lehetett nácinak lenni (ahogy most is furcsa, ha vki ilyen félgőzzel, magyarázkodva széljobboskodik). Amúgy az embertelenség méricskélésére szokták azt mondani, hogy véralgebra. Rég rossz, ha onnan közelíti meg az ember.

komplikato 2011.11.10. 21:40:18

"sőt nem is csak zsidókat öltek ott, ..."
Ezt nem képes némely agy-mosott felfogni, hogy lehet ő nem szereti X vagy nemzetiséget, vagy Y vallású csoportot, de ha diktatúra van, akkor simán elviszik őt is mint ha X vagy Y lenne, de lehet csak azért is mert nincs rajta sapka. No meg a mai "fotelnácik" (bár felénk nylon-nácinak hívják őket) mindig szándékosan elfelejtik, hogy sok százezer embert nyírtak ki a lágerekben nem faji alapon.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.11.11. 13:10:39

@Counter:

Idézek a New York-i főrabbitól (Trials of War Criminals before the Nuremberg Military Tribunals XIV. köt. Nürnberg. 1946. okt-1949 ápr.)
"...Hitler több más ok mellett azért határozta el, hogy megnyirbálja Magyarországnak mint szuverén államnak önrendelkezési jogát, mert zsidópolitikáját nem tartotta megfelelőnek. Magyarország jelentős menedékhelyévé vált az európai zsidóknak, akik a németek megszállta országokból és a csatlós államokból menekültek oda. És noha, mint már említettük, Magyarországon is... számos korlátozó törvény volt hatályban, más országokhoz képest ott a zsidók mégis tűrhetően élhettek."

Az pedig már szubjektív nézőpont kérdése, hogy az üveg félig tele van, vagy félig üres. Te azt hiányolod, hogy a sok üres üveg között Magyarország üvege miért nem volt tele, én pedig arra hívom fel a figyelmet, hogy óriási kontrasztként a környezetével szemben nem volt üres.

Az Égei Tengeren ebben az időben süllyedt el egy hajó tisztázatlan körülmények között, miután vagy féltucat országtól hiába kért engedélyt, hogy háromszáz zsidó menekült utasa valahol partra szállhasson.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.11.11. 13:32:27

@szekertabor: Nem illik büszkélkedni azzal, hogy mégse sikerült mindenkit megölni. Ennyi.

Az üveghasonlatoddal egyébként tökéletesen passzolsz az én mérce-kérdésemhez: neked az embertelenség a viszonyítási pont.
Szeretném megjegyezni, hogy a hasonlat egyebekben kicsit sánta. Helyesebb volna egy-egy tálca pohárral szemléltetni. Magyarország tálcáján rengeteg pohár teljesen üres. Nem mind. De mindből kiömlött a víz nagy része.

Elhallgatja ez az álláspont, hogy bár éveken át Magyarország valóban "tűrhetőbb" volt a környező államok zöménél, ez a "tűrhetőbb" állapot később megszűnt.

Továbbá felhívnám figyelmed, hogy ahogyan azt a meghivatkozott posztomban is olvashattad, azt vitattam, hogy a végsőkig védte volna a magyar hatalom a zsidókat. Nem, nem a végsőkig.

xenuka 2011.11.14. 15:23:59

Na de ki a faszt érdekelnek a zsidók?

zum trucc 2011.11.14. 21:56:59

Ide csupa hülye ír?
süti beállítások módosítása