HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Écrasez l'infâme!

2012.02.26. 10:22 Ratius

Sok őrült került már Magyarországon a politikai hatalom közelébe, de a keresztény fundamentalizmus megjelenése igazi újdonság. A Magyar Családtudományi Társaság zászlóbontása azt jelzi, hogy Európában is eleven hagyomány a vallási bigottság, nem pusztán az arab világban. Nálunk is akadnak olyanok, akik tisztán és érthetően követelik az isteni rend helyreállítását, az ősi parancsolatok szó szerinti megtartását, az opus dei evilági megvalósítását.

 

Elvileg nem kizárt, hogy ez a mozgalom megerősödik, elvileg eljuthatunk oda, ahol néhány iszlám ország tart, elvileg létrejöhet egy olyan világ, amelyet a savonarolák, kálvinok és torquemadák vezetnek, elvileg megteremthető a keresztény fundamentalizmus állama éppen úgy, ahogyan létrejöhetett az iszlám rettenet.

Az alapok már régen megszülettek: Éppen olyan bizonytalan a gazdaság helyzete, mint az iszlám országokban. Éppen olyan nagy a munkanélküliség, mint amott. Éppen úgy megtörte sokak gerincét a hatalom, a pénz, és a kilátástalanság, mint a Közel-Keleten. És éppen úgy tömegek akadnak, akik elvesztették hitüket a szabadságban, az egyéniségben, a boldogságban, mint a mohamedán országokban és ezért jól termő talajra hullhat mifelénk is a Mindenható szigorú ölelése.

S közben a kormány is megteszi, amit tehet: azzal, hogy elvi különbség születhet az egyházak között, azzal, hogy isten az erkölcsi nevelés keretei között elterpeszkedhet az iskolákban, azzal, hogy a legkisebb mértékben is köze lehet az államnak egy ilyen idióta társasághoz, elindult az úton, amely az ajatolahok hatalmához vezet.  

Igen, nem kizárt, hogy eljön az a kor, amelyben tilos lesz a házasság előtti szex, amelyben a házasságtörést halállal büntetik, amelyben a homoszexuális bűnöző, amelyben a vasárnapi istentisztelet kötelező program, amelyben az egyház újra megszabhatja, mi a jó nekem, és mit tilos megtennem üdvösségem érdekében. Nem kizárt, hogy eljön az a kor, amelyet ismét a máglyák fénye világít meg, amelyben eretnek lesz a szabadgondolkodó, amelyben a hit rátelepszik a mindennapokra és fojtogató ölelésével kiszorítja a szuszt azokból, akik élni akarják az életet. Nem lehetetlen, hogy ismét ránkvigyorogjon az a bigott erő, amely ellen három évszázada harcolnak Európa legjobbjai, amely helyreállítja a vallásos cenzúrát és tűzbe dobja az istentelen gondolatokat.

Már van olyan szabály Magyarországon, amely üldözi a gondolatbűnt. Már van mozgalom, amely bele kíván szólni magánéletünkbe, már van vallásos erő, amely képes fölülírni a józan gondolatot. És mielőtt előmászna rettenetes vackából ez a szörnyszülött isteni rend, mielőtt behálózná életünk minden rezdülését, mielőtt felzabálná szabadságunk maradékait, amíg gyenge és erőtlen, addig kell a nyakára hágnunk!

Écrasez l'infâme! Tiporjátok el a gyalázatost!

 

 

A Boldogok a sajtkészítők immár a Facebookon is megjelent.
Érdemes bejelölni, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok
nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr724208145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secundus 2012.02.28. 16:01:40

Azért csikorog kicsit az a fundamentalizmus. Ami tegnap kint volt a honlapon, ma már nincs, ők nem is így, nem is ezt (ma reggel a Mokkában), és azonnal új vezetőség választása.
gepnarancs.hu/2012/02/tagad-a-csaladtudomanyi-tarsasag/
Bármennyire is csábító, de pontosan a felvilágosodást követő komoly változások miatt nem nagyon valósítható meg - szerintem - Európában (nálunk sem) És az arab világban sem valami óriási a támogatottsága az iráni típusú rendszereknek. (Lásd. tömegtüntetések Iránban). Úgyhogy én egyelőre a sci-fi kategórájába sorolnám (érdemes lenne írni egy ilyen regényt)

debreceni.blog 2012.03.06. 14:03:53

„Minél több jogot adunk a végrehajtó hatalom ellenőrzésére hivatott szervezeteknek, annál erősebb a demokrácia. Nem fordítva.”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1827_hatalom_navracsics

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.03.07. 14:19:02

Kényszer házasságok!!!

Néhány hete kering egy nyílt levél, és a feladója szerint, szinte minden hazai nyomtatott és netes újság, televíziós és rádiós csatorna, továbbá társkereső irodák is megkapták. Tanulságos.

Az én e-mail címemre kifestés és ki xxx-elés nélkül konkrét személy, cég és honlapcímekkel érkezett. Viszont az általam levont tanulság miatt ezekre nincs szükség, ezért azokat azonosíthatatlanná módosítottam. Megdöbbentő, hogy milyen jogi anomália már ez. El lehet húzni egy válás, két embert összekötő jogi részét, a vagyoni megosztástól függetlenül évekig. Ezzel megakadályozva, hogy a másik ember újra és remélten már sikeres házasságban élhessen és házasságban vállalhasson gyereket. A házasságok egyre csökkenő számát maga a törvényhozási és iGazság szolgáltatási rendszer hibái okozzák.

ige.blogger.hu/2012/03/05/kenyszerhazassag
süti beállítások módosítása