HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Szerény javaslat

2012.03.24. 08:58 Ratius

Az utóbbi hetekben, hónapokban új témával jelentkezett a Jobbik. A radikális nemzeti párt aktivistái, helyi szervezetei, sajtóorgánumai meglehetős elszántsággal fordulnak szembe a holokauszttal kapcsolatos bűntudatkeltő propagandával, rágalmakkal, részigazságokkal.  Hogy született-e, érvényben van-e valamiféle egységes irányelv a kibontakozó mozgalommal kapcsolatban, azt én nem tudhatom, de tény, hogy a Jobbik legkülönbözőbb fórumain találkozhatni a kútmérgező rágalmak, a magyarságot rasszizmussal, antiszemitizmussal, holokauszt-bűnrészességgel vádoló állítások kemény visszautasításával.

 

Szembeforduló világképek

A jelenség kezdetét talán Kertész Ákos hírhedté vált kijelentéseihez lehet kötni. A magyarság genetikusan alattvaló voltáról, a meg nem bánt holokauszt-bűnrészességről szóló kertészi mondatok elemi erejű felháborodást váltottak ki a nemzeti oldalon, egyúttal nyilvánvalóvá tették a múlt és a jelen értelmezésének összebékíthetetlen kettősségét. Egyértelművé vált, hogy a magyar közgondolkodásban két sarkosan szembeforduló történelem- és társadalomkép vívja harcát.
A hagyományosnak tekinthető és közgondolkodásunkba mélyen beivódott ábrázolásmód szerint a magyar társadalom túlnyomóan rasszista, antiszemita beállítottságú tömeg, amely csaknem száz esztendeje változatlanul hurcolja magával, olykor tevőleges, olykor csak látens idegengyűlöletét, zsidóellenességét, fajvédelmét. És ez a tömeg, ennek állama, hivatalai, intézményei és közigazgatási apparátusa mindannyiszor fellép zsidó polgártársaival szemben, amikor erre a történelmi körülmények lehetőséget adnak neki. Ez a tömeg létrehozza Európa első zsidó-törvényét, ez a tömeg aktív részese a holokausztnak, ez a tömeg fasiszta, vagy fasisztoid pártok mögé sorakozik föl, ez a tömeg – a Rágalmazásellenes Liga legfrissebb kutatása szerint – Európa legantiszemitább nemzete.
A rendkívül agresszív, fajgyűlölettel vádaskodó, bűnösségkiterjesztő uszításra a nemzeti oldalnak egyelőre nincs egységes válasza. A hazai történettudomány, a magyar szociológia, a nemzeti publicisztika ma még nem tudta kialakítani a maga józan feleletét az évtizedeken át sulykolt rágalmakra. Egy-két valóban üdítő kivételtől eltekintve a nemzeti oldalon olyan ellen-értelmezések születtek meg, amelyeknek történelmi hitelessége, társadalmi értéke rendkívül csekély. Sajnos ma még a holokauszttagadás, a nemzeti misztika, a délibábos őstörténet, a Horthy-rendszer kritikátlan dicsőítése, vagy a zsidó-világösszeesküvés lapos elmélete uralja a múlt és a jelen értelmes magyarázatának helyén tátongó űrt.

Párt ne írjon történelmet!

Természetesen nem gondolom azt, hogy bármelyik társadalmi-politikai szervezetnek lehetősége volna arra, hogy egy korszerű, hazafias, de a tudományosság igényével föllépő társadalomképet létrehozzon. Nem hiszem, hogy egy pártnak, mozgalomnak, egyesületnek feladata volna az, hogy megalkossa a magyar közelmúlt eredeti, hiteles, de mégis nemzeti elkötelezettségű értelmezését. Nem képzelem az, hogy egy társadalmi szervezet alkalmas lenne arra, hogy józanul, aktuális politikai érdekeitől függetlenül, de mégis a magyarság önbecsülését tiszteletben tartva értelmezze a trianoni tragédiát, a két háború közötti folyamatokat, a világháborús részvétel katasztrófáját, a holokausztot, vagy éppen a szocialista berendezkedés időszakát, feltárja a rendszerváltás problémáit. Új alkotmányunk preambuluma híven tükrözi e képtelenséget. Párt ne írjon történelmet!
Ilyen feladatra ugyanis csak a politikai érdekektől mentes közírók, történészek, társadalomkutatók lehetnek képesek, olyan emberek, akiket nem nyomaszt a ma még túlsúlyban lévő hagyományos történelemkép elvárásrendszere, a szakmai csoportoknak való megfelelni vágyás, és nem nyomaszt politikai elvárás sem.
Akadnak ilyen emberek, szerencsére szép számmal akadnak. Munkájukat azonban jelentősen megkönnyíthetné az, ha a nemzeti közgondolkodás világos igénnyel fordulna feléjük. Olykor csak nagyon kevésen múlik, hogy megszületik-e egy mű, hogy a szerző érdemesnek tartja-e végiggondolni, kidolgozni azt az elméletet, aminek csíráját fejében hordja. És ez a keveset, ezt a kezdeti lendületet igenis megadhatja a politika, igenis megteremtheti a közéleti aktivitás, igenis előidézheti egy mozgalom. Mert a közélet a maga kezdeményezéseivel igenis kialakíthatja azokat a kereteket, amelyek között a társadalomról gondolkodni érdemes.
Amióta a Jobbik felvállalta a cigánykérdést, azóta sorra-rendre születnek a hazai cigányság és a hazai mélyszegénység problémáit feldolgozó tudományos munkák, publicisztikák, megoldási javaslatok. Amióta a rendszerkritikus mozgalmak felvállalták a korrupció kérdését, a közbeszéd témájává lett a hatalommal való visszaélés. És, most, mióta a nemzeti oldal szembe fordult a hazai antiszemitizmus és a holokauszt hagyományos, bűntudatkeltő értelmezésével, ugyancsak fellángolt a vita a vészkorszakról és a zsidókérdésről.

A lokális szempont

A közvélemény tematizálásán kívül azonban mást is tehet egy politikai erő annak érdekében, hogy életre hívja a meg nem született műveket. Különösen akkor, ha felhatalmazást kapott arra, hogy a magyar társadalom kisebb vagy nagyobb hányadát képviselje a törvényhozásban.
Amikor 2010-ben a globális világrend történelem- és társadalomképének hívei a maguk szája ízének megfelelően, a maguk politikai elvárásai szerint törvénybe iktatták a holokauszttagadás kriminalizálását, nem tettek mást, mint megszabták a témával kapcsolatos vita kereteit. A Fidesz-kormány ismét a maga társadalomképének tükreként úgy módosította a törvényt, hogy hatályát kiterjesztette a kommunizmus által elkövetett népirtásokra és emberiség ellenes bűnökre. Ugyanakkor mindeddig senki nem fogalmazta meg az igényt arra, hogy a globális érdekek helyett, illetve azok mellett a lokális szempontokat is érvényesítse a vita kereteinek kijelölése során. Márpedig a lokális szempont, a nemzeti értékvilág zsinórmértéke mindennél fontosabb eleme nemzeti önképünk egyik legsarkalatosabb vitájának. A holokauszthoz való viszonyunk, a vészkorszak emlékezete, a zsidó-magyar együttélés történelmi hozadékai nem tisztázhatóak úgy, ha ebben a vitában kizárólag a globális világ elvárásai érvényesülnek, és a lokális közösség, a magyar társadalom önértelmezésének igénye még az artikulációig sem jut el. 
Éppen ezért világosan kell megfogalmaznunk, mit várunk el a vitázóktól, milyen magatartást követelünk meg azoktól, akik részt vesznek e párbeszédben, milyen kérdésekre keressük a választ, és melyek azok a keretek, amelyek között ennek a válasznak a megalkotását várjuk és reméljük.
Javaslom tehát, hogy a nemzeti elkötelezettségű pártok képviselői kezdeményezzék az országgyűlésben a BTK 1978. évi IV. törvény 269.paragrafusának D. kiegészítését a következők szerint:
Aki a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekményekkel összefüggésben azt a rágalmat terjeszti, hogy a független magyar állam valamelyik végrehajtó szerve előidézője, résztvevője, vagy tétlen cinkosa volt polgártársai meggyilkolásának, aki emberiség elleni cselekményekkel kapcsolatban a magyarság emberi helytállását nagy nyilvánosság előtt tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A Boldogok a sajtkészítők immár a Facebookon is megjelent.
Érdemes bejelölni, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok
nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

137 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr514336575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anselmo 2012.03.24. 15:34:44

Ezek szerint a Jobbik kell hozzá, hogy Magyarország végre normális legyen? Lehet, hogy így van. Az igazság kimondásának néha nagy ereje tud lenni.

Dekatlon 2012.03.24. 15:37:04

@Hertelendi: hát elég kemények a követelmények, de érthető, elvégre a világ tisztel és felnéz ránk, ellenségein félve, barátaink büszkén emlegetnek, gazdaságunk szárnyal, haderőnk legyőzhetetlen. És még a Föld szívcsakrája is itt van Dobogókőn! :)

Gatinho 2012.03.24. 15:46:22

Kertész Ákos mára egy futóbolond, mekemók lett. Tökmindegy mit hadovált, nem kellett volna vele foglalkozni. Meg kell veregetni a vállát, egy elnéző mosoly, oszt jó napot.

kela-bá 2012.03.24. 15:53:38

@Hertelendi: "És szeretned kell Orván Viktort "
Ide kivánkozik egy vicc: Te, Gazsi ! Melyiket szereted jobban, Gyurcsányt, vagy Orbánt ? Hááát, a Gyurcsányt ! Osztán mééé? Mert a Gyurcsány pénzt igér, az Orbán meg munkát.

Hertelendi 2012.03.24. 15:53:46

@Anselmo: Lehet, hogy neked kell a Jobbik...Javaslom vidd haza őket és zárd be a vitrinbe

Amanitin3 2012.03.24. 15:54:01

"A felháborodás, és annak mértéke maga mutatja, hogy valamit betalált, de nagyon keményen."

Pontosan így van. Kertész nagyon keményen betalálta, hogy lesznek, akik felülnek egy jó kis gennyes provokációnak.
Elmélkedésképpen ugyanitt felvetném, hogy a holokauszt kapcsán meglehetősen nagy a felháborodás mértéke azóta is. Valamit ezek szerint az is betalálhatott, de nagyon keményen.

midnight coder 2012.03.24. 15:55:31

@Gatinho: Na ja. Csak az vicces egy kissé, hogy az genetikázik akinek a népét hasonló alapon tizedelte meg egy Hitler nevű fazon, és az alattvalózik aki élete nagy részét Kádárék kultúrpolitikájának csecsén lógva töltötte.

Hertelendi 2012.03.24. 15:59:06

@kela-bá: Oszt Gyurcsány adott pénzt, de Orbán baszott munkát adni...

midnight coder 2012.03.24. 16:01:22

Amúgy, az igazán vicces az, hogy szvsz egy genetikai vizsgálat kb. 0 különbséget találna egy európai zsidó, magyar vagy mondjuk német között. Az elmúlt ezer évben elég jól össze-vissza keveredett itt mindenki. Mi sem vagyunk már alacsony, barna bőrű ázsiai nép, és az európai zsidók sem hasonlítanak egy déli népre - pedig eredetileg azok voltak. Ami a zsidóknak maradt az néhány hagyomány - de még a nyelvük is holt nyelvből lett mesterségesen visszaállítva. Azaz kb. ugyanolyan európaiak ők mit te vagy én. Ami pedig külön vicces - nagy valószínűséggel _genetikailag_ Hitler is zsidó volt.

midnight coder 2012.03.24. 16:02:54

@Hertelendi: A baj csak az, hogy a Gyurcsány a pénzt úgy adta, hogy közben a mi nevünkre vette fel mint hitelt. Azért tartunk ott ahol...

Hertelendi 2012.03.24. 16:05:12

@midnight coder: Orbán meg a haveroknak adja, meg persze magának is...
az aljanépnek már sajnos nem jut...

insert random 2012.03.24. 16:09:30

@radikalisviccek: "Auschwitz-Birkenau-i koncentrációs tábor áldozatainak számát is módosították 4 millióról 1,1 millióra, csak a 2,9 milliós különbséget elfelejtették kivonni az eredeti számból."

Ez egy milliószor megcáfolt hazugság, nem a zsidó áldozatok számát módosították ugyanis, hanem a politikai foglyokét és a szovjet hadifoglyokét. Bővebb információk itt: www.nizkor.org/features/denial-of-science/four-million-01.html

A hatmillió nyilván egy becslés, nem tudjuk pontosan, hány áldozat volt. A szám részben népszámlálási adatok alapján jött ki (ld.: www.nizkor.org/features/denial-of-science/worldalmanac.html )

Egyébként ha annyira igény van a "feltárásra", például a legutóbb is az ellen tiltakoztak, hogy egyáltalán létezik egy ilyen témájú kiállítás. (ami amúgy teljesen politikus-mentes volt, pusztán az ismeretterjesztést szolgálta) Inkább a szőnyegalásöprésre van igény.

insert random 2012.03.24. 16:16:05

@radikalisviccek: A korabeli híradások és a vöröskereszt jelentését meg nem érdemes felemlegetni. Egy világháború közepette nyilván kevesebb lehetőség adódik kutatásra, mint békeidőben. Szerinted melyik hitelesebb pl. a legutóbbi japán földrengésről, amit napokkal később írt a sajtó mindenféle pletykák és találgatások alapján, vagy amit később írnak le kutatók rendőrségi jelentések, kórházi statisztikák, egyéb hivatalos dokumentumok stb. alapján?

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 16:27:23

@insert random:

Figyelj, az olvtárs szerint az áldozatok számát úgy számolják ki, hogy összeadják a volt haláltáborok bejáratánál elhelyezett táblákon szereplő számokat. Szerintem állj le magyarázni neki. ;-)

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 16:28:00

@O. Kán: A Jobbik reakciója nem ezt mutatja. Ha Kertész hülyeséget beszélt volna, nem kapta volna sorra a halálos fenyegetéseket. A Jobbiknak szégyellni valója van, aminek Kertésznek nagyon a közepébe sikerült beletrafálnia.

Javaslom olvasásra: kellykiado.hu/konyvek/beszedes-hazugsagok.html
kellykiado.hu/konyvek/leleplezett-erzelmek.html

Talán kinyílik a szemed, és téged is nehezebben néz hülyének a jobbik. ;)

midnight coder 2012.03.24. 16:28:44

@Hertelendi: Mert persze Fletóék nem loptak... Úgy röpködtek a milliárdok mint a vadlibák, minden hétre volt egy ügy a kakaóbiztos számítógépektől a különféle levajazott közbeszerzésekig. Ezen a téren semmi különbség nincs, de ha van, akkor sem Fletóék javára.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 16:30:21

@midnight coder:

Igaz, egyértelműen a fideszes haveri kör 'javára' van különbség.

Hertelendi 2012.03.24. 16:30:52

@midnight coder: Nincs olyan kormány, amelyik ne lopott volna '90 óta, de a csúcsot egyértelműen Orsósék tartják.

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 16:32:12

@midnight coder: Nem csak nagy valószínűséggel. Anyai nagynénje zsidó volt, aki gyűlölte saját identitását, ez tény. A hagyományok szerint (a matriarchális gyökerek miatt) a vallás anyai ágon öröklődik, tehát nyilvánvaló, hogy Hitler zsidó volt. Aranyos adalék, hogy Eva Braun is.

Anselmo 2012.03.24. 16:33:09

@Hertelendi: nem nekem kell, hanem az országnak, hogy kimozdítsa végre a megrögzött hazugságokból amikből egyébként nem tud szabadulni.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 16:34:41

Azért az összeesküvés-elméletek se kellenek annyira. Eleve miért csak az anyai nagynéni? Az nem rokona az anyjának véletlenül?

Elijah_Baley 2012.03.24. 16:35:43

@Landauer Szilárd: ebben sok igazság van, de ha a szemünkbe mondja, gondolom nem várja el h elismerjük a hibáinkat :)
személy szerint azt hiszem h valahol nem csak a mi hibánk, 80 év elrekesztettség után nem igazán maradtak fenn családi kötelékek, újak nem igazán alakultak ki, az itteni többségnek az erdélyi magyarság az valami nagyon távoli, és nem megfogható kategória amivel max riogatni lehet, mint ahogy az történt is 2004-ben... ennek ismeretében szerintem a mostani negyedmillió újrahonosított is szép eredmény.

kela-bá 2012.03.24. 16:36:06

@Hertelendi: Én csak egy viccet idéztem .
" Oszt Gyurcsány adott pénzt" mondja Ön.
El is adósitotta az országot.

" De Orbán baszott munkát adni "

Téved, ha igaz ami a tévékben látható volt. Az addig csak a segélyen tengődő viccbéli honfitársunk keveselte a munka után kapott pénzt...Szóval dolgoznia kellett! Ez nem vicc! További szép napot !

insert random 2012.03.24. 16:36:28

Egyébként én egy dolgot nem értek a holokauszttagadó (bocsánat revizionista) "történészekkel" kapcsolatban. Ugye egyetlen revizionista szerző sincs, aki magasabb történész végzettséggel rendelkezne (David Irving is fizika szakos volt, nem történész. Van talán még pár történelemtanár végzettségű, ami azért mégsem tudományos fokozat.) Miért nem volt senki, aki előbb elvégzett volna egy egyetemi képzést 20. századi történelemből, úgy, hogy végig titkolja a revizionista nézeteit? És miután tudományos fokozatot szerzett, utána megírhatott volna egy holokauszttagadó művet.
Most nyilván az a válasz jön, hogy azzal vége lett volna a történészi karrierjének. Tegyük fel, hogy ez igaz, de ettől még óriási karrier állna az illető előtt revizionista körökben. Ő lenne az első Ph.D.-s revizionista, a világ nácijai hőssé avatnák! Hogyhogy még egyetlen történésszel sem esett ez meg annak ellenére, hogy állítólag ennyire nyilvánvalóan sántít a "hivatalos magyarázat"?

midnight coder 2012.03.24. 16:37:21

@nemecsek ernő áruló: Nézd, ha egy népet genetikusan szolgalelkűnek nevezel a nemzetközi sajtóban, akkor az illető nép egyes tagjai részéről számíthatsz szélsőséges reakciókra. Ugyanez történne ha Kertész ezt a németekkel, franciákkal, olaszokkal, vagy akár a zsidókkal tette volna.

Különösen pofátlanság ez annak a fényében, hogy a mi nyakunkon élősködött a többi művészlélekkel együtt akiknek a filmjei a szűkebb családon és a hasonszőrűkből álló pár kritikuson kívül az ebet nem érdekeltek. Akkortájt (is) a magyar filmipar sorra gyártotta azokat az alkotásokat amiket ugye majd csak a jövő fog értékelni. Az a jövő ami soha nem jön el... Persze, ilyesmit nem a tiltott vagy a tűrt kategóriában lévő művészlelkek alkothattak - azoknak még a könyvei sem igen jelenhettek meg. Ezért volt mindig is hiteltelen a szememben a CsirkePista is. Ő volt a magyar jobboldal számára a legkártékonyabb figura - és biztos vagyok benne, hogy nem a saját szakállára. Valahogy "véletlenül" mindig olyat lépet, ami csak a ballibnek volt jó.

midnight coder 2012.03.24. 16:38:36

@insert random: Mert abból hogy valakit a nácik hőssé avatnak nehéz megélni. A kassza kulcsa nem náluk van.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 16:39:27

@insert random:

Azért, mert TUDJUK, hogy a zsidók kimossák az összes történész agyát a szakdog, szalok, szakdologzat védésén.

midnight coder 2012.03.24. 16:42:01

@Hertelendi: Azt hogy kik tartják a csúcsot, majd úgy 50 év múlva kiderül. Ma max. a pártszimpátia alapján lehet eldönteni. Én mondjuk nem igazán kedvelem Orbánékat sem, de Fletó kb. egy kategóriában van nálam Hitlerrel.

insert random 2012.03.24. 16:45:39

@nemecsek ernő áruló: Sem Hitler, sem Eva Braun nem volt zsidó, ne terjesszünk már tévhiteket!
www.holocaust-history.org/questions/hitler-jewish.shtml

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 16:45:59

@midnight coder: Aczél elvtárs kedvenc írójáról, aki a börtönből kihozva azonnal havi 8000 forintos fizetést kapott, amikor nagyapám zsíros állami állásáért 2000-et kapott havonta azt mered állítani, hogy ballib kém volt? Ejnye! Hát hogy mondhatsz ilyet? :D

Egyébként nem a külföldnek írta Kertész, hanem a Szalai Annamária kezétől távol eső nepszava.com-on magyar közönségnek Magyarországról. Az meg ahogy beszélsz, mutatja, hogy közelébe sem mentél a levélnek, csak a visszhang alapján próbálod megítélni. Pedig Kertész levele egy sikoly, egy jajj-kiálltás egy népért, ami robog a vesztébe:

"Aki egy kicsit is odafigyelt a publicisztikámra, tudja, hogy nem-igen foglalkozom a Fidesszel, egyszerűen nem érdekel. Unom, mert tudom. Két-három éve tudom, és hiába ordítoztam, hogy vigyázat, közeledik, figyelmeztetésem hatásfoka minimális volt.
Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!”"
nepszava.com/2012/03/velemeny/kertesz-akos-nyilt-levele-az-amerikai-nepszavahoz.html

Szerintem olvasd végig, és UTÁNA beszélgessünk a tartalmáról, úgy érzem, konstruktívabbak tudunk lenni mindketten, mint ha csak itt pofázunk valamiről a nagyvilágba.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 16:46:06

@midnight coder:

Pl. amerikaiak szoktak ilyeneket írni az amerikaiakról. (De alighanem németek is németekről, nepáliak nepáliakról.) Mondjuk jogos, a 'white trash' ott is felháborodik.

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 16:47:21

@insert random: Mea culpa, hittem az életrajzi filmjének, megkövetlek!

Hertelendi 2012.03.24. 16:48:59

@midnight coder: "de Fletó kb. egy kategóriában van nálam Hitlerrel."

Ez azért indoklásra szorulna...várom a válaszodat.

Csak egy adalék...Hitler több millió ártatlan ember haláláért felelős...

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 16:51:40

@insert random:

Azért ez az oldal sem tűnik túl komolynak. ;-)

(...Hitler's grandmother had worked in the town of Graz as a servant in the home of a Jewish family named Frankenberger. He further claimed that she was seduced by the head of the household and that Hitler's grandfather was the result of that liaison...)

insert random 2012.03.24. 16:51:48

@midnight coder: Azért van pár ember, aki elég szépen megél belőle (David Duke, Irving, Ernst Zündel stb.) Egyébként ki mondta, hogy csak a pénz motiválhatja az embert? Az elismertség, az igazság feltárása nem érdekes? Azt hittem, csak a zsidók ennyire pénzéhesek ;)

@milyen szép a Vértes, ó:
Ugye nem haragszol, ha ezt nem veszem komolyan? Ha meg tudjuk, biztos van rá valami bizonyíték. Ha neked megvan, mutasd be, mert akkor legközelebb alufóliával a fejemen megyek diplomát megvédeni, nehogy a gonosz, telepatikus képességekkel rendelkező tanárok kimossák az agyamat :D

insert random 2012.03.24. 16:54:59

@milyen szép a Vértes, ó: olvasd el az előtte levő mondatot, ez maga a legenda, amit megcáfolnak.

midnight coder 2012.03.24. 16:56:42

@nemecsek ernő áruló: Igaz, tényleg túlreagáltam. Kertész sima kis komcsi aki alól kicsúszott a rendszer.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 16:57:46

@insert random:

Arra próbáltam kilyukadni, hogy komoly oldalon nem marad bent az, hogy a nagyapa a nagyanya gyereke.

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 16:57:55

@midnight coder: (Aczél elvtárs kedvenc írója CsurkaPista)

Olvasd el a cikket, amit linkeltem!

midnight coder 2012.03.24. 16:59:07

@Hertelendi: Hitler 6 millió ártatlan áldozatért volt felelős 25 évvel a születésem előtt. Fletó pedig a következő 50 évre vágta haza a gazdaságot.

insert random 2012.03.24. 16:59:53

@nemecsek ernő áruló: Nem tudom, hogy igaz-e (A bukás c. filmben volt, ami állítólag hiteles beszámolók alapján készült, de lehet, hogy ez a rész kitaláció), de Hitler és Eva Braun esküvőjén 45-ben Eva Braunnak állítólag be kellett mutatnia az árjaságát igazoló dokumentumokat, mert ugye a törvények tiltották, hogy árja és zsidó házasodjon.

Hertelendi 2012.03.24. 17:04:32

@midnight coder: Nem vagy vitapartner!
Ostoba vagy a végtelenségig!

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 17:07:43

@midnight coder: "Fletó pedig a következő 50 évre vágta haza a gazdaságot."
Mármint amikor az éves hiányt 10%-körüliről 4% körülire vitte le nyugdíj államosítás nélkül? Te hülye vagy! :D

Amanitin3 2012.03.24. 17:18:32

@milyen szép a Vértes, ó:

"Azért ez az oldal sem tűnik túl komolynak. ;-)"

jaj ne viccelj már.

'EGÉSZEN BIZTOS, hogy nem voltak zsidó felmenői. Viszont a családjáról általában elég kevés adat maradt meg, és ez VALÓSZÍNŰLEG azért van így, mert a család tele volt degenerált idiótával, és ennek a nyomait Hitler igyekezett eltüntetni.'

ezt egy kívülálló, objektív történelemprofesszor írta, az tuti.
A zsidó mitológiában az összes környező (= nem haver) népet vérfertőzésből eredeztetik, vagy más hasonló nemzetközi jókívánsággal kedveskednek nekik.
Gondolom ez ugyanennek a motívumnak a modern kori változata.

ROBERTO 2012.03.24. 17:19:33

@kela-bá: Ezt idézted: "a gazdad zsidóság a hatalma érdekében gyakran feláldozza a szegény zsidók tömegeit.... Példát is emlit."

Akkor, kérdem én ugyan miért ne áldozná fel a szegény gojok tömegeit IS, ha tudja?

Amúgy meg volt "holokauszt", de annak idején apám és anyám gyerek volt, felmenőim sem nácik, sem nyilasok nem voltak, nekem mi közöm van hozzá, akkor ha NINCS KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG?
Megtehetem, hogy elhatárolódok tőle és foglalkozok a dologgal?

Ha igen, miért kell folyton mégis ezzel foglalkoznom? Miért szólítanak meg minden egyes magyar állampolgárt ezzel a témával, amikor a jó részüknek nincs hozzá közvetlen köze, mert NINCS KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG?

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 17:22:10

@Amanitin3:

Nem azt írtam, hogy nem hülyeség a Hitler zsidóságára vonatkozó fejtegetés, annak tartom én is.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 17:23:45

@ROBERTO:

Ha meg felállsz a konyhaasztalra, látod a paráználkodó szomszédot, nem?

Miért kellene ezzel foglalkoznod?

2012.03.24. 17:30:55

@radikalisviccek: A Vöröskereszt papírjai alapján meg 271000 ausvhwitzi áldozatról tudunk.. persze eme dokumentum valódiságát soha nem engedte Izrael vizsgálni... Ami azért furcsa, mert nekik az lenne az érdekük, hogy kiderüljön róla, hogy hamis. De ha nem vizsgálhatják meg a szakértők, az éppen az ellentétét jelenti...

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 17:32:54

@HUN_Sector:

Bezony, ahányszor vizsgálni próbálják, beugrik Izrael a szobába a kamrából és jól rácsap a kezükre.

2012.03.24. 17:43:47

@milyen szép a Vértes, ó: Inkább hőbörögni kezd és antiszemitizmust kiált. Tudjuk, hogy ez ma olyan varázsszó, melyhez képest Gandalf tudománya kismiska

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 17:50:30

@HUN_Sector:

És ettől nem tudják vizsgálni. Mert mindig megérzik, ha mégis megpróbálják. És hő-bö-rög-nek. És tudjuk, ha Izrael aszondja, akkor aszondva van, mert ez varázsszó. Ja, pont a másik képességeiben korlátozott olvtárs említette, hogy kutatások derítették ki, hogy hányan haltak meg Auschwitzban és javították az első táblát is a kutatások jelenlegi állásának megfelelően? Sebaj.

Mindig lenyűgöz, mekkora átéléssel tudják előadni egyesek a legbutább előregyártott paneleket. :))

bcs222 2012.03.24. 17:50:54

@HUN_Sector: "A Vöröskereszt papírjai alapján meg 271000 ausvhwitzi áldozatról tudunk.. persze eme dokumentum valódiságát soha nem engedte Izrael vizsgálni..."

Jaj Istenem... Az megvan, hogy a dokumentum *valódiságát* senki nem vonja kétségbe? Szerintem Izrael sem. Csak épp NEM az "auschwitzi áldozatok" száma van rajta. Ez a Vöröskereszt dokumentum egyébként olyan szakállas, hogy az ICRC már 1978-ban (!!!) közleményt adott ki, tiltakozva, hogy a nevét holokauszttagadók felhasználják, hogy a teljesen mást tartalmazó kimutatással "alátámasszák" hazugságaikat (ICRC Bulletin No. 25, 1978 febr. 1.). Az ominózus irat a Nemzetközi Keresőszolgálat kimutatása az egyes táborokban történt regisztrált halálozásokról, semmi köze az összes áldozat számához.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 17:55:24

@bcs222:

Tudhatnád, hogy a közleményt Izrael írta, miután bezárta a Vöröskeresztet a sufniba. Az aláírást is hamisították. (Azt hiszem, még kitalálni se tudok olyan baromságot, amit az ilyen szerencsétlenek ne tudnának felülmúlni 5 perc kocsmai történelemoktatással.:)

2012.03.24. 17:55:54

@bcs222: én nem az összeset írtam, hogy az adott táborét

bcs222 2012.03.24. 17:56:38

@HUN_Sector: Az "összes áldozat számát" természetesen ÉN IS az adott táborra értettem.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.03.24. 17:59:20

@-JzK-:

Sem a mongoloknak, sem a törököknek nincs miért bocsánatot kérniük. Ők a korabeli jogot maximálisan betartva tevékenykedtek.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.03.24. 18:06:50

@midnight coder:

Hitler genetikailag zsidó? Hogyan lehet bárki is genetikailag zsidó vagy más nép? Sehogy.

Az viszont tény, hogy Hitler nem az árjának mondott észak-európai vagy összeurópai vérvonal leszármazottja, hanem a mediterán vérvonalé. Azonban a zsidóknak csak 30 %-a tartozik ehhez a vérvonalhoz, s sok millió nem zsidó meg odatartozik, köztük sok néger és pl. berberek.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.03.24. 18:09:04

@nemecsek ernő áruló:

Eva Braunnak meg végképp semmi köze a zsidókhoz.

Hitler esetében is nagyon valószínűtlen a zsidó származás.

kela-bá 2012.03.24. 18:10:32

@ROBERTO: Idézet Kertész Imre Nóbeldijas magyar iró Gályanapló cimű könyvből való, aki saját holokauszt emlékeit idézte fel a Sorstalanság cimű művében. Igen hat millió szerencsétlen áldozat, akikről mindig szó van
és van még 46 millió ember akik még az előbbiek mellett elpusztúltak a II. világháborúban. Mert,hogy azt irják és mondják a történészek, hogy 50 miiló ember halt meg a világégésben. Hogy miért ? Na ez jó kérdés.

Guszti bá 2012.03.24. 18:15:35

@nemecsek ernő áruló: Ha te ezt tényleg így gondolod, akkor rosszabb vagy mint az általad annyira gyűlölt magyarok. Nem tudom miért jó hangulatot kelteni, megbántani embereket.
Isten nem ver bottal, majd emlékezz erre.

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 18:19:31

@Guszti bá: Te sem olvastad Kertész levelét. Ahogy a miatta hisztiző jobbikosok sem. Árulkodó hazugság, elfedni próbált érzelmek.
nepszava.com/2012/03/velemeny/kertesz-akos-nyilt-levele-az-amerikai-nepszavahoz.html

Ezt meg javasolni tudom, hogy olvasd el, mert legalább kevésbé tud hülyére venni az az álmagyarkodó nemzetellenes banda:
kellykiado.hu/konyvek/beszedes-hazugsagok.html
kellykiado.hu/konyvek/leleplezett-erzelmek.html

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 18:26:23

@nemecsek ernő áruló:

Szerintem azután, hogy megfejtette, mennyire 'gyűlölöd a magyarokat', nem érdemes neki olvasnivalót ajánlanod. Még rájön a végén arra is, hogy kampósorrú hazaáruló vagy. ;-)

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 18:29:02

@milyen szép a Vértes, ó: Psssszt, vigyázz, még a végén lebukok, akkor hogy árusítom ki az országot?

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 18:35:53

@nemecsek ernő áruló:

Elnézést, legközelebb jobban figyelek. Azért a részemet még megkapom, remélem.

bgp 2012.03.24. 18:37:44

@nemecsek ernő áruló: nem kellett sorkatonának lennie. Elég ha rossz színű cipő volt rajta. Vagy éppen kenyeret vitt.

Guszti bá 2012.03.24. 18:44:22

@nemecsek ernő áruló: Elolvastam, de ez csak magyarázkodás, és a te szavaid bántó élét semmiképp sem tompítja.
Nem értem, miért releváns az, hogy zsidó származású ember. Magyar állampolgár, mint én. Ha én írom le azt amit ő, már régen bíróságra járkálnék. Vagy nézzük így: ha egy Izraelben élő arab (magyar, lengyel, orosz stb) ember ír hasonlóan a zsidókról, maradhatott volna-e békében abban az országban?
Egyszerűen nem értem, mire jó ez, mert hogy nem a magyarokért való aggódásból írta azt amit írt, az biztos.
Nyilván sok bűnt követtek el bizonyos magyar emberek, csakúgy mint bármely más náció szülöttei, de akkor sem "illik" a saját hazámban élő emberekről így írni. Nem illik, érted?

insert random 2012.03.24. 19:07:30

@Guszti bá: Kertész Ákos szerintem alapvetően nem magyarellenes (mert akkor nem érdekelné ennyire, mi zajlik Magyarországon), hanem keményen jobboldal-ellenes. Aztán amikor a magyarok megválasztják 2/3-dal a Fideszt, akkor persze az egész népére haragszik. És ekkor felhánytorgatja egyéb sérelmeit is, illetve próbálja megmagyarázni, hogy miért szavaztak ennyien a patásördög fasiszta Viktorra. Itt jön a képbe, hogy például a magyarok nem néztek szembe a holokauszttal, ezért szavaznak egy (az ő fejében) náci pártra.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.03.24. 19:13:48

Rasszistának azokat nevezzük, akik egy etnikum az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatokozatában foglalt jogokat megsérti!

Ugyanis ezzel az adott etnikum emberi mivoltát nem ismeri el!

Magyarország, keresztény magyar etnikum országa! Van olyan jogunk, hogy nemzeti önrendelkezés, és más etnikumú emberek nem uralkodhatnak fölöttünk...

Mindazon etnikumok, akik közigazgatásunkban elvállalnak vezető beosztást, mind rasszista, és kémkedést és egyéb emberiség ellenes bűncselekményeket valósítanak meg... a büntetési tétele igen magas ezeknek a rasszista bűncselekményeknek, és nem évülnek el!

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 19:37:11

@Guszti bá: Egy Amerikai Egyesült Államokban élő (mondjuk) demokrata szavazó a megválasztott (mondjuk) republikánus elnök kapcsolatán haragjában/fájdalmában/tehetetlenségében egyes dolgokban sokkal durvább keményebb dolgokat is az "amerikaiak" fejéhez vághat nap, mint nap, és furcsa, ott mégsem kell emigrálnia a halálos fenyegetések miatt.

Sokat kell a magadfajtának még tanulnia a demokráciáról.

elkeseredett.polgar 2012.03.24. 19:42:50

@nemecsek ernő áruló: Az viszont kissé árulkodó, hogy pl. az USÁ-ban élő Norman Finkelstein, aki zsidó számazású, szülei pedig bizonyíthatóan a Shoa áldozatai voltak - elvesztette az egyetemi állását és KITILTOTTÁK Izraelből, amikor megírta a Holokauszt-ipar című könyvét, amiben kevésbé hízelgő dolgokat mondott egyes honfitársairól.
Szóval mintha Izrael is nehezen viselné a kritikát saját népe részéről is.
Nem csupán mi, magyarok...

nemecsek ernő áruló 2012.03.24. 19:48:17

@elkeseredett.polgar: Bizony ezt hívják úgy, hogy vallási fanatizmus.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 20:06:09

@elkeseredett.polgar:

A Holokauszt-ipar 2000-es, Izraelbe meg 2008-ban nem engedték be, és nem a könyv miatt. Csak úgy mellékesen.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 20:08:22

@milyen szép a Vértes, ó:

Egyetemi állását is 2007-ben veszítette el, ha jól látom.

elkeseredett.polgar 2012.03.24. 20:10:33

@milyen szép a Vértes, ó: Az egyetemi tanári állását sem azért veszítette el, mi?
A Shin Bet meg persze, hogy nem azzal indokolta a 10 évre történő kitiltását Izraelből, hogy megírta a könyvet.De ki az a marha, aki azzal indokolta volna?

elkeseredett.polgar 2012.03.24. 20:13:03

@milyen szép a Vértes, ó: Attól még, hogy nem a könyv kiadásának a másnapján tették kia szűrét, hanem hosszas, évekig tartó vitát követően, azt komolyabb egyetemi körökben senki nem vitatja, hogy a könyvében leírtak miatt történt. Mi másért?

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 20:16:53

@elkeseredett.polgar:

Ez a "mindenki tudja" nagyon hiteles, ettől függetlenül, bármennyire is elítélendő ez, sok egyetem, Amerikában pláne, hajlamos megszabadulni azoktól a tanáraitól, akik körül nagy a zűrzavar.

A '7 évig tartott, mire ki tudták rúgni'-t meg felejtsük el, jó? Eleve a könyv kiadása után jelentkezett arra az egyetemre. :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.24. 20:24:46

@elkeseredett.polgar:

Sokat forgolódsz egyébként amerikai egyetemi körökben?

2012.03.24. 20:34:31

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

elkeseredett.polgar 2012.03.24. 20:34:56

@milyen szép a Vértes, ó: Van néhány ismerősöm, aki vendégprofesszor volt ott egy ideig és én is voltam kint. A blogbejegyzés szempontjából meg teljesen offtopik, hogy a szélsőségesen Izrael-barát és Izrael-apologéta, egyúttal az USA kormányzati köreiben is befolyásos szintén zsidó Dershowitz-cal keveredett vitába nézetei és utóbbinak egy elég pocsék könyve miatt. Végső soron amiatt veszítette el az egyetemi állását (Dershowitz bevallottan lobbizott ellene) és nyilván 10 évre is a nézetei miatt tiltották ki Izraelből, nem azért, mert terrorista lett volna...

De ez már kezd offtopikba átmenni, nem folytatnám. A lényeg, hogy olyan kijelentéseket tett, ami nem egyezett Izrael érdekeivel, ezért ellehetetlenítették és zsidó létére 10 évre kitiltották a Zsidó Államból.

nemecsek ernő áruló 2012.03.25. 06:51:34

@elkeseredett.polgar: "On May 23, 2008 Finkelstein was denied entry to Israel, according to unnamed Shin Bet security officials, because "of suspicions involving hostile elements in Lebanon" and that he "did not give a full accounting to interrogators with regard to these suspicions." Finkelstein had previously visited south Lebanon and met with Lebanese families during the 2006 Lebanon War.[55] He was banned from entering Israel for 10 years."
en.wikipedia.org/wiki/Norman_Finkelstein

Tehát azért tiltották ki Izraelből 10 évre, mert Libanonban járt, és ott emberekkel is beszélt.

Nem mellesleg támogatja a Hezbollahot és a Hamast.

Egyébként sokat elmond a Jobbikról, hogy inkább Izraelre kíván hasonlítani, mint a szabad nyugati világra.

nemecsek ernő áruló 2012.03.25. 06:55:17

@Con Storm: Mondd már meg, ki a magyar, mert nekem például perzsa, szerb-horvát, sváb, sorolhatnám felmenőim vannak, és szerintem te sem vagy különb...

Szerintem az a magyar, aki anyanyelvi szinten magyarul beszél, és magyarnak vallja magát.

Egyébként nagyon ügyes a retorikád, mert nyilván magyar etnikumúak uralkodhatnak felettünk...

Mária 2012.03.25. 12:31:35

Még 2 év Fidesz-kormányzás, és ebben az országban a józanul gondolkodó, világra nyitott, tájékozott kisebbség FÉLELEMBEN fog élni.

Amanitin3 2012.03.25. 13:09:50

" Nem mellesleg [Finkelstein] támogatja a Hezbollahot és a Hamast. "

Aha.
Figyeljünk a 'támogatja' szóra és annak jelentésére, így, minden kontextus nélkül.

És most figyeljük a szöveget, amiből ez a sommás megállapítás származik:

" Finkelstein has expressed solidarity with Hezbollah and Hamas with respect to defensive actions, alleging that Israel had invaded Lebanon as a signal of rejection when Hamas was seeking a diplomatic settlement with Israel. "

" While condemning the targeting of civilians to achieve a political goal, Finkelstein has stated he believes Hezbollah has the right to target Israeli civilians if Israel targets civilians. "

Az a sanda gyanúm, hogy itt valaki vagy angolul, vagy magyarul nem tud.

Amanitin3 2012.03.25. 13:26:56

" Még 2 év Fidesz-kormányzás, és ebben az országban a józanul gondolkodó, világra nyitott, tájékozott kisebbség FÉLELEMBEN fog élni. "

Ennél sokkal nagyobb baj, hogy eltakarodnak külföldre. És még annál is sokkal nagyobb baj, hogy azok takarodnak el, akik effektív munkát is végeznek. A politológusok, jogászok, művészeti filmrendezők, kommunikációs szakemberek és szociológusok pedig mind itt maradnak nekünk. Golgafrincham, B-jelű bárka.

nemecsek ernő áruló 2012.03.26. 06:24:06

@Amanitin3: És ez Izrael számára egyenértékű azzal, hogy támogatja. Ezt mondtam.

nemecsek ernő áruló 2012.03.26. 06:27:03

@Amanitin3: Vagy esetleg a "Libanonban járt, és ott emberekkel is beszélt." megfogalmazás nem volt elég egyértelmű? Épp azt ítéltem el, hogy a Jobbik inkább akar Izraelre hasonlítani, mert ez nála valami perverz fétis, vagy tudom is én, mint a szabad nyugati világra.

Amanitin3 2012.03.26. 09:07:18

@nemecsek ernő áruló:

"Ezt mondtam. "

Akkor ezek szerint magyarul nem tudsz.

nemecsek ernő áruló 2012.03.26. 09:08:36

@Amanitin3: :D Kontextusból kiragadott mondat miatt lebaszni, és a kontextusból kiragadott mondatra hivatkozni: EPIC FAIL! :D

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.03.26. 17:19:38

@nemecsek ernő áruló: Nos, ajánlom az 1901-es Hágai Magánjogi konferencián született nemzetközi egyezmények értelmező rendelkezését, ki számít egy nationalba tartozónak!

Ügyebár, ez nem etnikumot jelöl!

Itt jön képbe a 3 generációs értelmező rendelkezés, etnikumokra jellemzően, vagyis aki betelepül egy etnikumba, annak az unokája lesz csak az etnikum csoport tagja, ha az teljes mértékben asszimilálódott, vagyis megtanulta a nyelvet, alkalmazkodott vallás terén is, elfogadta az adott etnikum szokásait ünnepségeit!

Vagyis ki a magyar?! Az alaptörvényünk leszögezi, hogy Magyarország, a keresztény magyaroké! Vagyis nem pusztán a magyar etnikumé, hanem különösen ki van fejezve, hogy keresztényi értékrendel kell bírni!

A nemzeti önrendelkezés és népszuveneritás értelmében, amíg nincs társadalmi koncepció, hogy pl a magyar muszlimokkal egyesültünk, minden magyar muszlim, aki részt vesz a közigazgatásban és személyes vagy különösen védett, vagy közbeszerzési versenyadatok birtokába kerül kapcsolatba, azonnal elkövette a kémkedés nemzetközi jogban megfogalmazott bűncselekményt, ugyanis nem kell senkinek sem tovább adnia, mert ő egy független csoport a magyar keresztény csoportól, kinek ez az állama...

Aki pedig vezető beosztást vállal, akinek keresztény magyar beosztotjai vannak, és ő nem tartozik ebbe a csoporta, még az ENSZ alapokmányban szereplő tételeket is megsérti, mint az egyik nép nem uralkodhat a másik fölött, valamint ugyancsak a nemzetközi jogba lefektetett népszuverenitás elvét is megsérti... máris... úgy tudom ennek a büntetési tétele 8-40 év...

és nem kell hogy a magyar jog tartalmazza ezeket, ugyanis ezek a bűncselekmények, átlépik minden esetben a nemzetközi senkiföldjét, és a jogi alany aki ellen vétenek, az ENSZ alapokmány, valamint az 1901-es hágai magánjogi konferencián elfogadott irányelvek...

De tovább megyek, mindenki büntethető, aki ezen törvények ellen már csak uszít is...

Számos ilyen tipusú bűncselekmény él még a mai napig is hazánkban! Nincs az etnikumokkal társadali szerződésünk, sem a nemzetállamukkal az egyesülésről!

Xénia láz ellehetlenítése, szabad vallásgyakorlás és politikai véleménnyilvánitási jog korlátozva van az iskolákban! Magyar Gárda feloszlatása, vagy mint különösen védett adatokat gyűjt az állam a tüntetések bejelentési kötelezettsége esetén, vagy a gárdaruha, mint különösen védett adat a divatról!

Nem megengedett dolog a szegregáció, amikor a nemzeti önrendelkezés pont arról a jogról szól, hogy had válogassam meg a barátaimat! Igen joguk van a magyaroknak szeparálódni, ha nem tetszik nekik egy másik csoport... ez ENSZ alapjog..

Ez mind mind szembe megy a nemzetközi normákkal! A legtöbb bűncselekmény nem évül el..

nemecsek ernő áruló 2012.03.26. 17:26:56

@Con Storm: Jesszusom!

Ha te komolyan gondoltad, amit itt leírtál, akkor ez az ország elveszett, a történelem nyomtalanul nyeli el... de nem kár érte.

nemecsek ernő áruló 2012.03.26. 18:11:32

@Con Storm: Tehát hogy kicsit világosabb legyen:

"Mindenkinek joga van a gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadsághoz. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy a meggyőződés megváltoztatásának szabadságát, valamint a vallásnak vagy meggyőződésnek mind egyénileg, mind együttesen, mind a nyilvánosság előtt, mind a magánéletben, istentisztelet, oktatás és szertartások végzése útján való kifejezésre juttatását."

A keresztényi kitétel ha ténylegesen benne van az alaptörvényben, akkor egyértelműen, és tévedést szembe megy az Európai Unió Alapjogi Chartájának 10. cikk (1) pontjával, ergo de facto törvényt, és nemzetközi jogot sért.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.03.26. 18:35:58

@nemecsek ernő áruló: :DDDDDDDDD

Lol... azért mert te voltál hajlandó beleolvasni, még nem találtad fel a spanyol viaszt...

Igen, pontosan ez is leírja, hogy akeresztényeknek és a magyaroknak is joguk van a szabad vallásgyakorláshoz! Senki sem veheti el tőlük!

Ha ők csak keresztény magyarokkal akarnak közösködni, megtehetik, mert joguk van hozzá! Ezt még külön megerősíti a nemzeti önrendelkezés alaptörvénye, amit te ott a neonáci magyargyűlölők által üzemeltetett honlapon nem fogsz olvasni, vagy csak egy kis ficakban valahol eldugva!

Igen, a szabad vallásgyakorlás és önrendelkezés értelmében joguk van azzal barátkozni akivel akarnak, akivel meg nem, nem kell velük barátkozni! Mindenkinek lehet saját autonóm közössége! A magyar sem uralkodhat mások fölött... tehát amíg ninc snépszavazás a muszlim és keresztény magyarok egyesüléséről, addig egy közigazgatásban nincs helyük, mind a kettőnek külön közigazgatás kell! Ez a nemzetközi jog!

És ne gyere azzal hogy a külföldi magyarok, mert őkkényszerhelyzetben vannak, Trianonnal ezt a kötelező terhet aláírta a többi ország... tehát Ficóka trianonról mondott le, amikor bekorlátozta a szlovák magyarok emberi jogait!

nemecsek ernő áruló 2012.03.26. 18:37:45

@Con Storm: Nem vitatkozni kívánok veled, csak tényt közöltem. A szabad vallásgyakorlás, és a "csak akkor tartozol alkotmányosan a nemzethez, ha a pedofil-maffia híve vagy" az kurvára nem ugyanaz!!!!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.03.26. 18:53:51

@nemecsek ernő áruló: ez nem vitatárgya... a rasszista más népeket elnyomó állatok miatt lettek meghozva az értelmező rendelkezések!

Etnikum=nemzet

National=egymással versengő közösségek, csoportok...

Más vallás választással és etnikum vallással átigazolsz egy másik csoportba... megteheted... de akkor az eredeti csoportban már nem vállalhatsz törvényhatósági szerepet, mert érdek összeférhetetlen!

Csak akkor vállalhatnál, ha népszavazást tartotok az egyesülésről.... és azt mind a két fél akarja... szeparálódásnál meg csak az egyiknek kell akarnia... lásd az egyik benelux államot!
süti beállítások módosítása