HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Indulatos válasz egy jámbor kérdésre

2012.04.30. 10:47 Ratius

Jámbor kérdést intézett Bayer Zsolt barátunk  „leginkább azokhoz, akik nagy élvezettel vettek részt Schmitt Pál likvidálásában” Ezt ni: „hol késnek a vitriolos vezércikkek és publikációk, amelyek könyörtelenül rámutatnak a gyurcsányi hazugságok tarthatatlanságára? Hol van a szenvedélyes és kérlelhetetlen gúny, amely zárójelbe teszi az egész gyurcsányi életművet? Hol maradnak a blogok és bloggerek, amelyek és akik a névtelenség jóleső, gyengéd, langyos biztonságába burkolózva bárkit bármivel meg is rágalmaznak, ha kell? Hol késnek ők, akiket néhány esztendeje még névtelen feljelentőkként és rágalmazókként vetett meg az emberiség, ma pedig véleményformáló tényező lett belőlük… Korunk hősei ők, mert korunk a becstelenség, kisszerűség és aljasság apoteózisa – de hát hol maradnak most, amikor itt az új préda? Nincsen nyilvánvalóbb és ordítóbb hazugsághalmaz a Gyurcsányénál, már megint, de akkor miért nem esik neki a hiénafalka?”

Zsolt, te normális vagy? Miről beszélsz? Te képes lennél egy lapon említeni egy mindannyiunkat megtestesítő, az ország egészét képviselő, a nemzet egységét formába öntő szimbolikus alakot, azaz a köztársasági elnököt, Gyurcsánnyal, ezzel a sokszorosan leszerepelt senkiházival?
Te tényleg nem érted a különbséget?  Te valóban azt hiszed, hogy Gyurcsány fontos? Hogy Gyurcsány valaki? Hogy a Gyurcsány hazugságaival, lopásaival, aljasságaival, kisszerűségeivel, primitívségével, ripacskodásaival kapcsolatos új információ bármit is változtat a Gyurcsányról alkotott közképen?
Te azt hiszed, hogy Gyurcsány ellenfél nekünk, tollforgató terroristáknak?
Te úgy gondolod, hogy ezen a csorba, értéktelen, haszontalan, talmi fenőkövön fogjuk köszörülni a nyelvünk?
Te úgy képzeled, hogy ez a kiaszott, jelentését vesztett, szemétdombra való, gyűrött cafat megfelelő lakmuszpapír a mi vitriolunkhoz?
Te valóban úgy véled, hogy Gyurcsány, a maga párezer fős rajongói táborával kellően eleven oroszlán ahhoz, hogy izgalmas kihívás legyen belerúgni?  
Szerintem téged elvakít a Gyurcsány-gyűlölet fekete szemüvege, eltorzítja gondolkozásodat anti-Gyurcsány közösséged perverz csoportdinamikája, megmérgezi ítélő erődet a nagy vezér-nagy ellenfél lapos mítosza.

Nem, Zsolt! Te rosszul látod a valót! Schmittről ugyanis sokáig csak láttuk, tudtuk, éreztük, hogy teljességgel alkalmatlan arra a posztra, amelyre a Fidesz állította, de bizonyítani nem tudtuk. Kapóra jött a lelepleződés, mert egzakt demonstrációja volt mindannak, amit Schmittről gondoltunk.
De Gyurcsányról mindent tudunk. Legfőképpen azt, hogy nem létezik. Gyurcsány nem szereplő, nem tényező, nem lényeges. Gyurcsány nem visel magas méltóságot, nem közjogi szereplő, nem az állam, a társadalom, vagy a nemzet jelese. Nem bábja senkinek, nem képviselője semmiféle erőnek, nem bohóca semmiféle előadásnak. Gyurcsány csak egy önmagáért való, idétlen paródia, egy ding an sich sületlenség, a világban burjánzó végtelen nárcizmus sajátos, de lényegében érdektelen hajtása.   
Ő pusztán egy országgyűlési képviselő, aki semmiképpen sem lóg ki politikai elitünk arctalan és arcátlan egyedei közül. Lopásaival, csalásaival, giccses, tartalmatlan szellemtelenségével éppen olyan ő, mint bármelyik alakja az országgyűlésnek, a párt-eliteknek, a rendszerváltó politikai osztály önző, gonosz és buta hiénafalkájának.   
Egyedül a maga rajongói táborában számít, kizárólag a saját hívei között valaki, pusztán a köré tömörült revü-rajongók szemében sztár.
De hát e körből nem lehet őt elzavarni.
A maga fanklubjának éléről mégsem mondhat le az ember.

 

8 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr394480483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.30. 11:03:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Döglött oroszlánba? 2012.04.30. 10:52:49

Nem azzal fogad az információs sztráda Magyarországi bekötőútja, hogy képzeljem, Gyurcsánynak se nem van meg a szakdolgozata - doktoriról nincs szó -, de nem is csak, hogy nem van meg, hanem a sógoráé sincs meg - bár ez hagyján, lévén azt se tudtuk, ho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.04.30. 11:10:02

bayer zsolt fogyjon le. vagy inkább el.

kalloa121 2012.04.30. 17:52:41

A csatolt képen

screencast.com/t/8wPGyytur0X

B.Zs. a Magyar Hírlap sanyarú sorsát kéri számon a fülkeforradalom miniszterelnökén.

" (...) egyes állatok egyenlőbbek a többinél."

Nem tudom, honnan jutott ez az idézet az eszembe, de biztos, hogy nem Gy.F. véfelmében.

Kelemen Csaba 2012.04.30. 17:53:16

Ismerek néhány "gyurcsányfun" értelmiségit, közembert. Az ő arroganciájuk, pökhendiségük tükörképe imádottjukénak amikor ő van témán. Szerintem Schmitt politikai ismertsége nem volt olyan magas társadalmi szinten, mint ez a folyton demokratázó. Ha a köznép néhány példánya elszenvedi vezetőjük megalázó bukását már megérte "média-terroristáskodnotok", egyébként kitudja, még ismét az élvonalba kerülne.

kalloa121 2012.04.30. 17:53:37

persze: "...védelmében".

Jack Torrance 2012.05.01. 11:07:59

Igen ritka alkalom, amikor Bayert védem, vagy akár csak egy morzsányiban is egyetértenék vele, de most azt hiszem ez az a pillanat.
Igazából nem a jobboldali sajtó az, akinek bármit is írnia kéne Gyurcsányról. De van jó pár olyan baloldali személyiség, orgánum, akiről pontosan tudjuk, hogy nem írták le Gyurcsányt, sőt. Ráadásul ezek java része igencsak odatette magát Schmitt esetében (tegyük hozzá, jogosan).

Na _ŐK_ hol vannak most, ez a kérdés.
Mert akiket hallok, olvasok, azok ugyanazt a szánalmas hebegés-habogás-maszatolást művelik, mint SP és hívei nemrég.

debreceni.blog 2012.05.03. 11:54:07

"A követhetetlen fideszes morális követelményeknek ezek szerint innentől kezdve teljesen tiszták az alapjai (most már), ha valakiről kiderül, hogy csalt, hazudott, satöbbi, akkor azonnal vennie kell a kalapját."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2189_plagiumok_tavasza

sajtkedvelő 2012.05.07. 22:03:20

GYURCSÁNY MONNYON LE!!!!!!!!!!!!

kaldijozef 2015.08.05. 15:55:52

@efes:
Vagy ne lopjon !
Bayer is lop?!

2015.07.05-én

magyarhirlap.hu/cikk/32216/Furcsa_udvtortenet_2?fb_comment_id=fbc_1022962974410817_1023079064399208_1023079064399208#f21b7d4585fbd6a

Jeles publi cisztánk nem először felejti el felfedni a forrását, miként a hasonlók miatt távozott Kopi Pali bácsi álameknökünk is..a posztjáról.

E cikk egy része szószerint megegyezik
magyarhirlap.hu/cikk/32216/Furcsa_udvtortenet_2?fb_comment_id=fbc_1022962974410817_1023079064399208_1023079064399208#f21b7d4585fbd6a

a WIKIPÉDIA szócikkével:

hu.wikipedia.org/wiki/Calais

„Jean Froissart történetíró szerint amikor az angolok Franciaország jó részét elfoglalták, Calais volt az egyik első számú célpontjuk. 1346 szeptemberében III. Edvárd csapatai nyolc hónapig sikertelenül ostromolták a megerősített várost. A kiéhezett, betegségektől szenvedő lakosok attól tartottak, hogy ha feladják a várost, az angolok kivétel nélkül kardélre hányják őket. Ekkor a város hat tekintélyes, idős polgára arra vállalkozott, hogy mezítláb, egy ingben elzarándokol az angol király elé, átadja neki a város kulcsát és saját életét ajánlja fel cserébe azért, hogy a katonák kíméljék meg a többiek életét. Edvárd feleségét, a francia származású Filippa királynét annyira meghatotta ez az önfeláldozás, hogy a hat önkéntest is életben hagyták. Őket örökítette meg Auguste Rodin Calais-i polgárok szoborcsoportja. Calais-t csak 1558-ban tudták visszaszerezni a franciák.”

A forrás feltüntetése nélküli idézés lopás. Törvénybe ütközik. Persze ez a FIDESZ-nél bevett szokás...de az újságírói etika ugye..?

"A szerzői jogról szóló törvény 12. § (1) bek. szerint "A mű részletének átvétele, idézése vagy ismertetése esetén a szerzőt meg kell jelölni." Ezzel összhangban a 34. § (1) bek. így rendelkezik: "A mű részletét [...] a forrás valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti." A törvény 31. § (1) bek. kimondja, hogy "A szerzői jogok a szerző életében és halálától számított hetven éven át részesülnek védelemben."
süti beállítások módosítása