HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Tilos az Á

2012.06.24. 08:25 Ratius

Röhécselve gúnyolódik most az ellenzéki média a hátborzongató Fidesz-ideológia friss kényszercselekvésén, azon a törvényjavaslaton, amely betiltaná a kommunista múltra emlékeztető utcákat, tereket, s mindenféle egyéb elnevezéseket. A tiltakozók egyelőre szabadon ajvékolhatnak, szörnyülködhetnek, sopánkodhatnak, de hamarosan a bőrükön kell majd érezniük, milyen kíméletlen tud lenni a boszorkányüldözés, az eretnekégetés, a múlttal, a mással, az eltérővel való leszámolás. Olyan törvény van ugyanis készülőben, amely logikus és szerves folytatása a szabadelvű társadalom ellen elkövetett ősbűnnek. S ezt az ősbűnt éppen a Fidesz-hatalom ellenfelei követték el.
Bár a két nagy rendszerváltó elit most egymást gyepálja ideológiai furkósbotjaival, azért jó, ha tudjuk: a verést nekünk szánják, nekünk, akik más múltat és más jövőt gondolunk, nekünk, akik ellenük vagyunk.

A törvény szelleme

antifa 3.jpgTörtént egyszer, hogy a szocialista párt beterjesztett egy törvénymódosítást, amelynek értelmében: „aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.
A fasiszta eszmék hirdetésének részleges kriminalizálása természetesen hozta magával a jobboldal lihegő bosszúvágyát, s a törvény hatályát kiterjesztette a kommunista bűnökre is. Ugyanakkor kivette belőle a nehezen értelmezhető holokauszt kifejezést. Ma így szól a Büntető Törvénykönyv 269/C. §-a: „Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
És ez a minden szabadságeszmének ellene mondó törvény, ez a jogszabály, amely felülbírálja az alapvető emberi jogokat, amely korlátok közé szorítja a szólás és véleménynyilvánítás szabadságát, közelmúltban le is sújthatott. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt első fokon másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy fiatalembert, aki 2011. október 23-án a Nem tetszik a rendszer elnevezésű demonstráción magasba tartott egy táblát, amelyen héberül „a holokauszt nem történt meg” felirat volt olvasható.
Valószínűleg lesz folytatása a pernek, mert már első ránézésre is nyilvánvaló, hogy a holokauszttagadó fiatalember tette nem ütközik a törvény szövegébe, s a tárgyaláson az ifjú revizionista többször is hangoztatta, hogy általánosságban nem tagadja a nemzetiszocialista rendszer „által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét”. Ő csak a holokausztot tagadja. A bíró azonban a törvény szellemének megfelelő ítéletet hozott, s elmarasztalta az eretneket. És a maga logikáján belül igaza is volt.
Mert egy hazug és gonosz törvény szelleméből hazug és gonosz dolgok következnek. Például az, hogy nem lehet méltatni az önkényuralmak képviselőit. Így e törvény szelleméből értelemszerűen ered a most beterjesztett Fideszes törvényjavaslat. Ha nem lehet tagadni az önkényuralmak gaztetteit, akkor értelem szerűen nem lehet dicsőíteni, vagy példaképül állítani azoknak egyes alakjait sem. Nem lehet Hitler vagy Szálasi teret kialakítani, mint ahogy nem lehet Kun Béla, vagy Szamuely utcát létrehozni, illetve megtartani. E törvény szellemében jogos a baloldal felháborodása Nyírő, vagy Wass ügyében, jogos a százesztendős háborús bűnösök levadászása, jogos a Horthy-szobrok elleni tiltakozás.
Csakhogy e törvény szelleméből nem csupán az utcanevek tilalma ered, hanem sok egyéb is. A törvény szelleme ugyanis bűnössé nyilvánítja mindazokat, akik e rendszereket szolgálták, képviselték, éltették. E törvény nevében jogos betiltani a kommunista utcaneveket, jogos feloszlatni az MSZMP utódpártjait, jogos bebörtönözni azokat, akik a kommunista diktatúra idején döntéshozói pozíciókban voltak.

A nagy alibi

antikom 2.jpgHa e törvényt akarjuk, akarnunk kell annak minden következményét. Akarnunk kell az 1990 előtt uralkodó politikai elit minden tagjának bíróság elé állítását, KISZ-vezért, KB-tagot és tanácselnököt. Ők ugyanis egy diktatúrát szolgáltak, nem kisebb buzgalommal, mint a nyilas hatalmi elit tagjai a maguk diktatúráját.
És ennek a törvénynek van egy nem is olyan távolra mutató vonzata. Sokkal tragikusabb annál, mint ahol ma tartunk. E törvény és végrehajtásának aggasztó bírói gyakorlata, e törvény, és a most előállított Fideszes utcanév-szabály ugyanis arra mutat, hogy előbb-utóbb az önkényuralmi múlthoz kötődő minden pozitív viszony a bűncselekmények kategóriájába kerül. Tilos lesz felfedezni e diktatúrák előnyös vonásait. Tilos lesz azt állítani, hogy a magyar szocializmus olyan társadalmi mobilitást hozott létre, amely korábban soha nem létezett, s amelynek következtében milliók emelkedhettek polgári életszínvonalra. Tilos lesz dicsérni a kádári kultúrpolitikát, a szocialista oktatási rendszert, egészségügyi ellátás széles körű voltát, a mélyszegénység felszámolására tett erőfeszítéseket, s megannyi valóban humánus vonását annak a kornak. Mint ahogyan tilos lesz elismerően szólni a náci gazdaságpolitika eredményeiről, a munkanélküliség felszámolásáról, a családsegítő intézkedések tucatjairól, a tőke korlátozásának érdekében hozott intézkedésekről, egyszóval mindarról, ami a maga korában népszerűvé és hitelessé tette a náci rendszereket, s amelyeknek nyomán a háborút megelőző években még sokan úgy hitték, a nemzeti és szociális állam lehet a kapitalista rablógazdaság alternatívája.
És természetesen e törvény szelleméből következik az is, hogy hamarosan nem lehet majd megkérdőjelezni azokat a sommás és ostoba véleményeket, amelyek a köztudatban élnek e diktatúrákkal kapcsolatban. Hamarosan eljön az idő, amikor Amadeo Bordiga nem írhatja meg büntetlenül „Auschwitz, avagy a nagy alibi” című tanulmányát, mint tehette a hetvenes években. Hamarosan eljön az idő, amikor nem pusztán az értetlen és hisztériás holokauszt-betegek fognak felháborodni az olyan gondolatokon, amelyek szerint a náci népirtás a kapitalizmus természetes következménye, hiszen a tőke logikája bármikor népirtáshoz vezet. „A haj- és aranyfog-hegyek előtt, a halott emberek áruvá vált testei előtt el kell feledni, hogy a kapitalizmus magát az emberi életet, a munkát tette áruvá." Mivel az ember áruvá vált, annak termelése vagy megsemmisítése is a kereslettől függ. Így aztán, mikor a lágerek borzalmait a polgári ideológusok a tőke védelmére használják, ez nem szimplán hazugság és félrevezetés, de „a legförtelmesebb módja a lemészároltak legutolsó, immáron végső kihasználásának". Mert az efféle gondolatokra nem a felháborodott nyárspolgár, de a törvény szigora fog lecsapni.
A törvény szelleméből következik, hogy mindaz, amivel a fasizmus és a szocializmus hozzájárult a világ állapotának javulásához, nem megemlíthető, s mindaz, amivel tragédiát hozott, nem értelmezhető a közgondolkodásban megjelenő sztenderdtől eltérően.

A múlt fantomjai

antikap 2.JPGLehet gúnyolódni a szellemharcosok legújabb hadjáratán, de közben nagyon nehéz eltagadni azt a tényt, hogy a múlt fantomjait pont a rendszerváltó politikai elit a szabadította a világra. Nem pusztán állandó holokausztozásával és kommunistázásával, de leginkább a globális tőke gátlástalan kiszolgálásával. A tragikus tény ugyanis az, hogy a kommunista és fasiszta rendszereket kriminalizáló törvény s mindaz, ami ebből az ősbűnből következik, valójában a rendszerkritikát kriminalizálja. E törvény szellemének megfelelően a rendszer ellenzékének előbb-utóbb gyanússá kell válnia. Minden másképp gondolkodó veszélyes, mert ha a két nagy antikapitalista mozgalom, a fasizmus és a kommunizmus értelmes értelmezése tilos, akkor már csak egy lépés választ el bennünket attól, hogy minden rendszerkritikus mozgalom illegalitásba kényszerüljön.
A mai rendszerkritika ugyanis értelemszerűen merít a korábbi antikapitalista eszmékből, a fasiszta és kommunista múltból, még akkor is, ha ma kevés épelméjű híve van a XX. század diktatúráinak. A mai szélső baloldali és szélső jobboldali mozgalmak között egy sem akad, amely ismételni akarná a totális rendszerek bűneit. Ám kapitalizmus-kritikájuk tartalma sok esetben esik egybe amazok állításaival, kérdéseivel, kritikáival. Hogyan kerülhetné meg a mai rendszerkritika Marxot, és Lukácsot, hogyan kerülhetné meg Heideggert és Mussolinit? S mivel megkerülni nem tudja, beléjük kell botlania, s e botlásával holnap már a bűn útjára lép.
A tagadást kriminalizáló törvény valójában nem a múlt rendszerekről szól, hanem a mairól. Ha nem lehet tagadni a kritika kritikáját, az azt jelenti, hogy nem lehet kritizálni. Függetlenül attól, hogy ama hajdani kritika alapján embertelenebb rendszereket hoztunk-e létre, mint amiben ma élünk. Mert én ebben – ma még nyilvánosan – kételkedek. Ugyan mi egy holokauszt egy globalizációhoz képest?
A jelenkor már nem a jóléti kapitalizmus időszaka. A globális gazdasági rend a tőke minden külső és belső kontroll nélküli gáttalan érdekérvényesítését tette lehetővé. S ezzel együtt visszahozta a múlt legrémesebb kísérteteit, a korai kapitalizmus szorgalomról papoló, munkamorálról elmélkedő, szegényellenes, kirekesztő, gazemberségét. Ma már nem a szexuális felszabadulásért, az alternatív életmódok létjogáért, az egyéni szabadság sokféle kibontakozásáért kell küzdenünk, mint a hatvanas, hetvenes évek nagy generációinak, hanem ismét az alapvető szabadságjogokért kell harcba szállnunk: a rabszolga-kereskedelem és a gyerekmunka tilalmáért, a munkához és szabadidőhöz való jogért, a megélhetéshez elegendő jövedelemért, és természetesen a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságáért.

 

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

 

57 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr734607464

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: TGM: a mai kommunisták a csőcselék, a feketemunkások, az áramtolvajok – Jézus ügyfeleinek – csöppet se bocsánatkérő szövetségesei 2012.06.24. 11:51:56

“Mire való a vörös csillag? Miért kell makacs embereknek vállalniuk a vele járó rendőri hercehurcával, a rágalmakkal, az értetlenséggel együtt?” – teszi fel a kérdést Tamás Gáspár Miklós filozófus. Majd a hosszú, és a végletesen lebut...

Trackback: Orrbavág a begombázott gyorsnaszád 2012.06.24. 11:10:49

A birodalom odabasz: ütőképes államot vizionál Balog Zoltán, bármi legyen is az, vagy ha nem a birodalom, akkor a 93 ezer négyzetkilométeren vívott, fülkeforradalommal legitimizált kétharmados szabadságharc lesz az, ami oda fog baszni, de nagyon. Egyre...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harmincas 2012.06.24. 10:41:27

"A tagadást kriminalizáló törvény, valójában nem a múlt rendszerekről szól, hanem a mairól."

Bakker, meg kellene tanulni rendesen írni. Tudom, hogy divat mostanában vesszőt tenni az alany után, de nem csak hogy helytelen, hanem kifejezetten értelemzavaró is (kivéve persze, ha több alany van felsorolva). Egyszerűen fogalmazva: a fenti mondatban az első vessző NEM kell.

Ratius 2012.06.24. 11:03:03

@harmincas:
Javítva :)
Köszönöm!

Patreides · patreides.blog.hu 2012.06.24. 11:04:25

Hozni kellene egy törvényt, hogy oda tilos vesszőt tenni. :)

Kalmár 2012.06.24. 11:05:49

Szégyelheted, hogy a kommunista bűnök, szerinted csakj a jobboldal bosszúvágya miatt üldözendőek.
Ha te érzéketlenül leszarod az én nagyszüleimet kisemmiző, megkínzó és meggyilkoló vörös hadsereg és az általuk kinevzett bolsevik bűnözők tetteit, akkor én belehugyozok a te apád krematóriumába. Nyomhatjuk így is, ha nem vagy hajlandó fejet hajtani a mások tragédiája előtt. Ebből lesz a polgárháború. Sose fogom szónélkül tűrni a köcsög Che Guevara pólós faszkalapokat, a vörös csillagot stb. Nem a tiétek a jog, hogy a dávis csilaggal, az egyetlen üldözött és tönkretett népet eljátszátok. Semmit nem számított nektek, hogy évtizedek óta fejet hajtunk a halottaitok előtt, még úgy is, hogy a mieinket a Don kanyarban simán lenáciztátok.
A leggusztustalanabb kettősmércét nyomod a képünkbe.
Nem kérdés a célotok.
Megkapjátok, ha így megy tovább.

spinat 2012.06.24. 11:09:00

a szerzö tudja-e, hogy az ajvékol használatával zsidózik? vagy ez volt a szándék?

Patreides · patreides.blog.hu 2012.06.24. 11:28:07

"E törvény nevében jogos betiltani a kommunista utcaneveket, jogos feloszlatni az MSZMP utódpártjait..."

Hiszen ez már az un. Alaptörvényben is konkrétan elő van készítve. Ha a Fidesz majd úgy érzi, hogy az MSZP túlságosan veszélyezteti a választási győzelmét, most már simán betilthatja az egész pártot egy törvénnyel. (Az egy más kérdés, hogy valójában a kétéves ámokfutásával, de már korábban is, 2002-től, a polgári körök létrehozásától, lényegében a Jobbik hatalomra kerülésének és korlátlan diktatórikus hatalomgyakorlásának készíti elő a terepet. Bár ezzel a Fideszben szerintem még nem mindenki van tisztában.)

Frizuravarjú 2012.06.24. 11:32:25

Munka = holokauszt?
Fasizmus = Palesztin nép sanyargatása?

Valamiért nem kedvelem a zsidókat, nem baj, ugye?

Martian (törölt) 2012.06.24. 11:51:02

@Patreides: miért, a Fidesz nem egyes volt MSZMP-s és KISZ-es káderek gyűjtőhelye?
:)

Martian (törölt) 2012.06.24. 11:53:49

Egyébként a törvényhozói bolondéria az "önkényuralmi jelképekkel" kezdődött... már csak egy törvény kéne: amelyik ciklus végén több törvény van, mint az elején, az adott ciklusban hatalmon lévők a következő ciklusból automatikusan kimaradnak. :)

vakapad 2012.06.24. 11:59:29

"S ezt az ősbűnt éppen a Fidesz-hatalom ellenfelei követték el."

Megérkeztünk a lényeghez.

Kandaláber 2012.06.24. 12:03:23

Az index.hu címlapjára eleve cenzurázott, megrendelt írások kerülnek fel "blog"-ként.

Ez is.

Az origo.hu-n szintén.

A főoldalon kiugróan magas számban jelenítik meg ezeket.

Látszatkritikák, amelyekkel más, fontosabb témákat el lehet tüntetni, álnaív, álbuta vélemények, amelyekre minél többen csapnak le, annál kevesebben írnak lényegi véleményeket.

Vannak fizetett hozzászólások, amelyekkel lehet terelni: ál-buta, primitív, durva, közerkölcsromboló, másságellenes, szélsőségesen reagáló megnyilvánulások.

Ezek íróit vajon miért nem szűrik? Mert rájuk hivatkozva lehet a blogolást zárt, ellenőrzött keretek között tartani.

És miért nem lehet a szerkesztőségi cikkeket (Belpolitika, magyar külpolitika, társadalomtudomány, tudomány, kultúra (Amelyekből egyre kevesebb van)) és egyre több, hasonló témájú blog-ot kommentelni? Mert a hatalom a más véleményt el kívánja zárni. Mert az index.hu cikkei nyelvtanilag, tartalmilag rendszeresen a béka feneke alatt vannak. Vannak tárgyi tévedések, újságírói egyoldalúságok, vélemények tényként kezelése, szűklátókörűségre alapozott "világ legjobbja, az év legnagyobbja" minősítések stb.. Amíg lehetett hozzászólni, gyorsan kiderült egy-két hozzászólásból. A Pulitzer díj-hoz kapcsolódó újságírás szakmai és etikai szintjének a közelében sincsenek.

Az origo.hu-n döntőrészt most már előre szűrik a hozzászólásokat. Nem a hozzászólót, az adott véleményt szűrik. Egyenként. Az a T-Mobil, amely, állítólag, igen nagy érdeksérelmet szenved el a kormány adópolitikája miatt.

A blog a vitatkozás vagy az informálás internetes formája. Az angol nyelvű wikipédia szerint. Nem több és nem kevesebb.

Ezek itt pankrációs mutatványok. És az út Kelet-Európa Svájcából a "Dél-Balkánra".

Végül egy kis ízelÍtő egy elmúlt másfél óra indexes “országos jelentőségű” kiemelt hírek címeiből: leszúrta, lőtt Moszkvában, visszaélt a génteszttel, tűz Moszkvában, Loeb nyert, Kozák ezüstérmes, amerikai anyahajók elhelyezkedése a jövőben, drogos hétköznapok az amerikai flottánál, Orbán: magasan iskolázott embereket látnak a rendőrökben, Eusebio korházban, Paraguayon nyomás, Portugália ellen még jobbak leszünk, Várjunk-e a tankolással, Kell nyári szünet az óvodákban, Van elég óvoda, csak nem jó helyen

------------------------

Nocsak, nocsak, egy cikk, amihez hozzá lehet szólni.

Belpolitika, külpolitika, társadalomtudomány, tudomány, kultúra: nem.

Főoldalon megjelenő, dontőrészt megrendelt álblogokhoz mikor hogy.

Egy svéd sportoló magánéletével kapcsolatos cikkhez, igen.

Tárgyi tévedések, újságírói egyoldalúságok, kormánypropaganda: nem.

Sajtószabadság 2012 Magyarország

taecleau 2012.06.24. 12:12:48

"jogos feloszlatni az MSZMP utódpártjait"

ez a lényeg, a többi a járulékos körítés.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.06.24. 12:22:05

Egyetértek a szerzővel, hogy a szocik követték el az ősbűnt, mégpedig azért, mert pontosan tudhatták, hogy mit indítanak el. Ugyanis a Fidesznek innentől kezdve három lehetősége volt:
1. Nem csinál semmit, ezzel legitimálja, hogy egy igazi (gondolat)bűn van, a holokauszt tagadása, és semmi más nem mérhető vele össze. Kiemelten kezelendő. Ez ellen én is tiltakoznék, mert szerintem sem az. És egy fél ország szerint sem.
2. Visszavonja a szocik törvényét. Na ebből lett volna az igazi világraszóló botrány. A szocik pontosan tudják, hogy ezt egy jobboldali párt egyszerűen nem lépheti meg anélkül, hogy kinyírnák.
3. Csinálja azt, amit most tesz: próbál egy kiegyensúlyozottabb, általánosabb érvényű törvényt hozni.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.24. 12:24:46

"Röhécselve gúnyolódik most az ellenzéki média a hátborzongató Fidesz-ideológia friss kényszercselekvésén, azon a törvényjavaslaton, amely betiltaná a kommunista múltra emlékeztető utcákat, tereket, s mindenféle egyéb elnevezéseket."

*

Szerintem nem "röhécselve gúnyolódik", hanem elmondja a véleményét.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.24. 12:27:17

@taecleau:

""jogos feloszlatni az MSZMP utódpártjait"

ez a lényeg, a többi a járulékos körítés."

*

Láthatnánk végre azt a bizonyos ÜGYNÖKTÖRVÉNYT?

És ha nem, akkor miért nem?

Sir Galahad 2012.06.24. 12:40:16

"A fasiszta eszmék hirdetésének részleges kriminalizálása természetesen hozta magával a jobboldal lihegő bosszúvágyát..." - szerintem nem bosszúvágyat, hanem - a józan ész nevében - a kettős mérce felszámolásának igényét, amely igény nem a jobboldalé, hanem minden becsületes, normális emberé. Kicsit feljebb olvasható Kalmár hozzászólása, aki bár dühödten és ebből fakadóan eléggé otromba módon, de megvilágítja ennek miértjét. Egyébként ha a poszt szerzője amellett kardoskodik, hogy ez a törvény mind a fasiszta, mind a kommunista önkényuralmi jelképek esetében felesleges, egyetértek vele. Jó érzésű ember törvényi tiltás nélkül sem parádézik ilyesmivel, a többit meg egyszerűen a társadalmi nyomás kellene, hogy ráébressze ennek ízléstelen mivoltára. De ha már az egyik tiltva van - legyen a másik is.

szanalmas 2012.06.24. 12:52:24

Értem én, hogy mit akarsz mondani, de tovább kellett volna menned a témában, mert így csak unalmas komcsi harc lett.
Például betiltani a törökmézet, a keresztet, magát az USA-t a rabszolgairtásért, a lómaiakat, tagadni kell a tatárbifszteket stb-stb-stb!
Szóval megint egy elkapkodott törvény, ami felületesen bánik a múlttal! El kell törölni mindet, nem görgetni a ganajt, mint a bogárka!

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.24. 12:52:38

A jogszabály kontraproduktív. Attól még nem szűnnek meg Mo-n az újnyilasok, hogy tilos a holokausztot tagadni. Akkor meg minek az egész?

magyar ember teli szájjal 2012.06.24. 13:03:42

Szerintem anonim módon továbbra is nyugodtan tapsikolhattok Kádárnak, úgyhogy ne fosd le a lábadat.

baliquez 2012.06.24. 13:03:46

@spinat: hogyne tudná, jaffasisztáéknál az a névjegykártya.

Egyébként nyilván nem butaság kicserélni a diktatúrákra utaló közterületi elnevezéseket. Csak mivel ennél lényegesen fontosabb dolgokkal nem foglalkoznak ezért okkal tűnik látszatintézkedésnek. Plusz szerintem elkeserítő hogy a "Szabadság" utcanév-ről/térről a kommunista diktatúra jut eszükbe. Lassan már másoknak is ha így folytatják, kb. egykutya hogy narancs avagy vörös az a csillag.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.06.24. 13:06:10

Rasszizmus van. Kőkemény faji alapon történő szelektálás. A magyarok hátrányára, a magyarok kirekesztésével. A zsidók faji alapon kaszálnak, kirekesztenek, népirtanak. A cigányok faji alapon elkülönített pénzekből "zárkóznak fel", jövőre legkevesebb 200 milliárdot kapnak oktatási célra.
Miközben az egyszerű magyar földönfutóvá válik.
Ebből háború lesz, emberek.

Éhes_ló 2012.06.24. 13:06:22

Nincs hiteles antifasizmus antikommunizmus nélkül és vica versa.
Ezt a máig ható itthon 45 évnyi, a közelünkben 73 évnyi és a világ kevésbé szerencsés részein máig uralgó és gyilkoló komancs mocsok után különösen illene tudni minden kultúrembernek.

873ujr3rk 2012.06.24. 13:06:29

szerintem ez nagyon helyes, mert igazán megérdemlik a rohadék kommunisták. meg ugye holokauszt nem is volt, de gulág az igen és a kommunista hóhérok most a rozsadombról védik a magyar vért szívó cigókat. amikor éppen nem szemikilövetnek és ha neked ez nem tetszik akkor gyurcsányt akarod vissza.
picit tovább mennék egyébként, mert aki úttörő volt az kb mint egy hitlerjugend vagy nem ?

amúgy kár idegeskedni, mert még néhány hét és a kétharmados fidesz végre tiszta vizet öntve a pohárba, nyilvánosságra hozza a még létező ügynökaktákat, kiveti soraiból a kommereket, ügynököket és megtisztul a rendszerváltás utáni közélet.

Kis ember 2012.06.24. 13:07:08

@Frizuravarjú:
De baj.
Mégis mi köze van a sarki Kohn bácsinak az állítólagos palesztin üldözéshez?
Mi köze az egyik legrendesebb röntgenorvosnőnek, akit ismerek (s aki történetesen zsidó) a te agybajaidhoz?

Siphersh 2012.06.24. 13:09:14

Már amikor a rendszerváltás idején megjelent a közbeszédben a "pluralizmus" szó, nyilvánvaló volt, hogy a magyarok irtóznak mindenféle másként gondolkodástól. Ez egy ilyen ország.

Frizuravarjú 2012.06.24. 13:09:56

@Kis ember: Kötelező szeretni őket? Nekem nem megy, megbuktam.
Bűnösök közt cinkos aki néma, tehát a röntgenorvosnőd is lehet jó a szakmájában, de emberileg a szememben egy 0. A sarki Kohnnal együtt.

mmunkás 2012.06.24. 13:11:19

@Kalmár: lehetne vitatni, amit a posztoló írt, de te mindjárt marhaságokkal jössz.
(Csak, hogy ne zsidózzál le: Katolikus család vagyunk, egyik nagyapámat kisemmizték (kulák), egyik nagybátyámat emiatt Kistarcsára vitték, a másik nagybátyám élete végéig lelkes antiszemita volt, a másik ágon egyik unoka nagybátyám egy Gulágon halt meg.)
Belemagyarázol a cikkbe olyant, amit a szerző nem írt:"a kommunista bűnök, szerinted csakj a jobboldal bosszúvágya miatt üldözendőek."
"Ha te érzéketlenül leszarod az én nagyszüleimet kisemmiző, megkínzó és meggyilkoló vörös hadsereg és az általuk kinevzett bolsevik bűnözők tetteit, akkor én belehugyozok a te apád krematóriumába. " Hol van, hogy érzéketlenül leszarja, honnan veszed, hogy zsidó egyáltalán a poszt írója? És, ha ő bunkó lett volna (nem volt az), a hsz.-ednek miért kell annak lennie?
De a legbunkóbb ez:"Nem a tiétek a jog, hogy a dávis csilaggal, az egyetlen üldözött és tönkretett népet eljátszátok. Semmit nem számított nektek, hogy évtizedek óta fejet hajtunk a halottaitok előtt, még úgy is, hogy a mieinket a Don kanyarban simán lenáciztátok." A posztban szó sincs olyasmiről, amit e mondat elején vizionálsz. Miért nem a MI halottaink azok is, akik a náci haláltáborokban pusztultak el? Miért nem fáj neked ugyanúgy a meggyilkolt sok-sok magyar zsidó, mint a vágóhídra hurcolt sok-sok magyar doni baka? Nem voltak a zsidók is a mieink? Hogy is van azzal a kettős mércével?
Keresztény-e vagyol?

873ujr3rk 2012.06.24. 13:11:32

@Kis ember: mondjuk az, hogy ők okozzák ? kezükben a média, a műholdak és már a Szíriusz is. a bankokon keresztül elvették a pénzünket, most a vízünket és a földjeinket akarják. a röntgenfogorvosnőnek is van szerepe, elveszi az egészséges magyar parasztgyerek elől a továbbtanulás és a fogorvoslás lehetőségét.
milyen hülye kérdés már. egyébként meg minden zsidó fasisztább a fasisztáknál és kommunistább a kommunistáknál. esetleg karvalytőkés kapitalista.

873ujr3rk 2012.06.24. 13:13:59

@mmunkás: " A posztban szó sincs olyasmiről, amit e mondat elején vizionálsz." nem érted. benne van. aki nem viktorral van az minimum szemkilövető zsidó és gyűlöli a magyart illetve gyurcsányt akarja vissza.

Kis ember 2012.06.24. 13:17:02

@Éhes_ló:
Aki képes azt leírni, hogy "vica versa" a "vice versa" heyett, az egyéb primitív aljasságokra is képes.
Az ég óvjon a félművelt emberektől, akiknek véleményük van.

Kis ember 2012.06.24. 13:18:27

@Kis ember:
a "heyett" természetesen "helyett".
Éljen a beragadó billentyűzet. :)

873ujr3rk 2012.06.24. 13:23:02

@Kis ember: lolvagy. a vica félműveltség okán, a heyett meg beragadt mi ? már megint a zsidó csűrés csavarás.
meg ez az avatar is. még szerencse h nem kiskabos vazeg.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.24. 13:33:44

@Kis ember:

Kb. 15 éve mindezt részletesen megtudtam. A parkban voltam a gyerekkel. Erre jött egy 70 év körüli bácsika, aki láthatóan nagyon unatkozott, így keresett valakit, akivel beszélgethet. Sajnos engem szemelt ki. A beszélgetés azt jelentette, hogy az idő 99 %-ában ő beszélt. Meggyőződéses antiszemita volt a bácsika és nyilas is. Elmondta többek között, hogy a zsinagógák számítógépes nyilvántartást vezetnek minden zsidóról, s minden zsidó köteles évente legalább egyszer megjelenni előadáson, ahol a zsidókat instruktálják. Ha egy zsidó nem jelenik meg, háromszor figyelmeztetik. Ha ezután sem jelenik meg, akkor a zsinagógai gyilkosok likvidálják, mint árulót. Ezen kívül minden zsidó kap 1 millió dollárt egy titkos alaptól amint eléri a nagykorúságot. Ha elveszti a pénzt, kap még két esélyt. Ha a harmadik eséllyel sem tud élni, kihúzzák a nevet a zsinagógai listáról. Aztán az is kiderült, hogy a mobilihálózat antennái egy titkos második frekvencián is üzemel, ezen a gojoknak üzennek zsidóbarát gondolatokat. Egyetlen mód a védekezésre, ha az ember az utcán télen-nyáron sötét kalapot visel, ezen ugyanis nem haladnak át a sugarak. A történelem is szóba került. Elmondta, hogy Lenin és Sztálin zsidók. Kádár is az volt. S gyakorlatilag az összes politikus és államfő is az II. Erzsébettől kezdve Ceauşescuig. Horthy felesége is zsidó volt, így Horthy zsidó báb volt. Az utóbbi 100 év egyetlen nem-zsidó magyar vezetője Nagy Imre volt, ezért is akasztotta fel őt a zsidó Kádár. Majd szóba esett, hogy nagyobb zsidó ünnepekkor kisgyerekeket esznek a zsidót. Figyelmeztetett, hogy nagyon vigyázzak, mert az én fiamhoz hasonló szőke, kékszemű gyerekek vanak a legnagyobb veszélybe. Én közben bólogattam, s azon gondolkodtam, hogy mondjam-e el neki, hogy a gyerek negyedzsidó. Végül nem mondtam el, féltem, hogy rosszul lesz a hírtől ott helyben, s mentőt kell majd hívnom.

Kis ember 2012.06.24. 13:52:50

@873ujr3rk:
Mert az "a" meg az "e" egymás mellett van, mi?
Én rögtön helyesbítetten, pacinak meg fel se tűnt.
Na ez a különbség.
Az avatarommal mi a bajod? Chaplin volt "a" kisember, ezért ő a választott képem.

Kis ember 2012.06.24. 14:00:53

@Max val Birca:
Meg kellett volna neki mondani, hogy minden reggel nézzen le a nemi szervére, mert az új zsidó trükk, hogy éjszaka, álmában körülmetélik az embereket.
Jeruzsálemi pincékben kifejlesztettek egy új altató-sugarat, a tévén keresztül sugározzák, és akkor olyan mélyen alszol, hogy észre sem veszed és reggelre zsidó lettél.
:)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.06.24. 14:02:32

@spinat:

Nyilván. A szerző nagyon gáz. Szégyellem, hogy valamikor tetszettek a megnyilvánulásai. Most már émelygést vált ki belőlem leginkább, ez a fönti álracionális valami is csúsztatásokkal teli.

piefke 2012.06.24. 14:08:34

Ratius, látom, csak "elkövetted hirtelen felindulásból"...:-)))

Nyugodj meg: a Fidesz célja ezzel a névtörvénnyel nem az, hogy elhallgattassa a (nálunk amúgy nem is aktuális) antiglobalista kritikákat. A cél csupán annyi, hogy vessen némi koncot a magát a sikertelen kormánya miatt egyre kellemetlenebbül érző „törzsfideszes” népségnek és (ha lehet) megpróbáljon magához édesgetni embereket a Jobbik szavazótáborából.

Készülnek a 2014-es választásra, ennyi! (Persze: szánalmas és eleve kudarcra ítélt kísérlet ez – de hát ennyire futja a „fiúk & magyar urak” konglomerátumának csekélyke talentumaiból…)

Mármost az az állításod, hogy „Ugyan mi egy holokauszt egy globalizációhoz képest?”, azért is furcsa, mert ha nem lenne ez a retkes globalizáció, akkor ezt a posztodat sem tudtad volna megírni, a véleményed megmaradna a négy falad között. Nem lenne ui. sem net, sem informatika, nem lenne laptopod – és még talán arról sem értesülnél, hogy „globalizáció van”. Kb. annyit tudnál a globalizációról, mint 100 éve egy átlagos európai a gyarmatosításról: lehet kapni kávét a boltban, a cirkuszban pedig látni szerecsenyt.

…Meg persze furcsa azért is a megállapításod, mert a globalizáció nem ideológia és nem is célja (a nácizmussal szemben) egyes népcsoportok bűnbakká tétele, sem pedig erre hivatkozva a kiirtásuk. (Megj.: bűnbakra épp az antiglobalisták hivatkoznak – éspedig a tőkére, annak nemzetköziségére, stb.)

A jóléti állam nem „befejezett tény” volt a maga idejében, hanem a társadalom- és gazdaságfejlődés egy fázisa. Nem cél az, hogy „visszaállítsuk azt” – mert tele volt tévedéssel és illúzióval. Azért az ugye neked is megvan, hogy „elosztani csak azt lehet, amit megtermelünk”, meg az is, hogy a hierarchia és az „egyenlőtlenség” az ember hierarchikus csoportokat alkotó lény mivoltából, illetve az egyes emberek eltérő „tehetséggénjeiből” következik? Aki ezekkel szemben akar társadalmat és gazdaságot berendezni, az lehet széplélek, csak éppen magával a természettel készül szembeszállni. Kb. olyan ez, mintha egy építész a terveinél nem lenne tekintettel a gravitációra.

Nem „alternatívan” kell élni, hanem konstruktívan – és persze legalább annyit beadva munkánkkal a közösbe, amennyit kiveszünk onnan. Mert minden más út csak összeomláshoz vezet!

Persze, tudom: szorgalmasan, magas munkakultúrával teljesíteni sokkal unalmasabb és fárasztóbbnak tűnik, mint „alternatív életet élni”, ám ez csak szokás kérdése. Számomra pl. iszonyú unalmas lenne egész nap lazáskodni, életképtelen teóriákban gyönyörködni és reggel (délben???) úgy felkelni, hogy tudom: aznap sem fogok semmi olyasmit csinálni, amitől csökkenhet a szegénység, a tudatlanság, az eszköztelenség – vagy akár a gyermek- és rabszolgamunka! Kibírhatatlan lenne számomra az is, ha a haverokkal a romkocsmában arról elmélkednénk, hogy mennyivel jobb lenne, ha a tömegközlekedéshez az áram nem atomerőművekből, hanem a tehenek összegyűjtött fingásából termelődne – vagy még jobb lenne, ha az emberek nem is városokban, „iparszerű közegben” élnének, hanem tanyán a Göcsejben, ahol nem is kell áram… Azért lenne ez nekem utálatos, mert tudnám, hogy ha nincs fejlett ipar, akkor nincs fejlett orvostudomány sem... Mióta ez az átkozott ipar és globalizmus megvan, azóta még a harmadik világban is radikálisan csökken a gyermekhalandóság és nő az átlagéletkor. (Újabb megj.: ha már emberiséget akartok boldogítani, akkor inkább vegyétek rá a négert/ázsiait, hogy húzzon gumit, védekezzen a túlnépesedés ellen!)

„A megélhetéshez elegendő jövedelem” ui. szervezett, precíz munkából származik, nem pedig a globalizáció, vagy a zsidók, vagy az UFO-k elleni lázításból. És: ha nincs meg a megélhetés alapja, akkor a szólás-és véleménynyilvánítás során csupa hülyeséget kiabál csak a tömeg!

…Ja, és szerintem bálnára is szabad vadászni a Feröer-szigeteknél!:-)))

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.06.24. 14:26:09

Antiglobalizációs háborgás = gépromboló mozgalom.

Frizuravarjú 2012.06.24. 14:28:06

Mit zsidóztok rasszisták? Ha egyenlőség van akkor zsidó sincs, cigány sincs, nem jár senkinek semmi kártérítés, kiváltság faji alapon.
Vagy ha bármi jár faji alapon, akkor kő, kötél és golyó is járhat, ha úgy hozza a történelem. Nem?

SzaszaG1 (törölt) 2012.06.24. 14:47:33

@Kis ember:
Aki képes azt leírni, hogy "heyett" a "helyett" helyett, az egyéb primitív aljasságokra is képes.

Kis ember 2012.06.24. 15:31:22

@Frizuravarjú:
Pont azért jár kártérítés (már ha még jár valakinek), mert ellene elkövettek valamit. Vagy te nem szeretnéd, hogyha ellened elkövetnek valamit, akkor cserébe kapjál ellentételezést?
Egyébként ami kártérítés ügyében folyik, az tényleg felháborító. Van egy öreg barátom, aki zsidó ÉS '56-os forradalmár, az ötvenes években 2 évet ült a halálraítéltek cellájában. A németektől mind a mai napig kap egy kevés pénzt, amiért a II. VH alatt kényszermunkán dolgoztatták, a magyarok szarnak bele, hogy legalább valahogy kárpótolják életének elvesztegetett két legszebb (hisz akkor volt igazán fiatal) évéért. Se azért, mert '56-ban menekülnie kellett és csak a rendszerváltás után térhetett haza.
Jóvátételről hallottál már?

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.06.24. 15:38:08

"A mai szélső baloldali és szélső jobboldali mozgalmak között egy sem akad,"

ez azért barokkos túlzás

Kis ember 2012.06.24. 15:49:40

@SzaszaG1:
Ezt te mondod, aki ma a következőt hoztad össze:

SzaszaG1 2012.06.24 00:03:52
@Pszientológus:

illabilis tinédzserek

Szóval jó is az, mikor a bunkó szólogat be egy beragadt billentyűért (amit javítottam).

Illabilis, mi? A kapa meg kiesik a szádból.

SzaszaG1 (törölt) 2012.06.24. 15:56:37

Nem akartam a kis ember kicsi egojába belegázolni, aki nyevtannácizni próbál, de helyesen írni nem tud.
Ha nem tetszik amit a tükörben látsz az nem a tükröt tartó hibája :-)

Mintha nem te kezted volna a beszólogatást, vica vice bunkókám :-)

Kis ember 2012.06.24. 16:11:57

@SzaszaG1:

Az az igazság, hogy aki elütésért szól, az tényleg hülye, hiszen mindenkivel előfordul. Aki viszont úgy használ idegen kifejezést, hogy nem ismeri annak pontos jelentését és írásmódját, az ráadásul okoskodó félművelt barom.
Nem tudsz te az én egómba gázolni, ahhoz gyenge vagy.

SzaszaG1 (törölt) 2012.06.24. 16:15:43

El ne pityeredj itt kicsi emberke. Nincs baj veled ilyennek születtél. Komlexusos vagy, de belefér.

Kis ember 2012.06.24. 17:05:16

@SzaszaG1:

Aki nem tud egy idegen szót leírni az ne próbáljon meg amatőr pszichológust játszani, mert csak nevetségesebbé válik - pedig már most is szánalmasan röhögnivaló. Illabilis, mi?
Nem te vagy az első, akit megtéveszt a nicknevem. :)

SzaszaG1 (törölt) 2012.06.24. 17:11:01

@Kis ember:
Na, alakul ez, a kis emberke nagynak képzeli magát. Mesélj még magadról. Apukád sokat játszott veled a fürdőben kiskorodban?
Miért igyekszel mindig magadról beszélni? Nekem nem kell bizonyítanod semmit. Vica vice angyalom. Én szeretlek így is.

Kis ember 2012.06.24. 17:23:48

@SzaszaG1:
Na jó, eddig se voltál szórakoztató, de vasárnapi szieszta utáni ébredezéshez azért elmolyoltam veled.
Meguntalak kisöcsi, visszateszlek szépen a polcra,ahova való vagy, majd esetleg máskor szerencséd lesz, többet játszom veled.

SzaszaG1 (törölt) 2012.06.24. 17:27:50

Úgy látom érzékenyen érintett a téma. Menj sìrd csak ki magad, reméljük jobb lrsz utána.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.06.25. 09:55:51

@Sir Galahad: "De ha már az egyik tiltva van - legyen a másik is."

De ez egyáltalán nem szükségszerű, ráadásul kétharmados többséggel simán megszüntethető lett volna az eredeti törvény is. Azon felül ez a fajta törvényhozási elv - nevezetesen ha van egy kettős mérce a törvényben, akkor nem a törvényt szüntetjük meg, hanem kibővítjük - hosszú távon a jogállam alapjait ássa alá, ugyanis rengeteg gumijogszabály lesz, ami teret ad az önkénynek.

Sir Galahad 2012.06.25. 16:21:38

@stoic79: Teljesen igazad van, nekem is tökéletesen megfelelt volna az eredeti törvény megszüntetése. De el tudod képzelni, mekkora atomhalálhörgéssel kevert sikolyorkán zúdult volna a magyar kormányra, ha megszünteti a nemzetiszocialista jelképek használatát tiltó törvényt? Szerintem ezt hiba lett volna felvállalni. Ennél sokkal kevesebbért is folyamatosan fasisztázzák Magyarországot..

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.06.26. 13:30:18

@Sir Galahad: De milyen áron? Most azért, mert néhányan (a népszerű összeesküvés elméletekkel szemben Magyarországot nem támadják) kritizálják ezt a döntést, pont olyan eszközöket vezetünk be - bizonyos vélemények a BTK hatáskörébe tartoznak -, amiket pont ezek a rendszerek képviseltek? Ráadásul a Che Guevara pólóban feszengó, vagy a Szálasit éltető fiatalt hogy győzöd meg, hogy hülyeséget beszél, ha egyszerűen ő bármit mond a maga védelmében, valakik csak ezért bezárhatják őt egy kalitkába!?

Cpt. Flint 2012.06.27. 11:47:00

@Max val Birca: : oDD
és volt az öregen sötét kalap amúgy?

Cpt. Flint 2012.06.27. 13:34:23

@Max val Birca: akkor lehet, napszúrást kaphatott kissé. :o)
süti beállítások módosítása