HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Éhségsztrájk vagy vezeklés

2012.09.10. 08:20 Ratius

A mai napon Gyurcsány Ferenc egyhetes éhségsztrájkba kezdett a Kossuth téren. A politikai akció azonban nyilvánvalóan súlytalan, mert Gyurcsány Ferenc a maga szűk rajongótáborán kívül, pillanatnyilag, senkit nem tud megszólítani. A nyilvános éhezés mégsem teljesen ostoba kezdeményezés, feltéve persze, ha azt nem közéleti cselekvésként értelmezzük, hanem a vezeklés első lépéseként.

flagelláns.jpg

A mi kultúránk ugyanis – bár az elmúlt évszázadokban kizárta az erkölcsi rend helyreállításának társadalmilag elfogadott formái közül – azért ismeri a vezeklés fogalmát. Sőt, állítani merem, kellő elköteleződés esetén tisztelettel tekint a vezeklőre, végeredményként pedig hiteles közszereplőnek fogadja el a bűnbánót.
Ezért javaslom a miniszterelnök úrnak, egészítse ki néhány jelentéktelen aprósággal önéheztetését. Ilyesfélékkel:

Minden reggel nyolc és kilenc óra között szórjon hamut a fejére és szaggassa meg ruháit! Minden délben félmeztelenül járja körül a parlament épületlét, és közben ostorozza önmagát! Esténként tartson saját élményekre támaszkodó nyilvános előadásokat a gazdasági és politikai elit működésével kapcsolatban!
Az éhségsztrájk befejeztével írásban is foglalja össze korábbi előadásait, majd a kész emlékiratok alapján tegyen töredelmes beismerő vallomást a rendőrségen! A meginduló eljárás előtt azonban ossza szét vagyonát a szegények között, tudván, hogy amennyiben az állam ráteszi a kezét a Gyurcsány-család anyagi forrásaira, akkor az előbb-utóbb a pártoligarchák kezébe kerül! A megfelelő eljárást kivárva, vonuljon börtönbe, hogy letöltse megérdemelt büntetését!

Mindezek végrehajtása után a bűneitől megtisztult miniszterelnök új programmal térhet vissza a közéletbe. Szabadulását követően hitelesem tudja majd képviselni a társadalmi integrációból kiszorult csoportok érdekeit: a börtönviseltek, az árvaházban nevelkedettek, a cigányok, a mélyszegénységben élők, a hitelek által agyonnyomottak, és a leszakadástól rettegő alsó középosztálybeliek törekvéseit.
Lehet, hogy Gyurcsány Ferencet most elrettenti ez a perspektíva, de bíztatásként hadd tegyem hozzá: megtisztító vezeklése után azok a rétegek, amelyeket a Fidesz-kormány addigra a társadalom peremére szorít, akiket nyomorba és elkeseredésbe taszít, akiket vagyon és szabadságvesztéssel fenyeget nagyon, nagyon sokan lesznek. Tömegeikre támaszkodva Gyurcsány Ferenc akár a lakosság kilencven százalékát is képviselheti akkor.

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

38 komment · 3 trackback

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr94765644

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diéta a Diétánál 2012.09.10. 12:39:01

Ezer és egyféle módon meg tudnám írni, hogy miért is ne foglalkozzon a Nagyérdemű Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció legújabb akciójával – az egy hetes éhségsztrájkkal a választási regisztráció miatt. Kitalálják önök is, könnyű szerrel. „Me...

Trackback: Vigyázat, mély víz! I. rész. 2012.09.10. 12:09:18

Többszörösen kifejező és hasonlatszagú a cím. Mivel víz nélkül nincs élet mégsem, hozzátok el az Ő vízét nékem! Mármint a vízszolgáltató által biztosított vezetékről a házba. Mikor belevágtunk eldöntöttük, vizsgálódás nélkül cseréljük a közművek vezeté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moncayo 2012.09.10. 10:45:14

Igy legyen, Fletó vezekelj!

Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány] 2012.09.10. 10:52:28

Ti komolyan azt gondoljátok, hogy a görény kibírja 7 napig szilárd táplálék nélkül?

Fogadni mernék, hogy amikor leszáll az éj, és már csak egy-két lámpa pislákol a Kossuth tér peremén, mint elhanyagolható fényforrás, ezek a pöcsök baracklekvárt és kuglófot fognak zabálnak.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.10. 10:52:39

Jézusom mi lesz itt ? :)
A vincenték csak felvetették, hogy talán épp Gyurcsány az, aki gátja az összefogásnak, és a DK-s keménymag lenyomta őket ezért is, mint a bélyeget..

Blogger Géza 2012.09.10. 10:54:08

Hehe, a végén még szentté fogják avatni. Végül is papnak készült, csak aztán kicsit félresiklott.

kzoltana 2012.09.10. 11:03:52

Vidéken se esznek nagyon, de isznak.
A fideszes támogatású polgármesternő például a bárszekrény előtt fotóztatja magát: www.vagy.hu/tartalom/cikk/2941_a_polgarmester_alkoholos_hattere
Ez is egyfajta népszerűsítő politika!

AnnaKarenina 2012.09.10. 11:04:11

Halkan megkérdezem, akkor hozzá képest OV-nak mit kellene tennie?:)
(Szerintem karthauzi barátként, örök némasági fogadalmat téve kellene vezekelnie.)
Nem is tudtam, hogy narancsos sajt is van, sajtkészítők.

Gyuri bá 2012.09.10. 11:25:59

Miért is kellene vezekelnie? Azért mert kimondta az igazságot? Én úgy látom, hogy vezekelni a Fidesznek és talpnyalóinak kell hamarosan akik szétverték az országot

Kösz a halakat! 2012.09.10. 11:33:01

mér csak egy hét? nyóc évig kéne

deportált 2012.09.10. 11:38:39

@Gyuri bá: Azért, mert nagyon sokan még nem felejtettük el, hogy az ő uralma alatt is tarolt a nyomor, az éhezés. Pl. ők vették el a családi pótlékot a 20. évét betöltött iskolásoktól, ők nem emelték évekig a családi pótlékot, csak a sajátjukat, úgy, hogy hozzácsapták az addig csak szegényeknek járó nevelési segélyt, aztán ünnepelték magukat, hogy duplájára emelték, azt elfelejtették közölni, hogy csak a sajátjukat, pl. a rokkant, munkaképtelen betegeket ők kezdték el cseszegetni, ők ordították tele pofával, hogy havi 28.000 Ft-ból meg lehet élni, amit azóta sem emeltek. Ők hozták ránk a molnár, puch, kapolyi, szűcs erika, stb, rettenetet. Ők sem loptak kevesebbet. Persze, ez semmivel nem kisebbíti a mostani ingyenélő tolvajbanda gaztetteit! Csak sokan nem feljtjük az elmúlt 22 év szemétségeit sem!

Kivlov 2012.09.10. 11:39:12

@Gyuri bá:
Kimondta. Csak az ország előtt elsunnyogta, a népet ámította. És az igazsá kimondásásavl csak lebukott. Ha nem bukik le, soha nem tudjuk meg a nagy igazságát ebben a formában...

deportált 2012.09.10. 11:40:38

@Gyuri bá: Milyen igazságot mondott ki? Az idióta öszödire gondolsz? Kit érdekel. Addig is azóta is tudja mindenki, hogy 22 éve egyfolytában hazudik mindegyik! Az öszödi "vihar egy pohár vízben". Ezzel a semmiséggel akarják elfedni a valós problémákról a figyelmet. Épp eszű ember nem foglalkozik ilyen semmiséggel!

QM 2012.09.10. 11:42:28

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Lehet hogy vallást váltott. Lásd.: iszlám 40 napos böjt, de csak nappal, "mert éjszaka a sötétben Allah sem lát".

Kutchek (törölt) 2012.09.10. 11:45:04

Szerintem Viktor szólt neki, hogy kéne egy kis ingyenműsor, terelés.
Ma már nem azzal van tele a sajtó, hogy Orbán hazudott az IMF-fel kapcsolatban. El is felejtettük, csakúgy mint a külügyi fiaskót.
Fletó elintézte, hogy most ő legyen a téma.

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.10. 11:55:33

www.hajdupress.hu/?cikk=21782

Brutális gyilkosság történt Hajdúszováton.

Gyuri bá 2012.09.10. 12:05:09

deportált. Elég zavaros a fejtegetésed a segéllyel ill. csal.pótlékkal kapcsolatban, sokaknak meg az a baja vele, hogy nem volt elég határozott, hogy béna volt. Az a "semmiség" amire hivatkozol csak annyi volt, hogy felgyújtotta miatta a várost a csőcselék, most pedig amikor napi gyakorlat a hazudozás mindenki behúzza fülét-farkát. Érdekes.Miért?

contractor 2012.09.10. 12:09:46

Annál jobban esik majd a Costes-ben a vacsora.

szakállasbácsi 2012.09.10. 12:11:04

Azért kell vezekelnie, mert nem akart tovább hazudni, és ezt ki merte mondani. Látható, hogy a "tündérmesére" gerjedő honfitársaink, nem azt nehezményezik, ha valaki becstelen hazudozó, hanem azt, aki kijelenti, hogy nem akar tovább hazudozni. Az regisztrálni kész választók nem bánják, ha a "hetente, az magyarul három hetente", rá se baojszintanak, ha a Kedves Vezető magánahadsereget tart fenn közpénzből, magánmédiát grundol és "közszolgálatinak nevezi", saját zsebre dolgozik, minden nemzetközi fórumon megbecsteleníti és lejáratja a hazáját a lista szinte végtelen.
A lényeg, hogy minden legyen nemzeti és magyar.

pástétom 2012.09.10. 12:23:40

Az éhségsztrájkra volt már példa az elmúlt pár évben nem is egy. Demonstrált így már magánszemély egyedül és kisebb önszerveződések is: tanárok, kirúgott közmédiások, egyetemi hallgatók, stb. Emlékeim szerint nem is érte el célját egyik akció sem, de a tiltakozás eme formájának nem is ez a célja, hanem a látványos figyelemfelhívás.
A politika biznisz, és a politikusoknak el kell adniuk magukat. Ki így teszi, ki úgy.

dr kíváncsivagyok 2012.09.10. 12:31:54

"A politikai akció azonban nyilvánvalóan súlytalan, mert Gyurcsány Ferenc a maga szűk rajongótáborán kívül, pillanatnyilag, senkit nem tud megszólítani. "

Biztos ???

Válasz egy másik hozzászólótól :

"Halkan megkérdezem, akkor hozzá képest OV-nak mit kellene tennie?:) "

Elásnia magát...jó mélyre....

HighTroller 2012.09.10. 12:37:38

félre van értve az egész. Egyrészt valószínűleg az van emögött, hogy valamivel fel akarja hívni magára a figyelmet, másrészt szerintem ezzel a lépéssel kezdődött el feri kampánya a következő választásra, és az éhezést, mint olyat választási ígéretként kell tekinteni.
amúgy meg tegye fel a kezét, akinek hiányozna.

AnnaKarenina 2012.09.10. 12:46:50

@HighTroller: Valószínűleg az van mögötte, hogy persze egyrészt felhívja magára a figyelmet, de másrészt az is, hogy azok is odafigyeljenek, akik nem foglalkoznak az előzetes regisztráció kérdésével, azt talán nem is értik, de semmiképpen sem a mindennapi gondolataik tárgya.
Aki nem érti, hogy az ügy a fontos, és nem a személy, annak elég az a szamárvezető, hogy GyF rossz és mondjuk OV jó. Tehát ő sem érti az előzetes regisztrációt, vagy éppen érdekében áll annak a hozadéka.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.09.10. 13:10:30

Én kijelölnék valami impozáns kandelábert az Opera előtt a Nemzet két Nagy Vezetőjének, ahol lóghatnának együtt egy darabig jobbról is, balról is utódaiknak tanulságul!

irógép 2012.09.10. 13:10:53

Tökéletes meglátás!
Annyival egészíteném ki, hogy ezt a többi politikus is tegye már meg aki itt az elmúlt 20 évben részt vett az ország tönkretételében. Kivéve azt max 20% it aki valóban őszintén jó érzésből politizált. Itt inkább egy-két vidékire gondolok, ahol a helyiek tudják bizonyítani, hogy valóban a közért dolgozott.
A többi meg megtehetné azt amit a cikk is javasol Ferencnek! És igen , ha Ferenc akar valamit még, inkább vezeklésként éhezzen ...

La semilla 2012.09.10. 13:15:09

Na, ilyen ez a magyar, meg is érdemli Orbánt! :(((

párnalárva 2012.09.10. 13:19:02

Inkább tömni kéne mint a libát lóherével és petróleummal. Oszt mikor már jólakott gyufát a szájába...

pástétom 2012.09.10. 13:23:26

Na, előállt a figyelemelterelő hadművelet a baltás ügyről és Orbán imf-el kapcsolatos hazudozásairól:

index.hu/belfold/2012/09/10/biszku_akar_eletfogytiglant_is_kaphat/

A sajtó csámcsoghat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.10. 13:27:31

Én azt látom, hogy fletónak ez az egyetlen lehetősége, hogy átüsse a média érdektelenségi küszöbét. Sajnos annyira politikai légüres térben mozog, hogy nem sok esélye van bárkivel is koalíciózni. És még ott van a $cientológus tanácsadói csapat mögötte. Brrr...

Anti Anyag (törölt) 2012.09.10. 13:28:42

Ja, vezeklés. Tűnjön el a magyar politikai életből, mint a szadeszos fejesek. Azoknak legalább van ízlésük, bár fizetni azt láthatóan nem szeretnek.

political ideology 2012.09.10. 13:38:38

@pástétom:
Ezt mindenki így csinálja...vagy a biszku, vagy bedobunk egy "már megint zsidózott valaki" cikket...

political ideology 2012.09.10. 13:43:33

kezd unalmas lenni ez a sok komcsi...
süti beállítások módosítása