HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos

2012.09.27. 09:50 Ratius

Tisztelt Bíróság!

Kérdések egész sorával vagyok kénytelen a T. Bírósághoz fordulni. A T. Bíróság által a közelmúltban, Dr. Dániel Péter úr ügyében hozott ítélet olyan problémákat vet föl, amelyekre jogkövető állampolgári igyekezetem dacára sem találok választ. A T. Bíróság minapi ítélete indoklásában ugyanis úgy fogalmazott, hogy Horthy Miklós szobrának vörös festékkel való leöntése „erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt". Bár tisztában vagyok azzal, hogy Magyarországon a bírói ítéletek nem precedens értékűek, mégis fontos kérdésnek tűnik, hogy a T. Bíróság által is rongálásnak elismert cselekedet határai kiterjeszthetőek-e, vagy pusztán Horthy Miklós szobrának vörösre mázolására vonatkozik az erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos megítélés.

Mi rongálás és mi nem?

H 1.jpgA bírósági döntés kapcsán a magyar állampolgároknak sürgős útmutatásra van szükségük abban a tekintetben, hogy mely szobrok megrongálása tekinthető proszociális cselekedetnek, s melyek rongálása értékelendő antiszociális tettként.
Milyen alapon kell eldöntenünk, hogy a magyar történelem jeles alakjait mintázó köztéri szobrok közül, melyik szobor rongálható meg és melyik nem? Melyik történelmi alak tekinthető felelősnek a maga korában elkövetett gyilkosságokért, háborús bűntettekért, népirtásokért, és emberiség ellenes bűntettekért, s melyik nem? Az a tény például, hogy ma elítéljük a vallási türelmetlenséget elégséges indok-e arra, hogy az eretneküldöző, keresztes háborúkat vívó magyar uralkodók szobrait megrongáljuk?
Kiterjeszthető-e az „erkölcsileg pozítív” mérce más létesítményekre is, vagy efféle „társadalmilag hasznos” rongálásnak csak köztéri szobraink esetében van helye? Emléktáblák, épületek, közparkok, esetleg egyéb emberi alkotások, mondjuk gépek, gépjárművek esetén létezik-e proszociális rongálás?
Fontos kérdések ezek T. Bíróság! Mert pillanatnyilag nem lehet tudni, hogy például egy autó felgyújtása, amely autó köztudottan környezetszennyező, amely környezetszennyezés hatására globális felmelegedéssel, és mindenféle ebből fakadó szörnyűséggel küzdünk, szóval egy autó megrongálása tekinthető-e erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos tettnek?

Ki rongálható és ki nem?

H 3.jpgDe van ennél fontosabb problémám is a T. Bíróság ítélete kapcsán. Nagyon nagy kérdés számomra, hogy a rongálás pusztán elhunyt személyekkel kapcsolatban értelmezhető helyesnek, vagy élőkkel kapcsolatban is. Mennyiben tekinthető erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos cselekedetnek, az, ha egy rossz, gonosz, kegyetlen embert leöntök vörös festékkel, vagy könnyű testi sértésben részesítek, azaz megrongálom?
A politikai felelősség kérdése is igen nehezen értelmezhető mostantól kezdve. Megrongálhatjuk-e erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos módon politikusainkat, akiknek kormányzása, illetve politizálása időszakában gonosz, embertelen, vagy helytelen tetteket követett el a magyar társadalom? Minden politikus felelős – és ezért proszociális módon rongálható – a maga korában elkövetett bűnökért, visszaélésekért, ostobaságokért, vagy csak néhányan? Egészen konkrétan megfogalmazva: Horthy után Orbán, Mesterházy , Gyurcsány is leönthető piros festékkel, vagy nem? És, ha nem, ugyan miért nem?
Tágabban értelmezve is jelentős az én problémám. A politikusokon túl, milyen politikai aktivitást kifejtő személyek rongálhatóak meg erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos módon? Államfők? Miniszterelnökök? Miniszterek? Parlamentin képviselők? Vagy akár egyszerű párttagok, netán szavazatukkal antiszociális cselekedeteteket hitelesítő választók is?

Mi az igazság és mi nem?

H 2.jpgVégezetül szeretnék útmutatást kapni az erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos tevékenység általános mibenlétével kapcsolatban. A jogi tényállások sokaságán kívül, miféle cselekedetek megítélésére terjed ki ezentúl bírói hatáskör? Honnan kell tudnom azt, hogy egy cselekedet erkölcsileg pozitív tartalmú, vagy nem az? Én természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a társadalmi etika megszabja az erkölcsi mércét, de eddig ez úgy működött, hogy belátásom szerint, személyes értékítéletem alapján gondolhattam ezt helyesnek, amazt helytelennek. Most azonban bírósági ítélet szabja meg, mi az erkölcsileg helyes. De mi az erkölcsi kánon ezentúl?
A társadalmilag hasznos fogalmával kapcsolatban is súlyos problémával küzdök. A társadalmi hasznosság ugyanis – mint arra a T. Bíróság bölcs ítéletében utal – nagymértékben függ attól a társadalomképtől, amit helyesnek vallunk. Az a történelmi értelmezés, amely Horthy Miklóst elítéli és ezzel párhuzamosan Dr. Dániel Pétert lényegében felmenti, eddig pusztán egy lehetséges történelemképnek tűnt. Egyik történész így, a másik úgy értelmezte Horthy szerepét, és a tudományos vitával kapcsolatban eddig nem volt lehetősége a bíróságnak arra, hogy ítéletet hozzon. Mostantól kezdve van. De vajon a történelmi értelmezéseken kívül létezik-e preferált, azaz erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos társadalomtudományi irányzat? A szociológia, a politológia, a közgazdaságtan melyik iskoláját kell a jövőben követnünk ahhoz, hogy tisztes állampolgárok lehessünk? Kiterjed-e ezentúl a bírói igazságszolgáltatás a tudomány más területeire is? Számíthatunk-e arra, hogy a T. Bíróság a részecskefizika, a molekuláris biológia, vagy esetleg a matematika egyes kérdéseiben állást foglal?
És végezetül egy igen fontos, de annál egyszerűbb kérdés: hogyan értelmezendő a jogbiztonság abban az országban, amelyben a bíróság nem a törvények egyszerű és egyöntetű tényállása alapján ítéli meg a cselekedeteket, hanem a saját kútfőből vett, olykor nagyon is zavaros tudományos, féltudományos, sőt esetleg áltudományos vélekedései alapján? Miféle igazságszolgáltatás az, amelyben a bíró személyes véleménye, mondjuk a Horthy Miklóssal kapcsolatos ellenérzései fölülírhatják a jogi tényeket?

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

485 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr654805848

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Betiltott egyenruhában masíroztak, rasszista beszéddel uszítottak 2012.09.27. 20:20:18

Tűrnie kellett a rendőrségnek a törvénysértéseket a Hősök terére szervezett, a betiltott Magyar Gárda alapításának ötödik évfordulójára emlékező felvonuláson. A 2009-ben feloszlatott Magyar Gárda megalakulásának ötödik évfordulójára emlékeztek fekete é...

Trackback: Összeesküvés-elméletekkel mossa a Fidesz az egyszeri szimpatizánsok agyát 2012.09.27. 20:18:07

A fanatizált narancsdroidok hamarosan a gyilkolásra, netán a kollektív öngyilkosságra felszólító üzenetet is megkapják majd? Számos értekezés olvasható a neten a történelem nagy diktátorainak elmeállapotáról, a diktátori elme és a paranoia, valamint a ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.27. 14:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AmBesten 2012.09.27. 10:16:33

Ügyes szöveg, de téves a logika.

A bíróság ítélete egy konkrét ügyről szólt, egy konkrét cselekedetet ítélt meg akárhogy. Nem következik belőle semmi más.

Olyasmi ez, mint az orbáni kordonbontás egykoron. Az ügy résztvevői nem kaptak büntetést. Mindebből azonban nem következik az, hogy Te is bonthatsz büntetlenül kordont.

babel 2012.09.27. 10:38:02

@AmBesten: Egyetértek. Ráadásul a bíróság indokol. Nem kötelező ezzel egyet érteni, viszont az indoklás megvolt, korábbi törvényi határozat alapján (kárpótlási törvények) mondta ki a bíróság, hogy Horty felelős volt, nem pedig, ahogyan az írásban áll: "...saját kútfőből vett, olykor nagyon is zavaros tudományos, féltudományos, sőt esetleg áltudományos vélekedései alapján". Ez ordas tévedés. (Jó esetben. Rossz esetben más.)

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.09.27. 12:32:45

A bíró a magánvéleményének adott hangot, mert megteheti.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.27. 13:27:17

"hogyan értelmezendő a jogbiztonság abban az országban, amelyben a bíróság nem a törvények egyszerű és egyöntetű tényállása alapján ítéli meg a cselekedeteket, hanem a saját kútfőből vett, olykor nagyon is zavaros tudományos, féltudományos, sőt esetleg áltudományos vélekedései alapján?"

Ha a törvények egyszerű és egyöntetű tényállása alapján ítékelkezni lehetne, nem lenne szükség bírósági rendszerre. Egyszerűn egy rendőr vagy bárki naponta döntene 100 ügyben. A bírói munka éppen azért bonyolult, mert ez képtelenség, s igenis mérlegelni kell külön-külön minden konkrét esetben.

John Wayne Gacy 2012.09.27. 14:13:33

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ez egy fasság, te Vastagbőr kedvence, mert a bíró nem ítélkezhet a saját szubjektív véleménye alapján, csak a törvény szerint, az enyhítő és súlyosbító körülmények figyelembevételével. Hiába a politikai performansz, ez az akció csak egy sima garázdaság és rongálás. "igenis mérlegelni kell külön-külön minden konkrét esetben." Horthy szobrot, szovjet emlékművet lehet, egyebet tilos? "Lószart, mama!" Egy köztéri szobrot NEM öntünk le semmilyen festékkel.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.27. 14:20:52

@John Wayne Gacy:

Tévedsz. A bíró teljes személyiségével vesz részt az ítéletben. Természetesen nem dönthet a jogszabállyal ellentétesen, de szabadon mérlegelheti a körülményeket. S igenis részt vesz ebben a folyamatban saját SZUBJEKTÍV álláspontja is.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.09.27. 18:29:59

A bíró nem mondhat véleményt! Pusztán tényeket állapíthat meg!

Ellenkező esetben a döntés érvénytelen, ugyanis a bíró elfogult volt! Ezzel a kijelentéssel érvénytelenné tette a döntését!

A másik, csak egy aprócska kérdés... Pestről, hova lettek azok a keresztény magyar családok (majd 200 ezer fő) akiknek a házait, üzleteit lefoglalták, és odaadták az oda deportáltaknak ingyen és bérmentve?!

dr kíváncsivagyok 2012.09.27. 19:49:14

A bírón csodálkozol ??? Azon nem csodálkozol , hogy Orvbán és tsai lassan "államvallássá" teszik a náci eszméket ?? Hogy nem Taplós nevezte ám ki az Új színház igazgatóját valójában, hanem Orvbán !? Ezen nem csodálkozol ? Fideszes polg. mesterek tereket , parkokat neveznek el egy éppencsak nem háborús bűnösről ?? ( Mert ugye hamar jött a válasz : " nem ítélték el háborús bűnökért Horthy-t " ! Bazmeg ...ez már elég , hogy hőst csináljanak belőle ?! Mert így tudják féken tartani a valódi veszélyt , A NÁCI JOBBIKOT ?!

dr kíváncsivagyok 2012.09.27. 19:52:04

@John Wayne Gacy: "Egy köztéri szobrot NEM öntünk le semmilyen festékkel. "

Azt valóban nem ! Tessék mondani , egy náci-barát fasz obra mióta szobor ?!
Pár hónap és Göbbels-szobor is lesz ?? Hiszen a hős író , akit újratemetett kacor király Göbbels-imádó volt !

dr kíváncsivagyok 2012.09.27. 19:54:04

@DjZoNe: "A bíró a magánvéleményének adott hangot, mert megteheti. "...és elkülönítette a saját véleményét az ítélettől !!

Andal 2012.09.27. 19:57:01

A bíró egyszerűen hülye, a felettesei remélem majd helyrerakják (elzavarják a fenébe).

Szokás azzal vádolni a bíróságokat, hogy nem "igazságot", hanem csak jogot szolgáltatnak, amikor felmentik vagy csak enyhe ítélettel büntetik a nyilvánvalónak tűnő bűncselekmények elkövetőit. Na most ez az idióta bíró bemutatta, hogy milyen az, amikor a bíró a jogszabályok helyett a saját "igazság"érzete alapján ítélkezik.

Utálom a Horthy-hívőket, elítélem a Horthy-korszakot, hülyeségnek tartom a szoborállítást, de mivel a jelenlegi törvények nem tiltják utóbbit, maximum tiltakozni lehet ellene. A rongálás viszont rongálás, röhejes, hogy sima megrovásban és egyúttal dicséretben is részesítik az elkövetőt súlyos pénzbüntetés helyett.

index.hu/belfold/2012/09/27/egy_biro_ne_dicserjen_egy_szoborrongalot/

val 2012.09.27. 19:59:55

Erkölcsileg pozitív? A szovjet szörnyemlékmű eltávolítása. Az pozitív. Erkölcsileg.

Más kérdés, hogy csupán hozzászólásom hatására 4 rendőr rohan oda megvédeni.

nordas 2012.09.27. 20:06:27

A bíráknak elvileg ki kellene zárniuk a személyes értékítéletüket, de ez a gyakorlatban sajnos lehetetlen. A konkrét ügy kapcsán a bírói érvelés meglehetősen rossz, és sokakban azt az érzést kelti /sajnos bennem is/ hogy a bíró politikai alapon döntött.
Sokan azt mondják itt, hogy egy "náci" szobrát leönteni nem bűn...sajnálom, a jog másképp működik.
Dániel azzal, hogy leöntötte Horthy szobrát, egyértelműen jogszabályt sértett meg(rongálás tényállása). Az, hogy ő magát erkölcsi győztesnek mondja, megint egy más dolog. A jog és az erkölcs pedig ilyen esetekben helyes is, hogy elválik egymástól, hisz történelmi, politikai kérdésekben általában nincs abszolút igazság, így Horthy megítélésében sincs. Dániel azzal, hogy leöntötte a szobrot, vállalja a felelősséget és pont. A bíró indokolásával az a baj, hogy figyelembe veszi hogy dániel kinek a szobrát öntötte le, pedig pont az lett volna a lényeg, hogy kiszabja a büntetést, függetlenül attól hogy kádár, horthy vagy szent istván szobrát öntötte e le.

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:07:23

@Con Storm:

Dániel doktor ügyében a bíró nem véleményt mondott, csak tényeket állapított meg.

E tények közé tartozik, hogy az 1939 után és 1991 előtt "politikai" okból a magyar állam által megkárosított embereket kárpótlás illeti meg.

A hivatkozott időszakban - mások mellett - pl. Horthy Miklós is "volt szíves" betölteni a "legfőbb közjogi méltóság" pozícióját, olyan illusztris személyiségekkel osztozva a dicsőségben, mint Szálasi Ferenc, Rákosi Mátyás és Kádár János,

a kárpótlási tv. szerint viszont regnálásának egy bizonyos időszaka kárt okozott bizonyos számú embernek (mitöbb, magyar állampolgárnak),

ezért helyes, logikus, célravezető, nota bene társadalmilag hasznos az illető fasz obrának színes tintákkal történő kidekorálása,

ennél fogva Dániel Péter ügye a magyar társadalom dézsájába mártott lakmusz,

amelynek elszíneződését mindenki másként értékeli,

de, hogy elszíneződött, az nem lehet vitás.

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:10:03

@val: Na, ez az, ami nem igaz, amíg nem mész oda, hajad szála sem görbül, legfeljebb lehülyéznek, mint én is ...

vakapad 2012.09.27. 20:13:11

@nordas: Hol van Kádárnak köztéren szobra?

mi nem foglalt még 2012.09.27. 20:13:27

@babel: mi volt ebben a tettben erkölcsileg és társadalmilag hasznos?
Ezt a bírót azonnal ki kellene rúgni.
Ezzel az indoklással azt üzeni a társadalomnak, hogy bár ki követhet el bűncselekményt negatív megítélés nélkül ha meg van hozzá az ideológiája.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.09.27. 20:15:09

Én arra lennék kíváncsi, hogy mi lett volna az ítélet, ha egy jobbikos önt le egy Szerb Antal szobrot fehér festékkel. Tuti, hogy nem pénzbüntetés és egy dícséret....

Az én ítélőszékem szerint mindenesetre az is egy barbár fasz cselekedete lett volna, mint ahogy a megtörtént esemény.

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:15:33

@nordas:

A leöntés a bíró szerint is bűn volt, ezért alkalmazott megrovást.

Ha nem tartotta volna bűnnek, felmenti Dánielt.

A Horthy személyével kapcsolatos fejtegetés, miszerint az illető díszfaszkalap áldozatait a rendszerváltás utáni magyar parlament kárpótlásban részesítette, vagyis (ezek, és a demokratikus magyar állam szerint) az illető díszfaszkalap egy nagy geci volt, csak a büntetés kiszabása körében, mint enyhítő körülményt vette figyelembe a bíró, ez pedig a büntető eljárási törvény szerint kutya kötelessége.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 20:16:46

@dr kíváncsivagyok: Horthy nagyformátumú ember volt
Bár ma lennének ilyen politikusok.

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:18:51

@mi nem foglalt még:

Neked is mondom, hülyegyerek, aki nem tud olvasni, hogy

volt negatív minősítés !!!!!!!!!

azért kapott megrovást !!!!!

Az, hogy te kibeleznéd, azt tudjuk, ezért nem vagy bíró ...

mi nem foglalt még 2012.09.27. 20:21:06

@lyia: nota bene ezen az alapon a szovjet emlékműnek már nem szabadna állnia stb. Mert sok embernek kárt okoztak.

angyalföldi partizán 2012.09.27. 20:21:39

kettő az egyben. történész is,bíró is.

kewcheg 2012.09.27. 20:22:11

Ez a bíró full alkalmatlan,mert politikai véleményt nyilvánított. Ez kb.olyan, mintha a bíró felvenné a talárra a nagyapja vöröscsillag érdemrendjét. Vagy ellenkező előjellel nyilván sokakban az is kiverné a biztosítékot,ha a bíró kitenné maga elé a pulpitusra a feszületet,mint sok más országban ...

nordas 2012.09.27. 20:24:18

@lyia:
oké, hogy bűn volt. Ennek ellenére elég szerencsétlen dolog poltikai okokból enyhítő körülményt adni. A magyar bíróság tekintélye így is eléggé a béka segge alatt van.
Ha a szovjet szoborral történt volna ez meg, jóval nagyobb büntetés lenne, sőt volt is, bár már nem emlékszem pontosan mekkora. Persze az oroszok azonnal felszólaltak, és akkor letérdepelt az egész gengszertváltás utáni vezérkar, és sírva ajvékoltak, hogy jaj, milyen csúnya dolog történt a felszabadítóink emlékművével. Még jó, hogy ezek a felszabadítók 40 évig fosztogattak és gyilkoltak.

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:24:25

@mi nem foglalt még: És kb. ugyanannyinak, ha nem többnek, megmentették az életét.

Hozzátenném, nem a "ruszkik" kezdték a világháborúkat, se az elsőt, se a másodikat.

Andal 2012.09.27. 20:24:43

@lyia: A megrovás a legenyhébb büntetés, csak a perköltséget (121.600Ft) kellene kifizetnie.

Ugyanakkor az általa okozott kár kb. 100ezer forint. Vagyis még az általa okozott kárt sem kell megfizetnie, nemhogy még pluszban kapott volna még pár százezres büntetést.

Még egyszer: 100ezer Ft-os rongálásért a büntetés: 0Ft (megrovás)

index.hu/belfold/2012/07/20/100_ezerbe_kerult_a_horthy-szobor_leontese/

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:26:06

@közlekedési bűnöző:

Te parasznya, kinek ártott Szerb Antal, és mit?

sírjatok 2012.09.27. 20:28:29

@Gondolkodni Próbáló Birca: Te is csak addig gondolod ezt, amíg nem templomokat gyújtogatnak anarchisták, hogy "megfizessenek az inkvizícióért". Akkor hirtelen egyből fontos lesz a törvény neked is.

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:29:05

@nordas:

A büntető eljárási törvény szerint a bíró joga eldönteni, hogy mit tekint enyhítő vagy súlyosító körülménynek.

Azért bíró.

Ha te akarod eldönteni, menj el bírónak.

2012.09.27. 20:29:36

A bűncselekmény fogalmát meghatározza maga a Btk., eszerint bűncselekmény az a szándékosan - vagy ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti - gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli [Btk. 10. § (1) bek.].

No mármost, ha ezért elítélik Dániel, hogyan lehet a cselekménye (amely veszélyes a társadalomra) „erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás" ?

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.09.27. 20:32:32

Ezek szerint most már büntetlenül összekenhetem tehénszarral a Dohány utcai zsinagóga falán lógó emléktáblát, melyet a "szovjet felszabadító katonák emlékére" állítottak Zoltai elvtársék? Nekem ugyanis az a meggyőződésem, hogy ez erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos cselekedet lenne, hiszen lehet, hogy a zsidók felszabadulásnak érezték a szovjetek bevonulását, de hát a magyar nép jelentős része félt a szovjet megszállástól, és joggal félt tőle. Én lány vagyok, és elfog az undor és a félelem, ha arra gondolok, hogy korabeli (természetesen eltitkolt) felmérések szerint a 14-60 év közti női korosztályok 10 százalékát erőszakolták meg szovjet katonák...

Olyan sok magyar lány, nő, asszony esett teherbe nemi erőszaktól, hogy ideiglenesen fel kellett függeszteni az abortusztilalmat.

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:32:51

@Andal:

Én nagyobb büntetést adnék annak, aki képes egy fából hasznos dolog helyett Horthy-szobrot faragni.

De, ha már ilyen aberrációja van az illető "művésznek", állítsa ki a saját kertjében, és ne közterületen.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.09.27. 20:33:17

Ezek szerint most már büntetlenül összekenhetem tehénszarral a Dohány utcai zsinagóga falán lógó emléktáblát, melyet a "szovjet felszabadító katonák emlékére" állítottak Zoltai elvtársék? Nekem ugyanis az a meggyőződésem, hogy ez erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos cselekedet lenne, hiszen lehet, hogy a zsidók felszabadulásnak érezték a szovjetek bevonulását, de hát a magyar nép jelentős része félt a szovjet megszállástól, és joggal félt tőle. Én lány vagyok, és elfog az undor és a félelem, ha arra gondolok, hogy korabeli (természetesen eltitkolt) felmérések szerint a 14-60 év közti női korosztályok 10 százalékát erőszakolták meg szovjet katonák...

Olyan sok magyar lány, nő, asszony esett teherbe nemi erőszaktól, hogy ideiglenesen fel kellett függeszteni az abortusztilalmat.

nordas 2012.09.27. 20:34:02

@lyia:
még mindig nem győztél meg arról miért vesz figyelembe a "független" magyar bíróság politikai okokból enyhítő körülményt. Nem érzed az ellentmondást???

angyalföldi partizán 2012.09.27. 20:34:29

@lyia: te este 9-re agyvérzést fogsz kapni,ha így haladsz.no,nem mintha fájna,csak gondoltam szólok ,mert nekem ilyen jó szívem van.még az idegbajos fanatikus ,kissé együgyü kommentelőkért is kár lenne.

vakapad 2012.09.27. 20:36:42

@sírjatok:

Hátbizony. Ha az egyház most (2012) kezdené azt feszegetni, hogy mégiscsak volt valami abban az inkvizícióban, és kisebb inkvizíciós egységek kezdenének alakulgatni, esetleg megfontolandó a templomok elleni halk, visszafogott atrocitás.

azbesztos 2012.09.27. 20:38:09

Barom bíró. Le kéne önteni vörös festékkel. „Erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volna".

Fenehorizont 667 2012.09.27. 20:39:37

jól bezavarta ez az ítélet a politikailag független, szuverén, haladógondolkodó, orbánnak mindig úúgymegmondjuk blogokat, hogy öröm nézni.

nehéz így önteni orbánékra a politikailag független, haladó fikát, mert egy horthy-szobrot kell védeni cserébe :D:D

Dr_Minimum (törölt) 2012.09.27. 20:39:46

mekkora szar emberek kommentelnek ide, atyavilág... pedig maga a post jó lett :)

mi nem foglalt még 2012.09.27. 20:40:08

@lyia: ebben a sztoriban engem már Dániel nem érdekel.
A bíró gazembersége botránkoztat meg.

vakapad 2012.09.27. 20:40:13

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Úgy látom, többen nem nagyon értik a lényeget. Javasolnám a 20:36:42 időponttal jellemzett beírásom megtekintését.

Torzonborz Torkosborz (törölt) 2012.09.27. 20:40:55

@lyia:

"...Hozzátenném, nem a "ruszkik" kezdték a világháborúkat, se az elsőt, se a másodikat."

Molotov-Ribbentrop paktum.
1939. augusztus 23.-án írták alá, amelyben gyakorlatilag felosztották (a szerződéshez csatolt titkos záradékban) Európa keleti térségeit, és.a Baltikumot.
Ezzel kirobbantva a !!. világháborút.
Akkor tényleg nem.

Andal 2012.09.27. 20:41:12

@lyia: Azt áruld már el légy szíves, hogy pontosan milyen jogszabály alapján ítélnéd el Horthy-szobor készítőjét és megrendelőjét? Ugyanis a jelenlegi jogszabályok nem tiltják ezt.

Vagy csak saját igazságérzeted alapján ítélkeznél, mint ez a lüke bíró?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.27. 20:41:39

A bíró egy politika felett álló személy és most értékítéletet mondott, gondolom Kossuth esetében nem ítélte volna meg a tettet "társadalmilag hasznosnak". Ez eszméletlen nagy hiba, akármennyire is távol tartom magam Horthy személyétől.

kewcheg 2012.09.27. 20:42:26

@Andal: igen,és sajnos maga a joghátrány is igen enyhe ezért a cselekményért.bár nem tudom garázdaság is volt-e vagy csak rongálás,mert csak az egyikért is többet kellett volna kapnia.Megrovást kb. azért szokás adni,ha az anyukád nevén lévő kocsit elviszed műszakiztatni,anyukád tudtával,de mivel nem adott meghatalmazást és már nem akarsz ezért hazamenni,a megrendelő adatlapon anyukád nevét aláhamisítod,és ezért valaki valamiért feljelentést tesz.( kb. 99.9 %-ban nem tesz senki)
Mondom ezt úgy,hogy egyébként nekem sem hiányzik a háború előtti,cselédlányokkal vitézkedő,urambátyám dzsentrivilág...

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:42:30

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Talán, ha Horthy nem üzent volna hadat a Szovjetúniónak, nem jönnek ide.

Talán.

Ha ennek ellenére mégis, akkor most jogosan siránkoznál azért,

amit rajtad még a szovjet katonák sem követtek volna el.

Ennyi ízlésük még nekik is volt ...

azbesztos 2012.09.27. 20:45:49

A Kúria úgyis törli az idióta ítélete. Dániel meg egy ostoba biboldó, aki azt se tudja, ki volt Horthy. pedig neki köszönheti rusnya életét. Horthy az egyetlen államfő volt, aki egy megszállt országban szembe mert szállni a németekkel és megmentette 200 ezer zsidó életét. Jed vasem járna neki, nem vörös festék.

vakapad 2012.09.27. 20:46:27

Úgy néz ki, többeknek tetszik a Horthy korszak halk visszasettenkedése kies hazánkba. 2012-ben. Hát igen, született néhány ténykedés, törvény, miegymás, ami néhány hozzászólónak tetszik. Sőt az akkori élet is. Be kell valljam, magam is visszamennék. Arisztokratának. Persze, ha a maradék 97 %-ba kellene, akkor inkább nem.

lyia (törölt) 2012.09.27. 20:46:37

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

No, még annyit, hogy "kisasszonyok" nem szoktak tehénszarral összekenni semmit.

Te inkább egy elmebeteg lehetsz, kezeltesd magad, mielőtt máshova is odakened ...

mi nem foglalt még 2012.09.27. 20:47:05

@lyia: az elsőben benne volt a kezük.
Szerinted a szovjet megszállás és segítségükkel fenntartott komcsi diktatúra pozitív volt?

230e 2012.09.27. 20:49:26

@lyia: Ez jelen esetben miért tekinthető enyhítő körülménynek? Mert a büntetlen előélet, és az hogy tettét bevallotta, valszeg bőven elég lett volna a megrováshoz.

A gond az, hogy a bíró gondolom a társadalomra veszélyesség keretén belül értékelve mondta azt, hogy "erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt". Ez viszont bullshit.

A vádlottnak lehetősége lett volna nem a rongálás keretén belül egyéb módon véleményt nyilvánítania, de Ő ezt választotta.
Jó lenne tudni azt, is hogy mi lett a korábbi szószos ügyeiből is.

Ez az ember mártírt akar magából csinálni, pedig nem hiszem hogy bármilyen módon rászolgált volna.

230e 2012.09.27. 20:50:33

@Brother Love: mert értékelik a társadalomra veszélyesség mértékét is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.27. 20:50:37

@lyia:

"Talán, ha Horthy nem üzent volna hadat a Szovjetúniónak, nem jönnek ide."

Ez komolytalan feltételezés. Annak, hogy a szovjet sereg ne jöjjön Mo-ra két esetben volt realitása:
- győznek a németek,
- vesztenek a németek, de a britek és az amerikaik Olaszország helyett a Bulgáriában szállnak partra és hamarabb érnek Mo-ra, mint a szovjetek.

Utálom Horthyt, de speciel ebben nem övé a felelősség.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 20:51:08

@lyia: isten áldja Ő Főméltósága emlékét.
Több köztéri szobrának kellene lenni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.27. 20:53:09

@azbesztos:

"Horthy az egyetlen államfő volt, aki egy megszállt országban szembe mert szállni a németekkel és megmentette 200 ezer zsidó életét."

Hazugság.

Dániában és Bulgáriában szembementek a németekkel, s nem úgy mint Horthy, azaz a kétharmaduk deportálása után, hanem kezdettől.

(Kiegészítés: Bulgária kiadta a németeknek a nem-bolgár állampolgárságú zsidókat, csak a "saját" zsidókat mentette meg.)

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.09.27. 20:53:22

@lyia:

Lengyelország nem üzent hadat a Szovjetuniónak, mégis megszállták a szovjetek. Európa felosztásában már évekkel a a háború vége előtt megállapodtak a Teheráni Konferencián.

Nehogy azt hidd, hogy Horthynak volt bármiféle mérlegelési lehetősége. Nemzetközi státuszából és geopolitikai helyzetéből adódóan Magyarország 1920-tól kényszerpályán mozgott, sőt Horthy nagy történelmi érdeme abban áll, hogy sokáig képes volt ellenállni birodalmi német követeléseknek.

qwertzu 2012.09.27. 20:53:28

@lyia: Molotov - Ribbentrop paktum?

hátmármindennicknévfoglalt 2012.09.27. 20:56:26

@lyia: Boldog tudatlanság. Én csak azon csodálkozom, hogy addig silerült elkerülni a háborúba való belépést. Hihetetlen nyomás nehezedett akkor a vezetésre. Biztosan tudod, ugye, hogy önkéntes dán, belga, holland SS ezredek mentek a SZU felé akkor, amikor Magyraország még megpróbált kimaradni? az a csúnya Horthy. Ja és a francia SS-t el is felejtettem, ők még azt is megtették, hogy védték a bunkert, amikor az igazi német ss-már feladta.
No ilyen volt a világ hangulata akkoriban - te csak azt a csúnya magyar Horthyt tudod fikázni

hunostor 2012.09.27. 20:58:20

Jó ez az ítélet, aki nem azonosul vele az akarva-akaratlan a nácik szekerét tolja.

balf.sz 2012.09.27. 20:59:16

Péter Dánielt le lehet önteni kék festékkel? Mikor foglalkoznak már a világháborúkkal, hogy hány "ember" halt meg "emberek" által? A fent nevezett samesza a bírósági képeken napszemüvegben, furcsa szakállal nem a kelebiai kéjgyilkos?

vakapad 2012.09.27. 21:03:16

@hátmármindennicknévfoglalt:

Aha. Önkéntes dán, belga, holland SS ezredek. Csak mi álltunk sziklaként. Szálasi se volt (gondolom), csak úgy kitalálták a komcsik.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.09.27. 21:04:50

Amíg a 2006-os események kapcsán a Szovjet katonáknak állított emlékművet megrongálók nincsenek rács mögött, addíg neki sincs helye rácsok mögött. ENNYI minden más belemagyarázás.

Pipas 2012.09.27. 21:05:06

@magyar seggbe, magyar lófaszt!: Horthy útálta a nácikat. A bolsevikeket is, ezért pocskondiázzák ennyire manapság.

Egyébként a második világháborút Sztálin kezdte, amikor megtámadta Finnországot, csak mostanában megpróbálják úgy beállítani, mintha azon az oldalon az igazság bajnokai álltak volna. :(

lyia (törölt) 2012.09.27. 21:06:42

@hátmármindennicknévfoglalt:

Nem is értem, hogy a német, dán, belga, holland, francia egyesült SS ezredeknek a szovjet miként tudott ellenállni.

Bizonyára Horthy áll a háttérben, hiszen azt ugye jól tudom, hogy az ún. 2. magyar hadsereg a Don kanyarban éppen őket védte az egyesült német, dán, belga, holland, francia SS-sel szemben.

Vagy nem?

Figyelj, nekem ne fényezd Horthyt, jobban utálom mint Kádárt, és egyikük rendszerét sem kívánom vissza.

Szobrot se faragnék egyiküknek se.

Mondjuk senkinek se, mert nem vagyok szobrász, és koszorúzni is csak temetésre járok, akire emlékezni akarok, arra egyedül is tudok.

Pipas 2012.09.27. 21:07:07

@Sztavrosz_: "Pénzbüntetést kapott Budaházy György a szovjet emlékmű 2006-os megrongálása miatt még tavasszal, a Kúria most kimondta, hogy jogosan."

Akkor nem mondták, hogy 'társadalmilag hasznos', dehát Budaházy nem is kipában ment a tárgyalásra. :(

Rwindx 2012.09.27. 21:08:10

Tehát ha korrupt politikusokat/bírókat/állami cégvezetőket rongálunk meg mondjuk pár lámpavassal, akkor csak megrovásra számíthatunk a tettünk társadalmi hasznossága okán?

Végülis tőlem mehet a játék...

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:08:15

@lyia: tanulmányozd egy kicsit a történelmet mert így nem nagyon fogunk dűlőre jutni.

Chicano 2012.09.27. 21:08:21

Csak belegondolok egy picit hogy mekkora jajveszékelés lenne most az Index címlapon ha történetesen ugyan ez a bírói vélemény mondjuk egy baloldali potentát szobrát vörös festékkel leöntő jobbikos ügyében hangzott volna el. Lenne itt ajvékolás diktatúráról meg a bírói karba beférkőzött fasiszta csőcselékről. Képmutató gerinctelen banda.

Pipas 2012.09.27. 21:09:44

@Sztavrosz_: Miért, elfogták őket? Vagy amíg egyetlen bűnös is szabadlábon van, addig engedjük el a többit is?

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:10:11

@azbesztos: jól beszélsz.
Akik támadják Horthyt halvány lila gőzük sincs a valós történelemről.

Megfigyelo 2012.09.27. 21:11:02

Szerintem Horthy szobrát felállítani volt aljas bŰncselekmény, mivel egyetlen valóban történésznek nevezhető történész sem vonja kétségbe, hogy közvetlen személyes felelősség terheli több mint 1 milló magyar haláláért -- ez több volt, mint az ország lakosságának 1/10-e. Egy ilyen megátalkodott tömeggyilkosnak szobrot állítani közvetlen uszítás a tömeggyilkosságok megismétlésére.

Egy igaz ember 2012.09.27. 21:12:45

@dr kíváncsivagyok:
Akkor ezek szerint Károlyit leönthetem?
Az én felmenőim átkozták és egy idiótának tartották.
Ellentétben Horthyval. Nagyapám élete legboldogabb napjának tartotta, amikor a magyar honvédek bevonultak Kárpátaljára és végre szabad lehetett, mivel a soviniszta csehek kirabolták és elkergették csak azért, mert magyar volt.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.09.27. 21:12:48

@Pipas: A felvételek alapján már 2006-ban is azonosítani és elfogni lehetett volna őket. Ha akarták volna...bezzeg egy hatóság elleni erőszakra százával képesek erőt felvonultatni, ne mondja nekem senki hogy nem lehetett vokna megtalálni azokat a 2006-os vandálokat. is....

jankenudli (törölt) 2012.09.27. 21:13:04

Többek között ezért igyekeznek elzavarni az idős bírákat, akik koruk miatt a kommancs jogrendben szocializálódtak.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:13:56

@magyar seggbe, magyar lófaszt!: tisztában vagy azzal, hogy mit jelent a nácizmus?

wayoutwest 2012.09.27. 21:14:21

@lyia: Menj a pi..ba!
szovjet katonák ízlése? 12-80 éves korig körülbelül 5-8000 nőt erőszakoltak meg Budapest ostromakor! Csak Budapesten a vidéki településeket és a többszörös erőszakot nem is jegyezte a statisztika. Ebben azok a szerencsétlenek nincsenek benne akiket végeztek is! Buta vagy olvass könyveket: Ungvári Krisztián- Budapest ostroma!

kewcheg 2012.09.27. 21:14:27

A barna és a vörös ördög is szimplán gonosz ember volt, bárkit,bármikor átvertek,átkúrtak,meggyilkoltak ha érdekeik úgy kívánták.Horthy személyes pechje volt,hogy ő egy XIX.századi "lovag" volt annak minden jó és rossz tulajdonságával együtt,így a piktorral szemben eleve hátrányban volt, mert csak egy ugyanolyan geci alak tudott volna paritásban lenni vele.Azaz a tanulság: egy stricivel ne üzleteljen csak egy másik strici,aki szintén hazai pályán mozog...:)

Megfigyelo 2012.09.27. 21:15:45

@Pipas:Ne tessékhülyeségeket írni: A II. VH akkor kezdődött, amikor a nécik megtámadták Lengyelországot 1939. szeptember 1-én. A szovjet-finn háború csak 1939. november 30-án kezdődött.

UnrealFCY 2012.09.27. 21:16:08

@AmBesten: tehat akkor DanielPeter buntetlenul es barmikor ontogethet le szamara nem tetszo szobrokat? a kerdes adott.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:16:40

@Sztavrosz_: a szovjet emlékmű rongálóival sokkal keményebben bántak.
Pedig az engedély nélkül épült és országunk megszállóit dicsőíti.
Normális országban már hivatalból elbontották volna.

Chicano 2012.09.27. 21:16:41

@jankenudli: Pontosan. Ha ezentúl valaki azt kérdi hogy miért, elég lesz ezt a konkrét ügyet megemlíteni. Hát ezért.

Egy igaz ember 2012.09.27. 21:17:54

@Megfigyelo:
Ha pedig Károlyiról beszélünk, aki azon a napon, amikor Pozsonyba bevonultak a csehek, tűzijátékot rendezett Budapesten, majd miután elszökött, Franciaországban uszított Magyarország ellen és a kisantant pénzéből élt. Azt a földet osztotta fel, amely nem is a sajátja volt, hanem a bankjáé, mivel már rég eladósodott.
Ennek a kis göcsnek is van szobra, sőt, utcája is, nem is egy!!!

Pipas 2012.09.27. 21:18:19

@Megfigyelo: Tényleg, ezt benéztem.

Megfigyelo 2012.09.27. 21:19:37

@mi nem foglalt még: A szabadságtéri szovjet emlékmúvet az érvényes nemzetközi szerződés szerint nem lehet eltávolítani.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:21:44

@Megfigyelo: már nem csak zsidókat gyilkolt hanem magyarokat is?
Érdekesen alakul a történelem.
És mivel gyilkolta őket?
Fehér lóról kardélre hányta őket?

Megfigyelo 2012.09.27. 21:22:04

@Egy igaz ember: Ez csupa "urban legend". Károlyi nem volt nagy lumen, de kiemelkedően tisztességes ember volt.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.09.27. 21:22:22

@mi nem foglalt még: Azokat dicsőíti (nagyon helyesen) akik véget vetettek az öldöklésnek ne legyél már ennyire szemellenzős.
És emlékezz amikor kivonultak a ruszkik (me nehogymá idegen csapat állomásozzon hazánkban) akkor ez a lókupec arrogáns farok azonnal behívta az IFOR-t (egy másik idegen csapatot). Megszállás mi? Frászt tiszta világpolitikai érdekek...

vakapad 2012.09.27. 21:22:57

@Egy igaz ember:

Látom, van itten igény a Horthy korszak visszatérésére. Talán már azt is tudják, ki fog fehér lovon megérkezni. Remélhetőleg meghozzák a numerus claususra vonatkozó új törvényeket is (egyelőre csak a szegényekre vonatkozik, de fejlődés nyilván töretlen lesz), és a történelemkönyvekben vastag betűvel áll majd, hogy mit csinált a korábbi Őfőméltósága (leendő Őfőméltóságunk elődje) 1944. július 6-án. Hogy mit csinált márciustól júliusig, azt szépen kihagyjuk.

Egy igaz ember 2012.09.27. 21:24:24

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Sőt. A "demokratikus", háborúellenes országok az I.világháborúban nem sokat törődtek Görögország, a II.-ban pedig Törökország függetlenségével sem.
1942-ben a francia flottát ágyúzták, megszállták Izlandot, Grönlandot, meg aki éppen megtetszett nekik.
A lengyelekkel pedig csúnyán kitoltak. A szovjetek nem csak Katynban öldösték őket, hanem előtte 1940-től deportálták Szibériába a polgári lakosságot is az általuk megszállt területekről. A területeiket sem adták vissza, hanem német földekkel kárpótolták őket az USA és Nagy-Britannia egyetértése mellett.

kewcheg 2012.09.27. 21:25:34

Baz megyében pedig számtalan helyen van lenin kunbéla utca , van egy földes ferenc gimnázium ésatöbbi.Plusz a városomban van egy kurvára idegesitő közlekedési lámpa,ami csak akadályozza a kereszteződés forgalmát.sokszor elképzelem, hogy egy éjjel néhány jól irányzott lövés a traffic lightra....társadalmilag hasznos lenne,mindenki örülne...

Anti Anyag (törölt) 2012.09.27. 21:25:42

Kifogott egy komcsi bírót, lehet ott dögivel.

Rive 2012.09.27. 21:28:20

Eeeeegen.

A dolog minősítésével semmi bajom. Az ítélettel sem.

Az viszont nem túlsággal tetszik, hogy a bíró véleményezett. Ez ~ ugyanaz, mint amit az orbánista káderek emeltek rendszerbe, csak a másik oldalról. És attól, hogy érdek helyett itt elvek szivárogtak be az ügymenetbe, épp csak egy bolhaf@sznyival szebb a kép.

Egy igaz ember 2012.09.27. 21:29:08

@vakapad:

A korszak visszatérésére nincs. Ami volt, elmúlt.
Gondolom te sem gondolod komolyan, hogy azok a gondolatok, erkölcsök, amelyek a 20-as, 30-as években divatoztak, a jelen társadalmában teret nyerhetnek. A vitézek, "fajmagyarok" bohóckodása inkább szánalmas és nevetséges.
A történelembe meg egy kicsit mélyedj el jobban. Nézd meg, mi volt igazából az a "numerus clausus" és hasonlítsd össze az USA jelenlegi (!) politikájával, pl. egyes felsőoktatási intézményeinek felvételi módszereivel. Ha a "n.c" egy kirekesztő törvény volt, amely ellen tiltakozni kell, lécci tedd meg ezt az USA nagykövetsége előtt - most!

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:31:48

@Megfigyelo: nem érdekelnek diktátumok.
Nincs helye megszállók emlékművének.

kifordított nagyanyó 2012.09.27. 21:31:51

Ki nem szarja le dániel pétert.A festéket meg a szobron lehet hagyni.Állagmegóvás.
Mondjuk felőlem lehet Horthynak is és Kádárnak is szobra,nem érdekel.

vakapad 2012.09.27. 21:32:56

@kewcheg:

Mint már többször említettem volt, amennyiben látható lesz a szovjet korszak halk visszasettenkedése kies hazánkba (érintőleges állami segítséggel), és Sztálin szobrát állítják fel éppen Balmazújváros főterén, akkor és csakis akkor lesz ugyanolyan tevékenység azt leönteni egy vödör facsart narancslével, mint most a Horthy szobor leöntése.

Addig az egész ügy felvetését minősítsük ... khm ... logikai bukfencnek.

Egy igaz ember 2012.09.27. 21:33:41

@Megfigyelo:

Kiemelkedően tisztességes ember?
Legfeljebb, amikor megszületett, csecsemő korában.
Igaz, nem ismertem, de próbálj már a sorok között olvasni.
Tetteiből számomra az akaratgyengeség és a hatalommánia szűrődik le. A jelenben sok ilyen embert ismertem, azt hiszem ő sem volt különb.
Pózolgattak, nem csináltak semmit, amikor meg beütött a baj, akkor gyorsan lemondtak és leléptek, "utánam az özönvíz" módján.

salamander 2012.09.27. 21:33:56

Mocskos szarházi Dániel Péter ügyvéd és a (feltehetően jogvégzett) bíró is.
Szégyen az országunkra nézve, hogy ez előfordulhat, hogy egy jogalkalmazó fasz, veszi a bátorságot és a szakmaiságot sutba vágva politikailag minősít egy rongálást és erkölcsösnek ítél...
Gratulálunk a Kúria elnökhelyettesének, hogy felszólalt ez ellene a már-már bevett gyakorlat ellen. (Emlékszünk még Cserni János bíróra, aki teljes mellszélességgel támogatta a neki szimpatikus (szocialista) politikát?)

***

kanálwarrior 2012.09.27. 21:34:29

@Gondolkodni Próbáló Birca: A bejegyzéshez nem szólnék hozzá, de azt muszáj leírnom: vicces hogy valamiért mindig akkor esnek neked az emberek a legdurvábban amikor a legjobbakat írod.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:35:16

@Sztavrosz_: a szovjetek megszállták az országot.
Gazemberek voltak.

vakapad 2012.09.27. 21:36:58

@Egy igaz ember:

Ha hallhatnék némi konkrétumot az USA "egyes" felsőoktatási intézményeinek felvételi módszereiről. Természetesen csak az állam által finanszírozottak érdekelnek.

Egyébként az itteni hozzászólásokból elég élesen látható, hogy nem is olyan elképzelhetetlen az a korszak itten, minálunk. Karády nélkül, de azért ...

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:39:07

@vakapad: a numerus clausus ma is kívánatos lenne.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.09.27. 21:40:25

@mi nem foglalt még: Nem. Egy 16 éves BESOROZOTT katona nemvalószínű hogy gazember.
56-ban is ők lógtak a lámpavason nem mintha lett volna választásuk.
A Clinton-kutya kopasznyakúaknak viszont volt választásuk, Mégis idejöttek erősíteni a részvény alapú gazdaságot. Ez a nem mindegy. Mi meg kussoltunk mostis.
A Szovjetek is a nyugat fenyegetettségével és a földrajzi közelségünkel magyarázták a jelenlétüket ugyanúgy mint az IFOR.

wayoutwest 2012.09.27. 21:41:38

@vakapad:
akkkor hagy replikázzak van itt igény még 133 napra? 1919.03.21-1919.08.01.
Azért a kormányzó Őfőméltóságát ne hasonlítsuk már orsós vendelhez. Az előbbi több nyelven beszélő kiváló tengerésztiszt és Kormányzó volt az utóbbiról inkább nem mondok véleményt mert nem teheTEK!

vakapad 2012.09.27. 21:45:34

@Egy igaz ember:

Nahát! Izlandot? És még Grönlandot is? Hát csak most látom, hogy milyen hülyék voltak a németek, hogy ők többek között Franciaországot meg Nagy Britanniát akarták elfoglalni (mert az tetszett meg nekik), nem is beszélve Dániáról, amelynek Grönland a része.

vakapad 2012.09.27. 21:47:31

@mi nem foglalt még:

Mint írtam, ma is van, de egyelőre csak a szegények vannak kizárva.

Egyébként kár, hogy Őfőméltósága csak félmunkát (illetve, hát, úgy 60 %-osat) végzett, ugye?

kewcheg 2012.09.27. 21:48:17

@vakapad: már írtam hogy távol áll tőlem az "ántivilág" ideológiája,csakúgy mint a komcsi eszme.De ez utóbbi jelenlétét még erősebben érzem mindenhol, mint a háború előttiét.Egy néhány példa:
- a mutyizás,a közteherviselés alóli kibújás
- a hajdani kommancsok átvedlése armani öltönyös tőkéseké,akik nagyobb népnyúzók,mint a Horthy korszak bármelyik nagyiparosa
-még mindig regnáló öreg balos vezetők pl.többek között az igazságszolgáltatásban is
-és a bónusz, a meglévő nosztalgia a kádár korszak langyos posványa iránt...

dr kíváncsivagyok 2012.09.27. 21:48:28

@mi nem foglalt még: Horthy egy jellemtelen patkány volt., aki 60000 zsidót és 600000 magyar katonát küldött vágóhídra ...legutoljára SP - ről írtam ilyet...

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:49:02

@Sztavrosz_: hogy tisztán láss.
Nem támogatom, hogy a NATO- hoz és az EU-hoz tartozzunk.
Másrészről mindegy, hogy sorozott volt vagy önkéntes.
Akiket képviselt azok megszállók voltak.
Biztos nem volt ott sem mindenki személy szerint gazember, de ennek ellenére nincs helye köztéri emlékműnek.
Katona sírokkal semmi bajom, minden halandónak megjár a végtisztesség.
A szovjet emlékmű nem sír.
El kell bontani.

dr kíváncsivagyok 2012.09.27. 21:50:38

@Egy igaz ember: "Akkor ezek szerint Károlyit leönthetem?
Az én felmenőim átkozták és egy idiótának tartották."

Károlyi nagyságrendekkel kisebb bűnt követett el... A Te felmenőid lehet hogy Madonnát sem szerették volna....

Pipas 2012.09.27. 21:51:19

@vakapad: Miért nem olvasol könyveket, nézel utána magad a dolgoknak? Miért nem alakítasz ki magad véleményt a dolgokról? Fárasztó?

Folyamatosan csak a sulykolt, hivatalos, állami közhelyeket, urbánus legendákat nyomod. Hidd el ha egy kifinomultabb, árnyaltabb világképet alakítanál ki, ha egy kicsit utánanéznél, te is jobban járnál meg a környezeted is.

Megfigyelo 2012.09.27. 21:51:22

@mi nem foglalt még: Te meg egy mocskos rassZista gaZember vagy!

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:51:40

@vakapad: ahogy elnézem hogy támadják vélhetően azok akiknek felmenőit megmentette erős késztetésem van azt gondolni, hogy kár volt megvédeni őket.

dr kíváncsivagyok 2012.09.27. 21:52:47

@jankenudli: " Többek között ezért igyekeznek elzavarni az idős bírákat, akik koruk miatt a kommancs jogrendben szocializálódtak. "

Óóó, de jó is lesz nekünk hogy minden bíró jobb és szélsőjobb beállítottságú lesz....

NA YA! 2012.09.27. 21:53:16

vityéz hortyi gyík szobornak max a diósdi szoborparkban lenin evtás mellett a helye! Egyik kutya, másik fasz, vagy hogyan is mondják!?

Egy igaz ember 2012.09.27. 21:53:34

@vakapad:
Tudom, nagyon viccesnek hangzik, de nézzük csak a wikipediát:

"1940. április 9-én Németország megszállta Dániát, amely így nem volt abban a helyzetben, hogy továbbra is fennhatóságot gyakoroljon Izland felett. Ezt követően angol csapatok szálltak partra Izlandon, megelőzendő a németek bevonulását. Így az eddig Dánia által intézett ügyeket is az Alþingi vette kezébe. 1941-ben az angol csapatokat amerikaiak váltották fel.

1944-ben népszavazást tartottak arról, hogy Izland elszakadjon-e Dániától. Mivel a szavazók 97%-a igennel voksolt, így 1944. június 17-én Þingvellirben kikiáltották az Izlandi Köztársaságot."

Vajon örült Dánia, amelyet ilyen demokratikusan elrendeztek a megszállók?

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:53:55

@dr kíváncsivagyok: tanulj történelmet.
Kezdd trianonnál, sőt inkább az első v.h. Előzményénél.
Nem fogsz butákat beszélni aztán.

Megfigyelo 2012.09.27. 21:53:58

@mi nem foglalt még: Egyrészt a szovjet emlékmű sír is, másrészt egy 1995 körül kötött nemzetközi szerződés kötelezi Magyarországot a megőrzésére.

dr kíváncsivagyok 2012.09.27. 21:55:00

@salamander: " (Emlékszünk még Cserni János bíróra, aki teljes mellszélességgel támogatta a neki szimpatikus (szocialista) politikát?) "

A mostani főbíró(nő) kit támogat ? Te gyökér !

Pipas 2012.09.27. 21:55:42

@dr kíváncsivagyok: "Horthy egy jellemtelen patkány volt., aki 60000 zsidót és 600000 magyar katonát küldött vágóhídra"

Ez most holokauszttagadás vagy csak nem jól tanultad meg a leckét. Így nem fognak hinni neked.... :)

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:57:00

@Megfigyelo: nem sír.
Senki nem nyugszik alatta.
Nem érdekelnek nemzet ellenes egyezmények.
Megszállóknak nem jár emlékmű.
Ha egyszer rendes öntudatos nemzeti kormányunk lesz akkor el lesz bontva.

Egy igaz ember 2012.09.27. 21:57:30

@dr kíváncsivagyok:
Na igen. Ha lehet valakit szeretni azért, mert részt vett egy ország tönkretételében, akkor szeresd csak.
Én nem azt mondom, hogy Horthynak szobor kell, hanem azt, hogy Károlyinak ne legyen se utcája, se szobra.
De hogy jön ide Madonna? Miért, a te felmenőid szerették? Mert én amikor csúcson volt, igen. Most, az új számai már nem annyira nyűgöznek le, igaz az érdeklődésem is sokat változott.
A tudósok, szorgos közemberek utcát érdemelnek, a kudarcos politikusok nem.

Pipas 2012.09.27. 21:57:50

@Megfigyelo: "egy 1995 körül kötött nemzetközi szerződés kötelezi Magyarországot a megőrzésére"

1995-ös? Azóta mintha lett volna egy rendszerváltás nem? A Varsői szerződést is tartjuk? :)

mi nem foglalt még 2012.09.27. 21:59:06

@Megfigyelo: szerintem nézz utána mit jelent a rasszizmus mielőtt használod.
Kevésbé fogsz butának tűnni.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.09.27. 21:59:24

@mi nem foglalt még: Szerintem meg egyáltalán nem mindegy hogy valaki önként jelentkezik embert ölni vagy valami hatalom kényszeríti rá.

KG2000 2012.09.27. 22:00:33

Horthynak én nem állítanák köztéri szobrot, pedig soha nem szavaznék az MSZP-DK-stb. formáció egyetlenegy tagjára sem. A jobboldal prominenseinek el kellene felejteniük Horthyt. Ha másért nem, azért,mert képtelen volt a szintén náci románok és szlovákok ELŐTT átállni ill. átállítani az országot, vagyis csődöt mondott. A többszázezer magyar haláláért is felelőssé lehetne tenni, csakhogy azt is világossá kell tenni, hogy ha mondjuk Magyarországot a kezdet kezdetétől a hitlerellenes szövetségesek oldalán vettette volna be a háborúba, az is százezrek halálát jelentette volna. Van nagyon sok vállalható magyar politikus a történelemben, azokkal kellene foglalkozni.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.09.27. 22:03:13

@mi nem foglalt még: Nemcsak a besorozott vagy önkéntes katonáknak hanem az egész civil társadalomnak tragédia volt a háború. Ha nem érted hogy hála jár azért hogy ennek AKÁRKIK is véget vetettek.... ami utána következett annak meg semmi köze a katonák emlékművéhez.

Egy igaz ember 2012.09.27. 22:03:59

@vakapad:
A HVG írt róla cikket, hogy a kínai származásúaknak magasabb a felvételi pontszámhatára, mint az afroamerikaiknak.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 22:04:31

@Sztavrosz_: most nem egyes embereket ítélünk meg.
Hanem egy emlékművet ami a szovjeteknek állít emléket.
A szovjetek megszállták hazánkat, kegyetlenkedtek, raboltak, gyilkoltak.

Pipas 2012.09.27. 22:04:37

@Sztavrosz_: "Ha nem érted hogy hála jár azért hogy ennek AKÁRKIK is véget vetettek...."

Hát mondjuk jobban jártunk volna vele, ha az elején véget vetnek neki azzal, hogy mondjuk megadják magukat. :)

mi nem foglalt még 2012.09.27. 22:06:56

@Sztavrosz_: minek vetettek véget?
Bonyolult ám ez a történelem.
Ok okozati függések vannak.
Az okozatokat önmagukban értékelni fals következtetések hez vezet.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 22:08:35

@Pipas: 95 már a köpönyegváltás után volt de azt sem magyar kormány kötötte.

NA YA! 2012.09.27. 22:09:22

@mi nem foglalt még: a történelem folyamán a magadfajta zsírmagyaroknak a ruszkik már egy párszor elmagyarázták, hogy leszarni lehet, de felszarni nem! Ezzel a turbómagyarkodással éritek el majd, hogy a magyarság tényleg megsemmisül majd, mint nemzet!

balf.sz 2012.09.27. 22:09:26

Horthy-t is úgy ítélje meg a sok zseni, hogy akkor, ott, úgy, mit tett volna!? A (világ)háborúkat pedig politikusok indították, indítják, politikai (gazdasági) okokból, pártérdekből, érdekérvényesítésből. Emberek emberek ellen. A vesztesek és győztesek is emberek, ahogy a hősök és az áldozatok is. A háború "értelme", eredménye, haszna pedig kiké? Ez a jelen. A jövő? Háború?

Sztavrosz_ (törölt) 2012.09.27. 22:09:59

@mi nem foglalt még: Szent István hány pogányt végeztetett ki? Mégis szentként tisztelik az aljas elnyomó monarhista rendszer hívei. Az elhunytak nevében akkor most joggal követelhetem hogy távolítsák el mindenhonnan?

Pipas 2012.09.27. 22:10:28

@mi nem foglalt még: Hát mondjuk úgy, hogy a köpönyeg forgatása közben volt... ;)

veracity 2012.09.27. 22:12:32

Ez esetben érdektelen, nem számít, hogy hogyan ítéljük meg Horthyt.

Itt a probléma az, hogy a bíró egy büntető ügyben erkölcsi felmentést adott az elítélt számára.

Véleményem szerint a bíró tudatosan, jól átgondoltan, szavait megválogatva provokált. Azt gondolom, hogy vannak támogatói, akikkel előtte egyeztetett.

Szerintem a bíró származását tekintve zsidó. Erre nincs bizonyítékom, de az az érzésem, ebben nem tévedek. Magyar bíró ilyet nem állított volna. Ezért gondolom én, hogy zsidó. Nem tudom, hogy mi célja lehetett a provokációval. Helyes lenne, ha a zsidóság szervezetei nyíltan elhatárolódnának tőle és határozottan elítélnék.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 22:13:28

@Pipas: tény, hogy magyar kormányunk már régen volt:)

Sztavrosz_ (törölt) 2012.09.27. 22:13:40

@mi nem foglalt még: Én úgy tudom hogy egy fasiszta ideológia által vezérelt őrült agressziója volt a kiváltó ok, amiért meghalt sokmillió ember.

Pipas 2012.09.27. 22:15:26

@mi nem foglalt még: Még most is emlegetik meg félnek tőle. ;)

wayoutwest 2012.09.27. 22:17:09

@dr kíváncsivagyok:
a jellemtelen dolgora inkább nem írok semmit! Budapesti bevonulása előtt Horthyt megkeresték a budapesti zsidó közösség vezetői, hogy ne legyenek pogromok( amitől a lakosság szenvedései miatt féltek ). Nem is voltak!
A numerus clausus pedig az adott korban egy teljesen természetes védelmi mechanizmus volt ( tőlem ezt lehet antiszemitizmusnak venni ) a kommün vezetőinek 90%-a izraelita "származású" ( direkt nem vallást írtam mert azok az emberek a vallásukat soha nem gyakorolták )

Ianas 2012.09.27. 22:17:14

Furcsa ez az egész. Kezdődik az állampolgári engedetlenségek sora. Bizarr, hogy egy bíróval. Ilyen is csak itt lehet.

Én nem bánom, kíváncsi vagyok, hová fajul a dolog...

salamander 2012.09.27. 22:17:56

@vakapad:
Igen van igény egy tisztességes és objektív módon magyar történészek által felkutatott és leírt történelemre, melyek valós tényeken adatokon alapulnak.

Az olyan nagyon pontos és történelmileg helyes szövegeket mint: "A nagy Szovjetunió fegyveres ereje felszabadította országunkat a "német fasiszták" igája alól, szétzúzta a földesurak és nagytőkések népellenes államhatalmát, megnyitotta dolgozó népünk előtt a demokratikus fejlődés útját." pedig a megfelelő helyre iktatni kell, mert azok akik ezt a mocskot leírták, azok a "történészek" írtak a "fasiszta" Horthyról is tények nélküli hosszas eszmefuttatásokat, vaskos történelemkönyveket, s rakták tele a könyvtárakat ezekkel e szemétdombokkal.

A "liberál-ivadékok" meg görcsösen ragaszkodnak ezekhez az eget verő marhaságokhoz, mert ezek az ő hatalmukat, legitimációjukat megerősítő tételek.

Hát a szemétbe ezekkel a dogmákkal paradigmákkal, ki az iskolákból, könyvtárakból, fejekből a hazugságokkal!
Legyen már végre rendszerváltás ne csak szavakban!

***

Ianas 2012.09.27. 22:18:07

@veracity: "Magyar bíró ilyet nem állított volna." Szerintem Te meg fajtiszta troll vagy.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 22:18:21

@Sztavrosz_: Szent István is és Horthy is az ország érdekében tevékenykedett.
Magyarország érdekében.
Követelhetni követelheted, hogy távolítsák el de jelen pillanatban ez még Magyarország.
Ezért azoknak áll a zászló akik Magyarországért tevékenykedtek

házipálesz 2012.09.27. 22:18:54

Elvtársak, elvtársak, elvtársak...

Először is: Salom!

Másodszor is: Már megint a mérce kettőssége. Ez előbb-utóbb ki fogja húzni a gyufát még a békésebb állampolgároknál is. Aztán persze megy a csodálkozás, hogy Önöket senki sem szereti...

Csak pédaként:

Pár napja "durva antiszemita, náci támadás történt" Önökkel szemben, hiszen valakik lecserélték a Hortobágy községben lévő emlékművön a szovjet, bolsevik győzelmet dicsőítő táblát, helyette valami ilyesmi szöveggel: "A Magyar Királyi Honvédség, a Wehrmacht és a Waffen SS hős katonáinak emlékére, akik életüket áldozták a vörös hódítók elleni küzdelemben, 1944 októberében az alföldi páncéloscsatában."
Nos erre a rongálásra volt is nagy felzúdulás, nácizás, fasisztázás, antiszemitázás, pedig semmi más nem történt csak a megszállók helyett részben a saját halottainknak állított emléket. Teszem hozzá Magyarországon, nem Izraelben...
Ellenben ez a kipás úriember "erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívást" hajtott végre Horthy szobrának leöntésével...
Azért kíváncsi lennék mi történne velem, ha díszmagyarban levizelném, majd teveszarral bekenném Ben Gurion szobrát Tel Avivban... :))

wayoutwest 2012.09.27. 22:20:53

@NA YA!:
Olvass könyveket, sokat! Mindegyik oldalról és kialakul majd benned az a dolog amit mi úgy hívunk : Vélemény!

NA YA! 2012.09.27. 22:21:54

@veracity: “Szerintem a bíró származását tekintve zsidó.”

Vagy esetleg egy jobbikos zsidó?:)

mi nem foglalt még 2012.09.27. 22:22:10

@NA YA!: nem semmisül meg a magyarság, a gyerekemet is magyarnak neveltem.
El akarnak minket tüntetni de amíg egy hazafi is él addig van magyarság.
Igazad van az oroszok már sokszor ártottak nekünk.
Ezért is kell elbontani a szovjet emlékművet.

wayoutwest 2012.09.27. 22:25:40

@házipálesz: te nem az a román vendégmunkás vagy? ha keverlek valakivel bocsi ;-)

mi nem foglalt még 2012.09.27. 22:25:47

@Sztavrosz_: rosszul tudod.
Hitler nem ok hanem okozat volt.
Mondok példát.
Eltörik a lábad fájdalmad van.
A fájdalom okozat az ok a törés.

salamander 2012.09.27. 22:27:59

@dr kíváncsivagyok:
Csak pontosításképpen ANYÁD a GYÖKÉR kis fajankó!

Azért jó volna "tuskóka", ha hangos pofázás helyett egy bizonyítékkal is előrukkolnál a Handó Tünde kapcsán amikor olyan ítélettel szolgálta a bírói szakmát, ami legalább annyira (vagy jobban) bűzlött, mint a Dániel Péterre most (nem jogerős) ítélet...

Na ebben legyen nagy a pofád: kutass, s várjuk a választ. (az nem jó, hogy "a szájerjózsi neje", meg hogy "csúnya biztos fasiszta", stb,)

***

NA YA! 2012.09.27. 22:28:43

@wayoutwest: ”...amit mi úgy hívunk : Vélemény!”

Csak nem te vagy a hétfejű sárkány, vagy honnan a többesszám kiscsillag(ok)?:)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.09.27. 22:32:02

@Rive: Igen, ez a véleményezősdi nem tetszik nekem. A másik oldalról sem. Bár lehet, hogy az is túlzás, amikor a bírót azért büntetik, mert bármiről nyilatkozni mer a sajtónak...

wayoutwest 2012.09.27. 22:34:01

@NA YA!: Legyél már frappánsabb vagy fejts ki mi mit szeretnél!

azbesztos 2012.09.27. 22:35:43

@mi nem foglalt még: Sajnos nagyonis van, csak a magyarokat akarják sárbatiporni a XX.század legnagyszerűbb államférfiának a gyalázásával. De mi tudjuk, hogy egy Károlyival egy Rákosival egy Kádárral kell összehasonlítani. Rajta kívűl a világon még volt még olyan bátor államfő, aki egy a német hadsereg által megszállt országban fegyverrel fordult volna szembe a megszállókkal és eredményesen megmentette, megvédte 200 ezer zsidó életét. Azok a ganék, akik őt mocskolják rohadt bolsevik tömeggyilkosok pereputtyai, ide pofátlankodó hazátlan bitangok, ránk telepedő undorító rablóbanda.

shwarcz bácsi 2012.09.27. 22:37:56

@veracity: " Magyar birò ilyet nem allitott volna "
Ez a birò milyen nemzetiségű? Orosz, dán, portugál?

wayoutwest 2012.09.27. 22:38:02

@salamander: remélem az infarktus kerülget, hogy anyázol mert én akárhogy olvasok vissza nem adott rá okot és ne is menjünk el ebbe az irányba mert a végén nem lesz kivel disputa!

Pipas 2012.09.27. 22:39:22

@shwarcz bácsi: A vádlott milyen népviseletben volt a tárgyaláson? Orosz, dán, portugál? :)

2345 2012.09.27. 22:39:47

A kipás metéltet kellene egy vödör szarral leönteni, így némi "drámai tartalmat" nyerne a tetves zsidaja.

billy reed 2012.09.27. 22:42:55

@mi nem foglalt még: " a szovjet emlékmű rongálóival sokkal keményebben bántak.
Pedig az engedély nélkül épült és országunk megszállóit dicsőíti.
Normális országban már hivatalból elbontották volna."

Akkor még nem járt Bécsben. A belvárosban a pestinél jóval nagyobb szovjet emlékmű áll, /nincs kerítés/ és senkinek eszébe sem jut eltávolítani, /vagy megrongálni/. Még Jörg Haiderék sem tették meg. Pedig ők eléggé jobbosok voltak ugyebár...

@wayoutwest: "A numerus clausus pedig az adott korban egy teljesen természetes védelmi mechanizmus volt ( tőlem ezt lehet antiszemitizmusnak venni ) "

Az is.
Amúgy pedig ezen logika mentén, ha a numerus clausus egy teljesen természetes védelmi mechanizmus volt, akkor a szobor leöntése is az.

Félelmetes látni a tudatlanság tombolását a Horthy-korszakkal és "Őfőméltósága" vitéz kőbányai világos személyével kapcsolatban...
Akik visszasírják, kérem olvassák el a Légy jó mindhalálig-ot, a Kincskereső kisködmön-t, esetleg a Puszták népé-t...

Biztos még többen is csatlakoznának a kor és a kormányzó dicsőítéséhez, csak még nem értek haza a Don-kanyarból, és Auschwitz-ból...

Horthy antiszemita volt. Ő maga jelentette ki. /Aki számára ez pozitívumnak tűnik, sajnos rossz hírem van: nem az. Butaság, sunyiság, rasszizmus ésatöbbi: ezek nem erények ám!/
Intelligens ember nem lehet antiszemita. a többieknek meg tilos.
Akik mentegetik, hogy milyen bátran viselkedett, mikor leállíttatta a zsidók deportálását, azok számára is egy hír: Dánia megszállásakor a király a helyén maradt, és mikor a németek kötelezték a dán zsidókat sárga csillag viselésére, a király felszólította Dánia népét, hogy mindenki tegye fel, mert csak dán állampolgárok vannak. Ő maga is kitűzte a ruhájára. A dánok pedig megszervezték az ottani zsidóság átmenekítését Svédországba /csónakokkal, halászhajókkal stb./

Horthy akart belépni a szovjetek elleni háborúba, a németek 1941-ben ezt nem igényelték.
Beléptünk. A többit ismerjük: "Azt mondták, a ruszkik sosem érnek ide. - Dehogynem, kisfiam, mi is odaértünk a Don-kanyarba. csak ez most kínosabb lesz" /A tizedes meg a többiek/.

azbesztos 2012.09.27. 22:45:27

Egyébként a bolsi bíróságok a haláltáncukat járják. Az ilyen ítéletekkel közröhej tárgyai lettek, egyre erősödik a társadalmi nyomás elsöpörni ezt a tetves bolsevik bandát. Korruptak, aljasok, ostobák. A provokációiknak nagy leszámolás lesz a vége. Nem tudja valaki ennek a tetühintás bírónak a nevét? Jó lesz feljegyezni.

shwarcz bácsi 2012.09.27. 22:49:23

@Pipas: Gèza a mondat ùgy szólt:
" magyar bíró ilyet nem állított volna "
a kérdésem, hogy ez a biró milyen állampolgár ??
Nem a vádlottról van szó, a bíróról !
Tudsz a kérdésre válaszolni?

Pipas 2012.09.27. 22:49:58

@billy reed: "Ő maga is kitűzte a ruhájára. "

Ez meg egy közismert urbánus legenda. Aki annyira tájékozatlan, hogy még ezt sem tudja, annak egy szavát sem szabad bizonyíték nélkül elfogadni.

"Horthy akart belépni a szovjetek elleni háborúba, a németek 1941-ben ezt nem igényelték."

Ezt meg honnan vetted? Mondták a németek, hogy majd mi megyünk a frontra, ti ne fáradozzatok ilyen dolgokkal, maradjatok nyugodtan otthon? Ugyan már!

Pipas 2012.09.27. 22:51:20

@shwarcz bácsi: "a kérdésem, hogy ez a biró milyen állampolgár ?? Nem a vádlottról van szó, a bíróról !"

Az a te kérdésed volt, ez meg az én kérdésem. Egyszerű...

walanr 2012.09.27. 22:58:58

Az a szovjet emlékmű nagyon sokaknak csípi a szemét. Tényleg nincs ott semmi keresnivalója, egy jobb világban már el is bontották volna, de egy jobb világban nem is függenénk az orosz nyersanyagoktól. Moszkva már a Moszkva tér átnevezése miatt is neheztelt, egy az ő értékrendjük szerint hősöket dicsőítő emlékmű elbontása nem biztos, hogy jó hatással lenne pl. a következő gázártárgyalásra. Persze, lehet széllel szemben vizelni, csak nem kell meglepődni, ha jut belőle a nadrágra is.

Az ügyre pedig: lehet érvelni Horthy mellett vagy ellen, ha nem tetszik a szobra, akkor lehet ellene tüntetni, aláírást gyűjteni, hogy bontsák el, lobbizni a parlamenti képviselőnél stb., de megrongálni olyan, mint letörni a helyemre beálló szomszéd tükrét - szimplán kulturálatlan taplóság. Egy bíró ilyesmit egy bíróságon ne helyeseljen. Arra ott van a magánélete - ott azzal ért egyet, amivel akar. A bíróságon a dolga a jogot képviselni, nem a saját véleményét.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.27. 22:59:01

@mi nem foglalt még: "Pedig az engedély nélkül épült és országunk megszállóit dicsőíti.
Normális országban már hivatalból elbontották volna. "

A berlini szovjet háborús emlékmű, okoska:
berlin-photo.esem.sk/brandenburger-gate.html

shwarcz bácsi 2012.09.27. 23:00:45

@Pipas: ne tartsd magadba! Milyen állampolgár a vádlott ?

NA YA! 2012.09.27. 23:01:20

@wayoutwest: ”Legyél már frappánsabb vagy fejts ki mi mit szeretnél!”

Momentán aludni szeretnék, de szórakoztat a hortyi fanok vergődése is. Meséljetek a szőnyegbe csavart kisdedről is, aki többet ért, mint a haza becsülete!;)

UnrealFCY 2012.09.27. 23:03:42

@vakapad: tehat van igen ujra szovjetuniora is? merthogy a szovjet emlekmu is meg all ennyi erovel...kerdes ujfent adott..

veracity 2012.09.27. 23:04:40

@shwarcz bácsi: Nem egészen ezt kérdezted, hanem azt, hogy milyen nemzetiségű? Az állampolgárság kissé mást jelent. Lehet egy lengyel is magyar állampolgár.

Olvass gondosabban, mert már elmondtam. Véleményem szerint zsidó nemzetiségű a bíró. Szerintem nem magyar. Nyilván nem lehetne Magarországon az illető bíró, ha nem lenne magyar állampolgár. De még ettől gondolhatom róla, hogy nem magyar származású.

Táskás Tóni 2012.09.27. 23:07:36

@veracity: Csakis zsidó lehetett, esetleg cigány....

wayoutwest 2012.09.27. 23:10:12

@billy reed:Regények, és az adott kor ellenzékét tükrözik, nem tények!Félre ne érts olvastam mindet!
Horthy antiszemita és maga jelentette ki, vártam volna a folytatást és az idézetet de nem tetted! Olvass akkor még egyszer utána a pesti zsidó hitközösség megkeresésének 1919-ben. Ha valamikor akkor lehetett volna antiszemita! A dán dologban igazat adok, így volt.
A ruszkik ellen pedig a büdös életben nem akartunk háborút, lásd wiki:hu.wikipedia.org/wiki/Kassa_bomb%C3%A1z%C3%A1sa_%281941%29

Pipas 2012.09.27. 23:14:52

@wayoutwest: "Keresztély király és a sárga csillag mítosza válasz arra a kritikára, amely Dániát érte a szövetséges sajtóban 1940 és 1943 között az ellenállás hiánya miatt – véli Vilhjálmur Örn Vilhjálmsson a Denmark and the Holocaust című kötetben megjelent tanulmányában. A történész szerint a legendát valószínűleg azért költötték, hogy elnyerjék vele Amerika jóindulatát."[1]

[1] www.urbanlegends.hu/2005/07/a-dan-kiraly-peldamutatasa/

2345 2012.09.27. 23:17:49

@billy reed:

Te egy közönséges hazudozó vagy és talmi áligazságokat szajkózol, a libsi/sztalinista hisztéria gyöngyszemeit. Nem ártana olvasni egy kicsit, mert leragadtál az ÁVO-s nagyapád könyvtáránál.

Na figyelj , ostoba libsi köcsög. Már a nyugati világban, sőt Oroszországban sem tabu téma néhény történész azon véleménye, hogy Hitler preventív háborút vívott, amikor megtámadta a Szovjetuniót.

A Wehrmacht kezdeti elsöprő sikereinek pont az volt az oka, hogy a Vörös Hadsereg hadosztályai támadó célú hadrendben voltak, készültek egész Európa lerohanására. A grúz postarabló csak arra várt, hogy Németország és ellenfelei kikészítsék egymást. Legkésőbb 1942-ben megindította volna 20 ezer páncélosát Párizs irányába, hogy "felszabadítsa" a "kapitalizmus igájában szenvedő" európai munkásosztályt.

Ebben a civilizációs és önvédelmi háborúban dicsőség lett volna önmagában is részt venni az ázsiai barbárok ellen, a magyar uralkodó osztályok mégsem akartak konfliktust a Szovjetunióval, mert Magyarország közvetlen ellenfelei a területrabló kisantant államok voltak.

A kassai aljas bombázás, amelynek során szovjet gyártmányú bombákat dobtak a frissen visszatért ősi magyar városra (33 halott 120 sebesült), megváltoztatta a helyzetet. Horthynak kevés köze volt a hadüzenethez, azt Bárdossy miniszterelnök és a németbarát katonai vezetőréteg szorgalmazta.

Horthyt Nürnbergben tanuként hallgatták meg, még Sztálin sem engedte, hogy háborús bűnökkel vádolják. Haláláig rengeteg köszönőlevelet, ajándékot kapott zsidóktól és zsidó szervezetektől, akik örök hálájukról biztosították azért, amit a budapesti zsidóság megmentése érdekében tett.

Ezek természetesen nem olyan gettópatkányok voltak, mint ez a tetves, kipás, magyargyűlőlő, Magyarország területéről kitiltandó, aljas féreg Dániel.

Te sem lehetsz különb, ha ezt a metélt tetvet véded.

wayoutwest 2012.09.27. 23:18:53

@NA YA!: Mondom én neked az ABC csodákra képes és megtanulsz olvasni: Még mielőtt beolvasta volna a Kormányzó a proklamációt - a gestapo tudott róla. Árulás és a nyilasok. Szerinted miért rabolták el a "kisded" Miklóst és vitték volna Dachauba. Ad hoc helyzet változtatni nem tudsz rajta csak veszíthetsz! Ebben a helyzetben én is csak a családomra gondolnék! Tudod ezek a dolgok le vannak írva könyvekbe- na most tényleg paraszt voltam !

salamander 2012.09.27. 23:19:51

@wayoutwest:
Rendben és elnézést.

***

mi nem foglalt még 2012.09.27. 23:20:28

@billy reed: jártam austriaban.
Engem a hazám érdekel.
Azért mert ott lehet szovjet emlékmű az nem jelenti azt, hogy itt is kívánatos.
Ne boruljunk már le a hóhéraink előtt.
Antiszemitizmussal mi is a gond?

Mc Master 2012.09.27. 23:21:34

Kedves Blogtársak,

akinek ez az ítélet nem felháborító most, annak az lesz majd akkor, ha ezen felbátorodva néhány "ellenálló" leönti festékkel
- a siófoki köztéri szobrokat vagy
- a bíróság épületét vagy
- Dániel Péter ingóságát vagy ingatlanát vagy
- magát ezt a szép embert.

Ez az ítélet csak olaj a tűzre. A megrovás nem büntetés: nem kerül bele az erkölcsibe, nincs semmiféle hátrányos hozadéka. Az emberekben méltán megy fel a pumpa.

Horthyról és az átállásról pedig:
Én liberális vagyok, ezért nem akarom és nem is a dolgom a kormányzó mosdatása. Elítélek mindenféle erőszakot, rasszizmust és antiszemitizmust. A komcsik így, a jobbosok úgy látják...
De kérdezzük meg, mit gondolnak a németek a fentebb agyondicsért szlovákokról vagy románokról? Az ide dörgölőzünk, majd oda dörgölőzünk fajtákról? Egy dolgot kijelenthetünk: a magyar nemzet nem hagyta cserben a szövetségesét, nem faroltunk ki a szerződésből.
Ezt egyesek a mai napig felróják nekünk - pl. Kertész úr -, de ezen túl "nagy hátrány" nem ért minket, a nemzet él, a II.WW előtti határokat meg tudtuk tartani és még a rendszerváltással sem tudtak megfojtani minket. Éppen ezért a sok rettegés ma is, mert tudják, hogy a magyar embert nem lehet megtörni, ellenben - hála az internetnek- egyre többen látnak tisztán, értik meg a történelmet és haladunk egy olyan cél felé, amit úgy hívnak: Szabad Magyarország.
Az antiszemitáknak és a rasszistáknak üzenném: Ti vagytok az ország ellenségei, mert amíg ti nem változtatjátok meg a nézeteiteket, addig mindig ránk tudják majd sütni a "náci" bélyeget. Nem a zsidó és nem a cigány az ellenség, hanem a "kommunista" (minden pártban ott ülnek, nem kell csak és kizárólag Mszp-DK-ra gondolni). Ezek a "komcsik" egy arc nélküli bűnbanda és nem köthető nemzetekhez, vagy népekhez, hiszen ők egy "vegyesfelvágott": mindenhonnan van emberük.
Éppen ezért nem szabad senki a származása miatt bántani, csupán a tetteiért.
Ahogy Dániel Pétert is a tette alapján kell megítélni:
Dániel Péter, az anyukádra öntsél máskor piros festéket - hozzá úgyis közel áll ez a szín, hiszen a házban, ahol dolgozott, ott is ilyennel világítottak.
És ezt nem csak a szobor miatt írom, hanem a kipa miatt is! Te vagy a népünk szégyene! Zsidó ember ilyet nem csinál és utána provokatív módon nem kérkedik a származásával, illetve a zsidóságát nem használja pajzsként. Most majd a tudatlanabb emberek egyből azt fogják szajkózni: "na azért nem lett megbüntetve, mert zsidó". Remélem a Kúria majd új eljárást rendel el és garázdaságért bevarrnak minimum egy évre te gennyláda!
Miki vagyok, egy magyar zsidó. Ez a kettő nekem egyformán fontos! Itt születtem és itt nőttem fel. Most már ideje lenne előrefelé nézni, márt a sok visszafelé nézésben lassan elveszünk.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 23:26:10

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem változtat a véleményemen.
Megszállónak nem jár emlékmű.
Semmi jót nem tettek velünk.

NA YA! 2012.09.27. 23:29:13

@wayoutwest: ”....na most tényleg paraszt voltam !”

Sose szégyeld! Egy paraszt is rajonghat egy lovastengerészért! Bár értetek parasztokért nem sokat tett az öreg gyíkvitéz!;)

Mc Master 2012.09.27. 23:29:21

@mi nem foglalt még: az antiszemitizmussal az a gond, hogy az antiszemita az a sémi népek vesztét kívánja: nemcsak a zsidókét, hanem az arabokét is.
Az antiszemitizmussal az a gond, hogy ha megfigyeled azokat a helyeket a világban, ahol sok zsidó él, pl. New York, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Frankfurt, akkor láthatod, hogy ott mindenki jól él: a török, az arab, a lengyel, a magyar és persze az őslakosok is. Tehát a zsidóság jelenléte hasznos. Magyarországnak még legalább egymillió -nyugati kultúrával és tőkével rendelkező - zsidóra lenne szüksége.

Dániel Péter meg menjen a sunyiba, csak a szégyent hozza a zsidóságra. A vezetőinkben meg nincs annyi vér, hogy kiálljanak és azt mondják: Péter fiunk, átlépted a Rubicont, téged többé nem tekintünk zsidónak. Aztán csodálkozik a tisztelt vezetés, ha az emberek csalódnak a liberális pártokban, vagy ha ellenségesen néznek ránk.

salamander 2012.09.27. 23:31:07

@dr kíváncsivagyok:

Szeretnélek megkövetni az előbb írt (felmenőket gyalázó) kirohanásért!

***

Mc Master 2012.09.27. 23:31:12

@mi nem foglalt még: a "barátod" azt nem érti, hogy Ausztriát nem szállták meg 40 évre a ruszkik és nem szóltak bele a politikájukba. Úgy könnyű "emlékművezni", hogy azt sem tudják, mi az a diktatúra.

2012.09.27. 23:31:14

@salamander: Egy politikai okokból megrendelt szobrot hadd lehessen már politikailag véleményezni, jó?

Egyébként ettől függetlenül mind Dániel Péter, mind a bíró egy fasz.

2012.09.27. 23:32:29

@Pipas: Véletlen nem 1989-ben volt a gengszterváltás? 95 mintha utána lenne. Vagy ez is unortodox számítása a múló időnek?

mi nem foglalt még 2012.09.27. 23:35:22

@Moka_Miki: én onnan is eltávolítanám de ahogy a zsidók Németországban nem hagynak holtakat nyugodni és ezt a német nép eltűri úgy eltűri a szovjet emlékművet is.

Pipas 2012.09.27. 23:35:27

@Moka_Miki: "ahol sok zsidó él, pl. New York, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Frankfurt, akkor láthatod, hogy ott mindenki jól él"

Ha igaz lenne is, akkor sem bizonyítaná azt, amit mondasz. Lehet, hogy egyszerűen oda költöznek a zsidók, ahol mindenki jól él.

Amúgy a gondolatmenetedből következik, hogy a palesztinok élnek a világon a legjobban. :)

Pipas 2012.09.27. 23:37:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nézőpont kérdése, szerintem még most is rendszerváltás van. :)

nu pagagyí 2012.09.27. 23:38:05

Válasz volt a Károlyi szoborrral történt ocsmány dolgokra. Ezért volt hasznos a cselekmény. Magyarország első köztársasági elnökének szobrát becstelenítették meg egy (még) köztársaságban, Jobbik-Fidesz-állami kooprodukcióban. Ha ezt meg lehet csinálni, akkor egy diktátor szobrának minimum ennyi járt, jelezni kellett, hogy ez már nem tetszik.

A posztot el sem olvastam. Sajtkészítő meg csak jogászkodjon.

Mc Master 2012.09.27. 23:38:21

@Ad Dio: kösz! Kicsit hosszú lett, de ezeket a dolgokat nem lehet két mondatban elintézni.
Az emberek azt hiszik, hogy a zsidóság az valami egységes dolog, és bár kifelé nem nagyon mutogatjuk a szennyest, azért vannak feszültségek.
Én a tiszta beszéd híve vagyok, meggyőződésem, hogy a zsidóság számára az lenne a legjobb, ha őszintén beszélnénk a Tanácsköztársaságról, vagy a '48-'88-ról. És az azóta eltelt időről is. Régen lehetett takargatni a szerepeket, de ma már IT világban élünk, egy tized-másodperc alatt eljut egy hír a világ egyik feléből a másikra, az emberek temérdek infohoz jutnak hozzá. Ezért szerencsésebb lenne az őszinteség, többre mennénk egy békés közeledéssel, mint majd egy robbanással. Ez utóbbira egyébként is nagyobb az esély egy ilyen válság sújtotta időszakban. Mert emlegethetjük a sérelmeinket, de azt se felejtsük el, hogy azt éppen egy világválság előzte meg.

Ha holnap nem írok valamelyik bloggban, akkor agyonlőttek. :D

mi nem foglalt még 2012.09.27. 23:38:58

@Moka_Miki: nem kívánom én a vesztüket de a seggüket sem akarom kinyalni.
Magyarországon a magyar legyen az első.
Magyar országon idegen nép ne dirigáljon.
Az antiszemitizmus nem más mint egy önvédelem a túlon túl nagy zsidó befolyással szemben.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 23:41:25

@NA YA!: ennek nézz utána még egyszer.

2012.09.27. 23:41:57

@2345:" Na figyelj , ostoba libsi köcsög. Már a nyugati világban, sőt Oroszországban sem tabu téma néhény történész azon véleménye, hogy Hitler preventív háborút vívott, amikor megtámadta a Szovjetuniót."

Ja. Aztán az ausztriai és cseh eseményekről meg elfeledkezünk, ugye?
És nyilván preventív céllal készültek a hadihajók, tervezték a tengeralattjárókat is?
Lengyelország felosztása is preventív céllal történt, amikor megállt a német offenzíva, hogy az oroszok kedvükre tisztogathassanak, az is azért volt, ugye?

Mc Master 2012.09.27. 23:43:01

@Pipas: hát nem tegnap költöztek oda, hanem évszázadokkal ezelőtt és azt nem kell bizonygatni, hogy a zsidó kultúra - vallási, családi és üzleti egyaránt - pozitívan befolyásolta az őslakosok életét is. A mai nyugati demokráciák sokat köszönhetnek a zsidó népnek.
Itt keleten egy kicsit ez másképpen alakult, sajnos.

Izraelt meg ne keverd ebbe bele, mert az egy kicsit más téma. Jó lenne, ha békésen megoldódna ott is a helyzet...

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.09.27. 23:43:07

@lyia: Inkább nem követem a stílusodat, kicsirigó. Aludjál szépen!

wayoutwest 2012.09.27. 23:43:27

@NA YA!: Na ez a baj veletek bankárokkal! Nem tudjátok ki a paraszt! Sajnos a magyar nyelv sincs teljesen tisztában vele! Neked a földműves tanulatlan ember- csak tudod amikor azt megkérdezték valamiről , ő a nyers valóságában kimondta nyíltan amit gondolt! Na erre mondták régen: paraszt! Etnográfia új szó, tudom olyan mint neked a MAGYARNAK LENNI!

mi nem foglalt még 2012.09.27. 23:45:06

@nu pagagyí: pedig hasznos dolog az olvasás.
Tudást hordoz.
Nem beszélnél olyan hülyeséget, hogy Horthy diktátor.

2012.09.27. 23:46:34

@Pipas: Jaaaa, ha nézőpont kérdése, akkor Horthy egy büdös kommunista zsidó cigány!

Pipas 2012.09.27. 23:46:58

@Moka_Miki: "Izraelt meg ne keverd ebbe bele, mert az egy kicsit más téma."

Nem szerencsés egyszerűen figyelmen kívül hagyni a valóságnak azon részeit, amelyek nem illeszkednek az elméleteinkbe.

2012.09.27. 23:48:11

@mi nem foglalt még:
Nem bizony! Egy tutyi-mutyi, sodródó, az első világháborús haditettein kívül önálló döntést nem hozó vezető nem lehet diktátor.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 23:48:26

@Moka_Miki: meg is szoktam köszönni a zsidó népnek a Tanácsköztársaságot, a szocializmust stb.

val 2012.09.27. 23:48:42

@lyia: Nem értem, hogy a vöröslibsik miért ajvékolnak, ha nem azonosítják őket a magyarokkal.
Ha írni és olvasni megtanulnál, sokkal többen néznének magyarnak. A szövegértés már ezek fölött áll, de nem lenne hátrányodra.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.09.27. 23:52:19

@billy reed: szep szep ez az iras de nagyon egyoldalu...
a danoknal pontosan az tortent, hogy volt egy SS tiszt aki utalta a zsidokat mint a szart csak nem akarta a halalukat, egyszoval egy antiszemita naci SS tiszt hatraltatta a zsidok begyujteset, a dan kocsogokrol meg annyit hogy egy puskaloves gordult azt hiszem egyik idiota labon lotte magat... a sved rohadek nacikrol meg annyit, hogy VEGIG 6 even keresztul a masik naci bandat folyamatosan ellattak csapaggyal

a masik meg a szovjetunio megtamadasa, hat az is erdekes, de az en tudomasom szerint mertekado magyar torteneszek a jugoszlavok lerohanasanak idopontjatol eredeztetik azt hogy mi aggresszorok voltunk

mi nem foglalt még 2012.09.27. 23:54:03

@Könnyen elkaptuk, uram!: sok mozgástere nem volt az igaz.
De tutyi mutyi nem volt.
Kiváncsi lennék lett volna e abban akorban más aki jobban csinálta volna.

2012.09.27. 23:54:59

@mi nem foglalt még: Mondjuk ott a dán király példája. Vagy simán visszavonulhatott volna.

Pipas 2012.09.27. 23:55:57

@mi nem foglalt még: Nehezen tudom elképzelni, hogy egy tutyi-mutyi ember kadétból a tengerészet főparancsnokává válhatott volna. Még akkor is, ha elfogadjuk, hogy a monarchia haditengerészete nem a legerősebb haditengerészet volt a világon.

salamander 2012.09.27. 23:56:06

@Lrdx:
1. Minden köztéren felállított szobor politikai okokból megrendelt.
2. Én nem emlékszem, hogy írtam volna a szoborról...

3. Mellesleg a (leöntött) szobor szakmailag - szobrászi értékét - tekintve csapnivaló.

4. Horthy igazán megérdemelne egy tisztességes szép szobrot, (mondjuk ahhoz hasonlóra gondoltam mint a várban látható Fadrusz János által készített lovasszobor..., vagy a Verrocchio-féle Gattamelata)

***

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.09.27. 23:56:55

@billy reed: na jo azert a te tortenelmi ismereteid legalabb nemileg a tenyeket tukrozik a tobbi hozzaszolo meg hat... elegge debilkek, hiaba na az alapkepzes gyenge volt es utana sem veszik a faradsagot hogy a 2-3 oldalas dolgokon kivul elolvassanak konyveket...

Pipas 2012.09.27. 23:56:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: A dán királyt megbeszéltük, rossz példa.

Mc Master 2012.09.27. 23:58:24

@mi nem foglalt még: Akkor nem értettél meg. Akikkel neked gondod van, azok nem a zsidók. Lehet, hogy van köztük zsidó származású is - bőven lehetne sorolni, tudom -, de nem az a lényeg! Hidd el nekem, hogy a legtöbb zsidó megveti az ilyen Dániel Péter féléket, csak - szerintem ostobaságból - nem mernek szólni ellene, mert akkor megbomlana a híres egységünk. Én kivétel vagyok, könnyebben kinyitom a pofámat, mert változást szeretnék (ezt nem úgy kell érteni, hogy "Orbi takarodj, gyere Libajnai!", hanem úgy, hogy "Mindenki takarodjon, aki alkalmatlan!")

De megpróbálom másképpen is elmagyarázni:
A hétköznapi emberben a "zsidó", mint kép úgy jelenik meg, mint egy gazdag befolyásos bankár vagy kereskedő. Én lehet, hogy több zsidót ismerek, mint Te, úgyhogy hidd el, a legtöbb pont úgy él, mint az átlag magyar: dolgozik a Mekiben, bőröndöket pakol Ferihegyen (igen, segédmunkás), rendőr, vízvezeték szerelő, könyvelő, taxis. Én ilyeneket ismerek személyesen, a többit szintén csak a hírekből és tévéből.
Na most, ha úgy lenne, ahogy azt az emberek hiszik, hogy a gazdasági élet potenciáljai és a politikai vezetők mind zsidók, akkor miért tartunk itt? Itt a nagy xarban? Mert az üzletember és a bankár abban érdekelt, hogy jól menjen a gazdaság. De az elmúlt "húsz" évben mikor ment jól a gazdaság? Soha. Az "elmúlt nyolc évben", ami a(z ál)baloldalhoz köthető, pedig egyszerűen csődbe ment az ország.
Tehát ne a zsidókat utáld, mert ők pont olyan emberek, mint Te vagy én, vagy bárki más.
Utáld a politikai elitet, utáld Orbit, Fletót, Megyót, Libajnait, bárkit, de ne egy ártatlan népet. Ez az egész "demokrácia féltés" és nácikártya előhúzgálás nekünk a legkellemetlenebb. Hidd el, az átlag zsidó tudja jól, hogy itt nincs nácizmus. Keress más ellenséget! Van, és ha majd megtaláltad, akkor szerintem Te is és én is éppen ugyan azokat a személyeket fogjuk a pokolra kívánni.
Jó éjt!

2012.09.27. 23:58:50

@mi nem foglalt még:
Azért meg lehet köszönni a magyarok hírnevét a világban: tudomány, sport, művészet. Ha megszámolod, túlnyomó részt nem magyar.

mi nem foglalt még 2012.09.27. 23:59:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: akkor figyelj.
Ha visszavonul akkor a németek totálisan megszállnak bennünket és ki írtják a zsidókat mind egy szálig.
A környező országokból ide menekültek a zsidók.
Ezért visszázs, hogy most pont a zsidók köpködik, mert ha valakik akkor ők sokat köszönhetnek neki.

2012.09.28. 00:02:42

@Pipas: Nem a zsidó csillag, a zsidók kimenekítése Svédországba.

2345 2012.09.28. 00:03:10

Megint ugyanabba a másféltucat megélhetési zsidó provokátorba ütközik az ember, akárhol szeretne is értelmes vitát folytatni gondolkodó emberekkel.

@Könnyen elkaptuk, uram!: @nu pagagyí: @NA YA!: @dr kíváncsivagyok: @Megfigyelo: @billy reed: és a többi hungarofób ellendrukker (elnézést, akit nem említettem) egyetlen célja, hogy minden olyan blogon és poszttal kapcsolatosan, ahol számukra nem kívánatos végkifejlet várható, és zsidó bűnökkel, bűnözőkkel nem szimpatizáló vélemények jelennek meg, szétverjen, az értelmes vitát személyeskedésbe fullasztva elterelje a figyelmet a lényegről.

Van köztük olyan is, aki ezt nem szerelemből, hanem fizetségért csinálja, de a többi nettó magyar- és kereszténygyűlölő pszichopata provokátor.

Pipas 2012.09.28. 00:04:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: Horthy nagyon sok zsidót menekített ki. Akik magyar állampolgárok voltak, azokért ki tudott állni, a Lengyelországból menekült zsidókat meg Erdélybe dugták el.

mi nem foglalt még 2012.09.28. 00:05:23

@Moka_Miki: ismerek ilyen zsidót is meg olyant is.
Azt szoktam mondani viccesen, hogy utálom a zsidókat de kohn bácsival semmi bajom.
Izrael politikáját utálom, a világuralomra törő cionistákat utálom.
Ugye azt te is látod, hogy a világban a zsidók rendesen keverik a szalámit.
USA törvényhozás, gazdasági élet stb.
A holokausztot felnagyító jó pénzt húzva róla szintén zsidók.

2012.09.28. 00:05:43

@mi nem foglalt még:
Ha visszavonul, átadhatta volna a hatalmat .
Egyébként sem ő vezette az országot.

Mc Master 2012.09.28. 00:06:18

@Pipas: oké, akkor nézzük meg a "valóságnak" ezt a szeletét is:
Tudod milyen pártok vannak ott? Nem név szerint, hanem ideológiailag.
Képzeld el, vannak balos és jobbos pártok is. Most akkor mit mondjunk egy ottani jobboldali pártra? Nacionalista? Most akkor szerinted ezek a pártok mind egységesen viszonyulnak a palesztinokhoz? Szerinted nincsen zsidó és palesztin emberek között barátság? Nem dolgoznak palesztinok zsidó cégeknek?
Magyarul nem a zsidó emberek nyomják el a palesztinokat. Ahogy nem is a román emberek dózerolták le a magyar falvakat Erdélyben. Ahogy nem is a német emberek küldték a gázkamrába a zsidókat.
Felfogod már végre, hogy egy nép fiait és egy ország politikusait nem szabad összekeverni!?

Pipas 2012.09.28. 00:06:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Ha visszavonul, átadhatta volna a hatalmat ."

Kinek?

kewcheg 2012.09.28. 00:08:17

@Moka_Miki: jól látod a dolgokat.....

bigthereal 2012.09.28. 00:08:19

ez a bíró egy kriptokommunista...

és mennyi ilyen lehet még:(

mi nem foglalt még 2012.09.28. 00:08:51

@Könnyen elkaptuk, uram!: nekem a zsidó nem magyar.
Tudom, hogy sokan hírnévre tettek szert de akkor sem sorolom őket a híres magyarok közé.
Minden nemzet legyen büszke a nagyjaira.
A zsidókra legyenek büszkék Izraelben.

Pipas 2012.09.28. 00:09:42

@Moka_Miki: "Magyarul nem a zsidó emberek nyomják el a palesztinokat. Ahogy nem is a román emberek dózerolták le a magyar falvakat Erdélyben."

Ohh, akkor kik? A svédek? Végig rájuk gyanakodtam. :)

"Felfogod már végre, hogy egy nép fiait és egy ország politikusait nem szabad összekeverni!?"

Nem keverem össze őket. Viszont azért azt is hiba lenne gondolni, hogy a kettő egymástól független.

2012.09.28. 00:09:47

@2345: Hülyegyerek, nem az a provokáció, ha a tények figyelembevételére hívlak fel.
gondolom, köpködöd a Hajós Alfréd uszodát, golyóstollat sose veszel a kezedbe, lámpát nem kapcsolsz otthon, és a vizilabda csapatnak sem drukkolsz, mert zsidó szaga van?

2012.09.28. 00:10:33

@mi nem foglalt még:
Oké, határozd meg, ki a magyar?

freetibi 2012.09.28. 00:10:39

@Moka_Miki: Keleten a megvaósult kommunista kísérletet, nyugaton a dekadens, rombolás nagy részét a zsidóknak köszönhetjük. Ja és ezt az önfelmentő, mindenki mást gyűlölő holokaszt és multikulti nemzetrombolómitoszt is.

Mc Master 2012.09.28. 00:11:54

@mi nem foglalt még: csak azt értsd meg: ez nem a "zsidók" műve, mert nem az összes zsidó származású ember akarata ez, hanem csak a kiváltságosoké.
Ha egyszer ez a magyar emberekben kikristályosodna, hogy nem népeket kell gyűlölni, hanem konkrét személyeket, akik vétkesek egy-egy ügyben, akkor az sokat segítene abban, hogy a fent említett csűrhe ne húzkodhassa elő folyton a náci kártyát, hogy Magyarországot ne lehessen mindenhol ezzel a butasággal lejáratni.

Ha ezek után sem akarod ezt megérteni, akkor sajnos Te is azokhoz tartozol, akiknek érdeke, hogy a világsajtóban Magyarország rossz színben legyen feltüntetve.

freetibi 2012.09.28. 00:13:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: ne komolytalankodj már. a pesti zsidók jó része többes szám 3. személyben beszél a magyarokról. miért akarod őket magyarnak nevezni, ha ők magukat nem. lsd wiesel elli.

freetibi 2012.09.28. 00:15:42

@Moka_Miki: ahogy 2006 után kiálltak a pesti zsidók gyurcsány mellett, az cáfol téged. ma is egységesen a magyarok elleni pártok, erők mögé állnak. miért?

2345 2012.09.28. 00:15:50

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nagyon betalálhattam, már a szád is habzik, a kaftánodat is szaggatod, ostoba gettópatkány metélt.

Vigyázz, dühödben ki ne dobd a kipádat az ablakon, mert Dániel arrafelé sunnyoghat és ellopja.:)

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.09.28. 00:16:04

@NA YA!:
Ez igen plasztikus érvelés, kár hogy újra és újra elmagyaráztatjuk magunknak ezt a "felszarás nem megy nekünk, de a leszarás annál inkább megy másoknak" kérdést.
Jót nevettem rajta, köszi.

2012.09.28. 00:17:41

@Pipas: Lakatos Géza?
Te tényleg azt várod, hogy írjam át a történelmet?
Horthy sodródott. Folyamatosan megvezették. Mindig külső nyomásra cselekedett.
Fehérterror leállítása, zsidó deportálás leállítása, II. Magyar Hadsereg frontra küldése, kiugrási kísérlet, hatalomátadás. Egy se az ő akarata volt.

mi nem foglalt még 2012.09.28. 00:18:10

@Moka_Miki: nézd nem tudom felsorolni az összes gazember zsidó nevét.
Egy beszélgetésben nem is lehet.
Láthatod te is, hogy akivel bajom van azok kihangsúlyozzák zsidóságukat.
Akkor ezt én miért vonnám meg tőlük?

2012.09.28. 00:20:31

@2345: Ennyi? Ez a magyar meghatározása?
Seggfej, nem vagyok zsidó, nem szeretem a zsidókat. De más miatt, mint te.
Csak fogalmad sincs, hogy mit útálsz.
Mondjuk túl sok magyart nem tudsz felsorolni a világhíres magyarok között.

Pipas 2012.09.28. 00:20:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Horthy sodródott. Folyamatosan megvezették. Mindig külső nyomásra cselekedett."

Szerinted mit csinált magyarország a második világháborúban, erőből nyomult, diktált, nem hagyta magát befolyásolni? Mit kellett volna Horthynak tennie, mit tehetett azon kívül, hogy lavírozott?

mi nem foglalt még 2012.09.28. 00:22:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: a magyar felmenőkkel rendelkezők.
A zsidó felmenőkkel rendelkezők lehetnek magyar állampolgárok de magyarok nem.
Ugyan így a cigányok.
Vagy például a svábok.
Igaz a svábokhoz nem kapcsolódik pejoratív dolog.

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.09.28. 00:24:30

@Moka_Miki: Szép beszéd volt, kár, hogy sok "jószándékú" ki fogja filézni.
Részemről elismerés érte.

2012.09.28. 00:26:21

@freetibi:
Fordítva? nem akarom kirekeszteni azt, aki zsidó, de magyarnak vallja magát: Bánki Donát, Bíró László, Bláthy Ottó, Neumann János, és a többiek.

2012.09.28. 00:28:35

@mi nem foglalt még: Mi az a magyar felmenő?
Orbán, Gyurcsány, Antall, Horn? Melyik magyar?

2012.09.28. 00:29:53

@mi nem foglalt még:" A zsidó felmenőkkel rendelkezők lehetnek magyar állampolgárok de magyarok nem.
Ugyan így a cigányok.
Vagy például a svábok.
Igaz a svábokhoz nem kapcsolódik pejoratív dolog."

Akkor megállapíthatjuk, Magyarországon nem élnek magyarok.

2012.09.28. 00:31:54

@Pipas:" Mit kellett volna Horthynak tennie, mit tehetett azon kívül, hogy lavírozott? "
Nem lavírozott, sodródott. nem az ő akarata volt. Megmondták, mit csináljon. Nem konfrontálódott, saját embereivel sem.

2012.09.28. 00:34:09

@2345: "Nagyon betalálhattam, "

Ezt miből szűrted le? Hogy azt írtam, hülyegyerek? Ez becézés. A hülyegyerek még lehet okos felnőtt.

2345 2012.09.28. 00:38:09

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Seggfej az a gyapjas fejű, fogatlan szefárd anyád, aki 200 forintért rabbik retkes metélt faszát szopkodja le a zsinagóga mögött napszámban, hogy neked enni adhasson, kicsiny gettópatkány.

Látod, ilyet én is tudok. A készenléti gyógyszered kéznél van? Nehogy megüssön a guta, magyargyűlölő, rasszista biboldó.:)

2012.09.28. 00:43:04

@mi nem foglalt még:" A kitelepítés előkészítésében és végrehajtásában meghatározó szerepet játszott a kommunista vezetés alatt álló belügyminisztérium. A Népgondozó Hivatal, amelyet 1945-ben elsősorban a kitelepítés lebonyolítására állítottak fel (vezetője idősb Antall József volt), a belügyminisztériumnak volt alárendelve. "

Itt a megoldás. Nagy Imre terjesztette elő a javaslatot.
Kitelepíteni a svábokat, ruszinokat, slovákokat, lengyeleket, cseheket, zsidókat, cigányokat, szerbeket, horvátokat, örményeket, jászokat, kunokat...
ki marad? Ja, te!

nyehehe 2012.09.28. 00:44:20

Hagyjuk maar ezt a "tisztelt birosaagot"! Egy biro ugyanolyan suttyo paraszt, mint baarmelyik maasik ember. Maar regen be kellett volna szuntetni az egesz szinhaazat, amit birosagnak hivnak. Ha rossz napjuk van, tenyleges eletfogytiglanit kapsz, mindenfele konkret bizonyitek nelkul. Na ees a "fuggetlenseeg". Rohognom kell. Az a szerencsetlen hoteltulajdonos, aki onvedelmbol raaloott a fekete sereg egyik tagjara, eeveket ult bortonben egy "fuggetlen" biro miat. Ees mi torteenik ha egy biro teeved? SEMMI! Na innentol kezdve ha meglaatok egyet, kophetneekem taamad. Felellosseg nelkuli senkik. Ezek olyanok mint az orvosok! Muuhibaaknaal falaznak egymaasnak. Persze naaluk a haalapeenz egy picivel tobbe kerul. Belegondolok, hogy engem itelne el egy ilyen barom. EEs ott vannak a "szakeertok". Oket nem kotelezi semmi, meegis raajuk hivatkozva hoznak iteletet a birok. Igy fordulhatott eloo, hogy Tomcat-e egy legalis fustbomba miatt 2-3 honapra lecsuktaak.. Ennyi ido volt, amig talatak egy maasik szakertot, akit hajlando volt meghallgatni a "tisztelt birosag".

2012.09.28. 00:44:57

@2345:
Nyugodtan szidd a zsidókat. Nekem nem fáj.
Az jobban, hogy magyarnak vallod magad. És még számolni sem tudsz.

2345 2012.09.28. 00:45:06

@Pipas:

Kedves kolléga, értékelem a türelmedet, de @Könnyen elkaptuk, uram! egy megélhetési zsidó provokátor, a hitközség fizetett ügynöke.

Általában a késő esti órákban kezdődik a műszakja, délelőtt mások vannak beosztva, váltják egymást.

Ezekkel minden vita felesleges, az egyetlen hatásos módszer, hogy el kell küldeni őket az anyjuk metélt faszára.:)

2012.09.28. 00:46:31

@2345: Egyébként azt tudod, mi az amit leírsz? Tudod, ki a szefárd?

2012.09.28. 00:48:34

@2345: Kedves kolléga, nem vagyok zsidó. Ellentétben veled. Csak azért gyűlölöd őket, mert kiközösítettek.
Nem tudsz számolni. Ez meg azért egy zsidótól szégyen.

2012.09.28. 00:50:08

@2345:
Egyébként te zsidó . Dolgozom. Tudom, neked ez isneretlen fogalom, keress rá a Wikiben. Azért nem érek rá napközben.

2345 2012.09.28. 00:50:43

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Kidobtad a kipádat is, biboldó?:)

Most már csak az van hátra, hogy leszopod a szefárd anyád metélt faszát a Kozma utcai ravatalon.

Kérsz még, magyargyalázó tetves geci?

2012.09.28. 00:53:29

@nyehehe:
Tudod, szakmai körökben azt mondják, a jogász az senki. De lehet belőle ügyvéd. Ha nem alkalmas rá, ügyész. Ha nem képes egy ügyet se megnyerni, jó lesz még bírónak. Az alkotmánybíró pedig olyan bíró, aki nem mer kiülni a pulpitusra.

2012.09.28. 00:54:29

@2345: Ugyanazt a pár szót ismétled. Csak a sorrend más. A nyócátalánosod megvane, he?

2012.09.28. 00:55:50

@2345:" szefárd anyád metélt faszát a Kozma utcai ravatalon."

Szerintem nem végeztél még a hatodikkal se.
Egy anyának nem lehet fasza, mert nő.
Vagy otthon nem így látod?

2012.09.28. 00:59:54

@2345:" tetves geci?"

Nagyon nagy a lemaradásod biológiából. Legfeljebb gecis tetű van.
A tetű vért szív, a fejen és a bőrön fellelhető vállfajait ismerjük, mint fejtetű és ruhatetű. A gecit nem bírja, annak magas C vitamin tartalma csípi a szemét.

Blogger Géza 2012.09.28. 01:00:55

@Pipas: Azt el kell ismerni, hogy Izrael gazdaságilag szintén elég jól áll. A környékbeli államokhoz képest mindenképpen. Amíg a zsidók a gazdasággal foglalkoznak, addig jól megy a szekér. (Legalábbis az övék tutira, de ez általában "átterjed" másokra is.) De ha politikába beleavatkoznak, akkor ott elég sok vér szokott folyni.

Képzeljük el, ha Dániel Péter egy Mohamed szobrot öntött volna le, mára a fél világ ezzel foglalkoznak, és kimondták volna rá a fatvát. Lehet, nem is élne. Mi meg itt ülünk döbbenten és ennyi...

Mondjuk a Kúria nyilatkozata azért megnyugtató volt:

"A jog, az ítélkezés, a büntető igazságszolgáltatás soha nem állhat az erőszak mellé, mondta Kónya István. „A szobor leöntése rongálás, tehát bűncselekmény. Ez nem a véleménynyilvánítás szabadsága, tehát erre itt nem ideillő hivatkozni”.

A történelmi szempontból vitát kiváltó hasonló ügyekben a bíróságokon különösen figyelnek erre, hiszen az ítélet, vagyis bűnösség kimondása ebben az esetben például ellentétes a bírói véleménnyel. Az elnökhelyettes nem emlékszik arra, hogy hasonló eset történt volna az ítélkezési gyakorlatban."

Jah, és a poszt is nagyon a helyén van.

2345 2012.09.28. 01:03:02

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ja, te a keresztényektől elrabolt pénz megszámolását hívod munkának, ennyiben tényleg "dolgozol".:)

Magadnak nem tudsz hazudni, koszos biboldó és mivel magatokról tudjátok, hogy milyen kiirtani való korcsok vagytok, nincs a szókincsetekben megvetőbb leszólás, mint valakit lezsidózni. Hiszen nem véletlenül vagytok a világ legutáltabb, legmegvetettebb etnikuma.

Hogy metélt mivoltodban engem magatok közé akarsz lerántani, ez olcsó és lejárt fogás, most sem jött be. Aki itt tetűhintás bajkeverő, fizetett zsidrák provokátor, az te vagy.

Érdemes lenne foglalkozni a munkatáborok újbóli beindításával, te azonnali jelölt lennél a bentlakásra. Jót tenne neked egy kis kényszermunka, leszoknál a keresztény magyarok mocskolásáról.

2345 2012.09.28. 01:14:41

Többeknek:

A @Könnyen elkaptuk, uram! nick mögött megbújó hitközségi fizetett provokátor tavaly márciusban regisztrált ezen a néven, és másfél év alatt 5400 kommentet termelt.

Természetesen csak ezzel a nickjével, mert van neki még egy pár, amelyekkel saját magának tud "bólogatni".

Figyelmeztetni szeretném a jó szándékú és naiv kollégákat, hogy féltucat bibolák uralja ezeket a blogokat, mindegyik 5-6 névvel rendelkezik, amelyeket egymást váltva vetnek be, hogy minden értelmes, de számukra várhatóan kevezőtlen kimenetelű vitát, eszmecserét szétverjenek.

Sokszor csak az a feladatuk, hogy kamu kommentekkel kitöltsék, foglalják a teret, abból a célból, hogy az érdemi hozzászólások az előző oldalakra kerüljenek, és így ne legyenek szem előtt.

shwarcz bácsi 2012.09.28. 01:16:20

@veracity: Gondolni és tudni valamit a kèt külön dolog.
Masold mar be a Biró nemzetisegere vonatkozó dokumentumokat. Érdekelne.
De, amennyiben kiderül a bíróról holnap hogy született melymagyar és őskeresztény, mi lesz?

shwarcz bácsi 2012.09.28. 01:17:54

@mi nem foglalt még: Ezt te döntöd el? Milyen alapon döntöd te el hogy ki a magyar és ki nem?

2012.09.28. 01:20:25

@2345: nincs a szókincsetekben megvetőbb leszólás, mint valakit lezsidózni"
Mondod te.
Jót röhögtem. Vsak nem Csanád a keresztneved?
Tényleg, mi az a szefárd?
Egyébként a számolási képességedre a nickedből következtettem.
Tényleg, voltál mostanában az ismeretlen szovjet katona emlékműnél?

2345 2012.09.28. 01:25:04

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Rossz véged lesz, zsidó, ezt valahol már érzed is a zsigereidben.:)

2012.09.28. 01:26:27

@2345: te keresztény magyar, már megbeszéltük, hogy miért nem lehetsz magyar. Magyarországon olyan nincs.
Keresztényként meg egy zsidò /arámi messiást imádsz?

2345 2012.09.28. 01:28:29

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Majd a munka felszabadít, zsidó, hamarosan tapasztalni fogod.:)

2012.09.28. 01:33:06

@Blogger Géza: Jót idéztél be. Teljesen igaza van.

2012.09.28. 01:34:51

@2345: Szégyen, hogy ilyen emberek kérkednek a magxarságukkal.

2012.09.28. 01:36:53

@2345: Ja, tényleg, a munka felszabadít. Nekem van munkám, szabad vagyok. Te meg rab?

2345 2012.09.28. 01:38:45

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Véged lesz, magyargyalázó tetves zsidó, mint a botnak.:)

shwarcz bácsi 2012.09.28. 01:39:51

@Könnyen elkaptuk, uram!: kepzeld kiderulne 2345 rol, hogy romàn nemzetisegü, csak eltitkoltak előle. Fájdalmas lesz a szembesülés :)

radikalisviccek 2012.09.28. 01:41:25

@dr kíváncsivagyok: egy műveletlen, '50-es évekbe való balfasz vagy, aki ráadásul még számolni se tud :)

sírjatok 2012.09.28. 01:50:43

@2345: azért KE,U! kollegával szinte semmiben sem szoktam egyetérteni, meg egy kis zsidózástól sem kapok a szívemhez, de amit művelsz, az tényleg elég szégyenletes :/

Blogger Géza 2012.09.28. 01:52:40

@Könnyen elkaptuk, uram!: A Kúria szerint viszont példátlan baromságot művelt. Meglátjuk, mit mond a másodfok...

2345 2012.09.28. 01:56:01

@shwarcz bácsi:

Figyelj, vén metélt, olyan hogy "román", olyan nincs. Ennek az etnikumnak a neve a magyarban: oláh.

Ahogy "szlovák" sincs, legfeljebb magukat hívják így a tótok.

Az utóbbi népnevet vagy 200 ezer magyar viseli, pejoratív csengése tehát nem lehet.

"Szerb" is csak a saját nyelvén létezik, magyarul a megnevezésük: rác.

Ahogy a németet is így hívjuk, nem úgy, ahogy ők saját magukat deutschnak. Itáliait sem mondunk az ott élő népre, annak a neve magyarul olasz.

Az oláhok (vlachok) az előző múlt század közepén azt a mesét találták ki magukról, hogy ők tulajdonképpen "rómaiak" és konstruáltak maguknak egy szépen hangzó népnevet.

Ez mostanában kezdi magát megbosszúlni, mert a franciák azonosítják őket a cigányokkal, akiket éppen most ezrével kúrnak ki az országukból.

Benneteket is egyidőben finomkodva "izraelitának" kellett nevezni, holott nem a vallásotok volt éppen a téma, hanem az etnikai hovatartozásotok.

Azóta ismét zsidók lettetek és jól van ez így. Kivéve, ha valaki zsidő bűnre, elkövetőre, a zsidó állam palesztingyilkosságaira mutat rá, mert akkor a zsidó szó használata egyenlő az illető antiszemitizmusával.

Nem vagyok benne biztos, hogy a fentieket felfogtad, mert egyszerűnek tűnsz, mint a pincelakat.

2345 2012.09.28. 01:58:34

@sírjatok:

Figyelj, kötözködő ember, nem tudom ki vagy, soha szóba nem áltam veled, ha hozzám szólsz, először köszönj illendően és mutatkozz be.

dobzse.laci 2012.09.28. 02:08:41

Isten igazából ennek nem szabadna, hogy köze legyen akár Horthyhoz, akár Dánielhez.
- ha megdugjuk a haver feleségét, akkor a répát nem töröljük a függönybe
- asztalnál nem böfögünk
- könyvet nem égetünk
- szobrot nem locsolunk

Ennyi az egész.
Ehelyett egy bíró hülyét csinált magából, és a fél magyar net ezen hörög vagy röhög.
Baszott lényeges dolog.

shwarcz bácsi 2012.09.28. 02:09:10

@2345: Meg románnak is szar vagy..

2345 2012.09.28. 02:11:45

@shwarcz bácsi:

Szerencsére nem vagy magyar, csak egy tetves biboldó.:)

Első mohikán 2012.09.28. 04:34:39

@2345: Én nem vagyok zsidó -"biboldó", ahogy te mondod-, de annyit meg tudok állapítani, hogy egy ritka nagy paraszt vagy.
Akár magyar, akár román, akár kiközösített zsidó vagy, az ilyen kreténeket ki kellene tiltani.

felcsutisuttyo 2012.09.28. 05:11:20

@taxi33: egyet értek,
kiegészítve, hogy: MEG A FASISZTA CSŐCSELÉKET...

felcsutisuttyo 2012.09.28. 05:12:42

Végre egy bíró, aki kimondta, hogy rongálás....de jól tette.))) hehe

zajos1 2012.09.28. 06:13:49

@akela_a_hun: Ja . A hiteles bírói kar ... kilóg a lóláb, és ez az indoklás nevetséges...
@2345: Ez egyébként teljesen így van, bár a vallási hovatartozást nem firtatnám, de egy értelmű, hogy bérkommenter, de nem csak ő..., pl. felcsutisuttyó, nu pagagyí stb...

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.09.28. 06:36:39

@dr kíváncsivagyok: "Tessék mondani , egy náci-barát fasz obra mióta szobor ?!"

Minden szobor szobor, azért szobor. Nem a rossz ember szobrát kell leönteni, hanem azt, aki hagyta, hogy felállítsák.

belekotty 2012.09.28. 07:14:24

@2345: Hülye náci vagy, de azért jókat lehet rajtad röhögni. :-)) Bár szerintem te a másoló vagy, mert az eredeti 2345 nem ennyire vicces.

kirsten 2012.09.28. 07:19:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: Na te csak nyald a seggét Hitlernek nyugodtan. Annyi eszed van hogy a fejedben világosságot kéne gyújtani. A sajtkészítők már az előzőekben is benyaltak orvbánnak. Úgyhogy most sem olvastam őket, de a kommentelők között van egy pár primitív. A Dániel meg jól tette hogy azt a mocsok horthy szobrot leöntötte. Abban egyetértünk hogy a szobor állítót kellett volna leönteni.

belekotty 2012.09.28. 07:19:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Tényleg, mi az a szefárd?" - A szefárdok ibériai zsidók voltak akiket az Alhambra ediktummal áttérésre kényszerítettek. Azért utálja a szefárdokat, mert aki az maradt, az tartással rendelkező zsidó, ő csak egy marán (áttért) zsidó. A múltkor ezt Schindler Pistiék kiderítették róla, mert elszólta magát.

belekotty 2012.09.28. 07:22:16

@zajos1: Ja, mert aztán te a néhány napos nickeddel nem vagy az.

belekotty 2012.09.28. 07:23:18

@felcsutisuttyo: Nekem is jól esett amikor hallottam, csak egy bírónak nem kellene a magánvéleményét beletenni egy ítélet indoklásába.

Wagem 2012.09.28. 07:35:18

Kovacsics.
Jegyezzük jól meg a nevét..!
Megérdemli.
Most már érthető miért kell ezeket a kommunista vérbírákat elküldeni a törvénykezés közeléből minél előbb.
És akkor mondja valaki,hogy a bírói kar független.
Ha Siófokon élnék,vagy a környékén biztosan bemocskolnám a névtábláját.
De a fejét is vörös festékkel.
Csak a társadalmi hasznosság kedvéért.

belekotty 2012.09.28. 07:38:31

@Wegam: Ennek semmi köze a bírói kar függetlenségéhez. Ez egy bíró magánvéleménye.
Most ezért hazajönnél Londonból hogy lemenjél Siófokra? Közben egy pakisztánié lesz az állásod a Mekiben! :-))

Wagem 2012.09.28. 07:38:47

@kirsten: Meg a jó kurva anyádat is.

Wagem 2012.09.28. 07:42:03

@belekotty: Ha magánvélemény,akkor azt hirdesse itt ezen a libsi oldalon.
Persze aki tud olvasni a sorok között tudja hogy ez nem ma magánvéleménye.
Ez a politikai hitvallása.
Ilyen neveltetést kapott az ÁVH-s szüleitől.
Miattam meg ne aggódj..
Enyém a Meki.. :-D

belekotty 2012.09.28. 07:45:07

@Wegam: "Enyém a Meki." :-))

A politikai hitvallás is magánvélemény. Ebből ne vonjál le semmit a bírói karra!

Wagem 2012.09.28. 07:50:31

@belekotty: Jaa..akkor menjen politikusnak.
El fog vegyülni a hülyék között.Az mszp-ben biztosan jó helye lenne.:-)
De csak gondolj bele ha minden bíró az ítélet hirdetésébe beleötvözi a magánvéleményét.
Agyrém..
Mi lenne ha a Cosma per bírája is ezt tenné??Másodfokon.

belekotty 2012.09.28. 07:59:06

@Wegam: Nem is értek egyet azzal hogy beleírta.
A Cosma per meg bonyolult. Nagy társadalmi felháborodást váltott ki, ha nem egy híres sportolót szúrtak volna halálra, még 18 évet sem kapnak. A bizonyított tényállás szerinti maximumot kapták.
Azért az nincs rendjén, hogy elvárod hogy a bíró ne tegye bele a magánvéleményét egy ítéletbe - egyetértünk - de feleljen meg a társadalmi elvárásoknak - nagyon nem értünk egyet.
(Amikor a sok hülye zsidózást elhagyod egész normálisan lehet veled beszélgetni. Megjegyzem dédszülőkig igazolt katolikus vagyok, csak utálom a zsidózást.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 08:04:20

@posztoló nyomoronc

Aki a szüleid gyilkosának szobrot állít,

annak a szobrát nyugodtan öntsed le, mert erkölcsileg helyes.

Remélem sikerült eligazítani téged.

inebhedj - szerintem 2012.09.28. 08:05:31

@Megfigyelo:

Ez valóban így van.

Ugyanakkor az is érdekes kérdés, hogy tulajdonképpen mi és ki motiválta a szovjet-német háborút (így a magyar hadbalépést a SzU ellen):

"Molotov 1940 októberében a 2. paktum tervével kereste fel a német vezetést, amelyben a Szovjetunió szabad rendelkezési jogot követelt a Balkánon és a török területeken is, ellenkező esetben az első paktumban rögzített gazdasági megállapodások felmondásával fenyegetőzve. A szovjet követelés egyértelműen függőségi helyzetbe hozta volna Németországot, így azt Hitler elutasította. Mivel nem is tűnt valószínűnek, hogy a paktum javaslatát a németek elfogadják, feltételezhető, hogy Sztálin szándékosan provokálta a németeket."

Wagem 2012.09.28. 08:13:47

@Monte Christo cselédje: Ok.
De csak gondolj bele.
Ha a nagyapád az átkosban leönti vörös festékkel lenin,vagy rákosi szobrát,mit kapott volna.
Nagyon ferde az értelmezésed.

zajos1 2012.09.28. 08:24:55

@belekotty: Neked mennyi is van, ha dolgoznál nem érnél rá...

Kivlov 2012.09.28. 08:28:01

Társadalmilag az lenne hasznos, ha az ilyen dániel féléket lógatnánk a lámpavasakon. Na az hasznos lenne, nem a szobor lefestékezése...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 08:30:10

@Wegam: Még meglátjuk mit kap.

A kúriától már leszóltak, hogy ők horthysták, úgyhogy

majd a másodfok jól odacsap.

fidesz = házmesterek pártja 2012.09.28. 08:31:58

@Kivlov: véleményem szerint hasznosabb lenne, ha a magadfajta, szarházi nácikat lógatnák arra a lámpavasra.
1:1.

fidesz = házmesterek pártja 2012.09.28. 08:33:22

@Wegam: mikor? Akkor vagy most? Pardon: most=fidesz kormány előtt, mert ugye a jelen kormány leginkább rákosistának tekinthető.

Wagem 2012.09.28. 08:37:40

@Dr. simonmondja.: Vagy kitüntetik.
Ahogy a magyar igazságszolgáltatást ismerjük.
Ha balos a bíró,akkor kitüntetik.
Ha jobbos,akkor nem.
De ha nem "szándék egységben.."követe el,akkor megmenekült.
Ott.
Aztán emigrálhat,ahogy hazudta.

Wagem 2012.09.28. 08:38:56

@A fidesz a betegek kiirtására készül: Milyen szempontok alapján??
Világosíts fel légyszíves.

fidesz = házmesterek pártja 2012.09.28. 08:40:13

@Wegam: mi van? Mit milyen szempontok alapján?

2012.09.28. 08:41:59

@Blogger Géza: Durva lenne, ha a másodfok helyben hagyná az elsőfok döntését. Ez nagyon cinikus.

Wagem 2012.09.28. 08:44:58

@A fidesz a betegek kiirtására készül: ..Rákosista a fidesz.
.."mert ugye a jelenlegi kormány leginkább rákosistának tekinthető.."

2012.09.28. 08:52:29

@Dr. simonmondja.:" Aki a szüleid gyilkosának szobrot állít,

annak a szobrát nyugodtan öntsed le, mert erkölcsileg helyes."

Azért ez messzire vezetne. Képzeld el, amint magyar turisták Bécsben festékkel öntik le a Habsburgok szobrait!
Mondjuk Ferenc Jóskáét.

Wagem 2012.09.28. 08:52:39

@belekotty: De azért nem érdekes??
Hogy másod fokon szinte minden elsőfokú ítéletet könnyítenek??
Főleg a belekerül a politika is.
Már ott tartunk,hogy pl.Hunvald perelheti az államot.
Agyrém..!!
Ami pedig a zsidózást illeti.
Számomra ez nem oktalan,más forrásokból informálódunk.Ne is menjünk bele,mert csak egymás idejét rabolnánk.Nem magával a fajjal van gondom,hanem azzal amit művelnek.
Emléxel amikor valamelyik azt nyilatkozta hogy megvették már Magyarországot,Lengyelországot,és a fél Manhattant??De ez csak a jéghegy csúcsa..

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 08:54:17

@Wegam:

www.origo.hu/itthon/20120927-a-kuria-egyik-vezetoje-szerint-nem-fogadhato-el-ha-egy.html

A kuria már közölte, hogy a horthy szoborról nem lehet más vélemény,

mint az övék,

és ők pont szentként tisztelik a Dániel szüleinek gyilkosát.

zajos1 2012.09.28. 08:57:19

@Könnyen elkaptuk, uram!: Vagy épp Kádárét, vagy a felszabadulás emlékművet, vagy Károlyi szobrát, nem kell messzire menni, van itt elég célpont...

2012.09.28. 08:59:03

@kirsten: Szerintem nem nekem akartad címezni. Egyfolytában Horthy-t ekéztem. Hitler egy elmebeteg volt, de az őrületben volt legalább rendszer.
A szobor meg egy vacak fafaragvány, művészi értéke nulla, de a leöntését nem tartom helyesnek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 09:01:44

@zajos1: Tényleg ?

Ha nem kell messzire menni, akkor mond meg, hogy hol van Kádár szobor ?
Hova bontották a Károlyi szobrot ?

Mondjuk, a felszabadulási emlékművet, azt öntözgetheted, ha Hitler katonája volt apád és meghalt a felszabaduláskor.

2012.09.28. 09:01:58

@belekotty: Kösz, én tudom, mi a szefárd, őt kérdeztem, mert fogalma sincs semmiről, van öt szó, amit ismer, és azt ismételgeti. Ezek olyan hívószavak nála, de mutatja memóriája kapacitását is. Ennyi fér bele. Ha beviszel egy újabb fogalmat, valamelyik előző kiesik.
Egyébként azért szefárd, mert Csurka annak idején ezt használta a Jobbik első emberére. Lehet, hogy nem Csanád az egyetlen?

2012.09.28. 09:03:05

@Dr. simonmondja.:
Lázár, Kiss , Damjanich, Pöltenberg...
ismerős nevek?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 09:05:40

@zajos1: A Dániel Péter szüleit. Meg számtalan budapestit.
Azt a korszakot Horthy kormányozta olyanra. Dolgozott rajta pár évtizedet, hogy gond nélkül gyilkolászhasson a bandája.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 09:06:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: Most akkor melyik volt az apád ? Vagy anyád nem tudta ?

laci_52 2012.09.28. 09:08:21

Igazat adok a cikk írójának. A bíróság ítélkezzen a jogi tények alapján és ne politizáljon.

Ha egy szobrot leöntenek vörös festékkel, az ítéletet nem befolyásolhatja, hogy kinek a szobra volt.

Kombi 2012.09.28. 09:10:55

@Wegam: Nem véletlen, hogy Siófokon akarták felállítani Károlyi szobrát. Elképzelhető, hogy ott még senki sem olvasta Tormay Cecile Bujdosókönyvét, ami elég jól lerántja a leplet Károlyi Mihály és a zsidók 1918-19-es dolgairól.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.09.28. 09:19:13

Fúj, szobrot leönteni csúnya dolog, gondolná az ember. Elvégre ha ott az a szobor, akkor az biztos egy tiszteletre méltó személyt ábrázol, nem? Olyat, akit mindenki tisztel, akinek a személyéről pozitív közmegegyezés van az érintett társadalomban.

Ja, hogy manapság szoborháború van és egyesek nem átallanak olyan személyeknek is szobtrot állítani, akiről nincs ilyen közmegegyezés?

Nekem nem tetszik Dániel tette, színvonaltalan és provokatív politikai bohóckodásnak tartom, de vegyük észre, hogy annak a szobornak a felállítása egy hasonlóan szinvonaltalan és provokatív politikai aktus volt, mint a leöntése.

Ennyiben pedig az ítélet teljesen jogos: magát a rongálást ugyanis elítélte, büntette is, viszont a politikai tartalmát nem.

A postzban feltett hangzatos költői kérdések meg félrevisznek. Az rendben van hogy egyenlő mércével kell mérni minden rongálást, csak éppen azt felejti el, hogy ezt a mércét nem mechanikusan kell alkalmazni, hanem a rongálás mögötti szándékot, annak "üzenetét" is meg kell ítélni.

Wagem 2012.09.28. 09:19:16

Naa azért Horthyt és Sztálint nem is lehet egy lapon említeni.
Sztalin több zsidót írtott ki mint azt gondolnátok.
Lehet megelőzte a korát??
És senki nem öntötte le a szobrát vörös festékkel mint ez az agyhalott gyurcsányista állat.
Celeb lett dp-ből.
Az mszp celebje.
Megérdemli??
Nem régen azt ugatta a világba h emigrál innen.
Sajnos ezen ítélet után marad."Erkölcsileg"felhatalmazta KOVACSICS,és a mögötte megbújó hangadók.
Itt tartunk..

Netuddki. 2012.09.28. 09:21:04

"Milyen alapon kell eldöntenünk, hogy a magyar történelem jeles alakjait mintázó köztéri szobrok közül, melyik szobor rongálható meg és melyik nem?"

A sztálin szobor ledöntése szerinted hova tartozik?

Amúgy meg eléggé összemosol dolgokat a postodban. A hortival kapcsolatban meg pont tegnapelőtt volt délben az MR1-en beszélgetés róla. A riporter helyében én megkérdeztem volna az "igen tisztelt" képviselő urakat, hogy nincs-e jobb dolguk a hortival való foglalkozásnál? Mintha ez lenne a legfőbb probléma ma itt, hogy legyen-e horti emlékév vagy ne-e legyen. Esetleg a képviselő urak elhúzhatnának a valós munka világába pénzt keresni ahol foglalkozhatnának a hobbijukkal amennyit akarnak és ne az én pénzemet pazarolják a hülyeségeikre...

Netuddki. 2012.09.28. 09:25:28

@promontor: Ott a pont!

Könnyű most egy kiragadott bírói mondat szerint ítélni. Arról már nem ír a média, hogy mi volt a bírói döntés hátterében. Gondolom egy csomó tanút meghallgattak és nem valószínű, hogy mindegyikük helyeselte a szoborállítást...

fidesz = házmesterek pártja 2012.09.28. 09:29:35

@Wegam: bocs, nem akarom bemásolni a történelemkönyveket. Olvasd el, mit és hogyan műveltek Rákosi elvtársék, aztán vesd össze Vikkancsodék módszereivel! Ha nem látod a kísérteties hasonlóságokat, az csak annyit jelent, hogy nálad is jó munkát végzett a fideszes agymosoda.

laci_52 2012.09.28. 09:31:09

@kovi1970: Semmi köze a bírónak ahhoz, hogy ki helyeselte a szoborállítást és ki nem. Szabja ki a cselekmény súlyának megfelelő büntetést a rongálásért a paragrafusok alapján és az indoklásba se vigyen politikát.

mi nem foglalt még 2012.09.28. 09:32:46

@shwarcz bácsi: nem én döntöm el hanem a természet, meg a jó Isten.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 09:33:54

@Dr. simonmondja.: No, akkor "Álljunk meg egy szóra!"
Dániel Péter szüleit.
Bizonyára.
Nem is tagadhatjuk - hiszen a holokauszt-tagadásért halálbüntetés jár.
Csak csodálattal adózhatunk az élettudományoknak és gyakorlati alkalmazásuknak, avagy az alkalmazott fizika e gyönyörű példájának.
Dr. Dániel Péter ügyvéd saját Pofakönyv-oldala szerint: Születési idő: 1969. március 8.
Azon most ne is folytassuk a vitát, hogy a zsidók Dunába lövése a másik, ugyancsak Németországból indult eszme és a másik vörös zászló hazai - megzöldült - mutációja alatt történt, elvégre a legtöbb itthon maradt nyilasból kommunista párttag és hivatásos ávós lett, a vörös hóhérokról pedig nem szabad csúnyákat írni.
Adózzunk inkább tisztelettel a reáltudományoknak, amelyek révén az 1968-ban született Dániel Péter szüleit 1944-ben hiába lőtték a Dunába! Bizonyára e hiteles állítás is van annyira hiteles, mint a többi, arra korra vonatkozó...

Egy valódi jogállamban egyébként egy ilyen nyilatkozat után elkövetője másnaptól valóban - ahogy azt az az undorító vén kommunista vérbíró-féle mondta a tévében - csak városligeti lufifújásból élhetne. A perben ugyanis nem Horthy Miklós, nem a szobrát alkotók és felállítók, hanem a szoborrongáló harmatgyenge Tomcat-imitátor fölött kellett volna ítéletet hozni, a rendelkezésre álló bizonyítékok és a jogszabályok alapján, szabad mérlegeléssel. Egy ennyire irreleváns ítélettel a bíró a saját elmeállapotáról , szakértelmének és erkölcsének hiányosságairól állított ki bizonyítványt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 09:36:00

@laci_52: Pedig szoktak vinni politikát - még többet is.

Orbán felgyújtatta a tévészékházat a focihuligán haverjaival és felmentette a rongálókat,

mert szerinte ez helyes felgyújtás volt, mert ő rendelte.

Akit megbüntettek a rongálásért, még milliós kártérítést is kapott...

mi nem foglalt még 2012.09.28. 09:37:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: fordítva ülsz a lovon.
Én nem támogatom a kitelepítést.
Magyarország sok nemzetiségből tevődött össze a Szent Korona alatt.
A komcsi zsidók kezdték szítani egymás és magyarok ellen a nemzetisegeket.
Évszázadokig békében megéltek egymás mellett.

zajos1 2012.09.28. 09:40:44

@Dr. simonmondja.: Akkor miért is tekintettek rá úgy mint a Budapesti zsidók megmentője a deportálástól? A zsidókat pedig a nyilasok lőtték bele a Dunába (ami természetesen aljas tett volt.) Horthy akkor már nem volt vezetője az országnak.
Dániel Úr meg történelmet taníthatna, mert ő se írogatna, ha Horthy maradék erejét összeszedve nem állítja le a deportálásokat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 09:41:37

@A fidesz a betegek kiirtására készül: Bocs, de Rákosi alatt több kommunistát zártak börtönbe, üldöztek el, deportáltak, kínoztak meg és végeztek ki, mint Horthy Miklós alatt, hogy a rendszerváltás utáni évekhez ne is hasonlítsuk. Ha itt valóban egy Rákosi-szerű gárda lenne hatalmon, a rendszerváltás-kori 800 000 kommunistából a még ma élők meghatározó többségét kivégeznének, a megtőkésedettektől és fattyaiktól elkoboznának a mások vére és könnyei által jogtalanul és erkölcstelenül megszerzett nemzeti- és magánvagyont...
Na akkor lenne csak nagy sírés balliberális oldalon!
De kinek is sírhatnának? A világsajtó kussolna, az USA és az EU támogatná, már genetikai okok miatt is...

zajos1 2012.09.28. 09:42:32

@A fidesz a betegek kiirtására készül: Ki is lövetet a tömegbe Orbán Viktor, ja Nem Gyurcsány Feri...

kalandfereg 2012.09.28. 09:42:55

Nem követtem az eseményeket, így azt se tudom, ki állított szobrot egy szoft-náciról.
Dániel Péter irritáló egy figura, nem valami szimpi, de valahol értem a gondolatmenetet, hogy ha már ilyen figuráknak is szobrot állítunk, akkor itt előbb-utóbb baj lesz, cigány-, zsidó-, stb-irtás formájában.
Valakinek inkább azokat kéne feljelentenie, akik közterületre ilyen szobrot állítanak. Csak hát, jelenleg az idők szele nem kedvez az ilyen feljelentéseknek, mivel Orbán Viktor jó eséllyel pályázik a jelenkor Horhy Miklósa és a jövő ellentmondásosan megítélt figurája címre, így nyilván az áll érdekében neki és a pártjának, hogy a hozzá hasonló figuráknak teret biztosítson a mindenkori magyar társadalom szobor formájában is.
Nem tudom egyébként, hogy minek jobb lenni, olyan figurának, akit a jövőben legalább a szélsőjobb utókor éltet (Orbán), vagy olyannak, akit mindenki egyaránt elcseszett figurának lát majd (Gyurcsány). Mindkettő szánalmas tulképp.

mi nem foglalt még 2012.09.28. 09:44:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: a felmenője valakinek az ősei
Például neked apukád, anyukád, nagyszüleid stb.
Ha például a szüleid zsidók akkor te is zsidó vagy attól függetlenül, hogy milyen állampolgár vagy.
Ha a szüleid afrikai négerek akkor te is néger vagy függetlenül, hogy milyen állampolgár vagy.
A származását senki nem választja, az adott.

mi nem foglalt még 2012.09.28. 09:47:11

@kalandfereg: tanulj történelmet rád férne.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 09:52:33

@zajos1: Azért tekintesz rá megmentőként, mert egy náci nyilastól tanultad a történelmet.

Horthy felelős az ország vesztes háborúba vezetéséért,
német annektálásáért,
Budapest bombázásáért és szétlövetéséért,
és az orosz megszállásért - is.

Mindezért és mindenért, amibe a politikája vitte az országot 20 év kormányzása eredményeként.

Netuddki. 2012.09.28. 09:53:57

@laci_52: "Semmi köze a bírónak ahhoz, hogy ki helyeselte a szoborállítást és ki nem."

Hö?
Szerencsére a bíró joga, hogy a körülményekre tekintettel mérlegelhet. Dönthetett volna akár úgy is, hogy kifizetteti a kárt. Na én erre lennék kíváncsi miért döntött úgy ahogy döntött. De ehhez mondjuk el kéne olvasni a per dokumentumait, amit én valószínűleg nem teszek meg. Talán a média megtehetné...

"laci_52 0 bejegyzést írt és 438 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2011.02.22. óta tag."

Netuddki. 2012.09.28. 09:55:47

@zajos1: Szánalmasak vagytok ti orbánfanok. Bocs...

"zajos1 0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.09.21. óta tag."

belekotty 2012.09.28. 09:57:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az az öt szó amit ismer, onnan jön hogy ennyire emléxik a Tóra felolvasó körből.

belekotty 2012.09.28. 09:58:06

@kovi1970: Igez, zajoska már nemem is feltűnt, hogy mennyire járatos abban, ki kicsoda a blogokon, közben néhány napja regisztrált. :-))

Netuddki. 2012.09.28. 09:58:37

@mi nem foglalt még: Sajna kevered a rasszt a rasszistával. De nem baj...

belekotty 2012.09.28. 09:58:55

@zajos1: Érdekes, most Madriban is a tömegbe lőttek. Mikor mész tiltakozni a spanyol nagykövetség elé?

Anselmo 2012.09.28. 10:06:08

Ha nem tetszik az állami televízió műsora, akkor a tévészékház felgyújtása szerintem társadalmilag hasznos, proszociális cselekedet.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.28. 10:06:46

A választók 80 %-a elutasítja a fidesz választási terveit. Ez nagyon nagy szám! Ha mindenki elmegy szavazni, szarrá verhető az orbáni diktatúra!

Kedves ellenzéki pártok és mozgalmak! Vegyétek észre a magas labdát! Semmi más feladatotok nincs, mint ráébreszteni a 80%-ot hogy ő a 80% !

Magyarország én nem így szeretlek!

Sandokohn - a maláj jiddis 2012.09.28. 10:11:48

Ez a bíró a bírói kar szégyene, szerencsére a Kúria helyretette a barmot. A dániel nevű metéltgyökérrel pedig nem kell foglalkozni, őt még a gyurcsótányék is cikinek tartják...

qwertzu 2012.09.28. 10:14:55

@Dr. simonmondja.: Aha. Nem is tudtam, hogy 1945 körül már volt mélyfagyasztásos embrió/petesejt/hímivarsejt tárolás. Titkos náci kísérletek mélyfagyasztott zsidó örökítőanyaggal? A konteo blogon a helyed.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 10:14:59

@Sandokohn - a maláj jiddis:

Te vagy ciki, hogy mások faszáról ábrándozol és még le is írod.

2012.09.28. 10:15:06

@mi nem foglalt még: Na ezért mondom, hogy ma, Magyarországon nem élnek magyarok.

zajos1 2012.09.28. 10:18:25

@kovi1970: Miért te mióta vagy itt, és megnéztem a tied, és bérből és fizetésből élők, nem tudnak ennyit a gép előtt lenni, vagyis ab ovo, titeket ezért fizetnek...
@belekotty: Ezzel sem értek egyet, de nem megyek a spanyol nagykövetség elé, ők se jöttek ide...@Dr. simonmondja.: Akkor miért a zsidó szervezetek támogatták őt az emigrációban? Amit szajkózol azt a komcsi tankönyvekből tanultad...

2012.09.28. 10:18:31

@mi nem foglalt még:" A komcsi zsidók kezdték szítani egymás és magyarok ellen a nemzetisegeket. "

Nem. Először a Habsburg titkosrendőrség volt. 1848-49.

2012.09.28. 10:23:04

@Wegam: Bocs, én úgy emlékszem, hogy Sztálin szobrát felrobbantották, ledöntötték, széthordták, beolvasztották.
Ugye az is helytelen volt?

Szevasztok 2012.09.28. 10:23:45

@2345: Azt mondják, azok szoktak HANGOSAN kérkedni a magyarságukkal (és ide bármilyen nemzetiség szabadon behelyettesíthető), aki semmilyen eredményt, sikert nem tud felmutatni az életében.
Pl kicsi a farka, csalja az asszony, utálja a munkáját (ha van), rendszeresen szívatja a főnöke/szomszédja/rokona, még a gyereke is lenézi, stb.

Nálad melyik játszik?

(Tulajdonképpen ezért sajnállak. De tényleg...)

marco74 2012.09.28. 10:23:49

Más aspektusból, de ugyanez a téma!
Lehetnek-e független bíróságok?!
orbanszerintavilag.blog.hu/admin/post/edit/4807936

2012.09.28. 10:24:31

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Neked üldözési mániád van. Az 1848-as forradalom leverése nem a bankárok ötlete volt. Ferenc József akart császár maradni, minden áron. Még a nagybátyját, az orosz cárt is becsapta ennek érdekében.

zajos1 2012.09.28. 10:25:03

@Már olimpiai bajnokok menekülnek el Orbánék miatt!: A niked hazug. Azért mennek mert annyi jó sportolónk van hogy nem tudnak világ versenyre menni, Janics Natasa, pedig Szerbia területén született.

2012.09.28. 10:26:17

múgy azt tudod, hogy az első európai bankok az egyház birtokában voltak?

Anti Anyag (törölt) 2012.09.28. 10:29:10

Úgy néz ki fegyelmit kap. Kevés, ki is kellene rúgni.

Az a gond a bíróknál, hogy ezek érinthetetlenek, itt nem volt meg az a politikai tisztogatás, ami pld. a vállalatoknál már szinte 89-ben megvolt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 10:29:53

@zajos1:

Szóval szerinted egyes zsidók kegyelemkenyerén élt a koldus náci Horthy ?

Ezt meg is érdemelte a vén tömeggyilkos - Hitler haverja.

Ez a szemét Horthy úgy kormányzott,

hogy százezerszámra irtotta a népet a szövetségesével, Hitlerrel,

és szarrá lövette az orzság fővárosát.

És 40 év orosz megszállás lett a hadüzeneteiből...

Horthy egy hazaáruló.

Szobrot állítani neki - több, mint vélemény.

2012.09.28. 10:30:07

@mi nem foglalt még: Azért, mert az országban a keveredések miatt már nem lehet visszavezetni senki családfáját. Azért, mert a honfoglaló őseink egy része nem magyar volt. Azért, mert a betelepülő magyarok is keveredtek a vándorlások során más népekkel.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 10:32:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: A kiprovokálása se volt nekik rossz üzlet, de a leverése még nagyobb... @Szevasztok: Tévedsz szerintem. A magyarsággal (stb.) való kérkedés nagyon gyakran a heterogén származás túlkompenzálása. A "baloldaliskodás" meg azokból tör ki leggyakrabban, akik a saját fajtájuk, nemzetük, osztályuk parazitái...

zajos1 2012.09.28. 10:33:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: penzugy.uw.hu/miert_jo_uzlet/a_bankok_kialakulasa.html Ez alapján orbitális hazugság, már csak azért is mert az Egyház tanítása szerint nem lehetett kamatot szedni..., persze a magánemberek kijátszották, és az uzsorakamat ekkor is jelenvolt, de nem a keresztényeknél...

Sandokohn - a maláj jiddis 2012.09.28. 10:33:40

@Dr. simonmondja.: látom, a logika távolról sem az erősséged, nyomorult.

2012.09.28. 10:34:52

@Dr. simonmondja.:
Mire gondolsz? Lázár, Kiss, Pöltenberg? Egyik sem lehetett az apám, tekintettel arra, hogy 1849-ben meghaltak.
A felmenőimet pedig nem a szüleimig tudom visszavezetni. Hanem 1687-ig.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 10:35:17

@Dr. simonmondja.: Te komolyan ennyire primitíven tudod csak mantrázni a hazugságaidat? Tessék már valami eleganciát, eredetiséget belevinni! Az '50-es évek brossúráinak a szövege - akármilyen divat a retro - már nem menő.

2012.09.28. 10:37:03

@zajos1:" Az itáliai városok élén arisztokraták, zsoldosvezérek, vagy gazdag kereskedő- és bankárcsaládok álltak, így pl. Firenzében a Medici-, Milánóban a Sforza-, Mantovában a Gonzaga-, Ferrarában az Este-család. Uralmuk fényét s a város tekintélyét nagyszabású építkezésekkel, a művészetek és a tudomány bőkezű pártolásával növelték. A vezető családok tagjai közül kerültek ki a főpapok s a világi fejedelmek módján uralkodó reneszánsz pápák is."

Legalább olvasnád el, hamár belinkeled.

Tudom, ezek mind zsidók voltak.

zajos1 2012.09.28. 10:37:20

@Dr. simonmondja.: Szép, de nem adtál választ. Még mindig ugyan azt szajkózod...
Másrészt utálta Hitlert, és Hitler sem bízott benne, de inkább olvass mielőtt írsz, ajánlom a Rubicon idevágó számát ami idén jelent meg. Azt szakemberek írták alapos kutatás után és jobboldalisággal nem vádolhatók...
Harmadrészt, a zsidók tisztelték ő, és hálából támogatták.

zajos1 2012.09.28. 10:38:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen, de nem bankárok, a családi dinasztia az más tészta... és a később az már 200 évet jelentett, te meg értelmezz ha már belinkelted.

2012.09.28. 10:38:49

@zajos1: Hallottál már a keresztes lovagokról?
A keresztes háborúba induló lovagoknak váltót adtak az arany helyében. amit az úton beválthattak. Igen, a keresztes vitézeknél.
Ha meghalt, az meg ugye a haszon volt a vagyonkezelésért.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 10:39:32

@zajos1: Azok a zsidók, akik nem égtek el a gázkamrában ?

Vagy azok tisztelték, akiket odaküldött ?

2012.09.28. 10:42:04

@zajos1: bocs, de abból az állításból indultunk ki, hogy a bankházak zsidó tulajdonban voltak.
De nyilván igazad van. A mediciek zsidók voltak, de az unoka , vagy az unokafi az nem.

zajos1 2012.09.28. 10:43:34

@Dr. simonmondja.: Akiket megmentett pl. Budapesten , és ő senkit nem küldött oda...
@Könnyen elkaptuk, uram!: A templomosokról akartál írni, nos, kamatot nem szedtek és kezdetleges formája volt a dolgoknak, nem klasszikus bank... ja és nem volt internet, meg repülő, ha valakivel történt valami, sokszor évekkel később derült ki,

omboz 2012.09.28. 10:45:11

Az úgynevezett demokrácia becsülete egyre fogy. Jól példázza ezt ez az "ítélet" is és a "holokauszt-jelenség" is.

Az ember nem tanul akkor sem ha zsidó, akkor sem ha nem az :(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 10:47:49

@zajos1:

Egy több évtizeden át uralkodó kormányzónak

nem az a kötelessége a hazájával szemben,

hogy megmentse a bankár haverjai életét,

hanem hogy az országát és népét ne küldje a vágóhíra.

Horthy a népét kiküldte az orosz frontra, az országát átadta a Hitleri német birodalomnak,

és a közigazgatásával gázkamrába sorozott százezreket a polgári lakosságból.

Úgyhogy ez a hazaárulás minősített esete, mégha Rócsild haverjával meg is lógtak nyugatra.

Sz.Zoli 2012.09.28. 10:48:02

Tegyük már helyre ezt a dolgot.

Horthy és tevékenységének a megítélése a történészek között erősen vitatott. Ez a vita nem mentes ideológiai/világnézeti/politikai felhangoktól, de alapvetően mégiscsak tudományos-szakmai vitáról van szó.

A bíró ítéletében mintegy eldöntötte ezt a vitát. És ehhez sem szakmailag (hiszen nem történész), sem jogrendileg nem volt jogosultsága: az ilyen jellegű állásfoglalást ugyanis az Alaptörvény (és vele szinkronban a korábbi Alkotmány is!) tiltja.

Alaptörvény
X. cikk (2) Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak.

Alkotmány (rendszerváltáskori):
70/G § (2) Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak.

Az ítélet ilyetén indoklása tehát alkotmánysértő. (Még azoknak is, akik a jelenlegi Alaptörvényt nem tekintik legitimnek).

zajos1 2012.09.28. 10:51:49

@Dr. simonmondja.: Szépen megtanultad a kommunista tankönyveket, de amikor mindez történt a ploitikai hatalma már nem volt, az utolsó tette az volt, hogy megmentette a Budapesti zsidóságot a deportálásoktól aztán őt is elhurcolták a németek...
Mondom olvass, és írj...

zajos1 2012.09.28. 10:52:53

@Sz.Zoli: Egyénként meg teljesen igazad van...

2012.09.28. 10:53:54

@zajos1:" A templomos rend a XIII. század második felében érte el fejlődése tetőpontját. Európa szinte minden országában jelen voltak, gazdagságuk a királyokéval vetekedett. Vagyonuk nemcsak jelentős adományokból, hanem banki-pénzügyi tranzakcióikból is származott. Kiváltságaik révén kikerültek mind a világi, mind az egyházi hatóságok felügyelete alól, egyedül a mindenkori pápa parancsolhatott nekik."

Ja, kamatot, nem? Kétséges. Bár haszonnak elég, ha a háborúban elhunyt lovag vagyona rájuk szállt.

2012.09.28. 10:57:26

@zajos1: Ja, kamatot a mai banok sem szednek. Ha valuta átváltásról van szó, mint a templomosok esetében. (akik keresztes lovagokból lettek)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 11:01:24

@zajos1:
Horthy maga kötött szövetséget Hitlerrel , úgyhogy ha emiatt már nem volt hatalma, az is az ő egyedüli bűne.

Hogy átadta az országát egy idegen birodalomnak fosztogatásra.

És budapestet nem mentette meg.

Budapestet földig rombolták őmiatta a nyilasok, akik az ő zsidótörvényei alapján gyüjtögettek, az amerikai bombázók - akiknek ő üzent hadat, a német robbantgatók, akikkel ő szövetkezett,
meg az oroszok, akiknek ő küldte a magyar hadsereget a földjére, miután nekik is hadat üzent.

Mindez Horthy műve volt.

A városom meg lerombolva került ki a Horthy rendszerből.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 11:08:31

@Dr. simonmondja.: "Azok a zsidók, akik nem égtek el a gázkamrában ?"

????????????????????

Őöööö, te egészen véletlenül nem egy gennyes nácifaszista antiszemita provokátor vagy?

mi nem foglalt még 2012.09.28. 11:11:44

@Könnyen elkaptuk, uram!: a magyar kevert nép.
Mint általában a hódító népek.
A zsidó sokkal tisztábban fennmaradt.
Ha ária nemzetet akarunk keresni az a zsidó.
De ettől még van magyar, van zsidó, van kínai stb.
Génvizsgálattal lehet eldönteni mik a dominánsak.
De ha valaki magáról azt tartja, hogy zsidó felmenői vannak akkor én ezt nem fogom tőle elvitatni.
Ha egy zsidó vagy zsidó nép gazemberséget csinál akkor nem fogok szemérmesen átsiklani rajta, hogy zsidó.
Mert főként a zsidóknál meg a cigányoknál lehet tetten érni, hogy ha szenvednek akkor kiemelik zsidóságukat illetve cigányságukat.
Ez ellen többségi társaik nem is tiltakoznak.
Ha viszont ez a két etnikum gazemberséget csinál akkor már a többségi társaik ajvékolnak, hogy név szerint kell utálni őket nem kollektíven.
Érdekes ez ha pozitív a mérce akkor kollektívizálunk ha negatív akkor nem.

felucca 2012.09.28. 11:12:46

Ti mindenképpen rendet akartok vágni egy olyan kérdésben, amiben nem lehet rendet vágni.

Én nem értek egyet azzal, amit Dániel csinál, mert nem kultúremberhez méltó.

Viszont én is leönteném vörössel a Horthy-szobrot bármikor, mert az egy helyes cselekedet.

Namost, ezt a bíró is így érezte, ezért a megfelelő ítélet. Mit akartok most ennél többet?

mi nem foglalt még 2012.09.28. 11:13:11

@Dr. simonmondja.: ha nincs Horthy akkor lehet hogy a városod ma Románia.

notib 2012.09.28. 11:15:27

@Monte Christo cselédje: azért egy kis hülyeségért azért Te sem mész a szomszédba....

a cattarói LÁZADÁS miatti tizedelés miatt Horthy-t hibáztatni, elég nagy tudatlanság, ugyanis a kiválóan kiképzett legénység annak idején annak tudatában lázadt, hogy az akkori hatályos jogszabály szerint ennek büntetése a tizedelés....

hogy mást ne mondjak, a dicső szovjet hadseregben, a nép hadseregében is élt a tizedelés, mint büntetés...

ha a támadás során a komisszár úgy ítélte meg, hogy a katona gyáva, simán lelőtte a helyszínen...

igaz, az is, hogy a háború során elég sok komisszár hunyt el, hátulról kapott lövéstől...

szintén a szovjet hadseregben, még az 1980-as években is élt a fizikai büntetés, kikötés, korbácsolás, stb.

mi nem foglalt még 2012.09.28. 11:15:29

@Dr. simonmondja.: pici történelem tanulás nem ártana.

notib 2012.09.28. 11:25:30

@felucca: hülyeséget beszélsz, miért lenne a Horthy-szobor leöntése helyes cselekedet....

emlékeztetlek rá, hogy a győztesek közül senki sem,
se az USA, se Anglia, még a Szovjetunió sem kérte Horthy felelősségre vonását, még tanúként sem....

Budapest rommá tételéért igen nagy mértékben felelős a nagyra becsült Szovjet Vöröshadsereg, a rombolásban igen tevékeny szerepet játszott, az országra nem Horthy, hanem a kommunisták szabadították rá a rabló-fosztogató felszabadítókat, az osztrákoknak több esze volt, igaz ott a kommunisták jelentősége sokkal szánalmasabb volt...

Horthy személyisége valóban ellentmondásos, de az 50 éve sulykolt kommunista baromságokat illene már elfelejteni, ha egy kis időd lesz. érdemes utána nézned a Horthy-korszakból származó statisztikáknak, érdekes dolgokat fogsz tapasztalni...

ragnaros 2012.09.28. 11:33:06

@Dr. simonmondja.: te mintapéldánya vagy a szellemi toprongyoknak. Látszik, hogy dühít, hogy a magadfajtákat ma már sehol nem veszik komolyan, te megélhetési rettegő.

McKinney 2012.09.28. 11:39:55

irigylem a problémáját sok embernek, hogy ez a legnagyobb baja az életben, hogy faszkalapok szobrokat állítanak és más faszok leöntözik.
Egyetemista haverom aki szegény, mint a templom egere, 400ezer forintot plusz perköltséget fizethet jogerősen, csak mert egyszer pechére beült egy szlovák autó volánja mögé, ami nem is a sajátja. A hülye picsa bírónő szerint nem volt hitelt érdemlő a meghatalmazása. Szerintem meg a rohadt hülye agyatlan hájas fasz picsa köcsög bírók nem hitelt érdemlőek, és sötétek mint az éjszaka. ehhez a teljesítményhez minék évekig seggelni az egyetemen az adófizetők pénzéből?

Behajtó70 2012.09.28. 11:48:51

Miért nem nyudíjazzák már az ilyen idióta bírókat??? Bár ennek még nyugdíj sem volna járandó.

Behajtó70 2012.09.28. 11:50:27

@Dr. simonmondja.: Töriből mindíg megbuktál, ugye?

Ha nem, akkor szar volt a tanárod!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 11:51:10

@Anti Anyag: kit erdekel a fideszkuria partfegyelmije, te baromarcu?:-)
amikor eltakaritottunk benneteket ezert ki lesz tuntetve:-)

ez lex vagytok, ocsisajt. beleszarunk az alkotmanyotokba es torvenyeitekbe. nem ervenyesek rank. es elhuzhattok a barcabitorlo anyatokba, ha nem tetszik:-)

gabcigirl 2012.09.28. 11:52:28

Horthy egy hazaáruló volt - ez a legkevesebb, amit a róla készült szobor kaphat. Dániel meg szerintem korrekt ember és érthető abszolút ez a cselekedete.

Horthysta furkók véleménye meg nem nagyon érdekel...

gabcigirl 2012.09.28. 11:52:28

Horthy egy hazaáruló volt - ez a legkevesebb, amit a róla készült szobor kaphat. Dániel meg szerintem korrekt ember és érthető abszolút ez a cselekedete.

Horthysta furkók véleménye meg nem nagyon érdekel...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 11:52:45

egyebkent felgyujtani kellett volna a ven gecinek a szobrat, majd a hamut szarral keverve beleboritani a koporsojaba..

remelem, arccal lefele doglik a rohadek.

Wagem 2012.09.28. 11:58:33

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Itt vagy patkány??
Geci az a jó büdös zsidó kurva anyád..!!

szil_ 2012.09.28. 11:58:35

Ha egy bíró erkölcsre és társadalmi hasznosságra apellál, akkor felkérem, h mutassa be azokat a tanulmányokat, amelyek ezt alátámasztják. És itt a pont.
(Az, h megítélésem szerint, egy arra nem méltó embernek a szobrát öntötte le vmi felbőszült huligán, lehet magánvélemény, ilyet mondok én is egy sör mellett a haveroknak. De ez nem jog és nem jogállamiság, hanem kocsmaduma és kocsmába való.)

Wagem 2012.09.28. 12:01:11

@gabcigirl: Akkor mi a büdös lófaszt keresel itt te metszettfaszú.
Egyáltalán mit kerestek ti a mi országunkban??
Retkesek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:03:14

@Wegam: na mi van, te zsirosbodon:-DDD

nagy a pofad igy messzirol, mi?:-DDD

marajd ahol vagy, retardalt, mert csunya vilag jon ratok:-)

Wagem 2012.09.28. 12:04:26

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Remélem anyád meg a szétbaszott valagával felfelé.
Ha arra jársz,nyomhatsz is rá egyet.A striciddel..

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:04:32

@Wegam: a gyerekeitek veret akarjuk maceszba sutni, a bankjainkkal el akarjuk venni a megsporolt penzeteket es foldalatti repterekrol ejszaka felszallo lopakodo gepekkel lopjuk a vizkincset, paraszt.

nem emlekszel?:-DDDD

Wagem 2012.09.28. 12:05:45

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Remélem anyád meg a szétbaszott valagával felfelé.
Ha arra jársz,nyomhatsz is rá egyet.A striciddel..

Wagem 2012.09.28. 12:09:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Szólj már a rabbidnak te pedofil,hogy találja már meg az ékezeteket.
A múltkor már sikerült közös erővel.Vagy most pont csecsemőket vagdaltok??
El is hiszem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:09:05

@Wegam: szoval ti vagytok horthy-nepe?

na latod, ezert volt keves a festek. felgyujtani kellett volna. akinek ilyen pszichopata, aljas rajongoi vannak az kotelet erdemel, nem szobrot:-)

megigerem neked, hogy az a szobor el fog onnan tunni....

igy, vagy ugy, de meg lesz semmisitve:-)

2345 2012.09.28. 12:14:17

@Szevasztok:

Én viszont nem sajnállak, normális embernek nincsenek érzelmei csótányok, poloskák, patkányok, vérszívó bögölyök stb. irányában.

Rájuk lép, lecsapja őket, ciánozik, kiteszi a mérget stb. és éli tovább az életét.

Veletek szemben is ez az eljárás követetendő, talán végre meg is történik.

Ti vagytok a társadalom rákja.

2345 2012.09.28. 12:19:30

@Wegam:

Beszállok, együtt könnyebb lesz.:)

Ez a sipi nevű biboldó kiképzett metélt provokátor, a jesivában idomították magyargyalázásra.

Azelőtt a "Magyar Népköztársaság polgáraként" óbégatott, félévente más nicken piszkoskodik, de van még neki másféltucat neve, amelyekkel magának bólogat.

Most kap egy kicsit.:)

2345 2012.09.28. 12:25:00

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Biboldó, máris nekem támadtál, tehát akkor még csak nem is én kezdtem.

A dolog úgy áll, hogy az idő nem nektek dolgozik. Európában, sőt világszerte előkészületben vannak azok a munkatáborok, ahol dolgozni fogtok, mert majd amint tapasztalod, a munka felszabadít.:)

És benneteket fel kell szabadítani a talmudi átok alól, amely szerint ti vagytok a kiválasztott nép, amelynek a többi munkával, szolgálattal tartozik.

Ezt a félreértést kell belőletek kigyomlálni. Úgy tűnik a helyzet kezd megérni erre.:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:26:44

@2345: de gyertek mar, az arja kurva anyatokat, mindig csak ugat a literes szatok, de soha nem talaltok meg, gerinctelen kis csotanyok:-D

a pofatok jar, de nyuszitve menekultok amint csunyabban ratoknez az ember, beszari kis nyalgepek:-)

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.28. 12:29:00

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "igy, vagy ugy, de meg lesz semmisitve:-) "

Te európai polgár, azt ugyan már hová jutunk, ha mindenki le(d)öntögeti a neki nem tetsző szobrokat.
Ezt a Dánielt kéne leönteni festékkel, mert amit csinál az sokaknak, köztük nekem nem tetszik. Nem tom mit szólna hozzá: gondolom ajvékolna, hogy antiszemitizmus. Persze, ahhoz volt esze hogy tüntessen a bíróságon is, hogy fejével azzal az izével jelent meg, azt sugallván, hogy zsidó vagyok, nekünk mindent lehet. Aztán a "független" bíró erre kontrázott rá, hogy történelemtudományi kérdésekben mondta ki a tutit.
Aztán csodálkoznak azon, hogy a magyar idegennek, elnyomottnak érzi magát saját hazájában. Legutóbb az index hozott le erről egy kutatást.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:30:15

@2345: gyere, gyomlalj.

ezt mondom

ne csak ugass, te avoskurva retardalt kolyke.

gyerunk. ne a szatok jarjon. kezdjetek bele...
ha egy sztalingrad, egy drezda, egy nurnberg nem volt eleg..

van ott meg ahonnan ezek jottek...:-DDD

FPéter 2012.09.28. 12:31:13

"Számíthatunk-e arra, hogy a T. Bíróság a részecskefizika, a molekuláris biológia, vagy esetleg a matematika egyes kérdéseiben állást foglal?"

az evolúciótudomány vs. kreacionizmus kapcsán az USÁban már megpróbálták.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:34:19

@greatwideopen: horthy a xx. szazad legnagyobb magyar tragediajaert felelos.

ezen nincs mit vitatkozni, nincs mit megitelgetni rajta. egy tomeggyilkos pszichopata szovetsegese volt, szazezreket deportaltak es kuldtek halaltaborokba a nevevel femjelzett idoszakban.

a sztalin szobor ledontoinek mit adnal? eveket, vagy penzbirsaggal megelegednel?

ugye tudod, hogy kik iteltek el a sztalin szobor ledontoit..?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:35:01

@ragnaros: te is johetsz...

kell is, hogy legyetek harman, mert egyesevel nem szanok ilyen kis buzikra idot...

szil_ 2012.09.28. 12:36:37

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
kedves bősz, legutóbb nem az én népemből nyírtak ki vörös, barna és méregzöld állatok 4, 5, 6 (esetleg még több) millió személyt.
Tiszteletem.

2345 2012.09.28. 12:37:03

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ha már a kurva anyádat említed, ő akkor fogant meg veled nem kívántan, amikor retkes faszú metélt rabbikat szopott le a zsinagóga mögött, és az egyik, aki seggbe akarta kúrni, eltévesztette a lyukat.

Egész életében gyűlölt és szégyelt téged emiatt. Ez a kitaszítottság átment a jellemedbe, a származásod mellett ez alakította a karakteredet ilyen gusztustalanná.

Felnőve sötét, bosszúszomjas lelki nyomorék lettél, de a munkatábor majd ezen is segít, csöndes, szerény, dolgos kis zsidót faragnak ott belőled.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.28. 12:39:31

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ok!

"horthy a xx. szazad legnagyobb magyar tragediajaert felelos."
A Trianonért, vagy esetleg 56-ért. Nos ez vita tárgya.

Egyébként akkor mehetek a tétényi szoborparkba rombolni? Meg leönteni Danielt?
Majd kimondja egy jobbos bíró, hogy ez társadalmilag hasznos volt. És nekem is jó lenne a dolog, mert kiadnám dühömet, tisztulnának a csakráim.

2345 2012.09.28. 12:49:22

@greatwideopen:

Jellegzetes zsidó hisztéria a rettegés, amit az Árpád-sávos lobogók láttán éreznek állítólag.

Ennek a paranoiának komoly teret adank a kezükben lévő szennymédiában, ha kormányra kerülnének, be is tiltanák a magyarság más jelképeivel (pl. Turul) együtt.

Nekem, (sokunknak) viszont a Dávid-csillagos kék zászló, a menóra, a hanukázás láttán szorul össze a gyomrom.

Rögtön felrémlik Eisenberger Benjámin (Szabó Gábor), Rosenfeld (Rákosi) Mátyás, Lőwy Herman (Farkas Mihály), Singer (Gerő) Ernő, Lederer (Révai) József és a többi tömeggyilkos alakja.

2345 2012.09.28. 12:51:43

javítás: adnak, elnézést

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:55:07

@greatwideopen: kossunk kompromisszumot

mehet a szoborparkba horthy a tobbi szegyenteljes muemlek koze

ott a helye

2345 2012.09.28. 12:56:35

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Zsidó, hogy itt mi történik, azt nem te mondod meg, koszos tetűhintások leszármazottja.

Ezt itt Magyarország.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 13:01:15

@2345: de igen
en mondom meg

es ha nem tetszik, gyere es tegyel ellene:-)

gyerunk, csicsoka..:-)

bar ha minden ilyen hormonzavaros latensbuzi utan, amelyik a vasztalansagat zsidozasban es az en fenyegetesemben eli ki kaptam volna egy ezrest, az egesz varost befizethetnem anyadhoz egy menetre:-)

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.28. 13:09:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hát nem vagyok egy Horthy fan, már csak azért sem, mert a nagy revizionista lázban sikerült az ország területét még kisebbre szabni, mint amekkora a második világégés előtt volt, meghát az úriember második világháborús ténykedése is érdekes, kiugrási kísérlete meg szánalmas.
De hadd legyen meg az öröme annak a közösségnek, aki őtet szereti. Sétáltassák a kutyát a Horthy téren, ha az nekik úgy jó.

2345 2012.09.28. 13:09:33

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nehezen szabadulsz a rabbiszopó kurva anyád rémképétől.

De majd a munkatábor ezen is segít.:)

Lesz meglepetésben részed, amikor a vonat felé bandukolsz a kis motyóddal.

Ez itt Magyarország, innen ki lesztek ciánozva, vérszívó tetvek.

Drezda említése miatt, ahol egy ártatlan civil rokonom halt meg a zsidó foszforbombák következtében, külön figyelmet kapsz majd, gyilkos zsidó.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 13:14:30

@2345: mondom
ne ugass

gyere.. vigyetek el munkataborba..:-)

a hullaitokat meg majd kiszogezem a keritesre, hogy lassa a tobbi rohadt naci, mi var ra, ha velem huz ujjat:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 13:16:56

@2345: tenyleg, hogy szeretnel felszogelve lenni?
feszulet, nyilas- vagy horogkereszt alakban?

2345 2012.09.28. 13:20:32

Ujjat húzni veled??:)

Senki árja nem piszkolja be a kezét veled.

A zsidó kápó előtt fogsz bokázni, mert hasonszőrűek lesznek az elöljáróid, a régi recept szerint.:)

Majd hason csúszol előtte a répalevesért.:)

Blogger Géza 2012.09.28. 13:25:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "Arra a kérdésre, hogy a történteknek lehet-e következménye, a büntetőjogász elmondta: álláspontja szerint a bíró számíthat fegyelmi retorziókra az igazgatási keretek között, mert ezt nem tehette volna meg."

index.hu/belfold/2012/09/28/horthy-szobor_-_buntetojogasz_biro_nem_nyilvanithat_politikai_velemenyt/

Wagem 2012.09.28. 13:28:22

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Viszünk barom..Ha van aranyfogad.
Ha nincs..akkor két nappal előbb végzel.

2345 2012.09.28. 13:32:13

@Wegam:

sipi zsidó helyjegye kipás dániel mellé szól majd a vonaton.

Wagem 2012.09.28. 13:34:58

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "tenyleg hogy szeretnel felszogelve lenni.."
Húú te anyabaszó.
Érthetetlen a mi nyelvünkön amit itt kaparsz.
Éljen a Palesztin nép függetlensége..!!
De ott a másik gondotok.Irán..
Úgy söpörnek ki benneteket a semmibe hazátlan kutyák,hogy csak vakargathatjátok a metszettet,vagy a pajslit.
Bele fognak szarni a nagy fekete kalapotokba,majd a mosatlan fejetekre öntik."az igazi sipi-citizen of israel.."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 13:54:01

@Blogger Géza: ahha
csak eppen a buntetojogasz nem kompetens ebben..
tudod ez ugy megy, hogy a jogasz az ugyveddel egyenerteku, a vad kepviseloje. mindkettojuket a biro utasitja. nem o mondja meg a bironak, hogy mi a helyzet, hanem forditva.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 13:57:40

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A Kurucinfón milyen néven írsz? Annyira ismerős a stílusod, pedig oda havonta egyszer, ha benézek...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 13:59:09

@2345: A Ságvári fedőnevű terroristának pl. 32 neve volt...

2345 2012.09.28. 14:01:57

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Motyó összekészítve?

Aztán vonat, barak, csíkos öltözet, napi 8 órai kemény munka.

Előtte, utána szemléltető oktatás arról, hogy mit jelentenek azok a fogalmak, hogy, haza, hűség, rend, becsület, tisztesség, tisztaság:), munka, család, jog, alázat, kötelesség, tolerancia.

Mire kijössz, csöndes, dolgos, munkaszerető, becsületes zsidót faragnak ott belőled, a mostani
pofán rúgni való köpedék biboldó helyett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 14:04:42

@2345: motyo?

vascso, kesek, specialisabb harci eszkozok igen...:-)

ki lesztek innen verve a kurva anyatokba:-)

2345 2012.09.28. 14:15:51

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem tudsz szabadulni a retkes, metélt rabbifaszokat leszopkodó szefárd kurva anyád rémképétől.

Ki leszünk innen verve, a saját magyar hazánkból?

Simon Peres tud róla, hogy a titkos tervet nyilvánosságra hoztad?

Köszönjük, új értelmet nyer a küzdelem ellenetek, tetves, mocskos, orgyilkos, országrabló, lelki, szellemi pestist terjesztő zsidrákok.

2345 2012.09.28. 14:28:52

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Ma először látogattam el a blogodra, sajnálom, hogy eddig nem tettem, de mostantól gyakori vendéged leszek.

A legfrissebb két posztod okos, szellemes, gratulálok hozzá. Találkozunk ott, üdvözlet!:)

2345 2012.09.28. 15:02:29

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Hogy bűnözőkkel hogyan kell bánni egy jogállamban, sipi zsidó, azt tapasztalni fogod.:)

Törvényeket hozunk a tetves, mocskos, zsidó gazemberek, a magyarok testén élősködő tolvajok ellen, aztán törvényesen indul veletek a vonat.

egyatlagosfelhasznalo 2012.09.28. 15:27:56

Felesleges az ilyen sipi- meg simon-féle rasszista, uszító mocskokkal vitatkozni. Szándékosan nem is akarják érteni az észérveket, csak mocskolódnak. Majd ha itt lesz az ideje, megkapják a jutalmukat.

Wagem 2012.09.28. 15:43:47

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "motyo,vascso,kesek.."
A világban egyre többen kezdenek rádöbbenni kik is vagytok ti.
A történelem folyamán volt aki előbb.Tudod kire,kikre gondolok..Várj segítek.Egyiptoiakra a rómaiakra,és a harmadik birodalomra.És ki ne felejtsük az arabokat sem..!
Belegondolni is rossz ,mi lenne ha annyival többen lennétek.
A cigók annyival többek nálatok,hogy ők legalább tudják honnan jöttek.Ti még azt sem.
Bocskoros,kapaorrú áporodott szagú tolvaj csavargóknak tartottak benneteket már ie.is.
Nem sokat javultatok.

2345 2012.09.28. 15:45:21

@egyatlagosfelhasznalo:

Ez a metélt féreg sipi már a Tóta Weisz blogján is az egyik legelvetemültebb, rasszista, magyargyűlölő főuszító volt.

Hozzá kell szoktatni őket, hogy ez itt nem Izrael, ez Magyarország, mi nem leszünk palesztinok a saját hazánkban.

Hogy a posztról is írjak újra valamit, a kipás szoborrongáló zsidó esetében az igazságos ítélet a következő lenne:

- a megrongált alkotás eredeti állapotának a helyreállítása, saját költségén és saját munkájával,

- komoly összegű pénzbüntetés és/vagy letöltendő fogházbüntetés,

- párhuzamosan 10 évre eltíltás a közügyektől,

- kizárás az ügyvédi kamarából,

- szabadulás után heti jelentkezés a pártfogó tisztnél,

- nemzeti ünnepeken lakóhelyelhagyási tilalom,

- kötelező pszichiátriai gyógykezelés.

Ez a tulajdonképpeni enyhe ítélet találkozna a társadalom túlnyomó többségének az igazságérzetével.

Egy költői kérdés a végére, Izraelben milyen büntetésre számíthatna az a merénylő, aki összemocskolná David Ben-Gurion, vagy Golda Meir szobrát?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 16:07:08

de legalabb teljesen nyilvanvalova valt, hogy a fidesz is egy nemzeti szocialista part..

kosoznom uraim, hogy bemutattak, micsoda aljas, p[otencialis tomeggyilkos orban, micsoda aljas, szemet, emberi hulladekok tamogatasara szamit.

az informaciok feldolgozas alatt.

megegyszer koszonjuk az emberiseg neveben, hogy ilyen felelotlen, ostoba barmok vagytok akik igy kiadjak es feldobjak sajat magukat fel oran belul..:-DDD

2345 2012.09.28. 16:12:19

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Sírva fogsz könyörögni az életedért, tetves, mocskos, magyargyilkos biboldó.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 16:14:09

@2345: csak latnam mar, hogy megprobalod..:-)

de nem fogok ilyet latni, ez nyilvanvalo..
sem erotok, sem eszetek, sem batorsagotok. kevesen is vagytok, raadasul beltenyesztett korcsok...:-)

2345 2012.09.28. 16:34:32

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ezt majd megbeszéled a kipás szoborrongálóval, a vagonban mellé szól majd a helyjegyed.

A munkatáborig utaztatokban kicserélhetitek a családi tapasztalatokat a gettóbeli több évszázados beltenyészet génromboló hatásáról.

Az elmebeteg Dániel esetében ez szembetűnő, de te is örökölted a vérbajt a szefárd anyádtól, akit túrós faszú, szifiliszes zsidók kúrtak seggbe néhány sékelért.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 16:43:14

@2345: egyelore jussunk el odaig, hogy megkozelitesz/kozelitetek csicskak:-)

aztan majd meglatjuk, ki hova fog kerulni..:-)

2345 2012.09.28. 16:54:49

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Valószínűleg cigány vér is keveredett beléd, génhibás biboldó, hiszen nagyanyádat 4-5 büdös kancigány vágta partiba annak idején.

Innen van a vonzódásod a sittes réti négerek által használt szavak iránt.

A munkatáborban, dologidő után magyarórákra is fogsz járni, hogy elsajátíthasd a befogadó ország nyelvét.

Wagem 2012.09.28. 19:32:27

Kiugrottál sipi baszom a metszett nyakad..?
Mész a portálodra?

2345 2012.09.28. 19:59:07

@Wegam:

Annyira le lett oltva a mocskos zsidaja, hogy elhúzta a tetűhintát.
süti beállítások módosítása