HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos

2012.09.27. 09:50 Ratius

Tisztelt Bíróság!

Kérdések egész sorával vagyok kénytelen a T. Bírósághoz fordulni. A T. Bíróság által a közelmúltban, Dr. Dániel Péter úr ügyében hozott ítélet olyan problémákat vet föl, amelyekre jogkövető állampolgári igyekezetem dacára sem találok választ. A T. Bíróság minapi ítélete indoklásában ugyanis úgy fogalmazott, hogy Horthy Miklós szobrának vörös festékkel való leöntése „erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt". Bár tisztában vagyok azzal, hogy Magyarországon a bírói ítéletek nem precedens értékűek, mégis fontos kérdésnek tűnik, hogy a T. Bíróság által is rongálásnak elismert cselekedet határai kiterjeszthetőek-e, vagy pusztán Horthy Miklós szobrának vörösre mázolására vonatkozik az erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos megítélés.

Mi rongálás és mi nem?

H 1.jpgA bírósági döntés kapcsán a magyar állampolgároknak sürgős útmutatásra van szükségük abban a tekintetben, hogy mely szobrok megrongálása tekinthető proszociális cselekedetnek, s melyek rongálása értékelendő antiszociális tettként.
Milyen alapon kell eldöntenünk, hogy a magyar történelem jeles alakjait mintázó köztéri szobrok közül, melyik szobor rongálható meg és melyik nem? Melyik történelmi alak tekinthető felelősnek a maga korában elkövetett gyilkosságokért, háborús bűntettekért, népirtásokért, és emberiség ellenes bűntettekért, s melyik nem? Az a tény például, hogy ma elítéljük a vallási türelmetlenséget elégséges indok-e arra, hogy az eretneküldöző, keresztes háborúkat vívó magyar uralkodók szobrait megrongáljuk?
Kiterjeszthető-e az „erkölcsileg pozítív” mérce más létesítményekre is, vagy efféle „társadalmilag hasznos” rongálásnak csak köztéri szobraink esetében van helye? Emléktáblák, épületek, közparkok, esetleg egyéb emberi alkotások, mondjuk gépek, gépjárművek esetén létezik-e proszociális rongálás?
Fontos kérdések ezek T. Bíróság! Mert pillanatnyilag nem lehet tudni, hogy például egy autó felgyújtása, amely autó köztudottan környezetszennyező, amely környezetszennyezés hatására globális felmelegedéssel, és mindenféle ebből fakadó szörnyűséggel küzdünk, szóval egy autó megrongálása tekinthető-e erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos tettnek?

Ki rongálható és ki nem?

H 3.jpgDe van ennél fontosabb problémám is a T. Bíróság ítélete kapcsán. Nagyon nagy kérdés számomra, hogy a rongálás pusztán elhunyt személyekkel kapcsolatban értelmezhető helyesnek, vagy élőkkel kapcsolatban is. Mennyiben tekinthető erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos cselekedetnek, az, ha egy rossz, gonosz, kegyetlen embert leöntök vörös festékkel, vagy könnyű testi sértésben részesítek, azaz megrongálom?
A politikai felelősség kérdése is igen nehezen értelmezhető mostantól kezdve. Megrongálhatjuk-e erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos módon politikusainkat, akiknek kormányzása, illetve politizálása időszakában gonosz, embertelen, vagy helytelen tetteket követett el a magyar társadalom? Minden politikus felelős – és ezért proszociális módon rongálható – a maga korában elkövetett bűnökért, visszaélésekért, ostobaságokért, vagy csak néhányan? Egészen konkrétan megfogalmazva: Horthy után Orbán, Mesterházy , Gyurcsány is leönthető piros festékkel, vagy nem? És, ha nem, ugyan miért nem?
Tágabban értelmezve is jelentős az én problémám. A politikusokon túl, milyen politikai aktivitást kifejtő személyek rongálhatóak meg erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos módon? Államfők? Miniszterelnökök? Miniszterek? Parlamentin képviselők? Vagy akár egyszerű párttagok, netán szavazatukkal antiszociális cselekedeteteket hitelesítő választók is?

Mi az igazság és mi nem?

H 2.jpgVégezetül szeretnék útmutatást kapni az erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos tevékenység általános mibenlétével kapcsolatban. A jogi tényállások sokaságán kívül, miféle cselekedetek megítélésére terjed ki ezentúl bírói hatáskör? Honnan kell tudnom azt, hogy egy cselekedet erkölcsileg pozitív tartalmú, vagy nem az? Én természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a társadalmi etika megszabja az erkölcsi mércét, de eddig ez úgy működött, hogy belátásom szerint, személyes értékítéletem alapján gondolhattam ezt helyesnek, amazt helytelennek. Most azonban bírósági ítélet szabja meg, mi az erkölcsileg helyes. De mi az erkölcsi kánon ezentúl?
A társadalmilag hasznos fogalmával kapcsolatban is súlyos problémával küzdök. A társadalmi hasznosság ugyanis – mint arra a T. Bíróság bölcs ítéletében utal – nagymértékben függ attól a társadalomképtől, amit helyesnek vallunk. Az a történelmi értelmezés, amely Horthy Miklóst elítéli és ezzel párhuzamosan Dr. Dániel Pétert lényegében felmenti, eddig pusztán egy lehetséges történelemképnek tűnt. Egyik történész így, a másik úgy értelmezte Horthy szerepét, és a tudományos vitával kapcsolatban eddig nem volt lehetősége a bíróságnak arra, hogy ítéletet hozzon. Mostantól kezdve van. De vajon a történelmi értelmezéseken kívül létezik-e preferált, azaz erkölcsileg pozitív, társadalmilag hasznos társadalomtudományi irányzat? A szociológia, a politológia, a közgazdaságtan melyik iskoláját kell a jövőben követnünk ahhoz, hogy tisztes állampolgárok lehessünk? Kiterjed-e ezentúl a bírói igazságszolgáltatás a tudomány más területeire is? Számíthatunk-e arra, hogy a T. Bíróság a részecskefizika, a molekuláris biológia, vagy esetleg a matematika egyes kérdéseiben állást foglal?
És végezetül egy igen fontos, de annál egyszerűbb kérdés: hogyan értelmezendő a jogbiztonság abban az országban, amelyben a bíróság nem a törvények egyszerű és egyöntetű tényállása alapján ítéli meg a cselekedeteket, hanem a saját kútfőből vett, olykor nagyon is zavaros tudományos, féltudományos, sőt esetleg áltudományos vélekedései alapján? Miféle igazságszolgáltatás az, amelyben a bíró személyes véleménye, mondjuk a Horthy Miklóssal kapcsolatos ellenérzései fölülírhatják a jogi tényeket?

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

485 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr574805848

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Betiltott egyenruhában masíroztak, rasszista beszéddel uszítottak 2012.09.27. 20:20:18

Tűrnie kellett a rendőrségnek a törvénysértéseket a Hősök terére szervezett, a betiltott Magyar Gárda alapításának ötödik évfordulójára emlékező felvonuláson. A 2009-ben feloszlatott Magyar Gárda megalakulásának ötödik évfordulójára emlékeztek fekete é...

Trackback: Összeesküvés-elméletekkel mossa a Fidesz az egyszeri szimpatizánsok agyát 2012.09.27. 20:18:07

A fanatizált narancsdroidok hamarosan a gyilkolásra, netán a kollektív öngyilkosságra felszólító üzenetet is megkapják majd? Számos értekezés olvasható a neten a történelem nagy diktátorainak elmeállapotáról, a diktátori elme és a paranoia, valamint a ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.27. 14:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.28. 10:30:07

@mi nem foglalt még: Azért, mert az országban a keveredések miatt már nem lehet visszavezetni senki családfáját. Azért, mert a honfoglaló őseink egy része nem magyar volt. Azért, mert a betelepülő magyarok is keveredtek a vándorlások során más népekkel.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 10:32:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: A kiprovokálása se volt nekik rossz üzlet, de a leverése még nagyobb... @Szevasztok: Tévedsz szerintem. A magyarsággal (stb.) való kérkedés nagyon gyakran a heterogén származás túlkompenzálása. A "baloldaliskodás" meg azokból tör ki leggyakrabban, akik a saját fajtájuk, nemzetük, osztályuk parazitái...

zajos1 2012.09.28. 10:33:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: penzugy.uw.hu/miert_jo_uzlet/a_bankok_kialakulasa.html Ez alapján orbitális hazugság, már csak azért is mert az Egyház tanítása szerint nem lehetett kamatot szedni..., persze a magánemberek kijátszották, és az uzsorakamat ekkor is jelenvolt, de nem a keresztényeknél...

Sandokohn - a maláj jiddis 2012.09.28. 10:33:40

@Dr. simonmondja.: látom, a logika távolról sem az erősséged, nyomorult.

2012.09.28. 10:34:52

@Dr. simonmondja.:
Mire gondolsz? Lázár, Kiss, Pöltenberg? Egyik sem lehetett az apám, tekintettel arra, hogy 1849-ben meghaltak.
A felmenőimet pedig nem a szüleimig tudom visszavezetni. Hanem 1687-ig.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 10:35:17

@Dr. simonmondja.: Te komolyan ennyire primitíven tudod csak mantrázni a hazugságaidat? Tessék már valami eleganciát, eredetiséget belevinni! Az '50-es évek brossúráinak a szövege - akármilyen divat a retro - már nem menő.

2012.09.28. 10:37:03

@zajos1:" Az itáliai városok élén arisztokraták, zsoldosvezérek, vagy gazdag kereskedő- és bankárcsaládok álltak, így pl. Firenzében a Medici-, Milánóban a Sforza-, Mantovában a Gonzaga-, Ferrarában az Este-család. Uralmuk fényét s a város tekintélyét nagyszabású építkezésekkel, a művészetek és a tudomány bőkezű pártolásával növelték. A vezető családok tagjai közül kerültek ki a főpapok s a világi fejedelmek módján uralkodó reneszánsz pápák is."

Legalább olvasnád el, hamár belinkeled.

Tudom, ezek mind zsidók voltak.

zajos1 2012.09.28. 10:37:20

@Dr. simonmondja.: Szép, de nem adtál választ. Még mindig ugyan azt szajkózod...
Másrészt utálta Hitlert, és Hitler sem bízott benne, de inkább olvass mielőtt írsz, ajánlom a Rubicon idevágó számát ami idén jelent meg. Azt szakemberek írták alapos kutatás után és jobboldalisággal nem vádolhatók...
Harmadrészt, a zsidók tisztelték ő, és hálából támogatták.

zajos1 2012.09.28. 10:38:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen, de nem bankárok, a családi dinasztia az más tészta... és a később az már 200 évet jelentett, te meg értelmezz ha már belinkelted.

2012.09.28. 10:38:49

@zajos1: Hallottál már a keresztes lovagokról?
A keresztes háborúba induló lovagoknak váltót adtak az arany helyében. amit az úton beválthattak. Igen, a keresztes vitézeknél.
Ha meghalt, az meg ugye a haszon volt a vagyonkezelésért.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 10:39:32

@zajos1: Azok a zsidók, akik nem égtek el a gázkamrában ?

Vagy azok tisztelték, akiket odaküldött ?

2012.09.28. 10:42:04

@zajos1: bocs, de abból az állításból indultunk ki, hogy a bankházak zsidó tulajdonban voltak.
De nyilván igazad van. A mediciek zsidók voltak, de az unoka , vagy az unokafi az nem.

zajos1 2012.09.28. 10:43:34

@Dr. simonmondja.: Akiket megmentett pl. Budapesten , és ő senkit nem küldött oda...
@Könnyen elkaptuk, uram!: A templomosokról akartál írni, nos, kamatot nem szedtek és kezdetleges formája volt a dolgoknak, nem klasszikus bank... ja és nem volt internet, meg repülő, ha valakivel történt valami, sokszor évekkel később derült ki,

omboz 2012.09.28. 10:45:11

Az úgynevezett demokrácia becsülete egyre fogy. Jól példázza ezt ez az "ítélet" is és a "holokauszt-jelenség" is.

Az ember nem tanul akkor sem ha zsidó, akkor sem ha nem az :(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 10:47:49

@zajos1:

Egy több évtizeden át uralkodó kormányzónak

nem az a kötelessége a hazájával szemben,

hogy megmentse a bankár haverjai életét,

hanem hogy az országát és népét ne küldje a vágóhíra.

Horthy a népét kiküldte az orosz frontra, az országát átadta a Hitleri német birodalomnak,

és a közigazgatásával gázkamrába sorozott százezreket a polgári lakosságból.

Úgyhogy ez a hazaárulás minősített esete, mégha Rócsild haverjával meg is lógtak nyugatra.

Sz.Zoli 2012.09.28. 10:48:02

Tegyük már helyre ezt a dolgot.

Horthy és tevékenységének a megítélése a történészek között erősen vitatott. Ez a vita nem mentes ideológiai/világnézeti/politikai felhangoktól, de alapvetően mégiscsak tudományos-szakmai vitáról van szó.

A bíró ítéletében mintegy eldöntötte ezt a vitát. És ehhez sem szakmailag (hiszen nem történész), sem jogrendileg nem volt jogosultsága: az ilyen jellegű állásfoglalást ugyanis az Alaptörvény (és vele szinkronban a korábbi Alkotmány is!) tiltja.

Alaptörvény
X. cikk (2) Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak.

Alkotmány (rendszerváltáskori):
70/G § (2) Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak.

Az ítélet ilyetén indoklása tehát alkotmánysértő. (Még azoknak is, akik a jelenlegi Alaptörvényt nem tekintik legitimnek).

zajos1 2012.09.28. 10:51:49

@Dr. simonmondja.: Szépen megtanultad a kommunista tankönyveket, de amikor mindez történt a ploitikai hatalma már nem volt, az utolsó tette az volt, hogy megmentette a Budapesti zsidóságot a deportálásoktól aztán őt is elhurcolták a németek...
Mondom olvass, és írj...

zajos1 2012.09.28. 10:52:53

@Sz.Zoli: Egyénként meg teljesen igazad van...

2012.09.28. 10:53:54

@zajos1:" A templomos rend a XIII. század második felében érte el fejlődése tetőpontját. Európa szinte minden országában jelen voltak, gazdagságuk a királyokéval vetekedett. Vagyonuk nemcsak jelentős adományokból, hanem banki-pénzügyi tranzakcióikból is származott. Kiváltságaik révén kikerültek mind a világi, mind az egyházi hatóságok felügyelete alól, egyedül a mindenkori pápa parancsolhatott nekik."

Ja, kamatot, nem? Kétséges. Bár haszonnak elég, ha a háborúban elhunyt lovag vagyona rájuk szállt.

2012.09.28. 10:57:26

@zajos1: Ja, kamatot a mai banok sem szednek. Ha valuta átváltásról van szó, mint a templomosok esetében. (akik keresztes lovagokból lettek)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.28. 11:01:24

@zajos1:
Horthy maga kötött szövetséget Hitlerrel , úgyhogy ha emiatt már nem volt hatalma, az is az ő egyedüli bűne.

Hogy átadta az országát egy idegen birodalomnak fosztogatásra.

És budapestet nem mentette meg.

Budapestet földig rombolták őmiatta a nyilasok, akik az ő zsidótörvényei alapján gyüjtögettek, az amerikai bombázók - akiknek ő üzent hadat, a német robbantgatók, akikkel ő szövetkezett,
meg az oroszok, akiknek ő küldte a magyar hadsereget a földjére, miután nekik is hadat üzent.

Mindez Horthy műve volt.

A városom meg lerombolva került ki a Horthy rendszerből.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 11:08:31

@Dr. simonmondja.: "Azok a zsidók, akik nem égtek el a gázkamrában ?"

????????????????????

Őöööö, te egészen véletlenül nem egy gennyes nácifaszista antiszemita provokátor vagy?

mi nem foglalt még 2012.09.28. 11:11:44

@Könnyen elkaptuk, uram!: a magyar kevert nép.
Mint általában a hódító népek.
A zsidó sokkal tisztábban fennmaradt.
Ha ária nemzetet akarunk keresni az a zsidó.
De ettől még van magyar, van zsidó, van kínai stb.
Génvizsgálattal lehet eldönteni mik a dominánsak.
De ha valaki magáról azt tartja, hogy zsidó felmenői vannak akkor én ezt nem fogom tőle elvitatni.
Ha egy zsidó vagy zsidó nép gazemberséget csinál akkor nem fogok szemérmesen átsiklani rajta, hogy zsidó.
Mert főként a zsidóknál meg a cigányoknál lehet tetten érni, hogy ha szenvednek akkor kiemelik zsidóságukat illetve cigányságukat.
Ez ellen többségi társaik nem is tiltakoznak.
Ha viszont ez a két etnikum gazemberséget csinál akkor már a többségi társaik ajvékolnak, hogy név szerint kell utálni őket nem kollektíven.
Érdekes ez ha pozitív a mérce akkor kollektívizálunk ha negatív akkor nem.

felucca 2012.09.28. 11:12:46

Ti mindenképpen rendet akartok vágni egy olyan kérdésben, amiben nem lehet rendet vágni.

Én nem értek egyet azzal, amit Dániel csinál, mert nem kultúremberhez méltó.

Viszont én is leönteném vörössel a Horthy-szobrot bármikor, mert az egy helyes cselekedet.

Namost, ezt a bíró is így érezte, ezért a megfelelő ítélet. Mit akartok most ennél többet?

mi nem foglalt még 2012.09.28. 11:13:11

@Dr. simonmondja.: ha nincs Horthy akkor lehet hogy a városod ma Románia.

notib 2012.09.28. 11:15:27

@Monte Christo cselédje: azért egy kis hülyeségért azért Te sem mész a szomszédba....

a cattarói LÁZADÁS miatti tizedelés miatt Horthy-t hibáztatni, elég nagy tudatlanság, ugyanis a kiválóan kiképzett legénység annak idején annak tudatában lázadt, hogy az akkori hatályos jogszabály szerint ennek büntetése a tizedelés....

hogy mást ne mondjak, a dicső szovjet hadseregben, a nép hadseregében is élt a tizedelés, mint büntetés...

ha a támadás során a komisszár úgy ítélte meg, hogy a katona gyáva, simán lelőtte a helyszínen...

igaz, az is, hogy a háború során elég sok komisszár hunyt el, hátulról kapott lövéstől...

szintén a szovjet hadseregben, még az 1980-as években is élt a fizikai büntetés, kikötés, korbácsolás, stb.

mi nem foglalt még 2012.09.28. 11:15:29

@Dr. simonmondja.: pici történelem tanulás nem ártana.

notib 2012.09.28. 11:25:30

@felucca: hülyeséget beszélsz, miért lenne a Horthy-szobor leöntése helyes cselekedet....

emlékeztetlek rá, hogy a győztesek közül senki sem,
se az USA, se Anglia, még a Szovjetunió sem kérte Horthy felelősségre vonását, még tanúként sem....

Budapest rommá tételéért igen nagy mértékben felelős a nagyra becsült Szovjet Vöröshadsereg, a rombolásban igen tevékeny szerepet játszott, az országra nem Horthy, hanem a kommunisták szabadították rá a rabló-fosztogató felszabadítókat, az osztrákoknak több esze volt, igaz ott a kommunisták jelentősége sokkal szánalmasabb volt...

Horthy személyisége valóban ellentmondásos, de az 50 éve sulykolt kommunista baromságokat illene már elfelejteni, ha egy kis időd lesz. érdemes utána nézned a Horthy-korszakból származó statisztikáknak, érdekes dolgokat fogsz tapasztalni...

ragnaros 2012.09.28. 11:33:06

@Dr. simonmondja.: te mintapéldánya vagy a szellemi toprongyoknak. Látszik, hogy dühít, hogy a magadfajtákat ma már sehol nem veszik komolyan, te megélhetési rettegő.

McKinney 2012.09.28. 11:39:55

irigylem a problémáját sok embernek, hogy ez a legnagyobb baja az életben, hogy faszkalapok szobrokat állítanak és más faszok leöntözik.
Egyetemista haverom aki szegény, mint a templom egere, 400ezer forintot plusz perköltséget fizethet jogerősen, csak mert egyszer pechére beült egy szlovák autó volánja mögé, ami nem is a sajátja. A hülye picsa bírónő szerint nem volt hitelt érdemlő a meghatalmazása. Szerintem meg a rohadt hülye agyatlan hájas fasz picsa köcsög bírók nem hitelt érdemlőek, és sötétek mint az éjszaka. ehhez a teljesítményhez minék évekig seggelni az egyetemen az adófizetők pénzéből?

Behajtó70 2012.09.28. 11:48:51

Miért nem nyudíjazzák már az ilyen idióta bírókat??? Bár ennek még nyugdíj sem volna járandó.

Behajtó70 2012.09.28. 11:50:27

@Dr. simonmondja.: Töriből mindíg megbuktál, ugye?

Ha nem, akkor szar volt a tanárod!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 11:51:10

@Anti Anyag: kit erdekel a fideszkuria partfegyelmije, te baromarcu?:-)
amikor eltakaritottunk benneteket ezert ki lesz tuntetve:-)

ez lex vagytok, ocsisajt. beleszarunk az alkotmanyotokba es torvenyeitekbe. nem ervenyesek rank. es elhuzhattok a barcabitorlo anyatokba, ha nem tetszik:-)

gabcigirl 2012.09.28. 11:52:28

Horthy egy hazaáruló volt - ez a legkevesebb, amit a róla készült szobor kaphat. Dániel meg szerintem korrekt ember és érthető abszolút ez a cselekedete.

Horthysta furkók véleménye meg nem nagyon érdekel...

gabcigirl 2012.09.28. 11:52:28

Horthy egy hazaáruló volt - ez a legkevesebb, amit a róla készült szobor kaphat. Dániel meg szerintem korrekt ember és érthető abszolút ez a cselekedete.

Horthysta furkók véleménye meg nem nagyon érdekel...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 11:52:45

egyebkent felgyujtani kellett volna a ven gecinek a szobrat, majd a hamut szarral keverve beleboritani a koporsojaba..

remelem, arccal lefele doglik a rohadek.

Wagem 2012.09.28. 11:58:33

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Itt vagy patkány??
Geci az a jó büdös zsidó kurva anyád..!!

szil_ 2012.09.28. 11:58:35

Ha egy bíró erkölcsre és társadalmi hasznosságra apellál, akkor felkérem, h mutassa be azokat a tanulmányokat, amelyek ezt alátámasztják. És itt a pont.
(Az, h megítélésem szerint, egy arra nem méltó embernek a szobrát öntötte le vmi felbőszült huligán, lehet magánvélemény, ilyet mondok én is egy sör mellett a haveroknak. De ez nem jog és nem jogállamiság, hanem kocsmaduma és kocsmába való.)

Wagem 2012.09.28. 12:01:11

@gabcigirl: Akkor mi a büdös lófaszt keresel itt te metszettfaszú.
Egyáltalán mit kerestek ti a mi országunkban??
Retkesek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:03:14

@Wegam: na mi van, te zsirosbodon:-DDD

nagy a pofad igy messzirol, mi?:-DDD

marajd ahol vagy, retardalt, mert csunya vilag jon ratok:-)

Wagem 2012.09.28. 12:04:26

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Remélem anyád meg a szétbaszott valagával felfelé.
Ha arra jársz,nyomhatsz is rá egyet.A striciddel..

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:04:32

@Wegam: a gyerekeitek veret akarjuk maceszba sutni, a bankjainkkal el akarjuk venni a megsporolt penzeteket es foldalatti repterekrol ejszaka felszallo lopakodo gepekkel lopjuk a vizkincset, paraszt.

nem emlekszel?:-DDDD

Wagem 2012.09.28. 12:05:45

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Remélem anyád meg a szétbaszott valagával felfelé.
Ha arra jársz,nyomhatsz is rá egyet.A striciddel..

Wagem 2012.09.28. 12:09:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Szólj már a rabbidnak te pedofil,hogy találja már meg az ékezeteket.
A múltkor már sikerült közös erővel.Vagy most pont csecsemőket vagdaltok??
El is hiszem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:09:05

@Wegam: szoval ti vagytok horthy-nepe?

na latod, ezert volt keves a festek. felgyujtani kellett volna. akinek ilyen pszichopata, aljas rajongoi vannak az kotelet erdemel, nem szobrot:-)

megigerem neked, hogy az a szobor el fog onnan tunni....

igy, vagy ugy, de meg lesz semmisitve:-)

2345 2012.09.28. 12:14:17

@Szevasztok:

Én viszont nem sajnállak, normális embernek nincsenek érzelmei csótányok, poloskák, patkányok, vérszívó bögölyök stb. irányában.

Rájuk lép, lecsapja őket, ciánozik, kiteszi a mérget stb. és éli tovább az életét.

Veletek szemben is ez az eljárás követetendő, talán végre meg is történik.

Ti vagytok a társadalom rákja.

2345 2012.09.28. 12:19:30

@Wegam:

Beszállok, együtt könnyebb lesz.:)

Ez a sipi nevű biboldó kiképzett metélt provokátor, a jesivában idomították magyargyalázásra.

Azelőtt a "Magyar Népköztársaság polgáraként" óbégatott, félévente más nicken piszkoskodik, de van még neki másféltucat neve, amelyekkel magának bólogat.

Most kap egy kicsit.:)

2345 2012.09.28. 12:25:00

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Biboldó, máris nekem támadtál, tehát akkor még csak nem is én kezdtem.

A dolog úgy áll, hogy az idő nem nektek dolgozik. Európában, sőt világszerte előkészületben vannak azok a munkatáborok, ahol dolgozni fogtok, mert majd amint tapasztalod, a munka felszabadít.:)

És benneteket fel kell szabadítani a talmudi átok alól, amely szerint ti vagytok a kiválasztott nép, amelynek a többi munkával, szolgálattal tartozik.

Ezt a félreértést kell belőletek kigyomlálni. Úgy tűnik a helyzet kezd megérni erre.:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:26:44

@2345: de gyertek mar, az arja kurva anyatokat, mindig csak ugat a literes szatok, de soha nem talaltok meg, gerinctelen kis csotanyok:-D

a pofatok jar, de nyuszitve menekultok amint csunyabban ratoknez az ember, beszari kis nyalgepek:-)

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.28. 12:29:00

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "igy, vagy ugy, de meg lesz semmisitve:-) "

Te európai polgár, azt ugyan már hová jutunk, ha mindenki le(d)öntögeti a neki nem tetsző szobrokat.
Ezt a Dánielt kéne leönteni festékkel, mert amit csinál az sokaknak, köztük nekem nem tetszik. Nem tom mit szólna hozzá: gondolom ajvékolna, hogy antiszemitizmus. Persze, ahhoz volt esze hogy tüntessen a bíróságon is, hogy fejével azzal az izével jelent meg, azt sugallván, hogy zsidó vagyok, nekünk mindent lehet. Aztán a "független" bíró erre kontrázott rá, hogy történelemtudományi kérdésekben mondta ki a tutit.
Aztán csodálkoznak azon, hogy a magyar idegennek, elnyomottnak érzi magát saját hazájában. Legutóbb az index hozott le erről egy kutatást.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:30:15

@2345: gyere, gyomlalj.

ezt mondom

ne csak ugass, te avoskurva retardalt kolyke.

gyerunk. ne a szatok jarjon. kezdjetek bele...
ha egy sztalingrad, egy drezda, egy nurnberg nem volt eleg..

van ott meg ahonnan ezek jottek...:-DDD

FPéter 2012.09.28. 12:31:13

"Számíthatunk-e arra, hogy a T. Bíróság a részecskefizika, a molekuláris biológia, vagy esetleg a matematika egyes kérdéseiben állást foglal?"

az evolúciótudomány vs. kreacionizmus kapcsán az USÁban már megpróbálták.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:34:19

@greatwideopen: horthy a xx. szazad legnagyobb magyar tragediajaert felelos.

ezen nincs mit vitatkozni, nincs mit megitelgetni rajta. egy tomeggyilkos pszichopata szovetsegese volt, szazezreket deportaltak es kuldtek halaltaborokba a nevevel femjelzett idoszakban.

a sztalin szobor ledontoinek mit adnal? eveket, vagy penzbirsaggal megelegednel?

ugye tudod, hogy kik iteltek el a sztalin szobor ledontoit..?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:35:01

@ragnaros: te is johetsz...

kell is, hogy legyetek harman, mert egyesevel nem szanok ilyen kis buzikra idot...

szil_ 2012.09.28. 12:36:37

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
kedves bősz, legutóbb nem az én népemből nyírtak ki vörös, barna és méregzöld állatok 4, 5, 6 (esetleg még több) millió személyt.
Tiszteletem.

2345 2012.09.28. 12:37:03

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ha már a kurva anyádat említed, ő akkor fogant meg veled nem kívántan, amikor retkes faszú metélt rabbikat szopott le a zsinagóga mögött, és az egyik, aki seggbe akarta kúrni, eltévesztette a lyukat.

Egész életében gyűlölt és szégyelt téged emiatt. Ez a kitaszítottság átment a jellemedbe, a származásod mellett ez alakította a karakteredet ilyen gusztustalanná.

Felnőve sötét, bosszúszomjas lelki nyomorék lettél, de a munkatábor majd ezen is segít, csöndes, szerény, dolgos kis zsidót faragnak ott belőled.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.28. 12:39:31

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ok!

"horthy a xx. szazad legnagyobb magyar tragediajaert felelos."
A Trianonért, vagy esetleg 56-ért. Nos ez vita tárgya.

Egyébként akkor mehetek a tétényi szoborparkba rombolni? Meg leönteni Danielt?
Majd kimondja egy jobbos bíró, hogy ez társadalmilag hasznos volt. És nekem is jó lenne a dolog, mert kiadnám dühömet, tisztulnának a csakráim.

2345 2012.09.28. 12:49:22

@greatwideopen:

Jellegzetes zsidó hisztéria a rettegés, amit az Árpád-sávos lobogók láttán éreznek állítólag.

Ennek a paranoiának komoly teret adank a kezükben lévő szennymédiában, ha kormányra kerülnének, be is tiltanák a magyarság más jelképeivel (pl. Turul) együtt.

Nekem, (sokunknak) viszont a Dávid-csillagos kék zászló, a menóra, a hanukázás láttán szorul össze a gyomrom.

Rögtön felrémlik Eisenberger Benjámin (Szabó Gábor), Rosenfeld (Rákosi) Mátyás, Lőwy Herman (Farkas Mihály), Singer (Gerő) Ernő, Lederer (Révai) József és a többi tömeggyilkos alakja.

2345 2012.09.28. 12:51:43

javítás: adnak, elnézést

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 12:55:07

@greatwideopen: kossunk kompromisszumot

mehet a szoborparkba horthy a tobbi szegyenteljes muemlek koze

ott a helye

2345 2012.09.28. 12:56:35

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Zsidó, hogy itt mi történik, azt nem te mondod meg, koszos tetűhintások leszármazottja.

Ezt itt Magyarország.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 13:01:15

@2345: de igen
en mondom meg

es ha nem tetszik, gyere es tegyel ellene:-)

gyerunk, csicsoka..:-)

bar ha minden ilyen hormonzavaros latensbuzi utan, amelyik a vasztalansagat zsidozasban es az en fenyegetesemben eli ki kaptam volna egy ezrest, az egesz varost befizethetnem anyadhoz egy menetre:-)

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.28. 13:09:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hát nem vagyok egy Horthy fan, már csak azért sem, mert a nagy revizionista lázban sikerült az ország területét még kisebbre szabni, mint amekkora a második világégés előtt volt, meghát az úriember második világháborús ténykedése is érdekes, kiugrási kísérlete meg szánalmas.
De hadd legyen meg az öröme annak a közösségnek, aki őtet szereti. Sétáltassák a kutyát a Horthy téren, ha az nekik úgy jó.

2345 2012.09.28. 13:09:33

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nehezen szabadulsz a rabbiszopó kurva anyád rémképétől.

De majd a munkatábor ezen is segít.:)

Lesz meglepetésben részed, amikor a vonat felé bandukolsz a kis motyóddal.

Ez itt Magyarország, innen ki lesztek ciánozva, vérszívó tetvek.

Drezda említése miatt, ahol egy ártatlan civil rokonom halt meg a zsidó foszforbombák következtében, külön figyelmet kapsz majd, gyilkos zsidó.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 13:14:30

@2345: mondom
ne ugass

gyere.. vigyetek el munkataborba..:-)

a hullaitokat meg majd kiszogezem a keritesre, hogy lassa a tobbi rohadt naci, mi var ra, ha velem huz ujjat:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 13:16:56

@2345: tenyleg, hogy szeretnel felszogelve lenni?
feszulet, nyilas- vagy horogkereszt alakban?

2345 2012.09.28. 13:20:32

Ujjat húzni veled??:)

Senki árja nem piszkolja be a kezét veled.

A zsidó kápó előtt fogsz bokázni, mert hasonszőrűek lesznek az elöljáróid, a régi recept szerint.:)

Majd hason csúszol előtte a répalevesért.:)

Blogger Géza 2012.09.28. 13:25:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "Arra a kérdésre, hogy a történteknek lehet-e következménye, a büntetőjogász elmondta: álláspontja szerint a bíró számíthat fegyelmi retorziókra az igazgatási keretek között, mert ezt nem tehette volna meg."

index.hu/belfold/2012/09/28/horthy-szobor_-_buntetojogasz_biro_nem_nyilvanithat_politikai_velemenyt/

Wagem 2012.09.28. 13:28:22

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Viszünk barom..Ha van aranyfogad.
Ha nincs..akkor két nappal előbb végzel.

2345 2012.09.28. 13:32:13

@Wegam:

sipi zsidó helyjegye kipás dániel mellé szól majd a vonaton.

Wagem 2012.09.28. 13:34:58

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "tenyleg hogy szeretnel felszogelve lenni.."
Húú te anyabaszó.
Érthetetlen a mi nyelvünkön amit itt kaparsz.
Éljen a Palesztin nép függetlensége..!!
De ott a másik gondotok.Irán..
Úgy söpörnek ki benneteket a semmibe hazátlan kutyák,hogy csak vakargathatjátok a metszettet,vagy a pajslit.
Bele fognak szarni a nagy fekete kalapotokba,majd a mosatlan fejetekre öntik."az igazi sipi-citizen of israel.."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 13:54:01

@Blogger Géza: ahha
csak eppen a buntetojogasz nem kompetens ebben..
tudod ez ugy megy, hogy a jogasz az ugyveddel egyenerteku, a vad kepviseloje. mindkettojuket a biro utasitja. nem o mondja meg a bironak, hogy mi a helyzet, hanem forditva.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 13:57:40

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A Kurucinfón milyen néven írsz? Annyira ismerős a stílusod, pedig oda havonta egyszer, ha benézek...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.28. 13:59:09

@2345: A Ságvári fedőnevű terroristának pl. 32 neve volt...

2345 2012.09.28. 14:01:57

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Motyó összekészítve?

Aztán vonat, barak, csíkos öltözet, napi 8 órai kemény munka.

Előtte, utána szemléltető oktatás arról, hogy mit jelentenek azok a fogalmak, hogy, haza, hűség, rend, becsület, tisztesség, tisztaság:), munka, család, jog, alázat, kötelesség, tolerancia.

Mire kijössz, csöndes, dolgos, munkaszerető, becsületes zsidót faragnak ott belőled, a mostani
pofán rúgni való köpedék biboldó helyett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 14:04:42

@2345: motyo?

vascso, kesek, specialisabb harci eszkozok igen...:-)

ki lesztek innen verve a kurva anyatokba:-)

2345 2012.09.28. 14:15:51

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem tudsz szabadulni a retkes, metélt rabbifaszokat leszopkodó szefárd kurva anyád rémképétől.

Ki leszünk innen verve, a saját magyar hazánkból?

Simon Peres tud róla, hogy a titkos tervet nyilvánosságra hoztad?

Köszönjük, új értelmet nyer a küzdelem ellenetek, tetves, mocskos, orgyilkos, országrabló, lelki, szellemi pestist terjesztő zsidrákok.

2345 2012.09.28. 14:28:52

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Ma először látogattam el a blogodra, sajnálom, hogy eddig nem tettem, de mostantól gyakori vendéged leszek.

A legfrissebb két posztod okos, szellemes, gratulálok hozzá. Találkozunk ott, üdvözlet!:)

2345 2012.09.28. 15:02:29

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Hogy bűnözőkkel hogyan kell bánni egy jogállamban, sipi zsidó, azt tapasztalni fogod.:)

Törvényeket hozunk a tetves, mocskos, zsidó gazemberek, a magyarok testén élősködő tolvajok ellen, aztán törvényesen indul veletek a vonat.

egyatlagosfelhasznalo 2012.09.28. 15:27:56

Felesleges az ilyen sipi- meg simon-féle rasszista, uszító mocskokkal vitatkozni. Szándékosan nem is akarják érteni az észérveket, csak mocskolódnak. Majd ha itt lesz az ideje, megkapják a jutalmukat.

Wagem 2012.09.28. 15:43:47

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "motyo,vascso,kesek.."
A világban egyre többen kezdenek rádöbbenni kik is vagytok ti.
A történelem folyamán volt aki előbb.Tudod kire,kikre gondolok..Várj segítek.Egyiptoiakra a rómaiakra,és a harmadik birodalomra.És ki ne felejtsük az arabokat sem..!
Belegondolni is rossz ,mi lenne ha annyival többen lennétek.
A cigók annyival többek nálatok,hogy ők legalább tudják honnan jöttek.Ti még azt sem.
Bocskoros,kapaorrú áporodott szagú tolvaj csavargóknak tartottak benneteket már ie.is.
Nem sokat javultatok.

2345 2012.09.28. 15:45:21

@egyatlagosfelhasznalo:

Ez a metélt féreg sipi már a Tóta Weisz blogján is az egyik legelvetemültebb, rasszista, magyargyűlölő főuszító volt.

Hozzá kell szoktatni őket, hogy ez itt nem Izrael, ez Magyarország, mi nem leszünk palesztinok a saját hazánkban.

Hogy a posztról is írjak újra valamit, a kipás szoborrongáló zsidó esetében az igazságos ítélet a következő lenne:

- a megrongált alkotás eredeti állapotának a helyreállítása, saját költségén és saját munkájával,

- komoly összegű pénzbüntetés és/vagy letöltendő fogházbüntetés,

- párhuzamosan 10 évre eltíltás a közügyektől,

- kizárás az ügyvédi kamarából,

- szabadulás után heti jelentkezés a pártfogó tisztnél,

- nemzeti ünnepeken lakóhelyelhagyási tilalom,

- kötelező pszichiátriai gyógykezelés.

Ez a tulajdonképpeni enyhe ítélet találkozna a társadalom túlnyomó többségének az igazságérzetével.

Egy költői kérdés a végére, Izraelben milyen büntetésre számíthatna az a merénylő, aki összemocskolná David Ben-Gurion, vagy Golda Meir szobrát?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 16:07:08

de legalabb teljesen nyilvanvalova valt, hogy a fidesz is egy nemzeti szocialista part..

kosoznom uraim, hogy bemutattak, micsoda aljas, p[otencialis tomeggyilkos orban, micsoda aljas, szemet, emberi hulladekok tamogatasara szamit.

az informaciok feldolgozas alatt.

megegyszer koszonjuk az emberiseg neveben, hogy ilyen felelotlen, ostoba barmok vagytok akik igy kiadjak es feldobjak sajat magukat fel oran belul..:-DDD

2345 2012.09.28. 16:12:19

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Sírva fogsz könyörögni az életedért, tetves, mocskos, magyargyilkos biboldó.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 16:14:09

@2345: csak latnam mar, hogy megprobalod..:-)

de nem fogok ilyet latni, ez nyilvanvalo..
sem erotok, sem eszetek, sem batorsagotok. kevesen is vagytok, raadasul beltenyesztett korcsok...:-)

2345 2012.09.28. 16:34:32

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ezt majd megbeszéled a kipás szoborrongálóval, a vagonban mellé szól majd a helyjegyed.

A munkatáborig utaztatokban kicserélhetitek a családi tapasztalatokat a gettóbeli több évszázados beltenyészet génromboló hatásáról.

Az elmebeteg Dániel esetében ez szembetűnő, de te is örökölted a vérbajt a szefárd anyádtól, akit túrós faszú, szifiliszes zsidók kúrtak seggbe néhány sékelért.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.28. 16:43:14

@2345: egyelore jussunk el odaig, hogy megkozelitesz/kozelitetek csicskak:-)

aztan majd meglatjuk, ki hova fog kerulni..:-)

2345 2012.09.28. 16:54:49

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Valószínűleg cigány vér is keveredett beléd, génhibás biboldó, hiszen nagyanyádat 4-5 büdös kancigány vágta partiba annak idején.

Innen van a vonzódásod a sittes réti négerek által használt szavak iránt.

A munkatáborban, dologidő után magyarórákra is fogsz járni, hogy elsajátíthasd a befogadó ország nyelvét.

Wagem 2012.09.28. 19:32:27

Kiugrottál sipi baszom a metszett nyakad..?
Mész a portálodra?

2345 2012.09.28. 19:59:07

@Wegam:

Annyira le lett oltva a mocskos zsidaja, hogy elhúzta a tetűhintát.
süti beállítások módosítása