HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Tizenkét kártékony idióta

2014.06.26. 13:56 Ratius

A blog rendszeres olvasói talán már hiányolták a Sajtkészítők bejegyzéseit, ám a közelmúltban sem időm, sem kedvem nem volt posztolgatni. A minap azonban szívmelengető agresszióval lepett meg bennünket a magyarnaracs.hu. Közzétett egy szubjektív listát a magyar hülyékről. A hetilap a „szoft kretének” közé sorolta a gasztrofasisztákat, a flúgos, de ártalmatlan ufóhívőket, a chemtrail-bolondokat, akik szerint a repülők kondenzcsíkjával mérgezik az embereket. Kártékonyabb, „középsúlyú” kategóriába kerültek a Mancsnál a békemenetesek, a turbómagyarok, illetve a némiképp veszélyesebbnek gondolt kétezerhatozók és a putyinisták.  A magyarnarancs.hu szerint a legkreténebbek az oltásellenesek, akik először a gyerekükkel tolnak ki, majd az egész közösségükkel, a feljelentők és végül, a kártékonyság netovábbjaként, a legkártékonyabbak: a holokauszttagadók.

Alapkategóriák
yue_minjun_backyard.jpgÁrulkodó, önleleplező lista. Egy beszűkült, szigorúan gondolatmentes, de meghatóan szorongásteli felsorolása mindannak, amire furcsán néz a liberális értelmiségi, amitől óvni, védeni szeretné közösségét, vagy amit törvénnyel tiltana, ha tehetné. Még szerencse, hogy nem teheti. Két okból. Egyfelől azért, mert a Mancs listáján olyan jelenségek szerepelnek hülyeségként, amik nem hülyeségek, hanem érték-alternatívák. Másfelől azért, mert a felsorolásból – a liberális krédónak megfelelően – számos elmebetegség hiányzik, mások pedig nevetségesen eltúlzott hangsúlyt kapnak.
Az ötlet azonban vitathatatlanul szellemes, ezért a magyarnarancs.hu nyomán, összeállítottam a magam tizenkettes debilitás-listáját.  Amely egyébként nem azért lett tíz helyett tizenkét pontos, hogy közelebb álljon a magyar szívhez és lélekhez, hanem azért, hogy elférjen rajta, a Magyar Narancs néhány idiótája, köztük rémek réme, az – egyébként ártalmatlan – holokauszttagadó is.  Rögtön essünk is túl a három alapkategórián: ők a megszállottak, a jámbor bolondok és a tudományfetisiszták.
A MEGSZÁLLOTTAK közé tartozik az autodidakta somelier, a Nagy-Magyarország feltámadásában reménykedő, a sorozatfüggő, a hagyományőrző, és sok egyéb repetitív viselkedési és gondolati mintázat megjelenítője. Ők inkább unalmasak, mint aggasztóak. Tudatos elkerülő-magatartással minimumra csökkenthető annak esélye, hogy túl sok információt szerezzünk a hátul képzett szilvaízről, a székely megmaradás esélyeiről, illetve a baranta mibenlétéről.
JÁMBOR BOLONDOK-nak tekinthetőek az ufóhívők, Jézus a magyarságának állítói, a pilisi szívcsakra kutatói, a magyarok sumér, hun, indián, szíriuszi, stb. kapcsolatainak felfedezői, és mások mellett igen, a holokauszttagadók is. Jellemzően senkinek nem ártanak bolondériájukkal, saját, külön bejáratú, és nyilván valamiféle önigazolásra is alkalmas történelemképüket építgetik, ápolgatják, szeretgetik. Na, nem mintha a mainstream történelmi narratívának más volna a funkciója…  
És ez át is vezet bennünket a TUDOMÁNYFETISISZTÁK világába. Ezek a kapaszkodókeresők már olvastak tudományos publikációkat, illetve azok bulvárosított változatait. Azt hiszik, hogy a tudomány végső megállapításokat tesz. Nem is sejtik, hogy a dogma nem tudományos kategória, a cáfolhatóság, megkérdőjelezhetőség viszont igenis az. Az efféle scientisták persze nyilván erős önigazolást találnak jelen tudományunk legbizonytalanabb állításaiban is – legyen szó holokauszttörténetről, közgazdaságtantól, esetleg idegen civilizációk létének esélyéről – és ezért foggal-körömmel ragaszkodnak a maguk babonás tudományfelfogásához. A hideg rázza őket annak esélyétől, hogy egyben, s másban akár igazuk is lehet azoknak, akiknek állításait – mert szemben áll önigazolásukkal – elvetik.

Ártalmas ostobák
yue-minjun.jpgA középmezőnyben az én listámon is a veszélyes és kártékony idióták kapnak helyet. Hogy melyik, mennyit tud ártani, az helyzeti energiájától függ, attól, hogy butaságai mekkora körben hatékonyak, ne adj isten, hatalmat is képes szerezni ahhoz, hogy téveszméiből rendszert szerkesszen. Mivel a lista a mának szól, ezért jelenlegi veszélyességük szerint rendszerezem e korántsem jámbor dilinyósokat.  
Pillanatnyilag a VALLÁSI FANATIKUSOK-kal kezdődik ez a sor, hiszen szerencsére a mai Magyarországon nincs túl erős befolyása a szektás, mély-keresztény, és egyéb fundamentalista csoportoknak. Annak ellenére, hogy a saját közegükben, híveik körében annyi kárt okoznak, amennyit csak tudnak, a többségi társadalmat egyelőre nem fenyegetik. De ne legyen kétségünk: ha tudnának, mindnyájunkat máglyára küldenének.    
Hasonlóan értelemrombolóak, és sajnos már a médiában is megjelentek a következő kategória tagjai, az ilyen-olyan ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLETEK HÍVEI. Ők minden baj forrásának a szabadkőműveseket, illuminátusokat, a Bilderberg-csoportot, a chemtrail-permetező rejtélyes hatalmakat, a pénz-világközpontot, a Tel Aviv – New York – Brüsszel tengelyen felsorakozó emberevőket, és más efféléket tartanak.
Náluknál is többet ártanak, mert nem csupán hülyeségeket beszélnek, a TUDOMÁNYTAGADÓK, akik valami egészen megmagyarázhatatlan indíttatás miatt azt hiszik, hogy az orvoslás, illetve általában a modern tudomány, és a tudományos gondolkodás egyetlen célja az embereknek ártani. Ezért a maguk részéről hátat fordítanak az európai civilizáció legtöbb szellemi eredményének. Ők az oltás- és gyógyszerellenes károkozók, a mágikus világképek rajongói, az okkult tanok befogadói, a fengsui-zavarodottak, a kézrátéttel gyógyítók, a sámánok, az Oravecz Nóra, illetve Paulo Coelho fanok, és egyéb fényevő mélyhülyék. Némelyikük a szó legszorosabb értelmében gyilkos, hiszen a tanaiknak megfelelő életvitel következtében időnként elpusztulnak azok, akiken egyébként egy orvos segíthetett volna.
Hasonlóan kártékonyak az AGRESSZÍV IDENTITÁSCSOPORTOK tagjai. Rasszisták, antiszemiták, büszke hidegek, asszonyverő himsoviniszták, gayparade-szervező meleg aktivisták, osztályöntudattól duzzadó kommunisták, akik mind meghatározónak, fontosnak, különlegesnek képzelik az önazonosságukat meghatározó csoportot, mit sem tudva arról, hogy e csoportok többnyire hamis kategóriák.
És természetesen nem hiányozhatnak e felsorolásból az előbbi kategória antagonistái, a PC-IDIÓTÁK széles táborának tagjai, akik ugyancsak azt hiszik, hogy a megbántott identitás valódi sérülést jelent, s ezért nem merik néven nevezni, a buzit, a cigányt, a négert és a zsidót, se senkit és semmit, ami nem felel meg annak a rejtélyes és meghatározhatatlan politikai korrektségnek, amiről csak ők tudják, hogy micsoda.
E két csoport tagjai egyébként éppen annyi hülyeséget terjesztenek, mint a tudománytagadók, mi több éppen annyira felbujtói gyilkosoknak, mint azok.
A középkategória végére a HARCOS ÁLLATVÉDŐK-et hagytam. Lelkükön ugyan nem szárad szórványos gyilkosság, bűnpártoló magatartás, vagy támogató passzivitás, mint az előbbiekén, ám sokan vannak, és tetemes károkat okoznak. Lényegében egy mágikusan antropomorf világképet hurcolnak magukkal, s ennek fényében azt képzelik, hogy az állatokat – mint az embereket – meg kell óvnunk minden fájdalomtól, szenvedéstől, kíntól. Persze józan ember nem kívánja gyötörni az állatokat, de ha az állatok jólétének igénye miatt drágább lesz az élelmiszer, akkor a legszegényebb emberek fognak gyötrődni. Az egyszerű összefüggés dacára az állatvédők az állatok oldalára állnak. Vélhetően fogalmuk sincs arról, mit jelent szegénynek lenni.  

És, akik miattuk okunk van aggódni
FilesDattente4.jpgA legveszélyesebbek közé azokat soroltam, akik pillanatnyilag a legtöbb kárt okozzák, dacára annak, hogy az efféle mentális zavarok általában nem túl ártalmasak. Most mégis az a helyzet állt elő, hogy téveszméiknek, hazugságaiknak, és sok esetben aljas törekvéseiknek megfelelően a mai Magyarországon a következő három csoport tagjai okozzák a legélesebb konfliktusokat.
A DIKTATÚRA-RETTEGŐK-kel kell kezdenem. A Gyurcsány-rajongókkal, az Amerikai Népszava olvasókkal, a Klubrádió-hallgatókkal, különösen Bolgár György beszélgetőpartnereivel, és nem hiányozhatnak innen a Magyar Narancs olvasói, írói, levelezői és szerkesztői. Ezek az emberek, és a hozzájuk hasonló bajkeverők legfőbb állítása szerint rohanunk a diktatúrába, a magyar kormány élén személyesen Belzebub áll, akinek egyetlen küldetése a modern magyar társadalom lerombolása, felszámolása, illetve visszavezetése egy feudalisztikus, fasisztoid, monarchiába. Szerintük tehát jön a Horthy-rendszer, vagy valami annál is rosszabb, mert abból, ami jön, hiányzik majd mindaz, ami a két világháború közötti elviselhetetlen világot legalább valamelyest elviselhetővé tette. A diktatúra-rettegők persze nem csak azzal ártanak, hogy a maguk rémképeit politikai ellenfelükre vetítik, hanem elsősorban azzal, hogy érdekeiknek megfelelően fenntartják a magyar politikai élet bináris oppozícióját, átjárhatatlan tábor-politikáját, lövészárok-logikáját, a párt-ellenfél diabolizálásának gusztustalan hazugságát.    
Annak ellenére, hogy a diktatúra-veszély hirdetői minduntalan támaszkodnak rájuk, önálló és ártalmas csoportként kell tekintenünk a HOLOKAUSZT-BOLONDOK szomorú közösségére. Ők nagyjából azt hirdetik – talán hellyel-közzel hiszik is –, hogy mindaz, ami az első világháború után történt, a zsidók miatt esett meg. A zsidóság kiirtása volt legfőbb célja tengelyhatalmaknak és csatlósaiknak, s a zsidóság megmentése volt a Szövetségesek legfőbb küldetése. Izrael létrehozása a XX. század legfontosabb eseménye, tűzzel-vassal való fenntartása pedig korunk egyes számú kihívása. A holokausztot egyedi, különleges eseménynek tartják, amely tulajdonképpen nem része a történelemnek, mert a történelemtudomány klasszikus eszközeivel le sem írható, meg sem ragadható, fel nem fogható. Úgy képzelik tehát, hogy a holokauszt valami történelem-feletti borzalom, áldozatainak tisztelete így egyfajta kategorikus imperatívusz, feltétlen követelmény minden ember számára. Jámbor idióták is lehetnének e szerencsétlen holokauszt-fogyatékosok, de sajnos az utóbbi években olyan helyzetbe kerültek, hogy tévtanaik a mainstream közbeszéd részévé lettek, hovatovább azt is elérték, hogy dogmáik nyomán a magyar országgyűlés – annyi más törvényhozáshoz hasonlóan – korlátozta a szólásszabadságot. És ez a tény felkiáltójelként figyelmeztet a holokauszt-bolondok veszélyességére: van okunk tartani tőle, hogy ha meg nem fékezzük őket, akkor ezek a szerencsétlenek a vészkorszak emlékezetének oltárán egyre többet áldoznak majd fel az emberi jogokból.
Végére hagytam azt a csoportot, amelynek aggasztó jelenlétét sokan észre sem veszik, amely lappangó rákbetegségként pusztítja társadalmunkat, amely megmérgezi józanságunkat: a GLOBÁLIS KAPITALIZMUS APOLOGÉTÁI-nak körét. Ők annyit tesznek csupán, hogy minden rendelkezésükre álló fórumon – televízióban, újságban, blogfelületen, pódiumon és szónoki pulpituson – népszerűsítik a modern kapitalizmust, hirdetvén, hogy a jelen problémáit, ha akadnak egyáltalán ilyenek, a rendszer hamarosan megoldja. És amúgy sem tudnánk elképzelni olyan társadalmat, ami ennél jobban, hatékonyabban, eredményesebben, demokratikusabban, stb. működne. Azon túl, hogy a kapitalizmus apologétáinak szinte minden szava hazugság –, hiszen a rendszer hatékonysága mögött fenntarthatatlan rablógazdálkodás, a természet, a közösség, s végső soron az egyén kifosztása áll, a problémáknak nem megoldója, hanem okozója, s demokráciája üres látszat csupán – a globális tőke szálláscsinálói igazi károkozók. Rombolásuk eredménye a társadalmi innováció hiánya, az alternatív elképzelések marginalizálódása, a rendszer megújításáról való elmélkedés kiszorítása a közgondolkodás folyamataiból. Soha nem volt még ennyire üres az emberiség jövője. Hogy nem tudunk elképzelni egy szerethető, megvalósításra érdemes, hatással, alkotással, gyarapítással betölthető holnapot, az a globális kapitalizmus bárgyú híveinek aggasztó befolyását tükrözi. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

 

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr906421613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.26. 14:59:42

Ez jó válasz a MANCS buta zsidózó cikkére.

Larry Silverstein 2014.06.27. 01:08:10

@maxval, a gondolkodó birca: Nem buta zsidózó cikkre hanem buta zsidó cikkre.

Vagy nem a holotagadás volt minden bünök büne a Mancs-ban?

Larry Silverstein 2014.06.27. 01:16:48

a torkigvagyok.hu igen szép bannert kapott és nagyon szellemes is.

El is indultam lájkolni, de már a gugli is hibát dobott. Összeesküvés szagot érzek....

nu pagagyí 2014.06.27. 07:12:30

Érdemes elolvasni a hivatkozott cikket is, amelyhez a magát valami vátesznek gondoló álhumorista elfelejtett linket mellékelni.

Az alapcikk egy könnyed, önirónikus írásmű a szórakoztató műfajból, ez meg a szokásos csikorgó jobboldali humorfajta alig leplezett sértettséggel és gyalázkodással spékelve amolyan "sztálin elvtárs viccel" változat. Szerzőjének látatlanban megszavazok egy főszerkesztői helyet valamelyik frissen einstandolt celebmagazinnál.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.27. 07:58:27

@nu pagagyí:

Az alapcikk fele ostobaság. Másik fele igaz, de az is ostoba stílusban van megfogalmazva. Ráadásul marhára idegesítő a ballibek folytonos zsidózása az utóbbi időben.

tapolcai evolucionista 2014.06.27. 08:16:35

BALLIBSIK!!! BALLIBSIK!!! BALLIBSIK!!! BALLIBSIK!!!
Rohadt ballibsik! Mindent korlátoznának!!
A rohadt szemetek!
Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik!

tapolcai evolucionista 2014.06.27. 08:18:54

Na meg a zsidók Azok az okai mindennek!
Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik!

MACISAJT 2014.06.27. 08:26:30

@nu pagagyí: ("Az alapcikk egy könnyed, önirónikus írásmű a szórakoztató műfajból, ")

Valóban?
Akkor idézném pl. szó szerint a "csúcskategóriát":

"Holokauszttagadók

Ha nem élnének Magyarországon zsidók, antiszemitizmus biztosan lenne akkor is, és alighanem ugyanez igaz a holokausztra: ha nem lett volna, egyesek akkor is tagadnák. Magyarország holokauszttagadásban is jobban teljesít, hiszen minálunk nemcsak a kuruc.info szintjén zajlik a nem voltozás és a nem úgy voltozás, hanem kifinomultabb fórumokon, a Szakály „idegenrendészeti eljárás” Sándorok és az állami emlékműállítók szintjén is megy a múlttagadás, annak is az előre megfontolt, megélhetési – tehát a legszánalmasabb – fajtája.

Kreténpont: 10 "

Ez volna "könnyed" és "önirónikus írásmű a szórakoztató műfajból"?

MACISAJT 2014.06.27. 08:39:56

Vigyék a gerendást ,a dániel pétert, kertész ákost, mohácsi viktóriát meg a bartus lászlót és "Pityinger- Megyünk lopni" névvel alakítsanak(fejlerúgásos performansszal.)

A putyinozóknak meg ajánlom, próbáljanak majd pl. egy new-yorki zsinagógában egy preformanszszal az ottani vallás ellen tüntetni,hátha híresek is lehettek mint a Pussy Riot:)

A békemenetezőknek meg a legfőbb bajuk hogy sehol nem tudnak felmutatni ennyi támogatót.
Hiába ugráltak az Operánál( Milla, muhaha, az persze jó "civil" ), Szabad Sajtónál...a pár tízezres levitézlett striga és honkupec rajongónál többre nem tellett.
Mutogathatták a hellerágnes a pucér hasát, humorizálhatott fajkasházi a mimi budijában, írhatott " könyveket" ferenczikrisztina ,magyarbálint,debreczenijóska mészárostamás meg a drágabolgárgyörgy, .ezeken már nem segített semmi, sem a kohn-bendit, sem a scheppele, gati charles sem a lendvai paul.

Pedig a seggüket is Demszkigrád aszfaltjához csapkodták volna ha fordítva lenne...
Hát ez a legfőbb bajuk a Békemenettel.

Koós Miklós · http://koos.hu 2014.06.27. 09:17:44

ha az utolsó rész, a "És, akik miattuk okunk van aggódni" kimaradna, akkor akár teljes nézetazonosságot is mondanék, de sajanos ezen utolsó részbe igencsak belecsúszott a politikai szimpátia, ami eleve kizárja az objektív megközelítést.
az utoló részben felsorolt 3 tipus helyett én fontossabbnak gondolnám a "birka" kategóriát, ami valóban a legveszélyesebb, akár a baloldalt, akár a jobb oldalt nézzük.
Az alapvető kritikai hozzáállás és gondolkozás hiánya vezetett oda, hogy 25 éve gyakorlatilag mindig "valami ellen" szavaznak nagyon sokan és mindenki csak fekete-fehérben képes gondolkozni.

Na ez vezetett egy ország kettészakadásához és a nézetek végletes bebetonozádásához. Létezhet ennél nagyobb fenyegetés egy társadalomra?

igazi hős 2014.06.27. 09:24:28

Röviden: a posztoló egy idióta.
Hosszabban: hogy lehet, hogy valaki a rasszistákat kimondottan kártékonynak és veszélyesnek tartja, eközben "ártalmatlan bolondnak" címkézve szinte felmenti azokat, akik egy rasszizmusból és haszonlesésből elkövetett tömegbűntényt relativizálni és meg-nem-történtnek tekinteni akarnak és ezzel megteremtik a lehetőségét és a "jogalapját" egy ismétlésnek? (A másik lehetőség, hogy nem tudja, mi az a holokauszttagadás, ebben az esetben azért idióta, mert mégis ír róla. Harmadik lehetőség nincs.)

MACISAJT 2014.06.27. 09:24:41

@MACISAJT: (Mancs: "a Szakály „idegenrendészeti eljárás” Sándorok és az állami emlékműállítók szintjén is megy a múlttagadás, annak is az előre megfontolt, megélhetési – tehát a legszánalmasabb – fajtája.")

Ami pedig fenti részletet illeti, ennél hálószaggatóbb öngólt még a mostani VB-n sem rúgtak, mint Mancs...

Idézem a 2012-es cikkükből:

"Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez, amelynek során "rendezetlen állampolgárságra" való hivatkozással több tízezer zsidót - németországi, lengyelországi menekülteket, de igen nagy számban magyarországi születésű embereket is - internálótáborokba gyűjtöttek, majd az (akkori) ukrán-magyar határ menti Körösmezőn felállított internálótáborba "koncentráltak"."

Lám, a szélsőliberális Magyar Narancs (is) pontosan ezt írta, immáron két éve...
magyarnarancs.hu/egotripp/az_emlekezet_megdolgozasa_mi_is_tortent_kamenyec-74183

Larry Silverstein 2014.06.27. 09:37:04

@Koós Miklós: 'Na ez vezetett egy ország kettészakadásához és a nézetek végletes bebetonozádásához. Létezhet ennél nagyobb fenyegetés egy társadalomra?'

Miért lenne veszélyes ez? Ez a világ legtermészetesebb dolga, ugyanez van pl. a demokrata republikánus szavazóknál.

Na és?

nu pagagyí 2014.06.27. 09:37:14

@MACISAJT: Valóban elég röhejes, hogy nem tudják fejben összerakni a folyamatot az úgynevezett holokauszttagadók. Valahová valakik elszállították a zsidókat, akik egyébként cipészek, orvosok, művészek, kereskedők, földművesek, birtokosok stb. voltak: a társadalom minden rétegéből faji alapon kimazsolázott emberek a gyerekeikkel. Nem sok jött belőlük vissza. Pontosan lehet tudni mennyi embert szállítottak be az adott objektumokba és azt is mennyi maradt belőlük a táborok felszabadításakor.

Ahol élek, a katolikus templommal vetélkedő zsidó templomban jelenleg kocsma van, ahol születtem, ott bútorboltként funkcionált. A többi templom rendeltetésszerűen működött, a félreértések elkerülése végett.

Larry Silverstein 2014.06.27. 09:40:49

@igazi hős: 'hogy lehet, hogy valaki a rasszistákat kimondottan kártékonynak és veszélyesnek tartja, eközben "ártalmatlan bolondnak" címkézve szinte felmenti azokat, akik egy rasszizmusból és haszonlesésből elkövetett tömegbűntényt relativizálni és meg-nem-történtnek tekinteni akarnak és ezzel megteremtik a lehetőségét és a "jogalapját" egy ismétlésnek?'

A történészek soxor relativizálták már a holokausztot.

Pl. amikor kiderült hogy Auschwitzban mégsem 4, csak 1 millió halott volt (1988). Tehát a fasiszta zsidóknak 40 évig sikerült elhazudni ezt a számot.

Most azon dolgoznak a relativizálók hogy lehetne-e találni egy gázkamrát valahol. Mert olyat senki sem látott a zsidó tanúvallomásokon kívül.

MACISAJT 2014.06.27. 09:47:04

@nu pagagyí:

Sokan összerakták azt már fejben...
Akár túlélők leszármazottai is:

Norman G. Finkelstein:The Holocaust-Industry

Larry Silverstein 2014.06.27. 09:50:26

@nu pagagyí: Az hogy ki jött vissza meg ki halt meg és mitől az 3 dolog.

A zsidóknak az a lényeg, hogy EZ NEM OLYAN NÉPIRTÁS MINT A TÖBBI HANEM A LEGFONTOSABB.

Ehhez igazítják az aktuális hazugságaikat. Pl. nem is olyan rég még emberi szappanról meg lámpaernyőről hazudoztak, meg 4 millió auscicci áldozatról.

A kis gecik 45 évig hazudtak a nyugati médiákban azt amit akartak ausviccről. De akkor a nyugati újságírók beszabadultak a megnyíló szovjet levéltárakba akik az ausvicci iratokat tárolták.

Jé kiderült hogy 45 évig hazudoztak a zsidók róla. De most már biztos igazat mondanak, azért is próbálják törvénybe iktatni a kánont...:)

♔bаtyu♔ 2014.06.27. 09:51:26

Szerintem ez (és a többi hasonló) az igazán kártékonyak, de végül is a zsidók dolga:

"Izraeli miniszterhelyettes: még a homokos zsidók is magasabb rendűek a gojoknál

A homoszexuális zsidóknak “magasabb rendű a lelkük”, mint akár a homokos, akár a heteroszexuális gojoknak – tájékoztatott Eli Ben-Dahan rabbi, a vallási ügyek izraeli miniszterhelyettese. A Maariv című lapban megjelent nyilatkozatában a politikus-rabbi (Izraelben persze magasról tesznek az állam és egyház szétválasztásának elvére, azt csak a gojok számára találták ki) egyértelművé tette azt is, hogy nem tartja helyénvalónak, ha egy zsidó és egy goj házasságot köt."

Koós Miklós · http://koos.hu 2014.06.27. 10:03:00

@Larry Silverstein: a politikai szimpátiának leginkább választások környékén van (szabadna lenni) kiemelt jelentősége, legalábbis egy kiegyensúlyozott demokráciában. Nem hinném, hogy ekkora társadalmi törésvonal lenne pl. Németországban a szocdemek és csu-cdu között, de mondhatnám Nagy-Britanniát vagy Olaszországot vagy bármelyik nagyobb európai országot is.
Ha egy társadalom nem képes együttműködni fontos ügyekben, akkor az oda vezet, ahol mi most tartunk. Föld, Paks, kettős állampolgárság, média, alkotmány..... hogy mindkét oldalról soroljak fontos hivószavakat.

Larry Silverstein 2014.06.27. 10:06:42

@Koós Miklós: Abban igazad van hogy az emberek kevesebbet politizálnak ott ahol több a pénz.

Nálunk se a jómódúak ugrálnak napi 10 órákat a blogokon, vagy politizálnak a kocsmában egész nap.

MACISAJT 2014.06.27. 10:15:00

@nu pagagyí: ("Valahová valakik elszállították a zsidókat, akik egyébként cipészek, orvosok, művészek, kereskedők, földművesek, birtokosok stb. voltak: a társadalom minden rétegéből faji alapon kimazsolázott emberek a gyerekeikkel. Nem sok jött belőlük vissza")

Most ki is hagynám Szabó István filmjéből ("A napfény íze")a poént amivel az ÁVH-s Sorsot kínálják("ti többen jöttetek vissza mint ahányan elmentetek"..)

De azért valamiből csak lett a II. háború után az USA keleti és nyugati partja, New-York-ostól, Los Angeles-estől, Floridástól...
Latin- és Dél-Amerika is valamiből feltöltödött...
A Kelet-Európai bolsevik rezsimekre is jutott bőséggel(igaz,jókedvvel nem).
Franciaországtól Angliáig, de Németország is rohamtempóban regenerálódott.
És persze Izrael is felszívott jó néhány milliót.

k0Jack 2014.06.27. 10:53:23

sokkal izgalmasabb vitára számítottam, csalódnom kellett :D

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.06.27. 11:00:32

A DIKTATÚRA-RETTEGŐK tudják, hogy a stadionok valójában csak azért épülnek, mert nyilvános kivégzéseket fog ott tartani a Fidesz.
Köztudott ugyanis, hogy hamarosan visszaállítják a halálbüntetést.

virgo 2014.06.27. 11:04:20

A feministákat kihagytad

_most_ 2014.06.27. 11:28:57

elég megnézni az ehhez a poszthoz írt baloldali kommenteteket, és a másik oldalt bemutató poszthoz (koznaplo.blog.hu/2014/06/26/tahosagi_lista_a_10_legsotetebb_magyar_csoportrol) írt fideszes kommenteket, úgy gondolom tökéletesen megmutatja a jobboldal és a baloldal közti civilizációs különbséget.

sdani 2014.06.27. 11:32:27

De azt vágod, hogy a blogodat kitette a balliberális index.hu a címoldalra??? És azt vágod, hogy a jobboldali hasmenéseddel is a ballib médiának hajtasz hasznot? :D

Az ilyen, hozzád hasonló egyszerű, fajankóknál már csak azok szánalmasabbak, akik a facebookon szidják a facebookot. :D

profilo 2014.06.27. 11:48:33

@sdani:

Ballib médiának?
Nem azt halljuk naponta,hogy letarolták,kiszorítják,ellehetetlenítik és megsemmisítik a "ballib médiát"?

Le vagy maradva öreg.
Jelentkezz a Központban és kérj új utasításokat,szövegpanelt és agitprop brossúrákat,hogy ne tűnj te is egyszerű,facebook-függő fajankónak.

:)

Szalacsi_Dezső 2014.06.27. 11:52:32

segíccség, süllyedünk. :-)))))))))))))))))

2014.06.27. 12:04:46

@MACISAJT: Ne feledd, a nyilasokból lettek a legjobb AVH-sok. Méltó utódok lennétek Larryval.

2014.06.27. 12:05:48

@kovi1970: Miért kéne visszaállítani? Már van. Lassú, kínnal teli.

2014.06.27. 12:07:30

@Larry Silverstein: A jobboldalnak sose volt humorérzéke. A magyar humort végig a történelemben zsidók fémjelzik.

Larry Silverstein 2014.06.27. 12:10:31

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hát igen van akinek Rátonyi Robi, Kósjani meg Sasjózsi a humor, de Fábry, aki a szalonképes úriemberek klubjának a tagja, azért valamivel disztingváltabb.

InteriorLulu 2014.06.27. 12:32:56

.Még nem olvastam a Narancs-listát, így nem tudom ezzel összevetni, ám az én olvasatomban ez az írás igen sok sebből vérzik. Sorba veszem ezeket.

Nem tudom, mit keres a sorozatfüggő a listában, ugyanis kakukktojás a többi "megszállott" között: ő, azokon kívül, akik az adott sorozatot szintén nézik, nem traktál másokat függőségének tárgyával. De eleve, ki a sorozatfüggő? Napi egy-két epizód? Három-négy-öt? Több? A nyugdíjasok többsége ezek szerint sorozatfüggő, tehát megszállott? És vajon sorozatfüggő-e, aki mint én, képes a 24 egy teljes évadát másfél nap alatt megnézni, ám az utóbbi tíz évben talán ha maximum három sorozatot követ figyelemmel?

Mitől jámbor bolond a holokauszttagadó? Aki nyilvánvalóan antiszemita, rasszista is egyben, ráadásul az aktívabb, nézeteit a lehető legszélesebb körben terjesztő fajtából.

Pontosan kik a tudományfetisiszták? Milyen konkrét példák alapján lehet őket elképzelni? A leírásból egyszerűen nem ismerek rájuk, lévén még kommentekben sem emlékszem, hogy találkoztam volna ilyennel.

A "tudománytagadók" címke hogyan húzható rá az Oravecz-, Coelho-fanokra? Átfedés nyilván van, ám ezeknek a foanoknak a többsége egész biztosan nem tudományellenes. Nem értem, miért zárná ki egymást a lelki egyensúlyát szigorúan nem konkretizált általánosságok, sok esetben ordas közhelyek által megtalálni remélő Coleho-fanok és a modern tudományban bízó, a békés célú tudomány eredményeit mindig elismerők köre?

Ami a "pc-idiótákat" illeti: a megbántott identitás márpedig valóban lelki sérülést, pontosabban "lelki sértést" jelent. Miért is akarnám az illető füle hallatára pont azt a bántó kifejezést használni, amikor mondhatnám a "meleg" és a "fekete" szavakat is? A "cigány" az más, lévén ők maguk is elfogadják, a romázásnak csak nagy nyilvánosság előtt van helye. A "zsidóval" kapcsolatban csak egy kérdés, ezzel kapcsolatban: "nem merik néven nevezni a...zsidót". Miért kéne néven nevezni, pontosabban mi az a konrét helyzet, amikor néven kéne nevezni "a zsidót"?!...

Harcos állatvédő vagyok-e, ha messzemenőkig egyetértek mondjuk azzal az EU-direktívával, amelyik például meghatározott paraméterek alapján elkészített csirketenyésztő ketreceket ír elő, "az állat jólétének igénye" miatt?

Én, és sokezer társam, akik rendszeresen olvassuk a Narancsot, vajon szerinted tényleg "diktatúra-rettegők" volnánk? Már csak azért, mert valószínűleg nem így van: rajtam kívül hat-hét redszeres Narancs-olvasót ismerek, és csupán egyvalaki az, akiről el tudom képzelni, hogy szerinte most M.o.-on diktatúra van. Ez persze nyilván semmilyen szempontból nem reprezentatív, ám már önmagában sokatmondó. Egyébként meg egy szépen épülő autokrácia van M.o.-on.

Végül a globális kapitalizmus "apologétái". Egyenlőségjelet teszel a "modern kapitalizmus" és a rablógazdálkodás-látszatdemokrácia-társadalmi innovációhiány közé, a globális tőke pedig szerinted maga a gonosz. Ez a racionális, összetett, elvonatkoztatni is képes gondolkodás egyértelmű diadala... :-(

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.06.27. 12:42:59

@InteriorLulu: „Harcos állatvédő vagyok-e, ha messzemenőkig egyetértek mondjuk azzal az EU-direktívával, amelyik például meghatározott paraméterek alapján elkészített csirketenyésztő ketreceket ír elő, "az állat jólétének igénye" miatt?”

Ez rendben is lenne, ha az EU előírná az emberek számára is a minimumfeltételeket, de sajnos nem tesz ilyet. Számomra érthetetlen, hogy miközben az EU egyre szigorúbb állattartási követelményeket szab meg, sok esetben ellehetetlenítve a több évtizedes állattartó hagyományokat, nincs mondanivalója a nyomorban élő éhezőknek. Az EU-nak nincs előírása arra nézve, hogy mennyi élelmiszerre és milyen lakhatási körülményekre van szüksége egy embernek, az állatok számára viszont ezt megszabja. Az EU üzenete tehát az, hogy számára a haszonállatok életkörülményei fontosabbak, mint az emberek alapvető életfeltételei.

Larry Silverstein 2014.06.27. 12:43:46

'Mitől jámbor bolond a holokauszttagadó? Aki nyilvánvalóan antiszemita, rasszista is egyben'

Mitől lenne antiszemitarasszista a történelmet tanulmányozó ember?

MACISAJT 2014.06.27. 12:53:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: ("Ne feledd, a nyilasokból lettek a legjobb AVH-sok. ")

Ha te mondod...
Én-eddig-nem tudtam hogy az Eisenberger Benjámin, a Komlós "humorista"János,a "körmös" Bauer vagy akár a "kárpitos"Pető előtte nyilasok is lettek volna...
de ...

MACISAJT 2014.06.27. 12:55:48

@MACISAJT:

Bocs,kimaradt a fedőneve:

Péter Gábor (eredetileg: Eisenberger Benjámin) (Újfehértó, 1906. május 14.[1]– Budapest, 1993. január 23.) magyar kommunista politikus, az ÁVO, majd az ÁVH vezetője volt 1945 és 1952 között.

Koós Miklós · http://koos.hu 2014.06.27. 13:28:35

@Larry Silverstein: nem feltétlenül ezt a következtetést kell levonni, hanem hogy ott, ahol régebbi a demokrácia és nem változtatgatják a választási rendszert, nem abuzálják az alkotmánybíróságot, ott talán sokkal kisebb a szembenállás a két tábor között. Nem következik be katasztrófahelyzet, ha épp a szembenálló tábor kerül kormányra. Béke korszakban arra van szükség, hogy a regnálók tökeit állandóan szoritsa az ellenzék és a sajtó...tudva, ha hülyeséget csinálnak, fordul a kocka és ők fogják szorongatni a másik tökeit. Ha összekacsintanak úgy, hogy a társadalom nem veszi észre, az elég nagy baj, mert az a korrupció nyitánya. Mit gondolsz, miért csak 1-3 komoly korrupciós ügy volt az elmúlt 25 évben Mo-on???

visszatérve a cikkhez, ...azért is, mert a kritikai nélküli tapsolókat ez nem érdekli. No ezért is ők a "legkártékonyabb idióták", hogy rimeljünk a cikk címére....

Nálunk ott kellene kezdeni, hogy egy előre megbeszélt napon a két oldal helyet cserél, aki eddig jobboldali volt, az holnaptól baloldali lesz és fordítva és akkor a helyére kerülne mindenki.

tapolcai evolucionista 2014.06.27. 13:45:28

@sdani: Címlap? Címlapon csak a ballibsi blogok lehetnek az indexen, nem?

Peterpapo 2014.06.27. 14:03:02

Kész szerencse, hogy Magyarországon nincs rasszizmus. Csak igény a rasszizmusra.

Egyébként arra lennék kíváncsi, hogy a blog írója hova sorolja magát? Talán a Mindenki hülye, csak én tudom a tutit, nem is értem, hogy nem én vezetem a világot? csoportba beleférne.

Netuddki. 2014.06.27. 14:04:48

@tapolcai evolucionista: Ezek szerint te is a fideszes csürhéhez tartozol. A ballibsizéseddel elárultad. Gratulálok!

"tapolcai evolucionista 0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.12.29. óta tag."

Netuddki. 2014.06.27. 14:06:37

@Peterpapo: A blog írója? Hehe. A blog írója hülye. Azaz a blog írója a hülye.

Eaven 2014.06.27. 14:22:17

Ez egy vicces írás. :) Mintha valaki nekifutna összeírni a világ legjobb focicsapatait és olyanok szerepelnének rajta mint a kispesti öregfiúk meg a Nagytarcsa fc. :D

Peterpapo 2014.06.27. 14:30:05

@Eaven:

Nana!!

Sem a kispesti öregfiúk, sem a Nagytarcsa FC nem kapott még ki BL mérkőzésen!!!

;)

Peterpapo 2014.06.27. 14:46:09

@Larry Silverstein:

Fábry disztingvált? Tényleg vicces élő adásban leköpni valakinek a képét, meg a seggét mutogatni. Halálra röhögtem magam rajta. Nem arról van szó, hogy ne bírnám Fábry egy két előadását, mert hallottam már párat és szeretem a vietnámi balzsamost is, meg amikor apukája elment narancsért, meg amikor rétest sütöttek, stb, de disztingváltak nem nevezném.

Peterpapo 2014.06.27. 14:50:57

@InteriorLulu:

Köszönöm a hozzászólásodat, mélyen egyetértek veled mindenben. Először azt hittem én írtam. :)

tapolcai evolucionista 2014.06.27. 18:59:48

@kovi1970: BALLIBSIK!!! BALLIBSIK!!! BALLIBSIK!!! BALLIBSIK!!!
Rohadt ballibsik! Mindent korlátoznának!!
A rohadt szemetek!
Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik! Rohadt ballibsik!
Na meg a zsidók! Meg a buzik! A cigányok is!!
komcsikról nem is szólva!

tapolcai evolucionista 2014.06.28. 10:58:01

@Peterpapo: Te meglepődsz @Larry Silverstein: -en?
Egy szeméttelepen nőtt fel, neki a Fábry stílus az finom úriemberi viselkedés még.
Szerinted mit tanult a kukázó szülőktől?

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.06.28. 12:36:13

Szerintem a legkártékonyabbak az ilyen és hasonló listák, bármilyen oldalról jöjjenek is.

Azzal, hogy a másikat a saját hite/meggyőződése alapján besoroljuk 'idiótának', nem csak azt tesszük lehetetlenné, hogy meggyőzzük a magunk 'igazáról', de azt is, hogy az ő 'igazára' bármennyire is nyitottnak mutatkozzunk.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2014.06.28. 16:47:11

@Koós Miklós: "Az alapvető kritikai hozzáállás és gondolkozás hiánya vezetett oda, hogy 25 éve gyakorlatilag mindig "valami ellen" szavaznak nagyon sokan és mindenki csak fekete-fehérben képes gondolkozni."

+1

2014.06.29. 22:21:40

Jéé, nem is tudtam, hogy ennyire veszélyes vagyok.

loserock 2014.07.05. 10:37:46

Nem rossz ez, gondolkodtatónak. Itt-ott hézagos, a sorrend képlékeny. Egy blogbejegyzés kereteit így is túllépi összetettségben. Gondolatébresztő összefoglalónak jó, könyvjelzőzésre való írás.

Egy kiegészítésem lenne, beleszőném valahogy a „demokrácia fetisizmust” is, még ha nem is külön kategóriának. Tudom, jöhet a megkövezés, de mérések és tapasztalatom szerint is az emberek úgy 70-80%-ban nem alkalmasak rá és nem is igénylik a demokráciát. A beszólogatás populizmusát szeretik demokráciának álcázva fetisizálni, a képzetlen és valójában a döntésekben érdektelen tömegek legitimációjára hivatkozva pedig mehet a szabadrablás. Szerintem itt már húzódik egy törésvonal, mintha a poszt is valami célként, és nem egy lehetséges (és általában hibás) működési sémaként kezelné ezt. Mindez a demokrácia fetisiszták agymosásának köszönhető (látszat megoldással tönkre téve milliók boldogságának lehetőségét).
süti beállítások módosítása