HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Hajítsd a törpét!

2015.09.17. 10:04 Ratius

A nyolcvanas évek óta létezik egy meglehetősen furcsa játék Angliában és Ausztráliában. Hajítsd a törpét! Ez a neve. És ez a lényege. Most eszembe jutott. Írok róla.


hajitsd_a_torpet_1.jpg
Kell hozzá először is egy feltüzelt társaság. A tüzet többnyire az alkohol biztosítja. Kell hozzá néhány megtermett dobójátékos. Olyan erőember féleségek, akik más körülmények között kamionokat húznak el, farönköket, meg betongolyóbisokat emelgetnek. Kell hozzá legalább egy vállalkozó szellemű liliputi sporttárs, aki természetesen védőruhát visel, sisakot csatol a fejére, és igyekszik úgy repülni, hogy a lehető legmesszebb érjen talajt, majd igyekszik úgy gurulni, hogy ne sérüljön meg. Hogy el ne felejtsem, hajítandó játékostársunk a védőfelszerelés mellett valamilyen hámrendszert is visel, hogy a dobójátékos könnyedén fel tudja emelni. Be kell látnunk embertársainkon nehéz kényelmes fogást találni. Ha el akarjuk hajítani, mégsem ragadhatjuk meg olyan esetlenül, mint egy cementeszsákot… Az sem árt, ha kisnövésű játékos puhára esik, tehát általában kell a játékhoz valamilyen kipárnázott felület.

hajitsd_a_torpet_2.jpg
A sport lényege ezek után sok magyarázatra nem szorul. A vidám társaság döntésétől függően egy, vagy két dobójátékos megragadja a törpét, és elhajítja. A cél többnyire az, hogy minél távolabbra repüljön a sporttárs.  
Mi itt, a jó öreg kontinensen csak a minap ismerkedhettünk meg ennek a játéknak a közel-keleti változatával, de Ausztráliában még világbajnokságokat is rendeznek a részeges kocsmasport legjobbjai számára.

hajitsd_a_torpet_3.jpg
Megjegyzem, a Hajítsd a törpét! játékosai valamennyien élvezik a mókát. Ausztráliában az elhajítottak – a vidám röpködés, és a könnyed túlélés reményében – éppen annyira személyes döntésük szerint vesznek részt a játékban, mint a dobóemberek. Felnőttek, érettek, csak kis növésűek. Tehát például semmiképpen sem lehetnek gyerekek. Akik persze gyakorlatilag alkalmasak volnának a részvételre, elvi okok miatt azonban az európai kultúrában, még annak legprimitívebb elemeiben sem elképzelhető kiskorúak hajigálása.
Barbár játék, vitathatatlan.
De talán nem annyira barbár, mint gyerekeket átdobni a határon…


hajitsd_a_torpet_4.jpg

 

11391504_926514707389563_8885290071758443750_n.jpgTi mind egyéniségek vagytok!
Ti mind különbözőek vagytok!
Mindent magatoknak kell megoldanotok!
Nektek önállóan kell gondolkoznotok!
Nem kell követnetek engem!
Nektek nem kell követni senkit sem!
…de talán a Boldogok a sajtkészítők blogot a facebookon mégis…

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr697794728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.09.17. 14:40:16

És állítólag ezek is ugyan olyan emberek, mint a többi. Állítólag. Bár ha biológiailag nézem, akkor az állatnál is rosszabbak, hiszen azok is vigyázzák az utódaikat, legalábbis a fejlettebbek. Civilizációs szempontból valószínűleg már cro-magnonban sem kapnának helyet egy társaságban. Humanitárius szempontból az értékelés remélhetőleg vitán felül negatív. Vallásilag pedig nem tudom hova tenni, mert bár több vallás tanait vizsgálgattam már érdeklődéssel, de a "vágd oda a szomszéd ország betonjára az utódod" című rituálé ezidáig elkerülte a figyelmemet.

tralalala 2015.09.17. 17:21:38

Remélem azok, akik fröcsögtek a magyar operatőrnél, hogy aki gyereket bánt, azt meg kell ölni, most is jönnek elmondani ugyanezt.

patkányarcúáginéni 2015.09.17. 18:28:29

Ez is a Dzsihad része. Nyugodtan fel lehet áldozni az - amúgy senkihez nem tartozó, árva - gyerekeket a Szent Cél érdekében, ami Európa elfoglalása.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.09.17. 18:29:48

@tralalala: Á, ők nem bántották, csupán játékosan átszökkeltették mosolyogva azon a csúnya kerítésen, ami csupán véletlenül nőtt oda az amúgy tárt karok elé. Arról igazán senki sem tehet, hogy Newton átka lesúlytott, és rosszindulatú gravitációs vonzás érte a felhőtlenül lebegtetni szándékozott ártatlan gyermeket. Erről is az az átkozott Orbán tehet!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.09.17. 18:32:21

@patkányarcúáginéni: Ja, így már egészen emberbaráti színezetet kap a dolog. Nem is értem, miért aggódnak ezen kultúrkörökben szocializálódott emberek!

patkányarcúáginéni 2015.09.17. 18:37:53

@F.M.J.: Előre megjósoltam, hogy ezt fogják végük tenni, mikor elkezdődött a balhé. A család csodálkozott a tévé előtt, hogy honnan tudtam? Hát honnan?..

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.09.17. 18:42:27

@patkányarcúáginéni: Szörnyű egy arc lehetsz! Gondolkodsz? Emlékszel? Felhasználod a tapasztalataidat az események elemzésénél? Undorító renitencia! Hogy alkarsz így beilleszkedni a csodás nagy európai konzumidióta családba. Az ilyen dekadens elemek akadályozzák a világ boldogulását. Szégyeld magad! :-)

qamba 2015.09.22. 07:34:40

az eset felháborító, viszolyogtató, rettenetes, milyen jelzőt használjak még?

egy a gond, nagy valószínűséggel nem igaz.

mutasson valaki egy dobálós videót!
de legalább fotót!

ha egy bakondi nevű hivatalos személy, aki azok közé tartozik, akik az "illegális határsértők" kezdetű nagyáriát adják elő naponta többször, szóval, ha ez az ember is a gyerekeket "adtak át a kerítésen" formulára váltott át a dobálás helyett, no, akkor jó lenne a hangulatkeltő zihálást kicsit lehalkítani.

savanyujóska 2015.09.22. 09:18:26

Igen, Bakondi abszolút hiteles személyiség.
444.hu/2015/09/22/ketszer-is-gondoljak-meg-hogy-elhisznek-e-barmit-bakondi-gyorgynek/

Annak azért örülök, kedves Ratius, hogy a kommentekből ítélve végre megtaláltátok egymást a közönségeddel. Gratulálok.
süti beállítások módosítása