HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Merkel asszony és a másik realitás

2015.09.28. 08:00 Ratius

Sokan sokáig őszintén tiszteltük a karizmatikus kancellárasszonyt, s úgy hittük, hosszú évek, évtizedek után végre igazi vezetője van Európának. Ám ahogyan az egyre gyakrabban felbukkanó kritikus helyzetek sorra-rendre helytállásra kényszerítik, vagyis kényszerítenék a kontinens legjelentősebb politikusát, úgy foszlik le róla a „történelmi személyiség” mítosza, úgy válik egyre világosabbá Merkel asszony meztelensége, úgy lesz mind nyilvánvalóbbá: jelentéktelen marionettfigura ő abban a színházban, amelynek zsinórjait nálánál nagyobb erők igazgatják.

masik_realitas0.jpg

„Fogjon mindenki egy Bibliát”
Angela Merkellel kapcsolatban a legenyhébb kritika így szól: a kancellár „másik realitásba került”. Akár úgy is érthetjük ezt a másik realitást, hogy a kancellárasszony egyszerűen megbolondult. A minap egy német egyetemen feltették neki azt a kérdést, vajon mit tesz a német kormány, hogy megvédje lakosságát a terrorizmustól. Európa beteg asszonya a következő gondolattal felelt: „Fogjon mindenki egy Bibliát a kezébe és kezdje el olvasgatni, majd kezdjünk egy dialógust velük (mármint a bevándorló arabokkal) és magyarázzuk el nekik, hogy mi a húsvét, mi a pünkösd, mi az első áldozás, és majd találunk biztos valami közös nevezőt.” Nos, ha ezt teszi a német kormány, hogy megvédje polgárait a terroristáktól, hát az majdnem olyan hatékony lesz, mint amilyen hatékonynak – a kirobbanó migránsellenes tüntetések hangzavarában és a felgyújtott menekülttáborok fényénél – Merkel asszony nagy civilizációs újítása, a willkommenskultur tűnik.
És bár az egyetemen elhangzott szavak alapján, no meg a migránsokkal való fotózkodás, nem utolsó sorban a migránsok befogadására tett felelőtlen ígéret alapján okkal feltételezhetjük, hogy a politikusasszony gyógyszereit rosszul állították be, és az erősen hallucinogén szerek hatása alatt teszi, amit tesz, a valóság sajnos ennél egy kicsit tragikusabb.
Merkel asszony sajnos nem bolondult meg. Merkel asszony nagyon is világos logika szerint, rendkívül és tudatosan dolgozik. Egy másik realitásban. Merkel asszony magabiztosan halad a globális nagytőke érdekeiben szorgoskodó nagy elődeinek, Thatcher, Reagan és mások által kijelölt realitás széles országútján.

masik_realitas1.jpg

Becsület és befektetői érdek
Ha a közelmúlt eseményeire pillantunk, egyértelmű, hogy Merkel asszony tévedhetetlen biztonsággal választotta minden esetben a nagytőke képviseletét, amikor választhatott becsület és befektetői érdek között.
Ukrajna támogatása, illetve az Oroszország elleni szankciók ügyében csupán azért bizonytalankodott, mert két üzleti érdek ütközött a feje fölött, és nem tudott dönteni, hogy az európai tőkés nagyvállalatok oroszbarát logikáját, vagy az amerikai befektetési csoportok Ukrajnával kapcsolatos aspirációit lenne-e helyénvaló támogatnia.
Ám efféle kételyek egy pillanatig sem gyötörték, amikor a görög válságot kellett „megoldania.” Szemben a görög kormány józan és jövőbe tekintő érvelésével, mi több, szemben az IMF ajánlásával, kíméletlenül keresztülvitte a nagybankok érdekét, szemernyit sem elmélkedve olyan kicsinyes ostobaságokon, mint amilyen az emberisesség, a hosszú távú megoldás, vagy a kölcsönösen előnyös megállapodás.
Első pillanatra tálán még azt is képzelhetnénk, hogy a most, a jövevények dolgában tanúsított szilárd filantrópiája valamiféle vezeklés a görögök ellen elkövetett abúzus nyomán, ám, ha kicsit is utánanézünk okoknak és érveknek, mindjárt kitűnik: ismét a nagyvállalati érdek határozza meg Merkel asszony viselkedését. Még akkor is, ha – az ugyancsak nagyvállalati járszíjon pörgő német lakájmédia, stílszerűen inkább lügenpresse – igyekszik a humanitás, meg a keresztényi szeretet ideológiájába burkolni a hideg és konok üzleti megfontolást.

masik_realitas3.jpg

Kinek a munkahelye?
Mert, hát tegyük csak föl azt a végtelenül egyszerű kérdést, hogy kinek a munkahelyét fogja elfoglalni az a sokmillió jövevény, aki Nyugat Európára zúdul most és az elkövetkezendő években?
Nézzünk pár adatot: A bonni Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit, azaz a Munka Jövője Kutatóintézet adatai szerint a 2004 óta csatlakozott kelet-közép-, és kelet-európai európai országok, nevezetesen a balti államok, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Románia és Bulgária állampolgárai közül jelenleg öt millióan élnek a nyugati uniós tagországokban. Több új EU-tagországból a munkaképes korú népesség igen jelentős része vándorolt nyugatra, Litvániából például 9 százalék, Romániából bő 10 százalék, de Magyarországról is több, mint 5 százalék. Hogy hosszú távon ez a kelet-európai országokra nézve nem túl előnyös, azt sokan valószínűsítik, jelenleg azonban a nyugaton munkát vállaló keletiek enyhítik a hazai munkanélküliség feszültségeit, s hazautalásaikkal jelentősen növelik a hazai vásárlóerőt.
A célországok lakói, Anglia, Hollandia, Németország polgárai azonban egyre nagyobb elégedetlenséggel szemlélik az újeurópaiak versenyét. Legszívesebben hazaküldenék ezeket a lengyel, román, magyar munkavállalókat. A most befogadandó, és idővel német, angol, francia állampolgárrá váló migránsokat azonban nem lehet majd hazaküldeni. Viszont munkaerejük – a nagyvállalatok számára – még olcsóbb is lesz, mint a Kelet-Európából jött versenytársaiké.
Hogy ezenközben megoldhatatlan társadalmi feszültségek keletkeznek a befogadó országokban, hogy ezenközben a migránsok munkához nem jutó tömegeit – mert nyilván sokszor annyian jönnek, mint ahányan el tudnak, vagy el akarnak helyezkedni – az államnak kell eltartania, hogy ezenközben ismét kettészakad Európa, az a nagyvállalatokat a legkevésbé sem érdekli.
Nem érdekli tehát a kancellárasszonyt sem. Számára a nagytőke érdeke az egyetlen realitás.

masik_realitas4.jpg

 

11391504_926514707389563_8885290071758443750_n.jpgTi mind egyéniségek vagytok!
Ti mind különbözőek vagytok!
Mindent magatoknak kell megoldanotok!
Nektek önállóan kell gondolkoznotok!
Nem kell követnetek engem!
Nektek nem kell követni senkit sem!
…de talán a Boldogok a sajtkészítők blogot a facebookon mégis…

 

 

 

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr477846116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kewcheg 2015.09.28. 20:39:58

Én egyékkén azt külön felháborítónak tartom, hogy a frau nem biztosít jólfejlett német kancákat a szaracén fiatalembereknek....

Ad Dio 2015.09.28. 22:02:48

Érdekes gondolatmenet, de nem gondolnám, hogy telitalálat...

Merkel nem dönt hanem sodródik. Közben olyan hibákat követ el, amik szétverik Németországot. bevándorlók munkaerő piaci szempontból nem értelmezhetőek. Közép és hosszú távon is csak a baj van velük.

Merkel egy nagyon jó békeidős politikus, de egész egyszerűen ebben a krízisben nem találja a helyét. Ami nagy baj...

preshaz.blog.hu/2015/09/24/a_hajotorott_paradoxon

Brix 2015.09.28. 22:07:27

Szerintem a közép-európai munkaerőt nem lehet pótolni ázsiai/afrikai bevándrolókkal , ezt jól tudják a németek is. Az itteni munkaerőt az ipari hagyomány és a képzettség szintje magasan a most beérkező illegális bevándrolók felé emeli. A német politikia elit csak kínjában használta , a munakerőpótló soha nem visszterő lehetőség narratíváját, hogy tompítsa a jelenség súlyosságát.
Egy biztos: ha megjelenik a szakképzetlenek piacán ez a több százeres tömeg, évekig a padlóra nyomja a béreket Németországban. Ezt persze nem fogják elfogadni a mai is gyenge életszínvonalban élő és munkát nehezen találó németek, és valószínű hogy nagy balhék lesznek. Nyilván lesznek brutális adóemelések is a menekültválság következtében.
Bár ezeket már nem német trampli fogja végrehajtani ...Neki csak hetei vannak lehetnek hátra ...Egy politikia hullla...

megint 2015.09.28. 22:11:59

Szerintem csak simán meg akar felelni a gazdag nyugati elitnek. A német társadalom nagyon toleráns, de elég lesz egy akció amikor egy város lángokban áll és fordul a kocka. Európa két részre fog szakadni, lesz egy amerikai és egy orosz fennhatóság alatt álló. Az USA egy éve világítja át a befogadni kívánt migransokat, 10000 főt, nem véletlenül. Ők kőkeményen ervenyesitik az érdekeit, mi meg csak szajkozzuk, hogy "az európai ertekek", nos azokat csak akkor fogjuk tudni érvényesiteni ha először az érdekeinket meg tudjuk védeni.

Brix 2015.09.28. 22:18:44

Nem is százeres , hanem milliós tömeg ...mert már 1,2-1,3 milló menedékkérőre számítanak Németországban év végéig...
Akiknak kb a 10%-a birtokol valamilyen használható szakmai tudást, a német munkaugyi miniszter szerint...
Sajnos, ez a migráns probléma beveri az utolsó szeget is az EU koporsójába...
A hullarablók már gyülekeznek, mert megérezték hogy mekkora inkompetens , halogató , gyengeelméjű vezetői vannak az EU-nak..
Az USA most támadja a német ipart , amikor az EU legnagyobb válságát éli át...
Az invázorok meg Lagostól Daccáig azt látják , hogy erőszakkal, a határokon átcsörtetve minden vágyuk teljesül , így egyre többen indulnak útnak , hogy kirabolják a még gazdag , de gyenge és öreg kontinenst...
Sötét jövő áll előttünk...A fegyverek dörögni fognak..
Ide meg behívják Putyint...A NATO 5. cikkely egy hazugság....Védtelenek vagyunk, sőt a barátaink az ellenségek...

Ad Dio 2015.09.28. 22:18:53

@Brix:

Pontosan. Abban a munkaerőpiac olyan részén jelentkeznek, ahol amúgy is túlkínálat van. Ahol meg hiány van, oda nem tudnak tömegesen belépni. Európának nem munkás kéz, hanem munkás ész kell!

Balt 2015.09.28. 22:28:51

@Brix: Ami érdekes, hogy gyakorlatilag egész Európa (népessége) ellenében megy ez a német "wilkommenskultur", ezt már nagyjából mindenhol levették (Konrád, Kertész és Ungváry után) európai szinten is, még a szélsőségesen liberális Verhofstadt is. Hogy a németeket mi és mikor fogja a kötelezően elvárt 70 év polkorrekt frázisoktól a realitások felé fordítani azt nem tudom, de már ma is késő.

Tudományos libsizmus 2015.09.28. 23:05:54

Az Elbától nyugatra minden politikus megőrült. Putyin fogja Európát kihúzni a szarból, de előtte még megszállja Ukrajnát.

telkoe 2015.09.29. 00:02:02

Gratula.
Vegre egy politikai blog ami onallo ertelmes gondolatokat hoz es nem valami harmadrangu partujsagirocska-politikusocska izzadsagszagu erolkodese aktualpolitikai orbanozasra.

Netuddki. 2015.09.29. 00:12:55

Köpködjétek csak a Merkelt, hátha akkor nagyobbnak tűnik a csuti törpe...

netnepper 2015.09.29. 00:58:15

Mér-kell bundás kanca a felcsuti nostradamust is csak azért támogatja, hogy a m'agyarokat xarba taposva fillérekért biztosítson biorobotokat az egykori hitlerjugend tagokból álló, megvénült xarzsákok által kézben tartott német iparnak. A VW-sztori is szépen mutaja, hogy a németek a 4. birodalommal ott folytatják, ahol a 3. birodalommal abbahagyták. Azaz ki nem xarja le hogy mindenki rákban megdöglik, csak a jó kis szaftos profit a lényeg...
Az usákok - jó szövetségesként(:-D) - mint anno, most is egy kicsit az orrukra csaptak...

bElannaTorres 2015.09.29. 01:08:29

én szeretnék abban hinni hogy ennél okosabbak vagyunk. és mondjuk az egész egy színjáték. Így kell befogadni elenyésző és kezelhető mennyiséget, hogy aztán tényleg szép nagy falakat húzzanak a határra és már ne kelljen beengedni a húzósabb tömeget.
szeretnék ebben hinni, de lehet megint csak én gondolom túl, hogy feltételezek némi előrelátást és előre felkészülést az eshetőségekre.
mert most tényleg azon vitáznak sokan hogy miért ne lehetne beengedni a menekülteket én nem hiszem hogy tényleg olyan hülyék lennének, hogy nem látják előre hogy ez még csak nagyon a kezdet. Megindul afrika is szép lassan.
addig ki kell tenni a megtelt táblát, elég sok élősködő lóg rajtunk eleve, nem kell több, illetve nem hiszem hogy elbírunk annyit ahányan jönni akarnának a háborús országokból. Főleg ugye a sok analfabétát, vagy eleve rosszul szocializálódott férfiak tömegeit. Csak a bűnözés lesz nagyobb. Gazdaságilag meg egyértelmű hogy sokat nem tudnak kezdeni a félhülyékkel. Szírek még csak csak, de az afgánok? Fele analfabéta ráadásul benne van abban a 8 országban ahol a legrosszabb a nők sorsa - úgy mondom élete.

chrisred 2015.09.29. 05:51:15

@netnepper: Hát igen, a németek annyira rávetették magukat a magyar munkaerőre, hogy a lehetséges leghosszabb ideig, 2011-ig nem engedélyezték a szabad munkavállalást.

Szerintem a migráns kérdésben is ők reagálnak a legjobban. Minthogy a menekülteket így is, úgy is kötelező befogadni, úgy viselkednek, mintha teljesen kapóra jönnének és szüksége lenne rá a német gazdaságnak. A gazdasági életben történteknek csak az egyik fele, hogy mi az esemény, legalább annyit számít, hogy a gazdasági szereplők negatív vagy pozitív változásnak tartják. Ha be tudják adni a német közvéleménynek, hogy nem válságot élnek át, hanem a növekedéshez szükséges erőforrásokhoz jutnak, akkor jelentős előnybe kerülnek azokhoz a gazdaságokhoz képest, amelyek letargiába esnek miatta.

bkkzol 2015.09.29. 06:09:31

Európa elvesztői a mostani vezetői. Van aki nyíltan eladja Európát ,mint Juncker. Eddig is az amerikai nagy cégek pénzét mosta tisztára, most sikálja el az eu-usa szabad kereskedelmi egyezményt. Merkel lehet, hogy az NDK-s gyemekkori élménye miatt buktja meg az EU-t. Az meg vicc, hogy ezek munkarőt képviselnek. A 10 tagú családból esetleg ketten dolgoznak. A többi a szociális háló parazitái.

nu pagagyí 2015.09.29. 06:13:41

Nekünk szerencsére nincs olyan gondunk, mint a németeknek. Magyarország egy kiürülő régió, egy good bye kultúra.

na4 2015.09.29. 06:20:57

Szerintem nem így van. Németországban így is többmilliónyi munkanélküli van, és akkor most ezekre rányomják még ezt a csürhét is. Ráadásul a technologhizált Németországban már IQ kell, nem analfabéták. És akkor még nem beszéltünk az etnikai, vallási, viselkedési problémákról. Merkel évtizedekre elqurta Németországot, egy hülye, aki a Reichstag előtt fog égni. Mikor tett volna ilyet egy Konrad Adenauer, vagy egy Helmuth Kohl?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.29. 07:23:57

Eközben azt olvasom, hogy a svéd lakosság körében nő azok száma, akik még több menekültet fogadnának be:

www.origo.hu/nagyvilag/20150928-a-svedek-egyre-jobban-szeretik-a-menekulteket.html

Meghülyültek ezek?

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.29. 07:35:19

A német belügyminiszter is kijelentette, hogy az öregedő német társadalom problémáira nem jelent megoldást a most érkezett embertömeg.

Merkel igenis a tőkések érdekeit képviseli. Ezt már számos esetben megmutatta. Jól mutatja ezt, hogy szép célokat tűzött ki Németország a megújuló energiaforrások használata területén, de a többletterhek fizetése alól pont a nagy ipari termelőket vonta ki, és az Energiewende költségeit teljes egészében a magánfogyasztókra tolta rá.

Egyre több hangot hallani a CDU politikusai közül, hogy a menekülteket alkalmazó cégek kapjanak ideiglenesen felmentés a minimálbér fizetése alól. Ez 8,5 €/óra (bruttó). 40 órás munkahéttel számolva kb. 1360 € bruttó. 2 gyerekkel számolva, ill. egyházi adó nélkül, zsebben marad kőkemény 1023 euró. Az ideális muszlim családmodell esetén a nő otthon van, tehát a fenti példa alapján kb. 250 euró marad fejenként, ha a menekült egy minimálbéres munkakörben tud munkát találni. Ha még ezt is lentebb viszik, akkor nem fogja megérni a menekültnek soha az életbe dolgozni, mivel a minimális szociális juttatások bezsebelésével is többhöz jut, mint kemény munkával. Én a helyükben ellébecolnék, seftelgetnék, még úgy is jobban megélnék segélyből, mint a normális munkából.

Ugyanez a minimálbéres menekült munkavállaló havonta befizet 127 eurót a nyugdíjkasszába. Ez azt jelenti, hogy a német átlagnyugdíjas havi 1220 eurójához 10 szír átlagos menekültcsalád termeli ki.

De menjünk tovább. Havonta ebből a minimálbérből befizet kemény 61 euró jövedelemadót. Ha ezzel az összeggel számolok, akkor minden egyes ledolgozott 2 év után fizeti vissza az államnak egy havi ellátását abból az időszakból, amit munkanélküli menekültként kapott. És nem a család költségeiről beszélünk. Jah, és az 1023 eurójából nem fog tudni egy lakást bérelni az egész családnak, tehát az államnak kell majd beugrania a költségekbe.

Ez a német társadalomnak nettó veszteség. Nem baj, pénz az van rá bőven...

Ad Dio 2015.09.29. 08:30:21

@bElannaTorres:

"én szeretnék abban hinni hogy ennél okosabbak vagyunk"

Mind szeretnénk ebben hinni, de azt hiszem ez most nem igaz. Kétségtelen, hogy vannak olyanok, akik igyekeznek hasznot húzni a helyzetből, de ez inkább csak a hullám meglovaglását, nem pedig a tenger hullámoztatását jelenti.

Ad Dio 2015.09.29. 08:40:35

@StanLee:

"Egyre több hangot hallani a CDU politikusai közül, hogy a menekülteket alkalmazó cégek kapjanak ideiglenesen felmentés a minimálbér fizetése alól. Ez 8,5 €/óra (bruttó). 40 órás munkahéttel számolva kb. 1360 € bruttó. 2 gyerekkel számolva, ill. egyházi adó nélkül, zsebben marad kőkemény 1023 euró. "

E mögött a társadalmi nonszensz mögött van logika.

- a menekülteket nem lehet hazaküldeni, mert a többségnek nincs olyan hogy "haza"
- a képességeik a társadalom alján lévő munkákra teszik alkalmassá, arra is csak 80%-ban (nyelv, eltérő munkakultúra, lelki állapot stb)
- abban a szektorban nincs munkaerő-hiány, mert a keleti országokból érkezettek ott dolgoznak
- ha már úgyis itt vannak ezek a menekültek, cseréljük le a keleti munkásokat őrájuk.
- a kelet európaiak haza tudnak menni, ők nem
- a német munkaadót ez irányba érdekeltté is kell tenni
- nosza, csökkentsük a minimálbért a menekültek esetén

Nonszesz. Hiszen:

- jogsértő
- társadalmi feszültséget okoz (nekem miért fizetnek kevesebbet mint egy németnek ugyanazért a melóért?)
- gazdaságilag tarthatatlan helyzetet eredményez (egy 320.000 forintból nem lehet megélni családosan Németországban)

Ez inkább arra világít rá megint, hogy milyen borzasztó fejetlenség és káosz van. Pár hete még jöjjön mindenki, aztán meg hazaküldünk mindenkit aki nem szír, aztán meg nem adunk segélyt, aztán meg csökkentjük a minimálbért a menekültek számára... agyhalott ötletelés..

Ha már... akkor mondhatnák, hogy a menekültek foglalkoztatói adókedvezményt kapnak...

gmihaly 2015.09.29. 08:43:06

Egy őrült balti (A szovjet sztori.Dokumentumfilm.Rendezte:Edvard Snorre, a Youtube-on talán még megtalálható)) szerint Hitlert és vele Németországot is Sztálin rángatta bele az elkövetett borzadályba. Akik az ezekről bemutatott dokumentumokat vitatják, a legtöbb ország jogalkotóinak hála, bűnelkövetők. Ez a stigma eltüntethetetlennek látszik, Németország zsarolható, ezért ilyen tétova a Mutti is, az ország is a polkorrekt átverősdi témakörében.

gmihaly 2015.09.29. 08:45:50

Jut eszembe, valami olyasmit olvastam valamelyik portálon, hogy a fritzek kiszámolták, hogy a menekültválság polkorrekt rendezése milyen súlyos euromilliárdokba fáj, és tizenévig tart.

telkoe 2015.09.29. 09:37:54

@Medgar: @Kovacs Nocraft Jozsefne:
A Sved Demokratak meg mindig csak 25% korul vannak, az origo meg elegge egyertelmuen a balos propagandabulvart nyomja a Deutsche Telekom szponzoralasaval. Ha nem a nemet ugyibugyi aranyosbevandorlo vonalat nyomnak akkor eleg gyorsan a nagykola extrakrumpli kerdest tennek fel a riportalanyoknak...

Kivlov 2015.09.29. 10:02:14

merkel egy álomvilágban él, de irgalmatlanul meg fogja szívni.

Dr.Traktor 2015.09.29. 10:08:01

érdekes lesz követni, hogy a svédeknél vagy a hollandoknál lesz-e meg előbb a muzulmán többsgé ahhoz hogy államformát változtassank meg egyebek.

ez még egy olyan max 2 generációs projekt kb.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.29. 10:23:30

Ezt is érdemes elolvasni a témában..

szakirodalom.atlatszo.hu/2015/05/23/miert-a-hit-gyulekezete-adta-ki-magyarul-udo-ulfkotte-konteoit/
Nemrég jelent meg idehaza Udo Ulfkotte német újságíró botránykönyve. A szerző nem kevesebbet állít, minthogy a német média csöppet sem független: politikusok, valamint a titkosszolgálatok és a pénztőke irányítja.

_Epikurosz_ 2015.09.29. 10:45:32

@Ad Dio: @StanLee: Azt én sem értem, hogyan gondolták, hogy a menekültek majd megélnek minimálbér alatti összegből, hacsak nem kapnak hozzá Hartz4-et, amit viszont már most utálnak a németek. Ja, és abból az összegből fűteni is kéne. Mi marad? Az alvilági források. Amihez még több erőszak és kegyetlenség társul. Ami miatt a németek kétségbe fogják vonni a rendőrség erőszakmonopóliumát. Önvédelmi csoportok fognak alakulni, és ellenőrzött körzetek. Aztán Németországot átnevezik Brazíliára, lesz a favella, meg a (társadalmi munkában) őrzött lakópark.

♔bаtyu♔ 2015.09.29. 11:04:08

Ha a németek pucájában van még vér, hazaárulásért lesittelik és GDP-jük jelentékeny részét arra költik, hogy a bevándorlókat visszazsuppolják.

Az érintett országokat, ahol a migránsok átvonultak, pedig a németeknek és az osztrákoknak kárpótolnia kellene. elvégre ők hívták a bevándorlókat.

♔bаtyu♔ 2015.09.29. 11:06:23

@Ballib Cenzúra: A németek szerint hazájuk megszállás alatt áll, a médiájuk idegen kezekben van és ennek része a szólásszabadság korlátozása is. Azaz tisztában vannak ezzel.

Persze addig ezt magasról szarták le, amíg a jólétüket és kényelmüket nem fenyegette senki.

Ad Dio 2015.09.29. 12:47:13

@_Epikurosz_:

Másik - talán még ennél is díjnyertesebb őtlet - az volt, hogy "egységesíteni kellene a menekült ellását Európában, hogy nem mindenki Németországba vágyjon. :-o

Vagy az ötlet, hogy egyik napról másikra megvonja Németrország a pénzügyi segélyt a menekültektől :-O

Káosz-káosz-káosz. Ötletelés, kapkodás, hibázás.

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.29. 14:12:55

@_Epikurosz_: HartzIV-ben nincs benne a kozuzemi szamlak fizetese, csak a lakase. En mondjuk annak is orulnek ha a berleti dijat tolna a seggem ala az allam. Ahol lakom itt most az atlagos m2 ar 10-12 euro. OK, egyetemvaros, meg Munchenhez kozel, de a kozalkalmazotti fizetes itt is ugyanannyi, mint ahol baratnom szulei laknak, es a lakas a harmadaba kerul.

Szoval a menekult minimalber alatt keptelen normalisan megelni, kell majd neki az allamtol a tamogatas a lakashoz, autohoz vagy tomegkozlekedeshez, stb.

Ha egy ketfos csaladrol beszelunk, gyerek nelkul, mindket fel a minimalber mondjuk 80%at keresi teljes munkaidoben, akkor 1600 euro nettobol kell kijonniuk, ami nem lehetetlen, hiszen en es baratnom a kacsalabon forgo 60 m2-es palotert amit berlunk + a tobbi kozuzemi szamlara es kajara havonta ca. 1400 eurot adunk ki. Szoval a menekult csaladnak maradna tovabbi 200 euroja a dozsolesre. Akarnak egy kordet, akkor a KGFB ca. 1000 euro + ado, kell tankolni, szervizelni, stb, akkor a fennmarado szabad zsetont beleoltek az autoba.

De megyek tovabb, kellene nekik lakast talalniuk a szabadpiacon, az eselyuk egyenlo a nullaval. Amikor mi kerestuk baratnommel a kozos lakast, a legtobb helyen amikor megtudtak, hogy en magyar vagyok (kulfoldi), koszones nelkul letettek a telefont, pedig baratnom nemet. Gondolom majd ha Mehmet erdeklodik egy kiado lakas irant, nagyobb lesz az eselye. Szoval a szocialis lakasokra lesznek rautalva. De az meg nem letezik. A mi kis varosunkban peldaul a szocialis lakasepites kijelentese utan az onkormanyzatnak 2 evebe telt leengedelyezni az epuletet, majd 1 ev alatt felhuztak. Szoval 3 ev alatt tudtak kb. 50 lakast atadni. Ha mindezekbe a dolgokba belegondolok, csak a nagy otletelest latom a nemeteknel, a cel nelkul sodrodast az arral...

vargánya 2015.09.29. 23:34:23

@gmihaly: Mi a címe a Snore filmnek? A yuotub-on nem találtam. Köszi

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.01. 19:31:29

Megáll az ész, hova jutottak a német politikusok: a saját népük tagjait, itt egy nem igazán nagy jövedelmű ápolónőt tesznek ki a lakásából azért, hogy a helyére betolakodókat költöztethessenek be.

És ez nem egyedi eset, már több is előfordult az utóbbi időben.

www.origo.hu/itthon/20151001-menekultek-kilakoltatas-nemetorszag.html

Eredeti cikk németül:

www.welt.de/politik/deutschland/article146825325/Fuer-Fluechtlinge-gekuendigt-Das-war-wie-ein-Tritt.html
süti beállítások módosítása