HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Huszonöt egyre szomorúbb válasz Ceglédi Zoltánnak

2015.11.21. 08:00 Ratius

Ceglédi Zoltán – akiről rövid guglizás után sikeresen kiderítettem, hogy a Heti Hetes állandó tagja, a Republikon Intézet vezető tanácsadója, a hajdani SZDSZ frakció sajtóreferense, és akinek fő szakterülete a politikai kommunikáció – tegnap, blogjában huszonöt kérdést intézett fideszes szavazókhoz, hozzáfűzve: „szeretném tudni, önök mit gondolnak, ugyanis a nyilvános vitákban és a kommentekben mindig kikerülik a választ, ha ezekről a kérdésekről esik szó.”
Nos, ne kerülgessük tovább! Ha megengedi Ceglédi úr, én válaszolok. Bár bizonyára nem minden jobboldali szavazó nevében tehetem ezt meg, alighanem sokan másképp felelnének, de pillanatnyilag meg kell elégednie velem.
Lássuk tehát!

cegledi1.JPG
1. A Fidesz nemrég azzal kampányolt, hogy a menekültek "elveszik a magyarok munkáját"; az elmúlt 10 hónapban hány magyar munkáját vette el mondjuk egy szír menekült?
- Bár a kormány kampánya a magyarországi munkahelyekre vonatkozhatott, a menekültek – mivel nem engedjük be őket – nem a hazai, hanem az Angliában, Németországban, Ausztriában dolgozó magyarok (lengyelek, csehek, románok stb.) munkahelyét veszélyeztetik. Nyilván feltűnt önnek is, hogy a kelet-európai EU tagok tömbszerűen utálják a bevándorlókat. Szerintem ezért.

2. Szijjártó Péter milliós zakót dob a százmilliós villája előtti kukába - mivel a miniszter fizetése nyilvános adat, és abból erre a fényűző életmódra nem futná, ön szerint honnan szerez rá pénzt?
- Onnan, ahonnan ön gondolja.  

3. Hát Rogán Antal?
- Ő is.
Ugyanakkor hadd meséljem el önnek, hogy annak idején, a rendszerváltás hajnalán apám, aki közgazdász volt, el nem tudta képzelni, hogyan lesz itt kapitalizmus kapitalisták nélkül. Az ugyanis eszébe sem jutott, hogy a politikai elit egyszerűen ellopja az országot. Hogy a politika és a korrupció a nyolcvanas évek közepe óta kéz a kézben jár, azt nyilván ön előtt sem titok. Jó lenne megfékezni, de sajnos nehéz a rendszerszintű, mondjuk úgy strukturális jellegű tényezőket kiemelni a mátrixból. Így a korrupciót nem lehet az egyik, vagy a másik oldal nyakába varrni. Ezzel a kérdéssel akár egyszerűsíthetünk is.

4. Apropó, Rogán: tavaly decemberben még a Fidesz frakcióvezetőjeként arról beszélt, hogy a kormánypárti képviselőcsoport támogatja Kocsis Máté javaslatát a gyerekek, újságírók és politikusok kötelező drogszűréséről, és szerinte "a drogszűrés ellenzői a drogot támogatják"; azóta sincs ilyen szűrés, tehát önök, fideszesek a drogot támogatják?
- Szerintem a drogszűrés ellenzői belehülyültek a személyiséghez kötődő jogok elvont ideáljainak pszichedelikus labirintusába, és azt képzelik, hogy a minden szempontból társadalomellenes drogfogyasztó személyiségi jogai előbbre valóak, mint az, hogy a közösséget megvédjük a bűnözéstől, a fölösleges egészségügyi kiadásoktól, meg úgy általában a droggal járó ezernyi nyomorúságtól.

5. 2008-ban a Fidesz népszavazáson törölte el a felsőoktatási tandíjat, kormányra kerülve viszont sokkal durvábbat vezetett be - ön szerint mikor cselekedett helyesen Orbán Viktor?
- Miért nem törli el a baloldal is egy népszavazáson? Ebben a kérdésben önökkel szavaznék.

6. Egyetért-e a vonatjáratok újabb ritkításával, és ha igen, így gondolta akkor is, amikor a Fidesz még ellenzékben támadta az akkori kormányt ugyanezért?
- Ehhez nem értek és nem is teszek úgy, mintha értenék.

7. Rend lett-e két hét alatt?
- Szerintem ne legyen hülye! Ha ön választási szlogeneket akar számon kérni egy kormányon, akkor a kormányzásnak a számon kérés primitív szintjére kell süllyednie. Ön is felelős a kormányzásért. Hogy világos legyek: az ön felelőssége az, hogy mit vár el a mindenkori hatalomtól.

8. Ön szerint 2010-től négy éven át azért nyert el sokmilliárdos közbeszerzéseket Simicska Lajos cége, mert ő tudta a legjobban és legolcsóbban kivitelezni ezeket, és az elmúlt egy évben pedig azért nem, mert már mondjuk "rosszabbul dolgozik"?
- Valószínű, hogy Simicska Lajos egy ideje „rosszabbul dolgozik”. A pártfinanszírozás is egyfajta munka.

9. Ön is úgy emlékszik, hogy Pozsgay Imre már a szocializmusban is a keresztény-konzervatív értékekért harcolt?
- Én úgy emlékszem, hogy Pozsgay egészen jó arc volt a szocializmus évei alatt. Minisztersége idején adták ki például a hatalmas, három kötetes Erdély történetet, amelynek, annak idején szimbolikus jelentősége is volt. De olyan is mondott, hogy az ötvenhatos „eseményeket” nem ellenforradalomnak, inkább „népfelkelésnek” kellene nevezni, amivel tabut rombolt le. Mindent összevetve Pozsgai folytatója volt az aczéli kultúrpolitikának, amely meglepően magasra tette és magasan is tartotta a polgári (csak akkor nem úgy hívták, hanem mindenoldalúan fejlett szocialista ember eszményének) műveltség mércéjét.

10. Ön se tudott addig normális családi programot kitalálni vasárnaponként, amíg nyitva volt a TESCO meg a sarki SPAR?
- Íme egy újabb lehetőség a népszavazásra! Ne legyenek már ennyire töketlenek, kedves baloldali polgártársak! De, ha az én szavazatomra is számítanak, akkor javaslom, hogy a kezdeményezéssel várják meg, amíg a multinacionális kereskedőláncok kivonulnak Magyarországról. Őket nem szeretem. Nem mindegy ugyanis, hogy a külföldi vállalatok – mint a termelő beruházások – munkát, és jövedelmet biztosítanak a magyaroknak, de a profitjukat külföldön realizálják, vagy olyan – többnyire kereskedelmi-szolgáltató jellegű – tevékenységet végeznek, amely itt termeli nekik a profitot, amit aztán kivisznek az országból.

11. Jó ötlet volt-e a KLIK létrehozása annak fényében, hogy drágábban működtetik az iskolákat, mint korábban az önkormányzatok, de még így is milliárdos tartozást halmoztak fel, késnek a rezsiszámlákkal, hónapok óta a legkülönbözőbb kifizetésekkel adósak a pedagógusok felé, és totális a káosz, mivel ők akarják még azt is eldönteni, hogy egy iskola rendelhet-e papírt a fénymásolóba?
- Ettől még lehetett jó ötlet… De gyanítom, ön még nem látott közelről államigazgatást. Nehézkes egy struktúra.

12. Egyetért-e a szaporodó iskolabezárásokkal, és ha igen, bírálta-e 2010 előtt az ez ellen tüntető fideszeseket?
- Egy-egy iskola léte vagy bezárása gyakorlatilag matematikai kérdés. A számokkal pedig nehéz vitatkozni.

13. Maga megenné a menzákon felszolgált ételeket, különös tekintettel a hányáscsicsókára?
- Ne legyen demagóg! Ha éhes lenne, ön is megenné.

14. Rászólt-e valaha a kommentekben zsidózó kormánypárti hozzászólókra, vagy ön is a polgári keresztény-konzervatív értékrend részének tartja az antiszemitizmust?
- Soha nem szólok rá, arra, aki anekdotákat mesél. Az antiszemitizmus vicc.

15. Vajon ha nem büdös komcsi besúgó spicliket rejteget a Fidesz, akkor mi az oka annak, hogy továbbra sem nyilvánosak az ügynökakták?
- Bizonyára büdös komcsi besúgó spicliket rejteget. Egy népszavazás…?

16. Hát annak, hogy a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárának tavaly egy volt ÁVH-s ügynököt neveztek ki?
- Esetleg ellenpontként kinevezhetett volna egy másik államtitkárság élére valami hajdani SS-tisztet.

17. Ön szerint akkor volt igaza Orbán Viktornak, mikor ellenzékben ellenezte az egykulcsos adót, vagy amikor kormányra kerülve bevezette?
- Adórendszerünk úgy rossz, ahogy van. Ebben a tekintetben az én véleményem nem mérvadó, mert bizonyára marginális kisebbséghez tartozom. Tehát szerintem mindegy.  

18. Tudna-e pár példát mondani arra, hogy miben javult 2010 óta a magyar egészségügy?
- Én például rendkívül egészségesen élek, bár nem pont 2010 óta. Mindenesetre majd minden nap sportolok, tudatosan étkezek, a nyáron meg még a Balatont is körbebicikliztem…  Nem viccnek szántam. Tegye ezt ön is! És vegye rá a nagymamáját, a rokonait, barátait, hogy ugyancsak változtassanak életmódjukon. Biztosíthatom: csodát fog tenni a hazai egészségüggyel. Közös sorsunkért egyenként is felelősek vagyunk.

19. Ismer-e egyetlen olyan embert, aki bármelyik önkormányzatnál felkereste már a Kerényi-féle Alaptörvény Asztalát?
- Most komolyan: fontos ez?

20. Milyen előnyeit érzi annak, hogy egész Európában nálunk a legmagasabb, 27% az áfa?
- Mint mondtam, adóügyben különvéleményem van, de megjegyzem az a tény, hogy a munkát (vállalkozást) terhelő adók helyett a fogyasztást terhelő adók felé fordult az ország, szerintem jó irányba mutat.

21. A közszolgálati média feladata a pártatlan tájékoztatás, vagy a fideszes propaganda megvalósítása?
- Nincs is közszolgálati média.

22. Bármelyik is: ha ön dönthetne évi nyolcvanmilliárd forintnyi közpénz sorsáról, erre költené?
- Nyilván arra költeném, aminek segítségével a politikai céljaimat tudom megvalósítani.

23. Ma is úgy gondolja, hogy Magyarország jövőjét és biztonságát a "keleti nyitás" és az Európa ellen vívott szabadságharc szolgálja?
- Igen, sőt egyre inkább így gondolom. Az európai nagyhatalmakról mind világosabban látszik, hogy – a perem-országok rovására is – elsősorban a saját gazdasági érdekeiket képviselik, s ehhez sikeresen használják fel az EU intézményrendszerét. A keleti nyitás szerintem csak annyit jelent, hogy a centrum-hatalmak érdektörekvéseivel szemben a kormány az orosz, kínai kezdeményezéseket meglovagolva próbálja érvényre juttatni a nemzeti célokat. Ez nem tűnik butaságnak.

24. Ha Magyarország jobban teljesít, miért ment el mintegy félmillió polgártársunk külföldre?
- Mert Nyugat még jobban teljesít. (Nem csekély mértékben a perem-országok rovására, mint azt az imént írtam.)

25. Ha végignézi a fenti kérdéseket, ki meri jelenteni, hogy tudta, mire szavaz, amikor 2010-ben, illetve tavaly Orbán Viktor pártját választotta?
- Persze. A miérteket össze is foglalom önnek néhány mondatban.
Elsősorban azért, mert azon túl, hogy kérdései alapján, úgy tűnik, szinte semmiben nem értek egyet önökkel, végtelenül irritálónak is találom azt a szánalmasan sekély gondolkodást, amit képvisel. Kétségbeejtően lapos, demagóg és bárgyú kérdéseket tett föl, olyanokat, amelyek nem, hogy lényegi problémákat nem érintenek, de még arra sem alkalmasak, hogy segítségükkel a közjóról, a politikáról, közös dolgaink megvitatásának esélyeiről mondjunk valami fontosat. Az különösen erősen motivál, amikor nem önökre szavazok, hogy kérdései sajnos a baloldali-liberális szellemiség egészét tükrözik. A szocialista-liberális kormányzás tettei éppen olyan nyomorultul pitiánerek voltak, min amilyen tartalmatlanok, gondolatmentesek és kisstílűek az ön kérdései.
Másodsorban azért, mert – szemben azzal a képmutató nyegleséggel, amit ön és az önhöz hasonló baloldali közszereplők képviselnek – nekem, esetleg nekünk, néhányunknak, itt a jobboldalon van elképzelésünk egy olyan világról, ami támogatja az emberi teljesség kibontakozását és megélését. Úgy látjuk, ehhez az ideális világhoz, ha nem is sokkal, de valami csekéllyel most a Fidesz viszi közelebb a mi hazánkat.
Végezetül engedje meg, hogy megköszönjem önnek kérdéseit. Tanulságos volt elolvasni és megválaszolni az ön által összeállított tesztet, még akkor is, ha egyre szomorúbban böngésztem mondatait. A tanulság pedig igazán elgondolkodtató: ma Magyarországon a bal és a jobboldal küzdelmében nem vélemények, hanem vonatkoztatási rendszerek ütköznek. Alighanem kibékíthetetlenül.
Hálás vagyok önnek ezért a felismerését.


 

11391504_926514707389563_8885290071758443750_n.jpgTi mind egyéniségek vagytok!
Ti mind különbözőek vagytok!
Mindent magatoknak kell megoldanotok!
Nektek önállóan kell gondolkoznotok!
Nem kell követnetek engem!
Nektek nem kell követni senkit sem!
…de talán a Boldogok a sajtkészítők blogot a facebookon mégis…



91 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr98095690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.11.21. 12:33:40

Mindenkinek vannak aberrációi. A tied ennek a krdőívnek a megválaszolása volt?

A rendszer-/módszer-/gengszterváltás idején született két vicc.
1. A párttitkárnak miért az ánuszán keresztül húzzák a fogát? - Mert a pofáját nem meri kinyitni. (Azóta sajnos sikerült.)
2. - Állást keres?
- Igen
- Van priusza?
- Nincs
- Volt valamilyen tisztsége az állampártban?
_ Igen, titkár voltam.
- Az előző kérdésemre miért hazudott?

Ez utóbbi kérdés találóan hangzik, nem de?
Tulajdonképp miért is pazarlod az időd ilyen alakokra?

Éhes ló 2015.11.21. 16:19:48

Jó post volt.
Köszi.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.11.22. 00:18:18

A kérdések zöme egyszerű kötekedés, amelyre a kérdés feltevője sem tudna válaszolni, sem pro, sem kontra. Olyan témák, amelyekhez tartozó részleteket sem a kérdező nem ismeri, sem én.

Ez a közmédiás gumicsont pedig már rohadt unalmas. "Kiegyensúlyozott" meg "pártatlan" tájékoztatás... Mondjátok meg egyszerűen, hogy ti azt szeretnétek hallani, hogy az összes tévé azt harsogja, hogy a Fidesz gonosztevő. Ennyi. "Az állami hírközlési infrastruktúrán elindult kereskedelmi média feladata a pártatlan tájékoztatás, vagy a kormányellenes propaganda megvalósítása?" Majd ha az RTL Klub bemondja bármiről, hogy a kormány vagy a kormánypárt valamelyik döntése jó, akkor majd visszatérünk a pártatlanságra. Merthogy épeszű ember nem képzelheti, hogy a kormány csupa rossz döntést hoz. A kereskedelmi média pártos? Nem független?

stevie balkanski 2015.11.22. 00:36:14

A kérdések nagyobbik részére nem érkezett válasz.

mbond 2015.11.22. 00:37:25

Hát, én nagyon sokáig azt hittem, hogy ez a poszt az átlag fideszes válaszokat karikírozó pikírt írás, aminek a célja Czeglédi állításait alátámasztani.
Még mindig nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nem, de ha ezt komolynak gondoltad, akkor orbitális öngólt lőttél.

Ilyen szánalmas, semmitmondó es röhejes válaszokat rég láttam.

Ezért kár volt megerőltetned magad, mert csak 100%-ig alátámasztottad Czeglédi hipotézisét.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.11.22. 01:14:29

Fidesz - maszop, takarodjanak örökre a börtönbe ezek a maffia bünszövetkezetek!!!
De a kiszolgáló táboruk is!

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.11.22. 01:16:23

"Mert Nyugat még jobban teljesít."

Magyarul: az orbáni rabszolga alapú gazdaság egy re jobban SZAKAD LE a nyugattól!

mbond 2015.11.22. 01:53:43

Ha nem viccből írtad ezt az egészet (Továbbra is fenntartom, hogy a válaszaid nagyrészt a vicc kategóriájába tartoznak), akkor felmerül bennem a gyanú, hogy nem Selmeczi Gabika szenátor asszony írta-e ezt a posztot? Sok egyéb bölcsessége mellett ő volt képes egy sajtótájékoztatón azzal érvelni, hogy csak!

Tiborpapa 2015.11.22. 02:20:23

A válaszok a vicc kategóriába tartoznak, de gyanítom, nem annak szánta a poszter és ez nagyon szomorú. Ezért felesleges volt ennyit strapálnod magad, kedves akárki. Elég lett volna a "csak", a "na és?", a "nem mindegy?", valamint ezek kombinációja is. Megszoktuk már.

eLzsÉ 2015.11.22. 03:06:34

Válaszolni akkor érdemes, ha az embernek vannak válaszai.

Az egyenesen cinizmus, hogy népszavazni küldesz minket, amikor pontosan tudod, ha ebben az országban élsz, hogy ma egy releváns népszavazás esélye a nullával egyenlő.
Az okokat nem sorolom, biztos tudod, miről van szó, legfeljebb nem érdekel.
Ha a kérdések között szerepelt volna, hogy jó-ez így, bizonyára azt válaszoltad volna, hogy nem.

Az aljas maszop alatt mindenesetre minden további nélkül átmentek a kormányt tudhatóan kiherélő kérdések, most egy szaros bolt nyitvatartás sem népszavazható.

A korrupció valóban rendszerszintű és ez volt jellemző az első Orbán-kormányra is (98-2002), csak akkor még kevésbé voltak arcátlanok.
Mára már nem is lopnak, mert lopni szégyenlősen, titokban szokás, hanem egyszerűen elveszik, amit a sajátjuknak éreznek.

Egyenlőség jelet tenni be sem bizonyosodott nokiás doboz, meg a szerencsétlen BKV-s nő végkielégítése és a napi sok 10 milliárd konkrét ellopása közé olyan szintű leegyszerűsítése a dolgoknak, hogy az már tényleg a szarba csapni-csapba szarni kategóriája.

Ennyire korrupt kormány ebben az országban még nem volt. Soha!

Mondod, hogy nincs közmédia.

Tök jó, de valamire mégis kidobunk az ablakon évi 80+ milliárdot.
És erre nem válasz az, hogy a kereskedelmi is pártos, mert az nem költségvetési pénzből él.
Az MTVA pedig igen és én is fizetek adót, nem csak te, szerintem joggal várom el, hogy tisztességes műsort csináljanak.
Ha valahol nem hír az amerikai nagykövet beszéde, meg a Tiborcz elleni vizsgálat, az micsoda?

A HírTV objektív volt 2006-ban vagy előtte-utána?
Nyilván nem de nem a primer pénzemből tette, rajta nem is kérte számon ezt senki.

Ha nem érzed a különbséget, akkor baj van.

És a kérdés az volt, hogy ha te dönthetnél, akkor...

Erre nem válasz az, amit adtál, mert neked, mint választónak nemigen lehetnek politikai céljaid.
Ha mégis, akkor is tudsz konkrét választ adni.
Ha a te politikai céljaidnak megfelel, akkor mondd azt, hogy erre költenéd, nem szégyen az, igaz, nem is nagy dicsőség.

Amit viszont válaszoltál, az sima maszatolás.

Az egészséggel kapcsolatos szellemi szabadvágtád megint vastagon bele csúszik a cinizmusba.

Komolyan azt gondolod, hogy ha te egészségesen élsz, sose szorulsz rá a nemlétező orvosi ellátásra?
Nyugodj meg, mindenki lesz öreg és beteg, az is, aki naponta biciklizi körbe a Balatont.
Majd akkor mondogasd magadnak, hogy minden rendben, ha fél évet kell várnod egy CT-re, miközben a szakrendelők üresen állnak, mert orvos is lenne, kapacitás is, csak finanszírozás nincs.

És hogy Ceglédi lenne felelős a kormányzásért, arra már tényleg nehéz bármit is mondani.

Felelős te vagy, mert erre a társaságra szavaztál és támogatod őket még most is, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy konkrétan és tényszerűen nem értenek semmihez, ellenben a szakértelem hiánya pitiánerizmussal és gonoszsággal párosul.

A tankönyvekben a kognitív disszonancia illusztrálására ez a poszt tökéletes lenne.

NemNick 2015.11.22. 06:07:41

Csak csatlakozni tudok: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, kedves poszter.
De ez így... Szánalmas.

Arról, hogy az ország jobban teljesít, de anyugat meg mégjobban, az a legszánalmasabb érv, a kommunista éra óta, amit hallottam...

kék madár 2015.11.22. 06:08:25

hat a sajnos a te valaszaid voltak igazan demagogok, es logikailag annyira zavarosak, hogy egy 5-ik osztalyosnak mar ciki lenne kiadni, hogy javitsa ki. Reszegen irtad vagy van mas mentseged?

andrásúr 2015.11.22. 06:14:28

Én csak egy kérdést teszek fel a cikk írójának ! Mikor tűnik el Ön a közéletből, a liberális, országrontó, demagóg, pitiáner véleményével és elvbarátaival együtt ?

Niebur 2015.11.22. 06:27:40

Ezek a válaszok valamiféle vizsga kérdések voltak a troll csapatba bekerüléshez? Ha igen, akkor nagyon nagy baj van. Már ennyire nincs valamilyen fokon hozzáértő?

nu pagagyí 2015.11.22. 07:08:01

A válaszadó jól példázza a mai magyar jobboldaliak cinizmusát. Az illető nyilván a rendszer haszonélvezője, ettől az eufória. Mi lesz holnap? Ki a faszt érdekel.

zinedine5 2015.11.22. 07:37:46

@eLzsÉ: nagyjából ugyanígy gondolom.

Talán még annyit teszek hozzá, hogy sajnálom, hogy meg sem próbált az író komolyan válaszolni.

A kognitiv disszonancia nagyon találó.

jandera 2015.11.22. 08:27:59

@zinedine5: A "kognitív disszonanciát" hagyd ki az írásaidból! Az olvasók döntő hányada nem tudja mit jelent, ha meg utánaolvasnának rettenetesen meg lennének sértődve.
Egyébként az említésével már komoly közharagnak tettem ki magam. Általában a csalók (csodadoktor, ügynök, politikus) használják ki a jelenséget, veszélyes bebuktatni őket!

Egéridomár 2015.11.22. 08:33:50

Az első 15 kérdésre adott "választ" még elolvastam.
Ez a szánalom csokor pontos vetülete a magukat "jobboldalinak" vallók gondolatiságának. Kár volt ideizzadni 25 otromba semmit, egy válasz tökéletesen lefedett volna mindent:
1-25, Zavar? Ki a f...szt érdekel?!

Otthon hány köteted van a 'szervilizmus kéziköny fideszeseknek' kiadványból? Akármennyi is, mind rommá olvasott. Gratulálok, a kormányszóvivői szintet sikeresen teljesítette.

Moin Moin 2015.11.22. 08:37:24

@mbond: Én inkább Hegedűs Zsuzsára, vagy G. Fodor Gáborra gyanakszom!.-)))

Komolyra fordítva: számos korábbi és ez az írásai is bizonyítja, hogy a Ratius néven publikáló szerzőjük egy súlyos kisebbrendűségi érzéseit részben zavaros, részben nyugatgyűlölő attitűddel túlkompenzáló, középszerű tehetség - vagyis: tipikusan az a fajta értelmiségi, aki képes lelki otthonra lelni a Fidesz környékén...

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2015.11.22. 08:53:42

Majdnem sikerült mindegyikre válaszolni. Congratulations

misimisi 2015.11.22. 09:00:39

Basszus, Ratius, egy percig majdnem komolyan vettelek.
Most még nagy az arcod, gúnyolódsz, gúnyolódsz, de kurva keserű lesz az ébredés.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.22. 09:05:31

Túl hosszú végigolvasni. Annyi kiderült kedves szerző, hogy ritka nagy barom vagy.

1ghost 2015.11.22. 09:19:23

Kedves Válaszoló!

Csak egy válaszát hagy idézzem: " Valószínű, hogy Simicska Lajos egy ideje „rosszabbul dolgozik. A pártfinanszírozás is egyfajta munka."

Ezek után tudod mit kisöreg? Miután szépen fényesre nyaltad a Narancsos Gazdád seggét, s cinikusan és pofátlanul belehazudtál a magyarok képébe, s disznó NarancsPribékként ezt megteheted, hát remélem az ebül lopott vagyonod is majd ebül vész el, éppen úgy, mint te magad.

bekerült 2015.11.22. 09:25:17

" 2. Szijjártó Péter milliós zakót dob a százmilliós villája előtti kukába - mivel a miniszter fizetése nyilvános adat, és abból erre a fényűző életmódra nem futná, ön szerint honnan szerez rá pénzt?
- Onnan, ahonnan ön gondolja. "

No comment !

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.11.22. 09:49:21

"Miért nem törli el a baloldal is egy népszavazáson?"

Azért látva azt, hogy milyen aljas húzásokkal él a FIDESZ strómanokon keresztül a vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazás kapcsán, azt kell, hogy mondjam, ez egy elég álnaív kérdés...

2015.11.22. 10:02:28

Vicces gyerek vagy hallod-e ! Az hogy lemégy kutyába, és nyalsz azt értem hiszen a vezéred és
a rablóbandáját meg kell védeni.
De muszáj ennyire butának tetetni magad ? Vagy valóban ennyire sötét vagy ?
De iszol-e rendesen ? Mert ha nem akkor inkább azt tedd. Az biztosan meglátszik rajtad.

Z0RR0 2015.11.22. 10:18:56

Fideszoldalon, /szándékosan nem írok jobboldalt/ már nem az értelem dominál. Ez az írás sem cáfolta meg.

2015.11.22. 10:25:00

Úgy tűnik, hogy Ceglédi tévedett, ugyanis nem csak a kommentekben kerülik ki a jobboldaliak a válaszadást.

Selgeci Mabriella legalább stílusos volt a csakkal. Nem kínlódott egy egész blogposztban, aminek gyakorlatilag ugyanannyi az értelme.

Joe Atom 2015.11.22. 10:44:51

.. minden szava igaz ..

félázsiai nagymagyar 2015.11.22. 10:55:37

Felesleges volt megpróbálnod válaszolni. Ezek a kérdések egy fideszes számára reménytelenül komplexek a maguk egyszerűségében is. Egyre szomorúbban látom.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.11.22. 11:05:33

Ez az egész boldook a sajtkészítők blog egy téboly. ZORRO, Fedor, János515, és félázsiai nagymagyar megválaszolta a kérdéseket.

Zoltán Papp 2015.11.22. 11:11:36

Ön se tudott addig normális családi programot kitalálni vasárnaponként, amíg nyitva volt a TESCO meg a sarki SPAR?
- Íme egy újabb lehetőség a népszavazásra! Ne legyenek már ennyire töketlenek, kedves baloldali polgártársak!"

Na azért a pofátlanságnak is van határa! Mintha nem tudná a hozzád hasonló sajtkészítő, hogy milyen aljas módszerekkel meg "sajtkészítő" strómanokkal akadályozza meg a fasisztoid kormányzat bármilyen népszavazási kezdeményezést. A vasárnapi boltbezárás ellen konkrétan 17 alkalommal hiúsították meg.

A többi válasz szerűséget meg inkább hagyjuk meghagyom neked az öngyulladás örömét, mert ezekből a "válaszokból" csak az derült ki, hogy tudatlan fidesz propagandista vagy és mellesleg buta rasszista is.

Zoltán Papp 2015.11.22. 11:15:22

Orbánnal kapcsolatban már csak szélsőjobboldalról beszélhetünk ami mára olyan radikális lett, hogy a primkó nácik sem nagyon tudják tartani vele a lépést.
Ez lett Magyarországból öt év alatt

Zoltán Papp 2015.11.22. 11:20:16

Egyébként nincs egy minimum szint ami alatt ilyenek megmaradnak a 888.hu-n?
Ez tényleg nem ciki az Indexnek?

özv. Marx Károlyné 2015.11.22. 11:32:09

Ember! Én eddig normálisnak gondoltalak! Most ez komoly, mert viccnek elég durva? Az egészségügynél szállt el az agyam! 30 éve fizetek tb-t, de a héten a 10 éves fiamnak magánrendelőben vetettem le egy szemölcsöt 13000 Ft-ért, mert az államiban nincs bizalmam. Meg várólista, majd 3 hónap!
Ha körbebiciklizte volna a Balatont, akkor elmúlik? A többihez már nincs is kedvem hozzászólni. Hol élsz te?

MACISAJT 2015.11.22. 11:47:54

Én szúrópróbaszerűen elolvastam néhány kérdést ceglédi úrtól.Nem tévedtem.
Az az ismert fordulat jutott rögtön az eszembe a méretes demagógia láttán hogy "az se igaz amit kérdez".

Cserébe volna nekem is ceglédi úrhoz egy darab felhívásom.Mondjon a Fidesz és Orbán helyett egy darab kormányképes alternatívát. EGYET.
(Mert abban gondolom egyetért mindenki hogy kormányoznia kell valakinek, sőt muszáj, különben beköszön az anarchia, Kijev és tsai.Azt pedig még a ceglédi úrhoz hasonló agyonvert ballibák sem feltételezem hogy szeretnék,bármekkora is a vak gyűlöletük, bár éppen Kijev óta már ebben sem vagyok biztos.)

Szóval, megkönnyítem ceglédi úr dolgát a válaszadásra és felsorolom a kínálatot:

-A Fidesz és Orbán. ( Hogy én szeretem-e mindenkit közülük illetve minden intézkedésüket? Egy frászt.Hogy sok mindent másképp csinálnék mint ők? Naná. De ettől még..lásd fenti tézist, illetve "vakok között király a félszemű" ismert mondást".)

-Az agyonvert ballibák Dohány utcai lakodalmas kutyahányásra emlékeztető egyvelege, mszp+együtt+külön+pm+dk+ the nemzetáruló
sunshine band.

- Az operettnácik

-A sötét-világos akármilyen zöldek, by Schiffer.

Ennyi vóna a kínálat.Szóval, akkor tessék megnevezni az alternatívát,ceglédi úr.

És hogy ne érje a szó a ház elejét, egy kérdésére is válaszolok:
"25. ki meri jelenteni, hogy tudta, mire szavaz, amikor 2010-ben, illetve tavaly Orbán Viktor pártját választotta?"

Igen.Ugyanis a már ismertetett szempontok mellett
van egy másik, mindent elsöprő is.
Nekem ugyanis már akkor is megérte volna ha Orbánék 2010 óta mást nem csináltak volna( de , csináltak bőven), mintsem hogy nem engedik a ballib strigákat és honkupeceket kormányozni.Hogy "ezek" sirámait hallhatom/olvashatom naponta, minden hullámhosszon.
Na látja, ceglédi úr, ez már PRICELESS.Megfizethetetlen.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.11.22. 12:06:38

@MACISAJT:

A fidesz mint kormányképes banda? Ez, az országot 5 éve már bóvliba vágó bünbanda? Hülye vagy-é nagyon?

Ez a banda leszakította az országot a nyugati fejlödésröl, a világon minden demokratikus állmmal összeveszett, eladta és kiszolgáltatta az országot a ruszkiknak, az unkíddal bezáróan eladósította az országot a ruszkiknak, a haverajainak kiáltotta ki az iszlamista illib diktatúrákat (most meg lesel ki a nagy buta fejedböl, amikor a haverok milliószámra jönnek hozzád), a társadalmat kivégezte, csak egy közmunkás rabszolga társadalom maradt belöle.

Meséld már el te fidesz birka, hogy nálad ez jelenti a kormányképességet? Aztán nicsen senki aki ennél többet tudna? Paudits Béla becsületesebb és sikersebb miniszterelnök lenne, mint ez a rablóbanda vezér Orbán.

A fidesznek a börtönben a helye, nem kormányon!

MACISAJT 2015.11.22. 12:10:06

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
("Paudits Béla becsületesebb és sikersebb miniszterelnök lenne, mint ez a rablóbanda vezér Orbán.")

Rendben, akkor válaszd meg paudits bélát és őrjöngj tovább.

Thomas Dantes 2015.11.22. 12:21:19

Másnak is eszébe jutott, nekem is, ez vajon vicc?
Vagy ennyire buta a válaszadó? Vagy ennyire cinikus? Vagy mi ez az egész? Tényleg nem értem.
A korrupcióra annyi a válasz: Hm, hát van, ez van.
Mi? Nem elzavarni kéne a korrupt politikusokat? Még büszkén rájuk is szavaz majd.
Hazudtak a kampányban? Hát ez van
Nem működnek amiket a kormány kitalál?(Klikk) Hát ez van.

A csicsókás válasz a legjobb. Akkor egyed azt állandóan, Válaszadó. Ha éhes vagy, majd megeszed. Legalább egy hétig zabáld ezt és más semmit.

Volt ÁVH-s kinevezése nem probléma..mert lehetne SS tiszt is? Szóval...nem értem. Vicc? Cinizmus? Vagy komoly?

Az hogy párt TV lett a állami TV-ből, annyi a válasz nincs is közszolgálati média? Akkor mi a pék redvás nemiszerve az M1 például?

A legvérlázítóbb : élj egészségesen, nem baj ha szar a egészségügy. Tudod mit? Sokan, úgy kapnak halálos kórt el, hogy nem tehetnek róla. Mondjuk egy leukémiás gyerek. Azt kívánom, te is kapj valami ilyen szörnyű betegséget el, aztán kórházban le lássanak el, vessen oda neked annyit az orvos: miért nem éltél egészségesebben. De ne ellátni ne lásson el.

Ez durva amit mondtam? Miért? A válaszadónak lehet ilyen sértő és undorító dolgot mondani?

Lehetne a többi részt is nézni, de hagyjuk. A lényeg az, amit a Fidesz tesz, még ha nyilvánvaló disznóság, mégha nyilvánvaló csalás hazugság, lopás, egy vállrándítással elintézi. Persze ugyanezt ha baloldal teszi, akkor az szörnyű bűn. Az egyik oldalnak elnézem, a másiknak nem. Kettős mérce.

És akkor ő vádol képmutatással? A válaszadó a képmutató.
Lényegi problémát nem érintenek a kérdések? Pitiánerek? Demagóg?

Kettősmérce. Agymosoda. Egy hívő, akinek semmi nem hatol át a hitén. Ha ő maga döglik bele, akkor is jó.

Feltehetném a kérdést, hogy ugyan akkor mégis mi baj a baloldallal? Az hogy Gyurcsány hazudott? Dehát a válaszadó szerint, ez van. Hogy a baloldal korrupt volt? De válaszadót ez se zavarja. Hogy az MSZP beakart vasútvonalakat zárni? Ez se. Hogy akkor is rossz volt az egészégügy? Hát egészségesen kell élni, ennyi az egész.

Vagyis, mind az a vád, amivel lehet a baloldalt illetni, igazak a Fideszre is, de a válaszadó szerint ezek nem problémák, az MSZP esetében se legyenek problémák. Azaz, a válszadó, igazából szavazhatna az MSZP-re is.

No persze...újra és újra: kettős mérce.

Thomas Dantes 2015.11.22. 12:23:53

No még egy dolog...nem állom meg a tandíj. Ez a válasz rá, hogy csináljon az MSZP népszavazást?

A válaszadót nem zavarja az ,hogy a általa kedvelt párt, mondott egy állítást, csinált róla népszavazást, majd anak eredményével ellentétes dolgot tesz? Nemcsak hazudik, hanem a saját híveinek, a népszavazáson kinyilvánított véleményét is semmibe veszi. Ennek ellenére szavaz rájuk.

Mit lehet erre mondani, ami még nyomdafestéket tűrő? Hívő. Ennyi

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.22. 12:24:31

@MACISAJT: nácika, épp te böfögsz itt őrjöngésről? Te, akit már a fajtársaid is kiutáltak maguk közül? :D

Fábián Csanád 2015.11.22. 12:33:44

hűű, de ideges lettem!

évekkel ezelőtt, amikor ez a blog elindult, rendszereres olvasója voltam. okos szövegek, egyedi szempontú elemzések, érdekes értékelések jelentek meg. még a Facebook-on is követtem őket. nem számít a kiegyensúlyozatlanság, ha okos dolgok jelennek meg! nem az a baj, ha egy médium pártos, hanem az, ha ostoba! ez a baj a Magyar Nemzette, az Echo TV-vel, a 888.hu-val, és a közmédiával. és ez a baj ezzel a bloggal is...
nem tudom, mi történt a Sajtkészítők szerzőivel, talán idegösszeomlás kaptak, külföldre költöztek, vagy mindkettő, de a blog lassan algernon-i pályát fut be, annak is a végjátékát. mostanra ott tart, hogy intelligenciában vélhetően alulmaradna bármelyik laboratóriumi egérrel szemben.

a héten olvastam Ceglédi szövegét és rettentő szomorú lettem. olyan szöveget írt, ami nagyon magas labda bármilyen publicistának. ostoba, demagóg, stílustalan, gondolattalan írás. olyan, mintha a szerző 10 perc alatt valamit összedobált volna. a kérdések tartalma releváns, sőt fontos, de a szöveg stílusa, szerkesztettsége, eredetisége nulla.

most, amikor ezt a post-ot olvastam, nem csak szomorú lettem, de ideges is. sokan leírták már, és nagyon igaz. ez üres poszt. még Ceglédiénél is üresebb, mert az legalább tartalmilag igaz volt, itt azonban csak a szokásos cinizmus, csúsztatás, terelés, hazugság kombinációk látszanak.

nem tudtam végig olvasni, úgyhogy csak szemezgetek belőle:

korrupció? a szerző szerint a baloldaliak is loptak, sőt, ők loptak először, szóval adjuk fel! ez az érvelés az oviban is gyenge. "óvónéni, azért húztam meg a pisti haját, mert ő is meghúzta az enyémet!" csak hogy, ez hazugság, ugyanis itt nem ez zajlik! a korrupció így néz ki: "óvónéni, azért húztam meg a pisti haját, mert a csabi is meghúzta!" bizony ám! amikor a politikus lop, nem a másik politikustól lop, hanem tőlem, tőled, tőlünk! nem egymás haját húzkodják, hanem a miénket!

klik: ha egy közigazgatási intézmény dolga, hogy más intézményeket hatékonyan és gazdaságosan üzemeltessen, és ennek nem tesz eleget, az bizony azt jelenti, hogy az a közigazgatási intézmény nem tölti be a funkcióját, vagyis nem csak fölösleges, de káros is.

iii/iii-as államtitkár: aki azt gondolja, hogy a kiegyensúlyozottság azt jelenti, hogy egy komcsi ügynök mellé ültessünk be egy ss tisztet, az nettó idióta.

népszavazás: szerintem a szerző elmebeteg. hazánkban nem lesz releváns népszavazás (a vasárnapi nyitva tartásról elfogadott kérdés vicc, csak időhúzásra jó) ez bizonyítja a legjobban, hogy a fidesz-kdnp nem az ország, hanem a saját érdekében kormányoz.

közmédia: sajnos van közmédia és sokba kerül. túl sokba, ahhoz képest, mennyire ostoba és hazug.

menza: ez olyan ostobaság, amit ír, hogy gyomorforgató! cinikus szemétládának tetszik lenni! ezek szerint éheztessük a gyerekeket, mert ha elég éhesek, a szart is megeszik? hűűűha! remélem büszke a szellemességére! remélem az ön gyereke/gyerekei nem ugyanezt a menzakosztot eszik! amiről azt szajkózzák, hogy ingyenes... de semmi sem ingyenes, amit az adófizetők pénzéből finanszíroznak!

és itt abba is hagyom, egyrészt mert tényleg dühös vagyok, másrészt, mert sokan szétszedték már ezt az ostobaság kazlat előttem.

egyszóval: a sajtkészítő ostoba és cinikus és demagóg lett. sajnálom, mert valóban érdekeltek volna értékes gondolatok a jobboldalról.
de egy valamit senki se felejtsen el: a cinizmus a keserűség szüli! a cinikus ember azért olyan, amilyen, mert csalódott, tehetetlen, frusztrált. sima pszichológiai folyamat! a hangvétel többet mond el a szerzőről és gondolkodásáról, mint a szöveg értelme.
az ostobaságra pedig nem kell mentség, az sajnos veleszületett!

Toadwart66 2015.11.22. 12:38:29

Nekem csak egy kérésem lenne. Mivel ellenzék az nincs a környéken, ezért jó lenne, ha a kormányoldali szavazók szerveznének egy korrupcióellenes tüntetést a kormány ellen. Annak lenne is valami hatása.
A népszavazást nem kell erőltetni, elméletben persze lehetséges, de a gyakorlatban nem. Helyette nemzeti konzultációval előre megmondják, hogy mit szeretnénk.

MACISAJT 2015.11.22. 12:41:15

@Thomas Dantes: ("Az hogy párt TV lett a állami TV-ből, annyi a válasz nincs is közszolgálati média? Akkor mi a pék redvás nemiszerve az M1 például?")

Aha. Most lett "párttévé" a "közszolgálatiból", ajvé...
Akkor mondjanak az eftársak HÁROM,najó KETTŐ, egyefene EGY darab un. "jobboldali" műsort az MTV-ről az MSZP-SZDSZ 8 évéből.
Egy darab "jobboldali" Pártkeltét,jusztot,friderikuszt, balót, veiszeralindát,rózsapétert, szombathigyulát.

Vagy hadd adjak egy történelmi példát: 2002-es kormányváltás után, augusztus 26-án, a budapesti Szabadság-téren zajlott a rendszerváltás utáni legnagyobb tömegdemonstráció a sajtószabadság védelmében.
(A résztvevőktöl 100 forint bedobását kérték kis mozgó urnákba, 63 ezer darab gyűlt össze, ennél bizonyára jóval többen voltak.)
Nos, erről a , ismétlem a köztelevizió székháza elött tartott tüntetésről, a köztelevízió híradója valamint az aznap esti friderikusz " a nyalás szabadsága" c. műsorok egy kocka nem sok, annyit nem adtak le.

A népek hazamentek, a D209 nevü miniszterelnök meg elintézte azzal hogy "ha a jobboldalnak televízió kell, hát vegyen magának".

Nos, a jobboldal megfogadta a tanácsát.
Most a ballib is megfogadhatja a sajátját.
Brühühü, elvtársak..:)

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.22. 12:51:44

@MACISAJT: ne zavarjon a fröcsögésben, hogy maszopék idején a közmédia nem volt pártszócső.

Toadwart66 2015.11.22. 12:53:31

Vicces ez a poszt. A normális kérdésekre: korrupció, mélyszegénység, egyoldalú energiafüggőség, nemmegszorításos kizsigerelés, kivándorlás stb., nem válaszolt érdemlegesen. Annyit is írhatott volna, hogy nekünk, derék kormánypárti polgároknak azért nem olyan rossz, mert az aljas ellenzéki senkiháziaknak ez rossz. Van benne igazság. Bár nem tudom. Van olyan ebben az országban olyan ember, akinek a komfortérzetét nem zavarja Kerényi Imre?

MACISAJT 2015.11.22. 13:00:30

@Toadwart66: ("Bár nem tudom. Van olyan ebben az országban olyan ember, akinek a komfortérzetét nem zavarja Kerényi Imre? ")

Fene tudja.Bár szerintem az országban az emberek többsége azt sem tudja hogy ki az a Kerényi Imre.

A baj csak az hogy azok akik tudják és őt savazzák..
1. imádták és maguk közé valónak titulálták, pl. a 1994-es Charta tüntetésen, mikor fajkasházival közösen eregették a színpadon az "ordas eszmék" lufijait...
2.aztán ugyanazok a "demokraták" mindent elkövettek hogy szakmából,színházból megbuktassák.
Erre ő meg bosszút áll(t), lásd még Morvai Krisztina példáját, aki egykor még a ballib establishment tagja volt, ma már átment operettnáciba...

Thomas Dantes 2015.11.22. 13:05:36

@MACISAJT: Kettősmérce. Attól hogy a másik párt mit csinált, még nem lesz kisebb bűnt amit a Fidesz csinál.

Toadwart66 2015.11.22. 13:12:02

@MACISAJT: Én soha nem szerettem, bár ez nem fontos. Mindig olyan kenetteljes volt, meg ripacskodott. Akkoriban nem is nagyon érdekelt a politika, most szeretem, mer szórakoztató. Ha több pénzt keresnék minden rendben lenne. Sajnos egy tartós betegség hazavágott, így ez már nem lehetséges. Az egészségügyet rendesen lenyúltam, azzal nincs is gond, de az állapotok egyre rosszabbak. Egy szívultrahang régen megvolt kb. egy hét alatt. Ma olyan 2 hónap, kivéve, ha nem haldokolsz. Ha szerencséd van észreveszik, ha nem Game Over.

MACISAJT 2015.11.22. 13:12:15

@Thomas Dantes: ("Kettősmérce. Attól hogy a másik párt mit csinált, még nem lesz kisebb bűnt amit a Fidesz csinál. .")

Elkerülte figyelmedet hogy ÉPPEN AZOK savazzák az ellent,akik ha tudták ugyanazokat művelték...
Ezért mondtam hogy ok. abcúg Orbánék, de helyettük mi az alternatíva?

Most pl.már simicska egészen bezzegember lett a ballibáknál, nem?:)
Na ne.

iArpi 2015.11.22. 13:17:14

"Miért nem törli el a baloldal is egy népszavazáson?"
Eddig bírtam olvasni. Aki ennyire vak, annak tök fölösleges bármit mondani.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.22. 13:17:23

@MACISAJT: kár, hogy közelítőleg hasonló súlyú bűncselekményeket sem tudsz felhozni a maszop-szadi kornányoktól, mint amit a fideSSes elvtársaid elkövettek.
Hol volt diktatúra, hol fosztogatták a magánvagyont, hogy a quaestoroshoz hasonló eseteket ne is említsem... he? Elvtárs? Koncepciós perek, visszamenőleges hatályú törvények?

meskhal 2015.11.22. 13:17:32

Kedves válaszoló, pont olyan cinikus és pökhendi vagy, mint amilyen buta-álnaív a Czeglédi nevű alak.
Megérdemlitek egymást.
Csak nekünk mi közünk ehhez, normálisoknak?

MACISAJT 2015.11.22. 13:21:21

@Toadwart66:

Ami az egészségügyet illeti.
Tessék csak kimenni pl.Angliába és rábízni az egészséget az állami rendszerre...
Visszasírják azok a balgák akik erre vállalkoztak.

Magyarországon pedig ne csodálkozzunk.
1,8 millió tényleges adófizető( a 4,2 millió foglalkoztatott többi része minimálbéres, kényszervállalkozó, közmunkás) tartja el a többi 8,2 milliót.
Melyik ország nem állna fejre ilyen struktúrával?

Az un. "rendszerváltás" óta eltelt 23 év alatt a két fajta (ballib és jobboldali) igazgatás között mégis kimutatható a lényegi különbség.
Éspedig az hogy míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak", eladtak szinte mindent, MOL-tól párnagázig,MÁV Cargo-tól Postabankig, Posta székháztól az Airportig (de még a Malévot is egy abramovicsnak, áldassák érte a neve)ez a pénz is eltűnt(ahogy a többi is) és az ország mégis a tönk szélére került, amit már egy Lehmann Brothers bedőlés is elfújt......aztán jöhetett az államcsőd előtt a magasságos IMF hitel....

ehhez képest Orbánék visszavásárolják az elkotyavetyélt állami tulajdont és még jut is
pénz fejlesztésekre.
Ha zongorázni tudnám a különbséget, én volnék Chopin, Mallorcán.

Olyanok ezek az érdekes "igazgatási" különbségek, mint a Magyar Nemzeti Banknál, ahol egy simor-karvalits-király júlia trojka "harcolt" évekig 7%-os alapkamattal a 3%-os inflációéért(nekik soha nem jött össze.)
Ahogy eltakarodtak, láss csodát: infláció is 30 éve nem látott alacsony szintre zuhant, no meg az alapkamat is..És kiderült hogy eltűnt 206 milliárd forintos , általuk ez évre tervezett(!) MNB veszteség is, ami jövőre az állami költségvetésnek kellett volna pótolnia...

A titok a lopások természetében rejtőzik.
Mert abban nincs vita hogy mindkét oldal (és holdudvara) lop (csal, hazudik.)

Csakhogy míg Orbánék ezt házon(illetve:hazán) belülre művelik...
addig a másik(sötét) oldal komprádorai nem elégszenek meg azzal hogy a saját zsebeiket megtömködik...
hanem még a külföldi maffiákat is etetniük kell.
Így jutott alattuk Magyarországon szinte minden a külföldi ebek harmincadjára.
(Lásd blum esetét a böszmével.amikor már ilyen piti "telekcserés" csontoknak sem bírtak ellenállni.)

Nos, míg a Fidesz és holdudvara éhségét és lopásait még képes elviselni az ország...
utóbbiakét már nem, ezekbe rendre tönkrement.

És érdekes a balliberális média és "közgazdászainak" reagálása a makrogazdasági adatokra.
Hiszen évekig ezt hajtogatták, hogy ez a megoldás: export, külker mérleg többlet, államháztartás 3% alatt, csökkenő munkanélküliség,GDP növekedés.
Erre most megkapják és most fanyalognak hogy majd 2016 után mindez csökkenni fog..
Muhaha.

Fábián Csanád 2015.11.22. 13:27:09

@MACISAJT: logikus érvelés. a baj csak az, hogy kerényi az adófizetők pénzéből, az adófizetőkön áll bosszút!

ugye nem gondolja, hogy gyurcsánynak van egyetlen álmatlan éjszakája, mert orbánék lopnak, vagy orbán ébren hánykolódott, mert gyurcsányék loptak? nem, nyugodtan alszanak, hiszen nem egymástól lopnak, hanem tőlünk.

ha csak tolvajra lehet szavazni, akkor sem menthető fel senki, aki tolvajra szavaz! erkölcsi kötelessége mindenkinek állást foglalni a átlátható és jogszerű közpénzfelhasználás mellett, a korrupcióval szemben. ha csak egy párt van, aki képes irányítani az országot, akkor azt az egy pártot kell megtisztítani.

MACISAJT 2015.11.22. 13:38:47

@Fábián Csanád: ("ha csak tolvajra lehet szavazni, akkor sem menthető fel senki, aki tolvajra szavaz! erkölcsi kötelessége mindenkinek állást foglalni a átlátható és jogszerű közpénzfelhasználás mellett, a korrupcióval szemben. ha csak egy párt van, aki képes irányítani az országot, akkor azt az egy pártot kell megtisztítani. ")

Gyönyörű. Még programbeszédnek is jó.
A kérdés az a "hogyan?
Meg "hol tetszett korrupciómentes országot látni"?
Hiszen az USA-tól a szomszédos Ausztriáig ömlik mindenhonnan, még a WADA és a FIFA is lebukott...
Akkor?

Mondok egy példát.
Kerényinél sokkal jobban irritál pl. Andy Vajna. Aki megtestesíti mindazt amit az antiszemita toposzokban vagy akár karikatúrákban megjelenik.

Csakhogy. Tudomásul vettem hogy gatyába rázta a hazai filmipart. (Ami "ezek" ugyebár előtte elkúrtak.
Mert ellopták a pénzt a zölderdők és nem is csináltak mellette semmit.)
Most akkor kompromisszumot kötöttem. Elnézem Vajna valóban felháborító procc húzásait és drukkolok a hazai filmiparnak.
Baj?

meskhal 2015.11.22. 13:52:36

nem rázta gatyába a magyar filmipart, ez kamu. kábé ugyanazzal a pályázati rendszerrel működik, csak szarabb az ízlése, mint az mmk-nak volt. igazi parókaárus ízlés, timivel terhelve, aki mellesleg olvasgatja a pályázatra érkezett forgatókönyveket, és véleményezi. a palácsik timi. ne basszunk már lovon.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.11.22. 14:20:11

@MACISAJT:

te nyomorék orbán lábtörlöje, nincs nyitva többé a Tesco vasárnap, aztán ezért most unalmadban idejársz nyilvánosan lesz.pni le a felcsúti diktátorodat?

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.11.22. 14:27:45

@MACISAJT: "Tessék csak kimenni pl.Angliába és rábízni az egészséget az állami rendszerre.."

te szellemi Csernobil, ma már 2015-öt írunk nem 1955-öt, az a módszered ma már szart se ér, ahogy azt ifjú korodban jó komcsiként megtanultad az agitprop oktatáson Aczél elvtárstól, hogy emeljünk ki egy nem túl jól müködö területét az imprilizmusnak, aztán ezzel bebizonyítottuk, hogy haldoklik az egész rendszerük.
Mi proletár társadalom viszont virágzunk és a sikereink egyre nagyobbak, egyre többet beszélnek rólunk a világban, minket hoznak fel mindenhol pozitív példaként.

Ti szerencsétlen orbán rabszolgák, akkora jóléted sincs neked 40 évi gürizés után, mint egy angliai takarítónönek 5 melós év után!

skribler200 2015.11.22. 14:47:27

írod:

...".. De olyan is mondott, hogy az ötvenhatos „eseményeket” nem ellenforradalomnak, inkább „népfelkelésnek” kellene nevezni, amivel tabut rombolt le...."

igaz!! miként AZ IS IGAZ, hogy magyarországon ELSŐKÉNT dr.prof. Ormos Mária szögezte le és nyilatkozta ki ezt a megállapítást..

csak Őt senki ... ezt a vén hülyét akkor még mindenki ismerte:((

papierusz 2015.11.22. 15:07:39

Mielőtt Ceglédi Z. feltette abszolút nem demagóg kérdéseit, megvizsgálhatta volna az SZDSZ 2006-os bullshitgyűjteményét, pardon, választási programját, ami mellett ő is kardoskodott bőszen. www.boon.hu/2007/03/valasztasi_program_20061.pdf
Mondja meg, mi az ami ebből megvalósult és előbbre vitte az országot, mert én és sokan mások rajtam kívül úgy tapasztaltuk, hogy az SzDSz legkártékonyabb 4 éve volt 2006-2010 között, amit talán csak a nyilaspárt tevékenységéhez tudnék hasonlítani. Az Mszp ipari tanuló volt mindig is, nyilván azért mert nekik eszük sem volt az egészhez, hagyták, hogy ez a törpepárt megvezesse őket folyamatosan. SzDSz = nemzetiszocialista liberalizmus. Ma is köztünk vannak, vigyázzatok!

Fábián Csanád 2015.11.22. 15:36:52

@MACISAJT: erre szokták a jobboldali kommentátorok azt ordítani a balibeknek, hogy "NE TESSENEK AZ ÉRTÉKEKET RELATIVIZÁLNI!" a becsület, tisztesség érték.

az, hogy valaki kevesebbet lop, vagy a gazdagoktól lop, vagy libamájra lop, nem kaszinóra, az mindegy! a tolvaj, az tolvaj! a büntetési tétel lehet más, ha valaki fénymásolópapírt lop, vagy egy fél országot, ez tény. de az erkölcsi ítélet azonos.

hogy hogyan lehet csökkenteni a korrupciót? például úgy, kedves jobboldali barátaim, hogy nem támogatjátok a tolvajokat. hogy nem írtok olyanokat, hogy Vajna ugyan lop, de a filmipart rendbe rakta, úgyhogy jól van. (nem rakta rendbe, most is milliárdos költségvetésű filmek készülnek 300 millióból, a többi pénz pedig eltűnik).

úgy, hogy nem hunytok szemet, hanem a saját érdeketekben kitaszítjátok a tolvajokat. nem szavaztok rájuk! a baloldaliak, a liberálisok megtették ezt. elég okosak és erkölcsösek voltak, mert azt hitték, a becsületes jobboldali jobb lesz, még ha az ideológiájával nem is értenek egyet, mint a tolvaj baloldali. nem szavaztak sem az MSZP-re, sem az SZDSZ-re, mert tisztességes ember tolvajokra akkor sem szavaz, ha azok elvbarátainak tűnnek. meg is buktak! össze is fosták a bokájukat! nagy pofon volt, az SZDSZ hála istennek bele is döglött. lassan az MSZP is beledöglik. ezt a pofont a pártok a saját szavazóiktól kapták.

itt lenne az ideje, hogy a nemzeti, polgári, keresztény jobboldal szavazói is felnőjenek az erkölcsi feladathoz és felpofozzák a közöttük pöffeszkedő tolvajokat. itt lenne az ideje, hogy az igaz nemzeti, polgári, keresztény jobboldal szavazói seggbe rúgják a fidesz-kdnp-t. és kikényszerítsék a tisztességes megújulás. a baloldalnak nem sikerült kihordani a pofont és megújulni. lehet, hogy a jobboldali pártoknak sikerülhet! ez lehet az ország egyetlen reménye.

NE SZAVAZZ HAZUG TOLVAJOKRA! akkor se, ha hangzatos szólamokkal próbálnak megtéveszteni.

mbond 2015.11.22. 16:05:46

És a legszebb ebben a több oldalnyi kommentben, hogy az a maréknyi fidesznyik troll, aki itt bőszen védi a posztolót, Továbbra sem volt képes egyetlen egy értelmezhető választ adni akár csak egy kérdésre is - ha már az volt a cél, hogy hű de leégetitek a kérdezőt.
A visszafelé mutogatás és az mszp es szdsz vélt es valós hulyesegeinek felemlegetésén kívűl eddig másra nem futotta. Aminek itt speciel semmi keresnivalója és szanalmas, higy Ennyi a maximum.
Ceglédi szerintem köszöni szépen és kéri, hogy írjatok még! Ennél jobban nem is lehetne bebizonyítani, hogy igaza van.

Éhes ló 2015.11.22. 16:20:17

@mbond: kozvelemenykutatok.hu

Nem látom a kérdező valamikori pártját.
Szerintem kukáztuk, demokratikusan, választások során, laza x-eket téve bárhová, de nem rájuk.
Ma is megtennénk és meg is tesszük velük, minden olyan bandában, ahová átáramlottak.

Ez méltó válasz a baromságaitokra.
Méltóbb nehezebb is lehetne.

mbond 2015.11.22. 16:52:58

@Éhes ló: Gratulálok. Egy újabb lényeglátó hozzászólás, amelyik nem volt képes felfogni a lényeget és amelyik újabb öngólt lő és megint alátámasztja Ceglédi alapvetését.

Nem voltak kétségeim, de tényleg nincs egy elvakult Fidesz hívő sem, akivel lehet érdemben beszélni?

midnight coder 2015.11.22. 17:27:41

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: ""Mert Nyugat még jobban teljesít." Magyarul: az orbáni rabszolga alapú gazdaság egy re jobban SZAKAD LE a nyugattól! "

Nem egészen. A leszakadás kb. úgy az 50-es évek óta létezik, a gengszterváltás óta pedig folyamatosan csökken a különbség. Nem mintha itt annyival javulna a helyzet - valójában ott romlik. De az EU-ban még hatalmas tartalékok vannak, más kérdés hogy ezek elég jelentős része virtuális.

midnight coder 2015.11.22. 17:32:30

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: "hogy emeljünk ki egy nem túl jól müködö területét az imprilizmusnak, aztán ezzel bebizonyítottuk, hogy haldoklik az egész rendszerük. "

A rendszerük nem igazán emiatt haldoklik. A haldoklás fő oka a gazdaság kiszervezése. Előbb az ipar lett kiszervezve Kínába, majd a szolgáltatások jó része Indiába. Ma már alig van európai termék a boltokban, az is leginkább az alacsony hozzáadott értéket tartalmazó mezőgazdaság/élelmiszeripar terméke. Kb. minden mást importálunk.

midnight coder 2015.11.22. 18:10:04

@stevie balkanski: Dehogynem, csak ti nem igazán fogadjátok el, hogy 2+2=4.

Persze mindenkinek más válaszai vannak. Pl. szerintem:

1. Ez anno valóban hülye kampányfogás volt, sokkal inkább az a valószínű, hogy segélyből kell eltartani őket, nem az hogy el fogják venni a munkát.

2. Nyilván a Gyurcsánytól kért kölcsön.

3. Ő is. Komolyabban: kb. mindenki tudja, hogy a FIDESZ-nek ragad a keze. De aki az elmúlt pár évtizedet az országban töltötte, nem fog emiatt az ellenzékre szavazni.

4. A drogszűrés szerintem is meredek ötlet - de ettől még támogatandó, ahogy a gyerekek pszichológiai szűrése is kívánatos lenne. Így kisebb eséllyel rendeznének vérfürdőt a suliban az erre hajlamos egyedek.

5. Egyetértek a kérdéssel. Ugyanaz igaz a 10-re és a 13-ra is.Orbánéknak is megvannak a saját hülyeségei.

6. Akkor sem érdekelt különösebben, ahogy most sem. Ezzel együtt a vonat környezetbarátabb megoldás mint a busz.

7. Ahhoz olyan intézkedések kellettek volna, amik az illeberalizmus kereteibe sem fértek bele. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy csökkent a káosz.

8. Simicskáék valószínűleg ugyanúgy mutyiztak, ahogy a gengszterváltás óta mindenki. Emlékezzünk csak az előző kormány hasonló ügyeire.

9. Ja. Kb. annyira mint amennyire a Demokratikus Koalíció elnöke demokrata volt akkortájt.

10. Lásd 5.

11. Igen. Bármennyire is szar a KLIK, az önkormányzathoz rendelt, fejkvóta alapú előző iskolarendszernél lényegesen jobb megoldás.

12. Egyetértettem a bezárásokkal akkor is, és most is. Sőt, szerintem önkormányzat sem kellene minden bokorba.

13. Lásd 5. Bár, ha jobban belegondolunk, Orbánék csak a sarlatánok, akarom mondani modern táplálkozástudományi szakemberek "eredményeit" ültetik át a gyakorlatba.

14. Igen, volt már ilyen. Viszont visszakérdeznék: rászólt-e ön már büdösorbáncigányozó baloldali hozzászólókra ? Mert hogy ez sem annyira nagyon ritka állatfajta...

15. Jogos kérdés. De ezt fel lehetne tenni az összes eddigi kormánynak Antalltól a magát az MSZMP-től elhatárolni szerető MSZP kormányokig. Majd talán a Jobbik...

16. Mert James Bond nem vállalta ?

17. Jogos kérdés. A progresszív SZJA ebben a térségben ellenzékként és kormánypártként is öngyilkosság.

18. Nehezen. Pont annyira szar mint 2008 óta amikor az MSZP nekiállt a kórházbezárásoknak. Az igazi megoldás a kórházak privatizálása és versenyeztetése lenne a TB kassza pénzéért és a betegekért.

19. Őszintén szólva egyetlen embert sem ismerek semmilyen önkormányzatban.

20. Esetleg azt, hogy van miből fizetni a közszolgákat ?
Vagy az, hogy így az a fodrász, szobafestő, kertész, villanyszerelő, vízszerelő, maszek orvos, kőműves, stb. is fizet adót aki hírből sem ismeri a számlát ?

21. A közszolgálati média mindig is az aktuális kormány szócsöve volt. Csak ez valahogy a jóelvtársakat csak akkor zavarja, amikor épp nincsenek hatalmon. Én amúgy a közmédia helyét is rég bevetettem volna sóval.

22. Nyilván nem. De persze ez az előző összes kormány tevékenységére is igaz.

23. Igen. Sőt, igazából az egész EU-nak az esélye a keleti nyitás lenne, ahelyett hogy Obama elnökválasztási kampányát támogatná az európai érdekek elárulásával (lásd Ukrajna).

24. Mert itt volt 40 év szocializmus, majd a szorgos kezű jóelvtársak gondosan szétlopták az országot. A maradék csődtömeg pedig picit szerényebb jövedelmi viszonyokat produkáló munkaerőpiacot hozott létre mint a fentieket megúszó, előzőleg pedig a fél világot végigrabolt Nyugat-Európa.

25. Ja. A kisebbik rosszra.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.11.22. 18:35:44

eddig is megvolt a véleményem a ú.n. "fidesz-szavazó" szellemi és erkölcsi szintjéről, ez az izé se hozzá nem tett, se el nem vett.

ha az a szint, hogy ha nem tetszik az egészségügy, menj el biciklizni, a (tiltott) pártfinanszírozás (értsd: lopás) meg "egy szakma", akkor tényleg abba kéne már ezt hagyni.

és amikor legközelebb a sajtkészítő urat korlátolt, gerinctelen, szervilis seggnyalónak titulálja valaki, tessék nem megsértődni.

mybuntu 2015.11.23. 05:17:42

Csak kiragadok a válaszai közül egyet. Szóval érdekelne, az a bringa, amivel ő és kedves családja körbetekeri minden évben a Balatont, az mire kóstált? Most nem is az összeg a lényeg, hanem az elv..., szóval ma erre az egészségtudatos életre, mindenki megkapja az esélyt, azok is akik pl. az egészségügyben dolgoznak? Nem szaporítom a szót, mert túl sok kérdés merül fel, de azért ha valós személy adta a válaszokat, érdekelne hol él..... (és nem helyileg gondoltam)

Éhes ló 2015.11.23. 12:34:08

@mbond: kivel van vitád bazdmeg?
A tényekkel?
A valósággal?
Te ott álltál a szavazófülkében és láttad kire szavaztam?
Ez komoly?
Eszednél vagy?

Nézz már ki a fejedből te hülye:
kozvelemenykutatok.hu

Nem látom a kérdező valamikori pártját.
Szerintem kukáztuk, demokratikusan, választások során, laza x-eket téve bárhová, de nem rájuk.
Ma is megtennénk és meg is tesszük velük, minden olyan bandában, ahová átáramlottak.

Ez méltó válasz a baromságaitokra.
Méltóbb nehezebb is lehetne.

mbond 2015.11.23. 13:25:30

@Éhes ló: Nyugi! Higgadj le szépen és vedd be a piruláidat. Úgy látom, kimaradt a reggeli adag.
És leszel szíves nem bazdmegelni! Bár azzal is magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

Mivel elmés hozzászólásodnak újfent nincs semmi köze az eredeti témához és alapból nehezen értelmezhető, hogy miről beszélsz - így reagálni sem nagyon lehet rá és értelme sincs.
Bár bemásolhatnám a mai időjárás jelentést néhány trágár kiegészítéssel, az is lenne annyira relevans, mit amiket te irsz. Bár valószínűleg arra is meglenne a sablon válasz.

Éhes ló 2015.11.23. 13:27:34

@mbond: szerencsére a a patkány a föld alatt, ti pedig a politka pöcegödrében vagytok.
Hazudj bármit is.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.11.23. 13:41:50

@Éhes ló:

nektek ez maradt örömnek. nem sok. sőt, a válogatott is kijutott.

a nyugdíjadat majd fizeti a felcsúti futball akadémia.

mbond 2015.11.23. 14:03:08

@Éhes ló: Nagy levegő, egy-kettő. Nyugi, ne félj, nem akar senki bántani. Vedd elő az Orbán (Vona, Hitler stb) képet, ülj le vele a fotelbe és simogasd, amig megnyugszol.
Ha nem lennél egyszerű, mint a faék, még szórakoztató is lenne az a teljes összevisszaság, ami a fejedben lehet.
Meg sem próbálom megérteni, hogy miről próbálsz irni és azok hogy jonnek ide, mert sajnos olyan sötétet nem tudok csinálni, hogy esélyem legyen meglátnia fényta szövegedben.

qamba 2015.11.23. 15:30:48

A kérdéseknél csak a válaszok kiborítóbbak.

rejtély, vajon czeglédi miafaszér gondolta, hogy ezek amolyan falhozállítós kérdések volnának, amitől egy fidesz-szavazó hápogni kezd...

s hogy a blogszerző vajon miért érzi úgy, hogy csattanós válaszokat adott, olyanokat, amiket érdemes nyilvánosan is közölni, szintén rejtély.

például vajon mi a büdös lófaszért gondolja kissé számonkérő éllel vagy féltucatszor bedobni a népszavazás ötletét egy olyan országban, ahol a hatalom érdekeivel ellentétes érdemi népszavazást megtartani csak kitartóan fafejű, vagy teljesen elmehúnyt emberpéldány szerint van esély

hogy az antiszemitizmus = vicc, az szintén lehet valami üres sziporka.

bár szerintem nem az.

egyáltalán nem.

de a legjobban azt rühellem az itt elhangzottak között, hogy a korrupció tényét a totálisan elterjedt közvélekedéssel összhangban a világ legtermészetesebb dolgaként kezeli.

Nem, nem arra célzok, hogy nem magától értetődő a pénzügyi, politikai és egyéb érdekek gusztustalan tülekedése a döntéshozatal, a pénzcsapok környékén, hanem arra, hogy ezt egyfajta fátumként kell kezelni, "nem lehet mit tenni ellene", "eddig tik loptatok, most mi" (mondjuk én egyik mi-hez, ti-hez sem tartoztam, talán ez a baj, hehe)

qamba 2015.11.23. 15:59:48

A jobboldali elemzők, véleménybloggerek érvrendszere rendszeresen valami olyasmit próbál sugallni, hogy orbán kormányzása valami átgondolt, nagy vízióra épül, amelyért érdemes nagyon rázós diplomáciai lépéseket megkockáztatni, tabunak számító kérdésekben szókimondóan konfrontálódni.

ezzel szemben a valóság egészen szánalmas,

szarér-hugyér pénzt próbál mindenből kinyerni: nem politikai céljai megvalósítására - nem mintha az valami legitim szempont lenne - hanem a maga és haverjai gennyesre gazdagodása érdekében.

már régen is elavult világképet erőltet rá az országra, amelyet legjobban a templom-pálinkafőzde-disznóól-stadion négyszöggel lehetne ábrázolni.

miféle felelős politika töm százmilliárdokat a fociba egy olyan országban, ahol az oktatás, az egészségügy vagy a nyugdíjrendszer ilyen borzalmas állapotban van?

a paksi 3000 milliárd pluszos országrontásról nem beszélve

szóval óvatosan a "mesterterv" melletti lángpallosos hadonászással: orbán egy kültelki gyökér, nem államférfi.

Éhes ló 2015.11.23. 16:12:37

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szerencsére jósnak nem váltatok be.
Sőt.
Rendre az ellenkezője történik, mint amit itt és a nyomorult blogszfárában, facsén jósoltatok.

Ezért azt gondolom, hogy addig van a jövőm biztonságban, míg a kedvenceitek a hatalomtól távol vannak, még akkor is, ha a mostani bagázst is be kellene zárni a tieitek mellé. No de mégis, csak nem vernek szét minden nemzeti ünnepen azonosító nélküli sünök és nem 9% a költségvetési hiány... :)

Éhes ló 2015.11.23. 16:18:07

@mbond: Nézz már ki a fejedből te hülye:
kozvelemenykutatok.hu

Nem látom a kérdező valamikori pártját.
Szerintem kukáztuk, demokratikusan, választások során, laza x-eket téve bárhová, de nem rájuk.
Ma is megtennénk és meg is tesszük velük, minden olyan bandában, ahová átáramlottak.

Ez méltó válasz a baromságaitokra.
Méltóbb nehezebb is lehetne.

qamba 2015.11.23. 16:26:14

@Éhes ló:

te is egy önkéntes alattvaló vagy, miközben az országból hatalmas sertéstelep lesz, te orbán "művébe" lelkesen belelátod a nagy izét.

Éhes ló 2015.11.23. 18:15:27

@qamba: tévedsz.
Szabad ember vagyok, aki választhat sokadmagával együtt azok közül, akik magukat választatni akarják.
Meg is teszem.

Azt pedig, hogy ez a demokratikus döntése a zembereknek a fajtádnak teszik-é (mint amikor a pufajkás, d209, majd elqró nyúlt le bármit) vagy sem (amikor buktor vitte a kasszát), pont leszarom.

Azt azonban érdemes lenne megtanulnotok a 2006 őszét követő bukások után, hogy kb. ugyan azok, pár fiatallal kiegészülve - fognak választani 18-ban, akik 2006-ban és 2014-ben is megtették.

Ha változatlanul balfékek vagytok és mindenkit - aki nektek nem kóser- birkáztok, alattvalóztok, hülyéztek, náciztok, akkor az ismét méretes bukás lesz.
Tutira.
Erről szólt a komentemben ez a rész:
kozvelemenyutatok.hu

Buktor olyan, amilyen. Minden esetre nem vereti szét az ellene tüntetőket azonosító nélküli sünökkel és a költségvetési hiáyn sem 11%, mint elqrónál.
Ha több különbség nem lenne köztük, már ez is elég lenne.
De van még nem kevés különbség.
No ezért tartotok ott, ahol.
Patkányostól, szadeszestől, osztódva szaporodó törpepártostól.
Húzzatok bele, lesz ez még így se!

2015.11.23. 20:19:03

Arany barátom!

Te szerinted itt lehet népszavazást tartani?????????????

Hol élsz Te???????

Ébredj királylány!!!!!!!!!!!!!!!

Knapp75 2015.11.23. 22:53:00

A 10. pontra adott válaszodhoz vajon mit szólna egy közgazdász, mondjuk a faterod?!

A népszavazás hiányát számon kérni, mikor ez a paraszt banda tudatosan gátolja minden eszközzel... Eh...

Olyan baromságaidról meg ne is beszéljünk, hogy a kötelező drogszűrés jelentett volna plusz egészségügyi kiadást, teljesen értelmetlenül.

Mondjuk a kérdések többségére meg sem próbáltál válaszolni, csak valami óvodás szintű odaböfögés lett belőle, de az biztos, hogy hiába szidod a baloldalt, te fejben még bőven a rendszerváltozás előtt maradtál, az imádott szocializmusban, ahol minden bolt magyar, természetes a központi irányítás, ahol nem érzed közös pénzünknek azt, amit az állam elkölt és ahol befogod a pofádat, bármi is van a tányérodon!
Gratulálok! :)

Egéridomár 2015.11.23. 22:53:51

@Éhes ló: Ön kétségbeejtően ostoba.

Knapp75 2015.11.23. 23:00:03

@papierusz: Szerintem most ez az ország aktuális problémája? Akkor beszélgessünk az FKgP programjáról is?
Elképesztő, hogy visszamutogatáson kívül semmi nem megy...

Itt jön ki kurvára az önálló értékrend hiánya, hogy egy átlagos (erősen frusztrált) "jobbos" (nem az, de itthon annak hívjuk) nem képes politikai oldalaktól elvonatkoztatni és mindig csak a másikhoz képest tudja a rosszat meghatározni.("na de Gyurcsány", "na de SZDSZ", "Na de elmúlt 8 év", "Na de 40 év átkos")

Knapp75 2015.11.23. 23:01:24

@Éhes ló: "Szabad ember vagyok, aki választhat sokadmagával együtt azok közül, akik magukat választatni akarják."

Akkor te egy szabad demokrata vagy. ;)

Knapp75 2015.11.23. 23:07:13

@midnight coder: "18. Nehezen. Pont annyira szar mint 2008 óta amikor az MSZP nekiállt a kórházbezárásoknak. Az igazi megoldás a kórházak privatizálása és versenyeztetése lenne a TB kassza pénzéért és a betegekért."

Egész biztosan nem volt erre törekvés?
Én azért emlékszem a privatizációs és az egészségbiztosítók elleni háborgásra...
Persze az jobb, ha csak a "kórházbezárásokra" emlékszünk. :)

Egyébként Orbánék legnagyobb bűne, hogy miközben politikailag és gazdaságilag is szétszakították az országot, olyan szintű lúzergyártásba kezdtek, aminek még évtizedek múlva is érezni fogjuk a hatását!
Ingyen rezsi, ingyen ATM, állami nyugdíj, állami foglalkoztatás...
Lényegében Orbán már csak gyereket nem akar csinálni a zemberek helyet...
Mi lesz velünk nélküle?!

Annyátok 2015.11.24. 09:44:04

Ezek a válaszok egy nagyon boldogtalan sajtkészítő kényszeres reakciói. Rendben, Ceglédi kérdéseinek jó része demagóg, de. A sajtkészítő a válaszok kezdetén a saját kultúrkörében dehonesztálónak szánt bevezetésben próbálja pozicionálva diszkreditálni Ceglédit. Aljas kis taktika ez.
A felütés már azt sejteti, hogy itt egy kis bal-libsi agotproppos ócska kérdéseit fogjuk leütni, ha valaki még nem tudná.
A tépelődő cinizmus elhomályosítja a sajtkészítő józan eszét. Érvrendszere kísértetiesen hasonlít a mérsékelt jobboldal horthysta felfogásához, hogy tudniillik egy konszolidált zsarnok még mindig jobb, mint egy náci, vagy egy bolsevista csőcselék. Csak emlékeztetőül: Ezek után egy náci, majd egy bolsevista csőcselék került hatalomra.

Éhes ló 2015.11.24. 19:51:20

@Egéridomár: ostobának azt gondolom, aki ugyan azzal a lendülettel fut neki a falnak és bukik el 2006 ősze óta.
Ezek pedig a magadfajta hülyék az osztódva szaporodó pártjaitokkal együtt.
De ne zavarjon.
Bukjatok ismét és ismét, miközben bárkit lenáciztok, leostobáztok.
Ez biztos út a sikerhez - az ellenfeleiteknek:
kozvelemenykutatok.hu
süti beállítások módosítása