HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Pártvégromlás idején

2010.03.08. 16:31 Ratius

 

A pánik lassan eluralkodik a szocialisták között. Az amúgy nyugodt emberek egyre nagyobb aggodalommal tekintenek arra a furcsa valamire, amit valóságnak hívnak. Eddig alig-alig volt szükségük arra, hogy szembenézzenek vele. Mindig volt valaki, aki elmagyarázhatta nekik: amit látnak, az nem az, aminek gondolják, nem olyan félelmetes, mint amilyennek látszik… Mindig volt valahogy, még akkor is, amikor úgy tűnt nincs tovább. - De hát, ugye lett – mondogatták egymásnak a parlamenti folyosókon, a pártházak auláiban, az önkormányzatok lépcsőházában… - Lett valahogy 1990 után is, megúsztuk az Orbán-érát, túléltük Medgyessy megpuccsolását, átvészeltük a népszavazást, megúsztuk a kormány bukását… Csak nem lehet, hogy éppen ezt a 2010-es választást ne élnénk túl valahogy… Bátorítgatják egymást, ha összetalálkoznak. – Meglásd, többen vagyunk, mint bárki gondolná! – ismételgetik az önlelkesítő jelszót, s bíztatva lapogatják meg egymás vállát: akár harminc százalék is összejöhet.  
Ám amikor hátat fordítanak egymásnak, mindegyikük sötét gondolataiba mélyed. - Mi ez a hogyishívják? – kérdezik önmaguktól, és csak kevesen sejtik, hogy a végromlás előszelét érzik, hogy a párt közelgő összeomlását jelzi az a recsegő-ropogó hang, ami az alsóbb régiókból szűrődik hozzájuk. A közvélemény-kutatások, a korrupciós ügyek, a visszhang nélküli, sikertelen kampány… Olykor depresszióba süpped némelyik pártember. Ilyenkor nagyon sötéten látja a jövőt. Ám hamar elhessegeti a borús gondolatot, és magában ismételgeti a jelszót: többen vagyunk, többen vagyunk…
Valahogy úgy érezhetik magukat, ahogyan Horthy Miklós kormányzó úr nekikeseredett 1944 tavaszán: - Vége, elbuktunk, ostobaság volt belevágni ebbe az egészbe… De talán… Talán egy kiugrás még menthet valamit a helyzeten… És megszületik sokak fejében a kiugrás ötlete.
Ma délelőtt azt írta Török Gábor: ,,A kampányban szükséges látszategység ugyan most a nyilvánosság előtt némaságra kényszeríti a feleket, de látnunk kell: aki előbb lép, előbb ismeri fel a helyzetben rejlő lehetőségeket (és veszélyeket), behozhatatlan előnyre tesz szert. Ha a következő napokban talán nem is, de a választás környékén szokatlanul nyílt és erős mondatokat várok szocialista politikusoktól. Palotaforradalomra készülhetünk."
Ám a háború logikája nem egészen az, amit Török Gábor pallérozott politológusi elméje felfedez. A háború logikája ez: ha az ellenfél meg tudja tenni, akkor meg is fogja tenni. Tehát nekem meg kell tennem… Ha van a szocialista pártban erőcsoport, amelyik képes átvenni a hatalmat, vagy egyáltalán képes még valami értelmesnek látszó cselekvésre, akkor annak most kell lépnie. Most, a választások előtt.  Mert utána már minden hiéna ott fog tolongani a bukott pártvezetés hullája fölött, hogy a legnagyobb koncot magának szerezze meg.
Azok a néhányak, akik szembe tudnak nézni a valósággal, úgyis pontosan tudják, nem igaz, egy szó sem igaz az önbuzdító jelszavakból. Nincsenek többen. Elképesztően kevesen vannak. Olyan kevesen, hogy csak azoknak van esélyük túlélni ezt a válságot, akik maguk okozzák. Ha a párt bukik, vele bukik a pártvezetés is. Marakodás lesz, feljelentések, kiválások. És nem lesz semmi, ami 2014-ben a hatalom közelében tartaná a vezetőket…
Aki nyerni akar, annak most kell mernie! Most, a választások előtt. Ez az egyetlen esélye. Na, nem arra, hogy a választásokon jól szerepeljen a párt. De arra úgysincs semmi remény. Abban viszont bízhat egy merész csoport, hogy a választások után újjászervezheti a pártot, sőt talán az egész baloldalt. De ehhez most kell győznie. A választások után már késő lesz. Akkor már csak egy lesz a marakodók közül.
Kis csoportokba verődve tanakodnak most a szocialisták: - Hívjuk vissza a Gyurcsányt? Ő mégiscsak egy karizmatikus vezér… - Nem, a Szili jobb lenne, sokkal hitelesebb… - Ugyan, beszéltek össze-vissza! Most a Kovács Laci mögé kell állnunk… És így tovább, egészen addig, amíg valaki a sok vátesz-jelölt közül meg nem embereli magát, s a palotapuccs élén nem terem…
…ha akad ilyen közöttük…

38 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr591820017

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány országértékel 2010.03.09. 17:10:01

A volt kormányfő „Magyarországért, a köztársaságért” címmel tart beszédet március 19-én a Magyar Demokratikus Charta nyilvános rendezvényén.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókakígyó 2010.03.08. 19:47:14

16.31 óta egy választásos cikkhez senki nem szólt hozzá?

tomcsi71 2010.03.08. 19:51:18

mért téged érdekelnek még a szocik?

belekotty 2010.03.08. 20:20:40

A szociknak végük, ez jól látszik. Az hagyján, mindenkit akit sáros az a fideszesek el fognak vitetni, de minimum ráküldik az APEH-et.

másikpista 2010.03.08. 20:20:48

Sztem túlértékeled őket, ezek nem gondolodnak, hanem reagálnak Figyeld majd meg jövőre ilyenkor milyen nagy ricsajt fognak csapni

hebab 2010.03.08. 20:25:06

ez inkább a te vágyálmod, nem az, ami a szociknál van. télleg jól jönne, ha jól bepuccsolnák saját magukat így pár héttel a szavazás előtt, de nem fogják. mindig összezártak, ha kellett.

ridegfarkas 2010.03.08. 20:48:16

Ez a szocialista párt nem is szocialista és nem is párt,önmagának is hazudva nevezte így magát.Tehát már az alaphelyzet rossz volt,amiből kiindulva tettek mindent,így az összes tervük,akciójuk hibásan sült el.A teljes vezetésük alkalmatlan,megbuktak mind emberként,mind politikusként a szerepükben.Elképesztő hibák sorozatát pordukálták politikusi képzettlenségükből kifolyólag,emberi jellemhibáik pedig a korrupció mocsarába húzták őket.A hazugságok többszörös hálójával próbáltak fent maradni,de ez reménytelen hosszútávon.Már jóideje semmilyen kapcsolatuk nincs a magyar társadalommal,nem is tudják,mit szeretnének az emberek és mi történik valójában odalent,egy maguk által kreált mesterséges valóságot vízionáltak maguknak,és ezt a társadalomra akarták kényszeríteni otromba és böszme módon.Az eredmény látszik.Nulla,plusz majdnem teljes gazdasági és erkölcsi lerombolása a magyar társadalomnak és a magyarságtudatnak.Megbocsáthatatlan bűnök ezek.

Honnan is jöttek ők?A kommunizmusnak nevezett rendszerből.Mit teremtett a kommunizmus?Semmit.Mindössze elvette az emberektől,amit megtermeltek és azt a saját szűk vezetői köreikben élvezték,felélték.És amikor ez kevés volt,hitelekből éltek.Nos,ezek az emberek ezt tudták tenni a rendszerváltásnak nevezett változás után is.Nem tudták átlépni a saját árnyékukat.A társadalom pedig nem volt elég érett arra,hogy felismerje,becsapták,nem volt rendszerváltás,csak elmutyizott hatalomátadás.Ezeket az embereket ki kellett volna zárni a hatalomból és egy új elittel indulni.Ebben a bűnben vétkesek a "rendszerváltó" ellenzékiek is,mert ők ezt tudták,látták,de belementek a piszkos hatalmi-gazdasági alkuba.

Most valami hazugság-mocsok összeroppan,megszűnik,de lesz-e helyébe jobb,tisztább megújulás?Ehhez ki kell mondani a bűnösök bűnét és nevét.A bűn: nemzetrombolás.A nevek listája hosszú,a teljesség igénye nélkül néhány: gyurcsány,lendvai,gönczárpi,glatz,kiss,szili,szekeres,kovács stb.,a teljes vezetőség a teljes szdsz-el párban.És ki kell mondani azt is,hogy ebben a társadalom elleni bűnben az ellenzék is vétkes,bűnsegédi szerepben,mert ők is ott voltak végig,mindenről tudtak,mindent láttak,de érdemben nem léptek fel.Össznépi átverőjátékot játszottak el nekünk.

Egy kiművelt,tehetséges,hazáját ismerő és szerető új elitre lenne szükség,magyarokra,akik büszkék múltjukra,hisznek nemzetükben,annak nagyságában,erejében,látják a problémákat és jó megoldásuk van rá.Vissza kell vennünk a hatalmat sorsunk felett,amit hitvány gazemberek kiloptak a kezünkből.

csorsza 2010.03.08. 20:55:51

@ridegfarkas: jó és szomorú összefoglalás.

873ujr3rk 2010.03.08. 20:59:59

Mielőtt átolvasnám a kommenteket:

A fidesz pont olyan mint az mszp, a politikusok mind lopnak, magyarországot felvásárolták a zsidók, vérét szívják a cigányok és a komenisták. Magyarország földje szerfelett zsíros, alkalmassá teszi az országot arra, hogy a világ élelmiszerellátója legyünk. Most bajban vagyunk, de megvan rá az orvosság: elkergetjük a multikat (zsidók), munkára neveljük a cigókat, a komenistákat minimum elzavarjuk (mondjuk ez olyan alapvetés amit nehéz vitatni) de börtön is kijár nekik. Aki most gazdag, az biztos, hogy lopott. Akinek szép autója, családja, munkája van, az is valószínüleg lop, beszopta, vagy bekúrta magát a munkahelyére, na ez is változni fog. Mert, jön a jobbik. A jobbik ugyanis következetesen képviselve a nemzeti érdeket, olyan gazdaságpolitikát valósít majd meg, amely felvirágoztatja az országot, a bűnösöket megbünteti, a zsidókat kiszorítja, a cigók mellé meg csendőrt állít és munkába állítja őket.
Elsősorban azért, mert minden politikus lop, de a jobbikosok nem. Másodsorban azért mert a zorbán sosem dolgozott és a soros pénzelte és már az is biztos hogy a gordonnal is haverok. Na kell ennél több ?
Világos hogy a jobbikra kell szavazni.

Psyman 2010.03.08. 21:15:35

Nekem a szomoú helyett a szánalmas (mámint a párt) jutott eszembe, de hát embere válogatja... :)

Psyman 2010.03.08. 21:18:18

@873ujr3rk: A Jobbik nálam egyetlen mondattal elásta magát:
"Oroszország felé kell közelednünk"
Oroszországot szerinted kik irányítják jelenleg? Putyin meg Medvegyev talán Franciaországban tanulta a demokráciát? Nem, ők még nagyobb posztkommunisták, mint Horn Gyula, csak jobban álcázzák. Amelyik párt vissza akar minket vezetni oda, ahonnan olyan nehezen sikerült 40 év után elszakadni, az még véletlenül se kerüljön kormányközelbe...
És ha azt hiszed, hogy a jobbikosok nem fognak lopni, amint tehetik, akkor te még mindg nagyon naiv vagy :)

Devil 2010.03.08. 21:29:19

@ridegfarkas: Jó ez az írás, csak épp a Fideszről is írhattad volna.

Devil 2010.03.08. 21:43:52

Rá kellene már jöni hogy a bibi nem ezzel vagy azzal a párttal van hanem az egész országgal. Ahol nem lehet egy állami 10-es csavarkulcsot odaadni valakinek hogy dolgozzon vele, anélkül hogy el ne lopná, az az ország sohasem lesz életképes (lsd adómorál mint össznépi lopás). Egyszerűen minden párt hiteltelen (a Jobbik is) mert csak a másikat akarja elszámoltatni saját magát még véletlenül sem. Így a történelmi megújulás lehetőségét a saját érdekében napi politikai aprópénzre váltja, miközben esze ágában sincs változtatni. Minek is tenné ha az emberek a fuj-fuj szocializmust sírják még mindig vissza? Nem azért szavaznak a Fideszre mert Kádárt temeti hanem mert azt hazudja hogy lehet megint minden ugyanúgy, azt hazudja hogy a mai helyzet nem a posztszocialista állambácsi majd megsegít (olyan hitelből amit az unokáid is nyögni fognak) gondolkodás és az ezen élősködő oligarchiák műve ám, hanem kizárólag és egyedül az aktuális politikai ellenfélé!

Darkhorse 2010.03.08. 21:54:45

@873ujr3rk: Hűha, milyen kis zsebhitlerek rohangálnak szabadon mindenféle orvosi ellátás nélkül.

Ajtony 2010.03.08. 22:08:03

@Devil: Minden pártban emberek vannak. Az egyiknek "bű" a fontos, a másiknak "bá".
Mindenütt akadnak olyanok, akik hiénaként - elvek nélkül - kavarnak az éppen győztes körül, hátha leesik valami.
Ez még rendben is lenne, de!
Ez a tetű banda (nem a szavazóik, vagy a talpasaik, hanem a vezetőik) ostobaságuk miatt elhitték, hogy ha egy Kft-t valahogy elnavigálnak(Bajnai még azt sem tudott, a család több, mint 40 céget csődölt le), akkor már egy országgal is elboldogulnak.
Ma még nagyon kevés az olyan szakember, aki a közszféra sajátosságai között is tud felelős gazdaságpolitikát folytatni. Sem önkormányzatot, sem egy államot nem tud tisztán vállalkozói, de tisztán köztisztviselői attitűddel vezetni senki. A kettő furcsa keveréke kell, és ráadásul csak olyan ember képes rá, aki látja az egészet, nem vész el a részletekben, és érti a működését. Ezt nem lehet tanulni, de tanult ember kell hozzá, és olyan, aki ez mellett még becsvágyó is, hiszen nem kerülhet anélkül pozícióba.
A magyar népről: elég rossz a véleményed róluk/rólunk. Azt tudnod kell, hogy a "nép" csak akkor tud megváltozni, ha a vezetőik (értelmiségről beszélek általában) már megváltoztak, és példát lehet találni, követni.
Sajnos az a majdnem matematikai összefüggés is gátolja a változást: olyan a nép, amilyenek a vezetői - olyan vezetőket választ magának a nép, mint amilyen maga.

is 2010.03.08. 22:43:55

pont most, amikor az MDF nem tud Bp-en listát állítani? ma éppen a pezsgőket bontják.

Harley 2010.03.08. 22:45:02

"Valahogy úgy érezhetik magukat, ahogyan Horthy Miklós kormányzó úr nekikeseredett 1944 tavaszán:"
A hasonlat nem megfelelő , a Horthy ,minden hazudozás ellenére , egy úriember volt , annak minden hátrányával , tudni illik még a legsötétebb komcsi sem tudta rákenni , nem volt tolvaj !
Sajnos az összehasonlitás ,sokkal prózaibb kevésbé költői , a nyilas , az a mi összehasonlitási alapunk ,az a ami a magyar társadalmat legjobban jellemzi , a megalkuvó , a túlélő ,és hogy a komcsik is értsék ,opportunista . Ez az, ezt már értik , az opportunista , amikor a nyilas megüdvözült , megtért ,hithű kommunista lett ,végül is csak lehúzom az egyik karszalagot és átveszem a másikat , a hangnem ugyanaz . Anyám amikor a gettóból a nyilasok kihajtották a zsidó barátnőit , siratta őket , és a nyilas be akarta őt is lökni a sorba , a nagyapám akadályozta meg . Később megismerte a keretlegényt , kommunista egyenruhát viselt , hja ki hitt volna egy kuláknak . A leszármazottak sem hazudtolják meg a "dicső " ősöket , be tudtak ülni a rablott vagyonba , hej ha a Rózsadomb mesélni tudna . Ha megvizsgálnánk a sok mesés vagyont . Volt egy ismerősöm , ő tagja volt annak a bizottságnak aki a megbizható elvtársaknak , balatoni villákat utaltak ki , 100 Ft volt a beugró . Persze akkori 100 Ft .Na persze jó elvtársnak kellett ám ahhoz lenni . Sok sok " jó ember "volt a haszonélvezője , ennek , ki merné már ezt megkotorni .

Osztrigás Pici 2010.03.08. 22:49:09

@Ajtony: Jó a látásmód. Én is erre próbálok általában rávilágítani, de reménytelen, mert a gyökér, anonim szájkaratésok mindig többen vannak. Csodálkozom, hogy csak ennyi itt a komment. Minden embernek saját magában kellene keresni a felelősséget. Az egy szép kis mese, hogy az elmúlt húsz év alatt nem volt lehetőség változtatni a helyzeten, könnyű hárítani a felelősséget. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

stratez 2010.03.08. 23:25:11

@873ujr3rk: Azért ilyen helyre nem szokás szórólap-szöveget berakni. Arra a postaláda való, nem a blog...

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2010.03.09. 00:15:00

biztos fájdalmas, de az itt az ideje, hogy felébredjenek a politikus urak...

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2010.03.09. 00:17:11

@Devil: ez a legegyszerűbb és legdemagógabb dolog, amit ilyenkor mondani lehet

sklajos · http://www.youtube.com/watch?v=-pVrOUyuiTA 2010.03.09. 00:20:38

Két öreg eteti a galambokat.Így szól az egyik:
- Ezek a galambok, olyanok mint a politikusok.
- Miért?- kérdi a másik.
- Mert amíg lent vannak a földön,addig a kezünkből esznek,aztán ahogy felkerülnek csak szarnak a fejünkre!

sklajos · http://www.youtube.com/watch?v=-pVrOUyuiTA 2010.03.09. 00:21:41

- Hogyan köszönnek a politikusok egymásnak a Parlamentben?
- Legyen Ön is milliomos!

Devil 2010.03.09. 00:35:27

@mangoman: Hat pont hogy nem, de ezt nektek hiaba is magyaraznam.
Sajnos aki axiomakent, kritika nelkul elfogad minden zoldseget ami a kedvenc szocsovebol hallatszik az olyan altrenativ valosagban el amibol sokaig fog tartani az ebredes es nagyon keseru lesz (ahogy az elmult evszazadban mar olyan sokszor megtortent).

@Ajtony: A magyar neprol nincs velemenyem, de ismerek sok negativ jelenseget, ami most egy ujabbal bovult: nem kellene a vezetok velt vagy valos becsuletessegevel takarozni amikor a sajat becsuletessegunkrol van szo.
Az hogy minden part saros olyanok bizonyitjak mint a semelyik kormany altal meg nem szavazott ugynoktorveny, a fel nem deritett olajszokites, az hogy a kozbeszerzeseknel 10%-os felarat produkal a korrupcio, az hogy a partfinanszirozast egyiknek sem akarodzik helyretenni az hogy strategiai kerdesekbol (egeszsegugy) napi politikat csinalnak... a botranyos igazsagszolgaltatasrol es a meg botranyosabb bakikrol ne is beszeljunk... es sokan _ezeknek_ tapsolnak... hat gratulalok.

delano 2010.03.09. 02:12:10

@873ujr3rk: ezt a rengeteg baromságot komolyan gondolod, vagy ez csak irónia volt?

"Magyarország földje szerfelett zsíros, alkalmassá teszi az országot arra, hogy a világ élelmiszerellátója legyünk."

Alig várom, h mi termeljük meg a rizst 1.3 milliárd kínainak...

" elkergetjük a multikat (zsidók),"

az az 1 millió ember pedig, akinek a multik adnak munkát és fizetést, valamint az a többezer magyar kis és középvállalkozás, amelyek a multik beszállítói meg majd megoldják a jövőjüket bevétel nélkül, igaz?

"Aki most gazdag, az biztos, hogy lopott. Akinek szép autója, családja, munkája van, az is valószínüleg lop, beszopta, vagy bekúrta magát a munkahelyére, na ez is változni fog."

nekem van szép családom. Tehát loptam? Feleségem állítja, h önszántából van velem, de igazad van mindjárt kihajítom a kölkökkel együtt...
A gonosz multi munkáltatóm meg adott szép autót, azt is el fogja venni a jobbik? és mi lesz a kocsival, bedarálják, vagy megkapja a gárda?

"A jobbik ugyanis következetesen képviselve a nemzeti érdeket, olyan gazdaságpolitikát valósít majd meg, amely felvirágoztatja az országot, a bűnösöket megbünteti, a zsidókat kiszorítja..."

Csak nehogy emiatt 350 ft legyen 1 euró, és megugorjon párszázezer család havi törlesztője... vagy majd ezt is kezeli a jobbik? pontosan hogyan?

"Elsősorban azért, mert minden politikus lop, de a jobbikosok nem. "

mert még nem volt rá esélyük. pár hónap és ők is lopnak majd.

"Világos hogy a jobbikra kell szavazni."

Nekem ez nem világos.

gande 2010.03.09. 02:56:16

@873ujr3rk:

tudom, hogy szemellenzővel nehéz elképzelni, de én ismerek jómódú embert, aki tisztességes.

feltételezem, hogy morvai krisztina is trabanttal jár, mert ugye az autó a mérce, hogy ki a tisztességes.

persze azt is tudjuk, hogy MO a világ közepe és nagyhatalom, ezért mindenki irigykedve tekint az országra és ezért próbálják elfoglalni külső erők.

Drang 2010.03.09. 03:52:40

@873ujr3rk: Szar ügy, hogy csak a hozzád hasonló fideszes idióták veszik komolyan a szövegedet. Ti aztán komoly szellemi ütőerőt képvisletek.

Drang 2010.03.09. 03:57:32

@873ujr3rk: Szar ügy, hogy csak a hozzád hasonló fideszes idióták veszik komolyan a szövegedet. Ti aztán komoly szellemi ütőerőt képvisletek.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.03.09. 06:16:29

@Drang: a csavo ugy fideszes, mint te :-)

na__most__akkor 2010.03.09. 07:09:36

1. A magyar nyelvben ékezeteket használunk
2. A magyar nyelvben pont, vessző és egyéb írásjelek után (nem előttük) szóközt használunk
- és mi magyarok vagyunk, vagy mialófasz

3. A magyar politikában demagógiát és sárdobálást használunk
- kár, hogy ez jobban megy manapság, mint a fentiek

tomcsi71 2010.03.09. 07:27:37

@873ujr3rk: lehet hogy a hozzászólók nem hallottak még az iróniáról? szerintem a tied az volt... de bocs ha komolyan gondoltad, akkor küldöm az én pszichiáteremet... :)

@ridegfarkas: na te viszont bármelyik jobboldali-konzervatív-nemzeti párt semmit se mondó lózung írójának elmehetnél... gratulálok! ez a szintű szar, amit húsz éve nyomnak le a torkunkon különböző színezetben, anélkül, hogy tudná akárki is, hogyan lehet korszerű módon irányítani egy országot...

vidéki suttyó 2010.03.09. 08:10:29

ridegfarkas

Gratulálok a hozzászólásodhoz, ennél jobban nem lehetett volna összefoglalni a tényeket. Minden mondatod ül. Jó látni, hogy vannak józan gondolkodású magyarok, akik legalább tudják (tudnák), hogy mit kell tenni.

lobellone 2010.03.09. 08:42:30

@ridegfarkas:
Igen, pontosan erről van szó. Csak az a kérdés, hogy leszünk-e itt annyian záros határidőn belül (az ország visszafordíthatatlan mértékű lezüllesztése előtt), hogy tényleg létrejöhessen egy megtisztulás.

loláb 2010.03.09. 08:49:26

Többen vagyunk, mint bárki gondolná!

Ja, a börtönben.

Tóth Ágas 2010.03.09. 09:01:44

jujj, mi lesz ha a szocialisták összezárnak?
egész megijedtem.. hehe

Tóth Ágas 2010.03.09. 09:05:55

vagy esetleg úgy érti a kedves kommentelő, hogy a szocialistákat összezárják?

ez a verzió sem valószínű, mert az előzetesben még arra is ügyelnek, hogy a folyosón se találkozzanak.

marós 2010.03.09. 09:08:40

A szocik, és bértollnokaik jővőképe csak annyi, hogy a fidesz sem lesz jobb. Én meg azt mondom, hogy olyan rossz, mint amit a szoc-lib rezsimek tettek az országgal, a demokráciákban nem fordult még elő. A szocik részéről a fideszt szídni a teljes szellemi kiürülés bízonyítéka. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Karvaly 2010.03.09. 09:19:21

Szerintem most még nem fog összeomlani az mszp, sőt, össze fog szedni vagy 25-30%-ot az országos listán, mégpedig azért, mert még megvannak az aktivistái, meg a pénze a szavazatok vásárlásához illetve többszörös leszavazasához. Persze ez nem jelenti azt, hogy a Parlamentben is meglesz a 25-30%, sőt.
Az eljövő négy év fogja meghozni a széthullást, el fognak tűnni a pénzes emberek (akár így, akár úgy), a maradék pedig a széthullásig fog marakodni a koncon.
süti beállítások módosítása