HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Reductio ad absurdum

2010.09.15. 10:43 Ratius

 

A reductio ad absurdum (latin: visszavezetés az abszurdra) az érvelés egy igen szellemes formája, amely során az érvelő elfogadja vitapartnere állítását, majd annak logikája mentén továbbhaladva kimutatja, hogy az állítás képtelenséghez vezet. Így bizonyítja be az eredeti állítás hamis voltát.
 
Cigánybűnözéstagadás-tilalom
 
Na, most az történt, illetve történik, hogy a Jobbik börtönnel büntetné, ha valaki nem fogadja el a cigánybűnözés létezését. Apáti István, Szávay István és Volner János által jegyzett egyéni képviselői indítvány szerint az, aki ,,nagy nyilvánosság előtt valamely büntetőjogilag releváns társadalmi viszonnyal - így különösen a közbiztonság állapotával, valamely bűnözési formával, illetve jellemző bűnelkövetői körrel - kapcsolatos köztudomású tényt tagad, kétségbe von, vagy jelentéktelen színben tüntet fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő". Ha ugyanezt hivatalos eljárásban hivatalos személy követné el, őt akár öt évre is bezárhatnák.
A Jobbikos képviselők zseniális elképzelése kapcsán mindenkinek eszébe jut a 269/C. paragrafus:  ,,Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Hogy a Jobbik minek szánja indítványát, hogy a törvények adta elvi lehetőséget kihasználva valóban tiltani akarja a cigánybűnözés tagadását, vagy képviselői csupán arra próbálnak rámutatni, mennyire abszurd a gondolatbűn megjelenése a magyar törvények között, azt egyelőre nem lehet tudni. Ám bármi is a célja, a reductio ad absurdum kiválóan sikerült.
 
 
Szájkosárőrület
 
Hiába, no, ha a szájkosárőrület egyszer elindul, ezernyi ügyet lehet kiagyalni, aminek tagadását büntetni rendelheti a törvény. Franciaországban, mint az már eléggé ismert, a zsidó holokauszt tagadása mellett az örmény népirtás, a ruandai tömeggyilkosságok, és úgy általában minden - az 1945-ös nürnbergi perben megállapított definíció szerinti - emberiségellenes bűntett vitatása vagy tagadása bűncselekménynek tekintendő.
Amikor a magyar parlament elfogadta a holokauszttagadás tilalmáról szóló törvényt, sokan azonnal előálltak kezdeményezés hülyébbnél hülyébb folytatásaival. Tiltsuk meg a trianoni tragédia tagadását, a tatárjárás tagadását, és így tovább! Nekem legutóbb – egy rendkívül érdekes blogbejegyzést olvasva - az jutott eszembe, hogy éppenséggel a szent inkvizíció bűneinek tagadása is tiltólistára kerülhetne… (Bár ez most politikailag nem tűnik időszerűnek…)
Végül az egyik ilyen baromság csak bekerült Magyarország amúgy is legszörnyűbb törvényszövegébe. A Fidesz hatalomra jutásával a kommunizmus bűneit sem tagadhatja immár senki.  Most tehát így szól a magyar szájkosártörvény: ,,Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
 
 
Négy láb jó, két láb rossz!
 
De a Jobbik kezdeményezése valami egészen új ebben a vitában. Olyan ötlet, amely komolyan elgondolkoztathatja a szájkosártörvény barátait. Ha ugyanis történelmi események értelmezését lehet szabályozni, ugyan miért ne lehetne kortárs jelenségek értelmezését is törvénybe foglalni? Ugyan miért ne mondhatná azt a törvényhozó, hogy a cigánybűnözés tagadása tilos? Vagy miért ne mondhatná, hogy a szavazófülkékben lezajlott forradalom tagadása tilos? Vagy miért ne alkothatna egész szabályrendszert arról, mit hogyan szabad, illetve tilos gondolni?
Valami effélét képzelnék el:
1. Aki két lábon jár, az ellenség.
2. Aki négy lábon jár, vagy szárnyai vannak, az barát.
3. Állat nem visel ruhát.
4. Állat nem alszik ágyban.
5. Állat nem iszik alkoholt.
6. Állat nem öl meg más állatot.
7. Minden állat egyenlő.
 

86 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr312297625

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Börtönbe záratná a Jobbik a magyarbűnözőket is?? 2010.09.15. 15:33:56

Aki tagadja, hogy van cigánybűnözés, azt a Jobbik börtönbe csukná. A miniszterelnök hétfőn a parlamentben világossá tette: ha valakit csak a származása okán tekintenek potenciális bűnözőnek, maga is tiltakozni fog. Tehát Orbán szerint sincs cigánybünőz...

Trackback: Börtönbe záratná a Jobbik a magyarbűnözőket is?? 2010.09.15. 15:32:26

Aki tagadja, hogy van cigánybűnözés, azt a Jobbik börtönbe csukná. A miniszterelnök hétfőn a parlamentben világossá tette: ha valakit csak a származása okán tekintenek potenciális bűnözőnek, maga is tiltakozni fog. Tehát Orbán szerint sincs cigánybünőz...

Trackback: Cigánykérdés - megoldva 2010.09.15. 13:27:02

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Már rögtön a levél elején szeretném tudatni veled, hogy életünk és munkásságunk nem volt hiábavaló. Talán még emlékszel a kitelepítésekre és az internáló- valamint kényszermunkatáborokra. Ezek a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nzoltan 2010.09.15. 12:21:45

Hát, ez van, ha olyan témával nem akarunk foglalkozni, amelyik a jónépet nap mint nap érinti.

sárkányfő 2010.09.15. 12:24:35

Én benne vagyok. Ha tiltjuk az olyan további nyilvánvaló jelenségek tagadását is, mint pl. a magyarbűnözés meg politikusbűnözés.

Kabarészínész 2010.09.15. 12:30:11

demokrácia tagadása, magyarország fejlődésének tagadása, Orbán Viktor Isten általi kiválaszottságának tagadása 3 év szabadságvesztéssel büntetendő...

Kabarészínész 2010.09.15. 12:30:47

sőt! a legjobb!
szabad véleménnyílvánítás jogának tagadása 10 év!

MacChicken (törölt) 2010.09.15. 12:34:11

Ez az egész egy marhaság. Ebből is látszik, hogy a demokratikus rendszerek alapjában véve működésképtelenek hosszú távon. Szabályok közé kell szorítani az embereket, ha azt szeretnénk, hogy az idilli egyensúly látszata megmaradjon. Mi lesz, ha elkezdenek cigányozni a jobbosok? Mi lesz, ha elkezdenek nácizni a balosok? Már nem is olyan szép az kép. Pedig mindenkinek szíve joga azt mondani, amit csak akar. Tenni nem, legalábbis nem mások kárára. Tehát, ha valaki azt mondja, hogy nem volt holokauszt, és van aki mögé áll, és kántálják, miért ne tehetnék? Miért ne mondhatna bárki bármit?
Egyébként pont ez ilyen szabályozások szülik pl. a zsidó és egyéb összeesküvés elméleteket. Mert alapot adnak a gondolatnak, hogy léteznek.

[megmondoember] 2010.09.15. 12:35:46

Azért legyünk őszinték, hogy ez tényleg álszentség és kontraproduktivitás ami itt folyik cigánybűnözés ügyében. És igenis pozitív diszkrimináció, ami ugyanolyan diszkrimináció, mint a negatív, csak éppen az ellentábort érinti hátrányosan.

Nem mellesleg az ellen pl. senki nem ágál, hogy a női és férfi bűnözőket ill. (sokszor hamis képest festő) bűnözési statisztikákat külön kezeljék, tartsák nyilván és közöljék is rendszeresen (ti. hogy az elkövetők X százaléka férfi), pedig a nemi megkülönböztetést éppen úgy tiltja az alkotmány és minden nemzetközi alapjogi egyezmény, mint a faji, nemzetiségi, vallási hovatartozás alapján történő besorolást. De ugyanezt elmondhatnám a megyékre, városokra lebontott statisztikákról is, amik szintén úgymond negatívan érinthetik az ott lakókat és hamis általánosításokra adhatnak okot.

Szóval igenis van cigánybűnözés és igenis nem bűn megnevezni, hogy cigány volt a gyanúsított vagy elkövető (ha ő annak vallja magát), mint ahogy jellemzően azt is minden további nélkül közlik, hogy férfi vagy nő volt -e az illető, vagy hogy hol lakott. Ha utóbbi megengedhető, akkor előbbi is. És az minden becsületes embernek csak a hasznára szolgál ha tisztában vagyunk azzal, hogy a tipikus elkövetők kicsodák. Urambocsá, még az elkövetőknek is, mert csak megfelelő információk birtokában lehet megfelelő megelőző és kezelő programokat kidolgozni, többek között annak érdekében is, hogy úgymond ők se kényszerüljenek erre a pályára.

manes 2010.09.15. 12:45:44

Nem a tagadást kellene büntetni hanem magát a cigánybünózöket.Ha tagadják attol még igenis létezik.Igaz,hogy nem a Rózsadombon .

Bánatos Exkavátor 2010.09.15. 12:48:20

Érdekelne a "köztudomású tény" definíciója a három szerző tollából, vagy úgy általában a Jobbik értelmezése a kifejezésre.

Nonszensz és beteg elképzelés ilyen kategórákat bevezetni. Egyrészt a BTK-hoz mellékelni lehetne egy biblia méretű katalógust a témában, másrészt nem tudnak szalonképesekké válni, ebből az ötletből is süt a xenofóbia és még féltucat klinikai tünet.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2010.09.15. 12:49:31

ez a szoveg kurva jo hogy az a cigany aki annak vallja magat
a negereknel is igy mukodik vajon?:D

a cigany az cigany, a dns nem hazudik

kewcheg 2010.09.15. 12:53:57

Ellentétek szítása. Én elfogadó, tolerarens emberként teljes mértékben elfogadom, hogy nevezettek bűnözésből élnek.El kell fogadni hogy ők ilyenek,mert úgyse lehet mást csinálni.Pl. nevezettek biológiai ill. genetikai kutatása tiltott,holott a tudomány választ adna egy sor kérdésre.(és még az egyházat szidják, hogy kitartott a geocentrikus világkép mellett, amikor a mai modern kor egyszerűen nem enged meg bizonyos irányú kutatásokat...) Szóval elfogadás, de ezzel egyidejűleg, sajnos legyen teljes jog az elkülönüléshez is...

Le vagy szarva 2010.09.15. 13:03:04

Diktatúrát! Diktatúrát! Diktatúrát!
Most azonnal!

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.09.15. 13:04:35

@version:
Egyes! Ülj vissza az iskolapadba és máskor ne netezzél óra alatt!

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.09.15. 13:05:44

ezek után a jobbik biztos lehet a szavazatomban. köszönet nekik a törvény-javaslatért

Várúr 2010.09.15. 13:07:05

@Látnokzsálya:
Ostoba jobbikos törvényjavaslatba csak belekeverted Orbánt... előző szoci törvényjavaslatba is... Csak így tovább turmixoló!

lamed 2010.09.15. 13:11:56

Ilyen hülyeségek helyett a Jobbik esetleg foglalkozhatna például a mentelmi joggal. Olyan nagy pofával követelték az eltörlését, aztán még be sem kerültek, már mögé akartak bújni, azóta pedig szóba sem került. Most már jól esik nekik is.
Sunyi, kétszínű, alattomos banda.

Roy 2010.09.15. 13:22:15

Nem arról van szó, hogy tagadjuk vagy ne. Az abszurdum az, hogy aki bűncselekményt követ el azok etnikai származását titkolják, emberjogi szempontokból. Legyen a bőrszíne, esetleg politikai hovatartozása bármilyen valakinek amennyiben bűncselekményt követ el az legyen köztudott melyik etnikai, politikai réteghez tartozik. Itt ne lehessen hivatkozni az emberi jogaira. Ezt már eljátszotta a bűncselekmény elkövetésekkor. Úgy tudom, hogy a fejlett nyugaton megnevezik a bűnöző etnikai, politikai hovatartozását.

csiribi (törölt) 2010.09.15. 13:29:22

Ezer év is kevés volt ahhoz, hogy a magyarságot kiirtsák
Még húsz év, és ez megtörténik.
Zsidó, cigány segítséggel...
Minek ehhez "politikai hovatartozás"?

bunkó · http://bunko.blog.hu 2010.09.15. 13:40:55

Én szigorúan büntetném a normandiai partraszállás és a napkelte tagadását is. Hadd lássa a világ, hogy mennyivel haladóbb szelleműek vagyunk a többi, véleménybüntetésben nevetségesen elmaradott országhoz képest.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2010.09.15. 13:55:25

@Roy: "Úgy tudom, hogy a fejlett nyugaton megnevezik a bűnöző etnikai, politikai hovatartozását. "

A politikai hovatartozás butaság lenne, hiszen az változhat - legalábbis gondolkodó ember esetén.

Falusi (törölt) 2010.09.15. 13:56:13

ez milyen bűnözés? besz..tátok - nem változott semmi:)
A hivatalba lépése után a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének kinevezett Petykó Zoltán lánya a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz került - írja az Index. A 27 éves Adrienn - miután a napokban lezajlottak a főosztályvezetői személycserék - a költségvetési főosztály irányítója lett.
Az NFÜ új elnökének lánya eddig a Deloitte Zrt.-nél dolgozott könyvvizsgáló asszisztensként.

Napóleon elvtárs · http://relativ.blog.hu/ 2010.09.15. 13:57:30

" Ha nem hiszünk azoknak a véleménynyilvánítási szabadsásában akiket megvetünk, akkor nem is hiszünk benne egyáltalán"

Noam Chomsky

roxxtar 2010.09.15. 14:04:02

Na, most az történt, illetve történik, hogy a Jobbik börtönnel büntetné, ha valaki nem fogadja el a cigánybűnözés létezését...

Na idáig olvastam el.. nem rossz írás eddig

roxxtar 2010.09.15. 14:05:36

Amúgymeg az a vicces, ha cigányt lőnek le vagy vernek meg egyből öles betükkel van felírva a neve, ha pedig cigányok teszik ugyanezt akkor meg hallgatás van (lásd Index.hu)

2010.09.15. 14:05:44

@bunkó: amint az etnikai is, vagy dns vizsgálatnak vetik alá a delikvenseket, Mi van, ha nem "tiszta" (mint a legtöbb "magyar")...

Várúr 2010.09.15. 14:07:43

@Falusi:
Mégis mi a bűnözés ebben? A 27 éves nő pénzügyi és számviteli főiskolát végzett, mérlegképes könyvelő, ami az ő szakmájában csúcs, fiatal, dinamikus, nemzetközi cégnél szerzett gyakorlatot... Jahh, hogy a papája... Jó hogy nem akarod a családjával kitagadtatni.

Ballagator 2010.09.15. 14:14:41

Meg kéne már oldani, meg kéne már oldani, mert mindenkit érint, ne söpörjük a szőnyeg alá. Csak sokan azt felejtik el, hogy nem azért nincs megoldva, mert nincs hozzá akarat, hanem azért, amiért a hajléktalan-kérdés sincs: mert hiányzik hozzá néhány tízezer milliárd forint.

Iustizmord 2010.09.15. 14:21:01

aki nagy nyilvánosság előtt vona gábor, az bűncselekményt követ el és életfogytog tartó kényszergyógykezeléssel sújtandó.

2010.09.15. 14:22:46

@Le vagy szarva: Már az van, mit pattogsz.

doktor.dikhed 2010.09.15. 14:25:40

Teljesen értelmetlen a holokauszttagadást, vagy a kommunisták bűneinek tagadását tiltani. Főleg azért, mert az emberek nagy részének eszébe sem jut tagadni ezeket, viszont a tiltással korlátozva érzik magukat.
A szabad véleménynyilvánítás alapvető emberi jog lenne. Kár, hogy sehol sem létezik...

Zus 2010.09.15. 14:27:54

@Várúr: ez nem bűnüzés, hanem kőkemény nepotizmus. Azt ugye te sem hiszed, hogy csak ő van ugyanezekkel a adottségokkal. Például a nejem is pénzügy-számvitelt végzett, mérlegképes könyvelő, jó sok munkatapasztalattal és angol-német élő nyelvtudással. Akkor miért nem ő kapta meg ezt a melót ?

kewcheg 2010.09.15. 14:29:18

@Ballagator: Azok a forintok mire kellenének? Mert szerintem már kurvára nem kellene erre a témára többet költeni egy beteg országnak, amelyik egy nagy koloncot cipel , ami lassan nagyobb lesz mint ő maga....

Dr. No 2010.09.15. 14:30:35

@Várúr: Én is fenntartások nélkül helyeslem az Orbán-kormány és valamennyi csatolt részének, holdudvarának, illetve a rá hivatkozóknak minden egyes intézkedését és gondolatát.

Továbbá szeretem a puncsfagylaltot.

Napóleon elvtárs · http://relativ.blog.hu/ 2010.09.15. 14:31:53

Németh Erzsébet szociálpszichológus szerint a cigánybűnözés kifejezést kellene betiltani. Nem tudom hány évet adna a használatáért, de biztosan ez is segítene a probléma megoldásában.

kewcheg 2010.09.15. 14:34:02

@Várúr: Hogy néz ki? Ha százkillós modzilla akkor nem irigyelem tőle, de ha szép, okos csinos gazdag, akkor kurvára felháborít..:)))

Monarch (törölt) 2010.09.15. 14:37:37

@www.Bisex.hu: A fasz blogodat faszer kell minden blogban reklamozni. Baszdmeg az osszes prostitucioval foglalkozo noi felmenodet.

Vitéz Orbaverlek Kancsó dö Panza 2010.09.15. 14:39:22

Nincs is cigánybűnözés, csak 90%-ban cigányok akik bűnöznek és bűnök, amelyeket 90%-ban cigányok követnek el.
Követelem minden ork beszántását!

hollario 2010.09.15. 14:39:22

@Dr. No: Vigyázz, a puncsfagyi nem narancssárga, hanem rózaszín, baj lehet belóle :)

Le vagy szarva 2010.09.15. 14:44:17

PATAKVÉRT!!!

PATAKVÉRT!!!

PATAKVÉRT!!!

AndOr01 2010.09.15. 14:57:21

Az igazságnak nem kell törvényi háttér. Az köszöni megvan... Azt mindenki tudja.

Más: Valaki egyszer azt mondta, hogy a "nagy igazságok" úgy keletkeznek, hogy elég sokszor ismételgetnek egy nagy hazugságot.

Napóleon elvtárs · http://relativ.blog.hu/ 2010.09.15. 14:57:56

Ha a Jobbik javaslatának tényleg a 269/C paragrafus abszurditására való figyelemfelhívás volt a célja akkor gratulálok. A nyilvánvaló tények tagadásának szankcionálása pedig teljesen felesleges. Aki nyilvánvaló tényeket tagad az hiteltelenné válik, véleményének jelentősége elvész.
Én a közvélemény adminisztrációs eszközökkel történő formálását, befolyásolását tartom bűnnek. A Holokauszt és a kommuniznus áldozatainak emlékét védeni fasiszta módszerekkel például kifejezetten abszurd.

Le vagy szarva 2010.09.15. 14:58:39

Tilcsákbe! A cigánybűnözés emlegetését és a cigánybűnözést!

Lasombra 2010.09.15. 15:01:10

a cigánybűnözés-tagadás elfojtása előtt azonban feltétlen meg kell vizsgálni úgy társadalmilag, mint nemzeti együttműködésileg, hogy ezáltal nem nyernek-e túl nagy teret a különböző cigánybűnözés-tagadás-tagadó szervezetek. meg esetleg azt is, hogy el lehet hümmögni az Internacionálé zenéjére is a Székely himnuszt.

a realitás vs valóság mémmel miniszterelnök úr újra felvirágoztatja a politikai dadaizmust. mi se maradjunk le, polgártársak. járjunk elő jó példával.

szabadság, táppénz!

monu 2010.09.15. 15:15:11

@Várúr: Tegyük fel hogy ez a nő 18 évesen érettségizett, elvégezte a főiskolát az 4 év mérlegképes könyvelő lett az 2, ha ezután azonnal munkába állt van 3 év tapasztalata (főosztályvezetésből muhaha). Másfelől épp tegnap láttam egy sima könyvelői állás hirdetést ahol minimum 3 év gyakorlatot vártak el. Kizárt dolog hogy ezzel az életrajzzal, ő lenne az idális jelölt az állásra. (Kb. mint Mr Spigott a féllábú, Tarzan szerepére. )

Avatar 2010.09.15. 15:24:04

@Bánatos Exkavátor: a "köztudomású tény" olyan, mint a "tevékenységre jellemző keresetet", amely alapján a vállalkozónak járulékot kell fizetnie.

@version: Neked talán megvan Minden Cigányok Ősapjának (és ősanyjának) a DNS-e, hogy legyen mivel összevetni?

Roy 2010.09.15. 15:26:58

@bunkó: Ez különösen itt jellemző. Lásd Schmidt politikai hovatartozása. Hol ott, hol itt, ahol több leesik neki.

Pignon 2010.09.15. 15:27:49

Rendőr ismerősömet faggattam, hogy Miskolc, Avas városrészében hogy áll a bűnözés. Mit mondott? 10-ből 10-szer cigányokhoz kell kimenniük!

A sértett, aki ellen elkövetik a bűntettet, az látja, tudja, hogy cigány az illető, a rendőr aki kijön, az is látja, tudja hogy cigány az illető, a cigány, aki elköveti a bűntettet az pedig cigánynak vallja magát, mivel cigány! Akkor mégis mi a faszomról beszélünk és szenteskedünk itt ezzel a nelegyenfajimegkülönböztetésmertazrásszizmus faszsággal???

Avatar 2010.09.15. 15:28:46

@Vitéz Orbaverlek Kancsó dö Panza: Az ilyen hasból bemondott 90%-ok azért néha elgondolkoztatnak azzal kapcsolatban, hogy nem járnának-e jobban a cigányok, ha lennének hiteles adatok a bűnözésben játszott szerepükről.

Csak az a baj, hogy egyelőre azt se sikerült tisztázni, hogy ki számít cigánynak...

Pignon 2010.09.15. 15:32:36

@Avatar: Ne legyél már ennyire korlátolt? Szerinted mégis ki számít cigánynak? Ránézel b+ és megmondod, hogy cigány. Ki számít kínainak? Kiszel Tünde vagy Jackie Chan?
Ha egy kínai férfi kirabolna egy bankot Budapesten, akkor mi lenne a híradóban? Az, hogy egy kínai férfi bankot rabolt.
Ha egy cigány tenné ugyanezt, mi lenne? Egy férfi bankot rabolt.

Roy 2010.09.15. 15:39:25

@Falusi: Ez miért bűnözés?
Biztos "óriási tapasztalatta, szaktudással" rendelkezik az elmúlt három- négy év folyamán amit az egyetem, főiskola után szerzett meg. Kb ennyi idő telhetett az iskola elvégzése, és a mostani kinevezése között.
Ennek biztos, hogy semmi köze nem lehet apukának.
Nos ez csak egy kis irónia volt.
A Fidesz 89-63 között ugyan igy osztogatott. Sógor koma rokon.

gauche caviar 2010.09.15. 15:40:58

ja, csak amíg a holokauszt egészen jól dokumentált és tudományosan bizonyítható, addig a "cigánybűnözés" csak a jobbik kampány-mantrája, kiforgatva egy kriminológiai terminust.

szál a tagadás büntetése előtt nem ártana ha bizonyítanák a tagadás tárgyának létezését.

különben tényleg maradjunk inkább a jobbikos észjárásnál: mindenkit börtönbe kell baszni akinek nem tetszik az arca (nekünk, jobbikosoknak).

kampány van kérem, és hát mit lehet várni egy olyan párttól amelyik több hónap parlamenti jelenlét alatt sem tudott többet felmutatni egy pincérmellénynél, karikásostornál és egy seggbebaszás kilátásba helyezésénél?

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.15. 15:41:07

@Pignon: kedvenc példám Deák Bill Gyula, akiről szvsz kevesen mernék határozottan kijelenteni, hogy cigánybűnöző... ahogy ugye kedvencemről, dr. Orbán Viktorról sem szabad azt mondani, hogy cigány, pedig ránézésre esküdni mernék, hogy az.

átlátó 2010.09.15. 15:43:38

Na én most csak annyit akarok mondani, hogy akkor vagy a Viktor hazudik, aki ugye miniszterelnök még, vagy mi, akik határozottan tudjuk, hogy igenis van cigánybűnözés. Nap, mint nap tapasztaljuk ezt, még akkor is, ha ennek ellenkezőjét olyan védett személyek állítják, akik környezetében nem a cigánybűnözés dívik.
Továbbá: Én, ha ez Észak-Koreában történik, akkor tudnék röhögni. Azon az eseten, hogy a Petykó úr, - aki ugye a N.F.Ü. góréja - 26 éves lányát nevezték ki a V.F.minisztérium költségvetési főosztályának élére. A nagylánynak nem a korával van a baj, mert még én is csapatnám. A nagybaj az, hogy eddig egy kft-nél könyvelési asszisztensként bírta a tapasztalatot e feladatra begyűjteni. A kicsibaj az, hogy az iwiw oldalán a szórakozási szokások között a "trógerkodást" is megjelölte, ezt így szó szerint.. Azóta likvidálta magát onnét, merthát ez azért több mint ciki.
A hősök nevét kiírom, mert megérdemlik ők is, mi is. Petykó Zoltán és Petykó Adrienn.
Csak szólok az Mszp-és padsorok felé, hogy nem röhigcsélni, mert feleltetni fogok és röpdolgozat is lesz, az elmúlt évek történéseiből. Lehajtott fejeket akarok látni ott és hosszú elmélázó csöndet.

Parajpuding 2010.09.15. 15:44:13

Ez az egész tagadósdi és főképp törvényerejű büntetése egy végtelen ostobaság. Miért bűncselekmény, ha valaki tagadja a holokausztot, vagy azt, hogy lenne cigánybűnözés? Ez szimplán tanulatlanság, butaság. Elég nagy baj az ilyennek, nem kell még büntetni is. Egyébként meg elegendő az embernek - kihúzván saját, vagy más s*gg*ből a fejét -, kitekintenie a világba és úgyis tudja, hogy mi a helyzet. Tagadni a tényeket szánalmas álszentség és ostobaság.

gauche caviar 2010.09.15. 15:44:50

@Pignon: az szerepelne, hogy ázsiai vonású elkövető. régebben kreol bőrű elkövető volt a bevett terminus.
azért nem célszerű nagyon nyomatni az ilyen rasz alapú meghatározásokat, mert könnyen oda lehet kilyukadni mint az amerikai anyuka aki megölte a gyerekeit egy kevésbé stabil pillanatában, majd azt mondta, hogy egy fekete férfi volt, és ugye mindenki hitt neki. aztán meglettek a hullák, dns-el.

a jobbikbűnözés tagadása még nincs betiltva?

ged 2010.09.15. 15:45:57

@gauche caviar:
a zsidóbűnözés tagadása még nincs betiltva?

gauche caviar 2010.09.15. 15:47:40

@átlátó: jaja, persze, mindennap van cigánybűnözés. meg politikusbűnözés, meg magyarbűnözés, meg tilosbanparkolásbűnözés, meg nemadunkszámlátbűnözés meg feketéndolgoztatokbűnözés.

hülyeségbűnözés.

és akkor most rámküldöd a jobbikos csendőrséget?

talán olvasd el mit nevez a kriminológia "cigány bűnözés" címszó alatt. (wikipedian fent van, ha nem értesz vele egyet, át tudod írni, hogy az igazság legyen ott. ha viszont nem írod át, elfogadod, hogy az az igaz ami ott van. tudsz még követni?)

Rókakígyó 2010.09.15. 15:48:10

Én meg leültetnék minden rasszistát.

gauche caviar 2010.09.15. 15:48:16

@ged: közvetlenül a kommentelőbűnözés-tagadás után lesz.

Pignon 2010.09.15. 15:49:31

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

De ahogy te is írod, cigánybűnözőkről van szó és nem cigányokról! Tehát mondjuk Galambos "Lagzi Lajcsi" Lajos nem cigánybűnöző! Akikről mi beszélünk, azt a réteget bárki könnyen behatárolhatja és ha személyesen kapcsolatba kerülnének velük, egyből máshogy, bizalmatlanabbul, félelemmel telve viselkednének velük, mint egy nem cigánnyal. Csak amíg személyesen nem tapasztalta ezt, mondjuk nem él születésétől kezdve cigányok lakta területen, annak magyarázhatod, hogy miért is nem szeretjük a cigányokat. Vannak kivételek, mint ahogy fentebb is írtam, de az 1000-ből 1.

Rasszista gyorsteszt: kuruc.info/r/22/64112/

Kíváncsi lennék, hogy a sok liberális fasz közül, hányan ültetnék melléjük a gyereküket az iskolában.

millesei (törölt) 2010.09.15. 15:50:32

A pappedofília, a szélsőjobbosdrogozás, és a gárdistapornózás ellen is kéne már tenni valamit...
Mert pappedofília márpedig létezik.

Ez az egész szemantikai kérdés, de képtelenek szembenézni vele, mert lehet, hogy azt hiszik, a szemantika a szemita romantika, vagy ilyesmi.

Sokkal könnyebb lenne az élet, ha elneveznénk azt a társadalmi csoportot, akikről szó van. Mert az általánosítani nem akarónak nehéz állandóan "a cigányok azon része, akik bűnöznek, terrorizálják a normális embereket, és csapatban különösen nagyszájúak tudnak lenni"-ként hivatkozni rájuk. Régen romáknak hívtuk őket szándékosan pejoratíve, de hát ezt már megkeverték ugye.

A legdurvább, hogy szinte egy egész ország képes ilyenen elvitatkozni. (van-e cb) Óriási a sötétség a magyarok fejében. Illetve a magyarok egy részének a fejében...magyarsötétség...

Rókakígyó 2010.09.15. 15:50:52

@átlátó: szerintem monnyon le mindenki, aki private jettel megy nem létező gázvezeték szerződést aláírni. Megfigyeltétek már, h minden héten elpatkol vagy egy rendőr vagy egy katona. Ezért már megkövezték volna az előző gazembereket.

millesei (törölt) 2010.09.15. 15:52:16

@Pignon: 1000-ből 1. Ez valami tudományosan meghatározott arány? Jó, legyen 1. Szerinted neki milyen érzés, ha bűnözőnek nevezik?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.09.15. 15:52:17

Minden állat egyenlő, de vannak állatok, akik a többinél állatabbak :)

Kingstone 2010.09.15. 15:54:47

Én nem védem őket, sőt..., de ki és mi alapján mondja meg valakiről, hogy cigány valaki vagy sem(vagy egyéb etnikai/kissebbségi csoport tagja)?
DNS?! ugyan már..és ha az egyeik szülője fehér, akkor Ő most mi?

Rókakígyó 2010.09.15. 15:58:19

Még egy: A cigánybűnözés és a holokauszt nem egy kategória. Ezért nem jó a rekució. De pl a politikuskorrupciótagadók büntetésén már hangosan tudnék röhögni. Lehet, h a Jobbik nem.

Pignon 2010.09.15. 16:07:47

@millesei: Tegyen érte, hogy ne nevezzék annak. Dolgozzon, öltözzön fel rendesen, ne ordibáljon, viselkedjen normálisan, ne öljön embert cigiért.

Másik példa: hajléktalanok. Ha látsz egy hajléktalant, akkor miből tudod, hogy ő hajléktalan? Megnézed, hogy van-e bejelentett lakása?
Bárki kerülhet ilyen helyzetbe. Mi a megoldás? Tennie kell ellene.
Cigányokkal mi a baj? Nem tesznek az ellen, ami miatt megvannak különböztetve. Sőt, egyre jobban lerontják a helyzetüket és a megítélésüket. Ebben nagyrészt a kormány is közrejátszik. Addig itt nem lesz rend, amíg a jelenlegi, elsumákolós, elhallgatós, liberális rend uralkodik. Keményen fel kell lépni! Azt hiszitek, hogy Orbánék csinálnak valamit? Nem! Semmi eredménye nem lesz Pintér hatalmas ígéreteinek.
Az még érthető is valamennyire, hogy a tisztességes, normális cigányokat sérti ez a megkülönböztetés, de nem ezzel van itt a gond. Azzal van baj, hogy a kormány, az összes liberális média, bizottság, stb. a cigánybűnözőket védi és nem a cigányokat!

Shopping 2010.09.15. 16:09:16

A lakótelepi liftben láttam kiírva:

Holokauszt.
Nem tagadom. Támogatom!

Avatar 2010.09.15. 16:10:06

@Pignon: Rádnézek, és rád is azt mondom, te cigány vagy, mert barnább a bőröd, és sötétebb a hajad, mint az enyém. Felesleges is tiltakoznod. ;)

Bár nekem mondjuk a dél-olaszok, a görögök és a spanyolok jelentős része is cigánynak tűnik első ránézésre, mert nekik is sötétebb a bőrük, fekete a hajuk és temperamentumosak... Nem minden fekete hajú, barna bőrű ember cigány, de még csak nem is minden cigány fekete hajú és barna bőrű!

Orbánt is Orsósozták rendesen egy időben, és mondjuk egy ilyen kép engem is elgondolkodtat:
www.dalit.hu/wp-content/uploads/2009/07/orban-viktor-tablokepe.jpg

A szociológiai kutatásokban többféle cigányság definíció van, pl cigány az, aki cigánynak tartja magát; cigány az, akit a környezete cigánynak tart, stb... Persze a "környezete" megint gumifogalom, mert nem definiált, hogy kiket jelent ( csak a szomszédok, vagy a család, és a haverok is nyilatkoznak? És ha az egyik szomszéd cigányként kategorizálja, a másik meg nem cigányként?)

A ferde szeműről se mondják be hogy kínai, mert lehet, hogy pl. vietnami, és valószínűleg nem hagyta a bankban az útlevelét, hogy biztos legyen a dolog.

regress 2010.09.15. 16:10:13

akkor van jobbikos bünözés,jobbikos buzi, jobbikos pedofil....reggelig lehetne sorolni.

átlátó 2010.09.15. 16:12:41

@gauche caviar: Nem tudlak követni, mert nem akarlak. Egyszerű, megértheted még te is. És nem küldök rád senkit. Ki vagy te olyan fontos, hogy küldözgessek? Nem azt fogom olvasgatni amit ajánlasz, ezzel nem azt akartam mondani, hogy olvass mást is, mit eddig. Ha bűnözést "keresztmetszetét" nézem, akkor van cigánybűnözés és én ezt állítottam nem kevesebbet és nem többet. Hogy egyéb bűnözések is vannak, nélküled is tudom. Valami újdonsággal gyere. Mert Petykó úr és lánya látom elkerülte mellékesen a figyelmedet. Ja...jut eszembe. Miért is kéne téged követnem? Mert én nem kértem, hogy kövess,- de te tudod.

átlátó 2010.09.15. 16:15:29

@Rókakígyó: :) Elkerülte a figyelmedet. Úgy írtam, hogy "miniszterelnök, még..." Ebben benne van a lemondás is, mint lehetőség.

Pignon 2010.09.15. 16:15:41

@Avatar:

Erre a "cigánynak tartja magát" dologra lennék kíváncsi, hogy ez mégis hogyan működik. Tehát akkor egy szőke, kék szemű, 2 méteres germán azt mondja magáról, hogy cigány, akkor ő cigány?
Vagy mondjuk egyetemek/főiskolák, stb. rengeteg kedvezményt, támogatást, stb. kínál cigány hallgatóknak. Megnéztem, ehhez kell a cigány önkormányzattól egy igazolás, hogy az illető cigány. A cigány önkormányzat ezt mégis mi alapján állítja ki? Ők nem rasszisták?

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.15. 16:26:26

@Pignon: nekem pl. volt épp elég bajom katona koromban a helyi cigányokkal. És ugyanannyi, ha nem több, a nemcigány csőcselékkel. Szóval bocs, de azt, hogy "cigánybűnözés" lenne, nem vagyok hajlandó elismerni. Azt igen, hogy a nagyon pocsék életkörülmények közt élők közül igen sokból lesz erőszakos, garázda, tolvaj, rabló stb. Csak ennek semmi köze ahhoz, hogy az illető cigány-e vagy sem (max. annyi, hogy momentán a külsejük alapján cigánynak mondott emberek közül jóval több él nyomorban, mint a nemcigány)

szerjóska 2010.09.15. 16:33:39

komoly h a kommentek a cigányokkal bírnak foglalkozni, meg h megbukott a demokrácia, miközben a kérdés az, hogy a szájkosártörvény demokratikus-e avagy bárgyú ökrök faszsága becsomagolva demokráciapapirosba? mert a válasz az, hogy nem. nem tiltani kell a holokauszttagadást hanem pl. szerződést aláírni a Mazsihisz-szel, hogy állami-iskolai-Mazsihisz-alapítványi forrásokból ingyenes túrákat szerveznek Auswitzba meg Ravensbrückbe meg Dachauba, meg ahova csak akarnak. emellett lehet finanszírozni terror házás kirándulásokat vagy felőlem akár a volt szovjet GULAG létesítményeit is látogathatják a deákok, csak hát az kurva messze van, másrészt meg igencsak nekiálltak a dózerral és nem mostanában. cigánybűnözésről, mint terminus technicusról meg valójában onnantól lehet beszélni h engedélyezik a bűnelkövetők etnikai hovatartozásáról történő adatgyűjtést az ORFK számára. addig náci paffogás marad, hiába van valós háttere. ja és Magyarorszégon sosem vot liberalizmus, maximum káosz, nem összekeverendő. a Szadesznak elég masszív balszárnya volt (Fodorka), zöldhippi felhangokkal, a liberális szárnya meg inkább csak gazdasági kérdésekre koncentrált (a gazdasági liberalizmus meg ugye ált. jobboldali csoportosulások pl. Republikánus Párt védjegye).

_fogaskerék_ 2010.09.15. 16:37:20

Kár azon vitatkozni, hogy ki tekinthető cigánynak. Részletkérdés. Csak eltereli a figyelmet arról, hogy van egy nagy probléma ebben az országban:
Mégpedig az, hogy bizonyos társadalmi réteg arra rendezkedett be, hogy bűnözésből és segélyekből él meg. Ráadásul ez a réteg egyre növekszik a magas "szaporulat" miatt. (családi pótlék, újabb segélyek, stb)

Ezt a problémát tessék már kezelni! Hagyjuk az ideológiai vitákat, foglalkozzon már valaki ezzel a létező problémával.

A Jobbik erre akarja felhívni a figyelmet.
Nehéz megérteni?

Hannibal22 2010.09.15. 16:42:24

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: "a nagyon pocsék életkörülmények közt élők közül igen sokból lesz erőszakos, garázda, tolvaj, rabló "

Akkor most ezzel megsérted azokat akiknek a jövedelme xezer ft van? Mit érezhet az a "pocsék körülmények " között élő becsületes polgár,az általánosításodat olvasva?
Ahogy te nem vagy hajlandó elismerni a cigánybűnözés fogalmát,úgy én sem tudom elfogadni azt,hogy a "pocsék körülmények" között élők hajlamosabbak a bűnözésre!

Avatar 2010.09.15. 16:46:54

@Pignon: Hogy ne ragadjunk bele a cigányozásba: Perőfi Sándornak apja, anyja szlovák volt, mégis ő lett az egyik legnagyobb magyar költő, magyarnak vallotta magát.

Hannibal22 2010.09.15. 17:35:16

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: "momentán a külsejük alapján cigánynak mondott emberek közül jóval több él nyomorban, mint a nemcigány)"

Ebben sem vagyok biztos.Rengeteg nemcigány él ugyanolyan nyomorban mint cigány.Különbség az,hogy ők nem feltűnőek: saját magukat,környezetüket rendben tartják,nem omlasztják magukra a házat,nem is szarják körül,az udvar,kert nincs betonkeményre taposva hanem veteményesként funkcionál.Elsétálsz a ház előtt és meg sem fordul a fejedben,hogy az illetőnek egy garassal sincs több bevétele mint a szomszéd utca "nyomornegyedében" élőnek.Csak ő ugye látványosan nyomorog,jobban sajnálható.

Bánatos Exkavátor 2010.09.15. 17:38:05

@gauche caviar:

"hülyeségbűnözés"

Gyönyörű :) köszönöm ezt a terminus technicus-t!
Engedelmeddel használni fogom.

@Avatar:

Ez a "tevékenységre jellemző kereset" ismeretlen volt számomra. Utánaolvastam, elszomorodtam. Újfent.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.01. 05:07:07

Aki tagadja a holokausztot, vagy a komcsik munkatáborait, kivégzéseit, az gondolja végig, hogy több ezer ember, akik ezeket túlélték, mind összebeszélt?
Idióták.
süti beállítások módosítása