HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Így gondozd a migránsodat!

2015.08.24. 09:30 Ratius

Kedves Bevándorló, Kedves Leendő Barátom, Kedves Jövendő Európai Polgártársam!

Engedd meg, hogy ittléteddel kapcsolatban, ebben a bizalmas levélben hívjam fel a figyelmedet néhány fontos feladatodra! Elöljáróban azonban le kell szögeznem pár tényt, amiről nem baj, ha tudsz. Nos, mi itt Európában – bármit is mondjanak vagy tegyenek a politikusaink – tisztában vagyunk azzal, hogy nem tudunk megállítani benneteket. Tudjuk, hogy jönni fogtok, és tudjuk, hogy nem fogtok haza menni. Még akkor sem, ha majd egyszer, esetleg mehetnétek. Ráadásul szaporodtok is, sokkal több gyereket vállaltok, mint mi, impotens európaiak. Néhány évtized, és egyértelműen többségben lesztek. Nem is olyan nagy baj, mert nekünk, kivénhedt európaiaknak szükségünk van rátok. Pontosabban a munkátokra, vagy még pontosabban a nyugdíj- és egészségügyi járulékotokra. A képlet viszonylag egyszerű. Ti jöttök, kaptok egy kis biztonságot, némi jólétet, tűrhető munkalehetőséget, cserébe eltartjátok a kontinens demens lakóit. Tiszta eltartási szerződés. Hogy a főbérlő öregúr halála után átépítitek a lakást, ahhoz már az elhunytnak nem sok köze lesz.
migrants_1.jpg
Házasság, gyerek, fejvesztés
Van azonban egy kis döccenő ezzel az eltartási szerződéssel: ti, bevándorlók nem egészen úgy működtök, ahogyan azt elvárnánk tőletek. Beköltöztök a lakásba, aztán nem tudjátok, mire való a fűtésszabályozó, meg a porszívó, hülyeségeket főztök – tiszta büdös lesz tőle a nappali – egész nap üvöltenek a gyerekeitek, és, ha az öregúr este kimegy vizelni – naná, hogy prosztatagondjai vannak – és belebotlik valamelyik asszonyotokba, napokig nem tud aludni, mert azt hiszi, hogy az európai kultúra szomorú kísértete volt az a lepedőbe burkolt alak, akivel az előszobában összefutott. Szóval ahhoz, hogy az együttélés zökkenőmentes legyen, vagy legalább ne járjon nagyobb nehézségekkel, mint Jack Lemmon és Walter Matthau furcsa párosa, meg kell mondanunk nektek, mit várunk tőletek. Illetve ennél azért komolyabb az ügy. Nem elég felvilágosítanunk titeket elvárásainkról, de be is kell tudnunk tartatni a rendszabályokat.
De haladjunk szép sorjában és lássuk, mit kell tudnod!
Nos, kedves bevándorló, elvárjuk tőled, hogy tanulj. Tanuld meg annak a közösségnek a nyelvét, ahol élsz. Azután tanulj szakmát. Képzetlen emberekkel el vagyunk látva, közöttünk is éppen elég a semmirevaló idióta. Csak őket nem penderíthetjük ki a kontinensről, mert sajnos itt születtek. Nem úgy, mint téged, akit úgy kivágunk, ha élősködni akarsz itt, mint a macskát szarni! Úgyhogy, ha hasznossá akarod tenni magad, minálunk, irány a szakiskola! A legjobb persze az lenne, ha egyetemet végeznél, vagy legalább a gyermekeid egyetemre járnának. Mi ugyanis igen nagyra megbecsüljük a tudást, s tudásod által téged is nagyra becsülnénk.
És, ha már szóba hoztam a gyerekeket, kedves bevándorló, tudnod kell, hogy itt egy, két, legföljebb három gyerek van. A mi társadalmunkban a gyerekekkel kapcsolatos szociális ellátórendszer igen fejlett. Iszonyú nagy terhet jelent a te összes, rosszul szocializált porontyodnak a beillesztése ebbe a struktúrába. Nem akarunk ezzel bajlódni. Tehát két gyerek, világos?
Ja és, hogy el ne felejtsem: egy feleség. Nagykorú! Akinek – ezt nagyon komolyan vesszük – éppen olyan jogai vannak, mint neked. Abban jár, amiben akar, ott dolgozik, ahol akar, vezethet autót, sőt – ezt nehéz lesz megszokni, de nagyon fontos, hogy elfogadd – lényegében azzal kefél, akivel akar. Ha ez téged bánt, elválhatsz. De tudnod kell, hogy nálunk a házasság inkább afféle érdekszövetség, vagy mondjuk úgy érzelmileg megalapozott önkéntes életközösség. A szexuális kizárólagosság elég régóta nem része a mi házasságainknak. Persze erről ritkán beszélünk, mert a mi beteg önértékelésünk is nehezen tudja kezelni a másik kalandos éjszakáját, de azért eszünkbe sem jut úgy helyre rakni önbecsülésünket, hogy megöljük a hűtlent.
Mindez természetesen a lányodra is vonatkozik. Azzal jár, akivel akar, olyan párt választ, amilyet akar, és akkor veszti el a szüzességét, amikor akarja. Még azonos nemű partnert is választhat. Akkor sincs semmi. Persze szülőként mi is aggodalommal követjük, vajon jól döntött-e, de a legtöbb, amit megtehetünk, hogy megpróbálunk komolyan beszélni vele. Nem verjük, nem vágjuk ki a klitoriszát, nem öljük meg. Ha mindezeket nem érted, mehetsz vissza a balettbe ugrálni a harmadik világba lefejeződni.
Hadd véssek itt az eszedbe még valamit. Nem szeretnénk arról hallani, hogy valamelyik migráns bármiféle megjegyzést tesz a mi európai viszonyainkra. Aki közületek csak szúros szemmel mer nézni miniszoknyában buszozó, vagy monokiniben napozó lányainkra, netán eszébe jutna azzal a baromsággal zaklatni bármelyik itt élőt – legyen fehér barna, vagy fekete –, hogy Allahnak nem tetszik a ruhája, azt úgy hajítjuk vissza a sivatagba, hogy észre sem veszi, és máris valamelyik helyi mullahhal vitatkozhat a megkövezéshez megengedett öltözködési szabályokról.  
migrants_2.jpg
Ami kötelező, és ami tilos
Ugye felfogod, hogy itt másfélék az emberi kapcsolatok? Most nehéz tananyag jön, de enélkül nem fogunk tudni tovább lépni. Nálunk az emberi viszonyok – ha elég okos vagy, az eddigiekből is rájöhettél – az egyenlőségre épülnek. Általában és jellemzően egyenlőek vagyunk, vagy egyenlőnek mutatjuk magunkat. Hierarchiák csak a hierarchikus rendszereken belül érvényesülnek, ott sem azért, mert az elöljáró több, vagy jobb, mint bármelyikünk, hanem azért, mert azt feltételezzük, hogy pozíciójánál fogva nagyobb rálátása van közös ügyeinkre. Emberi értelemben, társas viszonyainkat tekintve közöttünk nincs egyenlőtlenség. Ugyanúgy beszélünk a bankigazgatóval, mint a vízvezeték szerelővel. Elvileg persze, mert gyakorlatilag sokszor nem. Hiszen a mi egónknak is hízeleg a behódolás, örülünk, ha mások tisztelettel beszélnek velünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy a tisztelet álságos. És ez a lényeg. Nálunk a tisztelet többnyire álságos. És mivel ezt tudjuk is, intimebb, őszintébb viszonyainkból ki is hagyjuk.
Ezért lehetnek olyan szerveződéseink, amelyek nem a hierarchiára épülnek, hanem valamilyen közös szándékra. Vannak egyesületeink, klubjaink, baráti társaságaink, és vannak barátaink. A helyzet az, hogy ezek nélkül nem is lehet senki integráns része a társadalmunknak. Ha tehát be akarsz illeszkedni nálunk, be kell lépned egy-két ilyen szervezetbe. Jó, igaz, amióta van tévé, meg internet, meg totális állam, azóta a mi közösségeink is csak sorvadoznak, de azért mi tudjuk, hogy ezek teszik közakarattá az egyéni szándékot, azaz ezeken keresztül lifteznek föl személyes elképzeléseink a társadalmi szintre, illetve ezek a szerveződések teszik személyes elkötelezettséggé a közfelfogást, azaz szocializálják az egyént. Szóval neked külön kötelező.
Amiből persze az is következik, hogy a saját fajtáddal való kapcsolat viszont tilos. Ha meglátjuk, hogy hozzád hasonló színesekkel haverkodsz, közéjük költözöl, megpróbálsz valamilyen hülye bantusztánt kialakítani, repülsz haza. Nem akarunk no-go negyedeket, nem akarjuk, hogy őrizd a hagyományaidat, nem akarjuk, hogy a sajátjaid között olyan idióta gondolataid szülessenek, hogy például milyen jó lenne neked úgy élni itt, mint otthon. Ezt felejtsd el, mielőtt eszedbe jutna!
migrants_3.jpg
Szabadság, de nem mindenkinek
És ezzel együtt felejtsd el az iszlámot is! Lehetsz ateista, keresztény, buddhista, vagy akár zsidó, de mohamedán sajnos nem lehetsz. Nem akarok túl mélyen belemenni, de az a helyzet, hogy – indokoltan vagy indokolatlanul – félünk az iszlámtól. Attól tartunk, hogy egy randa esős napon úgy ébredünk, hogy a mohamedán szomszéd levágta a fejünket, felrobbantotta gyerekeinket az iskolában, vagy lemészárolt bennünket a szerkesztőségben. Igen, tudjuk, hogy nem minden muzulmán elmebeteg, sőt azt is tudjuk, hogy nem kell mohamedánnak lenni ahhoz, hogy gyilkos indulat fűtse a lelket, de sajnos neked tudomásul kell venned, hogy mi úgy gondoljuk, a te vallásod, és némelyik földid gyilkos elszántsága összefügg egymással.
Igen, nálunk vallásszabadság van, de a vallásszabadság nem vonatkozik az iszlámra. (Ma még persze igen, de minél komolyabban gondoljuk a migránsok befogadását, annál komolyabban kell tiltanunk a mohamedán vallást. A svájciak már meg is tették ebben az ügyben az első határozott lépést, és betiltották a mecsetek építését…) Olyan ez, mint a holokauszttagadás. Szólás- és véleményszabadság van, de nem mindenkinek. Olyan ez, mint a náci párt. Gyülekezési szabadság van, de nem mindenkinek. És egyik sem megalapozottabb, vagy a másik oldalról, egyik sem kevésbé megalapozott, mint az iszlám tiltása. Egyszerűen az európai többség tart ezektől. Hát tilos.
Megjegyzem, ha nem domesztikáltuk volna az elmúlt párszáz évben a kereszténységet, hát az is tilos lenne. Mert nem is olyan régen még éppen olyan bornírt és kizárólagos mozgalom volt, mint az iszlám. Ne érezd tehát úgy, hogy direkt ki akarunk szúrni veled! Majd, ha Mohamed követői éppen annyira megszelídültek, mint Jézus hívei, akkor szabad lesz. Ja, tudnod kell: most szelídítjük a zsidókat. Az ő vallásuk is tele van agresszív marhaságokkal, mint a tiétek. Éppen próbáljuk megtiltani nekik, hogy levagdossanak a gyerekeikből ezt-azt, csak azért, mert a képzeletbeli barátjuknak fitymaszűkülete van (volt). De ez nem a te dolgod. Igen, ez fontos. Azért nem a te dolgod, mert nem tudod, hogyan kell csinálni. Zsidókat csak mi vegzálhatunk. Te nem. Te ugyanis – azt gyanítjuk – olyasvalamiért zaklatnád őket, amiért mi nem piszkálunk, senkit. Maradjunk tehát annyiban, hogy neked nem szabad sem zsidózni, sem cigányozni, sem kínaizni, de még parasztozni sem.
migrants_4.jpg
Majd mi megmondjuk
Hát, kedves bevándorló, mondanám, hogy nehéz lesz, de ez volt a könnyebbik fele. A neheze ezután jön. Lesz például olyan szabály, hogy ha itt akarsz élni, ott laksz, ahol mondjuk. Sajnos rád nem vonatkozik a költözködés szabadsága. Mint említettem, nem akarjuk, hogy bandába verődjetek, ezért szét fogunk szórni benneteket Európa összes falujába, hogy lehetőleg ne is találkozzatok egymással. Tudod, így könnyebb lesz az asszimiláció. Fiaid már nem is fogják beszélni a te nyelvedet, csak a barnább bőrük fogja emlékeztetni őket arra, hogy bevándorlók. De mivel lakóhelyükön más bevándorló nem lesz, az ő gyermekeik, unokáik, már egész világos bőrrel születnek. Néhány évtized múlva már nem is lesz feltűnő, csak furcsa egzotikum.
Olyan is lesz, hogy azt csinálod, amit mondunk. Már persze nem a szabadidődben. Ott, ha betartod a korábbiakat, te is szabad vagy. Főleg a munkádra van szükségünk, tudod, de nem mindegy milyen munkát végzel. Hogy pontosan mi lesz a dolgod, azt majd megmutatjuk.
Letelepedésed helyén lesz egy mentorod, feddhetetlen polgár, vagy olyan szervezet, amelyik a beilleszkedésedet segíti. Ő fogja megmutatni, hogy helyi szinten hogyan működik Európa. Hol van az orvos, a strandfürdő, a biciklikölcsönző, az ügyvéd és a bank. Mindenben együtt kell vele működnöd. És természetesen együtt kell működnöd mindenféle hatóságokkal. A mi létezésünk alapja a hivatal és nem a törzs meg a nemzetség. A rendőr, az adóellenőr, de még a kalauz is azért van, hogy működtetni tudjuk társadalmunkat. Igaz, gyakran mi sem vagyunk jó véleménnyel róluk, nem szeretünk közösködni velük, de neked kötelező. Te nem tehetsz mást. Ha hőbörögsz a menekülttáborban, ha tiltakozol a bánásmód ellen, ha nem jelentkezel ott és akkor, ahol, és amikor erre felszólítanak, akkor nincs miről beszélgetnünk. Akkor legközelebb majd otthon, az iszlám állam fegyvereseinek bánásmódja ellen tiltakozhatsz.
És, hogy el ne felejtsem, a sok szabály után a végére ide írok egy jó tanácsot is. Tegyél meg mindent azért a közösségért, amelyik otthont ad neked! Állj ki a gátra, ha árvíz van, legyél első, amikor havat kell lapátolni, vigyél virágot az iskolába, amikor az osztálytermet dekorálják, adj vért, segíts a lerobbant autósnak, cipeld föl az emeletre a szomszéd néni cekkerét. Mert tudod, az nálunk úgy van, hogy előbb te vagy derék ember, előbb te vagy megbecsülésre méltó, a közösségért tenni akaró személy, és csak azután – igyekezeted hatására – fog befogadni a közösség.
Befejezésül engedd meg, hogy elmondjam, ma még mindez nincs így. Nem világosak a bevándorlással kapcsolatos szabályaink, magunk sem tudjuk, mit kellene kezdenünk veletek. De minél többen jöttök, annál inkább rákényszerülünk, hogy végiggondoljuk, hogyan viszonyuljunk hozzátok. Ahhoz persze, hogy az én szép levelem valódi elvárássá, mi több szabályrendszerré dagadjon erős tisztázó vitákra, még inkább tisztázó gondolkodásra, vagy, ha úgy tetszik, határozott jobbratolódásra van szükség.
Szerintem meglesz. Hamarabb, mint gondolnád.
 

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket.

 

 

 

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr157729892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belle la vie 2015.08.24. 09:56:11

A félelem mennyi butaságot szül.

Szerintem meg kéne őket ismerni előbb. Ha pedig nem fogadod el azt amilyen ő, te se várd, hogy elfogadják a magyarságod és a vallásod mások. Ennyire egyszerű. :)

belle la vie 2015.08.24. 13:45:46

@John Preston: Igazad van. Még annyit: gyűlölni bárki tud, nagyon könnyű, ezért nagyon olcsó emberek játszótere. Hasonló szépeket neked is és mindenkinek, mint amit ti kívántok másoknak.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2015.08.24. 14:03:14

@belle la vie: nem gondolnám, hogy ezzel gyűlölködtem volna. Csak ha ő azt várja, hogy itt kapjon életteret, hadd várjunk már el mi is dolgokat.

Tudom, ők nem itt szocializálódtak, ezért nem ismerhetik a mondást, hogy "si fueris Rōmae, Rōmānō vīvitō mōre; si fueris alibī, vīvitō sicut ibi", vagy ahogy angol órán tanítják "When in Rome do as the Romans do".

De, ettől még mi elvárunk annyit, hogy ha befogadjunk őket, ők is tegyenek dolgokat. Például, tiszteljék azt a kultúrát ahová érkeztek.

Mondjuk ne tegyék tönkre a veteményest ahol átvonulnak, ne gázoljanak át a fóliasátrakon, ne szarjanak az út mellé, ha már van nekik kirakva mobil wc, és ilyen apróságok.

Tudom, hatalmas elvárások ezek...

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.24. 16:26:03

@John Preston:

A bevándorlók a liberál-ateista-nihilista Európába jönnek. Abba az Európába, mely gyűlöli a kereszténységet és az európai értékeket. Ők pont a latin mondás szerint tesznek: azaz ők is gyűlölik a kereszténységet és az európai értékeket.

timargabor · http://kard.blog.hu 2015.08.24. 18:34:59

@belle la vie: ha én mennék hozzájuk, én se várnám, persze. De hát az nem egy szimmetrikus helyzet - meg ez sem.

labrabbit 2015.08.24. 19:38:24

A bevándorlók a szekuláris humanista Európába jönnek es a poszttal egyetertek: ezt meg kell tanulni. Még nekünk se könnyû.

l ember 2015.08.24. 23:14:36

az írás gyönyörű paródiája a félinformációkon hízlalt európai nácinak

Vlagyimir Iljics 2015.08.25. 01:48:22

Nem nem... na nehogy már barna bőrű muzulmán kontinens legyen Európa... inkább akkor ne legyen...! Van egy limit, ami fölött NEM KELL TÖBB... befogadtunk milliókat, itt a vége! Maradjon a többi szépen ott ahonnan jött..! És ha nem ezt teszi, akkor nagyon csúnya vége lesz... én szóltam...
És mi az hogy nem tudjuk megállítani... LÓSZART! Meg tudjuk. Egyelőre nem AKARJUK, mert emberség humánusság blabla... de lesz egy pont, amikor már meg fogjuk akarni állítani ÉS BARÁTOM, HA AKARJUK BIZONY MEG TUDJUK... biztos hogy akkor lesznek halálos áldozatok is.. esetleg nem kell betörni országokba, behatolni más területére... és én megintcsak szóltam...

SkizofrénSün 2015.08.25. 08:55:16

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Az ateista nem gyűlöli a kereszténységet, nem gyűlöli a taót, a buudhizmust, sőt az iszlámot sem. Egyszerüen nem hiszi, hogy van akár egy isten is. Bármi is legyen a neve.

SkizofrénSün 2015.08.25. 09:00:56

@belle la vie: Majd amikor Bagdadba megyek menedéket kérni, mert itthon levágják a fejemet a gonosz református lelkészek buzdítására, akkor majd ott nem is akarom, hogy elfogadják az ateista mívoltomat, meg a magyarságomat.

István Tamasi 2015.08.25. 10:57:12

@Vlagyimir Iljics:
Már vannak halálos áldozatok. Nagyon is sok. Mégpedig az európai/fehér emberek beavatkozásának következtében ott ahonnan a menekültek/migránsok jönnek.

Tahó Sandokan 2015.08.25. 11:46:28

@SkizofrénSün: Birka ezt az életben nem fogja megérteni. Az, ha nem hiszek istenben, nem azt jelenti, hogy gyűlölöm a keresztényeket. Pontosan azt jelenti, amit értek rajta: nem hiszem el, hogy egy mindenható szakállas pofa csinált nekünk egy Földet, eredendő bűnt, amiért ő leküldte fiát, hogy ha megöljük, akkor ő meg tud bocsájtani. Bocsesz, ezt valahogy nem értem, nem érzem, és komplett idiotizmusnak bélyegzem. Sorry, ha ezzel sértek valakit, nem érdekel. Ahhoz, hogy az én fejemben mi van, semmi közöd, ahogy nekem sincs ahhoz, hogy a te - értem itt pl. Birkát - fejedben milyen szintű káosz van.

Ennyike.

SkizofrénSün 2015.08.25. 12:52:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Nem is volt kérdés :) Lehet, hogy igazad van, Európa kereszténygyűlölő, de szerintem ez nem az ateizmus miatt van :)

Vlagyimir Iljics 2015.08.25. 15:23:14

@István Tamasi: Azok a saját hülyeségüknek köszönhetik, hogy felszálltak lélekvesztőkre... a kontinensen, európai ember hibájából, keze által nem halt még meg eme illegális behatoló bűnöző inváziózó muzulmán hordákból senki... azonban ez nem mehet vég nélkül.. minden országnak meg van a joga, hogy egy ponton azt mondja, ennyi volt, eddig és ne tovább, és utána élni fog a területe fegyveres védelmének jogával... és akkor nem balesetek lesznek, hanem a behatoló, betolakodó, inváziózó agresszor, egyszerűen le lesznek lövöldözve, akik annyira hülyék, hogy a figyelmeztetések ellenére is jönnek...
könnyű picsogni nagy humanistaként a karosszékből, kiváncsi leszek, amikor a kertedbe törnek majd be százával meg a lakásodba, akkor is ilyen befogadó leszel-e... mert barátom, efelé haladunk... ahogy a kerted és házad védeni van jogod, és nem akarod hogy ott betolakodók legyenek, ez analóg az országra is...

Albu 2015.08.25. 15:49:24

Utópisztikus, de kiváló írás.
Lovári nyelven nem érhető el? : )

István Tamasi 2015.08.25. 18:26:53

@Vlagyimir Iljics:
Nyugodjon meg és álljon le a szélsőjobbos oldalak látogatásával mert súlyosan károsítja az ön mentális egészségét!
Csak most, csak itt, csak önnek és még egyszer: ezek a szerencsétlen emberek azért menekülnek el a saját országukból mert a fejlett nyugat egyrészt kizsákmányolta, lerabolta országukat /ld még gyarmatosítás címszó alatt/ illetve háborút visel vagy viseltet az országukban. Értsd: a saját oszágukban gyilkolják/gyilkoltatják őket az európaiak+ amerikaiak.

salitis 2015.08.25. 21:10:22

Nagyon jó írás!
Minél előbb egyértelmű szabályokat kellene alkotni a menekülők számára, hogy gyorsan el tudják dönteni, tovább mennek, vagy maradnak.
És nagyon jó a meglátás, hogy a gettósodás a legnagyobb veszély. Gyakorlatilag ellehetetleníti az asszimilálódást. Pedig az nagyon fontos, hogy megőrizzük a nemzeti karakterünket, önazonosságunkat. A magyar múltunkat és a magyar jövőnket. Már ha ez fontos. Nekem pl. az.
A történelmi hibáinkból tanulni kell, és nem volna jó, hogy valamelyik kései leszármazottam idióta ként gondoljon rám, hogy én - aki már láttam a történelemből hová vezet, amikor a pirézek gettósodnak, majd a szaporodási versenyben nyerésre állva, egy kedvező történelmi helyzetet kihasználva kijelentik, hogy ez ősi piréz föld, mi pedig bozgorok takarodjunk innen - birkaként nézem végig, ahogy a történelem ismétli magát. Sőt, balfék liberális idióta széplélekként még jópofát is vágok hozzá.

Vlagyimir Iljics 2015.08.26. 14:04:19

@István Tamasi: Testvér, az interneten nincs magázódás kommentelésnél... Figyelj, benézted! Nem olvasok semmiféle kurucinfó és hasonló szemetet... Én csak egyszerűen bejártam az arab világot, és a világot jórészt, és a saját szememmel láttam, tapasztaltam dolgokat, amikre alapozok...
Hogy európai hatalmak kizsákmányolták, gyarmatosították, AZ ÉVSZÁZADOKKAL EZELŐTT VOLT EMBER... Nehogymár mi vigyük el a balhét szépapáink bűneiért...!!! Elég érdekes azért nem, hogy azok országok, melyek szintén gyarmatosítva voltak, de nem szegényedtek el, hogyhogy nem a menekülnek...? Japánt láttál köztük, pedig Japán is gyarmatosítva volt pl... Eme inváziózó behatoló bűnöző hordák többsége ÖNKÉNYES MEGÉLHETÉSI INVÁZIÓS NÉPVÁNDORLÓ.. úgy döntött, hogy mert elege van a nyomorból, amibe született, majd mi itt kötelesek vagyunk őt befogadni, és élősködni jött! HÁT NEM.. Befogadjuk az IGAZI menekülhet, aki bizonyítani tudja, hogy konkrét háborús zónából jött.. tehát még egy dél-iraki sem!!! Csak észak-iraki... és ennyi!
Itt se jó élni millióknak Magyarországon, én pl szeretnék élni inkább Dániában, akkor dobjam el a papírjaim én is és vándoroljak Dániába, kérjek menedékjogot valami kamuval? Mondjuk ukrrán háború elől menekülök...?
Mert ezt csinálja ez a sok muzulmán határsértő bűnöző. Ez nem így működik, és nem is tolerálja Európa, a németek már bepöccentek, a nácik utcán vannak és kivételesen igazuk van!!!
Mindig is fogadtunk háborús zónából menedékjogot kérőket, milliókat befogadtunk mi, Európa is és a gazdag fejlett világ (USA, Ausztrália, Kanada, Japán stb), DE VALÓDI MENEKÜLTET!!!! A menekültség nem az hogy bűncselekményeket elkövetve betörök, behatolok egy országba papírok nélkül, határt sértek, majd erőszakosan haladok (ez invázió így!), hanem az, hogy menekülök egy közeli civilizált békés helyig, és szépen jelentkezem ott a határőröknél illetve hivatalokban, vagy egy nagykövetségen, vagy elutazok az adott országba és ott jelentem be a menedék kérelmem...
Ez, amit csinálnak, most ezek a muzulmán tömegek emberiségellenes bűncselekmény... túl azon hogy nyilvánvalóan hemzsegnek köztük a terroristák illetve ISIS katonák, akik jelre aktiválódni fognak, ha nem leszünk észénél, és Európát akarják szétverni, elfoglalni; valamit fertőzőek és undorítóak, mert középkori szinteken vegetáltak az országukban, kulturálatlanok, hangosak, trehányak, piszkosak, viselkedni nem tudnak stb... (persze van mindig kivétel 100-ból egy-két jófej, igényes, tanult ember van igen... de százezrek jönnek... másik ezer meg söpredék)... ezért is kezdték a németek kiemelni a tanultabb kulturáltabb, hasznos embereket...
Tetszik nem tetszik testvér, a többség így gondolja, ahogy én egész Európában, hogy NEM KÉRÜNK BELŐLÜK, NEM VAGYOK HAJLANDÓ EGYÜTT ÉLNI ILYENEKKEL, főleg ilyen tömegben... és a britek sem és a németek sem... és ez nem nácizumus, hanem ez a normális egészséges reakció... és az a beteges, aki muján bárgyú libbant vigyorral mindenkit a keblére ölel, aztán a fejére nőnek és végül kitúrják és megeszik... a tébolyig menő humanizmus a lehető legveszélyesebb...
Tehát azonnal fegyveres erőkkel blokáddal kell körbezárni Európát, senki nem jöhet, és minden olyan inváziózó, embercsempészetben bűntárs (hiszen aki igénybeveszi az is embercsempész) társadalomellenes bűnözőt, és azokat is akik nem jogosultak a menkültsátuszra, AZ UTOLSÓ EMBERIG VISSZATOLONCOLONI ODA AHONNAN JÖTT. VAGY AHOL BELÉPETT IDE!!! Szépen vissza takarodnak Líbiába, és Törökországba meg haza, nem érdekel hová.. Csak kizárólag az maradhat, aki személyazonosságát és lakhelyét tökéletesen igazolta, és bebizonyosodott hogy háborús övezetből jött, csak annak van joga itt lenni... Nagyon sajnáljuk, hogy vannak nyomorgó országok, borzalmas dolog... több milliárd ember nyomorog a bolygón (jöjjön ide esetleg szerinted mind? ), pokoli körülmények közt, nyomorult országokban, zömmel Afrikában... a fejlett világ segélyeit nem kapnák, már kihalt volna nagy részük...ennyit tudunk tenni értük, nincs itt hely nekik ez van, az élet kegyetlen... én is szeretnék Svájcban élni, vagy Kanadában, Floridában valami jó kis gazdag helyen, ez nem így működik, hogy akkor megindulok oda bűncselekményeket elkövetve, hatóságot megtévesztve határt sértve...
De ha te ennyire imádod őket fogadj be a lakásodba 10-20-at!!! Ja? Hogy azt már nem, igaz? Ennyit erről tesó....

István Tamasi 2015.08.27. 09:40:37

@Vlagyimir Iljics:
Továbbra sem értek egyet önnel gyakorlatilag semmiben. Érveimet ismételgetni nem óhajtom. Ennyi.

nemhivo 2015.08.29. 20:34:18

..Poldi bácsi tökéletesen látja!

És ez nem utópia. Gyakorlatilag pontosan így működik az összes nagy bevándorló ország mind a mai napig...az USA-tól Ausztráliáig...

vargánya 2015.09.14. 16:03:38

Egy idevágó idézet Ratius januári írásából:

... a legpontosabban Rotterdam muszlim polgármestere Ahmed Aboutaleb fogalmazott a múlt héten: „Felfoghatatlan, hogy a szabadság ellen tudtok fordulni... De ha nem tetszik a szabadság, akkor, az isten szerelmére, pakoljatok és menjetek innét. Ha nem érzitek itt jól magatokat, mert általatok nem szeretett humoristák újságot csinálhatnak, húzzatok a picsába! Tűnjetek el Hollandiából, ha nem találjátok itt a helyeteket!”

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 13:40:17

Tisztelettel jelzem, hogy nemcsak a zsidók nyesi a fiúk fütykösét, hanem a muszlimok is, csak nemszületés után közvetlenül, hanem 12 éves korban, a közösség előtt állva, és nem illik a gyereknek közben sírni, tiltakozni, és csak utána ájulhat el.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 13:54:48

@SkizofrénSün: "Az ateista nem gyűlöli a kereszténységet, nem gyűlöli a taót, a buudhizmust, sőt az iszlámot sem."
Nem? Ahhoz képest az ateista vallás egyes szektái és szektavezérei (különösképpen a nálunk a mainstream értelmiség tudatát elsősorban korlátozó marxizmus-leninizmus) elég tevőlegesen álltak a keresztényirtáshoz. Persze nem mindenütt korlátozódott a kereszténységre (és azt se felejtsük el, hogy a nagy zsidóirtást a két vörös zászlós ideológia és hatalom paktuma tette lehetővé), Szovjet-Középázsiában a muszlimokat, a mongol-kínai határon a buddhistákat is intenzíven irtották. Tudományos Ateizmus Intézetek álltak minden városban, amelyek az istenhívők felderítését, zaklatását, gyermekeik megszégyenítését és ateista janicsárnak elhurcolását koordinálták a kötelező agymosások mellett. Ez az ateista szekta generálta hasonlóan az iszlám világot anarchiába döntő Facebook-forradalomhoz azt a '68-as diákterrorizmust is, amelynek vezéralakjai ma független értelmiségiként tetszelegve próbálnak ártani a tisztességes embereknek.
Többektől hallottam, hogy a Közel- és Közép-Kelet egész sátáni összeomlasztásának a legfőbb célja - különösen Szíriában - a kereszténység első napjaitól ott létező arám (Jézus és az apostolok nyelve) nyelvű közösségeknek és tárgyi kultúrájuknak a megsemmisítése volt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 14:00:45

@belle la vie: Nem is fogadják el mindenhol külföldön. Nem minden nemzet olyan befogadó, mint a magyar. Egy Svédországban élő ismerős mesélte, hogy kint született gyerekei (akik tökéletesen beszéltek svédül) egyik osztálytársa születésnapi zsúrt rendezett, és pont meghallotta, amikor az ünnepelt úgy rimánkodott a szüleinek, hogy "ugye az idegeneket is meghívhatom?". Sem kulturális, sem szociális különbség nem volt köztük.
süti beállítások módosítása