HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Kell-e nekünk SZDSZ?

2008.05.14. 11:16 Ratius

Sok jobboldali szerint a magyar politikai élet legkárosabb eleme, rákfenéje, vírushordozója az SZDSZ. Pár ismerősöm már hűti a pezsgőt, remélve, hogy a következő választáson a Szabad Demokraták kiesnek a parlamentből, és akkor lesz mire koccintaniuk.
A közelmúltban szóba került a téma egy baráti társaságban – ha jól emlékszem, valami hasonló jellegű cikk kapcsán - és be kell vallanom, életemben először komolyan elgondolkoztam a dolgon. Elgondolkoztam, és be kellett látnom, nincs igazuk azoknak, akik egy SZDSZ-mentes Magyarországról álmodoznak.
Mert, noha az igaz, hogy a Szabad Demokratákról ezernyi rossz mondható el: Igaz, hogy alkupozíciójukat kihasználva egy szűk csoport érdekeit kényszerítik rá az országra. Igaz, hogy olyan gazdaságpolitikát képviselnek, ami nálunknál gazdagabb országokban is nyomorba taszítja az alsó középosztályt. Igaz, hogy olyan ügyek mellett teszik le a garast, ami szemben áll a többség jóizlésével és erkölcsiségével. És végül az is igaz, hogy olyan emberjogi fantom-harcot vívnak, amit már régen megnyert a magyar társadalom. Szóval valóban sok baj van ezzel a törpepárttal.
De van valami, ami miatt mégiscsak szükség van a létére!
Csak úgy, játékból elképzeltem azt, az elvileg egyáltalán nem kizárt lehetőséget, hogy hatalomra jutna Magyarországon egy erősen fundamentalista kormány. Mondjuk, a Fidesz leváltaná Orbánt – aki minden híresztelés dacára ízig-vérig demokrata - és helyette valami bigott keresztényi, vagy erőszakosan rendpárti alakot juttatna hatalomra. És mondjuk, ez az új kormányfő bevezetné a kötelező iskolai hitoktatást, vagy bűncselekménnyé nyilvánítaná a homoszexualitást, vagy betiltaná az abortuszt, esetleg cenzúráztatná az internetet, netán visszaállítaná a halálbüntetést, vagy egyéb erkölcsnemesítő ténykedésbe kezdene. Ötlete - az iskolai egyenruhától, vagy kötelező Trianon megemlékezéstől, a média megrendszabályozásán keresztül, a rendőri hatalom megszilárdításáig - bizonyára mindenkinek volna elég.
Az efféle intézkedésekkel az a baj, hogy egyenként csak nagyon kevés embert zavarnak. Sőt az egyes kezdeményezéseknek a többség örül is. Még azt is gondolom, hogy néhány ilyen intézkedést kell tennie minden új kormánynak, hiszen ezek a szabályok szimbolikusan is kifejezik azt, hogy miféle úton jár a kormány.
De nagyon csínján kell bánni e tettekkel, mert összességükben a szabadság, a demokrácia, és a polgári jólét ellenében hatnak. Csak gondoljuk végig a hatásait tíz tizenöt - tetszőlegesen kiválasztott - kormányzati erkölcsnemesítő intézkedésnek!
És a nyolcadiknál elveszteném a biztonságérzetemet, a tizediknél úgy érezném, hogy a hatalom a magánéletemben vájkál, a tizenkettediknél szűk körben valamiféle kínai átnevelőtáborhoz hasonlítgatnám az országot, és a tizenötödiknél pedig úgy döntenék, hogy legközelebb az SZDSZ-re fogok szavazni.  
A kérdés már csak az, hogy van e realitása ennek a lehetőségnek. Nos, én azt hiszem, minél mélyebb válságba kerül az ország, annál reálisabb. Hiszen annál inkább rákényszerül az új kormány arra, hogy – eredmények híján – szimbolikus gesztusokkal valósítsa meg ,,országépítő" munkáját.
Hát nagyjából ezért drukkolok Fodor Gábornak. Remélve, hogy olyan párttá tudja formálni az SZDSZ-t, amely minden hibája dacára, sőt a közgyűlölet ellenére is képes lesz arra, hogy szükség esetén kiálljon az emberek, a szabadság és a demokrácia mellett. 

127 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr46468064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amondó (törölt) 2008.05.14. 12:14:48

Ez így elég elméleti. Ha Orbánt leváltaná a Fidesz, akkor egy Pokorni vagy Kósa-féle hasonlóan nem fundi vezetője lenne. A másik törpepárt, a valóban fundamentalista KDNP nem esélyes arra, hogy irányító pozícióba kerüljön.

A homoszexuálisok jogai adják az aggodalomra az egyetlen okot, és ez az egyetlen, ahol a szadesz fel tudott mutatni valamit. De ebben a kérdésben is a KDNP acsarkodik egyedül.

Badbitie 2008.05.14. 12:20:32

Majd, ha bevezetik az iszlám törvénykezést, akkor lesz létjogosultsága, addig kösz nem.

GerzSonka · http://gerzsonka.wordpress.com 2008.05.14. 12:25:52

"Orbánt – aki minden híresztelés dacára ízig-vérig demokrata"

Az a baj ezzel a kijelentessel, hogy mar reges regen megcafolta O maga a tetteivel. Akarmennyire is erolkodunk, NEM igazi demokrata az, aki akar csak egy szazalekkal elvesztett valasztas utan is keptelen felhivni ellenfelet, es gratulalni neki a gyozelemhez!

Orbannal meg egy djurcsany is nagyobb demokrata, es azert az mar jelent valamit!

István 2008.05.14. 12:29:16

Sok rosszat lehet az SZDSZről mondani, de ha nem lenne akkor két nagy etatista párt lenne Magyarországon, akik mind azt mesélnék, hogy az állam bácsi végtelen zsebébe benyúlva mindenkinek segít. És ellenzékből csak annyit mondanának akinek most rossz annak azért rossz, mert az állam bácsi irigy, és ha majd ők jönnek akkor ők adnak nekik mert ők nem irigyek.
Az SZDSZ mint kis, vagy potenciálisan középpárt nem arra gyúr, hogy mindenkinek szépet mondjon, ezért vallhatja be, hogy állambácsinak nincs pénze, csak vagy tőlünk adóként beszedve, vagy tőlünk kölcsönvéve, vagy külföldről kölcsönvéve. Szerintem igenis kell egy liberális párt Magyarországon, mert különben veszélybe kerülhet a gazdasági racionalitás, a szólásszabadság, az állam és az egyház szétválasztása és több más olyan demokratikus alaptétel amelyet a nagy pártok már most is fenyegetnek, és amelyekkel kapcsolatban az MDF-nek is eléggé változó volt az álláspontja.

al 2008.05.14. 12:33:42

Szerintem Orbán leváltása nélkül is meg fogja a Fidesz lépni amiket írtál, egyszer láttuk már őket a vezérlőpultnál... szerinted "ízig-vérig demokrata", szerintem nemzeti szocialista. (Külön írtam, ha számít valamit.)

Szokol 2008.05.14. 12:34:44

"Olyan gazdaságpolitikát képviselnek, ami nálunknál gazdagabb országokban is nyomorba taszítja az alsó középosztályt"
Ezt honnan vetted? Nekem nem úgy tűnik, hogy a szabadpiaci verseny ezt eredményezte volna tőlünk nyugatra.
"Igaz, hogy olyan ügyek mellett teszik le a garast, ami szemben áll a többség jóizlésével és erkölcsiségével."
Ebben sem lennék olyan biztos. Azért, mert sok olyan ember van, aki a saját frusztráltságát úgy próbálja levezetni, hogy mások jogait akarja korlátozni, attól még a többséget nem zavarja, hogy valaki más, mint ő.

Mindemellett szerintem nincs szükség SZDSZ-re. Amíg ők léteznek, esély sincs rá, hogy egy igazi liberális párt létrejöjjön, megerősödjön.

Muhi 2008.05.14. 12:36:40

Igazából csak a nagyon távoli múlt utalhat erre, de én is meg vagyok róla győződve, hogy a Fidesz vezérkarának oroszlánrésze - ideértve OV-t is - demokrata, sőt, horribile dictu liberális. A baj nem is itt van, hanem hogy a politikusoktól általában elfogadott képmutatáson messze túlmegy ez a fajta látszatkonzervativizmus. Talán egyfajta tudathasadásos állapotban lehetnek.

-ZR- 2008.05.14. 12:37:14

Az Szdsz nem vív semmilyen emberjogi harcot, különben 2006 őszén felemelte volna a hangját a "rendpárti" miniszterelnök és a rendőrség sorozatosan törvénysértő tevékenysége ellen...a mélységes kussolásuk vagy nyílt helyeslésük egyértelmű jele volt, hogy legjobb esetben is csak a szavazóik között vannak liberálisok (pl. jómagam). Amitől tartasz megtörtént, szociálfasiszta kormányzat regnál jelenleg, és ők ennek részei voltak. Nem pusztán a parlamentből való kiesésükre, hanem a törvénysértéseket, korrupciót elkövetők bebörtönzésére is szükség van.

Az nem lehet mentség, hogy "jaj, de akkor jön a patásOrbán"....

Pcka 2008.05.14. 12:37:47

"nyolcadiknál elveszteném a biztonságérzetemet"

Kedves cikkíró, még mindíg jobb ha csak ezek miatt vesztem el a biztonságárzetemet mint egy olyan párt miatt mint az SZDSZ aki eddig csak az Ország tönkretételén, kiárusításán dolgozott. Meg lehet nézni hogy eddig hányan vesztették el a biztonságérzetüket és mentek el Külföldre pont azért hogy majd Biztonsában fel tudják nevelni családjaikat, gyerekeiket.

Rá Dios 2008.05.14. 12:42:48

Engedelmetekkel, nekem kell az SZDSZ.
Növelem a tétet: a többiek is kellenek.
Az egyensúly kell.

huta9020 2008.05.14. 12:44:01

Erre az SZDSZ-re nincs szükség. Egy másikra, amiben nem a magukat kilóra eladók vannak vezető pozícióba talán...

Azhát 2008.05.14. 12:45:49

"2006 őszén felemelte volna a hangját a "rendpárti" miniszterelnök és a rendőrség sorozatosan törvénysértő tevékenysége ellen..."

Ja arra gondolsz, amikor utcakövekkel, meg molotovo üvegekkel dobálóztak egyesek az utcán?

Rá Dios 2008.05.14. 12:45:59

Pcka: Lám már el is veszítem a jólneveltségem láncát, amikor ilyet olvasok. Tudom, divatos, nem igényel érvelést, ismeretet, elég ha csíkos a trikód, zajos a motorod és jó elégedetten körül lehet nézni, hallották-e elegen a szövegedet:
"...aki eddig csak az Ország tönkretételén, kiárusításán dolgozott."
Nos, ez marhaság, hogy az első demokratikusan választott mioniszterelnökünk szavajárásával éljek...

Pcka 2008.05.14. 12:46:31

Észre kellene venni hogy az egyensúlyt pont ők borítják állandóan. SZDSZ sucks. Bort isznak és vizet prédikálnak.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.05.14. 12:47:11

Hűha, Orbán nem demokrata, mert nem gratulált Gyurcsánynak... Igen, ez a demokrácia fokmérője. Egyébként ez sem igaz, 2006-ban, a második forduló estéjén felhívta őt. Miközben a demokrata Feri fogadta a gratulációt, már azon járt az esze, hogy hogyan kommunikálja majd a következő évek várható hanyatlását.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.05.14. 12:48:23

"Ja arra gondolsz, amikor utcakövekkel, meg molotovo üvegekkel dobálóztak egyesek az utcán?"

Szerintem arra, amikor a rendőrség szakszerű tömegoszlatás címszó alatt összeverte a Fidesz-rendezvényről hazatartó embereket.

Basti 2008.05.14. 12:50:51

Ez jó, az SZDSZ a liberális párt! Akik mindig mindent betiltatni és korlátozni akarnak, ami nem egyezik az ő véleményükkel. kb. úgy liberális, mint a maszop baloldali. A ballibek mindig mindent kitalálnak, hogy megmagyarázzák miért jó a szar. Mert már elmondják ugyan, hogy szar, de ugye minden más még szarabb lenne. Mert jó nincs, csak szar. Hát erre azt mondom, hogy akkor legyen nektek szar, én azt akarom, hogy nekem jó legyen, ehhez pedig változás kell az ország élén.

ghavin 2008.05.14. 12:51:13

Rá Dios:

A jelenlegi SZDSZ is? A mostani párttagokkal?

Szerintem ha két ciklus erejéig nem jutna be a parlamentbe, akkor talán bekövetkezhetne az a fajta vérfrissülés a pártban, amit hátráltatott idáig a 6 éves koalíciós kormányzás. A mosttani SZDSZ-párttagoknak nincsenek elveik, pusztán érdekeik, ami ugyan elmondható ma valamennyi parlamenti pártól, de ha a Fidesz leendő regnálásakor tényleg beüt majd a bejegyzésben vizualizált krach, akkor csak elvhű liberális politikusok lesznek képesek feloldani azt a válságot, nem ezek begyepesedett manipulátorok.

nanemá 2008.05.14. 12:53:00

'94-ben szavazhattam először. Fiatalként szimpatikusak voltak a liberális eszmék. Nem nehéz kitalálni, hogy az Szdsz-re szavaztam. Ezt ma már mélységesen szégyellem. Nincs szükség Szdsz-re és én is pezsgőt bontok, ha 2010-ben nem jutnak a parlamentbe. Ez a legkorruptabb, milliárdos adócsalók érdekeit védő (Kóka, Zwack stb.) álliberális torpepárt, melyre nincs szükség.

dr. Wilbur Swain 2008.05.14. 12:54:50

az a helyzet, hogy én is hűtöm a pezsgőt, pontosan azért, amiket felsoroltál
az alaptalan félelmed meg - hogy is mondjam - butaság
az szdsz, mint a magyar liberalizmus lángját őrző erős kéz...

CCCP 2008.05.14. 12:56:28

István!
Szerinted az gazdasági racionalitás volt amikor 2002-ben 50% béremelést adták a közszférának, adómentesítették a minimálbért, bevezették a 13. havi nyugdíjat? Vagy amikor 2006-ban ÁFA csökkentést hajtottak végre, és Kuncze kiállt azt hörögte:"Na ezt is megcsináltuk.". Tette ezt költségvetés hamisítatlan számainak ismeretében.
Nem akarom hasonló racionalitásokkal tele írni a blogot, mert másnak nem maradna hely.

Gerzsonka!
Jobb ha megtudod hogy Orbán demokratikus, de afféle demokrata soha ne legyen mint Gyurcsány, Kuncze, Kóka, Hiller, Lendvai. Ezek a maguk és a lakáj média által demokratává nemesített emberek árasztották el a közéletet hazugsággal. Ilyen demokratákra nem vágyom.

floorwalker 2008.05.14. 12:57:21

Tegyük fel, hogy igaz eme állításod: "Olyan gazdaságpolitikát képviselnek, ami nálunknál gazdagabb országokban is nyomorba taszítja az alsó középosztályt"
Akkor is hozzá kell tennünk, hogy ott legalább van egy vastag középréteg, és van ESÉLY arra, hogy feljebb lépj...

csatlakozom zokoz, akik szerint kell egy-két kispárt... nekik nem lesz állandó érdekük elhallgatni bizonyos dolgokat, méretüknél fogva rákényszerülnek arra, hogy racionálisak és az emberek igényeire érzékenyek maradjanak..

Enmera 2008.05.14. 12:57:48

Egyszer egy nagyon okos ember azt mondta a románokra, hogy a román nem nemzet, hanem foglalkozás... Kb. ez a helyzet az SzDsz-szel. Szadeszesnek lenni nem elv kérdése, hanem ez is egy foglalkozás, pusztán nagyonjó megélhetési lehetőség egyeseknek.

titokvadász 2008.05.14. 12:58:11

10 éven keresztűl gyakoroltak rajtunk, azt hiszem ebből elég volt,tehetségtelen nagyképű banda
én károkozásért felelőségre vonnám Őket,nem hagynám hogy a politikai felelőség mögé bujjanak

wood 2008.05.14. 12:59:14

milyen bájosan naív gondolat, hogy ma itt akár egy párt is valóban aszerint cselekszik ami a hivatalosan kommunikált víziója, ill. egyáltalán képvisel valamit a jól felfogott önérdeken kívül.

phon vacano 2008.05.14. 13:05:27

Én is pezsgőzni fogok ha kiesik az szdsz de sajnos elég kicsi rá az esély.

Szerintem semmi olyan dolgot nem adtak ennek az országnak ami miatt szükség lenne erre a pártra. Liberalizmusuk álságos, gazdaságpolitikájuk egy szűk réteg (=önmaguk és holdudvaruk) meggazdagodását szolgálja.

Nincs szükség rájuk, kártékonyak.

Érdemes megfigyelni, hogy koalíciós törpepártként hogyan manipulálják az mszp-t. Példaértékű vírus életforma.

Anti eszdéesz 2008.05.14. 13:07:42

Nagy sz@rt van szükség az eszdéeszre! A cikk nem mást, mint a gyurcsány-horn féle megélhetési rettegési politika átcsomagolva.
A mai nyílt társadalomban sajnos semmi olyan nem lehetséges amit a cikkíró lejegyez. Pedig egy normális országhoz szükség lenne, hogy bizonyos dolgok a heylükön lennének.
Pl. nem a holokauszt lenne a nemzeti gyásznap, hanem Trianon.
A buzikat, mivel egy devianciát képviselnek, valóban korlátozni kell, akár még büntetőjogilag is.

tomika 2008.05.14. 13:08:12

ennél kétségbesetteb próbálkozást a szadesz mentésére rég nem láttam

az alapvető szabadságjogok védelmében, mi a retket tett a szadesz 2006 októberében, kitüntette Gergényit??

a 1992-s chartás megmozduláskor volt utoljára ilyesmi érzésem, de rögtön gyanús lett, hogy miért kell a komcsikkal ennyire összesimulva csinálni ezt, azután beléptek akoalícióba az 54 %-s maszop mellé ...
azaz kb 1992-ben lehetett utóljára az az illúziója az embereknek, hogy a szadesz bármitől megvéd minket, és nem a hatlom megszerzéséért

azt mondani, hogy egy EU tagállamban az alapvető szabadságjogok megvédése a politikai pártok feldata szánalmas csúsztatás, pitiáner hazugság!!

nem is lesz alkalmas, hogy ezt a szedetvedett madaras csapatot benttartsa a parlamentben :))

states 2008.05.14. 13:18:17

Azt nem tudom, hol az a rendpárti Fidesz-vezető, akitől rémüldözöl. Sehol. Jelenleg Kósa és Navracsics jöhet számításba Orbán utódjaként, mindkettőtől igen csak távol áll mindenféle autoriterség , keresztény fundamentalizmus. Úgyhogy maradjunk annyiban, ha a szadesz kiesik, a kutyának sem fog hiányozni, leszámítva a klientúráját. Még azoknak a deviánsoknak sem, akiket állítólag képvisel. A drogosoknak, melegeknek is inkább csak árt az állandó manifesztációkkal...

Páneurópai harci Kos 2008.05.14. 13:27:53

Eddig SzDsz szavazó voltam, most hogy gyáván kihátráltak, az MSZP mügül, valószínűleg nem.

Az SZDSZ nek vannak, haszos gondolatai, meg valamilyen szinten a "liberalizmust" képviselik, node a kivitelezéssel bajok vannak. Magyarországon mindenkit megfertőzött a hatalom (és a pénz) utáni erőteljes vágy. Miért pont az SZdsz, vagy a Fidesz lenne a kivétel?
A liberalizmusban alaptétel, hogy a másikat is meg kell hallgatni (tehát tolerálni a nácikat, és egyéb negatív életformákat) - ebből a szempontból, én nem vagyok liberálisnak nevezhető, mivel egyaránt utálom a kommunistákat, és a nácikat.
Azokat meg végképp, akik valakinek a fizikai megsemmisítésére törekednek, pedig csak más véleményen van.
u.i. Amúgy MSZP re fogok szavazni, ugyanis királyt nem szeretnék.

Páneurópai harci Kos 2008.05.14. 13:32:24

Ja igen, Kaya Ibrahim az üdvözletét küldi.
és mégvalami:
A mai magyarországon nincsen rendőrállam, vagy diktatúra, vagy kommunizmus.
Aki ilyet ír az nincs tisztában a fogalmakkal.
Ha lenne, ugyanis - drasztikusan lecsökkent volna az "elégedetlenkedők" száma, mind a közéletben mind a neten.

fur 2008.05.14. 13:37:57

Szerintem az Mszp-re és a Fidesz-re nincs "szuksége" az országnak. Élösködö, károkozó banda mind a kettö.
Amúgy pedig egy kis párt általában kisebbségi véleményt képvisel talán azért olyan kicsi.... és hát elvetelmult módon szeretné is megvalósítani elképzeléseit ezért párt. Erre a cikkre pedig kár volt az elektronokat pazarolni, a választók szabadon eldönthetik melyik párt szimpatikus nekik és arra szavaznak kész. Az ilyen argumentumok demokratikus abszurdumok, jellemzöen csak azs Szdsz-el kapcsolatban veszik elö.

Archenemy 2008.05.14. 13:39:49

Én úgy hallottam, ha a Fidesz kerül hatalomra, lebontják a plázákat, és templomokat építenek a helyébe.

És kötelező lesz gyónni mindenkinek, a zsidókat meg a buzikat meg máglyán fogják elégetni.

Én okos, felvilágosult, művelt liberális vagyok, ezt nem akarom, ezért szavazok az Szdsz-re.

Ja meg állítólag Orbán cigány is.

akárki 2008.05.14. 13:40:07

Ez is egy tipikus demagóg cikk.

Úgy kezdődik, mintha a szadesszel lenne gondja, de gyorsan át is megy Obán démonizálásba.

Gondolom valaki fizeti ezeket a postokat...

Elég lenne legközelebb ennyi is:

OV AZ ÖRDÖG

40 pontos vörös betűvel jó is lesz.

Feketedisznóvágás 2008.05.14. 13:41:50

Kötelező Trianon gyásznap.. Hát ha már 2 kötelező holocaust emléknap van az általános- és középiskolákban igazán beférhente a nyár elején egy könnyed gyáznap az iskolákban. Ezzel lenne valakinek bármilyen gondja?? kérem jelentkezzen

egy leendő töritanár..

Dekatlon 2008.05.14. 13:42:50

Liberális pártra szükség van. Egyet kell értsek veled.
SZDSZ-re miért lenne? Vagy liberális párt = SZDSZ?
Megvették a licenszt, vagy mi?
Ez egy korrupt bagázs, ami már többszörösen lejáratta azokat az eszméket, amiket a zászlajára tűzött. Egy hatalmas ellenpélda mindarra, amit a liberalizmus (humanista oldala) jelent.

hahó 2008.05.14. 13:52:04


Egy igazi liberális pártra szükség lenne, de erre a mókusőrsre???

csak_simán_A_Zsarnok 2008.05.14. 13:52:17

"..az új kormányfő bevezetné a kötelező iskolai hitoktatást, vagy bűncselekménnyé nyilvánítaná a homoszexualitást, vagy betiltaná az abortuszt, esetleg cenzúráztatná az internetet, netán visszaállítaná a halálbüntetést, vagy egyéb erkölcsnemesítő ténykedésbe kezdene. Ötlete - az iskolai egyenruhától, vagy kötelező Trianon megemlékezéstől, a média megrendszabályozásán keresztül, a rendőri hatalom megszilárdításáig..."

Hé, Ratius, te rólam beszélsz, a hitoktatást, halálbüntit és Trianont kivéve mind szerepel a programomon, ha mejd egyszer zsarnoki egyeduralkodó leszek itten. Hogy mikor melyik kap prioritást, attól függ, mi bosszant fel éppen. Nem félek, aljas módszerekkel mindig találok majd népcsoportot, aki feltétel nélkül támogat "céljaim" elérésében. Ja, mivel a pártok közpénzből történő támogatását is megszüntetném, de magánemberek pénzelhetnék őket, nem valószínű, hogy a SzDSz eltűnne, így az ominózus pezsgőknek még sokáig hűlniük kell.

Asidotus 2008.05.14. 13:53:46

Liberalizmus és tolerancia
Látom, sokaknak téveszméik vannak, azt hiszik, hogy az a liberális, aki mindent eltűr.
Liberalizmus:" Mindent szabad, ami másnak ezen szabadságát nem korlátozza." Ha én trianonos pólóban, vallásosan élek a nőmmel, az lehet, az belefér. Ha viszont megkövetelem ezt mindnekitől, és aki ellenáll, az erőszakkal fenyegetem, az már más kérdés.
A szélsőség ott kezdődik, mikor valaki nem a maga szabadságáért küzd, hanem másokra kívánja ezt erőltetni. Ezért tartjuk szélsőségnek a tulajdont elkobzó kommunizmust, a templomokat bezáró, papokat bűntető marxista ateizmust. És ezért tartjuk szélsőségnek a fasizmust is, ami szintén nem arról szól, hogy "én mit szeretnék", hanem, hogy "ezentúl te hogy fogod".
Ha ezt a kettőt meg tudják különböztetni az emberek, az már nagy előrelépés lesz.

quaso0926 2008.05.14. 13:56:46

"még mindíg jobb ha csak ezek miatt vesztem el a biztonságárzetemet mint egy olyan párt miatt mint az SZDSZ aki eddig csak az Ország tönkretételén, kiárusításán dolgozott"

"Gondolom valaki fizeti ezeket a postokat..."

"Hát ha már 2 kötelező holocaust emléknap van az általános- és középiskolákban igazán beférhente a nyár elején egy könnyed gyáznap az iskolákban"

"A buzikat, mivel egy devianciát képviselnek, valóban korlátozni kell, akár még büntetőjogilag is"

Atyaúristen...

Wuff 2008.05.14. 13:56:51

Egyrészt, ideológia.
Valaki megmondhatná végre, hogy mitől liberális az SZDSZ. Miért liberális az, aki a másként gondolkodókat el akarja taposni, márpedig az SZDSZ nem a "saját szellemisége" mellett áll ki, hanem mindig valami ellen.

Lényegében azt képviselik, hogy, aki nem szabadelvű, és nem szereti a szabadosságot, azt el kell taposni, és/vagy el kell hallgattatni. Persze ez is egy létező szemlélet, de ne nevezzük már liberálisnak. Ez simán fasiszta, csak a másik oldalról. Az véletlenül nem liberális alapeszmény, hogy a másik embert elfogadjuk gondolkodásmódjára való tekintet nélkül? Az SZDSZ esetében nem.

Másrészt, gazdaságfilozófia.
Az egyetlen liberális gazdaságpolitikát célzó párt Magyarországon az MDF. Van ráció a programjukban, csak támogatottságuk nincs, mivel Magyarország lakosságának többsége szocialista, akár a Fideszt támogatja, akár az MSZP-t.

Node akkor mit képvisel az SZDSZ? Semmit. A propagandájukat telenyomják liberális-kisebb állam-adócsökkentés elemekkel, azonban ez nem jelentkezett kormányzásuk alatt (az ÁFÁt hagyjuk ki, mert az volt a legnagyobb baromság, amit csinálhattak).

Miről ismerhetjük meg akkor az SZDSZ-t? Kakaóbiztos számítógépek, digitális táblák, széfek és választható menü a kórházakban. Köszönjük Emese, de ennyi elég volt belőletek.

xt (törölt) 2008.05.14. 14:00:52

"nem a holokauszt lenne a nemzeti gyásznap, hanem Trianon" Nem elég gyásznap neked március 15., október 23.? Mindet mi csináltuk, mi magyarok. Magunknak. Szerintem elfelejteni kell gyorsan mindet, nem merengeni rajtuk.

"A buzikat, mivel egy devianciát képviselnek, valóban korlátozni kell, akár még büntetőjogilag is." Megint hülye vagy? Bántanak téged a buzik? Esetleg látensen te is az vagy, és így kompenzálsz? Ez genteika, nem deviancia, de a csökött fasiszta agyadba ez nem megy bele, mi?

Bit Rot 2008.05.14. 14:03:04

Szégyen az SZDSZ.

Ha pedig annyira liberálisok, hát, ugyan, mondják már el, hogy mit értek el a könnyűdrogok legalizálásának témájában 6 év kormányzás alatt?

Megmondom: semmit.

Na, ennyire liberálisak. A fű továbbra is tiltott, és fenyeget a börtön is minden füvezőt.

Bit Rot 2008.05.14. 14:04:09

"Nem elég gyásznap neked március 15., október 23."

Egyrészt nem az a gyásznap, hanem a leverése, másrészt mindkét alkalommal az oroszok (szovjetek) szivattak meg minket.

Ezek után Gyurcsány orosz segget mer nyalni?

quaso0926 2008.05.14. 14:06:28

Ja, vélemenyézném a cikket is, csak annyira elhűltem a kommentektől, hogy az kimaradt... Szóval:

Eredendően nincs értelme feltenni a kérdést. A magyar demokratikus berendezkedés jogot és lehetőséget ad a választók kezébe négy évenként, hogy válaszoljon erre a kérdésre. 2010-ben (vagy előbb?) a választók el fogják dönteni, szükségük van-e a Szadira.

Már elég régen megmondták, hogy a demokrácia nem tökéletes rendszer, de momentán nincs jobb.

Na, igen, az egy elég szerencsétlen dolog, hogy csak négy évente van lehetőség ikszelni, és egy 2006-ban - sportnyelven szólva - kifutott eredményt elért pártot 2010-ig kell nyögnünk. De ez van...

Egyébként, ha abból indulunk ki, hogy itt, és mindenhol alapjában véve demokrácia-rajongók vannak, - és én ebből indulok ki - akkor a válasz a kérdésre: igen, szükség van a szadira. Lehet, hogy neked nem, esetleg nekem sem, de amíg akár csak néhány száz szadista van az országban, addig szükség van erre a párta is. Majd ha csak néhány száz szavazatot kapnak, akkor eldöntik ők maguk, hogy hogyan tovább...

Feketedisznóvágás 2008.05.14. 14:07:52

okt. 23. és márc. 15 az nekem sajna nem gyásznap, lehet hogy az egyik a szovjeteknek a másik meg az osztrákoknak az, de szerintem nekünk magyaroknak ne legyen már az.

raptor 2008.05.14. 14:10:02

Persze hogy kell, kb 5 % buzi, ugyanannyi zsdó és még néhány liberó van Magyarországon. Tehát legalább 10, inkább 12-15 %-os igény van rá.

xt (törölt) 2008.05.14. 14:12:32

Én úgy gondolom, hogy ünnepelni az eredményt, a teljesítményt kellene, nem a kudarcba fulladt próbálkozásokat. Az a baj, hogy olyan viszont Mátyás király óta nem nagyon volt. Lehetne akkor inkább fület-farkat behúzni, és dolgozni a jövőn.

akárki 2008.05.14. 14:13:21

quaso0926 2008.05.14. 13:56:46

Kicsit segítek, hogy tudj atyaúristenezni:

"Hiszen annál inkább rákényszerül az új kormány arra, hogy – eredmények híján – szimbolikus gesztusokkal valósítsa meg ,,országépítő" munkáját.
Hát nagyjából ezért drukkolok Fodor Gábornak."

Új kormány eredmények híján?
Atyaúristen.
(szerencsére a "régi" kormány tele van eredményekkel.)

"az elvileg egyáltalán nem kizárt lehetőséget, hogy hatalomra jutna Magyarországon egy erősen fundamentalista kormány."
Atyaúristen

GYK: "A fundamentalizmus az összehasonlító vallástudományban a különböző vallások modernségellenes mozgalmaira utal."

"Mondjuk, a Fidesz leváltaná Orbánt"
Atyaúristen

Ennek kb. annyi az esélye, mint annak, hogy Gyurcsány önként lemond.


Na az ilyenek miatt írtam, hogy ezt nyilván fizeti valaki, mert ekkora baromságot írni csak fizetett demagógiában lehet.

xt (törölt) 2008.05.14. 14:14:32

"az oroszok (szovjetek) szivattak meg minket."

Igen, jöttek az oroszok, és csak úgy heccből szivattak minket. Mert minket mindenki csak bánt. Cúnya oroszok.

gagyi 2008.05.14. 14:14:34

Bár tudnám, hogy ki lehet ez a nagytudásu páneurópai harci kos. Egyszerüen nem tudom a gondolatait követni. Azt írja, hogy mint szdsz-es szavazó, mostantól nem szavaz rájuk, mert kihátráltak az mszp mögűl. Hurrá!! Nem akárki lehetsz pubi az biztos.Vagy komcsi voltál és megváltozott az identitásod, vagy valami mszp-s dugott eddig seggbe, csak most kihátrált mögüled.Mindenesetre szép sütemény lehetsz az tuti!!!!

Bit Rot 2008.05.14. 14:16:18

@xt:
Nem, nem szivattak bennünket az oroszok, az abortuszok száma csak véletlenül ugrott fel 200 ezerre abban az évben (és utána), amikor itt jártak.

lil 2008.05.14. 14:16:50

nem baj, hogy mindent tönkretettek,kiárusítottak, nem baj, hogy a szabadságot lábbal tiporták (2006. okt.23),majd kitünteti a "liberális" város a tiprokat, nem baj, h nyomorba döntenek százezreket, nem baj, hogy az egészségügyi reformjukkal emberek egészségéet és életét veszélyeztetik, nem baj ha saját párttársukat is megbüntetik, mert nem ugy táncolt, ahogy muzsikáltak- a véleményszabadság nevében.Ez mind nem gond. Az lenne a nagy gond, ha Trianonról emlékeznénk! Meg ha kimondanánk, h a homoszexualitás nem természetes? te komolyan gondoltad amit irsz??? Ország szégyene, hogy egy ilyen cikk egyáltalán megíródik!!

dlsfkáaléfk 2008.05.14. 14:16:59

egyik tolvajbanda pártra sincs szükség...

gagyi 2008.05.14. 14:29:50

Ratius pedig megoszthatná velünk a megrendelésre írt cikke mellé a nevét is. Ez a baj magyarországon, hogy senki nem válalja fel a tetteit. Írd a gyenge cikked mellé,hogy Gipsz Jakab vagyok a Szemlőhegy utcából, és a Köcsög Kuncze az apósom. Ha ez így lenne, akkor értenénk, hogy mennyi az idő!!

xt (törölt) 2008.05.14. 14:39:49

John42: minden győztes hadsereg megölte a férfiakat, megerőszakolta a nőket, és fosztogatott a világtörténelem minden háborújában, ez nem orosz tulajdonság. Ha a magyar hadsereg bármikor is győzedelmeskedett volna, ők is ezt csinálták volna, és meg is tették, amikor volt lehetőségük. De abban, hogy odáig jutottunk, hogy az oroszok itt jártak, keményen benne van a kanalunk. Rossz vezetők megválasztása, hatalomra engedése, és megtűrése, rossz döntések meghozatala, rossz oldal választása. Most is arra gondolok, hogy sokan a rossz oldalra állnak. Majd a történelem ítél.

xt (törölt) 2008.05.14. 14:41:33

"Meg ha kimondanánk, h a homoszexualitás nem természetes?" Olyan tájékozatlan vagy, hogy el is hiszed, amit írsz. Olvass többet, tanulj biológiát. Érdekes módon ebben valóban lehet az előző rendszert hibáztatni, ti. hogy elhisszük, hogy az állatvilágban nincs homoszexualitás. LOL

huta9020 2008.05.14. 14:41:52

Minden ember joga van a saját sorsát meghatározó döntéseket hozni. De ehhez nincs köze a nyugati világban elterjedt képviseleti demokráciának. Ez a fajta demokrácia nem támogatja a szó szoros értelmében vett önigazgatást, hanem arra ad lehetőséget, hogy szinte korlátlan hatalommal felruházott uralkodókat válasszunk 4 évre. Ez rosszabb, mintha élethossziglan választanánk őket!
Nézzük csak meg, a politikai osztály működését meghatároz kereteket, a politikai rendszert, csak ugyanennek az osztálynak a tagjai változtathatják meg. Ha pedig valaki ennek az öndefiniális és önvédő rendszer ellen felemeli a szavát, akkor az a demokratikus államrend ellen szervezkedik.

huta9020 2008.05.14. 14:45:25

Egyébként, természetesen, a SZDSZ be fog kerülni a parlamentbe, mert megfelelő mennyiségű pénzzel elérhető a parlamenti küszöb, amint ezt éppen ők bizonyították több ízben is. A reklámokkal elrohasztott agyú fogyasztó-állampolgár megeszi a Biopon, a Calgon és Kovács Pisti reklámját is.

Vidéki 2008.05.14. 14:45:35

Amin agyaskodsz, annak semmi valóságtartalma nincs. Körülbelül annyi jelentősége van, mintha hosszasan elgondolkodnál azon, hogy mi lett volna, ha Mari néninek farka lett volna és ezen az alapon próbálnál rávilágítani az SZDSZ fontos szerepére a politikai életben.

huta9020 2008.05.14. 14:52:32

"elhisszük, hogy az állatvilágban nincs homoszexualitás"
Az, hogy valamire példa van az állatvilágban az azt jelenti, hogy természetes és szabad? Esetleg kötelező?
Az állatvilágban természetes, hogy az erősebb kutya ... Ezért hát ne sírjon senkinek a szája ha a kigyúrt kopasz BMW-s leszorítja az útról.
A szexualitás szabad gyakorlása az egyén érdeke. Az utódok nemzése, családban felnevelése a közösség érdeke. Melyik előbbrevaló?

aTony 2008.05.14. 14:56:02

Az a jó a demokráciába, hogy magasról teszek az SZDSZ és az jó.

Ti meg csak féljetek, mert Zorbán hatalomra jut 2/3 többséggel azt csak magatoknak köszönhetitek (és ezért KELL a szadesz).

Amúgy be fog jutni, mert 300 000 debil szavazó mindig volt/van/lesz.

Dekatlon 2008.05.14. 15:01:21

Nagy baj van itt, és ezt szemérmetlenül kihasználják.
Mert egyfelől:
Az SZDSZ egy rossz vicc, a liberalizmus paródiája.
Másfelől:
It van egy csomó félmajom barlanlakó, aki ROSSZUL szidja őket.
Mert mit mondanak?
(!) Zsidók. Fasza. Ha ez a bajod velük, már vesztettél haver, mert egyfelől ez nem baj, másfelől meg meg is köszönik, hogy mártírt és üldözöttet csinálsz belőlük.
(!) Tianooooon Hörrrr! Megint fasza. Ébredj fel vazze! Eltelt majd száz év! De most is fáááj! Mi fáj, bazdmeg? A társadalmi osztályod elnyomása fáj, a munkahelyi kizsákmányolásod fáj. A nemzeti öntudatod fáj. A "magyar ne lopj" tábla fáj az osztrák abc-kben. Megértem, hogy fáj, nekem is fáj. De az nem Trianon. A japánokra atomot dobtak, a németeket pépesre verték, nézd meg hol tartanak? Ez van öcsém, MI KURTUK EL, nem Trianon, meg a sok gonosz.
(!) Buzik! Ja. Félted a segged? Nem lehetsz valami biztos magadban. De a gyerekem is látja! Látja. Kutyát is lát dugni a parkban, azt se kívánja meg, ha amúgy nincs rá gusztusa.
(!)Üldözik a magyart! Ébredj fel tesó, MINDENKIT üldöznek. Csak nem fér bele abba a provinciális fejedbe, hogy más bajuk is lehet veled, mint hogy magyar vagy. Nyugi, a világ konkrétan leszarja, hogy magyar vagy. Azt se tudja, hogy az mi. Ahhoz, hogy üldözzön, fel kéne tünjél neki. Hitelcsapdába tesz, kizsákmányol, de facto jobbágyságba taszít ez igaz, de jó hír: nem azért mert magyar vagy.

Tehát pont ti értelmetlen honfitársaim, pont ti tartjátok hatalmon ezeket a hiénákat, mert minden IQ-light támadásotok őket erősíti. Ilyen ellenségeket kíván mindenki magának, mint ti. Butát, hangosat, és eleve vesztésre ítéltet.

Csináljuk máshogy, kérjük számon rajtuk a hírdetett eszméiket, pár kulcsszó:
elcsalt belső választás, adócsalás, korrupció, főváros minősíthetetlen vezetése, 4-es metró, lezsírozott pályázatok, közbeszerzés, közpénzek herdálása, egészségügy, oktatás.

Lord_Cica (törölt) 2008.05.14. 15:04:20

"És végül az is igaz, hogy olyan emberjogi fantom-harcot vívnak, amit már régen megnyert a magyar társadalom."

Ez sajnos nem igaz. Ma a nők, a cigányok, és a melegek is másodlagos állampolgárok. Utóbbiak jogilag is. Az első kettő csak kulturális okokból, "hagyományok" lapján tárgya a megkülönböztetésnek. Az általános választójog kiharcolása egyáltalán nem oldotta meg a nők helyzetét, az csak a kezdet volt. A nők ugyanazért a munkáért fele akkora fizetést kapnak, mint férfi kollégáik, a cigányokat meg nem is alkalmazzák.

xt (törölt) 2008.05.14. 15:08:23

"Az, hogy valamire példa van az állatvilágban az azt jelenti, hogy természetes és szabad?" Ami mások szabadságát nem korlátozza, azt szabad. És senkit sem érdekel, hogy valakinek esetleg nem tetszik. Ne nézzen oda. De hogy ne lenne természetes? Én eddig abban a hitben éltem, hogy ami a TERMÉSZETben előfordul, az a TERMÉSZETes. Ami engem zavar, az az, ha valaki büszkélkedik vele. De hogy mit művel otthon a hálószobában? Ki nem szarja le! Ennél azért vannak fontosabb kérdések is.

rolika 2008.05.14. 15:09:46

legjobban azt 'bírom' az szdsz kapcsán, hogy szabadelvűségük ellenére állandóan elhatárolódnak mindenféle sz.rságtól, ami egyébként a kutyát nem érdekelné, meg nem is tudnánk róla.

Bakter 2008.05.14. 15:09:54

"...másrészt mindkét alkalommal az oroszok (szovjetek) szivattak meg minket.

Ezek után Gyurcsány orosz segget mer nyalni?"

Mert a németeknek nem volt efféle problémájuk a ruszkikkal, igaz. Mekkora német érdekeltségek is vannak mostanában Oroszországban? Biztos ők is csak úgy szeretik nyalni a szibéria medve seggét, és nem hatalmas piacot meg zsíros üzleteket látnak arrafelé. A konok történelmi sértettségekből még sohasem sült ki semmi jó. És érdekes módon ezek az emberevő ruszkik nem akarják minden héten szétverni vagy lebontani a doni magyar hősi emlékművet, sőt a látott képek alapján elég szépen karban is tartják. Bár ennek semmi köze a szadeszesekhez, akik viszont igen rendesen bekaphatják a színváltós varánusz gombás farkát az örökös púposkodásaikkal.

Dekatlon 2008.05.14. 15:10:29

Cica, neked teljesen igazad van, az adott problémák léteznek, ezért liberális pártra szükség van.
De az ne ez a banda legyen!
Olyan ez, mint azzal védeni a pedofil, részeges, alkalmatlan körzetiorvost, hogy vannak betegek a kerületben.

-ZR- 2008.05.14. 15:13:47

Ja, tele az ország diplomás, állástalan cigánnyal...

-ZR- 2008.05.14. 15:15:03

A népírtás is szép hagyománya az emberi természetnek évezredek óta, akkor miért ágálnak egyesek ellene?

éhes disznyó 2008.05.14. 15:15:56

köll az a eszdéesz
disznyókkal köll felzabátatni az összes moslékot
eszdéesztő híznak a disznyók

akárki 2008.05.14. 15:16:19

Dekatlon

"Csináljuk máshogy, kérjük számon rajtuk a hírdetett eszméiket, pár kulcsszó:
elcsalt belső választás, adócsalás, korrupció, főváros minősíthetetlen vezetése, 4-es metró, lezsírozott pályázatok, közbeszerzés, közpénzek herdálása, egészségügy, oktatás."

És mégis hogy?

Az igazságszolgáltatás, rendőrség, közigazgatás, felügyeleti szerve közvetve, vagy közvetlenül, mind a mindenkori kormány irányítása alatt vannak.

Ha meg kimész tüntetbni, akkor téged is fasisztának, antiszemitának, terroristának fognak bélyegezni, és jól elvernek a rendőrök a nemlétező viprájukkal, akiknek véletlenül leesett a jelvényük és fogalmuk sincs kik voltak aznap szolgálatban.

-ZR- 2008.05.14. 15:17:36

Érdemes felcsapni az ószövetség vonatkozó fejezeteit és megtudni, hova lettek a kánaániták és a filiszteusok...

Lord_Cica (törölt) 2008.05.14. 15:19:05

Dekatlon 2008.05.14. 15:10:29

Lemaradtam valamiről? Mindig hallok arról, hogy az szdsz ilyen-olyan tolvaj banda, de konkrét ügyek sosem jutnak el hozzám, kivéve a Kóka mostani ügyeit. De azt a maffiózót, remélem hamar kidobják a pártból, és végre rendet tesz a Fodor.

Az egész szdsz ellenesség mögött szerintem a gazdasági válság áll, az tette a libarális szót szitokzóvá. Ha valahol hiány van az erőforrásokból, akkor a hierarchikus jobboldali törekvések kerülnek előtérbe, amik a kialakult "rendet" és különbségeket próbálják fenntartani. Ugyanakkor megkezdődik a bűnbak keresés és a kirekesztés, mellyel az egyság-tudatot próbálják erősíteni.

-ZR- 2008.05.14. 15:22:19

"Ha valahol hiány van az erőforrásokból, akkor a hierarchikus jobboldali törekvések kerülnek előtérbe, amik a kialakult "rendet" és különbségeket próbálják fenntartani."

Lásd: MSZP

xt (törölt) 2008.05.14. 15:23:22

"Érdemes felcsapni az ószövetség vonatkozó fejezeteit" Szerintem meg csapjuk fel bármelyik Monty Python jelenet szövegkönyvét. Abban is irtózatos nagy marhaságok vannak, de legalább senki sem mondja, hogy mindenkinek úgy kell élni.

ununu 2008.05.14. 15:23:48

életem egyik legnagyobb szégyeneként élem meg, hogy 2002-ben az szdsz-re szavaztam. többet nem fordul elő.

Sorokin 2008.05.14. 15:23:59

A liberális szót az szdsz tette szitokszóvá. Felesleges eltagadni az érdemeiket.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.05.14. 15:24:32

Sokan elmondták már itt a lényeget, de azért én is megismétlem: liberális pártra szükség van Magyarországon, csakhogy az a lehető legmesszebb áll a lberalizmustól, amit ez a párt művel. Agymosás, mi?

A melegekkel meg semmi bajom nincs, amíg otthon, csendben élik a szexuális életüket. De ez akkor azt jelenti, hogy az utcára ne szervezzenek nekem semmilyen felvonulást, ne kámingáút-oljanak a nyilvánosság előtt, mert csak azt érik el vele, hogy még többen megutálják őket. Ugyanez van a zsidó Holocaust megemlékezésekkel. Szörnyű dolog történt, lehet is rá szomorúan emlékezni, nyilvánosan kell is, de évente elég egyszer. Se értelme, se jelentősége, és a következmény is ugyanaz lesz, mint a melegekkel. Ha ezt nem értik meg, indítványozni fogom, hogy iktassanak be minden nép nagyobb Holocaustjáról emléknapot. Köztük az első vh-s örmény népírtásról, a délvidéki vérengzésekről, vagy a Vörös Khmer alatti kambodzsai gyilkolásokról. Sőt, augusztus 29-ből is lehetne nemzeti gyásznap. Kész, lehet lenácizni, én így gonolom.

tiburi · http://tuburi.hu 2008.05.14. 15:24:37

Hát azért az EU tagság valamiféle "védelmet" jelent az általad hangoztatott fundamentalizmussal szemben. Ha csak a hittantól meg a halálbüntitől félve szavazol az SZDSZ-re megérdemled.
Amúgy jó hogy említetted: egy pezsgőt azért én is féreteszek.

Dekatlon 2008.05.14. 15:25:54

Akárki

Igen, mit vártál, kimegyünk, meglobogtatjuk a turulmadár faroktollát, erre bocsánatot kérnek és lemondanak? A harc bizony nem a legtisztább eszközökkel folyik. Akkor vetélkedőnek hívnák.
Bizony be akarnak feketíteni, kriminalizálnak, nevetségesnek állytanak be. Ez egy ilyen sport.
De ha nem vagyunk faszisztaantiszemitaterrorista, és azt a pár marhát, akire ezt rá lehet mondani nem hagyjuk velünk keveredni/összemosni, és artikuláltan meg tudjuk fogalmazni a kifogásunkat, akkor már nehezebb dolog az ellenvéleményünk figyelmen kívül hagyása. Erről írtam az előbb.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.05.14. 15:26:05

* természetesen többször nincs értelme, mielőtt valaki félreértelmezi...

Lord_Cica (törölt) 2008.05.14. 15:27:29

Bruzsy 2008.05.14. 15:24:32

ha két meleget látsz kézenfogva, akkor ne képzeld el hogy dugnak, és egyből nem fogsz undorodni.

Rihard 2008.05.14. 15:28:42

Az oroszok nem azért "szívattak" meg titeket '56-ban, mert éppen ahhoz volt kedvük. Hanem azért, mert a magyarok 1-2%-as, néhány még forró fejű fiatal, meg agyhalott, túlélő azt megelőző rendszerbeli kiment az utcára molotov-koktélbárt nyitni. Nem, nem volt elég, hogy elkergettétek Rákosit, neem... Hogy egy olyan faja is középutas, adósságmentes Tito Jugoszláviájára hajazó Magyarországotok legyen, mint lenn délen... Hogy senki ne bántson, lehessen szabadon nyugatra utazni, de hát ugye mégse jöhetett volna be ide csak úgy az amerikai hadsereg. Nem, ti kimentetek az utcára, lekaptátok a vörös csillagot, aztán a Sztálin-szobrot, aztán egyoldalúan kiléptetek a Varsói Szerződésből.
Néhány tízezren eldöntöttétek, hogy éljen közel 10 millió ember - kurva demokratikusan. De tételezzük fel a lehetetlent, miszerint mind a 10 millió magyar, vagy azok többsége ezt óhajtotta. Hogy a búbánatos fenébe hittétek azt, hogy a 330 milliós Szovjetunióval szemben majd nyerhettek??? Racionalitás erősen konvergál a nullához errefelé.

Ti nem nagymagyarok vagytok, hanem hülyék, jobboskáim.

A liberalizmus eszméje, ahogy a kommunizmusé is, megbukott már rég. Mindkettő az emberi gyarlóság miatt. Utóbbi azért, mert mindig lesznek lusta, másokon élősködő, hovatovább ingyenélő, sőt, diktárori pozícióra ácsingózó senkik - a liberalizmus pedig azért, mert NEM minden ember egyelő.

Vannak fogyatékosok, betegek, sérültek, más társadalmi helyzetben felnőtt egyedek, inkluzíve faluvégi cigányok és magyarok, akik ahhoz hülyék, hogy bekapcsolják a mosogépet. És abba a hamis illúzióba ringatjátok magatokat liberlistaként, hogy az, aki valamiért segítségre szorul, majd segítséget kap, mert az ember és a társadalom alapvetően jó... Hát lófaszt. Az átlagembernél semmi sem undorítóbb.

Üdv,
egy itt élő orosz

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.05.14. 15:30:50

nem is azzal van bajom, hogyha meglátok egy meleg párt az utcán. Így döntöttek, az ő életük, nincs jogom, és nem is fogok beleszólni. De csoportosan ne csinálják. Bár lehet, hogy akkor meg mindenféle minimális szexuális tartalmú nyilvános rendezvényt (l. csókrekordok) be kéne tiltani. Á, nehéz az ügy, nem is folyok bele jobban. :-D

Sorokin 2008.05.14. 15:31:38

Rihard 2008.05.14. 15:28:42

Te meg egy primitív történelemhamisító féreg szar!

Dekatlon 2008.05.14. 15:32:59

Lord_Cica / Original 2008.05.14. 15:19:05
Az a "maffiózó" vezette a pártot! Nem egy huszadrendű kis papírtoló volt. Nem olyan ez sajnos, hogy kidobják, elfelejtjük, oszt jónapot.
Tudtak róla, megválasztották, beálltak a zászlaja alá.
Fodor? Én is kedveltem, de hát az orra előtt ment a csalás, felállt? Kiállt? Állt a fenét.
Demszky ámokfutása se mai keletű, mégis támogatja az SZDSZ, mint párt. Ez már nem egyszerű személyi kérdés sajnos. Az EGÉSZ párt vesztette el a hitelét ezeken a díszpintyeken keresztül.

xt (törölt) 2008.05.14. 15:33:56

Azért nagy szerepe volt ott a magyar vezérválasztásnak is. Kérés nélkül csak nem jöttek volna.

xt (törölt) 2008.05.14. 15:36:09

Dekatlon: Sajnos igazad van, az SzDSz velejéig romlott, nem képvisel semmit, és nem képes változni. Szerintem is le lehet írni őket. Ezután már nem lesz számomra kisebbik rossz.

James di Fulig 2008.05.14. 15:37:10

Lord Cica, szerintem, nezz utana annak, hogy a Sulinet Express idejen kik jutottak beszallitoi pozicioba, vagy az OM vezetok miert voltak egy nagy amerikai IT ceg penzen nyaralni, vagy miert csak az osztrakok nyomoztak a Strabag utan... Soroljam meg? :/

Szoval, a Janosunk meg pont, hogy csak ugyes kis hal volt a nagy oregek kozt...

Egeybekent az emberi jogi vitak meg eleg erdekesek Magyarorszagon. Pont, hogy a kisebbsegeknek olyan jogaik vannak, amiket nem ok koveteltek ki maguknak hosszu evtizedek kuzdelmeivel, ezert nem is gyokerezett meg a tarsadalomban a letjogosultsaguk. vagy pl. a nok olyan hihetetlen ideig vannak szulesi szabadsagon, a munkavalallok persze, hogy idegesek, ha 30-40 ev koruli noket kell kinevezni vezetonek... A ciganyoknak nem a jogaival van a baj, hanem a jog betartasaval...

senki 2008.05.14. 15:38:07

Nekem Deák, Eötvös és Tisza István liberális. Ezek nem azok, ezek csak férgek.
Az imént felsorolt személyeknek a liberalizmus nem a mindenféle aberáltak meg különböző alattomos kis patkányok, és a közösséget romboló alakok védelme jelentette a liberalizmust.

Evidenciákat nem értetek.
Az egyén szabadságának gátat szab a közösség érdeke. Ez annyira természetes dolog, hogy abszurd, hogy magyarázni kell.
Amelyik közösség ilyen alapdolgokat felrúg az elpusztul.
És nyugi, a jövő e tekintetben sajnos elkezdődött, ti még végigbaszhatjátok az életeteket, mert annyira még futja a lendületéből, azaz amit a normálisabb korok felépítettek, de a nem létező gyermekeitek már nehezen.
A népet leváltják a természet erői, mert törvényeit nem tartották tiszteletben.

Béláim 2008.05.14. 15:39:06

Na, mi az fijjúg? Már magyarázni kell a SZDSZ létjogosultságát? Nagy lehet a baj...

Lord_Cica (törölt) 2008.05.14. 15:40:22

Dekatlon 2008.05.14. 15:32:59

én azért a fodort védeném :) például a munkahelyeden te sem tudod az összes munkatársadról, hogy kinek milyen bizniszei vannak és hol-mennyit csal. legkevésbé bizonyítékaid lennének. A fodornak megvan a saját "köre" és a kókának is, a kettő szerintem eltér az szdsz-en belül.
egyszer egyébként személyesen is beszéltem fodorral, a nagy fején kívül (tényleg hatalmas!), a kedvessége és az őszintesége volt meglepő.

Lord_Cica (törölt) 2008.05.14. 15:41:24

James di Fulig 2008.05.14. 15:37:10

ezeket össze kéne gyűjteni :) ja és mindegyik párta. szívesen megnéznék egy időrendbe szedett lajstrom listát pártonként.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.05.14. 15:42:50

"ezeket össze kéne gyűjteni :) ja és mindegyik párta. szívesen megnéznék egy időrendbe szedett lajstrom listát pártonként."

Hát, szerintem ha valaki ezt megcsinálná, akkor a Serény Múmiák Klubjának már nem csak két tagja lenne... :-D

Sorokin 2008.05.14. 15:43:45

Elvileg még van egy szemernyi esélye a szadinak a megújulásra, de nem sok. A Fodor-féle antietatista, emberijogi, zöldpárti vonal elméletben lehetőséget adna nekik, de egyrészt nem fognak elindulni ezen az úton, másrészt a szadi "arcainak" 99%-a nem képviselheti hitelesen ezt.
Antietatista nem lehet, mert a legautoriterebb társaság ők, csak nem a tradicionális tekintélyeket tisztelik.
Emberijogi szintén nem lehet 2006 ősze után.
Zöldpárti meg dettó az autópályaépítési lázálom és a gumigyárak támogatása miatt. Hiába bringázik Fodor a fényképészek vakuja előtt.

A Kiss János-féle szociálliberális vonalhoz sem térhetnek vissza, mert akik ezt képviselték vagy a Fideszben vannak, vagy teljesen visszavonultak a közélettől.

Marad neoliberalizmus és a megéhetési politizálás. Arra meg speciel ott van az mszp is.

Rihard 2008.05.14. 15:45:52

James di Fulig 2008.05.14. 15:37:10

A cigányokkal az a baj, mint ahogy minden pluszjogot kapott csoporttal a társadalmon belül, hogy nincsenek megadva a minimumok. A kötelességek, ha úgy tetszik.

A játék ott indul, hogy mit teszel le az asztalra annak a társadalomnak amelynek része vagy, annak az országnak, amit a hazádnak vallasz.
Az, hogy nem fizetsz adót, életedben nem töltöttél ki adóbevallást, vagy hasonló - most őszintén, az utcán látható emberkéknek, vagy a tipikus balkáni roma kisebbségi szerintetek képes kitölteni egy SZJA-bevallást önállóan? - az milyen jogon kap bármit is a közös pénzből? Ja, emberi jogok. Ja értem. Tehát jogai vannak, mert ez Ojrópa, nem ám az a diktatórikus vadkelet és hát fúú...
Aztán csodálkoztok, hogy tönkrementek. Ja és akkor még az összes politikai oldalon fellelhető emberkék jó része is ott "ügyeskedik" milliárdokat összeségében, ahol tud. Aztán nédd már, csak nem nullszaldós az ország év végén. Meglepő.

Nálunk, ha valaki az ország ellen cselekszik, kisajtol az állami vagyon privatizációjából túl sokat, feltűnően sokat, aztán még az állami érdekeknek is b*szik megfelelni, azt visszük munkatáborba, Szibériába. Ott királykodhat, kedvére. Ja és leszarjuk, mint mond Amerika. Nekik meg ott van Guantanamo, szóval csak hátrább az agarakkal.

Magyarországon mindent lehet. Ez a lehetőségek országa. Az a jónéhány, becsületes, munkában megőszült ember, az most is robotol valahol, esetleg a földeken. Na ők nem is mennek el szavazni, ők az ország azon része, akit MÁR nem érdekel a politika. A többi, az mind csak szarkeverés.

Wuff 2008.05.14. 15:46:12

"Soroljam meg?"
Nekem a kedvenceim Horváth Ágica kórházi széfjei: egyik nap kitalálta, hogy olyan húdenagyonfontos, hogy legyenek a kórházakban széfek, és láss csodát, másnapra lett 20000 db. De gyorsan legyártották őket.
Vagy a 600000 Ft-os kakaóbiztos számítógépek. Az is nagyon kellett ám az óvodásoknak, bár szerintem jobban örülnének, ha lenne elég óvoda.

Jah, majd elfelejtettem a közelmúltat. A 150 milliárd forintosra tervezett, most 650-nél tartó, a semmiből a semmibe vezető, szükségtelen 4-es metrót. Az is nagyon kellett. Jó, elismerem, aki hatalmon van az lop (meg hazudik). DE azért az országot nem kellene közben tönkretenniük, lehetne azt szolídan is csinálni.

És mégegy dolog: kormányzati negyed. Megbukott a projekt, de az SZDSZes pártügyvédecske továbbra is kapja a súlyos milliókat. Szuper.

akárki 2008.05.14. 15:47:51

Dekatlon

"artikuláltan meg tudjuk fogalmazni a kifogásunkat, akkor már nehezebb dolog az ellenvéleményünk figyelmen kívül hagyása. Erről írtam az előbb."

Tesznek rá nagyívben, semmi sem változik, új pártra meg esély sincs, ez a nagy helyzet.
Mondhatod te akármilyen artikuláltan a véleményedet, max kapsz egy apeh ellenőrzést.
Egyáltalán nem figyel az aktuális hatalom a népre, nemhogy nehezebben hagyna figyelmen kívül.
Tudják, hogy ők vannak hatalmon és ez ellen te semmit sem tehetsz 4 évig.
Majd utána igérgetnek pár dolgot, meg befeketítik a másikat, hogy arra se legyen kedved szavazni és megy minden ugyanúgy tovább.

Amikor a pénzügyi vezetlés azt mondta 2006-ban, hogy nem áruljuk el a gazdaság helyzetét, mert "befolyásolná a választásokat", hiába mondta mindenki, hogy pont ezért van az Alkotmányban rögzítve ez a kötelessége, történt valami?

serviceman 2008.05.14. 15:54:31

Ó minő csapás , egy dicső párt aki oly fennen forgatta a hazafiság szablyáját a nemzetért most elbukik ! Nem baj majd elmorzsolunk egy könnyecskét . Az Ali Baba 40 rablójából egynek leáldozott . Milyen kár leszen a "Pannon Puma" Kókáért is aki ugye milyen hatalmas tehetség az üzleti életben , hogy elméje fáklyaként világit a sok tahó magyar vállakozót megvilágositandó . Kioktatja a magyart hogy ha takarékosan él és kuporgat ,na meg persze befizeti az adót ,s nem alkalmaz adóelkerülő tanácsokat osztogató sakálokat ,akkor maj egyszer megleszen az kis milliárdocska vagy akár több is .Lám lám egy kis 1 % -os pártocska , de a sajtó felnagyitja többszörözi , talán ha nem kerül be ,lehet hogy munkaszüneti nappá nyilvánitják , a kikerülést a zsirosfazék mellől . Új jelszó is lehet : Ave Caesar ,morituri salutant .

alma 2008.05.14. 15:54:50

Ha Feketedisznóvágás tényleg töritanár lesz, és ezt nem úgy érti, hogy majd 20 év múlva, akkor itten komoly gondok vannak kéremszépen.
Mondjuk az elmúlt x száz évben nem kellett volna a mainstream politikának ennyire szarni pl. Erdélyre, és nem a 100-200 dik órában rinyálni. Ajánlom, hogy nézzen utána, hogy az anno színtiszta magyar terület hogyan is állt már az 1867-es kiegyezés környékén "magyarilag".

Dekatlon 2008.05.14. 15:59:24

Lord_Cica / Original 2008.05.14. 15:40:22
Jólvan na, neked bejön Fodor. De ne a pártot akard megtartani!Vagy Fodor nem létezik SZDSZ nélkül? Ha jól tudom ide is a Fideszből sodródott, mert nem értett egyett velük. Hát majd sodródik tovább. Bár szerintem mint viszonylag népszerű liberális poltikusnak pártot kéne alapítson. De gyanús, hogy nem fog.
Nincsenek illúzóim, hogy neki még maradtak illúziói...

Amúgy, mivel ő volt Kóka kihivója, ha tudta Kóka sumákságait, miért nem mondta, ha nem tudta, miért nem tudta. Így is, úgy is ciki, csak más miatt.

-ZR- 2008.05.14. 16:00:34

xt
Csak jelezni kívántam, hogy ami természetes, még nem feltétlenül jó és kívánatos...:-)
Nekem itt vidéken szerencsém van az Szdsz nem tényező (1200 szavazóból 33 liberális), a települést egy igaz magyar, keresztény jobboldali ember tette tönkre...:-)

pinafejessy 2008.05.14. 16:02:19

Nagy csöcs, kicsi derék, két nagy segg.
Ez jön be öcsi, ez az amit szeretek!!!

xt (törölt) 2008.05.14. 16:09:19

"ami természetes, még nem feltétlenül jó és kívánatos" A nem kívánatossal egyetértek, nekem aztán nem kívánatos :) A jó az egy olyan képlékeny fogalom. Mindössze azért kezdtem bele, mert valaki devianciának minősítette a homoszexualitást, ami ma már egy kissé meghaladott nézet.

Dekatlon 2008.05.14. 16:11:56

akárki 2008.05.14. 15:47:51
Az az indoklása az eltitkolásnak, az nekem is tetszett. :) Úgy éreztem itt a vég. Már meg is mondják! És mégse lesz semmi. Megértem a keserűséged, nem nehéz, van nekem is. De mégis: az amerikában, az ezer sebből vérző választási rendszerük dacára belebukik egy politikus, ha más frekvencián fingik, mint az a választóinak szimpatikus. Nem bezzegelni akarok, hanem reménykedni: ha ott lehet, itt se lehetetlen. Ez a privatizálásleszavazósdi, bár tartalmában nem értettem a leszavazással egyet, mégis reményt adott: látá a nép az ő erejét. Najó, nem a nekem legjobban tetsző irányba fejezte ezt ki, de a lényeg: valamit nem akart, és azt demokratikus eszközökkel elérte. Apeh, hol a te fullánkod?
Az erősödő és intelligens polgárságot nem lehet majd utolsó 1 évben odalökött alamizsnával megvenni. Ezen kell dolgozni, ebben kell hinni.

gagyi 2008.05.14. 16:18:33

Rihard neked el tudnám intézni, hogy újra nyissák az OPNI-t. Félelmetes milyen primitiv és tanulatlan a meglátásod 56 ügyében.

Ratius 2008.05.14. 16:25:42

ÉRTELMEZÉSI KISKÁTÉ
Kell-e liberális párt a magyar politikába?
Igen kell.
Miért is?
Azért, mert a mindenkori hatalommal szemben fontos, hogy valaki világosan megfogalmazza, és hatékonyan képviselje az emberi jogokat.
Miért fontos ez?
Azért, mert a hatalom hajlamos arra, hogy statisztikai adatként tekintsen az emberekre, és ne vegye figyelembe személyes érdekeiket és értékeiket.
Léteik ma Magyarországon ilyen párt?
Igen, ma a Fidesz ilyen párt.
Akkor miért kellene másik?
Azért, mert, ha kormányra kerül, a Fideszt is hajlamos lesz arra, hogy a humanizmussal szemben, hatalomtechnikai jellegű döntéseket hozzon.
Lehet-e ma pártot alapítani Magyarországon?
Nem, gyakorlatilag nem lehet.
Van-e esély arra, hogy az SZDSZ-hibái, bűnei ellenére is valódi liberális párttá váljon?
Igen erre elvileg van esély.
Fodor Gáborról feltételezhető az, hogy képes lesz ilyen váltásra?
Igen, feltételezhető, sőt a jelenlegi kínálatban csakis róla képzelhető el.
Képes lesz erre Fodor Gábor?
Nem biztos, de ha valaki, ő megérdemel egy ilyen esélyt.
Mi van, ha nem sikerül neki?
Semmi különös. Talán csak annyi, hogy kiesik a parlamentből az SZDSZ.
Ez baj?
Nem, akkor nem baj.
Ha nem sikerül Fodornak az SZDSZ megreformálása, veszélyben leszünk?
Nem, de nagyobb biztonságban lennénk, ha sikerülne.
Bízhatunk abban, hogy a Fidesz kormányra kerülve is sokat megőriz mai humanizmusából?
Igen, ebben is bízhatunk. Elég nagy párt ahhoz, hogy legyenek benne olyan csoportok, amelyek szükség esetén képviselik majd az emberi jogokat.
Akkor van valami baj?
Nincs.
Akkor minek írtad ezt a bejegyzést?
Hát, őszintén szólva, csak kedvelem a Fodort, és akartam neki írni egy levelet, az iwiw-en, hogy sok sikert kívánok a pártelnökségért vívott küzdelméhez. Végre tehetne valami jót az országért, mondjuk, megreformálhatná az SZDSZ-t… De aztán bog-bejegyzés lett belőle.
Akkor menj a fenébe!
OK, de már holnapra is van egy jó témám…

Rihard 2008.05.14. 16:30:26

Kedves vagy, Gagyi, köszönöm, de nekem VAN pénzem orvosi ellátásra, ellentétben az ingyenélők gyülekezetével, akik fel voltak azon háborodva, hogy az egészségügy pénzbe kerül, pedig rendszerváltást, azt akart mindenki.

Lehet, hogy primitív vagyok, sőt az is lehet, hogy baromira leegyszerűsítem a dolgokat, de a józan ész ellen, a logika ellen cselekedni nem nemzeti identitás, meg hősies cselekedet, hanem szimpla hülyeség. Ha tudom, hogy úgyse nyerhetek - persze, majd az USA jött volna és segít, mi? Hát még jó, hogy Szuez fontosabb volt nekik, mint egy a 93 ezer négyzetkilóméter - akkor minek indulok el a biztos halálba? Persze, a szívem, meg a nemzeti öntudat, meg cöcöcö. Gyerekek, józan és (most figyelj!) ÖSSZEFOGÁS nélkül nem megy semmi. Nem a sajátjaiddal kell összefongod, hanem azokkal akikkel nem értesz egyet, de a TESTVÉREID. Na ebben a magyarok sose voltak jók. Gyurcsánykurvaanyja, meg Orbánkurvaanyja, az van. Az hogy mit kéne csinálni, arról meg mindenki tud okoskodni, de cselekedni, és együtt... Ezekkel a nácikkal? Ezekkel a zsidókkal? Ezekkel a komcsikkal? Bazmeg, a testvéreid ember!!!

xt (törölt) 2008.05.14. 16:32:36

Ratiust, ha te a Fideszben humanizmust látsz, és azt hiszed, hogy amikor az emberekről beszél, akkor ott nem a Fidesz hatalmi magjába tartozó emberekről van szó, akkor te is megetted a demagógiát.

GerzSonka · http://gerzsonka.wordpress.com 2008.05.14. 16:34:38

CCCP:
Ugy felreertettel, mint a szel, de nem baj!

Orban Viktor _nem_ demokrata, akarmennyire is probalja veled elhitetni a _sajat_ lakaj-mediaja (merthogy neki is van am)! Azzal a kijelentesemmel, hogy nala meg djurcsany is nagyobb demokrata, nem djurcsanyt vedtem, hanem orbant huztam le, csak te felelmetesen elfogult vagy, es _nem_akarod_erteni_, mit mondok! :(

Rá Dios 2008.05.14. 16:38:10

Lehet, hogy csak figyelmetlenül olvastam a kommenteket, de a szokásosnál (!) mintha kevesebb acsarkodás és több érdemi vélemény hangzott volna el.
Tanulság (csak nekem, nektek nem kötelező): lehet nagyon nem akarni valakiket de nem kell instant máglyakészleteket árusítani.

pinafejessy 2008.05.14. 16:38:58

Ki nem zsidó ennek, az zsidó annak, így lehet, hogy nálunk csak zsidók vannak.

Ratius 2008.05.14. 16:40:21

Fodornak, vagy akárkinek, de kell egy új párt ahhoz, hogy érdemben történjen valami változás.

Ratius 2008.05.14. 16:41:18

Ki nem zsidó ennek, az zsidó annak, így lehet, hogy nálunk csak zsidók vannak.

Rihard 2008.05.14. 16:42:33

Hopp, az a Ratius, az Rihard akart lenni, csak neki címeztem. Sorry.

Dekatlon 2008.05.14. 16:45:52

Rihard 2008.05.14. 16:30:26
A magyarok évszázadokon keresztül elnyomói és haszonélvezői voltak a köztük és körülöttük élő kisebbségeknek. Sajna ez tény. Kár szégyelni, Róma is ebből élt. Uralkodó osztály voltunk. Az ilyesmi ezzel jár. Ez miatt lehetett, hogy 48-ban Jelasics valamiért az osztrákokkal volt, a román parasztok valamiért magyarokat gyilkolásztak. Miért, kérdezhetnénk, hisz mi nekik jót akartunk. Hát nem akartunk. Nem voltunk túl érzékenyek a kisebbségek valós igényeire. Rég volt, de mintha ma is éreni lehetne ezt az örökséget. Ökörséget?
Ez a testvériség dolog amit magyarázol, ez kissebségi gondolkodás, itt erősen idegen.
Nem vagyunk érzékenyek a mások bajára. Régi dicső domináns idők emléke ez.
Lakótelepen kutyát tartunk, mert magányosak vagyunk (ha lehet 4-et és borjú nagyságút, az szarik csak igazán nagyot a flaszterre), de a szembe szomszédról nem tudjuk, hogy mi a foglalkozása. Zsigerből útáljuk a cigányt mert az lopik, de félig bejelenve, ügyesbe dolgozunk a mmunkahelyünkön.
Innen kell indulni... :)

gagyi 2008.05.14. 16:46:31

Rihard! Ősszefogás ügyben osztom a véleményed. Lassan olyanok leszünk, mint Tito Jugoszláviája. Nem is bánnám ha kicsit egymásnak ugranának a felek,mert emberáldozat nélkűl úgy sem jönnek rá, hogy mekkora a baj.

Rá Dios 2008.05.14. 16:49:59

Rihárd és Ratius, hogy ki zsidó, meg ki nem és mi van ha az, jobb-e, rosszabb-e, ha nem, az messzevezetne.
Annyi bizonyos, hogy Bayer Zs. a keresztény, ott nem jó ugyan zsidónak lenni, de mégis inkább az volnék, hogy tőle különbözzek...

Rá Dios 2008.05.14. 16:52:45

Sorry: "...ahol Bayer Zs....", így olvasandó

Dekatlon 2008.05.14. 16:55:43

Ahol Bayer Zs. értelmes ember, ott pingvin szeretnék lenni.

Rihard 2008.05.14. 17:01:55

Dekation!

Bárcsak minden magyar így gondolkozna. Lévén apám a mai Szlovákiában született a negyvenes években - így kerültem én is Magyarországra - duplán szlávként különös érdeklődéssel figyelem azon magyarok ténykedéseit, akik úgy mentek Európába, hogy Nagy-Magyarországos matrica van az autójukon és nosztálgiázva járnak vissza Erdélybe. Ja még mondjuk a Délvidékre. Aztán a nyílt utcán hangosan azt mondja emberünk a fiának: "Látod pöcök, ez itt a MIÉNK volt!!!" És aztán csodálkoznak, hogy szájukba lépnek a helyi erők.

Gyerekek, volt egy háború, elvesztettétek, övék a föld. Elfoglalták. Lehet, hogy nem adjátok, meg lehet itt hősködni, de akkor tessék kilépni a NATO-ból, aztán átmenni egy-egy bicskával és elfoglalni szépen sorba. Ja, hogy az veszélyes és kétes a kimenetele (gyakorlatilag és elméletileg kizárt), de nosztalgiázni jó dolog. Mert azért szar itt minden, mert Trianon. Kacc-kacc. Szingapúr közel akkora mint Nógrád megye, aztán mégis tök jól elvannak. 2008-ban nem a területétől függ egy ország ereje, gazdagsága.

Szlovákiában évszázadokig nem lehetett tótul beszélni, mert hát az magyar főőőd. Aztán, hirtelen levágták azt a részt, aztán eltelt egy komcsi rendszer és jött a nagy szabad világ... Hirtelen, a magyaroknak is fontos lett, hogy a kisebbségüknek kéne magyar nyelvet használniuk, meg magyar iskola és hát mindezt közel ingyen állja - jelesül - a Szlovák állam, mert ez olyan európai. Aztán csodálkoznak, hogy nem örülnek a magyarok puszta létezésének sem.

--------

Gagyi, látod-látod, ha nem támadod az ember nyakon egyből, ha egy neked nem tetsző dolgot mondd, máris le lehet ülni a másikkal pálinkázni. : )
Na itt kezdődne az összefogás! : )
Megkéne várni, hogy a másik életszemléletében mi a neked jó, neked tetsző és azokat megvalósítani együtt. Aztán lehet arról elmélkedni, hogy a közös múlt, meg jövő, meg a zászló, meg himnusz, meg a globalizáció, de amíg itt minden a feje tetején áll a fejekben, addig az ország gyakorlatban nem is létezik. Ez a Magyarországnak nevezett geopolitikai tévedés egy piac, egy bazi nagy, kiabáló piac. Most épp levegőért.

ratius 2008.05.14. 17:10:14

Mi vagyunk a rock, mi vagyunk az élet,
csak kérdezhetsz bármit, csak kérdezhetsz szépeeen.

gagyi 2008.05.14. 17:33:38

A jelenlegi Magyarországon nem az a legfontosabb, hogy himnusz,meg zászló, meg identitás, meg globalizáció. Ok Rihard értem. De ez mind fontos lenne, ha a megélhetés nem nyomná el ezeket az egyébként fontos dolgokat. Olyan tevékenységet végzek már vagy harminc éve, hogy a szemem előtt mentek és mennek tönkre a magyar emberek. Minden nap szembesülök azzal, hogy ennél lejjebb már nincs, aztán másnap rájövök, hogy de van. borzasztó végig nézni azt, hogy mivé lett a mai Magyarország.

Rá Dios 2008.05.14. 17:35:21

www.banki.hu/~tkt/segedanyagok/valaszthato/huntington.pdf

Rihardnak, dekationnak, meg mindenkinek szánva, aki használja az eszét, betettem ezt a lonket. Kőkemény dolgok világosan: mit érünk, mire kell készülnóünk, hol dőlnek el a dolgok. Az tuti, hogy résen kell lennünk. Együtt, nem egymás ellen...

István 2008.05.14. 17:43:52

CCCP: Ezekben részben igazad van.

Mondjuk a béremelést nem ők adták, de ők is megszavazták mind mindenki. Ez hiba volt. A 13. havi nyugdíjat szerintem nem ők vezették be. A 2006 os ÁFA csökkentés tényleg szégyen volt.
Kérdés hogy ismerték-e a költségvetés hamisítatlan számait, de ha nem az is szégyen.

Ezzel együtt úgy érzem, hogy ha Orbánék azt csinálnák amit mondanak, vagy amit korábban csináltak akkor még sokkal nagyobb baj lenne, és ha az MSZP balszárnya irányítana akkor is.
Kell az ellensúly.

amadeus 2008.05.16. 11:19:58

Hah, "ízig-vérig demokrata"...
süti beállítások módosítása