HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

(Rém)meseország

2008.09.03. 11:10 Ratius

 

Az index híradása szerint a kormány azt tervezi, ezentúl azt is megbünteti, aki a nála lévő áruhoz tartozó számlát nem tudja felmutatni.
Röhej. Igazi fekete humor.
Elképzelem a jelenetet.
 
Jó napot kívánok! Az APEH-től jöttem. Látom, itt az éjjel-nappali kisbolt előtt issza ezt az üdítőt. Meg tudná mutatni a számlát?
Hogy tudnám? Két hete vettem Alsócsanakon. Azóta itt hordom a belső zsebemben. A számlát meg csak tíz napig, tíz kilométeres körzetben kell megőrizni.
Hm... De láttam, hogy a boltból jött ki.
Igen. Körülnéztem.
És mit vásárolt?
Semmit.
De láttam, hogy fizetett.
Ja, az egy két hetes tartozás volt. És tudja a számlát csak tíz napig…
Igen, de úgy láttam egy üveg üdítőt is levett a polcról.
Csak megkértem a főnököt, hogy az én bontatlan üvegemet had cseréljem ki egy hidegre. Tudja, két hét alatt ez már fölmelegedett itt a belső zsebemben… És amilyen arany szíve van, meg is engedte.
De azt nem láttam, hogy visszatett volna egy másik üveget a polcra.
Biztos rossz a szeme. Forduljon orvoshoz. Csak aztán el ne felejtsen számlát kérni!
 

Nem tudom, a világon van-e még egy olyan ország, amelyben ennyi hülyeség kerülhet a kormány elé. Vagy csak magyar sajátosság, esetleg kimondottan szocialista karakter, netán a gyurcsányizmus lényege volna a perverzitásba hajló államigazgatási ostobaság?

Tegnap mesélte egy barátom: Siófoki nyaralója kertjében a régi beton járólapokat odaajándékozta a szomszédjának. A szomszéd átjött a fiával, felszedték a betonkockákat és áthordták a saját kertjükbe. Rajtavesztettek. Valami finánc fölfedezte az ,,illegális munkavégzést” és hosszú pereskedés után százötvenezer forintra büntette az ,,elkövetőt.” Az elkövetőt, aki a szomszédjának ajándékozta a járólapokat…   
 
De hát miért és honnan ez a mérhetetlen idiotizmus? Hogyan lehet olyan országot kreálni, amelyben a munka büntetendő cselekménnyé válik, amelyben a vállalkozásokat rablótámadásszerű adó sújtja, amelyben az élet elemi feltételeit is csak az állam ellenére de semmiképp sem a támogatásával tudja megteremteni az ember? Hogyan lehetett a szép reményű, rendszerváltó Magyarországból alig két évtized alatt egy lezüllött, hazug, gyarmatszerű sivatagot létrehozni? Hogyan lehetséges az, hogy a hatóságok úgy lépnek fel a polgárokkal szemben, mintha egy ellenséges, még nem pacifikált terület, lázadó lakosságával szemben kellene élet-halál harcot vívniuk?
 
Nyaranta egy helyi szülészetben szoktam bort vásárolni. A pincegazdaság tulajdonosa mesélte, hogy az őszi munkák idején helikopterrel irányítja a hatóság a földi kommandósokat, s amelyik parcellán munkásokat fedeznek föl, azt a területet körülveszik, s egyenként igazoltatják a szüretelőket, nincs-e köztük feketemunkás… Mintha bizony valami veszélyes terroristát keresnének, mintha eleve azt feltételeznék, ellenség a szőlősgazda.
 
Hát persze, hogy ellenség. Kifosztandó áldozat. Egy hatalomra jutott, gátlástalan konkvisztádor-elit barma. Egy rabszolga sorba süllyedő, bennszülötté lett őslakos, akit minden eszközzel ki kell rabolni, és féken kell tartani, hogy az állam, s az államigazgatás irányítói fenn tudják tartani kormányzásukat.  
 
Ha a válaszokat keressük, arra, hogyan alakulhatott ki mindez, sokféle elmélettel találkozhatunk. Lesznek, akik az elit gátlástalanságára, lesznek, akik a gazdaság alulfejlettségére mutatnak rá végső okként. Mindegyiküknek igazuk lesz.
Én azonban még nem találkoztam a legalapvetőbb magyarázattal, mondjuk úgy, a társadalomlélektani megközelítéssel.
Én azt hiszem, az állam képtelen szembenézni a tényekkel. Pontosabban a politikai elit nem kíváncsi az ország valós helyzetére, csak arra, hogy milyen programokkal lehet választást nyerni. Ezért aztán teljességgel hidegen hagyja az, milyen  valóság alapján kellene kormányoznia.
Mivel pedig az így irányított állam - minden idióta szabályozás ellenére - sem tudja ellenőrizni a gazdaság valós helyzetét, kénytelen egy fiktív gazdaságot előállítani, és ehhez kötni a befizetendő adókat, járulékokat. A minimálbér, az elvárt adó, a kötelező céges nyereség, az iparűzési adó, és a többi ostobaság: mind olyan rendszerek, amelyek arról szólnak, sőt azt üvöltik, hogy az állam egy fiktív gazdaságra támaszkodik, s ezt a fikciót nem tények, hanem saját szükségletei, azaz a szavazatmaximalizálás reményei, határozzák meg.
Árulkodóan szól minderről a legújabb Gyurcsány-program. Hiszen a program által beígért adócsökkentés fedezete a gazdaság kifehérítése, azaz magyarán a nagyobb adóbevétel. S ennek a hazug adócsökkentésnek azért nem lehet más a fedezete, mert a politikai alkuk, a szavazótábor elvárásai csak ezt teszik lehetővé.  
 
Gyurcsány Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnökével folytatott találkozója előtt a cselekvési programot ért eddigi kritikákkal kapcsolatban kifejtette: természetesen lehet elképzelni nagyobb adó- és járulékcsökkentést, de ha belegondolunk, hogyan lehet megőrizni az állam cselekvőképességét, a szociális biztonságot, és a gazdasági ösztönzést egyszerre, akkor nem szabad ennél nagyobb csökkentésre javaslatot tenni. A miniszterelnök mindenkit óva intene attól, hogy Magyarországon bármilyen irányba egyoldalú radikális gazdasági lépést tegyen, mert akkor súlyos árat kell fizetni a másik oldalon. Kompromisszumok kellenek…
 
No persze, ha az állam egy fikció alapján követeli a befizetendő pénzeket, logikusan fikciót kap válaszul.  A kisvállalkozók eltitkolják jövedelmeiket, és tempós lépésekkel igyekeznek a feketegazdaságba menteni vállalkozásuk nyereséges elemeit. A nagyobb munkaadók részben külföldre menekítik cégeiket, részben fiktív számokat írnak bevallásaikba.
A munkavállalók hazudnak bevételeikről, s mindent megtesznek azért, hogy a feketegazdaság életben tartsa családjukat. A munkanélküliek azt hazudják, hogy nem dolgoznak, a rokkantnyugdíjasok jó része azt hazudja, hogy nem tud dolgozni, és azt hiszi, hogy az állam el tudja tartani…
 
Mesélni könnyebb, mint szembenézni a tényekkel. De előbb-utóbb arra is rákényszerülünk.
Ez a Meseország nem az, amelyikben a mesék valóra válnak. Ez az, amelyikben mindenki mesét mond, és mindenki úgy tesz, mintha elhinné a másik fabuláját. Eredeti fikciók hálózzák be életünket, és a sok apró részletből lassan összeáll egy igazi rémtörténet.
 

245 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr86646188

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.03. 16:55:05

(Rém)meseország: APEH vs vásárlókAz index híradása szerint a kormány azt tervezi, ezentúl azt is megbünteti, aki a nála lévő áruhoz tartozó számlát nem [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apeh 2008.09.03. 14:54:09

De én tudom. kb. 700 ezer közszolga (szó szerint), akiktől levonnak minden szart a havi fizetésből, a többi here meg csak a pofáját jártatja és baszik fizetni, de baromságokat írni kommentekbe azt szeret.
Egyébként meg nehogy elhiggyétek már ezt a baromságot, semmiféle ilyen nem lesz.

no mail, no problem 2008.09.03. 14:54:23

bloodhund, tudod hol ismer az allam napi ketszazforintos munkabert? barkinel, akit megbuntet. eskuszom, a sajat ketszemmel lattam 2005-ben, hogy egy 60.000 forintos birsagot napi kettoszaz forintjaval lehetett volna leules eseten megvaltani.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 14:58:27

fischer 2008.09.03. 14:49:10

nos azért ismerem a 20 millkós mercis fajtát, mert többnyire ők a visszatérő ügyfeleim, mert ők svindliznek, ahol tudnak, én meg megbüntetem őket, ahol rájuk tudom bizonyítani, de másnap ugyanott folytatják, meg közben verik a nyálukat és fenyegetőznek itt nekem.
nem egy tisztességes iprosembert, vállalkozót ismerek, és ismerem a gondjaikat, melyek egy jelentős része nem az államtól ered, hanem abból, hogy őket sarcolják a 20millásmercisek eltitkolt jövedelme és vagyona után kiesett bevételek pótlása miatt.
de azért köcsögözzél nyugodtan, bár olvasni nem tudsz, de nagyon határozott véleményed van (és ennek örülök), mert nem haverkodom a 20 millás fajtával, sőt...

danmoriarty 2008.09.03. 14:59:22

nyomasek:

az öngondoskodásról beszélek, amit adókedvezménnyel támogatni kell, főleg ebben az országban... de van és lenne még mit támogatni, ezért tartom elképzelhetetlennek az adókedvezmények teljes eltörlését. Tulképpen, ha belegondolok, nem ismerek olyan országot, ahol nincsen...

soulclipse 2008.09.03. 14:59:52

bloodhound v2.0!
fischer nagyon osztott téged, részben persze neki is igaza van, de amit te leírtál az valós én is találkoztam hasonló vállalkozóval (higgyétek el tényleg majdnem sírt) nem emlékszem pontosan de kb. 60 ezerről lehetett szó, tanya, lovakk 2 autó az egyik is tőőbet ért mint a szüleim háza mindenestül.
Más tényleg van egy csomó kényszervállalkozó őket sajnálom, ahogy leírtam ez is a politikai elit hibája.
Egy apró adat: A szomszédos Ausztriában tízed annyi építőipari vállalkozás van, mint nállunk. Kérdés: Szerintetek kevesebbet építkeznek?

SA 2008.09.03. 15:00:32

Itt olyan nagy a szar, hogy csak na. Márciusban jött két APEH-es egy határozattal, hogy ugyan tudják, hogy túlfizetésben vagyok az APEH felé, de az egyik minuszos tételre nincs átvezetve a másik pluszos tételről, ezért én adóval tartozok, tehát lefoglalják a céges autót, hogy legyen miből fedezni a minuszos tételt. Namármost az átvezetési kérelem januárban bement hozzájuk, akkor át is vették azt. Csakhogy ezek a behajtók és nekik januárban, az átvezetési kérelem előtt adta át a nyilvántartási osztály a papírokat. Tehát minden rendben van, de ők feleslges ügyet csináltak belőle. A megkifogásolt összeg amúgy 130.000 forint volt, ennek fejében foglalták a kocsit.

Végeredmény: 37 nap múlva sikerült visszakapni a kocsi papírjait (30 nap a határidő), és 5000 forint eljárási díjról küldtek csekket. Ügyes, mert a két APEH-es óradíját én fizettem a semmiért.

Nem rendet akarnak, hanem a rendetlenséget fenntartani.

Fuckisztán.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 15:02:12

no mail, no problem 2008.09.03. 14:54:23

az egyértelműen törvénytelen volt, közérdekű munka 5.000 Ft/nap szabs. eljárásban (hat órával, de hol keres tisztességes ember 5k HUF 6 óra alatt?!), elzárás meg 1000-3000 Ft/nap. és ez már 2005-ben is így volt, úgyhogy az érdekes bírsághatározat lehetett, reméelm csak láttad, és nem te kaptad... :)

apeh 2008.09.03. 14:54:09
na megint kezdik a 700ezer közszolga urban legendjét...

no mail, no problem 2008.09.03. 15:04:05

bloodhund, azert lattam, mert en kaptam :(

soulclipse 2008.09.03. 15:05:18

Egyszer itt v.melyik blogon volt már a közszolgákról vita, ezért csak röviden.
Van köztisztviselő pl. APEH, OMMF, ÁNTSZ stb. össz. kb. 80 ezer.
Van közalkalmazott orvos, tanár stb.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 15:05:38

és apám is volt kényszervállakozó egy időben (néáhány éve, néhány évig), szóval nem kell bemutatni a problémát, csak az erősen egyoldalú kommentekre óhajtottam rávilágítani, hogy nem kell minden vállalkozót napi 26 órában havi 25.000 Ft-ért gályázó teréz anyának beállítani, aki mögött ott áll a villásfarkú állam, mert az egyszerűen hamis kép.

zebu bá 2008.09.03. 15:07:03

"De én tudom. kb. 700 ezer közszolga (szó szerint), akiktől levonnak minden szart a havi fizetésből, a többi here meg csak a pofáját jártatja és baszik fizetni, de baromságokat írni kommentekbe azt szeret."

:-) Ezt az érvelést imádom a legjobban. A sok korlátolt közszolga, aki elhiszi, hogy az ő adójuk tartja el az államot :)

Figyu, én vagyok állambá. Adok neked írást, hogy 300 ezer a szuperbruttó fizetésed papíron, de mivel te jössz nekem adóval, járulékkal stb, meg nekem mint államnak is fizetni kell munkáltatói sarcokat saját magamnak, úgyhogy csak 70 ezret adok neked kézbe. Na, akkor most mennyibe is kerültél nekem összesen, mennyi a fizud, mennyi adót is fizettél? És nekem mint államnak, hol is kell megkeresnem a 70 ezredet, vagy ha neked jobban tetszik, azt a 300 ezredet, amiből 230 visszakerül énhozzám?

Amikor a nagyokosok a 80-as évek végén kitalálták a "bruttósítás" nevű ökörséget, na, akkor sikerült a rendszert tönkrevágniuk.

Az a baj, hogy most nettósítani kéne az állami alkalmazottak bérét, de az nem könnyű, mert rögtön lenne sztrájk meg minden... Mert ha adócsökkentés lenne, akkor ugyanaz a közszolga nem 70, hanem rögtön mondjuk 150-200 ezer forintba kerülne az államnak... Itt van a kutya elhantolva.

the real 2008.09.03. 15:08:38

smidgen 2008.09.03. 12:16:43
"Szívtunk. Ennek semmi köze a gyurcsányhoz vagy orbánhoz, a többség mentalitása táplálja ezt; ilyen blogokban rétegek vannak csak, többnyire a kisebbség."

Hö? Ez lecigányoz minket? :)
Egyébként teljesen egyetértek ezzel a mondattal.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 15:09:27

soulclipse 2008.09.03. 15:05:18

és ennek a 80.000 ezernek a jelentős része a központi közigazgatásban dolgozik (van, ha így jobban tetszik :P), úgyhogy még aránytalan is az eloszlás.

xcx 2008.09.03. 15:10:42

Na, mire végigolvastam írtak újabb 20 hozzászólást. :) Ezeket most nem olvasom el.

Turk: a világgazdaság oldalán olvastam már erről. Vg.hu, a cikk pedig: vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=238067

Itt is nagy vitát váltott ki a hír, és itt olvastam a Laffer-effektus-ról, nézzetek utána, ha érdekel, érdekesnek tartom.

Érdekes egy ötlet csatlakozom azokhoz, akik szerint hülyeség az egész. Nagyon életszerű elképzelés, de sebaj, dübörög a Szlovákia, Románia gazdaság..

Néhány nappal ezelőtt úgy gondoltam, hogy ennél rosszabb nem lehet, ennél nagyobb hülyét nem csinálhat magából a kormány, és mégis.

Arra lennék kíváncsi, hogy akit nem háborít fel az, hogy a pénze 50%-át elveszik, az kb. mennyit keres?

soulclipse 2008.09.03. 15:13:08

xcx!
Szerintem mindenkit felháborít az 50 %, csak fáradunk :)

soulclipse 2008.09.03. 15:16:29

bloodhound v2.0!
Igazad van, és a legszomorúbb, hogy a központi közigazgatás vezetése úgye BP. ahol, pl. szölőt nem termelnek, így nem is őket szídják állandóan hanem a vidéki "mezei" köztisztviselőt.

klem 2008.09.03. 15:21:55

soulclipse,
ha nekem válaszoltál én a produktív-improduktív arányára gondoltam.
Kicsit sok róka osztja a sajtot...

danmoriarty 2008.09.03. 15:26:39

soulclipse, xcx!

monnyuk engem is felháborít az 50, de még ennél is jobban egy olyan csomag, amiről már előre tudni, hogy nem hozza meg a tőle várt eredményt. És ha a felháborodásomat valamivel egyáltalán még fokozni lehet, az az, hogy egyetlen ellenzéki politikai szerplő sem mondja ki, mi is a baj a tervezettel. Küldik a közgazdászaikat, azok kibüfögik, hogy hát igen, kiadáscsökkentés nélkül ez nem fog menni, de minden politikus hallgat, mint akik beszartak. Úgy látom az alagút végét befalazták, basszák meg...

GéEm 2008.09.03. 15:30:46

Bizony bizony saját magunkon nevetünk és búslakoduk. Valóban nincs mégegy ilyen ország a világon, mert a többi társadalom élből eltipor minden ilyen böszme kezdeményezést. Ez a Magyar társadalom ezt hagyja. Itt mindenki azt tehet amit akar , akivel meg megteszik a csúnyát az még tapsikol is hozzá. Ez skizoid állapot. Mégis tisztán kell látni, , hogy ennek a Magyar társadalomnak egyre sűrűbben kell a megaláztatás , merthogy hagyja , hogy azt csináljanak vele amit akarnak.

Kívülről nem fog jönni segítség.

Mondjuk már ki: STOP.

GéEm

soulclipse 2008.09.03. 15:30:59

klem!
Ez nagyon nehéz, mert elöszőr pontosítanunk kéne mit tekintünk produktívnak a közigazgatásban, illetve a közalkalmazotti státuszban.
egy példa név nélkül.
Központi közigazgatási szerv: kb. 900 munkavállaló (ebbe beleértem a köztisztviselőt, és azokat akik a munka törvénykönyve szerint vannak foglakoztatva. A közigazgatási szerv ellenörzést végez. Az ellenörzéssel foglalkozó emberek száma kb. 400 fő.
Ha ők a produktívak, akkor kb. (kerekítsünk durván) 50 % a produktív, a többi elvileg őket írányítja.
A fent leírtnál persze a helyzet v.mivel árnyaltabb, de ebbe most nem mennék bele.

Nyomek 2008.09.03. 15:33:21

Nem igazán van értelme erről beszélni, de azért próbáljuk meg:

"Számlát kell adni, számlát kell kérni" = áremelés. Vagy mégis mit gondoltok, hogy fog legálisan 70 %-ot adózni az ecceri árus?

"adót kell fizetni":
Mondd, fizetsz TB-? Ugye nem jársz maszek orvoshoz (fogorvos, nőgyógyász, nemibeteggondozó:-)), ugye ki fogod várni a listát, amikor egy keménykedést találsz a gyomrodban, ahelyett, hogy elmennél ugyanahhoz az orvoshoz délután maszekba', aki fel akart írni a 2 hónapos várólistára?

Ugye, majd kérsz tőle számlát, meg APEH-hel fenyegetőzöl? Na, mi a fasznak fizetünk TB-t?

De kérdezhetném, hogy minek fizetünk útalapot regadót, jöv.adót, forg. adót, munkajárulékokat, nyugdíjjárulékot stb? Feneketlen kalapba kerül, aminek (képzavar!) az alján aszottszájú hivatalnokok "MÉG-MÉG" kiáltások közepette nyelik az egészet.

Nézzétek meg, hogy mennyibe kerül egy autó egy németnek, mennyibe nekünk (regadó, honosítás, frsz, forgalmi, műszvizsga, eredetvizsga, zöldkártya után - mit hagytam ki? Ja, teljesítményadó - hehe)

Az USA autóárakat ne nézzétek, mert sírni fogtok.

Adózni? Lehet, de nincs visszakerülő juttatás. Nézzétek meg, hogy ahol magasak az adók, ott miért kell fizetni (ld Svédország).

Itt a kevés vállalkozás tartja el az országot, az állam meg küldi rájuk a hatóságot, hogy minden lépést megnehezítsen. Várakoztató, bonyolító, idegesítő hivatalok vannak, az ellátási rendszer meg arra ösztönöz, hogy legyél teljesen passzív, várd a segélykét, a sok fasz majd kitermeli, az ország másik fele meg kisajtolja belőlük.

Ilyen hülyék vagyunk.

ostván 2008.09.03. 15:40:52

Háborogni lehet, de akkor is tény, hogy ha mi, állampolgárok sokat várunk az államtól, akkor ahhoz neki sok adót kell beszedni.
Van egy javaslatom a T. írókhoz: Tegyetek javaslatot, hogy miként gondoljátok a jobbítást.
Az én javaslatom: indítsunk mozgalmat, hogy NEM KÉRÜNK állami támogatásokat és mindent mi akarunk fizetni, és ha ez elindult, akkor követeljük, hogy az állam ne szedjen adót.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.09.03. 15:42:59

Mo.on 1 ember dolgozik, 3 ellenőrzi.
És azt az egyet is MEGBÜNTETIK!!!
Aki egyedüliként valmi értéket előállított.
Tragédia.

soulclipse 2008.09.03. 15:52:15

vero!
Amit írsz az demagógia.

Answers 2008.09.03. 15:55:30

soulclipse

nem, hanem általános kór tünet

titokvadász 2008.09.03. 15:57:55

talán úgy kellene tennünk mint Thaiföldön,pedig ott az adók elviselhetőek
én csak azt nem tudom,hogy milyen iskolába kell járni ahhoz ahol ezeket a hihetetlen marhaságokat meg lehet tanulni,valószinű ez valamiféle földalatti janicsárképző a marxista egyetem nyugdíjas tanáraival
és még valami,miért mernek ezek egy országot csalónak titulálni,szerintem maguk közt kell keresni és ott fehéríteni
én ismerek diktatorikus országot ahol demokratikusabb életetet élhetnek az emberek-borzalom ami itt van
én kőkeményen bíróság elé állítanám őket szándékos károkozásért a morálban,a normális magyar emberek lelkében és nem utolsóként a gazdaságban
én már mennék az utcára pedig eddig vonakodtam tőle

EÖ (törölt) 2008.09.03. 15:58:34

Szerintem egy kicsit sarkítjátok a problémát.
Normális ésszel belegondolva itten nem arról van szó, hogy a vámkommandó lefekteti Mari nénit a közért elé és átkutatja a cekkerét illegális kifli miatt. Nyilván nem kiflikkel fognak szarozni, meg dobozos sörökkel.
De szerintem jó ötlet, hogy a boltos nem tud trükközni, mert tudja, hogy megbukik (pont a vásárlón keresztül) ha nem ad számlát. Nem egyszer van, hogy úgy kell elkérni a számlát a boltban, mert ha anélkül viszed vissza a cuccot, akkor elhajtanak, mint a magzatot. A múltkor otthon vettem észre, hogy a Mascarpone sajtnak lejárt a szavatossága, uccu vissza és kicserélték jóra. Ha nincs számla, akkor aznap nincs tiramisu.
Ennek célja - gondolom én naivan - hogy a nagyban sumákolókat elkapják.
Bár, Abszurdisztánban az is lehet, hogy tényleg Mari nénit csukják le, mert nincs számlája a reggeli italról.

Az meg egyenesen faszság, hogy nincs elég ember:

Bízzák rám az Apehet egy fél évre, majd megmutatom. De itt nincs ember a tilosban pakolókat megbüntetni, pedig ha nekem adnának két embert, napi 500 büntit garantálnék).
Itt nincs ember a gyorshajtókat megfogni, nem látják a rendőrök az út szélén a kurvákat. Nincs pénz semmire a MÁV-nál, miközben a vezérig. az ország egyik legjobban fizetett embere.

KopaszMercis 2008.09.03. 15:58:59

jah ez a geci kormany semmit nem csinal, pfuj basszuk szet a varost hatha akkor valtozik!

Netuddki. 2008.09.03. 16:06:04

bloodhound v2.0 2008.09.03. 14:58:27
No és azt a "20m autós fajtát" hányszor kell még megbüntetni amíg oda kerül ahova való, a börtönbe?
Na ezért sincs itt minden rendben.
Szerintem meg a "20m autós fajta" inkább a piti bűnöző kategória. Az igazi nagy halakat a politikusok között kéne keresni.

klem 2008.09.03. 16:06:58

Egyéves Önkéntes,
a parkolódíj is úgy kezdődött, hogy jelképes 2 Ft/ó.
Van jobb 5letem: privatizáljuk az államot, már úgyis minden elkelt, vagy adjuk el a kínaiaknak. Esetleg a Stadlernek, ő a sz@rból is tud pénzt csinálni :)

EÖ (törölt) 2008.09.03. 16:09:14

lehet, hogy a balatoni járdalapok sztori az kamu, de a múltkor volt a tévében egy öreg fószer átment a szomszéd asszonyhoz kiásni valami lyukat az ereszcsatornának és az apehosok megkúrták 150000 forintra, mert feketén dolgozott a rohadékja
asszem a Naplóban volt (mondjuk elég bulvár, de én simán elhiszem hogy a kisembert szopatják hülyére)

Netuddki. 2008.09.03. 16:09:51

GéEm 2008.09.03. 15:30:46
Igazad van. MINDEN MAGYAR MAZOCHISTA.
Ha rossz akkor jó, ha meg jó akkor rossz, tehát jó.

LV 2008.09.03. 16:10:48

1993 óta fizetek adót és egyéb sarcot.
Voltam 3 hónapig munkanélküli.
Sosem kaptam munkanélküli segélyt, mert nem voltam rá jogosult.
Sosem kaptam építési támogatást, mert nem volt olyan év amikor jogosult lettem volna.
Sosem kaptam segélyt, támogatást.
Nem voltam kórházban és betegszabadságon.
A fogorvost sem az állam fizette.
Az államtól amióta adózok annyit kaptam, hogy hazafelé az úton égnek este néha a lámpák.
Semmilyen juttatást vagy szolgáltatást nem kaptam az államtól.
Látom ám, hogy a TV-ben mutatják Kolompárék új házba költözhetnek, mert lakhatatlan az övék. Kisebbségi pénzeket osztanak. Segélyt kapnak olyanok akik 50 éves korukig nem dolgoztak annyit mint én gyerekként.
Rokkantnyugdíjasok lesznek olyanok akik tudnának dolgozni, csak nem akarnak. Mindenki tudja, hogy százezrek rokkantnyugdíjasok, akik nem kellene hogy azok legyenek.
Próbáltam a cégemnek valami pályázaton pénzt szerezni, hogy tudjam fejleszteni, de a beadott pályázatokra postafordultával a visszautasítás jött válaszként, miközben tudok olyanaokról akik 8 milliót kaptak úgy, hogy 5-öt megadott számlára tovább kellett azonnal utalniuk. Tudok továbbá olyan gazdálkodóról is, aki 200 milliót kapott támogatásként, azóta sem termeszt, tenyészt semmit, de van új háza kocsija.

aranyoskam 2008.09.03. 16:12:43

Köcsögg.
Bloodhund is köcsögg meg mindenki köcsög.

Bloodhound majd akkor ugassál ha ki mersz menni a fuxos brazilok közé büntetni. Faszodat a szádba adják a fejedet a kezedbe adják és anyádat is megbasszák a hátadon. Azoktól fosol te köcsögg. Tisztességes embereket bezzeg basztatsz.

titokvadász 2008.09.03. 16:14:10

LV igazad van teljesen,csak ezek a fajták kellenek a demagóg indoklásokhoz és ezek a szavazók is akiket meg kell tartani

Dr. No 2008.09.03. 16:14:16

Azt azért megjegyezném, hogy a vásárlói számlaellenőrzést Olaszországban találták ki, ahol adózási - és még sok más - szempontból hasonló a helyzet, mint nálunk. Az életszínvonal szempontjából azonban sajnos nem hasonlítunk.

Netuddki. 2008.09.03. 16:18:19

Egyéves Önkéntes 2008.09.03. 15:58:34
Azért fizetem az APEH-est, hogy járjon utána melyik boltban csalnak. Nem azért, hogy engem csesztessen.
Miközben a legtöbb boltban adnak nyugtát. Érdekes módon ahol meg köztudottan nem, pl. kínai az is vígan megél. Persze, mert az APEH-os is oda jár vásárolni.

Persze én is tudnék történetet költeni.
Móricka a kilép a boltból, odaléphozzá az ellenőr és kéri a blokkot. Mórickának persze semmi kedve a táska aljáról előtúrni, ezért azt mondja, hogy kért, de nem adtak. Na ezt magyarázza ki a boltos. Ez már valóban abszurdisztán lenne.

vb 2008.09.03. 16:19:23

különben meg emberek!
vannak olyanok akiket azért fizetnek a ténylegesen adózók pénzéből, hogy pont őket basztassák????!!!!!???? mit mond erre nils holgersson a svéd renccergazda: hát a f@szom nem kéne!
jaés: apeh adatbázisát felégetni! különben is pusztulnak az esőerdők, nálunk meg a digitális adatbevitelhez is papírt használnak sok helyen...
vérszánalom ez az egész ország, a magyar meg egy kihalásra ítélt fajta, atomot ide, izibe!

Vat 2008.09.03. 16:21:03

Igen van olyan ország, ahol tudtommal működik ez a rendszer, mégpedig nem is olyan messze, és nem is nyugat felé, amerre mutogatni szoktak, hanem, a "koszos Balkánon". Szerbiában ugyanis úgy tapasztaltam, hogy az útszéli piacozó is rögtön ad számlát, ha pedig amúgy magyarosan a blokk nélkül akarod elhagyni az üzletet, az eladó szinte utánad rohan. A pénztárhoz pedig ki van írva, hogy "kérjen számlát". A feliratokat először két éve láttam, tavaly pedig már úgy működött a rendszer, amint leírtam. A pontos jogszabályt, hátteret persze nem ismerem.

Netuddki. 2008.09.03. 16:21:41

Dr. No 2008.09.03. 16:14:16
Ja Olaszországban. Most volt a hírekben, hogy ott is csak fake volt. Attól még sokan bedőltek neki, mint az egyszeri vállalkozó a teáorszámátíratásnak.

titokvadász 2008.09.03. 16:21:44

hidd el kovi 1970,ebben az országban ez lazán megtörténhet

Mária 2008.09.03. 16:23:05

Ostván: sorold már el lécci, hogy mi az a SOK, amit Te csak úgy "elvársz" az államtól!!!

Mert az én listám, amit az elmúlt 10 évben kaptam, azért, mert elvártam, az pl nagyjából üres.

Az adókat meg fizetem.

titokvadász 2008.09.03. 16:23:57

70 ezrembe kerűlt a táor,erről ennyit
ez is a foglakozás körében elkövetett károkozás

LV 2008.09.03. 16:24:01

Feleségemet azért rúgták ki múltévben, mert nem akarta egy pénzügyi cég 1 milliárdos csalásához a nevét adni. Az APEH ellenőrök persze jó pénzért félre néztek, a PSZÁF vizsgálatot nem tudom hogy élték túl, akkorra már nem volt ott a feleségem. Tudok olyanról is, hogy kereskedő cég 600.000 ft-ért vett masszázs fotelt, és nem büntette meg az APEH. Volt 20.000.000 ft-os árfolyam veszteség leírás is 1 nap alatt. "Sajnos túl drágán vettük és olcsón el kellett adni, hogy ne legyen nagyobb a veszteség." APEH ellenőrök szerintem kisebbik része tisztességes csak.
Autókereskedőcégnél 6 hónapig ültek benn és "ellenőriztek" ketten. De ha benyitottak hozzájuk, akkor durván kiküldték a dolgozókat és kívülről lehetett hallani, ahogy beszélgetnek a TV műsorokról és az újságokat is ott benn olvasták végig.
Itt senkit nem kapnak el aki sok pénzt tüntet el.
Ha elkapják elévült, nem kell visszafizetnie, mert a sógorának adta a pénzt. Ha meg van a pénz is, akkor sem kap semmi büntetést, esetleg ő perel a lelki sérelmekért.
Ez nem jogállam, ez diktatúra, amiben élünk.

gary hoon · http://www.garyhoon.hu 2008.09.03. 16:25:29

A kormány elé került az a jogszabálymódosítás is, miszerint a céges járművek költségeit ezután nem lehetne elszámolni...

Elképzelem, amint a MINISZTER SAJÁT ZSEBBŐL TANKOLJA MEG A SZOLGÁLATI AUDIT, MAJD ELVISZI SZERVIZBE ÉS AZT IS SAJÁT ZSEBBŐL FIZETI, ... utána meg bemutatja a számlát a rajtaütő apeh ellenőrnek... MUHAHA!

LV 2008.09.03. 16:27:35

Svéd ország 2 db állami autó van.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.09.03. 16:28:04

soulclipse // Nem, ez sajnos a valóság. És ha elolvasod a kommentek harmadát, akkor igazolva látod majd.
Max. hatásvadász. Ha egyáltalán ilyenre van még szükség.

LV 2008.09.03. 16:28:19

Bocsánat, helyesen: Svédországban 2 db állami autó van.

gary hoon · http://www.garyhoon.hu 2008.09.03. 16:28:27

a kormány következő döntése ez lesz:

MINDEN POLITIKUS KIMEGY AZ UTCÁRA ÉS VÁLOGATÁS NÉLKÜL ÜTNI KEZDI AZ EMBEREKET

aki ellenáll, azt vagyonelkobzásnak vetik alá. Az elkobzott vagyonokból a kiosztott ütések arányában részesednek a politikusok

Vat 2008.09.03. 16:28:46

Igen van olyan ország, ahol tudtommal működik ez a rendszer, mégpedig nem is olyan messze, és nem is nyugat felé, amerre mutogatni szoktak, hanem, a "koszos Balkánon". Szerbiában ugyanis úgy tapasztaltam, hogy az útszéli piacozó is rögtön ad számlát, ha pedig amúgy magyarosan a blokk nélkül akarod elhagyni az üzletet, az eladó szinte utánad rohan. A pénztárhoz pedig ki van írva, hogy "kérjen számlát". A feliratokat először két éve láttam, tavaly pedig már úgy működött a rendszer, amint leírtam. A pontos jogszabályt, hátteret persze nem ismerem.

LV 2008.09.03. 16:32:18

Személy szerint a saját autómra nem tudok semmit elszámolni. De ismerek olyan személyt, aki többet számol el az autójára költséget, mint amennyit autózik vele. Ha kell pörgetik a számlálót bármely irányba.
Szerintem nem kell egyetlen állami autó sem, nem kellenek sofőrök, garázsok. Céges autóra pedig csak akkor lehet elszámolni, bármilyen díjat, ha az árúszállításra is alkalmas. Tehát személyautó nem lehet céges. Kis árúszállító lehet céges autó.

midnight coder 2008.09.03. 16:32:48

apeh 2008.09.03. 14:54:09:
Aztán a sok közszolga bérét amiből azt a sok-sok adót befizetik miből is fizeti állam bácsi ? A közszolga tartja el az államot kb. olyan gondolat mint hogy Münchhausen báró kihúzza magát a mocsárból a hajánál fogna.

Kopaszmercis: dehogy nem csinál semmit a kormány. Van szép völgyhidunk, meg 3x-os áron épített autópályánk, meg kakaóbiztos számítógépünk meg 300 ezer forintos postásbiciklink meg majdnem lett kúrmányzati negyedünk is de végül is csak költségei lettek, és még sok-sok mindenünk ami terjedelmi okok miatt meghaladja egy hsz kereteit. A kínos pont az hogy egyik oldalon a polgár belét kitapossa az A-PECH, a másik oldalon meg politikusaink két marokkal nyúlnak bele a kasszába és senki nem üt a kezükre. Ha te elkefélsz egy bevallást akkor véged, ha Fletó elkúrja, nem kicsit de nagyon akkor ő a bátor MSZP-s mert bevallja - mondjuk igaz hogy eltitkolni elég nehéz lett volna neki. Azzal meg hogy ő hogy szerezte / szerzi a kis százmilliócskáit az eb nem foglalkozik.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.03. 16:34:13

A visszásságok fő oka, lényege itt található meg:

www.kibulizottorszag.net

Amiből kiderül, hogy alakult ki, hogy az államot nem a nép irányítja, hanem a hatalmat fondorlattal kisajátított elit. Ez a népet csak ellenségének tekintheti és kordában akarja tartani, mert fél tőle. (Joggal, csak a megosztott, agyonmanipulált nép ennek még nincs tudatában). Ilyen körülményekből következik, hogy az állam a népnek csak ellensége lehet.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 16:36:57

aranyoskam 2008.09.03. 16:12:43

a fent említett 20millásmercis jóember cigány, korábban kisebbs. önkorm. elnöke volt itt helyben. de ha leírom ezt, akkor rasszista vagyok. pedig nem, mert nem azért büntetek vkit, mert cigány vagy nem, hanem, hogy követ el jogsértést-e vagy sem. csak a miheztzartás végett. és nem ő az egyetlen cigány, aki vissztérő "vendégem", csak ő nagypályás a krumplilopós réteghez képest.
van ez így itt a végeken.

neked is k. anyádat te sötét tajparaszt tapló

titokvadász 2008.09.03. 16:37:06

én lazán tudnék olyan megoldást ahol mindenki kérné a számlát és még a kereskedő kérés nélkűl a kezedbe is nyomná és senkinek nem fájna

EÖ (törölt) 2008.09.03. 16:37:17

kovi1970
félreértesz,
én nem védem a geci apehot, csak azt mondom, ha attól varázsütésre megváltozik a magyar morál, akkor én ugyan elteszem azt a kurva blokkot és megmutatom a hatóságnak. Ezen már ne múljon az ország felemelkedése.

Csak azt nem értem, hogy amikor én szocpolt kértem még urológus is megvizsgált engem és a felmenőimet-lemenőimet és még az Üzbég Lesifotósok Egyesületétől is kellett pecsét a banknak, a "svédek" meg kartonpapír házara egymás után hatszor veszik fel a szocpolt, és ez nem tűnik fel senkinek a banknál- államnál.

9mmPara 2008.09.03. 16:39:09

Ehh, ez megint csak olyan jogszabály lesz, ami normálisan soha nem lesz végrehajtva (mert képtelenség), de lesz állambácsi kezében egy újabb eszköz, amivel élhet, ha épp akar.
"Csak az ujjammal fenyegetem -- mondta, mutatóujját a ravaszra téve."

EÖ (törölt) 2008.09.03. 16:40:15

vb 2008.09.03. 16:19:23

emléxem szétröhögtem magam pár éve, amikor az apehes azt nyilatkozta, hogy az adózók 75,8765 százaléka elektronikusan nyújtotta be a bevallását, ekkor még az volt (szerintük) az elektronikus, hogy az ABEV.EXE nevű őskövülettel kinyomtattad és bepostáztad.
Az ABEV.EXE programról meg annyit, ha az egyetemen ilyen szintű progit adok be, akkor minimum kiröhögtek volna. (10 éve)

bloodhound v2.0 2008.09.03. 16:41:47

titokvadász 2008.09.03. 16:23:57

ettől nekem is kinylt a zsebemben a bfg10k, draskovics épp, hogy nem röhögött a rádióban, amikor megkérdezte egy újságíró, hogy mi van azokkal, akik már kifizették a változásokat, most meg megszüntetik. ez meg ott röhigcsélt, hogy "azoknak csak annyit tudok mondani, hogy köszönjük szépen, hogy törvénytisztelő állampolgárok voltak". és ennek nincsenek következményei?

bloodhound v2.0 2008.09.03. 16:44:05

Egyéves Önkéntes 2008.09.03. 16:40:15

ne idegesíts, épp tegnap kellett dolgoznom ezzel a szörnyedvénnyel, sikítanom kell, ahányszor eszembe jut...

titokvadász 2008.09.03. 16:44:39

sajnos bloodhound v2.0,pedig más országban egy ilyen baki után tán le is mondanának,de az olajmosók közt ez fel sem mrűl

Jól beszélsz testvér! 2008.09.03. 16:46:10

Csak a legnagyobb adócsalást hagytad ki, melyet a hatalmon lévők saját maguknak találtak ki, és eszük ágában sincs becsukni.
A neve: Off Shore

EÖ (törölt) 2008.09.03. 16:47:50

Na de amíg vannak olyan emberek, akik meglátják egy szavazócetlin a Lamperth Mónika nevet és melléje ikszet tesznek, addig azért sok jóra nem számítsunk.

Lamperth Mónika helyére beírhatjuk szinte bármelyiket, csak példa volt. én őt rühellem a legjobban*. Asszem az ostoba tyúk szobrát róla mintáznám meg (és kérnék érte 200 millát :) )

My name is mónika!!!

Ha valakinek kimaradt az életéből, akkor bővebben itt: www.youtube.com/watch?v=hKgWcAlsIQE

bloodhound v2.0 2008.09.03. 16:48:59

én mindig azt hittem, pártlistán jutott be... naív vagyok-e? :)))

2008.09.03. 16:51:31

Kollégák a panaszban! Legyen szíves jelezze valaki ha hallott olyanról hogy "Ügyvédhet" kötött szerződést vagy feljegyzést vagy hasonló iratot megvizsgált-e az APEH hogy befizették estleg az utána járó adót a Jogászok.? Ugy-e ingyen nem dolgozik egyik sem.Visszamenőleg tíz évre ha ezt megvizsgálnák milliárdokat találnának ami nem lett befizetve , igaz hogy számla sincs róla de az irat attól még létezik.Ugyanez elkérhető a Doktoroktól is akik tartják a markukat pedig Én is finansziroztam a tanulásukat de ha dolgom van velük, sorszámot kell kapni meg időpontot stb. ha meg nem döglök közben.Ebben a genny korrupt országban 260 millióra büntetnek olyant aki 6 milliárdot sikkasztott ésígy tovább.Kérjenek számlát a zsírbőr fejűektől akinek kilós fuksz lóg a nyakában.

EÖ (törölt) 2008.09.03. 16:52:57

volt egy pártkatona (fidesz) kollégám ő mondta
mintahogy a horváth balázs (igen ő az, a taxisblokádos) állítólag veszprémből jutott be, ahol imádták az emberek (a pártkatona kollégám is imádta)
szóval nincsenek illúzióim a jövőt illetően.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 16:53:45

""Ügyvédhet" kötött szerződést vagy feljegyzést vagy hasonló iratot megvizsgált-e az APEH hogy befizették estleg az utána járó adót a Jogászok.?"

most azt mondod, hogy az ügyvédek vagy jelentős részük nem adózik?

titokvadász 2008.09.03. 16:53:58

ez a fajta nyersanyag mint monika és tsai szerintetek alkalmas egy ország irányítására?-ezért vagyunk itt ahol és bizony az életünkből lenyúltak 10 évet-ez is lopás

bloodhound v2.0 2008.09.03. 16:54:33

azért kérdem, mert nem értem a mondatot

Egyéves Önkéntes 2008.09.03. 16:52:57
brrrr... :(

2008.09.03. 16:55:17

Naon f@sza amikor 200 millióért webet csinálnak a mi pénzünkön aztán ..........hányás az egész

bloodhound v2.0 2008.09.03. 16:57:07

btw. valaki fent leírta (persze szarkazmusként), hogy Mari nénit megfektetik a kommadósok és motozzák, mert keresik a kifli blokkját, azóta is itt röhögök, ha eszembe jut, sajna túl vizuális típus vagyok... XD

2008.09.03. 16:57:45

Nem azt mondom hogy az Ügyvédek nem adóznak csak biztos hogy nehezebb Őket megfogni, pedig egyszerű a dolog:ahány ellenjegyzett irat annyi befizetés vagy nem?

bloodhound v2.0 2008.09.03. 17:01:14

nem feltétlenül, mert nemcsak iratokat ellenjegyezgetnek. de tudtommal a legtöbb ügyvéd nagyon keményen megküzd a puszta létfenntartásért is, iszonyú éles a konkurenciaharc, sokaknak a kamarai tagdíj megfizetése is komoly kiadás. azért, mert vki ügyvéd, nem azt jelenti, hogy ő a bárándy vagy vmelyik másik "sztárügyvéd". utóbbiaknak meg a "látszatra" - menő kocsi, hatalmas telefonszámlák, stb. megy el rengeteg, mondjuk nem azért mondtam, hogy sajnáljátok őket... :)

bloodhound v2.0 2008.09.03. 17:02:56

de sokuk dolgozik valóban látástól vakulásig

2008.09.03. 17:05:14

Nos ki a fene kérte Ügyvéd urat hogy ezt tanulja?Majd sajnálom .Valószínű hogy nem az Igazság Bajnokság miatt ment el jogásznak.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 17:10:12

az ügyvédség (jogászság, mert pl. bíróból is itt van arányaiban a legtöbb, vagy egyik legtöbb lakosságszámhoz képest) jelenlegi felduzzadt létszáma részben társadalmi folyamatokat és társadalmi igényt elégít ki. mindenki szidja őket, de ha valami icipici gond van, mindenki jogászért kiált, ahelyett, hogy megbeszélnék egymás között a dolgot.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 17:13:31

illusztráció a jövőből:
józsi bácsinál nem volt blokk, miután vett egy létrát az ikeában... :)

www.youtube.com/watch?v=SLKAyQQVY4k

:)))

2008.09.03. 17:14:02

Ok ez így van de addíg is van munkája és nem az az érdeke hogy ne legyen, tehát VAN sok ügy.

2008.09.03. 17:14:39

Én csak a számláról beszéltem.

2008.09.03. 17:25:04

Uborkalopáskor áramszolgáltatás volt .Hol a számla? Ha jól tudom a szolgáltató ül!

VilMarci 2008.09.03. 17:48:29

Hm... én örömmel őrizném, sőt gyűjteném a blokkokat, számlákat, ha fordított lenne az elképzelés. Pl magánemberként évente x összegig visszaigényelhetném az alapvető élelmiszerek (kenyér, tej...) áfáját. Vagy ilyesmi. Nem kell, hogy hatalmas összeg legyen, de máris mennyivel jobban hangzana a dolog.

vukkarak · http://wikipart.hu 2008.09.03. 17:54:00

Én nem értem ezt a demagóg országot, a post meg a hozzászólások is nagyrészt bunkók.

Igenis van oylan ország, pl. Svájc, de ha jól tudom Németország is, ahol szintén kérhetik a blokkot vásárlás után.

Azt értem, hogy mindenkinek bátnja a szemét, hogy a politikusok, meg MÁSOK nagyban nyomják a feketézést, nekünk meg kicsiben nem szabad, mert hát milyen genyóság, hogy ezután 100 Ft helyett 120-ba kerül majd a fröccs.

Az a baj, hogy ebben az országban mindenki csak a másikkal tartaná be a szabályokat. Nekem ott szabad kicsit gyorshajtani, az nem veszélyes, stb.

Vajon hol húzzuk meg a határt. Legyen a törvényben, hogy pl. 1000 Ft-ig szabad számla (és persze akkor már AFA) mentesen vásárolni?

Baromság.

tom 2008.09.03. 17:55:22

Eszement hivatalnokok tákolmánya, akik egy percet nem töltöttek a reál gazdaságban.
Nem lehet elszámolni a vállalati kocsi benzinköltségét ??? Ilyen a világon nincs !
A cégek csak átutalással fizethetnek egymásnak ???
Azon túl, hogy ez az esetleges fekete kp.-és pénzmozgást semmilyen formában nem gátolja, csak azt eredményezi, köszönhetően a remek helyzetnek és az általánossá vált fizetési morálnak, hogy egy csomó cég megint tönkremegy, mivel az átutalásos fizetési mód ma Magyarországon azt jelenti ; hónapokig kérlelheted az adósodat fizesse már ki a tartozását ! Agyrém.
Árulja már el valaki, hogy hogyan fehéríti ki a gazdaságot ,hogy a nyugdíjas bankszámlára kapja a nyugdíjat ! Csak a bankok járnak jól a jutalék miatt, aztán persze a választási kampányban betolnak egy keveset oda ahova kell !
Tiszta ötvenes évek hangulat : Mocskos kulák dögölj meg ! Miközben a maffiával egyértelműen összefonódott pol. elit naponta százmilliókat söpör be saját zsebre a te általad befizetett adókból. A sziciliai és calabriai baráti körök idejárhatnának tanulni.

titokvadász 2008.09.03. 18:12:44

tom nagyon igazad van,
ezeknek az eszementeknek eszükbe sem jut ,hogy megteremtsék a feltételeket ahhoz ,hogy átutalásos esetben a pénzed megkapd,de nekik minden adótartalmat ki kell fizetni függetlenűl attól,hogy megkaptad-e a pénzed

A pech 2008.09.03. 18:12:58

Már most gondoskodjon jövő évi járulékairól!
Töltse fel vállalkozói számláját, a téves inkasszó után mi vigyázunk pénzére,senkinek ki nem adjuk,és még kamatadót sem kell fizetnie!

Vérnűsző Barom 2008.09.03. 18:19:30

Kicsit elmaradtam a sok okosságtól (néha dolgozni is kell ezt-azt).
Loodhoundot idézném:
"pont az a fajta demagóg fasz vagy, akik hatására pl. az 1bites agyú őrök recsken agyonverték a szemüvegeseket az ötvenes években, merthogy azok szemüvegesek ---> sokat olvastak és elromlott a szemük ----> nem dolgoztak."
Nos, sajna nincs igazad.
Nem abban a bürokratikus (állami) ágazatban dolgozom, ahol másokat büntetnek, szopatnak valamiféle vélt, vagy valós ok miatt, hanem tervezek, termelek ezt-azt. Viszont egyikünk abban a szférában tevékenykedik...
Szerinted melyikünknek van több esélye a másikat menedzselni recsken, böntivel, bármiféle hasonló vegzával?
No, ennyit magamról, és érdekes egyénisegemről...

Viszont az a sok baromság, amit én is, illetve itt mindannyian összehordunk, nem mai találmány, nem is én/mi találtuk ki, csak valaki ezt, más pedig másik részét emeli ki fontosabbnak. te példul azt, hogy rossz a nép, cseréljük le, bűntessük meg, majd megtanulja a helyét a világban. Lapítva, pofáját befogva, szépen adózgatva ahhoz, hogy neked és munkatársaidnak meglegyen a napi betevő falatka, napi büntiznivaló.

Sajna, manapság ez már nem megy. Túl sok embert kell eltartania túl kevésnek. Ez a kevés dolgozik, termel, szolgáltat, csinál mindent. A maradék nyugdíjas, segélyre átképzésre, támogatásra szorul, diák, vagy a bürokráciában dolgozik.

Nos, sajna valóban van az úgy, hogy az államnak el kell tartania a nyugdíjasokat, meg a többi semmittevőt, aki nem hajlandó, tud, akar dolgozni, és mégse takarodik külföldre, vagy hal meg időben, udvariasan.

Nos, sajna NEM a bürokráciában dolgozók tartják el őket, mert őket is el kell tartani, éppúgy, mint a titkárnőt, vagy takarítónőt egy cégnél.

Mi tehát a megoldás? A bürokráciában dolgozók szerint az, hogy a maradék dolgozzon többet-jobban, kevesebb pénzért, de többet adva az államnak (nekik), a nyugdíjasoknak mindegy, ők azt szeretik, ha megkapják a nyugdíjukat, tehát annak hisznek, aki ezt megigéri. A segélyezettek dettó.

Tehát van az államnak egy szép, nagy holt teher, amit cipelnie kell, akitől nem akar megválni, mivel az ő szavazatukra építve hatalmon maradhat az aktív dolgozók kisebbségével szemben, akiket a lehető legjobban próbál lehúzni egyrészt saját maga eltartása, másrészt esetleges gazdasági, így politikai megerősödésük elkerülése érdekében.

Sajna, az ország egésze érdekét tekintve nincs igazatok. Az lenne az egyedüli hasznos, értelmes megoldás, ha a bürökráciában a lehető legkevesebb ember maradna, a többi meg szépen elbaktatna termelni, tulképp dolgozni.
A segélyen lévők meg szintén. Azaz mindenki békésen dolgozgatna, tenné a dolgát, de nem a bürökráciában (ebbe belefér a BKV-ellenőr is), hanem az iparban, kereskedelemben, azok valamelyik termelő, értéket létrehozó ágában. Igen, kedves személy szerint bloodhound, neked is így kéne tenni, ha egy csepp méltóság, elkötelezettség lenne benned. De nincs, tehát maradsz a büntiknél.

Mikor lesz ebből az államnak adóbevétele? Akkor, ha az a szerencsétlen dolgozó hülye kap pénzt a munkájáért. Ugyanis akkor tud másnak is munkát adni, a puszta vásárlóerejével új területeken tud megélhetést biztosítani, egyre több embernek, egyre nagyobb bevételt generálni, így az államnak is egyre több adó juthat. Na..

Megszorító intézkedésekre valóban szükség van. Vissza kéne venni az állami alkalmazottak nagy számából (mennyivel is vagytok többen, mint a sokat - és joggal - szídott fideszes időknél?).

Vissza kéne venni az alanyi jogon járó segélyekből és valóban a munka felé terelgetni a nem dolgozó, inaktív rétegeket (téged is kedves bloodhound).

Csak sajna, akkor elveszne a jelenlegi kormány maradék szavazóbázisa is, mert se a vajdák, se bloodhound, se a BKV-ellenőrök nem szavaznának rájuk. Mert véletlenül dolgozniuk kéne, amit rosszul viselnek.

Speciel én is. De azt mégrosszabbúl, hogy egyesek belőlem élősködve, még engem akarjanak mindenféléért megbüntetni...

Perillustris 2008.09.03. 18:21:50

"Folyamatosan azon rágódnak hogy az EVA milyen nagyon rossz"

Többezer éve rágódnak ezen, mióta evett az almából!

titokvadász 2008.09.03. 18:24:30

Vérnűsző Barom 2008.09.03. 18:19:30
azt hiszem hasonló hajóban evezünk

Vérnűsző Barom 2008.09.03. 18:40:33

titok: Jah, úgy hívják Magyarország... De úgy tűnik, vagyunk még így páran. Érdekes, mintha mindannyian magunk fizetnénk a netünket, és nem valahogy alapból járna. A munkaidő tartalmas eltöltéséhez...

klem 2008.09.03. 18:45:17

Kedves Vérnűsző Barom, igazad van. Elvenni meg csak attól lehet, akinek van. (off sore, 500M-nál nagyobb vagyonok, stb.) A nyugdíj nem adomány, arra valaha fizettek, meg az utóbbi 18 évben is.

Vérnűsző Barom 2008.09.03. 19:08:25

Klem: Nem teljesen. Persze, tőlük is, meg a remek állami és pártpénzek szorgos csipkedőitől is, de egy ország gazdasága nem épülhet a mindenkori gazdagok (legyen bármiből is a vagyonuk) lehúzására.
sajna valóban a normális, szegénységi küszöb táján dolgozó emberek jövedelméből húzott adó az, ami fenntart egy országot.
Csak itt a bibi mifelénk. Ha ezektől úgy vesznek el, hogy nem marad semmi, vagy segélyért mennek, vagy az állami apparátusba, vagy a fenébe.

Azok, akik alkalmazzák őket, a mindenkori kis- és középvállakozók (akad köztük az említett körből is rendesen), szintén mehetnek a levesbe.

Megoldás az lehet, ha a normálisan dolgozó ember normális megélhetést nyújtó jövedelemhez jut. Olyanhoz, amivel a puszta megélhetésen túl lakást szerezhet, kocsit, mifenét vehet, leginkább olyan fogyasztási javakat, amik helyben lettek megtermelve, előállítva, különben megy a pénzük külföldre, akárhová, mások gazdaságát erősíteni.

Az emlegetet gazdagabb népeket meg - sajna, egye a fene meg a zömüket - támogatni kéne. Hogy ne vigyék ki a pénzüket off-shore, vagy akármilyen cégen keresztül, hanem újabb - normálisan megfizetett - munkahelyek teremtésével újabb embereket foglakoztassanak. Egye fen, gazdagodjanak meg mégjobban.

De ez a politikai döntések elkenéséből fakadó kényelmi dilettantizmus, ami itt van, nem is tragikus, hanem már szánalmasan röhejes.

Emlegették itt, hogy nem a Mari néni végbélkúpját fogják ellenőrizni. Nem a fenét. őt lehet megfogni, megbüntetni, tehát ő lesz az áldozat.

Vagyonokat kifehéríteni nem sikerült eddig sehol a világon. Bevonni a gazdaságba viszont igen. És annak talán lenne is értleme. ennek, így meg semmi, csak az emberek összeugrasztása. Még alaposabban, mint eddig...

klem 2008.09.03. 19:21:44

Mindez nagyok Ok. De a gazdagok a privatizálásnak nevezett lenyúlástól, korrupciótól és más effélétől lettek gazdagok. (2-3 talán munkából, találmányból.)
Másnak meg a munkaerő ára cincog a zsebében vagy csak az egér :)
Le az improduktívak tömegével, menjenek termelni a sok lógóssal együtt. Sokkal kisebb államot, adózzanak az offshorok, stb.

Vérnűsző Barom 2008.09.03. 22:47:58

Klem. Teljesen igazad van.
Ugyan az off-shore-cégek nem fognak adózni, ha a fene fenét is eszik, mert valahogy nem szokásuk, de el lehet merengeni azon, miért viszi valaki így ki a pénzét? baromi egyszerű. Azért, mert itt nem tud, mer kezdeni vele semmit, annyira rámásznak az adókkal, mindennel.
Ha egy kicsit vállakozóbarátabb lenne a gazdaságpolitika, és kicsit jobban hagynák ezt a réteget befektetni, akkor azok, akik kényszerből viszik így ki a lét, talán nem tennék, hanem befektetnének valamibe.
Persze a lenyúlós simlisek, valódi bűnözők, állami- és pártpénzekkel operálók továbbra se tennének ilyet, hisz nekik szét kell dobni a kivitt lóvét, de legaklább egy kicsit elválhatna a szar a májtól.

Persze nem fog...

De azért szép elmerengeni azon, hogy a sok hivatalnok, ellenőr, revizor, politikai államtitkár, és az egész sleppjük elballagjon egy kicsit dolgozni...

Persze nem fognak...

Bali1 2008.09.04. 08:56:59

Akkor engem lehet kövezni:)
Már 2006 ban kimentettem mindenem -eladtam-egy off shore vállalkozásba.Nem volt eljárás ellenem,csak láttam amit láttam,és közel 10 év eredményét nem igen akartam elbukni.Tavaly meg is találtak a szervek,most épp becsléssel való megállapításon erőlködnek,feleslegesen persze....
Egyébként off-shore-ban is van adózás,csak egy kicsit másképpen,átláthatóbb,azon túl,hogy olcsóbb is.
A nemzetközi jog lehetőséget biztosítt hozzá.
Nem érzem magam ezért csalónak,egyszerűen így jobban jövök ki,mintha itthon vagy SK ban adóznék.
Ettől függetlenül itt élek,és vicc amit kínlódni kell nap mint nap.

vénüsző,jók a commentjeid.

Lexxx 2008.09.04. 10:15:59

Bali1 2008.09.04. 08:56:59

Ez engem is érdekelne. Megosztanál erről némi infót? (melyik országban lenne célszerű, mekkora az adóteher, mi az éves költsége, stb.)
Ha nem publikus, esetleg dobj egy mailt, megköszönném.

Vérnűsző Barom 2008.09.04. 11:29:46

Bali: Viszont normális gazdasági, politikai helyzetben gyaníthatóan nem mentél volna off-ba. Talán azt a pénzt, amit elszednek tőled elköltötted volna magadtól is. Például cégfejlesztésre, beruházásra, növekedésre.
Gyaníthatóan több alkalmazottad lenne, ezzel együtt nőne a jövedelmed, így az állam haszna is.
De el kell menned neked is, másoknak is off-ba, SK.ba, Szlovéniába,..
Vajon miért...?

---
"vénüsző,jók a commentjeid."
Mennyivel jobb lenne, ha egyáltalán nem kommenteznék. Példul nem lenne mire, és mit reagálnom...

Bali01 2008.09.04. 15:13:16

lexxx

a miénk(4 en vagyunk benne tulajdonosok,gibraltári bejegyzéssel,bankkal,office-let,ügyvéd)az alapítási költség fejenként 250k volt a fenntartási költség változó,kb évi 200k,de forgalomfüggő ez is.Forintban persze.
Tulajdonképp mi a tárgyi eszközök,ingatlanok,gk miatt alapíttattuk.Ezeket most visszabéreljül,illetve várjuk a sorsunk jobbrafordulását:)
A cége tulajdonrészt tavaly adtam el a o.s.nek.
A járulékot,egyéb terheket itt kell a cégnek megfizetni,mivel a tevékenység végzése Mo.n folyik,de osztalék kivét ottani cégszabályzat szerint történik,6%pontos kulccsal.

Itt a neten találtuk az alapítást végző céget.:)
Keress rá.Mindent tudsz intézni gépről.Aláírás Bp-n.Bejegyzés kb másfél hónap alatt megvan.

V.B.

Igen nem mentünk volna el,ha a helyzet stabil,átlátható,és tervezhető lett volna.Nem az ügyeskedés adóelkerülés vezetett,elsősorban.
De jó lenne ha az állam felfogná végre,hogy elsősorban a családomért,saját magamért az alkalmazottaimért majd csak ezek után őérte fogok tevékenységet végezni,befektetni.

Nehogy már a farok csóválja a kutyát.....

Lexxx 2008.09.05. 18:55:26

Bali01 2008.09.04. 15:13:16

Köszönöm az infót!

pomogács 2008.09.10. 20:26:04

Üdv!
Saját okoskodásom alapján én is valami ilyen következtetésekre jutottam, mint a (Rém)meseország szerzője.
Igen lehet, hogy a „fiktív gazdaságot”, valóban az államgépezet működtetői hívtak életre, és tényleg azért, hogy alapot teremtsenek túlköltekezésüknek.
Én is valami hasonlón elmélkedtem, csak ezt én virtuális gazdaságnak neveztem el. És szerintem megalkotásában közösen tevékenykedtünk.
De most az a baj, hogy a virtuális, vagy fiktív gazdaságot most a valóságra akarják erőltetni. Pedig szerintem a valós gazdaság, a virtuális, vagy fiktív gazdaság trükkjei nélkül működésképtelen.
Miért?
T.ME „úr”-nak van egy példabeszéde, egy balatoni szakácsról. Ez a szakács minden nap kap 5000 Ft-ot zsebbe a minimálbérén felül.
Azt tudjuk, hogy ez a szakács ezzel az 5000 Ft-al növelt pénzel képez, vásárló erőt a Tescoban és minden gazdasági környezetben.
És most kezdjünk fehéríteni.
Ha azt akarjuk, hogy a szakács továbbra is hazavihesse az 5000 Ft-ot akkor valakinek be kell fizetni utána az adót. Bevallom, nem sajnálok egy balatoni vendéglőst sem, szegényt nem nagyon láttam köztük. De multigazdagot se. Főleg azok közt nem hol a szakács csak 5000 Ft plusszal van megfizetve. De ez most mindegy. Vegyük azt alapul, hogy az 5000 Ft nettó után közel plussz 60% adót kell befizetni. Na ezt az összeget biztos nem a vendéglős teszi hozzá. Hisz akkor a saját hasznát csökkentené vele, mi szerintem közel sem annyi mint a példát híresztelő ME „úr”-é. Ezért, ezt neki be kell szedni valakitől. És ki lehet az? Csakis az éhes vendég. Vagyis meg kell emelje, a rántotszeletek árát. Mi történik? Elmaradnak a vendégek tőle. Vagy is tönkre megy. Nem kap a szakács, se minimálbért se 5000-ret,. A vendéglős már nem tartja el magát. És az állam sem lesz gazdagabb, és még az alapvető adóbevételektől is elesik. De legyünk optimisták. Az összes vendéglős megemeli árait. Ekkor mi lesz? Valószínű mind tönkre megy, hisz nem lesz kereslet a termékre. Mert az adóval megnövelt termékre már nincs vásárlóerő.
Kettes verzió. Az 5000 Ft a bruttó. Ekkor mi van? A szakácsnál az 5000 Ft adóval csökkentett része marad, ez lesz a vásárlóerő.
Vagyis kevesebbet fog költeni, a Tescoban és bárhol. Valószínűsíthető, elmennek a multik, kivonul a „működö”tőke, hisz nem tudja produkálni az extraprofitot.
Vagy is látható, virtuális, vagy fiktív gazdaság trükkjei nélkül működésképtelen a valós gazdaság. Kifehéríteni csak úgy lehetne, ha beismernénk, ki mennyiből él, és ezután mennyi adót tud befizetni. Hisz ez a valóság. (Jó az igazán kiugró aranytalanságokat szabályozni kellene.)
Köszönöm.

pomi 2008.09.10. 20:55:20

Üdv!
Saját okoskodásom alapján én is valami ilyen következtetésekre jutottam, mint a (Rém)meseország szerzője.
Igen lehet, hogy a „fiktív gazdaságot”, valóban az államgépezet működtetői hívtak életre, és tényleg azért, hogy alapot teremtsenek túlköltekezésüknek.
Én is valami hasonlón elmélkedtem, csak ezt én virtuális gazdaságnak neveztem el. És szerintem megalkotásában közösen tevékenykedtünk.
De most az a baj, hogy a virtuális, vagy fiktív gazdaságot most a valóságra akarják erőltetni. Pedig szerintem a valós gazdaság, a virtuális, vagy fiktív gazdaság trükkjei nélkül működésképtelen.
Miért?
T.ME „úr”-nak van egy példabeszéde, egy balatoni szakácsról. Ez a szakács minden nap kap 5000 Ft-ot zsebbe a minimálbérén felül.
Azt tudjuk, hogy ez a szakács ezzel az 5000 Ft-al növelt pénzel képez, vásárló erőt a Tescoban és minden gazdasági környezetben.
És most kezdjünk fehéríteni.
Ha azt akarjuk, hogy a szakács továbbra is hazavihesse az 5000 Ft-ot akkor valakinek be kell fizetni utána az adót. Bevallom, nem sajnálok egy balatoni vendéglőst sem, szegényt nem nagyon láttam köztük. De multigazdagot se. Főleg azok közt nem hol a szakács csak 5000 Ft plusszal van megfizetve. De ez most mindegy. Vegyük azt alapul, hogy az 5000 Ft nettó után közel plussz 60% adót kell befizetni. Na ezt az összeget biztos nem a vendéglős teszi hozzá. Hisz akkor a saját hasznát csökkentené vele, mi szerintem közel sem annyi, mint a példát híresztelő ME „úr”-é. Ezért, ezt neki be kell szedni valakitől. És ki lehet az? Csakis az éhes vendég. Vagyis meg kell emelje, a rántotszeletek árát. Mi történik? Elmaradnak a vendégek tőle. Vagy is tönkre megy. Nem kap a szakács, se minimálbért se 5000-ret,. A vendéglős már nem tartja el magát. És az állam sem lesz gazdagabb, és még az alapvető adóbevételektől is elesik. De legyünk optimisták. Az összes vendéglős belép a fehér gazdaságba és megemeli árait. Ekkor mi lesz? Valószínű mind tönkre megy, hisz nem lesz kereslet főztjükre. Mert az adóval megnövelt rántothusira már nincs vásárlóerő. Temérdek munkanélküli, kit el kellene tartani a nemlétező adóbevételből.
Kettes verzió. Az 5000 Ft a bruttó. Ekkor mi van? A szakácsnál az 5000 Ft adóval csökkentett része marad, ez lesz a vásárlóerő.
Vagyis kevesebbet fog költeni, a Tescoban és bárhol. Valószínűsíthető, elmennek a multik, kivonul a „működö”tőke, hisz nem tudja produkálni az extraprofitot.
Vagy is látható, virtuális, vagy fiktív gazdaság trükkjei nélkül működésképtelen a valós gazdaság. Kifehéríteni csak úgy lehetne, ha beismernénk, ki mennyiből él, és ezután mennyi adót tud befizetni. Hisz ez a valóság. (Jó az igazán kiugró aranytalanságokat szabályozni kellene.)
Köszönöm.
süti beállítások módosítása