HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Vona-Mesterházy párbaj

2009.12.17. 15:16 Ratius

Felszállt a fehér – na jó, piros-fehér füst a Jobbik székházából. A radikális jobboldal miniszterelnök-jelöltje Vona Gábor lett.
Nagyon jó!
Sokkal jobb, mint Morvai Krisztina!
Nem azért, mert Vona okosabb, szebb, ügyesebb, mint az EP-képviselő (és immár köztársasági elnök jelölt) jogászasszony, hanem egyszerűen azért, mert jobban mutat majd Mesterházy mellett.
 
Ha ugyanis valakinek kételyei lennének, elárulom, hogy 2010 tavaszán Vona-Mesterházy párbaj várható. Kettejük mérkőzése lesz a legizgalmasabb, legérdekesebb és nyilván a legtöbb eredetiséget tartalmazó küzdelem az előttünk álló választási harcban.
Az most tulajdonképpen indifferens, hogy Vona alkalmas lenne-e miniszterelnöknek, mint ahogyan Mesterházyval kapcsolatban sem merül föl ez a kérdés. A fontos az, hogy ők ketten vajon hogyan birkóznak meg egymással.
 
Vona nagy esélye
Mindkettejük minimál programja az, hogy a másikat legyőzze.Vona számára ez presztízskérdés. Ha a Jobbik képes lesz maga alá gyűrni az MSZP-t, az nem pusztán a pártvezető alkalmasságát támasztja alá, de a párt számára is katartikus élmény lehet. Akkora siker, mint amekkorát az EP választásokon elért ragyogó eredmény jelentett. Egy ilyen győzelem nem pusztán a parlamentbe jelent belépőt a Jobbiknak, de az ország második legnagyobb pártjává emeli a Jobbikot, s ezzel gyakorlatilag váltópárti pozícióba hozza. Azaz az MSZP felett aratandó győzelem arról is szól, lesz-e esélye Vonának arra, hogy 2014-ben eséllyel pályázza meg a Miniszterelnöki posztot.
 
Mesterházy hátborzongató esélytelensége
Kicsit más a helyzete Mesterházynak. Ő nem támadó, hanem súlyosan deffenzív pozícióban van. Ha az MSZP a Jobbik alatt marad 2010-ben, akkor szinte biztosra vehetjük, hogy sokáig nem lesz baloldali feltámadás Magyarországon. Mesterházy pedig hosszú évtizedekre lemondhat miniszterelnöki ambícióiról. Viszont, ha győz, azaz, ha az MSZP jobban szerepel, mint a Jobbik, akkor sem állíthatják azt a szocialisták, hogy komoly sikert értek el.  Kormányzati pozícióból legyőzni egy szélsőséges és újszülött pártot, ez nem siker. Ez egyszerűen semmi. Hogy ennek ellenére ezt a semmit elérni nagyon nehéz lesz, azt persze ők is tudják. Éppen ezért reménytelen az MSZP helyzete.  
 
A nevető (két-)harmadik
Mesterházynak nem Orbánnal, még csak nem is Bokrossal kell megküzdenie, hanem egyedül és kizárólag Vonával. E küzdelemben dől el az, ami még eldőlhet a 2010-es választáson: vajon ki lesz a második erő Magyarországon.  Hogy ez a párharc mennyire jön jól a titkon kétharmados győzelemben reménykedő Orbánnak, vagy a le-leszakadozó MSZP-szavazókra vadászgató Bokrosnak, azt könnyű elképzelni. Nagyon is jól jön nekik. Ami persze mindkét fiatalember esélyeit, reményeit erősen lerontja. Egyre kisebb tétért, egyre nagyobb csatát kell vívniuk. Hogy hogyan próbálnak meg kitörni az ördögi örvényből, azt nehéz elképzelni, de izgalmas lesz látni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr731604606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

segabor 2009.12.17. 19:53:50

Ahogy most olvastam Mr M reakcióját Sólyom László nyilatkozatára, sok jóra nem számítok. Harmatgyenge fecske nem csinál a bal oldalnak nyarat. Még mond 2 hülyeséget és ő maga fogja a hátán felvinni Vonáékat a Parlament lépcsőin. A cocialisták semmit sem tanultak saját hibáikból.

Bloodscalp 2009.12.18. 13:05:12

@segabor: hehe, hát ez az, a fidesz-sólyom által közölt- nyilatkozatára:) így korrekt:) Vona, és a fidesz másodhegedüsök -Mikola tsai mennyi baromságot mondanak még?
süti beállítások módosítása