HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

A Jobbik és a rosszabbik

2010.03.18. 12:02 Ratius

Állítólag százezrek vannak, akik még nem döntötték el, a Fideszre, vagy a Jobbikra adják voksukat április 11-én. Márpedig, ha az ember nem tudja, mit válasszon, érdemes egyszerű litát készítenie az előnyökről és a hátrányokról. Egyik rovatba írjuk a jó, másikba a rossz dolgokat. Aztán megnézzük, melyik oszlopba kerültek súlyosabb érvek.

Most egy kis segítség következik a hezitálóknak.

A Jobbikban az a jó, hogy régóta eltemetett, szőnyeg alá söpört problémákat ás elő, és bátran szembesíti velük a társadalmat. Olyan kérdéseket feszeget, amelyeket az elmúlt évtizedekben meg kellett volna oldani. Ilyen mindenekelőtt a cigánykérdés, a határon túli magyarok ügye, korrupció, vagy a mélyszegénység problémája.
A Jobbikban az a rossz, hogy az évtizedek óta gennyesedő problémákra évszázados válaszokat ad. Semmi korszerűség nincs a Jobbik közmunkaprogramjában, orosz piacában, mezőgazdasági álmaiban, vagy éppen haderőfejlesztésében. Ezek a húszas-harmincas évek megoldásai.
A Jobbikban az a jó, hogy szembe megy a mainstream áramlatokkal, tabukat döntöget, beemel a közbeszédbe olyan gondolatokat, amelyeknek már csak a végiggondolásától is retteg a hagyományos politizáló közvélemény. Ilyen például az államadósság újratárgyalása, vagy a multinacionális vállalatokhoz fűződő viszony felülvizsgálatának igénye.
A Jobbikban az a rossz, hogy tabudöntögető igyekezetében hamis kérdéseket is felvet, mi több egyenesen hülyeségeket beszél. Idióta összeesküvés-elméletekkel zaklatja a közvéleményt, délibábos eredetmítoszokat próbál tudományos rangra emelni, össze nem függő elemek között lát misztikus kapcsolatot.
A Jobbikban az a jó, hogy világosan megkülönbözteti az egyes problémaköröket, rámutatva ezáltal azok gyökereire. A Jobbik nem fél kimondani, hogy van cigánybűnözés, hogy van holokausztbiznisz, hogy van politikusbűnözés, és a környező országokban van magyarellenesség.
A Jobbikban az a rossz, hogy végletesen összemossa az embert és közösségét, s nem látja a leglényegesebb, az emberi, vagy fogalmazzunk inkább úgy, a személyes különbséget az egyesek között. Magyarokat lát, zsidókat, cigányokat, románokat és tótokat, ahelyett, hogy embereket látna.   
A Jobbikban az a jó, hogy rendet akar teremteni az országban. Olyan rendet, amelyben mindenki megtalálja a helyét, amelyben átláthatóak a viszonyok és feladatkörök, amelyben a csendőr vigyázza a falu nyugalmát, a munkanélküli dolgozik a köz érdekében, az anyák szülnek, a férfiak pedig harcolnak s, ha kell, meghalnak a hazáért.
 A Jobbikban az a rossz, hogy rendfetisiszta szemléletével nem hagyja lélegzethez jutni azokat, akik nem akarnak a Jobbik falanszterében élni, akik máshogyan képzelik el a szabadságot, akik maguk óhajtják kialakítani a számukra érvényes szabályrendszert, amelyben élni akarnak.
A Jobbikban az a jó, hogy klasszikus értékeket képvisel. A család, a férfias becsület, a hűség, a rend, a derekas munka, a keresztény hagyomány mind-mind olyan eszmék, amelyek melegséggel töltik el a szívünket, amelyekre a bennünk lakozó szülői személyiségrész szeretettel rábólint, amely megfelel felettes énünk elvárásainak.  
A Jobbikban az a rossz, hogy hívei maguk is tudják, a klasszikus polgári értékvilág, a viktoriánus magatartásmodellek régen halottak, s csak kísértetük bukkan fel olykor Európa eldugottabb zugaiban. Ezen eszmék alapján nem lehet a társadalmat újjáépíteni, mert nagyon-nagyon kevesen vannak, akik visszakívánkoznának a századforduló erkölcsi normái közé.    
A Jobbikban az a jó, hogy programjának megértése, eszméinek elfogadása, felvetéseinek értelmezése bizonyos műveltséget vár el híveitől. Anélkül be sem lehet lépni a párt közösségébe, hogy ne rendelkeznénk valami alapvető értékorientációval, nemzeti jellegű műveltségmagocskával, amit aztán a közösség támogatásával nagyra növelhetünk.      
A Jobbikban az a rossz, hogy a félműveltséget emeli általános értékké, a nemzeti szűklátókörűséget teszi mércévé, az egykönyvű embert teszi mintává. Aki olvasottságában túllépett a XIX. század klasszikusain, netán a kortárs írók, filozófusok műveit is kedveli, esetleg némely antik szerző könyvébe is belelapozott, horribile dictu értékeli a modern művészeteket annak nincs helye, annak nincs szellemi tere ebben a szebb jövőt ígérő közösségben.
A Jobbikban az a jó, hogy van.
A Jobbikban az a rossz, hogy olyan, amilyen.

158 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr271849381

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trendforduló: bajban a Fidesz? 2010.03.18. 19:18:55

Úgy tűnik, egyszerre nő az MSZP és a Jobbik támogatottsága. Ha az ő párharcuktól lesz hangos a média, a Fidesz bajban lehet. Az elmúlt napokban megjelent új közvélemény-kutatásokból érdekes trend kezd kirajzolódni: egyszerre nő a Jobbik és az MSZP tá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bélapáti Béla 2010.03.18. 16:51:57

@lúzer_: meglepődnél ha tudnád, mennyit számít az oktatás az otthoni példa mellett vagy gyakran ellenében! A fél családom pedagógus, tudom mit beszélek.
És nem hinném, hogy bárkinek kárára lenne egy kis mindenki által elfogadható keresztény erkölcsiség, mint pl csak a 10 parancsolat. Amellett nekünk még az egyetemen is tanítottak etikát és nem lettünk tőle rosszabb emberek. Ja, nem bölcsész szakon, mielőtt kérdeznéd.

Ratius 2010.03.18. 16:52:01

Lelkes Vitapartnereim!

Most pár óráig nem leszek gépközelben, de koraeste mindenkinek válaszolok, ha tudok.

harcsabajuszos 2010.03.18. 16:56:11

@Álszentfazék: Hagyjuk a boldog békeidők definíciót, hibáztam, hogy én nemhivatalosan is így értékelem a Horthy korszak gazdasági és szociális eredményeit, amlyekről szinte sehol nem olvashat senki online.
Rendkívül nagy hatású korszak volt, aminek sajnos véget vetettek a sajnálatos események.

SzőkeCiklon 2010.03.18. 16:57:53

Eldöntöttem!
A Jobbikra szavazok!

Bélapáti Béla 2010.03.18. 17:00:40

@Ratius: még egy felvetés a mg témához. Én úgy látom, hogy Magyarországnak sem az energiaipar sem a nehézipar nem igazán nyújt lehetőséget, hiszen sem nyersanyagokban sem gyors folyókban, tengerkben, gejzírekben nem bővelkedünk. Viszont mg szempontjából jók az adottságaink, az oktatásunk sem rosz szerintem, és vannak hagyományaink. Emellett még a könnyűipar, a kutatás-fejlesztés és a szolgáltatások jöhetnének szóba, de az elsőhöz sok pénz kell, a másodikhoz sok pénz és sok tudás. Tehát gyorsan a mg és a szolgáltatások területén kezdhetnénk magunkkal valamit, és amellett kutatás-fejlesztés és könnyűipar felhozatalával.

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.18. 17:01:28

@Oreg: Különös tekintettel arra az időszakra, amíg Bethlen volt a kormányfő. Az azt követő időszak volt a kezdete a lejtőnek, mindenfajta szempontból, de leginkább politikailag.

Zahal 2010.03.18. 17:02:04

@Oreg: az ún. boldog békeidők az 1867-1919-es korszakot jelenti! amikor a zsidó polgárság annyit tett Magyarországért, mint soha előtte, mert nem lehetett neki (aztán elüldözték, majd kiirtották őket, ez volt a hála), fél Budapestet ők építették fel és tették világvárossá. nem az 1920-30-as éveket a boldog békeidők. az a Horthy-korszak volt, elég nagy szegénységgel, nacionalista ideológiával, a 30-as évek közepétől meg a német nácik felé gravitálással.

harcsabajuszos 2010.03.18. 17:03:57

@ivrilider: Nem érdekel Kertész rangja, olvastam néhány magasra értékelt művét, mikor kitört a Nobel díj és kiábrándítóan szánalmasnak ítéltem, ami pontosan beleillik az aktuális divatirányba. Szerencsére egy fillért nem adtam ki értük, mert letölthetőek voltak akkortájt.
Ez csak vélemény, ami mint tudjuk, olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de nem érdekel a másé.

shamir 2010.03.18. 17:04:03

@Ratius: Attól még nagy szükség van a mezőgazdaságra! Vagy te műkaján szeretnél élni?

harcsabajuszos 2010.03.18. 17:05:01

@Zahal: Hagyjuk a zsidókat, legalább most.

[c] 2010.03.18. 17:07:06

@Oreg: Igen, valaminek lennie kell, de nem szeretném, ha ez amolyan elvárt módon valamilyen vallás lenne, annak ellenére, hogy a vallás, mint erkölcsi keretrendszer, rendkívül leegyszerűsíti a dolgot.
Félreértés ne essék, a keresztény alapértékek ellen semmi kifogásom. Én csupán az amerikai móditól ódzkodom - hogy ugyan nem kötelező hívőnek lenni, de kívülálló vagy, ha nem vagy az - nem tudom, mennyire reális ez a Jobbik esetében, szerintem esélyes. .

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.18. 17:07:32

Érdekes poszt, jó volt elolvasni.

sigmase7en 2010.03.18. 17:08:33

A mezőgazdaságban rejlő gazdasági, foglalkoztatási, szociológiai potenciálokat lefikázni "városias" szűklátókörűség. A teszkóban nem csak úgy magától "van" a kaja, azt meg is kell termelni, lehetőleg itthon, hogy az a pénz, amit rákölt a fogyasztó, ne külföldi gazdaságok teljesítményét növelje. Én számokat nem tudok - szerintem a poszt szerzője sem - de a kajaelőállítás nem múló hóbort csupán, ennek mindig lesz piaca, Maslow piramis, stb. Ebben mindig lesz pénz, munkalehetőség. Ha már külföld, vegyük pl. az USA-t: a keleti és nyugati part megapoliszaiban tömörülő városlakókat a középnyugati államok mezőgazdasága tartja el. Nem mellesleg a FIDESZ program is kulcságazatnak nevezi meg a mezőgazdaságot a turizmus mellett a munkahelyteremtés szempontjából. Hogy a 3 millió - többségében vidéki - mélyszegénységben élő jövőképéről ne is beszéljek. A segélyeket felváltó közmunkákról meg pláne. Ezek mind-mind a mezőgazdaságban / feldolgozóiparban tudnak legkönnyebben, ott helyben, vidéken megvalósulni.

dr kíváncsivagyok 2010.03.18. 17:09:39

@shamir:
Család : ha a Fiad meleg , csak átnevelő táborba zárod , vagy agyon is ütöd ?!
Férfias becsület : Focimeccsek élőtt(után - közben) legalább egy-két kukát felgyújtani , egy-két ellendrukkert (aki szintén jobbik)agyonverni ) a kocsifelgyújtásért bónusz pont jár ?!
Hűség :Amit minden más ember jól tud , elferdíteni és körömszakadtáig ragaszkodni agyament téveszméidhez ?!
Rend : Mindenki rettegjen, csak Te és elvbarátaid legyenek biztonságban a gárda "védőszárnyai" alatt ?!

harcsabajuszos 2010.03.18. 17:10:56

@Ratius: Abszolút mértékben nincs önellátó ország. amely viszont képtelen megtermelni a lakosságának szükséges alapvető élelmiszereket, képtelen az önnfenntartásra, hacsak nincs valami olyan specialitása, amely a globális piacon ellensúlyozhatja a belső hiányt.
A vágyott életszínvonalú országok maguk termelik meg a táplálékukat, s a fenntartható gazdálkodásé a jövő, ezt látom magam körül.
Vásárolj helyileg - ez a jelszó.

Sadist 2010.03.18. 17:13:51

@Bélapáti Béla: Pusztán annyi, hogy az erkölcsöt nem lehet könyvből oktatni, mint a differenciálegyenlet megoldást, hanem csak szülői neveléssel és példamutatással.

Alvin666 2010.03.18. 17:14:31

Na vegre egy jo poszt es sok-sok jo komment. Ez mar eleve ritkasagszamba meno kombinacio a magyar internetes kulturaban. Mindenkinek gratulalok, mindet alaposan elolvastam es tetszett.
Szerintem is kell Jobbik ( a parlamenti aranyuk lehet persze vita targya ) kell egy - igaz modernebb vonalu - mezogazdasag es szerintem kellenek az erkolcsi normak is egy jol mukodo orszagban.
Remelem a sok elb@szas utan most jon valami jobb kombinacio.
Ja, ami nem kell, az a Fidesz ketharmad a Parlamentben. Na, az nagyon nem kell... Remelem nem is lesz. Egyfelol azert ne legyen, mert nem bizom Orbanekban, hogy ertelmes epitesre hasznalnak a tobbseguket, masreszt ha valoban csak a sajat zsebuket tomik majd tovabbra is, akkor negy ev mulva ok is mennek a lecsoba, csak nem tudom, utanuk majd ki johet. Hiszen a kis partoknak vege, Jobbik azert nem hiszem hogy kormanykepes, Maszop talan nem heveri ki a 2014-es valasztasokig az elmult 8 evet, a Fideszt meg eppen levaltjak a valasztok, szoval akkor ki johet majd?! Nem tudom elkepzelni...
Ugyhogy szerintem sok fog mulni a mostani valasztasokon, talan ennyi nem mulott meg soha a rendszervaltas ota.
Azert szeretnem ha aposztiro megcsinalna a Fideszes - Fideszes osszehasonlitast is, hiszen aranylag jol latta a Jobbikot is, remelem a Fidesszel kapcsolatban is helyretesz nehany gondolatot...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.18. 17:15:29

"Idióta összeesküvés-elméletekkel zaklatja a közvéleményt"

erről az jut eszembe, hogy amikor izraeli kémrepülőgépek parádéznak a fejem felett.. és a hivatalos szervek még csak arra sem méltatják a lakosságot, hogy legalább valami mesét kitaláljanak, akkor azért elgondolkodom, hogy miféle országban is élek.

harcsabajuszos 2010.03.18. 17:16:14

@lúzer_: Ha elolvasod a Jobbik programját, én nem látom a kötelező hittanoktatást és vallásdiktatúrát az elemek között. Nálunk egyébként sokkal radikálisabb a rendszer, ha elköveted a hibát, hogy katolikus vagy, fizetned kell az adót kérdés nélkül, s ha nem teszed, zaklat az egyház.
Nem kell mindenkinek a mainstream vallást követni, de legyen tisztában az értékeivel, amennyiben a kultúra része.
A Jobbik pontosan ezt mondja:
Szükségesnek tartjuk, hogy az 1949-es magyar alkotmányt felváltó új alaptörvényben hangsúlyosan szerepeljen a hazánk
és kultúránk keresztény gyökereire történő utalás. A kereszténység – még akkor is, ha eltekintünk vallási jellegétől – önmagában
is rendkívüli és az emberi léthez nélkülözhetetlen értékeket hordoz. A Jobbik elismeri és méltányolja a történelmi
egyházak több évszázados társadalomépítő munkáját és az ebből adódó többletjogaikat. Történelmi előjogaikból eredő társadalmi
kötelességeik ellátásának további biztosításához nagyobb állami segítséget kívánunk nyújtani részükre a jövőben. Az
egyházak támogatásának kérdése folytonos aktuálpolitikai csatározások színhelyévé lett, a kérdés megoldása elodázhatatlan.
Viszont a vallásosságot és az egyházalapítást nem lehet üzletnek tekinteni, ezért szigorítani kívánjuk az egyházak bejegyzését,
és működésük folyamatos felülvizsgálatának szempontjait.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.18. 17:17:14

jó lesz a kis jobbik ott a parlamentben. így kénytelenek lesznek végre beszélni valós, eddig elhallgatott kérdésekről, problémákról.. és a megoldásokat úgysem a jobbik fogja eldönteni.. de ott lesz, és verni fogja az asztalt.

[c] 2010.03.18. 17:18:37

@Bélapáti Béla: "egy kis mindenki által elfogadható keresztény erkölcsiség, mint pl csak a 10 parancsolat"

Valóban nem; amennyiben a másféle álláspontot is elfogadják.* (Oregnek is írtam az előbb, hogy nem szeretném, ha a társadalom nyomást gyakorolna az egyénre ezen a téren.) Ezt neveztem fent leválasztásnak - nem "a" keresztény erkölcsöt, hanem a világi és a keresztény értékrend metszetét kellene tanítani (szerintem). Ez nem olyan óriási eltérés, mint amilyennek első hallásra tűnik, ugyanakkor biztosítja a lelkismereti és gondolatszabadságot.
A legtöbb általam ismert nemhívő követi az alapvető keresztény értékrendet - az erkölcsi rendszer nem a vallások privilégiuma.

*Engem ez taszított el (mindenféle) vallástól (ugyanis vallásos voltam, vallásos családban születtem).

[c] 2010.03.18. 17:20:51

@Oreg: Úgy emlékszem, egy ideig szerepelt a kötelező hitoktatás bevezetése a programjukban, legalább lehetőség szintjén - és konkrétan hitoktatásról volt szó. De már nem nagyon tudok utánanézni.

Alvin666 2010.03.18. 17:23:19

@kíváncsivagyok:

Idezd mar be legyszi a Jobbik programjabol azt a reszt, ahol a melegeket agyon kell utni, vagy atnevelo taborba kell zarni, ahol a kukagyujtogatasert bonuszpont jar, ahol a becsuleyes dolgozo, adozo embernek rettegni kel, a Gardatol. Idezd mar be ezeket legyszives, vagy ha nem talanad, akkor keress tovabb, legalabb addig sem beszelsz ide hulyesegeket, te kis megelhetesi rettego...

Birom ezt a " fekete melleny, onnan mar csak egy kis lepes a holokauszt" dumat... Annyira realis tenyleg...

Karnamantra 2010.03.18. 17:24:08

A Jobbikban az a jó, hogy olyan, amilyen.

A Jobbikban az a rossz, hogy van.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.18. 17:24:52

egyébiránt, nagyon jó ez a poszt! ha rajtam múlna, én is pont így szedném ketté a jobbik "viselt dolgait", és ez egy nagyon jó kiindulópont egy valóban modern felfogású radikális párt alapelveihez. Tényleg senki nem akar évszázaddal ezelőtti normák szerint élni, hiszen ez nem lehet semmire sem megoldás: akkor is erkölcstelen világ volt, és minden tekintetben rosszabb helyzetben volt az egyén. Fel nem foghatom, hogy miért sírják azt vissza. Ugyanakkor minden, ami jó és vonzó a Jobbikban, amiket te is leírtál, azok tényleg, igazán jó dolgok.

átkozott 2010.03.18. 17:32:44

@Bukowszky: elképesztő seggnyalás nem is tudom mit irjak
csak 1-2 dolog
A Jobbik náci
A Jobbik elképesztően irni olvasni nem tudók hülye gyülekezete
A Jobbik antiszemita
Teljesen buta természettudományos műveltsége nulla
mint a legbutább legaljasabb pénzhajhászó tagok rettenetesen erőszakosak
Borzalmas hogy ma ilyen elképesztő bunkókról egyáltalán irnak
Ez Magyarország legnagyobb szégyene
Tagjai rákóczitéri kurvák és dzsigolók
hamarosan melegek és igy tovább
Az SS tisztességesebb emberekből állt, pedig azok rablógyilkosok voltak

873ujr3rk 2010.03.18. 17:37:23

@Alvin666: Birom ezt a " fekete melleny, onnan mar csak egy kis lepes a holokauszt" dumat... Annyira realis tenyleg...

ha lehámoznád a jobbikról a gárdát, az árpádsávot, a buzizást, a cigányozást, a zsidózást, nem marad semmi, csak 1 nagy 0.
ha a parlamentbe jutnak kb ott tartunk majd mint a szlovákok slotával a románok funarral, az oroszok pedig zsirinovszkijjjal. úgy érzed nekik bejött ?

harcsabajuszos 2010.03.18. 17:38:27

@lúzer_: Értem én az ösztönös tiltakozást a kötelező ellen, de az USA és EU szerény országszámán túl szinte mindenhol konfliktus tapasztalható a többvallású országokban. Valahogy nem fér össze a vallások helyi sokrétűsége és az emberi természet. Esetünkben viszont a vallás, mint közös pillér már csak a történelmi hagyományok miatt sem olyan súlypontú, hogy vallásháborúk kitörésétől tarthatnánk :-)

dr kíváncsivagyok 2010.03.18. 17:40:19

@Bukowszky: Szerintem is arra jó , hogy 5 % körüli eredménnyel szálka legyen a FideMSZP seggében ! ( Ha már muszáj hogy ott legyen ) Aztán ,ahogy javul a gazdasági helyzetünk - visszavedlik 1 - 2 % -os semmivé .

harcsabajuszos 2010.03.18. 17:40:53

@átkozott: Bezárták az OPNI-t, az ápoltak pedig kikerültek az ellátásból.
Sajnos ennek hatása naponta látható az internetes fórumokon.

harcsabajuszos 2010.03.18. 17:42:01

@873ujr3rk: A blog írója félműveltnek hívja a Jobbik programját kedvelőket, lelke legyen rajta.
De hova tegyen akkor téged?

Cada 2010.03.18. 17:46:22

a fideszhez tartozom de a jobbikra kell szavaznom egyszerüen ezt érzem

dr kíváncsivagyok 2010.03.18. 17:48:02

@Alvin666: Nem kell programot idézni , csak a híreket figyelni . Ha nincs érvetek, rögtön fenyegettek .( Vagy csak úgy tesztek , mintha fenyegetnétek ?!)
A történelem bebizonyította hogy a rossz gazdaság előhozza a szélsőséget. Miért gondolod hogy félek ?
Esélyetek sincs beleszólni az ország életébe (hál' Istennek) , mert senki nem áll szóba veletek. Fogadok , a 10 % se lesz meg és mihelyst javul a gazdaság visszamentek oda, ahová valók vagytok az 1 - 2 % - os semmibe !

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.18. 17:48:17

addig is, amíg a posztíró elkészíti a Fideszről szóló bejegyzést, kicsit ekéztem a Fideszt a saját kis blogomban.

Sátán meg a Jocó 2010.03.18. 17:52:47

@Liquid_Night: az ország kétharmadának, bányáink, vasútrendszerünk, iparunk elcsatolása, elvesztett háború, országunk rommá tétele után a gazdaság minddösszesen tíz év(!!!) után már pluszban járt.

Tudod mit? Inkább ez, mint a te álszent röhögésed.

dr kíváncsivagyok 2010.03.18. 17:54:11

@873ujr3rk:
Jó úton vagyunk felé , ezt bizonygatja most ez a megélhetési elmebeteg Morvai . Nem csodálnám, ha sarokba állítanák: Üljél le kislányom, és tanulj meg viselkedni ! Ebből az alapvető udvariasság a szabályok alapvető betartása és az értelem hiányzik csak.

Sátán meg a Jocó 2010.03.18. 17:56:39

@Zahal: igen, valószínüleg ezért írt olyanokat J.F. Montgomery, a minden bizonnyal szélsőjobbosnácogeci USA-nagykövet könyvében, hogy "menedék másfél millió zsidó számára".

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.18. 17:57:07

@kíváncsivagyok: szerintem meg éppen, hogy az az istenverte polkorrektség juttatta ide a társadalmat. Álszent képmutatással semmire sem megyünk. A legromlottabb, legerkölcstelenebb, leghitványabb gazemberek udvariasságát, jól nevetségét és szabályait már ismerjük. És elegünk van belőle.

harcsabajuszos 2010.03.18. 17:58:06

@kíváncsivagyok: Egy apró paramétert hagysz ki az önhitt fantáziálásodból: nincs hova menni, ha nem valósul meg a Jobbik programjának nagy része.
Az elmúlt évtizedek nemzetellenes intézkedései meghozták a gyümölcsüket, az ország életképtelen gyarmati sorba került, utolsó tartalékait éli.
A Lisszaboni szerződés olvasatlan aláírása (igen, a fidesz és mszp együtt tette) a kegyelemdöfést jelentette az ország önállóságának - senki nem tudja már, hogyan tovább.
Az utolsó IMF segély követelményei kötelezik a fideszmszpt az ámokfutás folytatására.
Bármelyik kerül hatalomra, rendkívül nehéz helyzetbe kerül az ország, amiből még súlyosabb nemzetközi rabszolgaság felé vezet csak az út, ahogy láttuk az eddigi töretlen parlamenti erőfeszítések alapján.
A nehéz helyzet a Jobbikkal sem lenne másként, viszont ők az ország érdekeit nézik a nemzetközi követelmények helyett, lenne remény az önálló talpraállásra idővel.

is 2010.03.18. 18:13:55

@Bukowszky: hát ez meglepő, nem sokban szoktunk egyetérteni, de ezzel a kommenttel egyetértek.

Alvin666 2010.03.18. 18:14:15

@kíváncsivagyok:
"Nem kell programot idézni , csak a híreket figyelni "
Ja, ertem. Azt hittem, az elozo kommentedben a programbol idezted az atnevelotaborokat, meg a meleg akasztast. De ezek szerint csak fantazialtal...
Mindenesetre maskor ha szerinted nem kell a programot idezni, akkor lehetoleg ne is csinalj ugy, mintha abbol ideznel...

vagyok, aki vagyok... 2010.03.18. 18:14:32

nagyon jól összeszedted. Grat!

ami pedig a hagyományos, "viktoriánus" erkölcsiséget illeti. vajonhogyan lehet ezt a mai világban működtetni, ahol az emberek már 2-3-4-szer házasodnak életük során, ha egyáltalán van erről papír. gyerekek születnek ezekben a kapcsolatokban, ha születnek egyáltalán. és ez nem magyar sajátosság, ezt nem lehet 1-2 jólirányzott törvénnyel helyre tenni. pontosabban úgy lehetne csak...

is 2010.03.18. 18:15:19

@Bukowszky: ezzel, számomra is meglepően, de egyetértek, pedig veled nem szoktam.

mafos 2010.03.18. 18:19:08

Engem az zavar hogy a globalizmus nevű problémával nem foglalkozik a poszt. Nyilván nem olyan profi a cucc, de pl az összeesküvéselméletet üti a globalizmusnak már maga a fogalma is, ami igyekszik pont az ember fogalmát lealacsonyítani munkás/vásárlóra. Az évszázados választ meg attól függ, hogy nézzük. Az elmúlt 100-150 év pro vagy kontra?! Szóval szerintem lehetett volna még rágni ezt a posztot mielőtt lefirkantod. De végülis nagyjából rálátsz...egy bizonyos szögből.

Mawhonic 2010.03.18. 18:24:46

@Ratius: A cikk korrekt, de ezt a mezőgazdasággal kapcsolatos megjegyzést te sem gondolhattad komolyan. Az egy dolog, hogy mezőgazdasági-ipari országból idővel talán ipari országgá avanzsálunk, de ezt nem jelenti azt, hogy krumpli helyett chip-et eszünk ebédre... :)

Nyilván nem az a cél, hogy visszatérjünk az ekék világába, de az igenis stratégiai jelentőségű, hogy létrehozzunk egy olyan korszerű mezőgazdaságot, amelyik egészséges (és piacképes) termékeket állít elő számunkra.

Számunkra - most még - természetes a normális minőségő, elérhető árú élelmiszerellátás, de ha a mezőgazdaságot nem kezeljük stratégiai ágazatként, ebből még egyszer nagy szívás lehet...

hitomi 2010.03.18. 18:25:00

"A Jobbikban az a jó, hogy [...] tabukat döntöget"

végül is, tény, hogy nemigen lehetett eddig látni az Országgyűlésbe ácsingózó politikust, amint meleg fiúk fülét nyalogatja :D

Alvin666 2010.03.18. 18:30:15

@átkozott:
Hu, te szerintem SZDSZ szavazo vagy. Ritka, kipusztuloban levo, dogevo madar.

Irod, a Jobbik naci. Egyetertek. Naci jelentese: nemzeti szocialista. Celja a nemzeti alapokon allo szocialis vivmanyokban bovelkedo tarsadalmi berendezkedes. Huha. Ettol most jol besz@rtam...
De azert idezem neked a Wikipedia naci szocikket is:
# Jobboldali (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) ideológiák összedolgozásával egy új világnézet létrehozása.
# A szakszervezeti rendszer megújítása, a munkások védelme.
Németország helyreállítása, a létbiztonság megteremtése.
antiliberalizmus, marxizmus-, kommunizmus-, bolsevizmusellenesség
a zsidóság elleni fajgyűlölet
Rasszizmus: cigányellenesség
szociáldarwinizmus (az emberi társadalomban is a legalkalmasabb csoportok (fajták, változatok) tudnak fennmaradni, életben maradni, szelektálódni)
homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv; a homoszexualitás korlátozása, tiltása, és bűntetése (homofóbia)

Persze nehany mas, - kevesbe szimpatikus - dolog is szerepel a szocikkben, ha gondolod majd elolvasod. Remeljuk a demokratikus valasztas intezmenyet nem korlatozna majd a Jobbik...:-))

"A Jobbik elképesztően irni olvasni nem tudók hülye gyülekezete."

Biztos igy van, megis ossze tudtak hozni egy olyan programot, amivel jo reszeben azonosulni tudok. Valoszinuleg megkertek egy irastudo SZDSZ-est, hogy vesse nekik papirra...:-))

"A Jobbik antiszemita"

Huha. Mar csak egy lepes a Holokauszt, jol tudjuk...

"Teljesen buta természettudományos műveltsége nulla."

Nyilvan. De azert eleg jol felismeri a parlamenti eloskodoket, dogkeselyuket, szarturo bogarakat, tetveket, hienakat, pondrokat, es egyeb, a termeszettudomanyok targykorebe tartozo gusztustalan kreaturakat.

"mint a legbutább legaljasabb pénzhajhászó tagok rettenetesen erőszakosak"

Igen, ezek a penzhajhaszok mar csak ilyen eroszakosak. Fogjak magukat es elmennek tankkal a szomszedba, ha nem tetszik nekik valami. Eroszakos egy fajta.

"Borzalmas hogy ma ilyen elképesztő bunkókról egyáltalán irnak"

Borzalmas... :-)) Jujj.

"Ez Magyarország legnagyobb szégyene."

Ez. Meg az elozo 20 ev. Ez utobbi nagyobb szegyen persze...

Satrafa 2010.03.18. 18:36:25

@Ratius: Pont így van az agráriumban. Szerintem amit írtál arról, hogy a Jobbik felvet olyan kérdéseket, mint a multinacionális vállalatok támogatása, vagy a mélyszegénység, valóban azért fontosak, mert a többiek hallgatnak róluk. Ráadásul azt is elhallgatják, hogy maguknak a problémáknak nem nagyon van generálisan jó megoldásuk, sőt, van olyan, aminek egyáltalán nincs (multik), mert a munkavállalóit még erőszakosabban kizsákmányoló, adóelkerülő, k+f-re nem költő kkv-k tényleges alternatívát nem jelentenek. Vagy, hogy csak súlyos áldozatok árán lehet megoldani, amit a alsó-középrétegtől fölfele kellene fizetni, ami nem népszerű (különösen, hogy bizonyos szint fölött tehetősek könnyebben bújnak ki a terhek alól, ahogy pénzzel mindent könnyebb elintézni). De arra csomó téma jó, hogy megoldhatatlanságuk ellenére legyen rájuk hivatal, meg közepesen jól fizetett, korrupt hivatalnok, aki legfeljebb minimális hatékonyságjavulást ér ugyan el, de legalább közpénzen, és politikusi dicsőségért.

ben2 2010.03.18. 18:47:24

Az írás jó és elfogulatlan. Ezt onnan látni a legjobban, hogy a hozzászólók többsége a negatívumokra válaszul a cikkben is leírt pozitívumokat hozza fel átfogalmazva.

Sealed tender 2010.03.18. 18:53:19

A jobbikban az a rossz, hogy alapvetően azért hívták életre, hogy elszívja a Fidesz elől a levegőt (ezúttal jobbról), majd elszabadult a kötélről, önállósította magát és most frissen megtapasztalt népszerűségtől megittasodtan a fedélzeten elszabadult ágyútalpként letarol mindent, ami a szörnyű nyolcéves MSZP kormányzás után az ésszerűség táptalaján végre kivirágozhatna, hogy végre megszabadulhassunk Kádár hagyatékától .

Egy dolgot nem szabad elfelejetni a szoci szavazó nem vész el csak átalakul (most éppen jobbikossá)

Kandabula 2010.03.18. 19:02:27

Szeretném, ha valaki elmagyarázná a "Nagymagyarország" embléma lényegét és a benne rejlő esetleges akarást.

Kivlov 2010.03.18. 19:02:34

"...kevesen vannak, akik visszakívánkoznának a századforduló erkölcsi normái közé... "

akkor mit akarnak? azt, hogy a 4-5 éves gyermekük azt lássa az utcán, hogy 2 pasas amelyikből az egyik nőnek van öltözve egymást nyalogatja? azt lássa, hogy a cigók munka nélkül jobban élnek, mint aki állítólag eltartja őket? Azt lássa, hogy lopni, csalni, hazudni kell, mert azoknak a jó, még a törvény sem érvényes rájuk. gratulálok és részvét a 2100as évek Magyarországának. Szebb jövőt!

kommenter 2010.03.18. 19:02:40

RE:papamaci1 2010.03.18. 16:20:38
Hát nem tudom ezt honnan veszed. Szűk baráti köröm és szélesebb társaságom 100%-ban jobbikos. Nem kapucnis hülyegyerekek, hanem dolgozó felnőttek 30 környékén. Melósok,cégvezetők,APEH-os,bróker...ilyesmi. Nem "lecsúszott prolik", hanem olyanok, akiknek igazából mindegy is lehetne, hogy ki van kormányon. Mégis JOBBIK-osok. Ezen el kellene gondolkodnod.

ginkgo 2010.03.18. 19:03:33

Nagyon jó a poszt!

Az agrárium és még inkább a ráépülő (élelmiszer-) feldolgozó ipar stratégiai kérdés közép és hosszútávon egyaránt. Főleg, ha exportra is futja majd belőle.

A Jobbik kell a parlamentbe, sokkal inkább, mint a 2/3-os Fidesz.

A következő ciklusig két forgatókönyvet tudok elképzelni a Jobbikkal kapcsolatban. Vagy rá tud cáfolni (nagyon remélem) az ellene felhozott vádakra és tisztességes úton járva a fejlődés záloga lehet, vagy megy az 1-2 %-os lecsóba vissza.

A férfias becsületről pedig annyit, hogy az kellene legjobban ebben az országban minden szinten, mert akkor nem lenne annyi hazug, csaló, tolvaj, gazember ezek ugyanis nem férnek össze a férfias becsülettel.

Ajtony 2010.03.18. 19:03:51

@Bukowszky:
Ez annyira szoci duma, hogy maga a MESTERházy is mondhatta volna.

kommenter 2010.03.18. 19:05:07

@Alvin666: És ez így van. Jól mondod.

Ajtony 2010.03.18. 19:08:05

@kommenter:
Mint ahogy a prolizás, a Te érvkészleted is rossz.
Nehéz úgy kategorizálni egy - akár jobbik méretű - pártot, mint annak idején az SZDSZ tette:
A sok vízfejű magáról terjesztette - a szürkeállomány pártja
pedig csak önmagától elalélt fajankók szürke állománya volt

wrong 2010.03.18. 19:11:08

@papamaci1:
"A tömegbázis a nincstelen, veszteni való nélküli ember, aki a változáson csak nyerhet.."
Szerintem meg pont olyan emberek alkotják azt a szép kis tömeget, akik nincstelenek lesznek ha tovább hagyjuk terjedni a cigánybűnözést, és a saját tulajdonuk és életük a vesztenivalójuk. Be kell látni, hogy a Jobbikra már nem csak a hitlerpószteres nagypapák szavaznak, hanem egyre több valóban értelmiségi fiatal, akiknek az egyetlen reménye ez a radikális változás.

BLovi 2010.03.18. 19:12:40

@papamaci1:
Ezt írod: "...Nézzetek az arcukba. Erőszakosak, bunkók, prolik. Egyetlen tiszta arc, hiteles élet, megélt szenvedés, tiszta szem nincs köztük....
Olyanok mint a kommunisták.
Olyanok mint a fasiszták.
...De polgári értékrend nélkül a tömeg csak csőcselék....."

Bátorkodom megjegyezni, hogy szerény véleményem szerint te sem vagy az én szememben egy erkölcsi mérce már ne is haragudj. Milyen alapon csőcselékezel, fasisztázol, kommunistázol le látatlanban mindenkit? Tán egyesével ismersz mindenkit személy szerint? Mert ha nem, akkor nézz magadba és gondolkozz el azon, te ilyen szemlélettel mennyire vagy különb ember. Üdv.

wovbagger 2010.03.18. 19:16:54

oreg, kicsit mást értünk a "boldog békeidőkön": a kiegyezés és az első vh. közti időszakot (1867-1914), és még véletlenül sem a XX.század huszas-harmincas éveit.

Ajtony 2010.03.18. 19:21:00

@Kandabula:
A megszállt és agyonnyomorított országban még a történelemtanítás is azt sulykolta:
semmire való, bűnös nép vagyunk.
A rendszerváltás után sokan szembesültek - többek közt a Molotov-Ribbentrop alku - a tények hamisításával, a valamikori nagy Magyarország sikereivel.
Persze a higgadt értékelés lenne jó, aztán a valós tények tanítása, de mint minden véglet - ez is a másik véglet következménye.
Ma, azok a britek, hollandok, amerikaiak akarnak demokráciára és toleranciára tanítani, akik még ma is a legrasszistábbak a mindennapjaikban. Ezeknek az országoknak a nagysága(gazdagsága) nem a szívós munka, hanem a fejletlenebb - jellemzően más rasszhoz tartozó emberek/népek - kirablásából, rabszolgaságban tartásából keletkezett. Ma sem szégyenkeznek, sőt bennünket tanítanának jó modorra.
Én meg feltettem a kocsimra egy "piranhát", és azt mondom, amit a brit, holland, amerikai - cumi annak, akinek nem tetszik

dorkoka 2010.03.18. 19:21:56

A jobbikban az a jó, hogy olyan mint a jobbik!
És az benne a rossz, hogy nem eléggé olyan mint a jobbik állítja.
Nekem kicsit langyos. Éljen a Nemzeti Front. De kénytelen vagyok a jobbikra szavazni, miután a Front még nem kormányzó képes. Reméljük hamarosan.

Kedves név nélkül író szerző, sok hülyeséget írtál, néhány:nem korszerű orosz piac, haderő, külhoni magyarság, közmunkaprogram-itt az a baj hogy igenelés vagy nemelés lehet a válasz, de te a nemelést választod.
Ezek pedig alapkérdések, úgyhogy erkölcsi mércét te ne állíts.
Éld ki judeában zsidóságod.

Szabó bakter 2010.03.18. 19:25:34

Amiért jó a jobbik, azért kapja a listás szavazatomat, amiben a fidesz jó, azért kapja a jelöltjük az egyéni szavazatomat. Aztán már nincs is (annyira) morális válságérzetem...
Szar, hogy jobboldaliként se a fideszt, se a jobbikot nem szeretem igazán. Igaz a többit még sokkal jobban rühellem. Ezalól talán az lmp kivétel.

Grafter · http://grafter.blog.hu 2010.03.18. 19:26:32

Láttátok a Fidesz újabb plakátsorozatát. Igazi szavazatgyilkos: grafter.blog.hu/2010/03/18/csak_a_fidesz_2

kommenter 2010.03.18. 19:28:40

@Ajtony: Ez egy szabad ország, Te pont azt goldolsz, amit akarsz. Én szintúgy. Én mindössze azt próbáltam ecsetelni, hogy MI (a betegtologató közalkalmazottól a csúcsbrókerig) úgy vagyunk JOBBIK-osok, hogy végigolvastuk a pártok progamjait. Tehát a meggyőződésünk nem vaktában lövöldözés, nem pártonként három szlogenből választjuk ki azt, akit Mi a Parlamentben látni akarunk. Üdv: Mi

Big-B 2010.03.18. 19:32:17

Nekem a legegyszerűbb a választás. Rühellem az összeset, és egyik programja sem tudott meggyőzni az igazáról. Egyikre sem adom a voksom.

yossarian70 2010.03.18. 19:35:27

Nem hiányzik itt pár sor?

A Fideszben az a jó,hogy...
A Fideszben az a rossz,hogy....

Ratius 2010.03.18. 19:39:10

Ismét gépközelben!
Üdv a gyarapodó olvasótábornak!

Akkor pár szó a mezőgazdaságról: egy percig sem kétséges, hogy érdemes Magyarországnak élnie azokkal a lehetőségekkel, amelyeket kiváló földje, remek éghajlata kínál. Bizonyára lehetne az agrárium sokkal jobb helyzetben és hozhatna nagyobb hasznot az országnak. Ebben senkivel nem vitatkozom. Abban kételkedek csupán, hogy a mezőgazdaság fejlesztése különösebben olcsó lenne, meg abban, hogy olyan hű, de sok embernek adhatna munkát. Ja, és abban is erősen tamáskodom, hogy az emberek egyáltalán szívesen túrnák a földet... Valahogy mindig Illyés sorai jutnak eszembe, aki szerint a legprimitívebb polgári munka is nagyságrendekkel vonzóbb a parasztság számára, mint a földművelés. Vajon miért?

harcsabajuszos 2010.03.18. 19:41:38

@Big-B: Igazad van, jogodban áll nem dönteni.
Majd azért ne lepődj meg, ha diktatúrát élvező őspártok valamelyike majd a kedvenc hobbid is taccsra teszi, mint a sportlövőket. Sok időbe és kapcsolati tőkébe került, mire a paintball is ki tudta harcolni a pozícióját, de az sincs betonba öntve.
Egyedül a Jobbik nem retteg deklaráltan a civil fegyveresektől és a szervezett taktikai játékosoktól..

harcsabajuszos 2010.03.18. 19:48:10

@Ratius: A földművelés sehol nem olyan népszerű, mint az irodai könnyű pénz.
A vidékiek nagy részének azonban ez a természetes életforma, s az egyetlen lehetőség az egyáltalán nem könnyű boldogulásra, s körülöttem látom a jól működő modellt.
Itt 8 milliós, kevés termőfölddel rendelkező országban legalább 6-700.000 kistermelőt eltart a mezőgazdaság, akik a nagyon egyszerűen szabályzott helyi piacokon árulhatják termékeiket, s így dolgozhatnak. Ezek keresete a minimálbér közelében található, de itt szégyen segélyen élni.
Vesd össze ezt a számot arányaiban a magyar lakosság segélyezésből örömmel élő részével.
Ha nem akarnak dolgozni, rá kell őket kényszeríteni, akár a szlovák módszerrel is.
Természetesen itt is vannak a nagy beszállítók, de a helyi piac rendkívül fontosa közösségek életében.

szégyen 2010.03.18. 19:51:37

én semmiképp sem fogok szavazni a "nagy pártokra", most ide értem a jobbikot az mdf-et és a szadeszt, még az lmp-t is mert bennük is csalódtam a többi kis szarra pedig nincs értelme, de ha lehetne valaki ellen szavazni, például az -1 szavazat lenne akkor az biztos a jobbik lenne, 3 érvem is van: 1. gyűlöletet keltenek az emberekben 2. Semmi sem fog változni, Vona is lopna ezerrel, játsza a nagy messiást 3. Morvai Krisztina, mert ha meglátom a tévében mitöbb angolul hallom beszélni akkor epilepsziás roham jön rám és elolvad az agyam!

Parajpuding 2010.03.18. 19:56:21

Ha én is a hezitálók közé tartoznék, megköszönve jelen poszt segítségét a döntésben, a Jobbikra szavaznék. De nem vagyok hezitáló. Csak biztos szavazó. Vajon kire? Naná! :)

harcsabajuszos 2010.03.18. 19:56:23

Javasolt olvasmány a Jobbik jövőmodelljéhez az alábbi link:
hu.wikipedia.org/wiki/Ausztria
Miután végigolvastam a programjukat, rájöttem, hogy az ő jövőjükben élek.
Naponta élvezem az általuk megcélzott terv eredményeit, s nincs okom a panaszra.

Ilyen jövőt kívánok Magyarországnak, erős mezőgazdaságot, határozott nacionalizmust és széles szociális hálót, de könyörtelen fellépést a bűnözőkkel és ingyenélőkkel szemben.

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.03.18. 19:56:35

@Bukowszky:

Nem teljesen értelek. Még, ha Orbánt öregnek is lehetne nevezni a 47 évével (nem lehet, de tegyük fel).
Szerinted mikortól öreg egy ember? :o) Vagy ezt csak ránézéses alapon lehet eldönteni? Aztán pedig a jobbikban mióta érték, vagy épp mérték az életkor?!?
Az rendben van, hogy Vona fiatal, de a többi kirakatarc viszont pont, hogy nem az. Szegedi Csanádot nem ide véve, mert szerintem az az ember egy vicc...

Az elbukott választások kapcsán sokszor előkerül a fidesz töketlenkedése, mintha ezt szembe lehetne állítani a szocik kampányával, egy maximálisan tökéletes jobbik kampánynak sem lenne esélye parlamenti győzelemre olyan média-ellenszélben, mint ami volt pl. 2006-ban. Vona Gábor nem véletlenül szeretné sóval behinteni a kereskedelmi tv-k székházainak a helyét, amíg ezek léteznek, addig pl. a jobbiknak soha nem lesz kormányzati többsége, abban egyetértünk, hogy a fidesz a szociknak köszönheti a mostani eredményeit, mert olyan mértékű szart tudtak magukra dobálni, amit az ország 100%-át lefedő két csatorna már nem tud kompenzálni...

Mik a mostani 30 évesek problémái, és mit testesít meg ezzel kapcsolatban a fidesz? Csak azért kérdezem, mert 98-2000 között volt a legjobb ilyen korúnak lenni a rendszerváltás óta, én is alulról súrolom ezt a kategóriát, ezért lennék kíváncsi, hogy az én problémáim közül speciel melyikeket testesíti meg a fidesz, mert egyedül még nem sikerült rájönnöm erre.

Azért az nem túl komoly érvelés, hogy a rendszerváltáskori fiatalok a fiatalság rákfenéje... persze van néhány választás itt is:
-A rendszerváltás után az idősebb politikusok: komcsik.
-A rendszerváltás után a fiatal 30 körüli politikus tanoncok.
-A rendszerváltás után a nagyon fiatal 20 év körüli lelkes, még végzettséget el nem érő fiatalok.

Ebből a csoportból te kit választottál volna egy rendszerváltás lebonyolítására? Volt egyáltalán választási lehetőség?

Azt pedig csak halkan jegyzem meg, hogy morvai egyidős orbánnal, ezen analógia mentén a jobbik köztársasági-elnök jelöltje is ugyanolyan mértékben tehet a fiatalok mostani helyzetéről? Vagy most tényleg csak arról van szó, hogy aki szerencsésebb korban született, mint Te vagy én, az dögöljön meg, mert nekünk nem adatott meg, az ami nekik? Tényleg nem értem.

Négy év múlva ez a "mostani parlamenti pártok" szöveg annyiban fog módosulni, hogy a "mostani parlamenti pártok, kivéve a jobbik" :o)
Amikor a jobbik támadja majd a fidesz kormányzását, akkor rajtuk is számon kérhető lesz az ellenzéki szerepük, hogy miért nem akadályoztak meg dolgokat és miért nem vittek keresztül dolgokat a parlamenten? Mert ugye a mostani nem túl korrekt jobbikos kampány (de nem inkorrektebb, mint bármelyik másik párté) már fel is dobta a labdát 2014-re... Akkor már a jobbikos képviselő is "csak egy politikus" lesz a sok közül.

Azt megértem, hogy jelenleg ez még húzóerő a számukra, -nem véletlenül próbálnak keresztbe tenni, akár nemtelen módon is az lmp-nek és minden más új törekvésnek is, de ez az érv csak erre az egy választásra igaz, utána már inkább kínos lesz felemlegetni a múltat...

Antifaszok Réme 2010.03.18. 20:01:30

Libsik, ennyi ingyenreklámot a Jobbiknak....

Ti tényleg nagyon akarjátok, hogy bejusson. Vajon miért ?

harcsabajuszos 2010.03.18. 20:19:09

@szégyen: 3 érvem is van: 1. gyűlöletet keltenek az emberekben

Szerinted mi ellen keltenek gyűlöletet?

2. Semmi sem fog változni, Vona is lopna ezerrel, játsza a nagy messiást

Ha megkérlek, elárulod nekem a jövő heti lottószámokat is?

3. Morvai Krisztina, mert ha meglátom a tévében mitöbb angolul hallom beszélni akkor epilepsziás roham jön rám és elolvad az agyam!

Na, ebben az egyben egyetértünk, jónéhány év külföldi tartózkodás után is favágó az angolja és minden jó modort nélkülözve odavágja a szaros csizmát az asztalra bármikor - de a Jobbik a EP pályafutása alatt már eddig több, az ország érdekeit szolgáló beadványát fogadták el, mint eddig összesen a teljes magyar megélhetési EP politikushordának. Nyilvánosak a rekordok, elolvashatod maga is, mivel foglalkoznak egyébként a pénzünkből kint lébecolók, mint a Kulcsár ügy miatta az EPbe reptetett Kovács, aki birkaszőrrel burkolt cserépbárányok vámtarifabesorolásán dolgozik erőt nem sajnálva.
Ha ennek alapján nem szavaz valaki bizalmat az egyébként politikai korrektség műfajában kissé retardált társaságnak, akkor az nem üti meg a mércét.

Szemerédy Alajos 2010.03.18. 20:20:31

Ez a poszt ilyen neszesemmifogdmegjól.

Alvin666 2010.03.18. 20:29:18

@Kraat:
Ez a te kommented ilyen neszesemmifogdmegjol.
Komoly ember nem igy ervel, ahogy te. Hanem ervel, vagy csendben marad.
Nesze... Ezt fog meg jol.

BushDoctor 2010.03.18. 20:30:06

@kommenter: dehogynem prolik az ismerőseid. A prolilétet nem a munkahely szabja meg, meg a ruha (hehe) hanem az elme korlátoltsága. Márpedig aki jobbikos az korlátolt, nem kicsit, nagyon ! Ez ilyen egyszerű ! Oszt jónapot !

redriot77 2010.03.18. 20:31:54

Én még mindig nem tudtam eldönteni hogy kire szavazzak. A Jobbiknak több rokonszenves gondolata is van, de ami a leginkább visszatart az a nagyon markáns keresztény vonal ami néha a nem keresztényeket néha degradáló módon említi.

Én ateista neveltetésben részesültem, de tiszteletben tartom mindenkinek a hitét, a vallási meggyőződését, addig, amíg ő tiszteletben tartja az én értékrendemet. Ha valaki a hit segítségével találja meg a belső egyensúlyát ám legyen, de engem ne minősítsen az, hogy meg vagyok keresztelve avagy nem, hogy járok-e templomba, avagy nem. Bizonyos jobbikos írásokból számomra az jött le, hogy néhányuk igenis magasabbrendűnek tekinti a keresztény hívőket, mint a más meggyőződésű embereket. Nagyon nem tetszik.

Kár, mert első olvasatra igen tetszett nekem a Jobbik program...

Antifaszok Réme 2010.03.18. 20:39:07

Én a Rózsaszín Tangás Rabbi Pártra szavaznék.

Azok olyan jó fejek lennének, nem ?

harcsabajuszos 2010.03.18. 20:39:31

@redriot77: Olvasd el és értelmezd a programjukat, ha nem a parlementi pártok által kontrollált média híresztelései alapján szeretnél döntést hozni.
Korábban már bemásoltam pont a vallással kapcsolatos részt, hasonló aggályokra.

nyekk 2010.03.18. 20:44:38

@redriot77: Ahogy én ezt a posztot olvasom szinte kizárólag a nem Jobbikos hozzászólók degradálják, cikizik, mocskolják, fasisztázzák, antiszemitázzák valami (nem létező) gőgös, nyegle erkölcsi, szellemi piedesztáról a jobbikosokat.
A vallásos rész nekem sem a szívem csücske, de azt a 99 %-ot, amiben viszont egyet értek velük, és szinte csak velük, azt ezért nem adom fel.
(Vannak még akik szimpatikusakat mondanak -mint a Fidesz, -de őket már ismerjük jól.)

Sam bácsi 2010.03.18. 20:47:21

Remélem a post nem marad itt abba.
Szívesen elolvasnám a folytatásokat is, pl.:
-az MSZP a jobbik,
-a Fidesz a jobbik,
-az MDF a jobbik
címűeket, és persze leginkább a velős magyarázatokat.
Szóval csak bátran tovább.

harcsabajuszos 2010.03.18. 20:47:39

@BushDoctor: Nekem is szinte csak proli ismerőseim vannak, és büszke vagyok rájuk.
Keményen dolgoznak és szeretnék, hogy a gyerekük jövője biztosított lenne a saját hazájukban.
Tisztelet nekik.

Ratius 2010.03.18. 20:50:58

@Oreg:
Ezzel nem vitatkozom, sőt nagyjából egyet is értek.

Kandabula 2010.03.18. 20:52:14

@Ajtony: "A rendszerváltás után sokan szembesültek - többek közt a Molotov-Ribbentrop alku - a tények hamisításával, a valamikori nagy Magyarország sikereivel. "

Kérlek, mondj egy sikert. (A Molotov-Ribbentropp paktumnak semmi köze M.o.-hoz.) Talán Mátyás király, vagy Búvár Kund? A nacionalizmus és a sovinizmus bomlasztott mindig, kergetett háborúkba, amikre rendre rákeféltünk. Gyűlölettel leszünk (vagyunk?) körülvéve. A "békebeli" országból vándorolt ki 3 millió ember.

Kérlek, mondj egy tényt, ami meg lett hamisítva.

KCB 2010.03.18. 22:21:37

@Vandorsolyom: "Az a rossz a Jobbikban, hogy támogatóik rendszeresen "agymosottaknak" titulálják a velük egyet nem értőket."

Inkább cigány, zsidó, komunistának aminek azért valljuk be őszintén elég nehéz mind megfelelni, főleg ha nem is akar az ember :D

KCB 2010.03.18. 22:23:12

@Kraat: "Szerinted mi ellen keltenek gyűlöletet?"

Őőőő, te ezt most komoly arccal kérdezted vagy csak lemaradt a smiley?

harcsabajuszos 2010.03.18. 23:44:59

@Kerek Perec: Várom a választ, semmiféle smiley nem maradt le.

zeeNer 2010.03.19. 00:07:57

@redriot77: Nem a keresztény hitet tartják magasabbrendűnek, (vagy fogd fel így) hanem a kereszténység kárpát medence beli közösség szervező erejét favorizálják.
Régen olvastam ilyen jó posztot. Gratula!

Alvin666 2010.03.19. 06:54:30

@Oreg:
Igaza van kerekperecnek, a Garda gyuloletet kelt. Ez teny, ezzel kar vitatkozni. A kerdes nem is ez. Hanem az, hogy mi ellen keltenek gyuloletet.
Az ingyenelok, a cigany- es nem cigany bunozok, a politikusbunozok, az orszagot kirablo parazitak ellen keltenek gyuloletet, mint tudjuk.
Nekem ezzel a fajta gyuloletkeltessel semmi bajom, merthogy ezeket a parazita elemeket en is gyulolom, egytol egyig.
En csak azt kerdeznem meg kerekperectol, hogy vajon az orszagot vezeto politikusok miert nem keltettek ez ellen a parazitak ellen egy kis gyuloletet mar az elmult 20 evben?! Merthogy igeny az lett volna ra....

kombatrugó 2010.03.19. 12:20:26

ahhoz, hogy dönteni tudjak, látnom kellene egy hasonló felsorolást a fideszhez kapcsolódóan. előre is köszi!

harcsabajuszos 2010.03.19. 12:28:07

@Alvin666: Pontosan erre voltam kíváncsi.
Számomra nem gyűlöletkeltés, ha negatív jelenségek ellen irányul a népharag, ez a rend alapja.

harcsabajuszos 2010.03.19. 12:29:51

@kombatrugó: A fidesszel kapcsolatban semmilyen pozitívumot nem tudok felhozni, s számosan vannak ezzel így.
Itt találhatsz egy fidesz méltató szösszenetet, elég jól összefoglalja a helyzetet:
bukowszky.blog.hu/2010/03/18/kicsit_ekezzuk_a_fideszt_is

Várúr 2010.04.13. 19:12:20

@873ujr3rk:
Egyetértek... Megmosolygtató, hogy a Jobbik már csendőrséget is szervezett kakastollal. Hogy ki a zsidó, ők mondják meg, mint Karl Lueger bécsi polgármestör a százafordulón (mrs. Morvai pl a tények ellenére nekik nem az).
süti beállítások módosítása