HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

A nemzet Melindája

2010.11.23. 09:40 Ratius

 

A Melindák ilyenek. Engem már Bánk Melindája is idegesített, a maga álságos szűziességével, hisztérikus áldozatszerepével, azzal a nagyon gusztustalan mentalitásával, hogy a maga félrelépéséért másra tolja a felelősségét, gaz csábítóról hord össze hetet-havat, miután kiderül, hogy vidám és önfeledt estét töltött egy vonzó pasival…  De ez egy régi történet. A mostani Melinda azonban kísértetiesen emlékeztet nagy elődjére. S miután Mester Tamás el is mondta, hogy meglehetősen kínos lenne, ha ő nyerné a nagy tehetségkutató viadalt, íme kibuggyant belőlem mindaz, ami eddig csak belül fortyogott.
Szíj Melinda énekhangjáról, zenei tehetségéről, meg más effélékről meglehetősen keveset tudok mondani. Bár a hamis hangokat néha meghallom, az ütemtévesztéseket olykor észreveszem, azért jól tudom, hogy semmiféle felkészültségem nincs e téren kritizálni a daloló családanyát. Mi több, szerényen, és megértéssel veszem tudomásul, hogy Melinda produkciója sokaknak tetszik, megfelel annak, amit elvárnak egy frissen felfedezett, vagy pontosabban éppen a felfedezés állapotában lévő énekesnőtől. De hát Melindával nem is az a baj, hogy ne tudna énekelni.
Melindával más baj van. Ám mielőtt beletaposnék érzékeny lelkébe, sietve leszögezem: általában valószínűnek tartom, hogy Melinda nagyon szeretetre méltó ember, sok örömöt szerez mindazoknak, akik szűkebb környezetében élnek, sőt az is nyilvánvaló, hogy közönsége egy részét rajongótáborrá tudta formálni. Ebben az ételemben valamiféle karizmával is rendelkezik, s nagyon precízen tudja megszólítani azokat, akik amúgy is szeretik az efféle show-műsorokat, a felemelkedő családanyák könnyfakasztó históriáit, akik hitelt adnak Melinda kényszerből helytálló imázsának.
És ezzel el is jutottam oda, ahova igyekeztem. Ez az írás ugyanis egyáltalán nem Szíj Melindáról szól. Melinda a maga elképesztő, sőt megdöbbentő népszerűségével csupán egy tünet, országunk és népünk állapotának tünete. Annak manifesztációja, amiképpen polgártársaink többsége az emberi teljesítményről, a helytállásról, a sikerről vélekedik. Annak tükre, ahogyan a magyarok sajnálatosan nagy többsége valóságosnak és hitelesnek látja a giccset, a tartalmatlanságot, a semmilyenséget.
A Szíj Melinda jelenség ugyanis maga a tömény nyomorúság. Melinda mindent megtesz azért, hogy olyannak tűnjék e versenyben, amilyennek a nézők látni akarják: egy szerencsétlen lúzernek, egy szerény és csendes hamupipőkének, egy sodródó ágrólszakadtnak, aki a maga szándékai ellenére, csupán jóságával, emberi esendőségével, bátor, bár bizonytalankodó helytállásával ellenállhatatlanul zuhan bele a sikerbe.
Melinda igazi népmesei alak. Olyasféle közképet épített föl magáról, ami a szegény ember legkisebb gyermekére emlékeztet, bár azért a mesékben valamiféle személyes szándék, akarat, kiválóság mindenképpen fontos tulajdonsága a főhősnek. Melinda esetében ilyenekről szó sincs. Melinda inkább a lottómilliomos szerencséjére bazíroz. Olyasféle véletlenül bekövetkező győzelem vár rá, amelyet nem elér, amelyért nem megharcol, hanem amely megtörténik vele.
Igazi nyárpolgári álom. A siker, a sztárok fénye, az élet csillogása úgy érkezik, hogy azért tenni keveset kell. Mi több, úgy érkezik, ellenállhatatlanul, feltartóztathatatlanul, sodró lendülettel, hogy közben mindvégig tiltakozni lehet ellene. Sőt, még akár nyavalyogni, keseregni, aggodalmaskodni is lehet, hogy talán nem is kell. Zsarolni lehet a sorsot, hogy el sem fogadja ajándékait, ha nem adja ingyen az eredményt. Lehet durcáskodni, kiborulni, zokogni, hisztizni, lehet szerénykedni, áldozati szerepben tetszelegni, felelősséget másokra tolni, egyszóval lehet olyannak lenni, mint amilyen ennek a szerencsétlen országnak a többsége.
Igazi álom, igazi giccs, igazi hamisítvány.    

127 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr582467304

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magánnyugdíj körösztapja 2010.11.24. 10:38:08

nyugdíj mese Atyafiak, egyszer csak, épp mostanság, csütörtöki napon, a nemzet gazdaságáért felelős pákosztos, magához rendelé a nép pénzét vigyázó nyugdíjvagyonka gazdálkodóit. Merthogy, most aztán megmondja mi lészen azután, hogy lezajlott az einstan...

Trackback: Érett asszonyok dicsérete 2010.11.24. 09:10:29

Wolf Kati és Szíj Melinda. Az egyik művészcsaládból származik, dögös, magas, vagány, hosszú combú, tudatos és szőke. A másik teljesen átlagos hátterű, csúnyácska, alacsony, kicsit trampli, önértékelési zavarokkal küzdő és fekete. Látszólag nem is lehe...

Trackback: Korunk legjobb pszichológusa: a böjt 2010.11.24. 08:37:15

Hogy értsd, egy pohár víz mit ér, Ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell. Hogy lásd, egy napod mennyit ér, Néha látnod kell, Az élet hogyan fogy el. (Sztevanovity Dusán) Sohasem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pamut 2010.11.23. 19:45:43

Nagy butaság ez a poszt. Melinda épp azért olyan népszerű, mert a legnagyobb hiány ebben a szar kis magyar popéletben a hitelességből van. Műanyag emberek műbalhéiról és műérzelmeiről szól az egész, Melinda meg - nyilván kora és személyisége miatt - tojik erre az egészre és önmagát adja. Elég nézni az arcát amikor hallgatja a zsűrit, még nem csak nem is mosolyog amikor dicsérik, nem játszik rá semmire, leszarja a cirkuszt.

Ezzel együtt szerintem nem jutalom, hanem büntetés megnyerni egy ilyen műsort, nem csupán a kizsigerelő szerződés miatt, hanem úgy általában is elég hitvány élet a kis magyar celebélet, szóval senkinek sem kívánom hogy nyerjen, így Melindának sem... Nyerje meg valamelyik tartalom nélküli, nem túlérzékeny ember, mondjuk a Renáta vagy a Kállay, nekik sokat nem árt és még örülnének is neki.

iovianus 2010.11.23. 19:46:51

De hát Melindával nem is az a baj, hogy ne tudna énekelni.

ár azért a mesékben valamiféle személyes szándék, akarat, _kiválóság_ mindenképpen fontos tulajdonsága a főhősnek.

Én itt ellentmondást látok kérem...

Kelly és a szexi dög 2010.11.23. 19:49:21

Szerintem egyszerűen csak egy bolond, aki épp oda tévedt...

gitáros 2010.11.23. 20:03:51

Bocs, de ez az írás tömény baromság. Miért gondolod, hogy egy többé-kevésbé tehetséges ember egyéb tulajdonságait tekintve ne lehetne tökéletes alkalmatlan arra, amiben tehetséges?

@pamut:
Bizonyára rengeteg keserű, személyes tapasztalatod lehet a "hitvány magyar celebéletről"...

fuszujka 2010.11.23. 20:11:55

Miért? Nem lehet elhinni, hogy valaki hangosan ki meri mondani magáról, hogy ő egy rakás szerencsétlenség?
Én pont azért utálom a mai világot, mert az emberek többségének kb. háromszor akkora az egója, amekkorának reálisan lennie kéne.

Dekatlon 2010.11.23. 20:31:34

@pamut: ha valaki "nem is mosolyog, ha dícsérik", az nálam nem épp a kiválóságának a jele.
Amúgy meg, minek ment oda, ha ennyire lenézi?
Kötelezték?
Jajj Ittenkém, jajj Ittenkém...

borovi 2010.11.23. 20:41:32

Most aztán majd jól megkapod a magadét a Szíj Melinda rajongóitól!

mobo 2010.11.23. 20:48:50

Who the fuck is Alice?
Vagyis Szíj Melinda?

belekotty 2010.11.23. 20:53:24

Ki az a Szíj Melinda picsa, ki a faszom az a Mester Tamás és miféle tehetség kutató? Mi van? :-((

Transylvanianmixedgrill 2010.11.23. 20:56:41

Egyszerű ez mint az egyszeregy: 10 millió fásult kisnyugdíjas és leendő kisnyugdíjas országa nyilván maga közül választ idolt...

Bogyó 2 2010.11.23. 20:57:54

Nem tudom, mennyire figyeled, kedves Ratius, a külföldi tehetségkutatókat, de ha nem, keress rá Susan Boyle-ra. Vagy Paul Potts-ra. Ők is ilyen "szerencsétlenek." Mester az említett nyilatkozatában utalt is Boyle-ra. Hogy az se tetszik neki. Szóval, nagyon jó ürügy lehet Szíj Melinda az ország ostorozására, de bizony abban a nagyon szerencsés Angliában is kedvelik az ilyesmit. Nem magyar tünet a Szíj Melinda jelenség, hidd el!
Azt hiszem, Amerikában volna talán lehetetlen, hogy valaki nem a kitalált trend vagy klisék szerint legyen sztár. Úgy hogy nem előnyös külsejű, de nem is vicces.
Mester is ezért nem érti a dolgot, s talán igaza lehet, tényleg nem ért a szakmájához. Nehéz neki megértenie, hogy az emberek nem annyira hülyék, mint azt ő elképzeli, s néha a jó külső elé helyezik a hitelességet, ahogy fentebb is írta valaki, a valódi érzelmi töltetet, az igazi drámát a műbalhé helyett. Legtöbbször nincs így, sajnos, de el kellene tudni fogadni, hogy nem mindig működnek a klisék.

Én se tartanám jó dolognak, hogy ő nyerjen, de nem ezért, csupán azért mert annyira nem jó énekes. Kállayt erőlteti a zsűri győztesnek, ha nem ő nyer Presser és Mester biztos a kardjába dől, pedig kb. annyi van benne mint Király Viktorban. De Mester biztos azzal a döntéssel is elégedett, mert Király V. annyira trendi. Látjuk, mire ment vele, pedig hátszele is van rendesen.

dr kíváncsivagyok 2010.11.23. 20:58:42

Nem vagyok Szíjj Melinda rajongó, de el kell ismerni hogy szép hangja van. Ez a blog viszont szar.

Bogyó 2 2010.11.23. 21:09:57

@Transylvanianmixedgrill: Persze, mert inkább királyviktorokat, kállay-saunderseket kellene választani, igaz? Ők ugye felsőbbrendűek is, csak mi hülyék az istennek se értjük.
Pedig pont, hogy az jellemző az országra, mindig a befolyásos emberek hátszelével érkező protezsáltak vitték el a pálmát. Nem a kisnyugdíjasok. A Megasztár a kevés kivétel köré tartozott, ahol valóban fel tudtak kapaszkodni hátszél nélkül érkező tehetségek is, az első három műsor erről szólt. Aztán erre is rátenyereltek a királyviktoros Mega4-től kezdve, s elkezdik isteníteni a "csókósokat", befolyásolva a közönséget.
Presser Kállay-Saunders fényezése már undorító, elérte, hogy már tudok örülni Friderikusznak, aki nem egy szimpatikus valaki, de legalább nincs senki uszályában. Nem volt szép Gáspártól, de eléggé lealázta Andrást, mert jóval jobb. Presser képes volt még ezt is fordítva látni, azt hittem rossz a fülem, szerencsére ott volt Fridi, aztán láttam mások véleményét is. Jó a fülem.

Bogyó 2 2010.11.23. 21:10:43

@belekotty: Rendben, nem tudod. De akkor miért belekotty?

JuHar605 2010.11.23. 21:11:53

Én örülök, hogy megírtad, egyet is értek. Igen, a hangja nagyon jó, ennyi van a nőben. De az a körítés, amit maga körül eljátszik, elszenved, az inkább elkeserítő, mint csodálandó. Sajnálnám, ha a nyertes nem egy hiteles, pozitív, egészséges lelkületű valaki lenne, aki példaértékű lehet sokak számára, hanem egy magát ostorozó, világfájdalmát szétkürtölő valaki.
Sajnáljatok! Mert ehhez értek!
És igaz, ez a nézet terjed, pedig milyen jó lenne, ha az lenne a mértékadó, amit pl. vasárnap este láthattunk a Papp László sportarénában, hogy bármennyire is kemény helyzetben élnek emberek, hirdetik MOSOLYOGVA!, hogy Nem adom fel!!!

johevi 2010.11.23. 21:20:12

Ő ezt nem építette fel. Ő ilyen... Fura kiejtéssel beszél, görnyedten jár, smink nélkül átlagos csúnyaság. Egy tipikus antisztár.

kutato525 2010.11.23. 21:22:15

Valami, amit nem fejezett ki a poszt-író, de szerintem erre gondolt:
A műsor olyan sztárt szeretne találni, aki ha megszólal, akkor mindenki odakapja a fejét, szeretik, halgatják, megveszik a CD-jét.
Nem olyan "előadó" kerestetik, akit azért választanak be, mert sajnálják.
Az előadáshoz kitűnő hang, ritmusérzék kell, de nem utolsosorban fellépés, és KINÉZET! Ha ez utóbbi nincs meg, akkor sokszor annyi tehetséget kell mutatni, hogy "szépnek lássuk". Ez mind nincs meg, és azt nem értem, hogy Szíj Melinda hogyan jutott túl a falusi május 1-i rendezvényeken...
Persze, nem a csőkosokat keressük, hanem az igazi tehetségeket. Akik hallgatva és kinézetüket tekintve is sztárok lesznek.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.11.23. 21:35:23

A goj nem pofázik.Majd felsőbbrendű nagyságosságosék megmondják,hogy mit kell szeretni és mi a szar.

2010.11.23. 21:39:35

@kutato525: mióta kell kinézet a zenéhez? kinézet fotomodellkedéshez, meg kurválkodáshoz kell. Meg hasonló értéktelen dolgokhoz.
Szerintem pl. Mick Jagger sem értene veled egyet, meg sokan mások. :)

belekotty 2010.11.23. 21:41:00

@Bogyó 2: Hátha felvilágosítanak mi a faszomról van szó.

MetálFater (törölt) 2010.11.23. 22:01:22

@gumicukor1:

Igazad van!

Például Lady Gyagya is kiváló énekes, és pusztán a hangjáért szeretik, nem pedig a külsőségek, a botrányok, a profi módon köré épített és gusztustalan "image" miatt.

Ugye?

gnme 2010.11.23. 22:02:46

Ki az a Szíj Melinda?

MetálFater (törölt) 2010.11.23. 22:03:45

@gumicukor1:

Igazad van!

Például Lady Gyagya is a kiváló hangja miatt sztár!
És nem a külsőség, a profi módon köré épített és gusztustalan "image" miatt...

Ugye?

AnnaKarenina 2010.11.23. 22:04:25

Kapiskál valamit a blogíró, de hogy éppen Szíj Melinda alázásában találja ezt meg, szomorú és méltatlan.
Szíj Melinda esete azért teljesen más, -és valóban, én is úgy gondolom, a Susan Boyle-minta hatására válogatták be őt- mert ő már nem egy tizen-, huszonéves, soha semmi köze nem volt a szórakoztatóiparhoz, képességét nem énektanárok, hanem a saját gyakorlása fejlesztette miközben élte a teljesen hétköznapi életét. Ebben a történetben van valami egészen szokatlan, mert nagyon megszoktuk már ebben az iparban a (ki)termelési szabályokat, nagyon megszoktuk, hogy akár más hangjával is lehet érvényesülni, ha kellőképp mutatós, stb.
Mind a két műsor azt igazolja számomra, hogy a nézők kedvenceik kiválasztásával (ott Király L. Norbi) fityiszt mutatnak a szokványos szabályoknak, igazi népmesei hősöket akarnak és ha már annyi mindenben nem választhatnak, itt lehet, hogy ők döntenek.
Egyébként, ha az hiányzik, hogy nem happy és nem optimista, dolgoztam én amerikaikkal, találkozásnál fülig ért a mosolyuk, ami azonnal le is hervadt róluk, ahogy továbbmentek. Ez csak külsőség, képmutatás. Ajánlanám pl. az Amerikai szépséget újranézni.
Ez a mondat különösen taszít: "Annak manifesztációja, amiképpen polgártársaink többsége az emberi teljesítményről, a helytállásról, a sikerről vélekedik. Annak tükre, ahogyan a magyarok sajnálatosan nagy többsége valóságosnak és hitelesnek látja a giccset, a tartalmatlanságot, a semmilyenséget.."
Szerintem az emberek nagyon is értékelik a valódi teljesítményt és sikert, és nagyon is utálják, ha még ebben is be akarják őket csapni, ha egy hamis énekest dicsérnek, csak mert lehet tudni, őrá vevő lesz vmelyik korosztály, amelyik számít.
Szerintem az a giccs és az a tartalmatlan, amikor üresfejű, bármilyenre alakítható és bármikor eldobható sztárocskákat gyártanak.

átlátó 2010.11.23. 22:23:31

Nem színpadi ember. Attól, hogy elfogadhatóan énekel, egyszerűen nem színpadi ember.Szinte nógatni kell, hogy Melinda, hát énekelj szép a hangod. És akkor ő énekel, - teljesen elfogadhatóan. Majd pingvinként letotyog a színpadról kissé duzzogóra csücsörített szájjal, hogy neki megint énekelnie kellett. Mondom, nem színpadi ember és nem az agydobott celebsiserehadra gondolok ha színpadot emlegetek.

oszkar00 2010.11.23. 22:23:44

@virgil a másik szobából: Azok a nyárfák, akik állampolgárságot szereztek.

Aszi 2010.11.23. 22:27:44

"Igazi nyárpolgári álom. A siker, a sztárok fénye, az élet csillogása úgy érkezik, hogy azért tenni keveset kell."

Szerintem meg mindenki tudja, hogy nagyon sok munka van SZM sikere mögött, 25 éve énekel.

A népszerűség inkább annak köszönhető, hogy az emberek úgy érzik, SZM egy közülük.

=nessuno= 2010.11.23. 22:34:35

Van szerencsém ismerni Melindát. Tényleg ilyen. Hiteles. Nagy hiány van az ilyen emberekből a celebviágban (is)...Lehet szeretni vagy nem szeretni, de ő tipikusan nem egy megcsinált ember, sztárocska. Igazi népmese.:))

[c] 2010.11.23. 22:37:04

Sokadjára elég fárasztó ez a jajénnemistudomeztelénekelni-jajnemakarokszínpadraállni-jajcsúnyavagyok attitűd, de ez a nő egyszerűen ilyen.
A magam részéről inkább a begyakorolt sablonválaszoktól megyek falnak, melyeket a "versenytársai" adnak.

"Hogyan tudtatok együtt dolgozni?"
"Ó, hát X-szel azonnal megtaláltuk a közös hangot, szerintem nagyon jó hangja van, örülök, hogy vele dolgozhatok"

Babbo Natale 2010.11.23. 22:40:16

@Bogyó 2: Szerintem még annyi sincs benne. Kállay rettenetes. Mesternek meg naná,hogy nem tetszik Susan Boyle - ő senkit nem bír elviselni, akinek van hangja és tud énekelni. Az előző Megasztárban ezért oltotta folyton Lakatos Krisztiánt is.

AnnaKarenina 2010.11.23. 22:42:21

Ja, és még annyit kedves blogíró, hogy ezzel az írással erősen tudod tovább rontani Szíj Melinda rosszkedvét és úgy tűnik, nem örülsz sikerének. Van ez fordítva is.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.11.23. 22:43:43

egy rosszízű, nyúlós, gumiszerű sajt lett ez a poszt

és giccses, mert mesterkélt

és ez nagy kár, mert amúgy igaz

TGabi 2010.11.23. 22:47:13

Szíj Melinda igenis jól énekel. A szerencsétlenkedő, szerénykedő megnyilvánulások sem hinném, hogy mesterségesen kreáltak-ő ilyen, és kész.

Ami pedig a sok, értetlenségében felháborodó embert irritálja, a következő: nemcsak szilikonosan, manipulált hangokkal, photoshop-pal, sehány éves, üresfejű, felszínes, bugyuta, pa-pa-partiarccal és halálgagyi nyilatkozatokkal lehet befutni. Meg persze buzi is legyen lehetőleg.

Olyan nehéz elfogadni, hogy tehetséggel, teljesítménnyel, 20 éves kor felett és netántán heteroként is lehet érvényesülni??? Mint Sz.M. ???

Szíj Melinda sikere az üresfejű bulvárújságírókat és a korunk szellemének megfelelően halálgagyi, felszínes embereket irritálja leginkább.

átlátó 2010.11.23. 23:04:44

@Luella Menendez: Te. Én például szeretem a Motörheadet is. :)

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.11.23. 23:16:11

Ha Szíj Melinda nem színpadra való, akkor Gobbi Hilda sem volt oda való.

Jól énekel és jó előadó. Az lehet, hogy a producerek még ennél is többet várnának a győztestől (külső, önteltség, stb.), de nem baj az, ha koppannak egyet: a közönség már nem pont azt keresi, mint ők.

És aki szerint nincs munka abban, hogy valaki itt több forduló után is bent van még, az nevezzen már be legközelebb, és jusson el idáig, aztán írhat.

freagle 2010.11.23. 23:44:11

Hát.
Azért helyre kéne tenni egy pár dolgot.
1. Szíj Melindának valóban van hangja, de ettől még nem válik jó énekessé. Aki képtelen eltalálni, hogy mikor kell a kíséretnél belépnie, aki egy romantikus számot, mint Máté Péter "Elmegyek" c. műve, képes ordítva előadni, az énekesként alkalmatlan a feladatára, teljesen mindegy, milyen hangja van. Számomra az első perctől kezdve érthetetlen volt, miért dícséri a zsűri: már Celine Dion, és Bonnie Tyler számát is borzalmasan énekelte...
2. Azzal senki nem tud vitatkozni, hogy SZM megjelenése kritikán aluli. Nincs mozgása, viszont szörnyű a tartása, a járása stb. Ezek bizony hozzá tartoznak az ember munkájához, ha előadó művész, mint mondjuk egy énekes.
3. A fő baj azonban nem ez. Sokkal inkább az, hogy SZM-nak rettenetes, negatív a kisugárzása. Lehet rá azt mondani, hogy ez milyen baromira hiteles, mert ő tényleg ilyen, ezt én elhiszem, de ezt minek mutogatni? Hogy mindenki másnak is elmenjen az életkedve?!?!? SZM akármennyire is önmaga, emberileg egy nagyon rossz példa.

U.i.: A fentieknek semmi köze ahhoz, hogy a többi versenyzőt hogy ítéljük meg. SZM nem lesz jobb attól, hogy mondjuk Kállay-Saunders-ről kijelentjük, hogy nagyon nyomja a zsűri. Vagy ha kimondjuk, hogy Kökény a Queen számmal minősíthetetlent produkált, stb. A fentiek minden egyéb kritikától függetlenül állnak.
Spec. én azt pl. nagyon is tiszteletreméltónak tartottam, amikor Lakatos Ivett, minután kiesett, felvette a mikrofont, és elénekelte a többieknek a búcsúdalt. Igen, búcsúzni lehet így, pozitívan, lelkierővel,szépen is. Na pont ez hiányzik SZM-ból...

2010.11.23. 23:46:36

@bonebear: Hogy a fenébe tudod Szíj Melindát egy lapon említeni Gobbi Hildával. Gobbinak egy slukkjában több "brand" volt, mint SZM egész lényében. (Pedig Gobbi - hogy egy mostanában újra "divatos" szóval éljek - még komcsi is volt.)
Na innentől sikerrel bizonyítod a szerző azon mondatát, miszerint "a magyarok sajnálatosan nagy többsége valóságosnak és hitelesnek látja a giccset, a tartalmatlanságot, a semmilyenséget."

[c] 2010.11.23. 23:53:37

@Jeff_Lebowski: Nem Melinda és Gobbi Hilda kvalitásai között vont párhuzamot, hanem az eladhatóságuk, a személyiségük sztárság-kompatibilitása között.
Persze a kettő nem egészen független egymástól: a nagyoknak megbocsájtjuk, hogy az élet más területein nem tökéletesek.

Doktor Kotász 2010.11.23. 23:55:35

Sokadik bőr a rókáról, hogy valaki mímeli a szerénységet, pedig csak balfasz. Ez egy trollkodó hsznek túnhet, de nem az. Valóságshowk, tehetségkutatók nyertesei 50%-ban a megjátszott szerények, holott az indulók fele nem az. Persze utólag mindig kiderük, hogy nem is voltak olyan szerények.

Pszt! 2010.11.24. 00:12:54

Sajnos egyre inkább az az érzésem, hogy az egész le van zsírozva előre, és ez a Melinda fog nyerni.

Bollockbuster 2010.11.24. 00:29:10

Na kedves posztíró, majd amikor Joy Division, Nick Cave, Cure vagy Radiohead est lesz a Megasztárban, megtudod Melindától mi az a hitelesség! ;-)

[megmondoember] 2010.11.24. 00:31:55

Szerintem is hülyeség a poszt. Mert teljesen igazak az észrevételek Melindával kapcsolatban - csak az egész ki van ragadva a kontextusából, és így teljesen értelmetlenné és alaptalanná válik a kritika. Teljesen jogos lenne a reklamáció, ha itt valóban a valódi ének és előadói teljesítmény mérettetne meg - de mindannyian tudjuk, hogy nem erről van szó. Ebben a műsorban nem a szakmai szempontbok érvényesülnek. Innentől kezdve pont Melinda az, aki legkevésbé épít az énektől független kvalitásokra (fiatalság, szépség, apuci-anyuci), és ezért ő a leghitelesebb alak az egész komédiában. Függetlenül attól, hogy nyilván ő is egy részben hamis szerepet játszik, mint mindenki az adott szituációban.

Captain Tott (törölt) 2010.11.24. 01:00:51

Azzal egyetértek, hogy Szíj Melinda tünet - csak épp egészen más okból. A posztíró a felsőbb kasztból megvetően tekint az aljanépre, arra az önsajnáló, lusta, lúzer társaságra, amilyennek a társadalmat látja.
Szíj Melinda ennek a milliónyi aljanépnek a favoritja, akiknek nap mint nap el kell tűrniük, hogy a politikai és média celebek leköpik őket. Akár őszinte ez a figura, akár megcsinált, azt az érzetet kelti, hogy van élet a celebek világán kívül is. (Mondjuk, ha ez a figura esetleg csak megcsinált, akkor Melinda színészi tehetsége felülmúlja az énekesi tehetségét.)
Az emberek többsége nem akar sztár lenni, csak egyszerűen normális. Utáljuk a médiából és a reklámokból ránk helyezett nyomást - és Szíj Melinda ezt képviseli.
Nem azért szavaznak rá, mert sajnálják, ez nagy tévedés - a rá adott szavazatok inkább protestvoksok.

Govanno 2010.11.24. 01:11:10

Melinda akkor adná önmagát, ha visszamenne a családjához. Kristálytisztán érződik rajta, hogy nem egy sztáralkat, baromira nem lelkesíti ez a műsor. Hiteles? Igen az, de ezzel csak azt bizonyítja, hogy nem való neki a sztárság, csillogás. Tipikus slampos nő. Én jobban el tudnám képzelni egy komolyzenei koncerten vonós hangszerrel a kezében.

ged 2010.11.24. 02:42:21

A színpadon úgy mozog, mint egy lomha végelgyengülés elött álló teve...
Semminek sem tud örülni, egy besavanyodott banya!

Legalább mosolyogna, de nem, ő inkább mint egy kifejezetten nagy egyéniség, magára teríti ócska kék szvetterét!

Arról már nem is beszélnék nagyon, hogy annak ellenére, hogy 40 körül van, úgy néz ki mint aki már megérte a 60. évét is.

depresszor 2010.11.24. 03:32:52

Tökéletesen egyetértek a bloggal!!!!!!!!
s bár én sem vagyok vájtfülű, de melcsikének kb annyi hangja van, mint egy ált.iskolás énektanárnőnek...csak sokkal többször hibázik...
nemcsk Ő maga hanem minden produkciója 1 csődtömeg....finoman szólva totál színpadképtelen....
egyszerűbb lenne ha betolnák egy kerekes széken,és búbánatosan ám beszédhibásan elrinyálná, hogy Ő most az álmait szeretné megvalósítani....
de fosik,szorong,aggódik és kben is utálja az egészet....nagy dobpergés!!!!!
és kihirdethetnék győztesnek.....
na,nem a megasztárba, hnem 1 cociális népszavzáson....

depresszor 2010.11.24. 03:41:25

jajjjjjjjj..annyiian hivatkoztok a "hitelességre"ami nyalván úgy értendő a személy őszinte ,Önmagát adja....jaja... ebben egyetértünk....
csak nem mindegy mi az aminek "hitelt"adunk....
egy zsák szar vayg egy zsák arany,
az amit őszintén tuxolnak nekünk?!?!
a melcsi esetében köszönöm nem kérek abból a zsákból!!!!!!!!

Spéter46 2010.11.24. 06:32:30

Melinda nem énekel olyan jól, mint ahogy " híresztelik" róla!
Viszont végtelenül unalmas és most már visszataszító
azzal a mély világfájdalmával, ami hétről átsegíti a rostán. Aki gyászolni akarja saját sikertelenségét, és sírni azon, hogy repülnek felette az évek azok támogassák tovább. Akik pedig szórakozni akarnak, és a kikapcsolódni egy zenés műsoron azok nagyon hálásak lennének, ha Melinda végre eltűnne a képernyőről!!!

agentT 2010.11.24. 06:44:55

Én Király L. Norbinak szurkolok. Ő egyéniség, élet van benne, nem majom. A Megasztár meg műmájerek gyülekezete, le van szarva. Aki érdekel, az Reni, de ő is csak azért, mert jó csaj.

Uva 2010.11.24. 06:47:14

Amire te gondolsz, kedves Ratius, az a jelenség létezik, de a példa rossz. Melindának van hangja, és ráadásul kellemes is hallgatni. Sokkal jobb példa lett volna erre a jelenségre Utasi Árpi, aki a Csillag születiket nyerte meg úgy, hogy minden alkalommal milliméterre pontosan ugyanazzal a szar produkcióval állt ki. Szakadt gúnya, műparaszt tájszólás (én volt, hogy kb. 3 szót értettem az egész szövegéből), és egy elhadart népmese.
Ő nyomorék is volt, határon túli is volt, népi mesét is mondott, így minden igaz magyar rögtön szavazott, mert hát szegényke...

SzaGyu 2010.11.24. 06:49:08

Mester Tamás ne aggódjon és annyira nagyon ne kritizáljon, mert Ő már több éve van a pályán és a mai napig nem tud jól produkálni.
Kritizálni könnyű, kilehet állni és megmutatni, hogy ö milyen jól és szépen énekeli el azt a sokfajta dalt!

Ha Mester Tamást és a hozzáhasonlóakat odaállítanák és azokat a dalokat kellene elénekelni, belebuknának a nagy zenei műveltségükbe.

Náluk is lenne ám hamis hang, nem is kevés.
Könnyű nekik tátogni és úgy kiadni lemezt, hogy egy számot 20-30 alkalommal felénekelnek és utána számítógéppel manipulálnak rajta...

Ennyit a kritikáról és a mai ének művészetről.

kzolika 2010.11.24. 06:53:07

Ki a tököm az a Szíj Melinda?
Tudom, az én kurva anyámat, hogy nem ismerem.

kzolika 2010.11.24. 06:57:28

@kzolika: Megnéztem google-n. Ő a magyar Susan Boyle?

Mc69 2010.11.24. 07:14:16

Ezt megint kár volt elolvasni. Legközelebb jobban figyelek...

agentT 2010.11.24. 07:15:19

Én a Youtube-on néztem meg ezt a Szíj Melindát vagy kit. Ez a nő egy rémálom. Egészen egyszerűen bor-zasz-tó. Komolyan, az énektudása kb annyi, mint mikor valami frusztrált háziasszony rázendít a zuhanyfülkében, és Las Vegast képzeli maga köré. Ez szörnyű. És az egész produkció negédessége, mint egy hülye giccses nipp a polcon, a dédnagymama készletéből, a háború előttről... ez a produkció úgy hulladék, ahogy van. De tényleg, nem tudom mi ösztönöz valakit arra, hogy erre a nőre szavazzon.
Tán az "ő egy közülünk, kisember, a gonosz, nagy világban" effektus?
Fel nem foghatom. Mindenesetre az, hogy most néztem vagy egy percig, taccsra tette.... remélem csak a reggelemet, nem az egész napomat.

szódabár 2010.11.24. 07:21:55

Hát ez amolyan nesze semmi fogd meg jól kritika volt. Most akkor népmesei hős vagy hamisítvány és giccs, aki tudatosan épített föl magát ilyenre?
El kellene dönteni, hogy ez a nő alapból ilyen vagy csak álcázza magát...
Amúg szerintem ennyire senki sem tudja a nyomorúságot megjátszani.
Ha már kritika, akkor a nyárpolgárt viszont javítani kellene...

agentT 2010.11.24. 07:24:51

Én a Youtube-on néztem meg ezt a Szíj Melindát vagy kit. Ez a nő egy rémálom. Egészen egyszerűen bor-zasz-tó. Komolyan, az énektudása kb annyi, mint mikor valami frusztrált háziasszony rázendít a zuhanyfülkében, és Las Vegast képzeli maga köré. Ez szörnyű. És az egész produkció negédessége, mint egy hülye giccses nipp a polcon, a dédnagymama készletéből, a háború előttről... ez a produkció úgy hulladék, ahogy van. De tényleg, nem tudom mi ösztönöz valakit arra, hogy erre a nőre szavazzon.
Tán az "ő egy közülünk, kisember, a gonosz, nagy világban" effektus?
Fel nem foghatom. Mindenesetre az, hogy most néztem vagy egy percig, taccsra tette.... remélem csak a reggelemet, nem az egész napomat.

magnum65 2010.11.24. 07:32:49

A poszt író egy beteges tünete az országnak nem pedig Szíj Melinda. Támadni, lehúzni, oltani kell mindenkit aki él és mozog.A Való Világ az nem beteges tünet ugye? Hogy hajuknál előrángatott senkikre küldj rengeteg sms-t hogy jussanak be a házba ahol hónapokon át rombolják a nézők és főleg a fogékony fiatalok agyát, lelkét, látásmódját...és majd ők lesznek a sztárok a celebek akik ettől várják az életük jobbá válását hogy kamerák előtt vegetálnak...na ez a gond nem Szíj melinda

Behajtó70 2010.11.24. 07:35:51

Ez a nő teljes alkalmatlan üzleti típusú vállalkozásokra!

Menni nem tud, csámpás, de ami a legrosszabb: a legtöbb esetben bántóan hamis. Az álságos remegés a hangjában meg kifejezetten idegesítő.

Ki venne ettől CD-t?

Ki menne el egy koncertjére?

Ugyan!

Az, hogy továbbjutó helyeken van örökké, csak azt bizonyítja, hogy a szavazásokat a TV2 manipulálja.

váév építők (törölt) 2010.11.24. 07:43:59

@pamut: szerintem meg fake a csaj, beaállított minden mosolya, zavara, túlspilázza az egész rászabott jelenséget.

KenSentMe 2010.11.24. 07:44:34

Szerintem a kritika rossz végén fogja meg a dolgokat..

mert ha veszünk egy magányos, önpusztító zsenit, azzal semmi baj nincs önmagában véve.. még olyan nagy emberek is csinálták, mint József Attila, mégse ártott az imázsuknak.

Az egyik baj azzal van, hogy ezt a nőt már évek óta talonban tartja a csatorna, és most, hogy Susanne Boyle befutott, megpróbálják "magyar Susanne Boyle"-ként felfuttatni. A másik baj az, hogy ez a recept fényesen beválik, és tényleg eszik a népek, mint a vattacukrot..

A kritikával a problémák itt kezdődnek:
"Ebben az ételemben valamiféle karizmával is rendelkezik"
ez egy értelmezhetetlen félmondat, magára adó ember nem ír le olyan mondatokat, amiknek semmi értelme.

És a pont, ahol kisiklik a kritika:
"Melinda igazi népmesei alak. Olyasféle közképet épített föl magáról, ami a szegény ember legkisebb gyermekére emlékeztet"

Utassy Árpi talán legkisebb fiú volt, Melinda azonban egy másik zsáner. Ez a "rendkívül tehetésges, rendkívül élhetetlen" őstípus. Amolyan Szécsi Pál, aki összeomlik a saját nagyságának a súlya alatt. (Persze ő nem lett öngyilkos, de az ő helyzetében az átbénázott élete hasonlóképpen számít.) A mesebeli legkisebb fiú sose csinálna olyat, hogy leköpné a jóságos segítőit, aztán dúlva-fúlva felülne a fa tetejére, és egy tapottat se mozdulna. Az önsorsrontó típus egyrészt az teszi vonzóvá, hogy az esendősége mint egyfajta kontraszt megsokszorozza a tehetségét, felerősíti az eredményeket. Másrészt az embereket nem az fogja meg benne, hogy "a példáját követve erőt meríthetnek, utána csinálhatják majd", hanem hogy rajta keresztül valamit megérhetnek szépség múlandóságából és tragikusságából. Megértik, hogy a művészet nem valamifajta könnyü esti zene, hanem valami olyasmi, amiben tényleg tönkremennek az alkotók. "Aki nem érti, a rímnek mi az ára, gondoljon néha Villon valagári"

Kismilliószámra lehetne erre példákat találni hazánkon belül és hazánkon kívül.. talán még Britney Spears-et is ide lehetne sorolni (feltéve, ha őt művésznek érezzük), de Lugossy Béla öreg napjai feltétlenül ide számítanak.

Ráadásul Szíj Melinda ezt valami elbűvölően eszelős stílusban teszi (úgy értem, lehet rajta érezni, hogy lökött és örült, de nem az a taszító fajta). Mondom, ezzel semmi baj sincs, egyedül a felfuttatásának a körülményei undorítóak.

Terézágyú 2010.11.24. 07:52:38

A sóbiznisz arról szól, hogy valamit eladunk a közönségnek. Van, aki a hangját, van aki a nagy csöcseit - Szíj Melinda speciel azt adja el, hogy ő milyen kis ágrólszakadt szerencsétlen nehézsorsú stb.
Én elhiszem, hogy mindez igaz, de ő most eladja.

Ezt neki is tudnia kell. Ő most kiárusítja a sorsát.

Mellesleg nyilván az egész műsor erről szól. Hogy a szereplők nem egyszerűen csak énekelnek, hanem erről, hogy ki milyen "sorsot" tud eladni a nézőknek.

Az idősebbek emlékeznek: régebben a Ki mit tudokban nem mentek rá ennyire a a háttérre, nem derült ki a versenyzőről, hogy egy romos házban lakik, az apja meg részeges stb. csak az derült ki, hogy mit tud a színpadon (nagyjából).

A megaszar meg az ikszfucktor (vagy éppen a valóvilla) viszont elsősorban eladható sorsokat keresnek. Az a jó, ha minél több "érdekes" dolog történik az illetővel, azt lehet eladni.

Terézágyú 2010.11.24. 07:55:10

@VRbagoly:
"Az egyik baj azzal van, hogy ezt a nőt már évek óta talonban tartja a csatorna"

Nocsak, télleg?

adamvok 2010.11.24. 07:59:24

"Igazi álom, igazi giccs, igazi hamisítvány."
ez a posztodra tokeletesen igaz...

ami inkabb egy vers mint kritika. Ures locsogas, semmi tobb. (nem Szíj Melinda miatt)

mojszipupi 2010.11.24. 08:12:18

Mást se hallani tőle mint h ő nem akr sztár lenni, ő egy egyszerű ember, van neki munkája is, meg zűrös szerelmi élete és ő nem akar csillogni, villogni a színpadon....mi vaaan? B+ akkor miért nem áll ki otthon a nappaliba oszt énekel a szomszédoknak.
Nem értitek miről ír a poszt. Nem Melindát fikázza, hanem a kisugárzását, amely az egész magyar társadalmora jellemző. Fásultság, önsajnálat...

T74 2010.11.24. 08:12:59

A hiba az ön készülékében van. A legelső gond a koncepttel van. Miért nem csinálnak egy műsort, amiben amatőröket próbálnak ki szívsebész vagy idegsebész szerpben? Ott lenne igazi izgalom. Ízléstelen és giccses az egész műsor. A legszomorúbb talán az, hogy nem egy, de két ilyen is tud futni, hatalmas tömeghisztériát kiváltva. Melinda helyett bárki lehetne (bár szerintem a szerénység teljesen megjáttszott). Könnyű ilyen modellekkel azonosulni. Felületes és tartalmatlan, a gondolkodástól tökéletesen megóvó szórakozás ez. Diagnosztikai értékű, akárcsak a láz: minél magasabb (a nézőszám, a rajongók száma), annál nagyobb a baj...

2010.11.24. 08:18:12

@MetálFater: na álljon meg a verekedés, amit te mondasz nem zárja ki azt amit én, én azt mondom nem kell szépnek lenni, hogy az ember sztár lehessen, viszont sosem mondtam, hogy nem lehet sztár valaki szépségből (na jó, általánosságban image-ből).
Lehetni lehet de az akkor megélhetési celeb nem énekes.
Megjegyzem habár rühellem lady gagát de véleményem szerint jó hangja van és tud énekelni.

hááááát 2010.11.24. 08:20:14

@pamut: Ez csak mese habbal amit a nézők szépen banyalnak.Karakán ember akinek jó hangja van és ha nem tetszik neki valami simán kioszt.Itt meg ráerőltetik ezt a szende szűz baromságot ti meg eszitek, mint olasz a tésztát.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2010.11.24. 08:21:32

De most tényleg, aki ennyire nem akar sztár lenni, miért nem a wc-ben énekelget magának. Miért kell hétről hétre a savanyú pofát vágni, huzzon haza a vérbe.

IguAnna 2010.11.24. 08:21:59

Remek társadalmi "kórkép" a poszt, valamennyi kommenttel együtt. Kritizálni, hiszen addig sem kell a saját problémáinkkal foglalkozni (tipikus hárító mechanizmus), és azonosulni a hiteles "hőssel", aki akár bármelyikünk lehetne.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2010.11.24. 08:22:12

Szerintem az, hogy ez a hölgy ott van nem az ő hibája, és nem az ő érdeme.
Ezek a tehetségkutatók szándékosan úgy válogatnak a jelentkezők közül, hogy le legyen fedve az összes olyan társadalmi csoport aki hajlandó annyira rajongani, hogy elküldjön egy SMS-t annak érdekében, hogy benntartson valakit:

A jó pasinak aposztrofált félvér srác, a viszonylag jó csaj, a 30-as nők kedvence sármőr(aki mellesleg roma), tinilány, tinifiú, háziasszony, még a kiesések sorrendje is számít, mert a versenyzőket úgy kell kiejteni, hogy lehetőleg a rájuk szavazóknak legyen másodlagos , harmadragos preferenciája.
A sajnálat ugyanilyen preferencia, emlékezzünk csak a szomorú teremőr csepeli nyomorára, vagy Caramel gerincműtétjére.

A válogatások során nyilván szempont volt a susan boyle hatás meglovagolása. Szerintem Melinda egy áldozat aki eddig azért énekelt, mert örömét lelte benne, most meg azért énekel, és viseli el az ilyen posztokat, mert köti a szerződés.

laci_52 (törölt) 2010.11.24. 08:22:40

Mester Tamás ne a sajtónak nyilatkozzon Szíj Melinda ellen. Ő zsüritag, ilyesmit csak adásban illik tenni. Ja, hogy akkor kifütyülné a közönség? Van ilyen. Egyébként Szíj Melinda jól énekel, megérdemli, hogy megnyerje a Megasztárt.

bierkamp 2010.11.24. 08:29:10

Anyád(blog író)!!!
Inkább arról írnál te tudatlan, hogy hogyan kerül egy iylen zsűribe " a pénzre van szükségem, tehetségtelen Tamás"???? he?
...a bohóc egysíkú színésznő?--és a Friderikusz , aki már TV elnök is akart lenni és megsértődött hogy nem lehetett..de az "önmutogatja" magát jó pénzért és hülyeségeket beszél.....
Egyedül Presser Pici kompetens és felelős és nagy tudású a zsűriben?
Egyébként is minek a zsűri--ha a közönség szavaz????????????????????????????????????????????????,

pereszke 2010.11.24. 08:30:27

Bar nekem nincs tevem, de sajnos lattam mar egyszer/ketszer ilyen "tehetseg" kutato musort, hat tomeny hanyas azt kell mondjam.
Nem tudom ki a szoban forgo holgy, de az a gyanum hogy ha a musor szinvonala fos, akkor a szereplok sem feltetlenul emelkednek ki belole.
Az allitolagos 2 millios kozonseg meg magaert beszel, szanalmas a kultura helyzete, ha ennyien leulnek 2 orara a semmit nezni, es meg orulnek is neki

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2010.11.24. 08:34:46

@bierkamp: ez faszság.
De nem baj kedves elvakult rajongó, nem vártunk mást.

Terézágyú 2010.11.24. 08:35:19

@rajen:
Ezt mondja a cikkben:
"Szíj Melinda zavarban van – túl hangos, túl zajos neki a show, magát egyébként is visszahúzódó embernek tartja. „Nem vagyok exhibicionista típus”, mondja, amin kissé csodálkozunk is, hiszen mégiscsak jelentkezett a műsorba. „Csak akkor derül ez ki, amikor már benne vagyunk. "

Egy frászt! Egy okos ember ezt már régen látja. Ha te, kedves Melinda, most jössz rá, hogy a "show túl zajos", és ez neked sok, akkor nem vagy okos ember.
Ha ez lenne az első ilyen show, akkor azt mondanám, rendben, nem tudtad. De ez már az ötödik! Nem beszélve a másik csatornán lévőkről!
És számodra akkor derül ki, hogy milyen ez, amikor bekerültél??
Hát most már csináld végig, ne nyafogj. Tu l'a voulu Dandin Melinda.

2010.11.24. 08:38:12

Ha népmesei hős, ahogy feljött neki a Nap, úgy majd le is áldoz, lsd. pl. BB Évike II. Aki sokat szenved, annak oka van. És semmi köze ahhoz, hogy énekel. Szóval énekelje ki magát és keressen fel egy pszichiátert.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.11.24. 08:38:33

Nagyon buta írás.
Pszichológiai kuruzslás a legrosszabb színvonalon.
Bocs!

2010.11.24. 08:38:49

@bierkamp: ja, mert a közönség szavaz. Ébresztő! Rég ki vannak osztva a lapok!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.24. 08:40:35

Szerintem az egész elbaszott "tehetségkutató" műfaj egy tünet. Nem a tehetség érdekes itt, hanem a magánéletben vájkálás, ez kell a birka színvonalú embereknek; ha már valakinek szarul megy az élet, akkor érdekesebb, hogy másnak is...

Szíj Melindát meg annyira nem követem, de valószínű meg tudnám érteni, ha egy normáls ember bekerül ebbe az idióta közegbe, hogy ragálhatna?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.24. 08:43:50

Ne nézz kereskedelmi tévéket, hazudnak, becsapnak , manipulálnak.

Parajpuding 2010.11.24. 08:46:10

Ha esetleg nem tűnt volna fel valakinek, a műsor címe Megasztár. Szíj Melinda sokminden lehet, de megasztár nem. Egy megasztárság (persze némi ellentmondás az, hogy ez a fogalom nálunk nem helytálló, ilyen nálunk nincs és nem is lehet) sokmindenben megjelenik, de semmiképpen nem abban, hogy valaki egy szerencsétlen, önbizalomhiányos, pesszimista, két lábon járó szánalom.
Megasztár az, akit inkább szán az ember? Mert valljuk be, ebben az esetben a rajongás és a drukk mögött legtöbb esetben a szánalom és sajnálat rejtőzik.

2010.11.24. 08:48:45

Érdekes, jó stílusú poszt. Nem tudom, hogy mennyire igaz, nem követem a ker.tévék műsorát.
De nem is érdekel.

Caprica99 2010.11.24. 08:52:14

@kutato525:
"Az előadáshoz kitűnő hang, ritmusérzék kell, de nem utolsosorban fellépés, és KINÉZET! "

Erre kitűnő példa Tóth Vera - ugye?
Hogy mekkora baromság amit írtál!
Nehogymá egy énekesnél a kinézet legyen a legfontosabb!

Karcsika_Szemüveges 2010.11.24. 08:52:33

Szíj Melinda színpadi produkciói többnyire kimagaslóan színvonalasak.

Persze akik csak a stohl bucis féle zúzós atrakcókra buknak, azoknak biztosan nem jön be ez a színpadi produkciói után egyszerű családanyává visszalényegülő, csetlő-botló csepp asszony.

Caprica99 2010.11.24. 08:53:49

@malacz69 rettegéselemző: teljesen igazad van!
Bírom, amikor ilyen senki kis firkászok nagy pszichiáternek képzelik magukat és osztják az észt, hogy szerintük ki mit gondol!

Terézágyú 2010.11.24. 08:57:11

@rigevidon:
"egyszerű családanyává visszalényegülő"

Akinek "rajongótábora" van, az nem tud visszalényegülni egyszerű családanyává, mert a "rajongók" (ti, akik annyira véditek), oda is követik.

És ezt tudnia kellett volna, mielőtt jelentkezett.

szimple 2010.11.24. 08:59:35

szörnyeteg...kilép azzal a szerencsétlen ábrázatával és rögtön elkezdi szívni,rágni a nyálát..a hangja meg az egyik legnagyobb légköri büntetés..ha sokat rosszalkodok,biztos megkapom még a fokozott "büntit "is...egy duett a norbi gyerekkel..persze nem muszáj nézni..igaz nyomulni se..

Caprica99 2010.11.24. 09:01:23

@John Preston: mármint mi a faszság?
Mert a zsűri hozzáértése és kompetenciája szerintem is eléggé kétséges - különös tekintettel Mester "Nagy az arcom" Tamásra!

A szavazás lehet bunda, ezt nem kétlem!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2010.11.24. 09:02:26

Emberek, az internetet azért találták ki, hogy az ilyesmitől megkíméljétek magatokat (és az atomtámadás ellen is véd, egyébként).

Az a korosztály, akiknek ez (Szíj és Boyle) bejön, kisebb eséllyel képes letölteni őket, mint az átlag, valószínűleg.

Terézágyú 2010.11.24. 09:02:57

@Caprica99:
"Mert a zsűri hozzáértése és kompetenciája szerintem is eléggé kétséges - különös tekintettel Mester "Nagy az arcom" Tamásra!"

Hát persze, hiszen bántani merte a melindát :)

RobinGood 2010.11.24. 09:19:40

Nem Szaj Melinda, hanem a poszthoz írt kommentek tükrözik igazán ezt az országot. :-)
Van itt minden a nincs TV-m trolloktól a ki a fasz az a Szíj Melinda trollokig. Aztán jöhetnek azok az emberek akik ízlésről akarnak vitatkozni és azért balhéznak, mert mároknak más az ízlése (értsd nem szeretik SzM hangját), őket követik azok akik azt hiszik mindenhez értenek, legfőképpen ahhoz, hogy megmondják ki mihez ért (pl. Mester a zenéhez nem ért, a posztoló meg az íráshoz). Aztán itt vannak a kedvenceim akik véresen komolyan veszik a kereskedelmi TV-k szórakoztató műsorait, de természetesen csak az általuk favorizáltat (értsd Megasztár sokkal jobb, szebb hitelesebb mint az X-Faktor) és mindenkit lebunkóznak aki ezt másként látja, különösen ha az ott szereplőkről kritikát fogalmaz meg.
Szuper. Egyszerűen szuper.

Karcsika_Szemüveges 2010.11.24. 09:21:03

@Terézágyú: Még ilyet! Méghogy nem tud visszalényegülni egyszerű családanyává?

Szíj Melinda éppen erről tesz tanúbizonyságot hétről-hétre.
Ha vége van a produkciónak már csak tipeg-topog.
(Ha lenne függöny ami lemegy a produkció végén, akkor ezt a csetlés-botlást nem láthatnánk és úgy már sokaknak nem is lenne min gúnyolódniuk, bár vannak akik akkor is találnának valami indokot, hogy kötekedhessenek.)

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2010.11.24. 09:23:50

@Caprica99:
@Terézágyú:
nem, Mester Tamás a "nekem sosem jött össze semmit, mégis a celebek közt tartanak számon" jellegű ember. Míg pl. Friderikusz mint szakember elért valamit, és nem lehet megkérőjelezni, a saját területén. És lehet, hogy nem a zene az ő szakterülete, mégis amennyire a zsűrizéshez kell, annyira ért hozzá, nem kertel és megmondja a frankót.

A szavazás egyébként nem bunda, sajnos. Pont a hétvégén beszéltem valakivel, a színfalak mögülről, és ők sem értik miért Melinda kapja a legtöbb szavazatot rendre.

chilii · http://chilii.blog.hu 2010.11.24. 09:27:53

Nem hiszem, hogy részéről bármi tudatosság is lett volna a szereplésében, sokkal inkább a műsor stábja építette köré ezt az egész cirkuszt. Addig fogják képernyőn tartani, amíg témát szolgáltat, nézettséget hoz, azután el fog tűnni ő is, mint sokan mások a korábbi műsorokból, mert megint jönnek majd az újak.

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2010.11.24. 09:28:03

Nékem is csak az a kérdésem, hogy a zsűri mitől szakmai...?

Többször elhangzott már, hogy jobb híján sikerült ezt a gárdát összelapátolni, egyszerűen csak azért, mert normális, magára adó, értékteremtő és értékeket képviselő ZENÉSZEKET nem lehet rávenni, hogy eladják magukat.

Már az elején elárulták, hogy kinek KELL nyernie (az egyik legtehetségtelenebb Kállay-majd a z ő lemezéből lehet eladni a legtöbbet), és ehhez szánalmasan ragaszkodnak is...

És Melinda? Szerintem egyáltalán nem erény, és nem pozitívum vonaglani, az emberek sajnálatára építeni és számítani, minden héten adni a depressziós mostmártényleghazamegyek öngyilkosjelöltet. Ember ettől még soha nem lett hiteles, követhető művészember.

ekat 2010.11.24. 09:28:45

Ugyan szíveskedjen már a szerző a saját nevében beszélni, életemben nem hallottam ennek a Melindának a nevét sem... tán nem vagyok nemzet? :-)

hex.kelly 2010.11.24. 09:36:06

@Letícia: :D Pár hete kérdezte tőlem valaki, hogy ki az a Szíj Melinda. Azt válaszoltam, hogy ő a TV2 új BB Évije.

Szíj Melindával az a gond, hogy hétről-hétre a nyomorultnak beállított életével turnézik. Van egy párja, van két gyereke, van munkája, meg vannak rokonai is. Sok embernek ma Magyarországon ennek töredéke sincs. Anyám már hetekkel ezelőtt mondta, hogy "Fúj, utálom ezt a nőt, ahogy megjelenik a savanyú ábrázatával, már minden bajom van". Nálam most hétvégén telt be a pohár, megint jött ezzel az álszent dumával, hogy "Jaj, hát nehezet választottam, nem is fog menni, mert ehhez én nem vagyok elég jó, stb.stb" Eljátssza, hogy ő nem is akar ott lenni, csak hát a közönség mindig tovább juttatja. AKKOR MENJEN HAZA. Ha tényleg ő egy szánnivaló lúzer, amit folyton állít magáról, akkor csomagoljon össze, és mondja azt: köszönöm a szavazatokat, de nekem ez az egész nem kell.
De nem mondja. Ő a női Tabáni István. Remekül megmalmozza a nép egyszerű sms-ező gyermekét, hogy ő a soha meg nem értett teheccség, és jajj, a szakma nem fogadta be, ez a verseny az egyetlen esélye - hát adjuk meg neki. Emlékszem, zenészek írtak anno Tabániról, hogy mennyire nem olyan, mint amilyennek eljátssza magát a versenyben. Hogy egy pökhendi here, aki ölbe várja a jót, meg szájba a sültgalambot, és hogy ezért utálja mindenki, és igenis voltak korábban lehetőségei, csak eljátszotta mindet, a hozzáállásával.

Szerintem olyan embernek kell nyernie a versenyt, aki AKAR nyerni, és ezt ki is MERI mondani.
Álszerény manipulátor meg szúrja el az életét úgy, ahogy akarja.

Karcsika_Szemüveges 2010.11.24. 09:42:57

@hex.kelly: "Szíj Melindával az a gond, hogy hétről-hétre a nyomorultnak beállított életével turnézik."

Az egyszerűséget nyomorúságnak beállítani gonoszság.

Neked a stohl bucis zúzós férgerkre van szükséged, húzz a picsába...

2010.11.24. 09:43:24

@hex.kelly: egyetértek teljesen. Tabáni is anyuka kedvence, szintén egy uszimpatikus lúzer. Ne mondja nekem senki se, hogy életerős pasinak a múzeumban kell ölbe tett kézzel várni a csodára? csak oda futotta neki. Bezzeg az a villamosvezető, vagy Caramel, na azok fajinak!:)) Azokat meg is néztem. Ezt nem vagyok hajlandó.

Zuzzant 2010.11.24. 09:46:31

Annyival kiegészíteném, hogy Melinda ma sem lenne, ha nem lenne a Susan Boyle effektus

Egész egyszerűen ezért "csinálta meg" a TV2, rajta keresztül lovagolják meg a divathullámot

Kopéria

Egyébként a Megasztár pont az a dalolós verseny, ahová nem azok kerülnek a döntőbe, akik megérdemelnék, hanem akikből több bevételt remél a produkció (gyerekek, idősek, határon túliak, minden korosztály igényeinek megfelelően)

2010.11.24. 09:50:46

@rigevidon: na a stohl buci is azzal keresi a kenyerét, hogy egy címkézet figura. A balhés csibész! Ki van kövezve neki az út, mint a magyar Hasselhoff. Fogják még a bulvárolvasók szörnyülködve nézni, hogy még hogy 50 évesen melyik árokparton szedik össze... És hogy nézd mán, tisztára olyan, mint részeges Kovács Pisti a faluba..Nahát, nahát!

Nem tudom mit hisznek, hogy a képernyőre kerül és megváltozik? Mitől? Fogadok, hogy buci megint tolja, ahogy katemoss is. Csak már intézményekké váltak, túl sok ember él belőlük, hogy engedjék a süllyesztőbe. És ők lassan majd elintézik magukat, addig az összes pióca még szív rajtuk egyet.

vomita 2010.11.24. 09:51:17

RobinGood! Tökéletesen igazad van.

hex.kelly 2010.11.24. 09:57:33

@rigevidon: aki sajnáltatja magát, az igenis nyomorultnak állítja be magát. Az egyszerű emberen nincs mit sajnálni: éli az életét, szerényen, de tisztességgel, és nem sopánkodik.

De játsszunk el a gondolattal: ha a szerinted "gonosz" kijelentésemnek nem lenne alapja, tehát nem sopánkodna folyton, nem játszotta volna el a pasija látványosan, hogy nem támogatja a zenei karrierjét, ha nem mutogatták volna a tévében, hogy az egyszerű rokonok összedobtak pénzt és munkát, hogy rendbe tegyék Melinda lakását - szóval ha nem sajnáltatnák (ő magát vagy a csatorna őt - ez most mindegy), akkor szerinted mennyi szavazatot kapott volna? Már rég otthon lenne a családjával.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.11.24. 09:59:30

A poszt kommentjei végképp meggyőztek arról, hogy legalábbis technikai módszerekkel nem manipulálják a Megasztár szavazásait. Merthogy itt nyíg jópár olyan ember, akikről a poszt szól. Akik a valódi egyéniséget összekeverik az öncélú különcködéssel.

Szíj Melinda egy műfajban jó, ez kétségtelen. De más műfajokat meg sem próbál hitelesen előadni. Nagyon jellemző volt, amikor a három bennmaradt női versenyző együtt énekelt egy pörgősebb slágert, amelyben semmi Melindának tetsző színpadiasság nem volt, semmi erősfeszítést nem tett, hogy úgy hangozzék, ahogy kell. Saját maga alatt persze vághatja a fát, de a másik két versenyzőt is lehúzta a vacak hozzáállásával.

Halálosan unom az örökös siránkozását, kishitűségét. Az egész ország - és nemcsak a TV2 szerint - a lábainál hever, és még ez sem elég ennek a savanyú banyának.

Mester Tamás nyilatkozata ízléstelen és tisztességtelen. Az ő pozíciójában nem engedhetne ilyet meg magának. Egyúttal igaza is van. A Susan Boyle-jelenség nem arról szól, hogy egy közülünk valónak szavazunk bizalmat - az inkább volt pl. Tóth Vera, aki nem volt sztáralkat soha, de jól énekelt, és elfogadta a játékszabályokat - hanem épp a szánalomról szól. Arról, hogy a társadalomnak, amelyik igenis imádja ezt a mű celebvilágot, felébred a lelkiismerete. Hadd kapjon egy lelakott kis ügyintéző nagy esélyt! Ebben minden egyszerű átlagember lenézése benne van. Mi, a nagyérdemű közönség, kegyesen kiemelünk valakit azok közül, akiket egyébként semmibe veszünk.

Melinda pedig egy teljesen tolerálhatatlan személyiség. Ha nem akar ebben részt venni, nem kell. Mester nyilatkozatára az volt a reakciója, hogy akkor háttal fog énekelni pénteken. Egyrészt neki nem kell véleményeznie a zsűrit. Másrészt nem a zsűrinek fordít majd hátat, hanem nekünk, nézőknek. Ennyire nem tisztel minket. Vagy ennyire buta.

RobinGood 2010.11.24. 10:06:32

@rigevidon: látom rád nagy hatással van a Stohl :-)

izék 2010.11.24. 10:41:57

@RobinGood:

Te valami juhász vagy, vagy esetleg hegyi remete, hogy így rácsodálkoztál, hogy sokféle ember létezik a földön és eltérő a véleményük ugyanarról a dologról?

RobinGood 2010.11.24. 10:43:56

@izék: nem én csak összeszedtem a helyi kínálatot

klippan 2010.11.24. 10:50:16

Nem hiszem, hogy a nézői szavazatokat a szánalom generálná. Inkább az, hogy olyan hiteles tud lenni a színpadon, amilyen a mai pop-énekesek közül senki. Talán Oláh Ibolya és Tabáni verseny-szereplései közt találhatunk hasonló élményt nyújtót. A nézők unják a "Milyen legyen egy popsztár?" kézikönyv útmutatásai alapján legyártott műembereket műzenéikkel. Valóságos emberekre vágynak, akik nem csak imitálni, hanem elhitetni tudják az érzelmeket a színpadon. Az ilyen embereket művészeknek hívják, és sajnos, nem csak az énekesek közt van kevés belőlük.

blah 2010.11.24. 11:02:03

Bár nem nézem az ilyen műsorokat, de a jelenség szembetűnő. Teljesen mindegy, hogy tud e énekelni SzM, a tehetségkutatás valójában csak a műsor fedősztorija, itt az sms-es szavazók 90%-a eleve laikus, (aki nem az szerintem nem is nézi…) szóval a koncepció az, hogy emberi történeteket adnak el egy interaktív műsorban. A magyar lélek meg ilyen, hogy a legelesettebbel szimpatizálnak a legtöbben, persze amíg rá nem unnak. Ez szerintem így is van jól. Nyerje meg ez a szerencsétlen! Ha a többi énekesbe szorult némi tehetség is az énektudás és a magamutogatás mellé akkor a műsoron kívül is meg fogják találni számításukat. Arra tényleg semmi szükség, hogy alátoljanak bármelyik „előadónak” egy komplett managementet szöveg- és zeneíróstul, mert akkor megint csak egy tucatterméket kapunk. A legtöbb versenyző meg biztos, hogy erre játszik. Előregyártott celebekből meg már így is túl sok van.

bódorogtam 2010.11.24. 11:37:22

SzM viselkedése inkonzisztens, inkoherens, látszólag minden cél és előzetes szándék nélkül való. Nincs semmi szánandó benne és átlagos életében. Felnézni sem lehet rá, nem hős,nem énekes, egyszerű gyagyás, az állandó duzzogásával, sértődöttségével, koszos kis pulóverével. Döntenie kellene és a döntéseit vállalnia. Rádásul nagyon is rendben van az önbecsülése, majdakkorhátatfordítokatiszteltzsűrinek Melindának. Már nem azért...

KenSentMe 2010.11.24. 15:45:26

@Reckl_Amál: Én azért reménykedem bene, hogy ennél valamivel többről szól a jelenség.. mint a nyomor bepalackozása és kiárusítása, a lelkiismereti húrokra való apellálás..

azért gondolom ezt, mert egy átlagos tévében szereplő nyomorult, mondjuk egy beteg kisgyerek/Tvrtko bármelyik interjúalanya/hátrányos helyzetű játékosok korábbi Megasztárokban, vagy bármelyik tehetségkutatóban - na, vajon hány Megasztárt nyert nem hátrányos helyzetű ember? - mind-mind lelkiismereti húrokat pengetnek, és az így szereplő játékosok/szereplők készségesen mutatják be a legjobb oldalukat.. jó játékosokként viselkedtek.. tehát tényleg a Rocky sémájára épülnek eme műsorok, a jólelkű, őszinte, tiszta, nemes, serény, tehetséges, de valamiben hátrányos ember kitörése és befutásáról szólnak - ilyennek illik lenni egy hősnek.

Viszont ez a Szíj Melinda ez valami más, nem képes megjátszani magát.. egyébként könnyen lehet, hogy igazad van, és az emberek rutinból szavaznak a "legnyomorultabbra", de szerintem ez akkor is egy másik "hőstípus".

KenSentMe 2010.11.24. 15:47:56

@VRbagoly: Ja, egyébként ez a harmadik vicces dolog a posztban.. ha a Tv2 felépítene egy "átlagos hátrányos helyzetű magyar hőst" (Majkától kezdve Utasy Árpin át tényleg bárkit lehetne mondani), az nem volna giccses, de az, hogy bizonyos értelemben sémát váltanak, az már szörnyen giccses? Ne vicceljetek már. Így végiggondolva Szíj Melinda egy példa arra, hogy fejlődik a kereskedelmi televíziózás.

spinneli 2010.11.24. 17:14:36

@belekotty: Ez egy olyan show műsor ami alkalmas arra is, hogy az álsznob kispolgárok különböző fórumokon eljátszhatják, hogy nem ismerik.
Gondolom Tv-d sincs.
:)

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.11.24. 19:22:26

Már nagyon várok valami hajléktalan-tehetségkutatót.
Például benevezném Stájerbaum Mózes bácsit,aki verhetetlen kannásbor fogyasztásban és azután jiddis dalok kurjászásában.Az Astoria aluljáróban csövezik.

Caprica99 2010.11.25. 07:35:59

@Terézágyú: tévedsz!
A megaszar előtt mégcsak nem is hallottam soha a nevét, mégis úgy viselkedik, mintha ő lenne itthon a legnagyobb sztár!
Ehhez a Melindának semmi köze!

Amúgy meg szerinted etikus, ha egy zsűritag elkezdi hinteni a médiában, hogy ő kit szeretne vagy nem szeretne győztesnek látni?!
A TV2 helyében ezért kizárnám őt a zsűrizésből!

Karcsika_Szemüveges 2010.11.28. 18:09:20

@hex.kelly:
Ezek mind rosszindulatú feltételezések.

A mai napig a műsor legversenyképesebb figurája.
süti beállítások módosítása